follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάγερν Η Μπάγερν είναι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2013, καθώς επικράτησε στον τελικό 2-1 της Ντόρτμουντ...

στον τελικό του Champions League.



Η Ντόρτμουντ αν και προσπάθησε και έκανε έναν εξαιρετικό τελικό, ηττήθηκε στο τέλος από την πολύ μεγάλη κλάση του Άριεν Ρόμπεν, που έδωσε με το γκολ που πέτυχε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, την δική του απάντηση σε όσους τον αμφισβητούσαν.



Οι Βαυαροί ένα χρόνο μετά την πολύ μεγάλη απογοήτευση από τον χαμένο τελικό στην έδρα τους, ήρθε η ώρα να πανηγυρίσουν το 5ο τρόπαιο της ιστορίας τους.

sport-fm.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91




Στην ένατη θέση της λίστας των New York Times για τα βιβλία μπεστ-σέλερ στις ΗΠΑ θα βρεθεί τον Ιούνιο το βιβλίο της Γιάννας Αγγελοπούλου, με τίτλο "Το Ελληνικό Μου Δράμα", που αναφέρεται στην....







περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2004. Όπως δήλωσε ο εκδότης Κλιντ Γκρίνλιφ, "όταν η πρέσβειρα Αγγελοπούλου μας προσέγγισε με την ιδέα της για το βιβλίο, γνωρίζαμε ότι είχαμε στα χέρια μας μια επίκαιρη και ολοκληρωμένη ιστορία. Είμαστε ευτυχείς για το γεγονός ότι οι Αμερικανοί αναγνώστες συμφωνούν μαζί μας".



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ:...


















via http://www.i-diadromi.gr/search/label/SHOWBIZ



Πρωτοφανείς καταστάσεις έζησαν χθες οι κάτοικοι στην περιοχή των Δασκάλων

. Πιο συγκεκριμένα δύο γείτονες πιάστηκαν στα χέρια με αφορμή τα σκυλιά τους.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ifmedia το ένα από τα δύο κατοικίδια ζώα δάγκωσε το άλλο με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του ενός τετράποδου ζώου να πάει να ζητήσει τον λόγο από το αφεντικό του άλλου.


Για λίγη ώρα επικράτησε σύγχυση στη περιοχή και αρκετός κόσμος μαζεύτηκε γύρω από το σημείο όπου βρίσκονταν τα δύο άτομα.Η αστυνομία μετά από κάλεσμα έκανε γρήγορα την εμφάνιση της και στη συνέχεια εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους από τους δύο γείτονες με ύβρεις και λόγια που σε μερικούς προκαλούσαν μέχρι και γέλια.Αυτή τη στιγμή (22:45 βρίσκονται στο Αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω).



Το ifmedia μίλησε με κατοίκους της περιοχής οι οποίοι δήλωσαν αγανακτισμένοι καθώς μας είπαν πως δεν φτάνουν τα προβλήματα που έχουμε, υπάρχουν και αυτοί που τσακώνονται για τα σκυλιά τους και ξεσηκώνουν τον κόσμο. Έλεος...



Η συνέχεια για τους δύο γείτονες αναμένεται στα δικαστήρια.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91



Ελάχιστα τρέφεται ο 17χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τη μητέρα του



Δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στα κρατητήρια της Α/Δ Ακαρνανίας, όπου για πρώτη φορά μετά το έγκλημα στον Άγιο Κωνσταντίνο, ο 17χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τη μητέρα του συναντήθηκε με τον πατέρα του. Η συνάντηση είχε σύντομη διάρκεια αφού είναι δεδομένο πως πατέρας και γιος βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση και είναι και τα δυο μοναδικά άτομα που γνωρίζουν τι έγινε τη μοιραία νύχτα στο σπίτι της οικογένειας.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο τους συναντήθηκαν και δεύτερη φορά χθες, ενώ μετά από αίτημα του τον 17χρονο συνάντησε και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανιας κ.κ. Κοσμάς.


Ο μεγάλος γιος της οικογένειας αναχώρησε για το εξωτερικό χωρίς να δει τον αδερφό του.


Ο 17χρονος τρέφεται ελάχιστα στα κρατητήρια και στις ερωτήσεις που του τίθενται απαντά μονολεκτικά, χωρίς να έχει καμιά διάθεση για κουβέντα. Δείχνει ακόμη να μην έχει συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει . Το ψιλόλιγνο αγόρι, βρίσκεται στην κυριολεξία στον κόσμο του κι όποιος το δει δεν αργεί να καταλάβει την άσχημη ψυχολογική του κατάσταση αλλά και να αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν να διέπραξε τέτοιο έγκλημα.


Από εκεί και πέρα η υπεράσπιση του δίνει όλο το βάρος στην ψυχική του υγεία και στην ανάγκη να τύχει ειδικής αγωγής και προσοχής και όχι να εγκλειστεί σε σωφρονιστικό κατάστημα. Ήδη πάντως έμπειρος ψυχίατρος έχει συναντηθεί με τον ανήλικο και την Δευτέρα θα παραδώσει τις δικές του επιστημονικές διαπιστώσεις και το πόρισμα του απευθείας στον Ανακριτή. Αυτό είναι άλλωστε κάτι που έχει ζητηθεί και από τις Δικαστικές Αρχές του Αγρινίου, ενώπιον των οποίων ο μαθητής θα παρουσιαστεί επίσης την Δευτέρα.

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91











Το σφύριγμα «διώχνει» την πάνα

Ταχύτερα μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το γιογιό τα παιδιά των οποίων οι γονείς… σφυρίζουν


Μέχρι την ηλικία των εννέα μηνών, τα παιδάκια στο Βιετνάμ έχουν πετάξει τις πάνες. Τον τρόπο με τον οποίο πετυχαίνουν οι βιετναμέζες μητέρες το… «θαύμα», μελέτησαν σουηδοί επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Σαλγκρένσκα, στο Γκέτεμποργκ. Παρατήρησαν λοιπόν, ότι κάθε φορά που τα μωράκια φαινόταν ότι θα «γέμιζαν» την πάνα τους, οι μαμάδες τούς σφύριζαν. Έτσι, μεγαλώνοντας τα μωρά είχαν συνδέσει τον συγκεκριμένο ήχο με την ούρηση, με αποτέλεσμα να ενεργοποιούν τη διαδικασία αυτή στο άκουσμα του σφυρίγματος.



Τα μωρά του… «Γιογιόφ»


Όπως περιγράφουν οι ερευνητές με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Pediatric Urology», με τη βοήθεια της παραδοσιακής αυτής τεχνικής και μέχρι την ηλικία των εννέα μηνών, τα μωράκια μπορούσαν να ελέγχουν επιτυχώς την ανάγκη τους και να λαμβάνουν το συνθηματικό «ΟΚ» από τη μαμά τους για την ούρηση στο γιογιό.«Ο ήχος τους σφυρίγματος είναι σαν να υπενθυμίζει στα παιδιά να αδειάσουν την ουροδόχο κύστη τους» περιγράφει η καθηγήτρια Ανα-Λένα Χέλστρεμ.

Εκτός από τον περιορισμό της δαπάνης για πάνες, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος έλεγχος της ουροδόχου κύστης από μικρή ηλικία θα μπορούσε να σημαίνει καλύτερη υγεία στη μετέπειτα ζωή.Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι τα παιδιά της Δύσης αφήνουν την πάνα για το γιογιό, κατά μέσο όρο, στην ηλικία των τριών ετών. Ωστόσο τα νέα ευρήματα των Σουηδών δείχνουν ότι τα παιδάκια είναι σε θέση να χρησιμοποιούν το γιογιό επιτυχώς ήδη από πολύ μικρότερες ηλικίες.http://www.tovima.gr/




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Πώς θα σας φαινόταν , αν στο σώμα μιας πλαστικής κούκλας βλέπατε το πρόσωπό σας;




Ιαπωνική εταιρεία λοιπόν, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη πιστέψτε μας, ξεκίνησε ένα νέο project σύμφωνα με το οποίο, μέσω φυσικά κατάλληλης επεξεργασίας, η εικόνα της πελάτισσας μπορεί να αποτυπωθεί πάνω στο κεφάλι μιας συνηθισμένης κούκλας και στη συνέχεια να την πάρει μαζί της στο σπίτι σαν σουβενίρ ή και διακοσμητικό χώρου!


Η διαδικασία είναι απλή, για τον πελάτη πάντα, μιας και το μόνο που έχει να κάνει είναι να φωτογραφηθεί! Στη συνέχεια, αναλαμβάνουν δράση τα μεγάλα μυαλά της εταιρείας και το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο εντυπωσιακό! Ή μήπως όχι;


Οι ιθύνοντες της εταιρείας πάντως υποστηρίζουν ότι ήδη πολλές γυναίκες τους έχουν επισκεφτεί, μιας και θέλουν να μείνουν για πάντα αποτυπωμένα τα πρόσωπά τους, με το γαμήλιο μακιγιάζ και χτένισμα για παράδειγμα, ή με την εμφάνισή που είχαν σε κάποια άλλη σημαντική για εκείνες μέρα!


Εμάς πάντως μας φαίνεται λίγο ανατριχιαστικό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ήδη κυκλοφορούν, στην Ιαπωνία πάντα, αστεία του τύπου: «Ότι κι αν κάνετε μην τις κοιτάξετε στα μάτια»! Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε...





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Η Αντιγόνη και ο Περικλής συναντήθηκαν για πρώτη φορά στον βυθό της θάλασσας κάτω από αντίξοες συνθήκες…




Εκείνη την ημέρα η νεαρή Αντιγόνη επέστρεφε από το πρώτο ταξίδι της με τον μελλοντικό της άντρα, τον Ηλία.


Το μοιραίο καλοκαίρι του 2001 η Αντιγόνη Σιδηροπούλου είχε πάει με τον Ηλία και την παρέα τους στη Σαντορίνη.


Αποφάσισαν όμως να γυρίσουν στην Αθήνα με το αεροπλάνο… Αυτή τους η απόφαση στάθηκε μοιραία.

Ξαφνικά κατά την διάρκεια του ταξιδιού χάλασε ο ένας κινητήρας του αεροπλάνου και λίγο πριν την προσγείωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος χάλασε και ο άλλος.


Τότε το αεροπλάνο «προσγειώθηκε» στη θάλασσα. Οι τρεις από τους επιβαίνοντες βγήκαν στην επιφάνεια της θάλασσας, αλλά η Αντιγόνη ήταν στο βυθό της θάλασσας.


Εκεί για καλή τύχη της Αντιγόνης βρέθηκε ο σωτήρας της, ο Περικλής Καλόπουλος, ο οποίος είχε πάει βόλτα με το φουσκωτό παρέα με τον θείο του.


Όταν αντιλήφθηκαν τι έγινε ο Περικλής με τον θείο του πλησίασαν στο σημείο που είχε βυθιστεί το αεροπλάνο, λίγα μέτρα από την παραλία του Αγίου Κοσμά.


Ο Περικλής μόλις έμαθε από μία κοπέλα που είχε τις αισθήσεις της πως το ρεύμα έχει παρασύρει μία άλλη, την Αντιγόνη, χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξε για τη σώσει.


«Μόλις βούτηξα ένας φόβος με κατέβαλε. Δεν ήξερα πώς ήταν η κοπέλα, δεν ήξερα αν ζούσε ή αν είχε διαμελιστεί. Τελικά αφού εντόπισα την κοπέλα προσπάθησα να μην την κοιτάω αλλά να δω το σημείο στο οποίο ήταν γαντζωμένη. Η εικόνα ήταν τρομακτική. Να αιωρείται ουσιαστικά η μισή γιατί ήταν δεμένη στο κάθισμα και να κουνιούνται τα μαλλιά και τα χέρια της με την ροή του νερού.


Την γύρισα με πλάτη προς τα εμένα την κόλλησα πάνω μου και άρχισαν την πορεία μου προς την επιφάνεια της θάλασσας. Είχα αρχίσει να σκάω. Θυμάμαι πως κοίταζα πάνω, έβλεπα ένα απέραντο γαλάζιο και έλεγα "πότε θα φτάσω πάνω;"…


Το επόμενό μου μέλημα ήταν να δω αν η κοπέλα ζει. Για αυτό την οριζοντίωσα στον αφρό και μετά από δύο μαλάξεις που της έκανα έβγαλε ένα βρόγχο και άσπρα υγρά από την μύτη και το στόμα. Εκείνη την στιγμή πήρε την πρώτη της ανάσα κάνοντάς με τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο της γης».


Η κατάσταση της Αντιγόνης ήταν άσχημη καθώς είχε χτυπήσει πολύ το κεφάλι της. «Το ένα της μάτι προεξείχε.» προσθέτει ο Περικλής.


«Στο νοσοκομείο είχα να αντιμετωπίσω πολλά πράγματα» εξομολογείται η Αντιγόνη εξηγώντας πως από την μέση και κάτω δεν μπορούσε να κουνηθεί.


Όμως τελικά όλα πήγαν καλά… Με τον τότε σύντροφό της Ηλία που είχαν πάει μαζί στη Σαντορίνη παντρεύτηκαν και το κοριτσάκι τους το βάφτισε ο σωτήρας τους.. ο Περικλής.


«Ο νονός μου είναι ένας ήρωας και είμαι πολύ τυχερή που έχω έναν τέτοιο νονό. Κανένα παιδί δεν έχει ένα νονό που να έχει σώσει την μαμά του.» λέει η κορούλα της Αντιγόνης.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Όλοι υπέθεσαν πως είναι κάποια συγγενής του όταν την είδαν δίπλα στον Zach Galifianakis στην πρεμιέρα της ταινίας Hangover 3 στις Κάννες.





Πρόκειται όμως για την 87χρονη φίλη του ηθοποιού, Elizabeth "Mimi" Haist, την οποία γνώρισε πριν από περίπου 18 χρόνια όταν εκείνη εργαζόταν σε Laundry Service στη Santa Monica.



Όταν ο Zach Galifianakis έγινε διάσημος με το Hangover, δεν πήγαινε στο κατάστημα και έτσι έχασαν επαφή για λίγο χρονικό διάστημα. Αργότερα όμως έμαθε ότι η "Mimi" είχε χωρίσει με τον άντρα της και έμεινε άστεγη καθώς δεν είχε κανένα άλλον άνθρωπο στον κόσμο.



Έτσι λοιπόν, ο ηθοποιός, ευαισθητοποιημένος, αγόρασε ένα διαμέρισμα ώστε να μείνει εκεί και μάλιστα περιλαμβάνει μια κρεβατοκάμαρα, μια κουζίνα, ένα σαλόνι και ένα μικρό μπάνιο, πληρώνοντας της και τους λογαριασμούς.



Αλλά δεν είναι ο μόνος που συμβάλλει για τη "Mimi", μαζί του είναι και η Renee Zellweger που φροντίζει να είναι πάντα γεμάτο το ψυγείο της 87χρονης.















via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Αν και ο εφευρέτης Μπεν Κόουκ από το Σαν Φρανσίσκο το έφτιαξε για να το χαρίσει στη σύντροφο του ως ένδειξη αγάπης, αυτό το δαχτυλίδι έχει μια λειτουργία που μπορεί να αποβεί χρήσιμη στις συζύγους που «ξενοκοιτούν» ή που την κάνουν την απιστία τους!





Το δαχτυλίδι αυτό έχει μια σειρά από πολύτιμους λίθους, οι οποίες χάρη σε μικροσκοπικά LED, αναβοσβήνει όταν πλησιάζει ο ιδιοκτήτης ενός αντίστοιχης τεχνολογίας βραχιολιού.



Συγκεκριμένα, το δαχτυλίδι είναι από τιτάνιο και πίσω από τους πολύτιμους λίθους υπάρχουν τα μικροσκοπικά LED, αλλά και ένα χάλκινο πηνίο. Λόγω του ότι δεν υπάρχει χώρος για μπαταρία, δηλαδή για πηγή ενέργειας, το πηνίο χρησιμοποιείται ώστε να ηλεκτροδοτεί τα LED, όταν μπαίνει σε ένα εναλλασσόμενο μαγνητικό πεδίο. Το πεδίο αυτό δημιουργείται από το βραχιόλι, το οποίο απαραίτητα πρέπει να φοράει ο σύζυγος.



Τώρα αν ο σύζυγος δεν φορά βραχιόλια μάλλον οι άπιστες σύζυγοι θα πρέπει να βρουν έναν άλλο τρόπο για να μην «πιαστούν στα πράσα»!



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91






Τι να πω. Το χω πει και ξαναπεί. Το χω γράψει, έχω δεχτεί σκληρή κριτική απο τους αναγνώστες μου αλλά και απο τον φιλικό περίγυρο της παρουσιάστριας.







Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Και μπορεί η Νανά, να έχει όλη τη διάθεση να γιατρευτεί, αλλά μάλλον κανείς δεν έχει ασχοληθεί όπως πρέπει με αυτό το κορίτσι.


Ένα κορίτσι που συνεχίζει και ανεβάζει εικόνες στο διαδίκτυο από την καθημερινότητά της που σοκάρουν.


Η εικόνα αυτή δεν απέχει καθόλου απο τις εικόνες παιδιών στην Αφρική. Και στεναχωριέμαι. Και τρομάζω. Και δε μπορώ να γράψω ώς δημοσιογράφος άλλο γι΄αυτή την υπόθεση.


Δείτε την ΕΔΩ ..



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE



Το μοναδικό χειρότερο από το να σου σκιστεί το φουστάνι είναι να συμβεί κάτι τέτοιο σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, ωστόσο η τραγουδίστρια Μαράια Κάρεϊ έδειξε φοβερή αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία όταν της συνέβη.



Οταν το φόρεμα που έφερε την υπογραφή της Ντονατέλα Βερσάτζε σκίστηκε, η δημοφιλής καλλιτέχνις τα «μπάλωσε» γρήγορα και έριξε το φταίξιμο στη σχεδιάστρια.


«Ντονατέλα σε αγαπώ αλλά σκίστηκε» ήταν τα λόγια της Κάρεϊ, ενώ η παρουσιάστρια γύρισε προς το φιλοθεάμον κοινό και αναφώνησε «αυτή είναι μια τηλεοπτική στιγμή».







via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα για την άμεση απένταξη του Σκοπευτηρίου Καισαριανής από την λίστα αξιοποίησης ακινήτων του...

δημοσίου ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δήμαρχοι της Καισαριανής.



Οπως αναφέρουν «η ένταξη του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, ιερού τόπου ιστορικής μνήμης του λαού μας, όπου εκτελέστηκαν εκατοντάδες αγωνιστές που αντιστάθηκαν στα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής, στη λίστα αξιοποίησης ακινήτων του δημοσίου, προκαλεί το λαϊκό αίσθημα και αποτελεί προσβολή των αγώνων του λαού μας και της ιστορίας μας.



Ο Μανώλης Γλέζος και η Θεανώ Φωτίου, βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ο δήμαρχος Καισαριανής, Θανάσης Μπαρτζώκας, μαζί με τον πρώην δήμαρχο Καισαριανής, Σπύρο Τζόκα, ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για την άμεση απένταξη του ιστορικού χώρου από την λίστα».







Πηγή: ΑΜΠΕ




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Επικίνδυνες και εν πολλοίς ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της οπλοφορίας βουλευτών με τους...

μισούς να οπλοφορούν νόμιμα ή παράνομα. Παράλληλα, πολλοί από τους πρώην υπουργούς και πρώην βουλευτές, κάνοντας χρήση των προστατευτικών διατάξεων των σχετικών νόμων, διατηρούν τις άδειες οπλοφορίας.



Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει δώσει άδεια οπλοφορίας-οπλοκατοχής σε 51 από τους 300 βουλευτές. Από αυτούς, 15 είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των πρώην κοινοβουλευτικών που διατηρούν όπλα, με ή χωρίς άδεια.



Οι 51 βουλευτές που κατέχουν νομίμως όπλο προέρχονται σχεδόν από όλους τους κομματικούς χώρους και, θεωρητικά τουλάχιστον, έχουν περάσει από την ίδια ακριβώς διαδικασία που απαιτείται για έναν πολίτη ο οποίος ζητά να οπλοφορεί για λόγους ασφαλείας.



Δηλαδή, α) αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάνουν χρήση αλκοόλ ή απαγορευμένων ουσιών και β) ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από ιδιώτη ψυχίατρο ή δημόσιο φορέα ψυχικής υγείας.



Μέχρι να ξεσπάσει ο πρόσφατος σάλος με την υπόθεση της οπλοφορίας των βουλευτών, οι περισσότεροι από όσους διαθέτουν άδεια κουβαλούσαν όπλα μέχρι και μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων καθώς σχεδόν πάντοτε δεν περνούσαν από τα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης όπλων αλλά και όταν περνούσαν δεν ήταν κάποιος αστυνομικός εκεί να τους ελέγξει.



Και όλα αυτά παρά τις συστάσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στους γραμματείς όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων να ενημερώσουν τους βουλευτές πως δεν πρέπει να βάζουν τα όπλα στο Κοινοβούλιο.







via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα


Πίτσες με 47 θρεπτικά συστατικά και «πιο υγιεινές από τις έτοιμες σαλάτες του εμπορίου» άρχισαν να διατίθενται στη Βρετανία.

Ο επινοητής τους δρ Μάικ Λιν, καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, υποστηρίζει ότι είναι οι πιο υγιεινές πίτσες στον κόσμο - και το μοναδικό θρεπτικά ισορροπημένο, έτοιμο γεύμα.

«Κανείς κατά το παρελθόν δεν είχε σχεδιάσει ένα γεύμα που περιέχει τα πάντα στις σωστές αναλογίες», δήλωσε στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Παχυσαρκίας, στο Λίβερπουλ, προσθέτοντας πως είναι πολύ περήφανος γι’ αυτές.

Οι πίτσες ονομάστηκαν Eat Balanced, διατίθενται σε τρεις γεύσεις και βρίσκονται στα ράφια των βρετανικών σούπερ μάρκετ εδώ και λίγες μέρες.

Για να τις μετατρέψει στο «τέλειο γεύμα», ο δρ Λιν συνεργάσθηκε με τον επιχειρηματία Ντόνι Μακλίν, ο οποίος σκέφτηκε να τους προσθέσουν φύκια, τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται σε αρτοσκευάσματα τύπου Artisan (σ.σ. είναι πολύ αφράτα και με μικρό βάρος) και περιέχουν ελάχιστο αλάτι (η περιεκτικότητά τους σε νάτριο είναι μόλις 3,5% έναντι 40% που έχει το επιτραπέζιο αλάτι).

Είναι επίσης πλούσια σε ιώδιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β12 και σίδηρο.

Τα φύκια προστίθενται στην πίτσα σε μορφή σκόνης και αναμιγνύονται με την βάση της, η οποία παράγεται κατά το ήμισυ από αλεύρι ολικής αλέσεως.

Για να αυξήσουν εξάλλου την περιεκτικότητα των προϊόντων τους σε βιταμίνη C, οι δύο άντρες πρόσθεσαν κόκκινη πιπεριά στην σάλτσα ντομάτας, ενώ με αντίστοιχες παρεμβάσεις αύξησαν την περιεκτικότητά τους σε μαγνήσιο, κάλιο, φολικό οξύ, βιταμίνη Α και σε πολλά άλλα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.

Το τυρί με το οποίο επιστρώνεται η πίτσα είναι μία απλή, φυσιολογική μοτσαρέλα.

Κάθε πίτσα παρέχει 600 θερμίδες, οι οποίες αντιστοιχούν στο περίπου 30% των ημερησίων θερμίδων που συνιστώνται για τον μέσο ενήλικα, προκειμένου να διατηρήσει σταθερό το βάρος του.

Ο δρ Λιν τόνισε ότι αναλύοντας όσες έτοιμες σαλάτες διατίθενται στα βρετανικά σούπερ μάρκετ διαπίστωσε πως άλλες περιέχουν περισσότερες θερμίδες απ’ όσες οι νέες πίτσες και άλλες πολύ λιγότερα θρεπτικά συστατικά.

«Βρείτε μου μία σαλάτα του εμπορίου που να μπορεί να συγκριθεί με την Eat Balanced πίτσα», είπε χαρακτηριστικά. «Τόσα χρόνια δεν έχω βρει ούτε μία».

Οι νέες πίτσες είναι κατεψυγμένες, διότι μελέτες του δρος Λιν έδειξαν ότι με την κατάψυξη διατηρούν περισσότερο την θρεπτική αξία τους.







via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Για σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης στους 12 μήνες ζωής της, παρά τα θετικά σημεία, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτοξεύοντας βολές τόσο...

κατά της Ν.Δ. όσο και κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς.



Μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως «νομίζει ότι η κυβέρνηση είναι μονοκομματική» και τη ΔΗΜΑΡ πως «θέλει να μετέχει στη νομή της εξουσίας, αποφεύγοντας τις πιο δύσκολες στιγμές τα βάρη των αποφάσεων».



Υποστήριξε επίσης ότι «οι τεκμηριωμένες προτάσεις προκαλούν συχνά ενόχληση στη Ν.Δ., με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις», ενώ έκανε λόγο και για «παιδαριώδη προσπάθεια οικειοποίηση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ».



«Συνεργαζόμαστε με τη ΝΔ αλλά δεν ταυτιζόμαστε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εκφράζοντας επίσης την άποψη ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει σχέδιο Β, διαφορετικό από αυτό που εφαρμόζεται.



Αναφερόμενος στη διαφωνία για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως «επέβαλε να συναντηθούν οι τρεις αρχηγοί». Όπως είπε, η συνάντηση της Δευτέρας θα έχει ως αντικείμενο τη συνολική αξιολόγηση της λειτουργίας της κυβέρνησης. «Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας λειτουργεί με άλλους όρους;», διερωτήθηκε μεταξύ άλλων.



Μιλώντας γενικότερα για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωζώνη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος αποφασίζει για ποιόν στην Ευρωζώνη προσθέτοντας ότι αυτό που κυριαρχεί στην Ευρωζώνη είναι ο φόβος.



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε, τέλος, ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μια στρατηγική που απαντά στην ανάγκη να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να θωρακιστεί σε σχέση με την κρίση ενώ παραδέχθηκε ότι δεν θα κάναμε ποτέ μόνοι μας αυτές τις δημοσιονομικές επιλογές που υπαγορεύτηκαν από την ανάγκη να επιβιώσει η χώρα καθώς δεν μπορείς να πας πουθενά με πρωτογενές έλλειμμα 12,5%.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Τράβηξε τα βλέμματα όλων στο kick - off party των Mad Video Music Awards η Έλενα Παπαβασιλείου με τη λαμπερή της εμφάνιση.




Η σeξι παρουσιάστρια επέλεξε να φορέσει στο party ένα μαύρο ξώπλατο που απέσπασε τα καλύτερα σχόλια.


Επίσης, στο πάρτι έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz, όπως η Ελένη Φουρέιρα, ο Κώστας Μαρτάκης, η Demy, ο Μύρωνας Στρατής και άλλοι.












via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Ένα εκπληκτικό φως που εμφανίζεται στο Keyhole Arch, στην παραλία Pfeiffer της Καλιφόρνια μοιάζει να έρχεται κατευθείαν από ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς! Κι όμως δεν πρόκειται για κάποιο εφέ, αφού αυτή η πορτοκαλί λάμψη που βλέπετε είναι...

ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει μόνο για μερικές εβδομάδες κάθε χρόνο, όταν ο ήλιος δύει στη σωστή γωνία και η παλίρροια είναι στο ενδεδειγμένο ύψος. Το σχεδόν υπερφυσικό φως στο Keyhole Arch λειτουργεί σαν μαγνήτης για τους φωτογράφους που επιθυμούν απεγνωσμένα να συλλάβουν την εκπληκτική λάμψη του.



Ο φωτογράφος Mark Brodkin ήταν από τους τυχερούς που κατάφερε να πετύχει καθαρό ουρανό και να αποτυπώσει στο φακό του με ιδανικό τρόπο το φαινόμενο. «Χρειάστηκε να μείνω αρκετή ώρα στο νερό,αφού το φως εμφανίστηκε μόνο τα τελευταία λεπτά του ηλιοβασιλέματος. Έβαλα το τρίποδό μου σε έναν μικρό βράχο και περίμενα. Όμως το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο», εξηγεί ο ίδιος.






via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Πριν από ένα μήνα συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ημέρα που η Ελλάδα εντάχθηκε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, αποφεύγοντας τη...



χρεωκοπία. Ήταν 23 Απριλίου 2010, ανήμερα του Αγ. Γεωργίου, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ανήγγειλε, από το Καστελόριζο, την απόφασή του, αναλαμβάνοντας και το βάρος της ευθύνης της.



Νωρίτερα είχε συζητήσει με συνεργάτες του, το πρόβλημα και πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Άκουσε πολλές απόψεις και προτάσεις, όπως την προσφυγή σε νέες εκλογές ή σε δημοψήφισμα και, βέβαια, να ζητήσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, η οποία, όπως είχε διαφανεί και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, δεν ήταν διατεθειμένη να την παράσχει. Ο κ. Παπανδρέου, αφού άκουσε τους συνεργάτες του, πήρε την απόφασή του. Λίγοι θυμούνται ή αξιολογούν τις συνθήκες υπό τις οποίες ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση. «Ο χρόνος, για παράδειγμα, ήταν πολύ πιεστικός, καθώς τον Μάιο έληγε ένα σημαντικού ύψους ελληνικό ομόλογο που έπρεπε να αποπληρωθεί και χρήματα δεν υπήρχαν», λένε στενοί συνεργάτες του.



Αργότερα, όταν το θέμα ξανασυζητήθηκε σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου τέθηκαν ξανά τα λεγόμενα εναλλακτικά σενάρια, ο κ. Παπανδρέου απάντησε λέγοντας ότι οι ηγέτες είναι για να παίρνουν αποφάσεις στις κρίσιμες στιγμές, αναλαμβάνοντας και το κόστος.



Ο ίδιος όχι μόνο το ανέλαβε, αλλά και το πλήρωσε πολύ ακριβά. Έγινε, όπως σημειώνουν συνεργάτες του, «με τη βοήθεια πολλών παραγόντων, που δεν τον ξεχνούν ούτε και σήμερα», το "απεχθέστερο" πρόσωπο στην Ελλάδα. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία και να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.



Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας. Παρά ταύτα, όπως τονίζουν, τα προβλήματα παραμένουν. «Τα δημοσιονομικά μέτρα βρίσκονται πάντα εδώ και για πολλούς είναι πολύ σκληρότερα και, όπως είπε πριν από 10, περίπου, ημέρες ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, θα ζούμε με το μνημόνιο και για τα επόμενα 2-3 χρόνια».



Από τις αρχές του 2012 ο πρώην πρωθυπουργός κινείται μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού, έχοντας ήδη συμπληρώσει έναν χρόνο «ακαδημαϊκής αναζήτησης» σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου και μετέχοντας σε πάρα πολλά συνέδρια, μιλώντας για την Ελλάδα, όπως πολλές φορές έχουν πει οι συνεργάτες του, οι οποίοι τονίζουν ότι «ουδέποτε έπαψε να μιλά για την Ελλάδα, η οποία ήταν πάντα στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων του, όπως και η προσπάθεια οριστικής εξόδου της χώρας από την κρίση».



Για τον κ. Παπανδρέου ο «κύκλος του εξωτερικού» έχει ολοκληρωθεί, όχι πως δεν θα ξαναταξιδέψει στο εξωτερικό, άλλωστε παραμένει Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και οι υποχρεώσεις του θα τον στείλουν πολλές φορές εκτός Ελλάδας. Αλλά η παρουσία του στη χώρα θα είναι εντονότερη.



Πολλοί είναι εκείνοι που θα ρωτούσαν τι προτίθεται να κάνει παραμένοντας πολύ περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα; Θα μιλήσει για όσα έγιναν; Απ’ ότι φαίνεται, θα μιλήσει, αλλά περισσότερο θα μιλήσει για όσα γίνονται σήμερα και για όσα πρέπει να γίνουν στο μέλλον.



Ο πρώην πρωθυπουργός έχει συζητήσει σχετικά με τους συνεργάτες του και έχει δώσει το στίγμα των προθέσεών του. Ο Γιώργος Ελενόπουλος, ο στενότερος συνεργάτης του κ. Παπανδρέου σε θέματα Τύπου, είναι μεταξύ εκείνων που γνωρίζουν πολύ καλά τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού και δεν διστάζει να τις κοινοποιήσει.



Απ' όσα λέει προκύπτει αβίαστα ότι ο κ. Παπανδρέου δεν προτίθεται να ακολουθήσει την πρακτική της σιωπής. Αντίθετα, πιστεύει ότι, οι ιδέες και οι πολιτικές που πρεσβεύει πρέπει να ακούγονται και να συζητούνται παντού, στην Αχαΐα, στην Αθήνα, σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε ομιλίες, σε εκδηλώσεις, σε συζητήσεις.



Το στίγμα του τρόπου με τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός προτίθεται να κινηθεί το επόμενο διάστημα, το δίνει η φράση «η μάχη συνεχίζεται», που χρησιμοποιεί ο κ. Ελενόπουλος.'Άλλωστε δείχνει να θεωρεί ότι αυτό που ξεκίνησε ως πρωθυπουργός, δηλαδή οι μεταρρυθμίσεις και η αναζήτηση προοδευτικών λύσεων στα μείζονα προβλήματα της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, δεν έχουν προχωρήσει κι ας είναι, σήμερα, περισσότερο αναγκαίες από ποτέ.



Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι τα προβλήματα, που σήμερα διογκώνονται, δεν μπορούν να έχουν «κλασικού τύπου απαντήσεις», και πολύ περισσότερο αν αυτές οι απαντήσεις είναι συντηρητικές.



Οι πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν, όπως πιστεύει ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να θέτουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων και «να στοχεύουν στην κινητοποίηση και όχι την παθητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού». Επίσης θεωρεί ότι σήμερα που αυξάνεται ο αριθμός των «παικτών» στο διεθνές παιχνίδι «απαιτείται περισσότερη Δημοκρατία και όχι λιγότερη», όπως είναι η τάση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και παγκοσμίως. Οι πολιτικές που υποστηρίζει ο κ. Παπανδρέου πρέπει «να επενδύουν στον άνθρωπο, στις υποδομές και να αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα για βιώσιμη ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο, όπου τα κέρδη και τα βάρη μοιράζονται δίκαια».



Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Παπανδρέου θα δώσει τη μάχη, παρά τις σφοδρές επιθέσεις που δέχεται όλο αυτό το διάστημα και τις οποίες θεωρεί ότι δέχεται «από δομημένα κέντρα που δεν επιθυμούν να ακούγεται και να αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων ο προοδευτικός μεταρρυθμιστικός λόγος, οι προοδευτικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές». Θεωρεί, επίσης, ότι κάποιοι «επιχειρούν μάταια, με φασιστικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, να περιορίσουν ή να καταργήσουν την ελεύθερη έκφραση απόψεων». Όσοι εμφορούνται από «αυταρχικές αντιλήψεις και συμπεριφορές, δεν αντέχουν στον διάλογο και γι' αυτό θέλουν να τον καταργήσουν» τονίζει. Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο δέχεται επιθέσεις και επιχειρήθηκε να λοιδορηθούν οι διαλέξεις του στα πανεπιστήμια και οι ομιλίες του σε συνέδρια, εξηγεί ο συνεργάτης του και προσθέτει ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να βάλλεται κάποιος επειδή έχει τη δυνατότητα να μιλήσει για τις απόψεις του και τη χώρα του και την αξιοποιεί.



Όπως αναφέρει ο κ. Ελενόπουλος ο κ. Παπανδρέου στοχεύει, με τις παρεμβάσεις του «στην ανοικοδόμηση και τη διάδοση του προοδευτικού λόγου τόσο στο εξωτερικό, όσο και, κυρίως, στο εσωτερικό της χώρας. Η περίοδος δε που μεσολαβεί μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014, όπως και κάθε αντίστοιχη περίοδος, προσφέρει τη δυνατότητα να οικοδομηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος για όλα αυτά τα ζητήματα.



Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι ο προοδευτικός και μεταρρυθμιστικός λόγος και η προοδευτική στρατηγική, που προτίθεται να αναδείξει, είναι αναγκαία στοιχεία για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μάλιστα, ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, πεποίθησή του είναι ότι, όλοι πρέπει να έχουν φωνή, όλοι να ακούγονται και να κυριαρχεί η αρχή της ισονομίας, καθώς έτσι εμπεδώνεται αίσθημα εμπιστοσύνης και ενισχύεται η Δημοκρατία. Γι' αυτό και δεν μπορεί να δεχτεί τη στάση ενός μέρους του SPD, απέναντι στη Σοσιαλιστική Διεθνή. «Χρειάζεται συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης στην προσέγγιση μειζόνων ζητημάτων για τα συμφέροντα των πολιτών της Ευρώπης και όχι ένας νέος ηγεμονισμός, όποιος κι αν θέλει να είναι ο εκφραστής του».



Στην προσπάθειά του αυτή, ο πρώην πρωθυπουργός διαθέτει σημαντικά όπλα. Είναι, πριν απ΄ όλα «ο τιτάνιος αγώνας του ελληνικού λαού για την έξοδο από την κρίση και τα πρωτοφανή αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν». Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί, εξάλλου, ότι οι «σκληρές, αλλά αναγκαίες» επιλογές του για τη σωτηρία της χώρας, δικαιώνονται από τους τότε επικριτές του. Και επισημαίνεται, εν προκειμένω, η αναφορά του κ. Σαμαρά στην Κίνα, που αποδέχθηκε την ορθότητα των επιλογών του, «έστω κι αν ο ίδιος προωθεί ακόμα πιο επώδυνες ρυθμίσεις δημοσιονομικού χαρακτήρα, χωρίς μάλιστα, να προωθούνται οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».



Στο οπλοστάσιο του κ. Παπανδρέου βρίσκεται και η εμπειρία και τα διδάγματα αυτής της πορείας, αλλά και από τις διεθνείς επαφές του όλο αυτό το διάστημα.



Στις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού είναι να δώσει έμφαση στο μεταρρυθμιστικό έργο που άρχισε η κυβέρνησή του, θεωρώντας αναγκαίο, περισσότερο από ποτέ, να συνεχιστεί, αν και η σημερινή κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει παρόμοιες προθέσεις. Ο πρώην πρωθυπουργός, πάντως, θεωρεί ότι όσο συνεχίζεται η λήψη δημοσιονομικών μέτρων, είναι σχεδόν αδύνατο να προωθηθούν, παράλληλα και οι μεταρρυθμίσεις.



Ο κ. Παπανδρέου εξακολουθεί να πιστεύει ότι το χρέος και το έλλειμμα ήταν συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων του ελληνικού κράτους, του πολιτικού συστήματος και της διάρθρωσης της οικονομίας.



Όσο κι αν έχει λοιδορηθεί η φράση «λεφτά υπάρχουν», δύο λέξεις που αποκόπηκαν από μια ολόκληρη παράγραφο, ο πρώην πρωθυπουργός δεν παίρνει τίποτα πίσω από όσα είχε πει στις προεκλογικές ομιλίες του. Η άποψή του είναι ότι: «Πόροι, χρήματα, υπάρχουν εάν χτυπήσουμε φαινόμενα φοροδιαφυγής, αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας, κλειστών επαγγελμάτων, σπατάλης και γραφειοκρατίας που εμποδίζουν την υγιή επένδυση και πρωτοβουλία. Εάν αυτά δεν απαντηθούν, οι προσπάθειες του ελληνικού λαού θα είναι ημιτελείς ή ακόμα και χωρίς αντίκρισμα. Οι κρίσεις θα επανέρχονται ως συστημικά και όχι συγκυριακά φαινόμενα».



Αυτές ακριβώς τις μεταρρυθμίσεις προσπάθησε να προωθήσει, που, όμως, πολεμήθηκαν από διάφορες πλευρές, οι οποίες, όπως επισημαίνει ο κ. Ελενόπουλος, ανέσυραν ύστερα από ένα χρόνο εκείνη την αναφορά του κ. Παπανδρέου, αποκόπτοντας τις γνωστές δύο λέξεις, προκειμένου να ματαιωθεί το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων.



Σχετικά με το επίμαχο θέμα των ημερών, την αντιμετώπιση των ρατσιστικών και ναζιστικών φαινομένων, ο κ. Παπανδρέου έχει την άποψη ότι δεν αρκούν νομοθετικές πρωτοβουλίες. Θεωρεί ότι «οι προοδευτικές και ταυτόχρονα αποτελεσματικές πολιτικές και η ενίσχυση της φωνής του πολίτη αποτελούν την απάντηση». Θεωρεί επίσης ότι «πολιτικές συμπεριφορές που επικράτησαν τα τελευταία χρόνια, για λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας, τροφοδότησαν αρχικά την «αγανάκτηση» και την «οργή» και στη συνέχεια το μίσος και η βία».



Και η "επιστροφή" του κ. Παπανδρέου στην καθημερινή πολιτική δράση, που τοποθετείται, ρωτώ τον συνομιλητή μου.



«Ως δημοσιογράφος, γνωρίζω τη σημασία της επιλογής των λέξεων στη διαμόρφωση του τίτλου. Δεν πρόκειται περί επιστροφής. Ας μην ξεχνάτε ότι, πριν από οτιδήποτε άλλο, οι επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου έχουν σαν αφετηρία τους την διασφάλιση της πορείας σωτηρίας της χώρας. Εκεί αποσκοπούσε, μεταξύ άλλων και η εντονότερη παρουσία του εκτός συνόρων. Αν έπρεπε, λοιπόν, να "βγάλω" έναν τίτλο, θα έλεγα ότι: ο Παπανδρέου θα συνεχίσει να είναι παρών με τις ιδέες του και τις πολιτικές του.



Εξάλλου, ακόμη και όταν κάποιοι του ασκούσαν κριτική για την απουσία του στο εξωτερικό, η ενασχόληση του με τα προβλήματα της χώρας ήταν καθημερινή. Είτε μέσω συναντήσεων με παράγοντες διεθνώς, είτε με τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ηγέτες. Και με πρωτοβουλίες, όχι μόνο για τα μείζονα θέματα αλλά και για την Αχαΐα, όπως για παράδειγμα τα μεγάλα οδικά έργα στην Δυτική Ελλάδα.



Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στην Αθήνα τον τελευταίο μήνα. Στις αρχές Ιουνίου θα πάρει μέρος στη σειρά διαλέξεων του TED στο Εδιμβούργο και στη συνέχεια θα μεταβεί στον Καναδά, όπου θα πάρει μέρος σε συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχει, μεταξύ άλλων, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.



Όλα με την ώρα τους, λοιπόν».







Πηγή: ΑΜΠΕ




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Αν ο έρωτας περνά από το στομάχι, τότε πραγματικά κάποιες τροφές είναι τα βέλη του φτερωτού θεού.





Και μην πάει το μυαλό σας στη σαμπάνια και τις φράουλες... Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι από τις κορυφαίες αφροδισιακές τροφές είναι το σκόρδο;


Διαβάστε λοιπόν την παρακάτω λίστα και δείτε...

15 αφροδισιακές τροφές που δεν θα πιστεύατε ποτέ ότι είναι αφροδισιακές!


# 15 Τζίντερ

... διεγείρει τα κέντρα εκείνα των συγκινήσεων που σχετίζονται με τον ενθουσιασμό και το σεx. Βάλτε – ειδικά στο δείπνο σας- άφοβα!


# 14 Κάρδαμο: Seχ and the... tea

Για να... καρδαμώσετε και να αυξήσετε τη λίμπιντό σας. Ακόμη πιο αποτελεσματικό υπό μορφήν ροφήματος, σαν τσάι! Seχ and the... tea λοιπόν!


# 13 Βασιλικός

Ήδη από τα αρχαία εγχειρίδια είναι καταγεγραμμένος ως αφροδισιακό. Χρησιμοποιείται ευρέως στην Ιταλία. Ε, ο μύθος του Λατίνου εραστή δεν προέκυψε τυχαία.


# 12 Σπόροι κολοκύθας

Ενισχύουν την παραγωγή τεστοστερόνης. Φάτε τους σαν πασατέμπο ή προσθέστε στις σαλάτες.


# 11 Κρασί

Ειδικά για τις γυναίκες, πρόσφατη επιστημονική έρευνα κατέληξε ότι όσες πίνουν 2 ποτηράκια κρασί την ημέρα έχουν "υψηλότερη ερωτική επιθυμία, καλύτερη εφύγρανση του κόλπου και καλύτερη συνολική ερωτική λειτουργία". Στην υγεία μας λοιπόν...


# 10 Σοκολάτα

Εντάξει, ίσως το μόνο αναμενόμενο της λίστας...


# 9 Σκόρδο

Ναι, την επόμενη φορά που θα βγείτε ραντεβού, πάρτε σουβλάκι με απ΄ όλα χωρίς δισταγμό. Το σκόρδο περιέχει την ουσία αλλικίνη που αυξάνει τη ροή του αίματος προς τις ερωτογενείς ζώνες. Ποιος νοιάζεται για τη μυρωδιά; Απλά, φάτε και οι 2!


# 8 Ο θεός (έρωτας) αγαπάει το χαβιάρι

Ειδικά για... μακροχρόνιες σχέσεις. Το χαβιάρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β6 και Β5, οι οποίες ενισχύουν τις καλές ορμόνες του οργανισμού.


# 7 Στρείδια

Ενισχύουν τα επίπεδα τεστοστερόνης αλλά και ντομαπίνης, που βοηθούν στα θετικά συναισθήματα όπως ο ερωτισμός. Κάποιοι δε θεωρούν τη γλυστερή υφή τους... απολύτως ερεθιστική. Περί ορέξεως...


# 6 Σέλερι

Αυξάνει την παραγωγή ανδροστερόνης, μιας ορμόνης την οποία οι γυναίκες μυρίζουν – χωρίς βέβαια να το συνειδητοποιούν- στους άνδρες και τις ελκύει.


# 5 Καρπούζι

Περιέχει το αμινοξύ κιτρουλίνη που βελτιώνει το κυκλοφορικό και ενισχύει τη ροή του αίματος στα σωστά σημεία.


# 4 Ρίζες μάκα

Τι είναι αυτό; Θα σας γελάσουμε κι εμείς. Μοιάζει πάντως με πατάτα και προέρχεται από το Περού.


# 3 Τσίλι

Καυτό σαν... τον έρωτα. Προκαλεί αύξηση στη ροή του αίματος και την έκλυση ενδορφινών...


# 2 Αβοκάντο

Πλούσιο σε κάλιο και φολικό οξύ για ενέργεια που διαρκεί.


# 1 (Και όμως!!!) Σπαράγγια

Πλούσια σε βιταμίνες Β, που σχετίζονται με τις ορμόνες εκείνες που εμπλέκονται στην ερωτική επιθυμία.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91



Όταν η τέχνη συναντά το κιτς!

Ο καλλιτέχνης που επιμελήθηκε το βίντεο, πραγματικά τα έδωσε όλα… το τερμάτισε!



Απολαύστε το!




a-pistefto








via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1



Όταν η τέχνη συναντά το κιτς!

Ο καλλιτέχνης που επιμελήθηκε το βίντεο, πραγματικά τα έδωσε όλα… το τερμάτισε!



Απολαύστε το!




a-pistefto








via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

"Οταν προέκυψε το πρόβλημα της Ελλάδας, το βασικό θέμα συζήτησης στην Ευρώπη ήταν η εμπλοκή ή όχι του ΔΝΤ, στη...

διαδικασία διάσωσής της. Αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος, διότι οι Βρυξέλλες καθυστέρησαν από 6 μήνες έως και ένα χρόνο για να ληφθούν οι αποφάσεις που έπρεπε", δήλωσε ο Ντομινικ Στρος Καν απο το βήμα συνεδρίου για την καταπολέμηση της κρίσης, που έγινε στο Καζακστάν.



Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ έριξε ευθύνες και στον εαυτό του για την πολιτική που ακολουθούσε πριν την κρίση στην ευρωζώνη. "Η Ευρώπη πίστεψε ότι απλά θα δώσει πόρους στην Ελλάδα και ότι αυτή θα αρχίσει να αναπτύσσεται", είπε. Και συνέχισε λέγοντας: "η κατάσταση στην Ελλάδα, όμως, εκείνη την κρίσιμη περίοδο, δεν ήταν φυσιολογική. Αν με ρωτήσετε ποιος φταίει πραγματικά για αυτό που συμβαίνει στην ευρωζώνη, θα σας πω: Φταίω εγώ. Το1998, όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας συγκρούστηκα με τους Γερμανούς που ήθελαν μεγαλύτερο έλεγχο στις χώρες οι οποίες θα έμπαιναν στο ευρώ. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε ένα κακό σύμφωνο σταθερότητας, το οποίο, όπως αποδείχθηκε πλέον, δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα".







via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Ικανότητα γρήγορης γονιδιακής προσαρμογής φαίνεται πως έχουν οι κατσαρίδες, στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν στη μάχη τους με τους ανθρώπους, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.




Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι κατσαρίδες ανέπτυξαν μέσα σε μερικά χρόνια στα γονίδιά τους μια αποστροφή προς τη ζάχαρη. Οι εξολοθρευτές εντόμων άρχισαν στα μέσα της δεκαετίας του 1980 να χρησιμοποιούν γλυκόζη, μια μορφή ζάχαρης, για να καλύπτουν τα δηλητηριασμένα δολώματα και να εξοντώνουν αυτά τα έντομα που αποτελούν πηγή ασθενειών.


Ωστόσο επτά ή οκτώ χρόνια μετά, το δηλητήριο έπαψε να είναι αποτελεσματικό. Οι πληθυσμοί των κατσαρίδων άρχισαν να πολλαπλασιάζονται γρήγορα, κάνοντας τους επιστήμονες να απορούν.

Ο Τζουλς Σίλβερμαν, καθηγητής εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας (νοτιοανατολικές ΗΠΑ), ο οποίος συνυπογράφει τη μελέτη που δημοσιεύθηκε χθες στην επιθεώρηση Science, ανακάλυψε το μυστικό τους λίγο αργότερα.


Διαπίστωσε πως οι κατσαρίδες δεν είχαν γίνει ανθεκτικές στα εντομοκτόνα, αλλά απλούστατα αρνούνταν να φάνε δολώματα που περιείχαν γλυκόζη.


Μάλιστα, η αποστροφή αυτή είχε κληρονομική γενετική αιτία που μεταδιδόταν από γενιά σε γενιά.

«Τις πιο πολλές φορές γενετικές μεταλλάξεις επιφέρουν την απώλεια μιας βιολογικής λειτουργίας, όμως εδώ συμβαίνει το αντίθετο, αφού οι κατσαρίδες αυτές απέκτησαν μια νέα λειτουργία, στο πλαίσιο της οποίας το αισθητήριο της γεύσης προκαλεί αποστροφή στη γλυκόζη», εξηγεί. Συνεπώς το γευστικό σύστημα των εντόμων αυτών έχει τροποποιηθεί.


Οι ερευνητές ήλεγξαν αυτή την αλλαγή με τεστ στη γλώσσα και στις δύο παραγλώσσες των εντόμων αυτών, τα οποία παρουσίασαν εντυπωσιακές ηλεκτροφυσιολογικές αντιδράσεις που έδειξαν ότι η γλυκόζη διεγείρει τους νευρικούς αισθητήρες του πικρού.


«Αυτό δίνει στις κατσαρίδες μια νέα συμπεριφορά, η οποία συνιστά μια απίστευτη προσαρμογή στις πιέσεις του περιβάλλοντος» για την επιβίωσή τους, υπογραμμίζει ο ερευνητής. Ως τότε οι κατσαρίδες λάτρευαν τη γλυκιά γεύση. «Οι κατσαρίδες προηγούνται στην κούρσα των εξοπλισμών» που τους έχουμε επιβάλει, κι αυτό μέσα σε επτά ή οκτώ χρόνια, εξηγεί.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91
Έπεσε σε χαράδρα έπειτα από καταδίωξη της αστυνομίας Άσχημη κατάληξη είχε για τον 22χρονο δράστη η προσπάθειά του να ξεφύγει από την αστυνομία.Το περιστατικό έγινε χθες το μεσημέρι στο Λαδοχώρι...

Θεσπρωτίας, όταν συνελήφθησαν από αστυνομικούς τρεις Αφγανοί, ηλικίας 22, 17 και 18 ετών, οι οποίοι το προηγούμενο βράδυ είχαν κλέψει από αγροτικό αυτοκίνητο στην ίδια περιοχή, διάφορα αγροτικά προϊόντα και ποτά.



Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλαπέντων προϊόντων. Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, ο 22χρονος δράστης τράπηκε σε φυγή, με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 10 μέτρων περίπου και να τραυματιστεί. Ο 22χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου και νοσηλεύεται.



Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

ipeirotika



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Πριν από λίγες ημέρες ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας, όμως δεν κράτησαν για τον εαυτό τους τη χαρά για το ξεκίνημα της κοινής ζωής τους.






Ευαισθητοποιημένοι από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, ένα ζευγάρι από το Ηράκλειο Κρήτης αποφάσισαν ότι μια ανθρώπινη κίνηση θα τους «γέμιζε» πιο πολύ και θα τους έδινε διπλή χαρά. Έτσι, προσέφεραν τα χρήματα που θα έδιναν για τις μπομπονιέρες του γάμου του σε Κοινωνικά Παντοπωλεία!


Το νεόνυμφο ζευγάρι, αντί να μοιράσει κουφέτα στην εκκλησία μετά το μυστήριο, ως είθισται, δώρισε το αντίστοιχο ποσό στα δύο Κοινωνικά Παντοπωλεία των δήμων Μαλεβιζίου και Ανωγείων.


Με τα χρήματα αυτά, ύψους 1.000 ευρώ, θα αγοραστούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που θα μοιραστούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


H οικογένεια και οι φίλοι του καλοκάγαθου γίγαντα της ταινίας «Πράσινο μίλι», Michael Clark Dunkan κάνουν λόγο για ραστιστική επίθεση στον τάφο του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΤΜΖ, όλα άρχισαν όταν ένας φίλος του, πήγε στο νεκροταφείο να του αφήσει ένα λουλούδι.



Εκεί είδε, μια καρτουνίστικη μορφή μαύρου χρώματος, τη «Σάμπο». Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η μορφή αυτή, εδώ και πολλά χρόνια έχει συνδεθεί με ρατσιστικές επιθέσεις.



Η καρτουνίστικη μορφή απομακρύνθηκε από τον τάφο και η οικογένεια κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.



Ωστόσο, αναρωτιούνται τι είδους άνθρωπος είναι εκείνος που βεβηλώνει τον τάφο του ηθοποιού.

Θυμίζουμε ότι ο Michael Clark Dunkan «έφυγε» το Σεπτέμβριο του 2012, ύστερα από καρδιακό επεισόδιο.


Πηγή: blog.gr




via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82
Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών μαθητών στο Πακιστάν Τουλάχιστον 16 παιδιά και μια δασκάλα σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στο κεντρικό Πακιστάν όταν το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν τυλίχθηκε στις...

φλόγες, ανακοίνωσαν οι πακιστανικές αρχές.



Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το σχολικό λεωφορείο, το οποίο μετέφερε συνολικά 24 παιδιά σε ένα ιδιωτικό σχολείο στα προάστια της Γκουτζράτ, στην επαρχία Πεντζάμπ, περίπου 110 χιλιόμετρα βόρεια της Λαχόρης, τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Νταρ Άλι Χάτακ.



Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν επίσης σοβαρά 5 μαθητές, οι οποίοι διακομίσθηκαν εκτάκτως στο νοσοκομείο, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ το Ρόιτερς μεταδίδει ότι δέκα παιδιά έχουν τραυματιστεί από την έκρηξη.



Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά μέσα δείχνουν ότι το σχολικό λεωφορείο έχει καεί ολοσχερώς.



Η πυρκαγιά προκλήθηκε από σπινθήρα την ώρα που ο οδηγός του λεωφορείου άλλαζε την πηγή τροφοδοσίας καυσίμου του οχήματος, περνώντας από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Χάτακ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η φιάλη του φυσικού αερίου είχε παραμείνει άθικτη.



Σύμφωνα με άλλο αξιωματούχο της αστυνομίας της Γκουτζράτ, ο οδηγός του σχολικού εγκατέλειψε το όχημα μετά το δυστύχημα.



Στο Πακιστάν πολλά οχήματα χρησιμοποιούν πετρέλαιο και πεπιεσμένο φυσικό αέριο, ένα φθηνό καύσιμο που χρησιμοποιείται για τα μικρά οχήματα, τα ταξί και τα λεωφορεία.



Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η κυβέρνηση έχει εκδώσει προειδοποιήσεις να μην χρησιμοποιούνται μη εγκεκριμένες φιάλες αερίου, αλλά δεν έχει κατορθώσει να σταματήσει την χρήση τους μέχρι στιγμής.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Πολλά οχήματα καταστράφηκαν από φωτιές κατά την έκτη νύχτα ταραχών, στις φτωχές γειτονιές στα περίχωρα της Στοκχόλμης, όπου...

η ένταση, ωστόσο, φαίνεται να έχει μερικώς κοπάσει.

Τα περιστατικά βίας που λαμβάνουν χώρα κάθε βράδυ για

σχεδόν μια εβδομάδα στις «παραγκουπόλεις» στα περίχωρα της Στοκχόλμης, όπου πλειοψηφεί το αλλοδαπό στοιχείο, φαίνεται να έχουν ατονήσει, μετά την άφιξη επιπρόσθετων αστυνομικών δυνάμεων.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε ότι οι δυνάμεις της επιβολής της τάξης «ενισχύθηκαν με αστυνομικούς που ήρθαν από το Γκέτεμποργκ και το Μάλμε», χωρίς να προσδιορίζει τον ακριβή αριθμό των αστυνομικών ενισχύσεων.

Η βία εν τω μεταξύ επεκτάθηκε την Παρασκευή το βράδυ έως την πόλη Ορέμπρο που βρίσκεται 160 χιλιόμετρα δυτικά της Στοκχόλμης. Εκεί αναφέρθηκε μια πυρκαγιά σε σχολείο, καθώς και αρκετές καταστροφές οχημάτων, αλλά όπως ανέφερε η Αστυνομία, η ηρεμία επέστρεψε στην πόλη περίπου τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Στη σουηδική πρωτεύουσα όπου η ένταση παραμένει, περίπου 200 ακροδεξιοί βρέθηκαν στα προάστια της Στοκχόλμης, αργά το βράδυ της Παρασκευής, αλλά οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν νέα σοβαρά κρούσματα βίας.

Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών και η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Στοκχόλμη απηύθυναν έκκληση προς τους υπηκόους τους να αποφεύγουν τα καυτά σημεία στη σουηδική πρωτεύουσα.

Η βία έχει προκαλέσει ανοιχτή συζήτηση στη Σουηδία για την ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του πληθυσμού, είναι συγκεντρωμένοι στις φτωχογειτονιές των μεγάλων πόλεων της χώρας και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της ανεργίας.



http://katergarides.blogspot.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αναλύει τις σκέψεις του για την ανασυγκρότηση...

της Κεντροαριστεράς και το ρόλο του κόμματός του, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνεται στους συνομιλητές μας για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς»!



-Αν το ΠΑΣΟΚ δεν συμπεριλαμβάνεται στους συνομιλητές σας, όπως λέτε, με ποιους θα συνομιλήσετε;



-Υπάρχουν τόσες κινήσεις και πρωτοβουλίες πλέον στο χώρο της Κεντροαριστεράς…



-Διεκδικείτε για τη ΔΗΜΑΡ έναν ηγετικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία…



-Φυσικό δεν είναι; Εκ των πραγμάτων η ΔΗΜΑΡ θα έχει κεντρικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.



-Με πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ θα μιλήσετε;



-Δεν είναι στις προθέσεις μας να κάνουμε face control, αλλά όπως καταλαβαίνετε, θα εξαρτηθεί ποια θα είναι αυτά τα πρόσωπα με τα οποία θα συνομιλήσουμε. Ο καθένας έχει μία συγκεκριμένη πορεία και κουβαλάει μια συγκεκριμένη ιστορία…



-Η κυρία Διαμαντοπούλου, για παράδειγμα, μπορεί να είναι μεταξύ των συνομιλητών σας;



-Δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία, δεν είναι σωστό.



-Πρόσωπα που έχουν αποστασιοποιηθεί εντελώς από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης;



-Όχι, ο κ. Ραγκούσης δεν θα περιλαμβάνεται στους συνομιλητές μας, αυτό μπορώ να σας το πω







Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Είκοσι τέσσερα χρόνια χωρίζουν τα δύο νομοθετήματα, που στοχεύουν στην τιμωρία των ρατσιστικών εγκλημάτων...

Το ισχύον πλαίσιο, σύμφωνα με νομικούς, καλύπτει πολλές περιπτώσεις στοχεύοντας όμως αποκλειστικά και μόνο στην τιμωρία των φυλετικών και θρησκευτικών διακρίσεων. Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που επί του παρόντος παραμένει παγωμένο, τιμωρεί τη δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους όχι μόνο με βάση τη φυλή, το χρώμα και τη θρησκεία, αλλά και όταν το υπέδαφος της αξιόποινης πράξης στοχεύει στον γενετήσιο προσανατολισμό ή την ταυτότητα του φύλου.















«Το σημερινό οπλοστάσιο δεν είναι αρκετό, αλλά και το ‘’σχέδιο Ρουπακιώτη’’ χρειάζεται βελτιωτικές παρεμβάσεις», σχολίαζαν νομικοί, σύμφωνα με τα Νέα, ζητώντας τους να κάνουν ένα… κρας-τεστ των δύο νομοθετικών σχημάτων.



Το συμπέρασμα είναι ότι ο νόμος που ισχύει από το 1979 περιλαμβάνει μεν ένα ευρύτατο φάσμα συμπεριφορών, αλλά εξαντλείται στις φυλετικές – θρησκευτικές διακρίσεις.



Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC