follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!



Απλούστατος και πιάνει πάντα! Ακολουθήστε τον και θα έχετε το τηλέφωνο όποιας κοπέλας "σταμπάρατε" στο δρόμο και σας ενδιαφέρει...



Φερθείτε έξυπνα και με χιούμορ και θα το έχετε στο πι και φι! Όπως και στα ακόλουθα παραδείγματα!



*Φυσικά αυτό που έκαναν τα παιδιά ήταν για πλάκα, ωστόσο το κόλπο έπιασε!












πηγή:to-mati



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos

Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο

Η 31 ετών Σιομπχόν Πιρς έχασε τον πατέρα της, Ντέιβιντ από καρκίνο των οστών τον Οκτώβριο του 2011. Η Royal Bank of Scotland της έστειλε δεκάδες γράμματα, λέγοντάς της ότι ο πατέρας της χρωστούσε 7 ευρώ στον λογαριασμό του.

Η Πιρς έστειλε αντίγραφο....



του πιστοποιητικού θανάτου του πατέρα της, προκειμένου να κλείσει τον λογαριασμό.

Ωστόσο, η τράπεζα επέμεινε ότι θα πρέπει να δει το πρωτότυπο πιστοποιητικό θανάτου και συνέχισε να στέλνει επιστολές, ανεβάζοντας το χρέος στα 725 ευρώ.

Στο τέλος, η Σ.Πιρς πήγε σε υποκατάστημα της τράπεζας στο Ντάβενπορτ της Αγγλίας, κρατώντας στο χέρι ένα δοχείο με τις στάχτες του πατέρα της.

Πήγε στο ταμείο, ακούμπησε το δοχείο στον πάγκο μαζί με το πιστοποιητικό θανάτου και είπε: «Θέλατε αποδείξεις ότι ο πατέρας μου είναι νεκρός: ορίστε, είναι εδώ. Τον έφερα μαζί μου».

Εκπρόσωπος της τράπεζας ζήτησε, πάντως, συγγνώμη για την αναστάτωση.

Newsroom ΔΟΛ

ΑΡΗΣ ΧΟΝΖ.

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91


Δείτε στο παρακάτω βίντεο, πόσο εύκολα θα αδειάσει ένα αρκετά μεγάλο και βαθύ ποτάμι, απλά με το ανατίναγμα ενός φράγματος...





Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό !!







via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news
Σε τραγωδία κατέληξε η επίσκεψη ενός αγοριού μόλις πέντε χρονών με την οικογένεια του σε σπίτι φίλου του πατέρα του για να περάσουν τις διακοπές του...

Πάσχα.Ο σκύλος του ιδιοκτήτη επιτέθηκε με ιδιαίτερα άγριο τρόπο στο άτυχο παιδί και το δάγκωσε στο λαιμό κόβοντας του την καρωτίδα.



Αμέσως ο μικρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους γονείς και τον ιδιοκτήτη όπου οι γιατροί προσπαθούσαν επί 40 λεπτά να τον επαναφέρουν χωρίς όμως να τα καταφέρουν,και το παιδί τελικά κατέληξε.Στη σημείο που έγινε το συμβάν την ίδια στιγμή κλήθηκαν λειτουργοί των κτηνιατρικών υπηρεσιών, οι οποίοι προχώρησαν στη θανάτωση του σκύλου, με τη συγκατάθεση και του ιδιοκτήτη του.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Άλλαξαν τα δεδομένα!

Πριν 1 μήνα περίπου, το τραγούδι που είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στα views του Youtube ήταν η συμμετοχή του Μαυροβουνίου.

Τα δεδομένα όμως άλλαξαν:



Δύο μόλις εβδομάδες πριν την Eurovision του 2013, τα στοιχεία φέρνουν άλλον στην πρώτη θέση.



#1 με 13.750.000 views – Ιταλία

Marco Mengoni -”L’essenziale”

Ο Ιταλός ερμηνευτής που με το τραγούδι του «L’essenziale» κέρδισε το San Remo και θα παλέψει για μια θέση στον τελικό της Eurovision, έχει ήδη αγαπηθεί από τους χρήστες του διαδικτύου. Βέβαια, η τόση επιτυχία του τραγουδιού σε views του Youtube, οφείλεται κυρίως στο ότι το τραγούδι του έχει γίνει τεράστια επιτυχία στην Ιταλία, αποτελώντας ίσως το μόνο κομμάτι από όλα όσα συμμετέχουν φέτος, που έχει ήδη ανέβει στο top 5 των προτιμήσεων των ακροατών.



#2 με 2.820.294 views – Γερμανία

Cascada – “Glorious”



#3 με 2.015.460 views – Λευκορωσία

Alyona Lanskaya – “Solayoh”

Λίγο πιο κάτω η ξανθιά με τα γαλάζια μάτια Alyona, κατακτά την τρίτη θέση στις προτιμήσεις του κοινού. Μία αιτία για την θέση αυτή μπορεί να είναι και η αλλαγή του τραγουδιού με το οποίο θα συμμετάσχει η ερμηνεύτρια στο διαγωνισμό. Το clip αυτό εξάλλου αποτέλεσε την πρώτη του μετάδοση (και συμπρωταγωνιστεί ο Alexander Rybak).



#4 με 1.869.022 views – Ελλάδα (και όμως)

Koza Mostra ft. Αγάθωνας Ιακωβίδης – “Alcohol Is Free”



Tralala

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/SHOWBIZ











Εντοπίστηκε το γονίδιο της «ηγεσίας»

Τα άτομα που το φέρουν ξεχωρίζουν και καταλαμβάνουν συνήθως ανώτερες θέσεις στην εργασία τους


Το rs4950 δεν είναι ένα απλό γονίδιο: σύμφωνα με ερευνητές από το University College του Λονδίνου, στη Βρετανία, τα άτομα που το φέρουν είναι γεννημένοι… ηγέτες!

Παρά το γεγονός ότι η άποψη περί εκμάθησης ηγετικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων είναι δεκτή από τους επιστήμονες, οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι όπως και να έχει χρειάζεται και ένα γενετικό «σπρώξιμο» προς τα υψηλότερα σκαλοπάτια της ιεραρχίας.

Η μελέτη

Tο γονίδιο της «ηγεσίας» εντοπίστηκε κατά την ανάλυση γενετικού υλικού συνολικά 4.000 εθελοντών, των οποίων καταγράφηκε ο επαγγελματικός τίτλος και η κοινωνική τους κατάσταση (ελεύθεροι, δεσμευμένοι, παντρεμένοι κτλ.). Είδαν λοιπόν, ότι τα άτομα που έφεραν το γονίδιο rs4950 είχαν στην πλειονότητά τους διευθυντική ή θέση προϊσταμένου στη δουλειά τους.

«Το γονίδιο rs4950 φαίνεται να σχετίζεται με το πέρασμα των ηγετικών ικανοτήτων από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης δρ Γιαν-Εμάνουελ Ντε Νέβε. «Η πεποίθηση ότι η ηγεσία αποτελεί δεξιότητα είναι στο μεγαλύτερο μέρος της αληθινή, όμως μέσα από τη μελέτη μας καταφέραμε να δείξουμε ότι εν μέρει αποτελεί και γενετικό γνώρισμα».Από την άλλη πλευρά, οι ερευνητές προσθέτουν ότι πέρα από τα φυσικά τους προσόντα τα προικισμένα άτομα οφείλουν να καλλιεργούν τις δεξιότητες τους αν θέλουν να διατηρούν τη διευθυντική τους θέση.Τα ενδιαφέροντα ευρήματα παρουσιάζονται στο επιστημονικό έντυπο «Leadership Quarterly».http://www.tovima.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Βαριά τραυματίας από ξυλοδαρμό στο Αιτωλικό Χωρίς να έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί οι λόγοι, πατέρας και γιος από τη Μαγούλα του Αιτωλικού, δέχθηκαν χθες και μετά από παρεξήγηση την επίθεση αγνώστου...

αριθμού ατόμων στην πλατεία του Αιτωλικού, με αποτέλεσμα ο 43χρονος πατέρας να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου.



Σύμφωνα με το agriniopress.gr, το επεισόδιο ξεκίνησε από τον επαρχιακό δρόμο Αστακού – Αιτωλικού, κοντά στο Αιτωλικό, όταν ο πατέρας και ο γιος διαπληκτίστηκαν με δυο άτομα που επέβαιναν σε άλλο όχημα. Οι δυο τους κατέβηκαν από το όχημα και, όπως υποστηρίζεται, δέχθηκαν επίθεση με σπρέι πιπεριού.



Ακολούθησε «καταδίωξη» που κατέληξε στην πλατεία του Αιτωλικού, όπου ο 43χρονος με τον 21χρονο γιο του βρήκαν τα δυο άτομα με τα οποία είχαν διαπληκτιστεί, που όπως φαίνεται όμως είχαν μαζί τους και ενισχύσεις, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει άγριος ξυλοδαρμός.



Πατέρας και γιος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου, όπου και διαπιστώθηκε πως ο 43χρονος είχε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μεταφέρθηκε στο ΠΠΝ στο Ρίο, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος και αναμένονται τα αποτελέσματα εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί. Αντίθετα ο γιος είναι ελαφρά τραυματισμένος από χτυπήματα στο πρόσωπο.



Η Αστυνομία αναζητά προς το παρόν ένα άτομο, ηλικίας 25 ετών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr στο επεισόδιο είναι εμπλεκόμενα άτομα που έχουν μετάσχει σε επεισόδια στην περιοχή πριν από μερικούς μήνες.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91







Τα στοιχεία που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ» φαντάζουν εξωπραγματικά, προέρχονται όμως από τις αρμόδιες

διευθύνσεις του υπουργείου: στις 31/3/2013 μόνον 210.000 φυσικά πρόσωπα βρίσκονταν σε ρύθμιση χρεών και πληρώνουν με δόσεις 1,1 δισ. ευρώ. Δηλαδή από τα 20,4 δισ. που χρωστούν τα 2,5 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα, οι 9 στους 10 ήταν εκτός ρύθμισης (δεν έκαναν ή την έχασαν) και...


το Δημόσιο προγραμμάτιζε να εισπράξει μόλις το 5% των ληξιπρόθεσμων χρεών από τους οφειλέτες.


Οι εξαιρέσεις και οι εξωπραγματικές απαιτήσεις για άμεση εξόφληση σε λίγες δόσεις και με μεγάλα ποσά πληρωμής κάθε μήνα αποθαρρύνουν ή πετάνε έξω από τη ρύθμιση το 90% των οφειλετών. Ακούγεται απίστευτο αλλά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν πως από τα 2,5 εκατομμύρια φορολογουμένους που χρωστούν στην Εφορία συνολικά 20,4 δισ. ευρώ, μόλις 210.000 είναι αυτοί που κατάφεραν να μπουν σε ρύθμιση χρεών και να πληρώνουν ως τώρα τα χρέη τους!


Ολο και περισσότεροι τα τελευταία χρόνια βλέπουν να τους παίρνει η κάτω βόλτα από τα χρέη και τους δυσβάσταχτους φόρους που αυξάνονται, ενώ τα εισοδήματά τους μειώνονται. Αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, πολλοί επιλέγουν πλέον να πληρώσουν τα χρέη στην Εφορία παρά στην τράπεζα, καθώς η απειλή για κατασχέσεις έρχεται πλέον από τα call center και τα email των ΔΟΥ.


Ολες οι κυβερνήσεις αναγνωρίζουν το πρόβλημα και υπόσχονται να φέρουν «γενναίες ρυθμίσεις» για τα χρέη προς το Δημόσιο, που όμως σκοντάφτουν συνήθως στην τρόικα. Με αυτά τα δεδομένα, στα τέλη Μαρτίου 2.548.071 νοικοκυριά χρωστούσαν το ιλιγγιώδες ποσόν των 20,4 δισ. ευρώ και 148.658 επιχειρήσεις όφειλαν 35,37 δισ. ευρώ. Από τα 55,7 δισ. ευρώ το Δημόσιο είχε καταφέρει να εισπράξει (έως τις 31-12-2012) μόνον 606.395.000 ευρώ, παρά τις απειλές για διώξεις και κατασχέσεις. Την ίδια στιγμή, μέσα στους πρώτους μόλις τρεις μήνες της χρονιάς, περισσότερο από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι χρεώθηκαν άλλα 2,1 δισ. ευρώ.


Η ρύθμιση και οι δόσεις

Την κατάσταση αυτή προφανώς τη γνώριζαν στο υπουργείο Οικονομικών και προσπαθούσαν να την ανατρέψουν με μια πιο ευνοϊκή ρύθμιση, που θα πρόσφερε έως και 100 δόσεις για τους πολίτες, κυρίως στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Υπολογίζουν μάλιστα -και δεσμεύτηκαν απέναντι στην τρόικα- πως το Δημόσιο θα εισπράττει περίπου 1 δισ. τον χρόνο από τις νέες ρυθμίσεις χρεών, εφόσον ανταποκριθούν και οι πολίτες.


Αυτό δεν φαίνεται όμως πιθανό να συμβεί αφού, με τους όρους που ψηφίστηκαν και θα ισχύσουν για όσους καταθέσουν αιτήσεις αμέσως μετά το Πάσχα, όταν σταλούν και οι οδηγίες στις εφορίες, αυτομάτως αποκλείονται από τις 48-100 δόσεις οι 1.535.079 φορολογούμενοι που άφησαν απλήρωτα χρέη 2,1 δισ. στην Εφορία μέσα στο 2013.


Αυτοί θα μπορούν πλέον να υπαχθούν μόνο στην «πάγια ρύθμιση» με τις 12 μηνιαίες ισόποσες δόσεις. Στην περίπτωση της «ύστατης ευκαιρίας» για τα παλαιά χρέη με τις 48 δόσεις, θα μπορούσαν να επωφεληθούν και από εκπτώσεις 25%-50%, ενώ για τις 12 δόσεις δεν θα έχουν έκπτωση. Μοναδικό «παράθυρο» για όσους τηρούν με συνέπεια τη ρύθμιση που είχαν από το 2012 είναι να έχουν έστω και ένα ευρώ ανεξόφλητο χρέος από το παρελθόν, πέραν όσων έχουν συμπεριλάβει στη ρύθμιση. Οι περισσότεροι όμως έχουν κάνει ρύθμιση «όλα σε ένα» και «παντρεύτηκαν» μια ρύθμιση που συνήθως δεν ξεπερνούσε τις 24 μηνιαίες ισόποσες δόσεις.


Αν μάλιστα ζητήσουν να μπουν στη νέα ρύθμιση με τις 48, όχι μόνο δεν θα πάρουν περισσότερες δόσεις από όσες είχαν από πριν, αλλά θα βρίσκονται και με το ένα πόδι στον προθάλαμο της κατάσχεσης αφού, ακόμα και αν αφήσουν απλήρωτη έναν μήνα τη δόση τους ή αν δημιουργήσουν ένα νέο χρέος από 5 ευρώ μόλις ή και αν παραλείψουν μία δήλωση στο μέλλον, χάνουν τη ρύθμιση, ενώ με την παλαιά που πληρώνουν έχουν τρεις μήνες περιθώριο πριν την χάσουν για να ξαναμπούν σε σειρά.


Επιπλέον όμως, με τις νέες διατάξεις για τη ρύθμιση των 48 δόσεων, ακόμα και αν είναι συνεπείς στις δόσεις τους, το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, αν κρίνει πως έτσι μπορεί να επισπεύσει την αποπληρωμή των φόρων που του οφείλονται.



newmoney.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Η Ρωσία παρέτεινε κατά 2 χρόνια τη διάρκεια του δανείου, που είχε παραχωρήσει στην Κύπρο κι επίσης μείωσε το επιτόκιο σε 2,5% ετησίως.


Το δάνειο ύψους 2,5 δισ. δολαρίων είχε χορηγηθεί στην Κύπρο από τη Ρωσία το 2011. Το κεφάλαιο διατέθηκε για 5 χρόνια με επιτόκιο 4,5% ετησίως. Στα τέλη Μαρτίου, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση για αναδιάρθρωση του δανείου. Η ρωσική κυβέρνηση συμφώνησε να στηρίξει τις προσπάθειες της Κύπρου ώστε να ξεπεράσει την κρίση στο τραπεζικό σύστημα και την οικονομία της χώρας.


Νωρίτερα είχε επίσης ανακοινωθεί ότι η Κύπρος θα ήθελε να πάρει νέο δάνειο από τη Ρωσία, ύψους 5 δισ. ευρώ επιπλέον, για την αναδιάρθρωση του παλαιού δανείου. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις για πρόσθετη πίστωση δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.









via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1









Άρωμα μνημονίου είχε το φετινό έθιμο



Το κάψιμο του Ιούδα είναι από τα λίγα έθιμα που διατηρείται από την περίοδο της Τουρκοκρατίας μέχρι σήμερα στην Κρήτη.


Ξεχωριστό ήταν φέτος το έθιμο στο Καβούσι Λασιθίου, καθώς ο Ιούδας πήρε τη μορφή της Μέρκελ και κάηκε στην πυρά, αναφέρει τοcretalive.gr.


Οι κάτοικοι που κάθε χρόνο συγκεντρώνονται και αναβιώνουν το έθιμο, αποφάσισαν φέτος να βγάλουν το άχτι τους και να ρίξουν στην πυρά τη γερμανίδα Καγκελάριο και μαζί της τα μνημόνια και την οικονομική κρίση.


Σε πολλές περιοχές της Κρήτης το Μεγάλο Σάββατο, το ομοίωμα του Ιούδα τοποθετείται πάνω στη ρεματιά με τα ξύλα, για το φόβο των Ιουδαίων, δηλαδή των γειτονικών χωριών που επιδιώκουν να κλάψουν τον Ιούδα. Το βράδυ της Ανάστασης, με το Χριστός Ανέστη, τα κοπέλια βάζουν φωτιά στον Ιούδα, ο οποίος καίγεται με τα απαραίτητα μπαλοταρίσματα και ενώ ακόμα και εχθροί εκείνη την ημέρα δίνουν το φιλί της Αγάπης στο προαύλιο της εκκλησίας.


Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην εκδήλωση με ευχή όλων να ξεπεραστεί η κρίση και να έλθει και η οικονομική Ανάσταση για τους Ελληνες



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91











Η κινεζική πολιτική του ενός παιδιού «είχε ψυχολογικές επιπτώσεις στη νέα γενιά»



Τα μοναχοπαίδια που προέκυψαν από την πολιτική του ενός παιδιού ανά οικογένεια στην Κίνα τείνουν να είναι λιγότερο ανταγωνιστικά και έμπιστα και περισσότερο καχύποπτα και απαισιόδοξα, υποστηρίζει μελέτη στο περιοδικό Science. Τα αποτελέσματα, επισημαίνουν οι ερευνητές, δείχνουν να επιβεβαιώνουν τις στερεότυπες αναφορές των κινεζικών μέσω στο λεγόμενο «σύνδρομο του μικρού αυτοκράτορα» -την ιδέα ότι η νέα γενιά είναι κακομαθημένη και λιγότερο κοινωνικοποιημένη. Η ερευνητική ομάδα εκτιμά μάλιστα ότι οι ψυχολογικές ιδιαιτερότητες που παρατηρούνται στα μοναχοπαίδια της Κίνας θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στην κοινωνία, αφού τα παιδιά αυτά αποφεύγουν το ρίσκο και ίσως επιβραδύνουν την καινοτομία. Οι ερευνητές τονίζουν πάντως ότι τα αποτελέσματα δεν ισχύουν για τα μοναχοπαίδια γενικά, αφού σε άλλες κοινωνίες τα ζευγάρια που αποφασίζουν να έχουν μόνο ένα παιδί δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με το μέσο ζευγάρι στην Κίνα.

Η πολιτική του ενός παιδιού ανά οικογένεια τέθηκε σε εφαρμογή το 1979 με στόχο να ανακόψει την υπερβολική αύξηση του πληθυσμού. Περισσότερα από ένα παιδί επιτρέπεται πάντως να έχουν οι οικογένειες εθνικών μειονοτήτων, τα ζευγάρια στην επαρχία, καθώς και όσα απέκτησαν άρρωστο πρώτο παιδί. «Στην Κίνα είναι διαδεδομένη η αντίληψη ότι η νέα γενιά είναι κακομαθημένη, εγωιστική και λιγότερο εργατική. Παρόλο όμως που πρόκειται για διαδεδομένη αντίληψη, κανείς δεν το είχε εξετάσει επιστημονικά» λέει η Λίσα Κάμερον, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μonash της Αυστραλίας και πρώτη συγγραφέας της δημοσίευσης στο Science.

Η ομάδα της Κάμερον απευθύνθηκε σε εταιρεία ερευνών για να εντοπίσει 421 τυχαίους ενήλικες εθελοντές, από τους οποίους οι μισοί είχαν γεννηθεί λίγα χρόνια πριν το 1979, ενώ οι υπόλοιποι λίγα χρόνια μετά τη χρονολογία αυτή. Τα έτη γέννησης και η μεθοδολογία της μελέτης επιλέχθηκε έτσι ώστε να αποκλειστούν άλλοι κοινωνικοί παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάζουν το ψυχολογικό προφίλ των εθελοντών. Όλοι οι εθελοντές κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια συμμετάσχουν σε μια σειρά από παιχνίδια με ανταλλάγματα, τα οποία είναι σχεδιασμένα να αποκαλύπτουν στοιχεία της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς. Για παράδειγμα, ένα από τα παιχνίδια ήταν σχεδιασμένο να μετρά την εμπιστοσύνη, και οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να εμπιστευτούν χρήματα σε έναν ξένο με την προοπτική να πάρουν από αυτόν περισσότερα χρήματα αργότερα.

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων έδειξε ότι, συγκριτικά με τους εθελοντές που γεννήθηκαν λίγο πριν την εφαρμογή της πολιτικής του ενός παιδιού, οι εθελοντές της νέας γενιάς έτειναν να αποφεύγουν τα ρίσκα, να εμπιστεύονται λιγότερο τους ξένους, να είναι λιγότερο έμπιστοι (έκλεβαν στα παιχνίδια), λιγότερο έμπιστοι και λιγότερο ανταγωνιστικοί. Είχαν επίσης υψηλότερη βαθμολογία σε τεστ του «νευρωτισμού», ενός χαρακτηριστικού της προσωπικότητας που αφορά το άγχος.

Η Δρ Κάμερον, για την οποία τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα, πιστεύει ότι η ψυχολογία της νέας γενιά πιθανώς επηρεάζεται από τους γονείς που κακομαθαίνουν τα μοναχοπαίδια τους, κάνοντάς τα λιγότερο πρόθυμα να ανταγωνιστούν τους άλλους ή να ρισκάρουν. Άλλες ιδιαιτερότητες όπως η έλλειψη εμπιστοσύνης ίσως οφείλεται στην έλλειψη κοινωνικοποίησης στα παιδιά που μεγάλωσαν χωρίς αδέλφια. Οι ερευνητές, μάλιστα, προβλέπον ότι η ψυχολογία της νέας γενιάς θα μπορούσε να επηρεάσει την οικονομία της Κίνας, αφού δεν δείχνει να ευνοεί την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα της έρευνας θα μπορούσαν πάντως να εκφραστούν λόγω του σχετικά μικρού μεγέθους του δείγματος αλλά και λόγω των πολλών διαφορετικών κοινωνικών παραγόντων που θα μπορούσαν θεωρητικά να αλλάζουν το προφίλ της νέας γενιάς και δεν ήταν δυνατό να αποκλειστούν στην ανάλυση.Newsroom ΔΟΛ




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7

Προσοχή πολύ σκληρές εικόνες

Δεν χωράει ανθρώπου νους την τραγωδία που βίωσαν όσοι είχαν την ατυχία να ζουν στην πόλη Μπανιάς της Συρίας. Το Μεγάλο Σάββατο λίγες ώρες προτού...

αναστηθεί ο Κύριος και φέρει το χαρμόσυνο μήνυμα της χαράς και της ελπίδας σφαγιάστηκαν 77 άνθρωποι ανάμεσα τους πολλά παιδιά ακόμα και βρέφη...



Οι πληροφορίες που έρχονται από τα ξένα δίκτυα λένε ότι,οι εκτελεστές μπήκαν στην πόλη και σκότωσαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους,ακόμα και μικρά παιδιά, ακόμα ακόμα και βρέφη!!Άλλους έκαψαν άλλους ακρωτηρίασαν μερικούς τους έκαψαν...Φωτογραφίες ντοκουμέντο από ένα ακόμη μακελειό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία. Εικόνες ανατριχιαστικές, σκληρές, αποστομωτικές αλλά δυστυχώς ανίκανες να «ξυπνήσουν» εκείνους που πρέπει να δράσουν



Το ποιοι είναι υπεύθυνοι για αυτή την σφαγή ίσως και να μην βρεθεί ποτέ,σημασία έχει ότι κανείς μα κανείς δεν φαίνεται να συγκινείτε από την γενοκτονία που συντελείτε τα τελευταία δύο χρόνια στην Συρία,σφαγιάζονται χιλιάδες άνθρωποι στην πλειοψηφία τους χριστιανοί,άνθρωποι που δεν φταίνε σε τίποτα και έχουν πέσει θύματα ενός ή περισσότερων τρελών που στο όνομα ποιος ξέρει τι, έχουν αιματοκυλήσει μια ολόκληρη χώρα....

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ






via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Το μακρύ κατάλογο των αποτυχιών απαρίθμησε ο Γ. Τσακίρης στον ΑΝΤ-1. Αποτυχία στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αποτυχία στην μείωση των τιμών, αποτυχία στην μείωση του δημόσιου τομέα. Και δεν συμμαζεύεται.



Η καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων απειλεί την κοινωνική συνοχή, είπε ο πολιτικός συντάκτης του ΑΝΤ-1.



Και το "μάρμαρο" θα κληθούν να πληρώσουν...


τα συνήθη υποζύγια. Όπως πάντα...



Από nonews-NEWS



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Το μακρύ κατάλογο των αποτυχιών απαρίθμησε ο Γ. Τσακίρης στον ΑΝΤ-1. Αποτυχία στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αποτυχία στην μείωση των τιμών, αποτυχία στην μείωση του δημόσιου τομέα. Και δεν συμμαζεύεται.



Η καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων απειλεί την κοινωνική συνοχή, είπε ο πολιτικός συντάκτης του ΑΝΤ-1.



Και το "μάρμαρο" θα κληθούν να πληρώσουν...


τα συνήθη υποζύγια. Όπως πάντα...



Από nonews-NEWS



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1







Σύγχυση και αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των πάνω από 2.500 εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις στο νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και



μεταξύ των διοικήσεων των δήμων, με αφορμή πληροφορίες περί κατάργησης δημοτικών επιχειρήσεων...



Στο περίφημο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες περιλαμβάνεται διάταξη, σύμφωνα με την οποία «σε περίπτωση κατάργησης θέσεων σε ΝΠΙΔ, προβλέπεται καταγγελία της σύµβασης εργασίας των υπαλλήλων µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου». Για τους ΟΤΑ, τα ΝΠΙΔ είναι κυρίως οι δημοτικές επιχειρήσεις, ενώ για πρώτη φορά γίνεται λόγος για απόλυση προσωπικού από θέσεις που καταργούνται και όχι για μετακίνησή του στον κύριο φορέα, δηλαδή το δήμο. Η επίμαχη αυτή διάταξη σε συνδυασμό με λίστα που κυκλοφόρησε στον Τύπο περί κατάργησης εκατοντάδων φορέων (μεταξύ των οποίων και συγκεκριμένων δημοτικών επιχειρήσεων) κινητοποίησε άμεσα τους αυτοδιοικητικούς στην Κεντρική Μακεδονία.


Πηγή:εφ. Αγγελιοφόρος



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Ο Πρόεδρος της Κύπρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι διανοίγεται μια νέα εποχή στις σχέσεις Κύπρου και Ισραήλ, μετά τις συνομιλίες που είχε...



με Ισραηλινούς επισήμους, στο Τελ Αβίβ.



«Από χθες αισθάνομαι ότι ξεκινούμε πρωτοβουλίες για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, προς το συμφέρον και των δύο χωρών», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, σύμφωνα με είδηση, που μετέδωσε, το ΡΙΚ, δημοσιογράφος του οποίου τον συνοδεύει στην επίσκεψή του.



Μετά τις χθεσινές συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Ισραηλινού Κοινοβουλίου στον οποίο, όπως ανέφερε, «μπορεί να μας θεωρεί τους πιο αξιόπιστους γείτονες και τους καλύτερους φίλους».Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ισραηλινού κοινοβουλίου χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ παραγωγική και ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι σχέσειςτων δύο χωρών, η κατάσταση στην Κύπρο και στο Ισραήλ και η κατάσταση στην περιοχή.



Επίσης εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη φιλία την οποία προσφέρει η Κύπρος στο Ισραήλ και για τη στάση της τόσο στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και σε άλλα διεθνή σώματα.



Είπε επίσης ότι οι σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ δεν εξαρτώνται από οποιεσδήποτε άλλες πολιτικές εξελίξεις ,εκτός των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι προσβλέπει σε ενίσχυση τους. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ολοκληρώνει την επίσκεψη εργασίας στο Ισραήλ αύριο, οπότε θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες και στη συνέχεια θα χαιρετίσει επιχειρηματικό φόρουμ.



Πηγή: ΑΜΠΕ






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ο Λοβέρδος παρουσιάζει τις προτάσεις του



Τις προτάσεις της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» αναφορικά με τη...

χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων θα παρουσιάσει την Τετάρτη ο Ανδρέας Λοβέρδος. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι σε ξενοδοχείο στην Πλάκα.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο κ. Λοβέρδος είχε πει ότι θα καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή για να δοθεί η εναλλακτική δυνατότητα να μη δέχεται ένα κόμμα την κρατική χρηματοδότηση.

«Θα καταθέσουμε πρόταση νόμου στη Βουλή για να δοθεί η εναλλακτική δυνατότητα να μη δέχεται ένα κόμμα την κρατική χρηματοδότηση. Στις ευρωεκλογές, αν αυτό επιτραπεί, θα αρνηθούμε την κρατική χρηματοδότηση» είχε δηλώσει συγκεκριμένα.



enikos.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Αυτές τις μέρες περισσεύουν οι ευχές. Φυσικά πάντα τα "χρόνια πολλά", τα "χρόνια καλά" είναι καλοδεχούμενα...

για όλο το λαό, για όλο τον κόσμο και από βάθος καρδιάς και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εύχεται», αναφέρει από τη Λαμία ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχετικά με το Πάσχα.



Ο Δ. Κουτσούμπας προσθέτει ότι «όμως η οικονομική καπιταλιστική κρίση, τα μέτρα που έρχονται, αυτά που ήρθαν και αυτά που θα έρθουν, είναι χωρίς τέλος για τον ελληνικό λαό, για τη νεολαία και από αυτή την άποψη, αυτό που είναι για "ανάσταση λαών", ως ευχή, θα πρέπει να γίνει πράξη με αντεπίθεση, με ελπίδα, με οργανωμένη πάλη και αγώνα για να αλλάξει αυτή η πορεία της χώρας σε όφελος του λαού, και όχι βέβαια όπως γίνεται πάντα, σε όφελος των ίδιων, σε όφελος του συστήματος, σε όφελος των μονοπωλίων».



newsbeast.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Στηριγμένο σε ρεπορτάζ του «Βήματος» που κυκλοφορεί είναι το βίντεο που παραθέτουμε από την τηλεόραση του Αλφα και αναφέρεται στο νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί και το οποίο προβλέπει βαριές ποινές σε όσους προβούν σε ρατσιστικές ενέργειες.



Στόχος του νομοσχεδίου είναι η ναζιστική συμμορία-κόμμα του Μιχαλολιάκου. Η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και η όποια νομοθετική αντιμετώπισή της είναι προσχηματική και έχει να κάνει με αντιπαραθέσεις συστηματικών κομμάτων. Μόνο το εργατικό –επαναστατικό κίνημα μπορεί να αντιμετωπίσει ουσιαστικά την εγκληματική συμμορία των ναζιστών.







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Είναι πασίγνωστη, τόσο στον χώρο του μόντελινγκ, όσο και...

της υποκριτικής. Όπου συνήθιζε να εμφανίζεται, “έστελνε” τον ανδρικό πληθυσμό με τις τέλειες αναλογίες της και το καλογυμνασμένο της σώμα. Οι γυναίκες, παρακαλούσαν να αποκτήσουν το κορμί της.
Τώρα όμως, φαίνεται πως έχει αφεθεί. Η φωτογραφία της που κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό, τη δείχνει στην παραλία, με χαλάρωση.

Ο λόγος, για την Tara Reid, την οποία την γνωρίσαμε κάπως έτσι…

X_SEXY

Και έγινε κάπως έτσι...

x_xalia2





via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE








Mάλιστα, μια γερόντισσα από το χωριό Άμπελος της Γαύδου

εξέφρασε τα παράπονά της για την μειωμένη της σύνταξη προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Σταθάκη: «Δεν έπρεπε, καλοί μου, να μας κόψουν εμάς τη σύνταξη -που παίρνουμε 400 ευρώ- ή το δώρο. Πήγα προχθές να πάρω τα...


λεφτά μου -αλήθεια σου λέω- και δάκρυσα. Λέω: “που είναι το δώρο να δώσω στα εγγονάκια μου 10 ευρώ;”».


Με τους λιγοστούς κατοίκους της ακριτικής Γαύδου επέλεξε να περάσει την ημέρα του Πάσχα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται τις μέρες αυτές στην Κρήτη, μαζί με την οικογένεια του.


Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης αντάλλαξε ευχές αλλά άκουσε και τα παράπονα των ακριτών.


Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του, έστειλε το δικό του μήνυμα. «Για τον λαό μας ο Γολγοθάς του μνημονίου είναι μία διαρκής Σταύρωση δίχως Ανάσταση. Η Ανάσταση θα έρθει όταν νικήσουμε όλοι μαζί τον φόβο και ανατρέψουμε το μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των καταναλωτών αλλά και των επιχειρήσεων που δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω της οικονομικής κρίσης.



Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Γραφείου ΓΕΝΟΠ Θεσσαλίας Θωμά Κοντογιάννη κατά μέσο όρο τον περασμένο Απρίλιο σε ολόκληρη τη Θεσσαλία στάλθηκαν εντολές...


για 32.000 διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε μεγάλους καταναλωτές της ΔΕΗ, κυρίως σε επιχειρήσεις, που αδυνατούσαν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους.



Ωστόσο, πολλοί είναι οι οικιακοί αλλά και οι εμπορικοί καταναλωτές που προχωρούν σε ρύθμιση των οφειλών τους με την ΔΕΗ , προκειμένου τελικά να μην κοπεί το ρεύμα.



Κατά μέσο όρο την ημέρα γίνονται 200 διακοπές ενώ κατ' εκτίμηση τον μήνα 1.460 και πάντα αφού περάσουν 40 ημέρες από την λήξη του δεύτερου λογαριασμού.



Οι διακοπές ωστόσο δεν αφορούν τους καταναλωτές που έχουν υπαχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, καθώς οι πολίτες που πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια και ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μπορούν να τύχουν της ευνοϊκής έκπτωσης στην τιμή του ρεύματος.



Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου ανέρχεται στο 1 εκ. σε όλη τη χώρα, η δόση δεν ξεπερνά το 25% ενός διμηνιαίου λογαριασμού χωρίς το χαράτσι ενώ οι δόσεις μπορούν να φτάσουν μέχρι και τις 40 άτοκες.



Το πρόβλημα των ανεξόφλητων λογαριασμών πάντως γίνεται αντιληπτό από τις καθημερινές ουρές που σχηματίζονται στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Λάρισα ενώ για άλλη μια φορά οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ στην περιοχή φέρνουν στο προσκήνιο τις σημαντικές ελλείψεις στο προσωπικό της επιχείρησης που δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.



Σύμφωνα με τον κ. Κοντογιάννη δεν γίνονται διακοπές ρεύματος την περίοδο από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο και από Ιούλιο μέχρι Αύγουστο μετά από απόφαση της ΡΑΕ.



«Αγκάθι» οι κλοπές μετασχηματιστών



Στο μεταξύ, πονοκέφαλο αλλά και ανυπολόγιστη ζημιά στη ΔΕΗ προκαλούν τα συνεχή κρούσματα κλοπών σε μετασχηματιστές και καλώδια που σημειώνονται στους αρδευτές και παρατηρούνται πιο έντονα σε περιόδους αργιών.



Σύμφωνα με τον κ. Κοντογιάννη λόγω της έλλειψης προσωπικού πολλές φορές η αποκατάσταση των ζημιών δίνεται σε εργολάβους, με αποτέλεσμα να παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση σε βάρος των αρδευτών.






via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1










Τα πρώτα δείγματα από τα νερά της Βοστόκ

Μια στήλη πάγου μήκους δύο μέτρων είναι το πρώτο δείγμα από την περιβόητη λίμνη Βοστόκ στην Ανταρκτική, έναν μεγάλο όγκο γλυκού νερού που εδώ και εκατομμύρια χρόνια παραμένει θαμμένος κάτω από σχεδόν τέσσερα χιλιόμετρα πάγου. Η ολοκλήρωση του αμφιλεγόμενου άθλου ανακοινώθηκε από τη ρωσική αποστολή στην Ανταρκτική, η οποία προσπαθούσε για χρόνια να φτάσει μέχρι το νερό της λίμνης με την ελπίδα να ανακαλύψει εξωτικές μορφές ζωής που εξελίσσονται ανεξάρτητα από τον υπόλοιπο πλανήτη. Οι αστροβιολόγοι πιστεύουν μάλιστα ότι τα μικρόβια που ίσως ζουν στη λίμνη θα έδιναν μια εικόνα για το εάν μπορεί να υπάρχει ζωή σε υπόγειους ωκεανούς στα φεγγάρια του Δία και του Κρόνου.

Η μεγαλύτερη «κρυφή» λίμνη

Από τις 370 λίμνες γλυκού νερού που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια κάτω από το κάλυμμα πάγου της Ανταρκτικής, η Λίμνη Βοστόκ είναι μακράν η μεγαλύτερη, με έκταση 15,690 χιλιομέτρων. Οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξή της ήρθαν από βρετανικά ραντάρ τη δεκαετία του 1970. Έπειτα από μια δεκαετία προσπαθειών, η ρωσική αποστολή στην Ανταρκτική έφτασε μέχρι την επιφάνεια της λίμνης στις αρχές Φεβρουαρίου του 2012. Επιστήμονες από άλλες χώρες, πάντως, είχαν δηλώσει ανήσυχοι για ενδεχόμενη μόλυνση της λίμνης με υγρά γεώτρησης αλλά και μικρόβια από την επιφάνεια. Μια τέτοια μόλυνση, προειδοποιούσαν, θα ήταν μη αναστρέψιμη και θα έθετε αυτόματα εν αμφιβόλω κάθε μελλοντική έρευνα στη χημεία και τη βιολογία της λίμνης.

Για να αποφύγουν αυτό το ενδεχόμενο, οι Ρώσοι ρύθμισαν την πίεση μέσα στο φρεάτιο της γεώτρησης ώστε το νερό της λίμνης να αρχίσει να ανεβαίνει μέσα στο φρεάτιο. Αυτό σημαίνει ότι δείγματα νερού μπορούν να συλλεγούν χωρίς να χρειαστεί να εισέλθουν τα όργανα μέσα στην ίδια τη λίμνη. Δείγματα του πάγου που υπήρχε ακριβώς πάνω από την επιφάνεια της λίμνης παραδόθηκαν πανηγυρικά στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στις αρχές του 2012.

«Φρεσκοκατεψυγμένο» δείγμα

Η ομάδα του Ρωσικού Ινστιτούτου Έρευνας Αρκτικής και Ανταρκτικής αναγκάστηκε στη συνέχεια να εγκαταλείψει τον σταθμό του Βοστόκ κατά τη διάρκεια του «ανταρκτικού» χειμώνα, επέστρεψε όμως φέτος για να συλλέξει το πρώτο πραγματικό δείγμα της λίμνης. Το νερό, που είχε πια παγώσει μέσα στη γεώτρηση, ανασύρθηκε ως πυρήνας πάγου στις 10 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η ομάδα στο πρακτορείο RIA Novosti. Η επιτυχία των Ρώσων είναι ώρα πιθανό να στεναχωρήσει τους βρετανούς συναδέλφους τους, οι οποίοι απέτυχαν εφέτος να φτάσουν στο νερό μιας άλλης θαμμένης λίμνης, της λίμνης Έλσγουορθ. Άλλοι ειδικοί πάντως ίσως υποστηρίξουν ότι τα δείγματα της λίμνης είναι μολυσμένα.

Οι ΗΠΑ, στο μεταξύ, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν γεώτρηση στη λίμνη Ουίλανς τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. Η ανακάλυψη ζωντανών οργανισμών που επιβιώνουν απομονωμένοι κάτω από τους πάγους για χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια θα αναπτέρωνε τις ελπίδες των αστροβιολόγων και για την ανακάλυψη ζωής σε άλλα παγωμένα μέρη του Ηλιακού Συστήματος: στους υπόγειους ωκεανούς που πιστεύεται ότι κρύβονται σε δορυφόρους του Δία όπως η Ευρώπη, και σε φεγγάρια του Κρόνου όπως ο Εγκέλαδος. Πηγή:tovima.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Φοιτητές της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ προετοιμάζονται πυρετωδώς για τον Διεθνή Διαγωνισμό Αεροδιαστημικής που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στην Πορτογαλία...



"Όταν όλα φαίνονται να είναι εναντίον σου, θυμήσου ότι το αεροπλάνο απογειώνεται κόντρα στον άνεμο" είπε ο Αμερικανός βιομήχανος Χένρι Φορντ.

Χρόνια μετά, κόντρα στον άνεμο της κρίσης που διαπνέει και τα ελληνικά πανεπιστήμια, "απογειώνεται" ο φοιτητικός σύλλογος αεροδιαστημικής Euroavia Athens του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.



Η ομάδα, που ιδρύθηκε το 2007, αποτελεί μέλος του ευρύτερου Ευρωπαϊκού Συλλόγου Φοιτητών Αεροδιαστημικής, ο οποίος έχει ως αποστολή να συνδέσει τους φοιτητές από διαφορά πανεπιστήμια της Ευρώπης, καθώς και με την αγορά εργασίας.



Το 2013 βρίσκει τους φοιτητές της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ να προετοιμάζονται πυρετωδώς για τον Διεθνή Διαγωνισμό Αεροδιαστημικής "Air Cargo Challenge", οποίος θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στην Πορτογαλία.



Συγκεκριμένα, έχουν επιφορτιστεί με το έργο να κατασκευάσουν ένα μικρό μοντέλο αεροσκάφους, το οποίο έχει σκοπό τη μέγιστη άρση φορτίου. Το 2011 η ίδια ομάδα είχε πάρει μέρος πρώτη φορά στον ίδιο διαγωνισμό, στη Στουτγκάρδη, έχοντας λάβει μια πολύ καλή θέση.



"Αυτή τη φορά ελπίζουμε τουλάχιστον για μια θέση στην τριάδα" δηλώνει ενθουσιασμένος ο Πέτρος Γαρυφαλλάκης, μέλος της Euroavia.



πηγή:εφημερίδα 6ΗΜΕΡΕΣ



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1
Ισπανός κρεμάστηκε λίγο πριν του κάνουν έξωση Η κρίση που μαστίζει και την Ισπανία,έγινε η αφορμή να βάλει τέλος στην ζωή του ένας άγνωστος άνδρας λίγο πριν του κάνουν έξωση από το σπίτι.Συγκεκριμένα...

σήμερα το πρωί, δικαστικός επιμελητής που πήγε στην οικία του στην Βαλένθια για να του κάνει έξωση λόγο του ότι χρωστούσε ενοίκια, βρήκε κρεμασμένο το άψυχο σώμα του και ειδοποίησε την αστυνομία.



Ο ιατροδικαστής που εξέτασε την σορό αποφάνθηκε ότι πρόκειται για άνδρα ηλικίας 40 περίπου χρόνων,και ότι ο θάνατος του οφείλετε σε αυτοκτονία δια απαγχονισμού κάτι που συντάραξε τους γείτονες του θανόντος..Όπως και στην χώρα μας έτσι και στην Ισπανία πολλοί είναι εκείνοι πού έδωσαν τέλος στην ζωή τους με βάρβαρο και άγριο τρόπο,μην αντέχοντας το ότι χάνουν την περιουσία τους περιμένοντας μάταια το εκάστοτε κράτος να σκύψει στα προβλήματα και να δώσει λύσεις....







via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Του Κώστα Βαξεβάνη



Στη δεκαετία του ‘90, είχε αναπτυχθεί στην Ελλάδα ένα πολύ προσοδοφόρο επάγγελμα. Ήταν το επάγγελμα του κατά παραγγελία πληροφοριοδότη. Ως επάγγελμα ήταν πολύ απλό, αρκεί να ήθελες να παίξεις τον ρουφιάνο. Την περίοδο της «σκληρής τρομοκρατίας», κάποιοι ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας, έγιναν πλούσιοι, κατασκευάζοντας πληροφοριοδότες για την 17 Νοέμβρη και τον ΕΛΑ. Ο πληροφοριοδότης έδινε την πληροφορία και έπαιρνε ένα ποσό από τα μυστικά κονδύλια. Επειδή όμως κάποια στιγμή το πράγμα άρχισε να «βρωμάει», δεν έφτανε ο πληροφοριοδότης να δίνει πληροφορία, έπρεπε...


να έχει και αξιοπιστία. Αλλά πώς να έχει αξιοπιστία κάποιος που δίνει ψεύτικη πληροφορία; Ετσι έπρεπε να κασκευαστεί και αξιοπιστία.



Οι αξιωματικοί λοιπόν αυτοί της Αστυνομίας, έφτασαν στο σημείο να κατασκευάζουν και τρομοκρατικές ενέργειες, για να γίνει αξιόπιστος ο μάρτυρας που έδινε την πληροφορία. Πολύ απλά λοιπόν, ένας ρουφιάνος συνεργάτης του αξιωματικού έδινε πληροφορία πως θα σκάσει μια βόμβα στη Γαλλική Τράπεζα στο Κολωνάκι. Κάποια «δικά μας παιδιά» έβαζαν λοιπόν μια βόμβα, αυτή πραγματικά έσκαγε και ο πληροφοριοδότης εμφανιζόταν να το έχει ήδη καταθέσει. Έτσι αποκτούσε αξιοπιστία και μετά από μερικές «προβλέψεις» τέτοιου είδους, έδινε και μια μεγάλη για τη 17 Νοέμβρη. Με τον τρόπο αυτό άδειαζαν τα ταμεία των «μυστικών κονδυλίων» και η Αστυνομία κυνηγούσε χίμαιρες στα Εξάρχεια.



Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση ήταν η επιχείρηση Λουίζης Ριανκούρ. Μετά από μια τυχαία συνάντηση τρομοκρατών με την Αστυνομία, ο Σάββας Ξηρός και οι σύντροφοί του εγκατέλειψαν ένα βαν με περούκες και το 38άρι της 17 Νοέμβρη. Με αυτά τα ευρήματα στα χέρια τους, οι Αστυνομικοί κατασκεύασαν μια άλλη επιχείρηση Λουίζης Ριανκούρ, όπου εμφάνισαν και μια γυναίκα πληροφοριοδότη, και της έδωσαν μερικές δεκάδες εκατομμύρια. Τέτοιες ιστορίες (υπόθεση κοντού και ψηλού, βόμβες στο Κολωνάκι, περίοδος Ντάνου Κρυστάλλη) είναι γνωστές στην Αστυνομία, αλλά δεν οδηγήθηκαν ποτέ στην Δικαιοσύνη. Μια κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη ή και συνενοχή, άφησε αυτές τις ιστορίες διηγήσεις να υπάρχουν ως αστικοί μύθοι στο εσωτερικό των ανώτατων κλιμακίων.



Ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έδειξε να απαλλάσσεται από αυτές τις πρακτικές, μια ομάδα στην ΕΥΠ, τα τελευταία χρόνια, κατασκευάζει συστηματικά «πληροφοριοδότες», «ήρωες», «υπερπράκτορες» ροκανίζοντας μυστικά κονδύλια. Όπως θα δείτε στο HOT DOC που κυκλοφορεί, το σχέδιο «δολοφονίας του Καραμανλή» ήταν μια τέτοια κατασκευή. Ένας πληροφοριοδότης με μία Ρωσίδα που μεταφράζει ρωσικές σελίδες από το ίντερνετ, εμφανίστηκαν ως πληροφοριοδότες που αποκάλυπταν αρχικώς σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ελλάδας. Χαρακτηρίζονται από κάποιους «επιτήδειους» της ΕΥΠ αξιόπιστοι πράκτορες και κατασκευάζεται η αξιοπιστία τους. Στη συνέχεια δίνουν πληροφορίες για το σχέδιο εξόντωσης του Κ. Καραμανλή. Η προσπάθεια να κατασκευάσουν αξιοπιστία για μια ακόμη πληροφορία, παρ’ ολίγον να δημιουργήσει μια κρίση αλά Ίμια.



Τα πράγματα αυτά είναι γνωστά στις Διοικήσεις της ΕΥΠ, αλλά όπως και τη δεκαετία του ‘90 στην Αστυνομία, το να

οδηγήσουν τους επίορκους στη Δικαιοσύνη, το βλέπουν ως χτύπημα εναντίον της Υπηρεσίας. Έτσι η βρωμιά και το παρακράτος μένουν ατιμώρητα και αναπαράγονται.






Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πετύχουν αν δεν υπήρχαν οι δημοσιογράφοι. Αυτοί που αναπαράγουν τις πληροφορίες και που με δημοσιεύματα διαμορφώνουν το προφίλ και την αξιοπιστία των απατεώνων. Δημιουργούν κλίμα, κάλυψη στους επίορκους και πολλές φορές πιέζουν ακόμη και τις Διοικήσεις δίνοντας το μήνυμα της έκθεσης στον Τύπο αν τολμήσουν να κάνουν κάτι παράτολμο.



Το σχέδιο της «δολοφονίας» του Καραμανλή στήθηκε από μια ομάδα που τρώει μυστικά κονδύλια και πουλάει υπηρεσίες σε ιδιώτες. Μια από αυτές ήταν και το σχέδιο της δικής μας εξόντωσης. Η Διοίκηση της ΕΥΠ έχει όλα τα στοιχεία για τα κονδύλια που ροκανίστηκαν στα Σκόπια, για τον ψεύτικο πληροφοριοδότη Θ.Σ. 13 στην υπόθεση Καραμανλή, για ιδιωτικές παρακολουθήσεις όπως αυτή του συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη. Γι’ αυτή την τελευταία παρακολούθηση με εντολή γνωστής τραγουδίστριας, τα αποδεικτικά στοιχεία βρέθηκαν στην κατοχή πράκτορα. Το θέμα λοιπόν είναι να προχωρήσει τώρα στο ξεκαθάρισμα με διαφάνεια και θάρρος. Θα το κάνει;



Από το koutipandoras



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Του Κώστα Βαξεβάνη



Στη δεκαετία του ‘90, είχε αναπτυχθεί στην Ελλάδα ένα πολύ προσοδοφόρο επάγγελμα. Ήταν το επάγγελμα του κατά παραγγελία πληροφοριοδότη. Ως επάγγελμα ήταν πολύ απλό, αρκεί να ήθελες να παίξεις τον ρουφιάνο. Την περίοδο της «σκληρής τρομοκρατίας», κάποιοι ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας, έγιναν πλούσιοι, κατασκευάζοντας πληροφοριοδότες για την 17 Νοέμβρη και τον ΕΛΑ. Ο πληροφοριοδότης έδινε την πληροφορία και έπαιρνε ένα ποσό από τα μυστικά κονδύλια. Επειδή όμως κάποια στιγμή το πράγμα άρχισε να «βρωμάει», δεν έφτανε ο πληροφοριοδότης να δίνει πληροφορία, έπρεπε...


να έχει και αξιοπιστία. Αλλά πώς να έχει αξιοπιστία κάποιος που δίνει ψεύτικη πληροφορία; Ετσι έπρεπε να κασκευαστεί και αξιοπιστία.



Οι αξιωματικοί λοιπόν αυτοί της Αστυνομίας, έφτασαν στο σημείο να κατασκευάζουν και τρομοκρατικές ενέργειες, για να γίνει αξιόπιστος ο μάρτυρας που έδινε την πληροφορία. Πολύ απλά λοιπόν, ένας ρουφιάνος συνεργάτης του αξιωματικού έδινε πληροφορία πως θα σκάσει μια βόμβα στη Γαλλική Τράπεζα στο Κολωνάκι. Κάποια «δικά μας παιδιά» έβαζαν λοιπόν μια βόμβα, αυτή πραγματικά έσκαγε και ο πληροφοριοδότης εμφανιζόταν να το έχει ήδη καταθέσει. Έτσι αποκτούσε αξιοπιστία και μετά από μερικές «προβλέψεις» τέτοιου είδους, έδινε και μια μεγάλη για τη 17 Νοέμβρη. Με τον τρόπο αυτό άδειαζαν τα ταμεία των «μυστικών κονδυλίων» και η Αστυνομία κυνηγούσε χίμαιρες στα Εξάρχεια.



Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση ήταν η επιχείρηση Λουίζης Ριανκούρ. Μετά από μια τυχαία συνάντηση τρομοκρατών με την Αστυνομία, ο Σάββας Ξηρός και οι σύντροφοί του εγκατέλειψαν ένα βαν με περούκες και το 38άρι της 17 Νοέμβρη. Με αυτά τα ευρήματα στα χέρια τους, οι Αστυνομικοί κατασκεύασαν μια άλλη επιχείρηση Λουίζης Ριανκούρ, όπου εμφάνισαν και μια γυναίκα πληροφοριοδότη, και της έδωσαν μερικές δεκάδες εκατομμύρια. Τέτοιες ιστορίες (υπόθεση κοντού και ψηλού, βόμβες στο Κολωνάκι, περίοδος Ντάνου Κρυστάλλη) είναι γνωστές στην Αστυνομία, αλλά δεν οδηγήθηκαν ποτέ στην Δικαιοσύνη. Μια κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη ή και συνενοχή, άφησε αυτές τις ιστορίες διηγήσεις να υπάρχουν ως αστικοί μύθοι στο εσωτερικό των ανώτατων κλιμακίων.



Ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έδειξε να απαλλάσσεται από αυτές τις πρακτικές, μια ομάδα στην ΕΥΠ, τα τελευταία χρόνια, κατασκευάζει συστηματικά «πληροφοριοδότες», «ήρωες», «υπερπράκτορες» ροκανίζοντας μυστικά κονδύλια. Όπως θα δείτε στο HOT DOC που κυκλοφορεί, το σχέδιο «δολοφονίας του Καραμανλή» ήταν μια τέτοια κατασκευή. Ένας πληροφοριοδότης με μία Ρωσίδα που μεταφράζει ρωσικές σελίδες από το ίντερνετ, εμφανίστηκαν ως πληροφοριοδότες που αποκάλυπταν αρχικώς σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ελλάδας. Χαρακτηρίζονται από κάποιους «επιτήδειους» της ΕΥΠ αξιόπιστοι πράκτορες και κατασκευάζεται η αξιοπιστία τους. Στη συνέχεια δίνουν πληροφορίες για το σχέδιο εξόντωσης του Κ. Καραμανλή. Η προσπάθεια να κατασκευάσουν αξιοπιστία για μια ακόμη πληροφορία, παρ’ ολίγον να δημιουργήσει μια κρίση αλά Ίμια.



Τα πράγματα αυτά είναι γνωστά στις Διοικήσεις της ΕΥΠ, αλλά όπως και τη δεκαετία του ‘90 στην Αστυνομία, το να

οδηγήσουν τους επίορκους στη Δικαιοσύνη, το βλέπουν ως χτύπημα εναντίον της Υπηρεσίας. Έτσι η βρωμιά και το παρακράτος μένουν ατιμώρητα και αναπαράγονται.






Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πετύχουν αν δεν υπήρχαν οι δημοσιογράφοι. Αυτοί που αναπαράγουν τις πληροφορίες και που με δημοσιεύματα διαμορφώνουν το προφίλ και την αξιοπιστία των απατεώνων. Δημιουργούν κλίμα, κάλυψη στους επίορκους και πολλές φορές πιέζουν ακόμη και τις Διοικήσεις δίνοντας το μήνυμα της έκθεσης στον Τύπο αν τολμήσουν να κάνουν κάτι παράτολμο.



Το σχέδιο της «δολοφονίας» του Καραμανλή στήθηκε από μια ομάδα που τρώει μυστικά κονδύλια και πουλάει υπηρεσίες σε ιδιώτες. Μια από αυτές ήταν και το σχέδιο της δικής μας εξόντωσης. Η Διοίκηση της ΕΥΠ έχει όλα τα στοιχεία για τα κονδύλια που ροκανίστηκαν στα Σκόπια, για τον ψεύτικο πληροφοριοδότη Θ.Σ. 13 στην υπόθεση Καραμανλή, για ιδιωτικές παρακολουθήσεις όπως αυτή του συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη. Γι’ αυτή την τελευταία παρακολούθηση με εντολή γνωστής τραγουδίστριας, τα αποδεικτικά στοιχεία βρέθηκαν στην κατοχή πράκτορα. Το θέμα λοιπόν είναι να προχωρήσει τώρα στο ξεκαθάρισμα με διαφάνεια και θάρρος. Θα το κάνει;



Από το koutipandoras



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE



Ενώ ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, εκφράζει ανησυχία για την κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, η Κάρλα Ντελ Πόντε, μέλος της επιτροπής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσε ότι οι ερευνητές του Διεθνούς Οργανισμού συγκέντρωσαν μαρτυρίες από θύματα, που φέρονται να είπαν ότι οι δυνάμεις των ανταρτών έχουν κάνει χρήση του νευροτοξικού αερίου σαρίν και όχι η κυβέρνηση του Ασαντ.



Η κ. Ντελ Πόντε πρόσθεσε ότι δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα στοιχεία στην ανεξάρτητη εξεταστική επιτροπή του ΟΗΕ για τη Συρία, που να πιστοποιούν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις της χώρας έχουν κάνει χρήση χημικών όπλων, τα οποία είναι απαγορευμένα με βάση το διεθνές δίκαιο.



Η κ. Ντελ Πόντε δήλωσε επίσης ότι “σύμφωνα με τις εκθέσεις των ερευνητών μας, οι οποίοι έχουν μεταβεί στις γειτονικές χώρες και έχουν πάρει συνεντεύξεις από θύματα, γιατρούς και προσωπικό των νοσοκομείων, υπάρχουν ισχυρές υποψίες για κάτι τέτοιο, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμα αδιάσειστες αποδείξεις ότι έγινε χρήση του αερίου σαρίν, βάσει των ιατρικών εξετάσεων των θυμάτων».

“Η χρήση”, συνέχισε, “έγινε από την πλευρά της αντιπολίτευσης, των ανταρτών, όχι από την κυβέρνηση”.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα που αφορά στα εγκλήματα πολέμου και άλλες ανθρώπινες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί ξεχωριστή υπόθεση από αυτή της διερεύνησης για πιθανή χρήση χημικών όπλων στη Συρία, η οποία είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν και έκτοτε είχε παγώσει.



Ως γνωστόν η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και οι αντάρτες αλληλοκατηγορούνται για τις τρεις επιθέσεις με χημικά όπλα, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί στο Χαλέπι και σε περιοχή κοντά στη Δαμασκό τον Μάρτιο και μία ακόμα στη Χομς τον περασμένο Δεκέμβριο.



Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποιήσει πέρυσι και επανέλαβε σε τρεις περιπτώσεις πρόσφατα ότι η χρήση ή η ανάπτυξη χημικών όπλων από την κυβέρνηση Άσαντ θα ξεπεράσει την «κόκκινη γραμμή» που έθεσε ο Λευκός Οίκος για να αναλάβει δράση στη Συρία, χωρίς τη χρησιμοποίηση χερσαίων δυνάμεων.



Πάντως, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, σχολιάζοντας τις επιθέσειςεναντίον στόχων στη Συρία από την ισραηλινή αεροπορία προειδοποίησε εναντίον της ήδη, όπως είπε, δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στη Συρία.



Τα Ηνωμένα Εθνη ανακοίνωσαν ότι ο κ. Μπαν κι Μουν κάλεσε όλες τις πλευρές «να ενεργήσουν με αίσθηση της ευθύνης για την αποτροπή της κλιμάκωσης των ήδη καταστροφικών και άκρως επικίνδυνων συγκρούσεων».



Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η επιδρομή του Σαββάτου, η δεύτερη μέσα σε 48 ώρες, δεν συνδέεται με τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Στόχος της επίθεσης ήταν η αποτροπή της Χεζμπολάχ από το να αποκτήσει όπλα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις κατά του Τελ Αβίβ, εάν το Ισραήλ εξακολουθούσε να απειλεί ότι θα χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.



Η κυβέρνηση του αλ-Άσαντ κατηγορεί το Ισραήλ ότι βοηθά συστηματικά ισλαμιστές «τρομοκράτες» της Αλ Κάιντα, ενώ δήλωσε ότι οι επιθέσεις αυτές «ανοίγουν τις πόρτες σε όλες τις πιθανότητες».



Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν δήλωσε χθες ότι οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα αναγκάσουν την αμερικανική κυβέρνηση να παρέμβει, ωστόσο ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ανακοινώσει ότι δεν θα αποστείλει χερσαίες δυνάμεις στη χώρα.



Πηγές: Reuters, Chicago Tribune, ΑΠΕ









via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


H Άννα από τη Δράμα είναι πρωταγωνίστρια στην νέα ταινία της Sirina " Η δημοσιογράφος Ρουσάκη και οι 2 βοσκοί"...

Της αρέσει η περιπέτεια, η δράση, οι απρόβλεπτες καταστάσεις και πολύ περισσότερο το σεξ!



Μεγαλωμένη σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Βορείου Ελλάδας είναι αντικείμενο πόθου για πολλούς άνδρες με το προκλητικό βλέμμα της αλλά και το καλλίγραμμο κορμί της.



Ασχολείται με τον αθλητισμό και γυμνάζεται πολλές ώρες και στον ελεύθερο χρόνο της κάνει χειμερινό σκι στα ελληνικά βουνά.



Δεν της αρέσουν οι δεσμεύσεις πράγμα που φαίνεται από το τατουάζ με την ραγισμένη καρδιά στο σώμα της αλλά δηλώνει ότι αγαπημένο της χόμπι είναι το σεξ πράγμα που απέδειξε στα γυρίσματα της νέας ταινίας.



Η σέξι Βορειοελλαδίτισα μας αποκάλυψε σε συνέντευξή της ότι ήταν η πρώτη φορά που πήρε μέρος σε ταινία με συμπρωταγωνιστή που είχε πολύ μεγάλα προσόντα.



- Ήταν η πρώτη φορά που πήρες μέρος σε ταινία και ο συμπρωταγωνιστή σου είχε τόσο μεγάλα προσόντα; Πώς ένιωθες την ώρα που έκανες πρωκτικό;

Πονούσα πάρα πολύ, έκλαιγα, ούρλιαζα αλλά μου άρεσε απίστευτα πολύ. Ένιωθα πόνο και ευχαρίστηση μαζί.



- Τι σου άρεσε περισσότερο στα γυρίσματα της ταινίας;

Μου άρεσε να συνουσιάζομαι με τον συμπρωταγωνιστής μου και να νιώθω ότι γουστάρει να μου το κάνει αυτό.



- Πώς ένιωθες όταν ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα;

Ένιωσα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα και ανυπομονούσα να κυκλοφορήσει η ταινία γιατί μου άρεσε η ιδέα να με βλέπουν όλοι. Αξέχαστο μου έμεινε το ότι μόλις γύρισα σπίτι έκανα το ίδιο και με τον σύντροφο μου, χωρίς να ξέρει ότι πήρα μέρος σε ταινία.














via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Ο ελβετικός σουγιάς με μνήμη 1 terabyte από τη Victorinox Ο Victorinox 1TB Swiss Army Knife είναι ένας μεταμοντέρνος σουγιάς, καθώς εκτός από τα κλασικά ψαλιδο/μαχαιρό/κοπίδια ενσωματώνει κι ένα USB...

κλειδί.Η ενσωματωμένη χωρητικότητα φτάνει το 1TB, συμμετέχοντας στο club των πλέον προικισμένων flash drives. Θα δώσετε, βέβαια, κάτι παραπάνω (κάπου στα €2.300 χωρίς τα ταχυδρομικά), αλλά θα πιάσουν τόπο.



Ή μήπως όχι;

Mάλλον όχι. Ένας σουγιάς με ενσωματωμένη μνήμη 1TB ακούγεται αρκετά καλή ιδέα μόνο για όσους σκοπεύουν να κουβαλούν παντού μαζί τους ολόκληρη τη φιλμογραφία του Tom Cruise σε full HD, μην τυχόν και τους ζητήσει κάποιος περαστικός να του μεταφέρουν μια ταινία στο laptop.



Επειδή το κλειδί είναι συμβατό με USB 2.0 η μεταφορά θα καθυστερήσει ελαφρώς, δίνοντας στον κάτοχό του τη δυνατότητα να λιμάρει τα νύχια του ή να κόψει τα μαλλιά του με το ενσωματωμένο ψαλίδι.

thegang.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91


H Μαρία είναι σέξι και ευτυχώς δεν το ξέρει... Εμείς όμως το γνωρίζουμε καλά...



Μπορεί να τη γνωρίσαμε από πάνελ διαφόρων μεσημεριανών εκπομπών, όμως η Μαρία Ένεζλη έχει περάσει και από το χώρο του μόντελινγκ. Ψηλή, ξανθιά, με απίστευτα μάτια και κορμάρα, αποτελεί ένα κινούμενο πειρασμό...
























via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Η χρήση φυτοφαρμάκων ξεκίνησε το '70...





Σαράντα χρόνια αργότερα αυτή η πρακτική έγινε κανόνας και επικίνδυνα υπολείμματα φυτοφαρμάκων βρίσκονται στα τρόφιμα που καταναλώνουμε τακτικά.



Κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (ΕFSA) αναλύει περίπου 70.000 τρόφιμα για να διαπιστώσει το πόσα φυτοφάρμακα περιέχουν. Στο βιβλίο του ο Γάλλος αγρονόμος-μηχανικός Claube Aubert, «Manger bio, c'est mieux!» (Φάτε bio, είναι καλύτερα!) έχει συγκεντρώσει τα ακόλουθα αποτελέσματα:



Υπάρχουν υπολείμματα από 338 φυτοφάρμακα στα λαχανικά

319 στα φρούτα

93 στα σιτηρά

34 στα ζωικά προϊόντα



Ωστόσο όλα τα φρούτα και τα λαχανικά δεν επηρεάζονται από τα φυτοφάρμακα με τον ίδιο τρόπο. Τα πιό «τυχερά» είναι το κρεμμύδι, το σκόρδο και ακολουθούν το σπανάκι, τα σπαράγγια, τα πράσα, οι πατάτες.



Αυτά είναι τα φρούτα και τα λαχανικά τα πιο επηρεασμένα από φυτοφάρμακα:



Τα αγγουράκια και τα κολοκύθια



Πάνω από το 1/3 αυτών των λαχανικών είναι μολυσμένα, σύμφωνα με την EFSA. Ωστόσο όταν καθαριστούν και αφαιρεθεί η φλούδα τότε ο κίνδυνος μειώνεται.



Τα όσπρια



Πάνω από το 40% των οσπρίων είναι μολυσμένα από φυτοφάρμακα.



Τα φρούτα με πυρήνα (αβοκάντο, βερύκοκο, μάνγκο κλπ)



Εδώ τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα. Πάνω από τα μισά φρούτα με κουκούτσι (54,8%) φέρουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτά τα φρούτα δέχονται μεγάλες επιθέσεις από έντομα και ραντίζονται πολύ τακτικά.



Τα φρούτα με κουκούτσι (μήλα, αχλάδια κλπ)



Τα μήλα δέχονται σφοδρές επιθέσεις από σκουλήκια και έντομα. Αποτέλεσμα πάνω από 65,2% των δειγμάτων φέρουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων.



Οι πιπεριές



Ραντίζονται συχνά και το 66% των δειγμάτων εντοπίστηκαν με φυτοφάρμακα.



Οι σαλάτες



Δέχονται τα περισσότερα ραντίσματα, περίπου τα 2/3 της σαλάτας που καταναλώνουμε έχει φυτοφάρμακα.



Οι φράουλες



Το 71,3% των δειγμάτων έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων.



Τα εσπεριδοειδή



Το 75% στα πορτοκάλια και τα λεμόνια έχουν φυτοφάρμακα.



Οι φραμπουάζ



Το 75,9% από τα εξαίσια αυτά φρούτα έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων.



Τα σταφύλια



Σε παγκόσμια κλίμακα το 73,8% των σταφυλιών έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Το πρόβλημα με τα σταφύλια το έχουν πολλά εποχιακά φρούτα, αφού η φλούδα δεν αφαιρείται και είναι εκεί ακριβώς που ραντίζονται.





Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Ποια είναι τα 10 τρόφιμα που δέχονται βροχή από φυτοφάρμακα http://24wro.blogspot.com/2013/05/10_639.html#ixzz2SSCiXTN1



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news
ΣΤΟ 30% ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ 2013 ΑΝΕΡΓΙΑ (ΚΕΠΕ) ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ (MOODY'S)

Από τους νέους ανέργους ένας στους τέσσερις θα δηλώσει αδυναμία να πληρώνει τα δάνειά του


«Μολότοφ» ανεργίας εκτινάσσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια απειλώντας τις τράπεζες. Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον ο ρυθμός επιβάρυνσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με ξένους αλλά και εγχώριους οίκους αξιολόγησης και αναλυτές να περιμένουν τα χειρότερα.



Υπολογίζεται πως από τους νέους ανέργους που προστίθενται κάθε μήνα στον μαύρο κατάλογο (του ενάμισι και πλέον εκατομμυρίου) τουλάχιστον ο ένας στους τέσσερις θα δηλώσει αδυναμία εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεών του μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Ο ένας στους...


τέσσερις θα υποχρεωθεί να φανεί ασυνεπής προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του μέσα στο εξάμηνο, ανεβάζοντας έως 20-25% τον σχετικό δείκτη μέχρι το τέλος του χρόνου - πρώτο τρίμηνο του 2014. Για εικόνα πλήρους απορρύθμισης στην αγορά εργασίας κάνει λόγο ο Σάββας Ρομπόλης. Ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ προβλέπει εκτίναξη της πραγματικής ανεργίας στο 34% (1.750.000 άνεργοι) στο τέλος του 2013.



Εάν επιβεβαιωθούν οι ζοφώδεις εκτιμήσεις του κ. Ρομπόλη, τότε η πρόβλεψη της Moody's για πιθανές νέες κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών (ύψους 8 δισ. ευρώ) φαντάζει... αισιόδοξη. Ο διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία που εκφράζει έντονα τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση για επιστροφή της ανάπτυξης και ανάσχεση του ρυθμού αύξησης -κάποιοι δεν δίστασαν να μιλήσουν και για μείωση- της ανεργίας ήδη από το 2014. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο ρυθμός επιβάρυνσης μη εξυπηρετούμενων δανείων και νέων δανείων θα τείνει να προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, κάτι που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες, που ούτως ή άλλως βρίσκονται σε δυσχερή θέση.



Με τους μακροχρόνια ανέργους σε ύψη-ρεκόρ είναι αμφίβολο πόσοι θα μπορέσουν να παραμείνουν συνεπείς στη συνέχεια.



Βίοι παράλληλοι και εκρηκτικοί για ανεργία και μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που μέχρι το 2010 παρουσίαζαν ελεγχόμενο ρυθμό επιβάρυνσης σε σχέση με το 2008. Ομως από το 2010/11 και μετά ο ρυθμός «ξεφεύγει» καθώς αυξάνεται κατά 50% και 30% (μέχρι το τέλος του 2012), δημιουργώντας νέες στρατιές ανθρώπων που, εκτός των άλλων, αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (Τράπεζα της Ελλάδος), τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έφθασαν το 2012 στο 19,6%, όταν στο τέλος του 2011 ήταν 15,9%, στο τέλος του 2010 10,5%, το 2009 7,7% και 5% το 2008.



Πρόσφατα η Moody's σε έκθεσή της εκτιμούσε ότι θα ξεπεράσουν το 30% του συνολικού δανεισμού μέχρι το τέλος του 2013, ενώ πιθανότατα θα αυξηθούν περαιτέρω το 2014, λόγω της βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης στην Ελλάδα.



Η συσχέτιση της ανεργίας προφανής (και) με το βαθμό επιδείνωσης των «κόκκινων δανείων», καθώς από τον Απρίλιο του 2010 προστέθηκαν 806.803 νέοι άνεργοι, ενώ σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕ οι μέσες ακαθάριστες αποδοχές έχουν μειωθεί κατά 29% σε σχέση με το 2009. Εκρηκτικό μείγμα, που κινδυνεύει να γίνει ακόμη πιο εύφλεκτο εάν επιβεβαιωθούν πρόσφατες εκτιμήσεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για εκτίναξη της ανεργίας στο 30% μέχρι το τέλος του χρόνου.



Του ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΛΑΝΤΑΛΙ από enet



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1