Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!






Περισσότερα από 72.000.000 ευρώ πρόκειται να διατεθούν μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, η οποία ξεκινά την 1η Μαΐου, ενώ πρόκειται να προσληφθούν 251 εργαζόμενοι με οκτάμηνη σύμβαση, ως εποχικό προσωπικό...







Αυτό έκανε γνωστό σήμερα ο ειδικός γραμματέας Δασών, Γιώργος Αμοργιανιώτης, σε σύσκεψη ανώτερων υπηρεσιακών παραγόντων, με θέμα την προετοιμασία για την πρόληψη και την καταστολή των δασικών πυρκαγιών.



Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Αμοργιανιώτη, οι διαθέσιμες πιστώσεις του προϋπολογισμού του ΥΠΕΚΑ, για την προετοιμασία εν όψει της έναρξης του αντιπυρικού αγώνα, έχουν ως εξής:



- Ποσό 2.500.000 ευρώ από πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου διατίθενται για τη συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου και των αντιπυρικών ζωνών, τους παρόδιους καθαρισμούς βλάστησης, τη συντήρηση και κατασκευή υδατοδεξαμενών υδροληψίας των πυροσβεστικών οχημάτων και τη συντήρηση πυροφυλακίων.



Το πρόγραμμα έχει, ήδη, εγκριθεί με απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ, έχει γίνει η κατανομή στις περιφερειακές δασικές υπηρεσίες των αποκεντρωμένων διοικήσεων και οι σχετικές πιστώσεις θα είναι διαθέσιμες εντός του Μαΐου.



- Ποσό 3.500.000 ευρώ για την πρόσληψη 251 ατόμων εποχικού προσωπικού οκτάμηνης διάρκειας, διαφόρων ειδικοτήτων, που θα κατανεμηθούν στις περιφερειακές δασικές υπηρεσίες, διατίθεται από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού της ειδικής γραμματείας.



Ήδη, έχει υπογραφεί η σχετική πράξη υπουργικού συμβουλίου και προωθείται άμεσα η διαδικασία της πρόσληψής τους.



Ακόμη, από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του ΥΠΕΚΑ διατίθεται το ποσό των 3.950.000 ευρώ, το οποίο αφορά τη χρηματοδότηση της υπερωριακής εργασίας επιφυλακής και οργάνωσης εποχούμενων περιπόλων, για την εξυπηρέτηση του προγράμματος δασοπροστασίας 2013.



Από πιστώσεις των δημοσίων επενδύσεων θα διατεθεί το ποσό των 3.000.000 ευρώ για έργα και εργασίες αντιπυρικής προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων.



Επίσης, υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο για την εκπόνηση της «Μελέτης ωρίμανσης για την ενδυνάμωση των μηχανισμών σχεδιασμού, εφαρμογής και ελέγχου δασικής πολιτικής» με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007- 2013».





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news

To λουκέτο στο athens.indymedia και ο καθηγητής του ΕΜΠ



Της Αφροδίτης Τζιαντζή



Εξέπεμψαν και πάλι χθες, μέσα από την Πολυτεχνειούπολη, η ιστοσελίδα αντιπληροφόρησης athens.indymedia.org και ο 98 FM, δέκα μέρες από τότε που διακόπηκε η παροχή διαδικτύου στα δύο μέσα και στο «Ράδιο Ενταση», με απόφαση του πρύτανη του ΕΜΠ Σίμου Σιμόπουλου. Οπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, ο πρύτανης αγνόησε το νέο ομόφωνο ψήφισμα του φοιτητικού συλλόγου Χημικών Μηχανικών, με το οποίο ζητάνε την επανασύνδεση των ιστοσελίδων και τη διεξαγωγή ανοιχτής συγκλήτου για το ζήτημα, καταδικάζοντας τη διακοπή τους ως αντιδημοκρατική κατασταλτική κίνηση ενάντια στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών σε χώρο ασύλου.



Σύμφωνα με έγγραφα που έφτασαν στην «Εφ.Συν.», στη λογοκρισία του indymedia φέρεται να συνέβαλε επιστολή...


του αναπληρωτή καθηγητή Μεταλλουργίας του ΕΜΠ Δημήτρη Πάνια, τον οποίο είχαν επισκεφθεί στις 4 Απριλίου φοιτητές του Πολυτεχνείου, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση του υπέρ της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική.



Ο καθηγητής στο παρελθόν συμμετείχε ως κύριος ερευνητής σε πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών στην TVX GOLD, την καναδική εταιρεία που δραστηριοποιούνταν στη Χαλκιδική πριν από την «Eλληνικός Χρυσός» και της οποίας τα σχέδια απέρριψε το ΣτΕ για περιβαλλοντικούς λόγους. Ως ειδικευμένος στην εξαγωγή πολύτιμων μεταλλευμάτων, έχει εκφράσει δημόσια την άποψή του σε επιστημονικές ημερίδες, ομιλίες και στα ΜΜΕ, αξιολογώντας την επένδυση στη Χαλκιδική ως «τεχνολογικά άρτια» και θεωρώντας ότι «αφήνει το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα».



Συμμετοχή “καθαρά ερευνητική”



«Δεν έχω υπάρξει ποτέ συνεργάτης ούτε της TVX Gold ούτε άλλης αντίστοιχης εταιρείας εξόρυξης», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο Δ. Πάνιας, χαρακτηρίζοντας τη συμμετοχή του στο παλαιότερο πρόγραμμα της TVX Gold «καθαρά ερευνητική».



«Μεταλλειολόγο που συνέβαλε στο σχέδιο καταστροφής της περιοχής και της ζωής των κατοίκων» χαρακτηρίζουν τον Δ. Πάνια τα κείμενα που μοίρασαν οι φοιτητές, τα οποία αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού του Πολυτεχνείου και αναδημοσιεύτηκαν στο indymedia. Ο καθηγητής θεώρησε τις δημοσιεύσεις προσβλητικές και ανακριβείς και ζήτησε από τον πρύτανη του ΕΜΠ «να κάνετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που είναι δυνατό να γίνουν ώστε να κατέβουν από τους διακομιστές, εφόσον βρίσκονται εντός ΕΜΠ, οι δυσφημιστικές για το πρόσωπό μου αναρτήσεις».



“Δεν ζήτησα να κλείσει”



«Οφειλα ως θιγόμενος να απευθυνθώ στον διοικητικά ανώτερο και να απαιτήσω να γίνουν οι ενέργειες που προβλέπονται από τον εσωτερικό κανονισμό του Πολυτεχνείου. Δεν ζήτησα να κλείσει το indymedia», διευκρίνισε στην «Εφ.Συν.» ο κ. Πάνιας.



Πράγματι, στις 9/11, την επόμενη ημέρα κοινοποίησης της επιστολής Πάνια, το Κέντρο Δικτύων του ΕΜΠ ενημερώνει τον πρύτανη για τον αριθμό και το ακριβές σημείο όπου βρίσκεται η πρίζα από την οποία τροφοδοτείται η ιστοσελίδα, με δικό της server. Σε λιγότερο από 48 ώρες η παροχή ίντερνετ διακόπτεται και το indymedia, όπως και τα άλλα δύο μέσα αντιπληροφόρησης, σταματάνε να εκπέμπουν από το Πολυτεχνείο.



Το αθηναϊκό indymedia, που λειτουργεί εδώ και 11 χρόνια, έχει πολύ υψηλή αναγνωσιμότητα, με εκατομμύρια καθημερινές αναγνώσεις σελίδων, προστατεύει την ανωνυμία των χρηστών του και είναι το πιο πολυδιαβασμένο σε ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερα από 100 τοπικά indymedia, που λειτουργούν με οριζόντιες διαδικασίες.



Στο στόχαστρο των ακροδεξιών



Καταλυτική ήταν η λειτουργία του σε κινηματικά γεγονότα, όπως ο Δεκέμβρης του ’08, ενώ αποτελεί πηγή ενημέρωσης, δυστυχώς και λογοκλοπής ή παρερμηνείας για πολλούς δημοσιογράφους. Εχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο ακροδεξιών και νεοναζί βουλευτών, χωρίς όμως να καταφέρουν να το κλείσουν. Εντύπωση κάνει η άμεση κίνηση λογοκρισίας με ευθύνη του πρύτανη, με πιθανή αφορμή μια φοιτητική παρέμβαση για τις Σκουριές, τη στιγμή που οξύνεται η καταστολή ενάντια στους αγώνες των κατοίκων αλλά και η μιντιακή προπαγάνδα. Ηδη από την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιούνται δεκάδες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο indymedia και τον 98FM, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ την Πέμπτη στις 18.00 διοργανώνεται πορεία στο Μοναστηράκι.



Από efsyn μέσω anergoidimosiografoi

via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Έχουν περάσει σχεδόν 15 χρόνια από τότε που άρχισε η θρυλική σειρά “Κωνσταντίνου και Ελένης” και οι πρωταγωνιστές της έχουν αλλάξει αρκετά…




Τρανό παράδειγμα η Ελένη Φιλίππα,η οποία ενσάρκωνε τη δικηγόρο της Ελένης Βλαχάκη,την Έλλη Ρούσου.


Για δείτε πως είναι σήμερα:









via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE




Η τρέλα δεν πάει στο βουνά...




Ο τύπος που θα δείτε στο βίντεο έβαλε στο στόμα του 600 καλαμάκια κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ.







via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Η πανέμορφη Emily DiDonato ποζάρει στον φακό φορώντας τα τελευταία σχέδια της φετινής καλοκαιρινής καμπάνιας γνωστής εταιρείας. ...



Ηλιοκαμένη με wet λουκ και απίστευτο αισθησιασμό η DiDonato αναδεικνύει τα μαγιό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάτω από τον καυτό ήλιο.


































via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip










Perierga.gr - Η "ένδοξη" ιστορία του χαρτιού τουαλέτας!

Η «ένδοξη» ιστορία του χαρτιού τουαλέτας!



Η «ανακάλυψη» που άλλαξε τον ρου της Ιστορίας!

«Τεράστια και απλησίαστη ανακάλυψη!», διάβαζε με πηχυαίους τίτλους ο αναγνώστης στο περιοδικό Scientific American.Ήταν η δεκαετία του 1850, μια εποχή όπου οι εφευρέσεις έπεφταν βροχή και άλλαζαν δραστικά τον κόσμο: η μοντέρνα ραπτομηχανή και το οπλοπολυβόλο έβλεπαν, ανάμεσα σε άλλα, το φως της ημέρας.Οι αναγνώστες του δημοφιλούς περιοδικού «σκόνταφταν» σε μια μικρή διαφημιστική καταχώρηση κάτω από τη γιγαντιαία επικεφαλίδα: ήταν η ρεκλάμα για το «φαρμακευτικό χαρτί» του Joseph C. Gayetty, η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που το χαρτί τουαλέτας γινόταν εμπορικό προϊόν!Η «μεγαλύτερη ευλογία της εποχής», όπως διαλαλούσε η διαφήμιση, άφησε ωστόσο το κοινό εμβρόντητο. Η θριαμβευτική ανακοίνωση του Gayetty αποδεικνυόταν αρκετά προκλητική: μπορεί σήμερα το ρολό υγείας να θεωρείται απαραίτητη οικιακή άνεση, πίσω στα 1850 ωστόσο η ιδέα του να πετάξει κανείς τα λεφτά του για κάτι τέτοιο φάνταζε εξωφρενική!

Η ανθρωπότητα εξάλλου σκούπιζε τον πισινό της με ό,τι έβρισκε εδώ και χιλιετίες χωρίς πρόβλημα!

Perierga.gr - Η "ένδοξη" ιστορία του χαρτιού τουαλέτας! Πόσο μάλλον που η επιστημονική κοινότητα και το ιατρικό κατεστημένο γέλασαν με την καρδιά τους με την «ανακάλυψη» του Gayetty, κυρίως από τους ισχυρισμούς του δαιμόνιου νεοϋρκέζου επιχειρηματία ότι το «φαρμακευτικό» του χαρτί μπορούσε να θεραπεύσει τις αιμορροΐδες. Σύντομα λοιπόν οι σελίδες των πλέον έγκριτων ιατρικών επιθεωρήσεων κατακλύζονταν από σάτιρα και επιχειρηματολογία κατά του νέου προϊόντος.



Παρά τις μεγαλειώδεις διακηρύξεις του ωστόσο, ο Gayetty δεν ήταν ο πρώτος που «ανακάλυπτε» το χαρτί τουαλέτας. Όπως με την πυξίδα, τη χειράμαξα, το μετάξι και την πυρίτιδα, οι Κινέζοι το χρησιμοποιούσαν εδώ και εκατοντάδες χρόνια: οι ενδείξεις κάνουν λόγο ήδη για τον 2ο αιώνα μ.Χ., με το ρολό υγείας να προορίζεται αρχικά για τους αυτοκρατορικούς πισινούς.

Perierga.gr - Η "ένδοξη" ιστορία του χαρτιού τουαλέτας! Περί τα τέλη του 14ου αιώνα ωστόσο η χρήση του γενικεύτηκε και στους κοινούς θνητούς, με το χαρτί υγείας να κυκλοφορεί στα πέρατα της αχανούς χώρας. Ακόμα και ο αυτοκράτορας Hongwu, ένας βάναυσος και δεσποτικός ηγεμόνας του 14ου αιώνα, έδειξε την ευαίσθητη πλευρά του παραγγέλλοντας 15.000 φύλλα αρωματισμένου και μαλακού χαρτιού για την αυτοκρατορική του οικία…



Η καινοτομία δεν επεκτάθηκε ωστόσο στη Δύση. Οι βρετανοί μικροκτηματίες ήταν ικανοποιημένοι από την καθαριστική χρήση του μαλλιού των προβάτων και των φύλλων των δέντρων, την ίδια ώρα που η αριστοκρατία κρατούσε την περιοχή καθαρή με λινά υφάσματα ή κομμάτια από σκισμένα ρούχα, συχνά μάλιστα αναθέτοντας στους υπηρέτες της το επίπονο αυτό έργο.Perierga.gr - Η "ένδοξη" ιστορία του χαρτιού τουαλέτας! H έλευση της τυπογραφίας έμελλε να προμηθεύσει τον Δυτικό με νέα μέσα για την περιποίηση της επίμαχης περιοχής: εφημερίδες, φυλλάδια και μπροσούρες ήταν πλέον διαθέσιμα για την πρωκτική φροντίδα. Όπως μάλιστα παρατηρεί ο συγγραφέας του 17ου αιώνα Thomas Browne: «Αυτός που παράγει βιβλία σε αφθονία ή παράγει παιδιά σε αφθονία είναι υπό μία έννοια ευεργέτης του κόσμου, γιατί τον προμηθεύει με χαρτί τουαλέτας και στρατιώτες»…



Perierga.gr - Η "ένδοξη" ιστορία του χαρτιού τουαλέτας! Αυτό βέβαια θα άλλαζε καθοριστικά τον 19ο αιώνα: ο Gayetty δεν ήταν μόνος στον αγώνα του να εμπορευματοποιήσει το ρολό υγείας. Η βρετανική φίρμα GW Atkins & Co, που κυριαρχούσε στην αγορά το 1890, ισχυριζόταν ότι διέθετε βασιλική εξουσιοδότηση για την παραγωγή χαρτιού τουαλέτας ήδη από το 1817. Υπόθεση που δεν επιβεβαιώνεται ωστόσο και μπορεί να εμπίπτει σε μαρκετίστικους χειρισμούς.Όπως κι αν έχει, ήταν το «φαρμακευτικό χαρτί» του Gayetty που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αναταραχή όταν εμφανίστηκε στα ράφια των φαρμακείων της Αμερικής. Τα φύλλα του χαρτιού υγείας ήταν, όπως το έθετε κομψά ο Gayetty, «ευαίσθητα σαν χαρτονόμισμα». Αυτό που προκάλεσε ωστόσο τη μήνη της ιατρικής κοινότητας ήταν ο κομπασμός του Gayetty ότι το χαρτί του όχι μόνο θεράπευε τις αιμορροΐδες, αλλά μπορούσε και να αποτρέψει την εμφάνισή τους. Παρά την έντονη αντίδραση του επιστημονικού κατεστημένου και τις πολλαπλές διαψεύσεις σε επιστημονικό και καθημερινό Τύπο, η αντίληψη ότι το «φαρμακευτικό χαρτί» θεράπευε τις αιμορροΐδες θα επικρατούσε υπογείως μέχρι και τη δεκαετία του 1930.Η σθεναρή αντίδραση του ιατρικού κόσμου έφτασε μάλιστα μέχρι το σημείο να θεωρεί απατεώνα και αγύρτη τον Gayetty, αρνούμενη να του αναγνωρίσει ακόμα και το προφανές: το χαρτί του ήταν πράγματι πιο υγιεινό για την επίμαχη χρήση από το πολτοποιημένο και γεμάτο μελάνι χαρτί των εφημερίδων! Πώς γινόταν να μην το βλέπουν αυτό, διαμαρτυρόταν εντόνως ο Gayetty;

Perierga.gr - Η "ένδοξη" ιστορία του χαρτιού τουαλέτας! Ένας απρόσμενος σύμμαχος για τον πιονέρο της υγιεινής θα αποδεικνυόταν η έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση The Lancet, η οποία διέθετε την αβρότητα να του αναγνωρίσει ότι το χαρτί του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον από χειρουργούς που ασχολούνταν με το επίμαχο σημείο. Όχι βέβαια προτού σαρκάσει και αυτή με τη σειρά της, «προειδοποιώντας» τους χειρουργούς αιμορροΐδων ότι ήταν έτοιμοι να χάσουν τη δουλειά τους από ένα απλό κομματάκι χαρτί με το όνομα του Gayetty τυπωμένο πάνω του!



Φυσικά, το προϊόν του Gayetty δεν ήταν πυροτέχνημα: ακόμα κι αν δεν θεράπευε τις αιμορροΐδες, δεν έπαυε να ήταν απαλότερο και καθαρότερο από τα δωρεάν υποκατάστατά του, γεγονός που εκτίμησε τελικά το κοινό. Και πολύ σύντομα μια σειρά από μιμητές θα έριχναν στην αγορά τις δικές τους εκδοχές του «φαρμακευτικού χαρτιού».

Perierga.gr - Η "ένδοξη" ιστορία του χαρτιού τουαλέτας! Παρά τη διάχυση του ρολού τουαλέτας στην αγορά, οι πρώιμες αυτές προσπάθειες δεν δικαίωναν πάντα τις προσδοκίες του κόσμου. Γι’ αυτό και στα 1930 η Northern Tissue αναγκάστηκε να διακηρύξει ότι το δικό της χαρτί ήταν «χωρίς αγκίδες», σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις διαμαρτυρίες του κοινού για το κακής ποιότητα ρολό υγείας του ανταγωνισμού.



Σήμερα, η βιομηχανία χαρτιού υγείας στις ΗΠΑ μετρά πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, με τον μέσο Αμερικανό να χρησιμοποιεί περισσότερα από 20.000 φύλλα τον χρόνο. Η «ανακάλυψη» του Gayetty έμελλε να έχει επιτυχία, όχι βέβαια προτού πειστεί τελεσίδικα ο κόσμος για την ανάγκη αλλά και τα οφέλη της χρήσης χαρτιού υγείας.

Το δικό του χαρτί τουαλέτας, το μόνο που κυκλοφορούσε στην αγορά από το 1857 έως το 1890, έπρεπε να ανταγωνιστεί τις δωρεάν εναλλακτικές λύσεις που πρόσφεραν αφειδώς οι παλιές εφημερίδες, οι μπροσούρες και τα φύλλα των δέντρων…http://perierga.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1




Άφησαν τον τόπο τους, τις οικογένειές τους για να ψάξουν ένα καλύτερο αύριο. Δεν τα βρήκαν. Αντίθετα, συνάντησαν μίσος και σκληρότητα στην Ελλάδα της κρίσης. Ένα συγκλονιστικό video για τον Γολγοθά των μεταναστών στη χώρα μας και τη ρατσιστική βία που "γεννήθηκε".




Πρόσφατα, μια γυναίκα από τη Συρία είπε πως πια προτιμάει τον εμφύλιο στη χώρα της, από την παραμονή στην Ελλάδα. Η ρατσιστική βια στη χώρα μας έχει γίνει –δυστυχώς – καθημερινότητα για εκείνους που άφησαν τον τόπο τους για ένα καλύτερο μέλλον στην «πολιτισμένη» Ελλάδα, στην κοιτίδα της Δημοκρατίας.


Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο «Into the fire» και «ανέβηκε» στο YouTube το περασμένο Σάββατο, 20 Απριλίου. Είναι το έργο του Γκάι Σμώλμαν και της Κέητ Μαρά, που βρέθηκαν στη χώρα μας για να γυρίσουν ταινίες μικρού μήκους για τη λιτότητα.


Είδαν μετανάστες χωρίς δουλειά να κοιμούνται στα παγκάκια, πρόσφυγες ή κάποιους που ζητούν άσυλο να ζουν υπό άθλιες συνθήκες. Και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα video (λίγο περισσότερο από 30’ βγήκε) για όλους εκείνους που ήλπιζαν σε μια καλύτερη τύχη αλλά στη χώρα που «γέννησε» τη Δημοκρατία βρήκαν το ρατσισμό της Χρυσής Αυγής και της Ελληνικής Αστυνομίας.


Πολλοί από τους πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ είναι πρόσφυγες που θέλησαν απλά να περάσουν από την Ελλάδα, στο δρόμο για άλλο ευρωπαϊκό κράτος αλλά εγκλωβίστηκαν στη γραφειοκρατία.


Το Into the Fire χρηματοδοτήθηκε από δωρεές απλών ανθρώπων, που ήθελαν κάτι να κάνουν.


Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου ταυτόχρονα από πολλές ηλεκτρονικές σελίδες ανά την Ευρώπη μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες και αναμένεται να προβληθεί στις 29 Απριλίου στο School of Oriental and African Studies, στο Λονδίνο.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91



Δεν μας φτάνει η δαμόκλειος σπάθη της Τρόικας, έχουμε και την αναλγησία κράτους και θεσμών , εξαιτίας των οποίων κινδυνεύουμε τώρα να πληρώνουμε τα σπασμένα της απερισκεψίας που επιδείχθηκε για την υιοθέτηση ευρωπαϊκής οδηγίας, η οποία προνοεί την επίτευξη τω ενεργειακών και κλιματικών στόχων που έχουν τεθεί για την Κύπρο, στα πλαίσια της οποίας εντάσσεται και η πρόνοια για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.




Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει την Πολωνία και την Κύπρο στο Δικαστήριο της ΕΕ, γιατί απέτυχαν μέχρι στιγμής να μεταφέρουν στην εθνική νομοθεσία την οδηγία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Σκοπός της οδηγίας είναι να διασφαλιστεί μέχρι το 2020 ότι η ενέργεια που καταναλώνεται στην ΕΕ, θα προέρχεται κατά 20% από τις ανανεώσιμες πηγές, ενώ θα έπρεπε να είχε μεταφερθεί στην εθνική νομοθεσία έως τις 5 Δεκεμβρίου του 2010.


Η Επιτροπή προτείνει την επιβολή ημερήσιου χρηματικού πρόστιμου για την Κύπρο, ύψους 11404,80 ευρώ.


Το πιο τραγικό όμως, είναι ότι στην περίπτωση που επιβληθεί ποινή στην Κύπρο, το ημερήσιο χρηματικό πρόστιμο θα πρέπει να καταβάλλεται για το διάστημα από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης, μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς στην εθνική νομοθεσία, εντούτοις από τις 21 Μαρτίου που έγινε η προσφυγή εναντίον της Κύπρου, δεν έχουμε προβεί ακόμη σε καμία ενέργεια για προώθηση της νομοθεσίας.


Μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής Εμπορίου ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Μιχαηλίδης, υπενθύμισε ότι υπήρξε δέσμευση από κυβερνητικής πλευράς, πως ο επανασχεδιασμός του προγράμματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα κατατεθεί ενώπιον της Επιτροπής το συντομότερο δυνατό.


Κάλεσε παράλληλα το Υπουργείο Εμπορίου να προχωρήσει τάχιστα για την εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας η οποία θα έπρεπε να έχει ήδη ενσωματωθεί στην κυπριακή νομοθεσία.


Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα κάλεσε με τη σειρά του την Κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή το αναθεωρημένο σχέδιο χορηγιών για την χρήση ΑΠΕ, κυρίως φωτοβολταϊκών συστημάτων, σχέδιο το οποίο ετοιμάστηκε και κατατέθηκε στη Βουλή από την προηγούμενη κυβέρνηση και το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας.


Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότση αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση του θέματος μετά και την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη δυνατότητα χρήσης των φωτοβολταϊκών, με τη μέθοδο του net metering και της αυτοπαραγωγής από τους πολίτες, ή τις επιχειρήσεις.


Ο κύριος Βότσης δήλωσε ότι Υπηρεσία Ενέργειας και ΡΑΕΚ δεσμεύτηκαν ενώπιον της Επιτροπής, ότι εντός της εβδομάδας θα δημοσιοποιηθούν όλες οι πληροφορίες, για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι αιτήσεις.


Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα κάλεσε την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια επιπλέον εφαρμογή πράσινης πολιτικής η οποία, όπως είπε, όχι μόνο θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας αλλά θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας.


Η Επιτροπή Εμπορίου κλήθηκε από τον Βουλευτή των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργο Περδίκη να έρθει ενώπιον των ευθυνών της και να αναγκάσει το αρμόδιο Υπουργείο Εμπορίου να φέρει άμεσα τη νομοθεσία ενώπιον της Βουλής.


Σύμφωνα με τον κύριο Περδίκη, στον κάθε κύπριο πολίτη αναλογούν 10,6 βατ ημερήσια κατανάλωση ρεύματος με φωτοβολταϊκά και αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε στον πάτο της λίστας με τις χώρες που επιβάλλεται να εφαρμόσουν το σύστημα της εναλλακτικής ενέργειας.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Αφέθηκε ελεύθερη η 34χρονη Πριν από λίγο αφέθηκε ελεύθερη η 34χρονη οδηγός, η οποία το πρωί παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την 42χρονη τροχονόμο, που ρύθμιζε την κυκλοφορία...

στη λεωφόρο Κηφισίας.Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος για την υπόθεση.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Για ένα τραγικό γεγονός που συνέβη πριν κάποια χρόνια μίλησε η πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός στο Πρωινό mou.






Στα δικαστήρια βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο σύζυγος της Ναταλίας Δραγούμη, Έντι Ρόμπερτς, για τον θάνατο της οικιακής τους βοηθού. Η 20χρονη κοπέλα βρήκε τραγικό θάνατο κάνοντας δουλειές μέσα στο σπίτι, χρησιμοποιώντας μια οικιακή συσκευή έπαθε ηλεκτροπληξία.


Η Ναταλία Δραγούμη, καλεσμένη στο Πρωινό mou εξήγησε: "Αυτό είχε γίνει πριν από επτά χρόνια. Έχασε τη ζωή της από ηλεκτροπληξία. Υπήρχε στο σπίτι μας, στον πίνακα, ένα κουμπί σαν όλα τα άλλα, το οποίο όμως αναιρούσε τη λειτουργία του ρελέ. Ένας επαγγελματίας, επιπόλαιος ηλεκτρολόγος δεν μας έδειξε ποτέ αυτό το κουμπί. Χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή. Πριν μισή ώρα είχε κάνει μπάνιο το παιδί. Ήμασταν όλοι στο σπίτι. Η ΔΕΗ είχε έρθει και έλεγξε τη γείωση και μας έδωσε άδεια, όμως η γείωση δεν ήταν σωστή. Η ευθύνη του ιδιοκτήτη είναι ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του κουμπιού αυτού".









via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε τις αιτήσεις των Χατζηιωάννου και Sprider Stores για υπαγωγή στη διαδικασία εξυγίανσης και λήψης...

προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν και ισχύουν σήμερα.



Όπως αναφέρεται σε σχετικές ανακοινώσεις, οι δύο εταιρείες θα καταθέσουν άμεσα έφεση κατά της ως άνω απόφασης, καθώς θεωρούν ότι οι λόγοι απόρριψης της αίτησης δύναται να ανατραπούν στο Εφετείο, ούτως ώστε να γίνουν δεκτές οι αίτησεις τους, με τις οποίες διασφαλίζεται η βιωσιμότητά τους, η εξασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων και των μετόχων, καθώς και η προστασία τους έναντι των πιστωτών.



Οι διοικήσεις των εταιρειών εκτιμούν ότι, μέσω της διαδικασίας εξυγίανσης, θα πετύχουν την αναδιάρθρωσή τους και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91



Ο απαχθείς μητροπολίτης Χαλεπίου, Παύλος έχει πάρει πτυχίο από το Πολυτεχνείο του Πανεπιστημίου Τισρίν, που βρίσκεται στη Λαοδικεία.






Σπούδασε στη συνέχεια Θεολογία στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ και κατόπιν εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο αντικείμενο της Λειτουργικής.


Ήταν αρχιμανδρίτης και κοσμήτορας επί σειρά ετών στη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ, τη μοναδική Θεολογική Σχολή στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.


Το 2000 έγινε μητροπολίτης Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας.


Συνεργάστηκε με το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, το οποίο παρείχε υποτροφίες για φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ και υποστήριξε προγράμματα με τα οποία καθηγητές Θεολογικής από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δίδασκαν στη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ, δεδομένου ότι πέραν της αραβικής γλώσσας, στα μαθήματα χρησιμοποιούνταν και η ελληνική.


Οι δεσμοί, μάλιστα, των Θεολογικών Σχολών της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και του Μπαλαμάντ ήταν τόσο ισχυροί που πολλοί φοιτητές από το Μπαλαμάντ συνέχιζαν τις σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Ελλάδα.


Ο μητροπολίτης Παύλος οργάνωσε τη Μητρόπολη Χαλεπίου, η μισή από την οποία βρίσκεται εντός των ορίων της Συρίας και η άλλη μισή εντός των ορίων της Τουρκίας.


Σε ό,τι αφορά το ανθρωπιστικό του έργο έχει ιδρύσει οικοτροφεία για τους φοιτητές που σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο του Χαλεπίου, έχει οργανώσει ενορίες και μοναστικά κέντρα, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την έκδοση ελληνικών βιβλίων μεταφρασμένων στα αραβικά.


Θεωρείται από τους πιο δραστήριους μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητός και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91











Φως στο βάθος του Σύμπαντος


Δέκα δισεκατομμυρίων ετών το αρχαιότερο σουπερνόβα



Ομάδα επιστημόνων στις ΗΠΑ μελετώντας εικόνες και δεδομένα του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble εντόπισε έναν υπερκαινοφανή αστέρα (σουπερνόβα) στα βάθη του Σύμπαντος. Βρίσκεται σε απόσταση δέκα δισ. ετών φωτός και είναι το πιο απομακρυσμένο και αρχαιότερο σουπερνόβα που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα. Η κωδική ονομασία του υπερκαινοφανούς αστέρα είναι SN SCP-0401 αλλά η επιστημονική κοινότητα το βάφτισε «Mingus».

H ανακάλυψη είναι ιδιαίτερα σημαντική επειδή, σύμφωνα με τους ειδικούς, το Mingus ανήκει σε μια από τις πιο σπάνιες κατηγορίες αστρικών εκρήξεων, την κατηγορία 1a.

Η μελέτη του αναμένεται να αποκαλύψει νέα κοσμικά δεδομένα με τους επιστήμονες να ευελπιστούν ότι θα έρθουν στο φως πρόσθετα στοιχεία για τη μυστηριώδη κοσμική ενέργεια που θεωρείται υπεύθυνη για την διαστολή του Σύμπαντος.

Την ανακάλυψη έκαναν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και ερευνητές στο πρόγραμμα Supernova Cosmology Project (SCP). Η ανακάλυψη θα δημοσιευθεί στην επιθεώρηση «Astrophysical Journal». Βήμα Science



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7



Αυτή η σιχαμένη φωτογραφία της Βασίλισσας Ελισάβετ, κάνει το γύρο όλου του πλανήτη, για το προφανές.





Μια εικόνα, χίλιες σιχαμένες λέξεις!




box news



via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82



Εξετάζοντας την αντοχή της οθόνης του Galaxy S4 Ένα από τα κριτήρια των περισσότερων αγοραστών smartphone είναι σίγουρα η αντοχή της συσκευής. Οι χρήστες θέλουν, ειδικά στο θέμα της οθόνης, τα...

καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.



H ειδική επικάλυψη Gorilla Glass της Corning, θεωρείται από τις πιο ανθεκτικές επιφάνειες και χρησιμοποιείται σε πολλές συσκευές.



Ένας χρήστης του YouTube επέλεξε να δοκιμάσει τις αντοχές της τελευταίας γενιάς Gorilla Glass 3 στο καινούριο του Samsung Galaxy S4, το οποίο αναμένεται στη χώρα μας στις 27 Απριλίου. Για τις ανάγκες του τεστ χρησιμοποιήθηκαν κέρματα, κλειδιά και μαχαίρια.



Δείτε τα αποτελέσματα στο βίντεο…




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91



Ο Γιάννης Πάριος πάντα εκφράζεται με μεγάλο σεβασμό για τους καλλιτέχνες σε μια εποχή που ελάχιστοι σέβονται τους παλιότερους και λένε για κάποιους ότι θα πρέπει να πάνε στα σπίτια τους...






«Ποιος μωρέ θα μου πει να πάω σπίτι μου εγώ ή η Χαρούλα ή η Δήμητρα; Ποιος; Θα πάμε στο σπίτι μας όταν το αποφασίσουμε εμείς και όχι επειδή θα μας το επιβάλει ?άκου να δεις τι ζούμε!? ο όποιος τυχάρπαστος θέλει να θορυβήσει. Συναντιέμαι καμιά φορά με νέα παιδιά και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ασχολούνται με το τραγούδι και δεν ξέρουν τον Τσιτσάνη. Άμα δεν ξέρεις ιστορία, πώς θα προχωρήσεις; Ακούμε ξένους, μου λένε! Μα και εγώ άκουγα Ρόλινγκ Στόουνς, αλλά υποκλινόμουν στον Τσιτσάνη. Δεν μπορεί να μην ξέρεις τον «θησαυρό» της χώρας σου, ούτε μπορείς να μη δουλεύεις και να ασχολείσαι μόνο με την «εικόνα» σου? Πες μου, τι θα αφήσουν πίσω τους; Κοιλιακούς και σιλικόνη;» τόνισε στο TV Έθνος και συνέχισε αναφορικά με το αν τον ενοχλούν ανάλογες θέσεις ή τον πικραίνουν: «Σιγά μην πικραθώ από πικραμένους και απελπισμένους που προσπαθούν να υπάρξουν θάβοντας εμάς τους παλιότερους... Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω! Δεν χάνω το χρόνο μου.»


Ο Βαλάντης μίλησε πριν από λίγο καιρό για εκείνον, για την Αλεξίου και για τα παραπανίσια κιλά της Γαλάνη. Τι απαντά σε αυτό; «Δεν πλασαρίστηκε σαν μανεκέν η Δήμητρα, ούτε πούλησε μπούτι! Τη θεϊκή φωνή της έβγαλε προς τα έξω και μας πλούτισε! Δεν υπάρχει σεβασμός, είναι απίστευτο. Να πιάνεις στο στόμα σου τη Γαλάνη επειδή σε ενοχλούν τα κιλά της!»





via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE
Κατέβηκε από την ταράτσα της οικοδομής, ο άνδρας που απειλούσε να αυτοκτονήσει, στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων.Όπως διαβάζουμε στο ipeirotika.gr οι...

διαπραγματεύσεις κράτησαν περίπου τέσσερις



ώρες ενώ από την αρχή πήγαν στο σημείο αστυνομικοί και δυνάμεις της ΕΜΑΚ που είχαν μαζί τους προστατευτικό "δίχτυ".Ο νεαρός κατέβηκε περίπου στις 19:00 και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91



Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί σε Αθήνα και επαρχία μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που εισήγαγε και διακινούσε παράνομα μεγάλες ποσότητες φαρμάκων και σκευασμάτων εξωσωματικής γονιμοποίησης, αλλά και φάρμακα για τον καρκίνο.






Στην υπόθεση εμπλέκονται γιατροί και φαρμακοποιοί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της Αστυνομίας έχουν ήδη προχωρήσει σε δέκα συλλήψεις.


Οι έρευνες, οι οποίες γίνονται με τη συνεργασία του ΣΔΟΕ πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο.


Τα μέλη του οργάνωσης εισήγαγαν φάρμακα αγνώστου προελεύσεως στη χώρα μας, χωρίς την έγκριση του ΕΟΦ και στη συνέχεια τα διακινούσαν στην αγορά.


Έτσι έφθαναν στα ράφια των φαρμακείων σκευάσματα επικίνδυνα για την υγεία των πολιτών, ενώ την ίδια στιγμή η ζημία στα ταμεία του κράτους ήταν τεράστια.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91



Πολλαπλά εγκαύματα υπέστη ένας 32χρονος οδηγός νταλίκας, στην προσπάθειά του να σβήσει τη φωτιά που ξέσπασε στο ρεζερβουάρ του οχήματος.




Το ατύχημα σημειώθηκε σε παράδρομο του επαρχιακού δρόμου Λάρισας-Συκουρίου κοντά στην κεντρική Λαχαναγορά.


Ο άτυχος 32χρονος την ώρα που προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά τυλίχθηκε στις φλόγες. Αμέσως στο σημείο έφθασαν θαμώνες ενός καταστήματος, οι οποίοι είδαν τον άτυχο άνδρα.


Αμέσως, του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική.


Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με πολλαπλά εγκαύματα όπου και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της μονάδας Απ. Κομνός φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού σε ποσοστό 40% γι αυτό και προς αντιμετώπιση τους, εντός της ημέρας θα διακομιστεί στο ΚΑΤ.


Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διεξάγει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91




Λίγο πριν κλείσει χθες η εκπομπή "Ράδιο Αρβύλα" έδειξε ένα απολαυστικό βίντεο με πρωταγωνίστρια την Ελένη Μενεγάκη!




Η παρουσιάστρια έκανε ρεπορτάζ για τα κρασιά! Έκανε τόσο καλό ρεπορτάζ, που δοκίμασε όλα τα κόκκινα κρασιά και στο τέλος της εκπομπής της γελούσε ασταμάτητα και έχανε τα λόγια της.


Δείτε το βίντεο!



gossip-tv



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Είναι στο δρόμο για το πατριαρχείο του Χαλεπιού, είπε ο επίσκοπος Τόνι Γιαζίγκι




Οι δύο μητροπολίτες που είχαν απαχθεί χθες κοντά στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς από τη Δαμασκό.



«Και οι δύο τους είναι στο δρόμο για το πατριαρχείο του Χαλεπιού», είπε ο επίσκοπος Τόνι Γιαζίγκι.




Νωρίτερα η θρησκευτική οργάνωση «L’Oeuvre d’ Orient» είχε ανακοινώσει ότι ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ έχουν απελευθερωθεί και βρίσκονται στην ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στο Χαλέπι.




Η οργάνωση, έργο της οποίας είναι να βοηθά τις Εκκλησίες της Ανατολής που αντιμετωπίζουν προβλήματα, χαιρέτισε με ανακοίνωσή της την απελευθέρωση των δύο επισκόπων, «όμως, υπενθυμίζει στις διεθνείς αρχές ότι πρέπει να κάνουν τα πάντα για να απελευθερωθούν και δύο ιερείς (ένας ελληνορθόδοξος και ένας Αρμένιος καθολικός) οι οποίοι κρατούνται όμηροι εδώ και σχεδόν τρεις μήνες».






Σχόλιο ιστολογίου: Μέχρι τη στιγμή που θα υπάρξει συνάντηση ανθρώπων του πατριαρχείου Αντιοχείας με τους δύο "απελευθερωθέντες", διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, αφού έχει διαρρεύσει εδώ και αρκετές ώρες είδηση η οποία φέρει ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας να έχουν μεταβεί στην Συρία για επιχεπίρηση απελευθέρωσης των μητροπολιτών. Ταυτόχρον α, και μετά από ισχυρές πιέσεις -έως και του Βατικανού- και δράση ακόμη και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, η είδηση θεωρείται ως θετική κλιμάκωση, αφού η παράταση της συγκεκριμένης απαγωγής περιείχε και το ενδεχόμενο εξαναγκασμού στροφής ακόμη και της Ευρώπης κατά του "απελευθερωτικού στρατού" (των ισλαμοφασιστών της Αλ-Κάντα και των μισθοφόρων της Λιβύης) με οριστική απομόνωσή του...







via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82




via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Τρία χρόνια, με τρία Μνημόνια και ο απολογισμός είναι τραγικός για τον Ελληνικό λαό. Στα «απάνεμα λιμάνια» που έλεγε ότι θα καταλήξουμε ο ανεκδιήγητος Γ. Παπανδρέου, μετατράπηκαν σε κόλαση για τον ελληνικό λαό. Μην αρχίσουμε να αναφέρουμε τι μας έλεγε το αστικό πολιτικό υπηρετικό προσωπικό των αστών, για την ανάπτυξη που θα ερχόταν στο τέλος του 2010, για την Ελλάδα που θα ήταν στις αγορές το 2012 και θα έμπαινε σε τροχιά ανάπτυξης κλπ.



Θα αρκεστούμε –στο βίντεο που παραθέτουμε- να παραθέσουμε αριθμούς που δείχνουν την κοινωνική καταστροφή που έφεραν τα τελευταία τρία χρόνια οι αστικές κυβερνήσεις. Παρακολουθούμε μια τραγωδία που βιώνει ο κόσμος της εργασίας και θα παραμένει η ίδια κατάσταση όσο ο λαός δεν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του.







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE




via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1










Ξυπνούν οι αρκούδες από τη χειμερία νάρκη;

Η χειμερία νάρκη της αρκούδας είναι μια μορφή ύπνου, κατά τη διάρκεια του οποίου οι ζωτικές λειτουργίες ελαχιστοποιούνται. Ενώ, όταν η αρκούδα κοιμάται κανονικά, η καρδιά της χτυπάει με 40-50 παλμούς το λεπτό, κατά τη χειμερία νάρκη πάλλεται μόλις 6–19 φορές το λεπτό. Ακόμα και η λειτουργία των πνευμόνων ελαχιστοποιείται στις 6 ανάσες το λεπτό. Οι αρκούδες έχουν συνήθως θερμοκρασία σώματος 37 βαθμούς, αλλά κατά τη χειμερία νάρκη η θερμοκρασία τους πέφτει στους 32 περίπου βαθμούς. Η σχετικά μικρή πτώση της θερμοκρασία επιτρέπει στην αρκούδα να ξυπνήσει, αν διαισθανθεί, για παράδειγμα, ότι κινδυνεύει. Η ικανότητα της αφύπνισης ξεχωρίζει την αρκούδα από τα περισσότερα άλλα ζώα που κοιμούνται καθ’ όλο το χειμώνα. Οι σκαντζόχοιροι και οι σκίουροι, για παράδειγμα, δεν πέφτουν σε νάρκη, αλλά σε λήθαργο, οπότε σχεδόν το σύνολο των φυσιολογικών τους λειτουργιών αδρανοποιείται. Η θερμοκρασία του σώματος αυτών των ζώων πέφτει περίπου στους 4 βαθμούς και η λειτουργία της καρδιάς τους μειώνεται από τους 200 στους 5 παλμούς το λεπτό. Οι αρκούδες, κατά τη χειμερία νάρκη, αξιοποιούν επίσης αποτελεσματικά τις εκκρίσεις τους. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούν τα ούρα για την παραγωγή πρωτεϊνών, αποφεύγοντας έτσι την απώλεια μυϊκής μάζας. ΠΗΓΗ: science illustrated.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Ηταν Παρασκευή, 23 Απριλίου του 2010. Γιορτή του Αγίου Γεωργίου, μέρα που γιόρταζε και ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν στο Καστελόριζο με ειδικό σκοπό. Οχι φυσικά για να υπογραμμίσει με την παρουσία του την ελληνικότητα του ακριτικού νησιού, που είναι καρφί στα συμφέροντα της Τουρκίας.



Κάθε άλλο. Ο Γ. Παπανδρέου είχε διαλέξει συμβολικά το Καστελόριζο για να οδηγήσει από εκεί την Ελλάδα στη μεγαλύτερη εθνική ταπείνωση της σύγχρονης ιστορίας της: να την υπαγάγει σε καθεστώς υποτέλειας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ μέσω της υπογραφής του διαβόητου πλέον ανά την υφήλιο Μνημονίου. «Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την...


ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης που από κοινού δημιουργήσαμε στην ΕΕ.



Εχω ήδη δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες» ανακοίνωσε προς τον παγωμένο από φρίκη ελληνικό πληθυσμό. «Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες» πρόσθετε υποκριτικά. «Δημιουργήσαμε νέες συμμαχίες» καυχιόταν. «Ξέρουμε τον δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά» ισχυριζόταν και διακήρυττε ότι «θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι»!



Λόγια του αέρα. Ποιες «νέες συμμαχίες» δημιούργησε ο Παπανδρέου; Με λοιδορίες και περιφρόνηση αντέδρασαν οι «σύμμαχοι» και οι εταίροι του Γιώργου. «Οι Ελληνες παρακαλούν επισήμως για λεφτά τους Ευρωπαίους» ήταν π.χ. ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της γερμανικής κυβερνητικής εφημερίδας «Ντι Βελτ» την επόμενη μέρα. «Η Ελλάδα ζητάει βοήθεια για το βυθιζόμενο σκάφος της» ήταν ο επίσης πρωτοσέλιδος τίτλος της παγκόσμιας έκδοσης των «Τάιμς της Νέας Υόρκης». «Η Ελλάδα παραδίνεται και ζητάει διάσωση» ήταν ο σχετικός τίτλος μέχρι και της ισπανικής «Ελ Παΐς».



Ολοι στο εξωτερικό αντιμετώπιζαν την υπαγωγή σε καθεστώς Μνημονίου ως παράδοση άνευ όρων της Ελλάδας στο απόλυτο έλεος της ΕΕ και του ΔΝΤ. Με πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η γερμανική «Ντι Βελτ» δεν άφηνε κανένα περιθώριο αυταπατών ούτε στο πώς αντιμετώπιζε το θέμα το Βερολίνο ούτε για τα κίνητρά του. «Οι εταίροι μας θα συνδράμουν άμεσα και αποφασιστικά ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά» είχε πει ο Γ. Παπανδρέου στο κωμικοτραγικό από πολιτική σκοπιά διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.



Παραμύθια. Το πρωτοσέλιδο άρθρο της «Ντι Βελτ» την επομένη βάζει τα πράγματα στη θέση τους. «Δεν πρέπει κανείς να αυταπατάται. Δεν οφείλεται σε υπέροχη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη το γεγονός ότι τώρα πρέπει να δοθεί βοήθεια» διευκρινίζει χωρίς περιστροφές και εξηγεί: «Πρόκειται απλώς για την προστασία των δικών μας συμφερόντων. Αν δεν βοηθούνταν οι Ελληνες, μερικές ευρωπαϊκές τράπεζες θα βρίσκονταν εκ νέου στο χείλος του γκρεμού - και τότε θα έπρεπε και πάλι να πληρώσουμε σε διαφορετικό σημείο». Η δεξιά γερμανική εφημερίδα ομολογεί ευθέως ότι «στην καλύτερη περίπτωση τα δισεκατομμύρια της βοήθειας θα δώσουν χρόνο στην υπόλοιπη Ευρωζώνη να αποκτήσει ανοσία καλύτερα εναντίον της ελληνικής καταστροφής από το χρέος». Ο γερμανικός σχεδιασμός συμπεριλαμβάνει από την πρώτη στιγμή και την αναδιάρθρωση του χρέους, με όλες τις ολέθριες συνέπειες της κίνησης αυτής, τις οποίες έχει ήδη υποστεί ο λαός μας.



Η «Ντι Βελτ» το έγραφε από την πρώτη κιόλας μέρα στο προαναφερθέν άρθρο της: «Χωρίς 'κούρεμα' -δηλαδή αναδιάρθρωση χρέους- η Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει» τόνιζε χωρίς ταλαντεύσεις η γερμανική εφημερίδα.



Την ίδια μέρα δημοσιευόταν στην «Καθημερινή», στις 24 Απριλίου 2010, ένα άρθρο του Γιάννη Στουρνάρα, που χαρακτήριζε το Μνημόνιο «μεγάλη ευκαιρία ανόρθωσης της οικονομίας της χώρας» ήδη από τον τίτλο του. «Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ανησυχήσει για ενδεχόμενες αντιδράσεις ορισμένων τμημάτων της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου» υπογράμμιζε ο νυν υπουργός Οικονομικών και πρόσθετε: «Η κυβέρνηση πρέπει να αποκρούσει προτάσεις περί αναδιάρθρωσης του χρέους, που όχι μόνον δεν χρειάζεται, αλλά είναι και επικίνδυνη για τη χρηματοοικονομική ευστάθεια της χώρας». Οπως είναι φυσικό, έγινε αυτό που είπαν οι Γερμανοί.



Πάνω από το άρθρο του Γ. Στουρνάρα υπήρχε στην «Καθημερινή» και ένα άρθρο του ανεκδιήγητου Στέφανου Μάνου. «Επιτέλους, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ - ΔΝΤ! Εκανε πολύ καλά! Η εμπλοκή του ΔΝΤ εξυπηρετεί το γενικό συμφέρον. Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα ωφεληθεί» έγραφε περισπούδαστα ο Στ. Μάνος. Τρομερό... όφελος είδαν οι Ελληνες από το Μνημόνιο! Τρελοί και παλαβοί από τη χαρά τους είναι με τη σημερινή οικονομική κατάσταση!



Του Γιώργου Δελαστίκ μέσω farmakoglwssa-kirki, μοντάζ Wonder Jlaw 2



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE






Αφού άλλαξαν πάνω από 25 φορές τη φορολογία των αυτοκινήτων στα χρόνια του μνημονίου, τώρα συνειδητοποιούν ότι πρέπει να προχωρήσουν και σε μια ακόμη.






Μελετούν τη φορολογία των αυτοκινήτων όχι με κριτήριο τον κυβισμό όπως ισχύει σήμερα, αλλά με κριτήριο την εργοστασιακή αξία. Πλέον, το να παρακολουθήσει κάποιος τις αλλαγές στη φορολογία, προϋποθέτει διδακτορικό στα φορολογικά. Και το να πληρώσει τους φόρους που επιβάλλονται, απαιτεί γεμάτες τσέπες.


Ο κατάλογος είναι εξαντλητικός και η ανάγνωσή του απαιτεί πολύ γερά νεύρα:


1.Το 2009, επιβάλλεται ο ειδικός ετήσιος φόρος στα ΙΧ άνω των 1929 κυβικών και φέρνει επιβαρύνσεις από 150-650 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό


2.Καταργείται η έκπτωση 50% επί του τέλους ταξινόμησης


3.Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας τα οποία εξαρτώνται πλέον από τους ρύπους. Έτσι, δημιουργούνται οχήματα δύο ταχυτήτων: αυτά που κυκλοφόρησαν πριν τον Νοέμβριο του 2010 και αυτά που κυκλοφόρησαν μετά τον Νοέμβριο του 2010.


4.Ιούνιο του 2009 αυξάνεται για πρώτη φορά ο ειδικός φόρος στις βενζίνες (από τα 359 στα 410 ευρώ ανά 1000 λίτρα)


5.Σεπτέμβριο εξαγγέλλεται το μέτρο της απόσυρσης


6.Τον Νοέμβριο αλλάζει η κυβέρνηση και ανακοινώνει αύξηση τελών κυκλοφορίας


7.Νοέμβριο διακόπτεται και η απόσυρση


8.Φεβρουάριο του 2010 αυξάνεται για 2η φορά ο ειδικός φόρος στα καύσιμα από τα 410 στα 530 ευρώ ανά 1000 λίτρα


9.Μάρτιο αυξάνεται ο ΦΠΑ από το 19% στο 21% επηρεάζοντας τις τιμές των καυσίμων αλλά και το κόστος απόκτησης αυτοκινήτων


10.Επιβάλλεται φόρος πολυτελείας στην απόκτηση καινούργιων ΙΧ


11.Νέα (3η) αύξηση του ειδικού φόρου στις βενζίνες από τα 530 στα 610 ευρώ ανά 1000 λίτρα


12.Επανέρχονται τα τεκμήρια διαβίωσης. Η κατοχή ενός δίλιτρου ισοδυναμεί με (θεωρητικό) εισόδημα 5400 ευρώ.


13.Επιβάλλεται φόρος εισοδήματος για τη χρήση εταιρικού αυτοκινήτου


14.Ψαλιδίζεται η έκπτωση φόρου για τη μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτων (leasing)


15.Το Μαϊο του , αυξάνεται για 2η φορά ο ΦΠΑ στο 23% (από 21%)


16.4η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ανεβάζει το ποσό από τα 610 στα 670 ευρώ ανά 1000 λίτρα


17.Αυξάνεται για 2η φορά ο φόρος πολυτελείας στα ΙΧ


18.Τον Σεπτέμβριο, αυξάνονται (πάλι) τα τέλη κυκλοφορίας και ενσωματώνεται σε αυτά ο ειδικός φόρος για τα ΙΧ με κινητήρα άνω των 1929 ευρώ. Το κόστος για ένα παλαιό ΙΧ με μεγάλο κινητήρα εκτοξεύεται ακόμη και στα 1180 ευρώ στέλνοντας πολύ κόσμο στην ουρά για κατάθεση πινακίδων


19.Επανέρχεται η απόσυρση


20.Τροποποιείται ο φόρος πολυτελείας


21.Τον Ιούλιο του 2011 διπλασιάζονται τα τεκμήρια διαβίωσης. Ένα δίλιτρο προϋποθέτει εισόδημα τουλάχιστον 8800 ευρώ.


22.Επιβάλλεται (νέα) αύξηση 10% στα τέλη κυκλοφορίας


23.Θεσπίζεται (πάλι) έκτακτη εισφορά στα ΙΧ με κινητήρα άνω των 1929 κυβικών. Αντιστοιχεί στο 5% του τεκμηρίου διαβίωσης


24.Τον Ιανουάριο του 2013 μονιμοποιείται η έκτακτη εισφορά στα ΙΧ άνω των 1929 κυβικών. Αντιστοιχεί στο 5-10% του τεκμηρίου. Η επιβάρυνση ξεπερνάει τα 2500 ευρώ για ΙΧ με κινητήρα άνω των 3500 κυβικών.


25.Θεσπίζονται πρόστιμα 250-500 ευρώ για τα ΙΧ που συλλαμβάνονται και κυκλοφορούν ανασφάλιστα.


Τι θα αλλάξει με τον υπολογισμό του φόρου βάσει εργοστασιακής αξίας; Κατά κύριο λόγο το κόστος απόκτησης του αυτοκινήτου το οποίο θα γίνει ασφαλώς υψηλότερο για ΙΧ με μικρό κινητήρα και εκατοντάδες άλογα. Το αν θα καταφέρει η κυβέρνηση να υλοποιήσει το μέτρο, θα φανεί στην πράξη.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91



Άγρια επίθεση δέχτηκαν δύο γυναίκες από συγγενή τους το βράδυ της Δευτέρας (22/4) στην περιοχή των Ζαρουχλείκων.




Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την αστυνομία οι δύο γυναίκες δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι από συγγενικό τους πρόσωπο ο οποίος τις τραυμάτισε με το αιχμηρό αντικείμενο στο πρόσωπο.


Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία της επίθεσης, ενώ η μέχρι στιγμής έρευνα δείχνει ότι η επίθεση έγινε από τον πατέρα της οικογένειας στην σύζυγο του και στην κόρη του.


Άμεσα στο σημείο βρέθηκε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο και προσήγαγε τον ηλικιωμένο άνδρα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Τακτική επικοινωνία με μία ελληνίδα συμφοιτήτριά του στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στο Ντάρτσμουθ, είχε στο twitter ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ.








Η νεαρή ελληνίδα με τα αρχικά Ε.Σ., στο τελευταίο της μήνυμα προς τον Τσαρνάεφ πριν σβήσει τον λογαριασμό της έγραφε: «Εσύ είσαι αυτός; Δεν ήξερα ότι πήγες στο Μαραθώνιο».



Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha:





via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82



Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει από τη Μυτιλήνη....






Ως γνωστόν ο άτυχος Γρηγόρης υπεβλήθη την Παρασκευή στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε λεπτή χειρουργική επέμβαση κατά τη διάρκεια της οποίας κάτι δεν πήγε καλά και έμεινε παράλυτος στην αριστερή πλευρά του σώματός του.


Οι γονείς του παλικαριού αμέσως μετά το πρώτο σοκ που υπέστησαν από την εξέλιξη αυτή ξεκίνησαν έναν αγώνα προκειμένου να σώσουν το παιδί τους.


Άνθρωποι μεροκαματιάρηδες ανεβαίνουν παραμονές του Πάσχα το δικό τους Γολγοθά.


Μαζί τους έχουν όμως όλους τους φίλους συγγενείς και ανώνυμους πολίτες οι οποίοι δείχνουν από την πρώτη στιγμή απίστευτο ενδιαφέρον προκειμένου να τους βοηθήσουν όπως και όσο μπορούν για να ξαναδούν το παλικάρι τους να στέκεται όρθιο και γερό όπως πρώτα.


Xθες το απόγευμα υπήρξε μία καλή εξέλιξη.


Κατά την επίσκεψη ορθοπεδικού γιατρού στο δωμάτιο του 17χρονου Γιάννη του έκανε κάποια τεστ για να δει την κατάστασή του και το παλικάρι αντέδρασε όταν ο γιατρός τον τσίμπησε το αριστερό χέρι και του κούνησε το πόδι.


Αν όντως είναι έτσι έχουμε μία πολύ ενθαρρυντική εξέλιξη που θα επιτρέψει στους γιατρούς να επαναφέρουν τον Γιάννη στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91



Η Μόσχα καταδικάζει την απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγόριου Γιοχάνα Ιμπραχίμ και ζητεί την άμεση απελευθέρωσή τους.



Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του καταδικάζει την απαγωγή των ιεραρχών, ζητεί την απελευθέρωσή τους και υπογραμμίζει ότι «η Ρωσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει την άμεση απελευθέρωσή τους».



Επίσης, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία με ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας κάλεσε σήμερα την παγκόσμια κοινότητα "να ενωθεί για την ανεύρεση το συντομότερο δυνατόν" των δύο Μητροπολιτών της Ελληνορθόδοξης και της Συρορθόδοξης Εκκλησίας.



Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία καλεί επίσης τις αρχές της Συρίας να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για την ανεύρεση των ιεραρχών.



Ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ έπεσαν στα χέρια "τρομοκρατικής ομάδας", ενώ βρίσκονταν σε ανθρωπιστική αποστολή, στην επαρχία του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία, μετέδωσε χθες το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.










via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Έξαλλος έγινε ο γνωστός ηθοποιός, Έ-ξ-αλλος!






Δείτε ποιος είναι ΕΔΩ!!



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE