follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης ενός Boeing 747 της Air India με 160 επιβάτες που είχε..

απογειωθεί από την Μπανγκόγκ με προορισμό το Νέο Δελχί, αποφάσισαν να πάρουν έναν υπνάκο στην πρώτη θέση και είχαν την φαεινή ιδέα να αφήσουν στο πόστο τους, δυο αεροσυνοδούς.



Η ξεκούραση των πιλότων όμως δεν κράτησε πολύ, αφού λίγο μετά την αποχώρησή τους από το πιλοτήριο, ο αυτόματος πιλότος απενεργοποιήθηκε κατά λάθος από την αεροσυνοδό, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να μείνει ακυβέρνητο.



Ευτυχώς, οι πιλότοι ανέκτησαν τον έλεγχο και δεν συνέβησαν τα χειρότερα, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο παύθηκαν από τα καθήκοντά τους.



Το απίστευτο περιστατικό συνέβη τον περασμένο μήνα, αλλά έγινε γνωστό μόλις χθες.



Δυστυχώς δεν πρόκειται για το πρώτο σοβαρό επεισόδιο που σημειώνεται στις ινδικές αερογραμμές. Όπως θυμίζει η Daily Telegraph, στην αρχή του έτους διαπιστώθηκε ότι ένας Ινδός πιλότος ήταν μεθυσμένος λίγο πριν την απογείωση, ενώ το 2010 εντοπίστηκαν πιλότοι με πλαστές άδειες.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΟΗΕ έχει κατατάξει την Ινδία στις 13 χώρες με τις χειρότερες επιδόσεις στην ασφάλεια των πτήσεων.



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Μιλάμε για πολύ γέλιο...



Φουντώνει η κόντρα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και ο "Ψαλιδοχέρης" του news247.gr, έχει το αποκλειστικό ρεπορτάζ για τις κινήσεις Βενιζέλου.

Όπως θα δείτε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, άρχισε τις ανακρίσεις και είναι ιδιαίτερα σκληρός!...















via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos

Η κόρη της ηθοποιού Geraldine Chaplin, και εγγονή του θρυλικού Τσάρλι Τσάπλιν.

Φυσικά, επίσης ηθοποιός.

Στα 25 (4 June 1986) η Oona Chaplin εμφανίστηκε σε μια τηλεοπτική σειρά και σε 2 ταινίες.

Αλλά αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει...



Είναι, όπως και οι πρόγονοί της, φιλόδοξη και αρκετά ταλαντούχος για να αξίζει το όνομα στον κόσμο του κινηματογράφου.










via http://www.i-diadromi.gr/search/label/SHOWBIZ
Μπορεί σήμερα να είναι Πάσχα όμως για την Δούκισσα Νομικού που κάνει την πρακτική της πίσω από τις κάμερες στο "Your face sounds familiar" , είναι μια εργάσιμη ημέρα, καθώς το show βγαίνει ζωντανά στον αέρα...





Έτσι η παρουσιάστρια εργάζεται αν και δείχνει να το απολαμβάνει καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε πολύ αγαπημένους της φίλους...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz












Η αποτρίχωση του μπικίνι «σπρώχνει στην εξαφάνιση τις ψείρες του εφηβαίου»



Αντιμέτωπη με περιβαλλοντική καταστροφή φαίνεται ότι έρχεται η ψείρα του εφηβαίου, καθώς η σχετικά σύγχρονη μόδα της αποτρίχωσης στο μπικίνι καταστρέφει τον απόκρυφο βιότοπό της -αυτό τουλάχιστον προκύπτει από ανέκδοτες αναφορές γιατρών και εντομολόγων.

Οι ψείρες του εφηβαίου «ήταν κάποτε εξαιρετικά σύνηθες φαινόμενο. Σήμερα όμως σπάνια συναντάμε περιστατικά» αναφέρει στο Bloomberg o Μπέιζιλ Ντόνοβαν, επικεφαλής του τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία.

«Χωρίς αμφιβολία, [η παρακμή της ψείρας] οφείλεται στην καλύτερη περιποίηση των τριχών» εκτιμά. Στο Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του Σίδνεϊ όπου εργάζεται ως γιατρός ο Ντόνοβαν, το τελευταίο κρούσμα σε γυναίκα καταγράφηκε το 2008, ενώ τα περιστατικά που αφορούν άνδρες έχουν μειωθεί κατά 80% σε διάστημα μιας δεκαετίας.

«Η αποτρίχωση του εφηβαίου έχει οδηγήσει σε εντυπωσιακή μείωση των πληθυσμών της ψείρας του εφηβαίου» συμφωνεί ο Ίαν Μπέργκες, εντομολόγος της εταιρείας Insect Research & Development στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας. Μελέτες για το θέμα φαίνεται πάντως ότι δεν υπάρχουν, αφού ελάχιστα θύματα αναφέρουν το πρόβλημα ώστε να είναι εφικτή η ακριβής μέτρηση της αλλαγής.

Η ψείρα του ανθρώπινου εφηβαίου (Pthirus pubis), παράσιτο που τρέφεται με αίμα, ανήκει περιέργως σε διαφορετικό είδος από την ψείρα της κεφαλής και του σώματος (Pediculus humanus).

Σύμφωνα με μελέτη του 2009 στο Journal of Biology, οι άνθρωποι πρέπει να κόλλησαν την ψείρα του εφηβαίου από τον γορίλα πριν από 3,3 εκατομμύρια χρόνια. Έκτοτε, το μικροσκοπικό έντομο είναι ένα από τα συχνότερα παράσιτα, προκαλώντας κνησμό και ερεθισμούς, χωρίς όμως να μεταδίδει ασθένειες.

Δείτε ακόμα:




  • Πότε εφευρέθηκαν τα ρούχα; Το DNA της ψείρας δίνει απάντηση

  • Τα παράσιτα ίσως ήταν η αιτία για την απώλεια του τριχώματος του ανθρώπου


Το Bloomberg πιθανολογεί ότι η αρχή της αλλαγής ήρθε το 1994, όταν τέσσερις Βραζιλιάνες αδελφές άνοιξαν στη Νέα Υόρκη το ινστιτούτο ομορφιάς J Sisters, από το οποίο ξεκίνησε η μόδα της βραζιλιάνικης χαλάουα (στην οποία αφαιρούνται όλες οι τρίχες εκτός από μια στενή λωρίδα).

Έκτοτε, η τάση έχει κατακτήσει μεγάλη μερίδα των γυναικών αλλά και αρκετούς άνδρες: Σύμφωνα με μελέτη του Κenyon College του Οχάιο το 2007, το 80% των φοιτητών και φοιτητριών σε αμερικανικά κολέγια αφαιρούν όλες ή ένα μέρος των τριχών του εφηβαίου.http://www.tovima.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7

Πηγαίνοντας στη δουλειά, ο μέσος Κινέζος επιχειρηματίας θα φορτώσει το όχημά του πολύ περισσότερο από το όριο.

Γιατί να πάει μπροστά και πίσω δύο φορές;

Αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε δρόμους της Κίνας.

Όπως μπορείτε να δείτε, "αυτοκίνητα, ουρανοξύστες" - ένα αρκετά συνηθισμένο θέαμα:















.

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91
H Kέλλυ Κελεκίδου τραγούδησε σε πάρτι ραδιοφωνικού σταθμού και μίλησε για την οικογένεια της και τον γιο της που της έχει πάρει το μυαλό, ενώ αναφέρθηκε και στο "Your face sounds familiar", λέγοντας τα καλύτερα για την Μαρία Μπεκατώρου!!!!










via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz
H Πάολα αναφέρθηκε σε όλους αυτούς

που κατηγορούν τα μπουζούκια και υποστήριξε πως δεν ήταν μια απάντηση στον Γιώργο Νταλάρα, που έχει το δικαίωμα να έχει την δική του γνώμη και εξήγησε τι είναι αυτό που δεν γουστάρει...Παράλληλα δήλωσε πως η ίδια ακόμα δεν έχει μιλήσει και αν το κάνει, οι άλλοι θα ζαλιστούν...






via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Ο Αντώνης Ρέμος φωτογραφήθηκε για το καινούριο του CD και μίλησε στο Star για όλους και για όλα...

Αναφέρθηκε στα επόμενα επαγγελματικά του σχέδια και στις εκπλήξεις που ετοιμάζει, εξήγησε γιατί απάντησε στον Νότη Σφακιανάκη μέσω Twitter και τι ήταν αυτό που τον είχε ενοχλήσει στον τραγουδιστή, ενώ μίλησε και για πιο προσωπικά του θέματα....



Παραδέχτηκε πως πλέον είναι σταθερός στις σχέσεις του, σε σχέση με το παρελθόν που ήταν πιο άστατος...Δεν είναι μέσα στα σχέδια του ο γάμος και η Υβόννη δεν τον πιέζει, όπως δεν τον πίεζε και καμία σύντροφος του ποτέ, ενώ παραδέχτηκε πως θέλει πολύ να κάνει ένα παιδί...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz
Την ώρα που η πρώην σύντροφος του, Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη, αρραβωνιάστηκε, ο Γιώργος Σαμπάνης βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του, τα Χανιά και αποφεύγει να μιλήσει για την προσωπική του ζωή...










via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz










Νέο βιοϋλικό για αποκατάσταση του χόνδρου στα γόνατα

Ενα «καλούπι» υδρογέλης βοήθησε, στο πλαίσιο μικρής μελέτης, στην ανάπτυξη υγιούς ιστού μετά από χειρουργική αποκατάσταση του κατεστραμμένου χόνδρου στο γόνατο. Το ειδικό υλικό εμφυτεύθηκε σε 15 ασθενείς κατά τη διάρκεια συμβατικής επέμβασης μικροκαταγμάτων (η οποία εφαρμόζεται για την αποκατάσταση κακώσεων του χόνδρου). Στο πλαίσιο εφαρμογής της συγκεκριμένης τεχνικής οι γιατροί δημιουργούν μικροσκοπικές οπές σε ένα οστό που βρίσκεται κοντά στον τραυματισμένο χόνδρο. Η δημιουργία αυτών των οπών ενεργοποιεί τα ίδια τα βλαστικά κύτταρα των ασθενών να αναδυθούν από τον μυελό των οστών και να δημιουργήσουν νέο χόνδρο.

Τα αποτελέσματα της νέας μικρού εύρους μελέτης που δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση «Science Translational Medicine» δείχνουν, σύμφωνα με τους ερευνητές, τον δρόμο για μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές στις οποίες θα εξεταστεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της νέας υδρογέλης.

Εξίσου αποτελεσματικό στο εργαστήριο και σε ασθενείς

«Η πιλοτική μελέτη μας μαρτυρεί ότι το νέο εμφύτευμα είναι εξίσου αποτελεσματικό σε ασθενείς όσο και στο εργαστήριο. Έτσι ελπίζουμε ότι θα μετατραπεί σε ρουτίνα στην ιατρική φροντίδα ασθενών με προβλήματα στον χόνδρο του γονάτου βελτιώνοντας την επούλωση» ανέφερε η Τζένιφερ Ελισέγιεφ , καθηγήτρια Οφθαλμολογίας και διευθύντρια του Κέντρου Μηχανικής Ιστών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Οι καταστροφές στον χόνδρο, στο σκληρό αλλά ευλύγιστο αυτό φυσικό υλικό του οργανισμού που χαρίζει σχήμα στα αφτιά και στη μύτη ενώ «ντύνει» και την επιφάνεια των αρθρώσεων ώστε να κινούνται εύκολα, μπορούν να προκληθούν εξαιτίας τραυματισμού, νόσου ή ελαττωματικών γονιδίων. Η τεχνική μικροκαταγμάτων εφαρμόζεται ευρέως για την αποκατάσταση προβλημάτων του χόνδρου αλλά κάποιες φορές αποτυγχάνει να προκαλέσει ανάπτυξη νέου χόνδρου ή οδηγεί σε δημιουργία χόνδρου που δεν είναι τόσο ανθεκτικός όσο ο κανονικός.



Απεικόνιση της διαδικασίας χειρουργικής επέμβασης για την αποκατάσταση του χόνδρου. Μια μικρή τομή αφήνει εκτεθειμένο το σημείο φθοράς του χόνδρου (εικόνα επάνω αριστερά) και οι ειδικοί αφαιρούν τον νεκρό ιστό από τις άκρες του τραύματος (εικόνα επάνω δεξιά). Στη συνέχεια εφαρμόζεται η ειδική κόλλα στη βάση και στα τοιχώματα γύρω από το προβληματικό σημείο αφού έχει προηγηθεί η εφαρμογή της τεχνικής μικροκαταγμάτων (εικόνα Β). Εγχέεται το διάλυμα υδρογέλης στο σημείο (εικόνα C). H αιμορραγία που προκαλείται από τις οπές της τεχνικής μικροκαταγμάτων «παγιδεύεται» μέσα και γύρω από την υδρογέλη (εικόνα D). Πηγή: Science Translational Medicine/AAAS

Ανάπτυξη σε «εκμαγείο» εντός του οργανισμού

Οι ερευνητές από το Τζονς Χόπκινς με επικεφαλής την δρα Ελισέγιεφ υπέθεσαν ότι τα εξειδικευμένα βλαστικά κύτταρα που είναι απαραίτητα για την ανάπλαση του χόνδρου θα χρειάζονταν ένα ειδικό «εκμαγείο» ώστε να πολλαπλασιαστούν. Ωστόσο από τη θεωρία της ανάγκης ανάπτυξης ενός υλικού όπως η υδρογέλη ως την απόδειξη της κλινικής αξίας του, ο δρόμος ήταν μακρός. Σύμφωνα με την καθηγήτρια, η ομάδα πειραματίστηκε με διαφορετικά υλικά προτού καταλήξει αρχικώς στην ανάπτυξη της υδρογέλης και στη συνέχεια μιας ειδικής κόλλας η οποία επιτρέπει την πρόσδεση του υλικού στο οστό.

Αφού το κατάλληλο υλικό είχε βρεθεί οι ειδικοί άρχισαν να το δοκιμάζουν για αρκετά χρόνια στο εργαστήριο και στη συνέχεια σε αίγες με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Τώρα έφθασε η ώρα των ανθρώπων: δεκαπέντε ασθενείς με καταστροφή στον χόνδρο των γονάτων υπεβλήθησαν στην τοποθέτηση του εμφυτεύματος σε συνδυασμό με την υποβολή τους στην τεχνική μικροκαταγμάτων. Συγχρόνως στο πλαίσιο της δοκιμής τρεις άλλοι ασθενείς υπεβλήθησαν μόνο στην τεχνική μικροκαταγμάτων.

Πολύ καλύτερη αποκατάσταση

Εξι μήνες μετά την τοποθέτησή τους, τα εμφυτεύματα δεν είχαν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ενώ μαγνητικές τομογραφίες έδειξαν ότι ασθενείς οι οποίοι έλαβαν το εμφύτευμα παρουσίασαν αποκατάσταση του χόνδρου στο γόνατο της τάξεως του 86% ενώ την ίδια στιγμή στους ασθενείς που υποβλήθηκαν μόνο στην τεχνική μικροκαταγμάτων η αποκατάσταση του χόνδρου δεν ξεπερνούσε το 64%. Οι ασθενείς με το εμφύτευμα ανέφεραν επίσης μεγαλύτερη μείωση του πόνου στα γόνατα μέσα στους έξι μήνες από την επέμβαση.

Η κλινική δοκιμή συνεχίζεται σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών και διευθύνεται πλέον από μια εταιρεία, τη Biomet. Οι ειδικοί ελπίζουν ότι με βάση και τα αποτελέσματα της ολοκληρωμένης κλινικής δοκιμής θα καταφέρουν να λάβουν ευρωπαϊκή έγκριση κυκλοφορίας του εμφυτεύματος.

Μέχρι τότε η δρ Ελισέγιεφ και η ομάδα της αναπτύσσουν ένα εμφύτευμα νέας γενιάς στο οποίο τόσο η υδρογέλη όσο και η κόλλα που τη συγκρατεί στο οστό θα περιλαμβάνονται σε ένα και μόνο υλικό.http://www.tovima.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7
Πολλοί είναι οι επώνυμοι που έκαναν μικρές εξορμήσεις για τις ημέρες του Πάσχα, εκμεταλλευόμενοι την καλοκαιρία και φρόντισαν να ανεβάσουν φωτογραφίες στο Twitter και στα social media για να μας δείξουν πόσο καλά περνάνε!!!!










via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz
Αρκετοί ήταν οι επώνυμοι που βρέθηκαν στην Μύκονο τις άγιες ημέρες του Πάσχα και εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό κάνοντας βουτιές στην θάλασσα....






via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz
H Kατερίνα Γκαγκάκη έκανε μια μικρή εξόρμηση στην Μυτιλήνη, αλλά σήμερα χρειάστηκε να επιστρέψει καθώς σε λίγη

ώρα θα βρίσκεται στο Live του "Υour face sounds familiar" ...

Μίλησε για τις κριτικές που έχει δεχτεί η ίδια, αλλά και το show και δεν δίστασε να παραδεχτεί πως περίμενε πως αυτά που θα ακουστούν θα ήταν ακόμα πιο σκληρά και αυστηρά...







via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Oι παίχτες του "Your face sounds familiar" έκαναν Πάσχα στο πλατό καθώς από πολύ νωρίς έφτασαν στα studio για να κάνουν τις απαραίτητες πρόβες και να μεταμορφωθούν για το σημερινό εορταστικό live...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz



Σε αρκετές περιπτώσεις τα, όχι και τόσο συμπαθή, πτηνά εντυπωσιάζουν με την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων...



Στο συγκεκριμένο παράδειγμα το ζητούμενο για το κοράκι είναι ένα:

Να μπορέσει να φτάσει την τροφή που είναι μέσα σε ένα μακρόστενο δοχείο όπου το ράμφος του δεν είναι… αρκετά μεγάλο για να προσεγγίσει.

Κάτι πρέπει να σκεφτεί. Και όλα ξεδιπλώνονται μια χαρά… Μυαλό να ‘έχεις και επιμονή!

Πραγματικά απίστευτο για κοράκι!








πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news










Κυνηγούν πύθωνες για να προστατεύσουν το οικοσύστημα

Το Κυνήγι του Πύθωνα 2013 έχει ξεκινήσει στα Εβεργκλέιντς της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών από την προηγούμενη εβδομάδα με στόχο την αποκατάσταση της ισορροπίας στο ευαίσθητο οικοσύστημα. Κι αυτό διότι η εμφάνιση του ασιατικού πύθωνα στα Εβεργκλέιντς τοποθετείται στο όχι και τόσο μακρυνό 1979 -πιθανότατα μέλη του είδους εγκαταλείφθηκαν από ασυνείδητους ιδιοκτήτες που δεν μπορούσαν να διαχειριστούν τα τεράστια ερπετά- έχει διαταράξει την οικολογική αλυσίδα.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν φυσικοί θηρευτές του ασιατικού πύθωνα στη Φλόριντα ο αριθμός των φιδιών στους βάλτους έξω από το Μαϊάμι υπολογίζεται σε 100.000.

Λαγοί και αλεπούδες έχουν εξαφανιστεί, ενώ ρακούν, οπόσουμ και αγριόγατες έχουν δει τους πληθυσμούς τους να συρρικνώνονται δραματικά σε ποσοστό 99% σύμφωνα με μελέτη των Virginia Tech University, Davidson College και της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές θα εξετάσουν πύθωνες που θα συλλεχθούν από το κυνήγι για να εξάγουν συμπεράσματα σχετικά με την επίδραση του είδους στο τοπικό οικοσύστημα.

Το μήκος του πύθωνα κυμαίνεται, ανάλογα με το είδος, από μερικά εκατοστά μέχρι και 10 μ. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν έχουν αδένες με δηλητήριο και σκοτώνουν τη λεία τους σφίγγοντάς την με τις δυνατές σπείρες τους. Από τα επτά είδη επικίνδυνο για τον άνθρωπο είναι ο «πύθων ο δικτυωτός», ο οποίος ζει στις ζούγκλες της Μαλαισίας και της Μιανμάρ. Το βάρος αυτού του πύθωνα μπορεί να φθάσει τα 120 κιλά.

Οι Αρχές συνιστούν τη θανάτωση των φιδιών με βολή στο κεφάλι ή με αποκεφαλισμό με ματσέτα.

Βραβείο 1500 δολαρίων θα απονεμηθεί σε αυτόν που θα σκοτώσει τους περισσότερους πύθωνες και 1000 δολαρίων σε εκείνον που θα πιάσει τον μακρύτερο.

Μέχρι στιγμής στο Python Challenge 2013 έχουν δηλώσει συμμετοχή 800 άτομα.

Σημειώνεται πως στην πολιτεία της Φλόριντα ενδημούν περίπου 1,3 εκατ. αλιγάτορες.

ΠΗΓΗ:econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Η κίνηση της Ευρώπης να δώσει στην Γαλλία περιθώριο δύο ετών για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το 3% σηματοδοτεί το τέλος του «δόγματος της λιτότητας» στην Ευρώπη, εκτίμησε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την Παρασκευή στην ...

Γαλλία περιθώριο άλλων δύο ετών για να ανταποκριθεί στον στόχο της για την μείωση του ελλείμματός της.



"Αυτό είναι μια αποφασιστική κίνηση, είναι μια στροφή στην ιστορία του ευρωπαϊκού σχεδίου από τότε που ξεκίνησε το ευρώ», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στον γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1. «Είδαμε το τέλος μιας κάποιας μορφής χρηματοπιστωτικής λιτότητας και το τέλος του δόγματος της λιτότητας», σημείωσε.



Ο Μοσκοβισί επανέλαβε ότι η Γαλλία θα μείνει προσηλωμένη στον στόχο της για τη μείωση του ελλείμματός της κάτω από το 3% του ΑΕΠ της το 2014, αλλά χαιρέτισε το περιθώριο δύο ετών στην περίπτωση που η ανάπτυξη δεν είναι αρκετά ισχυρή. «Η λιτότητα τελείωσε, αλλά παραμένουμε σοβαροί» όσον αφορά τους στόχους μας, σημείωσε.



Ο Επίτροπος της ΕΕ για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ κάλεσε χθες το Παρίσι να συνεχίσει τις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις του παρά την διετή παράταση που του δόθηκε για να επιτύχει τον στόχο του για την μείωση του ελλείμματος.



Πολιτικοί στην Γερμανία, την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, στην οποία θα γίνουν εκλογές σε λιγότερο από πέντε μήνες, έχουν αρχίσει να επικρίνουν πιο ανοιχτά τις γαλλικές πολιτικές.



Ο Ράινερ Μπρίντερλε, ο υποψήφιος για την καγκελαρία των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), εξέφρασε σήμερα «μεγάλη ανησυχία» όσον αφορά την εξέλιξη της Γαλλίας και την παρουσίασε ως παράδειγμα προς αποφυγήν στην Ευρώπη.



"Στην Γαλλία μπορεί κανείς να δει τι μπορεί να συμβεί σε μια οικονομία που υπολογίζει στην ανακατανομή, στους υψηλότερους φόρους, στα μικρότερα ωράρια εργασίας και στην συνταξιοδότηση σε νεαρότερη ηλικία», δήλωσε ο Μπρίντερλε σε συνέδριο του κόμματός του.



"Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη ανάπτυξη, υψηλότερο κρατικό χρέος και χαμηλότερη ανταγωνιστικότητα (...) Η Ευρώπη αναμένει με μεγάλη λαχτάρα μια ‘στιγμή Μιτεράν’ με τον (πρόεδρο) Φρανσουά Ολάντ», σημείωσε, αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει προς τα τέλη της προεδρίας του εκλιπόντος ηγέτη Φρανσουά Μιτεράν.



"Η Γαλλία είναι ο πιο στενός μας εταίρος, αλλά ανησυχώ πολύ για την εξέλιξή της», κατέληξε ο Μπρίντερλε κατά το συνέδριο του κόμματός του στην Νυρεμβέργη, στη νότια Γερμανία.



Αντιθέτως ο νέος υφυπουργός Οικονομίας της Ιταλίας Στέφανο Φασίνα δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη ότι η Ρώμη θα πρέπει επίσης να επιζητήσει να της δοθεί παράταση δύο ετών για να ανταποκριθεί στους στόχους της για την μείωση του ελλείμματος. «Το θεωρώ απολύτως απαραίτητο», σημείωσε ο Φασίνα, ένας από τους κύριους επικριτές των προγραμμάτων λιτότητας στην Ευρώπη, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».



"Αν ορισμένες χώρες —όχι μόνον η Ισπανία και η Γαλλία, αλλά και η Πορτογαλία, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ολλανδία και η Σλοβενία— έχουν ήδη κερδίσει περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθούν στον στόχο μείωσης του ελλείμματος στο 3% (του ΑΕΠ) γιατί όχι και η Ιταλία», σημείωσε.



Πηγή: AMΠE



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC










Τα δελφίνια κοιμούνται με τον μισό εγκέφαλο

Τα δελφίνια μπορούν να παραμείνουν στην ουσία άυπνα και σε εγρήγορση για περισσότερες από δυο εβδομάδες, κάτι που το καταφέρνουν καθώς κοιμούνται μόνο με το μισό τμήμα του εγκεφάλου τους.

Αυτό προκύπτει από μελέτη του Εθνικού Ιδρύματος για τα Θαλάσσια Θηλαστικά στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών, με επικεφαλής τον θαλάσσιο βιολόγο Brian Branstetter.


Τα δελφίνια, σε αντίθεση με τα θηλαστικά που ζουν στην ξηρά, κοιμούνται με τον μισό εγκέφαλο, ενώ ο άλλος μισός βρίσκεται σε επαγρύπνηση για καρχαρίες και άλλους θηρευτές. Μάλιστα τα πανέξυπνα αυτά πλάσματα κάθε φορά επιλέγουν ποιο μέρος του εγκεφάλου τους θα μείνει «ξύπνιο».

«Αν παραμείνουν χωρίς ύπνο για πολλές ώρες ή ημέρες, οι άνθρωποι και τα ζώα αναγκάζονται σε κάποια φάση να διακόψουν οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα και να κοιμηθούν. Τα δελφίνια δεν έχουν αυτόν τον περιορισμό και αν τον είχαν πιθανότατα θα γίνονταν εύκολη λεία στους θηρευτές ή θα πνίγονταν», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δρ. Branstetter.

Η έρευνα
Για να μελετήσουν πως συμπεριφέρονται τα δελφίνια όταν λειτουργεί μόνο ο μισός τους εγκέφαλος, οι ερευνητές εξέτασαν την ικανότητά τους να ανιχνεύουν το περιβάλλον τους με το σύστημα ηχοεντοπισμού. Χρησιμοποιώντας λοιπόν το σύστημα του ηχοεντοπισμού, τα δελφίνια που συμμετείχαν στο πείραμα, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, έπρεπε να βρουν κάποιους στόχους σε ελεγχόμενο περιβάλλον.

Οι ερευνητές έμαθαν στα δελφίνια να πατούν ένα έμβολο κάθε φορά που έβρισκαν κάποιο στόχο, ενώ τα επιβράβευαν για την επιτυχία τους με ένα ψάρι.

Τα δυο δελφίνια διέπρεψαν. Το θηλυκό ανταποκρίθηκε σωστά σε ποσοστό άνω του 90% καθ’ όλη τη διάρκεια του πειράματος, ενώ το αρσενικό ανταποκρίθηκε με ποσοστό επιτυχίας 75%.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η απόδοση των δελφινιών δεν μειωνόταν σχεδόν καθόλου όσο περνούσαν οι μέρες. Μάλιστα το θηλυκό εξετάστηκε για 15 συνεχόμενες ημέρες χωρίς να πέσει η απόδοσή του. Σημειώνεται ότι η ικανότητα των δελφινιών να κοιμούνται με τον μισό εγκέφαλο (μονοημισφαιρικός ύπνος) δεν αναπτύχθηκε μόνο ώστε να αναπνέουν καθώς κοιμούνται στην επιφάνεια της θάλασσας αλλά και για να προστατεύονται από τις απειλές και τους θηρευτές.

ΠΗΓΗ: econews.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Σύγχυση και αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των πάνω από 2.500 εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις στο νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και ...

μεταξύ των διοικήσεων των δήμων, με αφορμή πληροφορίες περί κατάργησης δημοτικών επιχειρήσεων.



Στο περίφημο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες περιλαμβάνεται διάταξη, σύμφωνα με την οποία «σε περίπτωση κατάργησης θέσεων σε ΝΠΙΔ, προβλέπεται καταγγελία της σύµβασης εργασίας των υπαλλήλων µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου». Για τους ΟΤΑ, τα ΝΠΙΔ είναι κυρίως οι δημοτικές επιχειρήσεις, ενώ για πρώτη φορά γίνεται λόγος για απόλυση προσωπικού από θέσεις που καταργούνται και όχι για μετακίνησή του στον κύριο φορέα, δηλαδή το δήμο. Η επίμαχη αυτή διάταξη σε συνδυασμό με λίστα που κυκλοφόρησε στον Τύπο περί κατάργησης εκατοντάδων φορέων (μεταξύ των οποίων και συγκεκριμένων δημοτικών επιχειρήσεων) κινητοποίησε άμεσα τους αυτοδιοικητικούς στην Κεντρική Μακεδονία.



Πηγή:εφ. Αγγελιοφόρος



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, αναφέρει στο πασχαλινό του μήνυμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και προσθέτει ότι ...

είναι μια πηγή στην οποία επιστρέφουμε για να αντλήσουμε δύναμη και αισιοδοξία. «Η πεποίθηση ότι όλα είναι δυνατά αν τα πιστέψεις, μας προτρέπει να είμαστε ενωμένοι, δημιουργικοί, θετικοί, παρά τίς δυσκολίες», σημειώνει ο κ. Βενιζέλος και υπογραμμίζει: «Η Ανάσταση της χώρας μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια».



AMΠE



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Από φτωχοί έως μεσαίοι αυτοπροσδιορίζονται περισσότεροι από δύο στους τρεις Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research που δημοσιεύει το Βήμα.



Συγκεκριμένα το 69,9% των ερωτώμενων τοποθέτησαν το νοικοκυριό τους μεταξύ 3 και 5, στην κλίμακα 1 (φτωχό) έως 10 (πλούσιο), που σημαίνει ότι ...

αυτοπροσδιορίζονται από φτωχοί ως μεσαίων οικονομικών δυνατοτήτων.

Το 31,2% των πολιτών που μετείχαν στην έρευνα τοποθετεί την έξοδο από την κρίση μετά το 2020 ενώτο 34% πιστεύει ότι η ελληνική οικονομία δεν θα ανακάμψει ποτέ!



Το 58,2% παραδέχετααι ότι ένιωσε θλίψη ή μελαγχολία για δύο συνεχόμενες εβδομάδες κατά τον τελευταίο χρόνο, ενώ έχει σημασία ότι το 72,2% των Ελλήνων, όταν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και χρειάζεται βοήθεια, στρέφεται στην οικογένεια.



Το ανησυχητικό είναι ότι στη συνείδηση των συμμετεχόντων στην έρευνα, η Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται ως το κόμμα που βρίσκεται πιο κοντά στους φτωχούς πολίτες (15,5%) μετά τον «κανένα» (48,2%).



eklogika.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν τους ορθόδοξους ναούς σε όλο τον κόσμο. Δείτε φωτογραφίες από πόλεις και χωριά του πλανήτη.


Με κατάνυξη χιλιάδες πιστοί γιόρτασαν την Ανάσταση του Χριστού. Απο την Λευκορωσία μέχρι την Αίγυπτο, οι ορθόδοξοι κατέκλυσαν τους Ναούς για την πιο σημαντική γιορτή της χτιστιανοσύνης.




Σκόπια





Βελιγράδι





Κάιρο





Βουκουρέστι





Μόσχα





Σόφια





Τιφλίδα





Ουκρανία





Λευκορωσία





Αιθιοπία





Πηγή ΦΩΤΟ: REUTERS

newsit.gr



via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82