follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail



VIDEO: Άστεγη αποκοιμήθηκε και της πήραν το μωρό μέσα από τα χέρια! Σοκαριστικό βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του σιδηροδρομικού σταθμού της Βομβάης, δείχνει έναν...άντρα, να κλέβει το μωρό άστεγης μητέρας...

που είχε αποκοιμηθεί, κυριολεκτικά μέσα απ' την αγκαλιά της.



Η άτυχη γυναίκα, όπως κατέθεσε στην αστυνομία, είχε καβγαδίσει το προηγούμενο βράδυ με τον άντρα της και αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι. Μην έχοντας που να πάει αποφάσισε εκείνο το βράδυ να κοιμηθεί παρέα με τα δυο παιδιά της, το δυο μηνών αγοράκι και ένα τριών κοριτσάκι, να κοιμηθούν στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βομβάης.



Οπως σημειώνει η Daily Mail οι έρευνες της αστυνομίας της Ινδίας δεν έχουν αποφέρει καρπούς καθώς δεν έχει βρεθεί ούτε το μωρό, ούτε ο απαγωγέας του.

Δείτε το video:

thestival.gr




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97




Ο λόγος για τον τραγουδιστή...







των Blue Duncan James, o oποίος έχει μία κόρη 8 ετών με την πρώην σύντροφό του Geri Halliwell, από το συγκρότημα Spice Girls.



Ο Dunkan σε συνέντευξή του στο περιοδικό Gay Times δήλωσε μεταξύ άλλων: ''Δεν είναι κακό στην εποχή μας να μιλάς για τη σεξουαλικότητά σου. Είχα μια σχέση που μου ράγισε την καρδιά όταν χωρίσαμε. Ήθελε κι αυτός να κάνει παιδί, όπως έχω κάνει κι εγώ''








via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip




Μία νέα συσκευή υπόσχεται τέλος στο κουβάλημα των πιστωτικών καρτών και των χρημάτων, μιας και το μόνο που έχει να έχει μαζί του ο χρήστης είναι τα δάχτυλά του.



Ο λόγος για το Paytouch το οποίο είναι μία υπηρεσία η οποία παίρνει τα δακτυλικά σας αποτυπώματα τα συνδέει με έναν λογαριασμό ή πιστωτική κάρτα και στη συνέχεια πληρώνεται με αυτά.


Η συσκευή που χρησιμοποιεί, μοιάζει πολύ με τις συσκευές που έχουν τα εμπορικά καταστήματα για πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών με μόνη διαφορά οτι στην άλλη άκρη του αντί για υποδοχή για κάρτα, έχει σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων.


Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι εγγραφή μέσα από τα ειδικά μηχανήματα τα οποία συνδέουν τα αποτυπώματά του με κάποιο λογαριασμό ή πιστωτική και αυτό ήταν...


Για την ώρα το Paytouch είναι διαθέσιμο στην Ibiza (μιας κι εκεί ο κόσμος δεν θέλει να κουβαλάει πολλά πράγματα μαζί του) και μέσα στο χρόνο αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες του κόσμου.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91




Η ηθοποιός ενώ πέρασε ένα όμορφο διήμερο με τον σύζυγο της στην Αράχοβα-και χαμογέλασε λίγο, καθώς ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τον χαμό της μητέρα της- έπεσε απο τον δεύτερο όροφο στο κενό ενώ βρισκόταν σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες...







πήγε στο νοσοκομείο για να επισκεφτεί τον αδερφό της Γιώργο, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας. Η ηθοποιός κάποια στιγμή στραβοπάτησε και έπεσε από το μπαλκόνι. Ευτυχώς το ύψος δεν ήταν μεγάλο.



Η ηθοποιός ήταν τυχερή μέσα στην ατυχία της καθώς βρισκόταν στο νοσοκομείο και της παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Ωστόσο όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους φίλη της, η οποία και σηκώνει το τηλέφωνο της ηθοποιού, η Ευδοκία είναι καλά και αναρρώνει σπίτι της.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip



Παραδόθηκε στον πατέρα της μικρής Μαργαρίτας η επιταγή με το ποσό που συγκεντρώθηκε από τη μουσική φιλανθρωπική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν αφιλοκερδώς η Νατάσα Θεοδωρίδου και ο Ηλίας Βρεττός, σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης.






Συνολικά, μαζεύτηκαν 32.393 ευρώ από τη διάθεση των προσκλήσεων. Την εκδήλωση οργάνωσε η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης με τη συνδρομή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για τη στήριξη της ιατρικής περίθαλψης της Μαργαρίτας, που πάσχει από την επάρατη νόσο και χρειάζεται επειγόντως μεταμόσχευση μυελού των οστών.


Ο πατέρας του παιδιού, παραλαμβάνοντας την επιταγή, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της βραδιάς, και στον κόσμο που συμμετείχε και συμπαραστάθηκε στην περιπέτεια της κόρης του.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91











Πλανητικό σύστημα στον Βέγα;

Το υπέρλαμπρο άστρο ίσως διαθέτει μια Γη και ένα Αρη


Νέα εντυπωσιακά στοιχεία για ένα από τα πιο λαμπρά άστρα του ουρανού. Οι παρατηρήσεις που έκαναν τα διαστημικά τηλεσκόπια Herschel και Spitzer στον Βέγα (Vega) αποκαλύπτουν την ύπαρξη μιας ζώνης αστεροειδών γύρω από το άστρο παρόμοια με εκείνη που υπάρχει γύρω από τον Ηλιο.

Οι αστρονόμοι που μελέτησαν αυτά τα νέα στοιχεία εικάζουν ότι ο Βέγας διαθέτει ένα πλανητικό σύστημα.
Μάλιστα πιθανολογούν ότι το πλανητικό σύστημα του Βέγα είναι παρόμοιο με το δικό μας και θεωρούν πιθανό να υπάρχουν σε αυτό βραχώδεις πλανήτες παρόμοιου μεγέθους με τη Γη και τον Αρη.

Τα ευρήματα
Ο Βέγας είναι το όνομα του αστέρα α (άλφα) του αστερισμού της Λύρας. Είναι το φωτεινότερο άστρο του αστερισμού Λύρας και ο δεύτερος σε φωτεινότητα ολόκληρου του βόρειου ημισφαιρίου στον ουράνιο θόλο. Τα διαστημικά τηλεσκόπια εντόπισαν υψηλές συγκεντρώσεις θερμής αλλά και ψυχρής κοσμικής ύλης στο άστρο. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι συγκεντρώσεις θερμής ύλης είναι μια ζώνη αστεροειδών που βρίσκεται σε κοντινή τροχιά γύρω από το άστρο. Μια ζώνη παρόμοια με την ζώνη αστεροειδών που βρίσκεται κοντά στον Αρη η οποία οφείλει την ύπαρξη της στις βαρυτικές αλληλεπιδράσεις του Κόκκινου Πλανήτη και 2 γιγάντων αερίου, του Δία και του Κρόνου.

Οι συγκεντρώσεις ψυχρής κοσμικής ύλης είναι πιθανώς μια δεύτερη ζώνη αστεροειδών που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Βέγα αλλά σε απομακρυσμένη απόσταση από το άστρο. Μια ζώνη παρόμοια με την ζώνη αστεροειδών Kuiper που βρίσκεται στις εξωτερικές περιοχές του ηλιακού μας συστήματος έξω από τον Πλούτωνα.

Η θεωρία
Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής την Κέιτ Σου, καθηγήτρια αστρονομίας στο Αστεροσκοπείο Steward του Πανεπιστημίου της Αριζόνα μελέτησε τα δεδομένα και ανέπτυξε μια θεωρία. Οι ερευνητές εικάζουν ότι οι συνθήκες στον Βέγα είναι σχεδόν πανομοιότυπες με εκείνες στο ηλιακό μας σύστημα. Εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό στο κενό ανάμεσα στις δύο ζώνες αστεροειδών θα έχει αναπτυχθεί ένα πλανητικό σύστημα παρόμοιο με το δικό μας. Οτι υπάρχουν γίγαντες αερίου χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα του Δία, του Κρόνου, του Ποσειδώνα και του Ουρανού αλλά και βραχώδεις πλανήτες με μέγεθος παρόμοιο με εκείνο της Γης και του Αρη. Οι ερευνητές παρουσίασαν τη θεωρία τους στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αστρονομίας που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια.http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Είναι έγκυος ή δεν είναι; Το σίγουρο είναι πώς ο χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις δίνει την απάντηση...



Δε μπορεί να είσαι λίγο έγκυος ή πολύ έγκυος…ή είσαι ή όχι! Πηγαδάκια και φήμες θέλουν την Ελευθερία να περιμένει τον πρώτο καρπό της σχέσης της από τον Ανδρέα Γεωργίου.



Ο Κύπριος ηθοποιός απάντησε αποκλειστικά σε κυπριακό site και ξεκαθάρισε



«Όχι δεν είναι έγκυος. Δεν ξέρω από που διέρρευσε κάτι τέτοιο. Ίσως επειδή θα μείνει έγκυος στην σειρά» είπε ο πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης της σειράς «Ασπρα Μπαλόνια» του ΣΙΓΜΑ.



Οι δυο τους συνεχίζουν να απολαμβάνουν τον έρωτα τους…χωρίς τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους! Ακόμη!



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Ένας 44χρονος Ιταλός έχτισε στον τοίχο του σπιτιού του τον. . . νεκρό πατέρα του προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξή του, όπως μετέδωσαν σήμερα...

πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.



Η σορός του πατέρα, που κατά τα φαινόμενα πέθανε τον Αύγουστο του 2011 σε ηλικία 83 ετών, βρέθηκε από αστυνομικούς σε ένα σπίτι στο Σουμπιάκο, ένα χωριουδάκι σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τη Ρώμη.



Ο γιος, τα στοιχεία του οποίου δεν αποκαλύφθηκαν, έχτισε τον νεκρό με τούβλα και τσιμέντο σε μια γωνιά, μέσα στο δωμάτιο του πατέρα. Κατόπιν κλείδωσε την πόρτα και την σφράγισε με σιλικόνη.



Ο άνδρας αυτός, που φέρεται να είναι άνεργος τοξικομανής που στο παρελθόν είχε προβλήματα με τη δικαιοσύνη, εισέπραττε κάθε μήνα τη σύνταξη του πατέρα του, που ανερχόταν στα 1.400 ευρώ. Ο πατέρας ήταν πρώην τυπογράφος στο Βατικανό.



Εν αναμονή των ιατροδικαστικών αναλύσεων, η αστυνομία δεν αποκλείει την πιθανότητα ο γιος όχι μόνο να έκρυψε αλλά να ευθύνεται και για τον θάνατο του πατέρα. Ο 44χρονος έχει συλληφθεί με την κατηγορία της απόκρυψης πτώματος.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97


Η γαλλική εφημερίδα La Croix, στον πρωτοσέλιδο τίτλο της, αναρωτιέται: «Η Γερμανία είναι στ’ αλήθεια χώρα- μοντέλο;» Στις εσωτερικές σελίδες της, η εφημερίδα φιλοξενεί εκτενές άρθρο για τα χρέη της Γερμανίας προς τις χώρες που ζημίωσε κατά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.



Στο άρθρο αναπτύσσονται οι θέσεις του Γερμανού ιστορικού και καθηγητή στο London School of Economics, Albert Ritschl. Σύμφωνα με τον καθηγητή, «το γερμανικό οικονομικό θαύμα μετά τον Πόλεμο, οφείλεται στη μη αποπληρωμή των χρεών της χώρας του μετά από δύο Παγκοσμίους πολέμους».



«Η ειρωνεία της ιστορίας είναι, ότι από μια αντιστροφή των δεδομένων, η Γερμανία ξαναβρίσκεται απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της, στην κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι τελευταίοι, μετά το πέρας του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: μια χώρα-πιστωτής, που θα πρέπει να επιλέξει κατά πόσο θα απαιτήσει να την ξεπληρώσουν ή όχι» εξηγεί ο καθηγητής,



Ο κ. Ριτσλ επισημαίνει ότι, το 1929, το εξωτερικό χρέος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης ανερχόταν στο 75%-80% του ΑΕΠ της, εξαιτίας των αποπληρωμών των αποζημιώσεων για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Προκειμένου να εξοφλήσει, η γερμανική κυβέρνηση προσπάθησε να δημιουργήσει εμπορικά πλεονάσματα, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα μέσω μιας πολιτικής αποπληθωρισμού, δηλαδή μέσω μείωσης κατά 30% των μισθών, με προκαθορισμένες τιμές και καταπολεμώντας τα μονοπώλια.



«Όπως στην Ελλάδα σήμερα, αυτή η πολιτική υπήρξε οικονομικά επιτυχής, αλλά πολιτικά καταστροφική, εφόσον άνοιξε το δρόμο προς την εξουσία στους Ναζί, οι οποίοι στη συνέχεια μπλόκαραν τις αποζημιώσεις», σχολιάζει ο καθηγητής.



Μετά το 1945, για να διασφαλίσει μια γρήγορη ανάταξη της οικονομίας της Δυτικής Γερμανίας, νέου συμμάχου τους έναντι των Σοβιετικών, οι ΗΠΑ επέβαλαν στα κράτη που επωφελούνταν από το Σχέδιο Μάρσαλ να μην ζητήσουν αμέσως τις οφειλές των Γερμανών.



Κατά συνέπεια, το 1953, οι συμφωνίες του Λονδίνου προέβλεπαν να εξοφληθούν τα χρέη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου -περίπου το 100% του γερμανικού ΑΕΠ, το 1938, χωρίς να υπολογίζονται οι αποζημιώσεις, για τις οποίες δεν δόθηκαν νούμερα- μόνο μετά την ενδεχόμενη επανένωση των δύο Γερμανιών.



«Παραδόξως, δεν έγινε αναφορά στο ζήτημα αυτό, κατά τις διαπραγματεύσεις που κατέληξαν στην επανένωση της Γερμανίας, από καμιά άλλη χώρα πλην της Ελλάδος» λέει ο καθηγητής.



Ο δε Χέλμουτ Κολ είχε πει, αυτοπροσώπως, ότι αν χρειαζόταν οι πιστωτές του 1945 να απαιτήσουν τα οφειλόμενά τους, η χώρα του θα χρεοκοπούσε. Συνεπώς, η Γερμανία δεν πλήρωσε, ούτε και πρόκειται να πληρώσει. Το να πληρώσει η Γερμανία αυτά χρωστάει είναι γι αυτήν αυτοκτονία, οικονομική, πολιτική, είναι εθνική αυτοκτονία. Απλώς δεν θα το κάνει κι αν πιεστεί με οιονδήποτε τρόπο, αυτό θα ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου.



Στα μάτια του ιστορικού, σε αυτή την πολιτική οφείλεται το γερμανικό οικονομικό θαύμα μετά τον Πόλεμο, δηλ. το δεν πληρώνω αυτά που χρωστάω άρα έχω λεφτά να σας δανείζω!!!! Ένα θαύμα, που βασίζεται στο γερμανικό πλεόνασμα εξωτερικού εμπορίου, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τη διεύρυνση των χρεών των άλλων χωρών. Μήπως να έκαναν και οι άλλες χώρες το ίδιο;



Έτσι προκύπτει και το δίλημμα για το Βερολίνο που -πάντα σύμφωνα με τον καθηγητή- συνοψίζεται στη φράση: «να υποχρεώσει τα κράτη να πληρώσουν, με κίνδυνο να τα κάνει να ματώσουν μέχρι θανάτου ή να δεχθεί να διαγράψει τα δάνεια που έχει δώσει για να τα σώσει και να σωθεί και η ίδια;», όπως εύστοχα σημειώνεται στο άρθρο στη La Croix



Πολύ σωστά επίσης το περιστέρι κουτσουλάει, στην εικόνα, το απόλυτο σύμβολό του 4ου ΡΑΙΧ της Γερμανίας.

via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Εγγύηση 60.000 ευρώ πλήρωσε ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, μετά την απόλογία του στον...

ανακριτή. Επίσης, του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα.



Εγγύηση 20.000 ευρώ επιβλήθηκε και στον Ευάγγελο Μπουζούλα μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.



Ο Νίκος Φωτόπουλος κατηγορείται ότι τέλεσε αδίκημα απιστίας σε βαθμό κακουργήματος ζημιώνοντας τη ΔΕΗ για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων - υπερτιμολόγησεων και τη διαχείριση στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ.



Ο συνήγορός του κ. Δημήτρης Τσοβόλας δήλωσε ότι «στοχοποιούνται συνδικαλιστές για να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ».



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91










Επανέφεραν την ακοή σε κωφά ποντίκια

Αμερικανοί ερευνητές αναγέννησαν για πρώτη φορά τα μικροσκοπικά τριχίδια του έσω ωτός τα οποία ανιχνεύουν τους ήχους και κατάφεραν να αναστρέψουν - τουλάχιστον ως έναν βαθμό - την κώφωση σε ποντίκια. Το έσω ους διαθέτει μικροσκοπικά τριχίδια που ονομάζονται στερεοκροσσοί και τα οποία παίζουν ζωτικής σημασίας ρόλο στην ακοή. Προκειμένου να ακούμε ,τα ηχητικά κύματα χρειάζεται να μετατραπούν σε ηλεκτρικά σήματα τα οποία αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος. Το πρώτο βήμα αυτής της διαδικασίας λαμβάνει χώρα βαθειά μέσα στο έσω ους όπου οι δονήσεις κινούν τα μικροσκοπικά τριχίδια και η κίνησή τους δημιουργεί ένα ηλεκτρικό σήμα. Δεδομένου του σημαντικού ρόλου των τριχιδίων στην ακοή, τα περισσότερα προβλήματα ακοής αφορούν βλάβες που προκαλούνται στους στερεοκροσσούς.Επιστήμονες του Νοσηλευτηρίου Eye and Ear στη Μασαχουσέτη σε συνεργασία με ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ χορήγησαν ένα ενέσιμο φάρμακο σε ποντίκια με ολική κώφωση. Το φάρμακο προκάλεσε την ανάπτυξη τριχιδίων με αποτέλεσμα τα ποντίκια να ανακτήσουν μερικώς την ακοή τους. Η εξέλιξη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη νέων αποτελεσματικότερων θεραπειών για τα προβλήματα ακοής στους ανθρώπους. Η «μεταμόρφωση»

Το φάρμακο που χρησιμοποίησαν οι ερευνητές στόχευε τα κύτταρα τα οποία υποστηρίζουν τη λειτουργία των στερεοκροσσών. Οπως αναφέρουν οι ειδικοί, η χορήγησή του ουσιαστικά «άλλαξε τη μοίρα αυτών των κυττάρων», καθώς η φαρμακευτική ουσία παρενέβη σε συγκεκριμένα γονίδια που καθορίζουν τον τύπο των κυττάρων με αποτέλεσμα τα κύτταρα να μετατραπούν σε τριχίδια.

«Δεν είχε επιτευχθεί μέχρι σήμερα η αναγέννηση στερεοκροσσών σε ενήλικα θηλαστικά. Επιτυγχάνεται για πρώτη φορά, γεγονός που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι δεν έχουμε να κάνουμε με δραματική βελτίωση της ακοής αλλά με μια μικρού μεγέθους βελτίωση. Τα ποντίκια μπορούσαν να ακούσουν διαφόρους έντονους ήχους όπως το χτύπημα μιας πόρτας ή τα αυτοκίνητα στον δρόμο αλλά φυσικά αυτό δεν αποτελεί ολική αποκατάσταση της ακοής» δήλωσε ο δρ Αλμπερτ Εντζ, μέλος της ερευνητικής ομάδας. H μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Neuron».

Αλλοι ειδικοί χαρακτήρισαν τη νέα μελέτη ως «μια τρομερά συναρπαστική εξέλιξη», προσθέτοντας ωστόσο ότι ο δρόμος είναι μακρός μέχρις ότου αυτή η προσέγγιση μετατραπεί σε μια αποτελεσματική θεραπεία για τους ανθρώπους.http://www.tovima.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7




Στις 13 Οκτωβρίου 1983 πραγματοποιήθηκε η πρώτη τηλεφωνική κλήση από το Motorola DynaTAC την πρώτη συσκευή κινητού τηλεφώνου που διατέθηκε επίσημα στην αγορά.




Η κλήση έγινε από την περιοχή του Σικάγο και τον πρόεδρο της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Ameritech, Bob Barnett, στο δισέγγονο του Graham Bell στη Γερμανία.


Το National Geographic αναβιώνει την ιστορική αυτή στιγμή μέσα από το παρακάτω βίντεο-ντοκιμαντέρ:







via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91

Μοιάζει με κακόγουστο χιούμορ, κι όμως είναι μια θλιβερή πραγματικότητα.



Ακόμη κι οι άστεγοι με μηδενικά εισοδήματα θα πληρώσουν φόρο, εφόσον υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση.



Ας υποθέσουμε ότι ένας άστεγος θέλει να υποβάλλει φορολογική δήλωση γιά το 2012, δηλώνοντας ως εισόδημα 0 ευρώ.



Το τεκμήριο διαβίωσης ανέρχεται στα 3.000 ευρώ. Επιπλέον, θα πρέπει να...


προσκομίσει αποδείξεις 750 ευρώ, τις οποίες κανείς δεν ξέρει πού θα βρει. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να πληρώσει ποινή για την έλλειψη των αποδείξεων, ίση με το 10%, δηλαδή 75 ευρώ.



Ως προκαταβολή φόρου, θα πρέπει να καταβάλλει το 55% των 75 ευρώ, δηλαδή 41,25 ευρώ.



Αν προσθέσουμε τα δύο ποσά, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο άστεγος θα πληρώσει συνολικά 116,25 ευρώ. Κι αυτό επειδή θα τολμήσει να υποβάλει μηδενική φορολογική δήλωση χωρίς να προσκομίσει τις απαραίτητες αποδείξεις.



Από zoomblog μέσω tolimeri



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1



Μπορεί να έχουν περάσει 10 χρόνια από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη, ωστόσο οι μνήμες κάθε Απρίλη ξυπνούν, θυμίζοντας τα 21 αγγελούδια που χάθηκαν στην κοιλάδα των Τεμπών.






Ήταν απόγευμα της 13ης Απριλίου του 2003, όταν 21 αγγελούδια μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας, άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, σε ένα από τα πιο τραγικά τροχαία δυστυχήματα που έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα.


Η επιστροφή από την τριήμερη εκδρομή της πρώτης τάξης του λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας στην Αθήνα, διακόπηκε στο 38ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών.


Ήταν λίγο πριν τις 7.30 μμ, όταν σε ένα στενό σημείο του δρόμου στην κοιλάδα των Τεμπών, μία νταλίκα που μετέφερε νοβοπάν και μελαμίνες βγήκε από την πορεία της.


Το εμπόρευμα αποκολλήθηκε από την νταλίκα του οδηγού με το ένα μέρος να πέφτει στο δρόμο, ενώ ένα άλλο θέρισε το λεωφορείο, με το οποίο διασταυρώθηκε εκείνη τη στιγμή.


Ο τραγικός απολογισμός 21 μαθητές της Α’ Λυκείου νεκροί και μια ολόκληρη χώρα να θρηνεί για τον άδικο χαμό τους.


Δέκα χρόνια μετά, στη Βέροια, μαθητές της Β' τάξης του Λυκείου Μακροχωρίου προχώρησαν στη δενδροφύτευση 21 ελιών στη μνήμη των 21 αδικοχαμένων μαθητών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο στις 13 Απριλίου 2003.


Η συμβολική δενδροφύτευση έγινε σε υπαίθριο χώρο του αθλητικού κέντρου "Δ. Βικέλας" στον δήμο της Βέροιας.


«Η συμβολική κίνηση αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής προς τα 21 αγγελούδια του λυκείου Μακροχωρίου που χάθηκαν στο ατύχημα των Τεμπών πριν 10 χρόνια. Οι ελιές θα βρίσκονται εδώ αιώνια για να μας θυμίζουν την τραγική αυτή απώλεια αλλά και την αξία της ανθρώπινης ζωής», δήλωσε η δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους μαθητές.


Μάλιστα, τους ζήτησε να ονομάσουν τα δέντρα, να τα προσέχουν και να τα βάλουν στη ζωή τους, καθώς βλέποντας τις ελιές να μεγαλώνουν θα νιώθουν πως κάπου ανάμεσα τους βρίσκονται και τα 21 αδικοχαμένα παιδιά.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91



Για ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος 43χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη ένας 33χρονος.




Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τους τελευταίους δύο μήνες ο συλληφθείς μαζί με δύο συνεργούς τους άσκησε τουλάχιστον οκτώ φορές σωματική και ψυχολογική βία στον 43χρονο, λόγω της καταγωγής του.


Το θύμα πουλούσε αντικείμενα σε φανάρι στη συμβολή των οδών Ν. Πλαστήρα και Κ. Παλαιολόγου στη Νέα Σμύρνη.


Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απρόκλητης και επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της απειλής, της εξύβρισης και της παράβασης των διατάξεων «περί όπλων» και «περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών αποσκοπουσών σε φυλετικές διακρίσεις».


Ο 33χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών συνεχίζεται.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91










Μέδουσες συλλαμβάνονται στο φωτογραφικό φακό!





Ο Alexander Semenov ασχολείται με τη συναρπαστική μελέτη της υποβρύχιας ζωής μέσα από το φωτογραφικό φακό, συλλαμβάνοντας διάφορα πλάσματα τα οποία δεν βλέπουμε σε καθημερινή βάση. Σε μια πρόσφατη εξόρμησή του στα νερά της Ερυθράς Θάλασσας βρέθηκε μπροστά σε ένα εκπληκτικό όσο και απροσδόκητο θέαμα, αλλά πάνω από όλα πρωτόγνωρο ακόμη και για τον ίδιο τον έμπειρο φωτογράφο. «Μέδουσες διαφορετικές, εντυπωσιακές, δελεαστικές, γοητευτικές κινούνται νωχελικά στο νερό και μαγνητίζουν το φακό. Σαν τεράστια λουλούδια, πολύχρωμες, δείχνουν προκλητικά το διάφανο εσωτερικό τους στους αδαείς θεατές. Μοναδική εικόνα!», περιγράφει. Και ο Semenov φέρνει τον μαγικό κόσμο του βυθού στην επιφάνεια μέσω της φωτογραφίας του, όπου ομορφιά και κατάπληξη γίνονταινα. ΠΗΓΗ: perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Σοκάρουν κυριολεκτικά όσα έχουν γίνει γνωστά τις τελευταίες ώρες αναφορικά με το πόρισμα ορκωτών ελεγκτών που...

κλήθηκαν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διενεργήσουν ελέγχους για τη διαχείριση του κόμματος, καθώς ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος δεν επιθυμούσε να χρεωθεί ενδεχόμενη κακοδιαχείριση που θα μπορούσε να προέκυπτε… όπως κι έγινε.



Το έργο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκλήθησαν να αναλάβουν ειδικοί από πέντε εταιρίες και αφορούσε το διάστημα 2004-2010, δηλαδή την περίοδο του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία. Εάν αληθεύουν όσα αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών», τότε μιλάμε για ένα κολοσσιαίο σκάνδαλο που εμπλέκει γνωστά ονόματα της πολιτικής – πέραν του Γ. Παπανδρέου – και θα απασχολήσει σύντομα τη Δικαιοσύνη, εάν το ΠΑΣΟΚ κάνει αποδεκτή την έκθεση. Μακάρι να γινόταν το ίδιο σε όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα…



Η «μαύρη τρύπα» φέρεται να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ χαρακτηριστικό είναι, ότι μέσα σε ένα μόνο έτος φέρονται να έχουν κλειστεί και πληρωθεί 45.000 εισιτήρια σε προορισμούς στο εξωτερικό! Το σύνολο 53,3 εκατ. ευρώ φέρονται να αφορούν γνωστό ταξιδιωτικό πρακτορείο, το οποίο είχε αναλάβει τη μετακίνηση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Και να σκεφτεί κανείς ότι το κόμμα συνέχιζε να δανείζεται από τις τράπεζες για να καλύπτει τα έξοδά του…



Τα 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ ποσό της τάξεως των 800.000 ευρώ φέρεται να εμφανίζονται στο όνομα τουΝίκου Αθανασάκη, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου. Συνυπέγραφε οΡοβέρτος Σπυρόπουλος. Σκανδαλώδες και εξ ορισμού ύποπτο είναι και το ότι τα ποσά και οι υπογραφές δεν υπάρχουν σε επίσημα – νόμιμα παραστατικά, αλλά σε ανεπίσημα έγγραφα.



Το θέμα θα τεθεί στο επικείμενο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος…



http://www.defence-point.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC










Εδιωξαν μάϊνα γιατί κελαηδούσε γαλλικά

«Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται» λέει η γνωστή παροιμία και φαίνεται πως ταιριάζει γάντι στην περίπτωση μιας μάινας στην Κίνα. Το αθυρόστομο πτηνό εκδιώχθηκε κακήν κακώς από τον ζωολογικό κήπο και υποβάλλεται σε ταχύρρυθμα μαθήματα savoir vivre στην απομόνωση, γιατί στόλιζε με «γαλλικά» τους επισκέπτες!

Τα πτηνά myna, τα οποία διαβιούν στη νοτιοανατολική Ασία, φημίζονται για την ευκολία με την οποία αποστηθίζουν ανθρώπινες φράσεις αλλά και για την ικανότητά τους να τις επαναλαμβάνουν. Αξια εκπρόσωπος του είδους της είναι η μάινα του ζωολογικού κήπου της Χουμπέι στην Κίνα, η οποία πάντα φρόντιζε να καλωσορίζει τους επισκέπτες με ευγενικές φράσεις. Ολα κυλούσαν ήρεμα στον ζωολογικό κήπο, μέχρι τη στιγμή που το καλοαναθρεμμένο πτηνό ξέχασε τους τρόπους του και άρχισε να εκστομίζει «γαλλικά» κάθε φορά που έβλεπε κάποιον επισκέπτη.

Η συμπεριφορά της μάινας, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν πέρασε απαρατήρητη από τους υπευθύνους του ζωολογικού κήπου, οι οποίοι αποφάσισαν να συνετίσουν το αθυρόστομο πτηνό. Ετσι η επόμενή τους κίνηση ήταν να το εκδιώξουν από το κλουβί του και να το μεταφέρουν σε ειδικό χώρο, στην απομόνωση, όπου το έβαλαν να ακούει κασέτες με ευγενικές φράσεις που πρέπει να εμπεδώσει.

Η επίσημη εξήγηση που έδωσε αργότερα η διοίκηση του ζωολογικού κήπου για την... άκομψη συμπεριφορά του πτηνού, το οποίο διαθέτει πολύ ισχυρή μνήμη, είναι ότι πιθανώς άκουσε από κάποιους τουρίστες τις κακές αυτές φράσεις και τις αποστήθισε. Προς το παρόν πάντως η μάινα συνεχίζει να υποβάλλεται σε εντατικά μαθήματα savoir vivre, με τους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου να αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ντεμπούτο της ως... κυρίας της καλής κοινωνίας.

Πηγή: espresso



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Ρολόι αντάξιο μιας LaFerrari Τα εντυπωσιακά και γρήγορα αυτοκίνητα, απαιτούν και μετρητές ακριβείας για να υπολογίζουν το χρόνο. Έτσι η Hublot ανέλαβε να κατασκευάσει ένα ρολόι...

ακριβείας ταιριαστό στη LaFerrari.Είναι πολύ συχνό φαινόμενο, μεγάλες εταιρείες ωρολογοποιίας να δημιουργούν πολύ ακριβά και μοναδικά ρολόγια με αφορμή κάποια συνεργασία τους με μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία.



Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και η εν προκειμένω σχεδίαση της Hublot για τη Ferrari. Η εταιρεία κατασκεύασε ένα ρολόι υψίστης ακριβείας και αξίας, προσαρμοσμένο στην επιβλητικότητα ενός αυτοκινήτου Ferrari.



Εξάλλου το όλο εγχείρημα ήταν να μιμηθεί το προϊόν, τα 963 άλογα που κρύβει το καπό της LaFerrari. Για αυτό ακριβώς έχει μια ειδική μαύρη επίστρωση τιτανίου, με τεχνολογία PVD, η οποία περικλείει 637 αυτόνομα εξαρτήματα. Ταυτόχρονα βέβαια- κι αυτό είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό- εξαιτίας του συστήματος κίνησης tourbillion, μοναδική πατέντα της Hublot, προσομοιάζει στη μορφή που έχει ένας κινητήρας της συγκεκριμένης Ferrari.



Αξιοσημείωτο τέλος είναι, ότι η Hublot θα δημιουργήσει μόλις 50 αριθμημένα τεμάχια, με αποτέλεσμα μόνο ένας στους δέκα ιδιοκτήτες Ferrari θα είναι σε θέση να το αποκτήσει, ακόμα κι αν διαθέσει τα χρήματα για να το αγοράσει.





via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91

Ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, μετά την απολογία τους στον ανακριτή για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες, αφέθηκαν οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ, Πέτρος Δούκας και Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγος του τελευταίου, δικηγόρος Αικατερίνη Πελέκη, σε αντίθεση με τον Γιάννο Παπαντωνίου που για το ίδιο αδίκημα του είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ, ενώ...


στη συζυγό του εγγυοδoσία 20.000 ευρώ.



Η ποινική δίωξη εναντίον των πρώην υπουργών , όπως και σε βάρος του πρώην Υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, είχε ασκηθεί ύστερα από τη διαβίβαση των φακέλων με τις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Οι δυο πρώην υπουργοί προφανώς- εκ του αποτελέσματος- κρίθηκε ότι έδωσαν επαρκείς εξηγήσεις .



Συγκεκριμένα ύστερα από έλεγχο για τον κ. Π.Δούκα διαπιστώθηκε μείωση της περιουσίας του κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις το 2010 σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά που είχε δηλώσει για το 2009.



Τα στοιχεία για τον κ. Βουλγαράκη προέκυψαν από την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με αυτά τραπεζικό λογαριασμό ύψους 117.000 ευρώ , στην ίδια τράπεζα , εμφανίζεται να είχε η σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη, Κατερίνα Πελέκη, που δεν δηλώθηκε . Ο επίμαχος λογαριασμός φέρεται να ανήκει σε off shore εταιρεία με συνδικαιούχο την κ. Πελέκη.



Από crimenet



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1





Μπορεί να μην έχει ανάγκη να «στολίσει» το κορμί της με τατουάζ αφού διαθέτει ένα πιο τα πιο καλλίγραμμα με καμπύλες που «σκοτώνουν», όμως πήρε την απόφαση να «χτυπήσει» ένα ακόμη...



Αυτή τη φορά η Μαρία Κορινθίου επέλεξε να κάνει τατουάζ στην πλάτη και φρόντισε να μας δείξει το νέο της «απόκτημα» μέσα από την προσωπική της σελίδα στο instagram!












via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip

«Εγώ οδήγησα τη χώρα μου στο κοινό νόμισμα και μέχρι σήμερα πιστεύω ότι ήταν η σωστή απόφαση», γράφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου στο περιοδικό Foreign Affairs, επιμένοντας πως δεν φταίει το ευρώ για την κρίση στην Ελλάδα, αλλά οι λάθος επιλογές των κυβερνώντων.



Αφού περιγράφει πώς ο ίδιος έφερε στη χώρα μας το ευρώ αποδίδοντας τα εύσημα...


αποκλειστικά στον εαυτό του (και φυσικά μη κάνοντας καμία αναφορά στον τέως Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, παρότι απλώς έτυχε να είναι ο ίδιος υπουργός Οικονομικών όταν η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ), ο Γιάννος Παπαντωνίου αναφέρεται στην κρίση που ακολούθησε, λέγοντας πως εν μέρει είναι σωστό ότι τα προβλήματα οφείλονται και στη δομική αδυναμία που παρουσιάζει η συγκρότηση της Ευρωζώνης.



«Επειδή είναι μία ατελής νομισματική ένωση, οι λιγότερο ανταγωνιστικές οικονομίες της δεν μπορούν να προωθήσουν τις εξαγωγές του υποτιμώντας το νόμισμα τους ούτε να στηριχθεί σε κάποιν υπερεθνικό δανειστή».



Προσθέτει ότι η κρίση στην Ελλάδα θα είχε αποφευχθεί αν προχωρούσε η απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση της οικονομίας ταυτόχρονα με τον εκσυγχρονισμό του κράτους. Σε αυτό το καθαρά θεωρητικό άρθρο με την μακροοικονομική προσέγγιση ο Γιάννος Παπαντωνίου μεταξύ άλλων προτείνει για την έξοδο από την κρίση τη μείωση των κρατικών δαπανών, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την ενθάρρυνση της μισθολογικής ευελιξίας.



Από iefimerida



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με ανακοίνωση του, στρέφεται κατά της υφυπουργού Υγείας, Φωτεινής Σκοπούλη, τονίζοντας ότι η παραμονή της στην κυβέρνηση «βλάπτει σοβαρά την Δημόσια Υγεία».



«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από το 2012 έχει επισημάνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία στη χώρα, εξαιτίας...


της αδυναμίας της Πολιτείας να διασφαλίσει τον εμβολιασμό χιλιάδων ανασφάλιστων παιδιών, αλλά και απόρων πολιτών, μεταναστών και ευπαθών ομάδων, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης εμβολίων», αναφέρει αρχικά ο ΙΣΑ και συνεχίζει:



«Τις επισημάνσεις μας αυτές επιχείρησε το Νοέμβριο του 2012 να τις διαψεύσει η Υφυπουργός Υγείας κυρία Φ. Σκοπούλη, υποστηρίζοντας τότε ότι αφενός υπήρχε επάρκεια εμβολίων για τους ανασφάλιστους και άπορους, αφετέρου ότι εμβολιασμοί ανασφάλιστων γίνονταν στις δημόσιες δομές υγείας».



Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «ο ΙΣΑ, με υπεύθυνο τρόπο είχε επανειλημμένα καλέσει την κα Υφυπουργό να μας προσδιορίζει σε ποιες δημόσιες δομές υγείας διατίθεντο εμβόλια και γίνονταν εμβολιασμοί, τονίζοντας της ότι η δημόσια υγεία είναι σοβαρή υπόθεση και δεν προσφέρεται για ευκαιριακή επικοινωνιακή πολιτική».



«Φυσικά η κυρία Σκοπούλη ποτέ δεν απάντησε, μέχρι χθες, όπου στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου παραδέχθηκε όσα η ίδια διέψευδε. Ότι δηλαδή υπάρχει έλλειψη εμβολίων για τα ανασφάλιστα παιδιά της χώρας. Μετά από την τοποθέτηση της αυτή, θεωρούμε πως είναι αναγκαία είτε η παραίτησή της, είτε η απομάκρυνση της από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, γιατί η παραμονή της σε αυτή την υπεύθυνη θέση, βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία», συμπληρώνει.



Τέλος, ο ΙΣΑ σημειώνει ότι «η κυρία Σκοπούλη είναι υπεύθυνη γιατί εδώ και πολλούς μήνες παραμένουν αποκλεισμένα από τον εμβολιασμό χιλιάδες ανασφάλιστα παιδιά. Αλλά και για το γεγονός ότι ποτέ δεν συντόνισε και δεν έβαλε τους επιστημονικούς κανόνες στους δεκάδες επιστημονικούς φορείς και τις εθελοντικές οργανώσεις που προσπαθούν να καλύψουν το κενό της Πολιτείας, ώστε οι εμβολιασμοί που πραγματοποιούν, να γίνονται με κανόνες που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, καθώς και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των ατόμων που εμβολιάζονται».



Από newpost



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

«Εγώ οδήγησα τη χώρα μου στο κοινό νόμισμα και μέχρι σήμερα πιστεύω ότι ήταν η σωστή απόφαση», γράφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου στο περιοδικό Foreign Affairs, επιμένοντας πως δεν φταίει το ευρώ για την κρίση στην Ελλάδα, αλλά οι λάθος επιλογές των κυβερνώντων.



Αφού περιγράφει πώς ο ίδιος έφερε στη χώρα μας το ευρώ αποδίδοντας τα εύσημα...


αποκλειστικά στον εαυτό του (και φυσικά μη κάνοντας καμία αναφορά στον τέως Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, παρότι απλώς έτυχε να είναι ο ίδιος υπουργός Οικονομικών όταν η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ), ο Γιάννος Παπαντωνίου αναφέρεται στην κρίση που ακολούθησε, λέγοντας πως εν μέρει είναι σωστό ότι τα προβλήματα οφείλονται και στη δομική αδυναμία που παρουσιάζει η συγκρότηση της Ευρωζώνης.



«Επειδή είναι μία ατελής νομισματική ένωση, οι λιγότερο ανταγωνιστικές οικονομίες της δεν μπορούν να προωθήσουν τις εξαγωγές του υποτιμώντας το νόμισμα τους ούτε να στηριχθεί σε κάποιν υπερεθνικό δανειστή».



Προσθέτει ότι η κρίση στην Ελλάδα θα είχε αποφευχθεί αν προχωρούσε η απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση της οικονομίας ταυτόχρονα με τον εκσυγχρονισμό του κράτους. Σε αυτό το καθαρά θεωρητικό άρθρο με την μακροοικονομική προσέγγιση ο Γιάννος Παπαντωνίου μεταξύ άλλων προτείνει για την έξοδο από την κρίση τη μείωση των κρατικών δαπανών, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την ενθάρρυνση της μισθολογικής ευελιξίας.



Από iefimerida



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Μέλη αίρεσης θυσίασαν νεογέννητο Οι αρχές της Χιλής συνέλαβαν τα μέλη μιας αίρεσης με την κατηγορία ότι εκτέλεσαν ένα νεογέννητο κατά τη διάρκεια μιας τελετής τους στην κοινότητα Κιλπουέ...

στα δυτικά του Σαντιάγο.



«Στο σημείο όπου τελέστηκε η ανθρωποθυσία βρήκαμε οστά από μια σπονδυλική στήλη υπό ανάπτυξη, που σημαίνει ότι το θύμα δεν ήταν ενήλικο» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Κοοπερατίβα ο αξιωματούχος της χιλιανής υπηρεσίας ερευνών PDI, Μιγκέλ Αμπουέρο.



Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και η μητέρα του νεογέννητου, το οποίο φέρεται ότι κάηκε ζωντανό στις 23 Νοεμβρίου 2012, δύο μόλις ημέρες μετά τη γέννησή του, σε μια φάρμα του Κιλαγκουάι, της κοινότητας Κιλπουέ, που απέχει 110 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας.



Ο Ραμόν Γουστάβο Καστίγιο Γκαέτε, 36 ετών, ο ηγέτης της αίρεσης, ήταν ο πατέρας του παιδιού. Ο Γκαέτε ή «Αντάρης του Φωτός», όπως τον αποκαλούσαν, καταζητείται από την αστυνομία καθώς φέρεται να διέφυγε στο Περού στις 19 Φεβρουαρίου. Άλλα τέσσερα μέλη της αίρεσης, που έχει ελάχιστους πιστούς, έχουν διαφύγει και σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.



«Όλη η κοινότητα ήξερε ότι ο γιος μου έπρεπε να σκοτωθεί μετά τη γέννησή του και ότι έπρεπε να υπακούσουμε στον Αντάρη του Φωτός», δήλωσε η μητέρα του παιδιού στους αστυνομικούς, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.



Οι αρχές ερευνούσαν επί τέσσερις μήνες την αίρεση αυτή, τα μέλη της οποίας φέρονται να κατανάλωναν συχνά «αγιαουάσκα», ένα παραισθησιογόνο ποτό. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Γκαέτε επιβαλλόταν πλήρως στους οπαδούς του και διατηρούσε ερωτικές σχέσεις και με τις πέντε γυναίκες της ομάδας.



Όταν πληροφορήθηκε ότι μία από αυτές έμεινε έγκυος, την κράτησε υπό περιορισμό επί πολλούς μήνες και κατόπιν της ανακοίνωσε ότι το παιδί της θα θυσιαζόταν «για να σωθεί ο κόσμος», το τέλος του οποίου επρόκειτο να έρθει στις 21 Δεκεμβρίου 2012, σύμφωνα με μια ερμηνεία των προφητειών των Μάγια.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97


Ενημερωτική συνάντηση για τους ανταποκριτές του ΟΓΑ από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου στην Κομοτηνή.






via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1










Ζωή στα παγόβουνα του Τιτάνα;

Ομάδα επιστημόνων στους οποίους συμμετέχουν και ειδικοί της NASA εικάζουν ότι είναι πιθανό να υπάρχουν κάποιες μορφές ζωής στον Τιτάνα. Η θεωρία που ανέπτυξαν είναι ότι το πιθανότερο μέρος όπου μπορεί να βρίσκονται αυτές οι μορφές ζωής είναι επάνω ή μέσα σε κάποια παγωμένα κομμάτια υδρογονανθράκων που επιπλέουν μέσα στις θάλασσες, τις λίμνες και τα ποτάμια που έχουν εντοπιστεί στον μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου.

Η παλιά και η νέα θεωρία

Ο Τιτάνας είναι το μόνο σώμα στο ηλιακό μας σύστημα (εκτός της Γης βέβαια) όπου έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη υγρού στοιχείου στην επιφάνεια του. Οι θάλασσες, οι λίμνες και τα ποτάμια του Τιτάνα περιέχουν κυρίως υγρό μεθάνιο και αιθάνιο. Οι επιστήμονες θεωρούσαν μέχρι σήμερα ότι στις θάλασσες, στις λίμνες και στα ποτάμια του Τιτάνα δεν είναι δυνατόν να επιπλέει κάτι επειδή το στερεό μεθάνιο έχει μεγαλύτερη πυκνότητα από το υγρό και έτσι, αν σχηματιζόταν ένα κομμάτι στερεού μεθανίου σε μια λίμνη μεθανίου, αυτό θα βυθιζόταν και δεν θα επέπλεε.

Η ομάδα των ερευνητών πραγματοποίησε προσομοιώσεις οι οποίες δείχνουν ότι οι αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στις συνθήκες που επικρατούν στις θάλασσες, τις λίμνες και τα ποτάμια του Τιτάνα και στις ατμοσφαιρικές συνθήκες του δορυφόρου μεταβάλλουν τις θερμοκρασίες σε αυτόν ενώ ταυτόχρονα παράγουν διαφορετικών ειδών μείγματα αέριου αζώτου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο πάγος που δημιουργείται τον χειμώνα στον Τιτάνα να μπορεί να επιπλέει πάνω στις θάλασσες, τις λίμνες και τα ποτάμια του όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους -182 βαθμούς Κελσίου που είναι το σημείο ψύξης του μεθανίου.

Η ζωή

Σύμφωνα με τους ερευνητές το μεθάνιο και το αιθάνιο μπορούν να λειτουργήσουν ως δομικά υλικά για την ανάπτυξη εξωτικών μορφών ζωής οι οποίες πιθανότατα δεν υπάρχουν στη Γη. Οπως εκτιμούν, τα παγόβουνα μπορούν να αποτελέσουν ένα ιδανικό τόπο φιλοξενίας τέτοιων μορφών ζωής. «Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα για τις θάλασσες και τις λίμνες του Τιτάνα είναι αν φιλοξενούν εξωτικές μορφές ζωής» αναφέρει ο Τζόναθαν Λάνιν, του Πανεπιστημίου Κορνέλ στις ΗΠΑ εκ των επικεφαλής της μελέτης. Πηγή:tovima.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1










Πως αποφεύγουν τη σύγκρουση τα ψάρια που κινούνται σε κοπάδι

Τα ψάρια ενός κοπαδιού βρίσκονται μονίμως πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Αυτό καθίσταται δυνατό γιατί οι αισθήσεις τους τούς επιτρέπουν την πολύ στενή επαφή και τους δίνουν ταχεία ικανότητα αντίδρασης. Η όραση είναι μάλλον η σημαντικότερη αίσθηση των ψαριών ενός κοπαδιού αλλά και το όργανο που ονομάζεται πλευρική γραμμή είναι εξίσου καθοριστικό για να μπορούν να καταγράφουν το ένα τις κινήσεις του άλλου και να αντιδρούν σε γρήγορες αλλαγές.

Οι συγκρούσεις εντός του κοπαδιού δεν μπορούν να αποφευχθούν εντελώς. Ωστόσο δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα κάθε ψαριού η αποφυγή της σύγκρουσης, αλλά η παραμονή μέσα στο κοπάδι η οποία παρέχει πλεονεκτήματα όταν επιτίθενται αρπακτικά ψάρια. Σε ορισμένες περιόδους της ζωής τους τα περισσότερα ψάρια κολυμπούν με άλλα άτομα του είδους τους, κατά μεγάλες ή μικρές ομάδες. Συχνά πρόκειται για χαλαρά ενωμένες ομάδες, αλλά περίπου στα μισά είδη οστεϊχθύων και κάτω από ειδικές συνθήκες τα ψάρια της ομάδας βρίσκονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο και επιδεικνύουν ουσιαστικά συμπεριφορά κοπαδιού προκειμένου να αναζητήσουν τροφή ή να προστατευτούν από την επίθεση των θηρευτών τους. Συμπεριφορά κοπαδιού σημαίνει ότι τα ψάρια κινούνται συντονισμένα και συγχρονισμένα, έτσι που να φαίνεται το κοπάδι σαν ένας ενιαίος οργανισμός που ακολουθεί τη δική του λογική κινήσεων. Η μορφή του κοπαδιού ποικίλλει πολύ ανάλογα με το σκοπό του.

Για παράδειγμα, ένα κοπάδι ψαριών που βρίσκεται σε φάση μετακίνησης έχει σφηνοειδή μορφή η οποία βοηθά την υδροδυναμική του εξοικονομώντας ενέργεια.

Τα κοπάδια των ψαριών μπορεί να είναι τεράστια και να αποτελούνται από εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τις ρέγγες.

ΠΗΓΗ: scienceillustrated.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά...




Οι μελισσούλες πετάνε από λουλουδάκι σε λουλουδάκι,οι πεταλουδίτσες φτερουγίζουν

και όλη, μα όλη η φύση ζευγαρώνει...


Στην δε αυλή της Ελένης Μενεγάκη γίνεται το σώσε.


Απόδειξη η φωτογραφία που ανέβασε η ίδια η Ελένη στο Twitter, με δύο χελώνες να βρίσκονται στο πικ της ερωτικής ηδονής. Μάλιστα,το Ελενάκι είχε και απορίες για την συνεύρεση των χελωνών τις οποίες μοιράστηκε με τους συνεργάτες της και όλους του τηλεθεατές.


«Πάντως είναι η εποχή τους. Ζευγαρώνουν οι χελώνες αυτή την περίοδο. Σας το λέω γιατί είδατε τις φωτογραφίες από το σπίτι μου. Χαμός γίνεται στον κήπο μου»,είπε η Ελένη και ακολούθησε καταιγισμός ερωτήσεων. Πόσα αυγά κάνουν, πόσα χρόνια ζουν τους τάραξε τους ανθρώπους. Ούτε trivial pursuit να έπαιζαν. Πάντως τους έταξε από ένα χελωνάκι,όταν με το καλό γεννήσει η μεγάλη της η χελώνα.









via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE




Μια ανεπιθύμητη «παρενέργεια» της ανάδειξης της Σεούλ ως παγκόσμια πρωτεύουσα των πλαστικών επεμβάσεων εντόπισαν οι χρήστες του διαδικτύου. Συγκεκριμένα ότι οι 20 φιναλίστ του Miss Korea 2013 μοιάζουν μεταξύ τους σαν δίδυμες αδελφές...





«Υπάρχουν ορισμένες περιοχές της Σεούλ που, όταν κυκλοφορείς, νομίζεις ότι όλες οι γυναίκες είναι αδελφές μεταξύ τους. Και αυτό γιατί μοιάζουν σχεδόν ιδέες. Το φαινόμενο έχει και όνομα. Αποκαλείται ''Korean plastic face look''. Μέχρι και οι ίδιοι οι Κορεάτες θεωρούν ότι το θέμα αγγίζει τα όρια της γελοιότητας».



Αυτό πόσταρε Κορεάτης χρήστης στο διαδίκτυο, εξηγώντας ότι αυτό προκύπτει από την πλύση εγκεφάλου που έχουν κάνει στις συμπατριώτισσες του για να θεωρούν ότι όσο λιγότερο κορεάτισσες και περισσότερο Ευρωπαίες δείχνουν, τόσο πιο όμορφες θα τις θεωρούν.







Ενώ ένας άλλος χρήστης παραπονιέται πως «Τα νεαρά κορίτσια θεωρούν την πλαστική επέμβαση στα μάτια (σ.σ. για να τα στρογγυλέψουν) κάτι τόσο απλό και αυτονόητο όσο το να βάζουν make up. Πλέον κάθε φορά που συναντώ κάποια, θεωρώ δεδομένο ότι έχει ''πειράξει'' κάτι πάνω της».






Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα καλλιστεία στην Κορέα γίνονται πρωτοσέλιδο. Το ίδιο συνέβη και πέρυσι όταν αποκαλύφθηκε ότι η νικήτρια , Κιμ Γιου-Μι, είχε κάνει πλαστικές επεμβάσεις. Η ίδια, πάντως, υπερασπίστηκε τον εαυτό της λέγοντας «Ποτέ δεν είπα ότι γεννήθηκα όμορφη».






Πηγή: iefimerida.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Με τα πόδια... του Μπατσινίλα!!!



Αναμφίβολα μιλάμε για μία από τις πιο άσχημες γυναικες. Οι φήμες τη θέλουν ευγενική, πανέξυπνη, πετυχημένη και δυναμική, αλλά οι πάντες προσπερνούν ταχέως όλα αυτά τα πολύ σημαντικά ιδιάζοντα χαρακτηριστικά της για να εστιάσουν στην κακοσχηματισμένη φυσιολογία της και κυρίως στα πόδια της που – σε όγκο και περιφέρεια – ανταγωνίζονται επάξια τα αντίστοιχα του δικού μας Μπατσινίλα...







Ο λόγος για την κυρία πλέον 27χρονη Πρίσιλα Τσαν, σύζυγο του «πολύ» Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιθύνοντος νου, προγραμματιστή, επιχειρηματία και δημιουργού του Facebook.



Έχοντας αποφοιτήσει πριν από ένα χρόνο από τη σχολή ιατρικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, η Πρίσιλα σχεδιάζει να ειδικευτεί στην παιδιατρική, ακολουθώντας έτσι το παράδειγμα άλλων επιφανών συζύγων μεγαλοεπιχειρηματιών της Silicon Valley, οι οποίες χαράσσουν το δικό τους δρόμο στην αρένα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας, όπως η επιχειρηματίας Λορίν Πάουελ Τζομπς (χήρα του Στιβ Τζομπς) και η εξίσου επιχειρηματίας Αν Βοζίτσκι (σύζυγος του Σέργκεϊ Μπριν, συνιδρυτή του Google).



Η Πρίσιλα διαφυλάσσει τον ιδιωτικό βίο της σαν επτασφράγιστο μυστικό και εκτίθεται ελάχιστα στα ΜΜΕ, όσο και όταν χρειάζεται για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην καριέρα του Μαρκ.



Ακόμη και στο λογαριασμό της στο Facebook δεν «ποστάρει» ποτέ φωτογραφίες, ενώ στην κατηγορία «ενδιαφέροντα» δεν θα βρει κανείς παρά μόνο ένα μικρό αριθμό brandnames ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και η ελληνική ΦΑΓΕ, το γιαούρτι της οποίας η Πρίσιλα τρώει φανατικά.



Μάλιστα, φημολογείται πως η σύζυγος αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη ακόμα και στην εφημερίδα New York Times, η οποία έχει φιλοτεχνήσει το πορτρέτο της σε σχετικό δημοσίευμα με αφορμή το γάμο της (κόστους 7 εκ. δολαρίων) με τον Ζούκερμπεργκ, με τον οποίο – ειρήσθω εν παρόδω – είναι ζευγάρι εδώ και δέκα περίπου χρόνια.



Η Πρίσιλα μεγάλωσε σε ένα μικρό διαμέρισμα της Βοστώνης με τον παππού και την γιαγιά καθώς οι γονείς της δούλευαν μέρα νύχτα και τους έβλεπε μόνο τις Κυριακές. Ο πατέρας της, Ντένις Τσαν (κινεζο-βιετναμέζικης καταγωγής), μάλιστα εργαζόταν 18 ώρες την ημέρα σε ένα Κινέζικο εστιατόριο σαν διανομέας ενώ η μητέρα της, Ιβόν, δούλευε επίσης στο ίδιο εστιατόριο.



Ο πατέρας της μετανάστευσε στις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του 1970, αφού έζησε αρκετά χρόνια με τους γονείς του σε προσφυγικό καταυλισμό. Το όνειρο του ήταν να μαζέψει αρκετά χρήματα ώστε να αγοράσει το κινέζικο εστιατόριο στο οποίο εργαζόταν ως delivery.












via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φαίνεται πως έχει καταλήξει στον τρόπο που θα φορολογούνται πλέον τα αυτοκίνητα και θα είναι βάσει της λιανικής τους αξίας και όχι της εργοστασιακής.



Ο λόγος; Κάποιες εισαγωγικές εταιρείες έχουν την δυνατότητα να διαμορφώνουν ανάλογα με τις φορολογικές περιστάσεις τις εργοστασιακές αξίες των μοντέλων τους, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλουν τους φόρους που πρέπει και να αυξάνουν περαιτέρω τα ήδη υψηλά περιθώρια κέρδους τους.



Μέχρι σήμερα τα καινούρια αυτοκίνητα...


κατά την εισαγωγή τους φορολογούνται βάσει της εργοστασιακής τους αξίας αλλά και του κυβισμού του κινητήρα με ποσοστό 5% έως 50% με επιπλέον τον ΦΠΑ.



Πλέον η φορολόγηση των καινούριων αλλά και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα απορρέει από την αξία Λιανικής του κάθε μοντέλου που θα δηλώνει ο κάθε εισαγωγέας στην Υπηρεσία Αξιών του Τελωνείου και θα διατηρηθούν οι συντελεστές φόρων που κυμαίνονται από 5% έως 50%.



Στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα το Τέλος Ταξινόμησης θα απορρέει από την αξία λιανικής επίσης του εκάστοτε μοντέλου αφού έχει υπολογιστεί η απομείωση της τιμής του λόγω παλαιότητας σε πραγματικό χρόνο και όχι βάσει των απαρχαιωμένων συντελεστών.



ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ



Μεγάλες θα είναι οι αλλαγές και στο κόστος χρήσης των αυτοκινήτων και αφορούν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ.



Τα Τεκμήρια αλλά και ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης δεν θα επιβάλλεται πλέον βάσει των κυβικών του κινητήρα αλλά βάσει της Αξίας Λιανικής κάποιου αυτοκινήτου. Έτσι αν κάποιος για παράδειγμα έχει ένα 2λιτρο αυτοκίνητο 5ετίας δεν θα καταβάλλει Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης ενώ το τεκμήριό του θα μειωθεί πάρα πολύ.



Από την άλλη μεριά όμως όσοι έχουν υπερπολυτελή αυτοκίνητα αξίας από 40.000 έως και 80.000 ευρώ ή ακόμη και ακριβότερα χωρίς όμως να κινούνται από μεγάλους κινητήρες θα πέσουν στην «τσιμπίδα» των φόρων καθώς και το Τεκμήριο θα είναι υψηλότερο ενώ παράλληλα θα πρέπει να καταβάλλουν και τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης που θα τους αναλογεί.



Παράλληλα οι έχοντες υπερπολυτελή μοντέλα με κινητήρες χαμηλού κυβισμού είναι βέβαιο πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τις καταθέσουν καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν



Από newsbomb μέσω aienaristeyein



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ειδικό εφέτη ανακριτή, οι...

πρώην υπουργοί Γιώργος Βουλγαράκη και Πέτρος Δούκας, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες.



Ο κ. Δούκας απολογήθηκε για το ποσό του ενός εκατ. που είχε επενδύσει σε επενδυτικά προϊόντα, τα οποία παρέλειψε να δηλώσει μόνο για μία χρόνια στο πόθεν έσχες του.



Ο κ. Δούκας απέδωσε τη μη δήλωση σε παράλειψή του.



Ο Γιώργος Βουλγαράκης απολογήθηκε για ποσά που εντοπίσθηκαν σε λογαριασμό της συζύγου του στη λίστα Λαγκάρντ, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στο πόθεν έσχες.



Ο πρώην υπουργός ανέφερε οτι τα χρήματα αυτά άνηκαν σε συγγενικά πρόσωπα της συζύγου του και δεν αποτελούσαν οικογενειακό του εισόδημα για να δηλωθούν.



Πηγή: http://www.skai.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ελεύθερος με εγγύηση 60.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή που χειρίζεται υποθέσεις διαφθοράς, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος.



Εγγύηση 20.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε επίσης στον πρώην συνδικαλιστή της ΔΕΗ (Γ.Γ. της ΓΕΝΟΠ) Ευάγγελο Μπουζούλα. Ο Νίκος Φωτόπουλος ο οποίος απολογήθηκε για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και απάτη σχετικά με τις παράνομες επιχορηγήσεις που πήρε η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ, από το 2008-2010 αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ενώ βγαίνοντας από...


το ανακριτικό γραφείο δήλωσε: «Κάποιοι ήθελαν να είμαι στη φυλακή αλλά οι δικαστές έκριναν ως μη επαρκή τα στοιχεία και με άφησαν ελεύθερο». Nα σημειωθεί ότι στο υπόμνημά του ανέφερε δε πως «δεν εξαπατήσαμε τη ΔΕΗ καθώς αποδεκτά και νόμιμα ήταν όχι μόνο τα εκπαιδευτικά ταξίδια αλλά και κάθε άλλο ταξίδι που θα προωθούσε την ανάπτυξη των σχέσεων των μελών της ομοσπονδίας μας με συναδέλφους άλλων χωρών. Όλα τα ταξίδια έγιναν για εκπαιδευτικούς και συνδικαλιστικούς σκοπούς. Οι παροχές προς την ομοσπονδίας ήταν απολύτως νόμιμες ως προβλεπόμενες από τις Εθνικες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και με τη σύμφωνη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας».



Ο συνήγορός του, Δημήτρης Τσοβόλας, έκανε λόγο για στοχοποιημένους συνδικαλιστές, προκειμένου να ξεπουληθεί η ΔΕΗ. Μεταξύ άλλων ο κ. Φωτόπουλος κατηγορείται για το δάνεια ύψους 500.000 ευρώ που πήρε η ΓΕΝΟΠ το 2010 από τη ΔΕΗ χωρίς να τα επιστρέψει. Ο ίδιος ωστόσο στην απολογία του υποστήριξε ότι το δάνειο αποπληρώνεται. Επίσης ο Νίκος Φωτόπουλος κλήθηκε να απαντήσει και για τις επιχορηγήσεις ύψους 300.000 ευρώ που δόθηκαν στη ΓΕΝΟΠ για μία μελέτη αναδιοργάνωσης της επιχείρησης η οποία ποτέ δεν παραδόθηκε. Ο ίδιος πάντως ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ υποστήριξε ότι οι επιχορηγήσεις αυτές ήταν σύννομες και πως η μελέτη έγινε με άλλο όμως αντικείμενο.



Στο Νίκο Φωτόπουλο επίσης αποδίδεται πως εισέπραξε για λογαριασμό της ΓΕΝΟΠ ποσό 312.000 ευρώ για δύο ταξίδια που δεν έγιναν. Για την ίδια υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και σε βάρος 15 μελών του Δ.Σ. της ΔΕΗ, ενώ ήδη ο πρώην πρόεδρος της επιχείρησης, Τάκης Αθανασόπουλος και ο νυν πρόεδρος, Αρθούρος Ζερβός, έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση 30.000 ευρώ έκαστος. Προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο πρώην συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ, Κωνσταντίνος Κατσαρός.



Η ποινική δίωξη σε βάρος τους ασκήθηκε μετά την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε με αφορμή το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή.



Από zougla μέσω Παπατζήδες



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1