Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Άτιμο πράγμα οι ελεύθεροι συνειρμοί, αυτό δηλαδή που βλέπεις ή ακούς κάτι και σου έρχεται αυτομάτως στο μυαλό κάτι άλλο. Μόλις άκουσα λοιπόν ότι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Τσούκαλης, ο Φώτης λείπει, κάνει το αγροτικό του στις Βρυξέλλες, πάνε συμπούρμπουλοι στο Ζευγολατιό Κορινθίας, για να εγκαινιάσουν την επανέναρξη τω ν οδικών έργων, ποιος νομίζετε ότι μου ήρθε αυτομάτως στο μυαλό; Μου ήρθε ο Στυλιανός Πατακός, που τον έβλεπα μικρός στα επίκαιρα της Χούντας να εγκαινιάζει έργα με το μυστρί του και πολύ μου άρεσε. «Ο Παπαδόπουλος, ρε, κάνει έργα, τους οικοδόμους τους παρακαλάνε να πιάσουνε δουλειά, ρε», μου έλεγαν κάτι θείοι μου και πολύ μου άρεσε.



Τα έλεγε και ο ομοϊδεάτης του Πατακού Γ. Καρατζαφέρης, όταν συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου: «Άντε να μπούνε μπροστά οι μπουλντόζες, να μειωθεί η ανεργία!». Αυτό ακριβώς πάει να κάνει ο Σαμαράς στο Ζευγολατιό, να βάλει μπροστά...

τις μπουλντόζες. Μόνο που αν δεν κάνω λάθος, πρόκειται για τους μπουλντόζες αυτών που επί δεκαετίες χρέωναν τους δρόμους δύο, τρεις, πέντε φορές πάνω από το κανονικό. Αυτών που μόλις πριν από λίγες ημέρες πήραν από το κράτος αποζημίωση 420 εκατ. ευρώ, το τριπλάσιο απ' όσο απέφεραν οι περικοπές στα επιδόματα των αναπήρων, επειδή δεν αυξήθηκαν λέει όσο έπρεπε τα διόδια. Τα διόδια δρόμων που δεν έχουν φτιαχτεί ακόμη. Οι μπουλντόζες που εκτόξευσαν το έλλειμμα στο 15%, το χρέος στο 120%, που έφεραν το Μνημόνιο και την ανεργία. Οι μπουλντόζες και οι τυφλοί της Ζακύνθου.



Εκτός από τους ελεύθερους συνειρμούς, άτιμο πράγμα είναι και οι συμπτώσεις. Σήμερα που o πρωθυπουργός μας ανοίγει νέους δρόμους, σήμερα που πεθαίνει η ανεργία, έτυχε να συμβούν τα κάτωθι: Κατατίθεται στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο απολύονται 15.000 υπάλληλοι του δημοσίου, που θα συμπαρασύρουν, δια της μείωσης της κατανάλωσης, και μερικές χιλιάδες υπαλλήλους του ιδιωτικού. Το νομοσχέδιο που διαιωνίζει το χαράτσι της ΔΕΗ, αυτό που για να το πληρώσεις, κόβεις τα ρούχα, τα παπούτσια, το ψωμί και κλείνουν οι ρουχάδες, οι παπουτσάδες, οι φουρναραίοι.



Σήμερα που μαρσάρουν οι μπουλντόζες μάθαμε ότι φέρνουν νόμο με τον οποίον ακυρώνουν αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν συμβασιούχους. Δεν είναι τίποτα σοβαρό, δύο χιλιάδες άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους. Μάθαμε επίσης ότι το 65% της «εισφοράς αλληλεγγύης υπέρ ανέργων», κοντά 560 εκατομμύρια, αντί να πάνε στην καταπολέμηση της ανεργίας, θα πάνε στους δανειστές.



Δε βαριέσαι, οι μπουλντόζες να είναι καλά, μόνο μην ξεχάσετε, κύριε Σαμαρά, να πάρετε μαζί σας στο Ζευγολατιό το μυστρί.



Του του Γιώργου Αναδρανιστάκη, μέσω ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ, μοντάζ Γρέκι



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE



Ένας 47χρονος ξενοδόχος στην Κω παγιδεύτηκε μετά από τηλεφωνική συνομιλία. Όπως είπε στους αστυνομικούς όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας.




Σήκωσε το τηλέφωνό του και άκουσε ένα νεαρό άντρα να του λέει πως εργάζεται για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Τον έπεισε να του καταβάλει σε λογαριασμό τράπεζας, το χρηματικό ποσό των 4.000€, προκειμένου όπως του είπε να μεσολαβήσει ώστε να γίνει κράτηση 40 δωματίων για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής ένωσης, κατά το χρονικό διάστημα από 15-5-2013 έως 15-10-2013.


Το θύμα πείστηκε, κατέθεσε τα χρήματα στην τράπεζα και στη συνέχεια πήγε το μυαλό του στη θέση του. Σκέφτηκε ότι μπορεί το τηλεφώνημα να ήταν παγίδα και άρχισε να ψάχνει περισσότερο. Διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός ανήκει σε γυναίκα και όχι στον άντρα που του τηλεφώνησε.


Από εκεί και μετά, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του παθόντα για επικοινωνία μαζί τους, αυτό κατέστη αδύνατον, καθόσον τα κινητά τηλέφωνα των δραστών ήταν απενεργοποιημένα.


Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται...



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91




Δεν έχει σημασία αν το βίντεο είναι παλιό και πότε έχει αναρτηθεί στο YouTube. Σημασία έχουν αυτά που δείχνει.




Αρκουδάκια έχουν τρυπώσει σε έναν κάδο απορριμάτων αλλά δεν μπορούν να βγούν! Τότε εμφανίζεται ένα φορτηγάκι και η κυρία στην καρότσα, παρότι η μαμά αρκούδα είναι δίπλα στον κάδο πλησιάζει άφοβα και ρίχνει μέσα μια σκάλα.


Η συνέχεια; Και ζήσαν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα...




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91












perierga.gr - Φουτουριστικό κτήριο με ασυνήθιστο design!

Διαμονή μέσα σε ένα… κύμα!



perierga.gr - ΦΔιαμονή μέσα σε ένα... κύμα! Το αρχιτεκτονικό γραφείο JDS Αrchitects ανέλεαβε να φέρει εις πέρας ένα καινοτόμο project στην Κίνα, που αφορά στο σχεδιασμό ενός φουτουριστικού κτηρίου που θα μπορεί να προσφέρει υψηλή ποιότητα διαμονής στους ενοίκους του.



perierga.gr - Φουτουριστικό κτήριο με ασυνήθιστο design! Ένα διπλό συγκρότημα κατοικιών με την ονομασία «Hangzhou Waves» κερδίζει τις εντυπώσεις από τις μακέτες ακόμα,καθώς ο σχεδιασμός και η αρχιτεκτονική προσέγγιση ξεχωρίζουν εξ αρχής.



Η δομή αποτελείται από δύο κτήρια που μοιάζουν να μιμούνται το ένα τη μορφή του άλλου, αν και έχουν εντελώς διαφορετικές προσόψεις, ενώ μαζί σχηματίζουν ένα κύμα.



Το ένα κτήριο αποτελείται από μια σειρά από ταράτσες, που ξεκινούν από την υψηλότερη γωνία προς τα κάτω, γεγονός που επιτρέπει να υπάρχει εξαιρετική θέα στη γύρω περιοχή από όλα τα διαμερίσματα.



Μια άλλη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι η οροφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια φυτών, προσφέροντας παράλληλα μια… πράσινη προοπτική ζωής στους ενοίκους.



Το δεύτερο κτήριο ξεχωρίζει από τη γυάλινη πρόσοψη, που επιτρέπει στο φυσικό φως να πλημμυρίζει όλα τα διαμερίσματα, με το φουτουριστικό design να κερδίζει στα σημεία.http://perierga.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1

Αλλοίωση του βενιζελικού DNA με στοιχεία αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να τονιστεί...

η αντιμνημονιακή και φιλολαϊκή πλευρά τής προσωπικότητας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ



***

Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Γερμανικές αποζημιώσεις»


Ακρως επιτυχημένο προϊόν στον τομέα τού «Λιανικού Εμπορίου Ελπίδας», στο οποίο επενδύουν, μαζικά και επιδεικτικά, κόμματα και φορείς, δεδομένου ότι οι πρώτες δημοσκοπικές ενδείξεις δείχνουν ότι αποδίδει.



Αξίωμα: με όσο πιο σοβαρά και ουσιαστικά θέματα ασχολείται μια ομάδα ανθρώπων, τόσο πιο σοβαρές και ουσιαστικές κόντρες θα έχει.



Δηλαδή
, μια κυβέρνηση που ασχολείται με σοβαρές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, είναι λογικό να έχει κρίσιμες συγκρούσεις.



Αντίθετα, όταν οι καβγάδες ξεσπούν είτε με αφορμή δύο διορισμούς στον ΟΑΕΔ είτε για το αν ο ΦΠΑ στην εστίαση καταργηθεί τώρα ή σε 2 μήνες, είναι προφανές ότι το έργο της κυβέρνησης συγκρίνεται με το έργο που παράγει ένας καφενόβιος στον τρίτο φραπέ.



Αλλά πάλι, ας μην είμαστε άδικοι. Η ηρωικά επείγουσα στάση Ε. Βενιζέλου ίσως σημαίνει κάτι πολύ πιο απλό: ότι, π.χ., η κατάργηση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι σαν τη διάρροια. Πρέπει να γίνει αμέσως τη στιγμή που σου έρχεται!

................



Εντάξει, μετά την παρουσία στα εγκαίνια των αυτοκινητοδρόμων, οι εκπρόσωποι της τρικομματικής μπορούν να παραδίδουν αυτοπροσώπως και τις 4μηνες συμβάσεις στα σπίτια των εργαζομένων, για ακόμα μεγαλύτερη προβολή.



Η μέθοδος Σαμαρά για την «Αντιστροφή της Ανεργίας»: καθορίζεις έναν εξευτελιστικό κατώτατο μισθό (βήμα πρώτο).



Μετά, κάνεις
σαφές ότι η πρώτη και μεγαλύτερη μέριμνα του κράτους δεν είναι όσοι ξόδευαν το χρόνο τους σε διασκεδάσεις και ασωτίες, αλλά εκείνα τα παιδιά που έχουν φάει τα νιάτα τους στους κομματικούς μηχανισμούς (βήμα δεύτερο).



Αφήνεις να διαρρεύσουν μισθοί χιλιάδων ευρώ σε «συμβούλους», σε ΕΡΤ και υπουργεία (βήμα τρίτο).



Περιμένεις οι όποιοι ικανοί ψάχνουν ακόμη δουλειά, χωρίς «μεσολάβηση», να πιάσουν το υπονοούμενο και να αναζητήσουν άλλες χώρες, όπου η αξιοκρατική υστερία τις έχει διαβρώσει πλήρως (βήμα τέταρτο).



Και τέλος, αφού αυτοί έχουν φύγει (άρα είναι εκτός στατιστικής), μετράς την ανεργία και τη βρίσκεις σαφώς μειωμένη!



Για να λέμε όμως και του «Ακη το δίκιο», τα σπίτια σε καλές περιοχές και οι πολυτελείς γάμοι δεν υπήρξαν ακριβώς «ντροπή για το ΠΑΣΟΚ», έτσι;



Ενοχλήθηκαν -λέει- οι χρυσαυγίτες «εισβολείς» στη Νίκαια από την παρουσία της Αστυνομίας, γιατί δεν έκαναν τίποτα παράνομο! Σιγά σιγά μπορούν να αρχίσουν τις ανακοινώσεις κατά της ψυχολογικής βίας που ασκείται από τις δυνάμεις καταστολής και από τις «ρουφιανοκάμερες»!



Πάντως, εν ονόματι της παλιάς τους φιλίας, η Αστυνομία θα μπορούσε να απαντήσει ότι δεν ήταν εκεί για να τους ελέγξει, αλλά για να τους προστατεύσει!



Αλλωστε, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να ετοιμάζουν εναντίον των χρυσαυγιτών αυτά τα εγκληματικά στοιχεία, οι αλλοδαποί, ε;


Ασχετο αλλά...



...αφού όλα αυτά τα «σκοτεινά κέντρα», που αναφέρει ο Σεραφείμ Πειραιώς ότι στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή, χρηματοδοτούν εδώ και δεκαετίες τους πάντες, λογικά δεν θα έπρεπε πλέον να αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα!




Συμπέρασμα:
παράγουμε πολύ περισσότερα σύμβολα από όσα προλαβαίνουμε να προσβάλουμε.



Δικός σας,

Ο Καρμίρης

Από τον ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ [email protected]



Από enet, μέσω nonews-news



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Πάρτε μια ζυγαριά. Βάλτε στη μια μεριά τη «μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους». Στην άλλη μεριά βάλτε την έμπρακτη βοήθεια στα θύματα της μνημονιακής λαίλαπας: τσακισμένους μικροσυνταξιούχους, λιμοκτονούσες οικογένειες, στρατιές νεόπτωχων και ανέργων, μια ανθρωποθάλασσα μικρομεσαίων που τους πνίγουν τα χαράτσια, πυροβολημένους μετανάστες και λοιπούς αναξιοπαθούντες.



Αν είχατε λεφτά, τι θα κάνατε; Θα τα δίνατε για να μειωθεί το χρέος; Ή για να στήσετε συσσίτια σε σχολεία, να καλύψετε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τη θέρμανση σε νοσοκομεία, να στηρίξετε ιδρύματα που υπολειτουργούν ή βάζουν λουκέτο, να οργανώσετε δομές αλληλεγγύης, να ανακουφίσετε τους καμένους από...


τη μισάνθρωπη, όσο και αναποτελεσματική, συνταγή της τρόικας

Κι όμως, κάποιοι θα διάλεγαν την... κουρτίνα ένα: το χρέος!



«Τέχνη και αλληλεγγύη: 32 Έλληνες καλλιτέχνες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης» ονομάστηκε η πρωτοβουλία του εκπαιδευτηρίου «Ελληνογερμανική Αγωγή», σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Greece Debt Free» και τον βρετανικό οίκο δημοπρασιών Bonhnam's.



Τριάντα δύο εικαστικοί, ανάμεσα τους ο Αλέκος Φασιανός, ο ΠαναγιώτηςΤέτσης, ο Δημήτρης Μυταράς, ο Κώστας Βαρώτσος, ο Σωτήρης Σόρογκας, η Ναταλία Μελά, η Αφροδίτη Λίττη, ο Χρήστος Μποκόρος, ο Φαίδωνας Πατρικαλάκης, ο Εδουάρδος Σακαγιάν, η Μαρία Φιλοπούλου και άλλοι, δώρισαν ο καθένας από ένα έργο του.



Τα έργα επρόκειτο να δημοπρατηθούν χθες,Τετάρτη, στο Λονδίνο.Τα χρήματα θα δοθούν στο «Greece Debt Free» για να αγοράσει «τοξικά» ελληνικά ομόλογα και στη συνέχεια να τα ακυρώσει, ώστε να χρωστάει το κράτος λιγότερα. Ήδη αυτή η οργάνωση έχει «εξοικονομήσει», λέει, γύρω στα τρία εκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρέους, από τα 305,5 δισεκατομμύρια που κουβαλάμε στην καμπούρα μας! Δηλαδή, με το συμπάθιο, τρίχες...



Δεν απέχουμε και πολύ απ'το να μας τρελάνουν. Πότε με την τρομοκρατική προπαγάνδα για τη «μοναδική συνταγή για τη σωτηρία», πότε με το ενοχικό σύνδρομο του «φταίμε όλοι που ζούσαμε με δανεικά», φτάσαμε στο σημείο, τρία χρόνια από την πανηγυρική ανατίναξη της Ψωροκώσταινας - εκείνο το τρομακτικό ανοιξιάτικο πρωί του 2010 σε απευθείας σύνδεση με τον Υorgos στο Καστελόριζο -, να θέλουν κάποιοι να... βοηθήσουν τους δανειστές μας να πάρουν πίσω τα λεφτά τους αντί να στηρίξουν με νύχια και με δόντια τα θύματα της οικονομικής ανθρωποσφαγής.



Καλλιτέχνες νομιμοποιούν το αμφιλεγόμενης νομιμότητας δημόσιο χρέος, μπαίνοντας ουσιαστικά στην υπηρεσία της Μέρκελ. Σε εκδήλωση που έγινε προ ημερών στην Αθήνα για την ανεκδιήγητη αυτή φάρσα, ο Γερμανός πρεσβευτής Βόλφγκανγκ Ντολτ «συνεχάρη όσους συνέλαβαν την ωραία αυτήν πρωτοβουλία».

Η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα είπε ότι «οι Έλληνες ήταν πάντα εθελοντές μιας ρεαλιστικής ουτοπίας». Και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μίλησε για μια «αξιέπαινη» κίνηση πού «στέλνει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι όλοι μας, όλοι οι Έλληνες πολίτες μπορούμε να βοηθήσουμε». Βοήθεια μας...



Πηγή: Γιώργος I. Αλλαμανής - "Το Ποντίκι"






via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνει η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στη zougla. gr ότι παρενέβη για να παγώσει ο έλεγχος σε βάρος εταιρείας πετρελαιαγωγού μεταφοράς πετρελαίου από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια, σε βάρος της οποίας καταλογίστηκαν οφειλές προς το Δημόσιο (ΦΠΑ) ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ.



Οι οικονομικοί εισαγγελείς διαβίβασαν το σχετικό φάκελο της δικογραφίας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποσταλεί στη βουλή για να διερευνηθούν ενδεχόμενες...


ποινικές ευθύνες του κ. Κουσελά για τη σκανδαλώδη αυτή παρέμβασή του, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.



Σύμφωνα με τις καταγγελίες η συγκεκριμένη εταιρεία στην οποία συμμετείχαν και τα ΕΛΠΕ και μετέφερε πετρέλαιο στα Σκόπια υπέβαλε αίτημα να της επιστραφεί ΦΠΑ λόγω του ειδικού καθεστώτος που διέπει τέτοιες επιχειρηματικές ενέργειες. Ο ελεγκτής (και καταγγέλλων) όμως, διαπίστωσε πως όχι μόνον δεν πρέπει η εταιρεία να πάρει επιστροφή ΦΠΑ, αλλά υπάρχει και οφειλή για το έτος 2005, ύψους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως μάλιστα προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα που διατάχθηκε για τα έτη 2006-10, οι οφειλές τις εταιρείες ανέρχονταν στο ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ!



Η εταιρεία έσπευσε αρχικά να καταβάλλει τα 5,7 εκατομμύρια ευρώ αλλά αντέδρασε για την καταβολή των υπολοίπων χρημάτων. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή όμως τη «λύση» επιχείρησε να δώσει ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς ο οποίος παρενέβη για να παγώσει ο έλεγχος εν αναμονή της ψήφισης τροπολογίας η οποία ουσιαστικά θα καταργούσε την υποχρέωση της εν λόγω εταιρίας πετρελαιοειδών. Η τροπολογία ψηφίστηκε το 2011 και σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα εφοριακό, η εταιρία πήρε πίσω τόσο τα 5,7 εκατομμύρια που αρχικά κατέβαλλε , ενώ ανακλήθηκαν και οι καταλογισμοί των υπολοίπων 25 εκατομμυρίων ευρώ.



Η ζημία σε βάρος του δημοσίου υπολογίζεται σε 33,8 εκατομμύρια ευρώ.



Ο λόγος ανήκει πλέον στην Βουλή για να αποφασίσει, ενώ ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, τους υπευθύνους της εταιρίας κλπ.






via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE
H Ράνια Θρασκιά επέστρεψε στα παλιά της λημέρια, καθώς βρέθηκε στο TV Μακεδονία από όπου ξεκίνησε, για να μιλήσει στην εκπομπή "Κορίτσια για σπίτι"...



Η παρουσιάστρια δήλωσε πως πολλές φορές σκέφτεται αν έχει κάνει τις σωστές επιλογές στην ζωή της, αλλά ποτέ δεν είναι βέβαιη ...Η τηλεόραση την έχει αλλάξει ως άνθρωπο , καθώς είναι ένα παιχνίδι με την ματαιοδοξία...'Εχει χάσει πολλές φορές τον δρόμο της και τον προσανατολισμό της από τα φώτα της TV, αλλά η οικογένεια της, ήταν αυτή που την επανέφερε στον σωστό δρόμο...

Ποτέ της δεν σκέφτηκε να παρατήσει την τηλεόραση, καθώς είναι μια δουλειά που αγαπάει πολύ...

Αναφέρθηκε στην καινούρια της εκπομπή "Αλλάζω" και υποστήριξε πως δεν ξέρει πότε θα βγει στον αέρα καθώς δεν εξαρτάται από εκείνη και δήλωσε πως πρόκειται να είναι το μαγκαζίνο της Ελλάδας του 2013...

Μίλησε για την κατάργηση της πρωινής ζώνης και υποστήριξε πως την πείραξε που συνέβη κάτι τέτοιο , καθώς άφησε πολλούς ανέργους , ενώ δήλωσε πως δεν της αρέσει που στην τηλεόραση υπάρχουν τόσες περικοπές και δυσκολίες ...

Δεν βλέπει πολύ τηλεόραση και παρακολουθεί κυρίως ξένες σειρές σε DVD...

Μίλησε για την μητρότητα και υποστήριξε πως της φαινόταν κάτι πολύ μακρινό , αλλά ο ερχομός των παιδιών της ,την έκανε να αλλάξει...

Μίλησε και για το πρώτο της βιβλίο "Κοιτάω Μπροστά" και για την παρουσίαση που πρόκειται να κάνει το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη ...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Το μαρτύριο των παντρεμένων...


























via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos

Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνει η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στη zougla. gr ότι παρενέβη για να παγώσει ο έλεγχος σε βάρος εταιρείας πετρελαιαγωγού μεταφοράς πετρελαίου από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια, σε βάρος της οποίας καταλογίστηκαν οφειλές προς το Δημόσιο (ΦΠΑ) ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ.



Οι οικονομικοί εισαγγελείς διαβίβασαν το σχετικό φάκελο της δικογραφίας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποσταλεί στη βουλή για να διερευνηθούν ενδεχόμενες...


ποινικές ευθύνες του κ. Κουσελά για τη σκανδαλώδη αυτή παρέμβασή του, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.



Σύμφωνα με τις καταγγελίες η συγκεκριμένη εταιρεία στην οποία συμμετείχαν και τα ΕΛΠΕ και μετέφερε πετρέλαιο στα Σκόπια υπέβαλε αίτημα να της επιστραφεί ΦΠΑ λόγω του ειδικού καθεστώτος που διέπει τέτοιες επιχειρηματικές ενέργειες. Ο ελεγκτής (και καταγγέλλων) όμως, διαπίστωσε πως όχι μόνον δεν πρέπει η εταιρεία να πάρει επιστροφή ΦΠΑ, αλλά υπάρχει και οφειλή για το έτος 2005, ύψους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως μάλιστα προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα που διατάχθηκε για τα έτη 2006-10, οι οφειλές τις εταιρείες ανέρχονταν στο ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ!



Η εταιρεία έσπευσε αρχικά να καταβάλλει τα 5,7 εκατομμύρια ευρώ αλλά αντέδρασε για την καταβολή των υπολοίπων χρημάτων. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή όμως τη «λύση» επιχείρησε να δώσει ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς ο οποίος παρενέβη για να παγώσει ο έλεγχος εν αναμονή της ψήφισης τροπολογίας η οποία ουσιαστικά θα καταργούσε την υποχρέωση της εν λόγω εταιρίας πετρελαιοειδών. Η τροπολογία ψηφίστηκε το 2011 και σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα εφοριακό, η εταιρία πήρε πίσω τόσο τα 5,7 εκατομμύρια που αρχικά κατέβαλλε , ενώ ανακλήθηκαν και οι καταλογισμοί των υπολοίπων 25 εκατομμυρίων ευρώ.



Η ζημία σε βάρος του δημοσίου υπολογίζεται σε 33,8 εκατομμύρια ευρώ.



Ο λόγος ανήκει πλέον στην Βουλή για να αποφασίσει, ενώ ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, τους υπευθύνους της εταιρίας κλπ.






via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Πως την πατάω πάντα στις ουρές των ταμείων...








via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%91%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1


Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά. Οι μελισσούλες πετάνε από λουλουδάκι σε λουλουδάκι, οι πεταλουδίτσες φτερουγίζουν και όλη, μα όλη η φύση ζευγαρώνει...



Στην δε αυλή της Ελένης Μενεγάκη γίνεται το... σώσε.



Απόδειξη η φωτογραφία που ανέβασε η ίδια η Ελένη στο Twitter, με δύο χελώνες να βρίσκονται στο... πικ της ερωτικής ηδονής.



Μάλιστα, το Ελενάκι είχε και απορίες για την... συνεύρεση των χελωνών τις οποίες μοιράστηκε με τους συνεργάτες της και όλους του τηλεθεατές.





«Πάντως είναι η εποχή τους. Ζευγαρώνουν οι χελώνες αυτή την περίοδο. Σας το λέω γιατί είδατε τις φωτογραφίες από το σπίτι μου. Χαμός γίνεται στον κήπο μου», είπε η Ελένη και ακολούθησε καταιγισμός ερωτήσεων.



Πόσα αυγά κάνουν, πόσα χρόνια ζουν... τους τάραξε τους ανθρώπους. Ούτε trivial pursuit να έπαιζαν.



Πάντως τους έταξε από ένα χελωνάκι, όταν με το καλό γεννήσει η μεγάλη της η χελώνα.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Είναι ένας από τους κολλητούς του γιατί ο Τόμας έχει 3-4 άτομα πολύ κοντά του εδώ και χρόνια τώρα...



Ο Γιάννης ήταν μαζί του λίγες μέρες πριν το ατύχημα. Είχαν βγει με μεγάλη παρέα για ποτό και είχαν περάσει πολύ όμορφα!



Όλες αυτές τις μέρες που ο Τόμας νοσηλεύεται, ο Γιάννης πηγαίνει στο νοσοκομείο και ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως ο φίλος του είναι αναίσθητος!





Αυτό όμως που τον τρελαίνει περισσότερο είναι το θράσος μερικών ανθρώπων! Όταν είδε τη φωτογραφία μέσα από το ατύχημα να φιγουράρει στα ΜΜΕ τρελάθηκε!



Βλέπει, ακούει και διαβάζει τα όσα γράφονται. όχι πάντα από επιλογή... όμως δεν το αντέχει. Όχι το ρεπορτάζ και την ενημέρωση αλλά την ασυδοσία και την παραφιλολογία. Δείτε τι έγραψε στο FACEBOOK. Ένα μήνυμα μέσα από το οποίο στέλνει τη δική του προειδοποίηση:



«Κακοπροαίρετοι μικρόψυχοι άνθρωποι, αντί να σχολιάζετε αρνητικά έναν άνθρωπο που αγωνίζεται για τη ζωή του λέγοντας «κάθε μέρα γίνονται τροχαία γιατί να ασχολούμαστε με έναν επώνυμο» βρείτε κάποια ασχολία για την ανούσια ζωή σας και μη ξεχνάτε ότι μιλάτε για ένα νέο παλικάρι 25 ετών που δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν! Όσο για τους δημοσιογραφίσκους, περιμένουμε σύντομα να σηκωθεί ο Τομ για να μη σας ξεπλένει ούτε ο Δουναβης από όλους μας μετά...»



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip
Ο Γιάννης Γαλάτης περίμενε με ανυπομονησία να φτάσει η οικογένεια Kardashian στην Μύκονο για να την υποδεχτεί και να της δείξει τις ομορφιές του νησιού....



Μιλώντας στην εκπομπή "Κορίτσια για σπίτι" , υποστήριξε πως περιμένει πως και πως να φορέσει η Kim Kardashian τα ρούχα του, ενώ δήλωσε πως είναι μάγκας και με τα ρούχα του θα καλύψει το "πίσω της σύστημα"...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Από το πρωί, όλες οι εκπομπές ασχολούνται με την αγωγή που έκανε ο Σπύρος Χαριτάτος στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και η showbiz δείχνει να διχάζεται...
Την ίδια ώρα ο δημοσιογράφος μίλησε στην εκπομπή "Κορίτσια για σπίτι" και υποστήριξε πως δεν θα απολογηθεί για την αγωγή που έκανε, ενώ πρόσθεσε πως δεν έχει κάτι να πει, ενώ ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν επιτίθεται, αλλά αμύνεται...







via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz
Στην παρουσίαση ενός καινούριου πρωτοποριακού Smart Phone βρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι της ελληνικής showbiz...Ανάμεσα τους και ο Γεράσιμος Γεννατάς που πρωταγωνιστεί στην καμπάνια της εταιρείας που σχολιάσει μεταξύ άλλων , όλα όσα είπε ο Πασχάλης για την κριτική επιτροπή του "Your Face sounds familiar"...



Eκεί βρέθηκε και η Λυδία Παπαϊωάννου, που είχε δοκιμαστεί στην κριτική επιτροπή του "Just the 2 of us" και δηλώνει πως δεν θα το ξαναέκανε, καθώς δεν είχε περάσει καλά...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz











Διαστημικό τζέτλαγκ


Τα ταξίδια στον Άρη «θα προκαλούσαν αϋπνία»



Ουάσινγκτον

Ένα απρόσμενο εμπόδιο καλούνται να ξεπεράσουν οι διαστημικές υπηρεσίες που προετοιμάζουν μακρινές επανδρωμένες αποστολές όπως αυτή στον Άρη. Η προσομοίωση του ταξιδιού στον Κόκκινο Πλανήτη που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έδειξε ότι ένα από τα προβλήματα που δημιουργούνται από την πολύμηνη παραμονή των αστροναυτών μέσα στο σκάφος έχει να κάνει με τον ύπνο. Οι διαταραχές στον ύπνο μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά ψυχολογικά αλλά και σωματικά προβλήματα στους αστροναύτες θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την αποστολή.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Mars500 έξι άνδρες που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε πολλούς άλλους κλείστηκαν για 17 μήνες (όσο θα διαρκέσει ένα ταξίδι μετ' επιστροφής στον Άρη) σε μια κάψουλα κατασκευασμένη έτσι ώστε να αποτελεί προσομοίωση των χώρων και των συνθηκών ενός διαστημικού σκάφους που μεταφέρει ανθρώπους σε μια μακρινή αποστολή.http://news.in.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7

Το τότε που έγραφαν και τραγουδούσαν λέξεις τέτοιες


Το 1975, σε στίχους Φώντα Λάδη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Χτες στην Βιλχεμνστράσσε,

πέφτω σ’ ένα Γερμανό,

κάτω απ’ το πέτο

είχε αγκυλωτό σταυρό.



Και του λέω, αν είσαι άντρας,

φόρα τον στα φανερά,

σαν και τότε στην Ελλάδα,

που χτυπούσες τα μωρά.



Πήξαμ’ από δαύτους,

πάνε σ’ ειδικές σχολές,

φτιάχνουνε σημαίες,

σταχτοπράσινες στολές.



Και του λέω, πες αλεύρι

και τα βρίσκουμε μετά,

ο Μανώλης σε γυρεύει

και ο Σάντας σε ζητά.



Ο Σάντας έφυγε. Έμεινε ο Μανώλης. Να τον περιγελούν κάτι χαμερπείς, κάτι τσογλάνια που τζάμπα βάρος είναι στη Γη. Να τον αμφισβητούν και να τον κρίνουν κάτι φαρδοκώληδες που άλλη δουλειά δεν κάνουν από το να ταΐζουν την ατσαλάκωτη επαναστατικότητά τους στα ταχυφαγεία της «Αριστεράς», ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή αυτή θα τους τιμήσει και θα τους βολέψει ως αγωνιστές.



Κι όμως ο Μανώλης παλεύει μέχρι σήμερα, γιατί δεν έγινε ποτέ η ψυχή του κάρβουνο. Έμεινε φωτιά.



Παλεύει και τώρα που δεν κρύβουν κάτω από το πέτο τον αγκυλωτό σταυρό. Τώρα που στη Βιλχεμνστράσσε άλλαξαν το σταυρό με το €. Σ’ αυτό ορκίζονται, μ’ αυτό κατακτούν κι εξαθλιώνουν.



Παλεύει τώρα που δεν κρύβουν κάτω από το πέτο τον αγκυλωτό σταυρό. Στην Αθήνα. Τους αναγνώρισε...


η «Δικαιοσύνη» ως πολιτική έκφραση. Τους ψήφισε ο λαός! Μπήκαν στο «ναό της Δημοκρατίας» που πλέον μοιάζει με τον Καθεδρικό ναό της Κολωνίας.




Κι αυτά τα δάκρυα να μην ξέρει κανείς αν είναι από το γέλιο για το τώρα, το κλάμα για το τότε, από τη θηλιά που σφίγγει στερώντας την ανάσα.



Τραγούδια είπαμε πολλά. Και λόγια φουσκωμένα. Ασταμάτητα μιλάμε. Για το «τι πρέπει να γίνει», για το ότι «πρέπει να αντιδράσουμε», για το ότι «δεν πάει άλλο».



Να, ορίστε, λόγια κι εγώ. Χωρίς Μανώληδες και Σάντες, το τώρα θα ντρέπεται το τότε. Σήμερα και αύριο και πάντα.

Ήρθαν κάτι στρατηγοί με στολές που μοιάζουν σαν κουστούμια. Και διέταξαν. Και υποκύψαμε.



Σαν και τώρα στην Ελλάδα, που πεινάνε τα μωρά…

Ντρέπομαι, αλλά δεν αρκεί.



Έγραψε ο ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE
Η παράσταση "Άνδρες έτοιμοι για όλα" ολοκληρώνει τον κύκλο της στην Αθήνα και λίγο πριν ανηφορίσει για Θεσσαλονίκη , οι συντελεστές το έριξαν έξω για να γιορτάσουν την μεγάλη τους επιτυχία...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz
H Nτορέττα Παπαδημητρίου, ο Μάριος Αθανασίου, ο Παναγιώτης Μουζουράκης και ο Πέτρος Λαγούτης φωτογραφήθηκαν για τις ανάγκες της θεατρικής παράστασης "Hangover" που θα πρωταγωνιστήσουν...



Η ηθοποιός δεν θέλησε να μιλήσει για την προσωπική της ζωή, εξηγώντας πως νιώθει άβολα να μιλάει για αυτά τα θέματα, αλλά υποστήριξε πως είναι καλά....

Αναφέρθηκε και στις τηλεοπτικές προτάσεις που της έχουν γίνει και συζητάει, ενώ διέψευσε πως υπάρχει πιθανότητα να αντικαταστήσει την Σταματίνα Τσιμτσιλή ή την Ζέτα Μακρυπούλια...





via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Κρίσιμες ώρες για τη Μαριάννα Ζαχαριάδη, η οποία νοσηλεύεται εδώ και λίγες ημέρες στο Αττικό Νοσοκομείο. Η πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ έπεσε...

σε κώμα.Η 23χρονη πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ πάσχει από λέμφωμα Hodgkins και τα τελευταία 24ωρα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η υγεία της επιδεινώθηκε και δίπλα της είναι οι δικοί της άνθρωποι που ελπίζουν σε ένα θαύμα.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Η κατάσκοπος που ανατίναξε ένα Μπόινγκ! Η Kim Hyun-hui δεν έχει το προφίλ μιας δολοφόνου. Η 51χρονη μητέρα δύο παιδιών έχει ένα ευγενικό χαμόγελο και μια απαλή φωνή.Ωστόσο είναι η γυναίκα η...

οποία ευθύνεται για την για τη βομβιστική επίθεση σε αεροπλάνο Μπόινγκ 707 της Korean Air το 1987 το οποίο εκτελούσε την πτήση Άμπου Ντάμπι - Σεούλ, μέσω Μπανγκόκ.



Σήμερα ζει σε μυστική τοποθεσία στη Νότια Κορέα, φοβάται για τη ζωή της και περιγράφει αποκλειστικά στο BBC πώς έστειλε στο θάνατο τους 115 επιβαίνοντες του αεροπλάνου.



Η εκπαίδευσή της ως μυστικός πράκτορας ξεκίνησε μόλις στα 19 της χρόνια, ενώ σπούδαζε Ιαπωνικά στη Πιονγκγιάνγκ.



Τότε σύμβουλοι ασφαλείας του καθεστώτος την στρατολόγησαν ώστε υπηρετήσει στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.



«Η κυβέρνηση μου έκανε μία μεγάλη τιμή. Με επέλεξε και με εκπαίδευσε για έξι ολόκληρα χρόνια με στόχο στο μέλλον να αναλάμβανα μια αποστολή υψίστης σημασίας - το περιεχόμενο της οποίας δεν το πληροφορήθηκα παρά λίγο καιρό πριν από την επιχείρηση» λέει χαρακτηριστικά.



«Ένας ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης μού είπε πως λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ, το 1988, θα καταρρίπταμε ένα αεροσκάφος της Νότιας Κορέας. Στόχος ήταν να προκαλέσουμε μεγάλη αναστάτωση και χάος στην εχθρική χώρα».



Η Kim και ο συνεργός της επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο στη Βαγδάτη. Εκείνη τοποθέτησε τη βαλίτσα με τη βόμβα σε ένα ντουλάπι πάνω από κάθισμα.



Στη στάση στο Αμπού Ντάμπι, οι δύο πράκτορες της Βόρειας Κορέας κατέβηκαν από το αεροπλάνο. Μερικές ώρες αργότερα, πάνω από τη θάλασσα Ανταμάν, η βόμβα εξερράγη και οι 115 επιβαίνοντες χάνουν τη ζωή τους.



Οι δυο κατάσκοποι εντοπίστηκαν στο Μπαχρέιν, ωστόσο ο συνεργός της πρόλαβε κι αυτοκτόνησε καταπίνοντας ένα χάπι με κυάνιο. Η Κιμ συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο στη Νότια Κορέα.



Το 1989 της απονεμήθηκε χάρη από τον τότε πρόεδρο Roe Tae-Woo αφού ομολόγησε πως εκτελούσε εντολές του Kim Jong-il και εξέφρασε την μεταμέλεια για την αποτρόπαια πράξη της.

newsbeast







via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97
Μπορεί να καταβροχθίζει βρόμικες κατσαρίδες από μέσα προς τα έξω, φροντίζει όμως την υγιεινή της σε βαθμό υποχονδρίας: η προνύμφη μιας τροπικής, παρασιτικής σφήκας απολυμαίνει τους μισοπεθαμένους ξενιστές της φτύνοντας μέσα τους αντιμικροβιακές ουσίες.

Η παρασιτική σφήκα Ampulex compressa κατάγεται από την τροπική ζώνη της Ασίας και της Αφρικής, προτιμά όμως να τρέφεται στα αρχικά στάδια της ζωής της με την αμερικανική κατσαρίδα Periplaneta americana, η οποία απαντάται και στην Ελλάδα.

Στα τελικά στάδια της εγκυμοσύνης, η θηλυκή σφήκα τσιμπάει μια κατσαρίδα, την παραλύει, τη μεταφέρει μισοπεθαμένη σε ένα μικρό λαγούμι και γεννά πάνω της ένα αβγό. Όταν η προνύμφη εκκολαφθεί τρυπά τον εξωσκελετό του θύματος, μπαίνει μέσα του και αρχίζει να τρέφεται με τα σωθικά του. Όταν πια έχει καταναλώσει όλο το φαγητό της, η προνύμφη μεταμορφώνεται σε ενήλικη σφήκα και ξεπροβάλλει από το κουφάρι του θύματος.

Πώς όμως καταφέρνουν οι προνύμφες να αντιμετωπίσουν τα επικίνδυνα μικρόβια που ζουν πάνω και μέσα στις κατσαρίδες; Προκειμένου να το διαπιστώσει, η Γκούτρουν Χέρτζνερ του Πανεπιστημίου του Ρέγκενσμπουργκ στη Γερμανία κυριολεκτικά άνοιξε ένα παράθυρο στο εσωτερικό μιας προσβεβλημένης κατσαρίδας τοποθετώντας διαφανή καλύμματα στα πλευρά της.

Μέσα από αυτό το παράθυρο, οι ερευνητές βιντεοσκόπησαν τις προνύμφες να εκκρίνουν από το στόμα τους ένα υγρό, το οποίο διαπιστώθηκε ότι περιέχει τουλάχιστον δύο αντιμικροβιακές ουσίες.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην αμερικανική επιθεώρηση PNAS.

H Ampulex compressa, πάντως, δεν είναι το μόνο είδος που έχει εξελίξει τέτοιες ασυνήθιστες τακτικές. Τα 80.000 είδη παρασιτικής σφήκας που έχουν ανακαλυφθεί ως σήμερα περιλαμβάνουν το είδος Pimpla turionellae, το οποίο εκκρίνει αντιμικροβιακές ουσίες από τον πρωκτό, ενώ το είδος Philanthus triangulum «βαλσαμώνει» με ένα ελαιώδες υγρό τις μέλισσες στις οποίες γεννά τα αβγά του.http://news.in.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Τα Wikileaks έκαναν και πάλι το θαύμα τους και φρόντισαν να μας κάνουν σοφότερους... Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν στον γνωστό ιστότοπο, η αμερικάνικη πρεσβεία βαθμολογεί με...


άριστα 10 τον γνωστό δημοσιογράφο, Αλέξη Παπαχελά.






Τα εύσημα ο κύριος Παπαχελάς τα απέσπασε από τους αμερικανούς για την εκπομπή "Νέοι φάκελοι" (που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ) και αποδίδονται επειδή παρουσιάζει με θετικό τρόπο τις... αμερικάνικες θέσεις.



Σύμφωνα με τα έγγραφα, μάλιστα, ένας από τους τρεις συντελεστές της εκπομπής (την οποία παρουσιάζουν εκτός του Αλέξη Παπαχελά και οι Τάσος Τέλλογλου, Σοφία Παπαϊωάννου) ενημέρωνε το γραφείο Τύπου της αμερικάνικης πρεσβείας για τα ρεπορτάζ και τον τρόπο παρουσίασης τους. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι τους έδινε... ραπόρτο ακόμη και για το τρόπο που μοντάρονταν η εκπομπή, δηλαδή ποιανών ρώσων αξιωματούχων οι θέσεις θα προβάλλονται και ποιών όχι.



Που καταγράφονται αυτές οι πληροφορίες; Σε τρία τηλεγραφήματα της αμερικάνικης πρεσβείας των Αθηνών προς το State Department...



Στο τηλεγράφημα, με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου 2008, ο Παπαχελάς χαρακτηρίζεται ως "ο πιο γνωστός ίσως Έλληνας δημοσιογράφος" και γίνεται ειδική μνεία στην "πολύ καλή επιλογή των αμερικάνικων θέσεων" στην εκπομπή σχετικά με την κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Γεωργίας.

Well Done Alexis. Και καλό θα ήταν να μας δοθεί και η απάντηση στο... κουίζ του τίτλου αυτού του θέματος.


"toxwni" μέσω "Σίβυλλα"

via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Δείτε ποια είναι... η τυχερή



Λένε πως άμα σε κουτσουλίσει πουλί είναι τύχη! Είναι όμως; Πάντως η....









Cara Delevinge προφανώς το πιστεύει και δεν έδειξε καθόλου να ενοχλήθηκε από την ατυχή στιγμή.



Το μοντέλο δεν δίστασε να ποζάρει με την κουτσουλιά στο μέτωπο και στην συνέχεια να ανεβάσει την φωτογραφία της στον λογαριασμό της στο διαδίκτυο.










via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip

Την παράξενη αυτή είδηση μεταδίδει η New York Post, που αναφέρει ότι ένας άντρας από το Μπρούκλιν μήνυσε την αρραβωνιαστικιά του, όταν εκείνη τον άφησε στην εκκλησία, την ημέρα που είχαν κανονίσει τον γάμο τους,

κλέβοντας μάλιστα τα γαμήλια δώρα που ήδη τους είχαν δοθεί, συνολικής αξίας 75.000 δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του δαχτυλιδιού αρραβώνων που της είχε προσφέρει, αξίας 24.000 δολαρίων.



Ο εξαγριωμένος «σχεδόν σύζυγος» κινήθηκε δικαστικά κατά της αρραβωνιαστικιάς του, μηνύοντάς την, με την αποζημίωση που του καταβλήθηκε να είναι ίση της αξίας των γαμήλιων δώρων, δηλαδή 75.000 δολάρια.



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82










Διαθέτουν τα φυτά ανοσοποιητικό σύστημα;

Τα φυτά έχουν μιας κάποιας μορφής ανοσοποιητικό σύστημα, που όμως δεν είναι τόσο εξελιγμένο όσο του ανθρώπου και των άλλων σπονδυλωτών ζώων. Τα σπονδυλωτά παράγουν αντισώματα, διαθέτουν όργανα εξειδικευμένα στην καταπολέμηση λοιμώξεων και έχουν κύτταρα που καταδιώκουν παθογόνους οργανισμούς μέσα στο σώμα. Ωστόσο, οι αμυντικοί μηχανισμοί των φυτών κατά των εχθρικών ιών, βακτηρίων και σκουληκιών έχουν και κοινά χαρακτηριστικά με αυτούς των σπονδυλωτών. Όπως ακριβώς στα σπονδυλωτά, έτσι και στα φυτά, το αμυντικό σύστημα αναγνωρίζει τους νοσογόνους παράγοντες και μπορεί να τους ξεχωρίζει από τα κύτταρα και τα όργανα του ίδιου του φυτού. Συγκεκριμένες πρωτεΐνες αναγνωρίζουν το DNA των βακτηρίων ή ορισμένα μόρια στην επιφάνειά τους. Κατόπιν, επιτίθενται στον εχθρό του φυτού με ντεφενσίνες, που είναι μόρια με 15-20 αμινοξέα. Αυτές οι ντεφενσίνες σκοτώνουν τα βακτήρια σε ένα δύο δευτερόλεπτα τρυπώντας την κυτταρική τους μεμβράνη. Τα φυτά διαθέτουν και άλλες λειτουργίες που τους εξασφαλίζουν ανθεκτικότητα, ενώ μπορούν επίσης να περιορίσουν και συχνά να αναχαιτίσουν μια λοίμωξη απορρίπτοντας τους μολυσμένους ιστούς. ΠΗΓΗ:scienceillustrated.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Αποτελεσματικός καθαρισμός του φούρνου μικροκυμάτων Κάντε το φούρνο μικροκυμάτων σας σαν καινούργιο με τον παρακάτω τρόπο...





- Πάρτε ένα μικρό μπολ και γεμίστε μισό φλιτζάνι ξύδι και μισό φλιτζάνι νερό.



- Μέσα στο μπολ βάλτε μια οδοντογλυφίδα, για να μην υπάρχει κίνδυνος του διαλύματος μέσα στο φούρνο.



- Βάλτε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία και μετά σε λειτουργία. Αφήστε το μπολ μέσα για 5 με 10 λεπτά.



- Όταν τελειώσει μην το ανοίξετε αμέσως, αλλά αφήστε το να βγάλει τους ατμούς του.



- Ανοίξτε το φούρνο και προσέξτε πώς θα βγάλετε το μπολ γιατί θα είναι πολύ ζεστό.



- Πάρτε ένα σφουγγάρι και περάστε το εσωτερικό μέρος του φούρνου με το διάλυμα.



- Μετά από αυτή τη διαδικασία ο φούρνος σας θα γίνει σαν καινούργιος.

myself.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91



Κατά τη διενέργεια δειγματοληψιών σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους ο ΕΦΕΤ εντόπισε επικίνδυνη βαφή αβγών.




Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, ελήφθη δείγμα χύδην φυσικής βαφής αβγών, ριζάρι, Radix Cut, με την ίδια εμπορική ονομασία, αριθμό παρτίδας LOT 11190 και ημερομηνία λήξης 31.12.2014.

Το προϊόν αυτό προέρχεται από το Ιράν, διακινείται στην Ελλάδα από την εταιρεία Αλεξόπουλος Αλ. & ΣΙΑ Ο.Ε., που εδρεύει τέρμα Αγ. Μαρίνης 19300 στον Ασπρόπυργο και ελήφθη από την επιχείρηση Αφοι Παντ. Χατζηγεωργίου Ο.Ε., Ευριπίδου 37 Αθήνα.


Η συγκεκριμένη χρωστική χαρακτηρίστηκε ως μη κανονική και μη ασφαλής διότι προέρχεται από φυτό για το οποίο δεν υπάρχει ιστορικό ασφαλούς χρήσης ως τροφίμου και δεν συμπεριλαμβάνεται στις επιτρεπόμενες χρωστικές για τη διακοσμητική χρώση των κελυφών των αβγών.


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος και η διαδικασία ελέγχου είναι σε εξέλιξη.


Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιήσουν τη βαφή αυτή για τον παραδοσιακό στολισμό των πασχαλινών αβγών.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91



«Οργώνοντας το χωράφι μου βρήκα αυτά, νόμιζα ότι ήταν θησαυρός», είπε στους αστυνομικούς ένας αγρότης από τη Ζάκυνθο παραδίδοντας ένα πακέτο με παραστατικά του Δήμου Ζακύνθου, που κάποιοι έθαψαν για να σβήσουν ίχνη ενοχής.






Αυτά τα στοιχεία θεωρούνταν «εξαφανισμένα» από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2007, όταν έγινε ο εμπρησμός στο ταμείο του δήμου!


O άνδρας που ανακάλυψε το θησαυρό ήταν συγγενής με τον ταμία του δήμου, ο οποίος αν και κατηγορείται για συμμετοχή στον εμπρησμό, λαμβάνει ακόμα το 1/3 του μισθού του.


Πάντως, ο «από μηχανής θεός» για τον κατηγορούμενο, πρώην δήμαρχο Ζακύνθου, Άκη Τσαγκαρόπουλο, που δικάζεται με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στον εμπρησμό, επιχείρησε να περιλάβει σε ένορκη βεβαίωση τη μαρτυρία για τα ευρήματα, τα οποία ωστόσο δεν δέχθηκε το δικαστήριο.


Οι συνήγοροι του πρώην δημάρχου εκτιμούν, αντιθέτως, ότι αυτά τα ευρήματα είναι «ικανά» να αλλάξουν την τροπή της υπόθεσης του εμπρησμού. Η αντιπολίτευση στον Δήμο Ζακύνθου είχε κατηγορήσει τον Τσαγκαρόπουλο ότι έλαβε δάνεια ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς όμως να έχει προηγηθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, και στη συνέχεια προκάλεσε τον εμπρησμό για να σβήσει τα ίχνη.


Η δίκη για την υπόθεση των δανείων προβλέπεται να διεξαχθεί το φθινόπωρο, αλλά ο Τσαγκαρόπουλος πάντα υποστήριζε ότι από τη στιγμή που δεν βρέθηκαν τα έγγραφα των δανείων μετά τον εμπρησμό του ταμείου του δήμου -φυλάσσονταν σε άλλα κτίριο- ο ίδιος δεν είχε κίνητρο για τον εμπρησμό.








via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91



Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την εποχή που μεγάλη εταιρία εμφιαλωμένου νερού κυκλοφόρησε μια διαφήμιση που άφησε εποχή.

Σε αυτήν με την βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας μωρά χόρευαν street dancing στη μέση του δρόμου και τότε το συγκεκριμένο διαφημιστικό έκανε θραύση. Φέτος η Evian επανέρχεται με μια ανάλογη διαφημιστική καμπάνια πιο φρέσκια και πιο σύγχρονη. Σε αυτήν οι ενήλικες μπροστά σε μια βιτρίνα καθρέφτη μεταμορφώνονται σε μωρά! Φυσικά χορεύουν και το καταδιασκεδάζουν και το concept είναι πως το νερό σε κρατάει νέο... Αξίζει να σημειωθεί οτι μέσα σε 5 μόλις μέρες το βίντεο της διαφήμισης στο youtube έχει φτάσει τα 29.000.000 views! Δείτε την παλιά διαφήμιση για να θυμηθείτε αλλά και την καινούργια που μας έφτιαξε την διάθεση.

mothersblog.gr



via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82




O Tim Yarrow πριν απο μερικά χρόνια επιχείρησε να σπάσει το ρεκόρ και να μείνει μέσα σε νερό για 10 ημέρες!




Ο νεαρός έζησε για 10 μέρες συνεχόμενες μέσα σε μια πισίνα σε εμπορικό κέντρο της νότιας Αφρικής και είδε μια τρομακτική αλλαγή στα άκρα του.


Δείτε πως είχε γίνει το χέρι του:






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του Πρινς, της Πάρις και του Μπλάνκετ κρούει βρετανός ηθοποιός -πρώην κολλητός του μπαμπά τους.

Ο Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) πέθανε τον Ιούλιο του 2009 αφήνοντας πίσω ένα τεράστιο όνομα και μια κληρονομιά, σίγουρα....



βαριά για τα τρία παιδιά του που αντιμετωπίζουν -μεταξύ άλλων- τις φήμες που αμφισβητούν την ταυτότητα του πατέρα τους.

Ο Πρινς (Prince) έγινε 16 χρονών και έχει ήδη "βγει στο κλαρί" ως τηλεοπτικός δημοσιογράφος (!), η Πάρις (Paris) στα 15 της χρόνια έχει αρχίσει να δίνει συνεντεύξεις και ξεκινά κινηματογραφική καριέρα, ενώ το ίδιο ενδιαφέρον έχει δείξει και ο βενιαμίν Μπλάνκετ (Blanket) στα 11 χρόνια του, ήδη.



Ο Μαρκ Λέστερ διεκδικεί -επίσης- την

πατρότητα των παιδιών του Μάικλ Τζάκσον


Στο θέμα αναφέρθηκε ο βρετανός ηθοποιός Μαρκ Λέστερ (Mark Lester) ο οποίος υπήρξε στενός φίλος του Μάικλ Τζάκσον για πολλά χρόνια. Μέχρι και στη γέννηση του Μπλάνκετ ήταν παρών.

Από τον θάνατο του σταρ, όμως, οι επαφές του 54χρονου ηθοποιού με τα παιδιά κόπηκαν από "εκείνους που τους ελέγχουν πια".

Η ανησυχία του Λέστερ μεγάλη και την εκφράζει μιλώντας στην εφημερίδα "The Sun".

"Το να σπρώχνεις τα παιδιά αυτά στον προβολέα δεν θα τα κάνει ευτυχισμένα", δηλώνει ο Μαρκ τονίζοντας πόσο επικίνδυνο είναι να τους συμπεριφέρεσαι σαν "εκπαιδευμένα πιθηκάκια" -και ειδικά από τόσο μικρή ηλικία.

Βέβαια, έχει σημασία να τονιστεί ότι ο Μαρκ Λέστερ είναι ένας από τους τρεις ανθρώπους που όπως αποκαλύπτει ο ίδιος θα μπορούσε να είναι πατέρας των παιδιών του Τζάκσον καθώς δώρισε το σπέρμα του πριν ακόμη η Ντέμπι Ρόου (Debbie Rowe) γεννήσει τον πρωτότοκό της.

Ζ. Κ.

www.womenonly.gr





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/SHOWBIZ


Στα αζήτητα το άψυχο σώμα του Tamerlan Κανένας από την οικογένεια του 26χρονου Tamerlan Tsernaev, δεν έχει αναζητήσει το άψυχο σώμα του, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή του νεκροτομείου της...

Βοστώνης.Ο Terrel Harris δήλωσε επίσης, ότι δεν έχουν καθοριστεί τα αίτια του θανάτου του 26χρονου υπόπτου.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, η μητέρα του Tamerlan, δήλωσε ότι ο γιος της πρέπει να ταφεί σε τζαμί και είπε ότι η οικογένεια είχε κανονίσει να γίνει η κηδεία την προηγούμενη Τρίτη ή Τετάρτη, κάτι που, όμως, δεν έγινε.



Πάντως, οι εκπρόσωποι από τις μουσουλμανικές κοινότητες διαψεύδουν ότι η οικογένεια ήρθε σε επαφή μαζί τους, ώστε να μιλήσουν και να κανονίσουν την ταφή του Tamerlan.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97










Greenpeace: Εξοικονόμηση ενέργειας, η λύση για την αιθαλομίχλη

Την ώρα που η πλειοψηφία της κοινωνίας υποφέρει από το ψύχος και τους κινδύνους της αιθαλομίχλης, το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου αδυνατεί να προσφέρει πραγματικές λύσεις και αναλώνεται στο πώς θα γυρίσει η χώρα στο παρελθόν (πετρέλαιο θέρμανσης) λέει η Greenpeace.

Όπως αναφέρει η ΜΚΟ
, “η πραγματικότητα είναι ότι κάθε χειμώνας που περνά χωρίς η εξοικονόμηση ενέργειας να γίνεται ύψιστη προτεραιότητα, η ενεργειακή φτώχεια και τα συμπτώματά της θα γίνονται πιο έντονα και η οικονομία μας πιο αδύναμη. Οι πολιτικές εξοικονόμησης έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την οικονομία, να βελτιώσουν τα οικονομικά των νοικοκυριών και να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία. Η στείρα αντιπαράθεση για λιγότερο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα ή περισσότερο επίδομα θέρμανσης περιορίζεται στα συμπτώματα και παραβλέπει την πραγματική αιτία: την ακαταλληλότητα των ελληνικών σπιτιών να παρέχουν στους πολίτες οικονομική και οικολογική θέρμανση. Επίσης, δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα: τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα δεν θα έχουν χρήματα για να αγοράσουν πετρέλαιο ακόμα και αν η τιμή του πέσει κάτω από 1 ευρώ, αν μειωθεί ή και καταργηθεί ο ΕΦΚ. Από την άλλη μεριά, αν τελικά διευρυνθούν τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης, τον επόμενο χειμώνα θα ξαναμιλάμε για το ίδιο πρόβλημα, απλά η οικονομία θα έχει λιγότερους πόρους για ανάπτυξη και κοινωνική πολιτική. Την ίδια ώρα, η διαρροή πολύτιμων κεφαλαίων για εισαγωγές πετρελαίου θα συνεχίζεται επιβαρύνοντας το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας και υπονομεύοντας τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης. Αυτές τις οπισθοδρομικές απόψεις δεν συμμερίζονται οι Έλληνες πολίτες. Σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο [3], η πλειοψηφία των Ελλήνων ζητάει αυστηρούς ελέγχους για τη ρύπανση, καλύτερη πληροφόρηση και οικονομικά κίνητρα για προϊόντα χαμηλών εκπομπών.

΅Είναι εξοργιστικό να παρακολουθείς μία δημόσια αντιπαράθεση χωρίς νόημα, την ώρα που η πλειοψηφία της κοινωνίας υποφέρει από το ψύχος και ζητάει πραγματικές λύσεις. Το ερώτημα δεν είναι πού θα βρούμε πετρέλαιο για θέρμανση αλλά πώς θα πάψουμε να το έχουμε ανάγκη. Αποτελεί, δε, πρόκληση το γεγονός ότι η φορολόγηση του πετρελαίου δεν κατευθύνεται σε αναπτυξιακές δράσεις που θα οδηγήσουν σε τόνωση της οικονομίας και μείωση της εξάρτησης από αυτόΆ, τόνισε ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος της εκστρατείας για τις κλιματικές αλλαγές και την ενέργεια στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace. Η Greenpeace απαιτεί από την κυβέρνηση την αξιοποίηση πόρων από τον ΕΦΚ, την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και την ενίσχυση του Πράσινου Ταμείου προκειμένου να χρηματοδοτηθούν ευρείας κλίμακας παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό τομέα, με προτεραιότητα στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.

Τα κίνητρα θα πρέπει να συνδεθούν με φοροαπαλλαγές σε προϊόντα και υπηρεσίες εξοικονόμησης ενέργειας και πράσινης θερμότητας.

Ένα τέτοιο πλαίσιο μέτρων:

- Θα αντιμετωπίσει οριστικά το πρόβλημα της ρύπανσης και της επιβάρυνσης της δημόσιας υγείας.

- Θα βελτιώσει τα οικονομικά των νοικοκυριών και θα λύσει τα προβλήματα θέρμανσης και δροσισμού.

- Θα δημιουργήσει κύκλο επενδύσεων πολλών δις ευρώ σε όλη την επικράτεια Ελλάδα και έσοδα για τα δημόσια ταμεία από την ενίσχυση της απασχόλησης κατά πολλές δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.[4]

- Θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάκαμψης του κατασκευαστικού κλάδου (και κατά συνέπεια της ευρύτερης οικονομίας) μέσα από τις ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων και θα δώσει το έναυσμα για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας με νέες και καθαρές τεχνολογίες.

ΠΗΓΗ: econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1