Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE




Το καλοκαίρι μπήκε πρόωρα και η Εριέττα Κούρκουλου θέλησε να το εκμεταλλευτεί. Έτσι φόρεσε το σέξι μπικίνι της και απήλαυσε το πρώτο της μπάνιο στην πισίνα....







Δείτε την φωτογραφία που μοιράστηκε στο Instagram:








via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Στα αζήτητα ένα παιδάκι 2,5 ετών Στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου φιλοξενείται από τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής ένα παιδάκι, το οποίο περαστικοί βρήκαν να περιφέρεται στο πάρκο...

Θεοτοκόπουλου στο Ηράκλειο.



Στο σημείο έσπευσε αμέσως περιπολικό, το οποίο πήρε το παιδί και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν φέρει τραύματα και είναι καλά στην υγεία του, το μετέφερε στο Αστυνομικό Μέγαρο, …περιμένοντας τους γονείς, οι οποίοι όμως δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.



Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εδώ και ώρες, το παιδί είναι ουσιαστικά στα αζήτητα, και οι γονείς δεν έχουν καλέσει την αστυνομία για να δηλώσουν εξαφάνιση.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91










perierga.gr - Οι 10 πιο παράξενες καρέκλες

Οι 10 πιο παράξενες καρέκλες που κάθισες ποτέ!



perierga.gr - Οι 10 πιο παράξενες καρέκλες Καρέκλες σε διαφορετικά σχήματα, μεγέθη ή χρώματα, κατασκευασμένες με περίεργα υλικά, ανακυκλωμένα ή μη, αποτελούν συχνά το σημείο αναφοράς της έμπνευσης κάθε σχεδιαστή. Είτε χρησιμοποιήθηκαν φελλοί(!), πιρούνια ή κουτάλια, ακόμη και ξύλινα παιδικά παιχνίδια, ένα είναι σίγουρο: Όπου κι αν καθίσεις… θα κάνεις τη διαφορά! Μια ματιά στις 10 πιο εντυπωσιακές καρέκλες είναι αρκετή…http://perierga.gr/





perierga.gr - Οι 10 πιο παράξενες καρέκλες

perierga.gr - Οι 10 πιο παράξενες καρέκλες

perierga.gr - Οι 10 πιο παράξενες καρέκλες

perierga.gr - Οι 10 πιο παράξενες καρέκλες

perierga.gr - Οι 10 πιο παράξενες καρέκλες

perierga.gr - Οι 10 πιο παράξενες καρέκλες

perierga.gr - Οι 10 πιο παράξενες καρέκλες

perierga.gr - Οι 10 πιο παράξενες καρέκλες



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Προσοχή τι ανεβάζετε...



«Ο,τι ανεβαίνει στο Διαδίκτυο, μένει για πάντα online», προειδοποιούσε πριν από μερικούς μήνες τους χρήστες η μη κυβερνητική οργάνωση Kiwi Commons, συμβουλεύοντάς τους να μην αναρτούν φωτογραφίες ή άλλο υλικό για το οποίο μπορεί να μετανιώσουν ακόμη και στο απώτερο μέλλον...







Η οργάνωση αναφερόταν στο γεγονός ότι τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να αλλάξει κανείς εκ των υστέρων την «ψηφιακή φήμη» του, διαγράφοντας τέτοιο περιεχόμενο. Ενα πρόβλημα που η Ευρωπαϊκή Ενωση θέλει να αντιμετωπίσει, θεσπίζοντας από το καλοκαίρι το «δικαίωμα στη λήθη».



Σύμφωνα με την πρόταση της Βίβιαν Ρέντινγκ, επιτρόπου για θέματα δικαιοσύνης, χάρις στο «δικαίωμα στη λήθη» οι πολίτες της Ε.Ε. θα μπορούν να απαιτούν την αφαίρεση περιεχομένου από τις ιστοσελίδες στις οποίες το έχουν οι ίδιοι «ανεβάσει». Η πρόταση βρίσκεται ακόμη σε διαπραγμάτευση, με σκοπό να ισχύσει σε ολόκληρη τη «Γηραιά Ηπειρο». Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να αναθεωρηθεί και αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά της.



Ενδεικτικό παράδειγμα ο Peter Hustinx, Eυρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων, ο οποίος υποστήριξε πως η πρόταση είναι ανεφάρμοστη, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες δεν συμφωνούν στο τι είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο κι τι όχι. Επικαλούμενος το ίδιο επιχείρημα, αλλά και ότι το μέτρο δεν είναι ρεαλιστικό, ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης Chris Grayling ζήτησε κάθε κράτος-μέλος να έχει την «ευελιξία» να την τροποποιήσει κατά το δοκούν, εφαρμόζοντας μια πιο ήπια εκδοχή της.



Το «δικαίωμα στη λήθη» περιλαμβάνεται σε ένα σύνολο προτεινόμενων κανόνων που ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο του 2012 από τη Ρέντινγκ, με σκοπό τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος προστασίας δεδομένων στην Ε.Ε. Η επίτροπος υποστηρίζει πως οι υπάρχοντες κανόνες, οι οποίοι θεσπίστηκαν το 1995, δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα. Για παράδειγμα, έρευνες έχουν δείξει πως ήδη το 47% των Βρετανών εργοδοτών αναζητεί στο Ιντερνετ πρόσθετες πληροφορίες για υποψήφιους υπαλλήλους, ενώ το 41% έχει απορρίψει υποψηφίους λόγω στοιχείων που έχει εντοπίσει.



Επίσης, ο κανόνας στοχεύει στην προστασία των χρηστών στα social media. Κι αυτό γιατί, αν και όλες οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης δίνουν στα μέλη τους τη δυνατότητα να διαγράψουν ό,τι έχουν «ανεβάσει», στην πραγματικότητα τίποτε δεν διασφαλίζει πως η υπηρεσία δεν θα φροντίσει απλώς το αντίστοιχο υλικό να μην είναι ορατό στην πλατφόρμα, διατηρώντας το ωστόσο στους σέρβερ της. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 25χρονου Αυστριακού Max Schrems, φοιτητή της Νομικής που, όταν τον Δεκέμβριο του 2011 παρέλαβε από το Facebook το πλήρες αρχείο με τις δραστηριότητές του, διαπίστωσε πως περιείχε πολλά δεδομένα που ο ίδιος είχε θεωρητικά διαγράψει.



«Τσουχτερά» πρόστιμα



Η πρόταση προβλέπει «τσουχτερά» πρόστιμα για τις εταιρείες που δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα των χρηστών. Από την άλλη πλευρά, τα αιτήματα για διαγραφή πληροφοριών οφείλουν να ικανοποιούνται αν δεν συντρέχουν νόμιμοι λόγοι για τη διατήρησή τους (π.χ. ιατρικά αρχεία) και το «δικαίωμα στη λήθη» δεν θα καλύπτει τις αναρτήσεις τρίτων ατόμων, παρά μόνον αν παραβιάζουν την ιδιωτικότητα του χρήστη. Επίσης, από τον κανόνα θα εξαιρούνται τα δημοσιογραφικά σάιτ και τα μπλογκ. Εξίσου σημαντικό είναι ότι η πρόταση προβλέπει πως μια ιστοσελίδα δεν φέρει καμία νομική υποχρέωση, αν τα δεδομένα που έχει «ανεβάσει» κανείς έχουν αντιγραφεί από άλλα σάιτ. Ετσι, για παράδειγμα, στην περίπτωση που ένα μέλος του Facebook ζητήσει να απαλειφθούν ορισμένες φωτογραφίες που έχει «αναρτήσει», τότε το δίκτυο πρέπει να συμμορφωθεί στο αίτημά του και, παράλληλα, να προβεί σε «κάθε λογική ενέργεια» για να ενημερώσει τυχόν τρίτες ιστοσελίδες που έχουν αντιγράψει και φιλοξενούν τις εικόνες. Ωστόσο, δεν θα είναι υπεύθυνο αν αυτές οι ιστοσελίδες δεν κάνουν το ίδιο.



Λόγω του τρόπου λειτουργίας του Ιντερνετ, όπου η αναδημοσίευση πληροφοριών είναι ο κανόνας, οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν πως ο τίτλος «δικαίωμα στη λήθη» είναι υπερβολικός, αφού φαίνεται να υπονοεί πως δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός στη διαγραφή. Ακόμη κι έτσι, πάντως, λίγες οργανώσεις προστασίας των ψηφιακών δικαιωμάτων συντάσσονται με τον Chris Grayling, ο οποίος ισχυρίζεται πως η πρόταση καλλιεργεί υπερβολικές προσδοκίες, ενώ «υπόσχεται πολλά, αλλά θα καταφέρει λίγα».



Κέρδη και ζημίες



Το «δικαίωμα στη λήθη» δεν είναι η μόνη πρόταση από τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος προστασίας δεδομένων στην Ε.Ε. ο οποίος προκαλεί τριβές. Πιο συγκεκριμένα, στη μεταρρύθμιση προβλέπεται πως οι χρήστες θα πρέπει να δίνουν πάντοτε ρητά τη συγκατάθεσή τους για την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων, και όχι να θεωρείται εκ των προτέρων δεδομένη η άδειά τους με την εγγραφή σε μια υπηρεσία, όπως συμβαίνει σήμερα.



Καθώς όλοι οι κανόνες θα αφορούν όλες τις ιντερνετικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, ακόμη κι αν εδρεύουν εκτός Ε.Ε., ο συγκεκριμένος κανόνας έχει προκαλέσει κατ’ αρχάς έντονες αντιδράσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ετσι, ήδη αμερικανικοί κολοσσοί όπως η Google και το Facebook έχουν δηλώσει ανοικτά την αντίθεσή τους, κάτι που το γερμανικό περιοδικό Spiegel αποδίδει στο γεγονός ότι θα είναι πιο δύσκολο να «σερβίρουν» σε κάθε χρήστη προσωποποιημένες διαφημίσεις, οι οποίες θα βασίζονται στην ανάλυση του ιστορικού του.



Το αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο, με ενδεικτικό το γεγονός ότι κάθε εταιρεία με περισσότερους από 250 εργαζόμενους θα πρέπει να διαθέτει έναν αρμόδιο για θέματα προστασίας δεδομένων, κάνει όμως μερικούς αξιωματούχους εντός Ευρώπης να διατείνονται πως θα πληγεί η online οικονομία. Ετσι, ο Λόρδος McNally, αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στη Βρετανία, υποστήριξε πριν από λίγες ημέρες πως οι ζημίες για την αγγλική οικονομία θα φτάσουν τα 100-360 εκατομμύρια λίρες σε ετήσια βάση. Η Ε.Ε., αντίθετα, εκτιμά ότι το ετήσιο κέρδος για την ευρωπαϊκή οικονομία θα αγγίξει τα 2,3 δισ. ευρώ, κυρίως επειδή θα αυξηθεί η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων καταναλωτών στις ιντερνετικές υπηρεσίες.



πηγή: Καθημερινή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Πέθανε, σε ηλικία 78 ετών, η επί σειρά ετών πρωταγωνίστρια του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας, Λίνα Λαμπράκη.


Γεννημένη στην Κομοτηνή, σπούδασε στη Δραματική Σχολή Λυκούργου Σταυράκου στην Αθήνα, ενώ μετά από σειρά κινηματογραφικών και άλλων συνεργασιών στην πρωτεύουσα πήγε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας. Σταθμός στην καριέρα της υπήρξε η ερμηνεία της «Ηλέκτρας» του Σοφοκλή (1975) με το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Μίνωα Βολανάκη.

Διετέλεσε μέλος της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής Σ.Ε.Η. στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (1978-1980), μέλος του διοικητικού συμβουλίου Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (1981-1983) και υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (1989-1990). Είχε συνταξιοδοτηθεί αλλά δίδασκε μέχρι πρόσφατα στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ ενώ συνεργαζόταν με θεατρικά σχήματα της πόλης.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82


Αναδιατύπωση που επιχειρεί να απαντήσει στις ανησυχίες των επιχειρήσεων της Μακεδονίας και της Θράκης, για τις κρατικές ενισχύσεις που είχαν λάβει και που σήμερα καλούνται να επιστρέψουν εντόκως πίσω, έχοντας κριθεί παράνομες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.






via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1
H Eλευθερία Ελευθερίου πήγε στην παρουσίαση του νέου CD του Νίκου Βέρτη μαζί με τον σύντροφο της και υποστήριξε πως δεν κρύβει την σχέση της, αλλά ούτε και το φωνάζει... Δήλωσε πως δεν σκοπεύει άμεσα να παντρευτεί, ενώ αποκάλυψε πως με τον καλό της ήταν για πολλά χρόνια φίλοι...






via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz










Γήνια μικρόβια αντέχουν σε αρειανές συνθήκες

Ανθεκτικά μικρόβια που επιβιώνουν σε μια ποικιλία από περιβάλλοντα στη Γη επέζησαν όταν τοποθετήθηκαν σε έναν θάλαμο που προσομοιώνει τη χαμηλή πίεση και θερμοκρασία στην επιφάνεια του Άρη -μια εντυπωσιακή ανακάλυψη που ίσως επηρεάσει τις έρευνες για εξωγήινη ζωή.

Το πρώτο μικρόβιο που βρέθηκε να αντέχει αυτές τις συνθήκες ήταν ένα βακτήριο με την ονομασία Serratia liquefaciens, το οποίο απαντάται στο ανθρώπινο δέρμα, στις τρίχες και στους πνεύμονες, καθώς και σε ψάρια και φυτά.

Ανθεκτικότητα σε αντίξοες συνθήκες

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το βακτήριο αντέχει στο ακραίο κρύο, τις υψηλές συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και στη χαμηλή πίεση της αρειανής ατμόσφαιρας, η οποία δεν ξεπερνά τα 7 millibar. Στη Γη, η ατμοσφαιρική πίεση στο επίπεδο της θάλασσας είναι 1.000 millibar.

«Ήταν μεγάλη έκπληξη» σχολιάζει στο Reuters ο Άντριου Σούργκερ, μικροβιολόγος του Πανεπιστημίου της Φλόριντα. Το πείραμα, πάντως, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε εργαστήριο δίπλα στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, δεν εξέτασε την αντίδραση των μικροβίων στη σκληρή υπεριώδη ακτινοβολία που είναι γνωστό ότι λούζει την επιφάνεια του γειτονικού πλανήτη.

Είκοσι πέντε άλλα είδη μικροβίων που υποβλήθηκαν στη δοκιμασία τελικά δεν επιβίωσαν, αναφέρει η ομάδα του δρος Σούργκερ. Σε επόμενη φάση, οι ερευνητές εξέτασαν ακόμα 10.000 είδη μικροβίων που είχαν βρεθεί σε βάθος μερικών δεκάδων μέτρων μέσα στο μονίμως παγωμένο έδαφος της Σιβηρίας.

Οι έξι survivors

Έξι από τα είδη αυτά, όλα τους μέλη του γένους Carnobacterium όχι μόνο επιβίωσαν στον θάλαμο αλλά μπόρεσαν και να αναπτυχθούν. Τα αποτελέσματα του πειράματος δείχνουν να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μολυνθεί το περιβάλλον του Άρη από μικρόβια που καταφθάνουν εκεί με τις γήινες αποστολές. Η NASA καταβάλλει κάθε προσπάθεια να αποστειρώνει τα σκάφη πριν από την εκτόξευσή τους, ωστόσο το ενδεχόμενο μόλυνσης δεν μπορεί ποτέ να αποκλειστεί.

Το Serratia liquefaciens χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη επειδή «το είδος αυτό έχει ανακτηθεί από διαστημικά σκάφη» σχολιάζει ο Σούργκερ.

Εικόνα για τα μικρόβια που ίσως ζουν στον Κόκκινο Πλανήτη

Επιπλέον, όμως, τα αποτελέσματα δίνουν μια εικόνα για τις μορφές μικροβίων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να έζησαν ή να ζουν στον Άρη.

Το κατά πόσο ο Κόκκινος Πλανήτης ήταν ποτέ φιλόξενος για τη ζωή είναι ένα ερώτημα που καλείται τώρα να απαντήσει το ρομπότ Curiosity της NASA, το οποίο μελετά από τον περασμένο Αύγουστο τον αρχαίο Κρατήρα Γκέιλ. Πίσω στη Γη, επόμενο βήμα του Δρ Σούεγκερ είναι να υποβάλλει τα μικρόβια σε ακόμα πιο αντίξοες συνθήκες, όπως υψηλές συγκεντρώσεις αλάτων, ισχυρή υπεριώδη ακτινοβολία και λιγότερο νερό. Θα προσπαθήσει επίσης να μελετήσει το γενετικό προφίλ και τις μεταβολικές ιδιαιτερότητες του Serratia liquefaciens. Οι μελέτες του ερευνητή δημοσιεύτηκαν το Δεκέμβριο στην αμερικανική επιθεώρηση PNAS και αυτή την εβδομάδα στην επιθεώρηση Astrobiology.http://www.tovima.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7
H Kαλομοίρα σκέφτεται να βαφτίσει τα διδυμάκια της στην Ελλάδα και μάλιστα στο χωριό της ώστε να είναι δίπλα της και η οικογένεια της...

Την ίδια ώρα μίλησε για τη ζωή με τα μικρά αγοράκια της που είναι αρκετά δύσκολη...










via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Δεν θα περιμέναμε να τον δούμε ποτέ με τη συγκεκριμένη περιβολή, στην αυλή σπιτιού να τηγανίζει πατάτες αλλά το είδαμε και αυτό. Τον αναγνωρίζετε;...



Αν τον κοιτάξετε καλά θα αναγνωρίσετε τον αγαπημένο ηθοποιό Μιχάλη Μανιάτη ο οποίος απέχει εδώ και μερικά χρόνια από την πρώτη γραμμή της δημοσιότητας.



Ο κινηματογραφικός «Άγγελος» απαθανατίστηκε από τον φίλο του Φώτη Βαλλάτο (πρώην σύντροφο της Δήμητρας Ματσούκα) καθώς τηγάνιζε πατάτες για το μεσημεριανό τραπέζι για τον ίδιο και τους φίλους του.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip
Το σκηνικό, μαγικό και το τοπίο θαυμαστό! Συνήθως πρόκειται για μικρά νησιά που καλύπτονται από πλούσια βλάστηση και δεσπόζουν στο κέντρο μιας λίμνης ή μιας θάλασσας, κοντά στην ξηρά, ενώ ανάμεσα στα δέντρα ξεπροβάλλει μια κατοικία, σαν άλλο κάστρο που περιμένει την έλευση του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας, της νεράιδας και του ξωτικού… Γιατί όταν λέμε «τόπος παραμυθένιος» δεν είναι υπερβολή, ειδικά στη θέα των νησιών αυτών.

1. Bled, Σλοβενία

perierga.gr - 10 παραμυθένια νησιά στο σύγχρονο κόσμο!

2. Pfalz, Γερμανία

perierga.gr - 10 παραμυθένια νησιά στο σύγχρονο κόσμο!

3. Visovac, Κροατία

perierga.gr - 10 παραμυθένια νησιά στο σύγχρονο κόσμο!

4. Heart, ΗΠΑ

perierga.gr - 10 παραμυθένια νησιά στο σύγχρονο κόσμο!

5. Wilhelmstein, Γερμανία

perierga.gr - 10 παραμυθένια νησιά στο σύγχρονο κόσμο!

6. Mont Saint-Michel, Γαλλία

perierga.gr - 10 παραμυθένια νησιά στο σύγχρονο κόσμο!

7. Trakai Island Castle, Λιθουανία

perierga.gr - 10 παραμυθένια νησιά στο σύγχρονο κόσμο!

8. Loreto, Ιταλία

perierga.gr - 10 παραμυθένια νησιά στο σύγχρονο κόσμο!

9. Dark, ΗΠΑ

perierga.gr - 10 παραμυθένια νησιά στο σύγχρονο κόσμο!

10. Ποντικονήσι, Ελλάδα

perierga.gr - 10 παραμυθένια νησιά στο σύγχρονο κόσμο!perierga.gr



via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Σύνταγμα 28.4.2013 - Ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου Μέλη της Σπίθας Αττικής έδειξαν μπροστά στις κάμερες αυτό που κάνουν οι βουλευτές την ίδια ώρα μέσα στην Βουλή...


έκαψαν δηλαδή τον Έλληνα εργαζόμενο!!!




via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Διαβαζω από το ιταλικό μπλογκ Come Don Chisciotte ένα προφιλ του Ενρικο Λετα, για να μην νομίζουμε πως εδώ έχουμε τα χειρότερα. Εδώ απλά έχουμε χαμηλότερης διαλογής. Τα χρυσά παιδιά είναι αλλού. Γράφει λοιπόν η ανάρτηση μεταξύ άλλων (γράφω επιγραμματικά μερικές από τις απόψεις του)

Δίνει μια χωρίς όρους στήριξη στο Ναπολιτάνο και το Μόντι στη στοα P2, στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και...


στη Τριμερή (μέσα στη πρωτοτυπία είμαστε όλοι..)

Euro sì. Morire per Maastricht, τίτλος και υποτίτλος του βιβλίου του, μετάφραση Ευρώ ναι. Να πεθαίνεις για το Μάαστριχτ.

Ο κύριος Λέττα μεγάλωσε κι έζησε στο Στρασβούργο

Οποιος κάνει κριτική στη πολιτική λιτότητας του Μόντι είναι κακός

Η εκλογή του Μόντι ήταν ένα θαύμα

Η Γκόλντμαν Σακς είναι θαρραλέα!

Ηρθε η ώρα να μιλήσουμε για ιδιωτικοποιήσεις. Σκέφτομαι τα ταχυδρομεία, τα τρένα, την ηλεκτρική ενέργεια, και είκοσι χιλιάδες δημόσιους οργανισμούς



Το ωραίο είναι τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση όπου κάποιος πολύ εύλογα λέει, "καλύτερα να κλειδώσουμε τα ασημικά μας, να φυλάμε με φρουρούς οπλισμένους τα χρυσαφικά της οικογένειας"



Για τους ιταλομαθείς η ανάρτηση είναι ΕΔΩ



Κι ένα τραγουδάκι από τα παλιά για να γιορτάσουμε το γεγονός


Από vasiliskos2 μοντάζ Γρέκι



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE










Ηλιακά Συστήματα που μειώνουν το κόστος ηλεκτροπαραγωγής

Ένα σύστημα συγκεντρωτικής ηλιακής ενέργειας (CSP) με δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας έξι ωρών μπορεί να προσθέσει αξία 35,8 δολαρίων ανά Μεγαβατώρα στην ισχύ και τη λειτουργία μιας εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι υπολογισμοί ανήκουν στοΕργαστήριο Ανανεώσιμης Ενέργειας του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ. Τα συγκεντρωτικά ηλιοθερμικά συστήματα με δυνατότητες αποθήκευσης ενέργειας επιτρέπουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο ακόμα και τη νύχτα ή όταν έχει συννεφιά. Η προστιθέμενη αξία προκύπτει από τη θερμική αποθήκευση που επιτρέπει στα συγκεντρωτικά ηλιακά συστήματα να υποκαταστήσουν τα ακριβότερα συστήματα ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο στις ώρες αιχμής, ακόμα και το βράδυ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η προστιθέμενη αξία των 35,80 δολαρίων/MWh υπολογίστηκε με δεδομένη την παρουσία των ΑΠΕ σε πολύ υψηλό ποσοστό της τάξης του 34%, στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής του παρόχου.

Ποσοστό μικρότερο του 34% στο ενεργειακό μείγμα μειώνει αναλογικά την προστιθέμενη αξία.

Τα συγκεντρωτικά ηλιοθερμικά με αποθήκευση θερμικής ενέργειας συμβάλλουν ακόμα στην υψηλότερη διείσδυση της ηλιακής ενέργειας στο μείγμα, εκτός από το γεγονός ότι αντικαθιστούν το φυσικό αέριο. Μάλιστα, η δυνατότητα λειτουργίας τους το βράδυ περιορίζει την ανάγκη κατασκευής νέων μονάδων φυσικού αερίου ή άνθρακα για την κάλυψη της ζήτησης. ΠΗΓΗ: econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1




Μια αποκαλυπτική συνέντευξη δίνει στο περιοδικό "Down Town" της Κύπρου η Σοφία Βογιατζάκη και μεταξύ άλλων παραδέχεται τα όσα της έχουν συμβεί εν μέσω κρίσης...







"Πώς να μη χρωστώ και να μην κινδυνεύω να μπω στη φυλακή, όταν οι οικονομικές μου απολαβές είναι το ένα δέκατο αυτών που έπαιρνα και οι πάγιες υποχρεώσεις μου έχουν μείνει οι ίδιες; Το έχω πάρει απόφαση πια ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου στις τράπεζες, οπότε πληρώνω μόνο τους λογαριασμούς. Πέρσι το χειμώνα έφτασαν στο σημείο να μου κόψουν το ρεύμα για τρεις μέρες και ευτυχώς κάποιοι καλοί μου φίλοι μου δάνεισαν κάποια χρήματα για να το εξοφλήσω.



Αλλά τώρα πια και να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον, δεν θα μπορέσει να στη δώσει, γιατί έχουν όλοι "στεγνώσει". Ευτυχώς, με την εφορία, έχω κάνει ρύθμιση, οπότε προς το παρόν το ελέγχω το πράγμα!", αναφέρει χαρακτηριστικά η γνωστή ηθοποιός.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip




Ο πεντάχρονος Νώντας Κατσαλίδης, μπορεί να μην ήταν σε θέση το 1957 να δώσει την απάντηση, που δεν περίμενε άλλωστε η μητέρα του, σίγουρα όμως θα πρέπει να έδωσε την υπόσχεση στον εαυτό του, ότι «μια μέρα θ' αλλάξω αυτήν την εικόνα. Μια μέρα θα είσαι περήφανη γι' αυτήν την πόλη και για μένα»...







«Τα φτωχικά σπιτάκια με τις σκουριασμένες επίπεδες σκεπές της Μελβούρνης είχαν σοκάρει τη μητέρα μου. Δεν υπήρχε τίποτε που να έμοιαζε με πόλη», θα πει σήμερα ο βραβευμένος αρχιτέκτονας και δημιουργός των πιο εντυπωσιακών κτιρίων της πόλης, Νώντας Κατσαλίδης, αναφερόμενος στις πρώτες εντυπώσεις της μητέρας του από τη Μελβούρνη. Χρόνια αργότερα το ίδιο τοπίο στο Port Melbourne θα έχει σίγουρα την όψη πόλης με το δικό του δημιούργημα, το εντυπωσιακό συγκρότημα HM@Lonsdale.



Φιλόδοξος, με τα πόδια όμως στηριγμένα στέρεα στη γη, ξεκίνησε μόλις τελείωσε τη σχολή αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης, να δουλεύει ως ξυλουργός.



«Ετσι ξεκίνησα», θα πει σήμερα, εκφράζοντας την άποψη ότι «οι αρχιτέκτονες που έχουν άμεση επαφή με τα υλικά και πώς αυτά χρησιμοποιούνται, δημιουργούν μια σχέση μαζί τους, ενώ εκείνοι που προσηλώνονται μόνο στο σχέδιο και στις μεγάλες ιδέες, φιλτράροντας μέσα από την κομπιούτερ την πραγματικότητα, λειτουργούν κάπως αποκομμένοι από τον περίγυρο».



Ο δημιουργός του πιο ψηλού κτιρίου της Μελβούρνης «Εύρηκα» (Eureka Τower) και τόσων άλλων εντυπωσιακών κτιρίων της πόλης, έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο γύρω από το όνομά του τον τελευταίο καιρό με την έγκριση που πήρε να κατασκευάσει τον ουρανοξύστη Australia 108, ο οποίος όταν θα έχει ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια, θα έχει 108 ορόφους και ύψος 388 μέτρα. Θα είναι ο υψηλότερος ουρανοξύστης της Αυστραλίας και του νοτίου ημισφαιρίου. Ακόμη πιο εντυπωσιακός από το ύψος, ο καινοτόμος τρόπος που θα κατασκευαστεί και ο οποίος ανοίγει καινούργιους δρόμους στην κατασκευή πολυώροφων κτιρίων, όχι μόνο στην Αυστραλία, αλλά σε παγκόσμια κλίμακα. Ήδη οι Ασιάτες και οι Ευρωπαίοι, ζητούν τη συνεργασία του.



Πρόκειται για το χτίσιμο των χώρων, είτε αυτά είναι διαμερίσματα, είτε δωμάτια ξενοδοχείου, εκτός. Σ' ένα εργοστάσιο προκατασκευάζονται και θα μεταφέρονται με πελώρια νταλίκα στο χώρο που θα ανυψωθεί ο ουρανοξύστης.



Η μέθοδος αυτή, θα πει ο Κατσαλίδης, εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. Με φανερή διάθεση να γίνει απόλυτα πειστικός, θα πει ότι «με το να ανεβοκατεβαίνουν οι εργάτες στις σκαλωσιές, χάνουν δύο από τις οχτώ εργάσιμες ώρες. Επιπλέον δεν έχουν να φοβούνται τον καιρό, αφού οι κατασκευές θα γίνονται σε κλειστό χώρο. Θα είναι πιο ασφαλείς επιπλέον, αφού τον περισσότερο χρόνο τους θα τον ξοδεύουν στη γη και όχι στον αέρα».



Τέτοιου είδους κατασκευές έχουν γίνει και στο παρελθόν, με τη μόνη - βασική - διαφορά ότι επρόκειτο για στερεότυπα κουτιά, ενώ στην περίπτωση του Κατσαλίδη, δεν θα υπάρχει περιορισμός στο σχέδιο.



Ενας από τους καθηγητές του, ο professor Leon van Schalk, χαρακτηρίζει μοναδική την ικανότητα του Κατσαλίδη να συνδυάζει την αγάπη του για τα υλικά με την έμπνευση για μεγάλες ιδέες, καινοτόμες και τολμηρές που περικλείουν μέσα τους και τον οικονομικό παράγοντα, δεδομένου ότι είναι και ο ίδιος επενδυτής και μάλιστα από κείνους που ποντάρουν επικίνδυνα.



Πηγή: ΑΜΠΕ







via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news

Με μια πολιτική τοποθέτηση που τον διατηρεί σε τροχιά επιστροφής στην ΝΔ εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του πολυνομοσχέδιου.



Ο κ. Μαρκόπουλος υπερασπίστηκε τις διατάξεις που ανακουφίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά επισημαίνοντας ότι «Οι διατάξεις για ...

τις 48 δόσεις ρύθμισης των δανείων των νοικοκυριών είναι στον σωστό δρόμο» τόνισε πως «πρέπει να μείνουμε όρθιοι, σήμερα, που η Ελλάδα αποκτά και εκμεταλλεύεται τον γεωστρατηγικό της ρόλο» ενώ επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για την λειτουργία του ζητώντας «να μην πολεμάει την Ευρώπη, να σταματήσει να βάζει νερό στο μύλο ενός αέναου λαϊκισμού, διότι αν έλθει στην εξουσία θα κινηθεί στο ίδιο «μήκος κύματος» με την παρούσα κυβέρνηση, εκ των πραγμάτων, διότι οι αριθμοί είναι αμείλικτοι». Μεταξύ άλλων ανέφερε πως επείγουσα υποχρέωση της κυβέρνησης είναι η επίλυση του μείζονος ζητήματος της υπερχρεωμένης ελληνικής οικογένειας και η αναδιοργάνωση του αργοκίνητου και αντιπαραγωγικού κράτους. Επί πλέον καυτηρίασε τον τρόπο λειτουργίας του ΣΔΟΕ με απουσία ελέγχων στα μεγάλα εισοδήματα και αδυναμία στην είσπραξη των εσόδων λόγω της ουσιαστικής στάσης πληρωμών από τους πολίτες.



Πάντως δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην «κακή νομοθέτηση» ενώ ζήτησε να αποσυρθο΄ν οι διατάξεις που αφορούν αρτοποιούς, λογιστές και εμπόρους των λαϊκών αγορών, είναι σκόπιμο να διευθετούνται με Υπουργικές Αποφάσεις. Δεν είναι για την ολομέλεια της Βουλής.



protothema.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Η παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης έχει δρομολογήσει σημαντικότατες θεσμικές αλλαγές για την ενίσχυση της διαφάνειας στις υπηρεσίες, τονίζει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε ...

σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, για την έλλειψη διαφανών διαδικασιών Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου.



Συγκεκριμένα ο κ. Μηταράκης δηλώνει:

«Το “νέο” θέμα για τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων σχετίζεται αποκλειστικά με υποθέσεις που αφορούν στην περίοδο πριν από τις Εθνικές εκλογές.

Η παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης έχει δρομολογήσει σημαντικότατες θεσμικές αλλαγές για την ενίσχυση της διαφάνειας, οι οποίες, δυστυχώς, αποσιωπούνται.



Αναφέρεται, για παράδειγμα, στο δημοσίευμα ότι «πρέπει να υπάρξει εσωτερικός έλεγχος». Σωστό. Αυτό έχει θεσμοθετηθεί ήδη με τον Νέο Επενδυτικό Νόμο που προβλέπει τη σύσταση Αυτοτελούς Τμήματος Επιθεώρησης, το οποίο θα διενεργεί συστηματικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους των ιδιωτικών επενδύσεων, που έχουν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο. Επίσης προβλέπεται η διενέργεια ελέγχων από εξωτερικούς πιστοποιημένους ελεγκτές, οι οποίοι θα ελέγχονται με τη σειρά τους από το Αυτοτελές Τμήμα Επιθεώρησης. Όσον αφορά στις συνθήκες φύλαξης των επενδυτικών φακέλων, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, με σχετική εγκύκλιο, δημιουργήθηκε Γραμματεία, η οποία μετέφερε και φυλάσσει τους φακέλους σε ειδικό ασφαλή χώρο.



Σχετικά με τους τέσσερις υπάλληλους (για τους οποίους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών), η Υπηρεσία τους έθεσε άμεσα σε αυτοδίκαιη αργία. Πρέπει, επίσης, να επισημανθεί ότι μετά τα γεγονότα του Απριλίου 2012, όσοι υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων υπηρετούσαν πλέον των δεκαπέντε ετών στην Υπηρεσία αυτή, μετακινήθηκαν σε άλλες Υπηρεσίες, παρότι, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι καμία ανάμειξη δεν είχαν με τα φαινόμενα διαφθοράς που ανακαλύφθηκαν. Επιπλέον, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων, έχουν εκδοθεί τρεις προκηρύξεις για τη στελέχωσή της και έχει ανανεωθεί σημαντικά το προσωπικό της.



Με την υπ΄αρ. 159/1705/16.1.2013 εγκύκλιο αποφασίσθηκε η ενημέρωση των επενδυτών για την πορεία της επένδυσής τους να γίνεται από τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων, σε προκαθορισμένο χώρο και χρόνο, προκειμένου να αποφεύγεται η επικοινωνία των επενδυτών με τους αξιολογητές της επένδυσής τους.



Αποδεικνύεται, λοιπόν, περίτρανα ότι λάβαμε άμεσα θεσμικά μέτρα για την ενίσχυση της διαφάνειας στην ΓΔΙΕ, μέτρα τα οποία δεν αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ – δεν υπήρξε επικοινωνία του δημοσιογράφου με το Υπουργείο για να αναζητήσει στοιχεία. Αυτά για το «νέο θέμα».



Όσον αφορά στην αντικατάσταση της Γενικής Διευθύντριας και της Προϊσταμένης Ελέγχων, που, κατά την κρίση της εφημερίδας, ήταν πιο αξιόλογα στελέχη από αυτούς που υπηρετούν σήμερα (!) αντιλαμβάνομαι ότι οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν έχουν ενοχλήσει πολλούς. Οι αλλαγές σε ανώτερα κλιμάκια τη διοίκησης πραγματοποιούνται είτε λόγω συνταξιοδοτήσεων, είτε λόγω χαμηλής απόδοσης, η οποία στην περίπτωση της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων αποδεικνύεται από τα ποσοστά απορρόφησης των ενισχύσεων.



Στην παρούσα κρίσιμη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα, η ανάγκη δημιουργίας αλλά και διατήρησης θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο της υγιούς λειτουργίας των επιχειρήσεων είναι άμεση και επιτακτική. Όλα τα άλλα που αναφέρονται ως αιτίες για την απομάκρυνσή τους, προφανώς και δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά δεδομένα.





.newmoney.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC











Ακραίες παλίρροιες στον πλανήτη

Λόγω της ευθυγράμμισης ανάμεσα στη Γη, στον Ηλιο και στη Σελήνη


Η πλημμυρίδα ανεβαίνει πολύ ψηλότερα από ό,τι συνήθως αυτές τις ημέρες λόγω της συζυγίας, ή ευθυγράμμισης, ανάμεσα στη Γη, στον Ήλιο και στη Σελήνη.

Οι παλίρροιες προκαλούνται από τη βαρυτική έλξη της Σελήνης και του Ήλιου σε μεγάλες μάζες νερού. Το φαινόμενο είναι όμως πιο έντονο αυτές τις ημέρες επειδή η Σελήνη βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο (συζυγία) και η βαρυτική έλξη της έρχεται να προστεθεί στη βαρυτική έλξη του Ήλιου. Επιπλέον, οι βαρυτικές δυνάμεις που δέχεται η Γη από τον Ήλιο και τη Σελήνη βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο μέγιστο: Στις 2 Ιανουαρίου η Γη βρέθηκε στο περιήλιο, δ ηλαδή στην ελάχιστη απόστασή της από τον Ήλιο. Και λίγες ημέρες αργότερα, στις 10 Ιανουαρίου, η Σελήνη βρέθηκε στο περίγειο, την ελάχιστη απόστασή της από τη Γη.

Αστρονομικές πλημμύρες στο μέγιστο

«Όταν αυτά τα δύο συμβαίνουν ταυτόχρονα, είτε στη φάση της Πανσελήνου είτε στη Νέα Σελήνη, το αποτέλεσμα είναι να φτάνουν στο μέγιστο οι αστρονομικές πλημμύρες» εξηγεί ο μετεωρολόγος Νταν Σάτερφιλντ στο ιστολόγιό του, το οποίο φιλοξενεί η Αμερικανική Ένωση Γεωφυσικής.

«Στις τοποθεσίες όπου το εύρος της παλίρροιας είναι υψηλό, όπως στη Μάγχη, στη βόρεια Αυστραλία ή στον Κόλπο του Φούντι στον Καναδά, τα επίπεδα του νερού μπορεί να φτάσουν πραγματικά ψηλά» προσθέτει. Ερασιτεχνικές φωτογραφίες από τέτοιες υψηλές παλίρροιες (king tides στα αγγλικά) μπορείτε να δείτε στον λογαριασμό που έχει δημιουργήσει στο Flickr η υπηρεσία Φυσικών Πόρων του Μέριλαντ.http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Μας έστειλε!!!



Με καυτό σορτσάκι εμφανίστηκε...









σε βραδινή της έξοδο η Έλενα Παπαβασιλείου και έστρεψε όλα τα βλέμματα επάνω της.



Η σέξι παρουσιάστρια διασκέδασε στους Onirama.



Δείτε την φωτογραφία που ανέβασε στο twitter:








via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.



Το ιδρυτικό συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν μια ιστορική ευκαιρία για να φανεί ότι δημιουργούνται συνθήκες για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα. Τελικά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Δεν μιλάμε για ...

το οργανωτικό σκέλος, αυτό είναι το λιγότερο.



Πολιτικά, φάνηκε ότι επικράτησαν οι τάσεις για "στεγανοποίηση" του κόμματος. Φάνηκε ότι κάποιοι φοβούνται μήπως χάσουν τα "κεκτημένα" και γι αυτό αντέδρασαν στο άνοιγμα των ΑΝΕΛ σε νέες δυνάμεις και συμμαχίες. Το επιχείρημα "να μην γίνουν δεκτοί όσοι είχαν ψηφίσει μνημόνια" είναι απλό πρόσχημα. Αντιβαίνει και τις διακηρύξεις του ίδιου του Π. Καμμένου ο οποίος κάλεσε σε συστράτευση όλους ανεξάρτητα από τις πολιτικές θέσεις που είχαν μέχρι χθες.



Το χειρότερο είναι ότι σε αυτές τις φοβικές απόψεις για τους ΑΝΕΛ πρωτοστάτησαν στελέχη που εμφανίζονται πολύ κοντά στον Π. Καμμένο. Δεν καταλαβαίνουν ότι κάνουν κακό στον ίδιο και στο κόμμα τους; Εκτός κι αν το θέλουν "μικρό και ελεγχόμενο", καθηλωμένο, για να μη χάσουν οι ίδιοι τη δύναμη τους...



Επίσης κακό στον Π. Καμμένο και στους ΑΝΕΛ κάνουν συμπεριφορές όπως του βουλευτή Χαϊκάλη, συμπεριφορές απαράδεκτες από κάθε άποψη και πρωτίστως πολιτική.



Κακό στον Π. Καμμένο και στους ΑΝΕΛ κάνουν την ίδια ώρα βέβαια και όσοι δρουν απερίσκεπτα (εκμεταλλευόμενοι τις στενές σχέσεις τους με τον κ. Καμμένο) και πυρπολούν έστω και άθελα τους τις συντεταγμένες εσωκομματικές διαδικασίες. Αντί να δρουν προστατευτικά για τον φίλο τους τον Πάνο...



Επίσης κακό στον Π. Καμμένο και στους ΑΝΕΛ κάνουν επεισόδια όπως αυτό που συνέβη με πρωταγωνιστή στενό συνεργάτη του κ. Καμμένου, κάνοντας τους εχθρούς του να τρίβουν τα χέρια τους και να "πανηγυρίζουν" όσους αποχώρησαν από το κόμμα ως δικαιωθέντες.

Κάπως έτσι αντί να γίνει το "τίναγμα" με το συνέδριο, βγαίνει μια αρνητική και μίζερη εικόνα για τους ΑΝΕΛ ενώ βρίσκουν πρόσφορο έδαφος όσοι υποστηρίζουν ότι το κόμμα του Π. Καμμένου δεν μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη και ισχυρή εναλλακτική πρόταση



press-gr.blogspot.com



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




Η τραγουδίστρια έβαλε το μαγιό της και έτρεξε στην πιο κοντινή παραλία μαζί με την παρέα της για να κάνει το μπάνιο της....





Η Κατερίνα Στικούδη επέλεξε μια ήσυχη παραλία και με πολύ καλή διάθεση άρχισε να παίζει με το νερό και να ποζάρει στον φωτογραφικό φακό των φίλων της. Δείτε τις φωτογραφίες που «ανέβασε» στην προσωπική του σελίδα στο instagram.








via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Ενα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Unclaimed» [«Στα Αζήτητα»] επιχειρεί να εκθέσει στους θεατές ανά τον κόσμο την απίστευτη ιστορία του πρώην λοχία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Τζον Ρόμπερτσον, ο οποίος χάθηκε στο Βιετνάμ το 1968 κι έμεινε στα «αζήτητα» επί τέσσερις και κάτι δεκαετίες.

Η εφημερίδα The Toronto Star αναφέρει ότι ο σκηνοθέτης Μάικλ Γιόργκενσεν εντόπισε τον 76χρονο Ρόμπερτσον σε έναν απομονωμένο αγροτικό οικισμό σε μια ξεχασμένη γωνιά του Βιετνάμ, ανίκανο να αρθρώσει έστω και μια κουβέντα στα αγγλικά, να θυμηθεί την ίδια την ημερομηνία γέννησής του ή ακόμη και τα ονόματα των παιδιών του, τα οποία άφησε πίσω στις ΗΠΑ.




Δίχως αμφιβολία, πρόκειται για μία ιστορία που δύσκολα γίνεται πιστευτή, δεδομένου του υψηλής προτεραιότητας μελήματος των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ να διασφαλίζουν σε κάθε πόλεμο που διεξάγουν τη σίγουρη επιστροφή κάθε μέλους που υπηρετεί στις τάξεις τους, εφόσον κάτι τέτοιο είναι ανθρωπίνως δυνατό.

Ο σκηνοθέτης δήλωσε στην καναδική εφημερίδα πως κι εκείνος έδειξε δυσπιστία όταν πρωτάκουσε την ιστορία από το στόμα ενός βετεράνου του Βιετνάμ, ονόματι Τομ Φονς, σύμφωνα με τον οποίο ο Ρόμπερτσον είχε θεωρηθεί και καταγραφεί ως νεκρός.

Πείστηκε, καθώς λέει ο ίδιος, μονάχα όταν ταξίδεψε μέχρι τη μακρινή χώρα και συνάντησε δια ζώσης τον ξεχασμένο Αμερικανό.

Μία τρομερή λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι ο Ρόμπερτσον επέστρεψε στις ΗΠΑ με τη βοήθεια του Γιόρκενσεν, για να την εγκαταλείψει και να επιστρέψει στο Βιετνάμ, έχοντας πρώτα επισκεφτεί για μία τελευταία φορά τα παιδιά του.

Η ταινία έχει ήδη προβληθεί σε μικρό κοινό σε αίθουσα του Τορόντο και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την 12η Μαΐου σε φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ουάσινγκτον.

Δείτε το συγκλονιστικό τρέιλερ του ντοκιμαντέρ:





via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Θόρυβος έχει προκληθεί μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Χωνί», σύμφωνα με το οποίο καθηγήτρια απολύθηκε από το Κολέγιο Αθηνών επειδή έπιασε τον γιο του Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει. Αναμένεται διάψευση από το πρωθυπουργικό γραφείο, ώστε να βεβαιωθούμε πως η είδηση είναι αληθινή.



Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο γιος του Αντώνη Σαμαρά αντέγραφε από την Γιαδικιάρογλου που αντέγραφε από την Παπασταύρου.



Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό σε ποιο μάθημα αντέγραφε ο γιος του Αντώνη Σαμαρά, αν και υπάρχουν πληροφορίες πως αντέγραφε στην Παρασκευή Πίτσας.



Σύμφωνα με το περιβάλλον του πρωθυπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο δεν ζήτησε...

την απόλυση της καθηγήτριας αλλά, μόλις έμαθε πως ο γιος του αντέγραφε, ζήτησε από την διεύθυνση του Κολεγίου να τον κουρέψουν με την ψιλή, να του σκίσουν το παντελόνι και να τον περιφέρουν στους δρόμους του Ψυχικού για διαπόμπευση και παραδειγματισμό.



Εν τω μεταξύ, σάλο αναμένεται να προκαλέσει η είδηση πως η Ομάδα Αλήθειας αντέγραφε από τον Γκαίμπελς, αν και οι ίδιοι υποστηρίζουν πως διόρθωναν τα λάθη του Γκαίμπελς που ήταν σκράπας στην προπαγάνδα.



Εγραψε o Pitsirikos



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE




Σε συνέντευξή της στην Real News, η τραγουδίστρια παραδέχθηκε ότι έχασε όλα της τα χρήματα από το κούρεμα!...







Μία δεύτερη ευκαιρία αποτελεί για την Κατερίνα Στανίση το διαφημιστικό σποτάκι με την νονά, που κάποιοι αγαπούν και κάποιοι μισούν. Σε συνέντευξή της στην Real News, η τραγουδίστρια παραδέχθηκε ότι έχασε όλα της τα χρήματα από το κούρεμα!



«Ό,τι χρήματα είχα μαζέψει, τα έχασα όλα. Ό,τι είχα και δεν είχα. Έμεινα στον άσο, μου τα είχαν κάνει όλα ομόλογα και τα έφαγε η τράπεζα. Εγώ χρηματιστήριο δεν ξέρω να παίζω, αυτοί τα παίξανε. Εγώ ήξερα ότι τα λεφτά είναι σταθερά, κλειστά... Εγώ δεν τα ήξερα αυτά. Ηταν ένα αρκετά σεβαστό ποσό», εξομολογήθηκε η Κατερίνα Στανίση.



Όπως πρόσθεσε, τώρα ξεκινάει από την αρχή: «είναι πολύ δύσκολο να ξεκινάς πολλές φορές από την αρχή, γιατί δεν είμαι 20 χρονών».



«Ως λαϊκή τραγουδίστρια και ως λαϊκός άνθρωπος θεωρώ ότι μου ταιριάζει. Μεγάλωσα σε λαϊκή γειτονιά στη Νάουσα. Βέβαια άλλαξαν πολλά πράγματα με τη δουλειά μου, καλυτέρεψε η ζωή μου, αλλά καλώς ή κακώς παρέμεινα ένας άνθρωπος καθημερινός», απαντά η τραγουδίστρια, όταν την ρωτούν για τα «πυρά» που δέχεται λόγω του γνωστού διαφημιστικού.



Τέλος, επισημαίνει πως έχει ζήσει μεγάλους έρωτες και έντονα φλερτ αλλά δεν έχει κλείσει σαν γυναίκα. «Δεν έχω κλείσει σαν γυναίκα. Κρατιέμαι ακόμη και υπάρχει επιτυχία μεγάλη και ιδιαίτερα στους μικρότερους» δηλώνει και τονίζει πως είναι ένας απλός άνθρωπος και θέλει ο κόσμος να την αγαπά για τον χαρακτήρα της, ως Κατερίνα.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip

Η συγγνώμη του Τόμισλαβ Νίκολιτς εξ ονόματος όλων των Σέρβων για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας δεν είχε προηγούμενο.



Ωστόσο, ο σέρβος πρόεδρος δεν πρόφερε ποτέ τη λέξη «γενοκτονία».

Ο Σέρβος πρόεδρος παρακάλεσε «γονυπετής» εξ ονόματος της Σερβίας και όλων των συμπατριωτών του, να ...

συγχωρεθεί η χώρα του για τη σφαγή 8000 περίπου Βόσνιων Μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας από σερβοβοσνιακά στρατεύματα τον Ιούλιο του 1995. Στα αποσπάσματα συνέντευξης που έδωσε στη βοσνιακή τηλεόραση BHRT, ο Τόμισλαβ Νίκολιτς αρκέστηκε πάντως να μιλήσει για «έγκλημα». Ο όρος γενοκτονία δεν βγήκε ποτέ από τα χείλη του σέρβου προέδρου, παρά το γεγονός ότι η σφαγή της Σρεμπρένιτσα έχει αναγνωριστεί ως τέτοια (γενοκτονία) από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το 2007. Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες περί γενοκτονίας, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αυτές «θα πρέπει πρώτα να αποδειχθούν», υποστηρίζοντας ότι την ευθύνη για τη σφαγή φέρουν μεμονωμένα άτομα και όχι το σερβικό κράτος.



Παρότι δεν αναγνώρισε τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα ως γενοκτονία, η συγγνώμη του Νίκολιτς προκαλεί αίσθηση σε πολλούς σχολιαστές, καθώς είναι ενδεικτική μιας αλλαγής στη στάση του σέρβου προέδρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά την ανάληψη του αξιώματός του το Μάιο του 2012, ο Νίκολιτς είχε επισύρει την μήνιν της διεθνούς κοινότητας εναντίον του δηλώνοντας δημόσια ότι η σφαγή της Σρεμπρένιτσα δεν συνιστά γενοκτονία. Η έκπληξη για τη συγγνώμη παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις δεδομένου του πολιτικού παρελθόντος του Νίκολιτς, ο οποίος είναι γνωστό ότι πριν την ανάληψη του προεδρικού αξιώματος αρνούνταν σθεναρά να αναγνωρίσει τα σερβικά εγκλήματα πολέμου, συνεργαζόμενος μάλιστα στενά με εκπροσώπους του ακροδεξιού Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος.

Σύγχυση για το νόημα της δήλωσης

Αμφισβητείται η ειλικρίνεια των δηλώσεων Νίκολιτς

Μετά την επίμαχη δήλωση, έχουν αρχίσει στη Σερβία και τη Βοσνία οι υποθέσεις για το τί όντως είπε ή ήθελε να πει ο Τόμισλαβ Νίκολιτς. Εκτιμάται ότι η ασάφεια και η αμφισημία των δηλώσεων του σέρβου προέδρου ήταν εσκεμμένες, ώστε να επιτρέπεται ένα ευρύ φάσμα πολιτικών ερμηνειών.

Στη Σερβία άλλοι βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, άλλοι μισοάδειο. Η Νατάσα Κάντιτς, ιδρύτρια της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Ταμείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» υπογράμμισε στην DW τη σπουδαιότητα της δήλωσης Νίκολιτς, καθώς «κανείς δεν έχει πει κάτι ανάλογο μέχρι σήμερα στη Σερβία». Η Κάντιτς θεωρεί ότι δεν θα πρέπει να εστιάζει κανείς τόσο πολύ στο αν είπε ή όχι τη λέξη «γενοκτονία» και παραπέμπει στο ακραία εθνικιστικό προφίλ που είχε καλλιεργήσει τα προηγούμενα χρόνια ο σέρβος πρόεδρος.



Η συγγνώμη του σέρβου προέδρου μπορεί να ερμηνευθεί στα συμφραζόμενα των πολιτικών προσπαθειών της Σερβίας για πραγμάτωση των ευρωπαϊκών της βλέψεων. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται άλλωστε και η προ ημερών συμφωνία Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου με τη διαμεσολάβηση της ΕΕ για εξομάλυνση των μεταξύ τους σχέσεων, που αποτέλεσαν μέχρι σήμερα βασικό σημείο εμπλοκής της ευρωπαϊκής προοπτικής του Βελιγραδίου εμποδίζοντας την έναρξη των σχετικών ενταξιακών διαπραγματεύσεων.



Δεν πείθονται οι «Μητέρες της Σρεμπρένιτσα»

Η συγγνώμη του Νίκολιτς δεν πείθει τις «Μητέρες της Σρεμπρένιτσα»

Ο Τομισλαβ Νίκολιτς φαίνεται να επιλέγει τώρα ηπιότερους τόνους, υιοθετώντας μιά πιο φιλοευρωπαϊκή γλώσσα. Υπό αυτό το πρίσμα εξετάζει τη στάση Νίκολιτς και ο δικηγόρος και ακτιβιστής υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Σρνα Πόποβιτς, ο οποίος δεν πιστεύει «ότι ήταν μία ειλικρινής συγγνώμη, αλλά είναι μόνο ένας πολιτικός τακτικισμός». Εκτίμηση που δικαιώνεται από τις πρώτες αντιδράσεις στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, όπου δεν πείστηκε σχεδόν κανείς από τη δήλωση του σέρβου προέδρου. Κι ενώ το περιεχόμενο και οι πιθανές προεκτάσεις της συγγνώμης βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση, η πρόεδρος της ένωσης «Μητέρες της Σρεμπρένιτσα» Μουνίρα Σούμπασιτς, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP ότι «δεν πιστεύει ότι ο Νίκολιτς εννοεί ειλικρινά όσα είπε". Η Σούμπασιτς τόνισε ότι «θέλουμε να ακούσουμε τον σέρβο πρόεδρο και τη Σερβία να λένε τη λέξη ‘γενοκτονία’» σχολιάζοντας ότι «έγκλημα» μπορεί να είναι για παράδειγμα και η κλοπή μιας τσάντας.



Το Βελιγράδι, το οποίο υποστήριξε στρατιωτικά τους Σέρβους στην Κροατία και τη Βοσνία κατά τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αρνούνταν επί σειρά ετών να αναγνωρίσει επίσημα οποιαδήποτε ευθύνη για τα εγκλήματα πολέμου στις γειτονικές της χώρες. Μόλις το 2010 το σερβικό κοινοβούλιο ζήτησε συγγνώμη για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα. Ωστόσο, οι σέρβοι βουλευτές απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν στο κείμενο του ψηφίσματός τους τη λέξη «γενοκτονία».

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της σύνταξης Νοτιοανατολικής Ευρώπης της DW Βέριτσα Σπάσοφκσκα, η συγγνώμη του Νίκολιτς αποτελεί ένα βήμα στο δρόμο προς τη συμφιλίωση. Ωστόσο, εκτιμά, «μόνο όταν αυτά τα λόγια συνοδευθούν από πράξεις που να δείχνουν ότι αυτή η συμφιλίωση είναι πραγματικά επιθυμητή, θα μπορέσουν τα θύματα του πολέμου από τη Βοσνία να δεχθούν αυτή τη συγγνώμη».



troktiko



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Ο σκύλος βρέθηκε στα εγκαίνια του "Μακεδονία Παλάς" και έχει

σπαρταριστό παρασκήνιο από την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη. Γιατί ο Ζήσης Βρύζας ζήλεψε τον Θοδωρή Ζαγοράκη;





Το τι ειπώθηκε στα εγκαίνια του "Μακεδονία Παλάς" τα έχετε διαβάσει σε πολλά ρεπορτάζ τις προηγούμενες ημέρες.



Σήμερα, όμως, ο σκύλος, που βρίσκεται παντού κι όλα τα μυρίζει, έχει παρασκήνιο απ΄ όσα έγιναν στην εκδήλωση που έδωσε το "παρών" ο Ιβάν Σαββίδης.



Την παράσταση έκλεψε, λοιπόν, η εντυπωσιακή σύζυγος του Θοδωρή Ζαγοράκη, Ιωάννα Λίλη.





Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η στήλη του σκύλου στο Twitter, "Sportdog Penalty", όλα τα λεφτά ήταν το χειροφίλημα του Ιβάν Σαββίδη στο πρώην μοντέλο που αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη διάρκεια της εκδήλωσης.



Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είχε γενικά από κοντά τον Ζαγοράκη με τον οποίο είχε αρκετές κουβέντες. Αυτά τα ενσταντανέ του Ιβάν με τον πρώην πρόεδρο του Δικέφαλου είναι πολύ πιθανό να έκαναν τον Ζήση Βρύζα να... ζηλέψει. Για ευνόητους λόγους...



Εξάλλου, ο Σαββίδης έχει πολύ δίπλα του τον Ζαγοράκη και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι πήγαν μαζί χθες στο Παλατάκι για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο...



Πηγή: sportdog.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE




Λίγο ρέγουλο δε βλάπτει....









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos