follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Το 54% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται τις υποσχέσεις της καγκελαρίου Μέρκελ περί της ασφάλειας των τραπεζικών καταθέσεων στην Γερμανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Ινστιτούτου Forsa που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL.

Αντιθέτως, το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι πιστεύει τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ενώ το 26% ανησυχεί πολύ και το 41% λιγότερο για τις αποταμιεύσεις του. Το 33% δηλώνει πάντως πως δεν το απασχολεί το θέμα.



Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται αύξηση της δύναμης των Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 41% και ανάλογη απώλεια για τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) που πέφτουν στο 5%.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) μένουν σταθεροί στο 24%, όπως και οι Πράσινοι στο 14%, ενώ η Αριστερά αυξάνει την δύναμή της κατά μία μονάδα και φθάνει στο 8%.



Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Forsa, Μάνφρεντ Γκιούλνερ, το γεγονός ότι η ‘Ανγκελα Μέρκελ ενισχύεται παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί εμφανίζονται ανήσυχοι για τις καταθέσεις τους μετά το «κούρεμα» στην Κύπρο, ερμηνεύεται ως εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο της καγκελαρίου για την διαχείριση της κρίσης.

Επίσης, σημειώνει ο ίδιος, οι Γερμανοί δεν θεωρούν ότι ευθύνεται η γερμανική κυβέρνηση για την κατάσταση στην Κύπρο.



Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


«Κ. Παπούλιας: Από Τελετάρχης ..κομματάρχης της δεκαετίας του '50» τιτλοφορούσαμε περασμένη ανάρτησή μας που αναφερόταν στον διατεταγμένο ρόλο που εκτελεί «ο περιφταγμένος πρόεδρος της Δημοκρατίας» σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό που του έδωσε σήμερα η ραδιοφωνική εκπομπή «Ελληνοφρένεια»



Εύστοχα, λοιπόν, χαρακτήρισε ο Θύμιος Καλαμούκης τα χθεσινά λεγόμενα του προέδρου της «Δημοκρατίας» τους, ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια «μαριονέτα με προφίλ» που τον βάζουν να παίζει, ντόπια και ξένη πλουτοκρατία, όποιον ρόλο θέλουν κάθε φορά, τον οποίο συνοδεύει με αφόρητες κενολογίες.



Στο ίδιο βίντεο που φτιάξαμε και παραθέτουμε εκτός τον Θ. Καλαμούκη ακούμε και τον Τζίμη Πανούση, σε μια περασμένη εκπομπή του να τον χαρακτηρίζει τον Παπούλια «Πρόεδρο δημοπρασίας».







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Μητσοτάκης: Η ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική είναι πλέον εξόχως προβληματική

Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα αναθεώρηση της οικονομικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής

Ένωσης, επισήμανε ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real» και στο δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου.



«Η ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική είναι πλέον εξόχως προβληματική. Υπάρχει μια ουσιαστική ανισορροπία μεταξύ των χωρών του Βορά και του Νότου, την οποία δεν φαίνεται διατεθειμένη η Ευρώπη να αντιμετωπίσει διαρθρωτικά. Την αντιμετωπίζει περιστασιακά. Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν υπάρξει συνολική αντιμετώπιση αναθεώρησης της οικονομικής πολιτικής από την ευρωζώνη, θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.



Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η απόφαση του Eurogroup μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου» και πως θα χρειαστεί προσπάθεια από την πλευρά της Ευρώπης να εξασφαλίσει ότι «η συνταγή που εφαρμόστηκε στην Κύπρο δεν θα εφαρμοστεί αλλού», χαρακτήρισε προβληματική την αρχική δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup, υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ εκτίμησε ότι «η απόφαση για την Κύπρο ενέχει στοιχεία τιμωρίας».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Οι μεγάλες καταθέσεις στο βωμό της διάσωσης τραπεζών Ένα νέο σχέδιο νόμου της Ε.Ε. προβλέπει πως είναι δυνατό να επιβάλλεται στους μεγάλους ανασφάλιστους καταθέτες να συμμετέχουν σε μελλοντικές διασώσεις...

τραπεζών, δεν θα πλήττονται όμως οι αποταμιευτές με λιγότερα από 100.000 ευρώ στην τράπεζα.



«Δεν είναι επ' ουδενί δυνατό να συμμετέχουν στη διάσωση καταθέτες ποσών κάτω των 100.000 ευρώ, είτε τώρα είτε στο μέλλον», δήλωσε μια εκπρόσωπος του Μισέλ Μπαρνιέ, του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τις κανονιστικές ρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα.



«Στην πρόταση της Επιτροπής, η οποία συζητείται, δεν αποκλείεται καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ να μπορούν να γίνονται εργαλεία για να χρησιμοποιούνται σε διασώσεις εκ των ένδον», δήλωσε στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος Σαντάλ Χιούζ. «Είναι μια δυνατότητα», πρόσθεσε.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97



Μεγαλύτερη συμμετοχή αναμένεται να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για πολλά φάρμακα.



Από σήμερα, Τρίτη, που τίθεται σε ισχύ η νέα λίστα φαρμάκων, η αποζημίωση του Ταμείου θα καθορίζεται με βάση την ασφαλιστική τιμή η οποία έχει υπολογιστεί για κάθε κατηγορία φαρμάκων.



Για σκευάσματα μέχρι αυτή την τιμή, ο ασθενής θα πληρώνει την συμμετοχή που είχε μέχρι τώρα.



Αν όμως είναι ακριβότερο τότε θα επιβαρύνεται επιπλέον και με το 50% της διαφοράς.



Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς κάλεσε τους γιατρούς να ενημερώνουν τους ασθενείς για τα φάρμακα που δεν τους επιβαρύνουν οικονομικά.

Newsroom ΔΟΛ




via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.





Σύμφωνα με τον Real Fm ο κ. Καμμένος ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να αναβάλουν τη συνάντησή τους για αύριο, καθώς σήμερα βρίσκεται εκτός Αθηνών.



Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας έχει διαδοχικές συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Eurogroup.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Έπεσαν οι υπογραφές με την τράπεζα Πειραιώς για την απορρόφηση των κυπριακών υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, έναντι 524 εκατ. ευρώ. Αύριο δε, θα λειτουργήσουν κανονικά τα

υποκαταστήματα.







Η ανακοίνωση έχει ως εξής:



"Η Τράπεζα Πειραιώς υπέγραψε σήμερα συμφωνία για την απόκτηση όλων των καταθέσεων, δανείων και καταστημάτων στην Ελλάδα της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank (CPB) και της Ελληνικής Τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων των δανείων και καταθέσεων των θυγατρικών τους στην Ελλάδα (leasing, factoring και Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος - IBG), έναντι συνολικού τιμήματος €524 εκατ.



Η συμφωνία καταρτίσθηκε σε συνέχεια πρότασης που υπέβαλε η Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά του δικτύου καταστημάτων και των δραστηριοτήτων των 3 κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης που απηύθυναν προς τις ελληνικές τράπεζες η Ελληνική Κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).



Η συμφωνία διασφαλίζει τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, συνδράμει την Κύπρο στην αντιμετώπιση της κρίσης και εξασφαλίζει τους καταθέτες, πελάτες και υπαλλήλους των 3 κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Με την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων αυτών, το συνολικό ενεργητικό του Ομίλου ανέρχεται σε €95 δισ με 1.660 καταστήματα και 24.000 υπαλλήλους.

Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς διαθέτει μακρά και αποδεδειγμένη εμπειρία απρόσκοπτης και ταχείας ενοποίησης τραπεζών, καθώς έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία περισσότερες από 15 εξαγορές και συγχωνεύσεις τα τελευταία 15 χρόνια, γεγονός που ελαχιστοποιεί οποιοδήποτε κίνδυνο υλοποίησης. Η Τράπεζα Πειραιώς θα διαχειριστεί με ιδιαίτερη προσοχή τη διαδικασία ενσωμάτωσης των δραστηριοτήτων των 3 κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, με παράλληλο στόχο τη δημιουργία αξίας και ευκαιριών για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, διαδικασία στην οποία η Τράπεζα Πειραιώς έχει συμμετάσχει από την πρώτη στιγμή ως βασικός πυλώνας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Τράπεζας Πειραιώς στη συναλλαγή αυτή είναι η Barclays Bank PLC μέσω της επενδυτικής της Τράπεζας, η Deutsche Bank AG London Branch και η Lazard Frères.

Τα καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν κανονικά την Τετάρτη

Τα καταστήματα των 3 κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα επαναλειτουργήσουν από αύριο Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 και όλες οι συναλλαγές θα διενεργούνται κανονικά.

Οι καταθέσεις πελατών των ελληνικών καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank (CPB) και της Ελληνικής Τράπεζας, ως γνωστό, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε έκτακτη εισφορά ή «κούρεμα» που έχει αποφασισθεί στην Κύπρο.

Για οποιαδήποτε ερωτήματα οι πελάτες και καταθέτες μπορούν να απευθύνονται στο κατάστημα εξυπηρέτησής τους ή στο τηλέφωνο 182838 / +30 210 32 88000".


























via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Δριμύτατη επίθεση από το ΠΑΣΟΚ

Επίθεση στη συμμαχία Καμμένου-Τσίπρα κάνει το ΠΑΣΟΚ.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Με

αφορμή ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ σε διάφορες ραδιοτηλεοπτικές συζητήσεις ότι για την κρίση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος ευθύνεται το κούρεμα του ελληνικού δημοσίου χρέους, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:



Η εμπειρία της Κύπρου αντί να οδηγήσει, στην Ελλάδα, τους συνεταίρους της δημαγωγικής ανευθυνότητας και εθνοκαπηλείας στην αυτοκριτική, τους κάνει απροκάλυπτους και άρα αποκαλυπτικούς.



Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχουν αναλάβει να υπερασπίζονται με ώμο τρόπο τις επιλογές των προηγούμενων διοικήσεων των κυπριακών τραπεζών και να τις εμφανίζουν ως «θύματα» του ελληνικού PSI!



Τι συμβαίνει άραγε; Άλλαξε η γραμμή τους και είναι τώρα κατά του κουρέματος του ελληνικού δημοσίου χρέους;



Ήθελαν να κουρευτούν όλα τα ελληνικά ομόλογα που ήσαν διεθνώς στα χέρια του ιδιωτικού τομέα με εξαίρεση τις κυπριακές τράπεζες που είχαν, σε σχέση με τον όγκο των καταθέσεων και του ενεργητικού τους, περιορισμένη έκθεση σε ελληνικά ομόλογα;



Θέλουν να καλύψουν τις προηγούμενες διοικήσεις των κυπριακών τραπεζών που αγόρασαν -για τους δικούς τους λόγους και όχι για να διευκολύνουν την Ελλάδα- ελληνικά ομόλογα το 2010 από γερμανικές και άλλες τράπεζες που τα πουλούσαν;



Θέλουν να δώσουν διέξοδο υπεκφυγής σε κάποιους για τον τεράστιο όγκο επισφαλών δανείων που χορήγησαν οι κυπριακές τράπεζες, κάτι που επιβάλλει τώρα ανακεφαλαιοποίηση τουλάχιστον τριπλάσια των όποιων επιπτώσεων του ελληνικού PSI;



Μήπως ξεχνούν να υπολογίσουν πόσα κέρδισαν διαχρονικά οι κυπριακές τράπεζες από συναλλαγές με τίτλους του ελληνικού δημοσίου;



Το χειρότερο που μπορούν να κάνουν μέσα στο πολιτικό τους αδιέξοδο οι συνέταιροι της εθνικής ανευθυνότητας -ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ- είναι να πλασάρουν, μέσα στην απελπισία τους, τη νέα θεωρία της συνωμοσίας σύμφωνα με την οποία για την κρίση στην Κύπρο φταίει η Ελλάδα!»



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Για την πιο σοκαριστική εμπειρία της ζωής της μίλησε η Καίτη Φίνου σε τηλεοπτική της συνέντευξη.






«Έπεσα και εγώ θύμα βιασμού. Για αυτό και αποφάσισα να δημιουργήσω την δική μου ιστοσελίδα. Έτσι ώστε να μπορώ, ύστερα από λίγο, να μιλάω με τις γυναίκες που έχουν επίσης πέσει θύματα βιασμού και να τις προτρέπω να μιλήσουν με ειδικούς γιατί πρόκειται για μια εμπειρία που σου καταστρέφει την ζωή».


Προσθέτοντας, σχετικά με τις επιπτώσεις της συγκεκριμένης εμπειρίας στην ζωή της.

«Το είπα αμέσως στους δικούς μου. Η μητέρα μου ήταν πολύ μπροστά για την εποχή της και με βοήθησε. Αλλά, όσο και να σε βοηθήσει κάποιος, τα λάθη σου μετά από μια τέτοια εμπειρία θα τα κάνεις στην ζωή σου. Πέφτεις σε άσχημες καταστάσεις, σε άσχημες σχέσεις».





via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE





Όλη η αλήθεια κρύβεται στον καθρέφτη...

































via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Κεντρικοί τραπεζίτες προσπαθούν να «μαζέψουν» τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ









Η τραπεζική κρίση στην Κύπρο είναι μία ειδική περίπτωση και το σχέδιο διάσωσης δεν θα χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο για άλλες χώρες, δήλωσε το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι, σε μία προσπάθεια να «μαζευτούν» οι χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι οποίες ανασκευάστηκαν αργότερα, αλλά έσπειραν τον πανικό στις ευρωπαϊκές αγορές και το ενιαίο νόμισμα.









Νωρίτερα και άλλο μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Μπενουά Κερέ, διαφώνησε με τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι το μοντέλο διάσωσης της Κύπρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χώρες με υπερτροφικό τραπεζικό τομέα, οπότε και δε θα χρειαστεί οι τράπεζες να χρησιμοποιήσουν τον ευρωμηχανισμό για την ανακεφαλαιοποίησή τους, όπως προβλέπει η συμφωνία των ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου του 2012.









«Η Κύπρος είναι ειδική περίπτωση. Δε θα χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο σε άλλες περιπτώσεις», δήλωσε κατηγορηματικά το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβοτνί.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Η Τέρι Λι Κοξ κοίταζε το πάρκο, έξω από το παράθυρό της, όταν εντόπισε ένα περίεργο ζώο να τριγυρίζει στο χώρο, περπατώντας στα τέσσερα πόδια.






Η 17χρονη, σίγουρη πως δεν πρόκειται για σκύλο ή γάτα καθώς το πλάσμα έμοιαζε πιο πολύ με πίθηκο, πήρε το κινητό της τηλέφωνο και πρόλαβε να βγάλει μια φωτογραφία. Στη συνέχεια, το μυστηριώδες ζώο σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο και εξαφανίστηκε στα κλαδιά.


«Δεν μπορούσα να πιστέψω τι έβλεπα. Ήμουν σε μεγάλο σοκ», δήλωσε η Κοξ.


Δείτε τη φωτογραφία:









via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Δραματική μείωση μισθών και συντάξεων αλλά και εφιαλτική ανεργία προοιωνίζεται η κατάσχεση του ενός τρίτου των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


Απίστευτης έκτασης ληστεία των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο θα γίνει μετά τη συμφωνία του δεξιού προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τους Γερμανούς λήσταρχους στο πλαίσιο του Eurogroup. Αγνωστη, αλλά οπωσδήποτε υψηλότερη του... 30% (!) θα είναι η κατάσχεση εκ μέρους της κυπριακής κυβέρνησης και των ευρωληστών σε κάθε κατάθεση άνω των 100.000 ευρώ που υπάρχει στο νησί.


Με δεδομένο ότι τον περασμένο μήνα οι άνω των 100.000 ευρώ καταθέσεις, συμποσούντο σε 38 δισ. ευρώ (τμήμα των οποίων όμως βρισκόταν σε υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στο εξωτερικό, άρα μη υποκείμενο σε κατάσχεση, αν και δεν ήταν διευκρινισμένο αν θα χάσουν τα λεφτά τους όσοι καταθέτες είχαν πάνω από 100.000 ευρώ σε υποκαταστήματα σε ξένες χώρες της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου που διαλύεται), τα λεφτά που χάνουν οι καταθέτες εκτοξεύονται σε αστρονομικά ύψη: μπορεί να προσεγγίσουν ή και να ξεπεράσουν τα... 15 δισ. ευρώ, καθώς γίνεται λόγος από κύκλους του ΔΝΤ για κατάσχεση καταθέσεων ακόμη και σε ποσοστό 40%! «Η Γερμανία πέτυχε αυτό που ήθελε!» δήλωσε θριαμβευτικά ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Σόιμπλε, αναφερόμενος στην πλήρη διάλυση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, το οποίο ποτέ στο μέλλον δεν θα ξαναγίνει συγκρίσιμο με αυτό που ήταν μέχρι τώρα, ιδίως αν η Ευρωζώνη συνεχίσει να υπάρχει, πράγμα άκρως αμφισβητήσιμο και αν η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίσει να αποτελεί μέλος της στην περίπτωση που η ζώνη του ευρώ δεν διαλυθεί από τις ισχυρότατες πλέον φυγόκεντρες δυνάμεις που έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται.


Επιβεβαιώνοντας επίσης την εμφανή εκτροπή της ΕΕ προς αυταρχικές μορφές διακυβέρνησης, ο Σόιμπλε δεν δίστασε να δηλώσει ότι η καταστροφική συμφωνία Αναστασιάδη - Βερολίνου στο πλαίσιο του Eurogroup δεν χρειάζεται επικύρωση από την... κυπριακή (!) Βουλή, έχοντας βεβαίως κατά νου την απόρριψη από το κοινοβούλιο της Λευκωσίας των προηγούμενων, επίσης κατάπτυστων γερμανικών όρων υποταγής της Κύπρου. «Η Κομισιόν μας πληροφόρησε ότι η απαραίτητη νομοθεσία για την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν έχει ήδη κυρωθεί!» ήταν η εξωφρενική δήλωση του Σόιμπλε. Με αυτή την επίδειξη ισχύος και αλαζονείας ο Σόιμπλε παραμέρισε πραξικοπηματικά το «Οχι» της κυπριακής Βουλής στην κατάσχεση τμήματος των καταθέσεων, σε πλήρη συνεργασία με τη γερμανόδουλη κυβέρνηση της Λευκωσίας. Σε ό,τι αφορά τώρα στην ουσία της απόφασης -των νέων όρων δηλαδή οικονομικής διάλυσης και συνεπεία αυτής πολιτικής υποδούλωσης της Κύπρου στη Γερμανία- είναι αναμφισβήτητα θετικό ότι το Βερολίνο έκανε ένα βήμα πίσω, αναφορικά με τους μικροκαταθέτες.


Υπό το κράτος της πανευρωπαϊκής κατακραυγής και ανησυχίας, δεν επέμεινε στην αρχική του θέση να φορολογηθούν και μάλιστα από το πρώτο ευρώ και οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ. Φυσικά έχει ήδη στείλει το μήνυμα ότι άνοιξε ο δρόμος να μπορούν οι Γερμανοί σε όποια χώρα της Ευρωζώνης θέλουν, να αρπάζουν ανά πάσα στιγμή όποιο τμήμα των καταθέσεων επιθυμούν και αποφασίζουν, ακριβώς όπως τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής άρπαζαν τα αποθέματα χρυσού όσων κρατών καταλάμβαναν και υποδούλωναν. Αναμφισβήτητα πάντως είναι θετικό γεγονός το ότι έστω και σε πρώτη φάση, έστω προσωρινά, διασώθηκαν από την κατάσχεση των Γερμανών οι καταθέσεις του κοσμάκη μέχρι 100.000 ευρώ.


Από εκεί και πέρα, επιχειρείται με υπόγειο τρόπο να καλλιεργηθεί ένας μύθος - ότι μετά την απόφαση αυτή θα χάσουν λεφτά στην Κύπρο μόνο οι Ρώσοι μαφιόζοι, οι Ελληνες που είχαν «μαύρα» λεφτά, άντε και κάποιοι πλούσιοι. Ομάδες καταθετών δηλαδή για τις οποίες κανένας δεν θα λυπηθεί που υφίστανται απώλειες. Αυτό που τεχνηέντως αποσιωπάται είναι η λαίλαπα που θα επιπέσει επί του συνόλου του κυπριακού λαού εξαιτίας της κατάσχεσης του 30% ή του 40% ή όποιου άλλου ανάλογου ποσοστού όλων των άνω των 100.000 ευρώ καταθέσεων, οι οποίες φυσικά δεν ανήκουν μόνο σε μαφιόζους. Πρώτα πρώτα θα καταρρεύσουν στην Κύπρο οι συντάξεις, γιατί θα αρπάξει η κυβέρνηση το ένα τρίτο των αποθεματικών όλων των ταμείων πρόνοιας. Έπειτα θα καταρρεύσουν πάμπολλες υγιείς κυπριακές επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν τα λεφτά τους στις τράπεζες, άρα θα κατακρημνιστούν οι μισθοί σε όλο το νησί. Θα φαγωθεί και το ένα τρίτο των χρημάτων που είχαν όλοι οι κρατικοί και ημικρατικοί οργανισμοί, συνεργατικές επιχειρήσεις κ.λπ. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στην Κύπρο.


Ο «οικονομικός Αττίλας» της ΕΕ θα ρημάξει τον τόπο ίσως χειρότερα και για περισσότερες δεκαετίες από τον «γνήσιο» στρατιωτικό Αττίλα των Τούρκων εισβολέων...








via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1



Η προφητική διαφήμιση της Τράπεζας Κύπρου που κάνει θραύση (VIDEO) Ενα διαφημιστικό σποτ μέσα σε κουρείο αλλά και έταιρη διαφήμιση με μια πολλά υποσχόμενη φράση για όσα έρχονται τον Απρίλιο και τον Μάιο στην Τράπεζα...

Κύπρου... κάνουν θραύση στο διαδίκτυο.



Το σποτ μέσα στο κουρείο στηρίζεται στη λογική της ασφάλειας και των σταθερών χεριών. Ενώ η διαφήμιση-ανάρτηση στις τράπεζες -όπως φαίνεται στη φωτογραφία που εντόπισε το blog apotinarxi, υπόσχεται -προφανώς- ευχάριστες εκπλήξεις για τους κατόχους της κάρτας. Οι εξελίξεις όμως αντέστρεψαν τον θετικό χαρακτήρα της υπόσχεσης...

thestival.gr




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97





Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις...























via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1





Στο διεθνές πάρκο Skaftafell βρίσκεται η κρυστάλλινη μπλε σπηλιά του Svmnafellsjvkull, ένα πανέμορφο παγωμένο τοπίο...







που μαγεύει τους επίδοξους επισκέπτες που σπεύδουν να το εξερευνήσουν.





Σχηματίστηκε από τον πάγο που κατέβηκε από τις πλαγιές του Oaefajokull, του ψηλότερου (6.921 πόδια) ενεργού ηφαίστειου της Ισλανδίας.



Η είσοδος της σπηλιάς έχει άνοιγμα περίπου 7 μέτρα, αλλά προχωρώντας στο εσωτερικό της το μονοπάτι στενεύει φτάνοντας ακόμα και το ένα μέτρο!



Το γεγονός αυτό καθιστά αρκετά δύσκολη που κάνει την πρόσβασή της, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που τολμούν να προχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά, για να απολαύσουν τις παγωμένες ομορφιές της.

































radar.gr







via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news
Η Μίνα Ορφανού ήταν καλεσμένη στο "Πρωινό Mou" και μίλησε για την αλλαγή φύλου που έχει κάνει και για τον ρατσισμό που έχει βιώσει, για τον τρόπο που το είχε αντιμετωπίσει η οικογένεια της, αλλά και για την προσωπική της ζωή...



Υποστήριξε πως δεν την φλερτάρουν οι άντρες αν και είναι λουκούμι στην Ελλάδα , απλά φοβούνται μην τους παρεξηγήσουν και δήλωσε πως η αναγνωρισιμότητα την πήγε πίσω στα προσωπικά της...Η ίδια δεν κάνει ποτέ το πρώτο βήμα καθώς είναι παραδοσιακή και δεν είναι λαϊκή για να την πέφτει σε άντρες...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

«Κακή επιλογή που θα την βρούμε μπροστά μας στην ευρωζώνη», χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, ο

κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, στον Real fm.



«Η δεύτερη λύση είναι δυσκολότερη από την πρώτη που απορρίφθηκε από την Κύπρο. Η ελληνική οικονομία είναι σχετικά σταθεροποιημένη. Έχουμε κάνει τα δύο τρίτα του δρόμου. Υπάρχουν και σημάδια που δείχνουν ότι αρχίζει η οικονομία ότι ανασυγκροτείται. Δεν ανησυχώ για την σταθερότητα των τραπεζών στην Ελλάδα», είπε ο κ. Βορίδης.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Θα τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Eurogroup

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης

Στουρνάρας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τα αποτελέσματα του Eurogroup, θα συναντηθεί σε λίγη ώρα από τώρα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, και στη συνέχεια στις 13:15, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία τους στη Βουλή.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

ΔΗΜΑΡ: Μόνο συνολικά μπορεί να επιλυθεί η τραπεζική κρίση στην Ευρώπη Ο δημαγωγικός λόγος... ναυάγησε στην

Κύπρο, σημειώνει, «δείχνοντας» την στην αντιπολίτευση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας την τελευταία απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο.



Το κόμμα της Αγίου Κωνσταντίνου σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «οι εξελίξεις στην Κύπρο καταγράφουν την ανάγκη για συνολική αντιμετώπιση της κρίσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος και του χρέους στην Ευρώπη. Το χρέος της Ευρωζώνης αν δεν αντιμετωπισθεί από κοινού θα πνίξει την οικονομία των χωρών της, θα υπονομεύσει το Ευρωπαϊκό όραμα και θα τροφοδοτήσει φυγόκεντρες επιλογές».



Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι «η σύνδεση της εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος και των δημοσίων οικονομικών με την αναπτυξιακή διαδικασία, μέσα από μια πανευρωπαϊκή οικονομική πολιτική που θα την ενισχύει, είναι η μόνη λύση που μπορεί να αποτρέψει επιδείνωση της κρίσης. Η προώθηση της οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης με δημοκρατική ομοσπονδιακή συγκρότηση είναι η απάντηση στη σημερινή επικυριαρχία της επιβολής των αποφάσεων των ισχυρών στην Ε.Ε.



Και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «αυτή πρέπει να είναι η διεκδίκηση για την Ευρώπη και όχι ο δημαγωγικός λόγος που προσπαθεί να εμφανίσει το ναυάγιο της πολιτικής της μονομερούς καταγγελίας ως αδιάλλακτη αγωνιστική δράση».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Οι 17 κατάφεραν να αποδείξουν ότι δεν αφήνουν καμία χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ»



O πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε μια αποτίμηση της απόφασης του Eurogroup για την Κύπρο, υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι βρέθηκε λύση που αποτρέπει την χρεοκοπία της μεγαλονήσου.



«Οι 17 κατάφεραν να αποδείξουν ότι δεν αφήνουν καμία χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ», τόνισε σε συνέντευξή του προς το τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix που αναμεταδίδει η Deutsche Welle ο κ. Γιούνκερ, διευκρινίζοντας ότι η λύση που βρέθηκε απαιτεί μεγάλες θυσίες από τους Κυπρίους.



Οι Κύπριοι θα πρέπει να αναδιοργανώσουν το τραπεζικό τους σύστημα και να διαφοροποιήσουν την οικονομίας τους, επισήμανε ο τέως πρόεδρος του Eurogroup, εκφράζοντας την άποψη ότι είναι υποχρέωση της ΕΕ στο σύνολό της να βοηθήσει την Κύπρο να αναπροσανατολίσει την οικονομία της, πέρα των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα της χορηγήσει.



Ο τέως πρόεδρος του Eurogroup επικρίνει έντονα τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η Κύπρος, λέγοντας ότι τον έκανε να αισθανθεί ντροπή το γεγονός ότι οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν ωσάν να ήταν όλοι «συμμορίτες και γκάνγκστερ». Επίσης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις εικόνες από τα πλακάτ που περιέφεραν κάποιοι στους δρόμους της Κύπρου και τα οποία παρουσίαζαν την καγκελάριο με ναζιστική στολή.



«Θα πρέπει να συζητούμε μεταξύ μας, παρά να μιλούμε ο ένας για τον άλλο», παρατήρησε ο λουξεμβούργιος πολιτικός.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από μερικά λεπτά ο πρόεδρος της τράπεζας Κύπρου

Ανδρέας Αρτέμη.

Οπως επισημαίνει σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας οι σχεδιασμοί για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, την πώληση των παραρτημάτων της ετοιμάστηκαν από την Κεντρική Τράπεζα εδώ και καιρό χωρίς να υπάρχει συνεννόηση με το ΔΣ της τράπεζας Κύπρου.



Πηγή: sigmalive.com



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Βγενόπουλος: Θα αποκαλυφθούν οι παράνομες ενέργειες ενός διαπλεκόμενου πολιτικοοικονομικού κατεστημένουΗ διάσπαση της ΛΑΪΚΗΣ ώστε να προστατευθούν για μια ακόμη φορά τα τεράστια συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την Τράπεζα Κύπρου είναι ένα λάθος γιγαντιαίων διαστάσεων που θα πλήξει βάναυσα την κυπριακή οικονομία και κοινωνία, δηλώνει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της Marfin Investment Group, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.









«Πριν από 17 περίπου μήνες αντικαταστάθηκε βίαια και παράνομα η Διοίκηση της MARFIN POPULAR BANK η οποία είχε εκλεγεί από τους ιδιώτες μετόχους της. Στην περίοδο που ακολούθησε, την Τράπεζα, που με δημόσιους πανηγυρισμούς ξανάγινε Κυπριακή και μετονομάσθηκε σε ΛΑΪΚΗ, διοίκησαν οι εκλεκτοί της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίοι και με τις αντιεπαγγελματικές πράξεις και παραλείψεις τους την διέλυσαν. Η Διοίκηση της οποίας υπήρξα μη Εκτελεστικός Πρόεδρος παρέδωσε μια υγιή Τράπεζα με καταθέσεις 20,2 δισ.ευρώ , επιτοκιακά έσοδα 799 εκατ. ευρώ, οργανική προ προβλέψεων κερδοφορία 388 εκατ. Ευρώ (2011) και ELA περίπου 3 δισ. ευρώ. Μέσα σε 17 μήνες η κρατική πλέον ΛΑΪΚΗ επιδείνωσε δραματικά τα αποτελέσματά της και παρά την υποτιθέμενη «σιγουριά» του κρατικού της χαρακτήρα μείωσε ραγδαία τις καταθέσεις της και ανέβασε τη χρήση του ELA σε πάνω από 9 δισ. ευρώ.









Η παλαιά Διοίκηση των ιδιωτών μετόχων κατηγορήθηκε ανεπίσημα και δυσφημιστικά επειδή είχε στο χαρτοφυλάκιό της Ελληνικά Ομόλογα που είχαν αγορασθεί τα περισσότερα το 2009 και στις αρχές του 2010, δηλαδή πολύ πριν υπάρξει έστω και υποψία ή αντιμετώπιση σε επίπεδο ΕΚΤ ότι οι επενδύσεις αυτές δεν ήταν μηδενικού κινδύνου.









Η παγκοσμίως πρωτότυπη αυτή κατηγορία κατέρρευσε όταν έγινε κατανοητό ότι το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε από τη συνήθη σε όλες τις Τράπεζες αγορά κρατικών ομολόγων, αλλά από τη συναίνεση των οργάνων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εθελοντικό κούρεμα των Ελληνικών Ομολόγων χωρίς να γνωρίζουν καν τις επιπτώσεις αυτής της απόφασης στο Κυπριακό Τραπεζικό Σύστημα και ως εκ τούτου χωρίς να ζητήσουν εκείνη τη στιγμή από το Eurogroup την προστασία του.









Η άλλη «κατηγορία» ήταν ότι η Τράπεζα είχε μεγάλο χαρτοφυλάκιο δανείων στην Ελλάδα και ορισμένα από αυτά ήταν κακής ποιότητος. Και αυτή η κατηγορία κατέρρευσε όταν έγινε κατανοητό ότι η MARFIN POPULAR BANK προήλθε από τη συγχώνευση μιας Κυπριακής με δύο Ελληνικές Τράπεζες και ως εκ τούτου ήταν επόμενο και φυσιολογικό να έχει έκθεση κινδύνου στην Ελλάδα που τα πρώτα χρόνια μετά τη συγχώνευση παρήγαγε κέρδη (και ήταν όλοι ευχαριστημένοι) και μετά, λόγω της πρωτοφανούς κρίσης, παρήγαγε κυρίως λογιστικές, λόγω προβλέψεων, ζημίες.









Ως προς την ποιότητα δε του δανειακού χαρτοφυλακίου οι κρατικές διοικήσεις της ΛΑΪΚΗΣ επί 17 μήνες έκαναν μαζί με στρατιά δικηγόρων, συμβούλων κ.λ.π. ελέγχους ώστε να βρουν κάποια δάνεια που δόθηκαν με δόλο ή/και προσωπικό όφελος μελών των εισηγητικών και εγκριτικών οργάνων και, φυσικά, δεν βρήκαν τίποτα διότι πολύ απλά η δυσφημιστική αυτή κατηγορία ήταν εντελώς ανυπόστατη. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να επιβαρύνουν τη ΛΑΪΚΗ με υψηλές και αχρείαστες προβλέψεις για διάφορα Ελληνικά δάνεια, ενώ παράλληλα απέφυγαν επί 17 μήνες να κάνουν αναδιαρθρώσεις(!) με αποτέλεσμα τώρα που έμπειροι και καλοπροαίρετοι τραπεζικοί πλέον θα χειρισθούν το χαρτοφυλάκιο, θα το αναδιαρθρώσουν και θα γράψουν κέρδη από αντιστροφή προβλέψεων.









Την ίδια αυτή περίοδο η Τράπεζα Κύπρου, που όπως απεδείχθη από την έκθεση της PIMCO είχε τις ίδιες περίπου κεφαλαιακές ανάγκες με τη ΛΑΪΚΗ, όχι μόνον αφέθηκε να διατηρήσει τον ιδιωτικό της χαρακτήρα αλλά συνέχισε και συνεχίζει να απολαμβάνει την ευνοϊκή διακριτική μεταχείριση της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως συνέβαινε σε όλα τα χρόνια των Ελληνικών και διεθνών επενδύσεων στη ΛΑΪΚΗ, σύμφωνα και με επίσημες καταγγελίες που είχαν γίνει στην Κυπριακή Βουλή τον Ιούνιο του 2009.









Μάλιστα επειδή οι κεφαλαιακές ανάγκες ΛΑΪΚΗΣ-ΚΥΠΡΟΥ είναι παρεμφερείς και η ΛΑΪΚΗ είχε κατά 750 εκατ. Ευρώ περίπου μεγαλύτερες ζημιές από ελληνικά ομόλογα είναι σαφές ότι το δανειακό της χαρτοφυλάκιο παρά τους 17μηνους καταστροφικούς χειρισμούς ήταν και είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτό της Τράπεζας Κύπρου!









Για όλους τους παραπάνω λόγους, μεταξύ πολλών άλλων, η MIG έχει προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας ώστε να ανακτήσει την επένδυσή της στην ΛΑΪΚΗ ύψους 823,8 εκατ. Ευρώ πλέον ζημιών. Η ετυμηγορία του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου θα δώσει την τελική απάντηση στους ανθρώπους του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου της Κύπρου που οδήγησαν τον Κυπριακό λαό και την Κυπριακή Οικονομία σε μια τραγική και αχρείαστη περιπέτεια και αντί να κοιτούν τον καθρέφτη έχουν το θράσος 17 μήνες μετά την κρατικοποίηση της ΛΑΪΚΗΣ να ξαναδείχνουν με το δάχτυλο τους κακούς Έλληνες.









Στα πλαίσια αυτά είναι απόλυτα σωστή η απόφαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναθέσει επιτέλους την διερεύνηση των ευθυνών για την τραγωδία της Κυπριακής Οικονομίας σε ποινικούς ανακριτές, τερματίζοντας την περίοδο των ανυπόστατων συκοφαντιών, ώστε να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Προφανώς η ετυμηγορία και αυτής της διαδικασίας θα είναι ίδια με την ετυμηγορία του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου και θα αποκαλυφθούν πλήρως οι παράνομες ενέργειες και ευθύνες ενός διαπλεκόμενου πολιτικοοικονομικού κατεστημένου που πολέμησε λυσσαλέα την εξυγίανση, διαφάνεια και ισονομία που προσπάθησε να φέρει η MARFIN POPULAR BANK στην Κύπρο, προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά του εις βάρος τελικώς και των συμφερόντων του Κυπριακού λαού, καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Βγενόπουλου.









Υ.Γ. 1. Τα διάφορα άμεσα ή έμμεσα δυσφημιστικά σχόλια που γίνονται από διάφορους Κυπρίους αξιωματούχους, που μάλιστα χωρίς δισταγμό αναφέρονται ακόμη και σε υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει αθωωτικά στην Ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη, έχουν σαν κοινό σημείο την προσπάθειά τους να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες, που όμως τελικά δεν θα αποφύγουν.



Υ.Γ.2. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που τοποθετούνται δημόσια για την υπόθεση της Κύπρου που βρίσκεται στην επικαιρότητα, αναφέρονται σε υποθέσεις και καταστάσεις που δεν γνωρίζουν με αποτέλεσμα οι τοποθετήσεις τους να στερούνται σοβαρότητας».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Μόνο ο διάβολος θα μπορούσε να ρυθμίσει τόσο έντεχνα το ενιαίο νόμισμα (ευρώ) άσχετων μεταξύ των κρατών, ώστε να εξασφαλίζεται η κυριαρχία ενός κράτους (Γερμανία) χωρίς να μπορούν τώρα πλέον τα υπόλοιπα να αντιδράσουν.



Τα περισσότερα κράτη της Ευρωζώνης και ειδικά του Νότου έχουν πιαστεί στο αγκίστρι και όσο σπαρταράνε τόσο πιο πολύ τραυματίζονται και αγκιστρώνονται. Το αγκίστρι έχει δύο σκέλη, αφενός το υπερβολικό δημόσιο χρέος των κρατών και αφετέρου τη χρηματοπιστωτική φούσκα των τραπεζών τους. Η κυριαρχία της Γερμανίας εδώ είναι απόλυτη. Το ένα σκέλος το ελέγχει μέσω του δανεισμού από τον μηχανισμό της τρόϊκας και κυρίως μέσω των μνημονίων που υποχρεώνει τα κράτη να υπογράφουν και το άλλο, αυτό της φούσκας των τραπεζών, το ελέγχει μέσω της ρευστότητας από την ΕΚΤ, την οποία επίσης ελέγχει. Ανά πάσα στιγμή δηλαδή μπορεί να «σκάσει» οποιοδήποτε εθνικό τραπεζικό σύστημα θέλει, εκβιάζοντας το αντίστοιχο κράτος. Όλοι είδαμε τι έκανε στην Κύπρο. Η ΕΚΤ έχει θεσμοθετηθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μην έχει την αποκλειστική ευθύνη του συνόλου του τραπεζικού συστήματος της Ευρωζώνης, κάτι που θα απάλλασσε τα κράτη και τους φορολογούμενους από αυτόν το βραχνά, αλλά να είναι ένας κερδοσκοπικός οργανισμός σε βάρος κρατών και τραπεζών, χωρίς καμία ευθύνη, πλην αυτής της παροχής ρευστότητας κάτω από προϋποθέσεις που κάνουν εύκολη την επέμβαση της Γερμανίας.



Τον απόλυτο έλεγχο ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος της Ευρωζώνης, δεν τον θέλουν ούτε οι εθνικές πολιτικές και οικονομικές ολιγαρχίες, με πρώτες τις γερμανικές, γιατί θέλουν να κάνουν τα ντόπια παιχνίδια τους. Όμως η Γερμανία αφενός γνωρίζει πολλά για τους σκελετούς που κρύβουν στις ντουλάπες τους αυτές οι ολιγαρχίες, αφετέρου γνωρίζει τη θεσιλαγνία και το πάθος για εξουσία αυτών των ολιγαρχιών. Έτσι το παιχνίδι της γίνεται πολύ πιο εύκολο, γιατί μέσω αυτών των ολιγαρχιών, που σχηματοποιούν τα πολιτεύματα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, ελέγχει και τους λαούς οι οποίοι δεν μπορούν θεσμικά να αντιδράσουν.



Μόνο λοιπόν ο διάβολος θα μπορούσε να το καταφέρει αυτό. Ο Χίτλερ μοιάζει νηπιαγωγείο μπροστά σ' αυτό που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Κάποιος πρέπει να σπάσει πρώτος την αλυσίδα του ευρώ που κρατά δεμένα τα κράτη και ανελεύθερους του λαούς της Ευρωζώνης. Είναι η μόνη λύση ας μην κρυβόμαστε. Η Ελλάδα δεν το τόλμησε, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Κύπρος το ίδιο. Δεν βλέπουμε ούτε τους Ιταλούς ικανούς για κάτι τέτοιο, παρά τις αερολογίες του Μπερλουσκόνι που τον έχουν στριμώξει δικαστικά και την πολιτική αδυναμία του Γκρίλο.



Έτσι όμως όπως πάνε τα πράγματα, η βέβαιη κατά τα άλλα διάσπαση αυτής της Ευρωζώνης που θα απελευθερώσει τους λαούς, δεν προβλέπουμε να είναι μια ομαλή εξέλιξη. Μάλλον θα είναι ένα δράμα.










via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Η κατανάλωση καφέ μειώνει τον κίνδυνο τροχαίου Ένας δυνατός καφές μπορεί να είναι η καλύτερη παρέα για όσους διανύουν με το αυτοκίνητό τους μεγάλες αποστάσεις, καθώς μπορεί να μειώσει σημαντικά...

τον κίνδυνο τροχαίου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.



Όπως γράφουν στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ) επιστήμονες από την Αυστραλία, μελέτησαν 530 οδηγούς βαρέων οχημάτων, οι οποίοι είχαν προσφάτως εμπλακεί σε τροχαίο και 517 συναδέλφους τους, οι οποίοι δεν είχαν κανένα τροχαίο κατά το τελευταίο 12μηνο.



Όπως διαπίστωσαν, ο καφές και κάθε άλλο ρόφημα με καφεΐνη σχετιζόταν με μείωση του κινδύνου τροχαίου, πιθανώς επειδή η καφεΐνη ασκεί διεγερτική δράση και αυξάνει την εγρήγορση.



Ωστόσο, οι ειδικοί έσπευσαν να διευκρινίσουν πως το εύρημά τους δεν σημαίνει πως η καφεΐνη μπορεί να υποκαταστήσει τον ύπνο για τους κουρασμένους οδηγούς - τουλάχιστον όχι για πολλή ώρα.



Στη μελέτη, το 43% των οδηγών είπαν ότι έπιναν ροφήματα με καφεΐνη (λ.χ. καφέ, τσάι, ισοτονικά ροφήματα) με στόχο να μείνουν ξύπνιοι στο τιμόνι. Οι οδηγοί αυτοί διέτρεχαν κατά 63% μικρότερο κίνδυνο να εμπλακούν σε τροχαίο, σε σύγκριση με όσους δεν κατανάλωναν ροφήματα με καφεΐνη.



Το εύρημα αυτό ίσχυε, όπως αναφέρουν τα Νέα, ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον κίνδυνο τροχαίου, όπως η ηλικία των οδηγών (η μέση ηλικία ήταν τα 45 έτη), τα χιλιόμετρα που διήνυε κάθε οδηγός, η οδήγηση τη νύχτα και η διάρκεια του ύπνου.



Η μελέτη έδειξε ακόμη πως οι οδηγοί οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε τροχαία κατά την τελευταία πενταετία, διέτρεχαν κίνδυνο αυξημένο κατά 81% να πάθουν και άλλο.



Το 70% των οδηγών, εξάλλου, είπαν πως όταν ένιωθαν κουρασμένοι σταματούσαν τη νταλίκα τους σε πάρκινγκ για να κοιμηθούν λίγο – κάτι που οι ειδικοί στην οδική ασφάλεια συνιστούν ενθέρμως ως μέσον πρόληψης των τροχαίων.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91

Θέλει λίγη δουλίτσα στην αλλαγή ταχυτήτων, κατά τ’ άλλα μια χαρά...









otherside.gr

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

Η Κύπρος αποτελεί ως γνωστόν ένα καταφύγιο για πολλούς καταθέτες του εξωτερικού και ιδιαίτερα για τους Ρώσους. Η αρχή έγινε πριν μια 20ετία, όταν ο τότε

πρόεδρος της Ρωσίας, Μπορίς Γιέλτσιν πέρασε ένα Σύνταγμα που επέτρεπε στους Ρώσους επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν στο εξωτερικό.



Η Κύπρος σήμερα αριθμεί χιλιάδες Ρώσους καθώς μόνο στη Λεμεσό ζουν αυτή τη στιγμή 50.000 Ρώσοι. Η Κύπρος ήταν ένα ευνοϊκό μέρος για καταθέτες, λόγω του υψηλού επιτοκίου (5%) και λόγω μικρής γραφειοκρατείας.



Ποιοι είναι οι μεγαλοκαταθέτες για τους οποίους ακούμε συνέχεια τις τελευταίες ημέρες;



Το περιοδικό «Der Spiegel» σε δημοσίευμα του αναφέρει τους πρώτους Ρώσους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα πλήγονταν άμεσα από ένα ενδεχόμενο κούρεμα. Πρώτος; Ποιος άλλος; Ο μεγιστάνας Ρομάν Αμπράμοβιτς. Υπολογίζεται μάλιστα ο γνωστός επενδυτής ότι έχει πάνω από 500.000.000 ευρώ στο νησί. Δεύτερος είναι στη λίστα ο Μιχαήλ Προχόροφ, πρώην υποψήφιος στις προεδρικές εκλογες στη Ρωσία και ιδιοκτήτης ορυχείων. Ο συγκεκριμένος επενδυτής έχει περίπου πάνω από 400.000.000 ευρώ. Επόμενος είναι ο Βλαντιμίρ Λίζιν, του οποίου η συνολική περιουσία ανέρχεται στα 15,9 δις. δολάρια, ενώ στην Κύπρο έχει 200.000.000 ευρώ.



Ακολουθούν και άλλοι μεγαλοκαταθέτες. Ο Αλίζερ Ουσμάνοφ, προσωπικός φίλος του Ντμίτρι Μεντβέντεφ και θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία με 18,1 δις. δολάρια. Μετά είναι ο Αλεξέι Μορντάσοφ με περιουσία άνω των 15,3 δις και ο Βλαντιμίρ Ποτάνιν που έχει περιουσία άνω των 14,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.



Στη λίστα επίσης βρίσκονται ο μεγιστάνας του πετρελαίου, Βαγκίτ Αλεκπέροφ(13,5 δις), η Γιελένα Μπατουρίνα, σύζυγος του πρώην δημάρχου της Μόσχας που έχει κατηγορηθεί για διαφθορά.



Άξιο αναφοράς πάντως είναι ότι οι Ρώσοι επιχειρηματίες διακίνησαν περίπου 60 δις. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία μέσω της Κύπρου.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Φθηνά τη γλίτωσε ο Κούμπιτσα Δύο χρόνια και κάτι μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε σε αγώνα Ράλι στην Ανδόρα, που του στοίχισε και τη θέση του στη Formula 1, ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα είχε νέο...

ραντεβού με την ατυχία.



Στο ντεμπούτο το στο ERC στην Ισπανία είχε έξοδο από την άσφαλτο και ευτυχώς για τον ίδιο προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες που τον έσωσαν από τον γκρεμό.



Το Citroen του υπέστη σοβαρές ζημιές και ο ίδιος δεν έπαθε το παραμικρό, αλλά δεν συνέχισε τον αγώνα. «Η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Έπρεπε να είχα φρενάρει νωρίτερα. Ήταν ένα ανεπίτρεπτο λάθος», δήλωσε ο πολωνός οδηγός.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97


Τεράστιες πινακίδες με την ρωσική σημαία εμφανίστηκαν στους δρόμους της Κύπρου, με την παράκληση «не предайте нас братья» (Αδέλφια μη μας προδώσετε).

Τις τελευταίες ημέρες πολλοί Ρώσοι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν μαζικά τη Κύπρο καθώς είδαν τις καταθέσεις τους στις τράπεζες να εξαφανίζονται από το κούρεμα στη Τράπεζα Κύπρου και το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας.

Οι περισσότεροι Ρώσοι ζουν στη Λεμεσό, η οποία παρομοιάζεται ως «μικρή Μόσχα», έχοντας ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό, ρωσική εκκλησία και υπηρεσίες για Ρώσους που τους κάνουν να νιώθουν σαν το σπίτι τους.



Την ίδια στιγμή σε θρίλερ εξελίσσεται η κατάσταση στην Κύπρο με τις Τράπεζες να παραμένουν κλειστές και σήμερα.

Η αγορά στεγνώνει από ρευστό ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι ελλείψεις σε ήδη πρώτης ανάγκης, μιας και κανείς προμηθευτής δεν δέχεται επιταγές από τους εμπόρους, παρά μόνο μετρητά.



Από νωρίς το πρωί οι Κύπριοι πολίτες σπεύδουν στα υποκαταστήματα των Τραπεζών περιμένοντας ότι θα έχουν ανοίξει. Μάταια όμως καθώς για μια ακόμη ημέρα βρίσκουν κατεβασμένα ρολά.

Το σίριαλ ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι, όταν ο υπουργός Εσωτερικών Σ. Χάσικος ανακοίνωσε ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη, έστω και με περιορισμούς. Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου αρνήθηκε αρχικά να επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες, λόγο πριν τις επτά όμως διέρρευσε, ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν κανονικά σήμερα, με εξαίρεση Λαϊκή και Κύπρου που θα ανοίξουν την Παρασκευή.

Την Δευτέρα το βράδυ, διαδόθηκε η φήμη στη Μεγαλόνησο ότι η Κεντρική Τράπεζα είχε έτοιμη ανακοίνωση, που προανήγγειλε για την Τρίτη το άνοιγμα των τραπεζών χωρίς περιορισμούς. Ωστόσο αυτή η ανακοίνωση δεν αναρτήθηκε ποτέ στο site της Τράπεζας.



Ο κεντρικός τραπεζίτης της Νήσου κ. Πανίκος Δημητριάδης είχε ήδη ενηνμερώσει για την απόφασή του τον πρόεδρο Αναστασιάδη. Εκείνος πανικοβλήθηκε. Ανοικτές τράπεζες χωρίς κανένα περιορισμό ισοδυναμούσε στα αυτιά του με την τέλεια καταιγίδα, τις καλύτερες προϋποθέσεις για ένα bankrun.

Σύμφωνα με κύκλους της Κυπριακής προεδρίας, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν «γαλλικά», με τον πρόεδρο να καταλογίζει στο Διοικητή ότι παίρνει το ρίσκο, να σκάσουν άλλες τράπεζες πέραν των δύο μεγάλων.

Για να μπαλώσουν τα πράγματα, πηγές και των δύο πλευρών προσπαθούσαν με διαρροές να πείσουν τους πολίτες, πως η αναβολή του ανοίγματος οφείλεται σε διαφωνία ανάμεσα στην ΕΚΤ και την Κομισιόν.



Η κατάσταση στο νησί επιδεινώνεται συνεχώς με τους πολίτες να αδυνατούν πλέον να πάρουν ακόμα και τα απαραίτητα. Εξάλλου είναι δεδομένο πως την ημέρα που θα ανοίξουν οι τράπεζες, όποιος και αν είναι ο περιορισμός , οι πολίτες θα σπεύσουν να σηκώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.









via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Ο ιδιόμορφος Αυστριακός αρχιτέκτονας Peter Kaschnig αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα παράξενο ψυχολογικό πείραμα με σκοπό να καταδείξει ότι η μονοχρωμία σε έναν χώρο επηρεάζει την ψυχολογία των ανθρώπων και λειτουργεί ανασταλτικά όσον αφορά στην παραμονή τους για αρκετό χρόνο στο εσωτερικό του.



Το project ονομάστηκε «Hausblau» («Μπλε Σπίτι») και πραγματοποιήθηκε στα περίχωρα της Βιέννης, όπου ο Peter έβαψε ένα ολόκληρο σπίτι σε έντονη μπλε απόχρωση: από τους τοίχους και την οροφή μέχρι τους καναπέδες, το τζάκι και τις γλάστρες, το νεροχύτη της κουζίνας, το χαρτί τουαλέτας αλλά και τα φωτιστικά!



Στη συνέχεια προσκάλεσε τον κόσμο να μείνει μέσα στο σπίτι τέσσερις ημέρες, καταγράφοντας κάθε στιγμή τις αντιδράσεις τους όπως αυτές προέκυπταν από τον τρόπο που βίωνε ο καθένας τη φοβερή δύναμη του χρώματος.



Από τους 400 και πλέον επισκέπτες μόνο δυο τρεις κατάφεραν να μείνουν μέσα, και μάλιστα όχι για περισσότερο από μερικά λεπτά, αν και οι πιο πολλοί ήταν εξ αρχής δεκτικοί στην παραμονή. Ο αρχιτέκτονας εξηγεί σχετικά:



«Η αισθητική επίδραση του χρώματος υποχωρεί σταδιακά μετά από μισή ώρα. Ο προσανατολισμός παραμένει δύσκολος, επειδή το χρώμα ισοπεδώνει τις επιφάνειες και μειώνει εστιακά τα σημεία. Τα έπιπλα και τα αντικείμενα είναι πολύ δύσκολο να διακριθούν με το έντονο μπλε να είναι πανταχού παρών…








…Όπως ήταν αναμενόμενο, η ολιγόλεπτη και μόνο παραμονή των ανθρώπων στο μπλε σπίτι είχε μια εξαιρετικά ανησυχητική ψυχολογική επίδραση. Όταν οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί χώροι συγχωνευτούν λόγω χρώματος τότε τόσο η αντίληψη του χώρου όσο και η οπτική αντίληψη βρίσκονται σε υπερδιέγερση. Αυτό προκαλεί ανασφάλεια, επηρεάζει την όραση και καθιστά τον οργανισμό σε κατάσταση συναγερμού».



Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Kaschnig δεν επέλεξε τυχαία το βαθύ μπλε. Λόγω των ιδιοτήτων του το χρώμα αυτό είναι εντελώς «καθαρό» και δεν δημιουργεί βάθος ούτε σκιές. «Είναι ένα χρώμα χωρίς… διαστάσεις», λέει ο ίδιος.





















via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82





Xιλιάδες οπτικά δεδομένα αξιοποίησε μία διεθνής ομάδα αστρονόμων και δημιούργησε μια εντυπωσιακή εικόνα του διαστήματος με 84 εκατομμύρια αστέρια....





Οι αστρονόμοι χρησιμοποίησαν φωτογραφίες έξι ξεχωριστών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν από το τηλεσκόπιο VISTA, που βρίσκεται στη Χιλή, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη φαντασμαγορική εικόνα των 108.200 επί 81.500 pixels.






via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1