follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Ένας 37χρονος συνελήφθη, στην 'Αφρα Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, για καλλιέργεια δενδρυλίων κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή.






Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου και την παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 32 έως 46 εκατοστά, ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 18 εκατοστών, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μία πλαστική θήκη CD με μικροποσότητα ηρωίνης, μία σφαίρα πολεμικού όπλου διαμετρήματος 7,62 mm, καθώς και δισκία απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.


Ο 37χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Μια 53χρονη μητέρα δυο παιδιών από τη Φωκίδα, προστέθηκε στη θλιβερή λίστα με τους αυτόχειρες...






Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Άμφισσας από την αυτοκτονία της 53χρονης, μητέρας δύο παιδιών.


Την άτυχη γυναίκα βρήκε κρεμασμένη στο πατάρι του σπιτιού τους ο σύζυγός της, χθες λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα.


Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για μια πολύ ευαίσθητη γυναίκα και μια εξαιρετική μητέρα.


Τα οικονομικά αδιέξοδα, όπως λένε και όπως όλα δείχνουν την οδήγησαν στο να πάρει την απόφαση και να βάλει τέλος στη ζωή της με αυτό το τραγικό τρόπο...



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91










perierga.gr - Το μαγικό "τούνελ της αγάπης"!

Το μαγικό «τούνελ της αγάπης»!



perierga.gr - Το μαγικό "τούνελ της αγάπης"! Στην καρδιά ενός καταπράσινου δάσους στη πόλη Kleven της Ουκρανίας, οι εγκαταλειμμένες σιδηροδρομικές γραμμές χορτάριασαν και τα δέντρα μεγάλωσαν πολύ… Ένα μαγικό τούνελ δημιουργήθηκε, καθώς τα κλαδιά ενώθηκαν μεταξύ τους, εμποδίζοντας ακόμη και τις αχτίδες του ήλιου να εισχωρήσουν.



perierga.gr - Το μαγικό "τούνελ της αγάπης"! perierga.gr-Το μαγικό "τούνελ της αγάπης"! Έτσι δημιουργήθηκε αυτό το πρωτότυπο τούνελ από δέντρα, το οποίο οι ντόπιοι ονομάζουν εύστοχα «τούνελ της αγάπης»! Εκεί η παράδοση αναφέρει ότι ήταν ο τόπος όπου απαγορευμένοι έρωτες εκδηλώθηκαν, ερωτικά μυστικά βγήκαν στην επιφάνεια αλλά και μεγάλες αγάπες στέριωσαν!



perierga.gr - Το μαγικό "τούνελ της αγάπης"! Οι ιστορίες των πρωταγωνιστών μεταφέρονται μέσα από το θρόισμα των φύλλων, ενώ φιγούρες ζευγαριών, λέγεται, ότι κάνουν την εμφάνισή τους πού και πού! Έστω κι αν δεν πιστεύετε στους θρύλους, μπορεί κάπου εκεί μέσα στο μαγευτικό καταπράσινο τοπίο… να διαψευστείτε! Αν όχι, η διαδρομή θα σας καταπλήξει…http://perierga.gr




















via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1

Οι Anais Zanotti και Tahiti Cora αγαπούν τη γυμναστική....



Οι Γαλλίδες Anais Zanotti και Tahiti Cora γυμνάζουν τα υπέροχα κορμιά τους σε πάρκο του Μαϊάμι.



Με εξαιρετικό ταλέντο στις επικύψεις, οι Anais Zanotti και Tahiti Cora γυμνάζουν τα κορμιά τους και κάνουν τους περαστικούς να γλυκοκοιτάζουν μία βόλτα στο πάρκο.



























via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82



Τα λόγια της συγκλονίζουν... Η φωνή της ραγίζει καρδιές... Τι ξέρει η Αγγελική Νικολούλη;




Στην τελευταία εκπομπή της χρονιάς, η Αγγελική Νικολούλη δεν θα μπορούσε να μην αφιερώσει χρόνο στην πιο πολύκροτη υπόθεση της χρονιάς. Η απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου -αν και μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις η έρευνα έχει πάρει νέα τροπή- παραμένει άλυτη, σκορπώντας απέραντη αγωνία, θλίψη και πόνο στη μητέρα του απαχθέντα, την κ. Βαρβάρα.


Η μητέρα του Μάριου, με σπαρακτική φωνή, απηύθυνε νέα έκκληση σε όσους γνωρίζουν κάτι για την τύχη του μονάκριβου παιδιού της. Τα λόγια της συγκλονίζουν...


"Πρώτα ο Θεός να μας βοηθήσει να βρούμε την άκρη, να βρούμε το παιδί. Τον Θεό παρακαλώ μέρα νύχτα! Να μας πουν κάτι. Σας παρακαλώ πολύ όποιος ξέρει κάτι από αυτούς που είναι στη φυλακή και από αυτούς που είναι έξω να μας πει πού βρίσκεται ο Μάριος. Θερμή παράκληση, σας παρακαλώ πάρα πολύ! Δεν αντέχω, δεν μπορώ, δεν ξέρω τι να κάνω"!


Μετά τη σιωπή που ακολούθησε στο πλατό του Τούνελ, η Αγγελική Νικολούλη είπε: "Εμείς συνεχίζουμε την έρευνα. Η διακιοσύνη κάνει τη δουλειά της κι εμείς εδώ τη δική μας. Η επόμενη αναφορά στον Μάριο θα είναι για κάτι συγκεκριμένο, όταν είναι να γίνει".


Δείτε το βίντεο:

zappit



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Ένας 48χρονος από το Ασήμι άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του Βενιζελείου, χτυπημένος από ανεύρυσμα εγκεφάλου, ωστόσο θα συνεχίσει να "ζει" αφού είχε αποφασίσει να δωρίσει τα όργανα του.






O άτυχος άνδρας ο οποίος δεν ήταν παντρεμένος, είχε εκφράσει την επιθυμία να γίνει δωρητής οργάνων, και έτσι σήμερα οι συγγενείς του αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την επιθυμία του.


Για τη μεταφορά των μοσχευμάτων σε διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού στήθηκε μεγάλη επιχείρηση.


Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός της Αθήνας μεταφέρθηκαν οι νεφροί και το ήπαρ, στο Ωνάσειο η καρδιά, σε νοσοκομείο της Βιέννης θα σταλούν οι πνεύμονες ενώ στο ΠΑΓΝΗ οι κερατοειδείς του άνδρα.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Είναι μαγική πόλη. Όσοι έχετε ταξιδέψει στο Ντουμπάι, σίγουρα θα έχετε να το θυμάστε για μια ζωή. Μία υπερσύγχρονη μεγαλούπολη με μοντέρνα δομή, σύγχρονες εγκαταστάσεις και επιβλητικούς ουρανοξύστες, αποτελεί ένα πρότυπο που θα ζήλευαν πολλές χώρες της Δύσης.



Ο τουρισμός σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αυτό είναι φανερό άλλωστε, καθώς αναρίθμητες είναι οι αφίξεις τουριστών που έρχονται από κάθε μεριά της υφηλίου για να δουν αυτό το δομικό θαύμα. Οι επισκέπτες είναι ιδιαίτερα εύποροι, καθώς είναι μία ακριβή πόλη. Θεωρείται η πρώτη στη Μέση Ανατολή και 22η παγκοσμίως σε ακρίβεια.



Ένα βίντεο που κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες στο vimeo μας ταξιδεύει στο Ντουμπάι και έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μία μικρή «γεύση».



Οι δρόμοι, τα ταχύτατα τρένα, οι επιβλητικοί ουρανοξύστες, η νυχτερινή ζωή και η καθημερινότητα έχουν συμπυκνωθεί σε ένα μικρό βίντεο διάρκειας 4.30 λεπτών. Απολαύστε το.





via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82




Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ μετά τα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν απόρρητο αμερικανικό πρόγραμμα συλλογής τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών δεδομένων με απευθείας πρόσβαση στους servers εννέα μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του διαδικτύου συμπεριλαμβανομένων των...







Apple, Google, Facebook, Microsoft και Yahoo. Οι εταιρίες διέψευσαν τα δημοσιεύματα, όμως, τα επιβεβαίωσε στην συνέχεια ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.







via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Η γυναικεία σειρά «S e x and the city» που μας κρατά συντροφιά εδώ και χρόνια έχει καταφέρει να διατηρήσει τον τίτλο της πιο πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς.






Πριν από 15 χρόνια έκανε πρεμιέρα με τις τέσσερις πρωταγωνίστριες να κερδίζουν μόνο τις εντυπώσεις αφού κατάφεραν να γίνουν «σχολή» για όλες τις γυναίκες!


Σήμερα, οι σέξυ πρωταγωνίστριες έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την φρεσκάδα αλλά και την λάμψη τους!


Δείτε πώς είναι σήμερα ΕΔΩ






via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Αφού φορολογούν ό,τι κινείται κι ό,τι έχει σχέση με...ακίνητο.

Αφού σου παίρνουν ό,τι έχεις και δεν έχεις, ακόμα κι ό,τι έχεις (πχ σπίτι που σου άφησαν οι παππούδες και οι γονείς σου μετά από σκληρή δουλειά μιας ολόκερης ζωής!) ακόμα κι αν δεν έχεις λεφτά (λόγω παρατεταμένης ανεργίας που οι "σωτήρες" της χώρας επέβαλλαν για να σε...σώσουν)...

Αφού μόνο στον τοίχο του εκτελεστικού αποσπάσματος δεν σε έχουν στήσει ακόμα και σε λίγο...


δεν θα μείνει τίποτα που έχεις ή παράγεις και πληρώνεσαι (με ψιχουλάκια) για να σου πάρουν...



Τι άλλο φόρο μπορεί να απαιτήσουν; Η χώρα χρωστάει πολλά και κινδυνεύει πάντα να χρεωκοπήσει εντός της μεγάλης ευρωπαϊκής αγκαλιάς του ευρώ (τους)...



Χμ! Πόσα κυβικά εκατοστά αέρα αντιστοιχούν σε κάθε "πολίτη ";



Οπότε, το βρήκαμε και το προτείνουμε για να σωθεί το κράτος μας που τόσο πασχίζει για εμάς:



Για τους κατοίκους των αστικών περιοχών, όπου ο αέρας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένος, το κάθε κυβικό εκατοστό να φορολογηθεί με 5 λεπτά και σε ημιαστικές περιοχές, με εξακριβωμένη καλύτερη ποιότητα αέρα, με 10 λεπτά του ευρώ. Όσο για τους κατοίκους της επαρχίας, όπου ο αέρας είναι σαφώς καλύτερος (κι αφού γίνουν λεπτομερείς μετρήσεις της ποιότητας του αέρα για να είναι πιο αντικειμενικό το κράτος απέναντι στους υπηκόους του), η τιμή του κυβικού εκατοστού να κυμαίνεται ανάμεσα στα 12 με 15 λεπτά! Καθώς "το καλό πράγμα κοστίζει", ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες μέρες για την πατρίδα μας...



ανιχνευτής

(Όλα για τους τοκογλύφους, που πλέον έχουν συστήσει ολόκληρη Διεθνή!)



Από antidras μοντάζ Γρέκι



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί το τρόπαιο του πρωταθλητή στην κωλοτούμπα. Θέλει να το πάρει από τα χέρια των δωσίλογων κυβερνητικών ανδρεικέλων: Σαμαρά, Βενιζέλου και …ουρές!!!

Έχουμε αναλύσει λεπτομερώς τις καιροσκοπικές μεταστροφές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σήμερα οι κολωτούμπες του ξεπερνούν σε ταχύτερα και το βλέμμα του διαβάσματος.



Έτσι μας διέφυγε η πρόσφατη που αφορά την Τουρκία.



Δεν παρατηρήσαμε ούτε το χθεσινό σχόλιο, πολύ...


εύστοχο, του «Ρ» πάνω στο ζήτημα.



Το δημοσιεύουμε σήμερα:



ΣΥΡΙΖΑ για Τουρκία: Μνημείο υποκρισίας και πολιτικής αναξιοπιστίας




«Το τουρκικό μοντέλο που παρουσιαζόταν ως οικονομικό θαύμα έδειξε το αληθινό του πρόσωπο». Αυτό διαπίστωσε σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν από την περασμένη βδομάδα στη γειτονική χώρα.

Ας δούμε όμως, ορισμένους από αυτούς που παρουσίαζαν το «τουρκικό μοντέλο» ως «οικονομικό θαύμα».



Ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας λίγο καιρό πριν, στις 8 Μάη 2013, σε ραδιοφωνικό σταθμό (REAL FM) είπε ότι «τρόικα, επενδύσεις και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί» και έφερε το παράδειγμα της Τουρκίας λέγοντας: «Τώρα σημειώνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με μια κυβέρνηση Ερντογάν που δεν είναι συγγενική με τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι αλήθεια ότι κατάφερε να γυρίσει το κλίμα όταν απαλλάχθηκε από το βραχνά του ΔΝΤ. Επομένως, το θέμα είναι η ήττα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και η απαλλαγή από τη θηλιά του Μνημονίου και της τρόικας». Να το οικονομικό θαύμα της Τουρκίας που απαλλάχθηκε από το ΔΝΤ και χάραξε (η κυβέρνηση Ερντογάν) το δικό της δρόμο και γύρισε το κλίμα!

***



Η Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ εκθειάζει την κυβέρνηση Ερντογάν σε ουκ ολίγες παρεμβάσεις της. Λέει η Ρ. Δούρου σε άρθρο της στο «Modern Diplomacy» στις 30/12/2011 για την Τουρκία του Ερντογάν: «Μέλος του ΝΑΤΟ, πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης (μέσα σε οκτώ χρόνια το κατά κεφαλήν ΑΕΠ τριπλασιάστηκε) σε μια περίοδο που η ευρωπαϊκή και αμερικανική οικονομία χειμάζονται, η μόνη χώρα που έχει τη δυνατότητα να αντιπαρατεθεί στο Ισραήλ (όπως φάνηκε και στην περίπτωση του "Μάβι Μαρμαρά" το 2010 αλλά και στην αντίδρασή της φέτος στο πόρισμα του ΟΗΕ που απάλλαξε ευθυνών για το πολύνεκρο επεισόδιο το εβραϊκό κράτος), σουνιτική χώρα που ισορροπεί επιδέξια μεταξύ κοσμικού χαρακτήρα και ενός μετριοπαθούς Ισλάμ, η σημερινή Τουρκία διαθέτει όλα τα εχέγγυα να καταστεί πρότυπο των λαών της "Αραβικής Ανοιξης"». Να το «πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης»!



Μάλιστα, η Ρένα Δούρου, σε άρθρο της στην «Εποχή» στις 20/6/2011 απέδιδε την εκλογική επιτυχία του κόμματος του Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές που είχαν γίνει λίγες μέρες πριν, στα εξής στοιχεία: «Συνοπτικά, τα στοιχεία αυτής της εξαιρετικής επίδοσης έχουν να κάνουν με τον εκδημοκρατισμό που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, με τις οικονομικές της επιδόσεις (ανάπτυξη που "τρέχει" με διψήφιο νούμερο), καθώς και την τολμηρή και πολύπλευρη εξωτερική πολιτική, που ρίχνει γέφυρες στον αραβικό κόσμο, ο οποίος με τη σειρά του, μετά την άνοιξη των δημοκρατικών εξεγέρσεων, αντιμετωπίζει την Τουρκία ως μοντέλο προς μίμηση». Να τες οι «οικονομικές επιδόσεις»! Να τος και ο... «εκδημοκρατισμός», τον οποίο βιώνει στο πετσί του ο τούρκικος λαός όλα αυτά τα χρόνια και ξανά αυτές τις μέρες με δολοφονικές επιθέσεις, χιλιάδες τραυματίες και νεκρούς.

***



Να ποιοι εμφάνιζαν την Τουρκία ως «οικονομικό θαύμα» και σήμερα παριστάνουν τους μετά Χριστόν προφήτες. Να ποιοι εκθείαζαν την πολιτική του Ερντογάν και τα βήματα «εκδημοκρατισμού» που έχει κάνει η κυβέρνησή του, σε μια Τουρκία όπου η βία και η καταστολή, η περιστολή λαϊκών δικαιωμάτων αποτελούν τον κανόνα εδώ και πολλά χρόνια. Να ποιοι μιλούσαν για την Τουρκία - πρότυπο για τις αραβικές χώρες.



Αλήθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίαζε την Τουρκία ως «οικονομικό θαύμα» δεν είχε πάρει χαμπάρι το «αληθινό της πρόσωπο», το οποίο καταγγέλλει σήμερα; Δεν είχε πάρει χαμπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι «υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης», για τους οποίους πανηγύριζε, συνοδεύονται από τη φτώχεια του λαού στην Τουρκία; Δεν είχε πάρει χαμπάρι το κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος του λαού, των κομμουνιστών και αγωνιστών στην Τουρκία; Δεν είχε πάρει χαμπάρι ο Δ. Παπαδημούλης ότι λίγες μέρες πριν κάνει τις παραπάνω δηλώσεις, στην Κωνσταντινούπολη οι δυνάμεις καταστολής είχαν χτυπήσει και τότε άγρια τους εργαζόμενους που διαδήλωναν για την εργατική Πρωτομαγιά; Δεν είχε και δεν έχει πάρει χαμπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη συνοδεύεται από ξεζούμισμα του λαού; Φυσικά και το γνωρίζει, αλλά το κάνει «γαργάρα» γιατί και ο ίδιος θέλει να κυβερνήσει και να προωθήσει την καπιταλιστική ανάπτυξη.



Γνωρίζουμε τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και την ταχύτητα με την οποία κάνει θεαματικές κωλοτούμπες και αλλάζει θέσεις. Αλλά η κατακόρυφη αλλαγή θέσης για την Τουρκία μέσα σε έναν μόλις μήνα, αποτελεί μνημειώδη υποκρισία ακόμα και γι' αυτόν.



Από resaltomag, μοντάζ Γρέκι



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE



Με «συνεπιβάτες» τη φαντασία και την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον εκατοντάδες ποδηλάτες παρελαύνουν γuμνοί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 6ης Διεθνούς Γuμνής Ποδηλατοδρομίας.




Έχοντας «ντυθεί» με εντυπωσιακά body painting έδωσαν ραντεβού στο πάρκο του Ξαρχάκου, στο κέντρο της πόλης. Από εκεί αναμένεται να ξεκινήσουν ένα όμορφο «ταξίδι» στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.


Οι ποδηλάτες με αυτή την κίνηση διεκδικούν διεκδικήσουν χώρο για τα ποδήλατα και περισσότερο πράσινο. Πολλοί από αυτούς στέλνουν μηνύματα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ κι ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.


Αυτή την χρονιά η 6η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία συνδιοργανώνεται με την ανοιχτή γιορτή διεκδίκησης των ελεύθερων χώρων πρασίνου «Ευχαριστούμε που Ενοχλείτε 6» των Παιδιά Εν Δράσει που γιορτάζουν τα 10 τους χρόνια.







via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91



Μήνυμα ζωής στέλνει 34χρονος που καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι.



Από υγιής και αθλητής ένα ατύχημα στο σπίτι τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ο Δήμος Αθανασίου, 34χρονών, δεν το έβαλε κάτω.


Με την στήριξη της οικογένειάς του και της συντρόφου του με την οποία παντρεύτηκε μετά το ατύχημα, συνέχισε την ζωή του, ξεπερνώντας τα κινητικά εμπόδια.


Σήμερα έχει γίνει πολύτιμος συνεργάτης της ομάδας του δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη, στέλνοντας εμπράκτως το μήνυμα ότι σε κάθε περίπτωση η ζωή συνεχίζεται.



lamiastar



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Το δρόμο της φυγής από το σπίτι του πήρε την περασμένη Τρίτη ένα εξάχρονο αγόρι το οποίο ζει...



στην περιοχή της Οβρυάς στην Πάτρα κάτω από δύσκολες συνθήκες.



Πρόκειται για το ένα από τα έξι παιδιά μιας οικογένειας αλλοδαπών Αλβανικής καταγωγής το οποίο μετά τον ξυλοδαρμό του από τον πατέρα του για αταξία που έκανε – η μέθοδος αυτή είναι καθημερινό φαινόμενο στην διαπαιδαγώγηση και συμμόρφωση όλων των μελών της οικογένειας – το οποίο δεν άντεξε άλλο την ενδοοικογενειακή βία και πήρε τους δρόμους.



Ο μικρός περιπλανιόταν στην περιοχή του πρώην Δήμου Μεσσάτιδας για δυο εικοσιτετράωρα και εντοπίστηκε από διερχόμενο ιερέα που υπηρετεί σε ναό του Δήμου Φαρρών εξαντλημένος στο στηθαίο γέφυρας να έχει ξεσπάσει σε λυγμούς.



Στα επίμονα ερωτήματα του ιερέα γιατί κλαίει ο μικρός απέφευγε να απαντήσει με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία η οποία παρέλαβε το παιδί , το οποίο όπως διαπιστώθηκε ήταν δυο ημέρες νηστικό.



Στη συνέχεια εντοπιστήκαν οι γονείς του παιδιού στον πατέρα του οποίοι έγιναν συστάσεις ενώ της υπόθεσης έχει επιληφθεί και κοινωνικός λειτουργός.



Σύμφωνα με πληροφορίες ο ξυλοδαρμός μελών της οικογένειας από τον «αυστηρό» πατέρα είναι καθημερινό φαινόμενο και αποτελεί αντικείμενο καθημερινού σχολιασμού από κατοίκους της περιοχής.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Θρίλερ για σκληρά νεύρα έχει γίνει η προμήθεια φίλτρων για τους ασθενείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση.

Κανένας αρμόδιος εκπρόσωπος δεν έχει ευαισθητοποιηθεί, δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα αιμοκαθερώμενων και γιατρών για τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται πλέον και είναι ακατάλληλα για τους ασθενείς.

Η αιμοκάθαρση είναι εξειδικευμένη, αφορά κάθε ασθενή ξεχωριστά και χρησιμοποιούνται φίλτρα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του καθενός.

Ένα απλό παράδειγμα είναι πως διαφορετικά φίλτρα χρησιμοποιούνται για παιδιά και άλλα για ενήλικες. Άλλα για έναν άνθρωπο με ύψος 1,60 μ. και άλλο για έναν με ύψος 1,90 μ.

Οι ίδιοι όμως οι ασθενείς, γι΄ άλλη μια φορά απευθύνουν έκκληση στην πολιτεία να δώσει  λύση σ΄ένα θέμα που αφορά την ίδια τη ζωή τους.

Η δική τους μαρτυρία (Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών),η επιστολή που στέλνουν στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, τον  Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Οικονομικών, αναφέρει  :

"Επειδή το σίριαλ με τις τιμές των φίλτρων, ο τρόπος προμήθειας, οι ιστορίες με τα καρτέλ και όλα όσα κατά καιρούς ακούγονται από σχετικούς και άσχετους, από ανθρώπους που δεν έχουν δει φίλτρο ούτε σε φωτογραφία και από αιμοκάθαρση έχουν ημιμάθεια ή μαύρα μεσάνυχτα, ή ακόμη δεν ξέρουν ούτε τις τιμές των φίλτρων σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Υπουργείου Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών θα ήθελε να ξεκαθαρίσει τη θέση της γι’ αυτό το ευαίσθητο θέμα που αφορά την υγεία και την ζωή των νεφροπαθών.

Δεν έχουμε καμία διάθεση να ασχοληθούμε με το ποιός και πόσο θα πουλήσει τα φίλτρα στα νοσοκομεία. Είμαστε όμως αποφασισμένοι και αμετακίνητοι να ασχοληθούμε με την ποιότητα των φίλτρων που έχει άμεση σχέση με την αιμοκάθαρση και το προσδόκιμο της επιβίωσής μας.

Όλοι αυτοί που πιστεύουν ότι με 5 και 10 ευρώ μπορούν να προμηθεύσουν τα νοσοκομεία με φίλτρα προδιαγραφών και δυνατοτήτων που χρησιμοποιεί όλος ο πολιτισμένος κόσμος, ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν.

Εμείς, το μόνο που ζητάμε είναι τα φίλτρα που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνται και ότι άλλο αξιόλογο φίλτρο βγεί στο μέλλον να βρίσκονται στη διάθεση των γιατρών μας για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την αιμοκάθαρσή μας. Τα φίλτρα δεν είναι μαξιλαροθήκες ή ουροσυλέκτες. Είναι θεραπευτικά μέσα και η επιλογή τους για κάθε ένα ασθενή ανήκει και πρέπει να ανήκει στους ιατρούς και όχι στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για όλους αυτούς τους σωτήρες της εθνικής οικονομίας που μη υπολογίζοντας καθόλου την ανθρώπινη ζωή, είναι έτοιμοι να μας ρίξουν στον Καιάδα νομίζοντας ότι θα εξοικονομήσουν μερικά ευρώ και να γεμίσουν τα νοσοκομεία με φίλτρα αμφιβόλου ποιότητος, προερχόμενα από τρίτες χώρες (Αίγυπτο, Ινδία, Κίνα) όπως πρόσφατα επιχειρήθηκε.

Συνήθως είναι άνθρωποι που είτε δεν μπορούν να λύσουν τα διοικητικά αδιέξοδα που προκαλούν με τις ενέργειες τους και ρίχνουν τη βαριοπούλα στις πλάτες των αιμοκαθαρόμενων, είτε εξυπηρετούν ηθελημένα ή αθέλητα τα συμφέροντα αυτών που θέλουν για μια ακόμη φορά να ληστέψουν τα ελληνικά ταμεία. Όλα τα κοράκια δηλαδή που περιμένουν στα σύνορα να εισάγουν κάθε λογής φίλτρα από κάθε απίθανο κατασκευαστή χωρίς κανένα έλεγχο και προδιαγραφές, παρά μόνο την ταμπέλα του CE. Original μαϊμού δηλαδή, που εντυπωσιάζουν τους ιθαγενείς με καθρεφτάκια και μπιχλιμπίδια.

Οι κύριοι που τόσο εύκολα βγαίνουν στα κανάλια, μάλλον για τη δική τους προβολή και την εξασφάλιση της θεσούλας τους στο δημόσιο βίο, δεν τόλμησαν βέβαια να καταγγείλουν τα προβληματικά φίλτρα που κυκλοφορούν στα νοσοκομεία της Ελλάδας και φυσικά δεν τόλμησαν ούτε να μετρήσουν, ούτε φυσικά να καταγγείλουν πόσοι αιμοκαθαρόμενοι πεθαίνουν από σκάρτα ή χαμηλής ποιότητας υλικά, ή από την έλλειψη τους όπως και του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού.

Γιατί δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους……"

Τα συμπεράσματα δικά σας ...

Πηγή : http://ygeiapress.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html


Σε μια συνέντευξη - εξομολόγηση στο περιοδικό ΟΚ! η Ευγενία Μανωλίδου μιλά για τη στιγμή που τη συγκλόνισε και δε θέλει να τη θυμάται.






Διαβάστε τι είπε ΕΔΩ....



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Νέα επίθεση κατά του Άδωνη Γεωργιάδη εξαπολύει ο Πάνος Καμμένος, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”.



Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει…

παρελθόν με τον πρώην βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και σήμερα της Νέας Δημοκρατίας, και δεν παραλείπει να αφήσει νέες αιχμές εναντίον του, με αφορμή το θέμα του σκάφους του Πάνου Καμμένου, το οποίο έχει αναδείξει ο Άδωνις Γεωργιάδης.



“Έχουν γίνει αγωγές και μηνύσεις. Δεν πρόκειται να αναφερθώ σε ακροδεξιά υπολείμματα, τα οποία πλέον έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη”, σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.



Πηγή:apospasma.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
«Τώρα ξέρουμε πότε θα γίνει σεισμός» Δύο μέρες μετά τα 4,4 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Αθήνα, με το επίκεντρο στα 22 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης, ο καθηγητής Φυσικής του...

πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Βαρώτσος, μίλησε σε φοιτητές και συναδέλφους του καθηγητές για την εξέλιξη της μεθόδου ΒΑΝ ως προς την αποτελεσματικότητά της στην πρόβλεψη των σεισμών.



Όπως αποκάλυψε, από τις 30 Ιανουαρίου του 2013 στη βάση επιστημονικών δημοσιεύσεων του πανεπιστημίου Cornell μπορεί κάποιος να βρει αν θέλει την αναφορά προσεισμικών σημάτων της ομάδας ΒΑΝ που αντιστοιχούσε στον επερχόμενο σεισμό που ξύπνησε την περασμένη Τρίτη την Αθήνα με επίκεντρο τη Λούτσα. Τα προσεισμικά σήματα κατέγραψε ο σταθμός του ΒΑΝ στη Λαμία.



Μάλιστα, όπως ανέφερε οι προβλέψεις αναρτώνται στη διεθνή βάση του πανεπιστημίου και στη συνέχεια δημοσιεύονται σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο σεισμός του Αιγίου το 1995. Ο καθηγητής θυμάται: «Εμείς ξέραμε τι θα συμβεί». Την επόμενη ημέρα του σεισμού, οι «Times» δημοσίευσαν άρθρο, το οποίο έκανε αναφορά στα θύματα ενός σεισμού που είχε προβλεφθεί.



Όσο για το πώς μπορεί να προβλεφθεί η χρονική στιγμή που θα γίνει ένας σεισμός πέρα από το επίκεντρο και το μέγεθός του, ο κ. Βαρώτσος μίλησε για αυτό στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».



«Το σήμα το έχουμε μήνες πριν συμβεί ένας σεισμός, αλλά προσπαθήσαμε να έρθουμε πιο κοντά στην εκδήλωσή του με τη θεωρία του Φυσικού Χρόνου, που είναι μια νέα άποψη για το χρόνο, την οποία πρότεινε η ομάδα μας». Παραπέμπει μάλιστα σε μια παράμετρο με την ονομασία Κ1.



Η παράμετρος αυτή είναι που μαρτυρά σύμφωνα με τον καθηγητή πόσο κοντά ή μακριά βρισκόμαστε από ένα σεισμό. «Όταν η παράμετρος αυτή φτάσει στην τιμή 0,070 πλησιάζουμε στο κρίσιμο σημείο, που σημαίνει ότι τότε είναι θέμα ημερών να εκδηλωθεί σεισμός».



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Μπορεί σε κάποιους να φανεί φυσιολογικό και σε κάποιους άλλους να φανεί παράξενο.






Σε σχετική ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι οι Ερημίτες Μοναχοί των περιοχών Καρούλια, Κατουνάκια, και Άγιος Βασίλειος του Αγίου Όρους δημιουργήσαμε το ηλεκτρονικό κατάστημα athosdesertshop.gr για να εκθέσουμε τα εργόχειρά μας. Μοσχοθυμίαμα, κομποσχοίνια, μπαστούνια, χτένες, σφραγίδες είναι μόνο μερικά από αυτά. Πλέον ακόμα και αυτοί που δεν μπορούν να μας επισκεπτούν μπορούν να γνωρίσουν και να αποκτήσουν τα εργόχειρά μας.


Τα εργόχειρά μας γίνονται κυρίως με το χέρι, με μικρή παρέμβαση από μηχανές, με προσοχή και προσευχή την ώρα που γίνονται. Δεν βιαζόμαστε και δεν κάνουμε μαζική παραγωγή. «Σῶμα ἔργασαι ἵνα τραφῆς, ψυχή νῆφε ἵνα σωθῆς.».






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91










Ποιες πόλεις κινδυνεύουν να «πνιγούν»

Το Μπουένος Άιρες, το Σίδνεϊ και το Τόκιο είναι οι πόλεις που απειλούνται περισσότερο από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας ως το τέλος του αιώνα. Αντιθέτως για τη Νέα Υόρκη τα πράγματα μάλλον δεν θα είναι τόσο δραματικά όσο υποστηρίζουν οι προηγούμενες προβλέψεις ενώ στη Μεσόγειο η άνοδος των νερών θα είναι κατά το ένα τρίτο μικρότερη από αυτή που «έβλεπαν» ως τώρα οι εκτιμήσεις. Αυτά είναι τα συμπεράσματα της πιο αναλυτικής μελέτης που έχει γίνει ως σήμερα για την πρόβλεψη της κατάστασης της θαλάσσιας στάθμης ως το 2100. Η κύρια διαπίστωσή της είναι ότι, αν και όλες οι ως τώρα προβλέψεις συμφωνούν στο ότι η άνοδος των υδάτων που παρατηρείται τα τελευταία 100 χρόνια θα συνεχιστεί με αυξανόμενο ρυθμό ως το τέλος του 21ου αιώνα, αυτό δεν θα γίνει με τον ίδιο τρόπο σε όλο τον πλανήτη: σε κάποιες περιοχές θα είναι μεγαλύτερη και σε άλλες μικρότερη από το εκτιμώμενο ενώ σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις η στάθμη της θάλασσας αναμένεται να υποχωρήσει. ΠΗΓΗ: tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Προβάδισμα 2,3 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Realnews και στην οποία εμφανίζεται αύξηση του ποσοστού της Χρυσής Αυγής, καθώς και μείωση για ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.



Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 27,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,6%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με ...

13,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,9%, το ΠΑΣΟΚ με 6,4% και η ΔΗΜΑΡ 6,2%, ενώ το ΚΚΕ φτάνει στο 5,8%. « Άλλο κόμμα» επιλέγει το 6,3%.



Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,1 (από το 21,9 της προηγούμενης μέτρησης), ο ΣΥΡΙΖΑ 20,3 (από 1,5), η Χρυσή Αυγή 10,6% (από 9,0), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,5% (από 6,1) το ΠΑΣΟΚ 5,1% (από 5,5), η ΔΗΜΑΡ 4,9% (από 5,4) και το ΚΚΕ παρέμεινε στο 4,6%, Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχται στο 20,7%.



Στην ικανότητα διακυβέρνησης το 38,5% δηλώνει ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, το 31,6% δηλώνει ότι η ΝΔ είναι καταλληλότερη και το 21,1% αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ.



Το 43,2% (από 40,5) θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι 23,7% (από 24,5) που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και 31,2% (από 32,5) που αναφέρουν κανένας από τους δύο.



Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 43,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,3%



newpost.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Στον ιστό της Αστυνομίας πιάστηκε η πρώην εστεμμένη σε διαγωνισμό ομορφιάς της Βουλγαρίας ύστερα από ένα λάθος που την οδηγεί στο θέρετρο των φυλακών...




Την ονόμαζαν «ταραντούλα της πρέζας» στα στέκια των νοτίων προαστείων. Όπου κι αν περνούσε, ερέθιζε όλα τα βλέμματα, αντρικά και γυναικεία. Η εμμονή της για την παραμυθένια ζωή, τις οργιώδεις νύχτες και τα λούσα την οδήγησε στα ύποπτα μονοπάτια του εμπορίου και της διακίνησης νοθευμένων ναρκωτικών. Τώρα, το σίγουρο είναι ότι εξασφάλισε δωρεάν διαμονή στο θέρετρο του Κορυδαλλού, όπως λένε οι αστυνομικοί.


Αν ήταν έμπνευση, ο ζωγράφος που θα απεικόνιζε τα χαρακτηριστικά της θα δημιουργούσε τον πιο όμορφο πίνακα. Η ομορφιά της, την οδήγησε στο υψηλότερο βάθρο του σχετικού διαγωνισμού στη χώρα της, τη Βουλγαρία. Όπως λένε ορισμένοι όμως, αφού «η ομορφιά είναι κατάρα», τότε άρχισαν οι περιπέτειές της.


Μετά την έφοδο που πραγματοποίησε ισχυρό κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Ναρκωτικών αργά το βράδυ της Πέμπτης, η ξανθιά δίμετρη πρώην «Μις Βουλγαρία» επιβεβαίωσε το παρατσούκλι της «ταραντούλας». Δεν ξέρουμε αν ανήκει στο είδος της ταραντούλας που τρώει ακόμα και πουλιά, φαίνεται όμως πως σκόρπιζε το θάνατο χωρίς την παραμικρή ενοχή.


Επί αρκετούς μήνες, η «ταραντούλα» είχε τη φήμη της βασικής προμηθεύτριας σε κοκαΐνη, χασίς και ηρωΐνη σε όλα τα διάσημα μαγαζιά των νοτίων προαστείων. Η δίψα της για χρήμα και οι κινήσεις της άρχισαν να εστιάζουν την προσοχή των αστυνομικών. Σε κάποια στιγμή, όταν πριν από λίγες εβδομάδες, παραλίγο να συλληφθεί προσποιήθηκε άγριο «φάσωμα» (με άλλα δύο πρόσωπα) στις τουαλέτες γνωστού κέντρου που σκανδάλισε.


Η έφοδος των αστυνομικών στο υπερ-πολυτελές διάμερισμα της πρώην «Μις Βουλγαρία» στη Γλυφάδα επιβεβαίωσε τις υποψίες τους. Πίσω από έναν μεγάλο χώρο, χωρισμένο με γυψοσανίδα, η «ταραντούλα» ύφαινε τους δικούς της θανατηφόρους ιστούς. Διέθετε δύο πρέσσες κι έναν αναδευτήρα για να νοθεύει τα ναρκωτικά που μοίραζε. Εκεί είχε κρύψει κι ένα υποπολυβόλο "Scorpio" με το οποίο κυκλοφορούσε.


Πώς την «τσάκωσε» ο αστυνομικός

Χάρη σ' αυτό το υποπολυβόλο την εντόπισε ένας από τους άνδρες του κλιμακίου που την παρακολουθούσε από τις αρχές του Φεβρουαρίου. Ο έμπειρος αστυνομικός, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο σύλληψη του εμπόρου ναρκωτικών Μακρυγιάννη πριν από χρόνια που κυκλοφορούσε επίσης με "Scorpio", είχε γίνει η σκιά της «ταραντούλας».


Ώσπου έκανε το μοιραίο λάθος στο χώρο στάθμευσης ενός κέντρου. Οι κινήσεις της καταγράφηκαν και οργανώθηκε η έφοδος από την οποία η «Ελληνική Αστυνομία» πέτυχε ένα ισχυρό κτύπημα στους εμπόρους ναρκωτικών.


Η πρώην εστεμμένη «Μις Βουλγαρία» δεν θα αναστατώνει τους διερχόμενους με τα φορεματάκια χωρίς στηθόδεσμο και με μικροσκοπικά εσώρουχα, ούτε θα κατεβάζει «κάσες» αλκοόλ σε μαγαζιά εκεί που θα πάει. Άλλωστε στον μικρόκοσμο των φυλακών, τα πράγματα είναι πιο απλά και πιο σκληρά.


Κατά τραγική ειρωνεία, οι αστυνομικοί εκτός από τις πρέσσες και τον αναδευτήρα που βρήκαν μέσα στο εργαστήριο της «ταραντούλας» ερωτικά σύνεργα και την κορδέλα που έλεγε «Μις Βουλγαρία», την οποία συμπεριέλαβαν στο πακέτο με τα κατασχεμένα...





via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για μεταξύ τους δημόσιο διάλογο, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ.



Σε σχετική ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «είναι πλέον φανερό ότι το success story του κ. Σαμαρά αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο».



Παρόλα αυτά, ...

αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ «η πρόσκληση που έχουμε δημόσια διατυπώσει για διάλογο παραμένει και τον περιμένουμε να ανταποκριθεί». «Για πόσο καιρό ακόμα θα κρύβεται;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ.



Σχετικά την έκθεση, η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι, παρόλο που οι δανειστές παραδέχονται το λάθος του προγράμματος, η εμμονή του πρωθυπουργού στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του καταστροφικού μνημονίου δείχνει ότι ο ίδιος βρίσκεται εκτός πραγματικότητας.



Προσθέτει επίσης ότι οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αναφορικά με τα αλλεπάλληλα μνημόνια και τις τραγικές επιπτώσεις που αυτά έχουν για την κοινωνία και την οικονομία και τις εναλλακτικές προτάσεις που έχει παρουσιάσει για μια δίκαιη έξοδο από την κρίση.



protothema.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC










Ο θρίαμβος των γιγάντων

Οι ερευνητές πίστευαν για δεκαετίες ότι τα σαυρόποδα, μια ομάδα μεγαλόσωμων δεινόσαυρων, ήταν κουτά και νωθρά, πως έτρωγαν και γίνονταν τεράστια, τόσο που δεν μπορούσαν να σηκώσουν το σώμα τους. Ωστόσο τώρα αποδεικνύεται ότι οι γιγάντιοι δεινόσαυροι συνδύαζαν, με εκπληκτικό τρόπο, τις καλύτερες ιδιότητες των ερπετών, των πουλιών και των θηλαστικών. Κατάφεραν να προσαρμοστούν για εκατομμύρια χρόνια και να γίνουν οι αποτελεσματικότερες μηχανές κατανάλωσης τροφής. Αν δεν είχαν βρεθεί τα απολιθωμένα οστά τους, κανείς δεν θα είχε πιστέψει ότι κάποτε υπήρξαν. Αλλά είναι δύσκολο να περάσουν απαρατήρητα μηριαία οστά που έχουν το ύψος ενός ανθρώπου και τεράστιοι σπόνδυλοι που μετακινούνται μόνο με μηχανοκίνητο φορτωτή.

Από το 19ο αιώνα, που έγινε για πρώτη φορά η περιγραφή των σαυρόποδων μέχρι σήμερα, τα ζώα αυτά αποτελούν πρόκληση για την επιστήμη. Οι θρυλικοί δεινόσαυροι είναι τα μεγαλύτερα ζώα που πάτησαν ποτέ στη Γη και είχαν βάρος σχεδόν 100 τόνων – περισσότερο από το βάρος 15 ελεφάντων.

Η παράδοση ήθελε τα σαυρόποδα μεγάλα, κουτά και νωθρά ζώα που αποτέλεσαν τον εξωτικό κρίκο της εξέλιξης ο οποίος δεν ενώθηκε με επόμενο. Υπήρχε η αντίληψη ότι έζησαν για σύντομο μόνο διάστημα στη διάρκεια του Ιουρασικού, περίπου πριν από 145 εκατομμύρια χρόνια.

Ωστόσο, τις τελευταίες δεκαετίες μια σειρά νέων ευρημάτων και τεχνικών έριξαν νέο φως στη ζωή αυτών των γιγάντων. Η ανεύρεση άνω των 60 νέων ειδών κατέστησε σαφές στους ερευνητές ότι οι γιγάντιοι φυτοφάγοι δεν ήταν νωθροί και καταδικασμένοι σε αφανισμό αλλά ότι στην πραγματικότητα η διαδρομή τους ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες ιστορίες στη Γη.

«Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμη φάση αλλά στη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας θα έχουμε μια ολοκληρωτικά διαφορετική εικόνα για τα ζώα αυτά», λέει ο παλαιοντολόγος Mark Norell του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Νέα έρευνα δείχνει ότι οι γίγαντες αυτοί άκμαζαν σε διάφορες μορφές και είχαν προσαρμοστεί σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική. Από τότε που είδαν το φως της ημέρας, δηλαδή πριν από 225 εκατομμύρια χρόνια, μέχρι την περίοδο του αιφνίδιου αφανισμού τους –160 εκατομμύρια χρόνια αργότερα– γνώρισαν μια επιτυχία χωρίς προηγούμενο. Για να γίνει μια σύγκριση, θα αναφέρουμε ότι προκειμένου να μπορέσουν τα σημερινά θηλαστικά να ισοφαρίσουν σε διάρκεια παρουσίας στη Γη τα σαυρόποδα, θα πρέπει να επιζήσουν για τα επόμενα 100 εκατομμύρια χρόνια περίπου. ΠΗΓΗ: science illustrated.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Η Χρυσή Αυγή απάντησε με ανακοίνωσή της στα όσα υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σήμερα σε δηλώσεις του, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να χαρακτηρίζει το κόμμα του Μιχαλολιάκου ως ναζιστικό μόρφωμα.



«Το ΠΑΣΟΚ είναι το πιο διεφθαρμένο μόρφωμα στην Ευρώπη, έχει κατακλέψει τη χώρα και ...

έχει μετατρέψει το πολίτευμα από Δημοκρατία σε Κλεπτοκρατία. Τους ανάπηρους και ηλικιωμένους συμπολίτες μας, τους χτύπησαν τα ΜΑΤ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτοί που έδωσαν εντολή να χτυπηθούν Έλληνες συνταξιούχοι να μη πιάνουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή, που δείχνει καθημερινά και έμπρακτα την αλληλεγγύη της στα άτομα με ειδικές ανάγκες και την τρίτη ηλικία. Η Χρυσή Αυγή δεν θα ρίξει στον Καιάδα, αλλά στη φυλακή, όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα και κατέκλεψαν τον ελληνικό λαό. Αυτό το γνωρίζουν άριστα οι κλέφτες και οι απατεώνες του πολιτικού κατεστημένου, γι’ αυτό και τρέμουν τη ραγδαία άνοδο του Εθνικιστικού Κινήματος», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.








via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




Η κατοχή ενός πολυτελούς ιδιωτικού γιωτ ήταν ανέκ αθεν αναμφισβήτητη απόδειξη δύναμης και οικονομικής ισχύος. Ωστόσο, το Migaloo Private Submersible Yaught της Motion Code: Blue φαίνεται να απευθύνεται σε μία εντελώς διαφορετική κατηγορία μεγιστάνων, καθώς, πέρα από πολυτελές, είναι και καταδυόμενο....







Το εν λόγω ιδιωτικό υποβρύχιο γιoτ αποτελεί ένα concept σχέδιο της συγκεκριμένης αυστριακής σχεδιαστικής φίρμας, η οποία σχεδιάζει να προχωρήσει στην υλοποίησή του εάν βρεθεί κάποιος επίδοξος αγοραστής.



Το σκάφος έχει όλα τα υπερπολυτελή χαρακτηριστικά που έχουν όλα τα γιοτ: μπαρ, κλαμπ, πολλαπλά καταστρώματα, πισίνα, αίθουσα σινεμά, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, ελικοδρόμιο, εστιατόριο, σουΐτες VIP, ανοικτούς χώρους και όλα τα συναφή, συν το γεγονός ότι, όπως αναφέρουν οι σχεδιαστές του, δίνει τη δυνατότητα «διακριτικών» ταξιδιών, κάτω από τα κύματα.



Σε περίπτωση κατάδυσης, οι ανοικτές ζώνες καλύπτονται, ο εξοπλισμός που βρίσκεται σε αυτές αποθηκεύεται σε ειδικούς χώρους και το σκάφος λειτουργεί κανονικά σαν υποβρύχιο- μόνο που οι επιβαίνοντες (βάσει των εικόνων που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα) μπορούν να παρατηρούν το βυθό από φωτιζόμενα φινιστρίνια με ειδικό, ανθεκτικό γυαλί, για μία μοναδική εμπειρία ταξιδιού κάτω από την επιφάνεια.







Αξίζει να σημειωθεί πως είναι δυνατή και η μεταφορά οχημάτων στους διαθέσιμους αποθηκευτικούς χώρους. Το όνομά του προέρχεται από τη μόνη λευκή μεγάπτερη φάλαινα που έχει θεαθεί, η οποία παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 1991 στην Αυστραλία.



Το μήκος του είναι 115 μέτρα και πλάτος 11, και μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 240 μέτρων, καθώς βασίζεται σε υπάρχοντα σχέδια υποβρυχίων που υπηρετούν σε πολεμικά ναυτικά, όπως η κλάση πυρηνοκίνητου επιθετικού υποβρυχίου Virginia του στόλου των ΗΠΑ (δεν έχει γνωστοποιηθεί ποια υποτίθεται πως θα είναι η πηγή ενέργειας που θα κινεί το Migaloo).



Πόσο κοστίζει



Όσον αφορά το κόστος του, δεν είναι γνωστό- ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως ένα υποβρύχιο κλάσης Virginia κοστίζει γύρω στα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Motion code: Blue έχει ολοκληρώσει αρκετά προγράμματα παραγωγής γιωτ και σούπερ γιοτ για πελάτες σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ.







πηγή: Ναυτεμπορική



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

... ''προώθηση του τουρισμού''!...



Δεν ''καλείς'' τους Αμερικανούς-Καναδούς να επισκεφτούν την Ελλάδα (με φόρο στην εστίαση το παράλογο 23%) όταν έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος και αυτοί έχουν ήδη τακτοποιήσει τα των διακοπών τους, το αργότερο, το πρώτο δίμηνο του χρόνου.


Με ανόητα ''επικοινωνιακά κόλπα'', δηλ. ''προσωπικά- τουριστικά ταξιδάκια'' γιά δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων στην Ελλάδα, μέσω ''ημέτερων'' ΜΜΕ, δεν προωθείται ο τουρισμός. 'Οπως δεν προωθείται, μιλώντας σε... 'Ελληνες Ομογενείς που...


επισκέπτονται την πατρίδα τους, ούτε με συναντήσεις με τον... αρχιεπίσκοπο Δημήτριο (που εκπροσωπεί ένα ποσοστό 15% της Ομογένειας μόνο), ούτε με συναντήσεις με Ομογενείς... προεδροπαράγοντες στο... προξενείο και με χαζο-''δηλώσεις'' σε ελληνόφωνα ΜΜΕ, του τύπου «η εικόνα της Ελλάδας βελτιώθηκε σημαντικά, ο ελληνικός τουρισμός παρουσιάζει μεγάλη ανάκαμψη και το μήνυμα ότι η χώρα μας είναι ασφαλής και φιλόξενος προορισμός, βρίσκει όλο και πιο ευρεία απήχηση». 'Αλλο πράγμα η προώθηση του τουρισμού με σχέδιο και προγραμματισμό και άλλο οι σπασμωδικές χαζο-επικοινωνιακές κινήσεις γιά εσωτερική κατανάλωση, με ''ταξιδάκια'' (με κρατικό χρήμα). Οι Αμερικανοί τουρίστες, τα τελευταία χρόνια, έχουν άλλους φτηνότερους προορισμούς και - το πιο σημαντικό- με πολύ καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες, χωρίς κλεψιές και αγένεια αλα Ελλάδα. Οι δε παρουσιαζόμενοι -στατιστικά- ως Αμερικανοί τουρίστες στην Ελλάδα, κατά μεγάλη πλειοψηφία, είναι... 'Ελληνες της Αμερικής, που ταξιδεύουν με αμερικάνικο διαβατήριο...



Σημ.: Οι απευθείας πτήσεις των αμερικάνικων εταιριών γιά Αθήνα, που γίνονται μόνο καλοκαιρινούς μήνες, στοιχίζουν πανάκριβα: Από 2.200 δολ. το άτομο και πάνω. Με ένα τέτοιο ποσό περνάς μιά υπέροχη εβδομάδα σε νησί της Καριβαϊκής ή στο Μεξικό, με όλα πληρωμένα (εισιτήριο, διαμονή, διατροφή).

Σημ.: Οι ''μπούρδες'' περί 17 εκατομ. τουριστών στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, απευθύνονται σε... κάφρους;



Από kalami.net μέσω nonews-NEWS



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE
Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών για την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ολοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι σ΄ένα ψηφοδέλτιο, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τους δημοτικούς συμβούλους. Ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα ισχύσει το 42% για εκλογή από τον πρώτο γύρο…







Οι βασικοί άξονες των αλλαγών που θα επιφέρει ενδεχόμενος νέος εκλογικός νόμος για τις δημοτικές εκλογές είναι:



Α. Για τους δημάρχους



1. Ενιαίο ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψήφιους δημάρχους από το οποίο θα εκλέγεται ο δήμαρχος…



2. Δήμαρχος θα εκλέγεται ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος εφ΄ όσον θα έχει συγκεντρώσει ο ίδιος προσωπικά ποσοστό 50% και πάνω…



3. Το ποσοστό εκλογής του δημάρχου από τον α΄ γύρο ενδέχεται να κατέβει στο 42% καθώς υπάρχουν προτάσεις που κάνουν λόγο για αναλογικότητα της εκλογής αντίστοιχης με εκείνης των δημοτικών συμβούλων…



4. Εάν δεν εκλεγεί δήμαρχος από τον α΄ γύρο, τότε θα αναμετρηθούν σε β΄ γύρο οι πρώτος και ο δεύτερος σε σταυρούς υποψήφιοι…



5. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι εκλέγονται ως δημοτικοί σύμβουλοι εφ΄ όσον συγκεντρώσουν τουλάχιστον ποσοστό 3% ή 5%…



Β. Για τους δημοτικούς συμβούλους



1. Ενιαίο ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους χωρίς να διακρίνονται σε δημοτικές παρατάξεις…



2. Οι υποψήφιοι θα έχουν δηλώσει εκ των προτέρων τη στήριξή τους σε συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο…



3. Ανεξάρτητοι υποψήφιοι θα γίνονται δεκτοί στο ψηφοδέλτιο εφ΄ όσον δηλώνουν ότι διατηρούν την ανεξαρτησία τους συνεργαζόμενοι όμως με συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο…



4. Δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται οι πρώτοι 41 (για το Δήμο Νέας Σμύρνης) σε σταυρούς υποψήφιοι ανεξάρτητα από το ποιον υποψήφιο δήμαρχο έχουν στηρίξει…



5. Καταργείται η έννοια της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο…



Γ. Ο ρόλος του δημάρχου



1. Ενισχύονται οι αρμοδιότητες του δημάρχου προκειμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα στην περίπτωση που έχει απέναντί του ένα εχθρικό δημοτικό συμβούλιο…



2. Ενοποιούνται η Οικονομική και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής σε μια επιτροπή που θα συνεδριάζει υπό τον δήμαρχο…



3. Αλλάζουν ο Καλλικράτης και ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων…



Πηγή: kafeneio



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




Εάν έχετε δίπλα σας μικρά παιδιά, παρακαλούμε να τα απομακρύνεται από την οθόνη. Οι εικόνες που θα δείτε περιέχουν πολύ.... ασχήμια...







Το ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, πρώην ευρωβουλευτής και μέλος της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Πράσινων και γνωστός για τις ανθελληνικές του θέσεις, Μιχάλης Τρεμόπουλος, φόρεσε το μαγιό του, πήρε το ποδήλατο και συμμετείχε στην 6η Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη.



Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος είχε ζωγραφισμένη πάνω του, στο στήθος και την πλάτη, τη «μαργαρίτα», σύμβολο των Οικολόγων Πράσινων.









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos

O Τζάστιν Μπίμπερ τώρα και αστροναύτης

! Κι όμως όσο και αν ακούγεται περίεργο ο ποπ σταρ ετοιμάζεται να πάει στο διάστημα και μάλιστα να γυρίσει εκεί το νέο του βιντεοκλίπ σύμφωνα με την Sun.


Για του λόγου του αληθές το όνομα του τραγουδιστή βρίσκεται ήδη στον κατάλογο με τους διάσημους που έχουν εκφράσει την επιθυμία να ταξιδέψουν στο διάστημα με το διαστημόπλοιο Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον.


Ο βρετανός επιχειρηματίας ανακοίνωσε την Τετάρτη μέσω Twitter ότι ο 19χρονος σταρ και ο μάνατζέρ του Σκούτερ Μπρον είναι οι τελευταίοι «μελλοντικοί αστροναύτες». Απαντώντας του στο Twitter ο Μπίμπερ του έγραψε: «Ας γυρίσουμε ένα βίντεο κλιπ στο διάστημα!».


Οι πρώτες εμπορικές πτήσεις στο διάστημα του Virgin Galactic αναμένεται να γίνουν τον επόμενο χρόνο και λέγεται ότι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί αστέρες του εξωτερικού όπως το ζεύγος Μπραντζελίνα αλλά και η Μπιογιονσέ με τον σύζυγό της Jay-Z.


Το εισιτήριο για μία θέση στο διαστημόπλοιο, που χωράει έξι επιβάτες και δύο κυβερνήτες, κοστίζει 250.000 δολάρια.Θα μεταφέρει τους επιβάτες του σε ύψος 109 χιλιομέτρων δίνοντάς τους την ευκαιρία για λίγα λεπτά να βιώσουν συνθήκες μηδενικής βαρύτητας και να θαυμάσουν την Γη από το διάστημα

via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE
Κατά περίπου 13.000 άτομα θα μειωθεί φέτος το εκπαιδευτικό προσωπικό των δημόσιων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης...

εξαιτίας της μεγάλης περικοπής στον αριθμό πρόσληψης αναπληρωτών και λόγω των χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων.



Από αυτούς οι περίπου 6.000 θα συνταξιοδοτηθούν. Οι υπόλοιποι είναι αναπληρωτές που φέτος δεν θα προσληφθούν και υπολογίζονται κοντά στους 7.000.



Σύμφωνα με το Εθνος, εκτός από τους εκπαιδευτικούς που θα μείνουν εκτός σχολείου, θα υπάρξουν και αρκετοί μόνιμοι οι οποίοι θα μετατεθούν υποχρεωτικά σύμφωνα με το νέο νόμο, όπου υπάρχει ανάγκη, με αποτέλεσμα αρκετοί δάσκαλοι και καθηγητές να προτιμήσουν να παραιτηθούν, αφού δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους.



Από τη νέα χρονιά το μεγαλύτερο πλήγμα θα υποστούν οι καθηγητές και λιγότεροι οι δάσκαλοι οι οποίοι δεν θα έχουν μεγάλες αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς καθώς δεν θα αυξηθεί το ωράριό τους και τα όποια κενά προκύψουν θα καλυφθούν με αναπληρωτές της δευτεροβάθμιας. Επίσης, φέτος θα γίνουν και 900 μετατάξεις από τη δευτεροβάθμια προς την πρωτοβάθμια.



Το υπουργείο είναι στη διαδικασία υπολογισμού των κενών και των πλεονασμάτων ενώ με την καταγραφή αναμένεται να καταργήσει σημαντικό αριθμό οργανικών θέσεων.



Σήμερα οι καθηγητές είναι 87.000 ενώ τη νέα σχολική χρονιά υπολογίζεται ότι θα μειωθούν στις 80.000. Απο την πλευρά τους οι εκτιμήσεις είναι οτι το 2014-15 ο αριθμός των καθηγητών θα μειωθεί στις 67.000 λόγω συνταξιοδοτήσεων και άλλων ρυθμίσεων.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

"Μόνο ένας καμένος εγκέφαλος, δεν θα θυμόταν τις έντονες διαφωνίες του...



ΛΑ.Ο.Σ και του Προέδρου του κ. Γ. Καρατζαφέρη, τόσο εντός, όσο και εκτός Κοινοβουλίου και ιδιαίτερα τη σύγκρουση του κόμματός μας σχετικά με τις δουλείες του Β’ Μνημονίου", τονίζει το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. απαντώντας στον Πάνο Καμμένο και στις δηλώσεις του για το πρώτο μνημόνιο.



"Ο ψεύτης και ο συκοφάντης έχουν μεγάλο στόμα, αλλά κοντά ποδάρια", προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο ΛΑ.Ο.Σ.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε μεταξύ άλλων: "Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το πρώτο μνημόνιο έγινε με συνεργούς το Γιώργο Παπανδρέου, το ΛΑΟΣ και τους συνεργούς της πρώτης κυβέρνησης, προκειμένου να γλιτώσουν τα χρήματά τους οι ευρωπαϊκές τράπεζες".





enikos




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Το δρόμο της φυγής από το σπίτι του πήρε την περασμένη Τρίτη ένα εξάχρονο αγόρι το οποίο ζει στην περιοχή της Οβρυάς στην Πάτρα, για να...

γλιτώσει από την κακοποίηση.Όπως γράφει το patrastimes πρόκειται για το ένα από τα έξι παιδιά μιας οικογένειας αλλοδαπών,



Αλβανικής καταγωγής, το οποίο μετά τον ξυλοδαρμό του από τον πατέρα του για αταξία που έκανε – η μέθοδος αυτή είναι καθημερινό φαινόμενο στην "διαπαιδαγώγηση" και "συμμόρφωση" όλων των μελών της οικογένειας – το οποίο δεν άντεξε άλλο την ενδοοικογενειακή βία και πήρε τους δρόμους.



Ο μικρός περιπλανιόταν στην περιοχή του πρώην Δήμου Μεσσάτιδας για δυο εικοσιτετράωρα και εντοπίστηκε από διερχόμενο ιερέα που υπηρετεί σε ναό του Δήμου Φαρρών εξαντλημένος στο στηθαίο γέφυρας να έχει ξεσπάσει σε λυγμούς.



Στα επίμονα ερωτήματα του ιερέα γιατί κλαίει ο μικρός απέφευγε να απαντήσει με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία η οποία παρέλαβε το παιδί, το οποίο όπως διαπιστώθηκε ήταν δυο ημέρες νηστικό.



Στη συνέχεια εντοπιστήκαν οι γονείς του παιδιού στον πατέρα του οποίοι έγιναν συστάσεις ενώ της υπόθεσης έχει επιληφθεί και κοινωνικός λειτουργός.



Σύμφωνα με πληροφορίες ο ξυλοδαρμός μελών της οικογένειας από τον αυστηρό και βίαιο πατέρα είναι καθημερινό φαινόμενο και αποτελεί αντικείμενο καθημερινού σχολιασμού από κατοίκους της περιοχής.

newsit.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Τη Δευτέρα αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και...

πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έπειτα από πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.



Ο κ. Γιούνκερ θα δώσει διάλεξη το απόγευμα της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μουσικής, με θέμα «Ευρώ: απολογισμός και προοπτικές».



Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την πρεσβεία του Λουξεμβούργου στην Αθήνα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής-ΕΛΙΑΜΕΠ.



newsbeast




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια Πειραιά, διοργανώνει στις 12 το...

μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, με αφορμή τη σύλληψη δύο ναυτεργατών από το Λιμεναρχείο Ραφήνας μετά από προφορική εντολή του εισαγγελέα έξω από το πλοίο «Πηνελόπη» με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, καθώς είχαν τοποθετήσει τα αυτοκίνητά τους στον καταπέλτη εμποδίζοντας την αναχώρηση του πλοίου.



«Η απόφαση των επί μήνες απλήρωτων ναυτεργατών να διεκδικήσουν τις αποδοχές που τους οφείλονται αντιμετωπίζονται με απειλές, τρομοκρατία και συλλήψεις παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε νόμιμη επίσχεση εργασίας» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζεται ότι «για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που καταστρατηγούν την εργατική νομοθεσία δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο παρά τις δεκάδες καταγγελίες».



Σημειώνεται ότι στα δικαστήρια του Πειραιά αναμένεται να προσαχθεί και ο εκπρόσωπος της εταιρείας του πλοίου «Πηνελόπη» με την κατηγορία της μη καταβολής δεδουλευμένων.



newsbeast.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC