follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος ο Α. Τσίπρας επανήλθε σήμερα κατά την ομιλία του στην ΚΠΕ του Συνασπισμού για την αναγκαιότητα αυτοδιάλυσις του Συνασπισμού και την ενσωμάτωση του στον Σύριζα με σκοπό να αποτελέσει ένα φορέα ο οποίο θα μπορέσει να διατυπώσει μια εναλακτική πρόταση εξουσίας. των συνιστωσών και στην δημιουργία.



Απ’ το προσυνέδριο της Ν.Δ ο Α. Σαμαράς και από την συνεδρίαση της Κεντρικής πολιτικής επιτροπής του Συνασπισμού, ο Α. Τσίπρας αντάλλαξαν σκληρές εκφράσεις. Ο πρωθυπουργός απέδωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με την πολιτική του διώχνει επενδυτές και επικαλούμενος την θεωρία των δυο άκρων υποστήριξε ότι ο Σύριζα τροφοδοτεί την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Απ’ την πλευρά του ο Α. Τσίπρας απέδωσε στον Α. Σαμαρά, απροκάλυπτο φλερτ με την ακροδεξιά, ότι επιδιώκει να επιβιώσει πολιτικά «πατώντας στο σάπιο σανίδι του ρατσισμού και της ξενοφοβίας».



Σφοδρά ήταν επίσης τα πυρά που εκτοξεύτηκαν εκατέρωθεν για την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική με τον πρωθυπουργό να εμφανίζει μια εγκεφαλικά κατασκευασμένη πραγματικότητα και σε ένα ρεσιτάλ πατριδοκαπηλίας να αναρωτιέται αν ο Σύριζα «μισεί αυτό τον τόπο».

Ο πρόεδρος του Σύριζα, απ’ την μεριά του επικεντρώθηκε στην άρνηση του Σαμαρά στην πρόκληση που του είχε απευθύνει για δημόσιο διάλογο, είτε στην βουλή είτε στην τηλεόραση, ενώ του απέδωσε ότι λέει ψέματα στους «διαρκείς μονολόγους του», στους οποίους «βγάζει την χώρα απ’ την κρίση». Σύμφωνα με τον ίδιο «Η πραγματική επιτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά είναι ανεργία 30%, απολύσεις γιατρών, καθηγητών, υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ύφεση πάνω από 5%, πτώση 12% στις επενδύσεις, μείωση 2,6% στις εξαγωγές».







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

«Δραματικό παράδειγμα εφαρμογής του δόγματος του σοκ, όπως το περιγράφει στο ομώνυμο βιβλίο της, χαρακτήρισε την Ελλάδα η καναδή δημοσιογράφος και συγγραφέας Ναόμι Κλάιν». Ας μου επιτραπεί να διαφωνήσω. Οι συνέπειες της εφαρμογής του δόγματος ήταν όντως δραματικές, όμως το παράδειγμα εφαρμογής ήταν και παραμένει το πλέον κωμικό παγκοσμίως.



Ήταν κωμικό εξ αρχής λόγω των ανθρώπων που κλήθηκαν να το εφαρμόσουν. Τι άλλο πέρα από την κοινώς ομολογουμένη βλακεία και ανικανότητα του Γιώργου Παπανδρέου θα μπορούσε να σοκάρει ένα λαό; Κι όμως δεν τον σόκαρε, γιατί τον ψήφισε, τον υπάκουσε και εν μέρει ακόμη τον αναπολεί.



Ας φτάσουμε όμως στο σήμερα. Αυτό το «σήμερα» όπου ΔΝΤ και Ε.Ε. για τους εντελώς δικούς τους λόγους και συμφέροντα μαλώνουν δημόσια σχετικά με το ποιος έκανε τα χειρότερα λάθη στη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα. Το πρώτο λάθος, βέβαια, είναι ότι αυτοί οι δύο κερδοσκοπικοί οργανισμοί μαλώνουν...


μόνο για τη «διαχείριση της κρίσης», κρύβοντας το σημαντικότερο, ότι δηλαδή αυτοί οι δύο τη δημιούργησαν.



Πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες του παραγωγικότατου και «σοβαρού» Βορρά έχουν ακόμη πιο βολικές συνθήκες για να ζήσουν μία κρίση ίδια ή και χειρότερη από της Ελλάδας, όμως κανένα ΔΝΤ και καμιά Ε.Ε. δεν το αποφασίζει να τις βάλει στη σέντρα. Η κρίση της Ελλάδας αποφασίστηκε να συμβεί. Γι’ αυτό, όμως, δε βλέπω κανέναν να μιλάει, οπότε θεωρώ ότι οι δύο κερδοσκοπικοί οργανισμοί συνεχίζουν να υπερασπίζονται την απόφασή τους.



Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε αναγνώριση άλλου λάθους είναι περιττή και ασήμαντη για τη συνέχεια. Η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομική τετραπληγία και τίποτε δε μπορεί να τη σώσει. Ούτε ένα «κούρεμα» γουλί. Η Ελλάδα πλέον δε μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί με την υπάρχουσα κατάσταση. Αν δεν αποφασίσει να μηδενίσει μόνη της το χρέος της, να βγει από την ευρωζώνη και να ξαναπαράγει ό,τι μπορεί με τα χέρια της, θα σαπίσει περιμένοντας την ανάπτυξη. Σαπίζει ήδη…



Η Ελλάδα δε θα το κάνει, όμως, επειδή ούτε πολιτικούς έχει, ούτε πολίτες. Ακόμη και ο μέχρι πρότινος ριζοσπαστικός ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα αναζητά το ανθρώπινο πρόσωπο του καπιταλισμού, την «καλή πλευρά» της ευρωζώνης, τη θετική ανταπόκριση μιας επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου. Η παρουσία της αριστεράς στη βουλή, απλώς νομιμοποιεί το έγκλημα και αναγνωρίζει την υποταγή. Τίποτε άλλο.



Είναι πραγματικά ξεκαρδιστικό το σοκ. Όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δηλώνει σχετικά με τα λάθη του ΔΝΤ ότι «εάν διαβάσατε προσεκτικά αυτή την πολύ πρόσφατη έκθεση, θα θυμηθείτε πιθανώς ότι επεσήμανα, στην ουσία επέκρινα, αυτά που το ΔΝΤ καλεί λάθη, από την αρχή του δανειακού προγράμματος» τονίζοντας ουσιαστικά την αντι-μνημονική του στάση, ενώ είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του μνημονίου, πόσο σοβαρά μπορείς να τον πάρεις;



Και παρ’ όλα αυτά, έρχεται η αξιωματική αντιπολίτευση και του ζητά να παρουσιαστεί στη Βουλή και να απαντήσει στο «πώς θα αξιοποιήσει την παραδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη λάθος κατεύθυνση του πρώτου μνημονίου». Να απαντήσει στη Βουλή! Στη Βουλή της οποίας η πλειοψηφία ψήφισε άλλα τρία μνημόνια! Θεωρεί ότι η λύση στο πρόβλημα είναι να παρουσιαστεί ο πρωθυπουργός στη Βουλή! Μέχρι εκεί! (Θα τελειώσουν τα θαυμαστικά κάποια στιγμή).



Μα τι να πει ο Σαμαράς; Ό,τι είχε να πει, το είπε από τη Φινλανδία. «Δε μπαίνω στη μέση του καβγά ΔΝΤ-Ε.Ε.». Αυτός ένας απλός υπάλληλος είναι. Ένας εντολοδόχος. Ανήκει στο κατώτερο προσωπικό της βίλας. Το παιδί που κουβαλά τα μπαστούνια του γκολφ. Με το να τον καλεί η αντιπολίτευση να πάρει θέση για τα λάθη του ΔΝΤ, απλώς του δίνει κύρος. Τον μετατρέπει σε πρωταγωνιστή. Τον σώζει!!!



Δεν εκτίθεται η κυβέρνηση με αυτή την τακτική. Δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω εξευτελισμού της. Η αντιπολίτευση εκτίθεται. Κι αν υπ’ αυτές τις συνθήκες βγαίνει εκτεθειμένη η αντιπολίτευση, αν δείχνει ανίκανη να διαχειριστεί τις ευκαιρίες της, αν περιμένει «κάτι να συμβεί» από κάτω προς τα πάνω για να το εκμεταλλευτεί, τότε απλώς απογοητεύει γι’ ακόμη μια φορά.



Λυπάμαι την κυρία Ναόμι Κλάιν. Δυστυχώς, δε μπορούμε να φέρουμε την πραγματικότητα στα μέτρα της για να δικαιώσουμε μια άποψη ή το περιεχόμενο του βιβλίου της. Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Είναι εκεί και μας βγάζει τη γλώσσα της. Μας κοροϊδεύει.



Αν ένας ολόκληρος λαός παραμένει σοκαρισμένος επί τρία ολόκληρα χρόνια από έναν Γιωργάκη Παπανδρέου που πέφτει από το ποδήλατο, έναν υστερικό και ιστορικά αποτυχημένο Βενιζέλο, έναν Κουβέλη σε μόνιμη καταστολή κι έναν Σαμαρά που φορά πάνες για τη συγκίνηση μπροστά στη Μέρκελ, τότε δε φταίνε τα μέτρα, αλλά η δυνατότητα αντίληψης και η δειλία του λαού.



Αγαπητή κυρία Κλάιν, αγαπητέ κύριε Τσίπρα, οι Έλληνες δε χρειάζονται άλλο χάιδεμα αυτιών. Αυτό τον έφαγε τόσα χρόνια. Αυτό τον κατέστρεψε. Αυτό τον έκανε μαμόθρεφτο και τον καθήλωσε στη μιζέρια του. Δοκιμάστε τη σκληρή αλήθεια. Βέβαια, υπάρχει η πιθανότητα να σας πάρει παραμάζωμα αν καταλάβει τι του συμβαίνει, όμως δεν πειράζει. Θα έχετε φανεί κάπου χρήσιμοι. Έχει την αξία του κι αυτό.



Από τον ΚΑΡΤΕΣΙΟ



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Η Sofia Vergara... είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές ηθοποιούς και αυτό φαίνεται να το ξέρει πολύ καλά. "Συνήθως μου λένε πως φοράω το ίδιο στυλ ρούχων ειδικά όταν πρόκειται για φορέματα. Δεν είμαι 20 χρονών, όμως, δε θα μπορούσα να φοράω δημιουργίες χωρίς εσώρoυχο, ξέρει τι μου πηγαίνει και αυτό στην ηλικία μου είναι μεγάλο προσόν", δήλωσε πρόσφατα η ίδια.





Τι κάνει για μην κοιτούν οι άντρες επίμονα το στήθος της; "Φοράω μεγάλα σκουλαρίκια και όλοι κοιτούν αυτά".



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Λύσσαξαν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης να αρχίσουν επιτέλους οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας όλων των δανειοληπτών που δεν μπορούν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους επειδή ξαφνικά έμειναν άνεργοι ή επειδή τα εισοδήματά τους συρρικνώθηκαν δραστικά. Δειλά δειλά κάποιοι από τους κυβερνητικούς προπαγανδιστές άρχισαν να αποκαλύπτουν στον αδαή κοσμάκη που νομίζει πως η τράπεζα δεν θα του πάρει το σπίτι γιατί «τι να το κάνει ένα τριάρι στη Nέα Iωνία ή ένα δυάρι στη Δραπετσώνα» ότι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον κερδοσκοπικοί οίκοι να αγοράσουν κατά χιλιάδες κατασχεμένα ακίνητα και...


στη συνέχεια να τα παίζουν στα κόλπα τους!



Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων Σαμαρά, Bενιζέλου, Kουβέλη που θέλει να φάει τα σπίτια και τα διαμερίσματα των φτωχών. Δεν είναι δηλαδή μόνο η Δεξιά και τα άθλια τσιράκια της του ΠAΣOK και της ΔHMAP που θα πάρουν τα σπίτια του λαού, έχουν από πίσω τους και την EE και το ΔNT! Mάλιστα το τελευταίο, το ΔNT, στην περιβόητη έκθεσή του που αρχικά ήταν «απόρρητη» αλλά στη συνέχεια διοχετεύθηκε στον Tύπο και κατόπιν δημοσιοποιήθηκε, εμμέσως πλην σαφώς απαιτεί μέχρι το τέλος Aυγούστου, σε δυόμισι μήνες, να έχει ρυθμιστεί το νομοθετικό πλαίσιο με την κατάργηση του «νόμου Kατσέλη», ώστε από τον Σεπτέμβριο να αρχίσουν οι μαγικές κατασχέσεις δεκάδων χιλιάδων σπιτιών δανειοληπτών! Στην έκθεση αυτή το ΔNT προσπαθεί να ρίξει αποκλειστικά στην EE τις ευθύνες για το έγκλημα που διέπραξαν από κοινού ΠAΣOK, NΔ, EE και ΔNT εναντίον του ελληνικού λαού. Στο πλαίσιο αυτό αποκαλύπτει ότι το Mνημόνιο σχεδιάστηκε με στόχο όχι να σώσει την Eλλάδα, αλλά να μην υποστούν ζημιές οι γερμανικές, γαλλικές και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες που κατείχαν ελληνικά ομόλογα! Γι’ αυτό και δεν έγινε «κούρεμα» του χρέους πριν ξεφορτωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες τα ελληνικά ομόλογα – σκουπίδια στην EKT, όπου βάσει του Mνημονίου η Eλλάδα θα πληρώνει στο 100% της ονομαστικής τους αξίας με αποτέλεσμα η EKT να αποκομίζει υπερκέρδη από τα δάνεια που δήθεν μας δίνει η ευρωζώνη, αλλά στην Eλλάδα δεν φτάνει ούτε ευρώ.



Πέρα όμως από τη σημαντικότατη παραδοχή της ουσίας του Mνημονίου, το έγγραφο του ΔNT είναι πραγματικά μνημείο κοινωνικής αγριότητας, καθώς αυτό που προτείνει είναι ακόμη πιο βάρβαρη λιτότητα! Πρώτα πρώτα το ΔNT απαιτεί να …ιδιωτικοποιηθεί η είσπραξη των φόρων!!! Nα αναλάβουν δηλαδή ιδιωτικές εταιρείες – γκάνγκστερ να αποσπούν τα χρήματα από τους φορολογούμενους! Όπως θα περίμενε κανείς, το ΔNT τάσσεται επίσης υπέρ του να αναλάβουν ξένοι μάνατζερ να ξεπουλήσουν την περιουσία του ελληνικού Δημοσίου χωρίς τις αναστολές που έχουν ακόμη και οι πιο ασυνείδητοι, τα πιο «τομάρια» από τους Έλληνες «Tσολάκογλου» της σύγχρονης εποχής. Nα μη διστάζουν δηλαδή να πουλήσουν και το κτίριο της …Bουλής, αν πιάσουν καλή τιμή! Όσο για τους αφελείς που νομίζουν ότι πείραξε τον Σαμαρά και τον Bενιζέλο που όλη η Eλλάδα πάγωσε από το κρύο το χειμώνα λόγω του εξαπλασιασμού(!) του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και ότι θα προσπαθούσε η κυβέρνηση να μειώσει κάπως το φόρο αυτό, το ΔNT τους γκρεμίζει κάθε ελπίδα. Δεν θα μειωθεί ο φόρος στα καύσιμα, υπογραμμίζει. Όσο για τη δήθεν «έκτακτη» και δήθεν «εισφορά αλληλεγγύης» που πάει ολόκληρη στις ξένες τράπεζες, θα γίνει μόνιμη και δεν πρόκειται να απαλλαγούμε από αυτήν στο ορατό μέλλον, μας πληροφορεί το ΔNT.



H περιβόητη έκθεση του ΔNT γελοιοποιεί εντελώς τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά και λοιπών μνημονιακών δυνάμεων περί «ανάπτυξης», καθώς με έμμεσο τρόπο υπογραμμίζει πως μόνο χειρότερες μέρες και ζοφερά χρόνια μας περιμένουν. Mείωση του ΦΠA στην εστίαση ζητάει η άθλια συγκυβέρνηση NΔ, ΠAΣOK, ΔHMAP; Θεαματική …αύξηση (!) του ΦΠA προτείνει το ΔNT και μάλιστα στους πιο κρίσιμους τομείς. Aπό 13% που είναι σήμερα να πάει στο 19% ή στο 21% ο ΦΠA –να αυξηθεί δηλαδή κατά 50% ή κατά 65%– στα τρόφιμα, στο νερό, στο ηλεκτρικό, στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς κ.λπ. υποδεικνύει το ΔNT. Δεν σταματά εκεί. Θέλει κι άλλες αυξήσεις του ΦΠA. Aπό 6,5% που είναι ο ΦΠA στα φάρμακα (όπως και στα βιβλία κ.λπ.) να αυξηθεί κατά …300% (!!!) και να πάει στο 19% ή στο 21%, θέλει το ΔNT. Nα γίνει ακόμη πιο δύσκολη δηλαδή η πρόσβαση των Eλλήνων στα τρόφιμα, στα φάρμακα, στο νερό που πίνουν και πλένονται, στο ηλεκτρικό ρεύμα με το οποίο φωτίζονται ή μαγειρεύουν, απαιτεί το ΔNT. Aν αυτό δεν είναι κοινωνικός Mεσαίωνας, τότε τι είναι; Στο μεταξύ, το ΔNT ξεφτίλισε ακόμη μια φορά τον Σαμαρά, ο οποίος για να παραπλανήσει τον κοσμάκη όλο και διακηρύσσει ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα. Ποιος τον ρωτάει πρώτα πρώτα τον Σαμαρά και όλα τα υπόλοιπα γελοία υποκείμενα από πολιτική σκοπιά που δήθεν κυβερνούν τη χώρα; Pωτούσαν ποτέ οι ναζί τους δοσίλογους που τοποθετούσαν σε κάθε κατεχόμενη χώρα; Ποτέ! Έτσι και τώρα λοιπόν το ΔNT ανακοίνωσε ότι πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα εξεύρεσης 4,6 δισ. ευρώ μέσα στο 2014 γιατί αυτή είναι μέχρι στιγμής η δημοσιονομική «τρύπα» που θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά.



Tο ΔNT διέταξε μάλιστα την κυβέρνηση Σαμαρά να αποφασίσει τα νέα μέτρα μέχρι τον Σεπτέμβριο και προειδοποίησε τους Eυρωπαίους ότι αν δεν καλύψουν όποιο κενό αφήσει η Aθήνα, το ΔNT δεν πρόκειται να δώσει τα λεφτά που του αναλογούν για την επόμενη δόση. E, ρε, ανάπτυξη που έρχεται!



Του Γιώργου Δελαστίκ από prin



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Η πληροφορία έχει κυκλοφορήσει πολύ έντονα από χθες σε όλα τα στέκια της Γλυφάδας. Αφορά σε ένα κορίτσι που ήρθε πριν πολλά χρόνια από τη Ρωσία στη χώρα μας, βαφτίστηκε Ελληνίδα και μπήκε από μικρή στα βάσανα του κατά τα άλλα τίμιου επαγγέλματος της μοντελοβίζιτας.



Μάλιστα στο εν λόγο επαγγελματικό πλαίσιο κυκλοφορούσε με την τσατσά της.



Ελληνίδα μοντέλο που προσπάθησε να κάνει και τηλεόραση και modeling αλλά τελικά έκανε καριέρα σε αυτό που ξέρει καλά. Να βγάζει νέα κορίτσια στο κλαρί .Εδώ και μερικές ώρες όλοι είναι ανάστατοι με την πληροφορία ότι η κοπέλα φέρει τον ιό του Aids. Αποτέλεσμα;



Πολλοί, πάρα πολλοί περιστασιακοί εραστές της να τρέξουν σε γιατρούς για εξετάσεις. Βέβαια το θέμα είναι σοβαρό αν σκεφτεί κανείς ότι με τους περισσότερους εpαστές επί πληρωμή που είχε δεν έπαιρνε προφυλάξεις. Ο πανικός είναι μεγάλος. Θα παρακολουθούμε το θέμα και θα σας έχουμε περισσότερα τις επόμενες μέρες. Ωστόσο το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο και οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί!



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Λύσσαξαν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης να αρχίσουν επιτέλους οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας όλων των δανειοληπτών που δεν μπορούν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους επειδή ξαφνικά έμειναν άνεργοι ή επειδή τα εισοδήματά τους συρρικνώθηκαν δραστικά. Δειλά δειλά κάποιοι από τους κυβερνητικούς προπαγανδιστές άρχισαν να αποκαλύπτουν στον αδαή κοσμάκη που νομίζει πως η τράπεζα δεν θα του πάρει το σπίτι γιατί «τι να το κάνει ένα τριάρι στη Nέα Iωνία ή ένα δυάρι στη Δραπετσώνα» ότι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον κερδοσκοπικοί οίκοι να αγοράσουν κατά χιλιάδες κατασχεμένα ακίνητα και...


στη συνέχεια να τα παίζουν στα κόλπα τους!



Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων Σαμαρά, Bενιζέλου, Kουβέλη που θέλει να φάει τα σπίτια και τα διαμερίσματα των φτωχών. Δεν είναι δηλαδή μόνο η Δεξιά και τα άθλια τσιράκια της του ΠAΣOK και της ΔHMAP που θα πάρουν τα σπίτια του λαού, έχουν από πίσω τους και την EE και το ΔNT! Mάλιστα το τελευταίο, το ΔNT, στην περιβόητη έκθεσή του που αρχικά ήταν «απόρρητη» αλλά στη συνέχεια διοχετεύθηκε στον Tύπο και κατόπιν δημοσιοποιήθηκε, εμμέσως πλην σαφώς απαιτεί μέχρι το τέλος Aυγούστου, σε δυόμισι μήνες, να έχει ρυθμιστεί το νομοθετικό πλαίσιο με την κατάργηση του «νόμου Kατσέλη», ώστε από τον Σεπτέμβριο να αρχίσουν οι μαγικές κατασχέσεις δεκάδων χιλιάδων σπιτιών δανειοληπτών! Στην έκθεση αυτή το ΔNT προσπαθεί να ρίξει αποκλειστικά στην EE τις ευθύνες για το έγκλημα που διέπραξαν από κοινού ΠAΣOK, NΔ, EE και ΔNT εναντίον του ελληνικού λαού. Στο πλαίσιο αυτό αποκαλύπτει ότι το Mνημόνιο σχεδιάστηκε με στόχο όχι να σώσει την Eλλάδα, αλλά να μην υποστούν ζημιές οι γερμανικές, γαλλικές και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες που κατείχαν ελληνικά ομόλογα! Γι’ αυτό και δεν έγινε «κούρεμα» του χρέους πριν ξεφορτωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες τα ελληνικά ομόλογα – σκουπίδια στην EKT, όπου βάσει του Mνημονίου η Eλλάδα θα πληρώνει στο 100% της ονομαστικής τους αξίας με αποτέλεσμα η EKT να αποκομίζει υπερκέρδη από τα δάνεια που δήθεν μας δίνει η ευρωζώνη, αλλά στην Eλλάδα δεν φτάνει ούτε ευρώ.



Πέρα όμως από τη σημαντικότατη παραδοχή της ουσίας του Mνημονίου, το έγγραφο του ΔNT είναι πραγματικά μνημείο κοινωνικής αγριότητας, καθώς αυτό που προτείνει είναι ακόμη πιο βάρβαρη λιτότητα! Πρώτα πρώτα το ΔNT απαιτεί να …ιδιωτικοποιηθεί η είσπραξη των φόρων!!! Nα αναλάβουν δηλαδή ιδιωτικές εταιρείες – γκάνγκστερ να αποσπούν τα χρήματα από τους φορολογούμενους! Όπως θα περίμενε κανείς, το ΔNT τάσσεται επίσης υπέρ του να αναλάβουν ξένοι μάνατζερ να ξεπουλήσουν την περιουσία του ελληνικού Δημοσίου χωρίς τις αναστολές που έχουν ακόμη και οι πιο ασυνείδητοι, τα πιο «τομάρια» από τους Έλληνες «Tσολάκογλου» της σύγχρονης εποχής. Nα μη διστάζουν δηλαδή να πουλήσουν και το κτίριο της …Bουλής, αν πιάσουν καλή τιμή! Όσο για τους αφελείς που νομίζουν ότι πείραξε τον Σαμαρά και τον Bενιζέλο που όλη η Eλλάδα πάγωσε από το κρύο το χειμώνα λόγω του εξαπλασιασμού(!) του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και ότι θα προσπαθούσε η κυβέρνηση να μειώσει κάπως το φόρο αυτό, το ΔNT τους γκρεμίζει κάθε ελπίδα. Δεν θα μειωθεί ο φόρος στα καύσιμα, υπογραμμίζει. Όσο για τη δήθεν «έκτακτη» και δήθεν «εισφορά αλληλεγγύης» που πάει ολόκληρη στις ξένες τράπεζες, θα γίνει μόνιμη και δεν πρόκειται να απαλλαγούμε από αυτήν στο ορατό μέλλον, μας πληροφορεί το ΔNT.



H περιβόητη έκθεση του ΔNT γελοιοποιεί εντελώς τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά και λοιπών μνημονιακών δυνάμεων περί «ανάπτυξης», καθώς με έμμεσο τρόπο υπογραμμίζει πως μόνο χειρότερες μέρες και ζοφερά χρόνια μας περιμένουν. Mείωση του ΦΠA στην εστίαση ζητάει η άθλια συγκυβέρνηση NΔ, ΠAΣOK, ΔHMAP; Θεαματική …αύξηση (!) του ΦΠA προτείνει το ΔNT και μάλιστα στους πιο κρίσιμους τομείς. Aπό 13% που είναι σήμερα να πάει στο 19% ή στο 21% ο ΦΠA –να αυξηθεί δηλαδή κατά 50% ή κατά 65%– στα τρόφιμα, στο νερό, στο ηλεκτρικό, στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς κ.λπ. υποδεικνύει το ΔNT. Δεν σταματά εκεί. Θέλει κι άλλες αυξήσεις του ΦΠA. Aπό 6,5% που είναι ο ΦΠA στα φάρμακα (όπως και στα βιβλία κ.λπ.) να αυξηθεί κατά …300% (!!!) και να πάει στο 19% ή στο 21%, θέλει το ΔNT. Nα γίνει ακόμη πιο δύσκολη δηλαδή η πρόσβαση των Eλλήνων στα τρόφιμα, στα φάρμακα, στο νερό που πίνουν και πλένονται, στο ηλεκτρικό ρεύμα με το οποίο φωτίζονται ή μαγειρεύουν, απαιτεί το ΔNT. Aν αυτό δεν είναι κοινωνικός Mεσαίωνας, τότε τι είναι; Στο μεταξύ, το ΔNT ξεφτίλισε ακόμη μια φορά τον Σαμαρά, ο οποίος για να παραπλανήσει τον κοσμάκη όλο και διακηρύσσει ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα. Ποιος τον ρωτάει πρώτα πρώτα τον Σαμαρά και όλα τα υπόλοιπα γελοία υποκείμενα από πολιτική σκοπιά που δήθεν κυβερνούν τη χώρα; Pωτούσαν ποτέ οι ναζί τους δοσίλογους που τοποθετούσαν σε κάθε κατεχόμενη χώρα; Ποτέ! Έτσι και τώρα λοιπόν το ΔNT ανακοίνωσε ότι πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα εξεύρεσης 4,6 δισ. ευρώ μέσα στο 2014 γιατί αυτή είναι μέχρι στιγμής η δημοσιονομική «τρύπα» που θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά.



Tο ΔNT διέταξε μάλιστα την κυβέρνηση Σαμαρά να αποφασίσει τα νέα μέτρα μέχρι τον Σεπτέμβριο και προειδοποίησε τους Eυρωπαίους ότι αν δεν καλύψουν όποιο κενό αφήσει η Aθήνα, το ΔNT δεν πρόκειται να δώσει τα λεφτά που του αναλογούν για την επόμενη δόση. E, ρε, ανάπτυξη που έρχεται!



Του Γιώργου Δελαστίκ από prin



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Είμαι ο Μάικ ο Μπιζελάκης.

Το επίθετό μου είναι κρητικό, μα απ' το μικρό μου φαίνεται πως κρατάω κι απ' αλλού.

Δεν υπήρχα από πάντα.

Με δημιούργησε μια πένα.

Η πένα μιας φιλανθρώπου κυρίας που ακούραστα μοχθεί για τα παιδιά που είναι στην ηλικία μου.

Θέλει να τους δώσει χαρά μέσα από μένα.

Έφερε και τον Σάκη άλλωστε που τον αγαπούν πολύ οι συνομήλικοί μου.



Ένα πρωί, μετά την παράσταση, κάποιος με σταμάτησε στο δρόμο και μου είπε πως η "μαμά" μου έχει πολλά λεφτά.

Και πως με αυτά θα μπορούσε να προσφέρει...


χαρά και ανακούφιση σε πολλά παιδάκια σαν κι αυτά που 'ρχονται να με δούνε.

Θα έκανε χαρούμενους και τους γονείς τους.

Όχι δίνοντας τους ελεημοσύνη, αλλά με το να δεχτεί κι αυτή να πληρώσει με το μερίδιό της, όπως όλοι οι μπαμπάδες κι οι μαμάδες του κόσμου.



Εγώ τον ρώτησα αυτόν τον παράξενο κύριο πού το ξέρει πως δεν πληρώνει τα ίδια με όλους τους άλλους.

Αυτός μου απάντησε πως αυτή η νεαρή κυρία έχει παντρευτεί έναν ηλικιωμένο κυριούλη που έχει ένα κανάλι στην τηλεόραση, τον ΑΝΤ-1.

Και πως μέσα απ' αυτό το κανάλι βοηθάει αυτούς που κόβουν το ρεύμα από άλλα παιδάκια, αυτούς κόβουν τους μισθούς των γονιών τους, αυτούς που τους απολύουν και δεν έχουν να φάνε, αυτούς που αφήνουν τα άλλα παιδάκια να κρυώνουν και να πεινάνε στο σχολείο, αυτούς που κλείνουν τα σχολεία τους και τα μαζεύουν αλλού, πιο μακριά, που είναι πιο πολλά παιδάκια μες στην τάξη κι από άλλες περιοχές.

Μου είπε και πως όσα ξοδεύει για να με δείχνει στα παιδάκια, τα 'χει μαζέψει απ' τους γονείς των παιδιών που με βλέπουν. Όλοι αυτοί οι πλούσιοι, μου είπε, για να έχουν πολλά λεφτά, αναγκάζουν τα φτωχά παιδάκια να ζούνε με λίγα.



Είναι σαν τα φασολάκια σ' ένα πιάτο που μοιράζεσαι με ένα άλλο παιδί. Για κάθε παραπάνω μπουκιά του ενός, τρώει μια μπουκιά λιγότερη ο άλλος. Και μετά, μου είπε, η φιλανθρωπία είναι αφού έχεις φάει όλα τα φασόλια και ο άλλος πεινάει, να του χαρίζεις το τελευταίο και να σου λέει κι ευχαριστώ.

Γι'αυτό λιποθυμάνε τα παιδάκια στο σχολείο, μου είπε. Γιατί κάποιοι άλλοι τρώνε το φαΐ τους.

Με τρόμαξε. Με στενοχώρησε.

Εγώ δεν τα ξέρω αυτά.

Δεν πηγαίνω σχολείο και προσπαθώ μόνο να προσφέρω χαρά στα παιδιά.

Κι ας είμαι φτιαγμένος απ' την πένα αυτής της καλής κυριούλας που αγαπάει τα παιδάκια.



Πάντως μέσα απ' την παράσταση γνώρισα τον Σάκη.

Κι αυτός αγαπάει πολύ τα παιδάκια.

Τον βλέπω στην τηλεόραση που δέκα φορές τη μέρα νανουρίζει το παιδί του απ' το τηλέφωνο.

Πολύ γλυκός κύριος κι αυτός!

Μια μέρα με πήρε μαζί του και με πήγε σε μια άλλη καλή κυριούλα που αγαπάει τα παιδάκια, την κυρα-Μαριάννα.



Ήτανε μια γιορτή με πολλά παιδάκια.

Πρώτα χαιρέτησα αυτήν την καλή κυριούλα.

Μετά όμως τρόμαξα όταν είδα το πρόσωπό της μαρμαρωμένο πάνω σε μια κολώνα.

Ρώτησα το Σάκη γιατί μαρμάρωσε η καλή κυριούλα.

Μου εξήγησε ότι είναι μια προτομή αυτής της καλής κυριούλα για να την τιμήσουν για την πολύ μεγάλη προσφορά της στα παιδάκια. Ότι είναι κάτι σαν άγαλμα.

Κι εγώ που νόμιζα πως αγάλματα κάνουν μόνο στους πεθαμένους!

Μα πώς το επέτρεψε αυτό; Δεν αγριεύεται κάθε που το βλέπει;



Μετά συμμετείχα στη γιορτή δίνοντας χαρά στα παιδάκια που ήταν εκεί.

Ήταν όλα τους πολύ γλυκά.

Και γεμάτα ελπίδα για το μέλλον.

Πολύ χάρηκα που τα γνώρισα αυτά τα παιδιά και θα ήθελα να τα ξανασυναντήσω.

Άξιζε τον κόπο.



Όπως πήγαινα να φύγω, έτρεξα στην αγκαλιά της κυρα-Μαριάννας για να την ευχαριστήσω και να της φιλήσω τα χέρια.

Αυτή το δέχτηκε και μου χάιδεψε το κεφάλι.

Βγαίνοντας είδα πάλι εκείνον τον κυριούλη που μου μίλαγε και για την άλλη κυριούλα.

Μόλις τον συαντάω, του λέω πως ό,τι κι αν έλεγε για την προηγούμενη, αυτή εδώ η κυριούλα είναι υπέροχη! Και βοηθάει τα παιδάκια! Η ίδια είπε πως δίνει πολλά λεφτά γι' αυτά.

Εκείνος σκοτείνιασε και μου είπε πως το μέρος εκείνο, που πήρε και το όνομά της και βάλανε και την προτομή της, είναι κάτι που βοηθάει τα παιδάκια. Και σίγουρα είναι καλό που υπάρχει, όπως κι αν φτιάχτηκε.

Ουφ! (είπα) Ησύχασα! Δεν υπάρχει κάτι μυστικό κι εδώ.

Μα συνέχισε ο κυριούλης και μου είπε πως για κάθε ευρώ που δίνει για καλό σκοπό, γλιτώνει δυο ευρώ απ' τους φόρους.

Τι είναι οι φόροι; (τον ρώτησα)

Είναι λεφτά που δίνουν όσοι έχουν για να μοιραστούν δίκαια σε όσους δεν έχουν.



Και πάλι όμως, του λέω, η καλή πράξη είναι καλή πράξη. Δείχνει πως αγαπά τα παιδάκια.

Κι εκείνος μου λέει πως κι αυτής της καλής κυριούλας ο άντρας έχει δυο κανάλια, το MEGA και το STAR, και κάνουν ό,τι κάνει κι ο ΑΝΤ-1.

Βοηθάνε όσους κάνουν τη ζωή των παιδιών δύσκολη και των γονιών τους ακόμα δυσκολότερη.

Επίσης μου είπε πως το ίδρυμα αυτό, παρόλο που έχει πολλά-πολλά λεφτά, δεν το έφτιαξε μόνη της αλλά το κράτος έβαλε τα περισσότερα και αυτή τα λιγότερα.

Και γιατί δώσανε το όνομά της στο ίδρυμα; (τον ρώτησα)

Δε θέλησε να μου απαντήσει, γιατί είμαι μικρός γι' αυτά, μου είπε.



Και τότε γιατί γίνονται όλα αυτά; (τον ρώτησα)

Γιατί αφού δεν αγαπάνε τα παιδάκια, κάνουν πως τα αγαπάνε;

Υποκρισία, Μάικ μου, υποκρισία!

Τι είναι αυτό; (τον ρώτησα)

Θα μάθεις τι είναι όταν μεγαλώσεις.

Έτσι μου είπε κι έφυγε.



Μόλις μπορέσω, θα ανοίξω ένα λεξικό για να μάθω τί σημαίνει υποκρισία.

Δεν μπορεί, κάτι καλό θα είναι για να την έχουν όλες αυτές οι καλές κυριούλες που βοηθάνε τα παιδάκια και τους μοιράζουν χαμόγελο.






via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Το πρωί στο ΒΗΜΑ FM οι δύο δημοσιογράφοι έκαναν ένα σχόλιο για τους μαύρους που έχουν καταλάβει το πεζοδρόμιο έξω από την ΑΣΟΕΕ και πωλούν λαθραία προϊόντα. Αναρωτήθηκαν γιατί δεν επεμβαίνει η αστυνομία αφού πρόκειται για λαθρεμπόριο που μάλιστα γίνεται εμφανώς. Και απάντησαν μόνοι τους με το γνωστό, για την προηγούμενη φορά που η αστυνομία κυνήγησε εντός της Σχολής τους μαύρους (μετά από άδεια που είχε πάρει), υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις.



Tους έστειλα το εξής μήνυμα:...


"Αδαμόπουλε, το "λαθρεμπόριο" που κάνουν οι μαύροι έξω από την ΑΣΣΟΕ, δεν έχει σχέση με το λαθρεμπόριο που έκαναν ο Ωνάσης και ο Βαρδινογιάννης". Το χαρακτήρισαν ατυχέστατο και στη συνέχεια είπαν ότι δεν προκύπτει από πουθενά κάτι τέτοιο για τα δύο ονόματα.



Οι δύο δημοσιογράφοι δεν έχουν ακούσει ή διαβάσει ποτέ ότι ο Ωνάσης ξεκίνησε την επιχειρηματική πορεία του παραβιάζοντας το εμπάργκο πετρελαίου κατά της Ροδεσίας του Ίαν Σμιθ, με τα Liberty που είχε αγοράσει για ένα κομμάτι ψωμί μετά τον πόλεμο. Οι δύο δημοσιογράφοι δεν γνωρίζουν ούτε ότι όταν ο Μητσοτάκης επέβαλε το ίδιο εμπάργκο κατά των Σκοπίων, ο Βαρδινογιάννης και ο Κοπελούζος έβγαλαν περιουσίες μεταφέροντας λαθραίο πετρέλαιο στη χώρα αυτή.



Είμαι σίγουρος ότι δεν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό των δύο δημοσιογράφων ότι ο άλλος μεγάλος "εθνικός ευεργέτης", ο Μποδοσάκης, πωλούσε όπλα αρχικά στον Κεμάλ, όταν αυτός αντεπιτέθηκε στους Έλληνες το 1922 και στη συνέχεια, στον Φράνκο κατά τη διάρκεια του Ισπανικού εμφυλίου.



Αναμενόμενη "αντικειμενική" ενημέρωση από τους "ενσωματωμένους" δημοσιογράφους του ΔΟΛ και του Ψυχάρη. Τους "λαθρέμπορους" της ιστορίας.



Από swell



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE










Βρετανία: Μικροτσίπ σε όλους τους σκύλους έως το 2016

Ολοι οι ιδιοκτήτες σκύλων στη Βρετανία από τον Απρίλιο του 2016 θα είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν μικροτσίπ στα κατοικίδιά τους, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων και να αυξήσει την υπευθυνότητα των αφεντικών τους.

Τα μικροτσίπ, που έχουν μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα κόκκο ρυζιού και τοποθετούνται κάτω από το δέρμα του σκύλου στο σημείο ανάμεσα στις ωμοπλάτες τους, θα περιέχουν τα στοιχεία των ιδιοκτητών. Οσοι ιδιοκτήτες αρνηθούν να το χρησιμοποιήσουν θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους έως 600 ευρώ. «Είναι ντροπή σε ένα έθνος φιλόζωων χιλιάδες σκυλιά να περιπλανώνται στους δρόμους ή να καταλήγουν σε κυνοτροφεία επειδή δεν μπορεί να βρεθεί ο ιδιοκτήτης τους. Είμαι αποφασισμένος να βάλω ένα τέλος σε αυτό, καθώς και να κάνω κάτι για να μειωθεί η πίεση στις οργανώσεις και τα δημοτικά συμβούλια που αναζητούν νέα στέγη για τους αδέσποτους σκύλους», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Οουεν Πάτερσον. Και πρόσθεσε: «110.000 σκύλοι χάνονται ετησίως, για το λόγο αυτό η τοποθέτηση μικροτσίπ είναι μία απλή λύση που διευκολύνει τον εντοπισμό του κατοικίδιού τους αν χαθεί ή κλαπεί». Υπολογίζεται ότι η λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών που ασχολούνται με κάθε τρόπο με τα αδέσποτα σκυλιά κοστίζει πάνω από 70 εκατ. ευρώ στους φορολογούμενους και τις φιλοζωικές οργανώσεις. Η τοποθέτησή του μικροτσίπ από ειδικό κτηνίατρο θα κοστίζει από 25 ως 35 ευρώ, ωστόσο κάποιες φιλοζωικές οργανώσεις προσφέρουν την τοποθέτησή τους δωρεάν.

Στις γάτες δεν θα ισχύει αυτό το μέτρο αφού θεωρούνται πιο ανεξάρτητα ζώα και μπορούν να επιβιώνουν πιο εύκολα στους δρόμους. ΠΗΓΗ: tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1






Με ανακοίνωσή της η Google έκανε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός μιας νέας υπηρεσίας που θα προσφέρει στους χρήστες του διαδικτύου. Πρόκειται για μια υπηρεσία με την οποία εύκολα και γρήγορα οι χρήστες θα λαμβάνουν πληροφορίες για διάφορες τροφές. Σύμφωνα με την εταιρεία, με ένα κλικ οι χρήστες θα μπορούν να μαθαίνουν πόσες θερμίδες, αλάτι, υδατάνθρακες, πρωτεϊνες, πολυακόρεστα λιπαρά κλπ έχει μια τροφή.


  • «Εννοιολογική» αναζήτηση στη διατροφή


Οπως αναφέρει η Google η υπηρεσία θα αποτελέσει μέρος της βάσης δεδομένων Knowledge Graph, μια εφαρμογής που αναπτύχθηκε στη λογική της λεγόμενης «εννοιολογικής αναζήτησης» όπου η αναζήτηση δεν γίνεται απλά με αντιστοίχηση λέξεων-κλειδιών αλλά με τη μηχανή αναζήτησης να προσπαθεί να καταλάβει το νόημα της ερώτησης του χρήστη. Ετσι ο χρήστης θα μπορεί για παράδειγμα να ρωτήσει απευθείας «πόσες θερμίδες έχει ένα ροδάκινο;» ή «έχει πρωτεϊνες η μπανάνα;».

Σε πρώτη φάση η υπηρεσία θα παρέχει τα βασικά δεδομένα για περίπου χίλιες τροφές κυρίως φρούτα, λαχανικά, κρέας αλλά και για ορισμένα «γεύματα» όπως τα μπουρίτος ή κάποια κινέζικα πιάτα. Επιπλέον η εφαρμογή του Knowledge Graph θα προβάλει συνδέσεις που θεωρεί σχετικές με το ερώτημα ώστε ο χρήστης να λάβει πληροφορίες για την τροφή που «εξερευνά» τις οποίες δεν είχε καν στο μυαλό του όταν υπέβαλε το ερώτημα. Για παράδειγμα, πολλές τροφές έχουν διάφορα ονόματα (εποχιακά, τοπικά κλπ) τα οποία πιθανώς να μην γνωρίζει ο χρήστης που υποβάλλει ένα ερώτημα.

Ετσι η εφαρμογή θα του παρουσιάζει πληροφορίες που σχετίζονται με την τροφή παραθέτοντας και όλα τα ονόματα με τα οποία είναι γνωστή. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προοδευτικά θα αυξάνει τον όγκο των δεδομένων στην υπηρεσία η οποία θα λειτουργεί τόσο μέσω υπολογιστή όσο και μέσω κινητών τηλεφώνων και μάλιστα με δυνατότητα φωνητικών εντολών από τον χρήστη. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Google, η υπηρεσία θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ σε δέκα μέρες και θα ακολουθήσουν άλλες χώρες.



Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ






via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1




Οι μάσκες έπεσαν! Η μπύρα αποτελεί την καλύτερη σύντροφο του άντρα, ειδικά για το καλοκαίρι. Διαβάστε 9 λόγους...







1. Μια παγωμένη μπίρα σε ικανοποιεί, μια παγωμένη γυναίκα ποτέ!



2. Όσο πιο μεστωμένη είναι η μπίρα τόσο καλύτερη… για τη γυναίκα ισχύει το ακριβώς αντίθετο.



3. Η μπίρα είναι πάντοτε υγρή και δεν έχει ποτέ πονοκέφαλο.



4. Αν «χτυπήσεις» κι άλλη μπίρα η προηγούμενη δεν τσαντίζεται.



5. Μπορείς να είσαι πάντα σίγουρος ότι είσαι ο πρώτος που άνοιξε την μπίρα.



6. Αν κουνήσεις μια μπίρα και αφρίσει μετά από λίγο ηρεμεί από μόνη της. Στην περίπτωση της γυναίκας θα περάσουν πολλές μέρες γκρίνιας και κρεβατομουρμούρας.



7. Ξανθιά, κόκκινη, μαύρη, σκούρη...Ανά πάσα στιγμή διαλέγεις την μπίρα που γουστάρεις… Καμία παρεξήγηση, κανένα μαλλιοτράβηγμα.



8. Ξέρεις ακριβώς πόσα λεφτά θα σου στοιχίσει μία μπίρα. Με τη γυναίκα χάνεις το μέτρημα...



9. Και τελευταίο και καλύτερο... με μια μπίρα δεν παίρνεις και πεθερά δώρο!





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos

ΒΙΝΤΕΟ-Η 13χρονη που είναι πιο έξυπνη από τον Αϊνστάιν Η Νέχα Ραμού, μια 13χρονη Ινδή μετανάστρια, η οποία από τα επτά της ζει με την οικογένειά της στη Βρετανία, έχει υψηλότερο IQ από τους Άλμπερτ...

Αϊνστάιν και Στίβεν Χόκινγκ.



Συγκεκριμένα η Νέχα βαθμολογήθηκε με 162 μονάδες στο τεστ IQ της Μένσα και ξεπέρασε κατά δύο μονάδες τους Αϊνστάιν και Χόκινγκ, αλλά όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο BBC δεν είναι σωστό να συγκρίνεται μαζί τους.



«Ο Στίβεν Χόκινγκ και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν πέτυχαν τόσα πολλά που ούτε καν μπορώ να ονειρεύομαι ότι θα πετύχω και για αυτό δεν είναι σωστό να με συγκρίνουν μαζί τους λόγω του IQ μου», τόνισε χαρακτηριστικά η Ραμού και πρόσθεσε: «Αν δεν καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια και δεν καταφέρω να εκμεταλλευτώ το IQ μου δεν έχει καμία σημασία να το έχω».



Η 13χρονη συγκαταλέγεται στο 1% των εξυπνότερων ανθρώπων της Βρετανίας και θέλει να σπουδάσει νευρολογία στο Χάρβαρντ.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Δριμεία επίθεση εξαπολύει σήμερα η στήλη του Διόδωρου στο Βήμα, φαινομενικά ενάντια στον Αλ. Τσίπρα (που «έχει αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση της βίας» και στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην πραγματικότητα ενάντια σε ένα ολόκληρο χωριό, την Ιερισσό. Ασφαλώς, κάθε αρθρογράφος έχει δικαίωμα να κρίνει τη στάση κομμάτων και ατόμων, όμως εδώ ο κύριος Διόδωρος συκοφαντεί το σύνολο των κατοίκων της Ιερισσού και εμφανίζει σαν αθώα περιστερά την αστυνομία. Μιλά για το «παρακράτος της Ιερισσού», για «τρομοκράτες οικολόγους», για «ένοπλους οικολόγους». Ο Διόδωρος βγαίνει από τα ρούχα του επειδή «στην Ιερισσό δεν υπάρχει αστυνομία: κουκουλοφόρος λαϊκή πολιτοφυλακή ασκεί...


παράλληλη εξουσία στη μικρή πόλη, πρόκειται για την κατάσταση που αποκαλείται “παρακράτος”». Ακόμα και τα παιδιά της Ιερισσού είναι, σύμφωνα με το Βήμα, μικροί παρακρατικοί, αφού έχουν δείρει συνομηλίκους τους, παιδιά μεταλλωρύχων, «επειδή οι γονείς τους είναι προδότες».



Δεν είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που ενοχλεί τον Δ. Φαίνεται ότι δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται, που δεν έχουν πειστεί ότι η Greek Gold, θυγατρική της Eldorado, θα φέρει πλούτη και ανάπτυξη στην περιοχή.





Ο αγώνας των κατοίκων ΔΕΝ υπάρχει στο κείμενο. Όπως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ η αστυνομική βία, η άγρια καταστολή που διαρκεί εδώ και μήνες. Λες και οι κουκουλοφόροι αστυνομικοί δεν εισέβαλαν σε σπίτια, μες στη νύχτα, σπάζοντας την πόρτα για να κάνουν συλλήψεις μπροστά σε μικρά παιδιά. Λες και δεν έπεσαν δακρυγόνα στον περίβολο του σχολείου. Λες και δεν σύρθηκαν μαθητές στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση. Λες και δεν κακοποιήθηκαν γυναίκες, ακόμα και γερόντισσες. Λες και στις 22 Μαϊου δεν έγινε διαμαρτυρία ένστολων συνδικαλιστών αστυνομικών έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, οι οποίοι δήλωσαν ότι «δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τους κατοίκους» και ότι «η επένδυση χρυσού στις Σκουριές δεν είναι θέμα της αστυνομίας». Όλα αυτά δεν συνέβησαν στην Ιερισσό αλλά σε κάποια μυθική χώρα που δεν υπάρχει στον ατομικό γεωγραφικό άτλαντα του Διόδωρου…


Πρόβλημα, για τον Δ., με την επένδυση ΔΕΝ υπάρχει. Υπάρχει μόνο μια «ομάδα κατοίκων της Ιερισσού που λειτουργεί ως παράνομη τρομοκρατική οργάνωση». Και προφανώς υπάρχουν οι κάτοικοι, άβουλα όντα, πρόβατα που υπακούουν τυφλά στα κελεύσματα των τρομοκρατών. Πρόκειται για ύβρη που υπαγορεύεται από μίσος για τον λαό (τον μη γονατισμένο λαό), από εμπάθεια και δουλικότητα απέναντι στην επιχειρηματική εξουσία -ούτε το γραφείο δημοσίων σχέσεων της Greek Gold δεν θα τολμούσε να εκδώσει μια ανακοίνωση με τόσο προσβλητικούς και αυθαίρετους ισχυρισμούς!



Την ταύτιση των λαϊκών αγώνων με την τρομοκρατία και την ανομία επιχειρεί ο αρθρογράφος με την τόσο επιλεκτική μνήμη και γνώση της πραγματικότητας. Φαινομενικά, επιχειρεί να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στον «ίσιο δρόμο», όμως στην πραγματικότητα συκοφαντεί το λαϊκό κίνημα και μάλιστα προσφέρει δύο ερμηνείες, δύο «λογικές υποθέσεις» για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «προσπαθεί να προστατεύσει κάποιο σημαντικό στέλεχός του που έχει πάρει μέρος στα ένοπλα επεισόδια». Σύμφωνα με τη δεύτερη υπόθεση, που τη θεωρεί «πιθανότερη», στην ιστορία αυτή είναι μπλεγμένη κάποια (τοπική ή υπερτοπική) μαφία: «κάποιοι αφήνουν την κατάσταση να εκτραχύνεται, επειδή προσπαθούν να πουλήσουν προστασία στην Eldorado». Δρουν δηλαδή σαν τους νονούς της νύχτας: πρώτα τα κάνουν μπάχαλο και ύστερα γυρεύουν χαράτσι από τους μαγαζάτορες. Επομένως, όλο το χωριό είναι συνένοχο σε εγκληματικά σχέδια, όλοι οι κάτοικοι είναι τσιράκια μας αόρατης μαφίας που προσδοκά μελλοντικά κέρδη!



Άνετα το κείμενο του Διόδωρου θα μπορούσε να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής που, ως γνωστόν, έχει ταχθεί υπέρ της επένδυσης.



Από mao μέσω farmakoglwssa-kirki μοντάζ Γρέκι

via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Πυρά στον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και την "ομάδα" του εξαπολύει ο πάλαι ποτέ «υπαρχηγός» του προέδρου, Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος, ο οποίος μάλιστα απειλεί με «εμφύλιο» στις τάξεις των εθνικιστών.



Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Real News», ο Π. Ανδρουτσόπουλος κατηγορεί τον Ν. Μιχαλολιάκο και όσους στέκονται δίπλα του για ...

την επταετή καταδίωξη από την αστυνομία και τη φυλάκισή του, καθώς, όπως ισχυρίζεται, άλλοι τον συκοφάντησαν και του φόρτωσαν δολοφονική επίθεση σε φοιτητή τον Ιούνιο του 1998 έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ανδρουτσόπουλος εμφανίζεται οργισμένος και κάνει λόγο για «ανανδρία» ης ομάδας Μιχαλολιάκου «η οποία -όπως λέει- δεν εκτίμησε την προσωπική του στάση να μην αποκαλύψει ποιοι πραγματικά χτύπησαν τον φοιτητή» και τονίζει ότι έχει στα χέρια του στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται η κατασκευή της ενοχής του από την κατασυκοφάντηση που οργάνωσε στενός συνεργάτης του Μιχαλολιάκου, ο οποίος παραμένει στο πλευρό του μέχρι σήμερα.



«Με άφησαν στη φυλακή γνωρίζοντας ότι δεν μπορούσα από το κελί να διαχειριστώ το πολιτικό μου παρελθόν και πόνταραν στην ανδρική μου τιμή ότι δεν θα αποκαλύψω ποιοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρά τον φοιτητή», δηλώνει σύμφωνα με πληροφορίες ο Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος. Τονίζει μάλιστα πως «αν ανοίξει το στόμα του θα διαλυθεί η Χρυσή Αυγή».



Μάλιστα η εφημερίδα επικοινώνησε με τον ίδιο ο οποίος είπε ότι «η Χρυσή Αυγή καλείται να εξυψώσει το πατριωτικό αίσθημα, όμως υπολείπεται πολιτισμού». Συμπλήρωσε επίσης ότι «ο νεοπλουτισμός της και οι δηλώσεις πολιτικής μετανοίας των ηγετίσκων της οδηγούν σε αδιέξοδο. Οι ίδιοι ο αγνοί εθνικιστές θα απορρίψουν τη συνεργασία της με το καθεστώς και θα αναζητήσουν ζωτική δράση με πνεύμα θυσίας».



nooz.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Σενάριο ανταλλαγής ένστολων φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση


Η κυβέρνηση εμφανίζεται να εξετάζει την οικειοθελή μετάταξη των ένστολων σε άλλα σώματα των ενόπλων δυνάμεων αλλά και ασφαλείας γενικότερα.



Ο λόγος να ικανοποιηθούν τα δύο βασικά προαπαιτούμενα της τρόικας, δηλαδή η κινητικότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και η απόλυση 2.000 εργαζομένων.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, το θέμα των απολύσεων...


στο δημόσιο αναμένεται να το αναλάβει προσωπικά ο πρωθυπουργός.



Έως τα τέλη του 2013 αναμένεται να προωθηθούν οι αναγκαστικές αποχωρήσεις στο Δημόσιο και το κλείσιμο οργανισμών, δήλωσε στο μεταξύ στο Mega ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκης.



Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των προς αποχώρηση υπαλλήλων, ο κ. Μανιτάκης τον υπολόγισε σε περίπου 4.000, αποσαφηνίζοντας ωστόσο πως δεν θα γίνουν οριζόντιες απολύσεις.



Στέλιος Μπαμιατζής από news247



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE




Απο μικρός είχε τα κονέ το παιδί στην τηλεόραση γι αυτό έκανε καριέρα ....

Και απο μικρός του άρεσαν πολύ οι μπανάνες..





Διαφορετικά δεν θα τον ήξερε ούτε η μάνα του ...









via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Εάν κατορθώσει να κατακρεουργήσει και το δικαίωμα στη διαδήλωση, ο Αντώνης Σαμαράς θα δικαιούται να επαίρεται ότι εκπλήρωσε ένα πατροπαράδοτο, ιστορικό «απωθημένο» της πολιτικής ελίτ. Πόσο …πατροπαράδοτο; Ενδεικτικά «ταξιδεύουμε» στις αρχές ενός άλλου, πολύ παλιότερου Ιουνίου. Εκείνου του 1964.



Από το Ιστορικό Λεύκωμα της εφημερίδας Καθημερινή αντιγράφουμε: «Η κυβέρνηση θα απαγορεύσει στο εξής τις πορείες στους δρόμους και θα τις επιτρέπει μόνο επί των πεζοδρομίων, δηλώνει στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, με αφορμή το ογκούμενο κύμα πορειών και απεργιών». Δεν τα κατάφερε φυσικά, αλλά όλα εδώ …διορθώνονται: Το ’67 κατέφθασε η χούντα και η «κοινωνικοοικονομική ζωή» των...


πόλεων προστατεύθηκε πλήρως…



Ιδού η ευκαιρία, λοιπόν, για τις κεντροαριστερές δαντέλες της κυβέρνησης Σαμαρά: Πώς στην ευχή δεν οχυρώθηκαν ακόμη πίσω από τη διαπίστωση ότι η …κοινωφελής απόπειρα «στραγγαλισμού» των διαδηλώσεων συνάδει με την ιστορία «της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης» και τις παραδόσεις κοτζάμ «Γέρου της Δημοκρατίας»; Πώς το αμέλησαν ο «Μπένι», ο Φώτης και φυσικά ο δήμαρχος Καμίνης, που τόσο ακούραστα εργάστηκε στο πλευρό του Δένδια;



Ειρήσθω εν παρόδω, σήμερα ο Δένδιας θα τελειοποιούσε –αν χρειαζόταν– τη φιλοδοξία του «Γέρου». Πώς; Σκεφθείτε: Από πού θα επιτηρούσε η Αστυνομία ένα συλλαλητήριο του πεζοδρομίου; Από το οδόστρωμα; Όχι, διότι έτσι θα εμπόδιζε η ίδια την κυκλοφορία. Φανταστείτε λοιπόν πεζοδρόμια γεμάτα ΜΑΤ και παρκαρισμένες αστυνομικές μοτοσικλέτες, καθώς και διαδηλωτές υποχρεωμένους να κινούνται ανάμεσα στα όργανα και τα δίτροχα της «τάξης». Υποθέστε κατόπιν πόσοι θα συλλαμβάνονταν, σε χρόνο ρεκόρ, για «απόπειρα φθοράς» ή «εξύβριση»…



Επί του παρόντος, πάντως, έχουμε το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που τροποποιεί το παλιό (141/1991): Εφεξής, σε πόλεις άνω των 100.000 κατοίκων οι αρμόδιοι αστυνομικοί διευθυντές θα αποφαίνονται εάν ο όγκος μιας διαδήλωσης ή απλής συνάθροισης είναι αρκούντως μικρός, σε συνάρτηση «με τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής». Αν έτσι αποφαίνονται, θα περιορίζονται οι «ενοχλητικοί».



Πόσο και πού; Εναπόκειται κι αυτό στη διακριτική ευχέρεια του αστυνομικού διευθυντή, ο οποίος έτσι φαντάζει ως …μετενσάρκωση εκείνου του παλιού χωροφύλακα της Δημητσάνας που όριζε: «Απαγορεύεται το πτύειν, το πίτσι -πίτσι ανά τας οδούς και το δημοσίως πέρδεσθαι». Μπορεί ο αστυνομικός διευθυντής να κρίνει ότι οι διαδηλωτές ή συγκεντρωμένοι πρέπει να «μαζευτούν» στο 1/4 του οδοστρώματος ή δίπλα από το πεζοδρόμιο, «εφ’ ενός ζυγού». Ποιος ξέρει, ίσως να δίνει και παραγγέλματα, όπως «τα χέρια στον ώμο του μπροστινού», ώστε να μην κλίνει προς το οδόστρωμα κανένας «απείθαρχος». Εάν στην Τουρκία αποκαλούν τον Ερντογάν «Σουλτάνο», εδώ πλάθεται το αστυνομικό πρότυπο που κάλλιστα θα μπορούσε να προσδιορίζεται με τα αρχικά «ΑΓΑΣ»: Ανασταίνουμε Γύψους, Αλαλιάζουμε Συγκεντρώσεις.



Το «διά ταύτα», είναι προφανές: Εάν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας το 90% των επί ένα έτος απλήρωτων εργαζομένων μιας μεγάλης βιομηχανικής μονάδας, ούτε η σοβαρότητα του προβλήματός τους θα έχει σημασία, ούτε το καθολικό της συμμετοχής τους στην κινητοποίηση. Αρκεί που δεν θα «γεμίζουν το μάτι» του αστυνόμου της ομάδας «ΑΓΑΣ». Ποια επιλογή έχουν; Να συγκεντρωθούν, ανεμπόδιστοι, σε κάποια εξοχή. «Δημοκρατία» και «αποκέντρωση» πάνε άλλωστε μαζί. Ιδίως από τότε που η φορολογική δημοκρατία αποφάσισε να επεκταθεί στα αγροτεμάχια.



Εξυπακούεται ότι ο συνδυασμός «εθιμικού δικαίου» και νέου Προεδρικού Διατάγματος διευκολύνει τη διάλυση κάθε διαδήλωσης ή συγκέντρωσης. Τις μεγάλες θα τις «αναλαμβάνουν» τα χημικά (το «εθιμικό δίκαιο»), τις μικρότερες η απ’ ευθείας απαγόρευση. Καθώς μάλιστα ο μαζικός ψεκασμός με χημικά «τεμαχίζει» κάθε μεγάλη ή «μεσαία» συγκέντρωση, θα ξυλοφορτώνεται πλέον «κανονικά και με το νόμο» η (τάδε) ομάδα των 150 διαδηλωτών που θα τρέχουν στο δρόμο βήχοντας και τρίβοντας τα μάτια τους, ψάχνοντας τόπο να ανασάνουν. Θα παραβιάζουν, βλέπετε, το επιτρεπτό αριθμητικό πλαφόν. Όλα ρυθμισμένα, «νοικοκυρεμένα»…



Να όμως και ο …συγκινητικός σεβασμός στους θεσμούς: «Οι ως άνω περιορισμοί δεν ισχύουν για συναθροίσεις και πορείες που εξαγγέλλονται και διοργανώνονται από πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και από τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις ή για συναθροίσεις ιστορικού εορτασμού».



Επιτέλους, ξεχωρίζει ή ήρα από το σιτάρι! Άλλα τα δικαιώματα των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κι άλλα των σωματείων ή δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. «Ίσα κι όμοια» το «κοινοβουλευτικό τόξο» και κάθε «παρακατιανός»; Όχι δα… Γι’ αυτό, όπου χρειάζεται θα παρακάμπτεται το κριτήριο της ποσότητας των διαδηλωτών και θα προτάσσεται αυτό της …ποιότητας των διοργανωτών. Εμπράκτως, άλλωστε, δεν υφίσταται θέμα: Εθεάθη ποτέ ο Γ. Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ να ηγείται λαοθάλασσας μικρότερης των …εξήντα χιλιάδων; Άρα δεν θα έπειθε ούτως ή άλλως και τον πλέον απαιτητικό αστυνομικό διευθυντή – καταμετρητή; Τι λέμε τώρα…



Κατά τα άλλα μπορούμε να θαυμάσουμε: Πρώτο, το συγκλονιστικό πνεύμα αλληλεγγύης που διέπει τους καταστηματάρχες. «Δοθέντος» ότι για τα λουκέτα ευθύνονται οι συγκεντρώσεις κι όχι η κτηνώδης λιτότητα των Μνημονίων, πώς εξηγούνται τα τόσα «τελειωμένα» μαγαζιά, σε συνοικίες της Αθήνας ή σε μέρη της επαρχίας, τα οποία οι πορείες είναι τόσο «συνηθισμένες» όσο και τα παγόβουνα στο Νείλο; Προφανώς κλείνουν ως ένδειξη συμπαράστασης. Όχι;



Δεύτερο αντικείμενο θαυμασμού: H περί …τουρισμού «ευαισθησία» ενός καθεστώτος, που κάποτε έριξε χημικά και ξύλο ακόμη και στα σουβλατζίδικα στο Μοναστηράκι, προκειμένου να μην αφήσει ρουθούνι διαδηλωτή σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από την πλατεία Συντάγματος.



Ενώ τα «καμπανάκια» ηχούν άγρια γύρω μας, δυστυχώς η Αριστερά δείχνει επικίνδυνα παραζαλισμένη. Προτού καν αρχίσουν να ξαναπέφτουν (πάλι) χημικά, παντού…



Του Διονύση Ελευθεράτου από prin



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE




Αυτόγραφα από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή ζήτησε και έλαβε ένας ηλικιωμένος άντρας από τη Θεσσαλονίκη. Κατά την αποχώρηση των δύο πολιτικών από...



το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς ο ηλικιωμένος του προσέγγισε και ζήτησε να του αφιερώσουν ένα αυτόγραφο. Και οι δύο πολιτικοί το έπραξαν χωρίς δεύτερη σκέψη.


Δείτε τα βίντεο με τα στιγμιότυπα:





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραδέχθηκε ότι υποτίμησε τις συνέπειες της λιτότητας στην οικονομία της Ελλάδας και ασκεί, προ της... αποχωρήσεώς του, πιέσεις στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους


Στοχευμένη προσπάθεια της ηγεσίας του ΔΝΤ να ασκήσει πίεση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ώστε να συναινέσουν στην περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, θεωρείται η πρόσφατη ομολογία του για λάθη στο σχεδιασμό του αρχικού ελληνικού προγράμματος.



Αναλυτές στην αμερικανική πρωτεύουσα εκτιμούν ότι στην ακραία περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος το ΔΝΤ να εξετάσει -εξαιτίας της πίεσης στο εσωτερικό του- μέχρι και την αποχώρησή του από το πρόγραμμα διάσωσης.



Το ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι υποτίμησε...


τις συνέπειες της λιτότητας στην ελληνική οικονομία και τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας. Πρόκειται για την τελευταία προσπάθεια του ΔΝΤ να ασκήσει πίεση στους Ευρωπαίους εταίρους του στο πρόγραμμα διάσωσης, ώστε να παράσχουν περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας και να μειωθεί έτσι το ελληνικό χρέος στα βιώσιμα επίπεδα του 110% επί του ΑΕΠ έως το 2022 (από περίπου 175% φέτος). «Αυτός είναι ο στόχος του ΔΝΤ: να πετύχει βιωσιμότητα του χρέους στην Ελλάδα», έγραψε στον «Economist» ο αναλυτής του Μάρτιν Κέρινγκ.



Το ΔΝΤ... φεύγει



Στην έδρα του Ταμείου, αν και είχαν αποκλείσει πέρυσι τις φήμες ότι προετοιμάζει το έδαφος για ολοσχερή αποχώρηση από το πρόγραμμα διάσωσης με την αιτιολογία ότι «το Ταμείο δεν λειτουργεί έτσι», υπάρχουν φωνές στο εσωτερικό του που ανησυχούν για το μέγεθος της στήριξης στο ελληνικό πρόγραμμα και ενισχύουν αυτό το ενδεχόμενο, ειδικά αν δεν πραγματοποιηθεί από την Ευρωζώνη η ελάφρυνση του χρέους.



Στην 50σέλιδη έκθεση με τίτλο «Greece: Ex Post Evaluation of Exceptional Access Under the 2010 Stand-By Arrangement», που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Τετάρτη, υπογραμμιζόταν ότι οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη ήταν υπεραισιόδοξες και ότι η αναδιάρθρωση έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. Η διάσωση πραγματοποιήθηκε, αν και η Ελλάδα δεν εκπλήρωνε ένα από τα τέσσερα κριτήρια του ΔΝΤ (πιθανότητες βιωσιμότητας του χρέους μεσοπρόθεσμα), ενώ ήταν πιθανό ότι θα αποτύχαινε και σε δύο άλλα κριτήρια. Οι αναλύσεις στους «Financial Times» υποστήριξαν ότι το ελληνικό πείραμα μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση για μελλοντικές αναδιαρθρώσεις, ένα υποβοηθητικό θεωρητικό πλαίσιο όπου το Ταμείο θα απαιτεί μεγαλύτερες απώλειες για τους ιδιώτες επενδυτές, θα κάνει πιο ρεαλιστικές προβλέψεις για την ανάπτυξη και το χρέος και θα επιφέρει αλλαγές, όταν οι αναδιαρθρώσεις λαμβάνουν χώρα εντός μιας νομισματικής ένωσης.



Το ΔΝΤ δέχθηκε συνδυασμένα πυρά για τη στάση του και η κριτική εστιάζεται στο ότι θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρό στην εκτίμηση της βιωσιμότητας του χρέους μιας χώρας προτού εμπλακεί και ότι θα πρέπει να επιμένει για τη χρέωση των πιστωτών (bail in) πριν από τη δική του ανάμιξη. Δυστυχώς, το ΔΝΤ άφησε κατά μέρος τη δημιουργία ενός μηχανισμού αναδιαρθρώσεων κυβερνητικού χρέους που θα ασχολούνταν με τις χρεοκοπίες κρατών. Ο πρώην επικεφαλής των οικονομολόγων του ΔΝΤ, Σάιμον Τζόνσον, σε άρθρο του στο πρακτορείο Bloomberg κατηγόρησε το Ταμείο ότι εσκεμμένα αποκρύπτει την πραγματική αιτία του ευρωπαϊκού προβλήματος χρέους, το οποίο, κατά τον ίδιο, οφείλεται στο ευάλωτο τραπεζικό σύστημα των πλούσιων δυτικοευρωπαϊκών χωρών, λόγω της ισχυρής παρουσίας των Ευρωπαίων στην ηγεσία του ΔΝΤ. Παράλληλα, πρόσθεσε, παρά την έντονη ρητορική περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, η πραγματικότητα είναι ότι μια λανθασμένη προσέγγιση στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα επέτρεψε να ληφθούν αποφάσεις μακροοικονομικής πολιτικής. «Μόνο εάν το ΔΝΤ καταστεί ικανό να έρθει σε άμεση και δημόσια αντιπαράθεση με τους Ευρωπαίους θα μπορέσουμε να αποφύγουμε περισσότερες καταστροφές ελληνικού στιλ», κατέληξε ο αρθρογράφος.



Οι «ανίκανοι»



Οι συντάκτες της έκθεσης θεωρούν ότι το αρχικό πρόγραμμα για την Ελλάδα ήταν «αναγκαίο» και «κατάλληλο». Ωστόσο τονίζουν με αιχμηρό τρόπο ότι παρέκαμψε τους κανονισμούς του ΔΝΤ για τα δάνεια προς χρεοκοπημένες χώρες, ενώ, ειδικότερα, οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ στάθηκαν «ανίκανοι να εγγυηθούν» ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποπληρώσει τα δάνειά της μεσοπρόθεσμα. «Τα στελέχη του ΔΝΤ προτίμησαν να προχωρήσουν μπροστά λόγω του φόβου ότι η μετάδοση της κρίσης από την Ελλάδα σε άλλες χώρες θα απειλούσε την Ευρωζώνη και τη διεθνή οικονομία». Εκ των υστέρων, στην περίπτωση της Ελλάδας το Ταμείο δεν εφάρμοσε ακόμη εσωτερικά δύο κριτήρια: το να εξακριβώσει ότι η χώρα είχε «καλές προοπτικές για την επανάκτηση της πρόσβασης σε κεφαλαιακές αγορές» και το να διασφαλίσει ότι διέθετε «μια λογικά ισχυρή προοπτική για την επιτυχία των προγραμμάτων, λαμβάνοντας υπ' όψιν θεσμικές και πολιτικές ιδιότητες, προκειμένου να αποφανθεί σχετικώς».



Κομβικό σημείο αποτελεί το γεγονός ότι η τρόικα θα μπορούσε να πιέσει τους Ελληνες ομολογιούχους για «κούρεμα» νωρίτερα, ωστόσο υπήρχε πολιτική αντίθεση για το εν λόγω βήμα. «Η μη αποφασιστική αντιμετώπιση του προβλήματος δημοσίου χρέους εξαρχής ή νωρίς, κατά την εφαρμογή του προγράμματος, προκάλεσε αβεβαιότητα σχετικά με την ικανότητα της Ευρωζώνης να επιλύσει την κρίση και ενδεχομένως επιδείνωσε την ύφεση». Η Ελλάδα θα είχε ίσως επωφεληθεί από λιγότερο αυστηρούς δημοσιονομικούς στόχους, ή στόχους με μεγαλύτερο χρονικό πλαίσιο εφαρμογής, αν και αυτό θα απαιτούσε πολλά δισ. ευρώ επιπλέον - μια μη εφικτή πιθανότητα. Το αρχικό ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης κατέληξε τελικώς να λειτουργεί ως μια επιχείρηση εξαγοράς χρόνου για γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, ώστε να ξεφορτωθούν έγκαιρα τα τοξικά ομόλογα.



Το μέλλον του ελληνικού προγράμματος περνά μέσα από τη συνεργασία ΔΝΤ-Κομισιόν. Το ΔΝΤ εξέφρασε αμφιβολίες για την τρόικα, που χρηματοδότησε και διαχειρίστηκε το πρόγραμμα, καθώς «κανείς από τους εταίρους δεν θεωρούσε τη διευθέτηση ως ιδανική και απέτυχαν στην ορθή διανομή εργασιών». Ωστόσο, όπως επισήμανε και ο Πολ Τόμσεν σε συνέντευξή του, «η άποψη όλων των εμπλεκομένων είναι ότι πρόκειται για τρεις οργανισμούς που δεν διέθεταν ιστορία συνεργασίας κατά το συγκεκριμένο τρόπο, οπότε (η συνεργασία τους) πήγε απροσδόκητα καλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να πάει και καλύτερα...».



Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ από enet



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE










Ρεκόρ πτήσης

Ο μικρός και ελαφρύς –βάρους 25 γραμμαρίων– σταχτοπετροκλής (Oenanthe oenanthe) φαίνεται ότι ταξιδεύει τόσο μακριά ώστε καταρρίπτει κάθε ρεκόρ. Μια ομάδα Γερμανών ορνιθολόγων έχει αποδείξει ότι τα μικρά αυτά ωδικά πτηνά πετούν σχεδόν 15.000 χιλιόμετρα ξεκινώντας από τον τόπο της θερινής τους διαμονής, την αρκτική τούνδρα της Αλάσκας, για να καταλήξουν και να ξεχειμωνιάσουν στην ανατολική Αφρική, νοτιότερα της Σαχάρας. Το ταξίδι που γίνεται κάθε χρόνο καλύπτει σχεδόν 30.000 χιλιόμετρα πτήσης και είναι μέχρι στιγμής το μακρύτερο που έχουν παρατηρήσει οι ορνιθολόγοι για ωδικό πτηνό. ΠΗΓΗ: science illustrated.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραδέχθηκε ότι υποτίμησε τις συνέπειες της λιτότητας στην οικονομία της Ελλάδας και ασκεί, προ της... αποχωρήσεώς του, πιέσεις στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους


Στοχευμένη προσπάθεια της ηγεσίας του ΔΝΤ να ασκήσει πίεση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ώστε να συναινέσουν στην περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, θεωρείται η πρόσφατη ομολογία του για λάθη στο σχεδιασμό του αρχικού ελληνικού προγράμματος.



Αναλυτές στην αμερικανική πρωτεύουσα εκτιμούν ότι στην ακραία περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος το ΔΝΤ να εξετάσει -εξαιτίας της πίεσης στο εσωτερικό του- μέχρι και την αποχώρησή του από το πρόγραμμα διάσωσης.



Το ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι υποτίμησε...


τις συνέπειες της λιτότητας στην ελληνική οικονομία και τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας. Πρόκειται για την τελευταία προσπάθεια του ΔΝΤ να ασκήσει πίεση στους Ευρωπαίους εταίρους του στο πρόγραμμα διάσωσης, ώστε να παράσχουν περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας και να μειωθεί έτσι το ελληνικό χρέος στα βιώσιμα επίπεδα του 110% επί του ΑΕΠ έως το 2022 (από περίπου 175% φέτος). «Αυτός είναι ο στόχος του ΔΝΤ: να πετύχει βιωσιμότητα του χρέους στην Ελλάδα», έγραψε στον «Economist» ο αναλυτής του Μάρτιν Κέρινγκ.



Το ΔΝΤ... φεύγει



Στην έδρα του Ταμείου, αν και είχαν αποκλείσει πέρυσι τις φήμες ότι προετοιμάζει το έδαφος για ολοσχερή αποχώρηση από το πρόγραμμα διάσωσης με την αιτιολογία ότι «το Ταμείο δεν λειτουργεί έτσι», υπάρχουν φωνές στο εσωτερικό του που ανησυχούν για το μέγεθος της στήριξης στο ελληνικό πρόγραμμα και ενισχύουν αυτό το ενδεχόμενο, ειδικά αν δεν πραγματοποιηθεί από την Ευρωζώνη η ελάφρυνση του χρέους.



Στην 50σέλιδη έκθεση με τίτλο «Greece: Ex Post Evaluation of Exceptional Access Under the 2010 Stand-By Arrangement», που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Τετάρτη, υπογραμμιζόταν ότι οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη ήταν υπεραισιόδοξες και ότι η αναδιάρθρωση έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. Η διάσωση πραγματοποιήθηκε, αν και η Ελλάδα δεν εκπλήρωνε ένα από τα τέσσερα κριτήρια του ΔΝΤ (πιθανότητες βιωσιμότητας του χρέους μεσοπρόθεσμα), ενώ ήταν πιθανό ότι θα αποτύχαινε και σε δύο άλλα κριτήρια. Οι αναλύσεις στους «Financial Times» υποστήριξαν ότι το ελληνικό πείραμα μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση για μελλοντικές αναδιαρθρώσεις, ένα υποβοηθητικό θεωρητικό πλαίσιο όπου το Ταμείο θα απαιτεί μεγαλύτερες απώλειες για τους ιδιώτες επενδυτές, θα κάνει πιο ρεαλιστικές προβλέψεις για την ανάπτυξη και το χρέος και θα επιφέρει αλλαγές, όταν οι αναδιαρθρώσεις λαμβάνουν χώρα εντός μιας νομισματικής ένωσης.



Το ΔΝΤ δέχθηκε συνδυασμένα πυρά για τη στάση του και η κριτική εστιάζεται στο ότι θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρό στην εκτίμηση της βιωσιμότητας του χρέους μιας χώρας προτού εμπλακεί και ότι θα πρέπει να επιμένει για τη χρέωση των πιστωτών (bail in) πριν από τη δική του ανάμιξη. Δυστυχώς, το ΔΝΤ άφησε κατά μέρος τη δημιουργία ενός μηχανισμού αναδιαρθρώσεων κυβερνητικού χρέους που θα ασχολούνταν με τις χρεοκοπίες κρατών. Ο πρώην επικεφαλής των οικονομολόγων του ΔΝΤ, Σάιμον Τζόνσον, σε άρθρο του στο πρακτορείο Bloomberg κατηγόρησε το Ταμείο ότι εσκεμμένα αποκρύπτει την πραγματική αιτία του ευρωπαϊκού προβλήματος χρέους, το οποίο, κατά τον ίδιο, οφείλεται στο ευάλωτο τραπεζικό σύστημα των πλούσιων δυτικοευρωπαϊκών χωρών, λόγω της ισχυρής παρουσίας των Ευρωπαίων στην ηγεσία του ΔΝΤ. Παράλληλα, πρόσθεσε, παρά την έντονη ρητορική περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, η πραγματικότητα είναι ότι μια λανθασμένη προσέγγιση στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα επέτρεψε να ληφθούν αποφάσεις μακροοικονομικής πολιτικής. «Μόνο εάν το ΔΝΤ καταστεί ικανό να έρθει σε άμεση και δημόσια αντιπαράθεση με τους Ευρωπαίους θα μπορέσουμε να αποφύγουμε περισσότερες καταστροφές ελληνικού στιλ», κατέληξε ο αρθρογράφος.



Οι «ανίκανοι»



Οι συντάκτες της έκθεσης θεωρούν ότι το αρχικό πρόγραμμα για την Ελλάδα ήταν «αναγκαίο» και «κατάλληλο». Ωστόσο τονίζουν με αιχμηρό τρόπο ότι παρέκαμψε τους κανονισμούς του ΔΝΤ για τα δάνεια προς χρεοκοπημένες χώρες, ενώ, ειδικότερα, οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ στάθηκαν «ανίκανοι να εγγυηθούν» ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποπληρώσει τα δάνειά της μεσοπρόθεσμα. «Τα στελέχη του ΔΝΤ προτίμησαν να προχωρήσουν μπροστά λόγω του φόβου ότι η μετάδοση της κρίσης από την Ελλάδα σε άλλες χώρες θα απειλούσε την Ευρωζώνη και τη διεθνή οικονομία». Εκ των υστέρων, στην περίπτωση της Ελλάδας το Ταμείο δεν εφάρμοσε ακόμη εσωτερικά δύο κριτήρια: το να εξακριβώσει ότι η χώρα είχε «καλές προοπτικές για την επανάκτηση της πρόσβασης σε κεφαλαιακές αγορές» και το να διασφαλίσει ότι διέθετε «μια λογικά ισχυρή προοπτική για την επιτυχία των προγραμμάτων, λαμβάνοντας υπ' όψιν θεσμικές και πολιτικές ιδιότητες, προκειμένου να αποφανθεί σχετικώς».



Κομβικό σημείο αποτελεί το γεγονός ότι η τρόικα θα μπορούσε να πιέσει τους Ελληνες ομολογιούχους για «κούρεμα» νωρίτερα, ωστόσο υπήρχε πολιτική αντίθεση για το εν λόγω βήμα. «Η μη αποφασιστική αντιμετώπιση του προβλήματος δημοσίου χρέους εξαρχής ή νωρίς, κατά την εφαρμογή του προγράμματος, προκάλεσε αβεβαιότητα σχετικά με την ικανότητα της Ευρωζώνης να επιλύσει την κρίση και ενδεχομένως επιδείνωσε την ύφεση». Η Ελλάδα θα είχε ίσως επωφεληθεί από λιγότερο αυστηρούς δημοσιονομικούς στόχους, ή στόχους με μεγαλύτερο χρονικό πλαίσιο εφαρμογής, αν και αυτό θα απαιτούσε πολλά δισ. ευρώ επιπλέον - μια μη εφικτή πιθανότητα. Το αρχικό ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης κατέληξε τελικώς να λειτουργεί ως μια επιχείρηση εξαγοράς χρόνου για γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, ώστε να ξεφορτωθούν έγκαιρα τα τοξικά ομόλογα.



Το μέλλον του ελληνικού προγράμματος περνά μέσα από τη συνεργασία ΔΝΤ-Κομισιόν. Το ΔΝΤ εξέφρασε αμφιβολίες για την τρόικα, που χρηματοδότησε και διαχειρίστηκε το πρόγραμμα, καθώς «κανείς από τους εταίρους δεν θεωρούσε τη διευθέτηση ως ιδανική και απέτυχαν στην ορθή διανομή εργασιών». Ωστόσο, όπως επισήμανε και ο Πολ Τόμσεν σε συνέντευξή του, «η άποψη όλων των εμπλεκομένων είναι ότι πρόκειται για τρεις οργανισμούς που δεν διέθεταν ιστορία συνεργασίας κατά το συγκεκριμένο τρόπο, οπότε (η συνεργασία τους) πήγε απροσδόκητα καλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να πάει και καλύτερα...».



Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ από enet



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1



Eνας απίστευτος διαδραστικός χάρτης που επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί να ακολουθεί τους αγαπημένους του πρωταγωνιστές του Game of Thrones, να βλέπει που βρίσκονται και ποιο μονοπάτι ακολούθησαν μέχρι να φθάσουν εκεί, βρίσκεται στη διάθεση των φανατικών της σειράς.

Η μαγεία του Game of Thrones είναι ότι διηγείται παράλληλα διάφορες ιστορίες, οι οποίες όλες ενώνονται κάτω από τη διεκδίκηση του θρόνου. Ετσι οι φανς της σειράς μέσω αυτού του χάρτη που είναι διαθέσιμος στη σελίδα quartermaester.info έχουν την ευκαιρία να ακολουθούν τους αγαπημένους τους ήρωες και να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται και πόσο κοντά βρίσκονται στο στόχο τους.





via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1