follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Και πως να μην κάνουν τον σταυρό τους οι άνθρωποι, αφού είδαν μπροστά στα μάτια τους μέσα σε λίγα λεπτά να γίνονται δυο ατυχήματα!






Η οδός Ληλαντίων, είναι το πιο επικίνδυνο σημείο της πόλης όπου κάθε λίγο συμβαίνει και ένα ατύχημα.


Και χθες το απόγευμα δεν πρόλαβαν να ησυχάσουν από το πρώτο ατύχημα και μπροστά στα μάτια τους έγινε και δεύτερο!








evianews





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91




Προσοχή, οι εικόνες του βίντεο είναι πολύ σκληρές!




Μια διαφορετική εκπομπή με λιγότερα χαμόγελα και περισσότερο προβληματισμό έβγαλαν χθες στον αέρα οι Ράδιο Αρβύλα, παραδοσιακά όπως κάνουν κάθε χρόνο τη Μεγάλη Τρίτη.


Ο Αντώνης Κανάκης προλόγισε ένα βίντεο που απεικονίζει τον τερατώδη τρόπο συμπεριφοράς του ανθρώπου στα υπόλοιπα ζώα του πλανήτη, προς όφελός του.


Ο παρουσιαστής προειδοποίησε για τις φρικτές εικόνες που θα ακολουθούσαν, εικόνες -που όμως- μας προκαλούν να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια, να θυμώσουμε, να δακρύσουμε, να αλλάξουμε...




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το απόγευμα ένας 36χρονος τοξικομανής έξω από δημοτικό σχολείο στο Ηράκλειο.Το πτώμα του βρήκαν περαστικοί και...

ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε απλά ο θάνατος του.Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο νεαρός ήταν γνωστός χρήστης στην αστυνομία και τους κατοίκους...



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91
Βολές κατά των κυβερνητικών εταίρων εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις τριβές για την απομάκρυνση του Ηλ. Κικίλια από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ.



«Την ίδια στιγμή που οι κυβερνητικοί εταίροι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συμφωνήσουν στην επαίσχυντη τροπολογία για την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, με το πρόσχημα της καταπολέμησης της ανεργίας, τσακωθήκαν πάνω στο μοίρασμα των ...

προγραμμάτων του ΟΑΕΔ», επεσήμανε.

«Οι ίδιοι που με τις μνημονιακές πολιτικές στέλνουν εκατομμύρια στον Καιάδα της ανεργίας και της εξαθλίωσης, αντιλαμβάνονται τον ΟΑΕΔ ως μια ακόμη ευκαιρία επανοικοδόμησης της ρουσφετολογικής λογικής και του πελατειακού κράτους», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ .

Εντωμεταξύ ο απερχόμενος διοικητής του Οργανισμού, Ηλίας Κικίλιας, σε δήλωσή του μετά από την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την αντικατάστασή του αναφέρει «σε 3,5 χρόνια που υπηρέτησα στη θέση αυτή, άσκησα τα καθήκοντά μου με υπευθυνότητα, διαφάνεια, συνείδηση καθήκοντος και προσήλωση στην εξυπηρέτηση αποκλειστικά του δημοσίου συμφέροντος.



Αντιστάθηκα με όλες τις δυνάμεις μου στις πρακτικές και νοοτροπίες, εντός και εκτός του Οργανισμού, που θεωρούν τον δημόσιο τομέα ως έρμαιο του πελατειακού και μικροκομματικού συστήματος, στο οποίο οφείλεται εν πολλοίς η σημερινή κατάσταση της χώρας», τονίζει ο κ. Κικίλιας.



Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «οι θεμελιώδεις αιτίες της ανεργίας, δηλ. η ύφεση και η αναιμική οικονομία, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα εργαλεία που διαθέτει ο ΟΑΕΔ».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της βρέθηκε σήμερα το πρωί γυναίκα 31νος ετών στην περιοχή της!



Ψανής επί της οδού Καλυδόνως, στη Ναύπακτο.


Ο σύντροφός της με τον οποίο διέμενε ειδοποίησε την αστυνομία.


Ασθενοφόρο μετέφερε την κοπέλα στο νοσοκομείο για να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.


Εξετάζεται και η περίπτωση της υπερβολικής δόσης ναρκωτικών αφού η ίδια ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών, όπως και ο σύντροφός της.


Η 31χρονη ήταν και μητέρα δύο παιδιών.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91




  • Βάφτιζαν “συνωμοσιολόγους” όσους μιλούσαν για φυσικό αέριο στην Κύπρο για να το κλέψουν μέσω του Ανάν!

  • Τούρκοι και Άγγλοι “γνώριζαν” και αποσιωπούσαν την ύπαρξή τους για να περάσουν το επαίσχυντο “Ανάν” και να τα βάλουν στο χέρι

  • Το ίδιο έκανε και ο πρωτεργάτης του Ανάν, Παπανδρέου, για τα ελληνικά κοιτάσματα

  • Μόνον ηλίθιοι δεν καταλαβαίνουν πλέον το παιχνίδι της “συνωμοσιολογίας”


Του Κώστα Μαυρίδη, διδάκτορα Χρηματοοικονομικής


Πρόσφατα, έκλεισαν 9 χρόνια από το δημοψήφισμα του 2004 και την αποκάλυψη της Αγγλο-Τουρκικής συνομωσίας για τον ενεργειακό πλούτο. Τότε, λόγω καταιγισμού αναλύσεων με έντονη αντιπαράθεση και δεδομένης της εμπιστοσύνης προς συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, αρκετοί αντιλήφθηκαν το μέγεθος της δολοπλοκίας αργότερα. Σήμερα, ευτυχώς, ο ενεργειακός πλούτος δεν θεωρείται «αέρας κουπανιστός» όπως διάφοροι ειρωνεύονταν το 2004 αλλά και μετέπειτα (π.χ. ανάλυση στον «Πολίτη» 28 Μαΐου 2006 περιέγραφε τα πιο πάνω ως μύθο).



Η Ιστορία επαναλαμβάνεται μεν, αλλά δεν είναι ποτέ ακριβώς ίδια αφού τα προσωπεία και τα επικοινωνιακά επιχειρήματα προσαρμόζονται, ενώ τα συμφέροντα παραμένουν αναλλοίωτα. Σήμερα, το φυσικό αέριο κυριαρχεί στους σχεδιασμούς για το μέλλον (οικονομία και Κυπριακό), ενώ επανεμφανίζονται με ίδιο ή νέο όνομα, όσοι χάθηκαν για χρόνια (PRIO, ΟΠΕΚ, Cyprus 2015 κ.ά.).



Για τους ρεαλιστές, το Πρωτόκολλο για τις Αγγλικές Βάσεις στο Σχ. Ανάν (σ. 64-65) αποκαλύπτει αρκούντως την αγγλική δολοπλοκία. Συνοπτικά, το καθεστώς των βάσεων αναβαθμιζόταν για να αποκτήσει δικαίωμα στην κυπριακή ΑΟΖ. Το ζητούμενο για τον εμπειρογνώμονα που θα διόριζε η Αγγλία δεν ήταν η επέκταση των θαλάσσιων υδάτων των βάσεων χωρίς την ελάχιστη νομιμότητα, που άλλωστε, θα καθιστούσε τη συνομωσία φανερή. Πρώτιστο ζητούμενο ήταν να θεμελιωθεί νομική βάση για πρόταξη δικαιώματος στην ρύθμιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μέσω εγκαθίδρυσης καθεστώτος κρατικών- αγγλικών χωρικών υδάτων. Αυτό θα “νομιμοποιούσε» την πρόταξη δικαιώματος στην παρακείμενη Κυπριακή ΑΟΖ ώστε κάθε μελλοντική ρύθμιση της ΑΟΖ να περιλαμβάνει το “ιδιότυπο” αγγλικό καθεστώς. Βάσει των διεθνώς παραδεκτών αρχών, το συγκριτικά μικρό μέγεθος των χωρικών υδάτων στην ακτογραμμή «αποζημιώνεται» στην ΑΟΖ με «δικαιότερο τρόπο» παρά με αυστηρά αναλογική ρύθμιση. Για τη σημασία μιας μόνο λέξης παραθέτουμε ότι στις συμφωνίες του 1960, ο θαλάσσιος χώρος πρόσβασης προς τις αγγλικές βάσεις περιοριζόταν ΜΟΝΟ για στρατιωτικούς σκοπούς. Στο Σχ. Ανάν, έγινε για «οποιοδήποτε σκοπό»… που περιλαμβάνει και την εξόρυξη φυσικού αερίου.



Άλλο χαρακτηριστικό συμβάν της προπαγάνδας στα κυπριακά ΜΜΕ ήταν πως η Αγγλία έκανε ένα τεράστιο δώρο στους Ελληνοκύπριους παραχωρώντας τους 40 τ.χλμ. έδαφος από τις αγγλικές βάσεις με αντάλλαγμα … συγκριτικά ελάχιστης αξίας θαλάσσια ύδατα στην κυπριακή ακτογραμμή. Στην πραγματικότητα, τα «ελάχιστης αξίας» χωρικά ύδατα θα καθιστούσαν αδύνατη τη ρύθμιση της Κυπριακής ΑΟΖ χωρίς την Αγγλία.



Παρεμπιπτόντως, το 2004, ένα μήνα περίπου πριν το δημοψήφισμα, εκφράστηκαν έντονες αντιδράσεις στη Βουλή των Λόρδων στην Αγγλία για την παραχώρηση εδάφους των αγγλικών βάσεων μέσω του Σχ. Ανάν. Αμέσως, σε συνεδρία κεκλεισμένων των θυρών, ο περιβόητος Χάνεϋ εξήγησε ποιος ήταν ο απώτερος σκοπός εκείνου του «δώρου».



Μετά τη συνεδρία, δεν υπήρξε ανακοίνωση. Ό,τι και αν τους είπε έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι. Σήμερα, εννέα χρόνια μετά, επανέρχονται ένας-ένας διάφοροι «σκεπτικιστές» με το δήθεν αθώο ερώτημα για να τους υποδειχθεί «που στο Σχέδιο Ανάν γράφει ότι οι Εγγλέζοι θα άρπαζαν το φυσικό αέριο της Κύπρου». Αυτό φανερώνει πολλά για τις επικείμενες επιδιώξεις αφού είναι αδύνατον να καταγράφεται μια συνομωσία σε επίσημο σχέδιο λύσης που έπρεπε να πλασαριστεί στο λαό να το αποδεκτεί.



Παρεμπιπτόντως, στο πλαίσιο της επιδιαιτησίας που ο ΟΗΕ άσκησε για το Σχ. Ανάν, προέκυψε τροποποίηση στο Νόμο περί χωρικών υδάτων/υφαλοκρηπίδας που ήταν καθοριστικό για τις δυνατότητες αξιοποίησης του ενεργειακού πλούτου. Η τροποποίηση αφορούσε τη μελλοντική ρύθμιση ΑΟΖ και ενσωματώθηκε στις 23 Απριλίου 2004, μόλις μια μέρα πριν το δημοψήφισμα (κατέχουμε το έγγραφο με τις υπογραφές). Σημειώνουμε επίσης ότι από τις διεθνείς συμβάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας που μεταφέρονταν στο Ελληνοκυπριακό κρατίδιο, η Τουρκία απαίτησε μια μόνο συμφωνία (από όλες) να εξαιρεθεί και να ακυρωθεί. Εκείνη που αφορούσε την ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου-Αιγύπτου.



Τα πιο πάνω έχουν καθοριστική σημασία για το μέλλον και για όσους θέλουν να έχουν ανοιχτό το μυαλό και τα μάτια για τις συνωμοσίες ενώπιον μας σήμερα.















via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1




Χωρίς αμφιβολία το Facebook αποτελεί το πιο πετυχημένο social network. Όμως, σύμφωνα με τελευταίες αναλύσεις της εταιρείας SocialBakers τους τελευταίους μήνες τo Facebook χάνει όλο και περισσότερους χρήστες...







Μάλιστα τον τελευταίο μήνα αποχώρησαν από την δημοφιλή σελίδα πάνω από 6.000.000 χρήστες από τις ΗΠΑ ενώ το τελευταίο εξάμηνο ο αριθμός αυτός ανήλθε στα 9 εκατομμύρια (4% πτώση). Το ανησυχητικό μάλιστα για το Facebook είναι ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία και τον Καναδά.



Από την άλλη πλευρά, στις αναπτυσσόμενες χώρες το Facebook βλέπει τη δημοτικότητά του να ανεβαίνει αγγίζοντας τους 70 εκατ. μηνιαίους χρήστες στη Βραζιλία (αύξηση 6%) και 64 εκατ. στην Ινδία (αύξηση 4%).











Πηγή: whos.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Στην Emma Delta το 33% του ΟΠΑΠ Αποδεκτή έκανε η διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων τη νέα βελτιωμένη πρόταση της κοινοπραξίας Emma Delta Ltd για την εξαγορά...

του 33% της ΟΠΑΠ Α.Ε, καθώς η επενδύτρια εταιρεία επανήλθε ανεβάζοντας τον πήχη της προσφοράς κατά 30.000.000 ευρώ, από τα 622.000.000 που ήταν αρχικά, στα 652.000.000 ευρώ.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, «το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 712 εκ. ευρώ και αποτελείται από τα 652 εκ. ευρώ, πλέον τα μερίσματα της χρήσης του 2012, ύψους 60 εκ. ευρώ, που θα εισπραχθούν από το Ελληνικό Δημόσιο. Το τίμημα αυτό αντιστοιχεί σε 18,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη της χρήσης του 2013».



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

«Το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς σήμερα, στην Ελλάδα του 2013, είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ. Μετά από τρία χρόνια μνημονιακής υποταγής τα εργατικά δικαιώματα τελούν είδος υπό εξαφάνιση, ενώ βασικά κεκτημένα, τα οποία ήταν ως πρόσφατα λογικώς αυτονόητα, απετέλεσαν τις ιδανικές “Ιφιγένειες” της εθελόδουλης κυβερνητικής πολιτικής», αναφέρει η ...

νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την εργατική Πρωτομαγιά.



Και προσθέτει: «Με την Ελλάδα να σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο στον τομέα της ανεργίας, η οποία ειδικά για τους νέους κάτω των 25 να αγγίζει το εφιαλτικό 59,1%, η τρικομματική κυβέρνηση δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο δήμιος της εργατικής τάξης, ενώ η πολιτική της έναντι των νέων φαντάζει μάλλον εκδικητική, καθώς, πέραν του ποσοστού ανεργίας, ο κατώτατος μισθός και η σχεδόν θεσμοθετημένη πλέον ανασφάλιστη εργασία στερούν ακόμα και αυτό το δικαίωμα στο όνειρο.»



«Ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς, πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο των σημερινών αγώνων για την αναστολή των μνημονιακών μέτρων που πλήττουν την εργατική τάξη. Η εργασία αποτελεί το αυτονόητο δικαίωμα του λαού ως μέσο εξασφάλισης βιοπορισμού, τη βάση της αυτονομίας του ατόμου και την πρώτη ύλη για την υλοποίηση των ονείρων. Το μήνυμα αυτό η Νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων τιμά στο ακέραιο και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της αγωνιζόμενης νεολαίας και των εργατικών διεκδικήσεων», καταλήγει.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Το ΚΚΕ με σημερινή ανακοίνωσή του απαιτεί να μην γίνει καμία άλλη περικοπή στις συντάξεις και να καλυφθούν άμεσα...

οι ανάγκες όλων των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία, να αυξηθούν οι συντάξεις και να εξασφαλιστεί δημόσια δωρεάν Υγεία- Πρόνοια για τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους.



Το ΚΚΕ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στη σημερινή δύσκολη κατάσταση για τους συνταξιούχους και το λαό ανοίγει τη συζήτηση και θα πρωτοστατήσει σε πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της νέας επίθεσης που ετοιμάζεται, για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων και τη διεκδίκηση λύσεων.



Επίσης στις 13 Μαΐου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με εκπροσώπους όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων και τις οργανώσεις των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά Ταμεία, στην αίθουσα του Συλλόγου Εργαζομένων πρώην Αγροτικής Τράπεζας (Αμερικής 10).



nooz.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


«Αν αποφάσιζα να γράψω κάτι αυτοβιογραφικό δεν θα παρέλειπα τίποτα», εξομολογείται... σε πρόσφατη συνέντευξη της η Ναταλία Γερμανού.





Η παρουσιάστρια μιλώντας στο περιοδικό OK λέει: «Θεωρώ όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις εpωτικές μου ιστορίες θα είχε το παρασκήνιο της επαγγελματικής μου ζωής γιατί είναι πολύ πιο διασκεδαστική από την προσωπική».





Όσο για το αν θα περιέγραφε ακόμα και την εμπειρία που έζησε, όταν αποφάσισε να διακόψει την εγκυμοσύνη της λέει: «Ίσως. Όταν μου συνέβη αυτό ήμουν 20 χρόνων, οπότε θα ήταν τρομερά ανεύθυνο από μέρους μου να κρατήσω αυτό το παιδί από τη στιγμή που δεν ήμουν απόλυτα σίγουρη ότι είχα βρει τον άντρα της ζωής μου με τον οποίο ήθελα να κάνω οικογένεια. Αν στα 20 μου είχα γίνει μητέρα, αυτό που στην ουσία θα έκανα ήταν να επαναλάβω αυτό που είχε κάνει η δική μου που απέκτησε παιδί στα 19 της, αφήνοντας στην άκρη τα όνειρά της, τα επαγγελματικά της σχέδια και τη ζωή που ήθελε να κάνει», αποκαλύπτει ενώ τονίζει πως θα ήταν τέλεια μητέρα.





Η ίδια τολμά παράλληλα να αποκαλύψει πως από τους συντρόφους της ο ιδανικός για να γίνει πατέρας θα ήταν ο Πέτρος Ίμβριος. «Ο μοναδικός άντρας με τον οποίο σκέφτηκα σοβαρά να κάνω ένα παιδί ήταν ο Πέτρος. Και νομίζω ότι η πορεία του και το γεγονός ότι τώρα έχει μια ευτυχισμένη οικογένεια και μια υπέροχη γυναίκα απέδειξε ότι είχα δίκιο».

[gossip-tv]




via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip










Γιατί οι πλανήτες είναι σφαιρικοί;

Στη βαρυτική δύναμη αποδίδεται το σφαιρικό σχήμα των πλανητών. Ασκείται βαρυτική έλξη προς το εσωτερικό κέντρο του πλανήτη με αποτέλεσμα όλα τα σημεία της επιφάνειας να έλκονται προς τα μέσα με την ίδια δύναμη. Η φυγόκεντρος όμως δύναμη, εξαιτίας της περιστροφής του πλανήτη, μπορεί να προσδώσει στη σφαίρα λίγο πεπλατυσμένο σχήμα στους πόλους και διαστολή στον ισημερινό. Η διάμετρος της Γης στον ισημερινό είναι 12.756 χιλιόμετρα, ενώ η διάμετρος στους πόλους 12.714 χιλιόμετρα. ΠΗΓΗ:scienceillustrated.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Γεύμα αγάπης την Κυριακή στο Άλσος της Νέας Ελβετίας Πασχαλινό γεύμα θα παραθέσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο...Άλσος της Νέας Ελβετίας για...

τους άπορους κατοίκους του Δήμου. Tο τραπέζι αγάπης θα στηθεί την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου και ώρα 12:00-14:00.



Με το γεύμα αυτό ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει αυτούς που πλήττονται από την κρίση στην δύσκολη αυτή συγκυρία, και αποτελεί μια πράξη ανακούφισης στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου.

thestival.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91




Ο τίτλος είναι μεταφορικός. Με την λέξη πρόβατα, δεν εννοούμε ότι έχουμε κάποια γονιδιακή σχέση με τα συμπαθή τετράποδα.



Πρόκειται απλά για ένα ψυχολογικό πείραμα που έγινε τη δεκαετία του 50 στις ΗΠΑ, και σύμφωνα με αυτό, ακόμη και εάν γνωρίζουμε ποια είναι η σωστή απάντηση σε μια ερώτηση, ή εάν γνωρίζουμε ότι κάτι είναι λάθος, έχουμε μεγάλες πιθανότητες να το ακολουθήσουμε (το λάθος), όταν τα υπόλοιπα μέλη μιας ομάδας το ακολουθούν. Δηλαδή συμμορφωνόμαστε με τη μάζα. Διαβάστε και δείτε τι ακριβώς ήταν το πείραμα της συμμόρφωσης.


Τα πειράματα "συμμόρφωσης" του Asch, ήταν μία σειρά μελετών που δημοσιεύτηκαν τη δεκαετία του '50, επιδεικνύοντας την δύναμη της συμμόρφωσης στις ομάδες. Γνωστό και ως το "Παράδειγμα του Ας". Στα πειράματα υπό τον Σολομώντα Ας, ζητούνταν από μία ομάδα να πάρει μέρος σε ένα δήθεν "οπτικό τεστ". Στην πραγματικότητα, όλοι οι συμμετέχοντες εκτός από έναν ήταν συνεργάτες του ερευνητή, και το αντικείμενο της μελέτης ήταν το πως αυτός ο ένας θα αντιδρούσε στην συμπεριφορά των "συννενοημένων" συμμετεχόντων.


Στις παρούσες παραλλαγές γίνεται αναφορά και στο κατά πόσο επηρεάζεται η συμπεριφορά του υποκειμένου από τους παράγοντες της ύπαρξης συνεταίρου ή δυνατότητας ανώνυμης έκφρασης.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91
Τον ‘‘καλύτερο’’ τρόπο προκειμένου να τιμήσει την εργατική πρωτομαγιά βρήκε το ΚΚΕ. Χθες, απολύθηκαν τρείς ακόμη δημοσιογράφοι του ‘‘(Β)Ριζοσπάστη’’, φτάνοντας πλέον σε 20 τον αριθμό των εργαζομένων στα ΜΜΕ του ΚΚΕ, οι οποίοι έχουν απολυθεί το ...

τελευταίο χρονικό διάστημα. Επίσης, άλλα δυο άτομα απολύθηκαν από τον κομματικό εκδοτικό οίκο ‘‘Σύγχρονη Εποχή’’, ενώ φυσικά δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα μηνών στους δημοσιογράφους του ‘‘(Β)Ριζοσπάστη’’, παρά μόνον το δώρο του Πάσχα. Τέτοια ‘‘παχύδερμα’’, ψεύτες και ηγήτορες της πολιτικής αλητείας είναι τα απολιθώματα του Καπιταλιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ). Παριστάνουν τους προστάτες των εργαζομένων, ενώ στην πραγματικότητα είναι οι χειρότεροι δυνάστες τους.

Ό,τι κατηγορούν σ’ άλλες επιχειρήσεις το κάνουν (με μεγαλύτερο ζήλο και φανατισμό μάλιστα) στο δικό τους μαγαζάκι, δείχνοντας πόσο υποκριτές, ανάλγητοι και παραμυθάδες είναι. Α, ναι, την ίδια ώρα ο ανεπάγγελτος νέος σταλινίσκος του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έδινε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στον «902», όπου φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αποκαλώντας το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών «τσιράκι του συστήματος». Εντάξει, δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό από το κατεξοχήν κομματικό ‘‘παιδί του σωλήνα’’, το οποίο σ’ ολόκληρη την ζωή του δεν απασχολήθηκε πουθενά αλλού εκτός του κόμματος.

Είναι δε τόσο αναίσθητος που καλεί τους εργαζόμενους να απεργήσουν τη Πρωτομαγιά, επισημαίνοντας ότι δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο καθώς, όπως υποστηρίζει, υπάρχουν απειλές από την εργοδοσία για απολύσεις. Αλήθεια, σ’ αυτούς που καλεί να απεργήσουν συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι στους διάφορους τομείς της κομματικής επιχείρησης; Ας γνωρίζει, πάντως, τόσο το… μοσχαναθρεμένο (εκ της Μόσχας παρακαλώ, όχι εκ του μοσχαριού…) θρασύδειλο υποκείμενο του Περισσού όσο και τα λοιπά ‘‘συντρόφια’’ πως η αστική λογική του ‘‘σαβουάρ –βιβρ’’, ότι δηλαδή «σεβόμαστε τους αγώνες του ΚΚΕ, αν και διαφωνούμε», δεν περνάει στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Δεν σεβόμαστε τίποτα από την θλιβερή ύπαρξη αυτού του κομματικού μιάσματος και θα τους συμπεριφερόμαστε όπως ακριβώς αρμόζει σε ανθέλληνες και προδότες.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ



Υ.Γ. Το ΚΚΕ σας εύχεται Καλή Εργατική Πρωτομαγιά



http://www.xryshaygh.com



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου και θα ισχύει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Το ωράριο κατά τη...

θερινή περίοδο είναι συνεχές, από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, ενώ κατά τους



χειμερινούς μήνες ισχύει διακεκομμένο ωράριο για τη μειωμένη χρέωση (6 ώρες τη νύχτα και 2 το μεσημέρι).Το πάγιο του νυχτερινού ρεύματος είναι 2 ευρώ το τετράμηνο ενώ οι κιλοβατώρες ανεξαρτήτως ύψους κατανάλωσης χρεώνονται με 0,06610 Euro/kWh.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Ξημερώνει Πρωτομαγιά και φέτος.Ακόμη μιά επέτειος στην βαριά σκιά των μνημονίων που καταδυναστεύουν την ζωή μας.



Ημέρα μνήμης,που δυστυχώς στις μέρες μας παρότι επίκαιρα όσο ποτέ τα αιτήματα των εργατών της εποχής έχει περιέλθει σε ...

ένα είδος γιορτής της άνοιξης ή σε μιά ακόμη σεμνή και θλιβερή διαμαρτυρία των εκάστοτε καπηλευτών της.



Εύκολα δυστυχώς οι περισσότεροι λησμόνησαν τους αγώνες και τις θυσίες των εργατών του Σικάγο το 1886.Και πλέον τα αυτονόητα έγιναν και αυτά διεκδικήσιμα,ή απωλεσθέντα.



Και ένα στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε,είναι η προσφορά των αναρχικών της εποχής,όπως καί των κομμουνιστών και δημοκρατών και η σύνδεσή τους με τους αγώνες των εργατών,που στις μέρες μας κάποιοι σκόπιμα και άλλοι όχι προσπαθούν να αποκρύψουν.



ολλά είναι τα γεγονότα που σημαδεύουν την ελληνική ιστορία που αφορά τους Μάηδες και τους αγώνες τους.



Απο την δολοφονία(;)του αγωνιστή Αλέκου Παναγούλη ώς τις μεγάλες απεργίες του 1936,όπου οι πρόγονοί μας βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα πολυβόλα της χωροφυλακής.





Δέν πρέπει να ξεχνάμε επίσης και την εκτέλεση 200 ανθρώπων το 1944 στην Καισαριανή,ανήμερα της Πρωτομαγιάς απο τους φασίστες ναζί.



Γι’αυτό η Πρωτομαγιά δέν είναι γιορτή.Δέν είναι αργία.Και φυσικά δέν είναι μόνο μία απεργία.



Είναι μνημείο αντίστασης και αντίδρασης των καταπιεσμένων ενάντια στους δυνάστες τους.Η εξέγερση των δούλων της μισθωτής σκλαβιάς εναντίον των αφεντικών.Ταυτόχρονα είναι και μνημόνευση όλων των νεκρών και ζωντανών αγωνιστών που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο.



Και μιά ακόμη απόδειξη πως η βία δεν προκαλείται απο τους εξεγερμένους και τους αντιφρονούντες,μα απο το κράτος και τους ολιγάρχες,τα αφεντικά και τους προστάτες τους.Την τάξη εκείνη που έχει κηρύξει τον πόλεμο στους εργαζόμενους όλου του κόσμου,απλά και μόνο για να εξυπηρετήσει τα άπληστα συμφέροντά της.



Σήμερα που γύρω μας γκρεμίζονται τα δικαιώματά μας και καταπατούνται οι όποιες ελευθερίες,σήμερα που δίπλα μας ξεφυτρώνουν Μανωλάδες και φάμπρικες όπου επικρατούν συνθήκες σκλαβιάς.



Σήμερα που δολοφονούνται εργάτες,μετανάστες και αυτοκτονεί κοσμάκης.



Σήμερα που το απάνθρωπο καπιταλισττκό και αντιδημοκρατικό κτήνος επιτίθεται με λύσσα στους φτωχούς και απόκληρους του κόσμου.



Σήμερα που καταρρέει ο ψεύτικος κόσμος της ευμάρειας και οι εχθροί μας αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο.



Σήμερα είναι επίκαιρα όσο ποτέ τα μηνύματα των Μάηδων του κόσμου και της ιστορίας των ανθρώπινων διεκδικήσεων.



Απο την εργατική Πρωτομαγιά των ΗΠΑ,τις απεργίες του ’36,τον Μάη του ’68,την μητέρα Παρισινή Κομμούνα,το Πολυτεχνείο,τους γενναίους του Ισπανικού εμφυλίου,την επανάσταση των αγροτών του Ζαπάτα,τους σκληρούς αγώνες των ανθρακωρύχων της Ευρώπης,τα κινήματα της Λατινικής Αμερικής,τις διεκδικήσεις και τις δολοφονίες των αφρικανών εργατών και τους ακτιβιστές της πλάσης το μήνυμα είναι ένα:



Απευθύνεται στους όπου γης νοικοκυραίους,γραμματείς και φαρισαίους.



Η άνοιξη δέν έρχεται τον Μάη.Η πραγματική Άνοιξη θα έρθει όταν οι καταπιεστές μας θα βρεθούν απέναντι απο τις κάννες των δικών μας όπλων.



Και τότε ακόμη κι άν χάσουμε θα έχουμε ήδη νικήσει…



athens.indymedia.org








via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Μια φρικιαστική ιστορία αποκαλύπτεται στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης.




Διαβάστε την ιστορία του άτυχου παιδιού ΕΔΩ ....



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91












Ατομικό ρολόι νέας γενιάς

Μετράει τον χρόνο με βάση τη μάζα ενός ατόμου και μπορεί να επαναπροσδιορίσει το κιλό


Μπορείτε να φανταστείτε ότι ίσως στο μέλλον όταν θέλετε να ζυγιστείτε αντί να ανεβαίνετε στη ζυγαριά θα ρίχνετε μια ματιά στο ρολόι σας; Οσο και αν σας φαίνεται περίεργο, κάτι τέτοιο προβλέπεται θεωρητικά από τους νόμους της Κβαντομηχανικής. Μια ομάδα φυσικών σκέφτηκε να το εκμεταλλευθεί στην πράξη για να δημιουργήσει έναν νέο τύπο ατομικού ρολογιού. Το νέο ρολόι μετράει τον χρόνο με βάση τη μάζα ενός ατόμου και οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι, αν και αυτή τη στιγμή δεν είναι το ακριβέστερο που υπάρχει, είναι οπωσδήποτε το πλέον «θεμελιώδες» ενώ έχει μια επιπλέον αρετή – μπορεί να βοηθήσει στον επαναπροσδιορισμό του κιλού.

Νέου τύπου περιοδικότητα

Εδώ και χιλιετίες η ανθρωπότητα μετράει τον χρόνο βασιζόμενη σε κάποια τακτική περιοδική κίνηση – όπως π.χ. του ήλιου ή του εκκρεμούς. Τα ατομικά ρολόγια, οι ακριβέστεροι χρονομετρητές που διαθέτουμε, βασίζονται στις μεταπτώσεις των ηλεκτρονίων ενός ατόμου καισίου από το ένα ενεργειακό επίπεδο στο άλλο: ένα δευτερόλεπτο «ατομικού» χρόνου έτσι όπως τον γνωρίζουμε σήμερα ισοδυναμεί με περίπου 9.000 τέτοιες μεταπτώσεις.

Οι φυσικοί του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν ως βάση μια διαφορετική περιοδικότητα του ατόμου, τη λεγόμενη συχνότητα Κόμπτον. Η Κβαντομηχανική προβλέπει ότι κάθε σωματίδιο είναι ταυτοχρόνως και κύμα και, ως τέτοιο, έχει μια συχνότητα. Η συχνότητα αυτή λέγεται συχνότητα Κόμπτον και βρίσκεται σε απόλυτη εξάρτηση από τη μάζα του.Το βασικό πρόβλημα για το πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη είναι ότι η συχνότητα Κόμπτον ενός ατόμου είναι ασύλληπτη για τα ανθρώπινα δεδομένα αφού είναι 100 δισ. φορές ταχύτερη από τη συχνότητα του ορατού φωτός. «Είναι τόσο υψηλή ώστε απέχει παρασάγγας από οποιονδήποτε τρόπο μέτρησης διαθέτουμε» εξήγησε ο Χόλγκερ Μύλερ, επικεφαλής της ομάδας, μιλώντας στο «New Scientist».

Το παράδοξο των διδύμων

Για να ξεπεράσουν αυτόν τον σκόπελο οι επιστήμονες σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν ένα από τα αγαπημένα στο ευρύ κοινό παράδοξα που προκύπτουν από τη Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν, το λεγόμενο παράδοξο των διδύμων. Σύμφωνα με αυτό, αν ο ένας από δυο δίδυμους αδελφούς μπει σε ένα διαστημόπλοιο και πετάξει για λίγο με μεγάλη ταχύτητα στο Διάστημα, όταν επιστρέψει στη Γη θα έχει γεράσει λιγότερο από τον αδελφό του που παρέμεινε στον πλανήτη.

Ο κ. Μύλερ και η ομάδα του μετέφεραν το παράδοξο αυτό σε ατομικό επίπεδο χρησιμοποιώντας ένα άτομο καισίου και ένα ατομικό ιντερφερόμετρο. Όπως περιγράφουν στη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Science», χώρισαν το ατομικό κύμα στα δυο, διατήρησαν για λίγο το ένα εκ των δυο «διδύμων» που προέκυψαν στάσιμο ενώ το άλλο συνέχιζε να κινείται, και στη συνέχεια τα ένωσαν ξανά σε ένα ενιαίο κύμα. Ετσι υπολόγισαν τη συχνότητα Κόμπτον έμμεσα, μετρώντας τη διαφορά των συχνοτήτων (περίπου 100.000 Hertz).

Το νέο ατομικό ρολόι είναι το πιο «θεμελιώδες» που έχει κατασκευαστεί ως σήμερα επειδή χρησιμοποιεί ως βάση για τη μέτρηση του χρόνου τη συμπεριφορά ενός μεμονωμένου σωματιδίου. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι το ακριβέστερο που υπάρχει. Χάνει ένα δευτερόλεπτο κάθε οκτώ χρόνια ενώ το ακριβέστερο ατομικό ρολόι υπολογίζεται ότι θα έχανε 4 δευτερόλεπτα αν «χτυπούσε» από τη στιγμή της Μεγάλης Εκρηξης.Εχει ωστόσο ένα πλεονέκτημα που κανένα από τα γνωστά ως τώρα ατομικά ρολόγια δεν διαθέτει: επειδή η συχνότητά του εξαρτάται από τη μάζα ενός ατόμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο για τον προσδιορισμό του κιλού, λύνοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μετρολόγοι εξαιτίας των αλλοιώσεων που επιφέρει ο χρόνος στη χρυσή ράβδο η οποία χρησιμεύει αυτή τη στιγμή ως «μέτρο» για τον παγκόσμιο προσδιορισμό της βασικής μονάδας βάρους μας.Πηγή:Pei-Chen Kuan




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Πήγε να κλέψει αυτοκίνητο που δεν είχε βενζίνη Το αυτοκίνητο του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης που βρίσκεται σταθμευμένο στο παρκινγκ που βρίσκεται παραπλεύρως του κτηρίου που στεγάζεται ο Ε.Σ. έβαλε...

στο… μάτι επίδοξος ληστής, με την προσπάθεια του ωστόσο να πέφτει στο κενό.



Ο λόγος; Το όχημα του Ερυθρού Σταυρού δεν είχε μέσα ίχνος βενζίνης και παρά το ότι ο δράστης κατάφερε να το ανοίξει και να εισέλθει μέσα σε αυτό με στόχο φυσικά να το κλέψει, το όχημα δεν έπαιρνε μπροστά.



Μόλις αντιλήφθηκε το μέγεθος της ατυχίας του ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ενώ όπως εξηγούν τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό το εάν θα μπορούσε να αξιοποιήσει κάποιος κλέφτης το όχημα του Ε.Σ. Ξάνθης μετά από πιθανή κλοπή του.

thrakitoday.com



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Πέντε παιδιά με τέσσερις διαφορετικές δεσμοφύλακες φέρεται πως έκανε ο Τάβον Γουάιτ, αρχηγός της συμμορίας Black Guerilla Family που είχε μετατρέψει την συγκεκριμένη φυλακή στην Βαλτιμόρη στο προσωπικό του χαρέμι.



Πάνω από 13 γυναίκες δεσμοφύλακες, επτά φυλακισμένοι και πέντε ακόμη άτομα που έχουν δεσμούς με συγκεκριμένη συμμορία κατηγορούνται ότι διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα και άλλα απαγορευμένα είδη στις φυλακές της Βαλτιμόρης.

Μάλιστα ο αρχηγός της συμμορίας, Τάβον Γουάιτ, είχε κάνει παιδιά με 4 από τις δεσμοφύλακες που ήταν μπλεγμένες στο κύκλωμα.



Κάτι που δεν έχει πάντως, παραδεχτεί ακόμη επισήμως ο εγκληματίας, ο οποίος αυτή την στιγμή κρατείται στο Baltimore City Detention Center κατηγορούμενος για απόπειρα φόνου.

via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Άνθρωποι που οι γενετικές τους ιδιομορφίες τους έκαναν διάσημους...



10. Οι αδελφές Violet και Daisy Hilton







Οι αδελφές αυτές ήταν σιαμαίες. Μοιράζονταν το νευρικό σύστημα, που σημαίνει ότι αισθάνονταν τον ίδιο πόνο. Πουλήθηκαν σαν σκλάβες από την άπορη μητέρα τους σε μια μαία, η οποία εκμεταλλεύτηκε την ατυχία τους. Ενώ τραγουδούσαν, χόρευαν, έπαιζαν σε διάφορα τσίρκο, η "ιδιοκτήτρια" τους κρατούσε όλα τα κέρδη τους και τους απαγόρευε να συναναστρέφονται με κόσμο. Τελικά ένας δικηγόρος τις βοήθησε να ξεφύγουν από τα δεσμά τους και κατάφεραν να πάρουν και τα χρήματα που κέρδιζαν. Άρχισαν να γυρίσουν ταινίες (ανάμεσα τους το "Freaks" του 1932) και έβγαζαν 5000 δολάρια στο αποκορύφωμα της καριέρας τους.





9. Οι αγριάνθρωποι από το Βόρνεο







Αυτοί οι "αγριάνθρωποι" ήταν στην πραγματικότητα δυο δίδυμοι διανοητικά καθυστερημένοι νάνοι. Τους είχε αγοράσει από τη μητέρα τους όταν ήταν 26 ετών κάποιος Lyman Warner και τους δίδαξε την παράσταση τους ο P.T. Barnum, μια παράσταση η οποία περιελάμβανε ακροβατικά, χορό, ομιλία στην "μητρική τους γλώσσα" (στην πραγματικότητα έλεγαν ασυναρτησίες), καθώς και απαγγελία ποιημάτων στα αγγλικά. Έμειναν σκλάβοι της οικογένειας Warner για τρεις γενιές δίνοντας παραστάσεις για σχεδόν πενήντα χρόνια.





8. Lucia Zarate, η γυναίκα-κούκλα







Ζύγιζε 226 γραμμάρια και είχε ύψος 17,78 πόντους. Είναι ο μικρότερος καταγεγραμμένος άνθρωπος. Όταν πήγε στην Αμερική -γεννήθηκε στο Μεξικό το 1864- σε ηλικία 12 ετών, ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος νάνος -20 δολάρια την ώρα. Πέθανε σε ηλικία 26 ετών όταν το τρένο που επέβαινε σταμάτησε στα Βραχώδη Όρη κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας.





7. Jack Earle, ο γίγαντας του Τέξας







Ο Earle είχε μια πάθηση που ονομάζεται μεγαλακρία ή ακρομεγαλία. Ταξίδεψε με τα τσίρκο των Ringling Brothers και των Barnum & Bailey για 14 χρόνια, περισσότερο από το αρχικό συμβόλαιο του ενός έτους. Εμφανίστηκε επίσης σε ταινίες, όπως "Jack and the Beanstalk" του 1924. Αν και είναι δύσκολο για ένα "τέρας" να βρει μια κανονική δουλειά, ο Earle ήταν πωλητής κρασιού, ασχολούνταν με τη γλυπτική, τη ζωγραφική και την ποίηση (το 1950 δημοσιεύτηκε στο βιβλίο "Long Shadows").





6. "Le Bossu", ο Κουασιμόδος







Ο Κουασιμόδος της Παναγίας των Παρισίων στο μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ μάλλον ήταν έμπνευση από έναν πραγματικό καμπούρη που ζούσε στην Παναγία των Παρισίων. Ένας Βρετανός ερευνητής βρήκε ένα απόσπασμα από τα απομνημονεύματα κάποιου που ανέφερε έναν "καμπούρη λιθοξόο" που εργαζόταν σε ένα καθεδρικό ναό.





5. Grace McDaniels, η γυναίκα με πρόσωπο μουλαριού







Αυτή η γυναίκα γεννήθηκε με μια δυσμορφία στο πρόσωπο. Θεωρείται ως "η πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο". Παρά την εμφάνισή της, ήταν πολύ καλός άνθρωπος και μάλιστα παντρεύτηκε και απέκτησε και παιδί.





4. Fedor Jeftichew ή Jo-Jo, το αγόρι με το πρόσωπο σκύλου







Και ο πατέρας αυτού του αγοριού, ονόματι Adrian, είχε πρόσωπο σκύλου. Ο πατέρας ήταν μέθυσος και για να βγάλει τα προς το ζην έδινε παραστάσεις. Όταν απέκτησε τον μικρό Fedor, ο οποίος ήταν εξίσου τριχωτός, περιόδευαν μαζί, μέχρι που ο Adrian κατέληξε να πεθάνει από το ποτό. Το αγόρι, όμως, συνέχισε να δίνει παραστάσεις, γαβγίζοντας σαν εκπαιδευμένος σκύλος. Το παιδί έπασχε από μια κατάσταση που ονομάζεται υπερτρίχωση και παρά το ότι εμφανιζόταν σαν τέρας μπορούσε να μιλήσει αγγλικά, ρωσικά και γερμανικά.





3. Η Julia Pastrana







Η μνήμη αυτής της ιθαγενής από το Μεξικό διατηρήθηκε, μιας και -μετά το θάνατό της το 1860- βαλσαμώθηκε και εκτίθεται στο κοινό όπως ήταν όταν ζούσε. Γεννήθηκε με υπερτρίχωση και τα χαρακτηριστικά της έφερναν σε γορίλα. Η μύτη και τα αυτιά της ήταν ιδιαίτερα μεγάλα, το πρόσωπό της ήταν καλυμμένο με τρίχες και είχε ένα διπλό ζευγάρι δοντιών. Με τον σύζυγο της, Theodor Lent, -ο οποίος την είχε αγοράσει και της έμαθε να δίνει παραστάσεις- απέκτησαν ένα παιδί που της έμοιαζε και που το οποίο πέθανε μετά από τρεις ημέρες. Η ίδια πέθανε πέντε ημέρες μετά τη γέννα από επιπλοκές και ο σύζυγός της εκμεταλλεύτηκε τόσο την ίδια όσο και το μωρό. Τους μουμιοποίησε και τους έβαλε σε ένα γυάλινο κουτί. Ο Lent αργότερα παντρεύτηκε μια άλλη γυναίκα με παρόμοια δυσμορφία και κατέληξε στο ψυχιατρείο.





2. Simon Metz, ο Schlitzie







Οι άνθρωποι με μικρά κεφάλια (Pinheads) είχαν μεγάλη πέραση στο τσίρκο και ο Schlitzie ήταν ένας από αυτούς. Ήταν μικροκέφαλος, δηλαδή το κρανίο του ήταν απίστευτα υπανάπτυκτο και το κεφάλι του έμοιαζε σαν ενός μωρού στους ώμους ενός ώριμου άνδρα. Ο Schlitzie διανοητικά ήταν 3 χρονών. Παρ' όλα αυτά, τραγουδούσε και χόρευε, μετρούσε μέχρι το 10 και πρωταγωνίστησε στην ταινία Freaks, στην φυσική ηλικία των 40 ετών.





1. Prince Randian, ο άνθρωπος-κάμπια







Ο "άνθρωπος" αυτός διέθετε μόνο κεφάλι και κορμός και μπορούσε να ανάψει τσιγάρο μόνο με το στόμα του. Είχε γυναίκα και παιδιά, αν και κανένα δεν ήταν σαν αυτόν. Εμφανίζεται στην ταινία Freaks όπου δίνει την παράσταση με το τσιγάρο.




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91







Στην Λάρισα βρίσκεται από τη Δευτέρα ο 17χρονος Γρηγόρης Παπαγιάννης, ο οποίος θα ξεκινήσει άμεσα το στάδιο της φυσικής αποκατάστασής του, μετά την παράλυση που ως γνωστόν υπέστη, κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο κεφάλι του, για την αφαίρεση αιμαγγειώματος.




Tο Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης στο οποίο το 17χρονο παλικάρι θα κάνει την αποθεραπεία του, θεωρείται το καλύτερο στη χώρα μας.


Οι γιατροί γνωρίζουν την κατάσταση του Γρηγόρη και είναι αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά.

Οι γονείς του 17χρονου Μυτιληνιού μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την υποδοχή και την αντιμετώπιση που έχουν από όλους στο Ιατρικό Κέντρο.


Ο Γιάννης Συνάνης μίλησε με τον 17χρονο Γιάννη Παπαγιάννη, ο οποίος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την αγάπη και τη συμπαράσταση που δείχνουν σ" αυτόν και τους γονείς του, ενώ είπε πως θέλει να σταθεί στα πόδια του σύντομα και πιστεύει ότι θα αγωνιστεί με την ομάδα της Καλλονής.


Δείτε το βίντεο:







via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Κάποτε υπήρχε μια εταιρεία. Την έλεγαν Πετρέλαια Αιγαίου.



Ανήκε στον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Γιάννη Καρρά.



Οι δύο συνέταιροι έκλεισαν την εταιρεία το καλοκαίρι του 1995 και η λύση της εταιρείας έγινε δεκτή την άνοιξη του 2006.



Από την εκκαθάριση της εταιρείας προέκυψε χρέος προς το Δημόσιο που ξεπερνούσε τα 9 εκατομμύρια ευρώ.



Δεν πληρώθηκε.



Ο νόμος 3943 του 2011 προβλέπει ότι το ποινικό αδίκημα της μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών προς...


το Δημόσιο είναι διαρκές και -ως εκ τούτου- συνεχές αυτόφωρο.



Το 2011 η Πετρέλαια Αιγαίου εμφανίζεται στη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου.



Το 2013, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η οφειλή της Πετρέλαια Αιγαίου ξεπερνάει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.




Και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων δίνει εντολή στις εφορίες να ζητούν την ποινική δίωξη οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών.



Οι οφειλές που προέκυψαν από την εκκαθάριση της εταιρείας του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Γιάννη Καρρά, όμως, ουδέποτε πληρώθηκαν στο ελληνικό Δημόσιο.



Τη στιγμή λοιπόν που εσύ πηγαίνεις στη φυλακή για χρέος 5000 ευρώ, η κυβέρνηση δεν κρατιέται να δώσει τον ΟΠΑΠ στον Δημήτρη Μελισσανίδη, που χρωστάει 10 εκατομμύρια.



Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις;



Οι απαντήσεις στο UNFOLLOW 17 που κυκλοφορεί.






via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1










O μικρόκοσμος των μυρμηγκιών

Πολλές φορές, τα μυρμήγκια που κουβαλούν προμήθειες στη φωλιά τους συναντούν κάποιο εμπόδιο, και τότε σπεύδουν κι άλλα για να τα βοηθήσουν. Πώς τα άλλα μυρμήγκια αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να πάνε για να βοηθήσουν;

Τα μυρμήγκια ζουν σε έναν κόσμο γεμάτο φερομόνες, κάποιες ουσίες που αναδίνουν οσμές και εκκρίνονται από το σώμα τους. Κάθε φερομόνη σημαίνει κάτι διαφορετικό και υπάρχουν φερομόνες σχεδόν για κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα, υπάρχουν φερομόνες κινητοποίησης, που τις εκπέμπουν τα μυρμήγκια όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Μόλις τις αντιληφθούν τα άλλα μυρμήγκια, σπεύδουν αμέσως να βοηθήσουν, και έτσι εξηγείται η γρήγορη αντίδρασή τους. Υπάρχει, επίσης, μια φερομόνη «ενταφιασμού», που απελευθερώνεται όταν ένα μυρμήγκι πεθαίνει. Τότε τα άλλα μυρμήγκια μεταχειρίζονται το ψόφιο μυρμήγκι σαν σκουπίδι, και το βγάζουν έξω από τη φωλιά. Τα μυρμήγκια αντιδρούν τυφλά στις φερομόνες. Σε πειράματα, ψέκασαν ζωντανά μυρμήγκια με φερομόνη ενταφιασμού. Τότε, τα άλλα μυρμήγκια, αδιαφορώντας που τα ψεκασμένα μυρμήγκια χτυπιόνταν και δάγκωναν, τα αντιμετώπιζαν σαν να ήταν ψόφια και τα έσερναν έξω από τη φωλιά. ΠΗΓΗ:scienceillustrated.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει το πρωτοφανές έγκλημα πάθους που εκτυλίχθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης στην Κηφισιά με θύμα την γνωστή αστρολόγο Νατάσα Λιβάνη την οποία παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του ο σύντροφός της ύστερα από...

έναν έντονο καβγά που είχαν μεταξύ τους.



Λίγο πριν την παρασύρει και την σκοτώσει με το αυτοκίνητό του ο κατά 12 χρόνια μικρότερος σύντροφός της η γνωστή αστρολόγος είχε τηλεφωνήσει στον γιο της για να του ζητήσει τη βοήθειά του.



Η αδυναμία που είχε στο παιδί της ήταν γνωστή και δεν έχανε ευκαιρία να την εκδηλώσει και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Μάλιστα, η τελευταία ανάρτηση που είχε κάνει η Νατάσα Λιβάνη στο Facebook αφορούσε τον γιο της και μέσω αυτής εκδήλωνε την αδυναμία της...



«Ο γιόκας μου ο λεβέντης μου, χα χα χα η σκηνοθετάρα μου...» έγραψε χαρακτηριστική η γνωστή αστρολόγος λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο το πρωί της Μεγάλης Τρίτης.



xespao.gr




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91










Χρησιμοποιούν τα ζώα ονόματα;

Ένα όνομα είναι μια έκφραση με μια αναφορική λειτουργία. Όταν προφέρουμε το όνομα «Γιώργος», παράγουμε έναν ήχο, τον οποίο οι άλλοι αντιλαμβάνονται σαν μια αναφορά στο πρόσωπο Γιώργος. Η χρήση, επομένως, ονομάτων απαιτεί έναν πολύ ανεπτυγμένο εγκέφαλο, ο οποίος μπορεί να αναγνωρίσει το υποδεικνυόμενο άτομο από τον ήχο. Πολλά ζώα, όπως οι λύκοι, οι πίθηκοι και ορισμένα πτηνά, μπορούν να αναγνωρίσουν το ένα το άλλο από τους ήχους που παράγουν, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με ονόματα. Η αναγνώριση εδώ σχετίζεται με ήχους που παράγουν τα ζώα και που η ιδιαιτερότητά τους έχει να κάνει με το «φωνητικό μηχανισμό» του κάθε ατόμου του είδους.

Αντίθετα, τα ρινοδέλφινα φαίνεται πως χρησιμοποιούν «ονόματα» με τρόπο παρεμφερή με το δικό μας. Το σφύριγμα κάθε ρινοδέλφινου λειτουργεί ως μια χαρακτηριστική και εντελώς ιδιαίτερη «ηχητική υπογραφή», την οποία μάλιστα κάθε δελφίνι επινοεί στη νεαρή του ηλικία. Τα υπόλοιπα δελφίνια του κοπαδιού μπορούν να αναγνωρίζουν αυτό τον ήχο.

Πειράματα που διεξήγαγαν οι ερευνητές δελφινιών V.M. Janik, L.S. Sayigh και R.S. Wells έδειξαν ότι οι ήχοι λειτουργούν σαν ονόματα. Αναπαράγοντας σε υπολογιστή γνήσιες ηχητικές υπογραφές δελφινιών μαζί με επεξεργασμένους ήχους, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι ηχητικές υπογραφές αναγνωρίζονταν από τη χροιά του ήχου και όχι από τα ποσοτικά χαρακτηριστικά του. Αυτό σημαίνει πως η ηχητική υπογραφή είναι χαρακτηριστική για ένα συγκεκριμένο ρινοδέλφινο, όταν αυτός ο ήχος παράγεται από κάποιο άλλο ρινοδέλφινο. Επομένως, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα ρινοδέλφινα χρησιμοποιούν «ονόματα». ΠΗΓΗ:scienceillustrated.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και του...

ελληνοτσεχικού fund Emma Delta, που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για την εξαγορά ποσοστού του ΟΠΑΠ.



Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, συνεδρίασε το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να εξετάσουν τη νέα, αναθεωρημένη προς τα πάνω, προσφορά της Emma Delta.



Πετυχημένη χαρακτήρισε τη συμφωνία ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.



Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του, δηλώνει τα εξής:



«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας.



»Τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική Οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο.



»Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, προκειμένου, να επισπευσθεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία».



Από την πλευρά του, σε σχετική δήλωση, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη συμφωνία «σχεδιαζόμενο ξεπούλημα».



Αναλυτικά η δήλωση από κάτω:



«Το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα του διαχρονικά κερδοφόρου οργανισμού του ΟΠΑΠ συνιστά μείζον σκάνδαλο που ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο και τους Έλληνες πολίτες», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΠΑΠ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «διαγωνισμό παρωδία για την πώλησή του», που κατέληξε «σε μια εξευτελιστική προσφορά από έναν υποψήφιο αγοραστή, καταδεικνύει στο έπακρο ότι η δημόσια περιουσία δεν πωλείται απλώς, αλλά χαρίζεται σε «ημέτερους».



Ο ΟΠΑΠ αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού και πρέπει να παραμείνει τέτοια, με τα κέρδη του να κατευθύνονται προς τα ασφαλιστικά ταμεία που καταρρέουν από τη μνημονιακή πολιτική, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι η ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας δεν μπορούν να γίνουν πάνω στα ερείπια των ιδιωτικοποιήσεων.



«Οι δημόσιες επιχειρήσεις πρέπει να αποτελέσουν παράγοντα ανάπτυξης για τη χώρα, προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας θέσεων εργασίας και όχι να δοθούν πεσκέσι σε κομματικούς φίλους», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.



Πηγή: http://www.skai.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Η χρήση φυτοφαρμάκων ξεκίνησε το '70. Σαράντα χρόνια αργότερα αυτή η πρακτική έγινε κανόνας και επικίνδυνα υπολείμματα φυτοφαρμάκων βρίσκονται στα τρόφιμα που καταναλώνουμε τακτικά.

Κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (ΕFSA) αναλύει περίπου 70.000 τρόφιμα για να διαπιστώσει το πόσα φυτοφάρμακα περιέχουν. Στο βιβλίο του ο Γάλλος αγρονόμος-μηχανικός Claube Aubert, «Manger bio, c'est mieux!» (Φάτε bio, είναι καλύτερα!) έχει συγκεντρώσει τα ακόλουθα αποτελέσματα:


  • Υπάρχουν υπολείμματα από 338 φυτοφάρμακα στα λαχανικά



  • 319 στα φρούτα



  • 93 στα σιτηρά



  • 34 στα ζωικά προϊόντα


Ωστόσο όλα τα φρούτα και τα λαχανικά δεν επηρεάζονται από τα φυτοφάρμακα με τον ίδιο τρόπο. Τα πιό «τυχερά» είναι το κρεμμύδι, το σκόρδο και ακολουθούν το σπανάκι, τα σπαράγγια, τα πράσα, οι πατάτες.

Αυτά είναι τα φρούτα και τα λαχανικά τα πιο επηρεασμένα από φυτοφάρμακα:

Τα αγγουράκια και τα κολοκύθια



Πάνω από το 1/3 αυτών των λαχανικών είναι μολυσμένα, σύμφωνα με την EFSA. Ωστόσο όταν καθαριστούν και αφαιρεθεί η φλούδα τότε ο κίνδυνος μειώνεται.

Τα όσπρια



Πάνω από το 40% των οσπρίων είναι μολυσμένα από φυτοφάρμακα.

Τα φρούτα με πυρήνα (αβοκάντο, βερύκοκο, μάνγκο κλπ)



Εδώ τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα. Πάνω από τα μισά φρούτα με κουκούτσι (54,8%) φέρουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτά τα φρούτα δέχονται μεγάλες επιθέσεις από έντομα και ραντίζονται πολύ τακτικά.

Τα φρούτα με κουκούτσι (μήλα, αχλάδια κλπ)



Τα μήλα δέχονται σφοδρές επιθέσεις από σκουλήκια και έντομα. Αποτέλεσμα πάνω από 65,2% των δειγμάτων φέρουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Οι πιπεριές



Ραντίζονται συχνά και το 66% των δειγμάτων εντοπίστηκαν με φυτοφάρμακα.

Οι σαλάτες



Δέχονται τα περισσότερα ραντίσματα, περίπου τα 2/3 της σαλάτας που καταναλώνουμε έχει φυτοφάρμακα.

Οι φράουλες



Το 71,3% των δειγμάτων έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Τα εσπεριδοειδή



Το 75% στα πορτοκάλια και τα λεμόνια έχουν φυτοφάρμακα.

Οι φραμπουάζ



Το 75,9% από τα εξαίσια αυτά φρούτα έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Τα σταφύλια



Σε παγκόσμια κλίμακα το 73,8% των σταφυλιών έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Το πρόβλημα με τα σταφύλια το έχουν πολλά εποχιακά φρούτα, αφού η φλούδα δεν αφαιρείται και είναι εκεί ακριβώς που ραντίζονται. Πηγή Hufingtonpost





via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1