follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Δείτε όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ…







Διαβάστε περισσότερα εδώ



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Αν δεν ήταν δύσκολη η κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, αν δεν ήταν τόσο τραγική η κατηφορική πορεία της ελληνικής οικονομίας και αν δεν ήταν τόσο άμεσο το πρόβλημα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών που δημιούργησαν με το κλείσιμο της ΕΡΤ, τότε θα μπορούσαμε να γελάμε με τα καμώματά τους.



Επί μέρες απειλούσαν ο ένας τον άλλο, άφηναν να εννοηθεί ότι είναι έτοιμοι να τα σπάσουν, ότι δεν αντέχουν να τους υποτιμά ο πρώτος μεταξύ ίσων (!), ότι δεν φοβούνται ακόμη και τις εκλογές, ότι είναι παγιδευμένοι μέσα στην τρικομματική και άλλα ηχηρά παρόμοια.



Κι έπειτα τα ξέχασαν σχεδόν όλα και κυρίως τις χιλιάδες των εργαζομένων της ΕΡΤ, το «μαύρο» στις οθόνες που συμπλήρωσε εννιά μέρες κι άρχισαν το γνωστό παζάρι για να μοιράσουν καλύτερα θέσεις, υπουργεία, οργανισμούς, για να εξασφαλίσουν περισσότερη επιρροή, για να διαμορφώσουν ευνοϊκότερους συσχετισμούς.



Μιλάμε βέβαια για τους δύο ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που στηρίζουν την κυβέρνηση με την κοινοβουλευτική δύναμή τους και οι οποίοι από τα πρόθυρα της ρήξης έφτασαν άνετα στην προσέγγιση της συμβιβαστικής λύσης – μιας λύσης που απλώς θα βολεύει και τους τρεις εταίρους, αλλά μάλλον όχι τον ελληνικό λαό και στη συγκεκριμένη περίπτωση τον κόσμο που δούλευε τόσα χρόνια στην ΕΡΤ.



Η οργή τους μετατράπηκε μετά από μερικές ώρες στο πρωθυπουργικό γραφείο σε εντυπωσιακή σύμπλευση για να πετύχουν την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης, για να επικαιροποιήσουν την αρχική συμφωνία τους, για να μη ρίξουν τη χώρα στην… περιπέτεια των εκλογών. Τόσο απλά!



Η αλήθεια είναι εξίσου απλή: και οι τρεις τρέμουν με την προοπτική των εκλογών. Κανείς τους δεν τολμά να πει ευθέως ότι αυτή η τριμερής συμφωνία δεν έγινε για το καλό του ελληνικού λαού ούτε για να αποφευχθεί η χρεοκοπία του ελληνικού κράτους. Εγινε για να εδραιωθεί η κυριαρχία των νεοφιλελεύθερων λύσεων στις οποίες έχουν προσχωρήσει ολόθερμα και οι δύο εταίροι του κ. Α. Σαμαρά. Αυτό αποδεικνύεται και από τις αντιδράσεις των μεγάλων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έσπευσαν να ρίξουν το βάρος τους στον Ελληνα πρωθυπουργό, μην τυχόν και κινδυνεύσουν τα συμφέροντά τους στην Ελλάδα…



Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια ξεδιάντροπη επιχείρηση ξαναμοιράσματος της τράπουλας, με τις συνέπειες πάντα βαριές στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών και με τους τρεις εταίρους να παζαρεύουν άγρια ένα μεγαλύτερο κομμάτι εξουσίας, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να εξωραΐσουν τους συμβιβασμούς τους για να μην τρωθεί το κύρος τους…



Πηγή: "Εφημερίδα Συντακτών"



via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Κρεμάστηκε από το αυτοκίνητό του για να σταματήσει τον κλέφτη Τη σοκαριστική στιγμή που ένα αυτοκίνητο που αναπτύσσει ταχύτητα περνάει πάνω από έναν άντρα και του σπάει το πόδι κατέγραψε κάμερα κλειστού...

κυκλώματος παρακολούθησης στο Gornal στα West Midlands.Ο 48χρονος Stuart Timmins προσπάθησε απεγνωσμένα να σταματήσει τον κλέφτη που είχε μπει στο αυτοκίνητό του.



Ήταν μέσα στο κατάστημά του όταν άκουσε την πόρτα να κλείνει και τη μηχανή να παίρνει μπρος. Έτρεξε προς το αυτοκίνητο και προσπάθησε να σπάσει το παράθυρο για να ακινητοποιήσει τον κλέφτη, όμως καθώς το όχημα ανέπτυσσε ταχύτητα, δε μπόρεσε να κρατηθεί με αποτέλεσμα να πέσει στο δρόμο και το τρέιλερ που είχε συνδέσει με αυτό πέρασε πάνω από το πόδι του σπάζοντάς το σε δύο σημεία.



Έχει ήδη υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις ενώ θα χρειαστεί αρκετούς μήνες αποκατάστασης αφού βγάλει το γύψο, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής MailOnline. Για την ιστορία, οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το δράστη, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά ετών και τεσσάρων μηνών.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97
Τόσα χρόνια δεν κατάφερε να το αντιληφθεί κανείς...




Στο περιοδικό Rolling Stone έδωσε συνέντευξη ο Johnny Depp και αποφάσισε να εξομολογηθεί κάτι που κανείς δεν είχε προσέξει τόσα χρόνια για τον ίδιο...


Ο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο ηθοποιός αποκάλυψε πως γεννήθηκε σχεδόν τυφλός από το αριστερό του μάτι!


Τα γυαλιά ηλίου που φορά σχεδόν πάντα στις δημόσιες εμφανίσεις του και τα οποία έκανε και μόδα σε όλο τον πλανήτη, φαίνεται πως δεν τα έχει μόνο για λόγους αισθητικής.


"Ποτέ δεν είχα καλή όραση. Χωρίς τα γυαλιά μου μπορώ να δω μόλις μερικά εκατοστά από το πρόσωπο μου!", λέει χαρακτηριστικά ο γοητευτικός Johnny.









via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Είναι αλήθεια.Μπορείτε και εσείς να το κάνετε...









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos
Το Facebook κάνει για ακόμα μία φορά μικρές αλλαγές κι έτσι πλέον οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν και φωτογραφίες στα σχόλια.






Μέσα στις επόμενες μέρες λοιπόν, το Facebook θα ενεργοποιήσει την νέα δυνατότητα να ανεβάζουν οι χρήστες φωτογραφίες που θέλουν στα πεδία των σχολίων.



Έτσι αν κάτω από ένα Status ή οποιουδήποτε Post, μην παραξενευτείτε όταν δείτε το σήμα της φωτογραφικής μηχανής, το οποίο θα επιτρέπει να ανεβάζετε αντί για σχόλιο, μία φωτογραφία.


Η νέα αυτή λειτουργία μαζί με πολλές ακόμα αναμένεται να ανακοινωθεί στο event που ετοιμάζει σήμερα το Facebook.









via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91


Η νομοθεσία ορίζει, ότι αρμόδια αρχή για να επιβάλλει τον νόμο, για οτιδήποτε συμβαίνει στις παραλίες είναι το Λιμενικό, ούτε η Δημοτική Αστυνομία, ούτε η άλλη Αστυνομία....





Τι πραγματικά λέει ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα

Ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα (άρθρο 230), και η εγκύκλιος Μ.Φ. 2119.4/3/06/16-06-2006 προβλέπουν ότι:

«Το λούσιμο οικόσιτων ζώων στις Ελληνικές θάλασσες απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 230 παρ. 1ζ του Γενικού Κανονισμού Λιμένα σε χώρους λουομένων»

«Η ύπαρξη λουομένων σε μία θαλάσσια περιοχή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον χαρακτηρισμό της περιοχής αυτής ως χώρου λουομένων».

«Στην περίπτωση κατά την οποία σε μία τοποθεσία ή παραλία (στην οποία δεν παρευρίσκονται την δεδομένη χρονική στιγμή λουόμενοι) κυκλοφορεί ιδιοκτήτης ζώου μαζί με αυτό ή ο εν λόγω προβαίνει στο λούσιμο του ζώου, τότε ο ιδιοκτήτης δεν διαπράττει παράβαση».

«Εάν όμως στην ίδια τοποθεσία καταφθάσουν λουόμενοι, τότε ο ιδιοκτήτης οφείλει είτε να το απομακρύνει από την τοποθεσία αυτή, είτε να το διατηρήσει ασφαλισμένο σε απόσταση από τους λουόμενους τέτοια που να μην παρενοχλούνται αυτοί προκειμένου να μην διαπράττει την ανωτέρω παράβαση!».



Απολαύστε το μπάνιο σας και μην ενοχλείτε!

Επί της ουσίας κανένας εκπρόσωπος του Δήμου δεν μπορεί, να σας απαγορεύσει, να είστε στη θάλασσα με το ζώο σας (ούτε και το Λιμεναρχείο), αρκεί να βρίσκεστε σε μια πιο… ερημική παραλία.

Φυσικά πρέπει να το έχετε ασφαλισμένο (δηλαδή δεμένο) και σε κάποια λογική απόσταση από εκείνους, που δήλωσαν, ότι ενοχλούνται εντός ή εκτός νερού, αρκεί να πάτε στην παραλία πριν φτάσουν εκείνοι που δεν αγαπούν τα ζώα!

Πριν καταφθάσουν οι Νεοέλληνες, που μολύνουν θάλασσες και ακτές ανενόχλητοι. Πριν καταφθάσουν αυτοί, που ουρούν μέσα στη θάλασσα και αφοδεύουν πέριξ των παραλιών και κατά τα άλλα σιχαίνονται τα σκυλιά, τα οποία θεωρούν – λόγω άγνοιας και εγωισμού – φορείς ασθενειών!

Ας μη ξεχνάμε, ότι οι παραλίες είναι δημόσιοι χώροι. Την επόμενη φορά, που θα σας κάνουν παρατήρηση για τον σκύλο σας (δύσκολα βλέπεις γάτα να θέλει, να κάνει μπάνιο στη θάλασσα) απλά απομακρυνθείτε κατά μερικά μέτρα και να έχετε το ζώο δεμένο κοντά σας.

Κανείς δεν μπορεί να σας υποχρεώσει, να το βγάλετε από το νερό ή να φύγετε. Σύμφωνα με τη δικηγόρο και πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Βέροιας, Βάσω Τάκη, η παράβαση για το μπάνιο σκύλου βεβαιώνεται από το Λιμενικό, γιατί έγινε μέσα στη θάλασσα και η (υποτιθέμενη) παράβαση γιά παρουσία ή κυκλοφορία σκύλου στην παραλία από την Αστυνομία!

Πολύπλοκο και από νομικής απόψεως!

Κάθε φορά που έρχεται το καλοκαίρι το ερώτημα, το οποίο απασχολεί εμάς τους φιλόζωους, είναι εάν θα βρούμε κάποια κατάλληλη παραλία για να κολυμπήσουμε παρέα με τον τετράποδο φίλο μας.

Οι δύο βασικές νομοθετικές διατάξεις που ρυθμίζουν το θέμα αυτό είναι ο νόμος 4039/2012 για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα Λαυρίου (άρθρο 230 παρ. 1 ζ της Υ.Α. 1046/1978, η οποία εξεδόθη κατ΄ εξουσιοδότηση του άρθρου 156 του ν.δ. 187/1973 του ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ).

Περαιτέρω, από άποψη νομολογίας, έχουν εκδοθεί δύο εκ διαμέτρου αντίθετες δικαστικές αποφάσεις, η εφετειακή 2130/2003 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και η 175/2005 του Αρείου Πάγου, η οποία αναίρεσε την πρώτη, με αφορμή την περίπτωση μιας γυναίκας, η οποία, εν έτει 2000, είχε υποπέσει στο μέγα ολίσθημα να βάλει τον μικρόσωμο σκύλο της στη θάλασσα σε μη οργανωμένη παραλία της περιοχής Σουνίου, αρνούμενη στη συνέχεια να τον απομακρύνει, παρά τις διαμαρτυρίες λουόμενου, ο οποίος φοβήθηκε μετάδοση ασθενειών και άσκησε εναντίον της αγωγή αποζημίωσης για προσβολή της προσωπικότητάς του.

Α) Κατ’ αρχήν είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι οι παραλίες ανήκουν στην δικαιοδοσία των αστυνομικών και όχι των λιμενικών αρχών (άρθρο 3 παρ. 1 περ. β του ν.δ. 444/1970).

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Αρμοδιότητα του Λιμενικού Σώματος για τη διενέργεια προανακριτικών και αστυνομικών πράξεων (σημείωση δική μου, η επιβολή τυχόν προστίμου στον ιδιοκτήτη του σκύλου συνιστά αστυνομική πράξη) υφίσταται στους λιμένες και στις χερσαίες ζώνες αυτών, αυτή δε, επεκτείνεται και στις παραλίες, για τις οποίες γίνεται λόγος στο άρθ. 3 παρ. 1 περ. β’, στις οποίες δηλαδή διενεργούνται εργασίες οι οποίες είναι συναφείς με τη λειτουργία των λιμένων και όχι σε οποιαδήποτε άλλη παραλία.

Σε οποιαδήποτε άλλη παραλία, αρμόδια είναι η κατά τόπο αστυνομική αρχή, εξαιρουμένων βέβαια των περιπτώσεων που διενεργούνται οι εργασίες, οι οποίες προβλέπονται στην παρ. 4 του άρθρου 3, οπότε ο εν λόγω χώρος εξομοιώνεται με λιμένα και χερσαία ζώνη λιμένα, ιδρυόμενης σ’ αυτήν την περίπτωση σχετικής αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος.»

Επομένως, οι τόποι αρμοδιότητας του Λιμενικού, όπως αυτοί καθορίζονται από το νόμο, αφορούν την θαλάσσια περιοχή, τους λιμένες και τις χερσαίες ζώνες των λιμένων και ΟΧΙ τις παραλίες εν γένει και επομένως, το τυχόν πρόστιμο στις παραλίες πρέπει να το κόψει η αστυνομία (και η δημοτική), εκτός εάν σε κάποιο τόπο δεν υπάρχει αστυνομία (πχ κάποια νησιά), οπότε το κόβει η λιμενική αστυνομία.

Β) Στη συνέχεια πρέπει να γίνει διάκριση ανάμεσα στην κυκλοφορία του σκύλου σε παραλία λουομένων και στο μπάνιο του σκύλου στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον ν. 4039/2012 (καθώς και κατά τον προϊσχύοντα 3170/2003) επιτρέπεται ο περίπατος του σκύλου σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, αρκεί να μην κυκλοφορεί ελεύθερος και να γίνεται ο περίπατος πάντα με συνοδό (άρθρο 5 παρ. 3).

Ο σκύλος μας μπορεί να μας ακολουθεί σε κάθε υπαίθριο κοινόχρηστο χώρο, άρα και στις παραλίες, οργανωμένες και μη, αρκεί να είναι πάντα συνοδευόμενος και να έχουμε μαζί το βιβλιάριο υγείας του για να αποδείξουμε ότι είναι εμβολιασμένος αν μας ζητηθεί.

Όσον αφορά την περιβόητη εγκύκλιο Μ.Φ. 3111.10/1/93/20-05-93 της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του ΥΠ.Ε.Ν., η οποία επαναλαμβάνεται και στη νεότερη υπ΄ αριθμ. πρωτ. Μ.Φ. 2119.4/3/06/16-06-2006 και σύμφωνα με την οποία «…Στην περίπτωση κατά την οποία σε μία τοποθεσία ή παραλία (στην οποία δεν παρευρίσκονται την δεδομένη χρονική στιγμή λουόμενοι) κυκλοφορεί ιδιοκτήτης ζώου μαζί με αυτό ή ο εν λόγω προβαίνει στο λούσιμο του ζώου, τότε ο ιδιοκτήτης δεν διαπράττει παράβαση.

Εάν όμως στην ίδια τοποθεσία καταφθάσουν λουόμενοι, τότε ο ιδιοκτήτης οφείλει, είτε να το απομακρύνει από την τοποθεσία αυτή, είτε να το διατηρήσει ασφαλισμένο σε απόσταση από τους λουόμενους τέτοια που να μην παρενοχλούνται αυτοί προκειμένου να μην διαπράττει την ανωτέρω παράβαση», αυτή δεν ισχύει κατά το μέρος που μιλαει για άμεση απομάκρυνση των σκύλων από την παραλία άμα τη εμφανίσει λουομένων, καθόσον ο νόμος υπερισχύει της εγκυκλίου.

Εάν παρ’ όλα αυτά, κάποιο αρμόδιο αστυνομικό ή λιμενικό όργανο κόψει πρόστιμο για μη απομάκρυνση του σκύλου από την παραλία, τότε μπορεί να διωχθεί για παράβαση καθήκοντος, είναι δε πολύ πιθανό, εάν κάποιος προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια κατά του προστίμου που θα του επιβληθεί, να δικαιωθεί όταν φτάσει η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επικαλούμενος αντισυνταγματικότητα, παράβαση νόμου κλπ.

Γ) Το πρόβλημα επομένως δεν είναι η κυκλοφορία και παρουσία των σκύλων στις παραλίες, αλλά το επιτρεπτό ή μη να μπαίνουν τα σκυλιά στη θάλασσα.

Η γενική άποψη που έχει επικρατήσει είναι ότι στην περίπτωση αυτή εφαρμόζεται το άρθρο 230 § 1 περ. ζ του αναχρονιστικού (ισχύει από το 1978) Γενικού Κανονισμού Λιμένα Λαυρίου, κατά τον οποίο απαγορεύεται η κυκλοφορία ζώων, καθώς και το λούσιμο αυτών σε χώρους λουομένων, άποψη που έχει δεχτεί και ο Άρειος Πάγος (πιο πάνω απόφαση).

Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο από 50 έως 150 ευρώ. Σημειωτέον ότι η ως άνω διάταξη για την απαγόρευση ζώων στις παραλίες αφορά μόνο τον Γενικό Κανονισμό Λιμένος Λαυρίου και τον χώρο ευθύνης του και μόνο κατ΄ αναλογία μπορεί να γίνει δεκτή η εφαρμογή του και στις άλλες ελληνικές παραλίες.

Από εκεί και πέρα είναι θέμα ερμηνείας του τι θεωρείται χώρος λουομένων. Σύμφωνα με τις παραπάνω εγκυκλίους, η ύπαρξη λουομένων σε μία θαλάσσια περιοχή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον χαρακτηρισμό της περιοχής αυτής ως χώρου λουομένων και την ως εκ τούτου, εφαρμογή της απαγόρευσης της ως άνω διάταξης για τον χώρο αυτό, με άλλα λόγια όλες οι ελληνικές παραλίες είναι εν δυνάμει χώροι λουομένων.

Στο πυρ το εξώτερο δηλ. οι φιλόζωοι πολίτες που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους και τις διακοπές τους παρέα με τον πιστό τους φίλο, άντε να βρούμε καμιά έρημη βραχονησίδα που να μην πατάει το πόδι του λουόμενος!

Και πάλι όμως δεν μπορείς να είσαι ήσυχος γιατί εάν εμφανισθεί έστω και ένας υστερικός λουόμενος που φοβάται ότι θα μολυνθεί από το σκύλο, δεν επιτρέπεται να μπει ο σκύλος στη θάλασσα.

Παρά ταύτα, οι δικαστές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δικάζοντας την έφεση στην υπόθεση της ως άνω γυναίκας, έκριναν (ορθώς) ότι στις μη οργανωμένες παραλίες μπορεί ο καθένας να απολαμβάνει το μπάνιο του με τον σκύλο του και προχωρώντας στη συνέχεια σε συσταλτική ερμηνεία της παραπάνω διάταξης του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Λαυρίου, έκριναν ως χώρο λουομένων όχι όλες τις περιοχές των ακτών που είναι προσιτές για θαλάσσια μπάνια, αλλά μόνον εκείνες που έχουν λουτρικές εγκαταστάσεις.

Δυστυχώς αυτή η άποψη κατέπεσε στον Άρειο Πάγο. Συνοψίζοντας, επιτρέπεται η παρουσία και ο περίπατος σκύλων στις παραλίες αρκεί να συνοδεύεται, επιτρέπεται να κάνετε μπάνιο στο σκύλο σας σε απομακρυσμένες παραλίες, εκτός εάν παραπονεθεί κάποιος λουόμενος, οπότε πρέπει να τον βγάλετε από την θάλασσα.

Σε κάθε περίπτωση αρμόδιο όργανο για την βεβαίωση της παράβασης είναι, για μεν την παρουσία και τον περίπατο του σκύλου στην παραλία η αστυνομία – εφόσον επιμένει παρά τον νόμο να βεβαιώσει παράβαση – για δε το μπάνιο του σκύλου στη θάλασσα το λιμενικό.

Η πολυνομία, που επικρατεί στο Ελληνικό Κράτος, δημιουργεί συχνά καταστάσεις σύγχυσης μεταξύ πολιτών και ελεγκτικών οργάνων, ώστε πολλές φορές δεν γνωρίζουν οι μεν τα δικαιώματά τους και οι δε τις υποχρεώσεις τους και γι αυτό πρέπει το οργανωμένο φιλοζωικό κίνημα να κινηθεί προς την κατεύθυνση πίεσης των αρμοδίων για την αλλαγή αυτού του αναχρονιστικού και θολού καθεστώτος σε σχέση με το επιτρεπτό ή μη της δυνατότητας χρήσης παραλιών και θαλασσών από φιλόζωους πολίτες με τα κατοικίδιά τους.

Βάσω Τάκη,Δικηγόρος, πρόεδρος Φιλοζωικού Συλλόγου Βέροιας και μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Φιλοζωικών Σωματείων.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Από το κελί του Κορυδαλλού στο χειρουργείο η Βίκυ Σταμάτη....






Πιο σοβαρό από οτι φαινόταν αποδεικνύεται το πρόβλημα υγείας της συζύγου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς οι τελευταίες εξετάσεις έδειξαν ότι πρέπει να εισαχθεί αμέσως στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.


Σύμφωνα με πληροφορίες καθημερινής εφημερίδας, τις οποίες επιβεβαίωσε και ο συνήγορος της κυρίας Σταμάτη, ο Αλέξης Κούγιας, η ίδια επισκέφθηκε στις 12.00 χθες το μεσημέρι το ογκολογικό νοσοκομείο ''Άγιος Σάββας" και παρέμεινε περίπου μία ώρα στο θεραπευτήριο.


Στο διάστημα της παραμονής της στο νοσοκομείο οι γιατροί μελέτησαν τις τελευταίες απεικονιστικές εξετάσεις, στις οποίες είχε υποβληθεί πριν από λίγο καιρό (μαστογραφία, ακτινογραφία θώρακος και εργαστηριακές-αιματολογικές εξετάσεις) και κατέληξαν πως θα πρέπει να χειρουργηθεί το συντομότερο, αφού η κατάσταση της είναι σοβαρή.





via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE
Τελικά το’ πε και το’ κανε η Τζούλια Αλεξανδράτου και τα ανέβηκε τα σκαλιά του δημαρχείου στη Βιέννη, αποχαιρετώντας την εργένικη ζωή.




Η Ιουλία Καρποζήλου πλέον, είπε το μεγάλο «ναι» στον καλό της Κριστιάν και παρουσία των οικογενειών τους και λίγων φίλων είπε να νοικοκυρευτεί.


Μάλιστα το κορίτσι ανέβασε και φωτογραφίες της με το νυφικό αμέσως μετά το μυστήριο γράφοντας όλο ενθουσιασμό:


«Μόλις παντρευτήκαμε. Κλαίω και έχω αγωνία. Η καρδιά μου πάει να σπάσει»!









Άντε βρε και στα δικά σας οι ελεύθερες!!!






via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE
Στον Άρειο Πάγο προσφεύγουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ Στον Άρειο Πάγο αποφάσισαν να προσφύγουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ενώ θα προχωρήσουν και στην υποβολή μηνύσεων εναντίον όσων κρατούν....

κλειστούς τους πομπούς. Τα παραπάνω ανέφερε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΤ3 Ελευθερία Φαραντάκη, επισημαίνοντας ότι δεν εφαρμόζεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα.



«Όλοι αναγνωρίζουμε και ξέρουμε καλά τη σημαντικότατη συμβολή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην πορεία της πατρίδας, τον εκδημοκρατισμό της και την αντικειμενική ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών. Ξέρουμε ότι η ΕΡΤ χρειαζόταν μια αναμόρφωση για τον τρόπο που λειτουργεί, ώστε να μπορέσει να γίνει κερδοφόρα και να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και την αντικειμενική ενημέρωση» τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «ζητούμε, αφού αναμορφωθεί, να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό για λόγους εθνικούς, κοινοτικούς και ενημέρωσης των Ελλήνων ομογενών. Θέλω να ζητήσω να αντιληφθούν όλοι τη σπουδαιότητα ύπαρξης της ΕΤ3, ενός καναλιού που αποτελούσε κανάλι πρότυπο και για τα τρία κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης. Θα πρέπει στο νέο σχήμα που θα προκύψει να υπάρχει σε κάθε περίπτωση το ανεξάρτητο κανάλι της ΕΤ3 που θα καλύπτει την περιφέρεια της χώρας».



Υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης άρα και της ΕΤ3 τάχθηκε ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Πασχαλίδης ενώ ο εκπρόσωπος της παράταξης που πρόσκειται στη "Λαϊκή Συσπείρωση", Γιάννης Ζιώγας, σχολίασε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε λύση βολική για όλους εκτός από τους εργαζόμενους.



Για χτύπημα κατά της δημοκρατίας έκαναν λόγο ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιάννης Κούτρας από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος ζήτησε οι αλλαγές στην ΕΡΤ να γίνουν εν λειτουργία, με συνδιαμόρφωση του τοπίου και διαφανείς διαδικασίες. Την άποψη ότι το ζήτημα θα πρέπει να λυθεί στην ελληνική βουλή εξέφρασε ο εκπρόσωπος της παράταξης που πρόσκειται στη ΔΗΜΑΡ Αδάμ Δράγας.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91










Το Facebook «ακονίζει» το μυαλό σε προχωρημένη ηλικία

Αφήστε τις σπαζοκεφαλιές, τα σταυρόλεξα και τα παιχνίδια λέξεων για νοητική διαύγεια και πιάστε το… Facebook, συνιστούν αμερικανοί επιστήμονες σε ηλικιωμένα άτομα.



Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας, διαπίστωσαν ότι άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών που χρησιμοποιούν σελίδες κοινωνικής δικτύωσης σημείωναν καλύτερες επιδόσεις όταν υποβάλλονταν σε γνωστικά τεστ, συγκριτικά με όσους απλά «σέρφαραν» στο Διαδίκτυο ή δεν χρησιμοποιούσαν καθόλου το Ιντερνετ.Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πίσω από το συγκεκριμένο γεγονός, κρύβεται η εγρήγορση που προκαλούν οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στους χρήστες τους, λόγω της διαρκούς ανανέωσης του υλικού που προβάλλουν (updates, φωτογραφικό υλικό, δημοσιεύσεις κ.ά.).



Η… «δικτυωμένη» μελέτη

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 14 ενήλικες ηλικίας 68-91 ετών, που είτε δεν είχαν μπει ποτέ στο Facebook, είτε το χρησιμοποιούσαν λιγότερο από μια φορά το μήνα. Οι ερευνητές τους μοίρασαν στη συνέχεια σε δύο ομάδες. Σε μία ομάδα δίδαξαν πώς να κάνουν «φίλους» όσους συμμετείχαν στο πείραμα και τους ζήτησαν να «ποστάρουν» κάτι στον τοίχο τους, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Στη δεύτερη ομάδα, οι επιστήμονες δίδαξαν πώς να χρησιμοποιεί το διαδικτυακό ημερολόγιο Penzu.com, όπου ο χρήστης κρατά προσωπικές σημειώσεις χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα κοινοποίησής τους στους ηλεκτρονικούς του φίλους.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι εθελοντές κλήθηκαν να συμπληρώσουν τα ειδικά τεστ αξιολόγησης, τα οποία σηματοδοτούσαν τα επίπεδα μοναξιάς και κοινωνικής στήριξης που βίωναν οι ηλικιωμένοι, όπως επίσης και οι γνωστικές τους ικανότητες.

Η ίδια διαδικασία επαναλήφθηκε στο τέλος της μελέτης. Βάσει των ευρημάτων των ερευνητών φάνηκε ότι οι ηλικιωμένοι που δήλωναν μέλη ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης συγκέντρωναν κατά 25% υψηλότερο σκορ στα τεστ αξιολόγησης, συγκριτικά με όσους χρησιμοποιούσαν το διαδικτυακό ημερολόγιο.



«Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο διαδικτυακό ημερολόγιο και στο Facebook είναι ότι στην πρώτη περίπτωση το μόνο που μπορεί να κάνει ο χρήστης είναι να καταχωρεί το κείμενό του και να βλέπει μόνο αυτό. Τη στιγμή που στην περίπτωση του Facebook ο χρήστης μπορεί να δει τις δημοσιεύσεις των φίλων του, με αποτέλεσμα να δέχεται διαρκώς νέα ερεθίσματα. Ο ίδιος οφείλει να συγκεντρώνεται σε νέες πληροφορίες και να τις εμπλουτίζει κάθε τόσο με νέα στοιχεία ή να κρατά παλαιότερες ως σημείο αναφοράς» εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης δρ Ζανέλ Βόλτμαν.

Η δρ Βόλτμαν υπογραμμίζει ωστόσο, ότι όσοι από τους συγγενείς ενδεχομένως να σκέφτονται να διδάξουν στους ηλικιωμένους της οικογένειάς τους πώς να χρησιμοποιούν τα social media, καλά θα κάνουν να τους διδάξουν πώς να προφυλάσσονται από πιθανές διαδικτυακές απειλές.

«Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβουμε ότι υπάρχουν και κάποιες πιο “σκοτεινές” πλευρές του Facebook και για τον λόγο αυτόν, οι νέοι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να προστατεύουν το προφίλ τους» εξηγεί η δρ Βόλτμαν.«Οπότε σε καμία περίπτωση δεν προτείνουμε στη γιαγιά να μπει απευθείας στο Διαδίκτυο, εκτός και αν κάποιος μπορεί να της προσφέρει την απαραίτητη εκπαίδευση και υποστήριξη, ώστε να σερφάρει με ασφάλεια» καταλήγει τέλος η ειδικός.http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Ένα μικρό τμήμα από το κατά τ’ άλλα ιδιαίτερα δραστήριο στο υπόλοιπο τμήμα της Τουρκίας ρήγμα της Ανατολίας έχοντας σιγάσει για πολύν καιρό, χωρίς να δώσει κάποια ισχυρή δόνηση...



το οποίο βρίσκεται στα πόδια της Κωνσταντινούπολης, κάτω από τη Θάλασσα του Μαρμαρά, εγκυμονεί έναν δυνητικό κίνδυνο για την εκδήλωση ενός καταστροφικού σεισμού, όπως αναφέρεται σε μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το ρήγμα που διασχίζει τις βόρειες περιοχές της Τουρκίας και φθάνει στην Ανατολία είναι το πιο ενεργό στην Ευρώπη κι έχει προκαλέσει καταστροφικότατες δονήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα, ξεκινώντας από εκείνη στο Γκανός (δυτική Τουρκία) το 1912, έως τον σεισμό στο Ερζιντσάν (ανατολική Ανατολία) το 1939.

Οι πιο πρόσφατες δονήσεις χρονολογούνται από το 1999, κοντά στο Ιζμίτ και το Ντιζτσέ, ανατολικά της Κωνσταντινούπολης. Αμφότερες είχαν ένταση άνω των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχαν προκαλέσει χιλιάδες θύματα—στην περίπτωση δε του Ιζμίτ συνολικά 20.000 νεκρούς.

Έκτοτε, η σεισμική δραστηριότητα του ρήγματος φαίνεται να έχει σιγάσει κατά μήκος του τμήματος του άξονα βορρά-Ανατολίας που φθάνει έως τα νότια της Κωνσταντινούπολης.

Μολαταύτα, η ζώνη αυτή μήκους 150 χλμ είναι η μοναδική που δεν έχει παράξει μία σημαντική δόνηση από τις αρχές του 20ου αιώνα κι οι γεωλόγοι συλλέγουν ενδείξεις ότι οι τεκτονικές εντάσεις συνεχίζουν να συσσωρεύονται στην περιοχή αυτή.

Ο Μάρκο Μπόνχοφ του Γερμανικού Κέντρου για τις Γεωεπιστήμες του Πότσνταμ κι η ομάδα του μελετά τη σεισμική δραστηριότητα της ζώνης αυτής αναλύοντας τα ποιοτικά στοιχεία από 835 μικρο-σεισμούς που καταγράφηκαν εκεί από το 2006 έως το 2010.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της ανάλυσής τους, ένα τμήμα του ρήγματος, μήκους μόλις 30 χλμ, που κείται σε βάθος μόνον λίγων χλμ στο αρχιπέλαγος των Πριγκιπονήσων φαίνεται να αποτελεί το σημείο σύγκλισης και απορρόφησης των τεκτονικών εντάσεων. Εάν όμως αυτό το σημείο χαλαρώσει και ξεσπάσει βίαια, τότε ενδέχεται να δώσει μία σεισμική δόνηση άνω των 7 Ρίχτερ ακριβώς στα πόδια της Κωνσταντινούπολης, μίας μητρόπολης των 13 εκατ. κατοίκων.

Τα ιστορικά στοιχεία άλλωστε τεκμαίρουν σημαντικά τεκτονικά γεγονότα άνω των 7 Ρίχτερ στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, με τα δύο τελευταία να έχουν καταγραφεί το 1509 και το 1766, που στατιστικά αντιστοιχούν σε συχνότητα περίπου 200 -250 ετών.

Με βάση τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις, οι πιθανότητες να επαναληφθεί μία αντίστοιχη δόνηση έως το 2034 κυμαίνονται μεταξύ 35 και 70%.

Μάλιστα, και ο διακεκριμένος Τούρκος σεισμολόγος Αχμέτ Μετέ Ισίκαρα έχει προβλέψει ότι μέσα στο 2014 το ρήγμα της Ανατολίας θα δώσει ένα μεγάλο καταστροφικό σεισμό, ενώ και Έλληνες σεισμολόγοι μελετούν με προσοχή την περιοχή.

Όπως ανέφερε στην Espresso, ο καθηγητής Γεωλογίας και αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, "από το 199 είναι κοινό μυστικό ότι το ρήγμα που δεν έχει σπάσει μπορεί ανά πάσα στιγμή να δώσει έναν μεγάλο σεισμό... Ο σεισμός για την Κωσνταντινούπολη θα είναι καταστροφικός. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τον ελλαδικό χώρο, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν και πόσο θα ενεργοποιήσει δικά μας ρήγματα".

Από την πλευρά του ο ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας, χαρακτηρίζει απόλυτα σωστή την μελέτη του Μπόνχοφ και τονίζει πως υπάρχει τεράστια ανησυχία σε εάν τεράστιο κενό που έχει να δώσει σεισμό εδώ και δεκαετίες.

"Ένας σεισμός 7 ρίχτερ θα ενεργοποιήσει γειτονικά ρήγματα σε Αιγαίο και Σαμοθράκη, είπε και προσέθεσε ότι τον Αύγουστο του 1999 έγινε ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και λίγες εβδομάδες μετά ξύπνησε το δικό μας ρήγμα στην Πάρνηθα".





πηγή:defencenet.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


Νεκρός βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (19-06-2013), στο σπίτι του στην Κηπούπολη Ηρακλείου, από την οικογένειά του, γνωστός 50χρονος επιχειρηματίας του Ηρακλείου, με καταγωγή από τις Αρχάνες.




Ο άτυχος άνδρας ήταν γνωστός, λόγω της έντονης επιχειρηματικής δράσης που είχε αναπτύξει, στο χώρο της ομορφιάς, κατατάσσοντάς τον στους επιτυχημένους της Κρήτης. Ο 50χρονος, ο οποίος ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος, γεγονός που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό σε φίλους και συνεργάτες, φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα το τελευταίο διάστημα, αλλά όχι οικονομικής φύσεως.


Ηταν διαζευγμένος και δεν είχε παιδιά. Φως στα αίτια θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή που θα διενεργήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας ιατροδικαστής, αλλά και οι καταθέσεις συγγενικών του προσώπων...



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν..



την νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.



Σύμφωνα με τον ALPHA, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στην επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι προθέσεις αλλά συγκεκριμένες εγγυήσεις.



Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία λειτουργεί με αλαζονεία και προχειρότητα» ενώ υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να λειτουργεί ως μονοκομματική κυβέρνηση».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




Αυτή τη φορά αποφάσισε να κάνει αυξητική στήθους. Κι όχι μόνο αυτό. Έβγαλε και φωτογραφίες από τη στιγμή του χειρουργείου!...





Όχι όμως ότι δεν το έχει ξανακάνει στο παρελθόν. Οι πλαστικές επεμβάσεις είναι πλέον ρουτίνα για την εν λόγω κυρία. Η Αμερικανίδα celebrity-ηθοποιός δεν δίστασε να φωτογραφηθεί την ώρα του χειρουργείου. Βέβαια ποιος ο λόγος να διστάσει, αφού έχουμε δει άλλα κι άλλα από αυτή.Ο λόγος λοιπόν για την Farrah Abraham η οποία έγινε γνωστή από το sex tape στο οποίο είχε συμπρωταγωνιστή τον πορνοστάρ James Dean και για το οποίο εισέπραξε 1,5 εκατομμύριο δολάρια. Το ότι είναι μητέρα ενός παιδιού δεν την φρενάρει και συνεχίζει να προκαλεί όποτε της δοθεί η ευκαιρία και με οποιονδήποτε τρόπο. Keep going Farrah.










via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip