follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!



Πατήστε εδώ για να ανοίξει σε νέο παράθυρο














via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Από τη Σίβυλλα



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Για «επιλογή που ισοδυναμεί με πραξικόπημα» κάνουν λόγο στην Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας...



την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.



Σύμφωνα με το MEGA, τονίζουν ότι δε στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά κυρίως στον κόσμο ο οποίος δικαιούται να έχει ενημέρωση.



Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους πάντες να «μπουν ασπίδα» και πιστεύουν ότι τελικά το λουκέτο θα πρέπει να μπει στην κυβέρνηση και στην πολιτική που υλοποιεί.



enikos




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Όταν ο Κεν Ιλγκούνας ξεκινούσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο με τη βοήθεια φοιτητικού δανείου, δεν είχε την παραμικρή ιδέα σε τι «μπελάδες» είχε βάλει τον εαυτό του!

Τα πρώτα «καμπανάκια» άρχισαν να χτυπούν όταν, διανύοντας το τελευταίο έτος των σπουδών του, είδε τις εργασιακές προοπτικές του να μειώνονται επικίνδυνα, καθώς οι αιτήσεις του σε 25 προγράμματα πρακτικής άσκησης επί πληρωμή κατέληξαν στο καλάθι των αχρήστων.

«Αυτό ήταν το πρώτο χτύπημα... Είχα στην πλάτη μου ένα σπουδαστικό δάνειο ύψους 32.000 δολαρίων και η δουλειά που είχα βρει τότε μου απέφερε μόλις 8 δολάρια την ώρα. Η κατάσταση επιδεινωνόταν επικίνδυνα και εγώ άρχιζα να χάνω την ψυχραιμία μου. Την εποχή κατά την οποία είχα λάβει το δάνειο, σε ηλικία 17 ετών, δεν ήξερα καν τι σημαίνει η λέξη "τόκος"».

Μη βλέποντας φως στο τούνελ και τυφλωμένος από τον πανικό του, αντί να απευθυνθεί στην τράπεζα και να ζητήσει αναπροσαρμογή των όρων αποπληρωμής του δανείου, αντί να ζητήσει από τους γονείς του να τον στηρίξουν οικονομικά (κάτι που οι ίδιοι ήταν πρόθυμοι να πράξουν), αντί οποιασδήποτε άλλης λύσης, ο Ιλγκούνας μετακόμισε στην Αλάσκα, βρήκε δουλειά και μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να αποπληρώσει το δάνειό του μέχρι τελευταίας δεκάρας.

Και όταν αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Duke, είχε επίσης αποφασίσει ότι δεν θα ξαναβρεθεί ποτέ σε αυτή τη θέση: πράγμα το οποίο έκανε, ζώντας στο φορτηγάκι του, μόνο και μόνο για να είναι σίγουρος πως δεν θα ξαναχρειαστεί να πάρει δάνειο για να καλύψει το κόστος κατοικίας και καθημερινής διαβίωσης.

Μάλιστα έγραψε και βιβλίο με τίτλο «"Walden on Wheels: On the Open Road from Debt to Freedom», όπου καταγράφει το ταξίδι εξόδου του από το χρέος.










via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Την Κυριακή το μεσημέρι, ένας 39χρονος συνελήφθη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων Έβρου.






Ο λόγος; Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Τελωνείου Καστανέων, στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 39χρονος, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε στη χώρα μία μη νόμιμη μετανάστρια, υπήκοο Γεωργίας, η οποία βρισκόταν κρυμμένη, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη κάτω από τα πίσω καθίσματα του οχήματος.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Τι έδειξαν οι εξετάσεις;





Διαβάστε ΕΔΩ...



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE










Οι σκύλοι ξέρουν πότε να ξεγελάσουν τους ανθρώπους

Την ικανότητα των σκύλων να βλέπουν τα πράγματα από την «οπτική» των ανθρώπων και να παίρνουν ανάλογες αποφάσεις επιβεβαιώνει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Portsmouth, με επικεφαλής την Δρ. Juliane Kaminski. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα οι σκύλοι ήταν τέσσερις φορές πιθανότερο να «κλέψουν» μια απαγορευμένη λιχουδιά όταν τα φώτα έσβηναν και οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν να τους δουν. Οι επιστήμονες θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο οι σκύλοι απλά να ξεχνούσαν ότι ο ιδιοκτήτης τους βρισκόταν στο δωμάτιο όταν έσβηναν τα φώτα.Αντίθετα πιστεύουν ότι οι σκύλοι καταλάβαιναν ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν να τους δουν στο σκοτάδι. Σε δηλώσεις της η Δρ. Kaminski τόνισε ότι η έρευνα είναι «απίστευτη γιατί συμπεραίνει ότι οι σκύλοι ξέρουν πότε δεν τους βλέπουν οι άνθρωποι, γεγονός που σημαίνει ότι κατανοούν την ανθρώπινη οπτική». Τα αποτελέσματα της μελέτης θεωρούνται σημαντικά για την κατανόηση των δυνατοτήτων των σκύλων που αλληλεπιδρούν στενά με τους ανθρώπους, όπως οι σκύλοι – οδηγοί για τους τυφλούς. Η έρευνα, που για πρώτη φορά αποδεικνύει ότι οι σκύλοι αντιλαμβάνονται τα πράγματα από την οπτική των ανθρώπων, δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Animal Cognition. Πηγή:econews.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Την «ισχυρή και ξεκάθαρη πολιτική υποστήριξή» τους για την κατασκευή του αγωγού φυσικού...

αερίου Trans-Adriatic Pipeline (TAP) θα εκφράσουν την Τετάρτη εκπρόσωποι της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Αλβανίας και της Κροατίας, οι οποίοι θα συναντηθούν στην πόλη του Ντουμπρόβνικ, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, Γιόσκο Κλίσοβιτς.



Οι τέσσερις χώρες θα «υπογραμμίσουν τα εμπορικά πλεονεκτήματα» που θα επιφέρει η επιλογή του TAP έναντι του ανταγωνιστικού σχεδιαζόμενου αγωγού Nabucco, που χαίρει της υποστήριξης της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας.



TAP και Nabucco ανταγωνίζονται για το δικαίωμα μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση από το κοίτασμα Σεχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν.



Η κοινοπραξία Σεχ Ντενίζ, στην οποία μετέχουν η BP και η κρατική αζέρικη εταιρεία Socar, αναμένεται να αποφασίσει μεταξύ των δύο αγωγών εντός του Ιουλίου. Όποιος αγωγός επιλεγεί θα αναλάβει την μεταφορά περίπου 10 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως από το Αζερμπαϊτζάν προς στην Ε.Ε.



Υπενθυμίζεται πως, δεδομένου ότι η Socar ήταν η μοναδική υποψήφια επενδυτής που υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), η Αθήνα έχει εκφράσει την αισιοδοξία της πως τυχόν πρόκριση της προσφοράς της αζέρικης εταιρείας θα συμβάλει στην επιλογή του TAP από τους εταίρους στο Σεχ Ντενίζ.



Σημειώνεται ότι η ενδεχόμενη κατασκευή του αγωγού ΤAP αναμένεται να αποφέρει στη χώρα μας οικονομικά οφέλη ύψους έως και 340 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν πρόσφατα από το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).



Παράλληλα, η κατασκευή και η λειτουργία του TAP, αναμένεται να δημιουργήσει 4.800 θέσεις εργασίας ανά έτος, για 54 χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος των θετικών οικονομικών επιδράσεων του αγωγού θα λάβουν χώρα στην Μακεδονία και τη Θράκη, περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση



Πηγή: http://www.skai.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Του Βασίλη Γραμμένου



Η τυπική επίσκεψη του Πατριάρχη Κύριλλου στη χώρα μας, μόνο τυπική δεν θα μπορούσε να...

χαρακτηριστεί αφού, όπως μας διαβεβαίωσαν καλά πληροφορημένες πηγές, η ατζέντα περιελάμβανε και συζητήσεις επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.



Εξάλλου, ο Πατριάρχης Κύριλλος είναι γνωστός και για το πολιτικό προφίλ του. Διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν και λέγεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανεκλογή του το 2012.



Οι επαφές τού Μόσχας με την πολιτική ηγεσία, αλλά και με την ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, επισφραγίστηκαν την τελευταία μέρα της παραμονής του στη χώρα μας, με μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με άκρα μυστικότητα, σε γνωστό εστιατόριο των νοτίων προαστίων.



Στο γεύμα παρευρέθησαν ο Πατριάρχης Κύριλλος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Πρώτος στη συνάντηση έφτασε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από μέλη της αρχιεπισκοπής, ενώ λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε και ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς.



Με καθυστέρηση περίπου 10 λεπτών και συνοδευόμενος από 15 μοτοσικλετιστές της τροχαίας, οκτώ συμβατικά αυτοκίνητα της Ελληνικής αστυνομίας, επτά περιπολικά καθώς επίσης και έξι αυτοκίνητα της Ρώσικης πρεσβείας, έφθασε στο γνωστό εστιατόριο της Βουλιαγμένης και ο Πατριάρχης Κύριλλος.



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το μενού περιελάμβανε φρέσκο ψάρι, οστρακοειδή, αστακομακαρονάδα αλλά και πολλά άλλα εδέσματα της ελληνικής κουζίνας, στην οποία ο Πατριάρχης έδειξε να έχει ιδιαίτερη προτίμηση.



Το γεύμα διήρκησε μιάμιση περίπου ώρα και το ενδιαφέρον των συζητήσεων μονοπώλησε η εκκλησιαστική περιουσία και η αξιοποίηση αυτής σε μια περίοδο όπου η οικονομική κρίση έχει πλήξει ακόμα και την ίδια την Εκκλησία. Πηγές αναφέρουν πως έγινε και ειδική αναφορά στην περιοχή της Βουλιαγμένης-Λαιμό-, όπου εκεί η Εκκλησία της Ελλάδος, έχει στην κυριότητά της δεκάδες στρέμματα προς αξιοποίηση.



Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης, πως το ενδιαφέρον των Ρωσικών συμφερόντων είναι τόσο έντονο για την αγορά μιας μεγάλης έκτασης στην περιοχή, που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας και Ρώσων επιχειρηματιών.



Από τη “μερίδα του λέοντος” πάντως, φαίνεται πως διεκδικούν και Έλληνες επιχειρηματίες και κυρίως εφοπλιστές οι οποίοι, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, έχουν είδη κάνει το μεγάλο deal και μάλιστα βρίσκονται στο στάδιο ανέγερσης μικρών ξενοδοχειακών μονάδων με τις “ευλογίες”, άλλα και την έγκριση της πολεοδομίας Βουλιαγμένης.



Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Βουλιαγμένης, η Μονή Πετράκη διαθέτει 200 στρέμματα, τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά στη λίμνη και στο Καβούρι.



Τα στρέμματα, που σύμφωνα με ειδικούς, χαρακτηρίζονται “φιλέτα”, ήταν η αφορμή πριν κάποια χρόνια, να βρεθεί η Εκκλησία σε αντιδικία με τον Δήμο και η υπόθεση να φτάσει μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων. Η εκκλησία κατάφερε να δικαιωθεί, επί αρχιεπισκοπίας Χριστόδουλου και τώρα επιθυμεί την αξιοποίησή τους.



Για ποια αξιοποίηση όμως μιλάμε, αφού πρόκειται κυρίως για εκατοντάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων, αφού με βάση τον νόμο δεν μπορούν να αξιοποιηθούν;



http://www.vimaonline.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Εντός των ημερών αναμένεται να προκηρυχτεί το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα δώσει την ευκαιρία σε περίπου 7000 νέους ηλικίας έως 35 ετών να επιδοτηθούν για να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση.




Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης μπορεί να φτάσει στις 13.000 ευρώ. Τα 10.000 ευρώ αφορούν σε αυτή καθ’ αυτή την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τα 3000 ευρώ στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η συμβουλευτική υποστήριξη περιλαμβάνει συμμετοχή σε: θεματικά εργαστήρια (ομαδική επιχειρηματική συμβουλευτική), υπηρεσίες καθοδήγησης, ενδυνάμωσης και επιχειρηματικής υποστήριξης, επιχειρηματικές αποστολές και εκθέσεις - δράσεις αριστείας.


Το πρόγραμμα «Προώθηση καινοτομικής επιχειρηματικότητας νέων και συμβουλευτική καθοδήγηση επιχειρήσεων» θα δίνει προτεραιότητα στους άνεργους νέους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους, σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.


Tα πεδία Τέτοιου είδους πεδία είναι:· οι τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας,· τα συστήματα ολικής διαχείρισης απορριμμάτων ή αποβλήτων,· η ανακύκλωση,· η παραγωγή προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον,· η ενσωμάτωση «πράσινων» τεχνολογιών στην παραγωγή/ παροχή υπηρεσιών,· οι τεχνολογίες μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας,· τα προϊόντα βιοτεχνολογίας,· τα προϊόντα για την προστασία του περιβάλλοντος,· η εισαγωγή μεθόδων που στηρίζονται σε ψηφιακές τεχνολογίες για την ανάπτυξη της παραγωγής,· η ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού για καινοτόμες εφαρμογές,· η ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών εξομοίωσης και μοντελοποίησης,· η εξ αποστάσεως συντήρηση λογισμικού και παροχή συμβουλών,· οι εφαρμογές τηλεματικής και ψηφιακών συστημάτων μετάδοσης κ.λπ.


Προϋποθέσεις


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί στον τύπο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:


•Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ πριν την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους) και να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης.•Να έχουν ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου κράτους - μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.•Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και (οι άντρες υποψήφιοι) να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.•Να είναι ηλικίας 18 έως 35 ετών κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα.•Η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μετά.•Δύναται να υπαχθούν στο πρόγραμμα ατομικές επιχειρήσεις καθώς επίσης και μέλος (με την προϋπόθεση ότι μετέχει με ποσοστό τουλάχιστον 51% στο εταιρικό κεφάλαιο): Ομόρρυθμης Εταιρείας (Ο.Ε.), Ετερόρρυθμης Εταιρείας (Ε.Ε.), μόνο για το ομόρρυθμο μέλος της, Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.) και Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (Ι.Κ.Ε.).


Διάρκεια και ποσό επιχορήγησης


Η διάρκεια της επιχορήγησης των δικαιούχων ορίζεται σε 12 μήνες, ενώ το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 10.000 ευρώ. Η πρώτη δόση, ύψους 4.000 ευρώ, καταβάλλεται μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής και τα υπόλοιπα 6.000 ευρώ σε δύο ισόποσες δόσεις των 3.000 ευρώ η κάθε μία, καταβαλλόμενη στο τέλος κάθε εξαμήνου από την υπαγωγή και αφού θα έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, όπου και διαπιστώνεται η κανονική λειτουργία της επιχείρησης.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Έντονος πόλεμος παρασκηνίων εξελίσσεται από χθες για το μέλλον της ΕΡΤ

, με την άφιξη του υψηλού κλιμακίου της Τρόικας, η οποία πιέζει για να προχωρήσουν οι 2.000 απολύσεις και η διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων στο δημόσιο.


Τις τελευταίες ώρες υπάρχει όργιο φημών για κλείσιμο περιφερειακών σταθμών και του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση» και μείωση των οργανικών θέσεων προσωπικού.


Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η απόφαση για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ έχει ήδη ληφθεί, ενώ χθες υψηλόβαθμος παράγοντας του Μεγάρου Μαξίμου επικοινώνησε με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, θέτοντας επί τάπητος το ενδεχόμενο του... «ξαφνικού θανάτου» της δημόσια τηλεόρασης και την επαναλειτουργία της μετά από κάποιο χρονικό διάστημα με νέα δομή και σαφώς λιγότερο προσωπικό, μειωμένο κατά 50%.


Η πρόταση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ιπποκράτους και της Αγίου Κωνσταντίνου, με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη να ζητούν να συζητηθεί το θέμα της ΕΡΤ στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.


Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ξεκαθάρισαν ότι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης και οικονομικής εξυγίανσης της ΕΡΤ, αλλά σε καμία περίπτωση στο λουκέτο της.


Η ΝΔ πάλι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση των 2.000 απολύσεων μέσα στον Ιούνιο και όπως δείχνουν τα πράγματα η αρχή θα γίνει από την κρατική τηλεόραση.


Υπολογίζεται ότι από την αναδιοργάνωση του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα θα αποχωρήσουν περισσότεροι από 600 υπάλληλοι, κυρίως τεχνικών και διοικητικών καθηκόντων, ενώ το σχέδιο αναδιάρθρωσης έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος του 2013.


star.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
ΤΩΡΑ-Κεδίκογλου:Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ Κλείνει οριστικά σήμερα η δημόσια τηλεόραση τουλάχιστον έτσι όπως την ξέρουμε και σύμφωνα με την κυβέρνηση απολύονται όλοι οι εργαζόμενοι...Θα...

ανοίξει ως μια νέα εταιρεία με πολύ λιγότερο προσωπικό κοντά-στα χίλια άτομα-και οι εργαζόμενοι που θα την στελεχώσουν θα προέρχονται από την διαδικασία του ΑΣΕΠ.Διαβάστε την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου



"Η ΕΡΤ χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης. Και αυτό τελειώνει σήμερα", δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου."Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Σταματούν οι μεταδόσεις μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ", τόνισε .



"Το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά. Όσοι επιθυμούν θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο οργανισμό. Ο νέος οργανισμός θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.





via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Οι δυο ξαδέλφες του Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου απέστειλαν υπομνήματα στα...

οποία χαρακτηρίζουν ως αβάσιμες τις υποψίες εναντίον τους και επικαλούνται προηγούμενες κλήσεις των ιδίων ή συγγενών τους από τους οικονομικούς εισαγγελείς.



Η Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, σε δύο πανομοιότυπες δηλώσεις, αφού εκφράζουν τον απόλυτο σεβασμό τους προς το Εθνικό Κοινοβούλιο και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες σημειώνουν ότι και ο πατέρας τους Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου «διάνυσε ουσιαστικά τη ζωή του ως κοινοβουλευτικός άνδρας, υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές του κοινοβουλευτισμού, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές».



«Εν τούτοις, από σειρά ατυχών συμπτώσεων, εμφανίζομαι ως ύποπτη τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι υποψίες είναι αβάσιμες. Για τις πράξεις αυτές έχω ήδη κληθεί και εξεταστεί ως ύποπτη, από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς. Οι πράξεις επί των οποίων με καλείτε να εξετασθώ ως μάρτυρας εμπεριέχονται στις πράξεις για τις οποίες εξετάσθηκα. Η ελεύθερη εκτίμηση κάθε απάντησής μου δυνατόν, θεωρητικώς, να δώσει λαβή κατηγορίας εναντίον μου. Έτσι δικαιούμαι να μην απαντήσω στις ερωτήσεις σας» καταλήγουν.



Στην Προανακριτική έχουν κληθεί να καταθέσουν, αύριο, οι σύζυγοι της Μαρίνας και Ελένης Παπακωνσταντίνου, Ανδρέας Ρωσσώνης και Συμεών Συκιαρίδης οι οποίοι αναμένεται να τηρήσουν την ίδια στάση.



Πηγή: http://www.skai.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μια εταιρεία από τη Νέα Υόρκη σχεδίασε και κατασκεύασε την πιο εξελιγμένη πινακίδα του κόσμου

. Λέγεται Points αποτελείται από τρία κινούμενα στελέχη και ανάλογα με την ώρα της ημέρας, τα πέντε κουμπιά που διαθέτει οδηγούν σε διαφορετικές επιλογές. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εξέλιξη της Points πήρε σχεδόν τρία χρόνια και πλέον είναι σε θέση να την παράγουν για κάθε είδους χρήση: οδική σήμανση, στάσεις λεωφορείων, συνέδρια, τουριστικές πληροφορίες κ.α.


n

Η Points διαθέτει τρία οριζόντια στελέχη που περιστρέφονται κατά 360 μοίρες και διαθέτουν οθόνες τεχνολογίας LED. Ο ενδιαφερόμενος περαστικός μπορεί απλά να το πατήσει ένα από τα πέντε κουμπιά και να επιλέξει την πληροφορία που επιθυμεί. Χάρη στην σύνδεση της στο διαδίκτυο μπορεί ακόμα και να παρέχει ενημερώση για το αποτέλεσμα του αγώνα που μόλις τελείωσε, να προβάλει δημοφιλή hashtag στο Twitter, την ώρα άφιξης του λεωφορείου κ.α. Το ύψος φθάνει τα τρία μέτρα και προς το παρόν διατίθεται προς ενοικίαση. Δείτε το βίντεο


Πηγή:athensvoice.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91

"Με την καταδικαστέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση δρομολογεί την...



κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών με σοβαρές συνέπειες για το λαό", αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ και προσθέτει: "Ο κίνδυνος να κλείσει άμεσα η ΕΡΤ με βάση αυτό το τερατούργημα πρέπει να συναντήσει τη συνολική αντίθεση των εργαζομένων και όλου του λαού. Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους καλεί να ορθώσουν ανάστημα και να συντονίσουν την πάλη τους με όλους τους εργαζόμενους".







Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση και για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην οποία επισημαίνει τα εξής:



«Το ΚΚΕ καταδικάζει την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης που με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.



Η απόφαση αυτή πρέπει να συναντήσει την καταδίκη και την αποφασιστική αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».



enikos




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μετά τη χθεσινή αποχώρηση "κεραυνό εν αιθρία" της Gazprom από το διαγωνισμό της ΔΕΠΑ, όλες οι πλευρές ψάχνουν να βρουν που θα ρίξουν τις ευθύνες. Αυτό που όμως κανείς δεν εξετάζει είναι το αν είχε ποτέ πραγματικά σκοπό ο ρωσικός κολοσσός να αγοράσει τη ΔΕΠΑ. Ή αν κατάφερε με την διπλωματική στρατηγική του να αποτρέψει άλλους ισχυρούς επενδυτές να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, διαρρέοντας τα περί υψηλού τιμήματος, καθιστώντας εν τέλει άγονο τον διαγωνισμό με την ξαφνική του αποχώρηση και διατηρώντας παράλληλα το υπάρχον status quo, με την προνομιακή για τα...


συμφέροντα του τρέχουσα σύμβαση με τη ΔΕΠΑ.



Όπως φανερώνεται εκ των υστέρων, η στρατηγική της Gazprom ξεδιπλώθηκε σταδιακά, έχοντας μελετήσει προσκετικά κάθε βήμα και γνωρίζοντας άριστα την ελληνική πραγματικότητα και τη δυνατότητα της να επηρεάσει πρόσωπα και καταστάσεις. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Gazprom είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής φυσικού αερίου της Ελλάδας τα τελευταία 45 χρόνια και μέχρι το 2016. Η συμφωνία της ΔΕΠΑ με την Gazprom, διασφαλίζει στη ρωσική εταιρεία ένας υπερκέρδος σε σχέση με άλλους πελάτες της στην Ευρώπη, ενώ οι Ρώσοι έχουν φροντίσει να "δέσουν τα χέρια της ΔΕΠΑ" με μια συμφωνία που απαγορεύει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για έκπτωση στην τιμή αερίου μέχρι το 2014 (!).



Όταν λοιπόν έγιναν γνωστές οι μη δεσμευτικές προσφορές η Gazprom έβαλε σε πλήρη εφαρμογή τη στρατηγική της. Χρησιμοποίησε το «λαγό» της την Sintez, και φρόντισε με κάθε τρόπο να διαρρεύσει ότι οι δύο ρωσικές εταιρείες ήταν διατεθειμένες να δώσουν ένα πακτωλό χρημάτων για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, βγάζοντας στην ουσία τον όποιο ανταγωνισμό εκτός παιχνιδιού. Επισφράγισαν την αποκλειστικότητα τους, με τις απανωτές επισκέψεις του ίδιου του Μίλλερ στον πρωθυπουργό, ο οποίος με τους όρους που έθετε, πίεσε την κυβέρνηση για αλλαγή του διαγωνισμού, έτσι ώστε να "φωτογραφίζει" τις ρωσικές εταιρείες. Υπό την πίεση της τρόικα για άμεση είσπραξη εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις και από το ανύπαρκτο ενδιαφέρον των δυτικών εταιρειών για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, η ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε με κάθε τρόπο να τελεσφορήσει ο διαγωνισμός.



Χθές λοιπόν, όταν κυβέρνηση, ΤΑΙΠΕΔ και όλα τα Μέσα περίμεναν εναγωνίως να δημοσιεύσουν στις 13:00 το τελικό αντίτιμο που κατέθεσε η Gazprom, και η όλη συζήτηση επικεντρωνόταν στο αν θα είναι 765, 800 ή 900 τα εκατομμύρια, η Gazprom έπαιξε την "τελευταία πράξη του δράματος". Όχι μόνο δεν κατέθεσε προσφορά, αλλά δεν ενημέρωσε και ποτέ το ΤΑΙΠΕΔ. Οι δε εξηγήσεις που έδωσε περί Κομισιόν και περί ρίσκου επένδυσης, είναι τουλάχιστον αστείες. Ένας κολοσσός που έχει κάνει πολλές φορές εξαγορές, και τα ρίσκα γνωρίζει και την αποτίμηση αυτού στο οποίο επενδύει. Άλλωστε το ΤΑΙΠΕΔ δεν έκρυψε ποτέ αυτά τα στοιχεία.



Το συμπέρασμα που εξάγεται λοιπόν είναι ένα: Η Gazprom έστησε εξ αρχής το παιχνίδι για να αποβεί άγονος ο διαγωνισμός και να μη χρειαστεί να δώσει λεφτά για να αγοράσει ένα asset που της είναι πιο επικερδές με τη σχέση που έχει σήμερα. Γιατί να βρεθεί ιδιοκτήτης μιας ελληνικής ΔΕΚΟ που θα πρέπει να εξυγιάνει, όταν μπορεί να παραμείνει αποκλειστικός προμηθευτής της και να της πουλάει 30% ακριβότερα από ότι σε άλλους πελάτες, εισπράττοντας κάθε χρόνο η ίδια και οι μεσάζοντες της, περίπου 300 εκατ. ευρώ "καπέλο";



Και τα πραγματικά ερωτήματα που πρέπει να τεθούν την επόμενη μέρα του φιάσκου είναι τα εξής τρία:



· Ποιοι είναι αυτοί που καρπώνονται τα χρήματα των Ελλήνων καταναλωτών και των ελληνικών επιχειρήσεων και που πάνε τα 300 εκατ. ευρώ το χρόνο που πληρώνουν οι Έλληνες παραπάνω από τους λοιπούς Ευρωπαίους;



· Πότε θα δημοσιευθούν οι όροι της σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου μεταξύ ΔΕΠΑ-Gazprom.



· Ποιος και πότε θα εξασφαλίσει καλύτερες τιμές φυσικού αερίου στους Έλληνες; Ότι και να γίνει με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, η προτεραιότητα πρέπει να είναι η διαπραγμάτευση της τιμής του φυσικού αερίου που πληρώνει η Ελλάδα.



N.A.

Αναγνώστης



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Εξωγήινος έπεσε κοντά στο σπίτι ενός Κινέζου και αυτός τον τοποθέτησε σε καταψύκτη

. Χρήστες του διαδικτύου υποστηρίζουν ότι είναι απατεώνας και ότι ο εξωγήινος είναι απλά μια κούκλα από καουτσούκ. (Pics)


Φωτογραφία με έναν εξωγήινο ανέβασε στο διαδίκτυο ένας Κινέζος τον οποίο εντόπισε μετά από συντριβή του αεροσκάφους του!



Ο λόγος για τον Mr Li ο οποίος φωτογραφήθηκε μαζί του δίπλα σε ένα καταψύκτη όπου και τον έχει τοποθετήσει. Ο συμπαθέστατος Κινέζος ισχυρίζεται ότι ένας σχηματισμός από UFO πετούσε πάνω από τον Κίτρινο Ποταμό στην επαρχία Binzhou Shangdong.



Ξαφνικά ένα από αυτά λόγω πιθανής μηχανικής βλάβης έπεσε δίπλα του με αποτέλεσμα μετά τη συντριβή να πάρει τον εξωγήινο και να τον βάλει στον καταψύκτη του σπιτιού του.



Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Μάρτιο ωστόσο μόλις πριν λίγες μέρες ανέβηκαν φωτογραφίες από τον εξωγήινο σε κινεζικό διαδικτυακό τόπο κοινωνικής δικτύωσης.



Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Mr Li είναι απατεώνας και ότι ο εξωγήινος δεν είναι παρά μια κούκλα φτιαγμένη από καουτσούκ.


news247.gr

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

Μετά τη χθεσινή αποχώρηση "κεραυνό εν αιθρία" της Gazprom από το διαγωνισμό της ΔΕΠΑ, όλες οι πλευρές ψάχνουν να βρουν που θα ρίξουν τις ευθύνες. Αυτό που όμως κανείς δεν εξετάζει είναι το αν είχε ποτέ πραγματικά σκοπό ο ρωσικός κολοσσός να αγοράσει τη ΔΕΠΑ. Ή αν κατάφερε με την διπλωματική στρατηγική του να αποτρέψει άλλους ισχυρούς επενδυτές να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, διαρρέοντας τα περί υψηλού τιμήματος, καθιστώντας εν τέλει άγονο τον διαγωνισμό με την ξαφνική του αποχώρηση και διατηρώντας παράλληλα το υπάρχον status quo, με την προνομιακή για τα...


συμφέροντα του τρέχουσα σύμβαση με τη ΔΕΠΑ.



Όπως φανερώνεται εκ των υστέρων, η στρατηγική της Gazprom ξεδιπλώθηκε σταδιακά, έχοντας μελετήσει προσκετικά κάθε βήμα και γνωρίζοντας άριστα την ελληνική πραγματικότητα και τη δυνατότητα της να επηρεάσει πρόσωπα και καταστάσεις. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Gazprom είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής φυσικού αερίου της Ελλάδας τα τελευταία 45 χρόνια και μέχρι το 2016. Η συμφωνία της ΔΕΠΑ με την Gazprom, διασφαλίζει στη ρωσική εταιρεία ένας υπερκέρδος σε σχέση με άλλους πελάτες της στην Ευρώπη, ενώ οι Ρώσοι έχουν φροντίσει να "δέσουν τα χέρια της ΔΕΠΑ" με μια συμφωνία που απαγορεύει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για έκπτωση στην τιμή αερίου μέχρι το 2014 (!).



Όταν λοιπόν έγιναν γνωστές οι μη δεσμευτικές προσφορές η Gazprom έβαλε σε πλήρη εφαρμογή τη στρατηγική της. Χρησιμοποίησε το «λαγό» της την Sintez, και φρόντισε με κάθε τρόπο να διαρρεύσει ότι οι δύο ρωσικές εταιρείες ήταν διατεθειμένες να δώσουν ένα πακτωλό χρημάτων για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, βγάζοντας στην ουσία τον όποιο ανταγωνισμό εκτός παιχνιδιού. Επισφράγισαν την αποκλειστικότητα τους, με τις απανωτές επισκέψεις του ίδιου του Μίλλερ στον πρωθυπουργό, ο οποίος με τους όρους που έθετε, πίεσε την κυβέρνηση για αλλαγή του διαγωνισμού, έτσι ώστε να "φωτογραφίζει" τις ρωσικές εταιρείες. Υπό την πίεση της τρόικα για άμεση είσπραξη εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις και από το ανύπαρκτο ενδιαφέρον των δυτικών εταιρειών για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, η ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε με κάθε τρόπο να τελεσφορήσει ο διαγωνισμός.



Χθές λοιπόν, όταν κυβέρνηση, ΤΑΙΠΕΔ και όλα τα Μέσα περίμεναν εναγωνίως να δημοσιεύσουν στις 13:00 το τελικό αντίτιμο που κατέθεσε η Gazprom, και η όλη συζήτηση επικεντρωνόταν στο αν θα είναι 765, 800 ή 900 τα εκατομμύρια, η Gazprom έπαιξε την "τελευταία πράξη του δράματος". Όχι μόνο δεν κατέθεσε προσφορά, αλλά δεν ενημέρωσε και ποτέ το ΤΑΙΠΕΔ. Οι δε εξηγήσεις που έδωσε περί Κομισιόν και περί ρίσκου επένδυσης, είναι τουλάχιστον αστείες. Ένας κολοσσός που έχει κάνει πολλές φορές εξαγορές, και τα ρίσκα γνωρίζει και την αποτίμηση αυτού στο οποίο επενδύει. Άλλωστε το ΤΑΙΠΕΔ δεν έκρυψε ποτέ αυτά τα στοιχεία.



Το συμπέρασμα που εξάγεται λοιπόν είναι ένα: Η Gazprom έστησε εξ αρχής το παιχνίδι για να αποβεί άγονος ο διαγωνισμός και να μη χρειαστεί να δώσει λεφτά για να αγοράσει ένα asset που της είναι πιο επικερδές με τη σχέση που έχει σήμερα. Γιατί να βρεθεί ιδιοκτήτης μιας ελληνικής ΔΕΚΟ που θα πρέπει να εξυγιάνει, όταν μπορεί να παραμείνει αποκλειστικός προμηθευτής της και να της πουλάει 30% ακριβότερα από ότι σε άλλους πελάτες, εισπράττοντας κάθε χρόνο η ίδια και οι μεσάζοντες της, περίπου 300 εκατ. ευρώ "καπέλο";



Και τα πραγματικά ερωτήματα που πρέπει να τεθούν την επόμενη μέρα του φιάσκου είναι τα εξής τρία:



· Ποιοι είναι αυτοί που καρπώνονται τα χρήματα των Ελλήνων καταναλωτών και των ελληνικών επιχειρήσεων και που πάνε τα 300 εκατ. ευρώ το χρόνο που πληρώνουν οι Έλληνες παραπάνω από τους λοιπούς Ευρωπαίους;



· Πότε θα δημοσιευθούν οι όροι της σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου μεταξύ ΔΕΠΑ-Gazprom.



· Ποιος και πότε θα εξασφαλίσει καλύτερες τιμές φυσικού αερίου στους Έλληνες; Ότι και να γίνει με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, η προτεραιότητα πρέπει να είναι η διαπραγμάτευση της τιμής του φυσικού αερίου που πληρώνει η Ελλάδα.



N.A.

Αναγνώστης



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

«Ο Νίκος Ζήγρας προστάτευε τον Άκη Τσοχατζόπουλο» κατέθεσε στο δικαστήριο η...

μάρτυρας Σόνα Λεοντοπούλου.



Η πρώην σύζυγος του Ν. Ζηγρα, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισής του, απέκλεισε το ενδεχόμενο «να έκανε κάτι κρυφά από τον Τσοχατζόπουλο» ο εξάδελφος του, αλλά και να έκανε οτιδήποτε που θα τον έβλαπτε.



Η μάρτυρας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, εξαπέλυσε βολές κατά του Νίκου Ζήγρα και του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος έπειτα από απουσία έξι συνεδριάσεων επέστρεψε σήμερα -μέρα κατά την οποία ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας- στο δικαστήριο.



Ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε δια του συνηγόρου του Λ. Κοτσαλή πως ήρθε για να παραμείνει με ενεργή παρουσία. «Η συμμετοχή του θα είναι πλέον ενεργή» είπε ο συνήγορος και πρόσθεσε: «Η απουσία του είχε συγκεκριμένο λόγο, τη μη κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ. Με τη σημερινή κίνησή του θέλουμε να επιμείνουμε μέχρι τέλους στο ΚΥΣΕΑ. Δεν έχουμε ακουμπήσει ως δικαστήριο τη δωροδοκία».



Περιγράφοντας η κ. Λεοντοπούλου τη σχέση Τσοχατζόπουλου - Ζήγρα, ανέφερε πως «τα γραφεία τους ήταν δίπλα - δίπλα στην Κόμνα Τράκα» και χαρακτήρισε «περίεργη την οικονομική κατάσταση του Ζήγρα». Όπως είπε, «φαινόταν ότι είχε χρήματα όταν πηγαίναμε στο εξωτερικό, αλλά στην καθημερινότητά μας ήταν τσιγκούνης. Ήρθα από τη Θεσσαλονίκη και για έξι μήνες δεν αγοράσαμε κουρτίνες, γιατί δεν είχε λεφτά».



Σύμφωνα με την μάρτυρα, ο γάμος της με τον Ν. Ζήγρα διήρκεσε ουσιαστικά πέντε μήνες. «Έφυγα, γιατί δεν ήθελε το παιδί μου» είπε.



Αναφερόμενη στους κατηγορούμενους Μελά και Αντωνιάδη, που εμφανίζονται εκπρόσωποι της εξωχώριας εταιρείας «Μορέλια», η μάρτυρας είπε ότι ήταν φίλοι του Ν. Ζήγρα. «Βγαίναμε μαζί τους για φαγητό. Δεν συζητούσαμε για επαγγελματικά» κατέθεσε.



Εισαγγελέας: Έχετε καταθέσει ότι ο Ζήγρας ήταν ο εξ απορρήτων του Τσοχατζόπουλου. Το επιβεβαιώνετε;



Μάρτυρας: Ναι. Ήταν συνέχεια μαζί. Δεν σήκωνε κουβέντα για κείνον. Προστάτευε απολύτως τον κ. Τσοχατζόπουλο. Δεν θα έκανε ποτέ κάτι κρυφά από αυτόν. Είχαμε κάνει ένα ταξίδι οι τέσσερις μας στην Αυστρία».



Η μάρτυρας είχε υποστηρίξει σε προηγούμενες καταθέσεις της πως είχε σκεφτεί ότι το επίμαχο ταξίδι είχε γίνει για να μεταφερθούν χρήματα από λογαριασμό τού τότε συζύγου της σε λογαριασμό του πρώην υπουργού. Σήμερα, ωστόσο, δεν θέλησε να δώσει επιπλέον διευκρινίσεις για τον λόγο, για τον οποίο είχε σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο.



Η κ. Λεοντοπούλου αναφέρθηκε, επίσης, σε κάποιο βράδυ που είχαν βγει για φαγητό με τον Ζήγρα και συνάντησαν στο εστιατόριο «έναν από τους αστυνομικούς φρουρούς του Τσοχατζόπουλου», ο οποίος είπε στον Ζήγρα: «Θυμάσαι, ρε Νίκο, που πηγαίναμε στο γραφείο του Μελά και παίρναμε χρήματα και τα κουβαλούσαμε;»



Περιγράφοντας τις σχέσεις τους με άλλα πρόσωπα, η μάρτυρας είπε πως ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, τον οποίον ο Ζήγρας καταγγέλλει ότι μετέφερε βαλίτσες με «μαύρα χρήματα» για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, είχε επισκεφθεί στο νοσοκομείο, στην Αθήνα, τον Ζήγρα όταν ήταν άρρωστος. «Εγώ γνώρισα τον Μιχαηλίδη σε ένα γεύμα στην Κύπρο» είπε η κ. Λεοντοπούλου. Επιπλέον, υποστήριξε ότι γνωρίζει και τον κατηγορούμενο, Γ. Σαχπατζίδη, «γιατί είχε συνεχείς επαφές με τον Ζήγρα».



Αναφερόμενη στον πρώην σύζυγό της, η μάρτυρας τον χαρακτήρισε «άνθρωπο τόσο σκοτεινό, που πραγματικά τρομάζω μόνο που πάω προς τα πίσω τον χρόνο....». Συμπλήρωσε: «Υποθέτω ότι ο Ζήγρας εκπροσωπούσε τον Τσοχατζόπουλο» και πλήρωνε για τις εκδηλώσεις που έκανε ο Τσοχατζόπουλος σε φίλους πολιτικούς στη Θεσσαλονίκη.



Κατά την, σε υψηλούς τόνους, εξέταση της κ. Λεοντοπούλου από την υπεράσπιση της κ. Σταμάτη, η μάρτυρας είπε ότι την ειχε συναντήσει τέσσερις φορές. Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, ο Ζήγρας «κάποιες φορές ήταν λίγο θυμωμένος με την κ. Σταμάτη. Θυμάμαι, με αφορμή τον γάμο τους (σσ Τσοχατζόπουλου-Σταμάτη) έλεγε "ήταν ανάγκη να πάνε στο Παρίσι να παντρευτούν; Χάθηκαν τα ξωκλήσια στην Ελλάδα;"».



Ο συνήγορος της κ. Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε στο δικαστήριο ότι πρόσωπα του στενού κύκλου τού Ν. Ζήγρα «έχουν ευεργετηθεί» οικονομικά και επικαλέστηκε γι αυτό ακίνητα, που αγόρασε ο κατηγορούμενος στις κόρες του, αλλά και ποσό 50 εκατομμυρίων δραχμών, που έδωσε στην πρώτη του σύζυγο για να χωρίσει και να παντρευτεί τη μάρτυρα. Ο δικηγόρος αναρωτήθηκε ποια διαφορά έχουν τα πρόσωπα αυτά, αλλά και η μάρτυς που «απολάμβανε ακριβά ξενοδοχεία και αυτοκίνητα με ξεναγούς» από την εντολέα του. Η μάρτυς τού απάντησε: «Η διαφορά μου με την εντολέα σας είναι ότι εγώ είμαι μάρτυρας κατηγορίας και η εντολέας σας κατηγορούμενη».



Τελευταία μάρτυρας κατέθεσε η ιδιοκτήτρια του γραφείου, που νοικιάζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην Κόμνα Τράκα, η οποία είπε οτι ο κατηγορούμενος άρχισε να καθυστερεί την καταβολή των ενοικίων από το 2011 και οτι συμφώνησαν στη μείωση του μισθώματος.



Με την ολοκλήρωση των καταθέσεων των συνολικά 11 μαρτύρων κατηγορίας, ο πρώην υπουργός ζήτησε τον λόγο και επανέφερε το αίτημά του για κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ, της περιόδου 1998- 1999. Επίσης, ζήτησε την αποφυλάκιση της συζύγου του.



«Τελειώσαμε με τους μάρτυρες και προχωρούμε στο επόμενο στάδιο. Επειδή εγώ έκανα μια δήλωση πριν δέκα ημέρες και βλέποντας τα αποτελέσματα στην κοινωνία σε σχέση και με τους μάρτυρες, επιμένω ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε να χάνουμε πολύτιμο χρόνο αγνοώντας τον πυρήνα και την ουσία αυτής της υπόθεσης. Μετά από τόσον καιρό, που έλειψα, μου έκανε τρομακτική εντύπωση πώς μπορεί να ασχολείται το δικαστήριό σας με αλλά θέματα, ενώ αυτό που πρέπει να εξετάσει είναι η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για ένα εθνικό θέμα. Μετά τα Ίμια υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στη χώρα και ο τότε πρωθυπουργός έβαλε θέμα για την ενίσχυση της άμυνας και της ανταπόδοσης της χώρας ως νέα κυβέρνηση. Η τεράστια οικονομική κρίση έχει διαλύσει τα πάντα. Οι συνέπειες φαίνονται παντού. Βλέπουμε να γίνονται παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Βλέπουμε να αλλάζει ο ρόλος των δικαστικών λειτουργών. Το ζήσαμε στο πετσί μας εμείς που διωκόμαστε βάσει ενός κατάπτυστου απαράδεκτου και ανήθικου κατηγορητηρίου. Στη Βουλή διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστό σε κάποια σημεία και κατασκευασμένο στα υπόλοιπα, καθώς δεν υπάρχει ούτε ίχνος δωροδοκίας» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.



Πρόεδρος: Συνδέετε την παραμονή σας εδώ με το ΚΥΣΕΑ;



Α. Τσοχατζόπουλος: Ανησυχώ, κύριε πρόεδρε. Είμαι 12 μήνες μέσα εγώ και η οικογένειά μου.



Πρόεδρος: Εσείς καθυστερείτε τη διαδικασία.



Α. Τσοχατζόπουλος: Είμαστε υποχρεωμένοι, μετά από τόσους μήνες, να αποδείξουμε ότι υπάρχουν ψευτιές, στημένα ψεύδη και σκευωρίες.



Υπάρχει μια πολιτική δίωξη που κυνηγάει εμένα και την οικογένειά μου από το 2010, που πέτυχε να δημιουργήσει μια καταστροφική επικοινωνιακά εικόνα από την τότε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και επομένως αυτά τα πράγματα οφείλουμε να τα φέρουμε στο δικαστήριό σας. Άρχισε να πορεύεται από δικαστικο-πολιτικά κέντρα και ειδικά στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Θα τα βρούμε αυτά τα κέντρα.



Πρόεδρος: Πιέσεις δεν θα δεχτούμε ούτε απέξω ούτε από μέσα.



Α. Τσοχατζόπουλος: Έχουμε ένα προσωπικό πρόβλημα. Έγινε δυσμενέστερη η κατάσταση της υγείας της γυναίκας μου. Η γυναίκα μου βρίσκεται στη φυλακή άδικα, παράνομα εδώ και 14 μήνες. Ο διωγμός συνεχίζεται μέσα στη φυλακή από εισαγγελείς και ανακριτές. Της απαγόρευσαν μέχρι να δει το παιδί της. Επικαλούμαι ανθρωπιστικούς λόγους. Θέλουμε την υποστήριξή σας.



Πρόεδρος: Αν είναι κάποιος να πληρώσει για τα σφάλματά του, αυτός θα πληρώσει. Τους υπόλοιπους θα τους αφήσουμε. Το θέμα θα το δει το αρμόδιο συμβούλιο.



Η διαδικασία προχώρησε στην ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας με πρώτο το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τα υποβρύχια.



Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.



newsbeast




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΡΤ. Πριν από λίγο δόθηκε στη δημοσιότητα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία ανοίγει ο δρόμος για το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.



Οι εργαζόμενοι έχουν κάνει κατάληψη, ενώ το πρόγραμμα σε τηλεόραση και ραδιόφωνο πραγματοποιείται κανονικά.



Οι πληροφορίες που διαρρέονταν εδώ και μέρες έκαναν λόγο για κλείσιμο της ΕΡΤ και...


άνοιγμα μετά από λίγες ημέρες με πλήρη αναδιάρθρωση της επιχείρησης.



H Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου:




Από olympia

via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Υπέρ μίας ευρύτατης αναδιάρθρωσης στην ΕΡΤ τάχθηκε ο Θόδωρος Πάγκαλος σε...



δηλώσεις του, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το υφιστάμενο μονοπώλιο.







Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Βήμα FM, ο κ. Πάγκαλος είπε:



«Θεωρώ ότι η ΕΡΤ, ως μονοπώλιο του κράτους, είναι απαράδεκτο. Να βρει τα λεφτά της από εκεί που τα βρίσκουν και οι υπόλοιποι σταθμοί, δηλαδή από την ελεύθερη αγορά και να αποκτήσει ένα ικανοποιητικό κοινό. Θέλω να μην υπάρχουν αργόμισθοι και τεμπέληδες που προσλαμβάνονται με βάση την εκάστοτε κομματική αποτίμηση – γιατί ξέρετε ότι είναι χαμαιλέοντες όλοι αυτοί και αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την κυβέρνηση, γίνονται από πράσινοι μπλε, από μπλε πράσινοι και κάποιοι κόκκινοι τώρα. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Να προσλαμβάνονται δημοσιογράφοι με βάση τις πραγματικές δυνατότητες των καναλιών, να έχουν ικανοποιητικό πρόγραμμα με βάση επίσης τις ανάγκες και υπάρχει αυτή η δυνατότητα.»



enikos




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Στις Εκδηλώσεις Μνήμης για την συμπλήρωση των 69 χρόνων από την σφαγή στο Δίστομο παραβρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση, το προσκλητήριο των θυμάτων και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των 218 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στις...


10 Ιουνίου του 1944.

Τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνόδευαν ο Γραμματέας του κόμματος, Σπύρος Γαληνός και η Βουλευτής Α’ Αθηνών Έλενα Κουντουρά.



Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής:

"Εδώ από το Δίστομο, πάνω από τους τάφους των βρεφών που σφαγίασαν οι δυνάμεις Κατοχής, οι ναζιστές, πριν από 69 χρόνια, βρισκόμαστε πρώτα από όλα για να αποδώσουμε τιμή αλλά και για να θυμηθούμε. Να θυμηθούμε ότι ουδέποτε το γερμανικό κράτος δεν αναγνώρισε το έγκλημα που έκανε. Αρνείται ακόμη και σήμερα να καταβάλει τις αποζημιώσεις και να ανταποκριθεί τουλάχιστον στην ηθική υποχρέωση να αναγνωρίσει αυτό το μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.



Την ίδια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν και εκείνοι που συνεργάζονται με το Δ’ γερμανικό οικονομικό Ράιχ, ότι οι Γερμανοί φεύγοντας σκότωσαν και τους δοσίλογους που συνεργάστηκαν μαζί τους..."






via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Μπορεί να μην τη θυμόσαστε αλλά σίγουρα είχε ξεχωρίσει μέσα στο παιχνίδι αφού είχε φτάσει μέχρι τον τελικό!





Η Ιωάννα Ντέντη είχε κάνει παράπονα μετά την έξοδό της από το reality μοντέλων λέγοντας ότι

δεν της είχαν κάνει ιδιαίτερες προτάσεις, αλλά μάλλον βιάστηκε να μιλήσει.



Το κορίτσι που βελτιωνόταν βδομάδα με την εβδομάδα και αποσπούσε τα καλύτερα σχόλια των κριτών δεν κατάφερε να νικήσει, αλλά η ιδιαίτερη εμφάνισή της της εξασφάλισε ένα μεγάλο αφιέρωμα editorial μόδας στην Ιταλία, ποζάροντας με ρούχα μεγάλων σχεδιαστών.








via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης για θέματα ΜΜΕ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση: ...

«Ότι δεν κατάφερε το ΠΑΣΟΚ επί Ηλία Μόσιαλου, το προχωράει τώρα η τρικομματική συγκυβέρνηση: τη διάλυση της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, με την αιτιολογία του εξορθολογισμού.



Για τον εξορθολογισμό δεν υπάρχει καμία αντίρρηση, διότι είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο αναπτύχθηκαν κομματικοί στρατοί μέσα στην ΕΡΤ Α.Ε. Η εμπειρία μου - πχ- στη δεκαετία του 80, είναι δεδομένη.



Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα διαλύσουν τα πάντα για να φτιάξουν ένα μικρομαγαζάκι στα μνημονιακά μέτρα και ούτε μπορούν να το χρεωθούν όλοι εκείνοι οι εργαζόμενοι που πραγματικά πιστεύουν στο αγαθό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, της αντικειμενικής ενημέρωσης και της ποιοτικής ψυχαγωγίας.



Επιπλέον, μου φαντάζει αδιανόητο το σχέδιο να καταργήσουν τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που είναι το τελευταίο κάστρο στο να διατηρηθούν ζωντανές οι πάσης φύσεως δραστηριότητες, αλλά και τα ήθη και τα έθιμα σε όλη την χώρα, δηλαδή η φωνή της Ελλάδας.



Δεν μπορώ, επίσης, να απέχω από τη βεβαιότητα που διακατέχει την πλειοψηφία των πολιτών, ότι τα ρολά στην ΕΡΤ και η μετέπειτα συρρίκνωσή της, είναι μποναμάς στα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία φυσικά δεν αρνούμαι, αλλά σε ένα πεδίο υγιούς και ίσου ανταγωνισμού.



Όπως διαβλέπω με βεβαιότητα, ότι κομμάτια της ΕΡΤ Α.Ε. βαίνουν προς ιδιωτικοποίηση.



Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, οι δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις είναι ο πρώτος πυλώνας, κυρίως της ενημέρωσης».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Τηλεόρασης, μετά τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει το δικαίωμα σε υπουργούς να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ή κλείσιμο φορέων του Δημοσίου, γεγονός που εκτιμάται ότι ανοίγει τον δρόμο για προσωρινό λουκέτο στην ΕΡΤ.....



Η Πράξη δημοσιεύτηκε την ώρα που τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ εκφράζουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να κλείσει - έστω και προσωρινά - η Δημόσια Τηλεόραση.



Για το θέμα υπήρξε χθες τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι του μετέφεραν τη διαφωνία τους.



Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι

Σε περιφρούρηση του κτηρίου της ΕΡΤ έχουν προχωρήσει από το μεσημέρι οι εργαζόμενοί της, οι οποίοι αντιδρούν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία προβλέπει - μεταξύ άλλων - το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης.



Στις 18.00, οι εργαζόμενοι - δημοσιογράφοι και τεχνικοί- έχουν προγραμματίσει νέα συνέλευση, για να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.



Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ οι δημοσιογράφοι δήλωσαν πως θα βρίσκονται στο Ραδιομέγαρο όλο το 24ωρο, προκειμένου να αντισταθούν στα σχέδια της κυβέρνησης.



Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου









zougla.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ένα απίστευτο περιστατικό περιγράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Βαβατσικλής του inpost.gr από την Κομοτηνή.

Με ανάρτησή του στο facebook αναφέρεται στην απρόσμενη βόλτα του διάσημου αμερικανού ηθοποιού George Clooney στην πλατεία της Κομοτηνής, το πρωί της Τρίτης, μαζί με....



την αγαπημένη του, αφού διερχόμενος την Εγνατία για Κωνσταντινούπολη, δεν βρήκε πρατήριο καυσίμων και αναγκάστηκε να βγει στην έξοδο της Κομοτηνής.

Ως γνωστόν ο διάσημος σταρ περνά αρκετά χρόνο στην Ευρώπη και τώρα και στην Ελλάδα και είναι αρκετά προσιτός στον κόσμο.

Αναλυτικά γράφει για τον George Clooney στην Ελλάδα:

«Η Κομοτηνή είναι απίστευτη πόλη!

Στις 8 το πρωί στην πλατεία Ειρήνης περπατούσε ο ηθοποιός George Clooney μαζί με την αγαπημένη του και δυο φίλους του.

Ο αμερικανός ηθοποιός George Clooney ξεκίνησε από την Ιταλία (έχει στη λίμνη Κόμο σπίτι) με αυτοκίνητο και πάει στην Κωνσταντινούπολη κι από εκεί στα παράλια της Τουρκίας!

Στην Κομοτηνή σταμάτησε, καθώς δεν μπόρεσε να βρει βενζίνη στην Εγνατία Οδό Αθάνατη Ελλάδα





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/SHOWBIZ

Μπορεί οι υπόλοιποι "κοινοί θνητοί" να πιστεύουμε

, πως ο θάνατος είναι η μόνη μη αναστρέψιμη κατάσταση στη ζωή του ανθρώπου, όμως 3 ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, θέλουν να μας διαψεύσουν.


Με ποιον τρόπο; Πληρώνοντας αδρά για να καταψυχθούν, με τη βοήθεια της κρυογενετικής και να ξαναζωντανέψουν στο μέλλον.


Ο Νικ Μπόστρομ, καθηγητής φιλοσοφίας στο Future of Humanity Institute (FHI) και ο συνάδελφός του Άντερς Σάντμπεργκ συμφώνησαν να πληρώσουν περίπου 60.000 ευρώ για να καταψυχθούν τα κεφάλια τους μετά το θάνατό τους. Αντίθετα, ο Στιούαρτ Άρμστρονγκ επέλεξε να καταψυχθεί ολόκληρο το σώμα του.


Να σημειωθεί, ότι τεχνικά είναι πολύ πιο δύσκολο να διατηρηθεί ολόκληρο το σώμα και γι' αυτό το κόστος, μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 150.000 Ευρώ.


Όταν κριθεί ότι οι τρεις ερευνητές βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ζωής τους, μία ομάδα κρυοσυντήρησης θα περιμένει από τον αρμόδιο γιατρό να τους ανακηρύξει νεκρούς. Τότε, ένα μηχάνημα, θα συνεχίσει να διατηρεί την κυκλοφορία του αίματος, όσο το σώμα θα ψύχεται και θα εγχέονται στο αίμα συντηρητικά και ειδικά αντιψυκτικά για την προστασία των ιστών.


Στην περίπτωση που καταψύχεται μόνο το κεφάλι, τότε αυτό αποκόβεται από το υπόλοιπο σώμα, πριν τη χρήση αέριου αζώτου, που θα ρίξει τη θερμοκρασία στους -124ο Κελσίου. Ο ασθενής καταψύχεται στους -196ο Κελσίου και κατόπιν τοποθετείται σε μία ειδική δεξαμενή υγρού αζώτου, στις εγκαταστάσεις της κρυογονικής συντήρησης, που διατηρείται μέχρι η τεχνολογία να προοδεύσει τόσο, ώστε να μπορέσει να τον επαναφέρει στη ζωή.


Όπως δήλωσε ο Σάντμπεργκ στη Sunday Times, η ζωή με ένα σκέτο κεφάλι θα είναι πολύ περιορισμένη, αλλά ελπίζει πως η τεχνολογία θα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που θα μπορεί να κατεβάσει και να αποθηκεύσει σε έναν υπολογιστή την προσωπικότητα και τις αναμνήσεις του.


Ο Μπόστρομ και ο Σάντμπεργκ θα καταψυχθούν στην Αριζόνα, στις εγκαταστάσεις του Alcor Life Extension Foundation, που απαριθμεί ήδη 974 μέλη, 117 καταψυγμένους ασθενείς (εκ των οποίων οι 77 έχουν καταψύξει μόνο τα κεφάλια τους) και 33 κατεψυγμένα κατοικίδια. Ο Άρμστρονγκ, που σε πολύ λίγο καιρό θα γίνει για πρώτη φορά πατέρας, επέλεξε το Cryonics Institute στο Μίσιγκαν, ενώ σχεδιάζει να συμπεριλάβει στο συμβόλαιο και το αγέννητο παιδί του.


www.sahiel.gr

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A3

Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ στα σενάρια κλεισίματος της κρατικής τηλεόρασης



Την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν τα σενάρια για προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ και επαναλειτουργία της από τον Σεπτέμβριο με μειωμένο προσωπικό....



Όπως παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, τα σενάρια που διαρρέονται τις τελευταίες ώρες περί αιφνίδιας διάλυσης της ΕΡΤ αποτελούν την κορύφωση μιας στρατηγικής συρρίκνωσης και υποβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκ μέρους της κυβέρνησης.



Για την κυβέρνηση, σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, η δημόσια ΕΡΤ είναι αναγκαία μόνο όταν αυτή παίζει το ρόλο του εκτελεστικού βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αδιαφορώντας πλήρως για το εάν και κατά πόσο εκπληρώνει τον σκοπό της ως ένας ανεξάρτητος και αξιόπιστος οργανισμός στην υπηρεσία της πολυφωνικής ενημέρωσης και του πολιτισμού.



Η ΕΡΤ, όμως, κατέληξε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανήκει στην κυβέρνηση αλλά στο ελληνικό λαό, «ο οποίος την πληρώνει απαιτώντας να αποτελεί ένα υπόδειγμα αδέσμευτης και πλουραλιστικής ενημέρωσης».



newsbeast.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Στις 25 Μαΐου η Κορίν Φέντερερ επισκέφτηκε με τη μητέρα της το μεσαιωνικό κάστρο Σλούιντερσλοτ

, στην Ολλανδία, όπου τράβηξε φωτογραφίες και αυτό που είδε αργότερα όταν τις εμφάνισε, την άφησε άφωνη.


Η Φέντερερ παρατήρησε στις φωτογραφίες κάτι περίεργο, κάτι που αιωρείτο στον ουρανό, ένα αγνώστου ταυτότητος αντικείμενο με την κλασική μορφή δίσκου, το οποίο είχε ένα πτερύγιο σε σχήμα «S». «Αν ήταν κάποιο είδος πυραύλου θα είχε περισσότερα πτερύγια που θα έδειχναν προς την ίδια κατεύθυνση. Δεν ακούσαμε τίποτα. Ότι κι αν ήταν αυτό δεν έκανε τον παραμικρό θόρυβο. Ήταν κάπως ανατριχιαστικό» δήλωσε η ίδια όταν αποκαλύφθηκε το τι είχε πετύχει κατά λάθος με την κάμερά της.


Σύμφωνα με τον Μπεν Χάνσεν, πρώην πράκτορα του FBI, ο οποίος χρησιμοποιεί τις γνώσεις του και τις ικανότητές του για να αναλύει χιλιάδες φωτογραφιών από μεταφυσικές δραστηριότητες, υποστηρίζει ότι οι φωτογραφίες δε φαίνεται να έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία. Πιστεύει πάντως ότι δεν πρόκειται για UFO, αλλά για έντομο που έτυχε να περνά μπροστά από την κάμερα και δημιούργησε αυτή την ψευδαίσθηση.


protothema.gr

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

«Θέλω να μην υπάρχουν αργόμισθοι και τεμπέληδες που προσλαμβάνονται με βάση την εκάστοτε κομματική αποτίμηση – γιατί ξέρετε ότι είναι χαμαιλέοντες όλοι αυτοί και αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την κυβέρνηση, γίνονται από πράσινοι μπλε, από μπλε πράσινοι και κάποιοι κόκκινοι τώρα. Αυτό πρέπει να σταματήσει» δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα»....

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφερόμενος στο επερχόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, σημείωσε: «η ΕΡΤ ως μονοπώλιο του κράτους είναι «απαράδεκτο. Να βρει τα λεφτά της από εκεί που τα βρίσκουν και οι υπόλοιποι σταθμοί, δηλαδή από την ελεύθερη αγορά και να αποκτήσει ένα ικανοποιητικό κοινό».



Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

zougla.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Το ΚΚΕ καταδικάζει την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης που με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο....

Η απόφαση αυτή πρέπει να συναντήσει την καταδίκη και την αποφασιστική αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Η Γ. Αγγελοπούλου μίλησε στο CNN για το πως μπορούμε να βγούμε από την κρίση



Συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN έδωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου με αφορμή το βιβλίο της με τίτλο «My greek drama»....



Η κ. Αγγελοπούλου μίλησε για το πώς μπορεί να βγει η χώρα μας από την κρίση.



Το CNN πάντως στο δημοσίευμά του αναφέρει: «Όταν η Ελλάδα έπρεπε να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 κάλεσε τη Γιάννα να αναλάβει» με εκείνη να απαντά πως «ήμασταν το θαύμα» γιατί «δείξαμε μια διαφορετική Ελλάδα, που μπορεί και τα καταφέρνει».



Η κ. Αγγελοπούλου καταλήγει μάλιστα στο συμπέρασμα ότι τα «μαθήματα» από τους Ολυμπιακούς αγώνες, μπορούν να συμβάλλουν στην έξοδο από την κρίση η οποία, όπως σημειώνει, «δεν ήλθε τυχαία».



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κ. Αγγελοπούλου, οι πολιτικοί συνηθίζουν να επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον, ωστόσο, «θα έπρεπε να πάρουν μαθήματα από τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα λειτούργησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».



Ωστόσο, όπως και η ίδια λέει, η Ελλάδα που ξέρει, είναι διαφορετική από αυτήν που βλέπει τώρα.



«Όλα τα επιτεύγματα εγκαταλείφθηκαν. Οι πολιτικοί τα εγκατέλειψαν. Με θλίβει όταν βλέπω αυτές τις εξαιρετικές ολυμπιακές εγκαταστάσεις παρατημένες, άδειες, κλειδωμένες» αναφέρει σημειώνοντας ότι όταν απευθύνθηκε στις κυβερνήσεις και τους πίεσε να της πουν το σχέδιο της επόμενης ημέρας της είπαν να κοίτα τη δουλειά της.



Και μπορεί το βιβλίο της να τιτλοφορείται «My greek drama», ωστόσο, η ίδια πιστεύει ότι υπάρχει ένα καλύτερο κεφάλαιο για την Ελλάδα στο μέλλον.



newsbeast.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Τα πιο eco-friendly ξενοδοχεία (1)

Διαλέξαμε τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.



Το να μένεις σε ένα οικολογικό κατάλυμα περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από μερικές πινακίδες που σας θυμίζουν να πετάτε στα σκουπίδια τα απορρίμματα σας. Βρήκαμε τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία και resorts με πραγματική οικολογική συνείδηση και σας τα παρουσιάζουμε.


  • Adrere Amellal, Siwa, Αίγυπτος


Τα πιο eco-friendly ξενοδοχεία (2)

Σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον, τα βουνά της ερήμου Siwa, το Adrere Amellal μπορεί αρχικά να μην σας τρομάξει, καθώς δεν υπάρχει πουθενά ηλεκτρικό ρεύμα. Δηλαδή δεν υπάρχει καμία πρίζα, πουθενά για να φορτίσετε το κινητό σας. Έχει ακολουθήσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με κτίρια από λάσπη και φυσικό εξαερισμό. Την νύχτα φωτίζεται με λάμπες πετρελαίου και εκατοντάδες κεριά φτιαγμένα από πραγματικό κερί μέλισσας. Ακόμα και το φαγητό που θα σας σερβίρουν φτιάχνεται με πρώτες ύλες που παράγονται στην περιοχή από αυστηρά βιολογικές καλλιέργειες. Η ανταμοιβή για την συμμετοχή σας στον κύκλο της οικολογίας εφόσον το επιλέξετε, είναι πως θα γευματίσετε στην σκιά κάτω από τους φοίνικες δίπλα στην πισίνα που έχει δημιουργηθεί από τις πηγές που υπάρχουν τριγύρω.


  • Jetwing Vil Uyana, Sigiriya, Σρι Λάνκα


Τα πιο eco-friendly ξενοδοχεία (3)

Στα 24 στρέμματα του Vil Uyana θα βρείτε πολύχρωμα παγώνια και παιχνιδιάρικα πιθηκάκια να σας θυμίζουν πως είστε ένας απλός επισκέπτης εκεί. Σε ολόκληρη την έκταση του resort υπάρχουν διάσπαρτες πισίνες που εναρμονίζονται τέλεια με το περιβάλλον και την άγρια φύση. Σαν μέρος ενός ειδικού προγράμματος που τρέχει στο ξενοδοχείο, οι επισκέπτες καλούνται να φυτέψουν ένα δέντρο ο καθένας την ημέρα της αναχώρησης τους ως αντιστάθμισμα στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.


  • Hotel Rangá, Ισλανδία


Τα πιο eco-friendly ξενοδοχεία (4)

Η πράσινη φιλοσοφία του Hotel Rangá δεν είναι ο μόνος λόγος να το επισκεφθείτε αφού πάνω από το ξενοδοχείο λάμπει το Βόρειο Σέλας. Το 4-άστερο ξενοδοχείο λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από υδροηλεκτρική ή γεωθερμική πηγή, η θέρμανση προέρχεται από τις γύρω πηγές, ενώ το γεύμα που θα σας σερβίρουν είναι φτιαγμένο με τοπικές πρώτες ύλες από τις κοντινές φάρμες.


  • Song Saa, Καμπότζη


Τα πιο eco-friendly ξενοδοχεία (5)

Η αρμονία των στοιχείων που συνθέτουν το ξενοδοχείο είναι προφανής σε κάθε γωνιά του. Μάλιστα γύρω από το resort, το οποίο αποτελείται από δύο μικρά νησάκια, τα Koh Ouen και Koh Bong, υπάρχει θαλάσσιο καταφύγιο σε προστατευόμενη ζώνη. Στο ξενοδοχείο προσλαμβάνονται άτομα από την τοπική κοινότητα και εκτός από όλες τις οικολογικές του λειτουργίες, προσφέρει και όλες τις ανέσεις που αρμόζει σε ένα σπα-resort!


  • Lime Wood, Lyndhurst, Μεγάλη Βρετανία


Τα πιο eco-friendly ξενοδοχεία (6)

Αρχικά εδώ σύχναζαν οι κυνηγοί που επισκέπτονταν την περιοχή και θα το καταλάβετε άμεσα τόσο από την διακόσμηση όσο και από τις διάφορες εκδηλώσεις του ξενοδοχείου. Για παράδειγμα, οι επισκέπτες μπορούν να πάνε την οργανωμένη βόλτα στο δάσος και να μαζέψουν υλικά για το δείπνο, το οποίο θα φτιάξουν μαζί με τον σεφ του ξενοδοχείου. Όσοι είναι πιο τεμπέληδες μπορούν να διαλέξουν το μενού τους και πάλι βέβαια από ντόπια υλικά. Το Lime Wood έχει το δικό του παρασκευαστήριο καπνιστών τροφίμων το οποίο βοηθάει να ελαχιστοποιούνται τα απορρίμματα.


  • Al Maha Desert Resort & Spa, Ντουμπάι


Τα πιο eco-friendly ξενοδοχεία (7)

Θα νιώσετε πραγματικός Βεδουίνος αν μείνετε σε ένα από αυτά τα δωμάτια και με αυτήν την μοναδική θέα. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο resort ξεχωριστό, εκτός φυσικά από τις ανέσεις και την πολυτέλεια που θα σας προσφέρει, είναι ότι έχει χτιστεί με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο ώστε να μην επεμβαίνει καθόλου στο περιβάλλον παρά να γίνεται ένα με την φύση ολόγυρά του.


  • Lefay Resort & Spa, Λίμνη Garda, Ιταλία


Τα πιο eco-friendly ξενοδοχεία (8)

Το απόλυτο οικολογικό και πολυτελές ξενοδοχείο, ταυτόχρονα. Το resort των 5 αστέρων διευθύνει μία οικογένεια και θα το βρείτε ανάμεσα σε ελιές και λεμονιές κοντά στην Λίμνη Garda. Οι σχεδιαστές και αρχιτέκτονες αποφάσισαν να εναρμονίσουν το κτίριο με το περιβάλλον, και να χρησιμοποιήσουν μόνο φυσικά στοιχεία που υπήρχαν άφθονα στην περιοχή.


  • Hoshinoya Karuizawa, Ιαπωνία


Τα πιο eco-friendly ξενοδοχεία (9)

Με θέα τις θερμές πηγές κάτω από το ηφαίστειο και τα δάση της περιοχής δεν θα το πιστεύετε ότι είστε μόλις μία ώρα μακριά από το χάος του Τόκιο. Το γαλήνιο Hoshinoya Karuizawa είναι παραδοσιακά γιαπωνέζικα μινιμαλιστικό, με μερικές πιο μοντέρνες πινελιές. Εξασφαλίζει θέρμανση από τις πηγές και ηλεκτρική ενέργεια από την δύναμη των ποταμών που κατεβαίνουν τα γύρω βουνά. Το ξενοδοχείο έχει οργανώσει πρόγραμμα για την προστασία των αρκούδων της περιοχής που περιλαμβάνουν ξεναγήσεις για τους επισκέπτες.


  • Southern Ocean Lodge, Kangaroo Island, Νότια Αυστραλία


Τα πιο eco-friendly ξενοδοχεία (10)

Το Southern Ocean Lodge είναι η απάντηση της Αυστραλίας στα νησιά Γκαλαπάγκος. Την περίοδο που χτιζόταν το resort οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να χτίσουν μόνο πάνω στο 1% τις συνολικής έκτασης, διατηρώντας το υπόλοιπο 99% άθικτο για τις επόμενες γενεές. Ίσως η μόνη παραφωνία στο νησί να είναι τα 225 πάνελ που συλλέγουν ηλιακή ενέργεια για τις ανάγκες του θέρετρου αλλά είναι σίγουρα κάτι που αξίζει.


  • Lapa Rios, Κόστα Ρίκα


Τα πιο eco-friendly ξενοδοχεία (11)

Σε μία χώρα γεμάτη οικολογικά θέρετρα το Lapa Rios ξεχωρίζει καθώς είναι σε πλήρη συμφωνία με το δάσος και την παραλία της Κόστα Ρίκα. Με έκταση 1,000 στρέμματα και 16 bungalows κατασκευασμένα από φυσικά υλικά της περιοχής, έχει σχεδιαστεί ώστε ο προσανατολισμός του να ευνοείται από το τοπικό κλίμα. Όπως και τα περισσότερα τέτοια καταλύματα, οι εργαζόμενοι είναι αυστηρά κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες καλούνται να συνδράμουν εφόσον το επιθυμούν. Μάλιστα, το τελευταίο μεγάλο εγχείρημα στο οποίο μπορούν όλοι να συμμετέχουν είναι η χρηματοδότηση αλλά και το χτίσιμο ενός σχολείου.

Πηγή: msn.com





via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82