Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!










Perierga.gr - Εντυπωσιακές διαφημίσεις σε στάσεις λεωφορείων!

Έξυπνες διαφημίσεις σε στάσεις λεωφορείων



Perierga.gr - Εντυπωσιακές διαφημίσεις σε στάσεις λεωφορείων! Είναι ένας από τους πιο αποδοτικούς τρόπους διαφήμισης, καθώς είναι ορατές σε πολύ μεγάλο κοινό, πεζούς, οδηγούς και επιβάτες. Όταν μάλιστα επιπλέον οι διαφημίσεις είναι έξυπνες και δημιουργικές όχι μόνο έχουν καλύτερο αποτέλεσμα για το διαφημιζόμενο αλλά μας δημιουργούν και μερικές ευχάριστες στιγμές στη ρουτίνα της καθημερινότητας.http://perierga.gr





Perierga.gr - Εντυπωσιακές διαφημίσεις σε στάσεις λεωφορείων!

Perierga.gr - Εντυπωσιακές διαφημίσεις σε στάσεις λεωφορείων!

Perierga.gr - Εντυπωσιακές διαφημίσεις σε στάσεις λεωφορείων!

Perierga.gr - Εντυπωσιακές διαφημίσεις σε στάσεις λεωφορείων!

Perierga.gr - Εντυπωσιακές διαφημίσεις σε στάσεις λεωφορείων!

Perierga.gr - Εντυπωσιακές διαφημίσεις σε στάσεις λεωφορείων!



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1




Το Όσλο σχεδιάζει να δώσει το "πράσινο φως" στις έρευνες για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται κάτω από τους παγετώνες της Αρκτικής....







Αυτό φανερώνει η απόφαση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Νορνηγίας να προχωρήσει στην πραγματοποίηση μελέτης για την αποτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα έχει μια τέτοια κίνηση.



Υπενθυμίζεται ότι το πετρέλαιο είναι ο "αιμοδότης" της νορβηγικής οικονομίας και οι ανησυχίες εντείνονται καθώς τα υπάρχοντα κοιτάσματα δείχνουν να εξαντλούνται με ταχύτητα. Απόδειξη ότι φέτος, η παραγωγή θα διαμορφωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 25 ετών. Πάντως, εφόσον (και) οι Νορβηγοί αποφασίσουν να αρχίσουν έρευνες και στήσουν εξέδρες στην Αρκτική, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν το 2015.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news

Το Χόλιγουντ βρήκε τη νέα του πριγκίπισσα

Έχοντας χτίσει την καριέρα της με αργά αλλά σταθερά βήματα η τριανταπεντάχρονη ηθοποιός από το Σακραμέντο της Καλιφόρνια θεωρείται αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο καυτά πρόσωπα του Χόλιγουντ. Μετά από δύο....



οσκαρικές υποψηφιότητες επιστρέφει ως Άναμπελ στο μεταφυσικό θρίλερ «Mama» που βρέθηκε στην κορυφή του box-office των Η.Π.Α. και μας δίνει την κατάλληλη αφορμή για ένα flash back στην πορεία της.


Η διαδρομή προς το star status συνήθως δεν είναι γραμμική.


Τα παιχνίδια της μοίρας, δηλαδή ένα τυχαίο κάστινγκ ή μια μικρή συμμετοχή σε μια επιτυχία, εκτοξεύει νεαρούς ηθοποιούς στην κορυφή του Χόλιγουντ με ιλιγγιώδη ταχύτητα, χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια και κόπο…


Γι’ αυτό αρκετοί αυτούς καίγονται γρήγορα από την θερμότητα που εκπέμπει η αστρική λάμψη.

Η Τζέσικα Τσαστέιν αποτελεί μια τελείως διαφορετική περίπτωση.

Η τριανταπεντάχρονη ηθοποιός από το Σακραμέντο της Καλιφόρνια δούλεψε σκληρά για να ανέβει τη δύσβατη διαδρομή προς την κορυφή του Χόλιγουντ.

Η Τζέσικα απέκτησε από νωρίς πάθος για την ηθοποιία, αποφασίζοντας να δουλέψει σκληρά για αυτό που αγαπάει.

Μετά το σχολείο φοίτησε στην Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης, μια από τις διασημότερες και απαιτητικότερες στις Η.Π.Α.


Η προσγείωσή της όμως στην πραγματικότητα της κινηματογραφικής βιομηχανίας μετά την αποφοίτησή της από την δραματική σχολή ήταν εξαιρετικά απότομη.

Το σπάνιο φιζίκ της, ένας ιδιότυπος συνδυασμός της κλασσικής ομορφιάς της Όντρεϊ Χέπμπορν και της εκκεντρικής γοητείας της Τίλντα Σουίντον, δεν εκτιμήθηκε από τους casting directors των μεγάλων στούντιο.

Όλοι γνωρίζουν ότι το Χόλιγουντ δεν διακρίνεται για το θάρρος των επιλογών του.

Η Τζέσικα Τσαστέιν δεν το έβαλε κάτω, αρχίζοντας να παίζει δεύτερους ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές και κυνηγώντας την τύχη της όπου και όπως μπορούσε.

Τελικά, η μεγάλη ευκαιρία βρέθηκε μπροστά της… στο θέατρο.


Η νεαρή ηθοποιός πρωταγωνίστησε στην «Σαλώμη» δίπλα στο Αλ Πατσίνο, με την εξαιρετική ερμηνεία της να προκαλεί το ένα sold out μετά το άλλο για την παράσταση.

Ο δρόμος για την εμφάνισή της στο σινεμά είχε πλέον ανοίξει.

Το 2009, μια αμερικανική ανεξάρτητη παραγωγή, το «Jolene» θα αποτελέσει το κινηματογραφικό βάπτισμα του πυρός για την Καλιφορνέζα. Το 2010, το κατασκοπικό θρίλερ «Το Χρέος» θα γίνει ο προάγγελος για την εκτόξευση της καριέρας της που θα έρθει την επόμενη χρονιά, συμμετέχοντας σε τέσσερις (!) φιλόδοξες παραγωγές.


Ο ρόλος της αινιγματικής συζύγου-μητέρας στο ερεβώδες «Καταφύγιο» και στο υπαρξιακό δράμα «Το Δέντρο της Ζωής», παράλληλα με την συμμετοχή στην avant-garde μεταφορά του «Κοργιολανού» από τον Ραλφ Φάινς θα την μετατρέψουν γρήγορα σε ένα από τα πιο καυτά ονόματα του Χόλιγουντ.

Η έκπληξη όμως θα έρθει από το αντιρατσιστικό δράμα «Οι Υπηρέτριες», όπου η ερμηνεία της ως χαζοχαρούμενη bimbo του Νότου θα την οδηγήσει στην πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Η περσινή χρονιά υπήρξε εξίσου επιτυχημένη για την Τσαστέιν.

Μπορεί, η συμμετοχή της στην περιπέτεια που εκτυλίσσεται στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης «Οι Παράνομοι» να πέρασε λίγο-πολύ απαρατήρητη, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με το «Zero Dark Thirty».


Παίζοντας την αμοραλίστρια και κυνική πράκτορα της CIA που βρισκόταν για σχεδόν μια δεκαετία στο κατόπι του Μπιν Λάντεν, θα κερδίσει την δεύτερη οσκαρική της υποψηφιότητα και μαζί με αυτήν τον τίτλο της περιζήτητης σταρ.

Τώρα, η Τσέσικα Τσαστέιν πρωταγωνιστεί ως Άναμπελ στο «Mama», ένα θρίλερ που μπολιάζει το σασπένς με τις μεταφυσικές ανησυχίες και δυνάμεις.

Η ταινία βρέθηκε στην κορυφή του box-office των Η.Π.Α., αποδεικνύοντας μεταξύ των άλλων την αγάπη του κοινού για την τριανταπεντάχρονη σταρ.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι το Χόλιγουντ βρήκε τη νέα του πριγκίπισσα στο πρόσωπο της Τζέσικα Τσαστέιν.

αθηνόραμα





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/SHOWBIZ




Και το animal print καλά κρατεί! Το άγριο αυτό ντεσέν πρωταγωνιστεί και ξεχωρίζει ανάμεσα στις τάσεις για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2013 και αναδεικνεύει τη πιο σέξυ σου πλευρά!...





Φορέματα, πουκάμισα, παντελόνες αλλά και αξεσουάρ σε animal print πρωταγωνιστούν και κλέβουν τις εντυπώσεις είτε μεμονωμένα είτε σε συναρπαστιούς συνδιασμούς όπως π.χ με φλοράλ!



Δες πώς επιλέγουν να τα φορούν οι fashionistas και εμπνεύσου!



Με φλοράλ






Αέρινα φορέματα






Με λευκό ντένιμ






ΠΗΓΗ: faysbook.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip




Πολύ χρήσιμο σε μία χώρα όπου οι περισσότεροι άνθρωποι είναι μεταξύ τους συγγενείς



Οι προγραμματιστές Arnar Freyr Aðalsteinsson, Hákon Þrastar Björnsson και Alexeander Annas Helgason δημιούργησαν μια Android εφαρμογή η οποία μπορεί να διαγνώσει τον βαθμό συγγένειας ανάμεσα σε δύο κατοίκους της Ισλανδίας και να εμποδίσει την ερωτική συνεύρεσή τους λίγο πριν αυτή συμβεί!


Η απίστευτη αυτή είδηση έρχεται από το αξιόπιστο News of Iceland και εκπλήσσει. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλοι οι κάτοικοι της χώρας είναι εν δυνάμει συγγενείς μεταξύ τους και έπρεπε να βρεθεί ένας αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση τόσο της αιμομιξίας όσο και της διατάραξης των κοινωνικών δεσμών.


Η Ισλανδία είναι μια μικρή νησιωτική χώρα με μόλις 320.000 κατοίκους. Όλοι τους, αλλά και άλλοι τόσοι που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη (κυρίως στον Καναδά όπου υπάρχει μεγάλη κοινότητα Ισλανδών) είναι καταγεγραμμένοι στο Íslendingabók (το Βιβλίο των Ισλανδών).



Οι προγραμματιστές της εφαρμογής ÍslendingaApp πήραν αυτήν την database και την πέρασαν σε ένα mobile interface. Ενσωμάτωσαν και λειτουργία bump ώστε όταν έρχονται δύο smartphones σε επαφή μεταξύ τους, το application να αναγνωρίζει τη συγγενική σχέση και να αποφασίζει αν πρέπει οι κάτοχοι των smartphones να συνεχίσουν ή όχι! Το σύνθημα της εφαρμογής, μάλιστα, είναι "Bump the app before you bump in bed".



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91
Άναψε φωτιά να ζεσταθεί και έκαψε το σπίτι της Λίγο έλειψε να καεί ζωντανή μια ηλικιωμένη γυναίκα στον Ξηρόκαμπο της Κρήτης,όταν στην προσπάθεια της να ζεσταθεί άναψε φωτιά η οποία ξέφυγε και...

λαμπάδιασε την οικία της.



Η γυναίκα ζούσε με κομμένο το ρεύμα αφού η ΔΕΗ «προνόησε» να της το κόψει λόγο ανεξόφλητων λογαριασμών και θέλοντας να ζεσταθεί προξένησε στο σπίτι της ζημιές που ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91




Αφού «περιπλανήθηκε» σε Ρώμη, Παρίσι και Βαρκελώνη στόχος του διάσημου σκηνοθέτη Γούντι Άλεν είναι να περιπλανηθεί και στην Αθήνα, συνεχίζοντας τον κύκλο των ταινιών του με θέμα τις ιστορικές πόλεις της Ευρώπης...







Όπως αναφέρει η Real News, ο σκηνοθέτης ετοιμάζει ταινία ύμνο για την Αθήνα, η οποία φέρει τον προσωρινό τίτλο «Athens by night» και θα διηγείται τη ζωή ενός Αμερικανού συγγραφέα που ζει στην Πλάκα γράφοντας ένα επικό μυθιστόρημα για την ελληνική κρίση.



Σύμφωνα με πληροφορίες, τον ρόλο του συγγραφέα θα ενσαρκώσει ο Μπραντ Πιτ, ενώ την Ελληνίδα αγαπημένη του θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα η Πενέλοπε Κρουζ.



Μάλιστα εδώ και καιρό βρίσκεται στη χώρα μας το 11μελές συνεργείο των συνεργατών του Γούντι Άλεν για να ολοκληρώσει το ρεπεράζ της ταινίας, ενώ τα περισσότερα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, γύρω από την περιοχή της Πλάκας, στην Κεφαλλονιά, στη Σκιάθο και τη Λέσβο.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3




Για τη μεγαλύτερη κρίση ταυτότητας που θα μπορούσε να περάσει ποτέ το έθνος κάνει λόγο σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας, ο οποίος δηλώνει ότι έχει έρθει η ώρα να πετάξουμε τους αλήτες από όλα τα κόμματα στη θάλασσα....





Ακολουθεί απόσπασμα από τη συνέντευξη…



Εχει διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός; Είναι διαλυμένη η κοινωνία μας;




Εχει διαλυθεί τελείως. Εχουμε αυτοδιαλυθεί και μας έχουν διαλύσει. Περνάμε τη μεγαλύτερη κρίση ταυτότητας που θα μπορούσε να περάσει αυτό το έθνος.



Τι εννοείτε κρίση ταυτότητας;




Θεωρούμε τους εαυτούς μας Ευρωπαίους, αλλά δεν είμαστε. Θεωρούμε τους εαυτούς μας Ελληνες αλλά δεν γνωρίζουμε τι είναι η Ελλάδα. Κολυμπάμε λοιπόν σε θολά νερά. Δεν είμαι αισιόδοξος να ξέρετε. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η κρίση θα μας κάνει καλό. Η κρίση είναι αποτέλεσμα μιας βαθιάς αρρώστιας της κοινωνίας μας και της Ευρώπης.



Το όλο πράγμα μας οδήγησε πίσω και στην καταστροφή της δημοκρατίας. Με σκοπό, η Ελλάδα, μια χώρα του Νότου να γίνει μία πειθήνια αποικία ανθρώπων που εμείς ονομάζουμε εταίρους. Η χώρα μας έχει δοθεί αντιπαροχή και πρέπει να το καταλάβουμε. Δεν μας φταίνε οι Γερμανοί ή οι Γάλλοι. Κατ΄ αρχάς φταίμε εμείς που επιτρέψαμε σε κάθε είδους αλήτες να υπάρξουν στην κοινωνία μας. Τέρμα η αυτολογοκρισία, είμαστε μα....ς. Γιατί τους ξαναψηφίζουμε. Αυτό είναι το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Πάσχουμε.



Αρα γνωρίζαμε ότι το σύστημα είναι σάπιο αλλά επειδή μας βόλευε εθελοτυφλού­σαμε;



Ακριβώς! Αυτό εννοώ αρρώστια. Και αυτό τραβάμε σήμερα.



Υπάρχει φόβος από τους πολίτες σήμερα...



Ναι, υπάρχει φόβος από τους πολίτες, οι οποίοι όμως θα ψηφίζουν αύριο αυτούς που τους έφεραν σε αυτό το σημείο. Δεν έχω έλεος προς τους ανθρώπους που ιδιοτελώς γκρινιάζουν, κλείνουν τα μάτια και πιστεύουν ότι αυτό το πράγμα κάποια στιγμή θα τελειώσει και κυρίως όχι σε βάρος αυτών, αλλά κάποιων άλλων. Σαν καλλιτέχνης οφείλω να μη μιλάω δημαγωγικά. Αλλά πρέπει να πετάξουμε τους αλήτες στη θάλασσα. Και δεν μιλάω για κόμματα.



Από όλους τους πολιτικούς χώρους δηλαδή;



Από όλους. Ναι. Από όλο το σύστημα που μας διαφθείρει. Αν θέλουμε να γίνουμε καλά θα πρέπει να πάρουμε αυτήν την απόφαση όλοι μαζί. Η μεγαλύτερη τραγωδία αυτή τη στιγμή είναι ότι νιώθουν πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Είναι μεγάλη ήττα που δεν γίνεται τίποτα αν απεργήσουν οι ηθοποιοί ή οι εργάτες ή οποιοσδήποτε άλλος.



Θα πρέπει να σκεφτούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Γι΄ αυτό οι απεργίες δεν λειτουργούν πια. Είναι ένας παλιός τρόπος πλέον για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Πρέπει να βρεθεί ένας νέος τρόπος πάλης. Την αποτυχία του σοσιαλιστικού συστήματος και την κατάρρευση του σοσιαλιστικού μοντέλου την πληρώνει το κοινωνικό κίνημα πολύ ακριβά και για πολύ καιρό.



Η Αριστερά που θα έπρεπε να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σ' αυτούς τους καιρούς δεν είναι ενωμένη.



Γιατί έχουν θέματα οι ίδιοι μεταξύ τους, γιατί έχουν θέματα με τις προσωπικότητές τους, με τα εγώ τους, γιατί έχουν θέματα που άπτονται της ψυχανάλυσης. Γιατί η Αριστερά στην Ελλάδα δεν είναι καλύτερη από τη Δεξιά, από πλευράς συμπεριφοράς. Από άποψη ιδεών διαφέρει. Στο ίδιο καζάνι βράζουνε και η λύση δεν βρίσκεται ούτε από Αριστερά ούτε από Δεξιά. Δεν υπάρχουν κακοί δεξιοί και αξιόλογοι αριστεροί. Υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι.



Την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής πώς τη βλέπετε;



Τα φασισταριά είναι η τιμωρία μας. Από την άλλη μεριά, είναι ο εχθρός που πρέπει να έχουμε για να ασχολούμαστε για να χάνουμε άλλα θέματα. Λειτουργεί και αποπροσανατολιστικά. Γι' αυτό και η προώθησή τους από ορισμένους δημοσιογράφους.



Το καζάνι βράζει αλλά είναι έτοιμο να ξεχειλίσει;



Πιστεύω ότι σε μερικά χρόνια η Ευρώπη θα εκτιναχθεί. Εδώ είμαστε και θα το δούμε. Γιατί δεν έχουμε μόνο εσωτερικούς αλήτες. Εχουμε και διεθνείς αλήτες που επιχειρούν να δημιουργήσουν κοινωνίες διαφόρων ταχυτήτων. Αλλά αυτό δεν γίνεται. Ενας σπινθήρας χρειάζεται για να γίνει το μπαμ.



Η Ελλάδα παρακολουθεί συγκλονισμένη τα όσα συνέβησαν στη Νέα Μανωλάδα...



Ντρέπομαι που υπάρχω μαζί με αυτούς τους ανθρώπους. Τι να πω, δεν ξέρω. Το θέμα είναι ποιος τους το επιτρέπει. Δεν θέλω να ξαναφάω φράουλες πια...



Τι σας ενοχλεί περισσότερο στη νοοτροπία των Ελλήνων;



Οπως στην οικονομία μας δημιουργήθηκε το φαινόμενο του νεοπλουτισμού, έτσι αναπτύχθηκε ένας νεοπλουτισμός του πνεύματος. Της ημιμάθειας. Αυτό σιχαίνομαι. Αυτόν τον νεόπλουτο πνευματικό άνθρωπο που πιστεύει ότι επειδή έκανε δύο ταξίδια στο Λονδίνο τα ξέρει όλα.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3
H Mαρία Μπεκατώρου ετοιμάζεται πυρετωδώς για το δεύτερο Live του "Υοur face sounds familiar" και η παρουσιάστρια για μια ακόμα εβδομάδα επέλεξε να φορέσει μια μακρυά μαύρη τουαλέτα ενώ το στυλ της επιμελήθηκε η Αλεξάνδρα Κατσαϊτη....






via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz




Μια απίστευτη ιστορία με την αγάπη ενός αδέσποτου στον ψαρά που το φρόντιζε



Μια απίστευτη ιστορία που θυμίζει εκείνη του Χάτσικο, που είχε συγκινήσει όλον τον κόσμο με το να περιμένει, έως τον θάνατό του, το αφεντικό του, είναι αυτή που εκτυλίχθηκε και συνεχίζει να εκτυλίσσεται στο χωριό του Αγ. Θωμά στην Πρέβεζα.


Όλα ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες όταν χάθηκε ένας αγαπητός άνθρωπος της τοπικής κοινωνίας από τον Αγ. Θωμά Πρέβεζας, ο Λάκης, όπως τον γνώριζαν πολλοί.


Για τον Λάκη, το ψάρεμα την περασμένη Τρίτη, ήταν το τελευταίο του αφού βρέθηκε νεκρός δίπλα στην βάρκα του στο λιμάνι του χωριού.


Ο άτυχος άντρας όμως είχε και μια άλλη αγάπη εκτός από το ψάρεμα. Τα ζώα. Έτσι συχνά τάιζε αδέσποτα σκυλιά που περιφέρονταν γύρω του στο λιμάνι όταν γύριζε από το ψάρεμα.


Μαζί με αυτά και ένα μικρό θηλυκό σκυλάκι, που πρόσφατα μάλιστα είχε γεννήσει.


Μετά τον θάνατο του Λάκη, του δόθηκε το όνομα Αβγόλα.


Την Αβγόλα ο Λάκης την φρόντιζε από μικρή, όπως περιγράψανε στο pamepreveza.gr με κάθε λεπτομέρεια οι συγγενείς του.


Όπου και να πήγαινε ο Λάκης, η Αβγόλα τον ακολουθούσε. Τον ακολουθούσε στο λιμάνι και τον περίμενε να επιστρέψει από το ψάρεμα. Τον ακολουθούσε στο καφενείο του χωριού και τον περίμενε έξω από αυτό.


Όλα ξεκίνησαν εκείνη την Τρίτη, όταν η Αβγόλα περίμενε με ανυπομονησία το αφεντικό της στην προβλήτα του λιμανιού, στο χωριό.


Μάταια όμως, ο Λάκης δεν είχε εμφανιστεί και έτσι η Αβγόλα στάθηκε δίπλα στην βάρκα του. Η λύπη διαγράφονταν στο πρόσωπο του σκυλιού.


Όλες αυτές τις μέρες έως ότου η σωρός του άτυχου ψαρά φτάσει στο χωριό, αφού είχε μεταφερθεί στα Γιάννενα για νεκροψία, το μικρόσωμο ζώο ήταν ανήσυχο. Τριγυρνούσε από εδώ και από εκεί, σαν κάτι να έψαχνε. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που μπήκε στο σπίτι του Λάκη, κοίταζε για λίγο το κρεβάτι του και έφευγε.


Την μέρα της κηδείας, η Αβγόλα, μπήκε μέσα στην εκκλησία και μπροστά στα έκπληκτα μάτια όσων βρέθηκαν εκεί πήγε και έκατσε κάτω από το φέρετρο. Εκεί η μικρή σκυλίτσα αποχαιρετούσε, ίσως, με τον δικό της βουβό τρόπο, τον άνθρωπο που την τάιζε.


Μάταιη ήταν η προσπάθεια κάποιων κυριών να την απομακρύνουν από την εκκλησία. Η Αβγόλα επέστρεφε ξανά και ξανά και έπαιρνε την δική της θέση δίπλα στο αφεντικό της.


Ακόμα και όταν προσπάθησαν να την δέσουν έξω στο προαύλιο, μάλιστα με μια ζώνη του εκλιπόντος, έτσι ώστε να τον μυρίζει, η Αβγόλα κατάφερε να λυθεί.


Λύθηκε και ακολούθησε το αυτοκίνητο που μετέφερε την σωρό έως το νεκροταφείο.


Εκεί από ένα σημείο όπου έβλεπε τα πάντα κάθονταν και παρακολουθούσε. Συνόδευε με τα λυπημένα της μάτια τον Λάκη στην τελευταία του κατοικία.


Και το συγκλονιστικό περιστατικό δεν άργησε να συμβεί...


Την ώρα που το φέρετρο έμπαινε στον τάφο η Αβγόλα πήδηξε μέσα και βρέθηκε στα χέρια του Λάκη, μπροστά στα έκπληκτα μάτια συγγενών και φίλων.


Κατάφεραν και την έβγαλαν, γεμίζοντας με μεγαλύτερη θλίψη συγγενείς και φίλους που βρέθηκαν εκεί.


Ακόμα και μετά, η Αβγόλα, δεν έπαψε να αναζητεί τον αφεντικό της...


Μέχρι και σήμερα. Η θλίψη είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της και πλέον βρίσκει την αγάπη κοντά στους συγγενείς του άτυχου ψαρά.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Η Βάνα Μπάρμπα μιλώντας στο Star αποκάλυψε πως είναι έτοιμη να εγκαταλείψει την υποκριτική και να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις, ενώ ετοιμάζει και την αυτοβιογραφία της....










via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz




Θύμα του «κουρέματος» των καταθέσεων στην Κύπρο δηλώνει η...







Κωνσταντίνα, η οποία δεν είχε φανταστεί ούτε μια στιγμή ότι οι κόποι μιας ζωής θα χάνονταν μέσα σε λίγες μέρες.



Όπως δηλώνει στην εφημερίδα Real News, είχε πουλήσει πριν από δύο χρόνια το σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο για 500.000 ευρώ. Στη συνέχεια πήρε τα χρήματα αυτά και μαζί με όσα είχε μαζέψει από την πολύχρονη καριέρα της τα αποταμίευσε σε κυπριακή τράπεζα στηρίζοντας παράλληλα και την πατρίδα της.



Το ίδιο έκανε και η οικογένειά της με αποτέλεσμα να ανήκουν σε αυτούς που μέσα σε μία νύχτα έχασαν τα πάντα.






Η Κωνσταντίνα περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στην πατρίδα της. «Κυκλοφορώντας στη Λευκωσία, η εικόνα θυμίζει την εισβολή του 1974. Ένας πόλεμος χωρίς όπλα. Δεν είναι μόνο ότι χάσαμε τα λεφτά μας, φοβάμαι ότι στο τέλος θα χάσουμε και την πατρίδα μας», δηλώνει η Κωνσταντίνα, η οποία προέβη μαζί με άλλους 50 Κυπρίους σε αγωγές κατά των υπευθύνων για το «κούρεμα» των καταθέσεών της.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip










Εντυπωσιακό γλυπτό αντανακλά ποιήματα στους τοίχους!

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Jim Sanborn είναι γνωστός για τα εντυπωσιακά και ασυνήθιστα γλυπτά του που αφορούν σε μυστικά μηνύματα, κωδικούς ή παζλ. Αυτή τη φορά σειρά έχει η λογοτεχνία! Με ποιο τρόπο; Στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον, και πιο συγκεκριμένα έξω ακριβώς από τη βιβλιοθήκη, ένα πρωτότυπο γλυπτό δεσπόζει με την παρουσία του αλλά και με την ιδιαιτερότητά του, καθώς φωτίζει τους εξωτερικούς τοίχους της βιβλιοθήκης με ποιήματα! Μέσα στοσκοτάδι ένα σύνολο από αραβικά, ρωσικά, ισπανικά και κινέζικα λογοτεχνικά είδη αντανακλώνται στους τοίχους, προκαλώντας τους φοιτητές να τα… μελετήσουν. «Οι φοιτητές πρέπει να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους προκειμένου να μεταφράσουν όσα περισσότερα ποιήματα και κείμενα μπορούν για εκείνους που δεν γνωρίζουν κάποια γλώσσα ή δεν είναι εξοικειωμένοι με τη λογοτεχνία», λέει ο καλλιτέχνις. Κατασκευασμένο από χαλκό και μαύρο γρανίτη, το γλυπτό χρειάστηκε περίπου έναν χρόνο για να ολοκληρωθεί, ενώ το κόστος του άγγιξε τα 240.000 δολάρια.

Πηγή:perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Μπάτμαν επιστρέφει...

Ο μασκοφόρος τιμωρός του εγκλήματος έκανε την εμφάνισή του σε αστυνομικό τμήμα του Μπράντφορντ της βόρειας Αγγλίας παραδίδοντας στα....



χέρια των Αρχών έναν ύποπτο για ληστείες.

Η αστυνομία του Δυτικού Γιορκσάιρ έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα φωτογραφικό στιγμιότυπο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας με τον μυστηριώδη άνδρα που παρέδωσε τον ύποπτο και μετά εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα.

«Ο άνδρας που παρέδωσε τον ύποπτο ήταν ντυμένος με ολόσωμη στολή του Μπάτμαν. Η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη» αναφέρει το αστυνομικό τμήμα.

Newsroom ΔΟΛ

ΑΡΗΣ Χ.

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91


Λίγη ώρα πριν αρχίσει το δεύτερο

live του "Your face sounds familiar" οι συμμετέχοντες δίνουν την απάντηση τους στις πολύ αρνητικές κριτικές που δέχτηκαν όλη την εβδομάδα...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz










Τα δελφίνια θηρεύουν ψάρια που κρύβονται σε όστρακα

Σε γενικές γραμμές, θεωρείται έξυπνη κίνηση εκ μέρους των ψαριών να κρύβονται σε ένα άδειο όστρακο όταν απειλούνται από πεινασμένο δελφίνι. Ωστόσο, αυτή η τακτική δεν αποδίδει πλέον για τα ψάρια που ζουν στον κόλπο Shark Bay της Δυτικής Αυστραλίας. Εκεί μια ομάδα δελφινιών έχει μάθει να ανεβάζει τα όστρακα στην επιφάνεια του νερού, υποχρεώνοντας τα ψάρια σε «ηρωική» έξοδο. Τη συμπεριφορά των συγκεκριμένων δελφινιών παρατήρησαν Ελβετοί και Αυστραλοί επιστήμονες, που δηλώνουν εντυπωσιασμένοι.

Τα δελφίνια βάζουν το ρύγχος τους στο άνοιγμα του όστρακου, φράζοντας την έξοδο του ψαριού. Κατόπιν, φτάνοντας στην επιφάνεια, ταρακουνούν το όστρακο μέχρι το ψάρι να πέσει έξω, οπότε και μετατρέπεται σε εύκολη λεία. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε παρατηρηθεί τέτοια συμπεριφορά από δελφίνια. Ίσως να εκπαιδεύτηκαν σε αυτή την τεχνική στην προσπάθειά τους να φάνε το μαλάκιο του όστρακου. ΠΗΓΗ:scienceillustrated.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Από τη Σίβυλλα



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE




Στο πένθος βυθίστηκε ο γνωστός τραγουδιστής και η οικογένειά του, μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου...







του πατέρα του.



Όταν ενημερώθηκε για το δυσάρεστο γεγονός, ο Δημήτρης Μπάσης αναχώρησε εσπευσμένα για τη Βέροια, όπου και βρίσκεται το πατρικό του.



Όπως ήταν φυσικό, η εμφάνιση με τη Μελίνα Ασλανίδου στο "Stage by night" στη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκε.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Πάρτι με ούζα...



Ξινό της βγήκε δίμετρης από την Μολδαβία το «ψάρεμα» πελάτη σε χώρο αναψυχής που λειτουργεί στην περιοχή του πρώην Δήμου παραλίας...







Η νεαρή με εξαιρετικές επιδόσεις τόσο στο σερβίρισμα όσο και στις ιδιωτικής φύσεως υπηρεσίες, είχε μάλιστα την χαρά να πληρωθεί προκαταβολικά από τον πελάτη για όσα θα ακολουθούσαν σε ξενοδοχείο όπου συμφώνησε να την μεταφέρει αυτός με την λήξη της «βάρδιάς» της, όπως αναφέρει το patrastimes.gr.



Συμφώνησε μάλιστα κατά την αποχώρηση να πάρουν μαζί προκειμένου να τους αποβιβάσουν στα σπίτια τους και τους άλλους δύο που ήταν παρέα με τον πελάτη στο μπαρ όπου κλείστηκε η δουλειά.



Γύρο στις 2.00 τη νύχτα η παρέα αποχώρησε μέσα στην τρελή χαρά, με προορισμό Ξενοδοχείο που βρίσκεται προς την περιοχή του Ψαθόπυργου, αφού πρώτα - όπως είχε υποσχεθεί ο πελάτης - άφηναν σε παραλιακό χωριό της περιοχής τους άλλους δυο της παρέας.



Η συνέχεια για την καλλίγραμμη νεαρή δεν είχε ευτυχή κατάληξη καθώς η αποβίβαση των δυο έγινε λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο που κατέληξε με τον άντρα που ‘χε συμφωνήσει για παροχή υπηρεσιών επί μισθώσει.



Η είσοδος στο δωμάτιο περιελάμβανε τα προκαταρκτικά που επεφύλασσαν και μια μικρή έκπληξη καθώς κάποια στιγμή και ενώ το ζευγάρι είχε επιδοθεί σε διαδικασίες «Κάμα Σούτρα» μπήκαν μέσα και οι δυο άντρες που υποτίθεται πως λίγο νωρίτερα τους αποβίβασαν στα σπίτια τους, προκειμένου η βραδιά να εξελιχθεί σε πάρτι με …ούζα.



Λογάριαζαν όμως χωρίς τον …ξενοδόχο καθώς η νεαρή Μολδαβή μόλις αντελήφθη τι παίζει όχι μόνο αρνήθηκε να συμμετάσχει αλλά αφού ξεσήκωσε όλο το ξενοδοχείο με τις φωνές και τα κοσμητικά επίθετα σε διάφορες γλώσσες και διαλέκτους, ντύθηκε και μέσα στη νύχτα έφυγε και δεν δίστασε να διανύσει μεγάλη απόσταση από την περιοχή του Ψαθόπυργου μέχρι τα προάστια της Πάτρας με τα πόδια.



Η υπόθεση έχει και συνέχεια, καθώς ο «αγαπητικός» της κοπέλας - τον οποίο αυτή καλούσε αλλά δεν τις απαντούσε – μόλις πληροφορήθηκε τι της συνέβη άρχισε να απειλεί θεούς και δαίμονες πως θα βρει τους τρείς και θα τους «καθαρίσει».



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Ποιός-ά 'κατέκτησε' την κορυφή;!




Δείτε ΕΔΩ ...!!



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE




Mπορείτε να φανταστείτε κάτι πιο πολυποίκιλο και σύνθετο από το sex; Για να μην κουράζεστε σας ενημερώνουμε ότι μάλλον δεν υπάρχει!...







Τα γούστα και τα φετίχ είναι τόσο διαφορετικά και πολλά πλέον, που ενώ παλαιότερα δεν υπήρχαν και τόσα πράγματα να πεις και να γράψεις σχετικά με το sex, τώρα πια έχει γίνει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα που καθημερινά θέτουμε επί τάπητος προκειμένου να μπορέσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε συμπεριφορές και γιατί όχι να προβλέψουμε κινήσεις! Και μπορεί σχετικά με το sex να τα έχουμε πει όλα, ή τουλάχιστον τα πιο σημαντικά, ωστόσο δεν έχουμε ποτέ αναφερθεί στις περιβόητες λίστες που μόνο έναν τύπο σαν τον Charlie Sheen θα είχαμε ικανό να έχει φτιάξει αλλά που κατά βάθος όλοι μας έχουμε σκεφτεί! Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε μία λίστα με τα top πράγματα που πρέπει να κάνει κανείς στο sex έστω και μία φορά στη ζωή του! Πριν προλάβετε να διαμαρτυρηθείτε, σας ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσετε τη λίστα, εννοείται, και πως τα αποτελέσματα βγήκαν έπειτα από απαντήσεις απλών καθημερινών ανθρώπων! Επίσης να τονίσουμε ότι το θέμα γίνεται ξεκάθαρα με χιουμοριστική διάθεση...



1. Τρίο: Ναι σίγουρα το sex είναι κάτι πολύ προσωπικό και όμορφο και δεν θα πρέπει να ευτελίζεται με χυδαιότητες, αλλά επειδή πάνω απ' όλα το sex το κάνουμε για να το ευχαριστηθούμε, θα πρέπει κάποια στιγμή, όποιος θέλει φυσικά, να αφήνει τον εαυτό ελεύθερο! Αν λοιπόν θέλετε να δοκιμάσετε το τρίο ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα! Σύμφωνα με μαρτυρίες, είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που τελικα το έκαναν και δεν το απόλαυσαν! Ειδικά οι άντρες έχουν μία ιδιαίτερη αγάπη στο συγκεκριμένο που φυσικά μεταφράζεται κυρίως με αριθμούς! Όλα περισσότερα! Τελοσπάντων, το να κάνετε sex με άλλα δύο άτομα, οποιουδήποτε φύλου, δεν είναι ούτε κακό ούτε του διαβόλου! Δείτε το σαν πείραμα! Τώρα αν σας αρέσει τόσο πολύ και θελήσετε να το καθιερώσετε, καλή τύχη στην επιλογή... συντρόφων να ευχηθούμε!



2. Πρωκτικό: Θέμα ταμπού το οποίο απασχολεί μεγάλη μερίδα του γυναικείου πληθυσμού, γιατί πολύ απλά οι παρτενέρ τις πιέζουν αλλά εκείνες φοβούνται! Τα πράγματα έχουν ως εξής: Αν γίνει σωστά μπορεί να είναι υπέροχο και για τους δύο! Αν όμως όχι, τότε πολύ πιθανό εσείς να το πάρετε με τόσο στραβό μάτι που να μην θέλετε να ξανακούσετε τη συγκεκριμένη λέξη ποτέ ξανά! Δεν λέμε ότι δεν θα υπάρξουν απρόοπτα, ακόμα κι αυτά που ίσως σας προκαλέσουν την υπέρτατη ντροπή! Αλλά αφενός, στην προκειμένη δεν φταίτε εσείς, και αφετέρου εφόσον θέλει να μπαίνει από πίσω, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για όλα! Εν ολίγοις μπορεί να το δοκιμάσετε και να το σιχαθείτε. Μπορεί όμως μετά απλά να το... ζητάτε!



3. Sex σε δημόσιο χώρο: Καλά αυτό είναι ίσως το πιο κοινό και ανώδυνο καθώς η πλειοψηφία των ανθρώπων έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. Βέβαια στην προκειμένη δεν εννοούμε σε παρκάκια ερημικά ή μέσα στο αμάξι στα χωράφια, αλλά πραγματικά σε δημόσιο χώρο που φοβάσαι ανά πάσα ώρα και στιγμη ότι θα σε κάνουν τσακωτό! Στην τουαλέτα ενός μαγαζιού, στα δοκιμαστήρια ή στο πάρκινγκ ενός πολυκαταστήματος, ακόμα και στην κουζίνα του... γραφείου σας ή στο ίδιο το γραφείο! Σίγουρα δεν είναι βολικό, σίγουρα θα πηγαίνει η ψυχή σας στην Κούλουρη κάθε τρεις και λίγο, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο!



4. Sex με μεγάλη διαφορά ηλικίας: Εντάξει δεν είπαμε να τη στήσετε έξω από το δημοτικό ούτε και από τα ΚΑΠΗ, αλλά αν για παράδειγμα είστε 25 τότε έχετε πάρα πολλούς τρόπους πειραματισμού! Ένα αγόρι 19 ετών σίγουρα δεν έχει να σας δώσει εμπειρίες και άριστη τεχνική, αλλά προσφέρει ανύψωση για Oscar και κυρίως αντοχή! Αφήστε δε που θα σας έχει και θεά! Ένας άντρας από την άλλη, 40 ετών, δεν έχει όλα τα υπόλοιπα, αλλά σίγουρα διαθέτει άριστη τεχνική και θα ξέρει πώς να σας περιποιηθεί δεόντως... Θεά μάλλον δεν θα σας έχει, αλλά σίγουρα θα καταφέρετε να τον αναζωογονήσετε!



5. Sex χωρίς να φιλάτε: Πριν αρχίσετε να λέτε ότι δεν υπάρχει sex χωρίς... φιλί, ερχόμαστε να συμφωνήσουμε, αλλά δείτε το σαν μέρος ενός concept! Το μυστικό στο συγκεκριμένο, είναι εκτός του ότι θα αισθάνεται ότι βρίσκεται με... επαγγελματία του είδους, κάτι που καλώς ή κακώς λατρεύουν, το σώμα και των δύο μαζεύει τόση πολλή ένταση, που το ξέσπασμά της συνεπάγεται οργασμούς δίχως αύριο! Δεν θέλετε δεν το δοκιμάζετε! Αλλά έχουμε πει πολλές φορές, ότι δεν είναι ωραίο να κλείνουμε... πόρτες!



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos



Οι δράστες της διπλής μαφιόζικης δολοφονίας στην Πάτρα την προηγούμενη Τετάρτη, είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το συμβόλαιο θανάτου.






Φόρεσαν λευκά κράνη, μαύρες δερμάτινες στολές, τοποθέτησαν στην κλεμμένη μοτοσικλέτα μπλε φάρο για να μοιάζουν με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και πήγαν λίγα λεπτά μετά από τις τρεις τα ξημερώματα στο μπαρ στην οδό Σαχτούρη.


Οπλισμένοι με ένα υποπολυβόλο τύπου «σκόρπιον» και ένα εννιάρι πιστόλι πλησίασαν το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Ο ένας από τους δύο ανθρώπινους στόχους, ο οποίος είχε απασχολήσει τις αρχές για εκβιασμούς βρισκόταν στην είσοδο του μπαρ και μιλούσε σε έναν γνωστό του, έναν αθλητή χάντμπολ.


Όταν είδε τους δύο επιβάτες της μοτοσικλέτας, να διασχίζουν ανάποδα τον δρόμο τους χαιρέτησε, πιστεύοντας, ότι είναι αστυνομικοί... Ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας όμως άρχισε να τους «γαζώνει» με ένα υποπολυβόλο...


Κάμερα κατέγραψε τη διπλή δολοφονία

Πρώτος δέχθηκε τα πυρά ο 35χρονος άνδρας στην πλάτη, έπειτα ο 32χρονος σεσημασμένος για εκβιασμούς, και μετά ένας 42χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.


Από κάμερα ασφαλείας καταστήματος, έχει καταγραφεί σε βίντεο διάρκειας περίπου 3 λεπτών, καρέ - καρέ η διπλή δολοφονία. Όταν τα θύματα σωριάστηκαν αιμόφυρτα στον δρόμο, οι αδίστακτοι δράστες συνέχισαν για λίγο την πορεία τους.


Από το βίντεο προκύπτει ότι ο 32χρονος, αν και σοβαρά τραυματισμένος προσπάθησε να σηκωθεί και να φύγει. Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας όμως τον είδε, έκανε αναστροφή και επέστρεψε στο σημείο. Τότε ο συνοδηγός κατέβηκε και έδωσε «χαριστικές» βολές και στα δύο θύματα, αυτή τη φορά με ένα πιστόλι...


Ο 35χρονος υπέκυψε στα τραύματά του μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ενώ το δεύτερο θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι περισυνέλεξαν 23 κάλυκες από το σημείο της μαφιόζικης δολοφονίας, κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών από «νονούς» της νύχτας...


Δολοφόνησαν κατά λάθος τον αθλητή χάντμπολ

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η δολοφονία του 35χρονου αθλητή χάντμπολ οφείλεται σε λάθος των εκτελεστών, καθώς ο νεαρός βρέθηκε σε λάθος χρόνο και λάθος τόπο...


Όπως λένε μάλιστα αξιωματικοί της ασφάλειας, το λάθος των πληρωμένων εκτελεστών έγινε γιατί ο 35χρονος βρισκόταν με πλάτη στους δολοφόνους και έτσι δεν έβλεπαν το πρόσωπο του, ενώ είχε και κοτσίδα, με αποτέλεσμα να τον μπερδέψουν με τον δεύτερο στόχο τους, που όπως όλα δείχνουν, ήταν ο αδελφός του 32χρονου, ο οποίος έχει κοτσίδα στα μαλλιά, είναι και αυτός παλιός γνώριμος των αρχών για εκβιασμούς και τελικά γλίτωσε...





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91




Δώρο... τα κουφώματα με κάθε νομιμοποίηση αυθαιρέτου. Η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να αξιοποιήσει περιβαλλοντικά (!)....







μέρος των χρημάτων που θα εισρεύσουν στον κρατικό κορβανά από τα πρόστιμα. Ενα ποσοστό ως και 50% των ειδικών προστίμων που θα καταβάλουν οι ιδιοκτήτες παράνομων κτισμάτων, κατασκευασμένων προ του 2003, προκειμένου να τα γλιτώσουν από την μπουλντόζα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενεργειακή αναβάθμιση, καθώς και για τη στατική επάρκεια των νομιμοποιημένων κατασκευών.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


Διατροφή για όμορφα και λευκά δόντια Η διατήρηση της στοματικής υγιεινής και ομορφιάς είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει αρκετό κόσμο. Σύμφωνα με τους ειδικούς η διατροφή και ειδικότερα ουσίες που...

βρίσκουμε μέσα στις τροφές που καθημερινά καταναλώνουμε, σχετίζονται ακόμη και με το χρώμα των δοντιών και το κιτρίνισμά τους.



Ποιες είναι αυτές:

-Ο καφές, το κόκκινο κρασί, αναψυκτικά τύπου cola, όταν υπερκαταναλώνονται αφήνουν τις έντονες χρωστικές τους πάνω στα δόντια.



-Λαχανικά, όπως τα παντζάρια, τα καρότα, οι φράουλες που έχουν έντονες χρωστικές μπορεί επίσης να αλλοιώνουν το λευκό των δοντιών. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι αποφεύγουμε αυτές τις τόσο υγιεινές τροφές.



Ωστόσο αμέσως μετά την κατανάλωσή κάποιας από αυτές τις τροφές, πιείτε αρκετό νερό ή αν έχετε τη δυνατότητα, βουρτσίστε τα δόντια σας.



-Η σόδα σε οποιαδήποτε μορφή δεν θα πρέπει να είναι συχνή και εκτεταμένη, αφού μακροπρόθεσμα, το όξινο ανθρακικό νάτριο που περιέχει μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών.



-Όξινα τρόφιμα όπως το ξίδι ανοίγουν τους πόρους του σμάλτου των δοντιών και διεισδύουν αφήνοντας τους ενοχλητικούς λεκέδες πάνω σε αυτά.



-Οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας του στόματος μετά από κατανάλωση πολύ ζεστών ή πολύ κρύων φαγητών ή ροφημάτων επίσης μπορεί να επηρεάσουν.



Πέρα όμως από τη διατροφή καθημερινές συνήθειες όπως το κάπνισμα, αλλά και σε τελική ανάλυση η φυσιολογική φθορά λόγω της πάροδος του χρόνου παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο.



Επειδή όμως το χρόνο δεν μπορείτε να τον σταματήσετε, προσπαθήστε να κάνετε μικρές αλλαγές με βάση τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, όπως ελεγχόμενη κατανάλωση καφέ, αλκοόλ και αναψυκτικών, αποφυγή καπνίσματος, άφθονη κατανάλωση νερού μετά από τα γεύματα και φυσικά τήρηση κανόνων στοματικής υγιεινής, όπως βούρτσισμα των δοντιών μετά από κάθε γεύμα και τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρό σας.

neadiatrofis.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91


Νομοσχέδιο που θα αφορά στη ρύθμιση χρεών προς την Εφορεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες, ακόμα και τη ΔΕΗ προωθούν προς ψήφιση στη Βουλή τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.



Με το νομοσχέδιο προβλέπεται η ρύθμιση των οφειλών σε απεριόριστες δόσεις για όσους χρωστούν έως 5.000 ευρώ και ρύθμιση οφειλών σε 48 δόσεις για επαγγελματίες, εμπόρους, επιχειρήσεις και μεγαλοοφειλέτες.

Συγκεκριμένα:

• Τα χρέη που μπορούν να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση είναι αυτά που έχουν δημιουργηθεί ως τις 31.12.2012.

• Ο οφειλέτης πρέπει να έχει εξοφλήσει όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του μετά την 1.1.2013.

• Οφειλέτες με χρέη που είχαν συσσωρευθεί πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2012 μπορούν να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση οποιαδήποτε στιγμή αργότερα, υπό την προϋπόθεση η διάρκεια του διακανονισμού να μην εκτείνεται πέραν τις 30ής Ιουνίου 2017 και να είναι ενήμεροι στις υποχρεώσεις τους από τον Ιανουάριο του 2013. Η υπαγωγή στις υφιστάμενες ρυθμίσεις θα κλείσει μόλις ανακοινωθεί η νέα ρύθμιση.

• Νέοι οφειλέτες με χρέη που δημιουργήθηκαν μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2012 δεν μπορούν να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1




Οι περισσότεροι από εμάς νομίζουμε ότι το πιο πολύτιμο προϊόν των μελισσών είναι το μέλι. Όμως το πολυτιμότερο αγαθό που μας δίνουν οι μέλισσες είναι η επικονίαση, δηλαδή η γονιμοποίηση των φυτών με τη μεταφορά γύρης....







Όπως αναφέρει η Greenpeace:



“Από την επικονίαση εξαρτάται απόλυτα το ένα τρίτο των καλλιεργειών που καταλήγουν στο πιάτο μας. Όμως αυτό το τόσο πολύτιμο και ωφέλιμο έντομο απειλείται με αφανισμό εξαιτίας της χρήσης τριών νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων -που χρησιμοποιούνται ευρέως και στη χώρα μας- των εταιριών Bayer και Syngenta. Μαζί με τις μέλισσες, τα επικίνδυνα φυτοφάρμακα απειλούν και τη διατροφή μας.



Η Greenpeace καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Τσαυτάρη να απαγορεύσει άμεσα την διακίνησή τους στη χώρα μας και να στηρίξει τη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για απαγόρευση των νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Η επιστημονική έκθεση με τίτλο «Αντίο Μέλισσες- Γιατί οι μέλισσες αφανίζονται και η διατροφή μας κινδυνεύει;» που δημοσίευσε η Greenpeace, σηματοδοτεί την έναρξη της νέας πανευρωπαϊκής εκστρατείας για να προωθηθεί η βιώσιμη γεωργία που παράγει τροφή χωρίς τα επικίνδυνα χημικά των πολυεθνικών αγροτεχνολογίας. Η έκθεση τονίζει τη μεγάλη περιβαλλοντική και οικονομική σημασία των υγιών πληθυσμών μελισσών και την επείγουσα ανάγκη να απαγορευθεί η χρήση των φυτοφαρμάκων που τους βλάπτουν. Η απαγόρευση αυτών των φυτοφαρμάκων θα ήταν ένα ιδιαίτερα σημαντικό και αποτελεσματικό βήμα για την προστασία των μελισσών, οι οποίες έχουν ζωτική σημασία για το οικοσύστημα και τη διατροφή μας, ειδικά σε χώρες με πλούσια βιοποικιλότητα και αγροτική παραγωγή, όπως η Ελλάδα.



Στην πρώτη ψηφοφορία για την απαγόρευση που έγινε τον Μάρτιο του 2013, εννέα χώρες, εκ των οποίων και η Ελλάδα, καταψήφισαν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για απαγόρευση των τριών νεονικοτινοειδών. Νέα ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί αρχές Μαΐου.



Ο αφανισμός των μελισσών δεν αφορά μόνο τους μελισσοκόμους, αλλά όλους μας, αφού από την επικονίασή τους εξαρτάται το 1/3 των καλλιεργειών που καταλήγουν στο πιάτο μας. Δεδομένου ότι οι αποικίες μελισσών εμφανίζουν μείωση σε πολλές χώρες του πλανήτη, το πρόβλημα παίρνει πλέον παγκόσμιες διαστάσεις. Η έκθεση «Αντίο Μέλισσες- Γιατί οι μέλισσες αφανίζονται και η διατροφή μας κινδυνεύει;» της Greenpeace αποδεικνύει ότι η δραματική μείωση του πληθυσμού των μελισσών οφείλεται κυρίως στα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα. Χωρίς τις μέλισσες κινδυνεύουν ολόκληρα οικοσυστήματα, κινδυνεύει η ίδια η γεωργία και βέβαια η παραγωγή τροφής.



Η Greenpeace έχει εντοπίσει επτά φυτοφάρμακα που πρέπει να απαγορευθούν άμεσα, από τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητάει να απαγορευθούν τα τρία. Η λίστα περιλαμβάνει τα midacloprid και clothianidin της Bayer, το thiamethoxam της Syngenta, το fipronil της BASF, και τα clorpyriphos, cypermethrin και deltamethrin άλλων εταιρειών αγροχημικών. Όλες οι εταιρείες αγροχημικών έχουν σημαντικά κέρδη από την εκτεταμένη χρήση των φυτοφαρμάκων τους στη γεωργία.



«Είναι ξεκάθαρο: οι αρνητικές συνέπειες των φυτοφαρμάκων που σκοτώνουν τις μέλισσες υπερβαίνουν κατά πολύ οποιαδήποτε υποτιθέμενα “πλεονεκτήματά” τους, εφόσον θέτουν σε κίνδυνο τη διατροφή μας. Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να περιμένουν άλλο και πρέπει να αναλάβουν αμέσως δράση απαγορεύοντας τα φυτοφάρμακα που σκοτώνουν τις μέλισσες»,

δήλωσε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία.



«Ο δραματικός αφανισμός των μελισσών είναι απλά ένα σύμπτωμα του μοντέλου εντατικής γεωργίας που εφαρμόζεται σήμερα και που οδηγεί στη χρήση επικίνδυνων χημικών και μεταλλαγμένων. Χρειάζεται επειγόντως να στραφούμε στο μοντέλο της βιώσιμης γεωργίας που είναι η μόνη λύση για να σωθούν τόσο οι μέλισσες, όσο και η γεωργία της Ελλάδας και ολόκληρου του πλανήτη»,

συνέχισε η Έλενα Δανάλη.



Στη χώρα μας χρησιμοποιούνται ευρέως τρία από τα εντομοκτόνα της ομάδας των νεονικοτινοειδών, τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να απαγορεύσει.



1. δραστική ουσία: Clothianidin



Στην Ελλάδα κυκλοφορούν 3 εμπορικά ονόματα τα οποία ανήκουν στη Bayer. Χρησιμοποιούνται στις εξής καλλιέργειες: καλαμπόκι, πατάτες, αχλάδια, μήλα, νεκταρίνια, ροδάκινα, φοινικοειδή, ζαχαρότευτλα.



2. δραστική ουσία: Thiamethoxam



Στην Ελλάδα κυκλοφορούν 10 εμπορικά ονόματα, τα οποία ανήκουν στην Syngenta. Χρησιμοποιούνται στις περισσότερες καλλιέργειες της χώρας: ζαχαρότευτλα, βαμβάκι, πατάτες, καλαμπόκι, ηλίανθο, ελαιοκράμβη, αμπέλι, εσπεριδοειδή, αγγούρια, μελιτζάνες, πεπόνια, κολοκύθια, μαρούλια, αχλάδια, πιπεριές, τομάτα, δαμάσκηνα, μήλα, κεράσια, νεκταρίνια, ροδάκινα, σε καλλωπιστικά ποώδη.



3. δραστική ουσία: Imidacloprid



Το πιο διαδεδομένο στην Ελλάδα. Κυκλοφορούν 31 εμπορικές ονομασίες της Bayer. Χρησιμοποιείται στις περισσότερες καλλιέργειες της χώρας, όπως ζαχαρότευτλα, βαμβάκι, πατάτες, καλαμπόκι, ηλίανθο, ελαιοκράμβη, αμπέλι, εσπεριδοειδή, αγγούρια, μελιτζάνες, πεπόνια, κολοκύθια, μαρούλια, αχλάδια, πιπεριές, τομάτα, δαμάσκηνα, μήλα, κεράσια, νεκταρίνια, ροδάκινα, σε καλλωπιστικά ποώδη.



Η Greenpeace καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Τσαυτάρη να μεταστρέψει τη θέση του και:



*Να στηρίξει κατ’ ελάχιστον την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για απαγόρευση των τριών νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων(2) που σκοτώνουν τις μέλισσες και δηλητηριάζουν την τροφή μας.



*Να προχωρήσει στην απαγόρευσή και των επτά φυτοφαρμάκων(3) στην Ελλάδα και την αντικατάστασή τους με ασφαλή για τις μέλισσες (τον άνθρωπο και το περιβάλλον) υποκατάστατα.



*Να προωθήσει τη βιώσιμη γεωργία και όχι το σημερινό μοντέλο εντατικής γεωργίας που εφαρμόζεται σήμερα και οδηγεί στη χρήση επικίνδυνων χημικών και μεταλλαγμένων”.







via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news



Μία σκιά, ένας κουκουλοφόρος, κάτι άυλο, κάτι που μας πλακώνει στο στήθος και μας κάνει να παραλύουμε. Θέλουμε να φωνάξουμε, αλλά δεν μπορούμε.

Θέλουμε να τρέξουμε, άλλα τα πόδια μας δεν υπακούνε. Μας κόβεται η αναπνοή και είμαστε ανίκανοι να αντιδράσουμε.

Και τότε η αίσθηση του τρόμου είναι πολύ έντονη κι όταν ξυπνάμε χρειαζόμαστε λίγα δευτερόλεπτα, για να συνειδητοποιήσουμε ότι όλο αυτό δεν ήταν μιά πραγματικότητα, αλλά κάτι σαν όνειρο.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν βιώσει τουλάχιστον μιά φορά στη ζωή τους αυτή την κατάσταση. Συνήθως λίγο πριν ξυπνήσουμε και σπανιότερα λίγο πριν τον ύπνο, νιώθουμε αυτή την "παρουσία" στο χώρο.

Οι παλιότεροι το φαινόμενο αυτό το ονόμαζαν Μόρα. Στο άκουσμα του έκαναν το σταυρό τους και φοβούνταν να περιγράψουν τι ακριβώς βίωναν. 'Ελεγαν μάλιστα ότι όταν συμβαίνει σε κάποιον, δεν πρέπει να τον καλέσεις με το όνομά του γιατί τον παίρνουν οι δαίμονες.

'Εχουν δοθεί και άλλες ερμηνείες όπως ότι πρόκειται για φαντάσματα, για Αγίους, για εξωγήινους, για τον Διάβολο, το χάρο κλπ.

Η επιστημονική ονομασία αυτής της κατάστασης, είναι Υπνική Παράλυση και τα αίτια που την προκαλούν δεν είναι πολύ γνωστά.

Συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου "RΕΜ", συνήθως όταν είμαστε ξαπλωμένοι ανάσκελα. Όταν ο εγκέφαλος ξυπνάει μετά απο την κατάσταση "REM", αλλά η σωματική παράλυση παραμένει. Αυτό έχει ως συνέπεια ένα άτομο να καταλαβαίνει τι του συμβαίνει αλλά να μην μπορεί να κινηθεί. Επιπλέον μπορεί να επιφέρει και υπναγωγικές παραισθήσεις.





via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1




Βουίζει πλέον όλη η πιάτσα για την σχέση γνωστού δημοσιογράφου με την σύζυγο εν ενεργεία Δημάρχου....







Οι δυο τους μάλιστα είναι τόσο ερωτευμένοι που δεν μπορούν να κρύψουν τον έρωτα τους και πλέον βγαίνουν παρεούλα φόρα-παρτίδα. Κάποιες φορές στην παρέα μάλιστα είναι και ο ίδιος ο Δήμαρχος που δεν φαίνεται να έχει πάρει χαμπάρι , πως η γυναίκα του του τα φοράει με αυτόν που κάθεται δίπλα του...



πηγή: parapolitika.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip



Είναι συγκλονιστικό το ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα το "Εθνος" για την εγκληματική μαφία της φράουλας που δρα στην περιοχή της Ηλείας. Το παραθέτουμε με δικές μας υπογραμμίσεις:



Η ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ



Μου έσπασαν τα δάχτυλα με σφυρί

Σφήνωσαν το μισό του σώμα στο τζάμι της πόρτας του αυτοκινήτου και τον έσυραν για περισσότερο από ένα χιλιόμετρο.



Την ίδια ώρα, με ένα σφυρί χτυπούσαν τα χέρια του που προσπαθούσαν να πιαστούν από κάπου για να μην παρασυρθεί, σπάζοντάς του ένα ένα τα δάχτυλα... Επτά μήνες μετά, η μαρτυρία του 23χρονου Μαχμούντ συγκλονίζει.



Δεν είναι μόνο η πρωτοφανής βία που ο ίδιος υπέστη, είναι και το γεγονός ότι οι βασανιστές του, που κυκλοφορούν ελεύθεροι, ήταν οι βασικοί «πρωταγωνιστές» της αιματηρής επίθεσης σε βάρος απλήρωτων εργατών που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη...

Ο 27χρονος Γιώργος Χαλούλος και ο 39χρονος Θεόδωρος Αποστολόπουλος που σήμερα κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι , σύμφωνα με τις Αρχές, τα ίδια πρόσωπα που και τον Αύγουστο του 2012 είχαν σοκάρει το πανελλήνιο με τις απίστευτης αγριότητας πράξεις τους.

«Κι εγώ, τότε, το μόνο που ζητούσα ήταν να πάρω τα λεφτά που μου χρωστούσαν», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Μαχμούντ, που σήμερα έχει φύγει από την περιοχή της Βουπρασίας και δουλεύει σε χωράφια άλλης περιοχής στην Πελοπόννησο.



Ο 14χρονος Κάσεμ και ο 15χρονος Σάι Πουρ είναι δύο από τους ανήλικους που εργάζονται στα χωράφια.

«Ηταν προς το τέλος του Αυγούστου και είχα μείνει χωρίς λεφτά. Είχα δουλέψει όλο το καλοκαίρι και μου χρωστούσαν πολλά. Εκείνη τη μέρα βγήκα από το σπίτι μου και είδα από μακριά τους δύο φίλους του αφεντικού να περνούν με το αυτοκίνητο. Πήγα κοντά για να τους ρωτήσω τι θα γίνει», διηγείται με τη βοήθεια του συμπατριώτη του Ραμί.

«Εσκυψα προς το τζάμι και τους ρώτησα. Και τότε αυτοί με τράβηξαν μέσα στο αυτοκίνητο. Κρεμάστηκα ο μισός μέσα και ο μισός έξω και το αυτοκίνητο ξεκίνησε. Προσπαθούσα να πιαστώ, αλλά δεν μ' άφηναν. Με ένα σφυρί μού χτυπούσαν τα χέρια, μια το ένα και μια το άλλο. Εσπασα τα δάχτυλα και κόπηκαν δύο φλέβες. Χρειάστηκε να κάνω εγχείρηση γι' αυτό και να πληρώσω για τα φάρμακα γιατί δεν είχα ασφάλιση», λέει ο Μαχμούντ.



Περίπου ένα χιλιόμετρο μετά, ο Αιγύπτιος μετανάστης έπεσε ματωμένος στο έδαφος. Το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε. Περίοικοι που τον είδαν, έσπευσαν να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ. Ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και από εκεί, όταν διαπιστώθηκε η σοβαρότητα του περιστατικού, στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Αφού έκανε την εγχείρηση και η κατάστασή του βελτιώθηκε, σύρθηκε και μέχρι την αστυνομία.



Εκεί έκανε μήνυση σε βάρος των δύο βασανιστών του, αλλά κρατήθηκε επειδή δεν είχε χαρτιά! «Μου έδωσαν ένα χαρτί ότι σε 30 μέρες έπρεπε να εγκαταλείψω την Ελλάδα. Βγήκα γιατί ήρθε ο πρόεδρος των Αιγυπτίων μεταναστών και μίλησε γι' αυτά που είχα περάσει. Αλλά στο μεταξύ δεν είχα καν λεφτά να πάρω τα φάρμακά μου», λέει ο Μαχμούντ, περιμένοντας το δικαστήριο που θα τον δικαιώσει.



Το ένοχο μυστικό



Τα περιστατικά ρατσιστικής και εργασιακής βίας είναι συχνά στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας, όπου περίπου 5.500 εργάτες απασχολούνται στα χωράφια της περιοχής. Οι περισσότεροι είναι υπήκοοι Μπανγκλαντές που εργάζονται πολλές ώρες για μεροκάματα 18-25 ευρώ και -στη συντριπτική τους πλειονότητα- ανασφάλιστοι.


Για τα εργασιακά της περιοχής επικρατεί μια ιδιότυπη ομερτά, αφού όλοι οι ντόπιοι ξέρουν πως οι μεγάλες επιχειρήσεις που καλλιεργούν χωράφια με φράουλες και άλλα φρούτα και κηπευτικά λειτουργούν με όρους σύγχρονης σκλαβιάς . Το αφεντικό συνήθως βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από τα κτήματα, αφού διατηρεί ένα ρόλο... υψηλής επιστασίας. Πραγματικοί προϊστάμενοι είναι οι επιστάτες που αναλαμβάνουν να προσλάβουν τους εργάτες για τα χωράφια.



Σε αυτό συνεργάζονται με τους «ομαδάρχες» των αλλοδαπών υποψήφιων εργατών, οι οποίοι ενημερώνουν τους «δικούς» τους και προσφέρουν τελικά για εργασία όσα «κεφάλια» τους ζητηθούν. Οι συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης θυμίζουν άλλες εποχές... Εκατοντάδες στοιβάζονται στις μικρές παραγκουπόλεις που έχουν στηθεί στις παρυφές των κτημάτων.



«Μένουμε χειμώνα-καλοκαίρι στα νάιλον, σε παράγκες. Γι' αυτές πληρώνουμε περίπου 20 ευρώ τον μήνα ενοίκιο, παρόλο που μας λένε ότι είναι τζάμπα. Οπως και το φαγητό μας, που όμως επίσης πληρώνουμε στο τέλος του μήνα με κάποια λεφτά...» μας λένε οι μετανάστες στα παραπήγματα της Μανωλάδας.



Στην καλύτερη περίπτωση τρώνε ρύζι με κοτόπουλο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν ούτε τρεχούμενο νερό για τις καθημερινές τους ανάγκες. Ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά, όπως ο 14χρονος Κάσεμ και ο 15χρονος Σάι Πουρ, που μίλησαν στο «Εθνος της Κυριακής». «Είναι δύσκολη η ζωή εδώ, αλλά τουλάχιστον έχει δουλειά», μας είπαν με τον φόβο στα μάτια.



Τα τελευταία χρόνια, τα οικονομικά προβλήματα έχουν αρχίσει να απασχολούν και τους μεγαλοπαραγωγούς της περιοχής, με αποτέλεσμα και η ρατσιστική εκμετάλλευση να αυξάνεται. Οι πληρωμές σπανίζουν και όσες φορές οι εργαζόμενοι αντιδρούν ζητώντας τα δεδουλευμένα τους, τα αποτελέσματα είναι ολέθρια. Στην καλύτερη περίπτωση οι απεργοί αντικαθίστανται από άλλους συμπατριώτες τους.



Ωστόσο, εκδηλώνονται συχνά βίαια περιστατικά, όπως στην απεργία του 2008, όταν την ώρα της συγκέντρωσης οι ντόπιοι ιδιοκτήτες οργάνωσαν αντισυγκέντρωση και οπλισμένοι με ξύλα και καραμπίνες επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους εργάτες και ξυλοκοπούσαν όποιον έβρισκαν. Τελικός απολογισμός τουλάχιστον τέσσερις εργάτες τραυματισμένοι στο νοσοκομείο...



via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


«Αντικρίσαμε εικόνες φρίκης, ανθρώπους χωρίς πόδια...» Για τις εικόνες φρίκης που αντίκρισε στο νοσοκομείο της Βοστώνης κατά την εισαγωγή των τραυματιών μετά τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο μιλά σε συνέντευξή του...

στον Τύπο της Κυριακής, ο επικεφαλής της ομάδας τραύματος, Γιώργος Βέλμαχος.



«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αντικρίσαμε εικόνες φρίκης. Ήρθαν άνθρωποι χωρίς πόδια, ή με τα πόδια τους να κρέμονται με μερικά μέρη μυός και δέρματος ενώ άλλα να είναι εντελώς ακρωτηριασμένα, με αθρόες αιμορραγίες, άσπροι σαν το πανί, δυο τρεις ήταν ένα βήμα πριν από το θάνατο.



Ήταν πράγματι δύσκολες οι εικόνες» δηλώνει ο κ. Βέλμαχος ο οποίος εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι όλα δούλεψαν σωστά κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, ενώ δηλώνει αισιόδοξος ότι και οι οκτώ πιο σοβαρά τραυματισμένοι στο τέλος θα τα καταφέρουν.



Στην ερώτηση αν ο μηχανισμός που εξερράγη ήταν σε θέση να προκαλέσει τέτοιου είδους τραύματα ή ήταν κάτι ισχυρότερο, ο κ. Βέλμαχος, απαντά: «Υπήρχαν τραύματα από τα μεταλλικά σφαιρίδια και τις πρόκες που ήταν στη βόμβα, τα οποία καρφώθηκαν στα ανθρώπινα σώματα αλλά δεν έγιναν τρομερές κακώσεις. Έσπασαν αφτιά από το ωστικό κύμα, έσπασαν τυμπανικές μεμβράνες αλλά δεν έγιναν τέτοιες βλάβες όπως στα κάτω άκρα. Αυτό με οδηγεί στη σκέψη ότι η βόμβα δεν ήταν ιδιαίτερης ισχύος».

newsbeast



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97


Για να τραγουδήσει καλά κανείς πρέπει να διαθέτει πέρα από φωνή και ταλέντο, κατάλληλη προετοιμασία, εκπαίδευση με χρόνια στο ωδείο, ένα μικρόφωνο, τη συνοδεία ενός μουσικού οργάνου...



Για την ηθοποιό των «Αθλίων», Αμάντα Σέιφριντ όλα αυτά δεν είναι αρκετά, καθώς η τεχνική που της προτάθηκε απέχει κατά πολύ από τις παραδοσιακές.



«Πρέπει να φανταστείς ότι έχεις ένα πέος μέχρι το λαιμό. Πρέπει να το νιώθεις να ακουμπά την πρόσθια πλευρά του λαιμού. Εκείνη είναι η ιδανική στιγμή για να τραγουδήσεις, εκεί ακριβώς βρίσκεται ο λάρυγγας», είπε η νεαρή ηθοποιός σε συνέντευξή της σε γαλλικό περιοδικό.



Έπειτα από αυτές τις δηλώσεις, δεν εκπλήσσει η ερμηνεία της στην ταινία Lovelace, όπου υποδύεται την πορνοστάρ Λίντα Λάβλεις, το μεγαλύτερο ίνδαλμα που ανέδειξε η πορνογραφία του 20ου αιώνα μετά τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην ταινία «Βαθύ Λαρύγγι».



Όπως είπε η Σέιφριντ, μάλιστα, απέδωσε στην ερμηνεία της ήταν απροσδόκητα εύκολα, καθώς «με έκανε να νιώσω άνετα με τον εαυτό μου, με έναν τρόπο που δεν είχα βιώσει ποτέ. Ήταν δύσκολο να αποχωριστώ την Λίντα στο τέλος των γυρισμάτων».



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip




Ξεκινάμε με τον πραγματικό λόγο που οι Έλληνες άντρες είναι ακατάλληλοι για να έχουν στήλη που θα προσφέρει συμβουλές σε γυναίκες....







Το πρόβλημα:



"Αγαπητέ κύριε καθηγητά,



χρειάζομαι πραγ΅ατικά τη βοήθειά σας. Την προηγούμενη Κυριακή ετοιμαζό΅ουν να πάω για έναν ωραίο απογευματινό καφέ με τις φίλες μου και άφησα τον άντρα μου να βλέπει την ομάδα του στην τηλεόραση, όπως συνήθως. Λίγο πριν φτάσω στην καφετέρια είδα έναν παίχτη της ομάδας του άντρα μου να ανατρέπεται και τον διαιτητή να σφυράει πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι φίλαθλοι εξαγριώθηκαν και άρχισαν να του πετάνε 20ευρα αποκαλώντας τον πουλημένο. Βλέποντας τα 20ευρω συνειδητοποίησα ότι δεν είχα πάρει μαζί μου λεφτά και έπρεπε να γυρίσω!



Όταν έφτασα πίσω στο σπίτι μου, δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Ο σύζυγός μου ήταν στην κρεβατοκάμαρα και έκανε παθιασμένο έρωτα στη γειτόνισσά μας! Είναι 29, ο άντρας μου είμαι 33 και είμαστε παντρεμένοι εδώ και 7 χρόνια. Όταν τον ρώτησα τσαντισμένη για αυτά που έβλεπα, δεν άντεξε και μου ομολόγησε πως εδώ και έξι μήνες διατηρούσε παράνομο δεσμό με τη γειτόνισσα. Του είπα να τον διακόψει γιατί διαφορετικά θα τον παρατήσω. Μου δικαιολογήθηκε ότι τον απέλυσαν από τη δουλειά του πριν επτά μήνες και ότι από τότε ένιωθε μειονεκτικά και εμφάνιζε συμπτώματα κατάθλιψης.



Τον αγαπάω πάρα πολύ αλλά από τότε που του ζήτησα να διακόψει τον παράνομο δεσμό, νιώθω πως έχει απομακρυνθεί πάρα πολύ από κοντά μου και ότι δεν είμαστε όπως παλιά. Έχω την εντύπωση πως δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε πια.



Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε;

Ευχαριστώ

Δήμητρα Σ.

Παγκράτι"



Η λύση που πρότεινε ο Έλληνας συμβουλάτορας:



"Αγαπητή Δήμητρα



έχω την εντύπωση πως κάτι τρέχει με την όρασή σου και αμφιβάλλω πραγματικά για το κατά πόσο ο σύζυγός σου σε κεράτωνε με τη γειτόνισσα, διότι αν είδες ανατροπή σε αυτή τη φάση τότε πραγματικά θα πρέπει να πας να σε κοιτάξει οφθαλμίατρος. Ο διαιτητής ήταν 40 μέτρα από την υποτιθέμενη ανατροπή ενώ ο επόπτης καλά καλά δεν είχε ξεκινήσει να τρέχει. Η ευκολία, όμως, με την οποία σφύριξαν την "παράβαση" με κάνει να πιστεύω σοβαρά ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτή τη σφαγή. Αρχισα να το υποψιάζομαι όταν στην αρχή του παιχνιδιού ο ίδιος διαιτητής σφύριξε επιθετικό φάουλ στον επιθετικό της ομαδάρας του πάνω που αυτός ετοιμαζόταν να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα ενώ 5 λεπτά πριν από το πέναλτι-μαϊμού αρνήθηκε πεντακάθαρη αποβολή στο φονιά που έχουν οι αντίπαλοι για τερματοφύλακα! Όπως και νά 'χει θα σε συμβούλευα να είσαι πιο προσεκτική με τα αυθαίρετα συμπεράσματά σου στο μέλλον.



Ελπίζω να βοήθησα.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos