follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!



Μπορεί να είναι πολύ αγαπητός ηθοποιός και να έχει πολλές θαυμάστριες, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που τον έχουν κατηγορήσει ότι αντιδρά όταν τον πλησιάζουν οι θαυμαστές του, καθώς έχει καβαλήσει το καλάμι.




Αναφερόμαστε στον γοητευτικό Κιβάντς Τατλιτούγ, ο οποίος -όπως γράφει το TV BOX- σε πρόσφατη έξοδό του στην Κωνσταντινούπολη αρνήθηκε να κοιτάξει καν τον φωτογραφικό φακό θαυμάστριάς του που επιθυμούσε να βγάλει μια φώτο μαζί του.









via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE




Σύμφωνα με το CBS ο εργοδότης τους υποσχέθηκε 15% αύξηση, αν κάνουν το λογότυπο της εταιρείας τατουάζ στο σώμα τους!...







Μάλιστα ήδη 40 από τους 800 συνολικά υπαλλήλους χτύπησαν το λόγκο της εταιρίας πάνω τους.



Ο εργοδότης δεν επιβάλει ούτε το μέγεθος ούτε το σημείο του τατουάζ. Για παράδειγμα η Brooke Koropatnick δήλωσε πως το έκανε πίσω από αυτί της. Για τους περισσότερους βέβαια κίνητρο ήταν η αύξηση. Ο Adam Altman βλέπει έναν ακόμη λόγο "αν το έχω στο χέρι μου, θα μου θυμίζει ότι πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά", δήλωσε.



Μάλιστα, όλα αυτά ξεκίνησαν από έναν συνάδελφό τους. Όπως είπε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Anthony Lolli , πρώτος έκανε τατουάζ το λογότυπο της εταιρείας ένας υπάλληλος με δική του απόφαση. Όταν το αποκάλυψε στον εργοδότη του, αυτός εμπνεύστηκε να επεκτείνει το σχέδιο και στους άλλους υπαλλήλους.



Η εταιρεία καλύπτει το κόστος του τατουάζ που είναι περίπου 300 δολάρια.









Πηγή: Time





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos



Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται τέτοια επέμβαση σε παιδί, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η μικρή γεννήθηκε χωρίς τραχεία και οι γιατροί κατάφεραν να «κατασκευάσουν» ένα όργανο χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα από τον μυελό των οστών του κοριτσιού, τα οποία καλλιέργησαν σε ειδικό πλαστικό σωλήνα.







Τα κύτταρα αυτά πολλαπλασιάστηκαν πολύ γρήγορα στο εργαστήριο σχηματίζοντας μια καινούργια τραχεία αρτηρία σε λιγότερο από μια εβδομάδα.







Το παιδί γεννήθηκε το 2010 στη Νότια Κορέα. Ο πατέρας της είναι Καναδός και η μητέρα της Νοτιοκορεάτισσα. Έχει μια τετράχρονη αδελφή. Από την ημέρα της γέννησής της έζησε σε νοσοκομείο της Σεούλ, αφού δεν μπορούσε να αναπνεύσει, να τραφεί ή να καταπιεί. Οι γιατροί δεν της έδιναν καμία πιθανότητα να επιζήσει.







Χειρουργήθηκε στις 9 Απριλίου στο νοσοκομείο Πεόρια του Ιλινόις και η επιτυχημένη επέμβαση ανακοινώθηκε την Τρίτη. Η μεταμόσχευση της τραχείας μήκους 7,62 εκατοστών διήρκεσε εννιά ώρες. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η τραχεία λειτουργεί κανονικά και η μικρή θα μπορέσει να επιστρέψει σπίτι της και σε μια φυσιολογική ζωή.







"Το εκπληκτικό με αυτό το θαύμα είναι πως η μεταμόσχευση όχι μόνο της έσωσε τη ζωή, αλλά θα της επιτρέψει να τρώει και καταπίνει και να μιλά όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της", τόνισε ο επικεφαλής των χειρουργών Δρ Πάολο Μακιαρίνι από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης.




Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



news247.gr




via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82










perierga.gr - Απίθανες εικόνες κάτω από τα κύματα!

Απίθανες εικόνες κάτω από τα κύματα!



perierga.gr - Απίθανες εικόνες κάτω από τα κύματα! Όταν ο φωτογράφος Mark Tipple φωτογράφιζε τα μεγάλα κύματα στους ωκεανούς του κόσμου πάντα είχε την απορία πώς ήταν οι συνθήκες κάτω από το νερό. Στο εσωτερικό των τεράστιων κυμάτων την ώρα που ένας κολυμβητής αποφασίζει να κάνει μια βουτιά από ψηλά.Κάπως έτσι του ήρθε η ιδέα ενός «Underwater Project», όπως είναι και ο τίτλος που έδωσε στη συλλογή των υποβρύχιων φωτογραφιών που τράβηξε στα νερά της Αυστραλίας. «Βουτώντας σε μεγάλα κύματα χάνεται η αίσθηση της κατεύθυνσης και δημιουργείται ένας μικρός πανικός αναζήτησης αέρα. Αυτό είναι ναι μεν τρομακτικό αλλά αποτελεί συγχρόνως και μια συναρπαστική εμπειρία, ιδίως από φωτογραφική άποψη…perierga.gr - Απίθανες εικόνες κάτω από τα κύματα! perierga.gr - Απίθανες εικόνες κάτω από τα κύματα! …Λίγοι κολυμβητές επιλέγουν να ανοίξουν τα μάτια τους βουτώντας στα ισχυρά κύματα και ακόμα λιγότεροι σκέφτονται να μπορούσαν να απαθανατίσουν τη στιγμή. Ανάμεσα σε αυτούς τους λιγότερους είμαι και εγώ», εξηγεί ο Mark. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και οι φωτογραφίες ασυνήθιστες, καθώς μέσα στα κύματα, στο εσωτερικό του νερού τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από όταν τα ίδια κύματα φωτογραφίζονται από την ξηρά.http://perierga.gr/





perierga.gr - Απίθανες εικόνες κάτω από τα κύματα!

perierga.gr - Απίθανες εικόνες κάτω από τα κύματα!

perierga.gr - Απίθανες εικόνες κάτω από τα κύματα!

perierga.gr - Απίθανες εικόνες κάτω από τα κύματα!



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1



Θύμα ληστείας από δύο ανήλικες Ρουμάνες οι οποίες τον χτύπησαν για να του αρπάξουν 700 ευρώ που είχε στην τσέπη του, έπεσε ο γνωστός έμπορος δερματίνων ειδών στην Πάτρα.






Oι δύο ανήλικες μπήκαν μέσα στο κατάστημά του, τον οδήγησαν στο βάθος και αφού τον έριξαν κάτω άρχισαν να τον χτυπούν!


Η μία του άρπαξε 700 ευρώ που είχε στην τσέπη του παντελονιού του ενώ η άλλη τον χτυπόύσε με ένα ξύλο.


Ο 75χρονος τραυματίστηκε, ευτυχώς όμως η υγεία του δεν κινδυνεύει.


Οι δύο Ρουμάνες έφυγαν τρέχοντας και μάλιστα η μία μισόγuμνη, αφού ο ηλικιωμένος την κρατούσε από την μπλούζα και εκείνη για να ξεφύγει την έβγαλε και απομακρύνθηκε φορώντας μόνο το εσώρουχο



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91




To καλό -όπως ήθελε να φαίνεται- κορίτσι, η Reese Witherspoon, συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα για άσεμνη συμπεριφορά.



Η ίδια ήταν υπό την επήρεια αλκόολ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα επεισόδιο που γκρέμισε το καλό της προφίλ.


Πριν από μερικές ώρες κυκλοφόρισε το βίντεο από την κάμερα του περιπολικού που έγραφε εκείνη την ώρα και όπως θα διαπιστώσετε η 37χρονη Reese βρίσκεται εκτός ελέγχου!




via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE




Από φέτος το καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Αύγουστου θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια οικονομικής κόπωσης και κρίσης σε πέντε χώρες, σύμφωνα με άρθρο του οικονομολόγου του Ινστιτούτο Strategy Economics, Μάθιου Λιν για λογαριασμό της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τον εν λόγω οικονομολόγο, οι επενδυτές σε αυτές τις χώρες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί μιας και κάθε μία από αυτές μπορεί να αποτελέσει η αφετηρία για μία νέα οικονομική κατάρρευση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι χώρες αυτές είναι η Τουρκία, η Γερμανία, η Σλοβενία, η Συρία και η Ιταλία.



Σχετικά με την Τουρκία, το δημοσίευμα αναφέρει πως με τους μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης που διαθέτει αποτελεί μία σημαντική οικονομία τα τελευταία χρόνια και με στρατηγική θέση ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία. Ωστόσο, οι ρυθμοί αυτοί τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει και πέφτουν με τρομερή ταχύτητα, επηρεασμένοι από την βαθιά ύφεση που πλήττει την Ευρωζώνη. Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά πως η ανάπτυξη μέσα στο τελευταίο τρίμηνο μειώθηκε κατά 1,7% διπλάσιο ποσοστό από αυτό που προέβλεπαν. Ο οικονομολόγος μάλιστα Μάθου Λιν αναφέρει πως σε μία κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας, οι αγορές θα συνθλιβούν.

Η δεύτερη χώρα που αναφέρεται το δημοσίευμα είναι η Σλοβενία. Όπως σημειώνεται η εισροή κεφαλαίων μετά την ένταξή της χώρας στη νομισματική ένωση προκάλεσε μία δανειακή φούσκα, με τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται να ξεπερνούν το 20%. Σε περίπτωση που η Σλοβενία αποδειχθεί μία ανάλογη περίπτωση με την Κύπρο με τους καταθέτες να αναγκάζονται να αποχωρήσουν, τότε αυτό θα έχει ντόμινο επιπτώσεων σε Ιταλία και Ισπανία! Μάλιστα, χαρακτηριστικά ο κ. Λιν αναφέρει πως εάν φύγουν οι καταθέτες από τη Σλοβενία όπως στην Κύπρο, τότε θα υπάρξει τραπεζική κρίση σε Ιταλία και Ισπανία και ολόκληρη η παγκόσμια αγορά θα βιώσει τον απόλυτο πανικό!

Η τρίτη χώρα που μπορεί να αποτελεί την ατμομηχανή της Ευρώπης, αλλά μπορεί να γίνει ευάλωτη στην κρίση είναι η Γερμανία. Όπως αναφέρεται στο άρθρο εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης στην ευρωζώνη η γερμανική οικονομία επιβραδύνει απότομα! Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τις εκλογές που ίσως να μην έχουν ξεκάθαρο νικητή, αναμένεται να φοβίσουν τους επενδυτές που εάν νιώσουν ότι υπάρχει αδιέξοδο θα λειτουργήσουν σπασμωδικά!

Στην περίπτωση της Συρίας, ο οικονομολόγος σημειώνεται πως ο λαός πλήττεται από τον εμφύλιο και υπό αυτές τις συνθήκες και με την απουσία προοπτικής για εξομάλυνση της κατάστασης, η αγορά της χώρας θα συνεχίσει να βυθίζεται.

Τέλος, για την Ιταλία με τον σχηματισμό κυβέρνησης υπήρξε ένα θετικό μήνυμα προς τις αγορές. Ωστόσο αν και στο άρθρο πλέκει το εγκώμιο τουι νέου πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα, ο οικονομολόγος μιλάει για τον Μπερλουσκόνι που αποτελεί αγκάθι, σημειώνοντας πως ο Καβαλιέρε ανά πάσα στιγμή μπορεί να βγάλει τον ιταλό πρωθυπουργό από την πρίζα.



newsit.gr



via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82



Γνωρίστε μια 70χρονη η οποία φαίνεται να έχει βρει το μυστικό της αιώνιας νεότητας, μόνο που αυτό δεν έχει να κάνει με χρήση αυξητικών ορμονών ή υποβολή σε πλαστικές εγχειρήσεις.






Η Annette Larkins δεν φαίνεται μια μέρα πάνω από 40 ετών, χάρη στην διατροφή και τρόπο ζωής που διατηρεί. Φαίνεται τόσο νέα που οι άνθρωποι όταν είναι έξω με τον 54χρονο σύζυγό της νομίζουν ότι είναι κόρη του, αλλά υποθέτω ότι αυτός δεν έχει παράπονο γι' αυτό...


Η Larkins λέει ότι το μυστικό για την ομορφιά της βρίσκεται πρώτα απ' όλα στην διατροφή της ως φυτοφάγος, που αποτελείται από βιολογικά λαχανικά, φρούτα, σπόρους και ξηρούς καρπούς που καλλιεργούνται στο δικό της κήπο, τον οποίο αποκαλεί «πηγή της νεότητας». Η γυναίκα δεν αγγίζει τίποτα που έχει μαγειρευτεί. Και ένα άλλο περίεργο πράγμα που κάνει είναι η συλλογή των ομβρίων υδάτων, για να ποτίζει τον κήπο της, αλλά και για να πίνει. Όμως, η κάτοικος του Μαϊάμι-Dade County, Florida, δεν είχε πάντα έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Στην πραγματικότητα κατανάλωνε κρέας τακτικά, αφού ο σύζυγός της είχε στην κυριότητά του ένα εργοστάσιο κρέατος στη δεκαετία του 1960. Τότε ήταν που αποφάσισε να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες της για πάντα. Και ήταν μια καλή απόφαση τελικά! Απλά κοιτάξτε την!


Όταν ξεκίνησε, η κα Larkins ήθελε απλά να βελτιώσει λίγο την υγεία της και ποτέ δεν περίμενε ότι θα μοιάζει με μια 40χρονη στην ηλικία των 70 ετών. Στα 27 αυτά χρόνια που τρώει ωμά φαγητά, η κα Larkins έχει γράψει δύο βιβλία που ονομάζονται "Ταξίδι στην Υγεία" μαζί με ένα DVD που περιέχει όλα τα μυστικά της υγιεινής της διατροφής. Ο σύζυγός της, ο κ. Larkins, εύχεται και ο ίδιος να είχε ακολουθήσει το παράδειγμά της, γιατί τώρα φαίνεται πολύ γέρος και, επίσης, πάσχει από διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση. Παίρνει συνταγογραφούμενο φάρμακο κάθε μέρα, αλλά η Annette δεν έχει πάρει καν ασπιρίνη.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91



Μπορούμε να βελτιώσουμε την μνήμη μας σφίγγοντας μόνο για μερικά δευτερόλεπτα τα χέρια μας σε γροθιές σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.






Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μονκλέρ, στο Νιου Τζέρσι των Η.Π.Α κατέδειξαν πώς, όταν σφίγγουμε τις γροθιές μας ενεργοποιείται μια συγκεκριμένη περιοχή στον εγκέφαλο που σχετίζεται με την μνήμη.


Σε έρευνα που έκαναν οι Αμερικανοί ψυχολόγοι σε 50 ενήλικες διαπίστωσαν ότι σφίγγοντας το δεξί χέρι για 90 δευτερόλεπτα υπήρχε βελτίωση στην διαδικασία απομνημόνευσης ενώ σφίγγοντας το αριστερό υπήρχε βελτίωση στην ανάκληση της μνήμης.


Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLoS ONE, οι απλές σωματικές κινήσεις μπορούν να βελτιώσουν την μνήμη αλλάζοντας προσωρινά τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου.


"Το σφίξιμο στο δεξί χέρι πριν την εκμάθηση πληροφοριών και το σφίξιμο στο αριστερό αμέσως πριν την επαναφορά τους στο μυαλό σας, φαίνεται ότι μπορούν να βελτιώνουν την μνήμη σας", ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της έρευνας Ρουθ Πρόπερ.


Ωστόσο, όπως ανέφεραν οι ερευνητές, χρειάζεται περισσότερη διεργασία και έρευνα για να είναι σίγουροι για τα αποτελέσματα.


Μια μελλοντική έρευνα μάλιστα θα μπορούσε να εξετάσει κατά πόσον σφίξιμο χεριών μπορεί επίσης να βελτιώσει άλλες ψυχικές διεργασίες, όπως για παράδειγμα τις λεκτικές ικανότητες καθώς και την θύμηση λέξεων ή εικόνων.


Ο καθηγητής Νέιλ Μπέργκες του Πανεπιστημίου College του Λονδίνου είπε ότι, απαιτείται μια μεγαλύτερη μελέτη σχετικά με το σφίξιμο των χεριών και την επίδραση του στην μνήμη, που να περιλαμβάνει σαρώσεις του εγκεφάλου για να παρατηρηθεί διεξοδικά η ροή του αίματος προς τα αριστερά ή δεξιά ημισφαίρια του εγκεφάλου.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91




Καθήκοντα εξερευνητή των παγετώνων της Γροιλανδίας θα αναλάβει το GROVER: πρόκειται για ένα ρομποτικό όχημα- τανκ (Greenland Rover/ Goddard Remotely Operated Vehicle for Exploration and Research) το οποίο θα περιπλανηθεί στις....







παγωμένες ερημιές, συλλέγοντας δείγματα και κάνοντας μετρήσεις για λογαριασμό των επιστημόνων που μελετούν τις αλλαγές στους παγετώνες.



Το GROVER είναι ένα ρομπότ το οποίο κινείται με ηλιακή ενέργεια και είναι εφοδιασμένο με ραντάρ ικανό να «βλέπει» μέσα στο έδαφος, μελετώντας τον τρόπο συσσώρευσης του χιονιού. Η κατάσταση του παγετώνα της Γροιλανδίας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τον επιστημονικό κόσμο, καθώς το καλοκαίρι του 2012 οι υψηλότερες του αναμενομένου θερμοκρασίες προκάλεσαν τήξη στο 97% της επιφάνειας του παγετώνα. Οι επιστήμονες του Goddard Space Flight Center της NASA, χάρη στο GROVER, θα έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά από το συγκεκριμένο φαινόμενο.



Οι δοκιμές του GROVER ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν ως τις 8 Ιουνίου, στο υψηλότερο σημείο της Γροιλανδίας. Τότε θα φτάσει στην περιοχή ένα άλλο ρομπότ, το Cool Robot, που έχει αναπτυχθεί στο Dartmouth College. Γενικότερα, οι έρευνες στους πόλους με ρομποτικά «rovers» κοστίζουν σαφώς λιγότερο από ό,τι οι αντίστοιχες με τις συνήθεις πλατφόρμες, δηλαδή δορυφόρους και αεροσκάφη.







Κάτι αξιοσημείωτο στην περίπτωση του GROVER είναι ότι αναπτύχθηκε μεταξύ το 2010 και του 2011 από ομάδες φοιτητών μου συμμετείχαν σε θερινές δραστηριότητες μηχανολογικής εκπαίδευσης στο Goddard. Οι φοιτητές ενδιαφέρθηκαν για την κατασκευή ενός οχήματος και απευθύνθηκαν στη Λώρα Κένιγκ, παγετωνολόγο του κέντρου και πλέον επιστημονική σύμβουλο του προγράμματος. «Ρομπότ σαν το GROVER μας δίνουν ένα νέο εργαλείο για τις μελέτες των παγετώνων» λέει σχετικά.



Τα δεδομένα τέτοιου είδους συνήθως συλλέγονται από ραντάρ που μεταφέρονται από snowmobiles και αεροσκάφη- η πρόταση εγκατάστασης ραντάρ σε rover ήταν ιδέα της Κένιγκ. Στο πρόγραμμα συνέδραμε και ο Χανς Πίτερ Μάρσαλ, παγετωνολόγος του Boise State University.



Το ρομποτικό «πολικό τανκ» της NASA έχει ύψος περίπου δύο μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών συλλεκτών του. Το βάρος του είναι περίπου 360 κιλά και τροφοδοτείται πλήρως από ηλιακή ενέργεια. Ξεκινώντας από τον ερευνητικό σταθμό Summit Camp του National Science Foundation, θα κινείται με ταχύτητα 2 χιλιομέτρων ανά ώρα. Από τη στιγμή που ο ήλιος δεν εξαφανίζεται ποτέ από τον ορίζοντα κατά το αρκτικό καλοκαίρι, το GROVER θα είναι σε θέση να δουλεύει ασταμάτητα, συλλέγοντας περισσότερα στοιχεία από ό,τι ένας άνθρωπος σε όχημα.



«Πιστεύουμε πως είναι πραγματικά ισχυρό» λέει ο Γκάμπριελ Τρίσκα, μεταπτυχιακός φοιτητής του Boise State University που ανέπτυξε το λογισμικό του GROVER. «Το ρομπότ θα μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε στον κόσμο, και εμείς θα μπορούσαμε να το ελέγχουμε από οπουδήποτε».



Ο Μάικλ Κομπέριεϊτ, πρώην μηχανικός της NASA και μάνατζερ του Engineering Boot Camp του Goddard, παρομοίασε την αποστολή με τις αποστολές οχημάτων στο Διάστημα: «Το GROVER είναι ακριβώς όπως ένα διαστημόπλοιο, αλλά πρέπει να λειτουργεί στο έδαφος. Πρέπει να επιβιώσει χωρίς επιτήρηση για μήνες σε ένα εχθρικό περιβάλλον, με λίγες εντολές για να διαπιστώνουν την κατάστασή του και να του δίνουν οδηγίες σχετικά με την αντιμετώπιση καταστάσεων στις οποίες βρίσκεται».



πηγή: Ναυτεμπορικη



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1










Οι ημικρανίες οφείλονται σε γονίδια

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχουν γονίδια που προκαλούν τόσο επιληπτικές κρίσεις όσο και αλλεπάλληλες ημικρανίες. Μια νέα αμερικανική έρευνα διαπίστωσε ότι ένα οικογενειακό ιστορικό επιληψιών αυξάνει τις πιθανότητες σοβαρών πονοκεφάλων. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι οι επιληπτικοί έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό να παθαίνουν ημικρανίες, αλλά δεν ήταν σαφές κατά πόσο αυτό οφειλόταν σε κοινό γενετικό υπόβαθρο - μια αιτιολογία που φαίνεται να ενισχύει τελικά η νέα έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Μέλοντι Γουινάουερ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Κολούμπια των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα επιληψίας "Epilepsia", σύμφωνα με το BBC, ανέλυσαν τις περιπτώσεις 500 οικογενειών από διάφορες χώρες, που περιλάμβαναν στους κόλπους τους δύο ή περισσότερα μέλη με επιληψία.

Μπόρεσαν έτσι να διαπιστώσουν ότι οι άνθρωποι με τρεις ή περισσότερους στενούς συγγενείς με επιληψία έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα να παθαίνουν ημικρανίες (με αύρα). Η ημικρανία με αύρα είναι μια σοβαρή μορφή πονοκεφάλου, που συνοδεύεται από λάμψεις, προσωρινή απώλεια όρασης, διαταραχή του λόγου και άλλα συμπτώματα. «Η μελέτη μας αποκαλύπτει μια ισχυρή (κοινή) γενετική βάση για την ημικρανία και την επιληψία, επειδή η συχνότητα ημικρανιών αυξάνεται μόνο στους ανθρώπους που έχουν στενούς (και όχι μακρινούς) συγγενείς με επιληψία» δήλωσε η Γουινάουερ. Η καλτερη κατανόηση των γενετικών δεσμών ανάμεσα στην επιληψία και άλλες παθήσεις, όπως η ημικρανία, ελπίζεται ότι μελλοντικά θα βοηθήσει στην βελτιωμένη διάγνωση και θεραπεία αυτών των διαταραχών που συνυπάρχουν σε ένα άνθρωπο, ιδίως αν εντοπιστούν συγκεκριμένα γονίδια, οπότε η φαρμακευτική αγωγή θα γίνει πιο στοχευμένη. Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7



Μοιάζουν σαν να είναι δίδυμες αδερφές, και αυτό, της αποφέρει τεράστια κέρδη κάθε χρόνο!





Η 25χρονη Μικαέλα Γουίκς, είναι σωσίας της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, με αποτέλεσμα, να παρατήσει την προηγούμενη εργασία της σε καφετέρια, και να αφοσιωθεί στις παραστάσεις που δίνει, μιμούμενη την ποπ σταρ.


Μάλιστα, αυτή της η απασχόληση, της αποδίδει κάθε χρόνο, πάνω από 350.000 ευρώ εισόδημα! Βέβαια, και εκείνη, έχει προβεί σε αρκετά έξοδα, ώστε να μπορέσει να μιμηθεί κάθε συνήθεια της αγαπημένης της σταρ, αγοράζοντας, αρχικά, τα ίδια αμάξια με εκείνη (Ένα Audi TT, ένα Toyota MR2 και μία Mercedes SLK), ενώ έχει στην κατοχή και δύο σπίτια.


Η κάθε της πριβέ εμφάνιση, μπορεί να χρεωθεί μέχρι και 5.000 ευρώ, και η ίδια δηλώνει για αυτό: «Νιώθω ευλογημένη που μοιάζω με την Μπρίτνεϊ και μπορώ να απολαμβάνω τη ζωή μου. Αγόρασα το πρώτο μου σπίτι όταν ήμουν, μόλις, 19 ετών. Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι, και μεγαλύτερης ηλικίας, μένουν με τους γονείς τους».






via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Ο Γιάννης Πάριος είναι ο τραγουδιστής του έρωτα και της αγάπης, και ένας από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες στην ελληνική μουσική....



Ο Πάριος εμφανίστηκε στο τραγούδι το 1969 ωστόσο λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν τότε ότι η φωνή αυτή θα συνδεόταν με μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του πενταγράμμου και πως θα γινόταν ένας από τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστές με εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων.



Όσο για την ηλικία του; Δείτε ακριβώς από κάτω!











mychannel.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


20130503-184229.jpg ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σε βόμβα θανάτου έχει μετατραπεί το νεκροτομείο που ανήκει στην Ιατροδικαστική υπηρεσία της Αθήνας και βρίσκεται…ακριβώς δίπλα από το...

Λαϊκό Νοσοκομείο, στο Γουδί.



Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του directnews.gr, πριν από λίγες μέρες έχασε τη ζωή του από φυματίωση, που όπως όλα δείχνουν κόλλησε από «αζήτητο πτώμα» ο 62χρονος υπάλληλος Ν.Α., ενώ με μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης βρέθηκε να πάσχει και μία υπάλληλος του νεκροτομείου, η οποία βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.



Ωστόσο, το σοβαρό αυτό γεγονός κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό από το υπουργείο Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι που επισκέπτονται το νεκροτομείο (συγγενείς νεκρών που νεκροτομούνται, υπάλληλοι γραφείων κηδειών κ. ά.) να κινδυνεύουν, αφού η συγκεκριμένη νόσος μεταδίδεται, όταν τα άτομα τα οποία νοσούν, βήχουν, φτερνίζονται, ή ακόμα και με τα σταγονίδια του σάλιου όταν ομιλούν.



Επειδή με την υγεία και ακόμα περισσότερο με τη ζωή των ανθρώπων δεν μπορεί να παίζει οποιοσδήποτε, προκειμένου να συγκαλύψει τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας του μεγαλύτερου νεκροτομείου της χώρας, θα πρέπει το υπουργείο Δικαιοσύνης να δώσει άμεσες και πειστικές εξηγήσεις για το τεράστιο αυτό θέμα.

olympia.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Εκθεση με την οποία συμβάλει στη βελτίωση του κλίματος στην Ελλάδα και ενισχύει την κυβερνητική στρατηγική για αναστροφή του...

αρνητικού οικονομικού και επενδυτικού κλίματος δημοσίευσε η Κομισιόν. Κεντρικό σημείο είναι η επιβεβαίωση της πρόβλεψης για επιστροφή σε αναπτυξιακή τροχιά το 2014, οριοθετωντας το 2013 ως το τελευταίο έτος ύφεσης. Η επισημοποίηση της πρόβλεψης για τερματισμό της ύφεσης αναμένεται να αποτελέσει κεντρικό πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση Σαμαρά, με το οποίο θα επιχειρήσει να πείσει επιχειρηματίες και αγορές ότι οι πολιτικές έχουν αποδώσει και η κατάσταση αλλάζει.



Σε πολιτικό επίπεδο οι προβλέψεις ασυτές σε συνδυασμό με την υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων θα αποτελέσουν τη βάση της αντεπίθεσης της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα αποτελέσουν το επισφράγισμα της πολιτικής επικυριαρχίας Σαμαρά απέναντι στους κκ Βενιζέλο και Κουβέλη.



Μόνο μελανό σημείο παραμένει η υψηλή ανεργία που παραμένει στο 27%, όπου αν και καταγράφονται ενδείξης υποχώρησης του ρυθμού αύξησης, εν τούτοις για να δωθεί το μήνυμα αναστροφής της τάσης στην κοινωνία θα περάσει καιρός. Σε αυτό το χρονικό διάστημα όμως η κυβέρνηση θα παραμείνει υπό ασφυκτική κοινωνική πίεση και οι εντάσεις θα είναι καθημερινό φαινόμενο καθώς η σωρευμένη πίεση από την ύφεση έχει πλήξη καίρια τις κοινωνικές δομές και τη συνοχή του συστήματος,



Στα αρνητικά προσμετράται και το διαρκώς αυξανόμενο κόστος παροχής των υπηρεσιών του Δημοσίου, όπως η υγεία, πλήττοντας τους εξαθλιωμένους πολίτες και αυξάνοντας το χάσμα και τις ανισότητες.



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το timing που επελέγη από το Μαξίμου για την αρχή της "στροφής" της οικονομίας και την αλλαγή του κλίματος, καθώς οι μέρες αυτές έχουν περιορίσει την πολιτική ατζέντα στα άκρως απαραίτητα ενώ σημειολογικά χρησιμοπιούνται οι ημέρες κατάνυξης και εν συνεχεία η Ανάσταση για να υποδηλώσουν την αποτελεσματικότητα της πίστης στις πολιτικές.



Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν προβλέπεται ανάκαμψη στο τέλος του 2013 και ανάπτυξη 0,6% το 2014 για την Ελλάδα. Παράλλλα η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και η προώθηση των διαδικασιών για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ δίνουν το μήνυμα της αλλαγής και αποδεικνύουν την απαραίτητη πολιτική βούληση.



Στην έκθεσή της για τη χώρα μας, η Κομισιόν επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι το 2013 ήταν το έκτο συνεχές έτος ύφεσης, η ανάκαμψη αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του χρόνου, χάρη στην τόνωση της εμπιστοσύνης και τη βελτίωση της ρευστότητας.



Σύμφωνα με την Επιτροπή, παρά την ύφεση η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα βασίζεται κυρίως στην εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων, στην αξιοπιστία των μεταρρυθμίσεων που εγκρίθηκαν πρόσφατα, καθώς και στα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.



Στο θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί, συμβάλλουν επίσης η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η επιστροφή των καταθέσεων.



Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η ύφεση θα συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα, φτάνοντας το 2013 στα επίπεδα του 4,2%.



Το επόμενο βήμα της κυβερνητικής πολιτικής μετά την εμπέδωση θετικού κλίματος στην οικονομία είναι η υλοποίηση της δέσμευσης για νέο κούρεμα χρέους, το οποίο σύμφωνα με τη Deutsche Bank θα πλήξει τον επίσημο τομέα (OSI).









via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




Εξοργισμένος ο πατέρας της 12χρονης που δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο κατά την απόπειρα επίθεσης κατά του δημάρχου Αθηναίων απευθύνεται στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή ρωτώντας τον για ποιο λόγο έδωσε μπουνιά στο παιδί.



Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο βουλευτής κινούμενος κατά του δημάρχου χτύπησε ένα 12χρονο κορίτσι.


«Το παιδί τι σου φταίει; Στο παιδί πήγες και έδωσες μπουνιά; Για πήγαινε δες το τώρα», φώναξε ο πατέρας της 12χρονης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Γερμενής του απάντησε: «Δε χτύπησα κανένα παιδί».


Δείτε το βίντεο:






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Ακόμα και οι άνθρωποι της showbiz έχουν ανάγκη από την βοήθεια του Θεού.



Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις επώνυμων, οι οποίοι έχουν αφήσει τις ελπίδες τους στον Θεό και τα έχουν καταφέρει. Ο καθένας ξεχωριστά βίωσε τον δικό του Γολγοθά, τον οποίο ξεπέρασε με την πίστη του. Ο ...





Νίκος Κουρκούλης έχει μιλήσει πολλές φορές για την σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του. «Ήταν ένα καρκίνωμα στην κεφαλή του παγκρέατος. Δύσκολη περίπτωση. Πήγα στο Άγιο Όρος με παρότρυνση δυο φίλων μου, Μεγάλη Εβδομάδα. Μέσα στο καράβι συναντήθηκα τυχαία με τον γιατρό που θα με χειρουργούσε στην Αμερική. Έμεινα στη σκηνή μέχρι την Κυριακή του Πάσχα και όταν επέστρεψα στην Αθήνα για τον τρίτο κύκλο των εξετάσεων , ήταν πεντακάθαρες», είχε δηλώσει ο τραγουδιστής. Η Ειρήνη Μερκούρη πριν μερικούς μήνες πέρασε ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της και υποβλήθηκε σε δυο χειρουργεία. Η τραγουδίστρια είχε αποκαλύψει ότι είχε δει στον ύπνο της τον Άγιο Δαβίδ, ο οποίος την ξύπνησε. Η Τζέσυ Παπουτσή έχει μιλήσει για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε με την υγεία της. Η ηθοποιός είχε αποκαλύψει ότι είχε αφήσει την ζωή της στο θέλημα του Θεού και τα κατάφερε. Η Άντζελα Δημητρίου κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα. Η ίδια έχει πει ότι τότε είχε δει μπροστά της την Παναγία, η οποία της μίλησε και της είπε ότι όλα θα πάνε καλά. Ο Μανώλης Κονταρός ανήμερα της γιορτής του Αγίου Σπυρίδωνα είχε ένα σοβαρό ατύχημα , που λίγο έλειψε να του στοιχίσει την ζωή. Ο τραγουδιστής σήμερα στέκεται όρθιος στα πόδια του και πιστεύει ότι ο Άγιος τον βοήθησε και γι’ αυτό τον λόγο έχτισε ένα εκκλησάκι στην αυλή του σπιτιού του. Ο Νίκος Αναδιώτης πιστεύει στον Θεό και δεν το κρύβει. Ο ηθοποιός έχει γλιτώσει τρεις φορές από τροχαίο και πιστεύει ότι ο Θεός τον προστατεύει. Τέλος, ο Θανάσης Ευθυμιάδης κατά την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος έχει αποκαλύψει ότι έχει βιώσει ένα εσωτερικό θαύμα που του έχει αλλάξει την ζωή.



πηγή: http://www.gossip-tv.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip



Την ώρα που οι ιδιοκτήτες ακινήτων τραβούν τα μαλλιά τους με τα χρήματα που θα πρέπει να καταβάλλουν για τα σπίτια τους μέσω του φόρου ακινήτων και οι ιδιοκτήτες ΙΧ που καλούνται να πληρώσουν φόρο πολυτελείας (για τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα), αλλά και τέλη κυκλοφορίας, έρχεται σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας που παρέχει πρωτοφανή «φοροασυλία» στους ιδιοκτήτες μεγάλων σκαφών αναψυχής.






Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για τα «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» εξαιρούνται από φόρο πολυτελείας τα μηχανοκίνητα σκάφη κάτω των 10 μέτρων ή τα ιστιοπλοϊκά μήκους κάτω των 15 μέτρων. Στο υπουργείο Ναυτιλίας υποστηρίζουν πως η ελάφρυνση αυτή για τους σκαφάτους έρχεται επειδή οι ιδιοκτήτες σκαφών θα έχουν την υποχρέωση να καταβάλλουν τέλος παραμονής και πλόων.



Ετσι η επιβάρυνση που προκύπτει είναι περίπου 100 ευρώ ανά μέτρο για σκάφη 11 και 12 μέτρων, η αξία των οποίων ωστόσο αποτιμάται σε δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.



Με μία πρόχειρη ανάγνωση σε αγγελίες μεταχειρισμένων σκαφών (ούτε καν καινούργιων) θα διαπιστώσει κανείς πως για την αγορά ενός δεκάμετρου σκάφους (πολυεστερικό) του 2007, το οποίο έχει δύο κινητήρες 310 ίππων ο καθένας θα πρέπει να δαπανήσει το ποσό των 145.000 ευρώ, χρήματα με τα οποία αγοράζει κανείς διαμέρισμα. Ο επίδοξος καπετάνιος όμως για την αγορά αυτή δεν θα βάλει το χέρι στην τσέπη ενώ ο ιδιοκτήτης σπιτιού θα βλέπει να πέφτουν βροχή τα χαράτσια, αφού θα πληρώσει πάνω από 1.500 ευρώ.



Συνεχίζοντας την ανάγνωση στις αγγελίες για την αγορά ενός μεταχειρισμένου φουσκωτού δέκα μέτρων του 2007 με δύο κινητήρες των 300 ίππων θα χρειαστεί να δώσει 70.000 ευρώ, για το οποίο όμως δεν θα φορολογηθεί. Την ίδια ώρα με το μισό ποσό ή ακόμα και με μικρότερο μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα αυτοκίνητο 2.000 και να πρέπει να πληρώσει και ακριβά τέλη (τα αντίστοιχα τέλη παραμονής και πλόων για τα σκάφη) αλλά και φόρο πολυτελείας. Συγκεκριμένα με 35.000 ευρώ μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο σπορ αυτοκίνητο 2.000, για το οποίο θα πληρώσει 660 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας.



Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση αρχικά είχε επιβάλει φόρο πολυτελείας στα σκάφη, ωστόσο μετά τις πρώτες αντιδράσεις τον απέσυρε, υποσχόμενη ότι θα τον επαναφέρει με νεότερο πιο ολοκληρωμένο νομοσχέδιο.



Το Τέλος Παραμονής και Πλόων υπολογίζεται ανάλογα με το μήκος του πλοίου ως εξής:

για τα επόμενα δύο μέτρα, (ήτοι 10,01 έως 12 μέτρα), εκατό (100) ευρώ ανά μέτρο

για τα επόμενα τρία μέτρα, (ήτοι 12,01 έως 15 μέτρα), διακόσια (200) ευρώ ανά μέτρο,

για τα επόμενα πέντε μέτρα (ήτοι 15,01 έως 20 μέτρα), διακόσια πενήντα (250) ευρώ ανά μέτρο,

για τα επόμενα πέντε μέτρα (ήτοι από 20,01 έως 24 μέτρα), τριακόσια πενήντα (350) ευρώ ανά μέτρο,

για τα επόμενα μέτρα από 24,01 και άνω, τετρακόσια (400) ευρώ ανά μέτρο

Το Τέλος Παραμονής και Πλόων επιβάλλεται επίσης σε ιστιοφόρα ιδιωτικά πλοία αναψυχής ολικού μήκους άνω των δώδεκα (12) μέτρων.

Το Τέλος Παραμονής και Πλόων υπολογίζεται ανάλογα με το μήκος του πλοίου ως εξής:

για τα επόμενα τρία μέτρα, (ήτοι 10,01 έως 15 μέτρα), εκατό (100) ευρώ ανά μέτρο,

για τα επόμενα πέντε μέτρα, (ήτοι 15,01 έως 20 μέτρα), διακόσια (200) ευρώ ανά μέτρο,

για τα επόμενα τέσσερα μέτρα (ήτοι 20,01 έως 24 μέτρα), τριακόσια (300) ευρώ ανά μέτρο,

για τα επόμενα μέτρα 24,01 και άνω, τετρακόσια (400) ευρώ ανά μέτρο



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91










Άγνωστα τα 2/3 των θαλάσσιων ειδών

Επτακόσιες χιλιάδες με ένα εκατομμύριο θαλάσσια είδη ζουν στους ωκεανούς, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που υποστηρίζει επίσης ότι περίπου τα 2/3 των ειδών αυτών είναι άγνωστα για την επιστήμη. Τα νούμερα είναι πολύ μικρότερα συγκριτικά με τις προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 10 εκατομμύρια θαλάσσια είδη ή και περισσότερα. Παρουσιάζοντας μια πιο ακριβή εικόνα σχετικά με τα όσα γνωρίζουμε ή αγνοούμε για τη θαλάσσια ζωή, η έρευνα αναμένεται να συμβάλλει στις προσπάθειες τω επιστημόνων για τη διατήρηση των ωκεανών. Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Current Biology» διεξήχθη από 120 κορυφαίους επιστήμονες με επικεφαλής τον Ward Appeltans, θαλάσσιο βιολόγο στη Διακυβερνητική Ωκεανογραφική Επιτροπή της UNESCO. Με προηγμένες τεχνικές και μεθόδους οι επιστήμονες βρήκαν ότι τα γνωστά θαλάσσια είδη ανέρχονται σε 400.000, όμως το 40% εξ αυτών έχει καταγραφεί περισσότερες από μια φορές.

Ως εκ τούτου υπολόγισαν ότι στην πραγματικότητα τα γνωστά είδη είναι πολύ λιγότερα και περιορίζονται σε 226.000. Η λίστα με τα γνωστά είδη περιλαμβάνει πάνω από 200.000 ζώα, 7.600 φυτά και πάνω από 1.000 μύκητες. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι στους ωκεανούς υπάρχουν άλλα 482.000 με 741.000 θαλάσσια είδη που δεν έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί ακόμα. ΠΗΓΗ:econews.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1














Υπήρξε αγαπημένο θέμα του Ελ Γκρέκο, του Νταλί, του Ρέμπραντ, του Μπέικον… Η Σταύρωση του Χριστού συγκινεί και εμπνέει. Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, ανατρέχουμε σε μερικά από τα ιστορικά έργα που αποτυπώνουν τη Σταύρωση και που βρίσκονται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Christ of St John of the Cross, Salvador Dali



Crucifixion, El Grego 1596-1600


Crucifixion, Pablo Picasso, 1930


Crucifixion, Giotto


Crucifixion, Francis Bacon


Σπουδή για φιγούρα με βάση τον πίνακα Crucifixion, Francis Bacon


Crucifixion, Tintoretto, 1565


Crucifixion, Antony van Dyck, 1622


Crucifixion, Rembrandt


Crucifixion, Velazquez


Crucifixion, Veronese, 1580






iefimerida.gr





via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής



Τις εαρινές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ύφεση σχολιάζει με ανακοίνωσή του...

ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρεται σε αυτήν:



«Οι προβλέψεις της Κομισιόν για ύφεση 4,2 % κατά το τρέχον έτος στην οικονομία της χώρας μας για έκτη συνεχή χρονιά και με δείκτη ανεργίας που την κατατάσσει πρωταθλήτρια εντός της Ευρώπης μόνο αισιοδοξία δεν μπορούν να γεννούν.



Το συμπέρασμα είναι ένα και αδιαμφισβήτητο η παραγωγική ανασυγκρότηση που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την αναστροφή της καθοδικής πορείας δεν μπορεί να γίνει στο πλαίσιο των μνημονίων.



Η κυβέρνηση χωρίς άλλο σχέδιο πέραν του καταστροφικού μνημονίου αποδεικνύεται καθημερινά πόσο ανίκανη και επικίνδυνη είναι. Όλοι πλέον κατανοούν πως δεν μπορείς να απαντάς στην ύφεση με περισσότερη λιτότητα και ύφεση.



Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, έχοντας έγκαιρα καταγγείλει τις μνημονιακές πολιτικές που ισοπεδώνουν τη χώρα μας και τις επιπτώσεις του γερμανοκεντρικού σχεδίου για την Ευρώπη που την αποδομούν ολοταχώς, αποτελεί τη βασική αξιόπιστη πολιτική δύναμη που έχει προχωρήσει σε μια ουσιαστική εναλλακτική επεξεργασία, γεγονός που του αναγνωρίζεται καθημερινά».



newsbeast.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Με την Αθήνα να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, εξαιτίας της ματαίωσης των «συσσιτίων του μίσους» εκ μέρους της Χρυσής Αυγής και της επίθεσης εκ μέρους βουλευτή του συγκεκριμένου κόμματος κατά του Δημάρχου Γ. Καμίνη (με αποτέλεσμα να....

τραυματιστεί ένα 12χρονο κορίτσι), η Ελλάδα προσπαθεί να ανακαλύψει κάποια ψήγματα αισιοδοξίας αυτές τις μέρες του Θείου Πάθους και της ελπίδας για Ανάσταση.



Την ίδια ώρα, καταβάλλεται προσπάθεια αλλαγής νοοτροπίας και αναμόρφωσης του κράτους, με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να θέτει από χθες σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Οργάνωσης Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», που επιφέρει σημαντικές

αλλαγές στο σύστημα προαγωγών, στην κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών και φορέων, καθώς και στις διαδικασίες χορήγησης αναρρωτικών αδειών.



Με το σχέδιο νόμου διευρύνεται ο κύκλος των υπαλλήλων που μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για θέσεις προϊσταμένων ή διευθυντών, καθώς καταργείται ουσιαστικά η επετηρίδα και μειώνεται ο απαιτούμενος χρόνος προϋπηρεσίας για την ανάληψη θέσεων ευθύνης από τους ενδιαφερόμενους.



Με το νέο σύστημα προαγωγών, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα τυπικά προσόντα και λιγότερο στα χρόνια προϋπηρεσίας, προσφέροντας στους υπαλλήλους που διαθέτουν προσόντα τη δυνατότητα να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.



Σχετικά με την κατάργηση και συγχώνευση φορέων του δημοσίου, σημειώνεται ότι «νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, κρατικές ή δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που επιδιώκουν κοινωφελείς ή άλλους δημόσιους σκοπούς, καθώς και θυγατρικές εταιρείες των ανωτέρω νομικών προσώπων μπορεί να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να αναμορφώνονται, καθώς και να καταργείται, αντικαθίσταται ή τροποποιείται κάθε νομοθετική ή κανονιστική διάταξη σχετική με τη σύσταση, την οργάνωση, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητές τους, με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του υπουργού Οικονομικών και του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού».



Στόχος του υπουργείου, είναι η διασφάλιση και λειτουργική επάρκεια και ικανότητα της διοίκησης προκειμένου να ανταποκρίνεται στην κύρια αποστολή της, στην παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στον πολίτη.



«Στην παρούσα δε συγκυρία, η ριζική και ευρεία αναδιοργάνωση των δημοσίων υπηρεσιών συνιστά επιτακτικό αίτημα, καθότι στην πραγματικότητα αποτελεί και μέσο αντιμετώπισης της κρίσης» συμπληρώνεται, χαρακτηριστικά.



Επίσης, στο σχέδιο νόμου υπογραμμίζεται ότι η αναδιοργάνωση της διοίκησης υπακούει σε μία διαφορετική, σε σχέση με το παρελθόν, μεθοδολογία.



«Οι νομικές ρυθμίσεις αποτυπώνουν πλέον τις αρχές, τις μελέτες και τα πορίσματα της σύγχρονης διοικητικής επιστήμης, με συνέπεια τα νέα οργανωτικά σχήματα να είναι σε θέση να εγγυηθούν τη βέλτιστη λειτουργία της Διοίκησης και την απαλλαγή της από ανορθολογικές, δύσκαμπτες και απρόσφορες για τη λειτουργία της δομές. Η επιστημονική έρευνα και η πρακτική δεν έπονται, αλλά προηγούνται του νομικού κανόνα, εξασφαλίζοντας την ορθολογικότητα και την αποτελεσματικότητά του» σημειώνεται στο σχέδιο νόμου.



Έμφαση δίνεται και στο γενικό περιεχόμενο, τη σύνταξη και την έγκριση των νέων οργανισμών των δημοσίων υπηρεσιών με προεδρικά διατάγματα.



Με τις σχετικές διατάξεις, δίνονται οι κατευθυντήριες επιταγές για το περιεχόμενο των οργανισμών, με στόχο την ευελιξία και τη λειτουργικότητα της Διοίκησης.



Επίσης, θεσπίζεται το νέο και ανταποκρινόμενο στη διοικητική πραγματικότητα πλαίσιο της επιλογής και της κινητικότητας προϊσταμένων οργανικών μονάδων, των υπαλλήλων δηλαδή που κατέχουν θέσεις ευθύνης και επιτελικό ρόλο στη Διοίκηση.



Παράλληλα, κατοχυρώνεται ο θεσμός της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και προβλέπεται η δυνατότητα κατάργησης, συγχώνευσης και αναμόρφωσης των νομικών προσώπων δημοσίου τομέα, με προεδρικό διάταγμα.



Ακόμη, ενισχύεται δικονομικά η θέση των υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας.



Ανατροπή φέρνει το σχέδιο νόμου, και στο σύστημα χορήγησης αναρρωτικών αδειών, καθώς προβλέπεται ανώτερο όριο, ενώ οι αναρρωτικές άδειες θα παραχωρούνται μόνο ύστερα από έγκριση γιατρού δημόσιου νοσοκομείου.



Όπως σημειώνεται, οι διαδικασίες απλοποιούνται, ενώ ταυτόχρονα «διασφαλίζεται η καλύτερη ισορροπία μεταξύ του δικαιώματος χρήσης αναρρωτικής αδείας μετ' αποδοχών και της υποχρέωσης προσφοράς στην υπηρεσία, καθώς και η καταπολέμηση της κατάχρησης αναρρωτικών αδειών από μερίδα υπαλλήλων.



Ακόμη, για τη χορήγηση μακροχρόνιων αναρρωτικών αδειών πέραν του προβλεπομένου ορίου προβλέπονται ποινές, ενώ θα γίνεται έλεγχος όλων των αδειών που έχουν παρασχεθεί στον υπάλληλο σε βάθος οκταετίας».









via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Καμία έκπληξη… Ακόμη μια δημοσκόπηση, του Πανεπιστημίου Quinnpiac αυτή τη φορά, δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκλέξει…

από τώρα τον διάδοχο του Μπαράκ Ομπάμα στην Προεδρία, τρία χρόνια πριν από τις εκλογές του 2016. Ή μάλλον… τη διάδοχο, φτάνει να το θελήσει και η ίδια.



Η Χίλαρι Κλίντον, που αποσύρθηκε από τον δημόσιο βίο για να… ξαποστάσει, και να επιτρέψει στην αμερικανική κοινωνία να “ξεμπουκώσει” λίγο από τη σταθερή παρουσία της στην κεντρική πολιτική σκηνή επί σειρά πολλών ετών, απολαμβάνει εντυπωσιακά δημοσκοπικά ποσοστά, που προδικάζουν ότι αν αποφασίσει τελικά να είναι υποψήφια, θα εκλεγεί πανηγυρικά, σχεδόν χωρίς αντίπαλο.



Το 65% των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών ψηφίζει από τώρα τη Χίλαρι Κλίντον, έναντι μόλις 13% που συγκεντρώνει ο σημερινός Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ενώ ακολουθούν ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο με 4%, και οι Μάρτιν Ο΄Μάλεϊ, Ντιβάλ Πάτρικ και Μαρκ Γουόρνερ, με ποσοστά μικρότερα του 1%.



Η δημοσκόπηση… σταματάει στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, καθώς κανένας Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν έχει καταφέρει ακόμη να ξεχωρίσει, και να πείσει ότι μπορεί να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τον Λευκό Οίκο στην αναμέτρηση του 2016.







via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




Την προσεχή Τετάρτη, 8 Μαΐου, θα πουν συγγενείς και φίλοι το ύστατο αντίο στον Λευτέρη Βογιατζή που "έφυγε" την Μεγάλη Πέμπτη από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών....







Στις 5 το απόγευμα, θα γίνει από το πρώτο νεκροταφείο η κηδεία του.



Όπως έγινε γνωστό, η σορός του σπουδαίου σκηνοθέτη και ηθοποιού, θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την ίδια ημέρα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα στο θέατρο της οδού Κυκλάδων.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3


Είναι επιτυχημένοι, είναι όμορφοι, έχουν πολλά χρήματα και για πολλές γυναίκες αποτελούν την απόλυτη φαντασίωση. Ο λόγος για τους stars του Hollywood, που οι θαυμάστριές τους, τους βλέπουν και παθαίνουν.... πανικό.



Μόνο που πολλές φορές ο θησαυρός αποδεικνύεται... άνθρακας και η απόλυτη φαντασίωση καταλήγει στο μεγάλο ξενέρωμα, αφού ξαφνικά μαθαίνεις ότι ο μεγάλος εραστής που ονειρευόσουν δεν φημίζεται για τα προσόντα του.



Εμείς ψάξαμε και σας έχουμε μια λίστα με τους πέντε stars που έχουν πλούσια προσόντακαι τα καμαρώνουν και τους πέντε που το... μόριό τους έχει το μέγεθος... μπάμιας!





Στην πέμπτη θέση των προικισμένων star είναι ο Eddie Murphy, αφού φήμες θέλουν το μόριό του να κυμαίνεται από 20 - 22 cm!









Στο νούμερο τέσσερα βρίσκουμε τον Owen Wilson, ο οποίος μπορεί να μην είναι ομορφούλης, αλλά κάτι ήξερε η Kate Hudson που κάθισε τόσο καιρό μαζί του. Στην περίπτωση μάλιστα του Owen το μέγεθος της μύτης του, όντως προδίδει το μέγεθος του μορίου του!









Μία θέση πιο πάνω είναι ο Liam Neeson. Ο πανύψηλος ηθοποιός έχει και πλούσια προσόντα, όπως άλλωστε πρόδωσε η πρώην του Janice Dickinson, η οποία περιχαρής είχε δηλώσει ότι ο Liam έχει το μεγαλύτερο μόριο από κάθε άνδρα που είναι εν ζωή!!!









Στη θέση νούμερο δύο, βρίσκεται φυσικά ο David Beckham, του οποίου τα... προσόντα έχουμε θαυμάσει άπειρες φορές. Πολλά βέβαια έχουν ακουστεί, για super ενίσχυση λόγω των φωτογραφίσεων, όμως ο ίδιος βγήκε πρόσφατα και είπε ότι αυτό που βλέπουμε είναι αληθινό, οπότε ποια είμαι εγώ που θα το αμφισβητήσω;









Και στην πρώτη θέση των προικισμένων star βρίσκουμε κυρίες μου τον Daniel Craig. Η Judi Dench χαρακτήρισε το μόριο του 007 ως τερατώδες και μάλλον αυτή θα ξέρει καλύτερα, αφού το είδε από κοντά!



Και ας περάσουμε στους κυρίους που θα ήθελαν να ξεχάσουν οποιαδήποτε συζήτηση για το... μέγεθος και οι οποίοι είναι υπέρμαχοι της θέσης ότι το μέγεθος τελικά δεν μετράει αν έχεις τεχνική.









Σ' αυτούς δε θα μπορούσαμε να μη συμπεριλάβουμε τον Enrique Iglesias που από μόνος του σε συνέντευξή του είπε ότι έχει το μικρότερο μόριο σε όλη τη γη. Υπερβολές θα μου πείτε, αλλά όλες οι υπερβολές έχουν και μια δόση αλήθειας.









Ακολουθεί ο Ashton Kutcher, τον οποίον το 2008 ξεμπρόστιασε σε τηλεοπτική εκπομπή η πρώην του Britany Murphy, λέγοντας για το γάμο του με την Demi Moore: "Για τον Ashton η ηλικία δεν έχει σημασία και για τη Demi μάλλον το μέγεθος δεν έχει σημασία"!!!









Μικρός στο μάτι, αλλά και στο... κρεβάτι είναι και ο Jude Law. Οι κακές γλώσσες λένε ότι τα προσόντα του γνωστού ηθοποιού είναι σε μέγεθος... μπάμιας, κάτι που ο ίδιος δεν θέλει ούτε καν να ακούει.









Στη λίστα των... μη προικισμένων και ο Mick Jagger που η αλήθεια είναι ότι δεν του φαινότανε κι αυτό γιατί δεν είχε αφήσει θηλυκή γάτα στα νιάτα του. Παρ' όλ' αυτά οι πρώην του δεν έχουν πει και τα καλύτερα για τα προσόντα του.









Για το τέλος αφήσαμε τον Nick Lachey, τον οποίον το 2006 έκανε εντελώς ρεζίλι η πρώην του Jessica Simpson, λέγοντας ότι μεγάλο πρόβλημα στο γάμο τους ήταν και τα... μικρά του προσόντα!



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip