follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Όταν, πριν από λίγο, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ ανακοίνωσε πως τώρα θα ακούσουμε τα νέα για τον καιρό, νόμιζα πως ο μετεωρολόγος θα πει μόνο τι καιρό θα κάνει πάνω από το κτίριο της ΕΡΤ. Τελικά, είπε τον καιρό για ολόκληρη τη χώρα.



Είναι απόλυτα λογικό το πρόγραμμα των εργαζομένων στην ΕΡΤ να είναι επικεντρωμένο στο λουκέτο της ΕΡΤ και τις απολύσεις τους.



Διαπιστώνω πως αρκετοί ζητούν επίμονα από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ να...


μην αναφέρονται μόνο στον δικό τους αγώνα αλλά να αναφερθούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.



Το κάνουν σιγά-σιγά. Σήμερα το κάνουν περισσότερο από τις προηγούμενες ημέρες.



Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν διαφέρουν από τους άλλους ανθρώπους. Άνθρωποι είναι κι αυτοί.



Έχουν πάθει το σοκ που παθαίνουν όλοι οι απολυμένοι -όταν τους ανακοινώνεται η απόλυσή τους-, αλλά διαφέρουν ως προς το γεγονός ότι η φύση της δουλειάς τους είναι τέτοια που τους δίνει την δυνατότητα να πάθουν το σοκ μπροστά στα μάτια μας. Σε κοινή θέα.



Από τη μικρή μου προσωπική εμπειρία, ξέρω πως οι περισσότεροι άνθρωποι που εργάζονταν σε ΜΜΕ -και όχι μόνο αυτοί- είχαν πάθει ιδρυματισμό. Δεν τους περνούσε ποτέ από το μυαλό πως μπορεί να χάσουν την δουλειά τους. Την θεωρούσαν ισόβια.



Επί χρόνια, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ εργάζονταν μέσα σε ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο, ενώ θεωρούσαν τις δουλειές τους δεδομένες.



Ξαφνικά, είναι άνεργοι αλλά -σε αντίθεση με άλλους εργαζόμενους- έχουν την δυνατότητα να μιλήσουν για τις απολύσεις τους και να ακουστούν από πάρα πολλούς ανθρώπους.



Είναι δύσκολο να μιλήσεις ελεύθερα όταν έχεις μάθει να αυτολογοκρίνεσαι.



Ας μην ξεχνάμε πως, αν ανοίξεις την πόρτα του κλουβιού, δεν φεύγουν όλα τα πουλάκια. Κάποια πετάνε μακριά, κάποια δεν βγαίνουν ποτέ από το κλουβί και κάποια άλλα κάνουν μια βόλτα και επιστρέφουν στο κλουβί. Πάντως, για όλα τα πουλιά υπάρχει ένα μικρό χρονικό διάστημα που κοιτούν με έκπληξη την ανοιχτή πόρτα.



Σε αυτό το σημείο βρίσκονται τώρα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Κοιτούν την πόρτα του κλουβιού. Με έκπληξη. Τι να κάνουν;



Βλέπουν και τα άλλα πουλάκια -εμάς δηλαδή- να τους εμψυχώνουμε και έχουν πάθει σύγχυση επειδή ούτε την συμπαράσταση περίμεναν.



Πρέπει να δείξουμε κατανόηση. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ νιώθουν τώρα την ανάγκη να πουν πως δεν είναι άχρηστοι και διεφθαρμένοι -όπως κατηγορήθηκαν από την κυβέρνηση-, πως δεν είναι σκουπίδια.



Όταν σου επιτίθενται, είναι απόλυτα λογικό να μιλήσεις για τον εαυτό σου. Αυτό δεν είναι έπαρση, είναι άμυνα.



Βρίσκω απόλυτα θετική την αλληλεγγύη των πολιτών στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ενώ βρίσκω μικρόψυχους και ανόητους αυτούς που λένε πως δεν πρέπει να τους συμπαρασταθούμε γιατί αυτοί δεν συμπαραστάθηκαν σε εμάς. Αυτή είναι η λογική του Σαμαρά.



Η συμπαράσταση της κοινωνίας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ τους αλλάζει. Τους κάνει καλύτερους ανθρώπους.



Η συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ κάνει κι εμάς καλύτερους.



Και αφού τελειώσουν όλα αυτά, θα πάμε όλοι μαζί μια κρουαζιέρα και θα τρώμε όλη μέρα παγωτά.



(Η φωτογραφία είναι της φίλης μου, της Αλίκης, που ψήφισε ΔΗΜΑΡ στις εκλογές, και τώρα, για να εξιλεωθεί, ξημεροβραδιάζεται έξω από την ΕΡΤ, με ήλιο και βροχή.)



Εγραψε ο Pitsirikos



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Στις 25.000 ευρώ ανεβάζει η κυβέρνηση το ύψος των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους που έμειναν χωρίς δουλειά μετά την απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ.






Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Βήματος, οι αμοιβές θα είναι μέχρι 25.000€ και ανάλογα με την προϋπηρεσία και τη σύμβαση που έχει κάθε εργαζόμενος.


«Οι αποζημιώσεις, όπως άλλωστε υποσχέθηκε και ο πρωθυπουργός, θα είναι ''γενναιόδωρες'', δηλαδή εγκαταλείφθηκαν οι αρχικές προθέσεις να τους δώσουν από ένα δεκαχίλιαρο και τώρα ανέβασαν το ποσό στις 25.000 ευρώ, ανάλογα βεβαίως με τα χρόνια υπηρεσίας και τι είδους σύμβαση είχε ο καθένας. Αυτό το επιβεβαιώνει και κυβερνητική πηγή, δηλαδή ο κ. Σ. Κεδίκογλου όταν τον ρώτησα πότε θα δοθούν αυτές οι αποζημιώσεις», γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.


Άγνωστο για την ώρα παραμένει αν οι αποζημιώσεις αυτές θα αρχίσουν να καταβάλλονται άμεσα στους εργαζόμενους στη δημόσια τηλεόραση.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91




via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE
Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πασίγνωστου Έλληνα ηθοποιού: "Έσκαβα το λάκκο και είχα μεγάλο σεβασμό, τα κόκαλα τα πρόσεχα, δεν κοπάναγα την νεκροκεφαλή σαν τον Άμλετ"!






"Έχω αλλάξει πολλές δουλειές. Δούλευα σε οικοδομές, ναυτικός, σερβιτόρος. Στο σπίτι τα κάνω όλα μόνος μου, υδραυλικά, ηλεκτρικά, μαγειρεύω. Έχω δουλέψει και νεκροθάφτης. Τότε παίρναμε 1.000 δραχμές τη φορά. Έσκαβα το λάκκο και είχα μεγάλο σεβασμό, τα κόκαλα τα πρόσεχα, δεν κοπάναγα την νεκροκεφαλή σαν τον Άμλετ. Τα βάζαμε σε κουτάκια, παλιά τα πετάγανε σε χωνευτήρι όλα.", αποκαλύπτει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ο Γιάννης Καπετάνιος.


Ο ηθοποιός συνεχίζει την περιγραφή του, στο περιοδικό Λοιπόν: "Πάνω από το σπίτι μας ήταν ο μαραγκός που έφτιαχνε τις κάσες. Αν άκουγα το πρωί "Τουκ Τουκ", μετά από καμιά ώρα άκουγα και την καμπάνα "Νταν Νταν". Εμείς τους "σηκώναμε". Δεν φοβόμουν. Ξέρεις τί παραμύθια και τί δεισιδαιμονίες ακούγαμε τότε; Μας λέγανε για φαντάσματα, νεράιδες και θηρία. Δεν φοβάμαι τον θάνατο».









via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE









Εις υγείαν των κορόιδων

Ογδόντα δισ. ευρώ εξοικονόμησε η Γερμανία από την αρχή της κρίσης, λόγω της πτώσης των αποδόσεων των γερμανικών ομολόγων. Αυτό ισχυρίζεται σε έκθεσή του το Institute for World Economy (IfW) που εδρεύει στο Κίελο της Γερμανίας. Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων έχουν πέσει σε επίπεδα ρεκόρ τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, υπήρξαν διαστήματα όπου τα ομόλογα μικρής ωρίμανσης είχαν αρνητικές αποδόσεις. Δηλαδή, όσοι επένδυαν σ' αυτά δεν κέρδιζαν, αλλά πλήρωναν τη γερμανική κυβέρνηση για να τη δανείσουν.



Καθιστώντας τα γερμανικά ομόλογα ασφαλές καταφύγιο (safe haven) εν μέσω της κρίσης της Ευρωζώνης, το Βερολίνο στήριξε σημαντικά τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, ευνοώντας ταυτόχρονα τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων (Lander).



Στην έκθεση υπολογίζεται πως οι πληρωμές τόκων πέρυσι ήταν 10 δισ. ευρώ λιγότερες από ό,τι θα ήταν σε ένα βασικό σενάριο με σημείο αναφοράς το μέσο όρο των αποδόσεων τη δεκαετία 1999-2008. Η δε εξοικονόμηση για το τρέχον έτος αναμένεται...


να ανέλθει στα 13 δισ. ευρώ. Αθροίζοντας όλα τα κέρδη που οφείλονται στα χαμηλότερα επιτόκια ομολόγων και έντοκων γραμματίων το διάστημα 2009-2013 προκύπτει το ποσό των ογδόντα δισ. ευρώ περίπου.



Με βάση ένα μοντέλο όπου το IfW συνυπολογίζει τον οικονομικό κύκλο και τα επιτόκια της ΕΚΤ τη δεκαετία πριν από την κρίση προκύπτει ότι τα 2 από τα 10 δισ. ευρώ του 2012 και τα 3 από τα 13 δισ. ευρώ του 2013 οφείλονται στο φαινόμενο «safe haven». «Αυτά δεν θα υπήρχαν αν οι άλλες χώρες δεν είχαν προβλήματα», γράφει η έκθεση, που κάνει αναφορά και στη Γαλλία. Ο κρατικός προϋπολογισμός της γαλλικής κυβέρνησης ευνοείται από τις σε στορικά χαμηλά αποδόσεις των ομολόγων, αλλά όχι από το φαινόμενο του ασφαλούς καταφυγίου που ωθεί τους επενδυτές να χρηματοδοτούν το γερμανικό χρέος με αντάλλαγμα περισσότερη ύφεση για τις ζωές των άλλων στην οικονομία της Ευρωζώνης.



Οπως, εξάλλου, καταλήγει η έκθεση, οι χαμηλές ομολογιακές αποδόσεις δεν είναι μέτρο υπολογισμού των γερμανικών δεσμεύσεων προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους.



ΑΔΑΜ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ από enet



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Βγαλμένος από παρωδία προεκλογικής ομιλίας του 1980, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ σε έξαλλη κατάσταση, δείχνοντας ότι οι εκλογές πλησιάζουν.



Επέμεινε σε μια γραμμή κατασυκοφάντησης της ΕΡΤ και των εργαζομένων της και για πρώτη φορά μίλησε για «μεταρρυθμιστικό πνεύμα», προσπαθώντας να καπηλευθεί τις αντίστοιχες ιδέες.



Νομίζω ότι το προφανές συμπέρασμα είναι ότι το ύφος της ομιλίας του ήταν απόλυτα προεκλογικό, καθώς...


δεν προέκυψε απολύτως καμία διάθεση υπαναχώρησης ως προς τα αιτήματα των κυβερνητικών εταίρων του.



Αυτή δεν ήταν εμφάνιση πρωθυπουργού κυβέρνησης συνεργασίας αλλά κομματικού ανιματέρ προς τέρψιν των ΟΝΝΕΔιτων που τον αποθέωναν.






via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE











Τα top κοπλιμέντα που πρέπει να του κάνετε για τον αποθεώσετε!





Τα κοπλιμέντα ως γνωστόν είναι ιδιαίτερα αγαπητά στο γυναικείο φύλο, μιας και έχουν την ικανότητα να μας φτιάξουν την μέρα και φυσικά την ψυχολογία! Κι αν το να κολακεύσεις μία γυναίκα είναι το σημαντικότερο για να μπεις στην καρδιά της και εν συνεχεία στο κρεβάτι της, ή και όχι απαραίτητα με τη σειρά αυτή, για τον άντρα το κοπλιμέντο είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό και ανώτερο! Όχι μόνο τονώνει την αυτοπεποίθησή του αλλά κυριολεκτικά τον κάνει να αισθάνεται σαν ένας μικρός θεός! Αν δεν είστε καλή σε αυτά, και προβληματίζεστε για το τι θα πρέπει να του πείτε, παρακάτω σας έχουμε μία λίστα με τις πιο κλασικές κολακείες, άμεσες και έμμεσες, που μπορεί να κάνει μία γυναίκα σε έναν άντρα με... σίγουρα αποτελέσματα! Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι στη λίστα δεν θα συμπεριλάβουμε τις ικανότητές του στο sex διότι το θεωρούμε αυτονόητο!

1. Ζητήστε του συμβουλές: Ο άντρας είναι το ισχυρό φύλο κι έτσι θέλει να του συμπεριφέρεστε. Έχει την ανάγκη από τη φύση του, να γίνεται ο προστάτης για οτιδήποτε πιο αδύναμο και πιο ευάλωτο από εκείνον όπως ακριβώς για τη γυναίκα. Ζητήστε του λοιπόν τη συμβουλή του για ένα σημαντικό θέμα, τη βοήθειά του ή κάποιες οδηγίες. Αφενός θα αισθανθεί χρήσιμος και δυνατός και αφετέρου θα τον κάνετε να πιστέψει ότι σας είναι απαραίτητος. Ναι μεν οι άντρες αγαπούν τις δυναμικές γυναίκες αλλά καμιά φορά δεν βλάπτει να γινόμαστε και λίγο πιο πατροπαράδοτοι.

2. Κολακεύστε τον για τις ικανότητές του στην οδήγηση: Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για έναν άντρα από το να του πεις ότι δεν είναι καλός οδηγός. Ακόμα κι αν γνωρίζει ότι είναι Χάρος και ο φόβος κι ο τρόμος της κάθε ανυποψίαστης γάτας και πινακίδας, μην κάνετε ποτέ το λάθος να του πείτε ότι δεν οδηγάει καλά. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να φορέσετε ζώνη, να κάνετε το σταυρό σας και να του τονίζετε συνεχώς πόσο καλό έλεγχο του... τιμονιού έχει! Αν από την άλλη είναι καλός οδηγός, τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε με τον ενθουσιασμό γιατί σας βλέπουμε σε κανά χαντάκι!

3. Πω πω ένα σώμα: Μπορεί εμείς τα κορίτσια να θεωρούμαστε το ωραίο φύλο, αλλά και οι άντρες δεν πάνε πίσω. Ειδικά με το σώμα και δη με την κοιλίτσα τους, έχουν πολύ μεγάλο κόλλημα. Αν λοιπόν o καλός σας, έχει ένα κορμί φιδίσιο με κοιλιακούς και σμιλεμένα μπράτσα, τότε δεν έχετε παρά να θαυμάζετε το κορμί του και καλά θα κάνετε! Ωστόσο, επειδή το 90% τοου αντρικού πληθυσμού, δεν έχει τις αναλογίες του Νίκου Αναδιώτη, κάντε έναν κόπο να παραβλέψετε τα παχάκια του και επικεντρωθείτε στα δυνατά του σημεία, αν έχει! Αν πάλι δεν έχει, πείτε του ψέματα... Δεν θα το καταλάβει!

4. Θα έπρεπε να έχεις γίνει barman: Όπως συμβαίνει με την οδήγηση, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τα θέμα του ποτού! Αν λοιπόν είστε έξω και του ζητήσετε να σας προτείνει ένα ποτό, ακόμα καλύτερα αν του περιγράψετε και πως το θέλετε, είναι ικανός να ανοίξει εγκυκλοπαίδεια προκειμένου να βρει το κατάλληλο και να σας ικανοποιήσει! Γενικότερα, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να ακούσετε έναν άντρα να παραδέχεται ότι τον πιάνει το ποτό ή ότι δεν έχει ιδέα από αλκοόλ. Επιπλέον, είναι σε θέση ανά πάσα ώρα και στιγμή, να σας αναλύσει γιατί πίνει αυτό το ουίσκι από το άλλο, και ποια ποτά θα πρέπει να αποφεύγετε λόγω κακής ποιότητας. Κάντε ότι τον ακούτε με ενδιαφέρον!

5. Eίσαι τόσο αστείος: Οι άντρες, μπορεί να ακουστεί κλισέ αλλά ισχύει, κρύβουν μέσα τους ένα μικρό παιδί. Όπως λοιπόν τα παιδιά προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή των μεγάλων, έτσι και τα αρσενικά προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή των θηλυκών με το χιούμορ! Δεν υπάρχει μεγαλύτερο προτέρημα από έναν άντρα, με ποιοτική αίσθηση του χιούμορ, που κάνει τη γυναίκα να γελάει με την ψυχή της. Mη διστάσετε λοιπόν να του το πείτε και να τονίσετε πόσο καλά περνάτε μαζί του και πόσο σας αρέσουν τα σχόλιά του. Τώρα αν δεν διαθέτει καθόλου χιούμορ, τότε απορούμε τι κάνετε μαζί του. Γιατί άνθρωπος που δεν μπορεί να κάνει οποιοδήποτε χιουμοριστικό σχόλιο, μάλλον στερείται νοημοσύνης...http://www.queen.gr/






via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%83%CE%B5%CE%BE-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

Ο συνταξιούχος της ΕΡΤ Γιάννης Κριτσαντώνης θυμίζει ...πολλά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.



Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:



«Αγαπητέ Σίμο,



Μετά από 47 χρόνια καριέρας στο δημοσιογραφικό επάγγελμα, (ελληνικές εφημερίδες, Γερμανική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση και ΕΡΤ τα τελευταία 15 χρόνια πριν συνταξιοδοτηθώ- χωρίς ποτέ να στρατευτώ σε οποιοδήποτε κόμμα όπως εσύ -, επίτρεψέ μου να... εξοργιστώ με...


την «ξαφνική» ανακοίνωσή (σου;) περί κλεισίματος της ΕΡΤ.



Πολύ δε περισσότερο να εξοργιστώ με φράσεις ή λέξεις που χρησιμοποίησες (ή σε έβαλαν απλώς να διαβάσεις;) περί σπατάλης, διαφάνειας, χαμηλής τηλεθέασης, εξωτερικών μεταδόσεων, εξωτερικών παραγωγών, διαφανείς διαδικασίες προσλήψεων, επιτυχημένων δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρώπης και άλλα τέτοια προπαγανδιστικά, που, είμαι σίγουρος ούτε εσύ ο ίδιος τα πιστεύεις, αλλά και αν ακόμα τα πίστευες, ίσως να γνώριζες καλά και το αντικείμενο της Τηλεόρασης.



Αλήθεια, αγαπητέ Σίμο, πού έμαθες τηλεόραση όταν προσελήφθης στην ΕΡΤ (ελέω πατρός-άλλος άνθρωπος όμως αυτός που ήξερε τουλάχιστον να σέβεται και να ζητάει έγγραφη συγνώμη από τους δημοσιογράφους όταν αργούσε στα ραντεβού του...) και σήμερα μιλάς για «διαφανείς διαδικασίες προσλήψεων»; Μη μου πεις στο 15θήμερο σεμινάριο στη Γερμανία, το οποίο θα σου θυμίσω πιο κάτω;



Πού έμαθες, τι σημαίνουν εξωτερικές μεταδόσεις (όχι αυτές που κάθεσαι και περιμένεις μια δήλωση έξω από... το Μαξίμου) αλλά τις άλλες των συναυλιών π.χ. στο Ηρώδειο ή την Επίδαυρο ή οπουδήποτε αλλού, που χρειάζονται έμπειροι τεχνικοί, σκηνοθέτες και εικονολήπτες (όχι «τρία άτομα», όπως λες, που χρησιμοποιούν βέβαια τα ιδιωτικά τουρκοκάναλα και βλέπουμε το ποιοτικό αποτέλεσμα της εξωτερικής μετάδοσης από ένα μονοκάμερο «βανάκι»;



Ξέχασες, αγαπητέ Σίμο, τι μας μάθαιναν για τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, του Βερολίνου, στην Deutsche Welleκαι στο Sat1 τότε, ντε, που ήλθες και συ μαζί για ένα δεκαπενθήμερο σεμινάριο με έξοδα του ιδρύματος Friedrich Naumann των Φιλελευθέρων του γερμανικού FDP; Ότι «αν μιλάμε για δημόσια τηλεόραση, στοχεύουμε στην ποιότητα προγράμματος, αλλά και εικόνας και ήχου με το μέγιστο κόστος στον εξοπλισμό και στο έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό»; Το ξέχασες, ε; Μας είπαν κι άλλα περί ανεξάρτητης διοίκησης και ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου με συμμετοχές εργαζομένων, αλλά πού να τα θυμάσαι τώρα αυτά εσύ που ασχολείσαι πια με την εξουσία...



Αλλά πού να ξέρει ο... Στουρνάρας από τηλεόραση. Αυτός, θα μου πεις, είναι ένας απλός λογιστής, που ούτε τη φορολογική μου δήλωση δεν θα έβαζα να συμπληρώσει!



Άλλο:



Ποιος ηλίθιος (υπουργός, προφανώς) σου είπε (και συ το ανακοινώνεις) ότι η «Ραδιοτηλεόραση» δεν έχει αναγνώστες με 1,50 ευρώ τιμή, όταν όλα τα άλλα αντίστοιχα (ο Θεός να τα κάνει) κοστίζουν πάνω από 2 και 3 ευρώ; Δεν μου δίνεις τα νούμερα κυκλοφορίας να σε πιστέψω;



Λες (σ αυτή τη αφελή και συνάμα προβοκατόρικη ανακοίνωσή (σου;): «Την ΕΡΤ πληρώνει ο Ελληνικός λαός με το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ γύρω στα 300 εκατομμύρια το χρόνο». Αυτό το χαράτσι σε πείραξε; Το άλλο του Βενιζελοστουρνάρα –επίσης μέσω ΔΕΗ-που εξαθλίωσε τους Έλληνες, όχι; Και πάρα κάτω λες: «Έχει τη μισή σχεδόν τηλεθέαση απ όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι...» Αυτό ακριβώς όμως σου είπαν οι καθηγητές στη Γερμανία: «Καμία , μα καμία σχέση η ιδιωτική τηλεόραση με την κρατική.



Η μία στοχεύει στην τηλεθέαση με βία και αίμα και η άλλη στη χαμηλή τηλεθέαση με ποιοτικό πρόγραμμα. Και την ποιότητα την πληρώνει το κράτος για να κρατά ψηλά το επίπεδο σκέψης των πολιτών του». Κι αυτό το ξέχασες;



Καλά. Αλλού... θα είχες το νου σου!



Το μόνο που πιστεύω ότι γνωρίζεις καλά είναι ότι με 1.000 εργαζόμενους δημόσια Τηλεόραση με τουλάχιστον 2 κανάλια, ΕΡΑ, περιφερειακούς σταθμούς και συμφωνικές ορχήστρες που παράγουν πολιτισμό, δεν γίνεται. Κάτι άλλο θέλετε να κάνετε εκεί στο Μαξίμου. Κατάλαβα, όμως.



Εμπορικό κανάλι θέλετε τώρα την ΕΡΤ, χωρίς ποιότητα και πολιτισμό. Με εκπομπές σκουπίδια, επαναλήψεις περσινών σίριαλ, Σουλεϊμάν και τέτοια... Δείξε μου μία δημόσια Τηλεόραση στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ που δουλεύει επιτυχημένα με 1000 άτομα. Μία αν τολμάς!



Όσο για τις «υπερωρίες» που λες, οι δημοσιογράφοι, Σίμο, δεν χτυπούν κάρτα. Είναι τρόπος ζωής να κοιμούνται αγκαλιά με την είδηση.



Αρχίζω να πιστεύω (είμαι σίγουρος δηλαδή) ότι την ανακοίνωσή που διάβασες την έγραψε ο Στουρνάρας με την σχιζοφρενή παρέα του από το London School of Economics (και τι δεν θα έδινα να μάθαινα τις βαθμολογίες τους από τις σπουδές τους εκεί...)



Και κάτι τελευταίο, επειδή μίλησες για κακοδιαχείριση τα τελευταία χρόνια, προφανώς πυροβολώντας τα πόδια σου: Ποιος τοποθέτησε τις δυό τελευταίες... «πετυχημένες» διοικήσεις στην ΕΡΤ; Εσύ, ο Βενιζέλος ή ο Κουβέλης; Όποιος και να τις τοποθέτησε, εσύ τις χρεώνεσαι ως πολιτικός προϊστάμενος του «μαγαζιού».



Έτσι δεν είναι;



Διέλυσες λοιπόν με τον πρωθυπουργό σου την ΕΡΤ, όπως ο Στουρνάρας την Εμπορική και τώρα τη χώρα.



Α, κι εκείνο το... εντυπωσιακό επιχείρημα που σου ξέφυγε μιλώντας σε συναδέλφους του ΒΗΜΑ FM ότι «για να γίνει σέρβις στο αυτοκίνητο, πρέπει να είναι σταματημένο», από πού το αντέγραψες; Από τον... Παπαδόπουλο; «Θέτουμε τον ασθενή επί της χειρουργικής κλίνης για να του βάλουμε το γύψο και τον δένουμε για να μην κινείται» (!!)



Εξευτελισμός, αγαπητέ Σίμο, εξευτελισμός. Πήγαινε μόνος σου να παραδώσεις την δημοσιογραφική σου ταυτότητα στους συναδέλφους της ΕΣΗΕΑ, πριν στην ζητήσουν τα πειθαρχικά. Διότι τότε ο εξευτελισμός θα είναι μεγαλύτερος!



Φιλικά



(αλλά όχι πια συναδελφικά)



Γιάννης Κριτσαντώνης.»



Από opinion24.gr



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE




via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Ελικόπτερο με θερμική κάμερα, ΕΚΑΜ, εκπαιδευμένοι σκύλοι και μεγάλος αριθμός αστυνομικών από σχεδόν όλες τις μονάδες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, "χτενίζουν" την περιοχή της Δαμάστας μέχρι το Ελευθεροχώρι και το Μπράλο, για τον εντοπισμό δυο δραπετών των φυλακών Τρικάλων....






Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από χθες το απόγευμα εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, ωστόσο όσο οι ώρες περνούν τόσο λιγοστεύουν και οι ελπίδες για τον εντοπισμό των δύο επικίνδυνων κακοποιών με τα Καλάσνικοφ.


"Χάσαμε πολύτιμο χρόνο...", έλεγε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

"Από τις 14:00 το μεσημέρι, που τους είδαν οι πυροσβέστες, εμείς ενημερωθήκαμε σχεδόν δυο ώρες αργότερα....", είπε μεταξύ άλλων ο έμπειρος αξιωματικός.


Ωστόσο το κλεμμένο λευκό αυτοκίνητο από τη Λιλαία, που βρέθηκε "καμουφλαρισμένο" λίγο πιο πέρα από το σημείο που είχαν βάλει φωτιά οι δυο κακοποιοί, δίνει κάποιες ελπίδες ότι μπορεί να έφυγαν με τα πόδια και να κρύφτηκαν κάπου στη δασική περιοχή της Δαμάστας.


Οι πυροσβέστες που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους δυο Αλβανούς, φέρεται ότι αναγνώρισαν τον καταζητούμενο δραπέτη της φωτογραφίας, που ακούει στο όνομα KOLA και είναι από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς.


Μάλιστα όπως είπαν, είχε αφήσει και μουσάκι....

Αυτό που έκανε τους πυροσβέστες να υποψιαστούν ότι κάτι δεν πάει καλά, ήταν ότι είδαν να προεξέχει από ένα σάκο η κάνη ενός όπλου, ενώ οι δυο Αλβανοί αρνήθηκαν να δώσουν τα ονόματά τους στους πυροσβέστες όταν τα ζήτησαν.


Η αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε όλα τα κομβικά σημεία στην ευρύτερη περιοχή και κάνουν ελέγχους σε ύποπτα αυτοκίνητα. Το ελικόπτερο και οι εκπαιδευμένοι σκύλοι ψάχνουν τη δασική περιοχή, ενώ στο πόδι είναι και οι αστυνομικές διευθύνσεις όμορων νομών (Φωκίδας, Βοιωτίας).

lamiareport




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Από τη Σίβυλλα



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE




via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Επιτέλους και μια αλλαγή που θα ικανοποιήσει τους χρήστες...





Σε μια προσπάθεια να περιορίσει την έκταση των διαφημίσεων στο κοινωνικό της δίκτυο, η Facebook ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να δώσει τέλος στα Sponsored Results, μια μορφή διαφημίσεων που λάνσαρε πέρυσι και η οποία εμφάνιζε διαφημίσεις στους χρήστες κάθε φορά που πραγματοποιούσαν συγκεκριμένες αναζητήσεις σελίδων, εφαρμογών ή τοποθεσιών.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Facebook ο λόγος του τερματισμού είναι ότι οι περισσότεροι διαφημιστές έκαναν χρήση των Sponsored Results για να διαφημίσουν εφαρμογές και παιχνίδια κάτι που μπορούσαν ούτως ή άλλως να το κάνουν με άλλες πιο σχετικές επιλογές τόσο για desktop όσο και για mobile συσκευές.


Ωστόσο με τη νέα λειτουργία αναζήτησης του Facebook (Graph Search) το πιθανότερο είναι ότι δε θα αργήσουμε να δούμε στο κοινωνικό δίκτυο κάποια άλλη εναλλακτική μορφή διαφημίσεων.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91



Χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας ανταποκρίνονται καθημερινά στο κάλεσμα των εργαζομένων της ΕΡΤ και "πλημμυρίζουν" το προαύλιο του ραδιομεγάρου.




Νέοι, ηλικιωμένοι, οικογένειες με μωρά σε καρότσια και χιλιάδες απλοί πολίτες, κάθε ηλικίας βρίσκονται καθημερινά στο προαύλιο της ΕΡΤ, ως ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους άλλα και διαμαρτυρίας για το “μαύρο”που είδαν ξαφνικά στις οθόνες τους.


Το πρωί αρκετά πιτσιρίκια είπαν με το δικό τους τρόπο “όχι στο κλείσιμο της ΕΡΤ”, χορεύοντας και τραγουδώντας στην είσοδο του κτιρίου.


Δείτε το βίντεο




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91










perierga.gr - Αυτός είναι ομεγαλύτερος δρόμος του κόσμου!

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος δρόμος του κόσμου!



perierga.gr - Αυτός είναι ομεγαλύτερος δρόμος του κόσμου! Αν είστε οπαδός του ανοικτού δρόμου, αυτό το ταξίδι με αυτοκίνητο σίγουρα δεν έχει… τελειωμό. Και μιλάμε για μια μοναδική εμπειρία οδήγησης στον μεγαλύτερο δρόμο του κόσμου, μήκους 47.958 χιλιομέτρων, μέσω 18 χωρών – από την παγωμένη Αλάσκα του Βορρά μέχρι το νοτιότερο σημείο της Αργεντινής, αν έχετε το κουράγιο, βέβαια! Ο εθνικός δρόμος Pan-American Highway είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο, προσφέροντας στον ταξιδιώτη τη μοναδική εμπειρία της εναλλαγής κλίματος και φυσικού τοπίου, από ομιχλώδη βουνά και άνυδρες ερήμους μέχρι κατάφυτες ζούγκλες και ανθισμένα λιβάδια.





perierga.gr - Αυτός είναι ομεγαλύτερος δρόμος του κόσμου! perierga.gr - Αυτός είναι ομεγαλύτερος δρόμος του κόσμου! Ένα ταξίδι μια αληθινή περιπέτεια από μόνο του, αρκετά επικίνδυνο και τολμηρό, τουλάχιστον σε ορισμένα σημεία του, καθώς η διάβαση δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση, ενώ άγρια ζώα, ερπετά και πυκνή ζούγκλα είναι στο πρόγραμμα. Απόλυτη περιπέτεια ή απλώς… οδική τρέλα, όπως κι αν χαρακτηρίσετε την εν λόγω διαδρομή, οι εικόνες ξεπερνούν κάθε φαντασία και στην περίπτωση αυτή το τέλος του ταξιδιού είναι που έχει σημασία και όχι ο προορισμός! Για την ιστορία οι χώρες που θα διασχίσει κάποιος είναι οι εξής: Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κολούμπια, Κόστα Ρίκα, Εκουαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Γουιάνα, Ονδούρα, Μεξικό, Νικαράγουα, Παναμάς, Περού, Σουρινάμ, Ηνωμένες Πολιτείες και Βενεζουέλα.http://perierga.gr/











perierga.gr - Αυτός είναι ομεγαλύτερος δρόμος του κόσμου!

perierga.gr - Αυτός είναι ομεγαλύτερος δρόμος του κόσμου!



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Στην φυλακή είναι απο προχθές η εστεμμένη σε διαγωνισμό ομορφιάς της Βουλγαρίας η οποία συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στην Γλυφάδα...




Δείτε φωτογραφίες της γυναίκας την οποία ονόμαζαν «ταραντούλα της πρέζας» ΕΔΩ





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Φαίνεται ότι οι εγκάθετοι της κυβέρνησης και οι ποικίλοι καθεστωτικοί προβοκάτορες έχουν έρθει σε μεγάλη απελπισία. Ανασύρουν τα μπαγιάτικα κλισέ της μαύρης προπαγάνδας από τα υπόγεια του Χίτλερ και της χούντας: Φυλάσσονται αεροστεγώς από τις ποικίλες μυστικές υπηρεσίες (ντόπιες και ξένες).

Ο Χίτλερ κατέστρεφε, δολοφονούσε, έκαιγε στους φούρνους ανθρώπους, αιματοκύλισε τον κόσμο, για να …σώσει τον κόσμο από τα «άρρωστα» κύτταρα, τους «σάπιους» πολιτικούς, τους «διεφθαρμένους» συνδικαλιστές και...


φυσικά από τον …κομμουνισμό!



Η χούντα των συνταγματαρχών άνοιγε στρατόπεδα εξόριστων, φυλάκιζε και «φούσκωνε» τις φυλακές, έβαλε την ελληνική κοινωνία στο ΓΥΨΟ για να …σώσει κι αυτή την Ελλάδα από τα «διεφθαρμένα» κόμματα και «συνδικάτα» ΚΑΙ φυσικά από τους …κομμουνιστές!



Τα ίδια αναπαράγουν κάποιοι εγκάθετοι της κυβέρνησης και σήμερα. Τα «κυκλοφορούν» οι ποικίλοι προβοκάτορες και με «ορθόδοξο» μανδύα!!!



Φωτιστείτε. Ξέρετε ποιοι έκλεισαν την ΕΡΤ και ΦΙΜΩΣΑΝ τα ΜΜΕ;



Οι κομματικές συμμορίες των συνδικαλιστών!!!!



Και πίσω απ’ όλα αυτά ξέρετε ποιος βρίσκεται; Ο ΣΥΡΙΖΑ!!!



Εδώ ο «κομμουνιστικός κίνδυνος» καταγράφεται στο ΣΥΡΙΖΑ!!!



Τέτοια τρικυμία στα κρανία (αλλά και κουτοπόνηρη δολιότητα), των «εγκάθετων» και αφηνισμένων προβοκατόρων…



ΔΕΝ είναι ο Σαμαράς που μας αλυσοδένει με στρατιωτικούς νόμους, με πραξικοπηματικά νομοθετήματα και πράξεις ΦΙΜΩΣΗΣ και κατάργησης των πάντων και της ΕΡΤ, δεν είναι η δωσίλογη κυβέρνηση του 4ου Ράιχ που ισοπεδώνει συθέμελα την ελληνική κοινωνία και ρίχνει στον καιάδα τον ελληνικό λαό, με την αγριότητα του θηρίου, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (που δεν κυβέρνησε ΠΟΤΕ) και οι διεφθαρμένοι συνδικαλιστές που κάνουν ό,τι μπορούν για να βάλουν φράγματα στη λαϊκή ΟΡΓΗ…



Τα δεκανίκια των κατοχικών κυβερνήσεων και του Σαμαρά (τα σωσίβιά τους) είναι αυτοί που μας φιμώνουν και ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ρίχνοντας στα τάρταρα τον ελληνικό λαό!!!!



Ο Σαμαράς μας εντοιχίζει στο ΓΥΨΟ για να μας …σώσει από τα υποστυλώματα (σωτήρες) του καθεστώτος….



ΤΕΤΟΙΑ αναστροφή της πραγματικότητας και ΤΟΣΟ διεστραμμένες, χοντροκομμένες γελοιότητες και αηδίες ξεστομίζουν οι «εγκάθετοι» του νέου φασισμού, όπως το ιστολόγιο που ανέσυρε τα ίδια ακριβώς κλισέ της γκεμπελικής προπαγάνδας:




Και το κυκλοφόρησαν και κάποιοι «ορθόδοξοι» που εγκατέλειψαν πλέον κάθε πρόσχημα και μεταμφίεση…



Όπως επισημάναμε και στο άρθρο μας, ΕΔΩ:




«Ο πανικός των προβοκατόρων μισθοφόρων της Ρηγίλλης είναι τόσο μεγάλος που δεν κρατάνε πλέον ούτε τα προσχήματα….

Να δούμε τι θα κατασκευάσουν ακόμα οι αχρείοι…»



Από resaltomag



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Βλέποντας ότι ούτε το κλείσιμο της ΕΡΤ λειτούργησε όπως θα ήθελε, προστιθέμενο και αυτό στη μεγάλη λίστα θεμάτων που πάλεψε σκληρά να εξελιχθούν προς το Α, αλλά όλα πήγαιναν μονίμως στο Ω, ο Σα(χλα)μαράς πανικοβλήθηκε. Δεν μπορεί να αντέξει ότι το χρέος αυξάνεται αντί να μειώνεται, ότι τα δημόσια έσοδα μειώνονται αντί να αυξάνονται, ότι οι χρεοκοπημένες τράπεζες παραμένουν χρεοκοπημένες, ότι η Gazprom αποσύρθηκε από τη ΔΕΠΑ, ότι η ανεργία πλησιάζει το 30% και, στο τέλος, ήρθε το κλείσιμο της ΕΡΤ να γίνει παγκόσμιο πρώτο θέμα αντί να "εισπράξει" μόνο συγχαρητήρια.



Πανικοβλήθηκε λοιπόν ο Σα(χλα)μαράς και έβαλε μπροστά την παλιά δοκιμασμένη συνταγή της Δεξιάς, την προβοκάτσια. Μέσο γι' αυτήν, το παλιό γνώριμο σε αυτόν το ρόλο μπλογκ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, πρόθυμο πάντα στην εξυπηρέτηση ακόμα και τον πιο βρόμικων...


στόχων του Σα(χλα)μαρά και της ΝΔ.



Χθες έγραψε ότι στην ΕΡΤ κάποιοι κάνουν πλιάτσικο και παίρνουν ό,τι μπορεί να μεταφερθεί εκτός του κτιρίου. Προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να "στρώσει το χαλί" στον εισαγγελέα, ώστε αυτός να επέμβει με τη "βοήθεια" της αστυνομίας και με τη δικαιολογία ότι "παρατηρείται καταστροφή δημόσιας περιουσίας". Παράλληλα, έγραψε ότι ο Τσίπρας θέλει να κάνει την ΕΡΤ πλατεία Ταξίμ.



Έπρεπε η ΝΔ να βρει οπωσδήποτε κάτι για να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που δημιουργήθηκε για αυτήν διεθνώς. Τώρα μάλιστα που τα σπίτια του κόσμου που δήθεν θα έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα παίρνει με τους φόρους και τα χαράτσια ο ίδιος ο Σα(χλα)μαράς.



Πριν χρόνια και σε άλλες χώρες, οι προβοκάτσιες της Δεξιάς είχαν δεκάδες νεκρούς. Η Δεξιά, προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς της, δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα απολύτως να σκοτώνει αθώους ανθρώπους. Και μετά να χρεώνει αυτές τις ενέργειες και τις δολοφονίες στον εχθρό της, που συνήθως, αν όχι πάντοτε, ήταν η Αριστερά.



Δεν θέλω να σκεφτώ τα σχέδια που απεργάζονται ο ακροδεξιός Σα(χλα)μαράς και η "Ομάδα Αλήθειας" του Γ. Μουρούτη στα υπόγεια της Συγγρού. Οι μέχρι σήμερα "επιδόσεις" τους μόνο ανησυχία προκαλούν, ιδίως όταν σκέφτεσαι το ακροδεξιό και ανύπαρκτο ήθος τους.



Από swell



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE











«Φίλτρο» κατά της… μέθης

Νανοκάψουλες ενζύμων μειώνουν τα επίπεδα του αλκοόλ στο αίμα


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιαςδημιούργησαν ένα «μαγικό» φίλτρο το οποίο με τη βοήθεια ενζύμων που μεταβολίζουν το αλκοόλ οδηγεί στη… νηφαλιότητα μετά την κατανάλωση ακόμη και μεγάλων ποσοτήτων του. Όπως εξηγούν οι ειδικοί με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Nature Nanotechnology», χορηγώντας ενέσιμα τις «θαυματουργές» νανοκάψουλες δύο ενζύμων σε μεθυσμένα ποντίκια κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά τα επίπεδα του αλκοόλ στο αίμα των τρωκτικών. Τα ποντίκια - party animal που έλαβαν την ένεση των ενζύμων... ξενέρωσαν πολύ πιο γρήγορα από άλλα τα οποία δεν έλαβαν τη θεραπεία.

Οι νανοκάψουλες ενζύμων που χρησιμοποίησαν οι ειδικοί

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν και τα πρώτα ευρήματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, η θεραπεία βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο και θα χρειαστεί αρκετά χρόνια δοκιμών προτού φτάσει στον άνθρωπο. Εκτιμούν παρόλα αυτά ότι τα αποτελέσματα της μελέτης θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια νέα γενιά φαρμάκων που θα δρουν ως «αντίδοτο» στη δράση του αλκοόλ στον οργανισμό. Μελλοντικά, όπως αναφέρουν, η συγκεκριμένη προσέγγιση δεν αποκλείεται να λάβει τη μορφή χαπιού.

Κοκτέιλ… νηφαλιότητας

Η θεραπεία αποτελείται από έναν συνδυασμό δύο ενζύμων. Το ένα από αυτά είναι η οξειδάση η οποία όμως όταν καταλύεται παράγει ένα εν δυνάμει βλαβερό υποπροϊόν, το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Για τον λόγο αυτό στις νανοκάψουλες περιέχεται και ένα δεύτερο ένζυμο το οποίο διασπά το υπεροξείδιο του υδρογόνου.

«Είναι σχεδόν σαν να έχει κάποιος εκατομμύρια ηπατικά κύτταρα στο στομάχι και στο έντερο βοηθώντας τον οργανισμό να μεταβολίσει το αλκοόλ» εξηγεί χαρακτηριστικά ο δρ Γιουνφένγκ Λου, χημικός και βιομοριακός μηχανικός από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες.http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7

ΤΩΡΑ κατασκευάζουν και επεξεργάζονται διάφορα προβοκατόρικα σενάρια για τη διάσωση των αφεντικών τους: αυθεντικοί μισθοφόροι της δωσίλογης κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά και ηλίθιοι (κάθε προβοκάτορας υπάλληλος είναι και έμμισθος βλάκας)…

Αφού τα ποικίλα «επιχειρήματα» για την πραξικοπηματική κατάργηση της ΕΡΤ

δεν πιάσανε (και οι πέτρες ξεσηκώθηκαν γι’ αυτή τη δικτατορική αυθάδεια του Σαμαρά), ΤΩΡΑ ρίχνουν άλλο προβοκατόρικο δόλωμα στην πολιτική αγορά:...



«Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση για να παραγραφούν τα αδικήματα του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου!».



ΠΗΓΗ: Το γνωστό φερέφωνο της Ρηγίλλης:




ΟΛΟΙ προσπαθούν να ξεπλυθούν με την πασοκική ελονοσία του δωσιλογισμού του ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου: Τα κλασσικά τεχνάσματα απάτης που τα έκανε επιστήμη ο «αρχάγγελος» της «Κάθαρσης», ο Μητσοτάκης…



ΕΔΩ το ίδιο το ΠΑΣΟΚ (ιδιαίτερα η μοχθηρή δωσίλογη γκριμάτσα του, ο Βενιζέλος) στηρίζει το φασίστα καταστροφέα της ελληνικής κοινωνίας, το στυγερό δολοφόνο-πρωθυπουργό του ελληνικού λαού, και αυτά τα αξιοθρήνητα «πρακτοράκια» μιλάνε για σχέδια γκρεμίσματος της κυβέρνησης με στόχο την παραγραφή των εγκλημάτων του πασοκικού δωσιλογισμού…



ΕΔΩ ο εκλεκτός τους, ο Σαμαράς προχωράει από πραξικόπημα σε πραξικόπημα, από στρατιωτικό νόμο σε στρατιωτικό νόμο, από γδάρσιμο του ελληνικού λαού σε μεγαλύτερο γδάρσιμο, από ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε νέα ξεπουλήματα, εκτελώντας σαν πειθήνιος δούλος τις εντολές του 4ου Ράιχ, και οι αρουραίοι προπαγανδιστές του ξερνούν σεναριογραφικές κατασκευές για να σώσουν τον ίδιο από την κρεμάλα: Διότι ΟΛΟΙ και ιδιαίτερα οι κατοχικοί πρωθυπουργοί πρέπει να δικαστούν για «εσχάτη προδοσία» και υπέρμετρο δωσιλογισμό…



ΕΔΩ το σύνολο του ελληνικού λαού βογκά, συσσωρεύει ΟΡΓΗ, αναζητά τη σπίθα της ανάφλεξης, που τα «αντιπολιτευτικά» εξαρτήματα κάνουν ό,τι μπορούν να μην υπάρξει (ό,τι μπορούν για να σώσουν το Σαμαρά) και τα «παπαγαλάκια» του κατοχικού καθεστώτος μιλάνε για σενάρια που θέλουν «να ρίξουν» την κυβέρνηση!!!



Αν υπάρχουν τέτοια σενάρια πρόωρων εκλογών για παραγραφές αδικημάτων, ΤΟΤΕ μέσα στο παιχνίδι βρίσκεται και ο ίδιος ο Σαμαράς: «Κόρακος κοράκου μάτι δεν βγάζει».



ΟΛΟΙ τους μέσα στον ίδιο βούρκο των ακαθαρσιών είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό. Δωσίλογοι εκτελεστές των εντολών των μαφιόζων του χρήματος είναι. Υπάλληλοι των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων) είναι, με πλούσιες χορηγίες, μισθούς και επιμίσθια…



Ας μην δουλεύουμε τον κόσμο…



Αλλά ο πανικός των προβοκατόρων μισθοφόρων της Ρηγίλλης είναι τόσο μεγάλος που δεν κρατάνε πλέον ούτε τα προσχήματα….



Δεν είναι σε θέση να αντιληφτούν ότι ο κόσμος τούς έχει πάρει χαμπάρι και γελάει και οργίζεται μαζί τους…



Να δούμε τι θα κατασκευάσουν ακόμα οι αχρείοι…



Από resaltomag, μοντάζ Γρέκι



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Η υπέρυθρη φωτοσύνθεση μπορεί να είναι «πηγή ζωής». Για παράδειγμα, στο δορυφόρο του Δία, Ευρώπη. Ο Κουβανός φυσικός Ρολάντο Καρντένας (Cardenas) (The University «Marta Abeu») υποθέρω πως στο βυθό του ωκεανού που βρίσκεται κάτω από τους παγετώνες του δορυφόρου μπορεί να βρίσκονται ζώντες μικροοργανισμοί.






Σύμφωνα με τη θεωρία του επιστήμονα, τα βακτήρια αυτά μπορεί να τρέφονται με υπεριώδες φως.

Ο Καρντενάς θεωρεί πως στον ωκεανό, ο οποίος βρίσκεται κάτω από ένα χοντρό στρώμα πάγου στην Ευρώπη, υπό γιγαντιαία πίεση, από τα έγκατα αναβλύζει καυτό νερό. Εκεί αστραπιαία παγώνει. Η μετάπτωση της θερμοκρασίας μπορεί να αφορά σε μερικές εκατοντάδες βαθμούς Κελσίου. Ταυτόχρονα διαχωρίζονται κβάντα υπεριώδους φωτός.


Η βιολόγος του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας Γιλένα Βορομπιέβα θεωρεί την ιδέα του Καρντενάς πολύ ενδιαφέρουσα:

Θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένας από τους δρόμους της πιθανής εμφάνισης της ζωής και σύνθετων βιολογικών συστημάτων στους πλανήτες. Οι παγωμένοι δορυφόροι του Διός διαφέρουν ουσιαστικά από τη Γη, ακόμη και από τον Άρη και θα πρέπει να έχουν τη δική τους ιδιομορφία.


Η άποψη του επιστημονικού συνεργάτη του Ινστιτούτου Μικροβιολογίας «Βινογκράντσκι» Ζορίττο Ναμσαράγιεβ είναι:

Αναφορικά με την θερμοκρασία του πυρήνα της Ευρώπης, όλα αυτά είναι θεωρίες. Υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα. Εδώ όμως έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα άλλο πρόβλημα. Θα πρέπει να μάθουμε τι είδους χημική σύνθεση έχει ο υγρός ωκεανός κάτω από το στρώμα του πάγου. Χάρη σε ορισμένα μοντέλα υποθέτουμε ότι εκεί το νερό έχει πολύ αλάτι, πράγμα που ουσιαστικά αποκλείει την ανάπτυξη σε αυτό πολλών ομάδων μικροοργανισμών.


Παρόλη την τόλμη της, η υπόθεση του Κουβανού δεν είναι και ιδιαίτερα καινοτόμα. Θεωρίες για την πιθανότητα ύπαρξης ζωής στα διαστημική σώματα υπάρχουν πολλές. Η πλειοψηφία τους όμως θεμελιώνεται σε ανακαλύψεις, τις οποίες κάνουν οι επιστήμονες στη Γη. Θεωρητικά παρόμοιες διαδικασίες μπορούν να λαμβάνουν χώρα και στην Ευρώπη, συνεχίζει ο επιστήμονας:

Τα τελευταία χρόνια η αστροβιολογία έχει διανύσει μεγάλη απόσταση. Σήμερα οι βιολόγοι τείνουν να θεωρήσουν πως η ζωή έχει οικουμενική διάσταση και δεν περιορίζεται στον πλανήτη Γη. Δεν μπορούμε όμως να πούμε τίποτα για τη μορφή της, αν είναι ενεργή ή αν είναι παγωμένη.


Οι υποθέσεις για τη ζωή στην Ευρώπη θα μπορούν να θεωρηθούν ακριβείς μόνο όταν επισκεφτούν το δορυφόρο διαστημικά σκάφη και πάρουν δείγματα του νερού κάτω από τους παγετώνες. Είναι αλήθεια ότι είναι αδύνατο να φτάσουν μέχρι εκεί, στο βαθμό που το πάχος του πάγου φτάνει τα εκατοντάδες μέτρα. Ο διαπλανητικός σταθμός θα βρεθεί στην Ευρώπη, κατά πάσα πιθανότητα, όχι νωρίτερα από το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Έχοντας μεγάλη εμπειρία κατασκευής σκαφών με δυνατότητες προσγείωσης, ένα τέτοιο θα μπορούσε να κατασκευάσει και η Ρωσία.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91



Δείτε πως το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να μετατραπεί από υγρό σε στερεό μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα!



Δε θέλει κόπο, θελει τρόπο...


Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο!






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91
Υπο έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην τσιμινιέρα του πλοίου “Νήσος Μύκονος” με 248 επιβαίνοντες, που εκτελεί το δρομολόγιο...

Πειραιάς- Σύρος- Μύκονος- Σάμος.



Το πλοίο βρίσκεται ακινητοποιημένο ανοιχτά της Σάμου, πολύ κοντά στο Καρλόβασι, ενώ στο σημείο βρίσκονται και σκάφη του λιμενικού.



Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα και ο καπετάνιος έδωσε εντολή στους επιβαίνοντες να συγκεντρωθούν στο σαλόνι και να φορέσουν τα σωσίβιά τους.



Οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και αυτή την ώρα γίνεται η μετεπιβίβασή τους με λέμβους στο επιβατηγό Παναγία Θεοτόκος που έσπευσε στο σημείο. Πέντε απο τους επιβάτες παρουσίασαν ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από γιατρούς συνεπιβάτες τους.

newsit.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Και ελληνικής καταγωγής μάλιστα!




Η όμορφη μαμά πλέον, αφού έφερε στον κόσμο το αγοράκι της, μοιράστηκε τα νέα της με τους θαυμαστές της μέσω της ιστοσελίδας της, δημοσίευσε τις πρώτες στιγμές της με τον γιο της στο instagram κι έκανε την εξής αποκάλυψη!


Δείτε ποια είναι ΕΔΩ...





via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE










Αντικαταθλιπτικά φάρμακα επιδρούν στις... πέρκες

Φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης συσσωρεύονται στα ποτάμια σε συγκεντρώσεις τέτοιες που μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά άγριων ψαριών του γλυκού νερού. Αυτό ανακάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστήμιου του Ούμεο στη Σουηδία σύμφωνα με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Science».

Αγχολυτικά… ποτάμια

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι σημαντικές ποσότητες ενός φαρμάκου της κατηγορίας των βενζοδιαζεπινών που ονομάζεται οξαζεπάμη και χορηγείται ευρέως για την αντιμετώπιση του άγχους, καταλήγουν στα ποτάμια μέσω των υπονόμων. Οι συγκεντρώσεις της ουσίας που εντοπίζονται στα ποτάμια είναι μικρές ώστε να θεωρούνται επικίνδυνες για τον άνθρωπο, ωστόσο η νέα μελέτη δείχνει ότι μπορούν να επηρεάσουν τα ψάρια. Οι βενζοδιαζεπίνες όπως το Valium αποτελούν μια άκρως «δημοφιλή» κατηγορία φαρμάκων. Μπορούν να εκκριθούν άθικτες από το σώμα, να παραμείνουν στο νερό των λυμάτων και να περάσουν στα ποτάμια.

Τώρα η νέα μελέτη έδειξε ότι σχετικά χαμηλές συγκεντρώσεις βενζοδιαζεπινών όπως αυτές που εντοπίζονται στα ποτάμια της Ευρώπης μπορούν να επιδράσουν σημαντικά στη συμπεριφορά της ευρωπαϊκής πέρκας.

Ακοινώνητες πέρκες

Συγκεκριμένα οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι πέρκες που εκτέθηκαν σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα οξαζεπάμης – συγκεκριμένα 2 μέρη ανά δισεκατομμύριο (ppb) – ήταν λιγότερο κοινωνικές, περισσότερο τολμηρές και έτρωγαν ταχύτερα σε σύγκριση με πέρκες που δεν είχαν εκτεθεί στο φάρμακο.

Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες που βρίσκονται πίσω από τη νέα μελέτη, αυτές οι λεπτές αλλαγές στη συμπεριφορά των ψαριών οι οποίες παρατηρούνται ακόμη και σε συνθήκες εργαστηρίου μαρτυρούν πως η ζωή στο γλυκό νερό μπορεί να έχει επηρεαστεί σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από ό,τι πιστεύαμε εξαιτίας αυτής της «κρυμμένης» περιβαλλοντικής ρύπανσης. Υπογραμμίζουν ότι τα νέα στοιχεία δείχνουν πως πρέπει να υπάρξουν κινήσεις για τη διάσπαση των χημικών ουσιών προτού αυτές εκλυθούν στο νερό των λυμάτων.

Ανάγκη για καλύτερες μονάδες διαχείρισης αποβλήτων

«Η λύση στο πρόβλημα δεν είναι βέβαια να σταματήσουν να λαμβάνουν φάρμακα τα άτομα με πρόβλημα αλλά να αναπτύξουμε μονάδες διαχείρισης των

αποβλήτων οι οποίες θα μπορούν να ‘συλλάβουν’ τα επικίνδυνα φάρμακα» ανέφερε ο Γέρκερ Φικ από το Πανεπιστήμιο της Ούμεο που συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα. Ο ερευνητής προσέθεσε ότι «τα φάρμακα αυτά δεν είναι τοξικά ή βλαβερά σε μικρές δόσεις και χρησιμοποιούνται στους ανθρώπους για θεραπευτικούς σκοπούς. Ετσι δεν έχουν γίνει αναλυτικές μελέτες σχετικά με το τι συμβαίνει όταν περνούν στο νερό». Ανάλυση των υδάτων του ποταμού Fyris στη Σουηδία στον οποίον καταλήγουν λύματα της Ουψάλα, έδειξε συγκέντρωση οξαζεπάμης της τάξεως των 0,58 μικρογραμμαρίων ανά λίτρο. «Οι συγκεντρώσεις αυτές είναι συγκρίσιμες με εκείνες που έχουν καταγραφεί στα νερά άλλων ευρωπαϊκών και αμερικανικών ποταμών» γράφουν οι ερευνητές στο «Science».

21 φάρμακα στο νερό

Η οξαζεπάμη ήταν ένα από 21 φάρμακα που εντόπισαν οι επιστήμονες στο νερό και τα οποία έχουν παρόμοια επίδραση με τη συγκεκριμένη βενζοδιαζεπίνη.

Ο επικεφαλής της μελέτης Τόμας Μπρόντιν ανέφερε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Αμερικανικής Ενωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS) το οποίο λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στη Βοστώνη ότι όταν άγριες πέρκες εκτέθηκαν σε συγκεντρώσεις οξαζεπάμης αντίστοιχες με αυτές του ποταμού Fyris εμφάνισαν λεπτές αλλά διακριτές αλλαγές στη συμπεριφορά τους. «Οι πέρκες που εκτέθηκαν σε οξαζεπάμη έγιναν λιγότερο κοινωνικές. Δεν ήθελαν να βρίσκονται με την υπόλοιπη ομάδα και ορισμένες εξ αυτών έμεναν όσο πιο μακριά μπορούσαν από τα άλλα άτομα της ομάδας». Ο δρ Μπρόντιν τόνισε πως όταν ήταν μόνα τους τα ψάρια που είχαν εκτεθεί σε οξαζεπάμη έδειχναν υπέρμετρο θάρρος. «Αφηναν εύκολα ένα ασφαλές καταφύγιο και έμπαιναν σε άγνωστες, εν δυνάμει επικίνδυνες περιοχές. Στον αντίποδα, ψάρια που δεν είχαν εκτεθεί στο φάρμακο παρέμεναν κρυμμένα στο καταφύγιό τους. Τα εκτεθειμένα στην ουσία ψάρια ήταν πολύ λιγότερο στρεσαρισμένα, δεν έδειχναν φόβο». Ο ερευνητής εξήγησε ότι σε περίπτωση που γύρω από τις πέρκες υπήρχαν θηρευτές η συμπεριφορά αυτή θα μπορούσε να τους στοιχίσει ακόμη και τη ζωή τους.

Γρήγορα… σαγόνια

Παράλληλα οι πέρκες που είχαν εκτεθεί στην οξαζεπάμη έτρωγαν ταχύτερα από τις υπόλοιπες. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανισορροπία του συστήματος καθώς η τροφή για τις πέρκες είναι το ζωοπλαγκτόν. Εάν οι πέρκες είναι πολύ «λαίμαργες» τότε, όπως είναι επόμενο ,θα εμφανιστεί έλλειψη του ζωοπλαγκτόν η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει σε «έκρηξη» των φυκών (το ζωοπλαγκτόν τρώει τα φύκη) επιφέροντας ανισορροπία σε όλο το σύστημα.

Πηγή: tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1




via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Τελικά οι επενδυτές δεν ήρθαν κι ούτε θα έρθουν ποτέ. Η ανάπτυξη παραμένει ευχολόγιο στα χαρτιά. Οι τουρίστες δεν θα βουλιάξουν την χώρα, ούτε οι “μεταρρυθμίσεις” θα αλλάξουν την πορεία. H ανεργία δεν θα πέσει κάτω από το 25%. Τίποτα δεν θα συμβεί, ούτε το χρέος θα αποπληρωθεί, ούτε βέβαια υπάρχει καμία ιστορία επιτυχίας.



Από την στιγμή που έπεσε “μαύρο” στις οθόνες της ΕΡΤ, η κυβέρνηση Σαμαρά, πέρα από το αυταρχικό της πρόσωπο, πέταξε κάθε πρόσχημα στον κάλαθο. Ο πιο γελοίος πρωθυπουργός από το ’74, συγκυβερνά με δυο τελειωμένους, που εύκολα εκβιάζονται, ανήμποροι να διαφωνήσουν, καθώς φοβούνται ότι σε ενδεχόμενο εκλογών δεν θα βρουν ούτε την ψήφο τους. Επιβιώνουν στις...


θέσεις εξουσίας, γιατί ξέρουν πως ξοφλήσανε.



Όπως ο Παπαδόπουλος έβαλε “την χώρα εις τον γύψον”, έτσι και η ακροδεξιά κυβέρνηση κατέβασε τους διακόπτες χωρίς ερώτηση, χωρίς δημόσιο διάλογο, απλά με το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”. Πόνταρε στην αγανάκτηση για την κομματοκρατία στον δημόσιο τομέα, που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν απόλυτα συνειδητά και μεθοδικά. Και βρέθηκαν και κάποιοι που της είπαν και μπράβο.



Τα ιδιωτικά κανάλια πάλι δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα, αντιθέτως αποφάσισαν να απεργήσουν, διευκολύνοντας επικοινωνιακά την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που δια στόματος Κεδίκογλου μας παρουσιάστηκε ως σωτήρας μας από το ανταποδοτικό τέλος, που μάλιστα το βάφτισε “χαράτσι”, παίζοντας ειρωνικά με τα αντανακλαστικά μας.



Φυσικά, τέτοια κίνηση δεν ήταν και κεραυνός εν αιθρία, αφού αυτό το κορπορατικό μόρφωμα έχει δείξει από τι είναι φτιαγμένο αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες ακόμα πιο έντονα. Αυτό που δεν μπορώ ακόμα να συνηθίσω, είναι πως κάποιοι θεωρούν “μάγκα τον Σαμαρά”, “τολμηρή την κυβέρνηση” και “ρεμάλια τους απεργούς” ή “βολεμένους” τους εργαζόμενους. Αυτούς που σε περίπτωση εκλογών πάλι θα τους ψηφίσουν ή μπορεί να τους έχουν εμπιστευτεί μέσα από τις εκλογές των συνδικάτων τους. Αυτή η απύθμενη βλακεία, από που πηγάζει άραγε;



Αν κόπτονται για τις σπατάλες στην ΕΡΤ (επειδή έτσι λέει ο κόσμος), τότε ας ακούσουν τον κόσμο και για τις σπατάλες της Βουλής. Για τις πολυτέλειες που απολαμβάνουν οι βουλευτές, για τα τζάμπα αυτοκίνητα, τις φοροαπαλλαγές, την ασυλία τους, την προκλητική εκμετάλλευση δημοσίου χρήματος.



Αυτοί έχουν οδηγήσει στο να “καεί το μπ⓪υρƍ€λ⓪ η Βουλή“. Ας της βάλουν και λουκέτο μετά. Κι ας συγκυβερνήσουν με την Χρυσή Αυγή, ώστε η ναζιστική πλευρά του νεοφιλελευθερισμού, να έχει στην εξουσία το “the real rhing”. Να κλείσουν και τα σύνορα, να μας πετάξουν από την Ευρώπη κλοτσηδόν και τουλάχιστον να κερδίσουμε χρόνο, αφού δεν φαίνεται πέρα από το μαύρο των τηλεοπτικών δεκτών, κανένα εναλλακτικό χρώμα.






via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE
Σε εξέλιξη πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο “Νήσος Μύκονος” με 248 επιβαίνοντες, που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς- Σύρος- Μύκονος...

Σάμος.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε στο μηχανικό μέρος του πλοίου, πιθανότατα στην τσιμινιέρα.



Το πλοίο αυτή τι στιγμή βρίσκεται ανοικτά της Σάμου, κοντά στο Καρλόβασι.Ο καπετάνιος έδωσε εντολή στους επιβαίνοντες να συγκεντρωθούν στο σαλόνι και να φορέσουν τα σωσίβιά τους.Στο σημείο έχουν σπέυσει σκάφη του λιμενικού και έχει δοθεί σήμα να μεταβούν στο σημείο το επιβατηγό Παναγία Θεοτόκος και ένα φορτηγό πλοίο.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91
Τρία βιντεάκια του κ. Ντινόπουλου με τοποθετήσεις του για την δημόσια τηλεόραση…




Από τη Σίβυλλα

via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Δεν πέρασε ένας μήνας από τη στιγμή που ο Αργύρης Ντινόπουλος διέψευδε πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας - το οποίο επιβεβαιώθηκε- και αφορούσε το κλείσιμο της ΕΡΤ.



Ο βουλευτής της κυβέρνησης χαρακτήριζε «προκλητικό» και ψευδές το δημοσίευμα...



Ακούστε τι είχε πει....




Από pinakio

via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE
Αίσιο τέλος με την εξαφάνιση της 15χρονης Κατερίνας και... η καρδιά των δικών της ανθρώπων "επέστρεψε" στη θέση της.Σύμφωνα με το kozan.gr, η 15χρονη...

είναι καλά στην υγεία της και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης.



Περισσότερες πληροφορίες για το που βρισκόταν όλα αυτό το διάστημα, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.Τα πρώτα στοιχεία λένε ότι το κορίτσι βρέθηκε στην πλατεία Λασσάνη, από άνδρες της Ασφάλειας Κοζάνης.



Το κορίτσι αγνοούνταν από το μεσημέρι της πρώτης Ιουνίου.Οι αστυνομικοί την πλησίασαν διακριτικά και αφού πιστοποίησαν ότι επρόκειτο για εκείνη, τη μετέφεραν στο τμήμα Ασφαλείας, όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή, ενώ εκεί έχουν πάει και συγγενείς της.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Το Καλοκαίρι είναι εδώ και η Μύκονος αναμένεται να τραβήξει και πάλι τα βλέμματα...




Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε τι πάει να πει διασκέδαση...


Δείτε το βίντεο ΕΔΩ...



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Νέο τμήμα του ανθρώπινου σώματος που οι ερευνητές δεν είχαν παρατηρήσει μέχρι σήμερα, εντόπισε ο Ινδικής καταγωγής Βρετανός καθηγητής Harminder Dua.



Ο Harminder, είναι καθηγητής οφθαλμολογίας και οπτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, και εντόπισε το νέο μέλος στον κερατοειδή του ματιού, με μέγεθος μόλις 15 μικρόμετρα και το ονόμασε Dua Layer.

Το Dua Layer είναι ένα από τα έξι γνωστά πλέον στρώματα του κερατοειδούς, του διάφανου χιτώνα του ματιού που λειτουργεί σαν πρόσθιο προστατευτικό κέλυφος μπροστά από το χρωματιστό του μέρος.

«Πρόκειται για μια τεράστια ανακάλυψη που σημαίνει ότι όλα τα εγχειρίδια οφθαλμολογίας θα πρέπει να ξαναγραφτούν» δηλώνει ο Ινδικής καταγωγής Βρετανός καθηγητής.

Η ανακάλυψη του Dua Layer αναμένεται να βοηθήσει στην καλύτερη διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του κερατοειδούς και να συμβάλει σε καλύτερες μεταμοσχεύσεις.


www.star.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A3

1. Το σύνδρομο του ξένου χεριού (Alien Hand Syndrome)



Μερικές φορές αναφέρεται και ως το σύνδρομο του Dr. Strangelove. Ο πάσχων νιώθει ότι το χέρι του έχει "δική του ζωή" και ενεργεί όπως θέλει εκείνο και δεν μπορεί να το ελέγξει



2. Το σύνδρομο Riley-Day



Οι ασθενείς που πάσχουν από το σύνδρομο αυτό δεν μπορούν να νιώσουν πόνο, κάτι που μπορεί να αποδειχτεί ακόμη και μοιραίο σε περιπτώσεις κινδύνων, καθώς ο άνθρωπος δεν νιώθει την ανάγκη να απομακρυνθεί από την πηγή που του προκαλεί πόνο ή τραυματισμό.



3. Το σύνδρομο Cotard's


Ο πάσχων πιστεύει ότι είναι νεκρός παρά τις διαβεβαιώσεις των άλλων περί του αντιθέτου. Ορισμένοι μάλιστα πιστεύουν ότι δεν υπήρξαν ποτέ!



4. Αποτεμνοφιλία (Apotemnophilia)



Το σύνδρομο όπου ο πάσχων επιθυμεί να ακρωτηριάσει κάποιο υγιές μέλος του σώματος του. Αρκετοί από τους πάσχοντες, το κάνουν κιόλας.



5. Σύνδρομο: Η Αλίκη Στη Χώρα Των Θαυμάτων


Οι πάσχοντες αναφέρουν ότι νιώθουν ότι το σώμα τους παραμορφώνεται. Συχνά νιώθουν ότι ορισμένα μέρη του σώματος τους είναι μεγαλύτερα από ότι είναι (π.χ. τα χέρια ή το κεφάλι).



6. Προσωπαγνωσία


Ουσιαστικά ο πάσχων είναι "τυφλός" ως προς τα πρόσωπα. Οι ασθενείς δεν μπορούν να αναγνωρίσουν πρόσωπα ακόμη και των αγαπημένων τους ή ανθρώπων που γνωρίζουν καλά.



7. Το σύνδρομο Capgras



Όσοι πάσχουν πιστεύουν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο δεν είναι εκείνο αλλά κάποιος απατεώνας - με πανομοιότυπη εμφάνιση- που υποκρίνεται ότι είναι το άλλο πρόσωπο.



Πηγή:news.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91