follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!



Από το σύνδρομο MDP, μία πολύ σπάνια μεταβολική διαταραχή, πάσχει ο 23χρονος Tom Staniford, έναν από τους κορυφαίους παραολυμπιακούς αθλητές της Βρετανίας.



Σημειώνεται ότι το σύνδρομο MDP είναι εξαιρετικά σπάνιο και σύμφωνα με τους ειδικούς εντοπίζεται σε μόλις οκτώ ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.



Ο οργανισμός του 23χρονου αθλητή δεν μπορεί να αποθηκεύσει λίπος και να πάρει βάρος παρότι ο ίδιος πάσχει από διαβήτη τύπου 2.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το σύνδρομο οφείλεται σε μια γενετική μετάλλαξη που φαίνεται να ευθύνεται για πολλά φαινομενικά ασύνδετα προβλήματα.


Ο Tom γεννήθηκε με φυσιολογικό βάρος αλλά κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας έχασε ό,τι λίπος είχε στο πρόσωπο αλλά και τα πόδια του.


Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να υποφέρει από αφόρητους πόνους στα πόδια, αφού δεν «απορροφώνται» οι διάφοροι κραδασμοί ενώ τα κόκκαλα του κιντυνεύουν να σπάσουν ανά πάσα στιγμή.


Επίσης εξαιτίας της διαταραχής αυτής, ο 23χρονος έχει υψηλά επίπεδα λιπιδίων στο αίμα του, όπως έχουν και οι παχύσαρκοι. Αυτό είναι που του προκάλεσε και διαβήτη. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Tom αντιμετωπίζει και πρόβλημα ακοής και χρησιμοποιεί βοηθήματα.


Ο Tom έχει βάλει στόχο να συμμετάσχει στους παραολυμπιακούς αγώνες του 2016 στη Βραζιλία.




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Μετά την εισαγγελική διάταξη του εισαγγελέα πρωτοδικών Ορεστιάδας, η οποία θρυμματίζει κυριολεκτικά τις όποιες αντιρρήσεις για την νομιμότητα της απευθείας μίσθωσης, ο βουλευτής Γιώργος Ντόλιος επανέρχεται στη Βουλή με ακόμη μία επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της αξιοποίησης του ζεόλιθου στον Έβρο. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


«Κ. Υπουργέ,

στο πολυετές σήριαλ του ζεόλιθου στο οποίο αναφέρθηκα σε προηγούμενη επίκαιρη ερώτηση μου, προστίθεται νέο, ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό επεισόδιο το οποίο θέτει ενώπιον των ευθυνών τους την πολιτική ηγεσία του υπουργείου καθώς και τον Γ.Γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Πρόκειται για πολυσέλιδη εισαγγελική διάταξη του εισαγγελέα πρωτοδικών Ορεστιάδας, η οποία «επικυρώθηκε» από τον αντιεισαγγελέα εφετών Θράκης και η οποία θρυμματίζει κυριολεκτικά τις όποιες αντιρρήσεις για την νομιμότητα της απευθείας μίσθωσης.

Συγχρόνως εκθέτει τον Γ.Γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης ο οποίος στις 14.03.2013 κατήγγειλε τη σύμβαση μίσθωσης, για να αναγκαστεί να αναστείλει την εκτέλεση της απόφασης στις 29.03.2013. Σήμερα απευθύνεται με επιστολή σε εσάς με την οποία σας ενημερώνει ότι θα επαναφέρει υποχρεωτικά το καθεστώς της απευθείας μίσθωσης, εκτός εάν η ηγεσία του υπουργείου έχει αντίθετη άποψη την οποία και αιτιολογεί.

Εκτιμώ ότι και να υπάρχει αντίθετη άποψη δε μπορεί να δοθεί εντολή στον Γ.Γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης να μην ασκήσει αρμοδιότητα που είναι αποκλειστικά δική του. Θυμάμαι την επιστολή του σημερινού υπουργού επικρατείας και τότε, Γ.Γ. Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο οποίος απέρριψε το αίτημα για απευθείας μίσθωση του συγκεκριμένου λατομικού χώρου για λόγους «ιεραρχικής υπακοής».

Μετά την εισαγγελική διάταξη δε μπορεί να επαναληφθεί το φαινόμενο. Η κοινωνία του Έβρου καγχάζει επιτρέψτε μου την έκφραση, διότι επί οκτώ χρόνια τόσες κυβερνήσεις, τόσοι υπουργοί και τόσοι Γ.Γ. δεν κατόρθωσαν να αξιοποιήσουν τον ζεόλιθο στο τρίγωνο του Έβρου, ενώ η χώρα εισάγει ζεόλιθο από Βουλγαρία και Τουρκία.

Σημειώνω ότι εισαγωγή από τη Βουλγαρία κάνει συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία έχει μισθώσει παρακείμενη στα Πετρωτά έκταση, την οποία δεν αξιοποιεί. Επισημαίνω επίσης ότι η απευθείας μίσθωση στην εν λόγω εταιρεία, έγινε κατά την εισαγγελική διάταξη με την ίδια λογική και επιχειρηματολογία με την οποία απορρίφθηκε η απευθείας μίσθωση στην οποία αναφέρομαι για πολλοστή φορά με την ερώτηση μου.

Κ. Υπουργέ,

η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών είναι επιτακτική ανάγκη. Παράλληλα υπάρχουν διλήμματα τα οποία λόγω της οικονομικής κρίσης παίρνουν αποκρουστική μορφή σε κάποιες περιπτώσεις για τις τοπικές κοινωνίες. Ενώ λοιπόν η πολιτεία θέτει αυτού του χαρακτήρα διλήμματα στις τοπικές κοινωνίες, η ίδια φτάνει στα όρια της αυτογελοιοποίησης όταν αδυνατεί να αξιοποιήσει πλουτοπαραγωγικές πηγές, όπως στην περίπτωση του ζεόλιθου στο Τρίγωνο του Έβρου.

Η εκκρεμότητα επί του συγκεκριμένου θέματος διάρκειας μιας δεκαετίας δεν αναδεικνύει μόνο ανικανότητα, αδιαφορία ή γραφειοκρατική αγκύλωση, αλλά δημιουργεί υπόνοιες για εξυπηρέτηση συμφερόντων από μηχανισμούς του Δημοσίου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Θα επιτρέψει το υπουργείο την επαναφορά στο καθεστώς της απευθείας μίσθωσης από τον Γ.Γ. της αποκεντρωμένης όπως επί της ουσίας προτείνεται από τις εισαγγελικές αρχές;



2. Θα δώσει το υπουργείο στην συνέχεια την άδεια εξόρυξης που απαιτείται για την ενεργοποίηση του λατομικού χώρου;».




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1











5 πράγματα που αγχώνουν τους άντρες κατά τη διάρκεια του sex!



Μπορεί οι άντρες εκ φύσεως να μην είναι τόσο ωραιοπαθείς και τόσο ανασφαλείς όσο εμείς τα κορίτσια, αλλά έχουν κι αυτοί τα θεματάκια τους και μάλιστα όχι μόνο σε ότι αφορά στη δουλειά και στο πόσα χρήματα βγάζουν! Οι άντρες για έναν περίεργο λόγο, δημιουργούν σχεδόν πάντα την εντύπωση, εκτός αν φυσικά είναι πιτσιρίκια, ότι δεν αγχώνονται καθόλου για το sex και μάλιστα την επίμαχη στιγμή είναι πιο σίγουροι από κάθε άλλη φορά. Κι όμως, μπορεί να φορούν το προσωπείο του κουλ και άνετου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα τα οποία και τους αγχώνουν κατά τη διάρκεα του sex και δεν έχουν πάντα το νου τους να είναι προσεκτικοί. Συγκεντρώσαμε τα πιο συνηθισμένα από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε...

1. Όλα είναι θέμα μεγέθους: Όπως καταλαβαίνετε, μπορεί να υποκρίνονται τους άνετους, αλλά όταν έρθει η ώρα μηδέν, αυτό που τους αγχώνει περισσότερο από όλα, είναι φυσικά το πέος τους και το μέγεθός του. Αν είναι προικισμένοι, συνήθως είναι πιο χαλαροί και η μόνη τους φοβία ήταν μήπως ο πρώην σας τα είχε πλουσιότερα τα ελέη! Αν πάλι δεν καταρρίπτει και ρεκόρ Γκίνες με τα προσόντα του, τότε είναι λουσμένος με κρύο ιδρώτα και περιμένει γεμάτος αγωνία την αντίδραση σας αμέσως μετά την... γνωριμία σας με τον μικρό του φίλο! Όχι ότι και πολύ μικρό να είναι θα σηκωθείτε να φύγετε, που έχει γίνει κι αυτό βέβαια, αλλά όπως και να χει θα σας παρατηρήσει εξονυχιστικά προκειμένου να κόψει έστω και την παραμικρή αντίδραση. Να ξέρετε πάντως, ότι όσοι άντρες δεν είναι και τόσο προικισμένοι, συνήθως καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια να σας ικανοποιήσουν, με αποτέλεσμα το sex να είναι σαφώς καλύτερο!

2. Σώμα μου φτιαγμένο από πηλό: Επειδή, δυστυχώς για εμάς, οι πιθανότητες να κάνουμε sex με έναν star του Hollywood ή ένα μοντέλο, αρχίζουν και τελειώνουν στα όνειρά μας, συμβιβαζόμαστε με αρκετά μετριότερες εμφανίσεις και όχι τελοσπάντων αυτό που θα αποκαλούσαμε και πρότυπo ομορφιάς. Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι έχουμε δεχτεί την σκληρή μοίρα της... μπυροκοιλιάς, οι άντρες ανησυχούν ιδιαιτέρως για το σώμα τους και μάλιστα σχεδόν όσο και οι γυναίκες. Αγχώνονται με το αν τους κρέμεται η κοιλίτσα, αν τα μπράτσα τους είναι πλαδαρά και αν το στήθος τους είναι... μεγαλύτερο από της παρτενέρ τους! Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι έχουν τις εν λόγω ανησυχίες, δεν κάνουν τίποτα απολύτως για να πάψουν να τις έχουν όπως μια δίαιτα ή ένα γυμναστήριο. Από την άλλη, πείτε μας ειλικρινά, θα προτιμούσατε έναν υστερικό σύντροφο που προσέχει τη διατροφή του και λιώνει στο γυμναστήριο χωρίς φυσικά ποτέ να ξεφεύγει από το αυστηρό του πρόγραμμα, ή έναν άντρα που χαίρεται τη ζωή ακόμα κι αν η εμφάνισή του δεν είναι... ιδανική;

3. Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας: Τα υγρά, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σεξουαλικής συνεύρεσης, διότι και χωρίς αυτά δουλίτσα δεν κάνουμε! Ωστόσο, μπορεί εμείς οι γυναίκες να ανησυχούμε για την μυρωδιά ή για την ποσότητα, ακόμα και για κάποια μικροατυχήματα, αλλά οι άντρες έχουν ένα και μόνο μεγάλο θέμα: Τον ιδρώτα! Θα μας πείτε, ειδικά αν είναι καλοκαίρι και έξω έχει 40 βαθμούς, πως είναι δυνατόν να αποφύγουμε τον ιδρώτα; Κι όμως, το συγκεκριμένο θέμα είναι κάτι το οποίο μπορεί κυριολεκτικά να τους τρελάνει και να τους οδηγήσει στο μπάνιο αμέσως μετά την... ολοκλήρωση και μάλιστα τρέχοντας. Είναι άλλωστε παρατηρημένο, ότι αν έχει ιδρώσει και πάτε να τον αγκαλιάσετε, θα πεταχτεί σαν να του έχετε κάνει ηλεκτροσόκ και θα πάρει τα χέρια σας από πάνω του! Πάντως, προς υπεράσπισή τους, όσο και να ιδρώσουν, είναι σπάνιες οι φορές που μπορεί να μυρίσουν, τουλάχιστον πολύ πιο σπάνια από τις γυναίκες, καθότι είμαστε και φουλ στις ορμόνες! Αυτά είναι τα άσχημα...

4. Sex... διαρκείας: Και αφού ξεπεράσουν το θέμα τους με το μέγεθος και όλα τα σχετικά, έρχεται το μεγάλο ζήτημα της διάρκειας. Η αλήθεια είναι, ότι κι εμείς οι γυναίκες δεν ξέρουμε τι θέλουμε, διότι είναι γνωστό φυσικά ότι το sex τελειώνει μόλις τελειώσει και ο... άντρας! Οπότε λοιπόν, το θέμα της διάρκειας είναι καθαρά δικό τους και εξαρτάται αποκλειστικά από αυτούς. Το αγχωτικό δε της υπόθεσης, είναι ότι όση και να είναι η διάρκεια, ποτέ μα ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένες και πάντα έχουμε και κάποιο παράπονο. Αν είναι σύντομο, δεν προλαβαίνουμε να τελειώσουμε και τους κατηγορούμε ότι σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους, αν πάλι διαρκέσει αρκετή ώρα, παραπονιόμαστε ότι πονάμε και βαρεθήκαμε, αν τέλος, η διάρκεια είναι φυσιολογική, τότε σίγουρα θα βρούμε κάτι άλλο για να γκρινιάξουμε! Είναι λοιπόν να μην αγχώνονται με την παραξενιά που μας δέρνει;

5. Kαι απόδοση στο... φουλ: Η αλήθεια είναι ότι οι άντρες ποτέ δεν έχουν πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων τους και τείνουν είτε να υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους είτε να τις υποτιμούν. Όπως και να χει, και σε όποια κατηγορία κι αν ανήκουν αγχώνονται εξίσου για το αν θα καταφέρουν να ικανοποιήσουν την εκάστοτε παρτενέρ και να την φέρουν σε οργασμό. Το καταφέρουν δεν το καταφέρουν, δεν πρόκειται ποτέ να το πουν στους φίλους τους, τους οποίους μονίμως προσπαθούν να πείσουν ότι είναι απόγονοι του Καζανόβα! Ωστόσο η καρδούλα τους το ξέρει, πόσο αγχώνονται και πόσο ανασφαλείς είναι στο συγκεκριμένο θέμα, με αποτέλεσμα, ειδικά τις πρώτες φορές να μην καταφέρουν να αποδώσουν όπως θα έπρεπε. Πάντως, καλύτερα να πέσετε σε κάποιον που υποτιμά τις ικανότητές του και θα βάλει τα δυνατά του για να σας ευχαριστήσει παρά κάποιον που είναι ψώνιο και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η δική του καλοπέραση.http://www.queen.gr/






via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%83%CE%B5%CE%BE-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

Όχι, ναί, εγω το πιστεύω οτι ο Σαμαράς έχει τη βούληση να μεταρρυθμίσει την αμαρτωλή ΕΡΤ. Όπως μεταρρύθμισε το ΕΚΕΒΙ-κλείνοντάς το. Όπως μεταρρύθμισε το Κέντρο Κινηματογράφου-η επόμενη “καμπάνα” που θ’ ακουστεί. Διότι αν κάτι χαρακτηρίζει το χώρο της Δεξ(ι)ας είναι η αγάπη της για τον Πολιτισμό, όπως αποτυπώνεται σε κάθε tweet του Φαήλου, σε κάθε κουτοπονηριά του Μουρούτη και στο κόμπλεξ που βγάζει το παραπονιάρικο “Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς” που επικαλούνται συχνότερα απ’ όσο η Ανουσάκη που καταδίκαζε τις μίνι φούστες όταν πια δεν της μπαίνανε. Και διοτι αν κάτι άλλο χαρακτηρίζει...


την κυβέρνηση Σαμαρά είναι η προσήλωσή της στη διαφάνεια, όπως αποτυπώνεται σε κάθε διορισμό του Σίμου, κάθε αργόμισθο βυζί της Σαλαγκούδη (1.500 η ρόγα) και σε κάθε Μεσσήνιο νυχτοφύλακα.



Αλλά ευτυχώς “γλυτώσαμε τις εκλογές” γιατι “ποιός ξέρει τι θα βγάζανε” γιατι “η χρυσή αυγή καλπάζει στις δημοσκοπήσεις”. Το οτι τα ναζιστάκια καλπάζουν στις δημοσκοπήσεις είναι προφανές οτι ουδεμία αιτιακή σχέση έχει με το οτι τα συγκυβερνούντα δοχεία δεν έχουν λύσει κανένα απ’ τα προβλήματα που προκαλούν την ύπαρξή της, ούτε με το ότι ο επικεφαλής της κυβέρνησης προμοτάρει την ατζέντα της για να της πάρει τον (κοινό) κόσμο.



Συνεπώς μία είναι η Ορθολογική Λύση: εφ΄όσον η πολιτική της κυβέρνησης θα φτάσει τα ποσοστά του μιχαλολιάκου στο 100%, είναι ηλίου φαεινότερο οτι δεν πρέπει να ξαναγίνουν ποτέ εκλογές.



Πάλι σε ξελάσπωσα, Μουρούτη, ξανακοιμήσου τώρα.



Από derveniotis



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE



Μία πολύ τολμηρή παρουσιάστρια...!




Όταν η μυθική Joan Rivers της έβαλε την πρόκληση, δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς! Έτσι ,λοιπόν, η Giuiliana Rancic, εμφανίστηκε στην εκπομπή της τελείως γuμνή, κάνοντας τον συμπαρουσιαστή της να χάσει τα λόγια του...!


Οι παραγωγοί της εκπομπής δεν την άφησαν να εμφανιστεί ολόγuμνη και προσπάθησαν να καλύψουν τη γuμνια της με την επιγραφή censored....! Οι Αμερικάνοι είναι αρκετά...πουριτανοί σε τέτοια θέματα!






via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Έκοψε ανάσες, η αποκαλυπτική εμφάνιση της Φαίης Σκορδά στο “Πρωϊνό Μου”!

Η παρουσιάστρια εμφανίστηκε με ένα μακρύ λευκό διάφανο καφτάνι και από μέσα επέλεξε ένα σορτς και σέξι μαγιό! Το υπέροχο λουκ συμπληρωνόταν από ένα υπέροχο χτένισμα με πολλά κοτσιδάκια που κατέληγαν σε μια ψαροκόκαλη πλεξίδα και εντυπωσιακά μακριά σκουλαρίκια!

Δείτε φωτογραφίες:






via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Διατεθειμένος να κάνει χιλιόμετρα και χιλιόμετρα φαίνεται ότι είναι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος για έναν έρωτα!




Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ...



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου για την κατάσταση του σημερινού ΠΑΣΟΚ και του Αλέξη Τσίπρα σε προσωπικό επίπεδο εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο Βήμα fm.



Για τον κ. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ, είπε:

«Ο κ. Βενιζέλος είναι ο γνωστός άνθρωπος του Ζαππείου που είπε «ψηφίστε εμένα και όχι τον Παπανδρέου». Συνέχισε την υπονόμευσή του, του βγήκε και έγινε αρχηγός του «όλου ΠΑΣΟΚ», όπως έλεγε και το πήγε από το 40% στο 5%. (...) «Δεν ξέρω τι θα κάνω! Πραγματικά δεν ξέρω…


Τώρα, όμως, βρίσκομαι σε ένα κόμμα του 5% και δεν γουστάρω. Δεν το γουστάρω! Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δεν μου αρέσει. Εγώ θέλω να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, αλλά πρέπει να με αφήσει.»



Για τον κ. Τσίπρα:

«Μεταξύ του success και του story, έβαλε ένα «του». Του κ. Σαμαρά, δηλαδή. Τώρα, αυτά είναι αγγλικά; Δεν είναι καν ελληνικά. Κάφρος είναι ο άνθρωπος και αγράμματος. Και όσοι μιλάνε ξένες γλώσσες, να προσέχουν. Διότι και ο κ. Βενιζέλος εκεί που ήταν (σ.σ.: στο Παρίσι), είπε la termination violante. Δεν υπάρχει αυτό στα γαλλικά».



Από το ΕΘΝΟΣ, μοντάζ Γρέκι



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Επίθεση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο εξαπέλυσε από την Ικαρία όπου βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος. «Το μεγαλύτερο ρουσφέτι της ΕΡΤ ήταν ο υπουργός που αποφάσισε το κλείσιμό της», είπε για τον Σίμο Κεδίκογλου ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη το βράδυ της Δευτέρας ως θέατρο.



Ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως η κυβέρνηση εκτελεί τις εντολές των εταίρων, των δανειστών και των τραπεζιτών, εφαρμόζει τα μνημόνια και...


το επόμενο βήμα της θα είναι η εφαρμογή του μνημονίου 3 που θα φέρει το κούρεμα των καταθέσεων. «Μετά τις απανωτές αποτυχίες ΔΕΠΑ και ΟΠΑΠ, πάνε για νέο μνημόνιο με κούρεμα όλων των καταθέσεων», είπε χαρακτηριστικά.



Από το koutipandoras



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE




Άστραψε και βρόντηξε ο Γιώργος Λιάγκας σύμφωνα με πληροφορίες, όταν άκουσε τα σχόλια που έκανε ο Νίκος Μουτσινάς για το στεφάνι του, τη Φαίη Σκορδά και την εμφάνισή της με μαγιό στο Πρωινό mou....







Με το που είδαν ο Νίκος και η παρέα του τη Φαίη με ολόσωμο να παρουσιάζει την εκπομπή άρχισαν τον κράξιμο.



Όταν λοιπόν έφτασαν στα αυτιά του Γιώργου Λιάγκα τα σχόλια των Δέστε τους, εκείνος έγινε έξαλλος. Ποιος τον είδε και δεν το φοβήθηκε ένα πράγμα.



«Δεν είναι δυνατόν να ακούω αυτά τα σχόλια χωρίς λόγο! Ξαφνικά όλοι έγιναν σεμνότυφοι και προσβλήθηκαν από την εμφάνιση της Φαίης! Αν συνεχίσουν, δεν ξέρω κι εγώ τι θα κάνω», φέρεται να είπε ο παρουσιαστής σε στενούς του συνεργάτες φανερά ενοχλημένος.



Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στα μαχαίρια είναι και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος με τη Σάσα Σταμάτη, οι σχέσεις των οποίων δεν περνούν και την καλύτερη φάση.



Η απόσταση μεταξύ τους φαίνεται να έχει μεγαλώσει και όλοι στην εκπομπή αναπολούν πια το παρεΐστικο κλίμα που επικρατούσε.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip




Δεν ήταν πάντα τόσο σέξυ η Ελένη Μενεγάκη. Για την ακρίβεια είχε και πολύ... τρίχα! Δείτε κάποιες φωτογραφίες, που αν μπορούσε θα τις έκαιγε!....






















via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, το μεσημέρι της Τρίτης, ο Γεωργιανός δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου, ο οποίος σκότωσε τον γνωστό ηθοποιό με 21 μαχαιριές μέσα στο σπίτι του στις 3 Ιουνίου του 2008 συγκλονίζοντας όλο το πανελλήνιο.




Το περιβάλλον του ηθοποιού αισθάνθηκε δικαιωμένο όταν ακούστηκε η απόφαση στο δικαστήριο, αφού σε πρώτο βαθμό ο δολοφόνος του αγαπημένου ηθοποιού είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια, καθώς του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.


Όπως σας είχαμε πει ο Νταβίντ Μουρτχικνέλι στην τελευταία απολογία του πριν την απόφαση της ποινής του, με παγερή αδιαφορία επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι αιτία της αποτρόπαιας πράξης του ήταν καθαρά και μόνο η απαίτηση του γνωστού ηθοποιού να συνευρεθούν ερωτικά. Ωστόσο, έπεσε σε αρκετές αντιφάσεις σχετικά με προηγούμενες καταθέσεις που δεν φαίνεται να έπεισε την έδρα για το πραγματικό του κίνητρο.


Ο ίδιος υποστήριξε «Πήγα τα ξημερώματα να πάρω κάτι από το περίπτερο. Με είδε, μιλήσαμε λίγο και του είπα να τον κεράσω μια μπίρα. ‘Δεν πίνω μπίρες εγώ, μόνο κοκαΐνη’, μου απάντησε. Μου είπε να μου δώσει και εμένα. Πήγαμε στο αμάξι του και μου είπε ότι δεν θα μου δώσει εδώ, γιατί περνάει η αστυνομία. Του είπα ότι έπρεπε να πάω στην δουλειά και μου είπε ότι είναι βαριά η δουλειά που κάνω και ότι αυτός μπορεί να μου προσφέρει μια όμορφη ζωή....Πήγαμε σπίτι του και ήπιαμε κοκαΐνη. Άρχισα να μην αισθάνομαι καλά. Η καρδιά μου χτυπούσε. Ένιωθα χάλια και μου είπε να πάρω και άλλη. Τρεις τέσσερις φορές πήραμε. Μετά έκλεισα τα μάτια να ηρεμήσω λίγο στον καναπέ και ήρθε γυμνός με το μαχαίρι στο χέρι και μου είπε να του πάρω πιπ@... Δεν θυμάμαι μετά τι έκανα. Θόλωσα, φοβήθηκα, αλλά δεν θυμάμαι».


Παρόλα αυτά, τόσο η πολιτική αγωγή, όσο και η εισαγγελέας της έδρας δεν πείστηκαν, καθώς μάρτυρας – κλειδί είχε υποστηρίξει πώς και το προηγούμενο βράδυ, στις 2 Ιουνίου το θύμα είχε ξαναβρεθεί με τον κατηγορούμενο. Μάλιστα, στην κρεβατοκάμαρα του ηθοποιού είχε βρεθεί μείγμα βιολογικού υλικού και των δύο.


Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, το κίνητρο του ήταν η ληστεία και όχι η αξιοπρέπεια του. Όπως ειπώθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου «πρόκειται για μια επικίνδυνη προσωπικότητα που ακόμα και στην απολογία του προσπάθησε να αποκρύψει με περίτεχνο τρόπο στοιχεία που είναι γνωστά στο δικαστήριο (όπως ότι ήταν και ο ίδιος ημίγυμνος)».


Είδε πώς ο ηθοποιός ήταν ευκατάστατος και τον συνάντησε ξανά την επόμενη ημέρα, αφού είχε ήδη συνευρεθεί πιθανότατα μαζί του έναντι αμοιβής με μοναδικό σκοπό να τον σκοτώσει και να τον ληστέψει.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Τα τρόφιμα που μας προστατεύουν από τον ήλιο Το καλοκαίρι έφτασε και είναι ώρα να τρέξουμε στις παραλίες για να «γευτούμε» τη θάλασσα και τον ήλιο που μπορεί να μας χαρίσει ένα όμορφο μαύρισμα...

δίνοντας μας μία ιδιαίτερη ομορφιά που θα συνοδέψει το αέρινο καλοκαιρινό ντύσιμό μας.



Η υπερβολική όμως έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας, γι' αυτό πρέπει να βρούμε τρόπους προστασίας από αυτόν. Η φράση «κάθε πράγμα στον καιρό του» έχει ιδιαίτερη σημασία αν σκεφτούμε πώς η φύση έχει φροντίσει τους καλοκαιρινούς μήνες να παράγονται πολλές τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά συστατικά, προασπίζοντας τον οργανισμό μας έναντι των βλαβερών ακτίνων του ήλιου (UVA-UVB).



Ας δούμε λοιπόν με ποιόν τρόπο, παράλληλα με την χρήση ενός αντηλιακού προϊόντος, μπορούμε να προστατευτούμε φυσικά μέσα από τα τρόφιμα.



- Επιλέξτε ποικιλία φρούτων και λαχανικών: Αποτελούν από τους σημαντικότερους συμμάχους στην προσπάθεια προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως οι βιταμίνες (Α, C και E) και τα καροτενοειδή (λουτεϊνη, β-καροτένιο, λυκοπένιο) που παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην αντηλιακή προστασία. Τα καροτενοειδή, όπως φανερώνουν οι μέχρι τώρα ενδείξεις, έχουν φωτοπροστατευτική δράση.



Μελέτες έχουν δείξει ότι προστατεύουν από το ερύθημα, που προκαλείται από την έντονη έκθεση στη UVA και UVB ακτινοβολία, απορροφούν διάφορα μήκη κύματος της UV ακτινοβολίας και προφυλάσσουν το δέρμα από τις οξειδωτικές μεταβολές που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία.



Σημαντικές πηγές β-καροτενίου είναι τα καρότα, τα βερίκοκα, τα ροδάκινα, το πεπόνι και το σπανάκι. Τροφές όπως η ντομάτα, το κόκκινο γκρέιπφρουτ και το καρπούζι περιέχουν λυκοπένιο, ενώ το σπανάκι, τα πράσινα φασόλια και το λάχανο λουτεΐνη αντίστοιχα.



Επίσης, έρευνες έχουν δείξει πως όταν η βιταμίνη Ε καταναλώνεται πριν από την έκθεση στον ήλιο, υπάρχει λιγότερη ερυθρότητα και οίδημα του δέρματος, μικρότερη καταστροφή των λιπιδίων και λιγότερα καμένα κύτταρα από τον ήλιο. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε είναι το ελαιόλαδο, τα αμύγδαλα, το αβοκάντο, ο σολομός, και σε βιταμίνη C τα εσπεριδοειδή, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, οι φράουλες, τα κεράσια, οι πιπεριές και οι ντομάτες.



- Ενυδατωθείτε σωστά: Το καλοκαίρι εκτός από το να φροντίζουμε να τρώμε υγιεινά, πρέπει εξίσου να φροντίζουμε για την επαρκή ενυδάτωσή μας μέσω της κατανάλωσης υγρών. Αν σκεφτούμε πως το σώμα μας δεν καίγεται από τον ήλιο λόγω του νερού που περιέχεται σε αυτό, τότε μπορούμε να καταλάβουμε και την αξία του.



Εκτός από το πόσιμο νερό που αδιαμφισβήτητα αποτελεί άριστη επιλογή ενυδάτωσης, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μία ποικιλία μη αλκοολούχων ροφημάτων, αφού και αυτά αποτελούνται κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος από νερό, συμβάλλοντας στην ενυδάτωσή μας.



Το γάλα, το τσάι, ο καφές, οι χυμοί φρούτων και λαχανικών, καθώς επίσης και τα αναψυκτικά αποτελούν πρακτικές επιλογές για να αναπληρώνουμε τα «χαμένα» υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας.



Υγιεινές αντηλιακές προτάσεις για όλη την οικογένεια...



- Πάρτε μικρά ψυγεία στην παραλία και αποθηκεύστε φρέσκα φρούτα και λαχανικά.



- Επιλέξτε από το beach bar ένα ποτήρι χυμό όπως πορτοκάλι, βερίκοκο και μήλο ή ροδάκινο.



- Φάτε ως ελαφρύ γεύμα μία πράσινη σαλάτα με ντομάτα και πολύχρωμες πιπεριές ή μία φρουτοσαλάτα με φρέσκα φρούτα εποχής.



- Απολαύστε ένα σπιτικό δροσιστικό smoothie με μήλο, φράουλες, πεπόνι, καρότο, λίγο χυμό από πορτοκάλι και πολύ πάγο!



Πηγή: nutrimed.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91

Επιστολή 17χρονου μαθητή, στον πρωθυπουργό για την ΕΡΤ...



Επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή το "μαύρο" στη δημόσια τηλεόραση, έστειλε ο 17χρονος μαθητής από την Χαλανδρίτσα Αχαΐας, Άγγελος Αποστολόπουλος.



Σε αυτή, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι...



Η ΕΡΤ δεν είναι αθηναϊκή ραδιοτηλεόραση, αλλά ανήκει σε όλους τους Έλληνες, ενώ καλεί τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί, αν δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ , από την οποία όπως αναφέρει δεν βγήκε κάποιο απόλυτο και προφανές συμπέρασμα.



Η επιστολή έχει ως εξής:



«Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 Χαλανδρίτσα Αχαΐας



Κύριε Πρωθυπουργέ,



Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών για τον “θάνατο” της ΕΡΤ Α.Ε. Σας αποστέλλω αυτή την επιστολή. Ονομάζομαι Αποστολόπουλος Άγγελος, είμαι 17 ετών, από την Χαλανδρίτσα Αχαΐας και είμαι ερασιτέχνης δημοσιογράφος. Γνωρίζουμε πως η Ελλάδα η μάνα της δημοκρατίας, πλέον βρίσκεται κάτω από ένα πραξικόπημα. Άποψη όλων των Ελλήνων πολιτών είναι πως η κίνηση στην οποία προβήκατε για το κλείσιμο αυτού του πολύτιμου δημόσιου αγαθού για τον Έλληνα πολίτη ήταν παράνομη και αντισυνταγματική.



Αρχικά, όμως, θα ήθελα να σχολιάσω τις δηλώσεις του κυβερνητικού σας εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου για το “τέλος” της ΕΡΤ μέσα από τις κάμερες της ΕΡΤ ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι και γέννημα θρέμμα της ΕΡΤ. Ας κάνουμε πρώτα μια αναδρομή όταν πριν δύο χρόνια ο κ. Κεδίκογλου είχε μιλήσει μπροστά στις κάμερες για ολική υπεράσπιση της ΕΡΤ, υποτίμηση της αξίας της από την εκάστοτε κυβέρνηση, ότι η προσφορά της είναι ανεκτίμητη, πως έχει μοναδικά προνόμια και τέλος τόνιζε ότι η ΕΡΤ δεν θα έκλεινε ποτέ γιατί θα αγωνιζόταν και αυτός. Σίγουρα θα πρέπει να αποτελεί ντροπή για εσάς αυτό το γεγονός και την υπόλοιπη κυβέρνηση. Ο ίδιος αναφέρεται στην ΕΡΤ για “ιερές αγελάδες” , για ένα σκάνδαλο αδιαφάνειας και σπατάλης καθώς και πάρτι των εργαζομένων της. Όμως για ποιο πάρτι και ποια αδιαφάνεια μιλάμε όταν τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν δεχθεί μείωση στον μισθό τους έως και 55% ; Σε ποιες σπατάλες αναφέρεται; Μήπως θέλει να περάσει κάποιο άλλο μήνυμα; Η δήλωση την οποία έκανε ο κ. Κεδίκογλου ήταν αντιπολιτική, αντιεπαγγελματική ημιτελής και ακραίως ασαφής!



Επανέρχομαι όμως και πάλι στο θέμα της αντισυνταγματικής και πραξικοπιματικής σας κίνησης. Το γεγονός πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση, αυτό το ύψιστο αγαθό του ελληνικού λαού εξαφανίζεται σε 5 ώρες μετά την ψυχρή αναγγελία του κ. Κεδίκογλου φέρνει στην μνήμη μας άλλες χουντικές εποχές, “κλώνοι” του δικού σας πραξικοπήματος, Όλοι ξέρουμε πως η ημερομηνία Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 έχει γραφθεί στις μαύρες σελίδες της ιστορίας της χώρας μας. Ήδη βιώσαμε την κατάλυση του θεμελιώδους δικαιώματος του Έλληνα για ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση.



Ας μην ξεχάσουμε όμως να αναφέρουμε πως ο κ. Κεδίκογλου είπε πως έφταιγε και η ακροαματικότητα. Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΑΓΑΘΟ! ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ! Αν και αυτό περί χαμηλής ακροαματικότητας ήταν ψευδές, καθώς η ραδιοφωνία της ΕΡΤ κατέχει ίσως τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά και η τηλεόραση της ΕΡΤ έχει τα ποσοστά ενός μέσου τηλεοπτικού σταθμού. Επίσης, ας μην ξεχάσουμε για τις σπατάλες στις οποίες αναφέρεται ο κ. Κεδίκογλου.



Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: από πότε η ελληνική κυβέρνηση χρηματοδοτούσε την ΕΡΤ; Κάθε άλλο η ΕΡΤ όχι μόνο δεν έφερε ποτέ χρέος προς το Δημόσιο αλλά μόνο επικερδές ήταν προς το ελληνικό κράτος. Ο Έλληνας πολίτης χρηματοδοτούσε την ΕΡΤ καθώς πλήρωνε το ετήσιο πάγιο των 51 ευρώ, το οποίο είναι από το χαμηλότερο πάγιο πολίτη για την δημόσια ραδιοτηλεόραση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όμως πως τολμά ο κ. Κεδίκογλου να μετονομάζει το πάγιο σε χαράτσι, καθώς ο Έλληνας πληρώνει φθηνά για ένα δημόσιο αγαθό, την δημόσια ενημέρωση, ενώ το χαράτσι που πληρώνει για το σπίτι του είναι ακριβό και δεν έχει κάποιο προνόμιο ;



Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, ξέρουμε ότι θέλετε να καλύψετε την μνημονιακή σας υποχρέωση για την απόλυση χιλιάδων με εντολή της Τρόικα και επιλέξατε τους 2656 εργαζόμενους της ΕΡΤ. Πως υφίσταται το κλείσιμο της ΕΡΤ όταν υπάρχει τρικομματική κυβέρνηση και αποφασίζετε μόνος σας ενώ οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι διαφωνούν με την παράνομη αυτή νομοθετική πράξη. Το θέμα αυτό ποτέ δεν τέθηκε επί τάπητος για πλήρη συζήτηση και ψήφιση αυτής της απόφασης από την Βουλή.



Κλείσιμο της ΕΡΤ σημαίνει ότι υπάρχει αποκοπή από ένα τεράστιο κομμάτι του δημόσιου τομέα. Από την Τρίτη 11 Ιουνίου είναι επίσημο πως άλλοι 2656 εργαζόμενοι μπαίνουν στην περίφημη αγορά “ανεργίας”...



Όσον αφορά την ΝΕΡΙΤ, αναφέρετε για ένα νέο φορέα, μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση που θα είναι υγιής. Είστε σίγουροι ότι αυτή η νέα ραδιοτηλεόραση με αυτό το σχέδιο δομής 3 μηνών, με λιγότερο από το 1/3 του δυναμικού της ΕΡΤ με λιγότερα ραδιοτηλεπτικά μέσα και με πολύ μικρότερο μπάτζετ θα έχει την επιτυχία της ΕΡΤ ; Όχι βέβαια... Μήπως αυτή η ΝΕΡΙΤ αποτελεί απόγονο της άλλοτε ΥΕΝΕΔ που θα διευκολύνει τα εγκλήματα της σημερινής κυβέρνησης; Ή μήπως πέρα από την επιδίωξη απόλυσης περίπου 3000 εργαζομένων θέλατε να περάσετε κάποιον άλλο κρυφό νόμο ; Για να γίνω όσο πιο σαφής μπορώ, εννοώ ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ θα στρεφόταν το βλέμμα όλων των Ελλήνων προς αυτό το γεγονός για να ψηφίσετε “κρυφά” ένα πιο αποτρόπαιο νόμο;



Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση πλέον αντιμετωπίζει τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους τη ΕΡΤ ως αναλώσιμο είδος μερικών χρήσεων. Η ΕΡΤ είναι ίσως η μοναδική που παρέχει ενημέρωση χωρίς εντυποσιωθηρία και λαϊκισμό. Η ΕΡΤ ήταν εκείνη που αναβίωσε τον χώρο του πολιτισμού και της τέχνης στην νέα Ελλάδα με πλήθος δικών της πρωτότυπων και επιτυχημένων πρωτοβουλιών. Η ΕΡΤ είναι αυτή που έχει στην κατοχή της πλήθος ιστορικών αρχείων και εκθεμάτων για την σύγχρονη ιστορία της χώρας μας. Με την δημιουργία αυτού του νέου φορέα το έργο και η ιστορία της ΕΡΤ θα παραλείπεται...Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν έχουμε δημόσια ραδιοτηλεόραση σε όλη την Ευρώπη.



Η ΕΡΤ δεν είναι αθηναϊκή ραδιοτηλεόραση, η ΕΡΤ ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Δεν έχετε σκεφθεί καθόλου τις ακριτικές περιοχές οι οποίες εκπέμπουν μόνο το σήμα της ΕΡΤ και των γειτονικών χωρών. Πλέον, χωρίς την ΕΡΤ ήδη εδώ και μία εβδομάδα οι ακρίτες μας βλέπουν μόνο τα προγράμματα των Τούρκων, των Αλβανών, των Σκοπιανών και των Βουλγάρων. Επίσης, οι ομογενείς μας ενημερώνονταν μέχρι πρότινος από την δορυφορική ERT World αλλά πλέον δεν έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται για την πατρίδα μας.



Να ξέρετε πως ο ελληνικός λαός δεν θα το αφήσει έτσι. Ήδη από την Τρίτη το βράδυ υπάρχει τεράστια συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε όλα τα στούντιο της σε ολόκληρη την επικράτεια.



Είναι φανερό ότι θέλετε να καταργήσετε το δικαίωμα του δημοσιογράφου για υπεράσπιση της Αλήθειας, της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Αυτή η πεποίθηση δημιουργήθηκε ιδιαίτερα την περασμένη Τρίτη όταν με χουντικό τρόπο στείλατε τα ΜΑΤ για διακοπή του σήματος της ΕΡΤ. Η κυβέρνηση βέβαια, μπορεί να αναδιοργανώσει και να ανασυγκροτήσει την ΕΡΤ αλλά ποτέ δεν έπρεπε να κάνει αυτό που έκανε: να κλείσει τις κάμερες και τα μικρόφωνα και να αφήσει “παγωμένα στο μαύρο” τις οθόνες και τα ραδιόφωνα.



Παρ'όλη την απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας δεν βγήκε κάποιο απόλυτο και προφανές συμπέρασμα. Ας “βγείτε” εσείς ο ίδιος μέσα από τις κάμερες της ΕΡΤ και τις συχνότητες της για να βγάλετε επίσημα αυτή την απόφασή.



Να ξέρετε πως τα όρια του ελληνικού λαού έχουν εξαντληθεί καθώς θέλουμε το δικαίωμα για δημόσια αντικειμενική ενημέρωση, θέλουμε την επαναλειτουργεία της ΕΡΤ και θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους. Αν δεν είστε ικανός για να λαμβάνετε τέτοιες αποφάσεις χωρίς κάποιο σχέδιο η καλύτερη λύση είναι να παραιτηθείτε!



ΓΙΑΤΙ Η ΕΡΤ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!



Με αγανάκτηση,

Αποστολόπουλος Άγγελος».



Από nonews-NEWS



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1




Το savoir vivre του facebook....









1) Όταν σε κάνει accept κάποιος/α που έχεις κάνει request οφείλεις να του/της πεις έστω ένα "hi"...



2) Εάν κάποιος/α σου κάνει επανειλημμένως likes σε pics ή posts σου ας του/της πεις κάποια στιγμή ένα "ευχαριστώ"!



3) Mην πρήζεις κάποιον/α στο chat & inbox εφόσον βλέπεις ότι δεν σου απαντάει!



4) Nα είσαι κόσμιος στα σχόλια σου σε μια pic... don't be κάφρος!



5) Όταν προκαλείς με μια pic σου μην ζητάς τα ρέστα μετά για τυχόν ενοχλητικά σχόλια!



6) Είναι δικαίωμά σου να κάνεις οποιονδήποτε add για οποιονδήποτε λόγο, όπως επίσης κι αυτός έχει το δικαίωμα να μην σε κάνει accept!



7) Μην κάνεις poke κάποιον/α συνέχεια αν δεν ανταποδίδει... Είναι σαν να την κερνάς σφηνάκια όλο το βράδυ που ποτέ δεν πίνει... get over it!



8) To "in a relationship" κάτι σημαίνει, μην γίνεσαι ενοχλητικός λοιπόν!



9) Μην κάνεις tag σε κάποιον/α σε μια φωτό χωρίς την έγκρισή του/της... Μπορεί να μην γουστάρει ρε φίλε!!!



10) Μην στραβώνεις όταν κάποιος/α έχει πολύ καιρό να σου μιλήσει - δεν σημαίνει ότι δεν σε γουστάρει πια! Υπάρχει ζωή κι εκτός ρε φίλε!



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Κάνουμε copy σε ένα απόσπασμα από το άρθρο του Σαμαρά στην απεργοσπαστική "Καθημερινή" της Κυριακής. Το απλώνουμε στην οθόνη του υπολογιστή για να το διαβάσουμε προσεκτικά και να εμπεδώσουμε τα ηθικά ου μην και πολιτικά μαθήματα που δίνει ο πρωθυπουργός μας. Ορίστε, διαβάστε το κι εσείς με την ησυχία σας:..


Ο ελληνικός λαός δεν έχει αντίρρηση να υποστεί προσωρινά κάποιες θυσίες για να ορθοποδήσει η χώρα και να ωφεληθεί ο ίδιος και τα παιδιά του. Αρκεί αυτές οι θυσίες να μοιράζονται δίκαια. Όχι να χτυπάμε μονίμως τους αδύναμους και ανυπεράσπιστους, την ώρα που μένει άθικτη η "μεγάλη" συντεχνία των προνομιούχων και των βολεμένων. Γιατί αυτή διαμαρτύρεται τώρα. Και γι' αυτό διαμαρτύρεται: γιατί φοβάται ότι τώρα θα χτυπηθούν στ' αλήθεια τα προνόμιά τους. Και θα επιβληθεί στοιχειώδης δικαιοσύνη... Προφανώς δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Δεν είναι αυτοί το πρόβλημά μας. Άλλωστε, αρκετοί απ' αυτούς θα ξαναπροσληφθούν στον νέο Οργανισμό. Αλλά αξιοκρατικά αυτή τη φορά. Και όλοι θα αποζημιωθούν γενναιόδωρα. Το πρόβλημα το έχουν τα "κυκλώματα" που απομυζούσαν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση χωρίς να την υπηρετούν και το έκαναν με τον πιο αλαζονικό τρόπο.



Τη διαβάσατε; Ωραία, αφήστε τώρα τα νεύρα, αφήστε τη βαριά ιδεολογία που διαπερνά το κείμενο, αφήστε και την πρωτοτυπία του. Και πάμε να μετρήσουμε μαζί:



Ψέμα πρώτο:
Ο ελληνικός λαός δεν έχει αντίρρηση να υποστεί θυσίες. Ε, α' στο διάολο. Είδατε τι μαθαίνει κανείς από έναν πολιτικό και άνθρωπο όπως ο Σαμαράς;



Ψέμα δεύτερο: Τις θυσίες θα τις υποστούμε προσωρινά! Δεν είναι έξοχο;



Ψέμα τρίτο: Οι εν λόγω θυσίες είναι κάποιες θυσίες. Εντάξει, δηλαδή, δεν είναι και τίποτε σοβαρό.



Ψέμα τέταρτο: Οι θυσίες γίνονται για να ωφεληθούν η χώρα, ο λαός και τα παιδιά του. Μόνο ο Σαμαράς, η Μέρκελ, οι δανειστές, οι τοκογλύφοι, οι τραπεζίτες και ο Μπόμπολας δεν ωφελούνται.



Ψέμα πέμπτο: Η μεγάλη συντεχνία των προνομιούχων και των βολεμένων είναι που διαμαρτύρεται τώρα. Αυτοί, δηλαδή, δίνουν τη μάχη της ΕΡΤ - μέσα κι έξω από το Ραδιομέγαρο. Και γαμώ την πρωθυπουργική φιλαλήθεια.



Ψέμα έκτο: Προφανώς δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Προφανώς, προφανέστατα θα λέγαμε. Τους απολύουμε, τους ξεσκίζουμε, τους διασύρουμε - αλλά, προς Θεού, δεν αντιδικούμε μαζί τους. Ωραία που τα λέει ο μπαγάσας...



Ψέμα έβδομο: Δεν είναι αυτοί -οι εργαζόμενοι- το πρόβλημά μας. Ουφ, ανακούφιση. Γιατί υπήρχε η εντύπωση ότι η κατακρήμνιση χιλιάδων εργαζομένων στην ανεργία, δηλαδή στον Καιάδα, είναι ικανή απόδειξη ότι αυτοί είναι το πρόβλημα. Μπορούν να ησυχάσουν τώρα όλοι τους: Θα είναι άνεργοι, αλλά όχι πρόβλημα του Σαμαρά. Ή, πιο σωστά, επειδή θα είναι άνεργοι, δεν θα είναι πρόβλημα του Σαμαρά.



Αυτά εντελώς δειγματοληπτικά. Όποιος έχει υπομονή θα βρει και άλλα πολλά στο σχετικό απόσπασμα. Κι αν διαβάσει όλο το άρθρο, θα εκτιμήσει ακόμα περισσότερο εκείνη την ποιότητα που κάνει τον Σαμαρά να ανταγωνίζεται επιτυχώς τον Ψευτοθόδωρο του Ψαθά. Δεν ζητείται πλέον ψεύτης - βρέθηκε.



Πάντως, ας μην του φάμε το δίκιο και φανεί ότι αντιδικούμε μαζί του. Είπε και μιαν αλήθεια - κι ο μεγαλύτερος ψεύτης την πατάει καμιά φορά.



Θα επιβληθεί στοιχειώδης δικαιοσύνη! Το είπε, ναι.



Ότι θα επιβληθεί, λοιπόν, θα επιβληθεί, δεν υπάρχει αμφιβολία. Μόνο που ο ίδιος θα παρακολουθεί τη σχετική επιβολή από την τηλεόραση - πιθανότατα από τη δορυφορική για τον απόδημο ελληνισμό...



Γράφει ο Καρτερός Θανάσης , μοντάζ Γρέκι



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE










Perierga.gr - Γυμνοί... στην εκθεση με τα γυμνά!

Γυμνοί… στην εκθεση με τα γυμνά!



Μια πολύ πρωτότυπη έκθεση λαμβάνει χώρα τον τελευταίο καιρό στο Μουσείο Λέοπολντ στη Βιέννη. Η έκθεση τιτλοφορείται «Γυμνοί Άνδρες από το 1800 μέχρι Σήμερα». Ακόμη όμως πιο πρωτότυπο είναι το γεγονός πως η έκθεση περιλαμβάνει ειδική ξενάγηση όπου οι επισκέπτες μπορούν να είναι εξίσου γυμνοί.



Η πιο πρόσφατη γυμνή ξενάγηση έγινε την Τετάρτη το βράδυ. Οι περισσότεροι από 60 επισκέπτες -άνδρες στην πλειοψηφία τους- άφησαν στην είσοδο του μουσείου τα παλτά και τις τσάντες τους και φορώντας μόνο κάλτσες και παπούτσια απόλαυσαν τα συνολικά 300 έργα ζωγραφικής, γλυπτά και φωτογραφίες με μοναδικό κοινό τους θέμα την απουσία οποιουδήποτε ενδύματος από τους εικονιζόμενους.Η ιδέα για την γυμνή αυτή ξενάγηση προέκυψε τον περασμένο Νοέμβριο όταν ένας άνδρας που είχε πάει για να επισκεφτεί την έκθεση άρχισε να βγάζει τα ρούχα του μέχρι να εντοπιστεί από τον υπεύθυνο ασφαλείας και να αναγκαστεί να τα ξαναφορέσει. Από τότε, όπως αναφέρει το Associated Press, οι υπεύθυνοι του μουσείου δέχτηκαν αρκετά αιτήματα από επισκέπτες οι οποίοι τους ζητούσαν να παρακολουθήσουν την έκθεση γυμνοί.

Η κίνηση του μουσείου αποδείχτηκε σοφή: Όπως παρατηρούν οι υπεύθυνοι, «με την έκθεση για το ανδρικό γυμνό ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε και γι’ αυτό η έκθεση πήρε παράταση έως τις 4 Μαρτίου».πηγή: ethnos.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1








Η πρωτοφανής απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, και ο τρόπος με τον οποίο έγινε, μας συγκλόνισε. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί βρεθήκαμε στο ραδιομέγαρο από την πρώτη στιγμή. Κάθε μέρα καταγράφουμε ότι βλέπουμε. Μοντάραμε γρήγορα 9 λεπτά για να μη σβηστούν από τη μνήμη μας όσα έγιναν την πρώτη μέρα. Αυτός είναι ο τρόπος αντίδρασής μας. Θα συνεχίσουμε όσο μπορούμε.



Η sequence αποτελεί προπομπό του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που γυρίζουμε από την αρχή της κρίσης, τα τελευταία τρία χρόνια. Λέγεται AGORÁ - From Democracy to the Market, και...


αποτελεί διεθνή συμπαραγωγή μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων. Το AGORÁ θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2014.




Πολλούς Χαιρετισμούς

Γιώργος Αυγερόπουλος

Δημιουργός της σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας



Βασικοί Συντελεστές:



Σενάριο, Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος

Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή

Εικόνα: Γιάννης Αυγερόπουλος, Άννα Πρόκου

Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης

Μοντάζ: Άννα Πρόκου, Βασίλης Μάγκος

Δημοσιογραφική Έρευνα: Γεωργία Ανάγνου, Αχιλλέας Κουρεμένος, Ανδρέας Βάγιας

Παραγωγή: Small Planet Documentary Production House smallplanet.gr



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1










Επιρρεπείς στους εφιάλτες οι γυναίκες

Οι γυναίκες βλέπουν πολύ περισσότερους εφιάλτες απ' ό,τι οι άνδρες - και περισσότερο συναισθηματικά φορτισμένα όνειρα, σύμφωνα με μία νέα βρετανική μελέτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας ζήτησαν από 170 εθελοντές να καταγράφουν τα όνειρά τους. Στον συνολικό αριθμό των ονείρων που έβλεπαν άνδρες και γυναίκες, δεν παρατηρήθηκε κάποια διαφορά. Ωστόσο, το 30% των γυναικών είδαν τουλάχιστον έναν εφιάλτη στη διάρκεια της μελέτης, έναντι 19% των ανδρών. Η μελέτη έδειξε ακόμη πως οι γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες να βλέπουν όνειρα σχετικά με τραυματικά γεγονότα της ζωής τους, όπως η απώλεια ενός προσφιλούς ατόμου. Τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώνουν εκείνα προγενέστερων ερευνητικών εργασιών, οι οποίες έδειξαν ότι οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας έχουν πιο «ζωντανά» και ταυτοχρόνως συνταρακτικά όνειρα - ίσως διότι οι γυναίκες έχουν την τάση να σκέφτονται ακόμα και στον ύπνο τους τα δυσεπίλυτα προβλήματα της ζωής τους.

Πηγή:tanea.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε έπειτα από απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών ο Γεωργιανός που δολοφόνησε τον Νίκο Σεργιανόπουλο



Το δικαστήριο απέρριψε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, που είχε αναγνωριστεί πρωτοδίκως.



Ο Νίκος Σεργιανόπουλος δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του στις 4 Ιουνίου 2008.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


O νεαρός βιαστής βρέθηκε αντιμέτωπος λίγο πριν τα μεσάνυχτα με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ...






Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις Ρουμανικές αρχές και εντοπίστηκε στη πόλη χθες βράδυ (17-06-2013). Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις ο 37χρονος Ρουμάνος συνελήφθη στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ.


Διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Ρουμανικών Αρχών για βιασμό.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Το σχέδιο της γυναίκας περιελάμβανε και τους κακοποιούς που σκότωσαν τον άτυχο αστυνομικό στο Δίστομο...






Τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων και την παρουσία τους στην Στερεά θέλησε να εκμεταλλευτεί μία υπάλληλος. Τηλεφώνησε λοιπόν στο αφεντικό της και τον ενημέρωσε πως οι κακοποιοί της έκλεψαν το αυτοκίνητο και δεν μπορούσε να φτάσει στο χώρο εργασία της.


Δεν υπολόγισε όμως πως το αφεντικό της θα ενημέρωνε την αστυνομία. Oι αστυνομικοί με το μυαλό στους δραπέτες, εντόπισαν άμεσα το αυτοκίνητο να κινείται στο Λιβάδι κοντά στην Αράχωβα.


Το σταμάτησαν για έλεγχο και έκπληκτοι διαπίστωσαν πως οδηγός ήταν η ιδιοκτήτρια που παραδέχθηκε πως δήλωσε κλοπή για να μην πάει στην εργασία της.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91




Η θεωρία του ντόμινο επαληθεύεται με το χειρότερο τρόπο στην περίπτωση των μεταναστών και των προσφύγων...







Την τελευταία περίοδο και με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αλλά και τις τακτικές πλέον ρατσιστικές επιθέσεις κατά αλλοδαπών, γίνεται πολύς λόγος για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που διαβιούν στην Ελλάδα, ανακαλύπτοντας ξαφνικά με τον πλέον μεροληπτικό τρόπο, χρόνια προβλήματα που γιγαντώνονται διαρκώς. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων (20 Ιουνίου) η ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS επιλέγει να μοιραστεί τους προβληματισμούς της μέσα στο γενικευμένο άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί απέναντι στις συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού και καταθέτει τη δική της οπτική στα τελευταία γεγονότα, ξετυλίγοντας το νήμα ανάποδα, ψάχνοντας να εντοπίσει τις αιτίες των προβλημάτων.



Επειδή στην PRAKSIS στα προβλήματα των προσφύγων και μεταναστών απαντάμε με PRAKSIS και όχι με αφορισμούς, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε και συμμετέχουμε τόσο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όσο και στην Πάτρα.





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ



ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

ΑΘΗΝΑ:

Χώρος παιχνιδιού του Κέντρου Ημέρας Αστέγων (Δεληγιώργη 26-28, Μεταξουργείο)

11.00 έως 13.00



Οι μικροί μας φίλοι από το πρόγραμμα "ΣΤΕΓΗ'' μαζί με το "ΠΑΙΧΝΙΔΑΓΩΓΕΙΟ- το παιχνίδι είναι η αρχή", θα έχουν την χαρά να παίξουν, να χορέψουν, να ζωγραφίσουν και να συμμετέχουν σε διάφορα παιχνίδια και δράσεις που θα τους φέρει σε επαφή με τις τέχνες και την ομαδική δημιουργία.



Ευχαριστούμε το ΠΑΙΧΝΙΔΑΓΩΓΕΙΟ www.paixnidagοgeio.gr για τη προσφορά του και τον ΔΕΣΜΟ www.desmos.gr για την προσφορά τους σε snack και χυμούς.



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Πολιτιστικό Κέντρο ''Προποντίς'', Ν.Πλαστήρα 14, Καλαμαριά.

19.00 έως 23.00



Προβολή Ντοκιμαντέρ με θέμα τους Πρόσφυγες .

Συζήτηση με εκπροσώπους της ΜΚΟ PRAKSIS γύρω από τα καθημερινά προβλήματα των προσφύγων στη σημερινή πραγματικότητα .

Μπορείτε να συνεισφέρετε φέρνοντας κουτάκια συμπυκνωμένο γάλα.





ΠΑΤΡΑ:

Πλατεία Γεωργίου

17.30 έως 10.30



Έκθεση φωτογραφίας (ασυνόδευτοι ανήλικοι φωτογραφίζουν την καθημερινότητά τους).

Συλλογή ρούχων, υποδημάτων και φαρμάκων.

Διαδραστικές εκδηλώσεις.



Οι εκδηλώσεις στην Πάτρα πραγματοποιούνται με την συνεργασία:



- PRAKSIS

- Γιατροί του Κόσμου

-Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

-Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας φύλων & Ένταξης Μεταναστών



..........................................................................................................................................

Κάθε άτομο που καταδιώκεται έχει το δικαίωμα να ζητά άσυλο και να του παρέχεται άσυλο από άλλες χώρες.(Άρθρο 14, Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου)



*Πρόσφυγας είναι το άτομο που λόγω δικαιολογημένου φόβου δίωξης για λόγους φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, συμμετοχής σε ορισμένη κοινωνική ομάδα ή λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων βρίσκεται εκτός της χώρας της οποίας έχει την ιθαγένεια και δεν μπορεί ή δεν επιθυμεί (εξαιτίας αυτού του φόβου) να απολαμβάνει της προστασίας της χώρας αυτής. (Σύμβαση του 1951 για το καθεστώς των προσφύγων)



*Αιτών άσυλο είναι ένα άτομο που αναζητά προστασία ως πρόσφυγας ακόμα και αν δεν έχει επισήμως αναγνωριστεί ως τέτοιος.

...............................................................................................





ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΚΟ PRAKSIS



Η PRAKSIS, με βάση τα δύο Πολυϊατρεία στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τις Kινητές Iατρικές της Mονάδες στα σύνορα, το Κέντρο Υποδοχής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Πάτρα, τα Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων (Αθήνα και Πειραιά) προσφέρει εδώ και 18 χρόνια άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε γηγενής άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους, νεο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, ασυνόδευτους ανηλίκους, παιδιά των φαναριών, αποφυλακισμένους καθώς και σε άλλες κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες.

Mε το μοναδικό σε προληπτικό χαρακτήρα πρόγραμμα (Συν στο Πλην) προστατεύει οικογένειες Ελλήνων οι οποίοι λόγω ανεργίας αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης και απειλούνται από αποκλεισμούς

Με ακόμα δύο Κινητές Μονάδες Εξέτασης παρέχει δωρεάν εξετάσεις με το σάλιο (όπου το αποτέλεσμα βγαίνει σε 20 λεπτά) για τον ιό του H.I.V και την Ηπατίτιδα C. Λειτουργεί επίσης σε 24ωρη βάση τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης -800 11 11 600- για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τον H.I.V.

Περισσότερες πληροφορίες www.praksis.gr, 210 520 5200.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3

Απ’ όλα-όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στο κλείσιμο της ΕΡΤ, πάντα θα εξέχει ανάμεσα τους η εμπάθεια του Μαξίμου τουλάχιστον κατά ένα κεφάλι… Όποιος διαβάσει το σχετικό άρθρο της Βασιλικής Σιούτη θα λάβει μια καλή ιδέα του πράγματος, ενώ η πιστοποίηση του ρεπορτάζ δια της προσωπικής μου μαρτυρίας προς το παρόν περισσεύει –θα έλθει η ώρα της.



Την εμπάθεια συνοδεύουν, ως φυσικό επόμενο, η τεκμηριωμένη πλέον ανικανότητα, ο ακραίος καιροσκοπικός πολιτικαντισμός, και βέβαια μια...


πλημμυρίδα ολοκληρωτισμού. Όλα τους αυτά πάνε από τη φύση τους πακέτο και, δυστυχώς, επιδεινώνονται με την ανάρρηση στην εξουσία, κατά το πολύ εύγλωττο λαϊκό γνωμικό ότι «όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο φαίνεται ο πισινός της». Η δραματική διάσταση του έργου είναι ότι το όργιο συντελείται πάνω στο κουρέλι της Δημοκρατίας, στα ερείπια μιας χώρας και στις σωρούς του πληθυσμού της, πλην όμως εν ονόματί τους!



Τώρα βρισκόμαστε ενώπιον μιας δικαστικής απόφασης, και παρακολουθούμε με πικρή μελαγχολία την τελευταία πράξη από το γνωστό γαϊτανάκι με τις ερμηνείες που αυτή επιδέχεται –ένα γαϊτανάκι το οποίο πάντως δεν μου φαίνεται να χωράει και πολύ κατά το σκέλος όπου το δικαστήριο διατάσσει ρητά και ανεπιφύλακτα «1. Την αναστολή της εκτέλεσης της προσβαλλόµενης υπ’αριθ.ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το µέρος της, µε το οποίο προβλέπεται α) ότι διακόπτεται η µετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκποµπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε., και β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε. παραµένουν ανενεργές».



Προσβάλλει, εδώ που τα λέμε, την συναίσθηση της πραγματικότητας που ζούμε το να αξιώνει κανείς ηχηρότερο κόλαφο από μια Δικαιοσύνη κλινήρη που από καιρό αιμορραγεί ακατάσχετα πάνω στην ξηρά ακμή της αναντιστοιχίας προς το λαϊκό αίσθημα, καθώς ελέγχεται αυτή και ως προς το καθήκον της αυτοπροστασίας της απέναντι στον αιμοσταγή ληστή Σίνη τον Πιτυοκάμπτη, που ασκεί την Εκτελεστική Εξουσία.



Μήπως δεν ήταν η ίδια Δικαιοσύνη που περιφρονήθηκε εξευτελιστικά από τον Γιάννη Στουρνάρα, όταν αυτή απέρριψε το χαράτσι;



Μήπως δεν ήταν η ίδια που λίγο πριν διατάξει την επαναλειτουργία της ΕΡΤ είχε κηρύξει παράνομη την απεργία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών κατά του «μαύρου»;



Αλλά ας μην πάμε μακρυά… Σήμερα, είναι μήπως κάποιο δείγμα στοιχειώδους υγείας των θεσμών το να χρειάζεται να κληθεί η κυβέρνηση, ώστε να συμμορφωθεί με απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου;



Όμως όχι· το Μαξίμου θα… μελετήσει πρώτα· και θα υιοθετήσει στη συνέχεια τη δική του ερμηνεία. Η πολιτική παράδοση, ακόμα και όπως αυτή έχει συνυφανθεί με τις φαυλότερες στιγμές της μεταπολιτευτικής Ιστορίας, θα συμβουλεύε μια άμβλυνση της κρίσης με μια-δυό καρατομήσεις –ακούστηκε μια τέτοια παρότρυνση για το ένα κεφάλι που εξέχει από το άλλο. Όμως όχι· διότι το Μαξίμου, ακόμη και αν ήθελε, ακόμη και αν υποχρεωνόταν να το πράξει, δεν έχει περιθώρια να αντλήσει αντικαταστάτες από κάπου· αντικαταστάτες-συνεργάτες απόλυτα έμπιστους, ορκισμένους, μουτζαχεντίν, διότι μόνο με τέτοιους έχει μάθει και αντέχει να συνεργάζεται. Στο Μαξίμου, λοιπόν, θα διαβουλευθούν μεταξύ τους οι ίδιοι που το διέσυραν –αυτό, τη Δημοκρατία, την αίσθηση του μέτρου και την ίδια τη χώρα στα πέρατα της οικουμένης.



Μέσα στους τέσσερις τοίχους του νεοκλασσικού της Ηρώδου του Αττικού, αναλλοίωτα θα ορίζουν το διαβούλιο τα ίδια αρχικά σκοπούμενα. Ομοίως αναλλοίωτες θα παραμένουν οι ίδιες αρχικές εκτιμήσεις για τους κινδύνους που σοβούν, πάντα μόνο σε ό,τι αφορά τους ίδιους ως προς την παραμονή τους στην εξουσία· καθόλου για όλα όσα πραγματικά διακυβεύονται: μια Δημοκρατία που ψυχορραγεί, το κράτος Δικαίου, και άλλα πολύ ενοχλητικά για καθ’ υποτροπήν ασελγούς –αστείο πράγμα να κάνουμε λόγο για «μεταρρυθμίσεις»… Η δε εμπάθεια θα εξέχει σταθερά κατά τουλάχιστον ένα κεφάλι, και θα συνοδεύεται αυτή, ως φυσικό επόμενο, από την τεκμηριωμένη πλέον ανικανότητα, τον ακραίο καιροσκοπικό πολιτικαντισμό και μια πλημμυρίδα ολοκληρωτισμού –ένας ανεπαίσθητος φυσιολογικός φόβος και κάποιο αναμενόμενο άγχος του πρωτάρη σε τέτοια θέση θα διασκεδαστεί μέσα στην αλληλεγγύη των συνωμοτικών κανόνων.



Εν ολίγοις, θα αποκαλυφθούν εντέλει όλα τούτα τα αισχρά ως οι αυθεντικές κινητήριες δυνάμεις πίσω από τα γεγονότα –κινητήριες δυνάμεις σε δράση εξ απαλών ονύχων, κινητήριες δυνάμεις που ήρθαν απλώς να επιδεινωθούν στη χειρότερη εκδοχή τους με την ανάρρηση στην εξουσία, δικαιώνοντας, όπως είπαμε, το λαϊκό γνωμικό για τη μαϊμού και τα οπίσθιά της, αλλά και προσδίδοντας ένα πολύ επικίνδυνο, πλην όμως απτό πλέον περιεχόμενο στο αλάθητο αρχαίο ρητό ότι «αρχή άνδρα δείκνυσι».



Στο σύνολό τους, δεν είναι οι λεγάμενοι παρά άνθρωποι του πεπρωμένου· και θα έχουν την τύχη που απαρέγκλιτα επιφυλάσσει η Ιστορία για το είδος τους. Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον.



Από sotosblog



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE




Ο λόγος για τον.....









Ορέστη Τζιόβα, ο οποίος παράλληλα με τις πρόβες στο θέατρο, έχει ξεκινήσει να εργάζεται και ως σερβιτόρος σε καφετέρια στο Μοναστηράκι, προκειμένου να βγάζει επιπλέον χρήματα και έτσι να αντιμετωπίσει το οικονομικό του πρόβλημα. Ο γνωστός ηθοποιός δεν φοβάται τη δουλειά και το έχει αποδείξει, αφού από τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα, όταν τα έβρισκε σκούρα στο θέατρο, δούλευε ως σερβιτόρος και μάλιστα το διατυμπάνιζε.






«Αν δεν έχεις λεφτά, δουλεύεις» είχε δηλώσει πριν από δύο χρόνια. Αυτήν την περίοδο θα εμφανίζεται στην παράσταση «Ωχ! Τι κόσμος γιαγιά!», που ανεβαίνει σε λίγες μέρες στην ταράτσα του θεάτρου «Λαμπέτη» (το οποίο επαναλειτουργεί ύστερα από οκτώ χρόνια) μαζί με ένα εκλεκτό επιτελείο ηθοποιών, μεταξύ των οποίων είναι η Άννα Παναγιωτοπούλου, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Τάσος Ιορδανίδης, η Σοφία Φαραζή, ο Γιάννης Σαρακατσάνης, ο Σταύρος Σβήγκος και άλλοι. Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει η Θάλεια Ματίκα.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip

Πολιτικά «αυτοκτονική» ενδέχεται να αποδειχθεί τελικά η απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ για να φτιάξει μια δική του, απολύτως ελεγχόμενη από τη ΝΔ και επανδρωμένη από τυφλά όργανά του στην υπηρεσία του Μνημονίου και της γερμανικής επικυριαρχίας. Ο εσμός του Μεγάρου Μαξίμου νόμιζε ότι η επίδειξη πυγμής μέσω της απόλυσης εν μια νυκτί δυόμισι και πλέον χιλιάδων εργαζομένων της ΕΡΤ και η απόλυτη φίμωσή της θα ήταν εύκολη υπόθεση.



Αφενός η ΕΡΤ ήταν πλήρως απαξιωμένη πολιτικά...


ως προπαγανδιστική «ντουντούκα» του Σαμαρά, άρα αποκρουστική για την πλειοψηφία του λαού που μισεί τη μνημονιακή πολιτική, της οποίας θύματα είναι όλοι οι Ελληνες. Αφετέρου οι δημοσιογράφοι ως κλάδος είναι αντιπαθείς στον κόσμο ως «παπαγαλάκια» της εκάστοτε εξουσίας με το αζημίωτο φυσικά, επομένως καθόλου δεν θα θλίβονταν οι πολίτες, αν απολύονταν μαζικά εκατοντάδες δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, πίσω από τους οποίους θα κάλυπτε η κυβέρνηση και τις απολύσεις του τεχνικού και διοικητικού προσωπικού. Ετσι υπολόγιζε ο πρωθυπουργός ότι οι διαμαρτυρίες για το κλείσιμο της ΕΡΤ θα ήταν περιορισμένες στους απολυθέντες εργαζόμενους, οπότε σύντομα θα καταλάγιαζαν.



Ο Αντώνης Σαμαράς έπεσε παταγωδώς έξω στους υπολογισμούς του. Οι λαϊκές αντιδράσεις υπερέβησαν κάθε προσδοκία. Οταν πάνω από 100.000 (!) πολίτες πέρασαν από το Ραδιομέγαρο π.χ. μόνο την Πέμπτη, για να διαδηλώσουν εναντίον του κλεισίματος της ΕΡΤ, ήταν φανερό ότι το διακύβευμα δεν ήταν πλέον το κατά πόσον ο Σαμαράς θα μπορέσει να κλείσει με άνεση την κρατική ραδιοτηλεόραση, αλλά αν θα μπορέσει να τσακίσει κάθε διάθεση αντίστασης του ελληνικού λαού, ο οποίος είχε εκ νέου αφυπνισθεί, μόλις είδε το απόλυτο μαύρο στις τηλεοπτικές οθόνες.



Η ωμότητα του εγκλήματος του κλεισίματος της ΕΡΤ και οι αλλεπάλληλες διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων λαού στο Ραδιομέγαρο προκάλεσαν αμέσως την προσοχή των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης, με ολέθρια αποτελέσματα για την εικόνα της κυβέρνησης στο εξωτερικό. Κατάμαυρο το εξώφυλλο της γαλλικής «Λιμπερασιόν» και της επίσης γαλλικής «Ουμανιτέ». «Ελλάδα - Ποιος έκλεισε την τηλεόραση;», ο τίτλος της πρώτης. «Ελλάδα - Μαύρη οθόνη στη δημοκρατία», ο τίτλος της δεύτερης. «Είναι τραγικό σύμβολο να βλέπει κανείς μαύρη οθόνη στη δημόσια τηλεόραση», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί. «Πλήττεται η δημοκρατία με το απάνθρωπο κλείσιμο της ΕΡΤ», δήλωσε ο επίσης Γάλλος υπουργός Αλέν Βινταλίς, που έχει αρμοδιότητα τις σχέσεις της κυβέρνησης με το Κοινοβούλιο.



Για τους γερμανόφρονες της κυβέρνησης Σαμαρά όμως μεγαλύτερο ήταν το πλήγμα που δέχθηκαν από τον Γερμανό σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρικ και τον επίσης Γερμανό πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σοσιαλδημοκράτη και αυτόν. «Συνιστά απειλή για τη δημοκρατία στην Ελλάδα το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης;», ερωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης προς τους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο. «Ναι!», απάντησε χωρίς περιστροφές. Το κλείσιμο της ΕΡΤ «εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσο συνάδει με το θεμελιώδες νομικό πλαίσιο της ΕΕ», αναφέρει ο πρόεδρος της Ευρωβουλής σε επιστολή που έστειλε προς τον Αντώνη Σαμαρά.



«Δεν μπορώ να αγνοήσω τις θεσμικές και πολιτικές ανησυχίες που ανακύπτουν από αυτή την απόφαση μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατικής διαδικασίας», προσθέτει ο Μάρτιν Σουλτς. Ως και ο αρμόδιος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούζνιεκς, αισθάνθηκε την ανάγκη να καταδικάσει το κλείσιμο της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή «έστειλε ένα μήνυμα φόβου στα ΜΜΕ»!



Πανωλεθρία για το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά αποτέλεσε η κοινή διακήρυξη 50 (!) διευθυντών ραδιοτηλεοπτικών δικτύων της Ευρώπης, κίνηση που οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση (EBU), η οποία μάλιστα ζήτησε και παρέμβαση του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, για να ξανανοίξει η ΕΡΤ. «Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και η ανεξαρτησία τους από την κυβέρνηση βρίσκονται στην καρδιά των δημοκρατικών κοινωνιών», αναφέρουν στη διακήρυξή τους ο γενικός διευθυντής του BBC από τη Βρετανία και οι συνάδελφοί του από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελβετία και δεκάδες άλλες χώρες της Ευρώπης. Δεν γνωρίζουμε πόσο χαρούμενος αισθάνεται ο Αντώνης Σαμαράς για το γεγονός ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη πλέον θεωρείται ως απειλή για τη δημοκρατία και την ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης. «Η υπόθεση της ΕΡΤ πρέπει να θεωρηθεί ως απειλή ενάντια σε όλες τις δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες», τονίζει χαρακτηριστικά στο κύριο άρθρο της η «Λιμπερασιόν».






via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης -με τη βοήθεια του Συμβουλίου της Επικρατείας- προσπαθούν να κάνουν το παιχνίδι τους στις πλάτες των εργαζομένων της ΕΡΤ. Οι άλλοι θα παίξουν μαζί σου μόνο αν τους το επιτρέψεις.



Δεν έχω το δικαίωμα και δεν μπορώ να δώσω συμβουλές σε κανέναν.



Νιώθω, όμως, την ανάγκη να παρακαλέσω...


τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να μείνουν ενωμένοι.



Δεν περισσεύει κανείς από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Ούτε οι μουσικοί από τις ορχήστρες της ΕΡΤ, ούτε οι εργαζόμενοι στην Ραδιοτηλεόραση. Ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε οι ηχολήπτες, ούτε οι καθαρίστριες.



Δεν ξέρω αν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν αντιληφθεί τι έχει συμβεί από το βράδυ της περασμένης Τρίτης που η κυβέρνηση έριξε το σήμα της ΕΡΤ.



Αυτό που έχει συμβεί τους ξεπερνάει. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι -στην Ελλάδα και το εξωτερικό- κινητοποιήθηκαν, για να υπερασπιστούν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, την ελευθερία της έκφρασης, την ενημέρωση και την Δημοκρατία.



Χιλιάδες άνθρωποι φρόντισαν, ώστε το πρόγραμμα των εργαζομένων στην ΕΡΤ να φτάσει μέσα από το Διαδίκτυο σε εκατομμύρια σπίτια.



Η κυβερνητική προπαγάνδα για διεφθαρμένους και τεμπέληδες εργαζόμενους έπεσε στο κενό.



Το παραμύθι που θέλει όλους τους πολίτες να είναι καθάρματα και τους Σαμαράδες, τους Πάγκαλους και τους Κεδίκογλου ακέραιους πατριώτες τελειώνει εδώ.



Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, η ΕΡΤ άνοιξε. Και είναι όμορφη. Πιο όμορφη από ποτέ.



Η Ελλάδα απέκτησε δημόσια τηλεόραση.



Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν μια τεράστια ευκαιρία να αλλάξουν τη χώρα.



Σε αυτό τον αγώνα, είναι μπροστάρηδες αλλά δεν είναι μόνοι τους. Έχουν δίπλα τους στρατιές ανθρώπων.



Τις προηγούμενες ημέρες, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έπαιξαν στο πρόγραμμά τους αρκετά αφιερώματα στις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της ΕΡΤ.



Εμφανίστηκαν σπουδαία πρόσωπα και γεγονότα από τις προηγούμενες δεκαετίες.



Όμως, η κορυφαία στιγμή της ιστορίας της ΕΡΤ είναι ο αγώνας των εργαζομένων της.



Η κορυφαία στιγμή της ιστορίας της ΕΡΤ είναι τώρα.



Στα αφιερώματα που θα κάνει η ΕΡΤ στο μέλλον για την ιστορία της, ο σημερινός αγώνας των εργαζομένων θα έχει την πρώτη θέση.



Βέβαια, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η ΕΡΤ να συνεχίσει να υπάρχει.



Εμείς είμαστε εδώ. Και δεν θα σας αφήσουμε να πέσετε, όπως έπεσαν χιλιάδες συμπατριώτες μας τα τελευταία χρόνια.



Από δω και πέρα, δεν θα αφήσουμε κανέναν να πέσει.



Εσείς να μείνετε ενωμένοι. Ενωμένοι θα νικήσετε και θα σας γράψει η Ιστορία.



Μην αφήσετε κόμματα, πολιτικούς και εργατοπατέρες που σύντομα δεν θα υπάρχουν και δεν θα τους θυμάται κανείς, να μπουν ανάμεσά σας, να σας διχάσουν και να σας πουλήσουν για μια ακόμα φορά.



Μη, παρακαλώ σας, μη.



Εγραψε o Pitsirikos



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE