follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!





Κινηματογραφική ταινία αρχίζει να θυμίζει η δολοφονία του άτυχου αστυνομικού προχθές το βράδυ μετά και την ομολογία της 42χρονης γυναίκας, κουνιάδας του άτυχου αστυνομικού.






Ομολόγησε οτι εκείνη βρίσκεται πίσω από την άγρια δολοφονία του. Η 42χρονη που βρίσκοταν στο νοσοκομείο, καθώς έφερε και η ίδια τραύματα από πέτρες, δεν άντεξε κάτω από τα συντριπτικά στοιχεία που είχαν προκύψει σε βάρος της τόσο από την έκθεση του ιατροδικαστή Θεόδωρου Βουγιουκλάκη όσο και από την έρευνα της αστυνομίας.


Η Αστυνομία ωστόσο συνεχίζει την έρευνα εξετάζοντας και τον ρόλο της μητέρας της και πεθεράς του θύματος. Η 42χρονη επικαλέστηκε οικονομικές διαφορές και συναισθηματικούς λόγους που την οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού. Ο αστυνομικός δέχθηκε δύο σφαίρες και πολλαπλά χτυπήματα από πέτρες, κυρίως στο κεφάλι.


Οι αστυνομικοί την Παρασκευή βρήκαν και το πιστόλι που είχε χρησιμοποιήσει η 42χρονη και το είχε πετάξει σε κοντινή απόσταση από το σημείο του εγκλήματος.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Τουρκία:Επέμβαση της Αστυνομίας στο πάρκο Γκεζί Αποφασισμένος να διαλύσει την κατάληψη στο πάρκο Γκεζί εμφανίστηκε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα το απόγευμα του Σαββάτου. Έτσι πριν λίγο...

η αστυνομία διέλυσε την κατάληψη στο πάρκο Γκεζί και εργάτες άρχισαν να το καθαρίζουν. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες.



Την ίδια ώρα, σοβαρά επεισόδια είναι σε εξέλιξη στην πλατεία Ταξίμ, όπου δυνάμεις της αστυνομίας προσπαθούν να αποτρέψουν διαδηλωτές να πλησιάσουν την πλατεία, κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων.



Watch live streaming video from revoltistanbul at livestream.com




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97


Οι κατά τόπους ΔΟΥ έχουν ήδη ξεκινήσει την αποστολή σημειωμάτων σε λογιστήρια επιχειρήσεων για υπαλλήλους με ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης...






Σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων ή τραπεζικών λογαριασμών ακόμα και για οφειλέτες που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση χρεών, προχωρά, σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, η Εφορία.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο μήνα οι ΔΟΥ έχουν αρχίσει να στέλνουν χιλιάδες σημειώματα σε λογιστήρια εταιρειών για υπαλλήλους τους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά έχουν υπαχθεί στις δύο τελευταίες ρυθμίσεις που δίνουν το δικαίωμα στο φορολογούμενο να πληρώσει τα χρέη του έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις.


Σημειώνεται ότι ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων προβλέπει ότι η υπαγωγή στην τελευταία ρύθμιση (αλλά και στις προηγούμενες) εφόσον πρόκειται για χρέος ληξιπρόθεσμο δεν προφυλάσσει τον φορολογούμενο από την κατάσχεση μισθού ή σύνταξης, παρά μόνο όσον αφορά το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91











Έρευνα που μιλάει με αριθμούς: πόσες φορές τη μέρα σκέφτεται το σεξ ο σύντροφός σας



"Οι άντρες είναι γουρούνια, σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους και μας βλέπουν σαν ένα κομμάτι κρέας". Η γνωστή σε όλους γκρίνια για το πόσο ευαίσθητοι και ρομαντικοί είναι οι άντρες έρχεται να επιβεβαιωθεί και από μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία οι άνδρες σκέφτονται το σεξ όχι μία ούτε δύο, αλλά 19 φορές την ημέρα.

Δεν ξέρουμε πόσες φορές κάνουν κάτι μαζί σας κατά τη διάρκεια ολόκληρης της μέρας τους, όμως κυριολεκτικά δε σκέφτονται τίποτα άλλο, εκτός από την άλλη μεγάλη αγάπη τους το φαγητό. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το τι θα φάνε και το τι θα τους μαγειρέψετε το σκέφτονται 18 φορές την ημέρα, σε αντίθεση με όλες εμάς που σκεφτόμαστε πρώτα το φαγητό, μετά το σεξ και μετά τον ύπνο.Μετά από αυτά που διαβάσατε, την επόμενη φορά που θα τον δείτε να χαζεύει ξέρετε πως δεν προβληματίζεται για την οικονομική κρίση, τη δουλειά του και το απογευματινό ματς, αλλού είναι το μυαλό του!http://www.queen.gr/






via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%83%CE%B5%CE%BE-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82


Νεκρή βρέθηκε μία 73χρονη μέσα στο σπίτι της στην Παιανία. Τον 81χρονο σύζυγό της ανακρίνει η αστυνομία.






Μία 73χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή το μεσημέρι της Παρασκευής στη μονοκατοικία όπου διέμενε επι της οδού Κατσιμίχα στην Παιανία.


Τη γυναίκα βρήκαν μέσα στα αίματα οι γείτονες που άκουγαν φωνές. Μόλις μπήκαν μέσα στο σπίτι βρήκαν την 73χρονη νεκρή με τραύματα από μαχαίρι σε όλο της το σώμα.


Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία που άρχισε της αναζητήσεις και το απόγευμα οι αστυνομικοί βρήκαν σε ένα χωράφι με ελιές τον 81 χρόνων συζυγό της ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία φέρεται ως δράστης της δολοφονίας.


Ο ηλικιωμένος άνδρας κρατείται και ανακρίνεται στο ΑΤ Παιανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες το ηλικιωμένο ζευγάρι είχε συχνούς καυγάδες το τελευταίο χρονικό διάστημα.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

"Με απάτησε με μια πιο άσχημη"- Πρόκειται για μια έκφραση που ακούγεται αρκετά συχνά μέσα στις γυναικείες συζητήσεις. Η αλήθεια είναι ότι πράγματι πολλοί άντρες επιλέγουν να απατήσουν την αγαπημένη τους με μια πιο άσχημη. Γιατί να συμβαίνει όμως αυτό; Παρακάτω παρουσιάζουμε 9 λόγους για τους οποίους οι άντρες απατούν την καλή τους με μια πιο άσχημη.



Κατ' αρχήν να αναφέρουμε ότι το να απατήσει ένας άντρας την καλή και το το αντίστροφο δεν είναι και το πιο ηθικό πράγμα στον κόσμο. Παρόλα αυτά παρατηρούμε ότι πλέον αυτή η κατάσταση μόνο σπάνια που δεν είναι. Γενικά οι άντρες είναι πιο επιρρεπείς στο να απατήσουν την καλή τους, ωστόσο αυτό δεν είναι απόλυτο.




9 Λόγοι γιατί σας απάτησε με πιο άσχημη





1. Ο χαρακτήρας του

Ορισμένοι άντρες το έχουν βαθιά μέσα τους. Δεν τους νοιάζει αν αυτή που θα κοιμηθούν είναι άσχημη, όμορφη, έξυπνη, χαζή, ψηλή, κοντή, κ.τ.λ. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να κάνουν την κουτσουκέλα τους. Αν βρίσκεστε σε μια τέτοια κατάσταση, τότε μην πέφτετε στην παγίδα να αναρωτιέστε τι δεν κάνατε σωστά, πού φταίξατε, κ.τ.λ. Το ότι σας απάτησε δεν ευθύνεστε εσείς αλλά ο χαρακτήρας του. Ότι και αν κάνατε, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι οι επιλογές σας στους άντρες έτσι ώστε να μην ξανά μπλέξετε με τέτοιου είδους άντρες.





2. Δεν ήταν μονογαμικός

Ορισμένοι άντρες δεν μπορούν να συμβιβαστούν στην ιδέα ότι έχουν μια σοβαρή σχέση και από εδώ και πέρα πρέπει να είναι μονογαμικοί. Έτσι, αρπάζουν την πρώτη ευκαιρία που θα δουν μπροστά τους, ακόμα και αν αυτή η γυναίκα δεν θεωρείται και τόσο ελκυστική.

3. Δεν είναι πραγματικά ερωτευμένος μαζί σας

Πολλοί άντρες απατούν την καλή τους (είτε με πιο άσχημη είτε με πιο όμορφη δεν παίζει ρόλο), επειδή στην πραγματικότητα δεν είναι ερωτευμένοι. Ένας ερωτευμένος άντρας θα αντισταθεί σε έναν πειρασμό και στις ορμές του γιατί θα θεωρήσει ότι το να απατήσει την καλή του για μια στιγμή "απόλαυσης" απλά δεν αξίζει. Αν ο άντρας όμως δεν είναι πραγματικά ερωτευμένος, τότε απλά δεν τον νοιάζει.



4. Το έκανε ως πράξη εκδίκησης

Σε καμία περίπτωση δεν τον δικαιολογούμε. Εμείς απλά αναφέρουμε ότι ορισμένοι άντρες μπορεί να το κάνουν αυτό ως μια πράξη εκδίκησης επειδή για κάποιο λόγο θεωρούν ότι πληγώθηκαν από την καλή τους. Πρόκειται για μια όχι και τόσο συνηθισμένη κατάσταση, ωστόσο δεν παύει να υπάρχει.



5. Ως αυτοεπιβεβαίωση

Ορισμένοι άντρες απατούν την αγαπημένη τους είτε με μια πιο άσχημη είτε με μια πιο όμορφη επειδή θέλουν να καλύψουν τις ανασφάλειες τους δηλαδή επειδή θέλουν να επιβεβαιωθούν ως "άντρες". Για το λόγο αυτό μόλις βρουν μια "πιο εύκολη" γυναίκα πηγαίνουν μαζί της ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μπορεί να έχουν μια πολύ ανώτερη. Δυστυχώς πολλοί άντρες θεωρούν ότι η επιβεβαίωση έρχεται όχι μόνο από την ποιότητα αλλά και από την ποσότητα. Όταν επιλέξετε τον επόμενο, φροντίστε έτσι ώστε να μην ανήκει σε αυτή την κατηγορία.



6. Είναι μ.λ.κ.ς

Αν ο καλός σας είναι μ.λ.κ.ς (όπου τελείες βάλε α), τότε μην ψάχνετε το πώς και το γιατί. Η απάντηση είναι απλή. Είναι μ.λ.κ.ς. Με τέτοιους άντρες δεν αξίζει να ασχολείστε. Προσέξετε να μην πέσετε στην παγίδα να αναρωτιέστε σε τι φταίξατε διότι απλά δεν το αξίζει. Αντί για αυτό μαζέψτε τα κομμάτια σας, ανασυνταχθείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε και προσπαθήστε να κάνετε νέες γνωριμίες. Δεν είναι όλοι οι άντρες το ίδιο.



7. Ήθελε κάτι διαφορετικό

Πολλοί άντρες απατούν την καλή τους με μια πιο άσχημη ή με όποια βρούνε μπροστά τους, επειδή θέλουν κάτι το διαφορετικό από αυτό που έχουν. Όπως ισχυρίζονται στα φιλαράκια τους, βαριούνται όλο τα ίδια και τα ίδια. Αν τους ρωτήσει κάποιος γιατί απάτησαν την καλή τους με μια πιο άσχημη τότε μια πιθανή απάντηση είναι: "Το κρέας είναι πιο νόστιμο αλλά θέλω να φάω μια φορά και φασολάδα". Βέβαια η πιο βαθιά αιτία είναι ότι πραγματικά δεν έχουν ειλικρινή συναισθήματα για την καλή τους και για αυτό την απατούν.



8. Δεν είναι ευχαριστημένος από το κρεβάτι

Αυτό δεν το λέμε για να δικαιολογήσουμε έναν άντρα, ωστόσο πολλές φορές λειτουργεί ως κίνητρο. Οι άντρες στο κρεβάτι, κατά κανόνα έχουν περισσότερη ανάγκη τη γυναίκα από ότι η γυναίκα τον άντρα. Αν ένας άντρας δεν αισθάνεται ότι περνάει καλά στο κρεβάτι, τότε είναι πιθανόν αυτό να λειτουργήσει ως κίνητρο για να αρχίζει να "παίζει το μάτι του". Βέβαια το γεγονός αυτό πολλές φορές αποτελεί και μια φθηνή δικαιολογία των αντρών.



9. Δεν είναι πραγματικά πιο άσχημη

Πολλές φορές οι γυναίκες που τις έχουν απατήσει θεωρούν ότι η άλλη γυναίκα με την οποία τις απάτησαν είναι πιο άσχημη από τις ίδιες. Αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. Μερικοί άντρες μόλις βρουν κάποια γυναίκα που οι ίδιοι θεωρήσουν ότι είναι πιο όμορφη από την καλή τους, τότε την απατούν. Και σε αυτή την περίπτωση να αναφέρουμε ότι ένας άντρας που θα απατήσει την καλή του (ακόμα και με μια πιο όμορφη γυναίκα) στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ ειλικρινή συναισθήματα αλλά διατηρούσε μια σχέση από συνήθεια.

Για όποιο λόγο και αν σας απάτησε ο καλός σας αυτό που έχετε να κάνετε είναι ένα. "Μην ασχολείστε". Σταματήστε να ψάχνετε τα γιατί και τα πώς και προσπαθήστε να κάνετε μια νέα αρχή. Μάθετε από τα λάθη σας στην επιλογή αντρών και προσπαθήστε να βρείτε έναν πιο ειλικρινή άντρα που νοιάζεται για εσάς πραγματικά. Ή θα στεναχωριέστε με το παρελθόν ή θα βαδίσετε στο μέλλον. Εσείς αποφασίζετε.

dynamikhgynaika.gr



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%A3%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82
Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κρήτη Ισχυρή σεισμική δόνηση 6 Ρίχτερ που έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη σημειώθηκε στις 7:11 το απόγευμα προκαλώντας αναστάτωση...

στους κατοίκους του νησιού.



Σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού σεισμολογικού κέντρου ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ και επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο, 88 χλμ νότια του Πύργου, ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 10 χλμ.



Τα πρώτα λεπτά μετά το σεισμό υπήρξαν μικροπροβλήματα σε ηλεκτρονικές συσκευές και στο διαδίκτυο ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές, σύμφωνα με το flashnews.gr.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού κέντρου έκανε λόγο για 5,5 Ρίχτερ, στη συνέχεια όμως με νεότερη ανακοίνωση το μέγεθος εκτιμήθηκε στα 6 Ρίχτερ



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Τη δωρεά που έκανε στο τμήμα Αρχείου και Μουσείου της ΕΡΤ, των πάνω από χιλίων δίσκων βυνιλίου και cd, με σπάνιες εκτελέσεις έργων κλασσικής μουσικής, ζητά πίσω ο κ. Μανώλης Βραχνάκης από το Ηράκλειο.






Ο κ. Βραχνάκης σε επιστολή του προς τον υπουργό οικονομικών και τον προϊστάμενο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, αναφέρει ότι μετά το θάνατο του Έφορου Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κρήτης Μανώλη Μπορμπουδάκη, τα παιδιά του, Αλέξανδρος και Μαρία, του παραχώρησαν τμήμα της προσωπικής του δισκοθήκης.


Στη συνέχεια ο κ. Βραχνάκης δώρισε το υλικό αυτό στο αρχείο της ΕΡΤ γιατί θεωρούσε ότι ήταν ο μοναδικός δημόσιος φορέας που θα μπορούσε να το αξιοποιήσει και να το ψηφιοποιήσει.


Επειδή όμως, όπως τονίζει, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, φοβάται για την τύχη του αρχείου, ζητά την επιστροφή της δωρεάς στον ίδιο.


Διαβάστε την επιστολή του κ. Μανώλη Βραχνάκη:


Προς Υπουργό οικονομικών, προϊστάμενο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.


Υπουργέ των οικονομικών,


Όσο ακόμα μπορούμε να επικοινωνούμε, γιατί δεν ξέρω αν αύριο μεθαύριο σε τούτη τη χώρα θα υπάρχουν επικοινωνίες όπως τις ξέρουμε, σου στέλνω αυτήν την επιστολή, την οποία και κοινοποιώ στον Ελληνικό λαό, μιας και τον αφορά άμεσα.


Πριν δύο χρόνια μετά από πολύ σκέψη και με την προτροπή της φίλης, δημοσιογράφου στην ΕΡΑ Ηρακλείου, κυρίας Νέλλυς Κατσαμά, ήρθα σε επικοινωνία με το Τμήμα Μουσείο και Αρχείο της ΕΡΤ και συγκεκριμένα με τον κ. Χριστόφορου Μπόκα.


Όχι, δεν ήθελα να ζητήσω κάτι, ήθελα να προσφέρω κάτι. Κάτι που κατά την κρίση μου ήταν σημαντικό και, δεν θα έπρεπε να μείνει στα μπαούλα μου.


Πριν, τά όλο και σκληρότερα οικονομικά μέτρα των μνημονιακών κυβερνήσεων, που και συ συμμετέχεις, με ανάγκαζαν να εκποιήσω τα πάντα για να πληρώνω τα κέρατα, να έμενε αυτό το πολύτιμο υλικό σιρμαγιά και παρακαταθήκη στον ελληνικό λαό.


Έκρινα πως μονάχα ένας δημόσιος φορέας με το κύρος της ΕΡΤ και μια ομάδα ειδικών ανθρώπων σαν αυτούς που εργάζονται στο Τμήμα Αρχείο και Μουσείο, θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν.


Βρέθηκα να έχω στην κατοχή μου, υπουργέ των οικονομικών, μια μεγάλη και ιδιαίτερη μουσική δισκοθήκη, ενός σημαίνοντος πνευματικού Άνδρα της πόλης μας, του Ηρακλείου.


Ο εκλιπών είχε ζήσει αρκετά χρόνια στην Αγία Πετρούπολη, και λάτρης της καλής μουσικής, αναζητούσε και αγόραζε ότι καλύτερο κυκλοφορούσε κείνα τα χρόνια.


Πάνω από χίλιοι δίσκοι βυνιλίου και ακτίνας (κοινώς cd), με σπάνιες εκτελέσεις έργων κλασσικής μουσικής, από ορχήστρες των χωρών του Ανατολικού Μπλοκ, αλλά και από τη δύση, καθώς και συλλογές «ιδιαίτερης» μουσικής της πατρίδας μας.


Επικοινώνησα με τον κύριο Χριστόφορο Μπόκα. Πακέταρα τους δίσκους, πλήρωσα την ACS, και στις 02-02-2011 απέστειλα στην ΕΡΤ τρία δέματα βάρους 75κιλών. (Μιλάω με νούμερα για να καταλαβαινόμαστε).


Το μόνο που ζήτησα, υπουργέ των οικονομικών, ήταν όταν το αρχείο ψηφιοποιηθεί να αντιγράψουν και να μου στείλουν και μένα ένα στικάκι, (ξέρεις, σαν αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά με ονόματα και καταθέσεις ελλήνων φορολογουμένων).


Νάχω μια ανάμνηση του θησαυρού που πέρασε απ΄ τα χέρια μου βρε αδερφέ, αυτό μονάχα!


Υπουργέ των οικονομικών Στουρνάρα,


Επειδή ποτέ δεν είχα εμπιστοσύνη στο πρόσωπο και στις πολιτικές επιλογές σου,


Επειδή φοβάμαι ότι η προσφορά-δωρεά μου θα αποτελέσει περιουσιακό στοιχείο προς εκποίηση από εσένα και τους πολιτικούς προϊσταμένους σου,


Επειδή φοβάμαι για την τύχη και κατάληξη της δωρεάς μου, όχι βέβαια πως οι άνθρωποι της ΕΡΤ δε θα σεβαστούν την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά… ξέρω γω αν σε κάποιο ντου, τα όργανα προστασίας του πολίτη δε τα κάνουν όλα λαμπόγυαλο,


Επειδή ρίξατε μαύρο ακόμα και στο τμήμα Μουσείο και Αρχείο της ΕΡΤ, στερώντας από τους Έλληνες πολίτες την πρόσβαση σε ένα μεγάλο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς τους,


Για όλα τα παραπάνω:


Αίρω την προσφορά-δωρεά μου προς το τμήμα Μουσείο και Αρχείο της ΕΡΤ και σου ζητώ με δικιά σου ευθύνη και έξοδα να συσκευάσεις τα 75 κιλά των δίσκων μου και να μου τα αποστείλεις το συντομότερο δυνατό.


Καταλαβαίνεις, θέλω εγώ να προφυλάξω αυτό που, για μένα και για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, έχει αξία.


Και επειδή, υπουργέ οικονομικών, πολλά περνούν από το μυαλό μου θέλω να ξέρω τι έχεις σκοπό να κάνεις με το Μουσικό σχολείο Ηρακλείου που εδρεύει στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών.


Δώρισα και κεί 670 cd, κλασσικής και όχι μόνο μουσικής. Βλέπεις το κράτος προίκισε το σχολείο με δυο τρεις δίσκους από τους ένδοξους ολυμπιακούς αγώνες του 2004, νάχουν να ακούνε τα παιδιά.


Αν σκοπεύεις να βάλεις και κει λουκέτο, που θεωρώ πιθανό, να πάω από τώρα να σε βγάλω από τον κόπο…


Α, και σε ένα σχολείο, στον Αη Γιάννη Ηρακλείου, Ξηρουδάκη 17, πήγα καμιά 600ριά βιβλία, παλιατζούρες τίποτα σπουδαίο, μυθιστορήματα ελλήνων και ξένων συγγραφέων, ποίηση, θέατρο, δοκίμια, μελέτες, καμιά 150ριά τεύχη του περιοδικού.


Διαβάζω, τεύχη για το θέατρο, τον κινηματογράφο, τις τέχνες, παλιατζούρες λέμε τώρα. Τι να κάνω και για αυτά, πες μου.


Μην νομίσεις πως είμαι κάποιος μεγαλοφοροφυγάς και μου στείλεις τα όργανά σου, μεροκαματιάρης ήμουν πάντα και άνεργος, καμιά φορά και αγρότης, στο νοίκι, δεν έχω τίποτα, ένα ποδήλατο, μια μοτοσικλέτα 14 χρόνων, πολλά βιβλία και άλλα τέτοια ακόμα, και ένα σκυλί τριάμισι κιλά, τη Θοδωρίτσα. Καλώς να ορίσετε…


Περιμένω την απάντησή σου, όπως εσύ με πιέζεις και περιμένεις να πληρώσω τους φόρους μου, (υπέρ τοκογλύφων και άλλων σκοτεινών δυνάμεων-αγορών).


Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν πλήρη στοιχεία που είναι στη διάθεσή σου. Έχω κρατήσει την ίδια λίστα που παρέλαβε η ΕΡΤ, και αυτούς τους δίσκους περιμένω. Τα πλήρη στοιχεία μου είναι παρακάτω…


Μανώλης Βραχνάκης



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91










perierga.gr - Τέχη του δρόμου με... κύβους του Ρούμπικ!

Τοιχογραφία με… κύβους του Ρούμπικ!



perierga.gr - Τέχη του δρόμου με... κύβους του Ρούμπικ! Το Cube Works Studio εδρεύει στο Τορόντο και οι καλλιτέχνες που το αποτελούν ειδικεύονται στην πλέον παράξενη street art στον κόσμο, καθώς πρώτη ύλη της δημιουργίας τους στους δρόμους του κόσμου είναι οι κύβοι του Ρούμπικ. Πιο πρόσφατη δημιουργία τους, μια τεράστια τοιχογραφία στην πόλη Μακάο της Κίνας, όπου η καλλιτεχνική ομάδα χρησιμοποίησε 85.794 κύβους του Ρούμπικ, καλύπτοντας έναν αστικό τοίχο στο κέντρο της πόλης, προκαλώντας την έκπληξη των ντόπιων, και όχι μόνο!



perierga.gr - Τέχη του δρόμου με... κύβους του Ρούμπικ! perierga.gr - Τέχη του δρόμου με... κύβους του Ρούμπικ! Η τοιχογραφία έχει 13 μέτρα ύψος και 200 ​​μέτρα πλάτος και οι καλλιτέχνες του δρόμου χρειάστηκαν αρκετούς μήνες μέχρι να την ολοκληρώσουν. Με μια αίσθηση νοσταλγίας και με έντονες τις αναμνήσεις από τα παιδικά τους χρόνια τα μέλη της δημιουργικής ομάδας από το Τορόντο δημιουργούν κύβο κύβο ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον εντυπωσιακά έργα τέχνης του δρόμου, που αναμένεται να κερδίσει επάξια μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Άδικα;http://perierga.gr







perierga.gr - Τέχη του δρόμου με... κύβους του Ρούμπικ!


















via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Ένας 40χρονος άνδρας συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Βόλο για ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.






Ο 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., γιατί τραυμάτισε με μπουκάλι την εν διαστάσει ομοεθνή σύζυγο του, ηλικίας 37 ετών σε διάφορα σημεία του σώματός της.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91











Η «ψεύτικη» μνήμη του ανοσοποιητικού, όπλο για εμβόλια

Αν ένας αστυνομικός θυμάται λάθος τα πρόσωπα των υπόπτων, τότε υπάρχει πρόβλημα. Σε ό,τι αφορά όμως την «αστυνομική δύναμη» του οργανισμού, το ανοσοποιητικό σύστημα, η λανθασμένη μνήμη μπορεί να αποδειχθεί ένα άκρως ισχυρό «όπλο».

Πώς δρα η «αστυνομική δύναμη» του οργανισμού

Όταν ένα νέο βακτήριο ή ιός εισβάλλει στο σώμα το ανοσοποιητικό σύστημα εξαπολύει επίθεση στέλνοντας λευκά αιμοσφαίρια που ονομάζονται Τ-κύτταρα και τα οποία είναι «κομμένα και ραμμένα» στη μοριακή δομή του εισβολέα. Η μάχη με τον «εχθρό» και η «κατατρόπωσή» του μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες. Οταν τελικώς το ανοσοποιητικό σύστημα στεφθεί τελικώς «νικητής», ορισμένα Τ-κύτταρα μετατρέπονται σε κύτταρα που έχουν μνήμη του εχθρού, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά ο χρόνος που θα χρειαστεί ο οργανισμός για να τον «εξολοθρεύσει» την επόμενη φορά που θα τον συναντήσει.

Η συμβατική θεωρία αναφέρει ότι τα κύτταρα μνήμης δημιουργούνται ως απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος σε έναν εχθρό τη φορά. «Το δόγμα είναι ότι πρέπει ο οργανισμός να εκτεθεί στο μικρόβιο προκειμένου να δημιουργήσει μνήμη εναντίον του» αναφέρει ο Μαρκ Ντέιβις από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στην Καλιφόρνια. Ωστόσο τώρα ο ίδιος και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν ότι δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα, με αποτέλεσμα το δόγμα να… τρίζει συθέμελα.

Η μελέτη

Η ερευνητική ομάδα μελέτησε 26 δείγματα τα οποία έλαβε από το Κέντρο Αίματος του Στάνφορντ. Και τα 26 άτομα στα οποία ανήκαν τα δείγματα δεν είχαν μολυνθεί ποτέ από τον ιό HIV, τον ιό του έρπητα ή τον κυτταρομεγαλοϊό. Παρ’ όλα αυτά, όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, όλα τα δείγματα περιείχαν Τ-κύτταρα «κομμένα και ραμμένα» στα μέτρα αυτών των ιών – το 50% εξ αυτών των κυττάρων ήταν κύτταρα μνήμης.

Πώς λοιπόν δημιουργήθηκε αυτή η ψεύτικη μνήμη; Σύμφωνα με τον δρα Ντέιβις για κάθε Τ-κύτταρο ο εκάστοτε ιός «αποτελεί απλώς μια συλλογή πεπτιδίων. Ετσι διαφορετικοί μικροοργανισμοί πιθανότατα έχουν δομές που μοιάζουν αρκετά ώστε να προκαλούν σύγχυση στα Τ-κύτταρα».

Η δοκιμή με το στέλεχος Η1Ν1

Για να δοκιμάσουν αυτήν την ιδέα οι ειδικοί εμβολίασαν δύο άτομα με το στέλεχος Η1Ν1 του ιού της γρίπης και είδαν ότι το εμβόλιο οδήγησε σε ενεργοποίηση των Τ-κυττάρων και ενάντια σε δύο βακτήρια που έχουν παρόμοια πεπτιδική δομή με το συγκεκριμένο στέλεχος, όπως αναφέρουν σε δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «Immunology».

Το εύρημα αυτό μπορεί να δώσει μια απάντηση στο γιατί ο εμβολιασμός των παιδιών εναντίον της ιλαράς φαίνεται να βελτιώνει τα ποσοστά επιβίωσης από άλλες νόσους. Ανοίγει επίσης τον δρόμο για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων που θα περιέχει μικρόβια με παρόμοια μοριακή δομή – κάτι τέτοιο θα επιτρέψει την ανάπτυξη νέων στρατηγικών εμβολιασμού. «Χρειάζεται να ξεκινήσουμε εξερεύνηση στους μικροοργανισμούς, έναν προς έναν» σημείωσε ο δρ Ντέιβις. Η λογική είναι να βρεθούν «αθώα» παθογόνα τα οποία θα χρησιμοποιούνται για εμβολιασμό καλύπτοντας παράλληλα και τα «επιθετικά».

Η αναπάντεχη διασταυρούμενη δραστικότητα

Η ιδέα της διασταυρούμενης δραστικότητας δεν είναι καινούργια στην ανοσολογία. Ωστόσο φαίνεται ότι από αυτήν μπορούν να προκύψουν νέες, αναπάντεχες σχέσεις. Για παράδειγμα στο πλαίσιο πειράματος η έκθεση δειγμάτων από το Κέντρο Αίματος του Στάνφορντ σε αλληλουχίες πεπτιδίων ορισμένων βακτηρίων του εντέρου και του εδάφους, καθώς σε ένα είδος φυκών του ωκεανού έδειξε ανοσολογική απόκριση στον ιό του AIDS! Ποιος θα περίμενε ότι ο HIV συνδέεται με τα φύκη των ωκεανών; Προφανώς κανένας.http://www.tovima.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Ένα πολύ περίργο σύμπτωμα παρουσίασε Ινδός επιχειρηματίας, ο οποίος λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του.





Ο άτυχος άνδρας είχε στuση για τρεις ολόκληρες εβδομάδες, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του σε νοσοκομείο της Καλκούτας.


Όπως αναφέρει η Sun, o 55χρονος, μετά από επέμβαση 4 ωρών σώθηκε, αλλά η στύση αυτή ήταν και η τελευταία του, καθώς του προκάλεσε ανικανότητα.


Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό Avishek Mukherjee «όταν ο άνδρας ζήτησε ιατρική βοήθεια, ήταν πλέον πολύ αργά».


Ο γιατρός δήλωσε ότι ο 55χρονος έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο μέσα σε έξι ώρες, καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να πεθάνει.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας, πατέρας δύο παιδιών, δεν είχε κάνει χρήση του μπλε χαπιού, αλλά πιθανότατα έπασχε από οξεία μορφή πριαπισμού, που προκαλείται από δυσλειτουργία του νευρικού συστήματος.


Η ασθένεια εμποδίζει το αίμα να φύγει από τους όρxεις, κάτι που συμβαίνει για λίγο κατά τη διάρκεια της στuσης.


«Αν η στuση διαρκεί περισσότερο από μία ώρα, μπορεί να προκληθεί ανικανότητα ή ακόμα και γάγγραινα στους όρxεις» πρόσθεσε ο δρ Mukherjee.


Οι γιατροί τράβηξαν το αίμα από το επίμαχο σημείο και έτσι ο επιχειρηματίας, του οποίου το όνομα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, σώθηκε.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91










Ερποντας προς τον αφανισμό!

Νέα μελέτη των ειδικών της Διεθνούς Ενωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) και της Ζωολογικής Εταιρείας του Λονδίνου (ZSL), αποκαλύπτει ότι περίπου το 1/5 των ερπετών του πλανήτη απειλείται από αφανισμό. Σύμφωνα με δημοσίευση των ερευνητών στο επιστημονικό έντυπο «Biological Conservation» από το συνολικά 19% των συγκεκριμένων ειδών βρίσκεται αντιμέτωπο με την απειλή της εξαφάνισης, το 12% αντιμετωπίζει σοβαρή απειλή, το 41% απειλείται και το 47% έχει χαρακτηρισtεί ως «ευάλωτο».

Τρία από τα είδη που συγκαταλέγονται στη λίστα των σοβαρά απειλούμενων – ανάμεσά τους και η σαύρα Ameiva vittata που είχε εντοπιστεί στη Βολιβία – ενδεχομένως να έχουν ήδη εξαφανιστεί, σημειώνουν οι επιστήμονες. Τα επίπεδα της απειλής που αντιμετωπίζουν τα ερπετά παραμένει ιδιαίτερα υψηλό σε τροπικές περιοχές, κυρίως λόγω της αποψίλωσης των δασών.

Παρεξηγημένα τα ευάλωτα ερπετά
«Τα ερπετά έχουν συνδεθεί με περιβάλλοντα όπου επικρατούν αντίξοες συνθήκες, με αποτέλεσμα να υποθέτουμε ότι επιβιώνουν μια χαρά στον διαρκώς μεταλλασσόμενο κόσμο μας. Ωστόσο, πολλά είδη είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα ως προς τις συνθήκες (κλιματικές και μη) του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν» εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης δρ Μόνικα Μπεμ. Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα διάφορα είδη, κατά τους ειδικούς, δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένος: για παράδειγμα, οι χελώνες του γλυκού νερού αντιμετωπίζουν πολύ υψηλή απειλή, η οποία αντικατοπτρίζει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η βιοποικιλότητα των οικοσυστημάτων του γλυκού νερού του πλανήτη. Περίπου το 30% των ερπετών του γλυκού νερού «φλερτάρει» καθημερινά με την εξαφάνισή του, ποσοστό το οποίο στην περίπτωση της χελώνας σκαρφαλώνει στο 50% καθώς πλήττεται – μεταξύ άλλων - και από το εμπόριο σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Τα πρώτα ερπετά, σύμφωνα με εκτιμήσεις των επιστημόνων, «περπάτησαν» στη Γη πριν από περίπου 300 εκ. χρόνια. Έκτοτε παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην αλυσίδα των οικοσυστημάτων του πλανήτη, τόσο ως θηρευτές όσο και ως θηράματα.

Τα τελευταία ευρήματα των ειδικών κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για τις ολοένα αυξανόμενες απειλές με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπα τα συγκεκριμένα είδη. Κατά τους ερευνητές, τα αποτελέσματα της μελέτης θα μπορούσαν να προσφέρουν μια «πυξίδα» για την αποτελεσματική προστασία όχι μόνο των απειλούμενων θηλαστικών αλλά και των… παρεξηγημένων ερπετών.

Πηγή:tovima.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Ένα ριάλιτι με πρωταγωνιστές μικρά κοριτσάκια ηλικίας από λίγων μηνών έως και 12 ετών, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό στην Αμερική.




Το σόου αυτό αφορά τα κοριτσάκια που παίρνουν μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς ομορφιάς.


Το αρχικό σοκ, έρχεται από για το πώς ντύνονται και βάφονται αυτά τα παιδιά. Στην συνέχεια ο τηλεθεατής μένει άφωνος με την περηφάνια που μιλούν οι μητέρες των παιδιών αυτών για τα μικρομέγαλα κορίτσια τους. Όλα αυτά σίγουρα επηρεάζουν τη ψυχική υγεία των κοριτσιών. Όμως σε αυτούς τους διαγωνισμούς ομορφιάς συμβαίνει κάτι ακόμα πιο σοκαριστικό που θέτει σε κίνδυνο και την υγεία των μικρών αυτών παιδιών. Είναι η αποκάλυψη πως οι ίδιες οι μητέρες των κοριτσιών αυτών, κατά την διάρκεια του εκάστοτε διαγωνισμού, δίνουν στα παιδιά τους ένα μείγμα με καφεΐνη και ενεργειακά ποτά για να καταφέρουν να τα έχουν σε εγρήγορση και να μην κουράζονται ώστε να βγάλουν εις πέρας το πρόγραμμα το οποίο έχουν ετοιμάσει.


Και αν νομίζετε ότι η «αρρώστια» αυτών των ανθρώπων σταματάει εδώ διαβάστε παρακάτω.

Μια μητέρα, η Tόρι Χένσλι από το Τέξας σε ένα από τα επεισόδια του ριάλιτι δήλωσε με περηφάνια πως δεν περιμένει τον διαγωνισμό μόνο για να δώσει στο παιδί της να πιει το μείγμα από καφεΐνη αλλά το δίνει καθημερινά στο παιδί της έτσι ώστε να αυξήσει την ενέργειά του.


Και η ευφάνταστη μητέρα δεν έμεινε εκεί! Αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της ποτό για να δίνει καθημερινά στο παιδί της.


Πήρε ένα ενεργητικό ποτό το Μάουντεν Ντιού το οποίο ανακάτεψε με γλυκό τσάι και τα γλειφιτζούρια Πίξι Στικ.


Και η ιστορία δεν σταματάει εδώ. Η Χένσλι, παραδέχθηκε με περίσσια υπερηφάνια πως από τότε που η κόρη της ήταν 9 μηνών, της έφτιαχνε την κρεμούλας της μαζί με ένα ποτήρι μεγάλο του καφέ, κάθε πρωί, δίνοντας μάλιστα τη δική της απίστευτη εξήγηση γιατί το κάνει αυτό: «κάθε παιδί πίνει χυμό, το δικό μου όχι. Στο κάτω κάτω ο χυμός περιέχει 98% ζάχαρη»!


Παρόλο που την πλησίασαν και γιατροί οι οποίοι της εξήγησαν ότι η καφεΐνη, η ζάχαρη, τα ενεργειακά ποτά κλπ συμβάλουν στην αύξηση του παιδικού διαβήτη μαζί με το γεγονός ότι καταστρέφει την υγεία του παιδιού, η μητέρα απάντησε στωικά πως ήταν προετοιμασμένη για τις αρνητικές κριτικές και δήλωσε: «Οι άνθρωποι θέλουν να κρίνουν τα πάντα. Εμένα η κόρη μου αγαπάει τον ανταγωνισμό και ας είναι μόλις 2 ετών»!






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Εξετάσεις και η αγωνία μαζί με τον προβληματισμό για τις επιλογές σπουδών και επαγγέλματος, όπως θα αποτυπωθούν στο μηχανογραφικό δελτίο, περισσεύουν.






Αλλωστε είναι αλήθεια ότι πάει ο καιρός που το πτυχίο αποτελούσε το φετίχ για την επαγγελματική αποκατάσταση και τροφοδοτούσε υψηλές προσδοκίες κοινωνικής ανόδου στους νέους από τις λαϊκές τάξεις και χαμηλά οικονομικά στρώματα. Από τη δεκαετία του '90 η αγορά εργασίας υπαγορεύει σκληρούς όρους και κλείνει τις πόρτες δουλειάς σε χιλιάδες νέους πτυχιούχους. Η εγγύηση μιας σταθερής εργασίας και αμοιβής έχει γίνει ένα "είδος υπό εξαφάνιση", ειδικότερα στην εποχή του ΔΝΤ.


1ο - 2ο πεδίο: Μετά τη στολή ο μαυροπίνακας

Οι υποψήφιοι γνωρίζουν ότι μέχρι τώρα μετά τα τμήματα των ενστόλων ο... μαυροπίνακας του Δημοτικού Σχολείου ήταν η καλύτερη λύση. Παρά τις θετικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, το επάγγελμα του δασκάλου αποτελεί σταθερή αξία, παρά τις χαμηλές αποδοχές που είναι περίπου το 50% του μέσου όρου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο δάσκαλος, συμβάλλοντας στη μόρφωση και διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, αποτελεί πρότυπο για τις επαγγελματικές τους επιλογές. Αυτό επιβεβαιώνεται και από διεθνείς έρευνες στις οποίες αποτυπώνεται ότι οι μαθητές, μετά τα επαγγέλματα του θεάματος και του "φαίνεσθαι" (ποδοσφαιριστές, καλλιτέχνες κ.ά.) και τα ιατρικά, στρέφονται προς το επάγγελμα του εκπαιδευτικού.

Από το 2001-02 έχουν θετικές προοπτικές καθώς η παραγωγή πτυχιούχων είναι περίπου 1.150-1.350 άτομα, ενώ διορίζονται πάνω από 2.000. Άλλοι 3.500-4.000 απαιτούνται ετησίως ως αναπληρωτές. Αναφερόμασταν στο πλέον περιζήτητο επάγγελμα σήμερα στην Ελλάδα, τους δασκάλους, που η ταχύτητα απορρόφησής τους από τη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση είναι αστρονομική: πρόσληψη εντός ολίγων εβδομάδων!

Ωστόσο, η πολιτική λιτότητας για την εκπαίδευση και η μείωση των διορισμών προκαλεί ποικίλες παρενέργειες. Ήδη τα δύο τελευταία χρόνια οι διορισμοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μειώθηκαν στα 2.500 άτομα. Και φέτος συρρικνώθηκαν σε 1.425, αριθμός που όχι μόνο είναι ο μικρότερος της δεκαετίας.


2ο πεδίο: Σπουδές και επαγγέλματα για τη γη και το περιβάλλον

Από την έρευνα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και από άλλες έρευνες για την αγορά εργασίας παρουσιάζεται ένα παράδοξο: Τα τμήματα που παραπέμπουν στα επαγγέλματα του γεωπόνου, του δασολόγου, του ιχθυολόγου και του περιβαλλοντολόγου εμφανίζονται με θετικές προοπτικές εργασίας, ενώ ο γεωργικός τομέας συρρικνώνεται. Μάλιστα για τους αποφοίτους του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων οι προοπτικές εμφανίζονται πολύ θετικές. Δέκα τμήματα εντάσσονται στο 2ο επιστημονικό πεδίο, ενώ τα τμήματα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Δυτικής Ελλάδας (Αγρίνιο), Αγροτικής Ανάπτυξης Θράκης (Ορεστιάδα) είναι κοινά του 4ου και 5ου πεδίου.

Παραδοσιακά οι δυσκολίες της αγροτικής παραγωγής σε συνδυασμό με πολλούς άλλους κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες απομακρύνουν τους νέους από επαγγέλματα που σχετίζονται με τη γη και το φυσικό περιβάλλον. Έτσι, η αναλογία θέσεων εισακτέων και πρώτων προτιμήσεων είναι ευνοϊκή για τους υποψηφίους που έλκονται από τα συγκεκριμένα τμήματα.

Ο ανταγωνισμός είναι μάλλον χαμηλής έντασης. Μόνο για το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Αθήνας είναι σκληρός ο ανταγωνισμός, αφού προσφέρονται μόλις 36 θέσεις, ενώ οι πρώτες προτιμήσεις το 2009 ανήλθαν σε 87. Ισοσκελισμένο εμφανίζεται το ισοζύγιο θέσεων και πρώτων προτιμήσεων στα τμήματα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας Αθήνας και Αγροτικής Οικονομικής Ανάπτυξης. Περισσότερες είναι οι θέσεις από τις πρώτες προτιμήσεις που προσφέρονται στο τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης. Διπλάσιες και τριπλάσιες από τις πρώτες προτιμήσεις είναι οι θέσεις σε άλλα πέντε τμήματα. Στα υπόλοιπα τρία είναι πενταπλάσιες περίπου έως και εννιαπλάσιες.


3ο πεδίο: Επιστήμες υγείας και εναλλακτικοί δρόμοι για την ιατρική

Η κάμψη των ιατρικών τμημάτων στις προτιμήσεις των υποψηφίων, σε αντιδιαστολή με την άνοδο των ΤΕΙ Υγείας, χαρακτηρίζει τις επιλογές των υποψηφίων τα τελευταία χρόνια. Είναι αλήθεια, όμως, ότι οι υψηλόβαθμοι υποψήφιοι (15-17,9) που στρέφονται αποκλειστικά προς το 3ο επιστημονικό πεδίο έχουν λίγες, αλλά καλές επιλογές. Τα δύο σχετικά νέα τμήματα: Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών. Τα δύο πανεπιστημιακά τμήματα Νοσηλευτικής και τα τέσσερα τμήματα των ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας προσφέρουν θετικές λύσεις.


Εκρηκτικές ανάγκες

1. Αν και επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι την περίοδο 2004-2008 ο αριθμός των εργαζομένων στο ΕΣΥ μειώθηκε κατά περίπου 4.800 άτομα. Μάλιστα, μεγάλο μέρος των κενών, περίπου 3.000, αφορά νοσηλευτικό προσωπικό.

2. Το έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ είχε προσδιορίσει ότι τα νοσοκομεία χρειάζονται άμεσα την πρόσληψη 7.500 γιατρών για να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις. Επίσης είναι γενικά παραδεκτό ότι είναι κενές 25.000 οργανικές θέσεις νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία.

3. Από την έρευνα των Γραφείων Διασύνδεσης προκύπτει ότι η Διαιτολογία, η Νοσηλευτική, η Ιατρική, η Οδοντιατρική είναι κλάδοι με περιορισμένη ετεροπασχόληση. Παρά τις 7.000 προσλήψεις νοσηλευτών την πενταετία 2004-2009, από τους οποίους οι 2.500-3.000 μετατάχτηκαν ή αποσπάστηκαν, ο αριθμός των νοσηλευτών που έχουν ανάγκη τα νοσοκομεία πλησιάζει τους 15.000.

Στην περίπτωση των διαιτολόγων (ΑΕΙ-ΤΕΙ), φυσιοθεραπευτών (ΤΕΙ) διαφαίνεται σταθερότητα.

4. Επίσης καλές είναι οι προοπτικές και για τους πτυχιούχους των τμημάτων ΤΕΙ των επιστημών Υγείας, όπως π.χ. Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Διαιτολογίας κλπ.


4ο πεδίο: Πολυτεχνείο - Πληροφορική

Μέχρι σήμερα η εικόνα που σκιαγραφούν οι διπλωματούχοι μηχανικοί για τον κλάδο τους είναι πολύ θετική. Αξίζει να τονιστεί ότι οι μισοί μηχανικοί έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 23.480 ευρώ.

Οι Μηχανικοί στο Δημόσιο παίρνουν 800 έως 850 ευρώ ως πρωτοδιόριστοι. Στα τεχνικά και στα γραφεία μελετών οι αμοιβές φτάνουν τα 950 ευρώ, ενώ στις βιομηχανίες ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά το ΕΜΠ, τη μεγαλύτερη ζήτηση φαίνεται ότι έχουν, βάσει του καταγεγραμμένου χρόνου ανεύρεσης πρώτης απασχόλησης, οι πτυχιούχοι του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ (σε λιγότερο από δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους).


Ακολουθούν οι τοπογράφοι και οι ναυπηγοί με αναφερόμενο μέσο όρο ζήτησης εργασίας τους 2,4 μήνες. Στη συνέχεια τοποθετούνται οι πτυχιούχοι του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (2,6 μήνες), οι αρχιτέκτονες (2,8 μήνες) και οι μηχανολόγοι μηχανικοί (3,3 μήνες).


Μέχρι σήμερα η εικόνα που σκιαγραφούν οι διπλωματούχοι μηχανικοί για τον κλάδο τους είναι πολύ θετική. Ομως, οι άμεσες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές για την απασχόληση των διπλωματούχων μηχανικών της χώρας διαγράφονται μάλλον ανησυχητικές.


5o πεδίο: Οικονομία και διοίκηση

Ο ευρύτερος κλάδος των οικονομικών επαγγελμάτων μεσοπρόθεσμα χαρακτηρίζεται από μετρίως ικανοποιητικές προοπτικές, αλλά βραχυπρόθεσμα παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα απορροφητικότητας.

Οι φοροτεχνικοί και οι λογιστές συνεχίζουν να εμφανίζουν ανοδική απορροφητικότητα. Οι καλοί και έμπειροι πωλητές βρίσκουν επαγγελματικές διεξόδους, αν και με μεγαλύτερη δυσκολία από παλαιότερα, και το ίδιο ισχύει για τα στελέχη δημοσίων σχέσεων.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, ο οποίος κατέγραψε τη ζήτηση επαγγελμάτων από τις επιχειρήσεις καθώς και την υπάρχουσα προσφορά πτυχιούχων, επισημαίνεται ότι τρεις ειδικότητες της εφαρμοσμένης πληροφορικής -ο τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής δικτύων και αυτοματισμού γραφείου, ο ειδικός εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα και ο σχεδιαστής μέσω συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών- βρίσκονται στην κορυφή των 31 περισσότερο ζητούμενων από την αγορά επαγγελματικών ειδικοτήτων.


Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι στο προσχέδιο δράσης που κατήρτισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος e-Europe 2002, το οποίο συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Φέιρα της Πορτογαλίας, προβλέπεται, ανάμεσα στα άλλα, αύξηση των θέσεων Πληροφορικής κατά 50% στη Δημόσια Διοίκηση.


Το παράδοξο των Νέων Τεχνολογιών που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια σε διεθνές επίπεδο είναι η συνύπαρξη ανεργίας και έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. Στη χώρα μας υπάρχει τεχνολογικό έλλειμμα στον ενιαίο πλέον κλάδο πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, ενώ τα τελευταία χρόνια υπήρξε μεγάλη κρίση σε επίπεδο έμψυχου υλικού με χιλιάδες απολύσεις.


Εκτιμάται από την έρευνα της Knowsys ότι έχει σημειωθεί μείωση της τάξεως του 30% κατά τα δύο τελευταία χρόνια στις θέσεις εργασίας της αγοράς πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, ως αποτέλεσμα της ύφεσης, αλλά και της καθυστέρησης στην υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας" (Ε.Π. "ΚτΠ"). Τα σημερινά δεδομένα στην αγορά πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών παρέχουν στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχουν αντίρροπες τάσεις. Αυτή την περίοδο εννέα στους δέκα ηλεκτρολόγους και μηχανολόγους βρίσκουν δουλειά. Ωστόσο, προβλέπεται ότι μακροπρόθεσμα ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ σκληρός.


Η οικονομική κρίση θα πλήξει άσχημα την οικονομία του Ιντερνετ, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη του ΟΟΣΑ για την παγκόσμια βιομηχανία τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ).

Τέλος, η Ελλάδα υστερεί στη χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Η διείσδυση των ευρυζωνικών την παρουσιάζει 3η από το τέλος μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ (στοιχεία 2007), όπως επίσης στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης.


Αισιόδοξα είναι τα συμπεράσματα της εταιρείας παγκόσμιων ερευνών του κλάδου (IDC), αφού από έρευνά της για λογαριασμό της Microsoft προκύπτει ότι στην Ελλάδα από τα τέλη του 2009 μέχρι το 2013 η αγορά πληροφορικής θα συμβάλει στη δημιουργία σχεδόν 350 νέων επιχειρήσεων και 10.000 θέσεων εργασίας.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Τη θέση της Γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ ότι η απόφαση για την ΕΡΤ

είναι αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης μετέφερε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της. Ο ίδιος διευκρίνισε πως η Άνγκελα Μέρκελ είναι πλήρως ενημερωμένη για τις εξελίξεις στην Αθήνα, αλλά δεν έχει άμεση ενημέρωση από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.


Στην ερώτηση αν υπήρξε για το θέμα της ΕΡΤ τηλεφωνική επικοινωνία της Μέρκελ με τον Σαμαρά, η απάντηση του εκπροσώπου της Καγκελαρίου ήταν: «Όχι τις τελευταίες ημέρες».


«Βεβαίως σχετίζεται με το πλαίσιο των συμφωνηθέντων για κατάργηση θέσεων στον δημόσιο τομέα, αλλά αυτό το μέτρο δεν συζητήθηκε με τη γερμανική κυβέρνηση και την τρόικα, αλλά ελήφθη από την ελληνική κυβέρνηση» διευκρίνισε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Αθήνα εξέφρασε και ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD Πέερ Στάινμπρουκ. «Ναι» ήταν η απάντησή του στην ερώτηση αν το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα συνιστά απειλή για τη δημοκρατία.


Σε συνέντευξη Τύπου στους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο, ο αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε στις εντυπώσεις που αποκόμισε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 6 Φεβρουαρίου. Όπως είπε, διαπίστωσε μεγάλο βαθμό υπευθυνότητας για την τρικομματική κυβέρνηση και προειδοποίησε ότι εάν η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την Ελλάδα.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Κατά του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών, με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ

, τάσσεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με συνέντευξή του… στη “Real News”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανοίγει τα χαρτιά του ενόψει της συνάντησης της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη, ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι το Κίνημα δεν πρόκειται να δειλιάσει, στην περίπτωση που διαπιστώσει ότι οι θέσεις του απαξιώνονται και δεν εισακούονται.

“Δεν επιδιώκουμε εκλογές. Συνιστώ όμως σε όποιον παίζει με το σενάριο αυτό, να μην προκαλέσει την αξιοπρέπεια του ΠΑΣΟΚ”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου.

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Από την αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σχετικά με τη συμμετοχή

του και την εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις


Ως ασφαλιστής γνωστής εταιρείας παρουσιαζόταν ένας 31χρονος, ο οποίος χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία απέσπασε από ιδιώτη το χρηματικό ποσό των 165.000 ευρώ.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης εμφανίζονταν ως φερέγγυος και αξιόπιστος ασφαλιστής και παρουσιάζοντας ψευδώς γεγονότα ως αληθινά, κατά το χρονικό διάστημα Δεκέμβριο του 2011 έως τον Απρίλιο του 2012, παρέλαβε από 51χρονο, το χρηματικό ποσό των 165.000 ευρώ, προκειμένου να το επενδύσει σε επενδυτικό πρόγραμμα.


Από την αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σχετικά με τη συμμετοχή του και την εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.


Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία έπειτα από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος 31χρονου ημεδαπού, για «Απάτη» και «Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα». Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Πηγή: voria.gr

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
nerit Η παρούσα ανακοίνωση απευθύνεται σε όσους ενοχλούνται από τη κατοχύρωση του domain name nerit.gr και έχει πληροφοριακό χαρακτήρα για να...

το σκεφτούν δύο φορές πριν (ξανά;) προχωρήσουν σε ενέργειες που αποτελούν καταπάτηση της ελευθερίας της έκφρασης και των νόμων που διέπουν το διαδίκτυο παγκοσμίως.



Το troktiko.eu, πραγματοποίησε αίτημα κατοχύρωσης του domain name nerit.gr στις 12/06/2013, νόμιμα, καταβάλλοντας τα σχετικά τέλη κατοχύρωσης & ακολουθώντας τη προβλεπόμενη διαδικασία μέσω της εταιρείας WEBTEC που είναι αδειοδοτημένος καταχωρητής ονομάτων .gr από την ΕΕΤΤ.



Τη στιγμή κατοχύρωσης δεν υπήρχε (και δεν υπάρχει και μέχρι σήμερα) φορέας που να κατέχει οποιοδήποτε δικαίωμα πάνω στην ονομασία «NERIT» & κατ’ επέκταση δεν προβλέπετε βάση του κανονισμού που διέπει τα domain names, διαδικασία μέσω της οποίας θα μπορούσε κάποιος να παρεμποδίσει την λειτουργία του domain name εντός του νομικού πλαισίου.



Όπως είναι γνωστό για τους μυημένους στην αγορά των domain names, ισχύει ο κανόνας «first come first served» , οπότε ακόμη και αν μελλοντικά κάποιος αποκτήσει εμπορικό δικαίωμα στην ονομασία «nerit» δεν είναι δυνατό να αφαιρεθεί το domain name από τη κατοχή μας.



Στις λίγες ημέρες λειτουργίας του το nerit.gr έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές. Το περιεχόμενο του έκανε το γύρο του κόσμου & η ταχύτητα διάδοσης του ξεπέρασε κάθε ρεκόρ για τα δεδομένα του ελληνικού διαδικτύου.



Με λύπη μας διαπιστώσαμε πως το απόγευμα της Παρασκευής 14/06/2013 οι διακομιστές ονοματοδοσίας του nerit.gr σταμάτησαν να εξυπηρετούνται με αποτέλεσμα σε λίγες ώρες η ιστοσελίδα μας να μην είναι προσβάσιμη παγκοσμίως.



Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, η ελεύθερια της έκφρασης έχει υποστεί τεράστια ζημία αφού εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την ιστοσελίδα.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με κάποιο αρμόδιο για να ενημερωθούμε για τυχών «ενστάσεις» της ΕΕΤΤ & παρέμβαση του «ΙΤΕ» στους διακομιστές ονοματοδοσίας , ωστόσο δε τα καταφέραμε λόγω Σαββατοκύριακου.



Οι τεχνικοί μας αμέσως από το βράδυ της Παρασκευής καταχώρησαν νέους διακομιστές ονοματοδοσίας στο nerit.gr προκειμένου τουλάχιστον από το βράδυ του Σαββάτου να επανέλθει σε λειτουργία.Η αδιάκοπη λειτουργία του nerit.gr και η παραμονή του στη κατοχή μας ξεπερνά εμάς. Αφορά την ελευθερία του διαδικτύου, την ελευθερία του λόγου.



Δεν είναι η ΕΡΤ, δεν είναι το troktiko.eu, δεν είναι το διαδίκτυο, είναι η ίδια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .

Ευελπιστούμε η ΕΕΤΤ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να τηρήσει τους κανονισμούς & επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.



Διαδίκτυο, το τελευταίο οχυρό, πρέπει να το υπερασπιστούμε.

Η ομάδα του troktiko.eu

troktiko.eu



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Ενισχύονται το επόμενο χρονικό διάστημα οι μάχιμες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας

,καθώς 675 αστυνομικοί θα αποδεσμευθούν από διάφορες διοικητικές υπηρεσίες και θα διατεθούν στη μάχιμη αστυνόμευση.


Ειδικότερα,στο πλαίσιο των μετατάξεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, 625 διοικητικοίυπάλληλοι θα ενταχθούν σύντομα, ως πολιτικό προσωπικό, στο δυναμικό τηςΕλληνικής Αστυνομίας.


Τα άτομααυτά θα ενταχθούν σε διάφορες διοικητικές θέσεις και υπηρεσίες εξυπηρέτησηςπολιτών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη τη χώρα, ενώ αντίστοιχος αριθμόςαστυνομικών θα αποδεσμευθεί με σκοπό την ενίσχυση της μάχιμης αστυνόμευσης.


Πιοαναλυτικά, από τους 625 διοικητικούς υπαλλήλους, οι 202 θα διατεθούν σεεπιτελικές θέσεις αστυνομικών υπηρεσιών της Αθήνας, 79 σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκηςενώ οι υπόλοιποι 344 θα ενισχύσουν ανάλογες διοικητικές υπηρεσίες των ΓενικώνΑστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας.


Σύμφωναμε το σχεδιασμό θα προηγηθεί εκπαίδευση και ενημέρωση των υπαλλήλων στααντικείμενα των καθηκόντων, που πρόκειται να αναλάβουν, ώστε να αποκτήσουν τιςαπαραίτητες γνώσεις προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες υπηρεσίες τους.


Επιπλέον,με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια, αποδεσμεύονταιαπό την Υπηρεσία Ασφάλειας Προέδρου της Δημοκρατίας και διατίθενται σε μάχιμεςυπηρεσίες 50 αστυνομικοί.


Πηγή: egnomi.gr

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Ελλάδα: Από αναπτυγμένη σε αναπτυσσόμενη χώρα




Άλλο ένα κεφάλαιο στο υποτιθέμενο success story του Σαμαρά γράφτηκε πριν λίγες ημέρες, αυτή τη φορά από την πλευρά της MSCI.


Η MSCI, η οποία παρακολουθεί 79 οικονομίες και τις κατατάσσει ανάλογα με το μέγεθος, την ρευστότητα, τις διευκολύνσεις της αγοράς και του κεφαλαίου, όπως και τις ανέσεις που παρέχει το νομικό καθεστώς, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δεν κατάφερε να ενταχθεί στον κατάλογο των ανεπτυγμένων χωρών καθώς υστερούσε κριτηρίων.


«Τα μίνιμουμ στάνταρ που εμφανίζουν οι Ανεπτυγμένες Οικονομίες δείχνουν διαρκείς βελτιώσεις από τις αρχές των χωρών στην πορεία των ετών. Παρόλα αυτά, πολύ λίγες βελτιώσεις στην οικονομία φαίνεται να έχουν γίνει στην Ελλάδα», σημειώνει η ανακοίνωση.


Επίσης αναφέρθηκε στις ανησυχίες των επενδυτών για τις απαγορευτικές ρυθμίσεις που έγιναν το 2008 από την κυβέρνηση. «Τα πολλαπλά πακέτα βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, η δραματική μείωση του ΑΕΠ και το τεράστιο δημόσιο χρέος σημαίνουν ότι η Ελλάδα έχει περισσότερα κοινά με την Ουγγαρία παρά με την Γαλλία», αναφέρει η Wall Street Journal.


«Η Ελλάδα ακόμη παλεύει με την αποπληρωμή του χρέους και οι επενδυτές δεν δείχνουν ενδιαφέρον παρά τα μέτρα λιτότητας που έχει λάβει η Αθήνα με αντάλλαγμα διεθνή δάνεια για να παραμείνει εντός της ευρωζώνης», σχολιάζει το RT.


Είναι η πρώτη φορά που η MSCI υποβαθμίζει μια χώρα από «ανεπτυγμένη» σε «αναπτυσσόμενη» από το 1987 που δημιούργησε τον κατάλογο των χωρών, επιβεβαιώνοντας και αυτή με τη σειρά της ότι η πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που θέλει να παρουσιάζει το επιτελείο της κυβέρνησης, η οποία κατάφερε να μετατρέψει τη χώρα από ισότιμο μέλος της Ε.Ε. σε αραβικό εμιράτο ή κάτι συγκρίσιμο με την εκτός Ευρώπης Τουρκία!

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Oύτε πόλεμο να είχαμε στην Ελλάδα!

Το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ και δη των τηλεοπτικών δικτύων που επισκέπτονται ακατάπαυστα τη χώρα μας, αυτό καταμαρτυρεί.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας, μόνο το 2012 η αύξηση αιτημάτων ξένων ΜΜΕ για δημοσιογραφική κάλυψη στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 32% σε σχέση με το 2011. Το 2011 τα αιτήματα είχαν αυξηθεί κατά 22% σε σχέση με το 2010, ενώ ο αριθμός των δημοσιογράφων που ήρθαν στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 42%.


Το 2012 , σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» η Γενική Γραμματεία Τύπου ανταποκρίθηκε σε 393 αιτήματα ξένων ΜΜΕ, ενώ ήρθαν στη χώρα μας 455 δημοσιογράφοι, οι οποίοι ασχολήθηκαν συνολικά με 987 επιμέρους αιτήματα και θέματα, κάνοντας περίπου 7.000 «ενέργειες» (συνεντεύξεις, ρεπορτάζ, στοιχεία κ.λπ.). Ο μεγαλύτερος αριθμός από τα επιμέρους αιτήματα αφορούσε την Αστυνομία (120 ), τα πολιτικά κόμματα (106, κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο), επιμελητήρια, ομοσπονδίες, συνδέσμους επαγγελματικών οργανώσεων (74), τράπεζες (53), το υπουργείο Οικονομικών (51), Think Tanks (ΕΛΙΑΜΕΠ, ΚΕΠΕ, ΙΟΒΕ κ.λπ. 50 αιτήματα) κ.ά. Το ενδιαφέρον για την Ελλάδα προερχόταν από ΜΜΕ όλης της υφηλίου, με επίκεντρο τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Ειδικότερα, τα περισσότερα αιτήματα προέρχονταν από Γερμανία (70 ), Γαλλία (51), Ηνωμένο Βασίλειο (40), ΗΠΑ (33), Ισπανία (30), Ελβετία (20), Κίνα (19), Ολλανδία (15), Σουηδία (14), Βουλγαρία (12), Βέλγιο (10), Ιταλία (8), Αυστρία, Δανία, Ρωσία (7), Ιαπωνία, ΠΓΔΜ (5), Πολωνία, Τουρκία (4) κ.ά. Σημειώνεται ότι πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι αφίχθηκαν στην Ελλάδα χωρίς να έχουν απευθυνθεί στη Γενική Γραμματεία Τύπου για «υποστήριξη».


Και σήμερα συναντάς ξένα συνεργεία να εργάζονται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Ενδεικτικά, μερικά από τα κορυφαία ΜΜΕ που έστειλαν ανταποκριτές και δημοσίευσαν ρεπορτάζ για τη χώρα μας το προηγούμενο διάστημα είναι: CNN (ΗΠΑ), Wall Street Journal (ΗΠΑ), New York Times (ΗΠΑ), CBS (ΗΠΑ), Washington Post (ΗΠΑ), BBC (Μεγάλη Βρετανία), Daily Express (Μεγάλη Βρετανία), Sunday Telegraph (Μεγάλη Βρετανία), Daily Mirror (Μεγάλη Βρετανία), Daily Mail (Μεγάλη Βρετανία), Guardian (Μεγάλη Βρετανία), Sky News (Μεγάλη Βρετανία), ZDF (Γερμανία), ARD (Γερμανία), Die Welt (Γερμανία), Frankfurter Allgemeine Zeitung (Γερμανία), Die Zeit (Γερμανία), Handelsblatt (Γερμανία), Der Spiegel (Γερμανία), Le Monde (Γαλλία), Le Figaro (Γαλλία), TF1 (Γαλλία), RFI (Γαλλία), La Republica (Ιταλία), RAI (Ιταλία), EL PAIS (Ισπανία), Asahi Shimbun (Ιαπωνία), CCTV (Κίνα), ITAR TASS (Ρωσία), TRT (Τουρκία), Al Jazeera (Κατάρ) κ.ά.


Πηγή: defencenet.gr

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από το απόγευμα της Τρίτης στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.


Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωη τους και περισσότερα από 400 σπίτια κάηκαν ολοσχερώς απο τη φωτιά που κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της.






Χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενώ κάποιοι μπόρεσαν να επέστρεψαν.





Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και η βροχή που έπεσε το απόγευμα της Παρασκευής κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά.





Σύμφωνα με εκτιμήσεις φωτιά έχει περιοριστεί σε μια έκταση περίπου 15.000 στρεμμάτων.




από το newsit.gr


















via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Πουλήστε το στο Βερολίνο…

























http://troi-kanoi.blogspot.gr/

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής, παρουσίασε τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του, οι οποίες ξεκινούν την Κυριακή 16 Ιουνίου και θα τελειώσουν στις 3 Σεπτέμβρη.






via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82