Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!



Ποσά που ζαλίζουν έπαιρναν για μεροκάματο η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Κώστας Βουτσάς, με τον ηθοποιό να αποκαλύπτει με κάθε ειλικρίνεια το κασέ τους.




Κάθε μέρα και 9.000 δραχμές έβαζε στην τσέπη η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ενώ ο Κώστας Βουτσάς έπαιρνε 6.000 δραχμές!


Για να σκεφτείς πόσο υψηλά ήταν τα κασέ την «χρυσή» εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, οι νέοι ηθοποιοί πληρώνονταν με 1.400 δραχμές.


«Βγάλαμε πολλά λεφτά! Πάρα πολλά λεφτά», παραδέχθηκε ο Κώστας Βουτσάς, κάνοντάς μας ακόμα μία φορά συνειδητοποιήσουμε πως αυτά τα χρόνια (και αυτοί οι μισθοί) έχουν πλέον περάσει ανεπιστρεπτί...






via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Πώς μπορεί να είναι αλήθεια η ζωή μετά το θάνατο ή καλύτερα πώς και τι νιώθουν αυτοί που βιώνουν μια “εμπειρία” κοντά στο θάνατο;

Η μεγάλη έρευνα του Dr. Steven Laureys που γίνεται στο Βέλγιο και τα αποτελέσματα της οποίας δημοσίευσε το CNN αποδεικνύει πως....



οι ασθενείς που έπεσαν σε κώμα και έφθασαν κυριολεκτικά κοντά στο θάνατο, εξομολογούνται πως τα ερεθίσματα που δέχονταν την ώρα της κωματώδους κατάστασης έμοιαζαν πιο αληθινά και από την αληθινή ζωή.



Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Είναι η τέλεια μέρα και περπατάς ανέμελα στο δρόμο. Ακούς τα πουλιά που κελαηδούν, μυρίζεις όμορφα αρώματα και βρίσκεσαι σε μια απόλυτη ηρεμία. Ξαφνικά ακούς ένα απότομο φρενάρισμα, φασαρία, φωνές και συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι ξαπλωμένη στη μέση του δρόμου. Μόλις σε χτύπησε αυτοκίνητο...



Ξαφνικά νιώθεις σαν να βγαίνεις από το σώμα σου και να βλέπεις τους άλλους από μακριά. Ακούς το ασθενοφόρο που έρχεται και μετά βλέπεις ένα τεράστιο τούνελ, ένα φως στο τέλος του και νιώθεις πως αυτό είναι το τέλος!



Βδομάδες αργότερα όμως, ξυπνάς σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, βγαίνεις από το λήθαργό σου και συνειδητοποιείς πως έζησες μια κοντά στο θάνατο εμπειρία! Ο γιατρός σε ενημερώνει πως ήσουν σε κώμα, αλλά εσύ έχεις μνήμες από την κατάσταση που βρέθηκες που μπορεί να είναι πιο αληθινές και από την πραγματική ζωή.



Αυτές τις εμπειρίες έρχεται να εξετάσει η μεγάλη έρευνα που διεξήγαγε ο Steven Laureys με την ομάδα του, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι που ξυπνούν από κώμα, έχουν πολλές εμπειρίες να μοιραστούν, πράγμα που κάνουν δύσκολα καθώς φοβούνται μην τους θεωρήσουν τρελούς.



Ποια είναι τα αποτελέσματα της έρευνάς του;

Σύμφωνα με την έρευνα οι άνθρωποι που έχουν βιώσει μια τέτοια εμπειρία και έχουν φθάσει κοντά στο θάνατο νιώθουν τα ίδια πράγματα. Έχουν την εντύπωση πως βγαίνουν από το σώμα τους, βλέπουν συνήθως ένα μεγάλο τούνελ μπροστά τους και έντονο φως. Συνήθως επιστρέφουν από αυτό το “ταξίδι” διαφορετικοί και πολλές φορές νιώθουν μικρότερο φόβο για το θάνατο.



Όπως αποκαλύπτει ο ερευνητής, όλες οι μνήμες τους οφείλονται σε μια δυσλειτουργία του εγκεφάλου που δημιουργείται όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε κώμα.

/

ourlife





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91
Ο Νικόλας Καραγκιαούρης μίλησε στην εκπομπή "Joy" και έτσι είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα...

Ο βαρύτονος μίλησε για την καταγωγή του επιθέτου του για το οποίο είναι περήφανος...

Μίλησε για τις δυσκολίες της δουλειάς του ...

Όταν πρωτοπαίχτηκαν οι "Δαίμονες" ήταν 13 χρονών και δεν ήξερε πολλά πράγματα για την συγκεκριμένη ροκ όπερα....Την Άννα Βίσση την είχε ακουστά , αλλά δεν ήξερε τα τραγούδια της και την πορεία της και τώρα που τα έψαξε, ανακάλυψε πόσο σπουδαία είναι...

Είχε πάει κάποιες φορές στα μπουζούκια και έκανε τα πάντα για να φύγει, όμως όταν επιλέχτηκε για τον ρόλο του στους "Δαίμονες" πήγε να ακούσει την Άννα Βίσση και της άρεσε καθώς δεν ήταν ακριβώς "μπουζούκια" αυτό που έκανε αν και μαζί του είχε ωτοασπίδες...

Mίλησε για τον Νίκο Καρβέλα που υποστήριξε πως μπορεί κάποιες φορές να είναι απότομος, αλλά είναι δίκαιος...

Αποκάλυψε πως του έχουν πετάξει λεμόνια όταν τον άκουγαν να τραγουδάει...

Δεν διστάζει να παραδεχτεί πως θα δούλευε με χαρά σε γραφείο τελετών!!!!





via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz








Απεβίωσε, το βράδυ του Σαββάτου, 27 Απριλίου του 2013, σε ηλικία 78 ετών, η επί σειρά ετών πρωταγωνίστρια του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας, Λίνα Λαμπράκη. Γεννημένη στην Κομοτηνή, σπούδασε στη Δραματική Σχολή Λυκούργου Σταυράκου στην Αθήνα....







Μετά από σειρά κινηματογραφικών και άλλων συνεργασιών στην Αθήνα ήρθε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας στα 1973.



Σταθμός στην καριέρα της υπήρξε η ερμηνεία της «Ηλέκτρας» του Σοφοκλή (1975) με το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Μίνωα Βολανάκη.






Από το 1971 μέχρι σήμερα ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Διετέλεσε μέλος της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής Σ.Ε.Η. στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (1978-1980), μέλος του διοικητικού συμβουλίου Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (1981-1983) και υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (1989-1990). Ειχε συνταξιοδοτηθεί αλλά δίδασκε μέχρι πρόσφατα στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ, ενώ συνεργαζόταν με θεατρικά σχήματα της πόλης.



Σε ανακοίνωση της η διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας εκφράζει τη «βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια της σπουδαίας ηθοποιού Λίνας Λαμπράκη, εμβληματικής φυσιογνωμίας του ΚΘΒΕ που υπηρέτησε με ήθος το ελληνικό θέατρο, ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους».



Η Λίνα Λαμπράκη, πρωταγωνίστρια αλλά και δασκάλα υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. μέχρι τώρα, άφησε έντονα το στίγμα της στο ΚΘΒΕ συμμετέχοντας συνολικά σε σαράντα μία παραστάσεις. Η θητεία της σε αυτό ξεκίνησε το 1972 στην παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις». Τελευταία της συνεργασία με το ΚΘΒΕ ήταν το 2011 στα «Μικρά Διονύσια», μια παράσταση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα- Γρηγόρη Καραντινάκη, με την οποία το ΚΘΒΕ γιόρτασε τα 50 χρόνια λειτουργίας του



«Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θρηνεί την απώλεια της Λίνας Λαμπράκη. Κορυφαία ηθοποιός, εμβληματική φυσιογνωμία του ΚΘΒΕ, δασκάλα της σχολής και αγαπημένη φίλη, η Λίνα μας αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στις καρδιές μας και στις τάξεις του ΚΘΒΕ. Την θυμάμαι στην τελευταία της εμφάνιση ως Εκάβη, στην ορχήστρα της Επιδαύρου με ανοιχτά τα υπέροχα χέρια της να αιωρείται, Ιέρεια στο μυστήριο του Θεάτρου. Καλό ταξίδι», σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Σωτήρης Χατζάκης.









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3



Ο λόγος για μία 56χρονη γυναίκα που είχε βγει στην αυλή της του σπιτιού της στην Ελάτεια και πότιζε τα λουλούδια της αμέριμνη.






Την ίδια ώρα δύο γυναίκες από την Θήβα την πλησίασαν και της έπιασαν την κουβέντα. Άρχισαν να την ρωτούν για την περιοχή.


Την ίδια ώρα αφού της είχαν αποσπάσει την προσοχή ένας άνδρας μπήκε στο σπίτι της και άρχισε να της αρπάζει ότι έβρισκε από κέρματα μέχρι και χρυσαφικά.


Όταν η γυναίκα μπήκε στο σπίτι και κατάλαβε τι έγινε ενημέρωσε την αστυνομία.


Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αμφίκλειας, κατάφεραν να εντοπίσουν τις δυο νεαρές και να τις οδηγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας, όπου αναγνωρίσθηκαν από την 56χρονη και συνελήφθησαν.


Oι αστυνομικοί αναζητούν τώρα τους υπόλοιπους της «παρέας», οι οποίοι είναι από το Πυρί Θηβών, ενώ ταυτόχρονα ερευνούν εάν εμπλέκονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Η τρέχουσα μόδα στον κινηματογράφο, είναι το 3D, που λίγο ή πολύ, όλοι έχετε δει έστω και μια φορά... Η βιομηχανία του θεάματος όμως, δεν θα καθόταν με τα χέρια σταυρωμένα. Οι κινηματογραφικές αίθουσες αναζητούν συνεχώς τρόπους για να προσελκύσουν όλο και περισσότερους ταινιοφάγους. Η τρίτη διάσταση ήρθε για να μείνει λοιπόν, αλλά μια ακόμη διάσταση, η τέταρτη, έρχεται να προστεθεί πολύ σύντομα στην κοντινή σας αίθουσα!



Καθίσματα που κινούνται μαζί με τη δράση, μυρωδιές, αέρας και πιτσιλίσματα νερού θα είναι μόνο μερικά από τα έξτρα εφέ που έρχεται να προσθέσει η τέταρτη διάσταση. Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται η εν λόγω τεχνολογία στις αίθουσες. Έχει δοκιμαστεί ακόμη και πολλά χρόνια πριν, αλλά δεν κατάφερε να παγιωθεί, τόσο εξαιτίας του κόστους, όσο και γιατί το επίπεδο της παραγωγής δεν είχε φτάσει στο βαθμό που βρίσκεται σήμερα.





Η εταιρία 4DPLEX με την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας 4DX φαίνεται λοιπόν πως θα είναι και αυτή που θα στήσει το χορό της 4ης διάστασης, η οποία ελπίζουμε αυτή τη φορά να παγιωθεί και να αποτελεί όλο και πιο προσβάσιμη εναλλακτική επιλογή διασκέδασης, για τους cinephile όλου του κόσμου.



Η αρχή πάντως έχει γίνει, με μερικές αίθουσες στην Ιαπωνία και την Κορέα να έχουν ήδη ενσωματώσει την τεχνολογία 4DX. Οι τυχεροί κάτοικοι της από εκεί μεριάς του πλανήτη, απολαμβάνουν τη στιγμή που γράφεται το παρόν, τις ταινίες "Oblivion", G.I Joe: Retaliation" και "Mama" και στις τέσσερις διαστάσεις!



Καθώς λοιπόν θα παρακολουθείτε την εκάστοτε ταινία δράσης και μη, θα βρέχεστε, θα νιώθετε οσμές, ρεύματα αέρα, θα κινείται όλο σας το κάθισμα και θα λαμποκοπά η αίθουσα με κάθε έκρηξη ή πτώση κεραυνού...Μέχρι να μπορέσουμε και εμείς να ζήσουμε τη διασκεδαστική αυτή εμπειρία, απολαύστε το άκρως... περιγραφικό βίντεο που ακολουθεί!



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1
Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Χριστίνα Λαμπίρη ήταν ο Γιώργος Παπαδόπουλος που μίλησε για την συναυλία συμπαράστασης που έδωσε με πολλούς ακόμα καλλιτέχνες για την Κύπρο και υποστήριξε πως είναι τιμή του να τραγουδάει για την πατρίδα του...

Υποστήριξε πως δύσκολα, αν και δεν το αποκλείει πια, θα πήγαινε σε κάποιο Reality καθώς είναι πολύ ντροπαλός..



Μίλησε και για τις συνεργασίες που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια και αναφέρθηκε σε αυτήν με την Jennifer Lopez υποστηρίζοντας πως η τραγουδίστρια είναι πιο ωραία από κοντά...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Γρηγόρης και Κατερίνα ετοιμάζονται για το γάμο τους αλλά και για τον ερχομό του μωρού τους.... Το μυστικό τους διέρρευσε και η «News» παρουσιάζει σήμερα τις πρώτες φωτογραφίες της εγκύου μέλλουσας κυρίας Αρναούτογλου.







Της ΕΥΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ







Ζει την καλύτερη περίοδο της ζωής του. Σε λίγο καιρό αναμένεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας ντυμένος γαμπρός στο πλευρό της γυναίκας της ζωής του. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η αγαπημένη του ετοιμάζεται να του χαρίσει και το πρώτο τους παιδί. Είναι να μην πετάει στα σύννεφα ο Γρηγόρης Αρναούτογλου;



Ο αγαπημένος παρουσιαστής σίγουρα δεν περίμενε ότι η περσινή του επίσκεψη στη Νάξο θα άλλαζε όλη του τη ζωή. Όμως αυτές οι συνταρακτικές αλλαγές που έγιναν τον έχουν κάνει ευτυχισμένο όσο ποτέ άλλοτε. Ο γάμος του με την Κατερίνα Κόκλα και το μωρό που έρχεται θα είναι η επισφράγιση ενός μεγάλου έρωτα που γεννήθηκε στο νησί των Κυκλάδων και μεγαλώνει όσο περνούν οι μέρες.



Η σκέψη του Γρηγόρη ότι θα κρατάει στην αγκαλιά του σε λιγότερο από επτά μήνες το μωρό του τον έχει ξετρελάνει και σε κάθε βήμα της συντρόφου του βρίσκεται και εκείνος στο πλάι της. O φακός της «News» τούς εντόπισε και παρουσιάζει τις πρώτες φωτογραφίες της μέλλουσας μαμάς-Κατερίνας μετά τη διαρροή του μεγάλου μυστικού. Το ζευγάρι βολτάρει στους δρόμους της Γλυφάδας και όσο κι αν ήθελε να περάσει απαρατήρητο δεν τα κατάφερε. Ντυμένοι casual, ο Γρηγόρης με πουκάμισο και τζιν και η Κατερίνα με αμάνικο μπουφάν, πορτοκαλί t-shirt ριχτό -για να μη φαίνεται η κοιλίτσα της-, σπορ παντελόνι και φλατ παπούτσια που προτιμούν οι έγκυες στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, έκαναν τον περίπατό τους και ο Αρναούτογλου δεν την άφησε ούτε λεπτό από τα μάτια του. Έχει γίνει υπερπροστατευτικός (και είναι φυσιολογικό), ενώ είναι και προληπτικός!







Η διαρροή του μυστικού



Ο Γρηγόρης δεν ήθελε με τίποτα να γίνει γνωστό το μυστικό αν δεν περνούσαν οι τρεις πρώτοι μήνες και δεν έκρυψε την οργή του που η εγκυμοσύνη της Κατερίνας διέρρευσε από κάποιον ή κάποιους που πίστεψε ότι είναι φίλοι του και τους εμπιστεύθηκε. Επίσης, ο αγαπημένος παρουσιαστής δυσανασχετεί όταν αντιλαμβάνεται την ύπαρξη φωτογράφου που θέλει να τραβήξει πλάνα της συντρόφου του μετά την αποκάλυψη ότι είναι έγκυος. Είναι χαρακτηριστική η κίνηση που κάνει στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» στην παράσταση του Μάρκου Σεφερλή μπροστά στο φακό και η «News» δημοσιεύει και αυτήν τη φωτογραφία όπου φαίνεται ο θυμός του. Ο Γρηγόρης γίνεται έξαλλος και θέλει να κρατήσει την Κατερίνα του, τη μαμά του παιδιού του, μακριά από τα φλας. Προέχει για εκείνον η ηρεμία της γυναίκας της ζωής του μέχρι να κρατήσουν στην αγκαλιά τους το μωρό τους.






via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Τι ειπώθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μαρίν Ράικοφ, με θέμα την εξέλιξη των εργασιών στον δρόμο Κίρτζαλι – Κομοτηνή, καθώς και για την συνοριακή διάβαση στην Ξάνθη!






via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Συχνές επισκέψεις στην εφορία θα είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε τους επόμενους εννέα μήνες αφού θα πρέπει κάθε λίγο και λιγάκι να πληρώνουμε δόσεις των διάφορων υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη φορολογία εισοδήματος, ακινήτων κλπ.


Ο «Γολγοθάς» για τους φορολογούμενους, αρχίζει από τον Ιούνιο και ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο. Δείτετι θα πληρώσουμε στην εφορία, στο inpost.gr!




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1
Tην Μαντώ Γαστεράτου την πρωτογνωρίσαμε μέσα από τα καλλιστεία και το μόντελινγκ, όμως πλέον έχει κάνει στροφή στην καριέρα της και ασχολείται με την παρουσίαση...










via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz
H Δέσποινα Βανδή με άκρως καλοκαιρινό look ταξίδεψε για την Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει την νέα της κολεξιόν και μίλησε για το νέο της αυτό επαγγελματικό βήμα...










via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Στα πλαίσια των «Ελευθερίων Θράκης 2013 που οργανώνονται στην πόλη της Κομοτηνής, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού, διοργανώνει στις 8 Μαΐου, την αναδρομική έκθεση της ζωγράφου Ελένης Πεχλιβάνη με τίτλο «ΓΕΝΕΘΛΙΟΣ ΤΟΠΟΣ».


Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Παπανικολάου από τις 8 έως τις 10 Μαΐου. Ώρες Λειτουργίας: 10:00-13:00 και 18:00-21:00. Να σημειωθεί ότι η έκθεση είναι αφιερωμένη στην Μάρθα Πύλια.

Η Ελένη Πεχλιβάνη σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ Αθήνας και κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής, σκηνογραφίας και φωτογραφίας. Έχει αναλάβει την οργάνωση του εικαστικού τμήματος με παιδιά ηλικίας 5-7 και 8-12 στο Μουσείο Μπενάκη, ενώ παράλληλα έχει οργανώσει το εικαστικό τμήμα με παιδιά ηλικίας 5-7 και 8-12 στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης. Από το 2009 μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές - θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82



Όσο περνά ο καιρός η «κόντρα» της αγαπημένης παρουσιάστριας με τους παπαράτσι ολοένα και μεγαλώνει...






Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, οι φωτογραφίες που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.


Πριν από την έναρξη του «πολέμου», οι φωτογραφίες της Ελένης Μενεγάκη που δημοσιεύονταν στις σελίδες των περιοδικών ήταν -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακές. Η πανέμορφη ξανθιά παρουσιάστρια, μακιγιαρισμένη στην εντέλεια και με αψεγάδιαστο κορμί είχε γίνει φαντασίωση του αντρικού πληθυσμού αλλά και η λατρεμένη όλων των γυναικών. Φωτογραφίες που τόνιζαν τη θηλυκότητά της, σαν να ήταν ένα διάσημο top model, ενώ παράλληλα έδειχναν πόσο όμορφη μπορεί να είναι μια εργαζόμενη μητέρα τριών παιδιών.


Το twitter άλλαξε τα πάντα

Μπορεί κατά τη διάρκεια των εκπομπών της να μη θέλει να δείξει το παραμικρό και να είναι η γνωστή Ελένη, αυτή που κατέκτησε δίκαια τον τίτλο της «βασίλισσας» της ελληνικής τηλεόρασης, όμως όταν τα φώτα σβήνουν έρχεται και η έκρηξη. «Κάποιοι θέλουν να με ξεφτιλίσουν» ουρλιάζει, βλέποντας τις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου. Το αίμα ανεβαίνει στο κεφάλι! Οι τοίχοι του στούντιο δείχνουν πολύ λεπτοί για να «σταματήσουν» τις φωνές της.


Την προτρέπουν να καταφύγει στη λύση αγωγών

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι δεν είναι μόνο η Μενεγάκη που δεν κρύβει την οργή της για τις συγκεκριμένες «απαγορευμένες» φωτογραφίες. Έξαλλος είναι και ο σύντροφός της, που από την αρχή του δεσμού του με την «ωραία Ελένη» της ελληνικής τηλεόρασης είχε εκφράσει τη δυσφορία του γι' αυτό το ανελέητο κυνήγι από τους παπαράτσι.


Ο Ματέο, μάλιστα, είναι εκείνος που λέει στην πανέμορφη παρουσιάστρια ότι ίσως θα πρέπει ο πόλεμος αυτός να οδηγηθεί και στις αίθουσες των δικαστηρίων, αφού ήρθε πλέον η ώρα να ξεκινήσει η ίδια τις αγωγές.


Η Ελένη, όμως, είναι ακόμα πάρα πολύ διστακτική για κάτι τέτοιο.


Ένας πόλεμος που συνεχίζεται...






via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Ο 36χρονος Kurtis Peterson από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ ομολόγησε την πράξη του και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση.



Ο άνδρας ήρθε σε σεξουαλική επαφή με... σκύλους και μάλιστα δυο φορές μέσα στο 2012.

Ένας φίλος του συγκατοίκου του τον έπιασε επ'αυτοφώρω και τον κατέδωσε στην αστυνομία.

Το δικαστήριο στο Μίσιγκαν τον καταδίκασε με ποινή 15 χρόνια στη φυλακή ενώ ο συνήγορός του ισχυρίστηκε ότι χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας.

newsbomb.gr



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Οι τροπολογίες που έχουν κατατεθεί δεν έγιναν δεκτές, αλλά παραμένει στην ευχέρεια της κυβέρνησης να ...

τις αποδεχθεί στην Ολομέλεια.



Κυρίαρχα στο νομοσχέδιο θέματα αναδείχθηκαν οι διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των λογιστών και των γεωτεχνικών, καθώς και η ρύθμιση για τα κατεψυγμένα αρτοσκευάσματα (που προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις και από το χώρο της πλειοψηφίας), ενώ την εναντίωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντούν και οι πρωτοβουλίες των υπουργείων Παιδείας και Δημόσιας Διοίκησης (απολύσεις στο Δημόσιο, παράκαμψη των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, αύξηση του ωραρίου των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης κ.ά.).



Το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί αύριο το πρωί ως κατεπείγον στην Ολομέλεια, σε μία συνεδρίαση που βάσει του Κανονισμού θα διαρκέσει 10 ώρες.



Τριβές κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ



Δυσαρέσκεια εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ για τη μη αποδοχή της τροπολογίας που είχε καταθέσει για την ανεργία:

«Υπήρξε μια συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για το θέμα της ανεργίας και την αποδοχή της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ. Δεχόμαστε τις νομοτεχνικές βελτιώσεις του άρθρου 1 από τον αρμόδιο Υπουργό. Λυπούμαστε που μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία για το σύνολο της τροπολογίας που αποδεικνύει τη μη κατανόηση των αναγκών της κοινωνίας και το θέμα προφανώς θα το χειριστούν αύριο οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση στην Ολομέλεια» δήλωσε ο εισηγητής του κόμματος Οδυσσές Κωνσταντόπουλος.



Η υποβόσκουσα αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ήταν φανερή και μετά τη σχετική αναφορά του υπουργού Οικονομικών στην Επιτροπή.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας είπε ότι κοστολογεί την πρόταση και αν ολοκληρωθεί η διαδικασία μπορεί να την αποδεχθεί αύριο κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια. Ερωτηθείς ωστόσο από δημοσιογράφους εάν καλύπτεται από την απάντηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φ. Σαχινίδης απάντησε: «μάλλον όχι».



Ειδικότερα ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία «είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», σπεύσοντας όμως να προσθέσει ότι «πρέπει να την κοστολογήσουμε». «Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε μέχρι αύριο. Αν δεν μπορέσουμε δεσμεύομαι εγώ ότι το υπουργείο Εργασίας θα φέρει διάταξη στο επόμενο νομοσχέδιο», ανέφερε.



Συμφωνία μείωσης ΦΠΑ στην εστίαση το Μάιο ζητεί η ΔΗΜΑΡ



Την ίδια ώρα, άλλη μία διαφωνία ανακύπτει εντός της κυβέρνησης, με τη ΔΗΜΑΡ να ζητεί να συμφωνηθεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση εντός του Μαΐου και τον κ. Στουρνάρα να επαναλαμβάνει πως πρόκειται για θέμα για το οποίο υπάρχει δέσμευση πως θα συζητηθεί τον Ιούνιο.

Απαλλαγή οικογενειών κάτω από το όριο της φτώχειας από το χαράτσι θα εξετάσει το ΥΠΟΙΚ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης,που διεξήχθη εν μέσω αντιπαραθέσεων, τόσο επί της διαδικασίας του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου όσο και επί της ουσίας, ο κ. Στουρνάρας δεσμεύτηκε να εξετάσει την απαλλαγή από το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ των οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, μετά από πρόταση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξυροτήρη.



Ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τις προσεχείς εβδομάδες θα εξετάσει την πρόταση να μην πληρώσουν το έκτακτο τέλος της ΔΕΗ οι οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τα όρια που έχει θέσει η Eurostat. Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση αυτή ισχύει και για τους άνεργους.



Επίσης ο Γ. Στουρνάρας αποδέχθηκε κατ’ αρχήν προτάσεις του Γ. Ντόλιου (ΠΑΣΟΚ) και της Α. Ξυροτήρη (ΔΗΜΑΡ) να επεκταθεί και στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η διάταξη για τις οφειλές με δόσεις προς το Δημόσιο. «Η υλική υποδομή υπάρχει - και γι' αυτό το εξετάζουμε κατά πόσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό», είπε.



naftemporiki.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Η υπόθεση με τα κοσμήματα που κάποτε ανήκαν στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ, και είχαν την απόχρωση των ματιών της διάσημης σταρ, κρύβει ένα μεγάλο μυστικό, που η ηθοποιός πήρε μαζί της στο τάφο, όταν και απεβίωσε στις 23 Μαρτίου του 2011.






Η προσωπική συλλογή της, ακόμα και χωρίς τη σφραγίδα της άλλοτε εκρηκτικής ηθοποιού, περιλάμβανε τρία ζευγάρια σκουλαρίκια, ένα βραχιόλι και ένα μαργαριταρένιο κολιέ. Μάλιστα το ποσό που κόστιζαν ξεπερνούσε κάθε προσδοκία με τους στενούς συγγενείς της να μάχονται για να τα αποκτήσουν.


Το θέμα δεν ήταν όμως, όπως αποδεικνύεται το υλικό κόστος, αλλά το ηθικό. Και ενώ οι συγγενείς της ήλπιζαν ότι θα έρθουν στην κυριότητά τους, εξεπλάγησαν με το άνοιγμα της διαθήκης της Λιζ Τέιλορ.


Η ίδιας ηλικίας με την αποθανούσα Τέιλορ, Ντέμπι Ρέινολντς, έμαθε τελικά ότι θα είναι εκείνη η κληρονόμος των πολύτιμων πετραδιών.


Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, η Ρέινολντς συνδέεται άμεσα με την υπόθεση αυτών των κοσμημάτων, καθώς το 1958 τα μαργαριτάρια βρέθηκαν σε άλλα χέρια, όταν προδόθηκε από την τότε φίλη της Τέιλορ, η οποία της έκλεψε μέσα από τα χέρια τον άνδρα της, Έντι Φίσερ, σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του Χόλιγουντ.


Αν και ήταν γνωστό ότι οι δύο γυναίκες και συνάδελφοι διατηρούσαν πέρα από καλές επαγγελματικές και άψογες φιλικές σχέσεις, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η Τέιλορ θα την ανέφερε ποτέ στη διαθήκη της και θα της χάριζε απλόχερα τα μαργαριταρένια της κοσμήματα.


Στη συνέχεια, όμως, όπως αποκάλυψε στην αυτοβιογραφία της η Ρέινολντς, η σχέση μεταξύ αυτής και της «αγαπημένης φίλης» της πήγε πολύ πιο μακριά από ό, τι ποτέ κανείς γνώριζε.


Θυμάται μάλιστα ότι την επισκεπτόταν ολοένα στο σπίτι της το 2003 φτιάχνοντάς της την αγαπημένη της κολοκυθόπιτα. Μαζί ξεκίνησαν να βλέπουν και πάλι ταινίες και μάλιστα χαρακτηριστική τους ταινίας που ενθυμάται ότι είδαν μαζί ήταν το «Τhe Last Samurai» με τον Τομ Κρουζ.


Όσο παράξενο κι αν ακούγεται οι δύο γυναίκες διατηρούσαν αρκετά καλές σχέσεις, όσο και αν η Τέιλορ κατάφερε να μπει ως τρίτο πρόσωπο και να διαλύσει το γάμο της Ρέινολντς και του Φίσερ.


Από τότε που η Τέιλορ χώρισε με τον Φίσερ και παντρεύτηκε τον Ρίτσαρντ Μπάρτον (1964), οι σχέσεις των «φιλενάδων», όπως γράφει η Ρέινολντς, απέκτησαν και πάλι νόημα, καθώς μοιράζονταν «πολλές ευτυχισμένες στιγμές», ανανεώνοντας τη φιλία τους και ταυτόχρονα ξεχνώντας τη σεξουαλική προδοσία.


«Λυπάμαι πολύ για ό, τι έκανα σε εσένα και στον Έντι», είπε μια μέρα η Ελίζαμπεθ Τέιλορ.


«Νιώθω τόσο απαίσια όταν σκέφτομαι πως πήγα να βλάψω εσάς και τα παιδιά σας», είχε πει στη Ρέινολντς και τον Φίσερ.


Η τελευταία φορά που μίλησαν στο τηλέφωνο ήταν λίγο πριν από το θάνατο της Τέιλορ (23 Μαρτίου, 2011).


«Να πάρει... Το να γερνάς είναι μια μ*****α», της είπε η Ρέινολντς.


Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ έβαλε τα γέλια απαντώντας, «Πραγματικά έτσι είναι. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο».


Και από τότε ποτέ ξανά δεν είδε η μια την άλλη...


Η Ρέινολντς μπήκε στη διαδικασία να γράψει την αυτοβιογραφία της, λοιπόν, ορμώμενη από το γεγονός όχι ότι δεν πρόλαβε να της ζητήσει μια συγνώμη -πράγμα που δεν χρειαζόταν, όπως λέει- αλλά περισσότερο μάλλον ως ένα σύμβολο της φιλίας που άντεξε στο χρόνο και νίκησε το σκάνδαλο του Χόλιγουντ.






via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, χαρακτηρίζει παραλλαγές της ίδιας αντιλαϊκής στρατηγικής τους Α. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews και κάνει λόγο για αντιπαράθεση δικομματικού τύπου.



Ο κ. Κουτσούμπας δηλώνει ότι δεν μπορεί το ΚΚΕ να συνεργαστεί με δυνάμεις που το συκοφάντησαν σημειώνοντας πως ...

"πάνω από 20 χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι παίζουν ενεργό ρόλο στη συκοφάντηση του ΚΚΕ. Λοιδόρησαν ιδέες, αξίες, οράματα, ιδεολογίες".



Απαντώντας στα περί δυαρχίας με την Αλέκα Παπαρήγα τονίζει ότι "στο ΚΚΕ δεν υπάρχει ούτε δυαρχία, ούτε μοναρχία" ενώ εκθειάζει την προσφορά της προκατόχου του στο κόμμα.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Σε «ανορεξία» οδηγεί την Ευρώπη η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τον ηγέτη των γερμανών σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος με δηλώσεις του επέκρινε την πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλλει στην Ευρώπη η καγκελάριος.



«Το καθεστώς που έχει επιβάλει η Μέρκελ στη Ευρώπη έχει οδηγήσει σε ανορεξία», τόνισε ο Γκάμπριελ, μιλώντας στο ...

συνέδριο των Πρασίνων στο Βερολίνο.



Ο Γκάμπριελ αναφέρθηκε στην ανεργία των νέων στις γειτονικές με τη Γερμανία δημοκρατίες, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ελλάδα. «Σε αυτούς τους νέους που θα οικοδομήσουν την Ευρώπη σε μερικά χρόνια, πρέπει να τούς δώσουμε μια άλλη Ευρώπη», τόνισε, χειροκροτούμενος από τους περίπου 800 αντιπροσώπους του κόμματος των Πρασίνων.



«Το σύνθημα της κυβέρνησης Μέρκελ, κάντε οικονομία, κάντε οικονομία, πρέπει να σταματήσει», τόνισε από την πλευρά του ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Τζεμ Εζντεμίρ, ο οποίος παρομοίασε τη Μέρκελ με ένα δάσκαλο κολύμβησης, ο οποίος βλέπει τους κολυμβητές να πνίγονται (τις χώρες της ευρωζώνης, θύματα της κρίσης) και αντί να βουτήξει στο νερό να τους σώσει, συνεχίζει να τους μαθαίνει πώς να κολυμπούν.



Ο Γκάμπριελ προειδοποίησε τη Γερμανία «πρωταθλήτρια στις εξαγωγές» ότι η οικονομική κρίση μπορεί να φθάσει και στην ίδια εάν συνεχιστεί αυτή η πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη.



Εάν πιέζει κανείς τις 27 χώρες να κάνουν οικονομία ταυτόχρονα, καταλήγει να έχει και ο ίδιος προβλήματα», προειδοποίησε ο ηγέτης του SPD.



koutipandoras.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Σε διαθεσιμότητα τέθηκε αρχιφύλακας, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., για τη χθεσινή απόδραση τριών Αφγανών από το Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Κορίνθου.






Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις αλλοδαποί κατάφεραν να αποδράσουν αφού αναρριχήθηκαν σε κολώνα και υπερπήδησαν την περίφραξη.


Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91










Πράσινες ταράτσες: Μια λύση για τις μεγαλουπόλεις

Μπορούν ν’ απορροφήσουν τόνους βροχόνερο. Μετριάζουν την αφόρητη ζέστη. Είναι ανθεκτικές. Οι πράσινες στέγες είναι μια απλή αλλά ιδιοφυής ιδέα, και μπορεί να αποδειχτούν η σημαντικότερη ασπίδα προστασίας των πόλεων από το κλίμα της Γης που γίνεται όλο και θερμότερο.

Στις 23 Ιουλίου 2011 σκοτεινά σύννεφα μαζεύτηκαν ξαφνικά πάνω από το Σικάγο. Η εβδομάδα που είχε περάσει ήταν ασυνήθιστα ζεστή ξαφνικά άνοιξαν οι ουρανοί και τεράστιες ποσότητες νερού έπεσαν πάνω στη βορειοαμερικανική πόλη. Το μετεωρολογικό κέντρο του Σικάγου διαπίστωσε ότι η καταιγιστική βροχή έριξε 17,5 εκατοστά νερό στην περιοχή – η μεγαλύτερη βροχόπτωση σε μία και μοναδική μέρα από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις, δηλαδή από το 1871. Τρία χρόνια νωρίτερα η πόλη είχε και πάλι χτυπηθεί από ισχυρή νεροποντή.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η ισχυρή βροχόπτωση στο Σικάγο είναι απλώς η αρχή. Όσο προχωρά η υπερθέρμανση του πλανήτη, μεγαλώνει και ο κίνδυνος εμφάνισης ακραίων φυσικών φαινομένων – τα φαινόμενα αυτά θα είναι όλο και πιο έντονα και καταστροφικά. Απειλούνται ιδιαίτερα οι μεγάλες πόλεις της Γης που δεν έχουν φυτά ούτε χώμα που να απορροφά το νερό της βροχής. Για το λόγο αυτό οι σχεδιαστές πόλεων ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν τα μέσα της ίδιας της φύσης και κατασκευάζουν μικρά οικοσυστήματα στις στέγες των κτιρίων των πόλεων έτσι ώστε να ελαττώσουν την επίδραση της μανίας της φύσης.

Οι πράσινες ταράτσες «ιδρώνουν» και αποβάλλουν νερό

Μία από τις λύσεις που προκρίθηκαν μετά τις καταιγιστικές βροχές στο Σικάγο ήταν η εγκατάσταση φυτών σ’ ένα μεγάλο μέρος των ψηλών κτιρίων. Ακόμα και στη στέγη του δημαρχείου της πόλης υπάρχουν διάφορα φυτά που καλύπτουν κατά το ήμισυ την επιφάνειά της. Φυσικά τα φυτά στις στέγες δεν θα μπορούσαν να εμποδίσουν τις πλημμύρες στους δρόμους της πόλης και στο αποχετευτικό δίκτυο, αλλά είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η πράσινη στέγη λειτουργεί σαν σφουγγάρι κατά τη διάρκεια των ισχυρών βροχοπτώσεων και ταυτόχρονα έχει και άλλες λειτουργίες. Βελτιώνει την ποιότητα του αέρα μετατρέποντας το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο. Επίσης, στη διάρκεια των θερμών καλοκαιριών τα φυτά δροσίζουν το δημαρχείο και τον περιβάλλοντα αέρα μέσω της διαφυγής υγρασίας. Αυτό σημαίνει ότι τα φυτά «ιδρώνουν» αποβάλλοντας νερό, κι έτσι καταναλώνεται θερμότητα και ψυχραίνει ο αέρας.

Τέλος, η πράσινη στέγη απορροφά πολύ λιγότερη θερμότητα απ’ όση απορροφά η στρωμένη με πίσσα μαύρη στέγη που υπήρχε παλιότερα και βοηθά στην ψύχρανση του κτιρίου στη διάρκεια των καλοκαιριών που όσο περνά ο καιρός είναι όλο και θερμότερα. Έτσι μειώνεται η ανάγκη χρήσης κλιματιστικών.

Οι πόλεις υποφέρουν από τη ζέστη

Παρ’ όλο που η ύπαρξή τους δεν αποτελεί πρόσφατο γεγονός, οι πράσινες στέγες αρχίζουν μόλις τώρα να κερδίζουν έδαφος στις μεγαλουπόλεις του κόσμου. Στο μέλλον, στο Τόκιο όλα τα δημόσια κτίρια με στέγη άνω των 1.000 τετραγωνικών μέτρων θα έχουν φυτά στο ένα πέμπτο τουλάχιστον της έκτασης αυτής. Το 2010 οι αρχές του Τορόντο στον Καναδά αποφάσισαν ότι όλα τα νέα κτίρια που έχουν μεγάλη επιφάνεια στέγης θα καλυφθούν από βλάστηση. Σήμερα στο Σικάγο, πρωτοπόρο στον τομέα αυτό στις ΗΠΑ, η βλάστηση καλύπτει πάνω από 185.000 τετραγωνικά μέτρα στις στέγες των κτιρίων της πόλης.

Είναι λογικό να κοιτούν προς τα πάνω οι ερευνητές, οι πολιτικοί και φυσικά οι σχεδιαστές πόλεων. Οι μεγαλουπόλεις του κόσμου μεγαλώνουν και καθίσταται όλο και δυσκολότερη η αποφυγή της ζέστης – και ειδικότερα τα καλοκαίρια όταν η θερμοκρασία είναι κατά πολλούς βαθμούς ανώτερη από εκείνη των περιοχών που περιβάλλουν τις πόλεις αυτές. ΠΗΓΗ: scienceillustrated.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Αυξημένες αρμοδιότητες έχουν πλέον οι αστυνομικοί οι οποίοι κάνουν περιπολίες. Εκτός από τα ...συνηθισμένα (αλκοτέστ, άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα κλπ) είναι πλέον επιφορτισμένοι να ελέγχουν αν χρωστάμε στο δημόσιο, αν έχουμε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας ή την ασφάλεια του οχήματός μας.



Οι υπηρεσίες του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, έχουν συνδεθεί πλέον με το Taxis κάτι που σημαίνει ότι οι αστυνομικοί που κάνουν τυπικούς ελέγχους στα αυτοκίνητα, έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν αν ο συγκεκριμένος ΑΦΜ...


(ο οποίος αναγράφεται πλέον και στα διπλώματα οδήγησης τα οποία έχουν σχήμα πιστωτικής κάρτας) είναι φορτωμένος με ληξιπρόθεσμα χρέη. Μάλιστα, σε πολλά περιπολικά έχουν ήδη εγκατασταθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές προκειμένου ο έλεγχος να γίνεται ακόμη γρηγορότερα και όχι μέσω του κέντρου της Αστυνομίας. Ειδικά αν χρωστάει πολλά, ο οδηγός που θα σταματήσει για τον τυπικό έλεγχο μπορεί να καταλήξει στο αυτόφωρο καθώς αυτό προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για τους οφειλέτες του δημοσίου. Προσοχή λοιπόν ειδικά με τις βόλτες του Σαββατοκύριακου καθώς θα περάσετε δύο νύχτες μέσα για να παραστείτε ενώπιον του εισαγγελέα την Δευτέρα το πρωί.



1.Τέλη κυκλοφορίας:



Οι αστυνομικοί έχουν από φέτος αρμοδιότητα να ελέγχουν και αν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας. Καλό είναι λοιπόν να έχετε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου το ένα από τα δύο αντίγραφα πληρωμής που σας έδωσε η τράπεζα για να μην ταλαιπωρηθείτε σε περίπτωση που σας σταματήσει κάποιος. Αν δεν έχετε πληρώσει, κινδυνεύετε με αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων ενώ τα έγγραφα θα σας επιστραφούν μόνο αν πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας και το πρόστιμο που είναι το ισόποσο των τελών.



2.Ασφάλιστρα αυτοκινήτου:



Το υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να περιορίσει το φαινόμενο των εκατοντάδων χιλιάδων ανασφάλιστων αυτοκινήτων, ανέθεσε –δια νόμου- στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών την αρμοδιότητα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με στόχο τον εντοπισμό ανασφάλιστων αυτοκινήτων. Αν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις παραβάτες (και θεωρείται δεδομένο ότι θα εντοπιστούν δεδομένου ότι τα ανασφάλιστα εκτιμώνται σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο), η ΓΓΠΣ, αποστέλλει ειδοποιητήριο στον κάτοχο του αυτοκινήτου με το οποίο τον καλεί εντός οκτώ ημερών να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Μετά την παραλαβή της επιστολής, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, εφόσον φυσικά θελήσει να συμμορφωθεί και να ασφαλίσει το όχημά του, θα πρέπει να επιδείξει στην ασφαλιστική εταιρεία το ειδοποιητήριο της ΓΓΣ και να προσκομίσει και ένα παράβολο υπέρ του ελληνικού δημοσίου ύψους 250 ευρώ. Δηλαδή, ούτως ή άλλως θα πρέπει να πληρώσει τα ασφάλιστρα (σ.σ υπολογίστε τουλάχιστον 600 ευρώ τον χρόνο για ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού) αλλά και ένα «καπέλο» 250 ευρώ υπέρ του δημοσίου. Αν ο ιδιοκτήτης δεν ανταποκριθεί εντός των οκτώ ημερών, τότε η ΓΓΠΣ οφείλει να στέλνει στοιχεία και ονοματεπώνυμα στην αστυνομία. Η χρήση ανασφάλιστου αυτοκινήτου (είτε από τον οδηγό, είτε από τον ιδιοκτήτη) συνεπάγεται και ποινές φυλάκισης οι οποίες φτάνουν στους 12 μήνες. Και δεν είναι μόνο της φυλακής τα σίδερα... (σ.σ που δεν καταλήγει βέβαια κανένας εκεί διότι όλες αυτές οι ποινές εξαγοράζονται). Αν οδηγός εντοπιστεί από αστυνομικό να κυκλοφορεί με ανασφάλιστο όχημα, θα τιμωρείται:

-Με αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας για10 ημέρες. Αν το ανασφάλιστο όχημα εντοπιστεί ύστερα από ατύχημα, η άδεια κυκλοφορίας αφαιρείται για δύο χρόνια ενώ σε περίπτωση υποτροπής, για τρία χρόνια

-Με επιπλέον χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ



3. Εγγραφα



Ξέχασες στο σπίτι την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας; Ας λένε ότι έφτιαξαν ηλεκτρονικό σύστημα και μπορούν να ελέγξουν ποιος πλήρωσε και ποιος όχι. Αν σε σταματήσει για έλεγχο ο τροχονόμος, θα σου επιβάλλει πρόστιμο. Αυτό προβλέπει νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης πρόσφατα. Και δεν είναι μόνο η απόδειξη των τελών κυκλοφορίας. Για κάθε έγγραφο από τα παρακάτω που δεν θα έχουμε μαζί μας όταν οδηγούμε, θα πληρώνουμε 20 ευρώ:

Ο οδηγός οδικού οχήματος υποχρεούται, όταν οδηγεί, να φέρει:

-τη νόμιμη άδεια οδήγησης,

-την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος,

-το αποδεικτικό ασφάλισης,

-την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας και κατά περίπτωση

-την ειδική άδεια οδήγησης οδηγού Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου,

-το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.),

-το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Κατάρτισης Οδηγού Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ADR) και τα λοιπά έγγραφα που απαιτεί η Συμφωνία ADR του ν.1741/1987 (Α΄225) όπως ισχύει,

-το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου,

-την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων,

- τη βεβαίωση καλής λειτουργίας ταχογράφου,

-τη βεβαίωση περιοριστή ταχύτητας και το σχετικό αυτοκόλλητο σήμα, καθώς και οποιαδήποτε άλλο έγγραφο, βεβαίωση, ή πιστοποιητικό απαιτείται ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος από τις ειδικές διατάξεις.



Από fpress



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1
Θέση Εθνικού Συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς δημιουργείται στο πρωθυπουργικό γραφείο, με στόχο να συστηματοποιηθούν και να γίνουν αποτελεσματικότερες οι προσπάθειες αντιμετώπισης αυτής της "μάστιγας" του δημόσιου βίου.



Το πρόσωπο που θα ...

την αναλαμβάνειι με πενταετή θητεία, θα επιλέγεται από τον πρωθυπουργό. Θα προεδρεύει συντονιστικού οργάνου, όπου θα συμμετέχουν οι επικεφαλής των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών.



Εργο του θα είναι ο έλεγχος και ο συντονισμός όλων των διαδικασιών για την πρόληψη και πάταξη φαινομένων κακοδιοίκησης και διαφθοράς.



sofokleousin.gr






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Τους αστυνομικούς να κλάψουν έκανε η Ελληνίδα γιαγιά,

που στα 70 της αναγκάστηκε να γίνει ληστής. Γιατί τους έκανε να κλάψουν;


Διότι με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε τη βασανισμένη ζωή της και ειδικά τα τελευταία χρόνια, που δεν είχε ούτε ένα κομμάτι ψωμί για να φάει. Και οι αστυνομικοί, άνθρωποι και αυτοί, που βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους και στις οικογένειές τους τη φτώχεια, δεν έμειναν ασυγκίνητοι.


Στο πρόσωπό της είδαν τις ταλαιπωρημένες μανάδες τους. Και δεν τα είπε για άλλοθι, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Ελλάδα του 2013 αναγκάζει ηλικιωμένες γυναίκες που θα έπρεπε να τις περιθάλπει, να γίνονται λησταρχίνες.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91










«Κέρινη» άσφαλτος από ανακυκλωμένο πλαστικό

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να γίνει «η πιο πράσινη πόλη στον κόσμο» έως το 2020, το Βανκούβερ στον Καναδά, ανακοίνωσε ότι θα στρώσει τους δρόμους του με… ανακυκλωμένο πλαστικό. Για την ακρίβεια, θα χρησιμοποιηθεί μία νέα διαδικασία, που επαναχρησιμοποιεί κοινά πλαστικά απορρίμματα από αυτά που καταλήγουν στους κάδους ανακύκλωσης, απαιτώντας επίσης λιγότερο καύσιμο. Σε συνεργασία με την εταιρεία GreenMantra, με έδρα το Τορόντο, η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει ένα υλικό που μοιάζει με κοκκώδες κερί και το οποίο θα προστεθεί στο μείγμα ασφάλτου. Το υλικό αυτό θα επιτρέπει στην άσφαλτο να απλώνεται πιο εύκολα και σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία, περιορίζοντας το κόστος του καυσίμου που απαιτείται για τη θέρμανσή της, σύμφωνα με τον αρμόδιο αξιωματούχο.

Μιλώντας στη Vancouver Sun, ο Πίτερ Τζαντ εξήγησε ότι το συμβατικό μείγμα ασφάλτου πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία 140 – 160 βαθμών Κελσίου για να απλωθεί στην επιφάνεια. Με την πρόσθεση του ανακυκλωμένου πλαστικού ωστόσο, η θερμοκρασία μπορεί να μειωθεί ακόμη και κατά 40 βαθμούς. «Αυτό σημαίνει ότι καταναλώνεται 20% λιγότερο καύσιμο, μια τεράστια εξοικονόμηση σε εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η υβριδική άσφαλτος θα είναι φτιαγμένη από χρησιμοποιημένα μπουκάλια νερού, κύπελλα γιαουρτιών και χαρτόκουτα από γάλα, ωστόσο το χρώμα της δεν θα διαφέρει από αυτό της κοινής ασφάλτου. Το ανακυκλωμένο πλαστικό θα αυξήσει το κόστος της κατασκευής ενός δρόμου κατά 1-3%. Εκτιμάται όμως ότι θα μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 300 τόνους το χρόνο, ποσότητα που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αλλά σίγουρα αποτελεί μια αρχή εάν το Βανκούβερ θέλει να γίνει «η πιο πράσινη πόλη στον κόσμο». ΠΗΓΗ: econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Η ιστορική άγνοια αποτελεί λίπασμα για την πολιτική αφασία. Ο φασισμός γίνεται «ελκυστικός» πάντα και μόνο πάνω στο έδαφος της αφασίας και της άγνοιας. Το κράτος των αστών έχει κάθε λόγο να καλλιεργεί την αφασία και την άγνοια, ώστε έτσι να κρατά πάντα ζεστό τον κόρφο που επωάζει τα «φίδια» του.

Πάνω σε αυτό το έδαφος, της καλλιεργούμενης άγνοιας και της αφασίας, αναπτύσσονται σήμερα οι γνωστές θεωρίες για το «πόσο καλύτερα ήταν τα πράγματα επί χούντας»...

*

Δεν υπάρχει χούντα (στην Ελλάδα και οπουδήποτε στον κόσμο) που να μην είναι κυλισμένη...


στο αίμα της τρομοκρατίας, στην αγριότητα, στην ταξική βαρβαρότητα και στο βούρκο της διαφθοράς


(σ.σ.: Με τους «ημέτερους» συνταγματάρχες είχαμε εκείνη ακριβώς τη διαφθορά και εκείνη την «τιμιότητα» που άρμοζε στη γελοιότητά τους: από τα «κρέατα του Μπαλόπουλου» μέχρι την «νέα φαυλοκρατία» με τις «τακτοποιήσεις» των γαμπρών του Παττακού, των αδερφών του Παπαδόπουλου και των ίδιων των πραξικοπηματιών που «νομοθέτησαν» τον... διπλασιασμό των μισθών τους, και από τις συμβάσεις με «Litton», «Μακντόναλντ», «Τομ Πάππας» και «Ζήμενς» - πάντα η... «Ζήμενς» - μέχρι την ανέγερση του «θαυματουργού» (καθότι... αόρατος) Ναού του Σωτήρως. Μόνο από εκεί, από έναν προϋπολογισμό ύψους 450 εκατομμυρίων, φαγώθηκαν τα 400...).

Εντούτοις, εδώ θα περιοριστούμε να αναφερθούμε σε ένα μόνο από τα «καλά» της δικτατορίας: Σ' αυτό το τόσο γελοίο όσο και «προσφιλές» τροπάρι περί του «οικονομικού θαύματος», δήθεν, της χούντας των συνταγματαρχών.

Εχουμε και λέμε:

*

1) Το δημόσιο χρέος επί χούντας αυξήθηκε από 38,7 δισεκατομμύρια δραχμές τον Δεκέμβρη του 1967 σε 87,5 δισεκατομμύρια δραχμές τον Ιανουάριο του 1973.

2) Το εμπορικό έλλειμμα το 1973 ήταν πέντε φορές μεγαλύτερο από αυτό του 1968.

3) Το ποσοστό των δαπανών για την εκπαίδευση στο σύνολο των γενικών κρατικών δαπανών μειώθηκε από 11,6% σε 10%, όταν οι δαπάνες για την «άμυνα» και «δημόσια ασφάλεια» του αστυνομοκρατικού καθεστώτος μέσα σε μια πενταετία σχεδόν διπλασιάστηκαν.

4) Οι προσωπικές καταθέσεις μειώθηκαν από 34,2 δισεκατομμύρια δραχμές το 1972 σε 19,6 δισεκατομμύρια δραχμές το 1973.

5) Στην Ελλάδα, που είχε το χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού μεταξύ όλων των χωρών του ΟΟΣΑ το 1961-71 (2,2%), ο δείκτης καταναλωτικών τιμών αυξήθηκε κατά 15,3% από το 1972 έως το 1973 και κατά 37,8% από τον Απρίλη του 1973 μέχρι τον Απρίλη του επόμενου έτους, και μάλιστα σε τομείς όπως τα είδη πρώτης ανάγκης και η υγεία. Το 1973 το ποσοστό του πληθωρισμού είχε επιφέρει μειώσεις των πραγματικών μισθών κατά 4%.

6) Στον αγροτικό τομέα, όπου απασχολούνταν το 44% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, αντί της πενταετούς πρόβλεψης του καθεστώτος για ανάπτυξη 5,2%, η αγροτική οικονομία αναπτύχθηκε κατά μόλις 1,8% στην περίοδο 1967 - 1974, σε αντίθεση με το 4,2% κατά την περίοδο 1963 - 1966. Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων μειώθηκαν από το 63% του συνόλου των εξαγωγών το 1968 στο 48% το 1972. Το αποτέλεσμα ήταν το κατά κεφαλήν αγροτικό εισόδημα να πέσει από το 55% στο 43% του μέσου κατά κεφαλήν εθνικού εισοδήματος.

7) Οι φόροι που επιβάρυναν τα λαϊκά στρώματα ανέρχονταν στο 91% επί του συνόλου των φορολογικών εσόδων του καθεστώτος, τα οποία από 27,4% του ΑΕΠ το 1966, επί συνταγματαρχών και μέχρι το 1972 αυξήθηκαν στο 29,2%. Από την άλλη, οι φόροι επί των επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 10,9% την περίοδο 1972 - 73, η φορολογική «μεταρρύθμιση» του 1968 που μετέφερε το φορολογικό φορτίο στους ώμους της εργατικής τάξης με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους πλουτοκράτες να απολαμβάνουν μεγαλύτερα φορολογικά προνόμια είχε ως συνέπεια οι φοροαπαλλαγές 464 μεγάλων επιχειρήσεων το 1971 να ήταν κατά τρεις φορές υψηλότερες από τους φόρους που οι ίδιες εταιρείες είχαν καταβάλει. Επίσης, τα φορολογικά έσοδα από τις ναυτιλιακές εταιρείες μειώθηκαν από 109 εκατομμύρια δραχμές το 1968 σε 29 εκατομμύρια το 1972 (μείωση 73%!), περίοδος κατά την οποία ο ελληνικός στόλος αυξήθηκε κατά 16,7 εκατομμύρια τόνους.

8) Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε κατά οχτώ φορές, μεταξύ του 1967 και 1972. Το ισοζύγιο πληρωμών από μέσο πλεόνασμα 14,6 εκατ. δολαρίων την περίοδο 1960 - 66, εμφάνισε μέσο έλλειμμα την περίοδο 1967-73 ύψους 117 εκατομμυρίων δολαρίων.

*

Αυτά ήταν τα... «καλά» επί του καθεστώτος των συνταγματαρχών.

Από τη μια, φορολογικά και κάθε λογής προνόμια σε ντόπια και ξένα μονοπώλια, χαριστικές πράξεις στους φιλικά προσκείμενους στη χούντα Ωνάσηδες, Τομ Πάπες και Νιάρχους, φτηνό και φιμωμένο εργατικό δυναμικό, απαλλαγές από δασμούς και πακτωλός επιχορηγήσεων («νόμοι» 89/1967 και 378/1968) σε εφοπλιστές, βιομήχανους, μεγαλεμπόρους, μεγαλοξενοδόχους, επιβολή 300 ειδικών μέτρων παροχής πλήρους ελευθερίας στο εγχώριο και ξένο κεφάλαιο να κερδοσποπεί χωρίς κανέναν έλεγχο,

και, από την άλλη «ξεχαρβάλωμα» όλων των οικονομικών δεικτών, αποσάθρωση της εγχώριας παραγωγής, βάρη στο λαό και μια πλασματική «ανάπτυξη» που πίσω της έκρυβε αθρόες εισαγωγές, επιμήκυνση πιστώσεων και τεχνητή κυκλοφορία χρήματος, που προέκυπτε από αναγκαστικό δανεισμό κι άλλες τέτοιες υψηλού επιπέδου δημοσιονομικές αλχημείες.

*

(Τα παραπάνω στοιχεία είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας το 1975. Πηγή: Journal of the Hellenic Diaspora Vol 2 -1975-, Permanent URL: http://hdl.handle.net/10066/4929. Για αναλυτικότερη ενημέρωση στην επισκόπηση του Βασίλη Καρίφη, «Η ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια της δικτατορίας (1967 - 1974)», στο «greekjunda.blogspot.com»).






via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Την αισιοδοξία του ότι η ελληνική οικονομία θα βγει από το τούνελ εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN International.



«Πρέπει πάντα να ανησυχεί κάποιος για τις απεργίες, ιδίως όταν πρόκειται για ...

οικονομίες που βρίσκονται σε κρίση, όπως η Ελληνική» τόνισε, συμπλήρωσε ωστόσο ότι «πρέπει να πω ότι το καλοκαίρι αναμένουμε σημάδια ότι η Ελληνική οικονομία βγαίνει από την κρίση. Αναμένουμε ρεκόρ τουριστικών αφίξεων, γι’ αυτό επιτρέψτε μου να ελπίζω ότι δεν θα υπάρξουν άλλες απεργίες και εντέλει η Ελληνική οικονομία θα βγει από το τούνελ της κρίσης.»



Όπως επισήμανε, η Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση τα τελευταία έξι χρόνια και το ποσοστό της ανεργίας ξεπερνάει το 25% ιδίως στη νέα γενιά, που είναι κοντά στο 45% ωστόσο σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία έχει επιδείξει κουράγιο και έχει επιβιώσει των δυσκολιών. «Πιστεύω ότι υπάρχουν σημάδια, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και η Ελληνική κοινωνία έχει επιτέλους δει αυτό το φως. Επομένως δεν περιμένω κάποιου είδους κοινωνικές αναταραχές στο μέλλον, δεδομένου φυσικά του ότι θα υπάρξει ανόρθωση της οικονομίας» υπογράμμισε.



Eρωτηθείς εξάλλου για τα περιστατικά επιθέσεων σε εργαζόμενους μετανάστες στην Ελλάδα ο κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι «η ελληνική κοινωνία δεν είναι καθόλου ξενοφοβική, μάλλον το αντίθετο.»



«Πιστεύω ότι έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται στην Ελλάδα, μετανάστη ή μη, γιατί αυτό οφείλουμε απέναντι σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Εκτός από αυτό όμως, οι ροές παράνομων μεταναστών αποτελούν τεράστιο πρόβλημα για την Ελλάδα. Σας παρακαλώ να λάβετε υπόψη ότι η Ελλάδα δέχεται περισσότερο από το 90% όλων των παράνομων μεταναστών της ΕΕ, που είναι πραγματικά τεράστιο ποσοστό. Και αν αυτό προστεθεί στην υπάρχουσα οικονομική κρίση, τότε πραγματικά δημιουργείται μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση για την ελληνική κοινωνία» παρατήρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.



newpost.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Συνεχίζεται η προκλητική συμπεριφορά του κατηγορούμενου για παιδεραστία Ν. Σειραγάκη στην δικαστική αίθουσα στην Αθήνα όπου διεξάγεται η δίκη.






Σήμερα σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο όταν ο κατηγορούμενος γύρισε στην πλευρά των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, τους ειρωνεύτηκε και γέλασε.


Σε ότι αφορά τη ουσία της δίκης, η τρίτη ημέρα της ακροοματικής διαδικασίας ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις των μαρτύρων του κατηγορητηρίου.


Σύμφωνα με το Flashnews, κατέθεσαν έξι αστυνομικοί, πέντε εκ των οποίων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου που συμμετείχαν στην παρακολούθηση και στη συνέχεια στην επ' αυτοφώρω σύλληψη του, καθώς και ένας αστυνομικός των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, ο οποίος είχε ελέγξει τον υπολογιστή του παιδεραστή και είχε βρει στο σκληρό δίσκο αποθηκευμένα βίντεο με παιδικό πορνογραφικό υλικό.


Αύριο η διαδικασία θα συνεχιστεί με την ανάγνωση των εγγράφων και στη συνέχεια θα εξεταστούν οι δυο μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορουμένου (ενώ αρχικά είχε δηλώσει τέσσερις, σήμερα ανέφερε ότι θα εξεταστούν μόνο δυο).


Παράλληλα, εφόσον ο χρόνος το επιτρέψει θα ακολουθήσει η απολογία του παιδεραστή.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Τη σύζυγό του απασχολούσε ως γραμματέα τα τελευταία 23 χρόνια, με μισθό που έφθανε τις 5.500 ευρώ μηνιαίως ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

των Χριστιανοκοινωνιστών στο Κοινοβούλιο του κρατιδίου της Βαυαρίας, Γκέοργκ Σμιντ.

Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, την οποία ακολούθησε το σύνολο του γερμανικό Τύπου, επισημαίνοντας ότι αν και δεν πρόκειται για παρανομία, η επιλογή του κορυφαίου στελέχους του CSU εγείρει ερωτήματα, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.



Όπως τονίζει σε ένα δηκτικό σχόλιό της η εφημερίδα, οι 240.000 ευρώ που λαμβάνει ο κ. Σμιντ ετησίως προφανώς δεν του έφθαναν και έπρεπε να προστεθούν περισσότερα χρήματα στο οικογενειακό ταμείο.



Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως η SZ, έτερος βουλευτής της Βαυαρίας είχε προσλάβει τον 13χρονο γιο του, με αμοιβή 100 ευρώ μηνιαίως, τα οποία ωστόσο αφαιρούνταν από την βουλευτική του αποζημίωση.



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ και σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης λέγοντας πως «θέλετε την μιζέρια και τον έλληνα μόνιμα κακομοίρη…

Φαντάζεστε την κοινωνία σαν άθροισμα συντεχνιών, για εσάς δεν υπάρχουν πολίτες».



Συγκεκριμένα, σε παρέμβασή του κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Λαζαρίσης απάντησε στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περι κυβερνητικών πανηγυρισμών λέγοντας ότι «Δεν υπήρξε πανηγυρισμός από την κυβέρνηση. Θα θέλατε μόνο να κλαίμε. Μπορεί να είχατε δίκιο αλλά η χώρα δεν είναι για κλάματα. Υπάρχουν δυο απεχθή πράγματα: να πανηγυρίζουμε για αυτονόητα πράγματα και το άλλο να κλαίμε όταν η χώρα πάει να πάρει μπρος. Εμείς δεν πανηγυρίζουμε για όσα έχουν επιτευχθεί αλλά γιατί οι αντίπαλοί μας αναγνωρίσουν επιτέλους ότι κάτι πάει να γίνει. Εσείς θέλετε την μιζέρια και τον έλληνα κακομοίρη».



Αναφορικά με τις τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όπως της κυρίας Θεανώ Φωτίου για την αύξηση κατά δύο ώρες της εργασίας των εκπαιδευτικών είπε: «Δεν θα υπαγορεύουν οι εκπαιδευτικοί το πως θα νομοθετούμε. Θα τους ακούμε αλλά δεν θα μας υπαγορεύουν. Έχετε την αντίληψη ότι οι εκπαιδευτικοί θα νομοθετούν, οι δικηγόροι το ίδιο, οι μηχανικοί για τα δικά τους θέματα θα αποφασίζουν όπως θέλουν. Φαντάζεστε την κοινωνία σαν άθροισα συντεχνιών. Γι εσάς δεν υπάρχουν πολίτες». Επισήμανε μάλιστα το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις εν ώρα μαθήματος: «Να κλείνουν παιδικοί σταθμοί επειδή έχουν γενικές συνελεύσεις αν είναι δυνατόν. Το σχολείο διαλύεται πριν το Πασχα, κάτι οι εκδρομές, οι επισκέψεις και οι γενικές συνελεύσεις και μας λέτε ότι πάμε να διαλύσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα επειδή αυξάνουμε κατά 2 ώρες την εργασία τους;»



protothema.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


To ΧΩΝΙ ξεσκεπάζει την Κυριακή όλες τις λεπτομέρεις.





Και εµείς αντιγράψαµε. Και εµάς µας έπιασαν. ∆εν πήγε όµως ο πατέρας µας ή ο θείος µας να απολύσει την καθηγήτρια...



Το θέµα σε καµία περίπτωση δεν είναι ο γιος του Σαµαρά. Ούτε φυσικά η αντιγραφή ενός 15χρονου παιδιού. Αυτό είναι ένα µηδαµινής δηµοσιογραφικής αξίας γεγονός.



Το θέµα είναι η άνευ προηγουµένου εκδικητικότητα που κατήγγειλε στο δικαστήριο η απολυµένη καθηγήτρια. Ο Σαµαράς -κατά την άποψή µας- θα έπρεπε να συγχαρεί την καθηγήτρια που τόλµησε να µονογράψει το γραπτό του γιου του επειδή αντέγραφε. Αντιθέτως, αυτή απολύθηκε...


λίγο µετά τις εκλογές.




ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΓΙΝΕ ΑΚΡΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ...



Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ.



Ενας χρόνος πριν... Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012, νωρίς το πρωί στο Κολλέγιο Αθηνών. Οι µαθητές της τρίτης τάξης Γυµνασίου, όλοι γόνοι καλών οικογενειών, µπαίνουν στην αίθουσα για τις ετήσιες εξετάσεις τους πριν την αποφοίτηση. Βρίσκονται στα µισά της εξεταστικής περιόδου, οι θερινές διακοπές κοντοζυγώνουν και όλοι σκέφτονται ότι σε λίγες ηµέρες τα βάσανα τελειώνουν.



Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΥ, ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Στο ΧΩΝΙ αυτήν την ΚΥΡΙΑΚΗ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ Στο ΧΩΝΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ






Ο Καμίνης μπάζει τον Σόρος στην Ελλάδα!



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πώς φέρνει από την πίσω πόρτα το ίδρυμα του φιλοσκοπιανού δισεκατομμυριούχου.








Φιέστα - "μαϊμού" για τις κάμερες στην Ολυμπία οδό



Εστησαν ολόκληρο εργοτάξιο που δεν υπάρχει για να δείξουν ότι η ανάπτυξη προχωράει. Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος του σωµατείου εργαζοµένων «Η Γαλαρία», Θ. Τσελεπής










ΧΩΝΙ συνέντευξη: Βασίλης Λέκκας



Τρία χρόνια µνηµονίων και ο ερµηνευτής Β. Λέκκας µιλά Στο ΧΩΝΙ για τους µηχανισµούς καταστολής του καθεστώτος, αλλά και για την ώρα της λαϊκής αντίδρασης που πλησιάζει.










Όλο το χρονικό του ξεπουλήματος του ΟΠΑΠ Στο ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή



Ποιος θα το περίµενε..; Για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, του µεγάλου κερδοφόρου Οργανισµού... τελικά ανοίχτηκε ΜΟΝΟ µία οικονοµική προσφορά.








Όταν ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος είχαν τον Άκη στα "πούπουλα"



Τότε, σύσσωµο το ΠΑΣΟΚ ξεσπάθωνε για το πόσο αθώος ήταν ο πρώην υπουργός Εθνικής Αµυνας και µιλούσε για σκανδαλολογία των αντιπάλων του. Τώρα, δε θέλουν ούτε να τον ξέρουν...










Γ. Παπακωνσταντίνου: Το ΣΔΟΕ και η ΤτΕ ψάχνουν για κακούργημα



Το Σώµα ερευνά αν οι (διαγραφέντες από τη λίστα Λαγκάρντ) συγγενείς του πρώην «τσάρου» της οικονοµίας µπορούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους και η Τράπεζα της Ελλάδος αν υπάρχει άλλο όνοµα της λίστας που εκµεταλλεύθηκε τις ευνοϊκές ρυθµίσεις για το "µαύρο" χρήµα








Δημήτρης Καζάκης: Τρία ολόκληρα χρόνια... η Ελλάδα υπό γερμανική κατοχή



Το ακριτικό Καστελόριζο είχε επιλέξει ο τότε πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου για να ανακοινώσει στον ελληνικό λαό την εκποίηση της χώρας υπέρ των δανειστών µας





Από toxwni μέσω zeidoron



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE



Ανανδρανιστάκης Γ. - "Αυγή"



Σηκώθηκαν οι καραμπίνες στη Νέα Μανωλάδα, έφυγαν τα σκάγια, τραυμάτισαν τριάντα Μπαγκλαντεσιανούς εργάτες, έφριξαν ακόμη και οι πέτρες, γίναμε πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ και ποιος κέρδισε πολιτικά από όλο αυτό; Κέρδισε, δυστυχώς, δυστυχέστατα, η Χρυσή Αυγή, που μέσα σε ένα μήνα αύξησε την εκλογική της επιρροή από το 11% στο 13%. Εκατόν σαράντα χιλιάδες άνθρωποι είδαν τους πυροβολημένους εργάτες και αποφάσισαν να ψηφίσουν τους ναζί!



Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό, μας πληροφορεί ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο επιστημονικός συνεργάτης της εταιρείας VPRC, που διεξήγαγε τη δημοσκόπηση για τον «105,5 Στο Κόκκινο». Κάθε φορά που γίνεται κάτι ακραίο, η Χ.Α. ενισχύεται δημοσκοπικά. Ενισχύθηκε όταν ο Κασιδιάρης τραμπούκισε την Κανέλλη και τη Δούρου, ενισχύθηκε ακόμη και όταν ο Παππάς ούρησε στο Mega. Μοιάζει με εφιάλτη, σαν να τρέχεις μέσα σε λαβύρινθο και να πέφτεις συνεχώς πάνω σε τοίχους.



Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που ερμηνεύουν το φαινόμενο: Το 50% αρνείται να λάβει μέρος στις δημοσκοπήσεις κι από αυτούς που δέχονται να απαντήσουν το 37% λέει ότι δεν θα πάει καν να ψηφίσει. Το πολιτικό σύστημα καταρρέει, οπότε όλα εξηγούνται. Ε όχι και όλα. Εντάξει η κατάρρευση, εντάξει η απαξίωση, εντάξει η απελπισία, αλλά από εκεί μέχρι το κατούρημα, τις γροθιές και τους πυροβολισμούς υπάρχει τεράστια απόσταση: η απόσταση του φασισμού.



Ο φασισμός γνωρίζει ότι οι κρίσεις βγάζουν στην επιφάνεια τα πιο σκοτεινά ένστικτα, το μίσος, την επιθετικότητα, τον ανορθολογισμό. Το γνωρίζει και παρεμβαίνει, για να δώσει στο σκοτάδι νόημα, να το μετονομάσει σε φως: πατρίδα, πρόγονοι, πεπρωμένο, αίμα, σωματική ρώμη. Να κάνει τον καθένα να πιστέψει ότι η κατά μόνας ντροπή μπορεί να γίνει συλλογική υπερηφάνεια. Αυτά που στο σπίτι σου διστάζεις ακόμη και να τα σκεφτείς, όταν τα κάνεις μαζί με άλλους, όταν τα εντάσσεις σε σκοπούς που υπερβαίνουν το θλιβερό σαρκίο σου, γίνονται ως διά μαγείας καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών.



Ο φασισμός απενοχοποιεί τους οπαδούς του ενοχοποιώντας όλους τους υπόλοιπους τους Εβραίους, τους Τσιγγάνους, τους κομμουνιστές, τους ξένους. Η απενοχοποίηση, η υποταγή της ατομικής συνείδησης σε ανώτερους, σχεδόν μεταφυσικούς σκοπούς σπρώχνει ανθρώπους να κάνουν ή ανεχτούν πράγματα που μέχρι πριν από λίγο ήταν αδιανόητα. Γι' αυτό η επικρότηση της παρ' ολίγον μαζικής δολοφονίας στην Μανωλάδα από το 13% του πληθυσμού δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως δημοσκοπικό εύρημα, αλλά ως υπόμνηση ότι το τέρας γιγαντώνεται.



Κι όπως έλεγε και ο Νίτσε που ήξερε από αυτά: «Όποιος παλεύει με τέρατα, πρέπει να προσέξει να μη γίνει τέρας. Κι όταν κοιτάς πολλή ώρα μέσα σε μια άβυσσο, κοιτάει και η άβυσσος μέσα σε σένα».



via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE