follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Το γυαλί έχει σπάσει, το σήμα της ΕΡΤ στα αγγλικά φαίνεται από πίσω, καθώς μια τηλεόραση είναι ακουμπισμένη στα βράχια, κάτω από αρχαίο ναό.


Η φωτογραφία αυτή έγινε γρήγορα σύμβολο του λουκέτου στην ΕΡΤ, κάνοντας θραύση στα social media αλλά και στα διεθνή δίκτυα. Ο συμβολισμός της αρχαίας Ελλάδας με την αναστολή λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης είναι προφανής.







via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82



Ο γιος ενός δημοσιογράφου της ΕΡΤ, ο 11χρονος Νικηφόρος βρέθηκε σήμερα μαζί με τον πατέρα του στο ραδιομέγαρο!





Ο πιτσιρικάς διάβασε ένα μήνυμα εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το λουκέτο της ΕΡΤ και συγκίνησε με το λόγο του! Ο Νικηφόρος ανέφερε χαρακτηριστικά:



''Σήμερα δεν πήγα σχολείο γιατί προτίμησα να είμαι εδώ μαζί σας, δίπλα στον πατέρα μου που είναι δημοσιογράφος της ΕΡΤ και εδώ και δύο μέρες είναι χωρίς δουλειά. Κύριες Σαμαρά πώς αποφασίζετε μέσα σε μία νύχτα να κλείσετε την ΕΡΤ; Πως σε μία νύχτα αλλάζετε τη ζωή μου και τη ζωή χιλιάδων παιδιών; Ζητάω δουλειά για όλους τους πατεράδες και τις μανάδες της Ελλάδας. Ζητάω δουλειά για μένα αύριο. Το δικαιούμαι και το απαιτώ''!

gossip-tv



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE
Το τελευταίο εξώφυλλο της Ραδιοτηλεόρασης Στα περίπτερα βρίσκεται το τελευταίο τεύχος της Ραδιοτηλεόρασης που αναστέλλει τη λειτουργία του μετά από 74 χρόνια λειτουργίας.Στο εξώφυλλο...

του περιοδικού φιλοξενείται ο γνωστός τραγουδιστής και συνθέτης Βασίλης Παπακωνσταντίνου.



Μεταξύ άλλων φιλοξενεί και αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι.Το πρώτο τεύχος της «Ραδιοτηλεόρασης» κυκλοφόρησε το 1939, ενώ το 1941 είχε διακοπεί η έκδοσή του, όταν τα γερμανικά στρατεύματα κατέλαβαν την Αθήνα.Δείτε το τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού







via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Δεκατρία νοσοκομεία λιγότερα, μεταξύ αυτών και εκείνο των Καλαβρύτων, θα περιλαμβάνει ο νέος χάρτης του ΕΣΥ, σύμφωνα με το Σχέδιο Αναδιάταξης του ΕΣΥ που κατήρτισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας - και το οποίο αναρτήθηκε το μεσημέρι στην ιστοσελίδα του. Η πρώτη φάση της αναδιάταξης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους, περιλαμβάνει επίσης τη συνένωση περίπου 330 κλινικών και των 500 εργαστηρίων που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία καθώς και...

αθρόες μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού.



Από τον Ιανουάριο του 2012 δρομολογείται η ενοποίηση των τεχνικών, διοικητικών, ξενοδοχειακών και λοιπών υπηρεσιών στα νοσηλευτικά ιδρύματα καθώς και η αξιολόγηση του προσωπικού. Σε αυτή, τη δεύτερη, φάση της αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ τοποθετείται χρονικά και η ένταξη στο ΕΣΥ του «Ντυνάν», του Αιγινητείου, του Αρεταίειου και του Ευγενίδειου -τεσσάρων μονάδων υγείας που θα ενισχύσουν σημαντικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.



Το Σχέδιο Αναδιάταξης του ΕΣΥ τέθηκε σε δημόσια δεκαπενθήμερη διαβούλευση. Την ερχόμενη εβδομάδα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώ στις 20 Ιουλίου θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα μετουσιώνει σε πράξη όλες τις αλλαγές στους οργανισμούς των νοσοκομείων για τις συνενώσεις κλινικών και οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.



Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας, σε έναν μήνα θα εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις που θα αφορούν το νέο σύστημα διοίκησης του ΕΣΥ. Τα 133 δημόσια νοσοκομεία θα διοικούνται από 83 διοικητές. Σε καθένα από τα υπόλοιπα νοσοκομεία που θα διασυνδέονται με τα βασικά τοποθετείται ένας αναπληρωτής διοικητής. Συνολικά, θα υπάρχουν 144 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές στο ΕΣΥ έναντι των 175 που αριθμεί το σύστημα σήμερα.



Από τις σχεδόν 2.000 κλινικές των νοσοκομείων συνενώνονται 330 και μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία περίπου 40, με στόχο οι 1.670 κλινικές να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Σε όλα τα νοσοκομεία θα λειτουργούν οι βασικές κλινικές (παθολογικό, καρδιολογικό, γενικό χειρουργικό, ορθοπεδικό, παιδιατρικό και μαιευτικό).



Σε όσα νοσοκομεία της περιφέρειας υπάρχουν διπλές κλινικές, αυτές θα συνενωθούν σε μία στο κάθε νοσοκομείο, ενώ στις πιο ειδικές κλινικές οι συνενώσεις θα γίνουν στο πλαίσιο νοσοκομείων του ίδιου νομού. Τη διεύθυνση της ενιαίας κλινικής θα αναλάβει αρχικά ο αρχαιότερος συντονιστής Διευθυντής ή ο συντονιστής Διευθυντής της διατηρούμενης κλινικής και στη συνέχεια θα ακολουθήσει κρίση από το σχετικό συμβούλιο.



Συνενώσεις θα γίνουν και στους 500 εργαστηριακούς - απεικονιστικούς τομείς των νοσοκομείων. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να υπάρχει ένα ακτινοδιαγνωστικό και ένα βιοπαθολογικό τμήμα σε κάθε νοσοκομείο και εξειδικευμένα τμήματα όπως ανοσολογικό, κυτταρολογικό κ. ά. σε 50-60 κύρια νοσοκομεία της χώρας.



Το πρόγραμμα των 330 συνενώσεων που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, θα έχει ως αποτέλεσμα να μετακινηθούν από τα νοσοκομεία τους αλλά μόνο εντός των ορίων του νομού 600 κλινικοί γιατροί από τους 21.000 που υπηρετούν στο ΕΣΥ. Ειδικότερα, και σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Υγείας οι μετακινήσεις των γιατρών γίνονται εντός των ορίων της 1ης ΔΥΠΕ και του κάθε νομού.



Σε ό,τι αφορά την 1η ΔΥΠΕ προτείνεται να μετακινηθούν συνολικά από τα 25 νοσοκομεία 213 γιατροί, με τους περισσότερους γιατρούς να «φεύγουν» από τον Ερυθρό Σταυρό, το «Γεννηματάς», το «Αλεξάνδρα», το «Ανδρέας Συγγρός», το Ιπποκράτειο. Στη 2η ΔΥΠΕ Πειραιά και νήσων μετακινούνται 76 γιατροί με τους 53 εξ αυτών να προέρχονται από το «Αττικόν». Άλλοι 77 γιατροί μετακινούνται εντός των ορίων της 3ης ΔΥΠΕ Θεσσαλονίκης και 43 από την 4η ΔΥΠΕ Μακεδονίας- Θράκης.



Επίσης, 53 γιατροί στην 5η ΔΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, οι περισσότεροι από τα νοσοκομεία Λειβαδιάς, Λάρισας καθώς και το Πανεπιστημιακό Λάρισας. Εκατό γιατροί μετακινούνται στην 6η ΔΥΠΕ με τους μισούς από τα νοσοκομεία Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και «Άγιος Ανδρέας». Τέλος, άλλοι 56 γιατροί «φεύγουν» από τα νοσοκομεία της Κρήτης (7η ΔΥΠΕ).



Τουλάχιστον 13 νοσοκομεία του ΕΣΥ «σβήνονται» από τον νοσοκομειακό χάρτη της χώρας. Σύμφωνα με το Σχέδιο Αναδιάταξης 13 νοσοκομειακές μονάδες, εκ των οποίων πέντε βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οκτώ στην περιφέρεια, αλλάζουν χρήση και μετατρέπονται σε μονάδες υγείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ή σε μονάδες εξειδικευμένης νοσηλείας.



Έτσι, τα Γενικά Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου στην Εύβοια μετατρέπονται σε Μονάδες Βραχείας ή ημερήσιας νοσηλείας υπό την ομπρέλα του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας. Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και το Σπηλιοπούλειο στην Αθήνα θα λειτουργήσουν ως Μονάδες Χρονίων Παθήσεων, όπως αναπνευστικές, καρδιολογικές, μεταβολικές κα παθήσεις. Ομοίως, το ιστορικό νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» στη Δυτική Αττική.



Η αλλαγή «ρόλου» για τα 13 νοσοκομεία δρομολογείται από το ερχόμενο έτος, καθώς οποιαδήποτε αλλαγή (κατάργηση, χαρακτηρισμός κα) προϋποθέτει την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων -στο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας αυτό τοποθετείται τον Δεκέμβριο του 2011.



Ποια νοσοκομεία κλείνουν ανά ΔΥΠΕ:



- 1η ΔΥΠΕ Αθήνας: Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, Σπηλιοπούλειο «Αγία Ελένη»



- 2η ΔΥΠΕ Πειραιά και νήσων: Γενικό Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»



- 3η ΔΥΠΕ Θεσσαλονίκης: Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων, Λοιμωδών



- 5η ΔΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας: Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, Κύμης



- 6η ΔΥΠΕ Πελοποννήσου: Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων, Ληξουρίου, Μολάων, Καλαβρύτων, Κυπαρισσίας



- 7η ΔΥΠΕ Κρήτης: Γενικό Νοσοκομείο Νεάπολης



Από dete



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Κάτω από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία κλείνει μέσα σε μια νύχτα η ΕΡΤ, αλλά και όποια άλλη ΔΕΚΟ γουστάρει να κλείσει ο κάθε υπουργός, έχει βάλει το όνομά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Να στείλει κάποιος επειγόντως πίσω το χαρτί στον κ. Παπούλια και να του ζητήσει να βάλει εισαγωγικά στη λέξη «Δημοκρατία» ή αν δεν του αρέσουν τα εισαγωγικά, να βάλει έναν αστερίσκο που θα παραπέμπει στη φράση: «Το ζήτημα τελεί υπό διερεύνηση».



Τι σκ@τ@ δημοκρατία είναι αυτή όπου ένα κѠλ⓪χαρτο είναι αρκετό για να σιωπήσουν...

η δημόσια ραδιοφωνία και η τηλεόραση; Χωρίς προειδοποίηση, χωρίς συζήτηση, χωρίς να ρωτηθεί καν η ρημάδα η Βουλή. Για ψηφοφορία δεν συζητάμε, οι ψηφοφορίες γίνονται πια είτε για να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα είτε για να σώσουν το τομάρι του Βενιζέλου από τις εξεταστικές. Και έχουνε και μούτρα οι άθλιοι να παραδίδουν μαθήματα φιλοπατρίας, έχουνε το θράσος να μιλούν για άκρα και συνταγματικά τόξα.



Η Πράξη της ντροπής δεν αφορά μόνο την ΕΡΤ, αφορά όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις, δίνει το δικαίωμα στον κάθε υπαλληλίσκο της τρόικας να καταστρέφει χιλιάδες ανθρώπους με μια υπογραφή. Να πετάει στα σκουπίδια ζωές, υπολήψεις, σταδιοδρομίες, άχρηστοι όλοι σας, περισσευούμενοι, σάρκες για να τραφεί το τρικέφαλο τέρας. Επειδή έτσι γουστάρουμε, επειδή σας διαλέξαμε από τον σωρό, χωρίς να είστε επίορκοι, κλέφτες, παιδεραστές, αν και η απόλυσή σας υπονοεί ότι μπορεί και να είστε.



Με την ΕΡΤ το πράγμα ξεφεύγει από την οργή και πάει στην ανατριχίλα. Και συμβολικά να το δεις, σε πιάνει τρόμος, η κυβέρνηση του Σαμαρά κάνει το αδιανόητο, αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν ούτε οι χουνταίοι του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη. Έτσι ξαφνικά, ακριβώς τα μεσάνυχτα, έπεσε μαύρο στις τηλεοράσεις και σιωπή στα ραδιόφωνα, χωρίς πολλά-πολλά, με μια ξερή δήλωση του Κεδίκογλου: "Η ΕΡΤ είναι χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης. Και αυτό τελειώνει σήμερα".



Κοίτα ρε ποιος μιλάει! Ο Κεδίκογλου, ο πορτ παρόλ των τρολλ της Δεξιάς που βυσσοδομούν στα υπόγεια της Ρηγίλλης, ο άνθρωπος που μέχρι την τελευταία στιγμή διόριζε στην ΕΡΤ τις ξαδέρφες, τους κολλητούς και τους κολλητούς των κολλητών. Ο δημοσιογράφος, το μέλος της ΕΣΗΕΑ, που πετάει με ψύχρα εκτελεστή στον δρόμο χιλιάδες συναδέλφους του, κατηγορώντας τους μάλιστα ότι για τη μοίρα τους φταίνε οι ίδιοι που ανέχθηκαν το καθεστώς της αδιαφάνειας και της σπατάλης.



Ευτυχώς, τους έκανε τα μούτρα κρέας η ΔΗΜ.ΑΡ., που δήλωσε ανωνύμως και μέσω διαρροών ότι «μαζεύονται πολλά σύννεφα πάνω από την κυβέρνηση». Που να σας πάρουνε τα σύννεφα, οι άνεμοι, τα κύματα και να σας πάνε στα τσακίδια.



Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη , μοντάζ Γρέκι



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Η κυβερνητική αυθαιρεσία, ιδωμένη στην έσχατη έκφρασή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ, δεν προκαλεί απλώς την ιστορική συνείδηση των πολιτών. Δεν “κλέβει” μόνο τις αναμνήσεις δεκαετιών όλων μας, σχετικές με το εύρος της ενημέρωσης, της ψυχαγωγίας και του γόνιμου πολιτισμού σε καλές περιόδους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά ως εκτρωματική μορφή “ιστορικότητας” του πολιτικού ήθους, επιχειρεί να φθείρει και να διαφθείρει τις εσώτατες πληροφορίες της λαικής συνείδησης, εξαιτίας του έγχρονα φυσιούμενου πρωθυπουργικού Εγω, με αποτέλεσμα να ενωτίζεται με την…παραφροσύνη, η οποία αφαιρεί τα συμβατικά προσωπεία της πολιτικής αναισχυντίας και διαμορφώνει τη...


“θέληση” του εθνικά επικίνδυνου πλέον ατόμου.



Ανεξάρητα από τις αντιδράσεις, τις ενστάσεις, τις εντάσεις και τις τάσεις για την αυταρχική κυβερνητική απόφαση να “σιγήσει” η ΕΡΤ, ανεξάρτητα από τη σκοπιμότητα ή και την “αναγκαιότητα” που εξυπηρετεί η ανερμάτιστη αυτή πολιτική ενέργεια, με τις όποιες ορατές συνέπειές της ακόμα και με εθνικές διαστάσεις, η όλη “επίδειξη πυγμής” από τον Αντώνη Σαμαρά, όπως αυτάρεσκα διοχετεύει ο εσμός των ανίκανων παρατρεχάμενων του Μαξίμου, καταδείχνει ότι στα ερεβώδη βάθη του πρωθυπουργικού εγκεφάλου κάτι δεν πάει καλά…



Και δεν αναφέρομαι στη συνείδηση του πολιτικού ανδρός, του οποίου η ηθική υπόσταση έχει υποστεί ανεπανόρθωτη καθίζηση. Ούτε αναφέρομαι στην “απροσδόκητη” λόγω πολιτικής συγκυρίας αναρρίχησή του στον πρωθυπουργικό θώκο, όπου ναι μεν βιώνει το “κάλλος” της εξουσίας, όμως δεν μπορεί να διαχειριστεί την απόλυτη εγγύτητά της με την ευθύνη. Αλλωστε, η έννοια της ευθύνης δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη σχέση με τον συγκεκριμένο πολιτικό, ώστε να του επιτρέπει να δέχεται την “πληροσφορία” να καταργήσει το Κτήνος μέσα του…



Αναφέρομαι στο “ζήτημα” της πρωθυπουργικής λογικής και των αλλοπρόσαλλων αντιδράσεων που απορρέουν απ’ αυτή, ανεξάρτητα των όποιων χρήσιμων πολιτικών αναλύσεων για τις όποιες κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες, ούτως ή αλλέως, υπαγορεύονται από τις κοινωνικά ανάλγητες επιταγές των δανειστών και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος λόγω της εθελόδουλης αντίληψης της κυβέρνησης. Και το “ζήτημα” της πρωθυπουργικής λογικής εκφεύγει των πολιτικών αναλύσεων και εμπίπτει στη δικαιοδοσία της ψυχοδιαγνωστικής και της ψυχοπαθολογίας.



Ως δημοσιογράφος λοιπόν αρνούμαι να “συρθώ” σε άγονες αναλύσεις για τη χρησιμότητα ή μη της πρωθυπουργικής απόφασης να κλείσει η ΕΡΤ, με δεδομένα τα προβλήματά της, που ωστόσο είναι απότοκος ενός άκρατου κομματισμού, δεν σχετίζονται με το υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό της , αλλά με το διορισμό ανίκανων κομματικών εγκάθετων, τρωκτικών του δημοσίου χρήματος, αβέλτερων “στελεχών” με μοναδικό προσόν την κομματική τους ταυτότητα ή τη σχέση τους με το εκάστοτε πρωθυπουργικό περιβάλλον, του σημερινού μάλιστα μη εξαιρουμένου. Δεδομένα δεν είναι όμως μόνο τα δυσεπίλητα προβλήματα της ΕΡΤ, που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο μιας ορθολογιστικής προσέγγισης και χωρίς το κομματικό επίχρισμα, δεδομένο είναι και το εύρος του ραδιοτηλεοπτικού φορέα, απόλυτα ταυτισμένου με την ιστορική μνήμη και συνείδηση των απανταχού ευρισκομένων Ελλήνων.



Ως δημοσιογράφος επίσης δεν μπορώ να “υποθάλψω” την παραφροσύνη, τον πρωθυπουργικό παραλογισμό. Ούτε να ανεχθώ τον αβδηρητισμό και τις προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, για σκανδαλώδεις καταστάσεις στην ΕΡΤ…Στην ΕΡΤ της οποία είναι προιστάμενος υπουργός για ένα χρόνο, χωρίς να είναι σε θέση ούτε καν στοιχειωδώς να αντιληφθεί το εύρος των προβλημάτων της, έχοντας ωστόσο διορίσει ημέτερους με αδρούς μισθούς και μια διοίκηση ανίκανη να διαχειριστεί τα προβλήματα της πολύπαθης ΕΡΤ. Και είναι ο ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος ναι μεν κατηγορεί για σκανδαλώδεις καταστάσεις την ΕΡΤ, αλλά και ο ίδιος, χρόνια πριν, άσχετος με τη δημοσιογραφία και εν πολλοίς παρέμεινε και μετέπειτα άσχετος με το αντικείμενο, διορίστηκε από τον πατέρα του, τότε ισχυρό υπουργό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της κομματικής αθλιότητας, ως “δημοσιογράφος” στην ΕΡΤ με παχυλό μάλιστα για την εποχή μισθό…



Το κλείσιμο της ΕΡΤ με την προσχηματική δικαιολογία της “εξυγίανσης” και της “αναδιάρθρωσης”, με πράξη νομοθετικού περιεxομένου ή άλλως “πράξη φασιστικού περιεχομένου”, μόνο κακό στη δημοκρατία επιφέρει, ενώ τέτοιες αυταρχικές κυβερνητικές αποφάσεις παραβιάζουν βάναυσα το Σύνταγμα, πέραν της κοινωνικής διάστασης του θέματος με την απόλυση χιλιάδων ανθρώπων. Η “σίγαση” της ΕΡΤ αποτελεί έκφραση πολιτικής ανικανότητας, σκοπιμότητας και παχυδερμίας, με αρκετή ωστόσο δόση πολιτικής παράνοιας. Αποτελεί μια ακόμη πολιτική βαρβαρότητα των καιρών μας.



Και δεν προσφέρεται για επιπόλαιες και επιφανειακές συζητήσεις, για ικανοποίηση απωθημένων κάποιων ανεγκέφαλων δυσαρεστημένων, διαφόρων αφελών και εύπιστων χειροκροτητών της πολιτικής βλακείας ή σαν γενικότητα επεξηγηματικής λογικής. Η όλη κατάσταση, όπως διαμορφώνεται, κατασκευάζει τη διαλεκτική του κωμικού, του γελοίου και του τραγικού. Και σ’ αυτή την κατάσταση αντικατοπτρίζεται όλη η άρνηση της αλήθειας κι όλη η πολιτική αντίφαση, για όσα ο “επίμονος” κομματισμός επισώρευσε στη ΕΡΤ.



Οι λεκτικοί ακροβατισμοί των πολιτικών της κοινωνικής εξαθλίωσης δεν πρέπει να μας απατούν. Η μορφή της εμφάνισής τους δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζει. Οπισθεν των κυβερνητικών δηλώσεων της άρνησης κρύβεται μια κραταιά κατάφαση εξυπηρέτησης συμφερόντων, ιδιαίτερα στο χώρο των ΜΜΕ. Και τα “συμφέροντα” αυτά γνωρίζουν να “αξιολογούν” και να εκμεταλλεύονται την πολιτική αδηφαγία και την πολιτική παραφροσύνη, όπως κι αν αυτή ενσαρκώνεται και εκδηλώνεται…



Του Στέλιου Συρμόγλου από freepen, μοντάζ Γρέκι



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE




via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Ένα υγιές κοριτσάκι παραδόθηκε (γεννήθηκε) σε ένα ταχυδρομείο στο Wisbech, Cambridgeshire, προτού να φθάσει ιατρική βοήθεια.

Η μητέρα Sonia Marina Nascimento....



(που σημαίνει γέννηση στα πορτογαλικά), είχε επισκεφτεί το κατάστημα για να αγοράσει μια κάρτα κινητής τηλεφωνίας όταν γέννησε το μωρό της Dulce.

Το μωρό ζυγίστηκε στην ζυγαριά δεμάτων του ταχυδρομείου.

Ο ταχυδρομικός υπάλληλος κ. Paul Childs είπε: "Βάλαμε το μωρό στην ζυγαριά, ζύγιζε 2.34kg εάν ήταν για ταχυδρόμηση θα στοίχιζε 4,50€ όσο είναι το αντίτιμο ενός δέματος αυτής της κλάσης."





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 35χρονου Έλληνα, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε προς αυτοκίνητο της Δ.Ε.Η. στην ευρύτερη περιοχή του...

Αλμυρού.Όπως διαβάζουμε στο e-volos, το περιστατικό έγινε την Τρίτη το πρωί.



Ο 35χρονος, μόλις είδε του τρεις υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. που είχαν πάει στην περιοχή για επισκευή βλαβών, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, προς το καλαθοφόρο όχημα της Επιχείρησης, έτσι ώστε, οι υπάλληλοι να φοβηθούν και να μην προχωρήσουν στη διακοπή της παράνομης ηλεκτροδότησης του σπιτιού του.



Αποτέλεσμα των πυροβολισμών ήταν να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στο όχημα.

Προανάκριση για το περιστατικό, κάνει το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού...



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Οι θέσεις 1, 2 και 3 στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης έμειναν κενές μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το... νέο τηλεκοντρόλ των Ελλήνων κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σε... φωτογραφία που σαρώνει!


Την εικόνα έχουν φτιάξει Γάλλοι. Και στέλνουν έτσι το δικό τους μήνυμα υπέρ της επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης.



«Το νέο τηλεκοντρόλ των Ελλήνων; ΠΟΤΕ!» γράφουν.



Έχει το κουμπί για το ON, το κουμπί για το OFF, το κουμπί για το... ευρώ.



«Τρόικα, απομακρύνοντας τον κόσμο», γράφει και είναι... φτιαγμένο από τη λιτότητα στην Ευρώπη!




newsit.gr



via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

...για να ρίξουν το σήμα στο Χορτιάτη! Εργαζόμενοι: "Δημόσια περιουσία καταστρέφεις"...



Δείτε το Βίντεο από την επέμβαση των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΤ 3 στον Χορτιάτη, χθες στις... 9:30 το πρωί. "Δημόσια περιουσία καταστρέφεις" φώναζαν οι εργαζόμενοι της ΕΤ3 στους αστυνομικούς που έσπαζαν...


την πόρτα, για να ρίξουν το σήμα.



Από afterhistory μέσω nonews-NEWS

via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Τελικά βγήκε στο τηλέφωνο κι ο Αδωνις Γεωργιάδης και επιβεβαίωσε για ποιό λόγο ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ. Από γινάτι.. Επειδή λόγω απεργίας δεν του κάλυψε η ΕΡΤ τις φιέστες, τα ταξίδια - φιάσκο στο ξωτερικό και τις επισκέψεις των διαφόρων Ευρωπαίων...

«Κλείνετε την ΕΡΤ επειδή κάναμε απεργία; Μας τιμωρείτε κύριε Γεωργιάδη κλείνοντας την ΕΡΤ; Επειδή λόγω απεργίας δεν καλύψαμε...

τα ταξίδια του Σαμαρά; Γι αυτό μας πετάτε στο δρόμο;» Η Μαριλένα Κατσίμη ξεμπρόστιασε και κόλλησε στον τοίχο τον Αδωνι αναγκάζοντάς τον να κλείσει..

άρον άρον την τηλεφωνική επικοινωνία καθώς δεν μπορούσε να απαντήσει σε κανένα από τα ερωτήματα της δημοσιογράφου...



Υ.Γ Το γινάτι βγάζει μάτι;



Από zoornalistas μέσω από nonews-NEWS



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

1. Ο Σ. Κεδίκογλου είπε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για "ιερές αγελάδες" […] Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θυλάκους αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης. Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης».



Η ΕΡΤ δεν είναι «ιερή αγελάδα». Το Μάιο το υπουργείο Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η ΕΡΤ έχει πλεόνασμα 40,97 εκατ. ευρώ και συνεισφέρει με το 50% των εσόδων της ή 129 εκ. ευρώ στο χρέος. Οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί όλες τις μειώσεις των υπολοίπων εργαζομένων...


στις ΔΕΚΟ καθώς μετά το 2010 και η ΕΡΤ εντάχθηκε στις ΔΕΚΟ.



2. Για «την ΕΡΤ οι πολίτες πληρώνουν χαράτσι με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού: γύρω στα 300 εκ. ευρώ τον χρόνο!».



Το «χαράτσι για την ΕΡΤ είναι μόλις 4,25 ευρώ το μήνα! Από αυτά τα χρήματα το 25% πάει για την ΛΑΓΗΕ [Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας]. Δηλαδή στην ουσία από τα 300 εκ. τα 75 εκ. εκατ. πηγαίνουν στον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), άλλα 40 εκατ. στο υπουργείο Οικονομικών υπέρ του βασικού μετόχου, ενώ πηγαίνει και διψήφιος αριθμός εκατομμυρίων στον ΦΠΑ. Και η νέα τηλεόραση, όμως, που θα ιδρύσει η συγκυβέρνησης προβλέπει [άρθρο 6 του νόμου που κατέθεσαν] ότι θα έχει «έσοδα από ανταποδοτικό τέλος, ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση του στόχου της δημόσιας υπηρεσίας».



3. «Έχει τριπλάσιο έως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο έως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση: σχεδόν τη μισή και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί από όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι».



Το κόστος της ΕΡΤ αφορούσε συνολικά 2.907 εργαζομένους, τρία πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια, δύο δορυφορικά, πέντε κεντρικούς ραδιοσταθμούς, 19 περιφερειακούς, 35 σταθμούς εκπομπής. Παράλληλα είχε και τα Μουσικά Σύνολα. Να σημειωθεί ότι κάλυπτε όλες τις εκδηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και όλων των κομμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό δίνοντας «δωρεάν» την εικόνα [το γνωστό pool].



Όσον αφορά την τηλεθέαση μόνο η ΝΕΤ είχε τον περασμένο Ιούνιο 9,5% και είχε βγει πρώτη, μαζί με το Mega, στην ενημέρωση για τις εκλογές. Μέσα σε ένα χρόνο και μετά την απαξίωση από την συγκυβέρνηση κατρακύλησε στο 4,5%. Και πάλι η τηλεθέαση της ΕΡΤ θα πρέπει να υπολογίζεται αθροιστικά και για τα τρία κανάλια [ΕΤ-1, ΝΕΤ και ΕΤ-3].



4. Έχει τεράστια περιουσία, η οποία παραμένει αδρανής, αν δεν λεηλατείται υπέρ του ανταγωνισμού.



Δεν είναι ευθύνη των εργαζομένων να «εκμεταλλευτούν» την περιουσία της ΕΡΤ –κυρίως κτήρια. Όσο για το αρχείο της ΕΡΤ, για το οποίο ενδιαφέρονται όψιμα, επί των ημερών στελεχών της ΝΔ και του ΠαΣοΚ, που διαχειρίστηκαν τόσα χρόνια την ΕΡΤ, έγινε «φύλο και φτερό». Είναι γνωστό ότι βίντεο ιστορικών σίριαλ και εκπομπών χρησιμοποιήθηκαν για να «γραφτούν» ποδοσφαιρικοί αγώνες. Το αρχείο είναι ήδη ημικατεστραμμένο, ενώ, όπως γράφουν τα Νέα, «στέλεχος προηγούμενης διοίκησης είχε παραδώσει με μίσθωμα 15.000 ευρώ το πολύτιμο αθλητικό αρχείο».



6. Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της: Μιλάμε για μια εταιρεία με έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους.



Και για να τα ενοποιήσει έπρεπε να κλείσει η ΕΡΤ; Ποιος εμπόδισε την σημερινή κυβέρνηση, όπως και τις προηγούμενες να τα ενοποιήσουν;



7. Καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων, καθεστώς ακόμη μεγαλύτερης αδιαφάνειας στη διαχείριση του υλικού, το οποίο δεν έχει απογραφεί εδώ και... οκτώ χρόνια.



Κατ' αρχήν αν υπάρχει αδιαφάνεια πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα τα στοιχεία. Και θα πρέπει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας να καλέσει τον κ. Κεδίκογλου να προσκομίσει τα σχετικά στοιχεία. Και, βέβαια, ο κ. Κεδίκογλου μπορεί να ρωτήσει τους συνοδοιπόρους του σε ΝΔ και ΠαΣοΚ γιατί δεν έκαναν απογραφή…



8. Προνόμια για τους εργαζομένους, που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών.



Οι υπερωρίες και τα εκτός έδρας εκτιμώνται σε 8 εκ. τον χρόνο και «χρησιμοποιούνται» κυρίως για κάλυψη εκδηλώσεων του πολιτικού συστήματος. Ο μέσος μηνιαίος μισθός στην ΕΡΤ είναι 2.840 ευρώ μεικτά [92 εκ. για μισθοδοσία στον προϋπολογισμό, διά 12 μήνες και διά 2.656 εργαζόμενους. Συνολικά είναι 2.907 οι εργαζόμενοι αν υπολογιστούν και οι των ειδικών θέσεων, σύμβουλοι, κ.λπ.]. Ενδεικτικά: παρουσιάστρια ειδήσεων «ειδικής θέσης» εισπράττει καθαρά 2.152 ευρώ τον μήνα και σκηνοθέτης με υπηρεσία από το 1998, μονιμοποιημένος το 2006, αμείβεται με 1.050 ευρώ. Μόνο ετησίως δαπανώνται 1,4 εκ. ευρώ μόνο για τους μισθούς 11 ειδικών συμβούλων και 16 ατόμων «ειδικών θέσεων».



9. Για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά τα οποία μοιράζει σε ιδιωτικές παραγωγές, τις οποίες θα μπορούσε να κάνει με πολύ λιγότερα χρησιμοποιώντας τα δικά της μέσα, τα οποία έχει πληρώσει ακριβά ο φορολογούμενος.



Τις εξωτερικές παραγωγές δεν τις αποφασίζουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, αλλά η διοίκηση, δηλαδή οι εντεταλμένοι της εκάστοτε κυβέρνησης, δηλαδή αυτοί που τώρα την κλείνουν. Μάλιστα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ είχαν καταγγείλει πρόσφατα ότι εκπομπές που χρησιμοποιούσαν στούντιο, εξοπλισμό και έμψυχο δυναμικό της ΕΡΤ, βαφτίστηκαν «μεικτές» παραγωγές και τα χρήματα κατέληγαν σε εξωτερικές εταιρείες παραγωγής. Η διοίκηση είχε δώσει και «προίκα», ως κονδύλι προετοιμασίας, την πρώτη εκπομπή με 27.000 ευρώ.



10. Συντηρεί περιοδικό χωρίς αναγνώστες.



Η «Ραδιοτηλεόραση», με 15 εργαζομένους, είχε τα τελευταία χρόνια εβδομαδιαία κυκλοφορία 11.000-13.000 αντιτύπων. Κλείνεις το περιοδικό αν δεν «πουλάει», δεν κλείνεις την ΕΡΤ.



11. Η ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς. Αυτά όλα τελειώνουν. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Το προσωπικό της θα αποζημιωθεί κανονικά.



Από τον περασμένο Νοέμβριο οφείλονται δεδουλευμένες υπερωρίες, νυχτερινά και εξαιρέσιμες και 10.000 ρεπό στους εργαζομένους.



Από avgi, μοντάζ Γρέκι



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Την προχειρότητα με την οποία προετοιμάστηκε το σχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ μαρτυρά μια σημαντική λεπτομέρεια που προέκυψε μετά την έρευνα του XanthiPress.gr για το domain name που θα έπρεπε να έχει κατοχυρωθεί (nerit.gr) για να έχει υπόσταση στο ίντερνετ.



Το domain, όπως προκύπτει από τη σχετική αναφορά του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και...


Έρευνας κατοχυρώθηκε μόλις το πρωί της Τετάρτης, δηλαδή την επομένη της ανακοίνωσης του σχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ, όχι από κάποιο κρατικό φορέα αλλά από ιδιώτη (που προφανώς αντιλήφθηκε τη γκάφα και φρόντισε να κατοχυρώσει για δικό του λογαριασμό το όνομα ώστε να το μεταπωλήσει !)



Προσπάθησαν την επομένη να πάρουν πίσω το όνομα;



Η σχετική έρευνα στο χώρο του διαδικτύου και των μεταπωλητών domains εντόπισε πληροφορίες για ενέργειες που έχουν γίνει την επομένη που έγινε αντιληπτή η σοβαρή παράλειψη, προκειμένου το domain name να επιστρέψει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεποικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Όμως με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται παρά μόνο για τα τοπωνύμια και άρα αν ποτέ εφαρμοστεί το σχέδιο «ΝΕΡΙΤ» θα πρέπει να εξαγοραστεί το όνομα, δηλαδή να ξεκινήσει η σπατάλη πριν ακόμη ανοίξει η νέα ΕΡΤ !



Σημειώνεται ότι το ίντερνετ για το δημόσιο ενημερωτικό φορέα δεν είναι απλώς μια διεύθυνση όπου θα έχει τη σελίδα του αλλά το πιο πρώτο και πιο βασικό συστατικό για να εκδηλώσει μια από τις τρεις ενημερωτικές δραστηριότητες, πια, μαζί με τη τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Τέλος, ακόμη και αν κάποιος υποστηρίξει ότι ο ιδιώτης ενεργούσε για λογαριασμό της ΝΕΡΙΤ (;) το γεγονός ότι κατοχυρώθηκε, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου, τα λέει όλα.



Αναλυτικά η αναφορά του ΙΤΕ:



Domain Name:nerit.gr

Domain Handle:db2ca1101e4394925b0ede07cada7a7df-gr

Protocol Number:2104443

Creation Date:12-6-2013

Expiration Date:11-6-2015

Updated Date:12-6-2013

Registrar:WEBTEC

Registrar Referral URL:http://www.webtec.gr

Registrar Email:[email protected]

Whois Server:

Bundle Name:nerit.gr

Name Server:ns1.webtec.gr

Name Server:ns2.webtec.gr



Από xanthipress μέσω secnews



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Με τον πλέον ταπεινωτικό τρόπο συλλαμβάνεται και πάλι η Νέα Δημοκρατία να ψεύδεται, αυτή τη φορά χάρη στην ιδιοφυή ιδέα των στελεχών της να καταθέσουν ένα νομοσχέδιο για την ΕΡΤ που αποτελεί κακό copy/paste του νομοσχεδίου που είχε κατατεθεί επί Μόσιαλου.



Σας θυμίζω ότι τη μέρα που ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ, η Νέα Δημοκρατία δήλωνε ότι θα φέρει ένα νέο σχέδιο σε μερικούς μήνες κι όχι άμεσα. Φαίνεται όμως ότι υπό το βάρος των αντιδράσεων αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ένα γρήγορο copy/paste του ... νομοσχεδίου Αλιβιζάτου (που είχαν απορρίψει), μόνο και μόνο για να πουν «ορίστε, έχουμε σχέδιο».



Όταν όμως βιάζεσαι και πας να κοροϊδέψεις όλο τον κόσμο, συνήθως ξευτιλίζεσαι. Δείτε λοιπόν ένα δείγμα της προχειρότητας της επικοινωνιακής ομάδας των...

καταφερτζήδων της Συγγρού.



Αυτό είναι το άρθρο 7.1 του νομοσχεδίου Αλιβιζάτου το οποίο και προβλέπει τη συμμετοχή του υπουργού Πολιτισμού-Τουρισμού στη Γενική Συνέλευση της ΕΡΤ.


Κι αυτό είναι το άρθρο 7.1 του νομοσχεδίου Κεδίκογλου το οποίο και πάλι προβλέπει τη συμμετοχή του υπουργού Πολιτικού-Τουρισμού.


Ποιο είναι το λάθος; Απλούστατα: πλέον δεν υπάρχει υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς τα δυο υπουργεία διαχωρίστηκαν και λειτουργούν ανεξάρτητα στην κυβέρνηση Σαμαρά! Στη βιασύνη τους να παραστήσουν τους έτοιμους μεταρρυθμιστές, τα έκαναν θάλασσα!



Το γράφω ακόμα μια φορά: σας κοροϊδεύουν.




via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

«Λαοθάλασσα» στην ΕΡΤ Με κόσμο έχει πλημμυρίσει το Ραδιόμεγαρο της ΕΡΤ, καθώς από το πρωί συρρέει πλήθος κόσμου προκειμένου να συμπαρασταθεί στους εργαζομένους...

της δημόσιας τηλεόρασης που απολύονται, λόγω του λουκέτου.



Ο κόσμος είναι τόσος πολύς που φτάνει μέχρι κάτω από το ύψος της πλατείας Αγίας Παρασκευής.Κλειστή είναι η Λ. Μεσογείων, στην άνοδο από το ύψος του Νομισματοκοπείου έως τη γέφυρα του Σταυρού, και στο ρεύμα καθόδου από τον Σταυρό μέχρι την πλατεία της Αγίας Παρασκευής.






Stream videos at Ustream



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Αν μου χρωστάτε 300 ευρώ και εν αγνοία σας σάς αρπάξω από την τσέπη 250 ευρώ

, δεν είναι κλοπή. Αν δεν πιστεύετε, ρωτήστε την Εθνική Τράπεζα, που άρπαξε το εφάπαξ δανειολήπτριας, ύψους 30.000 ευρώ από το λογαριασμό της, για την κάλυψη δανείου της, χωρίς καν να την ενημερώσει. Μια τράπεζα, την ανακεφαλαιοποίηση της οποίας θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός.


Η αρπαγή έγινε, σύμφωνα με σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", ενώ η γυναίκα είχε ήδη έρθει σε διακανονισμό για τις οφειλές της στην Εθνική, αλλά και σε άλλες τράπεζες, με απόφαση του Ειρηνοδικείου. Το χειρότερο όμως είναι ότι το δικαστήριο, στο οποίο η γυναίκα προσέφυγε για να πάρει πίσω τα χρήματά της, αποφάσισε να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση μέχρι τις 25 Ιουνίου, οπότε εκδικάζεται άλλη προσφυγή της Εθνικής Τράπεζας εναντίον της. Πρόκειται για μια χωρισμένη δασκάλα, η οποία συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ταυτόχρονα συντηρεί και δύο φοιτήτριες κόρες της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


«Κανένα δικαίωμα»


«Η πράξη της Εθνικής Τράπεζας είναι εντελώς παράνομη, γιατί δεν έχει κανένα δικαίωμα από το νόμο να κατασχέσει το εφάπαξ. Ο νόμος δεν προβλέπει την κατάσχεση του εφάπαξ για εξυπηρέτηση δανείων», τονίζει ο δικηγόρος της και δικηγόρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, Θάνος Χατζηαθανασίου. «Παράνομη όμως είναι και η απόφαση του δικαστηρίου, να διατηρηθεί η κατάσταση ως έχει, μέχρι να εκδικαστεί η άλλη προσφυγή της Εθνικής», προσθέτει.


Η γυναίκα χρωστάει συνολικά 650.000 ευρώ σε 4 τράπεζες, από πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, τα οποία, σύμφωνα με τον Θ. Χατζηαθανασίου, είχε πάρει μαζί με το σύζυγό της και φαίνεται ως συνοφειλέτρια και εγγυήτρια. Ομως, το Ειρηνοδικείο, στο οποίο είχε προσφύγει, αποφάσισε να καταβάλλει μηνιαία δόση 500 ευρώ, τα οποία θα μοιράζει σε όλες τις τράπεζες. Αυτό, μέχρι το 2015, που θα συζητηθεί η αγωγή που έχει κατατεθεί εναντίον της για τις συνολικές οφειλές της.


Παρ' όλ' αυτά η Εθνική Τράπεζα προχώρησε στην παράνομη κατάσχεση του εφάπαξ της. «Πρόκειται για κατάφωρη παρανομία και εκβιασμό από την πλευρά της τράπεζας εις βάρος ενός δανειολήπτη, ο οποίος έχει προσφύγει στην προστασία του νόμου κι έχει επέλθει σε διακανονισμό των οφειλών του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του από το δικαστήριο», υπογράμμισε ο Θ. Χατζηαθανασίου.


lykavitos.gr

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Σε εξέλιξη βρίσκεται απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ στο Ραδιομέγαρο της στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν τα συνδικάτα ενάντια στην αναστολή της λειτουργίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.



Πάνω από 10.000 διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ραδιομέγαρο, αλλά και εντός του προαυλίου, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας σημαίες και πανό.



Κλειστή είναι η Λ. Μεσογείων, στην άνοδο από το ύψος του Νομισματοκοπείου έως τη γέφυρα του Σταυρού, και στο ρεύμα καθόδου από τον Σταυρό μέχρι την πλατεία της Αγίας Παρασκευής.



Ακόμη, από τα μικρόφωνα έγινε έκκληση να ενισχυθούν ομάδες περιφρούρηση...

του κτηρίου του ραδιομεγάρου.



Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μετέβη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε ότι «το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης πέφτει μονάχα όταν μια χώρα κυρίαρχη καταλαμβάνεται από ξένες δυνάμεις ή όταν καταλύεται πραξικοπηματικά η δημοκρατία».


«Αυτό που συνέβη προχθές το βράδυ είναι πρωτοφανές, σε συνθήκες δημοκρατίας και ειρήνης. Η κυβέρνηση Σαμαρά φέρει ακέραια την ευθύνη, διότι με τη συμβολική αυτή πράξη επιχείρησε τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης, την κατάλυση της δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελευθεριών, αλλά ταυτόχρονα επιχείρησε να παραδώσει την ενημέρωση στα ιδιωτικά συμφέροντα της διαπλοκής, και μάλιστα μονοπωλιακά».



Νωρίτερα, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, όπου έδωσε το «παρών» ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.



«Το ΚΚΕ είναι παρόν. Ζητάμε την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Ζητάμε να ανοίξει εδώ και τώρα η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Είναι κοινωνικό αγαθό, ανήκε, πρέπει να ανήκει στον λαό. Από αυτήν την άποψη του ΚΚΕ θα συνεχίσει να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες και στα πλαίσια της Βουλής, αλλά κυρίως στο κίνημα, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» δήλωσε ο κ.Κουτσούμπας.



Ποιοι απεργούν

Στην απεργία συμμετέχουν οι γιατροί του ΕΣΥ, οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ και οι τραπεζοϋπάλληλοι (ΟΤΟΕ) ενώ κάλεσμα συμμετοχής στις αυριανές κινητοποιήσεις απηύθυναν οι καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ - ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) και η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών (EEE).



Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με δίωρη στάση εργασίας από τις 15:00 έως τις 17:00. Δείτε εδώ τις αλλαγές στις πτήσεις.



Επιπλέον, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών καλούν την ΠΝΟ να συνεδριάσει σήμερα έκτακτα προκειμένου να στηρίξει την απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για απεργία.



Παράλληλα, 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έχει κηρύξει από χθες η ΕΣΗΕΑ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.



ΑΔΕΔΥ: Η κυβέρνηση καταργεί δικαιώματα των εργαζομένων

Την καταδίκη της στην «πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης» που «βάζει "λουκέτο" στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων» εξέφρασε σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες εν όψει της κινητοποίησης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.



«Η κυβέρνηση, η οποία με τρόπο μεθοδικό και αυταρχικό καταργεί εδώ και καιρό, ένα-ένα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα την ίδια πρακτική και για άλλους Οργανισμούς του ευρύτερου και στενού δημοσίου τομέα, με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων απέναντι στην τρόικα», σημείωσε.



ΓΣΕΕ: Η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η ΓΣΕΕ, κάνοντας λόγο για πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης και καλεί σε συμμετοχή στις σημερινές συγκεντρώσεις στο ραδιομέγαρο, ενώ αποφάσισε και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τις 11 το πρωί στο κτήριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.



«Η εμμονή της Κυβέρνησης στην τακτική "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" και οι ακραίες αντιδημοκρατικές αποφάσεις της βρίσκουν απέναντι ολόκληρη την ελληνική κοινωνία η οποία έχει στραγγαλιστεί από τις ανάλγητες, αιφνιδιαστικές και μονομερείς ενέργειές της» ανέφερε.



Κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατικό κυβερνητικό κατήφορο, σημειώνει πως «η τρικομματική κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αλλάξει ρότα πριν είναι πολύ αργά».



Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιούν ΟΣΕ και Προαστιακός.



Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 πρωί πραγματοποίησα οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ.



Επίσης, δεν θα κινούνται οι συρμοί του Μετρό στη γραμμή 3, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.



Τα Σωματεία Εργαζόμενων της ΣΤΑΣΥ πρόκειται να συμμετάσχουν, στις 11 το πρωί, στο συλλαλητήριο, στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.



Σε κοινή τους ανακοίνωση κάνουν λόγο για πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, που συνιστά «ένα ακόμα βήμα της κυβέρνησης στον αυταρχικό κατήφορο, που επέλεξε να ακολουθεί, με επιστρατεύσεις εργαζομένων και άλλες αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές αποφάσεις».



Συγκεντρώσεις και στην ΕΡΤ 3

Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν να περάσει το κλείσιμο της ΕΡΤ εξέφρασαν χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΤ 3, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.



Για «πραξικοπηματικές ενέργειες» κατήγγειλαν την κυβέρνηση, από το βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης, οι πρόεδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και της 'Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, Πέτρος Κετικίδης. Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ εξέφρασαν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Σωματείων Θανάσης Αγαπητός, εκπρόσωποι ΕΛΜΕ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στη Φοιτητική Λέσχη που είπε ότι σήμερα απολύθηκαν 60 εργαζόμενοι και πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει η Λέσχη. Εκ μέρους των εργαζομένων στην ΕΡΤ 3 χαιρετισμό απηύθυναν η Κυριακή Μάλαμα και ο Χρήστος Γιαννούλης.



Στον χώρο έξω από το κτίριο της ΕΤ 3 έφτασε και το μπλόκο του ΠΑΜΕ που είχε κάνει ξεχωριστή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου. Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αντικυβερνητικά συνθήματα.



Οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση παραμένουν στους χώρους εργασίας τους και μεταδίδουν ενημερωτικές εκπομπές μέσω της ιστοσελίδας της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ενωσης (ΕΒU), ραδιοφωνικών σταθμών και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορούν.



Για τις 5.30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το κτίριο της ΕΤ 3 και θα ακολουθήσει συναυλία.



Από το ΕΘΝΟΣ



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1


Κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ ζήτησε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έδωσε το παρών στο σημερινό συλλαλητήριο στο Ραδιομέγαρο.

«Το ΚΚΕ είναι παρόν. Ζητάμε την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Ζητάμε να ανοίξει εδώ και τώρα η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Είναι κοινωνικό αγαθό, ανήκε, πρέπει να ανήκει στον λαό. Από αυτήν την άποψη του ΚΚΕ θα συνεχίσει να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες και στα πλαίσια της Βουλής, αλλά κυρίως στο κίνημα, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.



«Η νίκη τελικά θα είναι των εργαζομένων, χρειάζεται γι' αυτό καθημερινή πάλη σκληρή, συμπόρευση με την Λαϊκή Συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας ο οποίος κατήγγειλε τον «συνεχιζόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό ενάντια στον 902 και σε όσα μέσα προβάλλουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


«Το ΚΚΕ είναι παρόν. Ζητάμε την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Ζητάμε να ανοίξει εδώ και τώρα η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Είναι κοινωνικό αγαθό, ανήκε, πρέπει να ανήκει στον λαό. Από αυτήν την άποψη του ΚΚΕ θα συνεχίσει να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες και στα πλαίσια της Βουλής, αλλά κυρίως στο κίνημα, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας...

«Η νίκη τελικά θα είναι των εργαζομένων, χρειάζεται γι' αυτό καθημερινή πάλη σκληρή, συμπόρευση με την Λαϊκή Συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.



Επίσης, κατήγγειλε τον «συνεχιζόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό ενάντια στον 902 και σε όσα μέσα προβάλλουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ».


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ





via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε σήμερα το πρωί θέμα της άρσης ασυλίας Βουλευτών, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ.Κώστας Κοντογεώργος.....

Στην αιτιολογία για την συζήτηση της άρσης του Βουλευτή αναφέρεται.."για απιστία στην Υπηρεσία από κοινού με ελάττωση της δημόσιας και νομαρχιακής περιουσίας άνω των 120.000 ευρώ και επιδιωχθέν όφελος και προξενησθείσα ή απειληθείσα ζημιά σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και της Ν.Α. άνω των 150.000 ευρώ"



Για δευτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες η βουλή ζητά την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ευρυτανίας μετά την συζήτηση του Φεβρουαρίου...Αίρεται η βουλευτική ασυλία του Kώστα Κοντογεώργου για υπόθεση για το λατομείο στη οποία ομόφωνα αθωώθηκε.



Σύμφωνα με πληροφορίες του PrasiaOnline η τωρινή άρση ασυλίας του Κοντογεώργου πρόκειται για την υπόθεση της Ευρυτανία ΑΕ τότε που ήταν ο ίδιος Νομάρχης.



Υπέρ της άρσεως ασυλίας ψήφισαν 154 Βουλευτές, κατά της άρσεως ασυλίας 37 και 1 λευκό.



Ο Βουλευτής Ευρυτανίας κατά την ομιλία του πριν την ψηφοφορία ζήτησε απο το σώμα της Βουλής να ψηφίσει την άρση της ασυλίας του,προκειμένου όπως δήλωσε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεσή του.Επίσης έκανε λόγο για «βιομηχανία» παραπομπών για τους ανθρώπους που υπηρέτησαν την αυτοδιοίκηση τονίζοντας..



"Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια τελική επισήμανση. Τελικά, το βάρος της εκκαθάρισης του πολιτικού κόσμου έχει αποδειχθεί «βιομηχανία» παραπομπών για τους ανθρώπους που υπηρέτησαν την αυτοδιοίκηση".

Περισσότερες πληροφορίες για το τι δήλωσε ο Βουλευτής σύντομα...





prassia-eyrytanias.blogspot.com



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

από την Μαρία Χούκλη



Από τον Οκτώβριο του 2009, όταν πρωτακούστηκε ότι θα εξορθολογιστεί το δημόσιο και θα κλείσουν οργανισμοί άνευ αντικειμένου, έχουν περάσει τριάμισι χρόνια. 44 ολόκληροι μήνες!» γράφει φορτισμένη η παρουσιάστρια Μαρία Χούκλη, η οποία εργάστηκε πολλά χρόνια στο δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης. Τα βάζει όμως και με την ΕΣΗΕΑ.....





Γράφει η Μαρία Χούκλη στο protagon.gr με τίτλο «Το απεχθές μαύρο»:



Ακόμη και τώρα που μιλάμε με φόντο το απεχθές "μαύρο" στις οθόνες μας εκεί όπου υπήρχαν τα κανάλια της ΕΡΤ, οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί που πέρασαν από τις αρμόδιες καρέκλες δεν μπόρεσαν (;) να κλείσουν ούτε έναν οργανισμό: ούτε καν τον Οργανισμό Κωπαϊδας, ούτε το Εθνικό Κέντρο Μελετών Θ. Κολοκοτρώνης, ούτε έστω τη Διεθνή Εταιρεία Ελευθερίας (!)



Και κατεβάζουν τους διακόπτες της Δημοσιας Ραδιοτηλεόρασης, εν μια νυκτί -χωρίς να προηγηθεί καμμία σοβαρή διαβούλευση με τους εργαζομένους της- με ύφος και με τρόπο που σοκάρουν για τον κυνισμό, την υποκρισία και το κατάφωρο δημοκρατικό τους έλλειμμα. Υποκριτικοί όμως είναι και οι κοπετοί, πολλών από όσους έσπευσαν να συμπρασταθούν στους κεραυνοβολημένους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Συμπολιτευομένων και αντιπολιτευομένων, συνδικολογούντων και media-φωνασκούντων. Μέχρι χθές την μεταχειρίζονταν σαν σάκο του μποξ και τωρα "κλαίνε" μπροστά στις κάμερες και στα μικρόφωνα γιατί έχασαν τον βολικό εχθρό.



Νομίζω, ότι δεν υπάρχει ούτε ένας εντός ή εκτός Ραδιομεγάρου που να μην συμφωνεί ότι η ΕΡΤ χρειάζεται αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό, με αξιοκρατία και σεβασμό στον ρόλο της. Αλλά γιατί πρέπει να γίνει με φωτιά και τσεκούρι; Διάβασα με προσοχή το νέο σχεδιο για την ΝΕΡΙΤ (γελοίο όνομα) και αναρωτιέμαι γιατί όλα όσα προβλέπει δεν μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή με ανοιχτή την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση; Η ΕΡΤ είναι κάτι περισσότερο από το σύνολο των ανθρώπων της και των εγκαταστάσεών της, των προβλημάτων και των δυνατοτήτων της. Θα διανοείτο κανείς να κλείσει την Επιχείρηση Ύδρευσης για να την αναδιατάξει; Δεν είναι αργά να ανακρούσει πρύμναν η κυβέρνηση και να διορθώσει το λάθος της. Της δινεται η χρυσή ευκαιρία για ένα αληθινό success story...



ΥΣ. Το ίδιο -κατ' αναλογία- πράττει και η ΕΣΗΕΑ με τις 24ωρες απεργίες που κήρυξε στα άλλα ΜΜΕ. Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1



Γιώργος Φέρης





Καλεσμα ξενων για να ξεπουληθουν τα παντα στην χωρα... Ξεπωλουνται ετοιμες υγιείς και κερδοφορες επιχειρησεις χωρις να ξοδεψουν ευρώ ο ξενοι επιχειρηματιες...



Απ τα μεγαλύτερα εγκλήματα όλων των εποχών!!! Η μεγαλύτερη προδοσια και το μεγαλυτερο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ στην ιστορια του έθνους μας! Ξεπούλημα κρατικής περιουσίας, δημόσιου πλούτου και ελληνικής γης. Δημοσια αγαθά που ανηκουν στους Ελληνες πολιτες και ειναι κατακτησεις των Ελληνων πολιτων εδω και πολλα χρονια αφου δωσανε αγωνες, πολεμήσαν για αυτα και χύσανε αιμα... Και οι προδοτες συγκυβερνήτες τα ξεπουλανε χωρις να ρωτησουν κανεναν απο εμας... Εχουν παρει εντολη να δωσουν την χωρα για 300 αργυρια, για ψυχουλα... Οι δοσιλογοι συγκυβερνήτες ετοιμαζουν να ξεπουλησουν φετος και την ΔΕΗ οπως τον ΟΤΕ, τις καλυτερες επιχειρησεις σε ολα τα Βαλκάνια με εκατομυρια ευρω εσοδα καθε μηνα αν τις διαχειριστούν σωστά οι δοσίλογοι πολιτικοι... Να θυμηθουμε οτι οι πιο πολλες εχουν ήδη ξεπουληθεί και καποιες απο αυτες ειναι στο προγραμμα (λογω μνημονίου 3) να ξεπουληθουν φετος το 2013 σε ξένους ιδιώτες (κυριως σε Γερμανούς, Καναδούς, Αμερικάνους και Τούρκους):



ΔΕΗ (ρεύμα).

ΕΥΔΑΠ (νερό).

ΔΕΠΑ & ΔΕΣΦΑ (Φυσικό αέριο).

ΟΤΕ (τηλεποικινωνίες).

ΕΛΠΕ (Ελληνικά πετρέλαια).

ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ (τρένα - σιδηροδρομικές γραμμές).

ΕΛΤΑ (Ελληνικα Ταχυδρομεία).

TT (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο).

ΕΥΑΘ (Ύδρευση και Αποχετευση Θεσσαλονίκης).

ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων).

ΔΩΔΩΝΗ (γαλακτοβιομηχανία).

ΟΠΑΠ (ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΛΟΤΤΟ, ΚΙΝΟ, Τζόκερ, Extra 5, ΠΡΟΠΟ, ΠΡΟΤΟ, SUPER 3 κ.τ.λ).

Λαχεία (λαικά, κρατικά κ.τ.λ).

ΟΔΙΕ (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος).

ΕΒΖ (Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης).

ΕΛΒΙΖ (Ελληνικη Βιομηχανία Ζωοτροφών).

ELFE (Ελληνικά Λιπάσματα & Χημικά προιόντα ΑΒΕΕ), πρωην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.

ΣΕΚΑΠ (Συνεταιριστική Ελληνική Καπνοβιομηχανία).

ΕΑΣ ή ΕΒΟ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ή Ελληνική Βιομηχανία Όπλων), πρώην ΠΥΡΚΑΛ.

Ηλεκτρομηχανική.

ΒΙΟ.ΜΕ. - Βιομηχανική Μεταλλευτική (Μεταλλεία-Ορυχεία χρυσού, σιδήρου, χαλκού, νικέλιου, λιγνίτη, βωξίτη, χρωμίτη, αμίαντου, μπεντονίτη, θείου, ελαφρόπετρας, κ.τ.λ., Λατομεία μαρμάρου, και επισης εξορύξεις υδρογονανθράκων).

ΕΜΕ - Ελληνική Μεταλλουργική (αλουμίνιο, χάλυβας κ.τ.λ). Οπως η Λαρκο, η ΧΑΛΥΨ, η Βιομηχανία Ηπείρου κ.τ.λ.

Χρυσορυχεία (Χαλκιδικής, Καβάλας, Θράκης κ.τ.λ).

Ελληνικες Αλυκές Α.Ε. (παραγωγή αλατιού)

Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία.

ΕΝΑΕ - Ελληνικά Ναυπηγεία (Σκαραμαγκά, Ελευσίνας, Περάματος, Χαλκίδας, Σαλαμίνας, Σύρου, Νάξου κ.τ.λ).

Τηλεπικοινωνιακός ελληνικός δορυφόρος Hellas SAT.

Διόδια.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.

Αεροδρόμια (Αθήνας Ελ.Βενιζέλος, Θεσ/νίκης, Κως, Κέρκυρας, Χανιά, Ρόδου, Μύκονος, Σαντορίνης, Μυτηλίνης κ.τ.λ).

Ολυμπιακή Αεροπορία.

Οικόπεδα Ελληνικου Δημοσιου (εσωτερικού και εξωτερικού).

Τράπεζες (μετα την πωληση της Αγροτικής Τράπεζας καμια τράπεζα δεν ανήκει πλεον στο κρατος).

Χιονοδρομικά κέντρα (Καιμακτσαλάν-Βόρας, Παρνασσού κ.τ.λ).

Λιμάνια (Πειραιά, Θεσ/νίκης, Αλεξ/πολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας, Βόλου, Πάτρας, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας κ.τ.λ).

Μαρίνες της Λέσβου, Καλαμάτας, Λευκάδας, Κέρκυρας, Μυτηλίνης, Πειραιά (Ζέας), Αθήνας (Βουλιαγμένης και Φλοίσβου) κ.τ.λ.,



Ολα αυτα, κύριοι, είχαν καθε μηνα εκατομύρια εσοδα στα ταμεία του κράτους ασχετα αν τα κάναν ζημιογονα και τα καταχρεώσαν οι πολιτικοί (με κακοδιαχείρηση) για να τα ξεπουλήσουν στα αφεντικά τους.



Ερχεται και η σειρα των νησιών μας για πώληση. Ηδη στα διεθνή δικαστήρια οι Τούρκοι διεκδικούν (εκτός απο τις ελληνικες μαρίνες που ήδη τις εχουν αγορασει) νησιά και νησίδες: Ήμια, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Γαιδουρονήσι, Φούρνοι, Αρκοί, Σύρνα (νησίδες), Οινούσσες, Γαύδος, Λεβιθα, Γυαλί, Καλόλιμνος (βόρεια της Καλύμνου), Καστελόριζο, Κύπρος ακόμα και την Θράκη...

Ήδη οι πανεμορφες ελληνικες νησίδες Τοκμάκια ανατολικά της Λέσβου ξεπωλούνται σε Τουρκους για 5 εκατομμυρια.

Η νήσος Οξυά ξεπουληθηκε στον Εμίρη του Καταρ για 5 εκατ.

H Κασιώπη στη Κερκυρα (489 στρέμματα) επισης ξεπουλήθηκε.



Στο προγραμμα προς πωληση ειναι τα εξης νησια:

Το σύμπλεγμα Εχινάδες νήσοι (απέναντι από τον Αστακό) και το γνωστό λιμάνι στο Πλατυγιάλι.

Ο Αγιος Αθανάσιος στην Ιτέα για 1,9 εκατομμυρια.

Το Μόδι στον Κορινθιακό για 1,5 εκατ.

Η Καρδιώτισσα Σικίνου για 8 εκατ.

Τμήμα του Αγίου Θωμά στον Αργοσαρωνικό για 15 εκατ.

Το Δουλίχιο, με 4.000 ελαιόδεντρα και θέα στο Ιόνιο για 50 εκατ.

Το Ομφορι στο Ιόνιο για 62 εκατ.

Η Γαία για 4,6 εκατ.

Η νησίδα Πάτροκλος (κοντά στην Αττική) με αστικες υποδομες, ελαιόδεντρα και πεύκα για 186 εκατ.

Το Μόδι (του δήμου Ιθάκης) 550 στρεμμάτων για 2 εκατ.

Η νήσος Πεταλάς (δήμος Κεφαλονιάς) για 30 εκατ.

Η κυβερνηση σιωπα και τα ΜΜΕ δεν τολμουν να τα αναφερουν στον κοσμο. Και φυσικα αυτα τα εκατομμυρια θα τα φανε οι πολιτικοι μας με τους δανειστες...



ΥΣ. Με το νέο μνημόνιο να υπενθυμήσουμε οτι όλες οι ΔΕΚΟ (που αναφέραμε στην αρχη) θα πωληθούν στο 100%. Δηλαδή καταργείται η ελάχιστη συμμετοχή που είχε το δημόσιο...



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Δημοσιογράφοι και τεχνικοί δεν μπορούσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους



- Εξάλλου μία γυναίκα δημοσιογράφος της ΕΡΑ αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέληξε σε νοσοκομείο...

Το τηλεφώνημα που δέχτηκαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΑ Πάτρας το βράδυ της Τετάρτης (12-06-2013) ήταν ξεχωριστό και πρόκάλεσε συγκίνηση. Στην άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ένα δεκάχρονο αγόρι από την Πάτρα.


"Συμπαραστέκομαι στον μεγάλο αγώνα σας. Δεν ήθελα να κλείσει το αγαπημένο μου κανάλι η ΕΡΤ. Από αυτό έβλεπα και τα παιδικά" είπε σύμφωνα με το thebest.gr, ο μικρός εκπλήσσοντας δημοσιογράφους και ακροατές.


Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό στο νοσοκομείο κατέληξε δημοσιογράφος της ΕΡΑ Πάτρας, καθώς λόγω της κατάστασης κλονίστηκε η υγεία της. Η είδηση έγινε γνωστή από συνάδελφό της, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας εκπομπής για τον κλείσιμο της ΕΡΤ.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ οι Αμερικάνοι στήριζαν, δηλαδή τι στήριζαν, είχαν για βιτρίνα, έναν τύπο ονόματι Ντιέμ, που ηγείτο της αντικομμουνιστικής σταυροφορίας. Εννοείται ότι δεν ήταν ένα απλό γρανάζι της αμερικάνικης πολιτικής, αλλά είχε οικοδομήσει ένα ευρύ δίκτυο στήριξης της προσωπικής του εξουσίας, χαρακτηριζόμενο από διαφθορά, οικογενειοκρατία, πελατειακές σχέσεις. Στο εξωτερικό έλεγε ότι μάχεται για τη δημοκρατία, εξυγιαίνει, εξορθολογίζει, γ@μ€ί και δέρνει. Όλα αυτά ενώ, ταυτοχρόνως, τόσο ο πόλεμος κατά των Βιετκόγκ, όσο και η οικονομική πολιτική του πήγαιναν κατά διαόλου. Στο τέλος οι Αμερικάνοι απηύδισαν να κάνουν τα στραβά μάτια στις αντιδημοκρατικές σφαγές του δημοκράτη εκλεκτού τους, του έστησαν ένα πραξικοπηματάκι και ο Ντιεμ είδε προώρως και βιαίως τα ραπανάκια ανάποδα.



Ο Σαμαράς δεν είναι βιετναμέζος δικτάτωρ στο μέσο του ψυχρού πολέμου, έχει όμως κι αυτός...


μια αποστολή να φέρει σε πέρας. Την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης της ελληνικής περίπτωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση aka προσαρμογή στη νέα γερμανική Ευρώπη. Δεν είναι βέβαια πράκτωρ. Εκφράζει και μία ελληνική ελίτ (όσο κι αν αυτή έχει το πρόθεμα βλαχο-) που είναι ο ιμάντας μετάδοσης των ευρωπαϊκών επιλογών, επηρεάζοντας όμως, ενίοτε, τη μετάδοση αυτή.



Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι ο Σαμαράς έκανε χοντρό φάουλ με την πραξικοπηματική κατάργηση της ΕΡΤ. Η χωρίς προηγούμενο ενέργεια προκάλεσε σοκ, όχι μόνο στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά στο σύνολο της κοινωνίας. Όσο κι αν δε λείπουν αυτοί που υποβιβάζουν το θέμα στο επίπεδο "Πού ήταν αυτοί (οι "χαραμοφάηδες" της ΕΡΤ) όταν απολυόταν κόσμος από τον ιδιωτικό τομέα", είναι πολύ ακραία η αλαζονεία για να την καταπιεί κάποιος, ακόμη και ο καναπεδάτος, αμάσητη. Πολύ περισσότερο, όταν κοινή πεποίθηση είναι ότι από τον Μεσσήνιο τοπάρχη καμία εξυγίανση και αξιοκρατία δε θα υπάρξει στη νέα ΕΡΤ. Καλώς ή κακώς το ηθικό πλεονέκτημα έχει απολεσθεί προ πολλού για ΝΔ/ΠΑΣΟΚ. Παντού υποψιαζόμαστε μεθοδεύσεις για να βρουν προοπτική τα δαπιτάκια και οι ρέστοι να πάνε μετανάστες στον Καναδά ή σκλαβάκια στις Κόσκο.



Το χειρότερο, όμως, που μπορεί να του τύχει του Αντώνη είναι να θεωρηθεί πολύ άγαρμπος για τα ευρωπαϊκά στάνταρντ. Ήδη, πολλά ευρωπαϊκά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πρωτοφανή ενέργεια. Αν η κατάσταση γυρίσει σε γενικευμένη κοινωνική ανυπακοή, την έχει άσχημα. Θα τον καθαρίσουν σαν αυγό. Εδώ, βέβαια, δεν έχουμε πλέον πραξικοπήματα ούτε δίκες των εξ. Ο Μητσοτάκης, αν θυμάστε, τελείωσε σε μια νύχτα, με τον Σαμαρά να του λέει την τελευταία καληνύχτα. Έκτοτε η πολιτική του υπόσταση εξαντλείται σε κουβεντούλες ον κάμερα με τον Πρετεντέρη. Καλομελέτα.



Από sleepingvillage-savor, μοντάζ Γρέκι



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενόψει της συνάντησής του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο άρσης της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, προκρίνοντας, σ’ αυτή την περίπτωση, την αλλαγή πρωθυπουργού από την παρούσα Βουλή, ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και αν το Μαξίμου δεν κάνει πίσω στο «λουκέτο» της ΕΡΤ, τότε «το ηπιότερο ενδεχόμενο θα είναι η ψήφος εμπιστοσύνης που έχουμε δώσει στην κυβέρνηση να γίνει ψήφος ανοχής σε κυβέρνηση ΝΔ», όπως σημειώνει κορυφαίος κομματικός παράγοντας....

Παράλληλα, όμως, ο Φώτης Κουβέλης εξετάζει σοβαρά -και θα το συζητήσει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο- το ενδεχόμενο να αποσύρουν οι ελάσσονες εταίροι την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση, ζητώντας, ταυτόχρονα, αλλαγή πρωθυπουργού.



«Αν η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη, η αυτόματη διαδικασία είναι η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, όχι των εκλογών. Αν ο Σαμαράς ζητήσει εκλογές, θα τις χρεωθεί ο ίδιος και θα δείξει ότι μένει γαντζωμένος στην πρωθυπουργική καρέκλα», τονίζουν στο matrix24.gr πηγές της ΔΗΜΑΡ, που έχουν γνώση των διεργασιών μεταξύ του Φώτη Κουβέλη και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αν, τελικά, οι πρόεδροι των δύο κομμάτων καταλήξουν σ’ αυτό το σενάριο, τότε θα ζητήσουν από τον Αντώνη Σαμαρά να υποδειχθεί άλλος πρωθυπουργός και να πάρει εκείνος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών. Έτσι, σύμφωνα με τις εισηγήσεις που δέχεται ο Φώτης Κουβέλης, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και δε θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν στην πρωτοβουλία Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ και ταυτόχρονα δε θα χρεωθούν την πολιτική αστάθεια που θα προκύψει από την απώλεια της δεδηλωμένης της κυβέρνησης στη Βουλή.



http://katergarides.blogspot.gr/



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Όχι στο κλείσιμο - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ



Όλοι στις Συγκέντρωσεις για την υπεράσπιση της ΕΡΤ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, Τετάρτη, 6μμ....

Αθήνα: στα κεντρικά της ΕΡΤ (Μεσογείων)



Θεσσαλονίκη: έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ-3, στη λεωφόρο Στρατού



Όλοι στη Γενική Απεργία Πέμπτη 13/6 στις 11πμ στις εγκαταστάσεις τις ΕΡΤ/ΕΡΑ σε όλες τις πόλεις

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ



- Για να τσακίσουμε το πραξικόπημα του Σαμαρά ενάντια σε ΕΡΤ και εργαζόμενους



- Για να διώξουμε τη λαομίσητη Χούντα της Συγκυβέρνησης



ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Το πραξικόπημα του Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ εν μία νυκτί έχει ξεσηκώσει απέναντί του την παλλαϊκή αγανάκτηση και οργή. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός δεν θα επιτρέψουν:



- Την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, το πέταγμα αυτών και των οικογένειών τους στον καιάδα της ανεργίας, μαζί με τα υπόλοιπα εκατομμύρια άνεργους και εξαθλιωμένους.



- Τη διάλυση ενός οργανισμού με τεράστια ιστορία, υποδομές και πολλαπλές δραστηριότητες (ενημερωτικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές).



- Την εκποίηση της τεράστιας περιουσίας της ΕΡΤ (π.χ. ψηφιακό αρχείο) στα αρπακτικά των ιδιωτικών καναλιών, στους αρχιερείς των σκανδάλων και της διαπλοκής.



Οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που κάλεσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πυροδότησαν ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, που είναι ταυτόχρονα και κύμα αγανάκτησης και μίσους ενάντια στη συγκυβέρνηση.



Τώρα είναι η ώρα. Για όλους εμάς, τους εργαζόμενους και άνεργους, τους νέους, τους φτωχούς. Για τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, που υφίσταται όχι μόνο τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αλλά και την ταπείνωση από τους επίδοξους δικτατορίσκους, που νομίζουν ότι μπορούν να κυβερνούν με διατάγματα και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, επιστρατεύοντας και δέρνοντας όποιον απεργεί και αντιστέκεται. Που νομίζουν ότι μπορούν να μας χλευάζουν με την... «ανάπτυξη».



Τώρα είναι η ώρα. Οργανώνοντας γύρω από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ έναν ανυποχώρητο αγώνα αλληλεγγύης και ανατροπής. Ενισχύοντας τις καταλήψεις των κτηρίων της ΕΡΤ. Μετατρέποντάς τα σε κέντρα αγώνα, απ' όπου θα ξεκινούν μαζικές διαδηλώσεις. Οργανώνοντας την περιφρούρηση του αγώνα από τα ΜΑΤ, που όπως κατέβαζαν τους πομπούς, έτσι θα επιχειρήσουν με κυβερνητική εντολή να αδειάσουν και τα κτήρια της ΕΡΤ από τους εργαζόμενους και τον συγκεντρωμένο κόσμο.



Μπορούμε να σταματήσουμε το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις χιλιάδες απολύσεις, βάζοντας έτσι έμπρακτα φρένο στη σχεδιαζόμενη λαίλαπα απολύσεων σε όλο το Δημόσιο. Κάνοντας έτσι ένα βήμα εμπρός για τη σωτηρία των μισθών και συντάξεων, των συλλογικών συμβάσεων, των πιο στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων.



Μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Αγώνας ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ σημαίνει αγώνας για την ανατροπή της τρικομματικής συγκυβέρνησης. Αλλιώς δεν σταματάει αυτή η Νέα Χούντα, που θέλει να μας κυβερνάει με τρομοκρατία, διατάγματα και επιστρατεύσεις. Να οργανωθούμε και να κινητοποιηθούμε παντού, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο και ομοσπονδία, απαιτώντας: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΤΩΡΑ - ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, μέχρι τη νίκη, μέχρι να τους διώξουμε.



Ο.Κ.Δ.Ε. Oργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Του Νίκου Μπογιόπουλου - "Ριζοσπάστης"




Από μια κυβέρνηση, που έχει πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, ο οποίος αρχικά υποδυόταν τον «αντίθετο» στα Μνημόνια, και που όταν ρωτήθηκε αν έχει κάνει την αυτοκριτική του για την εποχή που - έλεγε ότι - ήταν «αντίθετος», εκείνος έσπευσε να απολογηθεί δημοσίως για το...αμάρτημά του, αναφωνώντας (ενώπιον της Μέρκελ) εκείνο το απίθανο: «Ουδείς αναμάρτητος», όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς...

*

Από μια κυβέρνηση, που έχει συγκυβερνήτη τον κ. Βενιζέλο, τον αρχηγό εκείνου του κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, που η προσήλωσή του στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου υπήρξε ανέκαθεν ένα από τα «δημοκρατικά» νήματα που ένωναν μεταξύ τους τις «σοσιαλιστικές» ψυχές των Τσοχατζόπουλων, των Τσουκάτων, των Παπακωνσταντίνου και των Μαντέληδων, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς...

*

Από μια κυβέρνηση, που έχει συγκυβερνήτη τη ΔΗΜΑΡ, το κόμμα με σήμα κατατεθέν εκείνες τις αθεόφοβες «κόκκινες γραμμές», που ουδέποτε συναπαντήθηκαν με το «κόκκινο» της ντροπής, και που αποτελούν το άκρον άωτον της ξεδιαντροπιάς που αυτοαποκαλείται «Αριστερά της ευθύνης», όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς...

*

Από μια κυβέρνηση, που αυτό που διέπραξε στην ΕΡΤ δεν έχει προηγούμενο πουθενά στον σύγχρονο κόσμο και που αν επιχειρήσει κανείς να αναζητήσει το ιστορικό του αντίστοιχο, θα πρέπει - τηρουμένων όλων των ιστορικών και πολιτικών αναλογιών - να ανατρέξει στις 27 Απρίλη του '41, όταν έμπαιναν οι Γερμανοί στην Αθήνα και έπαυε να μεταδίδεται η φωνή του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς...

*

Από μια κυβέρνηση, που η σχέση της με τη δημοκρατία ταυτίζεται με τη χειραγώγηση της κρατικής - κυβερνητικής (και ουδέποτε δημόσιας) ΕΡΤ, που η σχέση της με την ενημέρωση περνά μέσα από το «λουκέτο» στην ΕΡΤ και που, τελικά, η σχέση της με την πληροφόρηση του λαού καταλήγει πάντα να κουλουριάζεται απροκάλυπτα στην αγκαλιά εκείνης της ποιότητας, εκείνου του πλουραλισμού και εκείνης της αντικειμενικότητας που στάζει απ' όλους τους πόρους της η ενημέρωση των εργολάβων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων καναλαρχών, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς...

*

Από μια κυβέρνηση των μονοπωλίων, που έφτασε σε γκανγκστερικό παραλήρημα όχι μόνο ενάντια στην ΕΡΤ, αλλά και εναντίον του «902», επειδή διέπραξε το «αδίκημα» να διαθέσει τη συχνότητά του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Από μια κυβέρνηση των κεφαλαιοκρατών, που τη δική της «νομιμότητα», την κυβερνητική «νομιμότητα» του κεφαλαίου, επικαλούνται οι καναλάρχες - αφεντικά της εταιρείας «Digea» ώστε (σε μια απροσχημάτιστη επίδειξη της «νομιμότητας» του σιδερόφραχτου καπιταλισμού) να προχωρούν στη διακοπή της εκπομπής του ψηφιακού σήματος του «902», όταν ο σταθμός του ΚΚΕ μεταδίδει το σήμα της ΕΡΤ, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς...

*

Από μια τέτοια, και από κάθε τέτοια, αστική κυβέρνηση, το μόνο που μπορεί να περιμένει, να ελπίζει και να παλεύει ο λαός, είναι η ανατροπή της και όχι, φυσικά, η αντικατάστασή της με «μία από τα ίδια». Η ανατροπή της! Που σημαίνει «συναγερμός» για τη συγκρότηση εκείνης της λαϊκής συμμαχίας που δε «διαπραγματεύεται», δεν «τα διπλώνει», αλλά μετασχηματίζει το δίκιο του λαού σε πολιτικά οργανωμένη κοινωνική πλειοψηφία. Παίρνει την πολιτική και οικονομική εξουσία στα δικά της χέρια, κατοχυρώνει αυτή τη λαϊκή εξουσία στον αντίποδα της σημερινής εξουσίας των μονοπωλίων και συγκροτεί τη δική της κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση του εργαζόμενου λαού, που θα ελέγχεται καθημερινά από τον εργαζόμενο λαό, που θα υπηρετεί αυτά και μόνο αυτά: τα συμφέροντα, τις ανάγκες και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού.



* «ALΕRΤ» = «Συναγερμός», «Ετοιμος για δράση»



via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE