follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!



Συγκίνηση προκάλεσε στους χρήστες των social media η είδηση του θανάτου του γηραιότερου χρήστη του facebook, του Καλαβρυτινού Λεωνίδα Πανουτσόπουλου.




Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στους χιλιάδες φίλους του στο facebook.


O Λεωνίδας Πανουτσόπουλος από το Σοποτό Αροανίας γεννήθηκε το 1908. Ο τσαγκάρης που πολέμησε στην Αλβανια, που έζησε την κατοχή και το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων ήταν όχι μόνο ο γηραιότερος χρήστης του facebook αλλά και ένας από τους πιο αγαπητούς.


Έχει δύο κόρες, τρεις εγγονές, έναν εγγονό και εννέα δισέγγονα με τον μεγαλύτερο άνω των 30 ετών. «Έζησα δύο παγκοσμίους πολέμους, έναν εμφύλιο, πέρασα δικτατορίες, ποτέ μου όμως δεν αισθάνθηκα ότι με έχει προδώσει η χώρα μου, όπως έχει προδοθεί τώρα από τους πολιτικούς της», είχε πει πριν ένα χρόνο στο περιοδικό Best.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91




Προβληματισμένη φέρεται να είναι η Αθηνά Ωνάση με την παραχώρηση του θρυλικού Σκορπιού στον Ρώσο μεγιστάνα!







Ο Ντόντα, όπως...



τον αποκαλούν χαιδευτικά, θεωρεί ότι η προσφορά του Ρώσου μεγιστάνα δεν ήταν καθόλου συμφέρουσα.



Την άποψή του ενισχύει και η εκτίμηση ενός μεγάλου διεθνούς οίκου real estate, που κοστολογεί τον Σκορπιό 300 εκατομμύρια δολάρια, και όχι 120 εκατομμύρια που δέχθηκε η Αθηνά.



Εξάλλου, έχει να αντιμετωπίσει και τον πατέρα της Τιερί Ρουσέλ, με τον οποίο οι σχέσεις της έφτασαν σε οριακό σημείο.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, εκείνος προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της, αλλά η Αθηνά δεν απάντησε και έτσι αποφάσισε να της στείλει ένα σκληρό μήνυμα με ένα πρόσωπο από το στενό τους οικογενειακό περιβάλλον.



Ο Τιερί Ρουσέλ φέρεται να την κατηγόρησε ότι ξεπούλησε την περιουσία της μητέρας της και ότι έχει αφεθεί στις επιθυμίες του συζύγου της.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip



Οκτώ κιλά ηρωίνης εντόπισαν και κατέσχεσαν οι τελωνειακοί του μεθοριακού σταθμού Κήπων Έβρου, σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο Αλβανοί.






Τα ναρκωτικά ήταν συσκευασμένα σε 15 αεροστεγείς σακούλες, που είχαν τοποθετηθεί σε κρύπτη μέσα στο ταμπλό του αυτοκινήτου που οδηγούσε 34χρονος Αλβανός, με συνοδηγό 30χρονο συμπατριώτη του.


Η ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντοπίστηκε από τον σκύλο ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών Ντιέγκο, την ώρα που οι συλληφθέντες προσπαθούσαν να παραπλανήσουν τους υπαλλήλους, εμφανίζοντας για εκτελωνισμό δύο δέματα που περιείχαν παπούτσια.


Τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν, ενώ οι δύο Αλβανοί θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91










perierga.gr - Napoli Metro Station: Στα υπόγεια είναι η θέα!

Φανταστικός σταθμός μετρό στη Νάπολη!



perierga.gr - Napoli Metro Station: Στα υπόγεια είναι η θέα! perierga.gr - Φανταστικός σταθμός μετρό στη Νάπολη! Ο Ισπανός αρχιτέκτονας Oscar Tusquets Blanca υπογράφει τον ολοκαίνουριο σταθμό Toledo του μετρό στη Νάπολη της Ιταλίας μαγνητίζοντας το βλέμμα του επιβατικού κοινού κι όχι μόνο. Ολόκληρος ο χώρος του σταθμού έχει σχεδιαστεί γύρω από την ιδέα του νερού και του φωτός, με εξαγωνικές οπές και έναν τεράστιο «κρατήρα» που επιτρέπει στο φυσικό φως να φτάσει στα βαθιά υπόγεια.perierga.gr - Napoli Metro Station: Στα υπόγεια είναι η θέα! perierga.gr - Napoli Metro Station: Στα υπόγεια είναι η θέα! Το όλο σχέδιο ερμηνεύεται με διάφορους τρόπους: Από τη θαλάσσια ζωή μέχρι τα ουράνια, όπου το μπλε και το λευκό κυριαρχούν παντού. Οι μεγάλοι διάδρομοι πλημμυρίζουν με φως, συντελώντας στην «απομάκρυνση του άγχους», όπως αναφέρουν οι περισσότεροι επιβάτες, ενώ παλιά μωσαϊκά από τον William Kentridge διατηρήθηκαν στους τοίχου προκειμένου να συνδυάζεται η σύγχρονη αρχιτεκτονική προσέγγιση με τον αυθεντικό ιταλικό ιστορικό σχεδιασμό.http://perierga.gr/









perierga.gr - Napoli Metro Station: Στα υπόγεια είναι η θέα!

perierga.gr - Napoli Metro Station: Στα υπόγεια είναι η θέα!
















via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Φέτος οι επώνυμοι δεν θα γιορτάσουν το Πάσχα στο εξωτερικό, αλλά θα προτιμήσουν να γιορτάσουν πιο παραδοσιακά σε κάποιο ελληνικό χωριό...





via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Θα κήδευαν λάθος νεκρό! Οικογένεια από την Λεμεσό θα έθαβε λάθος νεκρό, γεγονός το οποίο αντιλήφθηκαν στην Εκκλησία την τελευταία στιγμή. Αναστάτωση και εκνευρισμό...

προκάλεσε το λάθος του γραφείου κηδειών, που έσπευσε στην εκκλησία με δεύτερη νεκροφόρα!



Σύμφωνα με το sigmalive.com, με το στόμα ανοικτό έμειναν δεκάδες πρόσωπα που έσπευσαν να αποχαιρετήσουν συγγενικό και φιλικό τους πρόσωπο, το οποίο απεβίωσε, στη Λεμεσό.



Λίγο πριν την έναρξη της νεκρώσιμης ακολουθίας, η νύφη του νεκρού, ενώ προσέγγισε το φέρετρο για να τον αποχαιρετίσει διαπίστωσε ότι δεν επρόκειτο για τον πεθερό της αλλά για άγνωστο πρόσωπο που πρώτη φορά έβλεπε.



Το απίστευτο περιστατικό που σόκαρε τους παρευρισκομένους, σημειώθηκε το μεσημέρι στον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα στη Μέσα Γειτονιά.



Η αναστάτωση που προκλήθηκε σύμφωνα με πρόσωπο που βρισκόταν στην εκκλησία δεν περιγράφεται με λόγια, με τους οικείους του νεκρού να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και να ζητούν εξηγήσεις από το γραφείο που ανέλαβε την κηδεία του αποβιώσαντα.



Το μακάβριο λάθος, έσπευσε να διορθώσει το γραφείο κηδειών.



Στο προαύλιο της εκκλησίας έσπευσε αμέσως δεύτερη νεκροφόρα, η οποία μετέφερε σωστά αυτή τη φορά τον νεκρό της οικογένειας και παρέλαβε την σωρό του άλλου νεκρού, η οποία ανήκει σε δεύτερη οικογένεια. Το όλο περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια βουλευτών, τοπικών παραγόντων της Λεμεσού και του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Μάριου Κάρογιαν.



Η τελετή πραγματοποιήθηκε κανονικά μετά από σημαντική καθυστέρηση, την οποία προκάλεσε από λάθος το γραφείο κηδειών το οποίο μπέρδεψε τις σωρούς, των δύο νεκρών.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97



Όταν η φήμη και τα χρήματα δεν συμβαδίζουν με προσωπική ευτυχία...




Το να είσαι star του Hollywood και μάλιστα ένας από τους μεγαλύτερους και πιο σέxι είναι σίγουρα κάτι που όλοι, ή τουλάχιστον σχεδόν όλοι ζηλεύουν. Ωστόσο, είναι και κάποιες φορές, που πίσω από την λάμψη, την επιτυχία και τη διασημότητα, κρύβονται πραγματικά τραγικές ιστορίες, σε βαθμό μάλιστα, που όχι μόνο συγκλονίζουν και προκαλούν την έκπληξη και τη συγκίνηση, αλλά που σε κάνουν να αναρωτιέσαι πώς ο άνθρωπος αυτός μπορεί ακόμα και στέκεται στα πόδια του.


Ένας από αυτούς λοιπόν, είναι και ο διάσημος ηθοποιός Keanu Reeves, ο οποίος αναμφισβήτητα είναι ένας από τους μεγαλύτερους star της βιομηχανίας του Hollywood και φυσικά ένας από τους πιο γοητευτικούς άντρες. Εκτός από τις κινηματογραφικές του επιτυχίες, με μεγαλύτερη την περίφημη τριλογία Matrix, o Τύπος πάντοτε ενδιαφερόταν και για την προσωπική του ζωή αλλά και τις ερωτικές του σχέσεις. Εν αντιθέσει βέβαια με άλλους stars οι οποίοι απασχολούν αποκλειστικά και μόνο με τα ερωτικά τους μπερδέματα, η ιστορία της ζωής του διάσημου ηθοποιού, θα λέγαμε ότι προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, και δυστυχώς με την αρνητική έννοια.


Ο Keanu Reeves λοιπόν γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1964 στο Λίβανο και είναι γιος της Αγγλίδας σχεδιάστριας ρούχων Patricia Bond και του Αμερικανού με χαβανέζικες, πορτογαλικές, αγγλικές, ιρλανδικές και κινεζικές ρίζες Samuel Nowlin Reeves Jr. Η ζωή από πολύ νωρίς δεν φέρθηκε καλά στον μικρό τότε Keanu καθώς ο πατέρας του εγκατέλειψε τον ίδιο, την μητέρα και τις δύο αδερφές του, όταν ήταν μόλις τριών ετών, ενώ λίγο καιρό αργότερα συνελήφθη για κατοχή και εμπόριο ηρωίνης με αποτέλεσμα να φυλακιστεί ενώ πλέον είχε κόψει κάθε επαφή με τα παιδιά του.


Από τότε, η Patricia Bond παντρεύτηκε και χώρισε 4 φορές με τον Keanu και τις αδερφές του να μετακομίζουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, αλλάζοντας φυσικά και σχολεία, ακολουθώντας την μητέρα και τους εραστές της. Σαν μαθητής δεν ήταν καλός καθώς έπασχε από δυσλεξία, ενώ όλη του την αγάπη τη διοχέτευσε στο hockey στο οποίο ήταν μεγάλο ταλέντο. Δυστυχώς όμως ένας τραυματισμός έβαλε φρένο σε μία πολλά υποσχόμενη καριέρα πριν καν αρχίσει.


Ωστόσο, η ζωή του επεφύλασσε ακόμα πιο δυσάρεστες εκπλήξεις, καθώς το 1999, η τότε φίλη του Jennifer Syme, γέννησε την κόρη τους πρόωρα στους 8 μήνες με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να γεννηθεί νεκρό, ενώ δύο χρόνια αργότερα η ίδια η Syme έχασε τη ζωή της έπειτα από αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο Keanu βρισκόταν τότε στην Αυστραλία για τα γυρίσματα του Matrix και φυσικά γύρισε εσπευσμένα.


Ο κύκλος των τραγικών γεγονότων στη ζωή του διάσημου ηθοποιού, έκλεισε το 2002 έπειτα από το θάνατο της αγαπημένης του αδερφής Kim η οποία έχασε την μάχη με τον καρκίνο έπειτα από 10 περίπου χρόνια αγώνα για τη ζωή. Ο Keanu κυριολεκτικά έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του, καθώς ήταν το πιο αγαπημενο του πρόσωπο στον κόσμο, ενώ όλα τα χρόνια που πάλευε την ασθένεια ήταν συνεχώς στο πλευρό της...


Σήμερα, ο Keanu Reeves είναι υγιής, συνεχίζει την κινηματογραφική του καριέρα ενώ πρόσφατα τον απαθανάτισαν με νέα αγαπημένη. Ας ελπίσουμε τα τραγικά γεγονότα στη ζωή του, να έλαβαν τέλος...





via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE











Το πρόχειρο φαγητό συνδέεται με άσθμα και έκζεμα

Η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού μόλις τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να οδηγήσει σε άσθμα και έκζεμα στα παιδιά, προειδοποιούν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οκλαντ στη Νέα Ζηλανδία και του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ στη Βρετανία. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα υψηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών και τρανς λιπαρών οξέων που περιέχουν οι τροφές όπως τα μπέργκερ αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών.

Τεράστια διεθνής μελέτη

Τα ευρήματα αυτά προέκυψαν μέσα από μια διεθνή μελέτη (International Study of Asthma and Allergies in Childhood -ISAAC) η οποία περιελάμβανε πάνω από 500.000 παιδιά σε περισσότερες από 50 χώρες. Όπως συγκεκριμένα αναφέρουν οι ερευνητές με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «Thorax» έφηβοι που κατανάλωναν πρόχειρο φαγητό τρεις φορές ή και περισσότερες εβδομαδιαίως αντιμετώπιζαν αυξημένες κατά 39% πιθανότητες να παρουσιάσουν σοβαρό άσθμα. Στα μικρότερα παιδιά ο κίνδυνος αυξανόταν κατά 27%.Παράλληλα, τόσο οι έφηβοι όσο και τα μικρότερα παιδιά ήταν πιο ευάλωτα στην εμφάνιση ρινοεπιπεφυκίτιδας (η συχνότερη έκφραση αλλεργίας που εκδηλώνεται με δάκρυα στα μάτια, κοκκίνισμα και φαγούρα).

«Φάρμακο» τα φρούτα και λαχανικά

Ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τρεις μερίδες φρούτων και λαχανικών εβδομαδιαίως που περιέχουν πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άσθματος και εκζέματος κατά 14% στα μικρότερα παιδιά και κατά 11% στους εφήβους.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές μελέτησαν τη διατροφή 181.000 παιδιών ηλικίας έξι ως επτά ετών καθώς και 319.000 εφήβων ηλικίας 13-14 ετών. Ηλεγξαν επίσης εάν τα παιδιά αυτά παρουσίαζαν αλλεργικά συμπτώματα.Όπως γράφουν στο «Τhorax» «το πρόχειρο φαγητό μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση επίπτωσης του άσθματος, του εκζέματος και της ρινοεπιπεφυκίτιδας. Συγχρόνως όμως η τακτική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών προστατεύει από αυτά τα προβλήματα».

Δεν έχει αποδειχθεί (ακόμη) αιτιώδης σχέση

Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη σημειώνουν πάντως ότι δεν έχουν ανακαλύψει – τουλάχιστον προς το παρόν – αιτιώδη σχέση μεταξύ πρόχειρου φαγητού και αλλεργικών προβλημάτων. Όπως ωστόσο έσπευσαν να συμπληρώσουν οι δύο κύριοι συγγραφείς της μελέτης, η καθηγήτρια Ινές Ασερ από το Πανεπιστήμιο του Οκλαντ και ο καθηγητής Χάουελ Γουίλιαμς από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ «εάν η σύνδεση μεταξύ του πρόχειρου φαγητού και του άσθματος, της ρινοεπιπεφυκίτιδας και του εκζέματος αποδειχθεί αιτιώδης, τότε μιλούμε για ευρήματα με τεράστια σημασία σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία με δεδομένη την παγκόσμια αύξηση της κατανάλωσης fast food».Σημειώνεται ότι σε γενικό πλαίσιο τα άτομα με άσθμα δεν ακολουθούν κάποια ειδική διατροφή. Εχει πάντως παρατηρηθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τροφές όπως το αγελαδινό γάλα, τα αβγά, τα ψάρια, τα όστρακα, οι ξηροί καρποί καθώς και κάποιες χρωστικές και συντηρητικά των τροφίμων μπορούν να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της ασθένειας.http://www.tovima.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7



Aγαπήθηκε από πολλούς φανς λόγω της μουσικής του και λατρεύτηκε από πολλές θαυμάστριες, καθώς ήταν ένα είδωλο την 10ετία του '60.






Ο λόγος για τον 70χρονο πλέον Ντέιβ Κλαρκ, του οποίου το πρόσωπο είναι αγνώριστο, μετά τις αποτυχημένες επεμβάσεις που επιχείρησε να κάνει. Μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Το πρόσωπο του είναι προφανώς παραμορφωμένο μετά από απόπειρες του να γυρίσει το χρόνο πίσω.


Ο Βρετανός πάλαι ποτέ αγαπημένος καλλιτέχνης δεν θυμίζει πλέον με τίποτα την παλιά αίγλη του. Ο 70χρονος κυκλοφορεί στο Λονδίνο με καθημερινά ρούχα, πίνοντας τον καπουτσίνο του, αδιαφορώντας για τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών.


Ο Ντέιβ Κλαρκ είναι γνωστός επίσης και για την τρομερή ικανότητα του στα ντραμς, καθώς είχε ακολουθήσει τους Beatles στη Νέα Υόρκη το 1964 σε μία μαγευτική περιοδεία τους.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91



Συμβολικό εισιτήριο στην περιοχή των Καταρρακτών πρόκειται να επιβάλλει ο Δήμος Έδεσσας προκειμένου να εξασφαλίσει έσοδα για την βελτίωση των υποδομών και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος.






Σχετική απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ αναμένεται η έγκριση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης.


«Εκτός από την προφανή στόχευση, δηλαδή την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τη βελτίωση της κατάστασης στο σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, βασικός στόχος της ένταξης εισιτηρίου στους Καταρράκτες είναι η επιμήκυνση της παραμονής των επισκεπτών στην πόλη και το Δήμο Έδεσσας γενικότερα» αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου.


Παράλληλα διευκρινίζει ότι η ένταξη εισιτηρίου στους Καταρράκτες θα συνοδεύεται από ενημέρωση για το παρακείμενο Υπαίθριο Μουσείο Νερού που θα αξιοποιηθεί ανάλογα, το Βαρόσι και τον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου, όπως επίσης και τα υπόλοιπα αξιοθέατα του Δήμου που είναι οι λίμνες, ο παραδοσιακός οικισμός του Αγίου Αθανασίου και το χιονοδρομικό κέντρο.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91



Είναι γνωστό ότι μια από τις εμμονές της Celine Dion είναι τα παπούτσια αφού η συλλογή της ξεπέρνα τα 3.000 ζευγάρια.






«Έχω σταματήσει να μετράω πόσα ζευγάρια έχω, γιατί δεν είμαι καλή στα μαθηματικά. Μπαίνω απλά στο μαγαζί, βλέπω ποια μου αρέσουν και, όταν με ρωτάνε οι πωλήτριες "τι νούμερο;" τους απαντώ "Δεν καταλάβατε. Τα θέλω. Σε όλα τα νούμερα που έχετε. Θα βρω εγώ ένα τρόπο να τα χρησιμοποιήσω», είπε καλεσμένη σε τηλεοπτική εκπομπή ενώ αποκάλυψε πως αυτή την εμμονή της κληρονόμησε και ο γιος της Νέλσον, ο οποίος και λατρεύει να τα δοκιμάζει. «Ένας από τους γιους μου, ο Νέλσον, που είναι 2 1/2 ετών, περπατάει καλύτερα φορώντας τακούνια από ότι εγώ. Δεν ξέρω πως το κάνει. Απλά χαίρομαι που δεν είμαι η μοναδική στην οικογένεια που έχει τρέλα με τα παπούτσι», λέει η τραγουδίστρια.





via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE



Το ιερό αντικείμενο, το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε ο Ιησούς στον Μυστικό Δείπνο, έχει εξάψει τη φαντασία δεκάδων γενεών με τις θαυματουργές δυνάμεις που υποτίθεται ότι διαθέτει.







Αμέτρητες αποστολές έχουν προσπαθήσει να το ανασύρουν από τη λήθη, από τους Ναΐτες Ιππότες και τους Ναζί μέχρι και τον... Ιντιάνα Τζόουνς!


Και βέβαια αναρίθμητες υποθέσεις, φανταστικά σενάρια και «σκοτεινές» θεωρίες συνωμοσίας για τη φύση του Άγιου Δισκοπότηρου και τον τόπο ανάπαυσής του έχουν δει το φως της μέρας στις δύο χιλιετίες της ζωής του θρύλου της χριστιανοσύνης.


Μια σειρά από περιοχές σε όλο τον κόσμο διεκδικούν την τιμή να φέρονται ότι φιλοξενούν το μυστηριώδες κύπελλο.


Αυτές είναι οι πιο πιθανές:


Oak Island - Νόβα Σκότια, Καναδάς

Τον ονόμασαν «Money Pit» και ήταν ο λάκκος που ανακάλυψαν συμπτωματικά τρία παιδιά στο νησί το 1795. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει έκτοτε τη ζωή τους προσπαθώντας να φέρουν στο φως τον θησαυρό που όλοι ξέρουν ότι κρύβεται εκεί. Όσο περισσότερο μάλιστα διαρκεί η ανασκαφή τόσο πιο αχαλίνωτα καλπάζει η φαντασία: θεωρείται σήμερα ότι ο λάκκος δεν περιλαμβάνει απλώς σεντούκια με χρυσά νομίσματα, αλλά και το ίδιο το Άγιο Δισκοπότηρο, το οποίο υποτίθεται ότι έθαψαν εκεί Ναΐτες Ιππότες από τις αρχές ως τα μέσα του 1300. Η υπόθεση δεν είναι ωστόσο εντελώς αβάσιμη, καθώς υπάρχει μια διάταξη ογκόλιθων στο νησί που σχηματίζει έναν τέλειο σταυρό (250 μέτρα μήκος και 100 μέτρα πλάτος), με την «κεφαλή» του να κοιτά προς την Ανατολή. Όσο για τον λάκκο, μοιάζει να έχει σχεδιαστεί με ιδιοφυή τρόπο, εγκατεστημένος καθώς είναι μέσα σε κανάλι νερού, που φουσκώνει και γίνεται παγίδα θανάτου. Ο θρύλος θέλει έναν ακόμα νεκρό πριν αποκαλυφθεί στη μεγαλοπρέπειά του το Άγιο Δισκοπότηρο...


Chapel of St. Matthew - Roslin, Σκωτία

Ένας από τους θρύλους που εμφανίστηκε και στον «Κώδικα Ντα Βίντσι» του Νταν Μπράουν τοποθετεί το Άγιο Δισκοπότηρο στα μυστικά πέτρινα περάσματα και ερμητικά δωμάτια κάτω ακριβώς από το παρεκκλήσι Collegiate Chapel of St. Matthew στον λόφο Roslin. Αναρίθμητα και ιδιαίτερα περίεργα σκαλίσματα μέσα και γύρω από το παρεκκλήσι τροφοδοτούν ακόμα περισσότερο την υπόθεση (το φιλοτέχνημά τους κράτησε περισσότερο από 40 χρόνια!), ενώ και η ίδια η ανέγερση της εκκλησίας «μυρίζει» Άγιο Δισκοπότηρο: χτίστηκε το 1456 με χρηματοδότηση του αριστοκρατικής καταγωγής ιππότη William Sinclair, που οι φήμες τον ήθελαν να κρατά από το Τάγμα των Ιπποτών του Ναού. Μία μάλιστα από τις κολόνες του παρεκκλησιού φιλοξενεί εξόχως περίεργα σύμβολα (Apprentice Pillar), με τον μύθο να θέλει το Άγιο Δισκοποτήρο να εντοιχίζεται εκεί από τον Sinclair, ο οποίος πέθανε μάλιστα πριν δει τον ναό ολοκληρωμένο. Άλλες εικασίες κάνουν λόγο για τον οικογενειακό τάφο του ιππότη στο υπόγειο της εκκλησίας, με την κρύπτη να παραείναι επιμελώς σφραγισμένη. Το παρεκκλήσι ανήκει ακόμα και σήμερα στους Sinclair, οι οποίοι αρνούνται να δώσουν άδεια για οποιαδήποτε ερευνητική δραστηριότητα στον χώρο...


Glastonbury Tor - Glastonbury, Αγγλία

Η λέξη «Tor» σημαίνει στα κέλτικα «κωνικός λόφος» και αυτό ακριβώς είναι το Clastonbury Tor: το πολυθρύλητο Άβαλον, όπου υποτίθεται είναι θαμμένος ο βασιλιάς Αρθούρος! Στην παλιά μάλιστα ομιλουμένη αγγλική, το μέρος αποκαλούταν «Το Νησί του Άβαλον» (Ynys yr Afalon), με την παράδοση να θέλει τον εντοπισμό των τάφων του Αρθούρου και της Γκουινεβίρ το 1191. Δεν υπάρχουν βέβαια αποδείξεις γι' αυτό, ξέρουμε ωστόσο ότι ο λόφος αποτέλεσε οχυρό ήδη από τον 7ο αιώνα. Το περίεργο της υπόθεσης είναι η απόλυτη σύμπτωση της αρθούρειας παράδοσης και των θρύλων των Ναϊτών στο θέμα που μας απασχολεί: σύμφωνα λοιπόν και με τους δύο μύθους, οι Ναΐτες επιστρέφουν από την Πρώτη Σταυροφορία φορτωμένοι με όλα τα βιβλικά κειμήλια, τα οποία και θάβουν διάσπαρτα στις Βρετανικές Νήσους, με το Άγιο Δισκοπότηρο να κρύβεται επιμελώς κάπου στο Glastonbury Tor...


Θόλος του Βράχου - Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Ο θρύλος θέλει το Άγιο Δισκοπότηρο να ενταφιάζεται με τον Ιησού κάπου κοντά στον τόπο της σταύρωσης. Το μέρος πιστεύεται ότι ήταν μια σχισμή ανάμεσα σε δύο βράχους στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, με τον έναν να έχει διαβρωθεί πλέον εντελώς και τον άλλο να παραμένει, επισκέψιμο μάλιστα σήμερα, στην κορυφή του λόφου που βρίσκεται πλέον ο Θόλος του Βράχου (Όρος του Ναού / Χαράμ αλ-Σαρίφ). Ο τόπος αποτελεί μάλιστα ιερό έδαφος και για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, δίνοντας περισσότερη τροφή στην εικασία. Σύμφωνα λοιπόν με την παράδοση αυτή, το Άγιο Δισκοπότηρο -που φιλοξένησε το αίμα του Ιησού στον Σταυρό- θάφτηκε με το σώμα του Χριστού στον τάφο του. Η ακριβής τοποθεσία του τάφου δεν είναι βέβαια γνωστή, κατά τις Γραφές ωστόσο είναι κάπου κοντά στον τόπο του μαρτυρίου, με τα στοιχεία να συναινούν ότι το ιερό κειμήλιο βρίσκεται κάπου πάνω ή γύρω από τον λόφο...


Cattedrale di San Lorenzo - Γένοβα, Ιταλία

Κι αν το Άγιο Δισκοπότηρο κρύβεται σε κοινή θέα στον Καθεδρικό της Γένοβα, με όλους μας να μπορούν πλέον να το απολαύσουν δωρεάν; Το κειμήλιο είναι ένα μπολ (εικασίες υπάρχουν και για το σχήμα του Άγιου Δισκοπότηρου, αφού πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν ήταν κύπελλο αλλά μπολ ή πιάτο) καμωμένο από πράσινο γυαλί: πιστευόταν ότι ήταν σμαραγδένιο μέχρι που ράγισε κάποια στιγμή στα χρόνια του Ναπολέοντα.

Κανείς δεν ξέρει από πού προέρχεται το αντικείμενο, με τον William of Tyre να παρατηρεί ωστόσο το 1170 ότι πρωτοεντοπίστηκε σε τζαμί της Καισαρείας του Ισραήλ το 1101. Η εκκλησία αρνείται μάλιστα σθεναρά να δώσει άδεια για χρονολόγηση του μπολ με τη βοήθεια του άνθρακα...


Catedral de Santa Maria de Valencia - Βαλένθια, Ισπανία

Άλλος ένας πιθανός τόπος που θρυλείται ότι κρύβεται το Άγιο Δισκοπότηρο είναι ο Καθεδρικός της Βαλένθια, με τις υποθέσεις εδώ να διαθέτουν ισχυρό έρεισμα. Αν το ιερό αντικείμενο πράγματι υπήρξε, ενδέχεται να είναι αυτό...

Ήταν το 1960 λοιπόν όταν δόθηκε για χρονολόγηση, με την ακριβή μέθοδο του άνθρακα να τοποθετεί την κατασκευή του μεταξύ 300 π.Χ. και 100 μ.Χ., την ίδια ώρα που ξέρουμε ότι φιλοτεχνήθηκε στη Μέση Ανατολή. Ακόμα κι αν δεν είναι το περίφημο Δισκοπότηρο, η ηλικία του το κάνει εξαιρετικά πολύτιμο και σπάνιο. Καμωμένο από κόκκινο αχάτη, στέκεται πάνω σε χρυσή βάση, την ίδια στιγμή που αποτελεί το επίσημο Δισκοπότηρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας...


Santa Maria de Montserrat - Καταλονία, Ισπανία

Ο καταλανικός θρύλος συμπίπτει με τον αντίστοιχο γερμανικό του Munsalvaesche και τα πράγματα γίνονται εξόχως ενδιαφέροντα: το «Munsalvaesche» είναι η γερμανική μετάφραση του λατινικού «mons salvationis» (το όρος της σωτηρίας), την ίδια στιγμή που το καταλανικό «Montserrat» μεταφράζεται σε «οδοντωτό βουνό». Το συγκεκριμένο μοναστήρι και αβαείο είναι φωλιασμένο στο βουνό λοιπόν, με τον θρύλο να θέλει το Άγιο Δισκοπότηρο να είναι κρυμμένο στα θεμέλια της εκκλησίας ή κάπου αλλού στο δυσπρόσιτο και γιγαντιαίο σε διαστάσεις βουνό. Η κορυφή του μάλιστα ονομάζεται «Saint Jerome», με το όνομα του αγίου να εμφανίζεται σε πολυάριθμους θρύλους για την τύχη του ιερού κειμηλίου: η παράδοση θέλει τον άγιο να έχει επισκεφτεί την περιοχή στα τέλη του 4ου αιώνα και να έκρυψε εκεί το Άγιο Δισκοπότηρο...


Υπόνομοι της Ιερουσαλήμ - Ισραήλ

Δεν πρόκειται για τον ίδιο θρύλο που το τοποθετεί στον Θόλο του Βράχου. Ο συγκεκριμένος ισχυρίζεται ότι οι Ναΐτες επέστρεψαν με τα χέρια αδειανά κατά την Πρώτη Σταυροφορία, μην έχοντας βρει ούτε το Άγιο Δισκοπότηρο ούτε βέβαια την Κιβωτό της Διαθήκης, καθώς το αποχετευτικό σύστημα της πόλης παρείχε την καλύτερη δυνατή κρυψώνα για τα βιβλικά κειμήλια. Η Ιερουσαλήμ άλλωστε, μια πόλη που δεχόταν συχνά επιδρομές και κατακτήσεις, καλούσε σε κρύψιμο όλων των θησαυρών της, με το εκτεταμένο αποχετευτικό σύστημα να παρέχει ιδανική κάλυψη, γεγονός που αναμφίβολα γνώριζαν οι μαθητές του Ιησού και έθαψαν το Άγιο Δισκοπότηρο δίπλα στην Κιβωτό της Διαθήκης, η οποία μετρούσε ήδη την εποχή εκείνη 600 χρόνια πλήρους εξαφάνισης. Ο θρύλος έχει μια βάση, με το σκάψιμο ωστόσο στους υπονόμους της Ιερουσαλήμ να απαγορεύεται αυστηρά στους κυνηγούς κειμηλίων: μόνο σε αρχαιολόγους επιτρέπεται να φέρουν στο φως μνημεία της αρχαιότητας...


Accokeek - Μέριλαντ, ΗΠΑ

Οι ντόπιοι το έχουν καμάρι: ιησουίτης μοναχός επιβιβάστηκε λαθραία στο καράβι του καπετάνιου John Smith περί τα 1606-1607, με τον μοναχό να έλκει την καταγωγή του από τους περίφημους Ναΐτες Ιππότες. Ο θρύλος που θέλει το Άγιο Δισκοπότηρο να κρύβεται από τους Ναΐτες στην Αγγλία βρήκε λοιπόν τη συνέχειά του: σε μια περίεργη τροπή της μοίρας, το ιερό κειμήλιο πέφτει στα χέρια του άγνωστου ιερέα, ο οποίος εγκαταλείπει άρον-άρον την Ευρώπη για να το κρύψει σε μέρος που κανείς δεν θα αναζητούσε ποτέ. Η τοποθεσία που φέρεται να είναι θαμμένο στο Accokeek παραμένει -βολικά- άγνωστη...


Αποθετήριο Χρυσού των ΗΠΑ - Φορτ Νοξ, Κεντάκι

Ναι, σωστά διαβάζετε, ο θρύλος αυτός θέλει το Άγιο Δισκοπότηρο να αποθηκεύεται στο καλύτερα φυλασσόμενο μέρος του πλανήτη, που ούτε ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος δεν μπορεί να εισέλθει! Πέρα από τα εξωφρενικά μέτρα ασφαλείας του Φορτ Νοξ, που αντέχει ακόμα και πυρηνική έκρηξη, υπάρχει και σημαντική στρατιωτική δύναμη 30.000 αντρών που του έχει τον νου της, υποβοηθούμενη από ελικόπτερα Απάτσι και άρματα μάχης. Το κεντρικό αποθετήριο χρυσού των ΗΠΑ έχει αποτελέσει κατά καιρούς χώρο φύλαξης πολύτιμων κειμηλίων: από αντίγραφο της Μάγκνα Κάρτα και μια σειρά από αμερικανικά έγγραφα (όπως το Σύνταγμα και η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας) μέχρι και το στέμμα της Ουγγαρίας και μια πλειάδα ακόμα βασιλικών θησαυρών. Ο θρύλος θέλει λοιπόν κρυφό δωμάτιο εντός του θεόρατου χρηματοκιβωτίου που φιλοξενεί από το Άγιο Δισκοπότηρο και την Κιβωτό της Διαθήκης μέχρι και άλλους βιβλικούς θησαυρούς, όπως την Κιβωτό του Νώε και τον Τίμιο Σταυρό...





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91










Τελικά πονούν τα ψάρια;

Τα αποτελέσματα προηγούμενων μελετών έρχονται να αντικρούσουν νέα ευρήματα ειδικών του Πανεπιστημίου του Γουαϊόμινγκ, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία τα ψάρια αδυνατούν να βιώσουν πόνο καθώς δεν διαθέτουν επαρκή εγκεφαλική «καλωδίωση». Κατά τη μελέτη που παρουσιάζεται μέσα από το επιστημονικό έντυπο «Fish and Fisheries», το σπαρτάρισμα των ψαριών όταν πιάνονται στο αγκίστρι οφείλεται περισσότερο σε ασυνείδητη αντίδραση παρά στον πόνο που βιώνουν.

Αντίθετες παλαιότερες μελέτες
Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι τα ψάρια έχουν αλγοϋποδοχείς - αισθητήριους υποδοχείς που στην περίπτωση του ανθρώπου αντιδρούν σε αίτια που προκαλούν βλάβη στους ιστούς, στέλνοντας σήμα στον εγκέφαλο για την αίσθηση του πόνου. Είχαν επίσης δείξει ότι οι συγκεκριμένοι αλγοϋποδοχείς επέτρεπαν στα ψάρια να βιώνουν τη συνειδητή εμπειρία του πόνου, όπως και την ανακλαστική μορφή του. Οι αμερικανοί ειδικοί παρόλα αυτά, υποστηρίζουν ότι ο μικρός αριθμός των συγκεκριμένων υποδοχέων στην περίπτωση των ψαριών φαίνεται να σχετίζεται περισσότερο με την ενεργοποίηση μιας ασυνείδητης αντίδρασης όπως π.χ. το σπαρτάρισμα, παρά με πόνο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Τζέιμς Ρόουζ, προχώρησαν σε μετα-ανάλυση προηγούμενων μελετών και είδαν ότι η πέστροφα και άλλα ψάρια διέθεταν πολύ μικρό αριθμό ινών C – έναν συγκεκριμένο τύπο αλγοϋποδοχέων. Διαπίστωσαν ακόμα, ότι τα ψάρια δεν διαθέτουν αναπτυγμένο νεοφλοιό ώστε να αισθάνονται τον πόνο, με αποτέλεσμα να μην τον βιώνουν όπως ο άνθρωπος.

Από την πλευρά του ο βρετανικός φιλοζωϊκός οργανισμός «Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals» (RSPCA) έσπευσε να ανακοινώσει πως: «Μεγάλος αριθμός δημοσιευμένων μελετών αποδεικνύει πως τα ψάρια βιώνουν πόνο και αυτό παραμένει πεποίθησή μας».

ΠΗΓΗ:tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1





Τον θυμάσαι και τον είχες λατρέψει μέσα από την τηλεοπτική σειρά “Δέκα λεπτά κήρυγμα”. Ο “Τέλης” ήταν το πειραχτήρι της παρέας.






Πώς είναι όμως σήμερα ο αγαπημένος ηθοποιός, Χάρης Βορκάς; Κρατήσου θα δεις τεράστια αλλαγή…


Άσπρισαν τα μαλλιά του, παρόλο που είναι μικρός στην ηλικία… Γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1977. Ακόμη και σήμερα είναι ένας ώριμος γοητευτικός νέος.


Το “Δέκα λεπτά κήρυγμα” ήταν μια δημοφιλής τηλεοπτική σειρά του Mega. Άρχισε να προβάλλεται τον Οκτώβριο του 2000 και ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2004. Από τότε έχει προβληθεί αρκετές φορές σε επανάληψη.








via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE




Ό,τι και να κάνετε φέτος, σας ευχόμαστε ευτυχισμένες γιορτές, με 7+1 απλές προτάσεις για ένα πιο οικονομικό και οικολογικό Πάσχα!..







Στο τραπέζι



1) Προσέχουμε στις αγορές αυγών.Αν τηρείτε τις παραδόσεις και βάφετε αυγά, φέτος προτιμήστε αυγά βιολογικής εκτροφής ή ελευθέρας βοσκής. Μπορείτε να τα αναγνωρίσετε πολύ εύκολα. Ο κωδικός των αυγών βιολογικής εκτροφής ξεκινά από ‘0’, ενώ ο κωδικός των αυγών ελευθέρας βοσκής ξεκινά από ‘1’. Ο κωδικός αυτός υπάρχει είτε πάνω στη συσκευασία είτε πάνω στο ίδιο το αυγό . Αν μάλιστα μετά τον αριθμό αναγράφονται τα αρχικά ‘EL’, τότε ακόμα καλύτερα, γιατί τα αυγά σας είναι ελληνικά. Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε τα αυγά που αναγράφουν κωδικό που ξεκινά από ‘3’. Αυτό σημαίνει ότι οι κότες εκτρέφονται σε κλουβιά και γενικότερα απαράδεκτες συνθήκες.



2) Φτιάχνουμε τις δικές μας οικολογικές βαφές αυγών.

-Παντζάρια για ροζ – κόκκινο χρώμα

-Κόκκινο λάχανο για μπλε

-Σπανάκι για πράσινο

-Καρότα, φλούδα πορτοκαλιού ή φλούδα λεμονιού για κίτρινο

-Καφέ (στιγμιαίο) για καφέ



3) Προτιμάμε ντόπια, βιολογικά και εποχιακά προϊόντα. Όχι μόνο γιατί έτσι κάνουμε καλό στο περιβάλλον (λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, λιγότερα λιπάσματα και φυτοφάρμακα), αλλά γιατί έτσι στηρίζουμε την τοπική οικονομία και τη δική μας παραγωγή. Αν μάλιστα – όπου μπορούμε – προτιμάμε βιολογικά προϊόντα (ή ελευθέρας βοσκής) τότε ακόμα καλύτερα.

4) Καταναλώνουμε μόνο όσο πραγματικά χρειαζόμαστε. Όλοι μας είμαστε λίγο ή πολύ εξοικειωμένοι με την υπερβολική κατανάλωση φαγητού και ποτού αυτές τις μέρες. Αν φέτος είμαστε λίγο πιο συνετοί, κάνουμε κάτι καλό όχι μόνο για την τσέπη μας και το περιβάλλον, αλλά και για την υγεία μας.



-Επειδή δεν υπάρχει μεγαλύτερη σπατάλη από το να καταλήγει φαγητό στα σκουπίδια, φέτος μπορούμε να μοιραστούμε φαγητό με συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.



5) Μαγειρεύουμε έξυπνα. Ψήνουμε ταυτόχρονα πολλά φαγητά στο φούρνο για να εξοικονομούμε ενέργεια, δεν ανοιγοκλείνουμε άσκοπα το ψυγείο και εξοικονομούμε νερό, όσο και όταν μπορούμε (πχ όταν πλένουμε τα πιάτα).



-Ελαχιστοποιούμε τα σκουπίδια μας. Γι’ αυτό δεν χρησιμοποιούμε προϊόντα μίας χρήσης και ανακυκλώνουμε όλα τα υλικά συσκευασίας που έχουμε.



Στον δρόμο



Οδηγούμε με σύνεση. Η οικολογική οδήγηση είναι η συνετή οδήγηση. Το κόστος καυσίμων και τα διόδια εκτοξεύουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό για το Πάσχα στο χωριό ή την εξοχή. Μπορούμε να μειώσουμε τα κόστη καυσίμου έως και 20%, αν φέτος επιλέξουμε να ταξιδέψουμε με ασφάλεια. Δείτε εδώ περισσότερα οδηγικά ‘κολπάκια’ για μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.



Σημείωση: όσο οικολογικά και αν οδηγήσουμε, το λεωφορείο και το τρένο θα είναι πάντα ο πιο οικολογικός, οικονομικός και ασφαλής τρόπος μετακίνησης.



Αν είστε από αυτούς τους τυχερούς που θα φύγουν εκτός πόλης στις γιορτές, μην ξεχνάτε ότι η ελληνική ύπαιθρος είναι ακόμα πιο όμορφη αυτή την εποχή του χρόνου. Ξεκλέψτε λίγο χρόνο με τους δικούς σας ανθρώπους μακριά από το σπίτι και περάστε τον μέσα στη φύση. Ένας περίπατος, ένα πικνίκ ή ακόμα καλύτερα μία σύντομη κατασκήνωση θα σας βοηθήσουν να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και θα σας θυμίσουν ποιος είναι ο πραγματικός πλούτος αυτής της χώρας.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news

Αρχές Αυγούστου 2011 και ο τότε Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθεί να περάσει άλλο ενα...

πολυνομοσχέδιο- σκούπα, με τίτλο «Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου - Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης».









Τα αποτελέσματα των πολυνομοσχεδίων του τότε Αντιπροέδρου και «τσάρου» της Ελληνικής Οικονομίας τα βιώνουμε σήμερα.









Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου, στις 2 Αυγούστου, τον λόγο πήρε ο κυβερνητικός βουλευτής Σήφης Βαλυράκης και -λόγω της ειδικής σχέσης του με τον ΟΠΑΠ- , απευθυνόμενος στον Βενιζέλο δήλωσε ότι ο ΟΠΑΠ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οργανισμός στον κόσμο, με εξαίρεση έναν αντίστοιχο στο Χονγκ-Κονγκ και το μερίδιο του Δημοσίου ως ετήσιο έσοδο μπορούσε εύκολα να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.









Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης στον Βενιζέλο ότι είναι πιο συμφέρον για το Δημόσιο να αγοράσει μετοχές του ΟΠΑΠ, παρά να πουλήσει, καθως η χρηματιστηριακή του αξία ήταν χαμηλή (το 2011, που να έβλεπε σήμερα.)









Συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ο ΟΠΑΠ δίνει στο ελληνικό δημόσιο 150 εκατομμύρια κάθε χρόνο. Η χρηματιστηριακή του αξία είναι της τάξεως του ενός δισεκατομμυρίου. Εάν βγάζοντας 1 δισεκατομμύριο ευρώ από το δημόσιο χρέος, γλιτώνουμε για μια εικοσαετία, περίπου 50 εκατομμύρια χρεολύσια το χρόνο και με 3,5% επιτόκιο, 35 εκατομμύρια ετήσια, το όφελος ανεβαίνει στα 85 εκατομμύρια. Μέχρι τα 150, όμως, που σας δίνει σήμερα, είναι ένας λογαριασμός.









Και παρακαλώ αυτό, ας γίνει ένας μπούσουλας σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις. δραστηριότητες που δίνουν σημαντικά οικονομικά έσοδα, πρέπει να κρατηθούν πάση θυσία, ακριβώς για να ανακουφίσουν την ανάγκη του δημοσίου, το οποίο προστρέχει σε μέτρα επί μέτρων, υπερφορολογώντας τη ζήτηση και τη λειτουργία της οικονομίας».









Και τελειώνει την αγόρευσή του με την παρακάτω έκκληση «Έχετε ένα εργαλείο τον ΟΠΑΠ το οποίο αν δεν δουλεύει σωστά, να το βάλετε να δουλέψει σωστά. Πάντως είναι ένα εργαλείο πολύ σημαντικό για την εξασφάλιση των πολύ σημαντικών ποσών που απαιτούνται στο δημόσιο.









Άρα, εσείς έχετε τον ΟΠΑΠ ως εργαλείο. Κρατήστε τον, αξιοποιήστε τον και οικονομικά και λειτουργικά. Νομίζω ότι αυτό είναι το καθήκον μίας κυβέρνησης, η οποία αυτήν τη στιγμή αγωνίζεται να βγάλει τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο κινδυνεύει να περιέλθει.









Άρα, λοιπόν, θεωρώ ότι η περίπτωση του ΟΠΑΠ ως μοναδική περίπτωση και για την ελληνική πραγματικότητα αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να διατηρηθεί ως δυνατότητα εξεύρεσης εσόδων και ενίσχυσης του δημοσίου με έσοδα που τα έχει απόλυτη ανάγκη για τη μείωση των ελλειμμάτων του».









Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που είχε ο Πασοκτζής Βαλυράκης, που πάντως γνώριζε τον ΟΠΑΠ μέσα-έξω, να κάνει αυτή την αγόρευση. Δεν μας ενδιαφέρει κιόλας. Αλλά σύμφωνα με τα πρακτικά, στο τέλος χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Να υποθέσουμε και από τον παρόντα Βενιζέλο…





http://lefteria-news.blogspot.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Δένδιας, δήλωσε κατά την υποδοχή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο...

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης , ότι η παρουσία του κ. Σαμαρά είναι μια επιβράβευση για τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνδρες και οι γυναίκες της αστυνομίας για την τήρηση της τάξης. Μάλιστα αναφέρθηκε και στα σημερινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος δηλώνοντας ότι «η ευνομία επιβάλλεται και θα επιβάλλεται παντού».







«Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα καταρχήν, εκ μέρους και του Υπουργείου αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ.



Θα μου επιτρέψετε να εκλάβω την παρουσία σας, πέραν των ευχών, ως ενίσχυση και επιβράβευση του μεγάλου έργου το οποίο επιτελείται. Μεγάλο έργο που επιτελείται σε όλους τους τομείς, στο μεταναστευτικό, το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, όπως και στα θέματα της αποκατάστασης της ευνομίας. Σε απόλυτη τήρηση των εντολών σας θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η ευνομία επιβάλλεται και θα επιβάλλεται παντού, και στην Πλατεία Συντάγματος και οπουδήποτε χρειαστεί.



Στην πυροπροστασία, μπαίνουμε στην καλοκαιρινή περίοδο και μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, το Πυροσβεστικό Σώμα και η Πολιτική Προστασία είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις.



Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ θερμότατα και από καρδιάς για την παρουσία σας.



Θα μου επιτρέψετε να διατυπώσω και πάλι τις ευχαριστίες των Αξιωματικών, των γυναικών και των ανδρών για όσα μας είπατε. Θα μου επιτρέψετε επίσης, ενόψει του Πάσχα και εις ανάμνηση της επίσκεψης σας εδώ, να σας εγχειρίσω ένα μικρό αναμνηστικό.







Είναι ένα δάφνινο στεφάνι. Αυτό το οποίο συμβολίζει είναι την προσπάθεια και τη συμμετοχή στον αγώνα. Στην περίπτωση τη δική σας θα μου επιτρέψετε να πω ότι αυτό οποίο συμβολίζει είναι τη νίκη στη μεγάλη προσπάθεια διάσωσης και ανόρθωσης της χώρας».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




Πόσες φορές έχει κρασάρει το παλιό σας laptop; Aρκετές μήπως;




Υπάρχουν πολύ μικρά πράγματα που θα πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε το laptop σας και να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να αλλάξετε υπολογιστή εκτός και να είναι τόσο ξεπερασμένος πλέον...


Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και μάθετε βήμα-βήμα πως θα μπορέσετε να διατηρήσετε το laptop σας για όσον το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα στη καλύτερή του κατάσταση...







via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91




Ο υπεύθυνος τύπου του γραφείου του πρωθυπουργού, πριν λίγες ημέρες , απόψε επανήλθε με το γνωστό παραμύθι πως συκοφαντώ και εκβιάζω τον ίδιο και την οικογένειά του με ψεύδη. Δεν είναι η πρώτη φορά που λέει κάτι τέτοιο το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, το κάνει συχνά, και φυσικά δεν είμαι εγώ ο μοναδικός του στόχος. Απλά φαίνεται πως είμαι από τους αγαπημένους του.

Όχι βέβαια ο μοναδικός. Κατά καιρούς τα βάζει και με άλλους bloggers, δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης ή ιδιωτικών μέσων, μέχρι και τυχαίους χρήστες που αναδημοσιεύουν κάποιο άρθρο ή λένε (λίγο χύμα είναι η αλήθεια) την γνώμη τους, και...


φυσικά με την αρχοντιά μου. Από καιρό.

Έχουν πει πως είναι σε παραλήρημα ο άνθρωπος αλλά εγώ δεν υιοθετώ τέτοιες απόψεις, πιστεύω πως απλώς τον πνίγει το δίκαιο.



Όπως όταν κάποιος τον είχε ρωτήσει για το βιογραφικό του για παράδειγμα, το οποίο δεν υπάρχει πουθενά. Απ όσο ξέρω δεν αποτελεί κάποιου είδους αδίκημα να προσπαθείς να βρεις το βιογραφικό του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, αλλά νομικός δεν είμαι, προφανώς το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού έχει διαφορετική γνώμη.



Όμως ενώ το γραφείο του πρωθυπουργού (και ο πρωθυπουργός κατ’ επέκταση) δεν διακρίνεται για την αξιοπιστία του αφού μπερδεύει τις αγωγές με τα εξώδικα, πετάει καμιά φορά αστείες ατάκες και βλέπει γερογκρινιάριδες παντού, προσωπικά σκιάζομαι με τέτοιες απειλές.

Καμία διάθεση δεν έχω να φάω μήνυση από κοτζάμ γραφείο πρωθυπουργού.

Πως θα μπορούσα να αποφύγω έναν τέτοιο μπελά όμως προστατεύοντας ταυτόχρονα την ανωνυμία μου που η ίδια η Νέα Δημοκρατία με πρόεδρο τότε τον Αντώνη Σαμαρά έκρινε -και από όσο ξέρω δεν έχει αλλάξει γνώμη- πως είναι δικαίωμά μου; Είδικά τώρα που οι φίλοι του Σαμαρά έχουν αμολήσει τα δαιμόνια λαγωνικά τους ξωπίσω μου;

Μόνο τον φούσκα δεν έχει βάλει ακόμα να με ψάχνει και καμία διάθεση δεν έχω να τους κάνω το χατήρι.

*Εδώ μία μικρή παρένθεση: Και το ΠΑΣΟΚ το είχα ξεσκίσει όταν ήταν κυβέρνηση, τέτοια επίθεση δεν είχα δεχτεί αλλά είναι προφανές πως η Σαμαρική δεξιά έχει τους δικούς της ηθικούς φραγμούς δηλαδή κανέναν.



Δεν έχω και κάποιον να μου συμπαραστέκεται, είμαι υποχρεωμένος να τα κάνω όλα αυτά μόνος μου.



Προφανώς μόνο αν πείσω πως δεν συκοφαντώ, δεν εκβιάζω και δεν ψεύδομαι, αλλά πως άλλος είναι ο κακούργος σε αυτή την υπόθεση λάσπης κατά του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

Παρασύρθηκα κύριε εισαγγελέα, δεν φταίω εγώ, ιδού ο κακούργος: Το εθνικό τυπογραφείο! Και όχι μόνο!



Αυτά τα ψεύδη, ότι ο κύριος Γεώργιος Μουρούτης του Νικολάου υπήρξε από 16/3/2009 μέχρι 7/10/2009 διορισμένος στο γραφείο του τότε υπουργού πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά και ταυτόχρονα μέλος στα διοικητικά συμβούλια δύο εταιριών, της «ΟΠΑΠ προγνωστικών ποδοσφαίρου Α.Ε.» και της «ΟΠΑΠ παροχής υπηρεσιών Α.Ε.», τα λέει το εθνικό τυπογραφείο που διαδίδει προφανώς ψεύδη για τον κύριο Μουρούτη (aka Σαμαρά) και εκεί θα πρέπει να στρέψετε τα βέλη σας.



Επίσης θα πρότεινα στον κύριο εισαγγελέα να ελέγξει τις εταιρίες ΟΠΑΠ προγνωστικών και ΟΠΑΠ παροχής υπηρεσιών, γιατί όχι μόνο αναφέρουν τον κύριο Μουρούτη ως μέλος του ΔΣ τους, αλλά έχουν το θράσος να μιλάνε για τις αμοιβές των μελών των ΔΣ, ήτοι 682.000 ευρώ η μία και 164.000 ευρώ η άλλη για το 2009.



Ακόμα θα πρότεινα στον εισαγγελέα να καλέσει τον κύριο Γαλάνη, δημοσιογράφο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που διαδίδει ψευδώς προφανώς πως ο διευθυντής του γραφείου τύπου του τότε προέδρου της ΝΔ έλαβε για το 2010 103.875,90 ευρώ και για το 2011 112.499,80 ευρώ, δηλαδή κάπου 8.000 ευρώ τον μήνα και κάτι ψιλά.



Εγώ ο έρμος το μόνο που έκανα ήταν να ρωτήσω αν όλα αυτά αληθεύουν, για να λάβω ως απάντηση πως η υπόθεσή μου ερευνάται από την δικαιοσύνη. Μήπως έκανα λάθος με τα ποσά; Αν είναι ας μου το πούνε να το διορθώσω. Άλλωστε τον ρώτησα αν θυμάμαι καλά τον κύριο Μουρούτη μήπως τότε είχε παραιτηθεί από τις αμοιβές που του αντιστοιχούσαν ως μέλος ΔΣ του ΟΠΑΠ αλλά δεν θυμάμαι να μου απάντησε.

Λίγο υπερβολικό να χρειάζεται ένας πολίτης δικηγόρο αλα μπρατσέτα όταν θέλει να ρωτήσει κάτι έναν κρατικό υπάλληλο δεν νομίζετε;



Όπως επίσης ρώτησα πράγματι αν ο Νικόλαος Μουρούτης που ήταν Γενικός Διευθυντής της Γενικής δ/νσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας το 1992 έχει κάποια σχέση με τον Μουρούτη Γεώργιο του Νικολάου, διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού. Υποθέτω δεν είναι ποινικό αδίκημα μία τέτοια ερώτηση αλλά αν τελικά αποδειχτεί πως είναι πιστεύω θα πρέπει μαζί με εμένα να καθίσουν στο σκαμνί οι υπεύθυνοι του εθνικού τυπογραφείου που με τα ΦΕΚ τους μας βάζουν ιδέες.



Για του λόγου το αληθές δες κι ένα σχεδιάγραμμα με όσα καταλογίζουν οι άθλιοι του εθνικού τυπογραφείου, του «Πρώτο Θέμα» και του ΟΠΑΠ στον εθνικό μας επικοινωνιαλόγο:



Τα «ψεύδη» των εγκάθετων αυτών είναι εδώ με χρονολογική σειρά (παλιότερα τα κάτω) και clickable που σημαίνει πως κάθε «ψεύδος» έχει λινκ προς το σχετικό έγγραφο.

Δοκίμασέ το, έχει πλάκα.

Βάλε το ποντίκι πάνω στην εικόνα κάνε κλικ και δες που θα σε βγάλει.

























ΑΕ-ΕΠΕ 2008/2009


Προκαλούν τα golden boys ΠΑΣΟΚ και ΝΔ Πρώτο Θέμα







Βλέπεις πως σύμφωνα πάντα με τους συκοφάντες του εθνικού τυπογραφείου, του ΟΠΑΠ και του "Πρώτο Θέμα", ο Γ Μουρούτης προσελήφθη ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του τότε υπουργού πολιτισμού Α. Σαμαρά στις 8/1/2009, μετά έγινε μέλος του ΔΣ της ΟΠΑΠ "προγνωστικών" στις 26/2/2009 και στην συνέχεια μέλος του ΔΣ της ΟΠΑΠ "υπηρεσιών" στις 16/3/2009. Παραιτήθηκε δε από το γραφείο του Σαμαρά στις 7/10/2009, από τον ΟΠΑΠ προγνωστικών στις 4/11/09 και τον ΟΠΑΠ υπηρεσιών στις 23/12/09.

Με άλλα λόγια μεταξύ 16/3/09 και 7/10/09 ήταν και μέλος 2 ΔΣ και μετακλητός υπάλληλος του υπουργού πολιτισμού. Μετά, άγνωστο από πότε μέχρι πότε ακριβώς (και δεν ρωτάω μην φάω καμιά μήνυση) σύμφωνα με τον συκοφάντη της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" έπαιρνε ως στέλεχος της ΝΔ περίπου 8.000 ευρώ τον μήνα και από 26/6/2012 είναι προϊστάμενος του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού. Μη με ρωτάς αν έχει σταματήσει να πληρώνεται από την ΝΔ έκτοτε, άλλη μήνυση εγώ δεν θέλω να έχω στην πλάτη μου.



Επίσης φήμες θέλουν ο κύριος Μουρούτης να έχει σχέση με το Δεξί Εξτρέμ, (ή ομάδα fasistas) αλλά ούτε σε αυτό δεν έχει καταδεχτεί να απαντήσει, ούτε βέβαια στις άλλες φήμες που τον θέλουν να είναι πίσω από την "ομάδα αλήθειας" της ΝΔ.

Θα ρώταγα ξανά αλλά καταλαβαίνεις...



Εν κατακλείδι κύριε εισαγγελέα ζητώ την επιείκειά σας.



Άλλοι είναι οι ψεύτες που με παρέσυραν.



Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, το εθνικό τυπογραφείο και ο όμιλος εταιριών του ΟΠΑΠ που με τα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους με παρέσυραν να κάνω παράνομες ερωτήσεις, ο θρασύς σε κοτζάμ διευθυντή γραφείου τύπου πρωθυπουργού.



Βέβαια δεν το ήξερα πως υπάρχουν συκοφαντικές ή εκβιαστικές ερωτήσεις, αλλά κοτζάμ γραφείο πρωθυπουργού είναι αυτό, σίγουρα αυτοί ξέρουν καλύτερα…



Έλεος επομένως κυρ εισαγγελέα, δεν το ήξερα πως είναι αδίκημα οι ερωτήσεις σε επικοινωνιολόγο, υπεύθυνο γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.



Την επόμενη φορά θα ρωτήσω ξέρω 'γώ καμιά γειτόνισσα

Ή τον περιπτερά του.

Αν δεν έχει κάνει μήνυση και σε αυτούς...



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Ξεκαθαρίζω προς κάθε κατεύθυνση πως μοναδική μου πρόθεση ήταν να διαμαρτυρηθώ για τα όσα προκάλεσε ο κ. Καμίνης εναντίον πολιτών στην πλατειά του Συντάγματος. Έχω αυτό το δικαίωμα ως βουλευτής, αλλά και....

ως Έλλην πολίτης. Επιθυμία μου ήταν να υπερασπιστώ όσους αυτές τις Άγιες μέρες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν για την οικογένεια τους λίγα τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι. Ο ελληνικός λαός μπορεί πια να διακρίνει τα ψέμματα από την αλήθεια.





Ψευδείς και άθλιες αποδεικνύονται οι κατηγορίες τους εις βάρος μου. Έφτασαν στο αισχρό σημείο να πουν ότι χτύπησα ένα ανήλικο κοριτσάκι. Τα σχετικά βίντεο τους διαψεύδουν ξεκάθαρα. Επίσης, όπως διαφαίνεται ολοκάθαρα, σηκώνω τα χέρια μου όταν μου επιτίθεται ΠΑΡΑΝΟΜΑ η ασφάλεια του δημάρχου. Αποδεικνύεται ψευδέστατη και η σκευωρία τους σχετικά με δήθεν πρόθεσή μου να τραβήξω όπλο. Στο σημείο υπήρχαν πολλές τηλεοπτικές κάμερες που κατέγραψαν επακριβώς τα γεγονότα. Τους καλώ να δώσουν το επίμαχο τηλεοπτικό υλικό στη δημοσιότητα.





Ο δήμαρχος Καμίνης και οι αστυνομικοί φρουροί του που παρανόμησαν θα μηνυθούν άμεσα, ώστε να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου και να συλληφθούν. Η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και οι συκοφάντες θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του Νόμου. Για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους που δεχτήκαν τα χημικά σήμερα το πρωί, επειδή ήρθαν να παραλάβουν λίγα τρόφιμα, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Το μόνο που ενδιαφέρει το σύστημα εξουσίας είναι να πλάθει ιστορίες με στόχο την συκοφάντηση της Χρυσής Αυγής και την παραπλάνηση του ελληνικού λαού.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC










Έχουν πενταπλασιαστεί τα μηνιαία ρεκόρ θερμοκρασιών

Οι ακραίες μηνιαίες θερμοκρασίες σε διάφορα μέρη της Γης έχουν γίνει πολύ πιο συχνές, σύμφωνα με μια νέα γερμανο-ισπανική επιστημονική έρευνα που εκτιμά ότι, κατά μέσο όρο σήμερα οι καυτοί μήνες με θερμοκρασίες ρεκόρ είναι πενταπλάσιοι διεθνώς από ό,τι θα ήσαν αν δεν υπήρχε η μακροπρόθεσμη επίδραση της κλιματικής αλλαγής. Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα κλιματικής αλλαγής "Climate Change", αναφέρουν ότι σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης (ιδίως της Νότιας), της Αφρικής και της Νότιας Ασίας ο αριθμός των μηνών όπου σημειώνονται θερμοκρασιακά ρεκόρ, έχει δεκαπλασιαστεί, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Το 80% αυτών των μηνιαίων ρεκόρ δεν θα είχε συμβεί, αν δεν υπήρχε η ανθρωπογενής επίπτωση στο κλίμα, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι επισημαίνουν ότι κατά την τελευταία δεκαετία άνευ προηγουμένου καύσωνες έχουν πλήξει την υφήλιο (ΗΠΑ 2012, Ρωσία 2010, Αυστραλία 2009, Ευρώπη 2003 κ.ά.). «Οι ακραίες θερμοκρασίες προκαλούν πολλούς θανάτους, σοβαρές πυρκαγιές και απώλειες γεωργικών καλλιεργειών. Οι κοινωνίες και τα οικοσυστήματα δεν έχουν προσαρμοστεί στις συνεχώς μεγαλύτερες θερμοκρασίες-ρεκόρ», ανέφερε ο ερευνητής. Οι ερευνητές αξιολόγησαν μηνιαία θερμοκρασιακά δεδομένα 131 ετών που αφορούν πάνω από 12.000 σημεία ανά τον πλανήτη. Μέσα από τη στατιστική ανάλυση των στοιχείων, προέκυψε μια συγκεκριμένη αιτιακή σχέση: ότι τα ολοένα συχνότερα ρεκόρ θερμοκρασιών είναι συνέπεια της μακρόχρονης τάσης ανόδου της θερμοκρασίας λόγω της κλιματικής αλλαγής. Η τάση αυτή είναι πιο ορατή κατά τα τελευταία 40 χρόνια. Πέρα από αυτή την ανθρωπογενή επίδραση, είναι ορατή επίσης η επίδραση καθαρά φυσικών παραγόντων (π.χ. οι αυξομειώσεις του φαινομένου Ελ Νίνιο). Σύμφωνα, όμως, με τους επιστήμονες, οι φυσικές μεταβολές δεν μπορούν από μόνες τους να εξηγήσουν τα αλλεπάλληλα ρεκόρ θερμοκρασιών ανά τον κόσμο.

«Από μόνη της η στατιστική δεν είναι σε θέση να μας πει ποιά είναι η αιτία κάθε κύματος καύσωνα, όμως, μας δείχνει μια μεγάλη και συστηματική αύξηση στον αριθμό των θερμοκρασιακών ρεκόρ εξαιτίας της παγκόσμιας υπερθέρμανσης. Σήμερα, αυτή η αύξηση είναι τόσο μεγάλη που τα περισσότερα μηνιαία ρεκόρ θερμοκρασιών μπορούν να αποδοθούν -και με διαφορά- στην κλιματική αλλαγή. Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη ότι μόνο ένα μικρό τμήμα από τους καύσωνες μπορεί να αποδοθεί σε φυσικά αίτια», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής.

Αν η κλιματική αλλαγή συνεχιστεί (κάτι σχεδόν δεδομένο), τότε, όπως προβλέπει η μελέτη, ο αριθμός των μηνιαίων ρεκόρ θερμοκρασιών θα είναι κατά μέσο όρο 12πλάσιος σε 30 χρόνια από ό,τι αν δεν υπήρχε ο παράγων της κλιματικής αλλαγής. Όμως, σύμφωνα με άλλον ερευνητή, σε περιοχές όπως η Νότια Ευρώπη, τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα όσον αφορά τη συχνότητα των ακραίων θερμοκρασιών στο μέλλον.http://www.real.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Σε συνθήκες... κατοχής φαίνεται να έχει φέ­ρει η κρίση πολλές βιομηχανίες τροφίμων, οι οποίες μας σέρβιραν (κι εμείς καταναλώσαμε, επεξεργασμένο έστω) κρέας αλόγου, σε ένα από τα πρώτου μεγέθους διατροφικά σκάνδαλα Made in Greece. Η επιβεβαίωση του σκανδάλου, για το οποίο υπήρχαν αρκετές καταγγελίες το τελευταίο διάστη­μα, φέρει τη σφραγίδα του ΕΦΕΤ, που διενήργησε τους σχετικούς ελέγχους τον Απρίλιο, φέρνοντας στο φως πρακτικές επιχειρήσεων όπως η Νίκας, η Υφαντής και η ΜΚ.



Πολυδιαφημισμένες και προβεβλημένες...


επιχει­ρήσεις ακολουθούν προφανώς το ρητό ότι «ο καλός ο μύλος όλα τ’ αλέθει» και δεν διστάζουν στον βωμό της μείωσης του κόστους να πουλήσουν τα τυποποι­ημένα προϊόντα τους χωρίς να ελέγξουν τις πρώτες ύλες. Και αυτό αν λάβουμε υπόψη την πιο ευνοϊκή γι’ αυτές εκδοχή...



Βέβαια η απαίτηση του ΕΦΕΤ να αποσυρθούν από την αγορά τα προϊόντα στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου είναι μια κίνηση στη σωστή κατεύθυνση, δεν παύει όμως να βρίσκεται ένα βήμα πίσω από την προστασία των καταναλωτών, που πιθανότατα έχουν ήδη... χωνέψει το αλογίσιο παριζάκι.



Το σκάνδαλο εκτυλίσσεται σε όλη τη διάρκεια του περασμένου μήνα. Στις 19 Απριλίου ο ΕΦΕΤ ανακοινώνει ότι τα δείγματα από αλλαντικά της Νί-κας που έχουν αποσυρθεί από την αγορά βρέθη­καν θετικά στην ουσία φαινυλοβουταζόνη. Η ανα­κοίνωση του ΕΦΕΤ σημειώνει: «(...) τα δύο δείγμα­τα της εταιρείας “Π.Γ. Νίκας ΑΒΕΕ” της σειράς “Νίκας Μοσχάρι” που είχαν παρασκευαστεί με βόειο κρέας προέλευσης Ιταλίας και είχαν βρεθεί θετικά σε παρουσία DNA ιπποειδούς, βρέθηκαν θετικά στην φαινυλοβουταζόνη (phenylobutazone)».



Την ίδια ημέρα η εταιρεία ενημέρωσε ότι είχε προ­χωρήσει σε προληπτική απόσυρση όλων των προϊό­ντων της σειράς, πως φυλάσσονταν προς καταστρο­φή και πως είχε διακόψει την παραγωγή τους και ανακοίνωσε ότι προχώρησε «στην αγορά μηχανή­ματος προηγμένης τεχνολογίας ανίχνευσης DNΑ και στη διεξαγωγή πρόσθετων εσωτερικών ελέγχων». Παραδέχθηκε έτσι ότι οι διαδικασίες αυτές δεν ήταν τόσο υψηλών προδιαγραφών...

Το κωμικοτραγικό είναι ότι στις 29 Απριλίου η Νίκας εγκαινίασε το μηχάνημα στις εγκαταστάσεις της στον Άγιο Στέφανο με αρκετή φανφάρα, σε μία εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, με πρώτο τον υπουργό αναπληρωτή Χρήστο Σταϊκούρα!



Ο υπουργός επισήμανε ότι «η πολιτεία στηρίζει τέ­τοιες πρωτοβουλίες των εταιρειών που διασφαλίζουν στους πολίτες, καταναλωτές της χώρας, ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα διατηρώντας και δημιουργώντας θέσεις εργασίας». Δεν ξέρουμε πώς αισθάνθηκε όταν την επομένη ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι ανιχνεύ­τηκε DNA αλόγου και σε άλλο προϊόν της εταιρείας («Πάριζα Νίκας για τοστ βραστή από φρέσκο χοιρινό κρέας») απαιτώντας την άμεση απόσυρσή του.



Οι έλεγχοι συνεχίζονται...



Από το Ποντίκι



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1


Συνέντευξη στο περιοδικό Celebrity παραχώρησε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, κάνοντας παράλληλα φωτογράφηση για το editorial μόδας του περιοδικού!




Δείτε την φωτογράφηση ΕΔΩ!



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Διαβάστε του άρθρου του Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Ο αόρατος πόλεμος»:...



«Την επανάσταση δεν την διαπραγματεύεσαι. Την κάνεις! Το ίδιο και την Αντίσταση. Από τη στιγμή που η Αντίσταση κατά του Μνημονίου έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δεν είναι πια Αντίσταση αλλά παγίδευση στην λογική του Μνημονίου συμπαρασύροντας και εκμηδενίζοντας το Μέτωπο των χθεσινών αντιμνημονιακών δυνάμεων. Έτσι οι δυνάμεις αυτές από μοχλός πίεσης μετατρέπονται σε ποσοστό εκλογικής επιρροής των παρατάξεων που στηρίχθηκαν στην αντιμνημονιακή φόρτιση ορισμένων τμημάτων του λαού (ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες), για να τα εκφυλίσουν σε εκλογικούς οπαδούς-υποστηρικτές βουλευτικών εδρών παγιδευμένων στο υπάρχον Σύστημα Εξουσίας που τις χρησιμοποιεί σαν βιτρίνα δημοκρατίας και άλλοθι στην αδιατάρακτη κατά τα άλλα και συνεχώς αυξανόμενη καταστρεπτική της πολιτική.







Πράγματι περιμένουμε να ακούσουμε σε ποια περίπτωση τα δύο «αντιμνημονιακά» κόμματα εμπόδισαν την τρικομματική κυβέρνηση-εντολοδόχο της Τρόικα να αλλοιώσει την πολιτική της και σε ποια περίπτωση κατάφεραν να αντιστρέψουν το κλίμα έστω και για ένα φιλολαϊκό μέτρο, ακόμα και το πιο ανώδυνο. Αλλά και στην περίπτωση που αποφασίσουν να υψώσουν τον τόνο μέσα στη Βουλή στοχεύοντας σε λύσεις φιλολαϊκές, με ποιο τρόπο θα τις επιβάλουν, εφ’ όσον μέσα στη Βουλή τα κουκιά είναι μετρημένα, ενώ απ’ έξω από τη Βουλή καταφέρανε το αλλοτινό ζωντανό μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας και αντίστασης να το μεταβάλουν σε έρημο τοπίο…







Δεν κατάλαβαν ακόμα οι ηγέτες της Αριστεράς ότι χωρίς την στήριξή τους πάνω σε ένα ζωντανό μαχητικό λαϊκό κίνημα καταλήγουν να γίνουν άλλοθι δημοκρατικότητας, ιδιαίτερα στη σημερινή Βουλή, που βαρύνεται με σωρεία αντισυνταγματικών πράξεων και που ο μοναδικός της ρόλος είναι να κάνει Νόμους τις εντολές της Τρόικα και να τις ψηφίζει;



Τώρα ορισμένοι άρχισαν να συνέρχονται από τη μέθη της βουλευτικής εξουσίας και να διαπιστώνουν τη γύμνια τους μετά από την καταδίκη σε θάνατο του μαζικού αντιστασιακού κινήματος, δηλαδή του μοναδικού όπλου-στηρίγματος απέναντι στο φρούριο της συστημικής εξουσίας.



Οι περισσότεροι πάντως φαίνεται ότι εξακολουθούν να ονειρεύονται το φάντασμα της Κυβέρνησης της Αριστεράς αλλάζοντας ανενδοίαστα την λογική θέση ότι μια πραγματική Αριστερά δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξει με μνημόνια.



Για όσες όμως δυνάμεις αντιδρούν σ’ αυτόν τον ανιστόρητο συμβιβασμό, που όχι μόνο θα γελοιοποιήσει τους ίδιους αλλά και θα έχει ολέθριες επιπτώσεις για ό,τι έχει απομείνει ακόμα από την ελληνική αριστερά, ο καιρός δουλεύει εναντίον τους. Εάν δεν αντιδράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά, σε ένα χρόνο το πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελεί ένα ακόμα κακό όνειρο για όσους πιστέψουν ότι ο αγώνας για την εκπόρθηση της κυβερνητικής εξουσίας στην Ελλάδα της Τρόικα και του Μνημονίου είναι ένας απλός εκλογικός περίπατος.











Η Σπίθα που αποφάσισε να σταθεί έξω και ενάντια στο Σύστημα, ξεκινά μια νέα πορεία απαλλαγμένη από οργανωτικές δομές έχοντας ως βάση την δοκιμασμένη ιδεολογία της με την ξεκάθαρη στρατηγική της. Αυτή τη στιγμή το κύριο πρόβλημά μας είναι η νέα τακτική που μας επιβάλλεται από τις μεγάλες και βαθειές αλλαγές στην τακτική του αντιπάλου μας, οι οποίες εν τούτοις έχουν ένα θετικό στοιχείο: δηλαδή το γεγονός ότι οι σκοποί τους φαίνονται όλο και πιο καθαρά, ειδικά ύστερα από την επίθεση στην Κύπρο. Εάν παραβάλουμε τις Τράπεζες με βομβαρδιστικά και το πιστωτικό χρήμα με βόμβες, έχουμε μια καθαρή επανάληψη της ολοκληρωτικής καταστροφής του Βελιγραδίου στα 1941 από την αεροπορία του Γ΄ Ράιχ, γιατί οι Σόιμπλε εκείνης της εποχής θύμωσαν με τους Γιουγκοσλαύους και θέλησαν έτσι να τους τιμωρήσουν.



Αυτή η εξομοίωση των Τραπεζών, των Μνημονίων, των δόσεων και των τόκων, των ομαδικών απολύσεων και των κουρεμάτων με τα βομβαρδιστικά, τα τανκς, τις σφαίρες και τον τρόμο του Γ΄ Ράιχ πρέπει να γίνεται, έτσι ώστε ο σημερινός αόρατος πόλεμος (γιατί για πόλεμο πρόκειται και στρατιές κατοχής) να γίνεται όλο και πιο ορατός από τον λαό μας. Γιατί πιστεύω σε μεγάλο βαθμό ότι το σημερινό του μούδιασμα οφείλεται στο ότι δεν βλέπει τον ουσιαστικό χαρακτήρα μιας καθαρά πολεμικής επιχείρησης, της οποίας είναι το θύμα.







Σήμερα όλο και πιο πολλοί συνειδητοποιούν ότι ο κίνδυνος από την εισβολή των Τραπεζών είναι μεγαλύτερος από κείνον του Χίτλερ του Γ΄ Ράιχ. Τότε η διαίρεση λαών, κοινωνιών και ανθρώπων έγινε με βάση φυλετική. Τελικός στόχος υπήρξε η επικράτηση της άρειας φυλής και η μετατροπή όλων των άλλων σε ανθρώπινα υποζύγια. Ο στόχος αυτός παραμένει και σήμερα με βασικό κριτήριο τον πλούτο. Έτσι η διαίρεση θα γίνει ανάμεσα σε πλούσια κράτη-έθνη και λαούς, τους οποίους η πολιτική του «Σοκ και Δέος» θα έχει μετατρέψει σε κοινωνίες υποδεέστερες, κοινωνίες παροχής υπηρεσιών και εξυπηρετήσεων. Η χώρα μας λ.χ. μπορεί να προορίζεται να γίνει η Φλώριδα της Ευρώπης, οπότε οι κάτοικοί της είναι καταδικασμένοι να μην ξεπεράσουν από την άποψη ικανοτήτων εκείνες που χρειάζεται ένας άνθρωπος αναγκαίος και ωφέλιμος στην υπηρεσία της βιομηχανίας του τουρισμού. Όπως γκαρσόνια, μάγειροι, σωφέρ, αχθοφόροι, υπάλληλοι ξενοδοχείων, ναυτικοί και διασκεδαστές. Αναφέρομαι σε μια αισιόδοξη πιθανότητα, δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια σχέδια έχουν για τη μοίρα μας οι νέοι Άρχοντες.







Φαίνεται ότι οι λαοί-θύματα αυτής της επίθεσης έχουν αιφνιδιαστεί, δεδομένου ότι η παραπάνω προοπτική εξακολουθεί για τους πιο πολλούς να είναι ένα αποκύημα επιστημονικής φαντασίας. Και γι’ αυτό δεν έχει εκδηλωθεί ακόμα κάποια οργανωμένη αντίδραση. Γι’ αυτό ίσως να είμαστε οι πρώτοι που θα πρέπει να προτείνουμε τρόπους αντίστασης σ’ αυτή την εφιαλτική προοπτική, μιας και έχουμε αρχίσει να τη ζούμε στην καθημερινότητά μας. Όπως έχουμε ζήσει και τις αντιδράσεις του λαού μας, που αφού σε μια εποχή κορυφώθηκαν, ξαφνικά ξεφούσκωσαν, λες και το σύνολο του λαού μας δέχθηκε ένα τεράστιο ηλεκτροσόκ που τον παρέλυσε.







Θα ξεκινήσουμε μεθοδικά από την αρχή, όπως κάναμε από τον Δεκέμβρη του 2010. Όμως δεν θέλουμε να ξαναδημιουργηθούν αγανακτισμένα ρυάκια που τα πίνει το αποξηραμένο χώμα της ιδεολογικής φτώχειας και του πολιτικού αποπροσανατολισμού. Θέλουμε μικρούς χειμάρρους, ενημερωμένους και αποφασισμένους, που να γνωρίζουν προς τα πού βρίσκεται η κοίτη του μεγάλου ποταμού, για να σμίξουν τα νερά τους. Αντίσταση, Ανεξαρτησία, Εθνική και Λαϊκή Κυριαρχία. Έτσι ονομάζεται το Μεγάλο Ποτάμι που χύνεται στη θάλασσα της Ελευθερίας.







Και πάνω απ’ όλα ο Ελληνικός Λαός και η Ελλάδα των Αγώνων και του Πολιτισμού».







Πηγή: spitha-kap.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC