follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Ασημένιος ο Νικολαΐδης Από τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη ήρθε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες που πραγματοποιούνται στην Μερσίνη της...

Τουρκίας.



Ο δύο φορές Έλληνας Ολυμπιονίκης, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των 80 κιλών στο τάε κβον ντο. Ο 34χρονος πρωταθλητής αφού πέρασε τους Γιασίν Τραμπλέσι (Τουρκία) και Βάνια Μπάμπιτς (Σερβία), βρέθηκε στον τελικό με αντίπαλο τον Τούρκο Αλί Σαρί τον οποίο όμως δεν μπόρεσε να νικήσει και να ανέβει στον υψηλότερο σκαλί του βάθρου.



Στις γυναίκες, στην κατηγορία των 49 κιλών, η Ιωάννα Κούτσου δεν τα κατάφερε κόντρα στην Πάουλα Μπένες Ιμπάνιεθ, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί.



Πηγή: Sport-fm.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91




Διαβάστε παρακάτω μερικούς τρόπους για να κάνετε το άρωμά σας να διαρκεί περισσότερο...





- Μην ψεκάζετε από μακριά: Είναι ένα λάθος που συνηθίζουν αρκετές γυναίκες, το μόνο όμως που καταφέρνετε είναι να σπαταλάτε το άρωμά σας στο αέρα.



- Απλώστε άρωμα με τα δάχτυλά σας: Ρίξτε λίγο άρωμα στο μεσαίο σας δάχτυλο και απλώστε το πίσω από τα αυτιά, στο εσωτερικό των αγκώνων και στους καρπούς σας. Επίσης μπορείτε να ψεκάσετε λίγο άρωμα και στα μαλλιά σας.



- Προσέξτε την ποσότητα: Η ποσότητα του αρώματος που θα βάζετε εξαρτάται από το είδος του. Τα ελαφριά αρώματα χρειάζεται να τα ανανεώνετε αρκετές φορές μέσα στη μέρα.



Αντίθετα, με τα βαριά αρώματα θα χρειαστείτε μια μικρή ποσότητα, την οποία δεν θα χρειαστεί να επαναλάβετε μέσα στη μέρα.



- Τέλος, μπορείτε να εφαρμόζετε το άρωμά σας αμέσως μετά το μπάνιο, διότι τότε οι πόροι του δέρματος σας είναι ανοιχτοί και απορροφούν καλύτερα το άρωμα, με αποτέλεσμα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.



Πηγή: myworld.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip
Χειροπέδες σε 27 οδηγούς ταξί Για παρέμβαση στο ταξίμετρο και την ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους συνελήφθησαν 27 οδηγοί ταξί από την Τροχαία Αττικής, στο πλαίσιο ελέγχων που...

πραγματοποιήθηκαν χθες και προχθές.



Οι οδηγοί ταξί συνελήφθησαν μπροστά από τους σταθμούς του μετρό Αιγάλεω και Αγ. Δημητρίου, τους σταθμούς ΗΣΑΠ Πειραιά και Ν. Φαλήρου και σε διάφορα άλλα σημεία της Αθήνας και του Πειραιά.



Ειδικότερα, 23 από τους οδηγούς είχαν τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία, με την οποία αύξαναν πλασματικά το αναγραφόμενο στο ταξίμετρο χρηματικό ποσό και επιπλέον με τη χρήση καλωδίου, προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή και δεν εξέδιδαν αποδείξεις.



Τρεις εξ' αυτών είχαν απενεργοποιήσει την ταμειακή μηχανή αποσυνδέοντάς την πλήρως από την παροχή ρεύματος. Επιπλέον, στην κατοχή ενός οδηγού βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 11,9 γραμμαρίων και ένα μαχαίρι μήκους 23 εκατοστών.Από την Τροχαία επιβλήθηκαν 26 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού χρηματικού ποσού 130.000 ευρώ.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

newsbeast



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91











Σε ζηλεύει;



Πολύ συχνά μέσα στα ζευγάρια παρουσιάζεται φόβος και ανασφάλεια με συνέπεια να δημιουργείται η ζήλεια. Αυτός που ζηλεύει θέλει να ελέγχει τον άλλον κάνοντας τον να νοιώθει άσχημα για τις επιλογές που κάνει. Ο σύντροφος καταλήγει να γίνεται κτήμα του άλλου και πάντα με φόβο να μην τον χάσει.

Όταν κάποιος ζηλεύει είναι ικανός να τυραννάει τον εαυτό του και η συμπεριφορά του κάποιες φορές μπορεί να φτάσει στα άκρα, θέτοντας και σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή του συντρόφου του.

Αν και εσείς διαπιστώσετε δείγματα ζήλειας στον σύντροφος σας, καλό είναι να επικοινωνήσετε μαζί βαθύτερα, και να είστε ήρεμες και συγκρατημένες στις αντιδράσεις του. Τονίστε του ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και φόβου και κατά συνέπεια δεν πρέπει να του δημιουργούνται τέτοια συναισθήματα και συμπεριφορά. Αν η κτητική συμπεριφορά συνεχίζεται είναι καλό να ζητηθεί βοήθεια ειδικού, αν και οι δυο πλευρές επιθυμούν να οδηγήσουν την σχέση τους ένα βήμα πιο πέρα.http://www.myworld.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%83%CE%B5%CE%BE-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82




Την αποφυλάκιση του Λάκη Γαβαλά αποφάσισε το δικαστήριο, μετά από 15 μήνες εγκλεισμού στις φυλακές Κορυδαλλού...







Ο γνωστός επιχειρηματίας της μόδας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση, ενώ αποκάλυψε ότι θα γράψει βιβλίο του για την εμπειρία του στις φυλακές.



«Όλα θα τα γράψω. Αν λέγονται "Απομνημονεύματα", αν λέγονται "Στιγμές της φυλακής", θα το δούμε στην πορεία», ανέφερε ο Λάκης Γαβαλάς.







via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip










Perierga.gr - Οι φιγούρες της τράπουλας έχουν... ονοματεπώνυμο!

Οι φιγούρες της τράπουλας έχουν… ονοματεπώνυμο!



Η λέξη «τράπουλα», που σημαίνει τη «δεσμίδα των παιγνιοχάρτων», προέρχεται από την ιταλική λέξη «trappola», που σημαίνει «παγίδα» και «δόλος». Η τράπουλα αποτελείται από τα «τραπουλόχαρτα» ή «παιγνιόχαρτα» ή «χαρτιά» και προήλθε από το ιταλικό παιχνίδι «ταρόκ» ή «ταρόκο», που παιζόταν με χοντρά τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα χαρτιά με αριθμημένες φιγούρες τόσο για ψυχαγωγία, όσο και για κερδοσκοπία.

Οι φιγούρες της τράπουλας

Στη διάρκεια της ιστορίας εμφανίστηκαν αρκετές παραλλαγές αλλά τελικά επικράτησε το γαλλικό «σύστημα»(french pak), που έχει τις ρίζες του στη Γαλλία του 16ου αιώνα, γι αυτό και οι φιγούρες παριστάνουν ενδυμασίες της εποχής. Σύμφωνα με αυτό οι φιγούρες είναι βασιλιάς, ιππότης και υπηρέτης, ενώ αργότερα προστίθεται η βασίλισσα, με αποτέλεσμα η τρίτη σημερινή φιγούρα, ο βαλές, να πάρει χαρακτηριστικά και του ιππότη και του υπηρέτη.

Οι φιγούρες δεν είναι τυχαίες αλλά αναφέρονται σε συγκεκριμένες ιστορικές ή μυθικές μορφές.

Έτσι οι ρηγάδες είναι οι: Καρλομάγνος (ρήγας κούπα), Ιούλιος Καίσαρας (ρήγας καρό), Μέγας Αλέξανδρος (ρήγας σπαθί), Δαβίδ (ρήγας μπαστούνι).

Οι τέσσερις ντάμες είναι: η Παλλάδα Αθηνά (ντάμα μπαστούνι), η Ιουδήθ (η γενναία Εβραία που σκότωσε τον Ολοφέρνη), η Αρζίν (Argine, μάλλον αναγραμματισμός του regina=βασίλισσα) και η Ραχήλ (σύζυγος του Ιακώβ).

Τέλος οι τέσσερις βαλέδες είναι: ο Έκτορας (βαλές καρό), ο Λάνσελοτ, ο Οζιέ και ο Λαϊρ.

Ελληνική τράπουλα

Η παλαιότερη γνωστή ελληνική τράπουλα χρονολογείται στο 1822 και σ’ αυτήν οι τέσσερις ρηγάδες απεικονίζονται με τις μορφές των Αλέξανδρου Υψηλάντη, Οδυσσέα Ανδρούτσου, Γεωργάκη Ολύμπιου και Γεωργίου Καντακουζηνού.http://perierga.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1
Είναι ντροπή και αίσχος για την Ελλάδα του 2013 να συναντάμε τέτοιες εικόνες μέσα στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο.






Το εν λόγω πανεπιστήμιο συγκαταλέγεται στα καλύτερα της Ελλάδας και κάποτε και στα καλύτερα της Ευρώπης.


Φοιτητές της Θεολογικής σχολής της Θεσσαλονίκης τράβηξαν και μας έστειλαν φωτογραφίες από τους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου.


Εικόνες ντροπής από τουαλέτες γεμάτες ακαθαρσίες και βρώμικα χαρτιά.



Είναι ολοφάνερο πως οι τουαλέτες έχουν να καθαριστούν, αν όχι μήνες, τότε εβδομάδες!


Για να μη σχολιάσουμε τις σκούπες και τις σφουγγαρίστρες που μοιάζουν σαν να προέρχονται από τη δεκαετία του ’80 με τόσες βρωμιές επάνω τους..


Να υπογραμμίσουμε πως οι καθαρές πόρτες είναι οι τουαλέτες των καθηγητών. Αν προσπαθήσετε να μπείτε μέσα δεν θα τα καταφέρετε, αφού είναι κλειδωμένες.


Πάντως, το κυλικείο της σχολής, όπως υποστηρίζουν οι φοιτητές, είναι πεντακάθαρο και τα φαγητά νόστιμα. Δεν ισχύει το ίδιο για τις αίθουσες και τους διαδρόμους που καθαρίζονται μια φορά το δεκαπενθήμερο….




















star.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


H LCD τηλεόραση που κοσμεί το καθιστικό σου φέρει ένα καλά κρυμμένο μυστικό που κανένας επιστήμονας δεν έχει καταφέρει ακόμη να διαλευκάνει.




Η ίδια η κατασκευή της παραμένει ένα μυστήριο για τη νεότερη φυσική επιστήμη, εξαιτίας μιας ανωμαλίας στο σχεδιασμό της.


Το μυστικό, στο οποίο κανείς δεν έχει μπορέσει να ρίξει φως, έγκειται στους....


Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ...






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91


Ένας επιστάτης ο οποίος δολοφόνησε 11 ηλικιωμένους μεταξύ του 2009 και του 2010 σε οίκο ευγηρίας στην βορειοανατολική Ισπανία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 127 ετών, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η οποία δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.



Στην απόφαση αυτή διευκρινίζεται ωστόσο ότι ο 45χρονος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τις 11 δολοφονίες, οι τρεις εκ των οποίων διαπράχθηκαν "με σκληρότητα", δεν θα παραμείνει στην φυλακή περισσότερα από 40 χρόνια, όπως προβλέπει η ισπανική νομοθεσία.



Ο Χοάν Βίλα Ντιλμέ, ο οποίος εργαζόταν στον οίκο ευγηρίας "Λα Καριτάτ" στο Όλοτ στην Καταλονία, είχε συλληφθεί στις 18 Οκτωβρίου του 2010 μετά τον θάνατο μιας 85χρονης σε νοσοκομείο της πόλης συνεπεία των σοβαρών εγκαυμάτων που έφερε στο στόμα και στον λάρυγγα.



Ο άνδρας είχε τότε ομολογήσει τον φόνο της ηλικιωμένης στην οποία είχε δώσει να πιει λευκαντικό και άλλων δύο ηλικιωμένων στο κέντρο αυτό λέγοντας ότι το έκανε για να "δώσει τέλος στα βάσανά τους".



Στη συνέχεια είχε ομολογήσει τον φόνο άλλων οκτώ ηλικιωμένων μεταξύ του Αυγούστου του 2009 και του Οκτωβρίου του 2010, χορηγώντας τους υπερβολικές δόσεις ινσουλίνης ή θανάσιμα κοκτέιλ φαρμάκων.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Τις τελευταίες ημέρες το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης των πελατών της ΔΕΗ έχει πάρει φωτιά.




Χιλιάδες πελάτες της εταιρείας καλούν το 11770 προκειμένου να πληροφορηθούν τους αριθμούς παροχής ηλεκτρικού ρεύματος των ακινήτων καθώς είναι από φέτος υποχρεωμένοι να τους δηλώσουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.


Ειδικότερα στο βασικό έντυπο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων Ε1 οι φορολογούμενοι, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τους 9ψήφιους κωδικούς παροχής της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών τους. Στην αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων Ε2 οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τους αριθμούς παροχής όλων των ακινήτων τους, είτε αυτά είναι ηλεκτροδοτούμενα είτε ήταν ηλεκτροδοτημένα κάποια στιγμή στο παρελθόν και διαθέτουν μετρητή.


Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί ο λόγος για τον οποίο η εφορία ζητά τους αριθμούς των μετρητών της ΔΕΗ. Οι λόγοι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, συνδέονται κατά κύριο λόγο με την αποτελεσματικότερη φορολόγηση των ακινήτων με φόρους όπως το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (“χαράτσι”), ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας και τα εισοδήματα από ενοίκια. Πιο συγκεκριμένα μέσω των αριθμών μετρητών της ΔΕΗ η εφορία θα μάθει:


- τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των ακινήτων και θα τους παντρέψει με τους αριθμούς της ΔΕΗ. Μέσω αυτού του “παντρέματος” η εφορία θα μπορέσει να βεβαιώσει στο όνομα των πραγματικών ιδιοκτητών το χαράτσι των ετών 2011 και 2012 το οποίο δεν έχει εξοφληθεί. Με το σημερινό μηχανισμό το χαράτσι που δεν πληρώνεται βεβαιώνεται στο όνομα που εμφανίζεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ και αυτός (εφόσον υπάρχει διότι υπάρχουν πολλοί αποβιώσαντες) πρέπει στη συνέχεια να μεταβεί στην εφορία και να υποδείξει τον πραγματικό ιδιοκτήτη.


- την πραγματική επιφάνεια για την βεβαίωση των φόρων ακινήτων. Σε πολλές περιπτώσεις η επιφάνεια που αναγράφεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι πολύ χαμηλότερη από την πραγματική. Με την αναγραφή των μετρητών στο Ε2 η εφορία αποκτά τη δυνατότητα να διασταυρώσει τις επιφάνειες και εφόσον προκύπτουν διαφορές να βεβαιώσει το χαράτσι που αντιστοιχεί στην επιφάνεια που έχει αποκρυβεί από το λογαριασμό της ΔΕΗ. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας ο οποίος υπολογίζεται βάσει αντικειμενικής αξίας η οποία με τη σειρά της εξαρτάται από την επιφάνεια του ακινήτου.


- το ποια ακίνητα είναι πραγματικά κενά παρά το γεγονός ότι ηλεκτροδοτούνται. Στην περίπτωση που ένας φορολογούμενος δηλώνει ένα ακίνητό του κενό θα μπορεί η εφορία να ελέγξει σε συνεργασία με τη ΔΕΗ αν ο μετρητής του εμφανίζει κατανάλωση ρεύματος. Με το σημερινό καθεστώς ο φορολογούμενος που υπέβαλε τη δήλωσή του χειρόγραφα ήταν υποχρεωμένος να προσκομίσει βεβαίωση της ΔΕΗ από την οποία προκύπτει η κατανάλωση ρεύματος. Εφόσον υπέβαλε τη δήλωση ηλεκτρονικά θα έπρεπε να προσκομίσει τη βεβαίωση εφόσον τον καλούσε για έλεγχο η εφορία. Τώρα, με την αναγραφή του αριθμού μετρητή ο έλεγχος θα μπορεί να γίνεται χωρίς να το γνωρίζει ο φορολογούμενος και όπου διαπιστώνονται παραβάσεις θα επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις. Εφόσον προκύπτει κατανάλωση θα ελέγχεται αν το ακίνητο είναι εκμισθωμένο (προκύπτει πραγματικό εισόδημα) ή ιδιοκατοικείται(προκύπτει τεκμαρτό εισόδημα).






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Με μίνι λευκό πλεκτό φορεματάκι εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή της η Ελένη Μενεγάκη! Η όμορφη παρουσιάστρια καθημερινά μας εντυπωσιάζει με τις στυλιστικές της επιλογές!




Το λευκό της μίνι φόρεμα αναδείκνυε τα καλλίγραμμα μαυρισμένα πόδια της κάθε φορά που η Ελένη κινούνταν στο πλατό ή καθόταν σταυροπόδι στην καρέκλα της!


Δείτε φωτογραφίες:















via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προκειμένου να...



υλοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.



Στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων για την λειτουργία του μεταβατικού φορέα, της πρώην ΕΡΤ, προχωρά η κυβέρνηση, σε συνέχεια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για την προσωρινή λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.



Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης. Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.



Τέλος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Σε κλίμα τεχνητού και εντελώς αβάσιμου ενθουσιασμού επρόκειτο χθες το βράδυ να οριστικοποιηθεί και τυπικά η πώληση της στρατηγικής σημασίας δημόσιας εταιρείας ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) στην αζερινή κρατική επιχείρηση Socar, η οποία διαπλέκεται πλήρως και ουσιαστικά ελέγχεται από αμερικανικά επιχειρηματικά συμφέροντα.



Χαρακτηρίσαμε τεχνητό -προπαγανδιστικού δηλαδή χαρακτήρα- τον κυβερνητικό...


ενθουσιασμό επειδή, αφού οι Αμερικανοί και η ΕΕ βυσσοδόμησαν και με την έμπρακτη συνεργασία της κυβέρνησης Σαμαρά πέτυχαν να διώξουν τους Ρώσους από το παιχνίδι της απόκτησης του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΠΑ, το τίμημα που προσέφεραν οι Αζέροι για την αγορά του ΔΕΣΦΑ είναι κυριολεκτικά εξευτελιστικό: 400 εκατ. ευρώ. Κατά ομολογουμένως παράδοξο τρόπο, κανένας πολιτικός παράγοντας και σχεδόν κανένα δημοσίευμα δεν αναφέρεται στις μη δεσμευτικές προσφορές -υπογραμμίζουμε το «μη» δεσμευτικές!- που είχαν υποβάλει στα τέλη Ιανουαρίου τόσο οι Ρώσοι του επιχειρηματικού ομίλου Sintez του ολιγάρχη Λεονίντ Λεμπέντεφ όσοι και οι ίδιοι οι Αζέροι της Socar.



Η Sintez λοιπόν είχε υποβάλει μη δεσμευτική προσφορά του αστρονομικού ύψους του 1,9 δισ. ευρώ για την αγορά και του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΠΑ. Με δεδομένο ότι ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom είχε υποβάλει μη δεσμευτική προσφορά για τη ΔΕΠΑ ύψους 900 εκατ. ευρώ, συνάγεται ότι η Sintez ήταν διατεθειμένη να πληρώσει για τον ΔΕΣΦΑ περίπου 1 δισ. ευρώ! Eνα ποσό δηλαδή δυόμισι (!) φορές μεγαλύτερο από τα 400 εκατ. με τα οποία πουλάει τώρα ο Σαμαράς τον ΔΕΣΦΑ!



Το κωμικοτραγικό όμως είναι ότι τον Ιανουάριο, μόλις πέντε μήνες πριν, η ίδια η Socar των Αζέρων είχε κάνει μη δεσμευτική προσφορά ύψους... 750 εκατ. ευρώ! Μόλις όμως η Κομισιόν, οι ΗΠΑ και η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη απαγόρευσαν ουσιαστικά στους Ρώσους της Gazprom να αγοράσουν τη ΔΕΠΑ, οι Αζέροι κατάλαβαν αμέσως ότι το παιχνίδι παίζεται με σημαδεμένα από πολιτική σκοπιά χαρτιά.



Δεν πρόκειται δηλαδή για κανονική πώληση, όπως νόμιζαν, αλλά για κυριολεκτικό ξεπούλημα, οπότε έσπευσαν να... κατεβάσουν την προσφορά τους για τον ΔΕΣΦΑ! Ενας Θεός ξέρει πώς γλίτωσαν το εγκεφαλικό τα μέλη ακόμη και του πωρωμένου ΤΑΙΠΕΔ, του κρατικού φορέα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής, όταν άνοιξαν την περασμένη εβδομάδα τη δεσμευτική πλέον προσφορά των Αζέρων της Socar για την αγορά του ΔΕΣΦΑ: από τα 750 εκατ. ευρώ του Ιανουαρίου είχαν ρίξει τώρα την προσφορά τους στα... 305 εκατ.!!!



Λιγότερα από τα μισά λεφτά της αρχικής τους προσφοράς και βέβαια λιγότερα από το ένα τρίτο των χρημάτων που έδιναν τον Ιανουάριο οι Ρώσοι! Εδώ που τα λέμε, θα ήταν ηλίθιοι οι ιθύνοντες της Socar να μην εκμεταλλευθούν την ευκαιρία, καθώς μάλιστα -ω του θαύματος!- εντελώς ξαφνικά η προσφορά των Αζέρων ήταν η... μοναδική προσφορά για τον ΔΕΣΦΑ! Ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε να περιορίσει την έκταση του διασυρμού του. Πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και τον ικέτευε «βάλε κάτι ακόμα».



«Αρχοντας» ο Αλίεφ, έβαλε και 95 εκατ. πανωπροίκι και πήρε τελικά τον ΔΕΣΦΑ με τα μισά λεφτά από όσα υπολόγιζε τον Ιανουάριο! Παράλληλα, το Μαξίμου άρχισε θέλοντας και μη να «πανηγυρίζει» για την «έλευση των Αζέρων επενδυτών» και να διοχετεύει μέσω των ανθρώπων του στα μέσα ενημέρωσης ότι «κατόπιν ενεργειών» του πρωθυπουργού οι Αζέροι «βελτίωσαν» την προσφορά τους πολύ πάνω από τα 330 εκατομμύρια που είχε υπολογίσει την αξία του ΔΕΣΦΑ «ανεξάρτητος διεθνής οίκος»! Πάγχαζοι δηλαδή ήταν οι Ρώσοι που έδιναν 1 δισ. ευρώ για κάτι που αξίζει μόλις 330 εκατ., παρασύροντας και τους Αζέρους που αρχικά είχαν πει ότι θα δώσουν 750 εκατ.!



Είναι προφανές ότι το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί όλους τους Ελληνες ηλίθιους όταν προβάλει τέτοιους ισχυρισμούς... Το διασκεδαστικό είναι ότι από την πώληση του ΔΕΣΦΑ έναντι 400 εκατ. ευρώ, το Δημόσιο δεν πρόκειται να εισπράξει ούτε... 200 εκατ.! Οι Αζέροι θα αγοράσουν το 66% του ΔΕΣΦΑ. Αυτό το 66% όμως θα αποτελείται από ένα μερίδιο 31% που όντως είναι του Δημοσίου και ένα άλλο μερίδιο 35% που μέχρι τώρα βρισκόταν στην κατοχή των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ).



Ο Λάτσης δηλαδή θα πάρει περισσότερα λεφτά από τον Σαμαρά από την πώληση του ΔΕΣΦΑ! Εκτακτη αποκρατικοποίηση! Εχει όμως κι άλλη διασκεδαστική πτυχή η υπόθεση. Δύο μόλις μέρες -ναι δύο μέρες- πριν πουληθεί ο ΔΕΣΦΑ, το διοικητικό του συμβούλιο υπέγραψε σύμβαση κατασκευής από την τεχνική εταιρεία J&P Αβαξ έναντι 98 εκατ. ευρώ της τρίτης δεξαμενής αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στο νησί Ρεβυθούσα στην Πάχη Μεγάρων, απέναντι από τη Σαλαμίνα. Ηθελε προφανώς να δέσει τα χέρια των Αζέρων πριν αλλάξει ιδιοκτησία...



Του Γιώργου Δελαστίκ από το ΕΘΝΟΣ, μοντάζ wonderjlawwall



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Σε κλίμα τεχνητού και εντελώς αβάσιμου ενθουσιασμού επρόκειτο χθες το βράδυ να οριστικοποιηθεί και τυπικά η πώληση της στρατηγικής σημασίας δημόσιας εταιρείας ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) στην αζερινή κρατική επιχείρηση Socar, η οποία διαπλέκεται πλήρως και ουσιαστικά ελέγχεται από αμερικανικά επιχειρηματικά συμφέροντα.



Χαρακτηρίσαμε τεχνητό -προπαγανδιστικού δηλαδή χαρακτήρα- τον κυβερνητικό...


ενθουσιασμό επειδή, αφού οι Αμερικανοί και η ΕΕ βυσσοδόμησαν και με την έμπρακτη συνεργασία της κυβέρνησης Σαμαρά πέτυχαν να διώξουν τους Ρώσους από το παιχνίδι της απόκτησης του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΠΑ, το τίμημα που προσέφεραν οι Αζέροι για την αγορά του ΔΕΣΦΑ είναι κυριολεκτικά εξευτελιστικό: 400 εκατ. ευρώ. Κατά ομολογουμένως παράδοξο τρόπο, κανένας πολιτικός παράγοντας και σχεδόν κανένα δημοσίευμα δεν αναφέρεται στις μη δεσμευτικές προσφορές -υπογραμμίζουμε το «μη» δεσμευτικές!- που είχαν υποβάλει στα τέλη Ιανουαρίου τόσο οι Ρώσοι του επιχειρηματικού ομίλου Sintez του ολιγάρχη Λεονίντ Λεμπέντεφ όσοι και οι ίδιοι οι Αζέροι της Socar.



Η Sintez λοιπόν είχε υποβάλει μη δεσμευτική προσφορά του αστρονομικού ύψους του 1,9 δισ. ευρώ για την αγορά και του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΠΑ. Με δεδομένο ότι ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom είχε υποβάλει μη δεσμευτική προσφορά για τη ΔΕΠΑ ύψους 900 εκατ. ευρώ, συνάγεται ότι η Sintez ήταν διατεθειμένη να πληρώσει για τον ΔΕΣΦΑ περίπου 1 δισ. ευρώ! Eνα ποσό δηλαδή δυόμισι (!) φορές μεγαλύτερο από τα 400 εκατ. με τα οποία πουλάει τώρα ο Σαμαράς τον ΔΕΣΦΑ!



Το κωμικοτραγικό όμως είναι ότι τον Ιανουάριο, μόλις πέντε μήνες πριν, η ίδια η Socar των Αζέρων είχε κάνει μη δεσμευτική προσφορά ύψους... 750 εκατ. ευρώ! Μόλις όμως η Κομισιόν, οι ΗΠΑ και η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη απαγόρευσαν ουσιαστικά στους Ρώσους της Gazprom να αγοράσουν τη ΔΕΠΑ, οι Αζέροι κατάλαβαν αμέσως ότι το παιχνίδι παίζεται με σημαδεμένα από πολιτική σκοπιά χαρτιά.



Δεν πρόκειται δηλαδή για κανονική πώληση, όπως νόμιζαν, αλλά για κυριολεκτικό ξεπούλημα, οπότε έσπευσαν να... κατεβάσουν την προσφορά τους για τον ΔΕΣΦΑ! Ενας Θεός ξέρει πώς γλίτωσαν το εγκεφαλικό τα μέλη ακόμη και του πωρωμένου ΤΑΙΠΕΔ, του κρατικού φορέα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής, όταν άνοιξαν την περασμένη εβδομάδα τη δεσμευτική πλέον προσφορά των Αζέρων της Socar για την αγορά του ΔΕΣΦΑ: από τα 750 εκατ. ευρώ του Ιανουαρίου είχαν ρίξει τώρα την προσφορά τους στα... 305 εκατ.!!!



Λιγότερα από τα μισά λεφτά της αρχικής τους προσφοράς και βέβαια λιγότερα από το ένα τρίτο των χρημάτων που έδιναν τον Ιανουάριο οι Ρώσοι! Εδώ που τα λέμε, θα ήταν ηλίθιοι οι ιθύνοντες της Socar να μην εκμεταλλευθούν την ευκαιρία, καθώς μάλιστα -ω του θαύματος!- εντελώς ξαφνικά η προσφορά των Αζέρων ήταν η... μοναδική προσφορά για τον ΔΕΣΦΑ! Ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε να περιορίσει την έκταση του διασυρμού του. Πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και τον ικέτευε «βάλε κάτι ακόμα».



«Αρχοντας» ο Αλίεφ, έβαλε και 95 εκατ. πανωπροίκι και πήρε τελικά τον ΔΕΣΦΑ με τα μισά λεφτά από όσα υπολόγιζε τον Ιανουάριο! Παράλληλα, το Μαξίμου άρχισε θέλοντας και μη να «πανηγυρίζει» για την «έλευση των Αζέρων επενδυτών» και να διοχετεύει μέσω των ανθρώπων του στα μέσα ενημέρωσης ότι «κατόπιν ενεργειών» του πρωθυπουργού οι Αζέροι «βελτίωσαν» την προσφορά τους πολύ πάνω από τα 330 εκατομμύρια που είχε υπολογίσει την αξία του ΔΕΣΦΑ «ανεξάρτητος διεθνής οίκος»! Πάγχαζοι δηλαδή ήταν οι Ρώσοι που έδιναν 1 δισ. ευρώ για κάτι που αξίζει μόλις 330 εκατ., παρασύροντας και τους Αζέρους που αρχικά είχαν πει ότι θα δώσουν 750 εκατ.!



Είναι προφανές ότι το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί όλους τους Ελληνες ηλίθιους όταν προβάλει τέτοιους ισχυρισμούς... Το διασκεδαστικό είναι ότι από την πώληση του ΔΕΣΦΑ έναντι 400 εκατ. ευρώ, το Δημόσιο δεν πρόκειται να εισπράξει ούτε... 200 εκατ.! Οι Αζέροι θα αγοράσουν το 66% του ΔΕΣΦΑ. Αυτό το 66% όμως θα αποτελείται από ένα μερίδιο 31% που όντως είναι του Δημοσίου και ένα άλλο μερίδιο 35% που μέχρι τώρα βρισκόταν στην κατοχή των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ).



Ο Λάτσης δηλαδή θα πάρει περισσότερα λεφτά από τον Σαμαρά από την πώληση του ΔΕΣΦΑ! Εκτακτη αποκρατικοποίηση! Εχει όμως κι άλλη διασκεδαστική πτυχή η υπόθεση. Δύο μόλις μέρες -ναι δύο μέρες- πριν πουληθεί ο ΔΕΣΦΑ, το διοικητικό του συμβούλιο υπέγραψε σύμβαση κατασκευής από την τεχνική εταιρεία J&P Αβαξ έναντι 98 εκατ. ευρώ της τρίτης δεξαμενής αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στο νησί Ρεβυθούσα στην Πάχη Μεγάρων, απέναντι από τη Σαλαμίνα. Ηθελε προφανώς να δέσει τα χέρια των Αζέρων πριν αλλάξει ιδιοκτησία...



Του Γιώργου Δελαστίκ από το ΕΘΝΟΣ, μοντάζ wonderjlawwall



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1
Φάρμακο που εισάγεται 623 ευρώ χρεώνεται 3.300 στα ασφαλιστικά ταμεία Ραδιοσκεύασμα που εισάγεται στην Ελλάδα στην τιμή των 623 ευρώ, χρεώνεται στα ασφαλιστικά ταμεία για 3.300 ευρώ, ενώ στη Γαλλία διατίθεται προς 1.087...

ευρώ. Η τιμή αντίστοιχα, ραδιοφάρμακου που εισάγεται στην τιμή των 238 ευρώ, το προμηθεύουν στην Ελλάδα έναντι 3.000 ευρώ, ενώ στο εξωτερικό διατίθεται προς 1.000 ευρώ.



Τα παραπάνω δυστυχώς συνεχίζουν και σήμερα να συμβαίνουν, όπως ανέφερε σε ημερίδα με θέμα «Διαφάνεια και δεοντολογία στο χώρο της Υγείας» ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας, ο οποίος προ εξαμήνου διαβίβασε στις αρμόδιες αρχές φάκελο με τα στοιχεία αυτά, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.



«Διαφάνεια δεν σημαίνει πως μερικοί μπορούν να κερδοσκοπούν αδίστακτα, τη στιγμή που γίνονται περικοπές και προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανά τα ασφαλιστικά ταμεία», είπε ο κ. Σούρλας σημειώνοντας, ότι «επιβάλλεται να θωρακίσουμε το χώρο της υγείας και να τον προστατεύσουμε από τους επίορκους, τους ασυνείδητους και τα πάσης φύσεως κυκλώματα που δεν ορρωδούν προ ουδενός, ακόμα και αν πρόκειται για θέματα ζωής και θανάτου. Όλοι αυτοί που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στον ευαίσθητο αυτό χώρο, δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα στους λειτουργούς της υγείας που δίνουν αγώνες με ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση και που στέκονται απέναντι στον άρρωστο με αίσθημα ευθύνης και ανθρωπισμού».







via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Ενόχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια έκρινε το δικαστήριο τον πρώην αναπληρωτή της μαιευτικής κλινικής του Βενιζέλειου νοσοκομείου, την τότε γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας και τον ένα ειδικευόμενο γιατρό, για την υπόθεση της 33χρονης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο το 2009.






O διευθυντής της μαιευτικής κλινικής κρίθηκε επιπλέον ένοχος για παράβαση καθήκοντος. Και οι τρεις γιατροί θα ασκήσουν έφεση.


Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους υπόλοιπους κατηγορουμένους μεταξύ αυτών τον δεύτερο ειδικευόμενο γιατρό, τον ακτινολόγο, την ειδικευόμενη ακτινολόγο και την ιδιώτη γιατρό.


Ο επίλογος στην τραγική υπόθεση του θανάτου της Μαρίας Βουλγαρίδη μπήκε στη δικαστική αίθουσα τα ξημερώματα λίγο πριν τις 5 το πρωί μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που άρχισε στις 5 χθες το απόγευμα.


Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης στον πρώην διευθυντή της κλινικής 4,5 ετών, στη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας ποινή φυλάκισης 2 ετών και στον ειδικευόμενο ποινή φυλάκισης 1 έτους.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για...

την Κυριακή και Δευτέρα επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στη Λευκάδα, λόγω των πολιτικών εξελίξεων.



Ο κ. Παπούλιας επρόκειτο να παραστεί στις εκδηλώσεις της Παναγίας της Φανερωμένης.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC










Το κάτασπρο λιοντάρι της ζούγκλας!

Το λευκό λιοντάρι που βλέπετε στις φωτογραφίες δεν ανήκει σε κάποια διαφορετική οικογένεια από αυτήν που περιλαμβάνει στις τάξεις της τα γνωστά σε όλους μας καστανόχρωμα λιοντάρια.

Στην ουσία πρόκειται για ζώα που έχουν μια γενετική διαφοροποίηση από τα συνηθισμένα του είδους τους, γνωστή ως «συνθήκη του λευκισμού». Αυτή οφείλεται εν πολλοίς για την αλλαγή στο χρώμα των λιονταριών, προκαλώντας πιο απαλό χρωματισμό που τείνει προς το λευκό.

Η κατάσταση αυτή δεν έχει καμία σχέση με τον γνωστό αλμπινισμό (σ.σ. λευκό τρίχωμα, μάτια και δέρμα που συναντάται όχι μόνο στα ζώα αλλά και στον άνθρωπο), καθώς τα συγκεκριμένα λιοντάρια έχουν κανονικό χρώμα στα μάτια και στο δέρμα. Μέχρι τα τέλη του 20ού αιώνα η ύπαρξη λευκών λιονταριών στη φύση θεωρούνταν μύθος, ενώ μόλις το 1975 ανακαλύφθηκαν λευκά λιοντάρια στο Καταφύγιο Θηραμάτων του Τιμπαβάτι. Υπολογίζεται ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχουν περίπου 300 λευκά λιοντάρια, τα οποία αν μη τι άλλο εντυπωσιάζουν με τη σπάνια ομορφιά τους… Πηγή:perierga.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1
Δείτε το νέο ντοκιμαντέρ της ΠΟΕ ΟΤΑ και της Infowar productions για ένα οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα





Το ντοκιμαντέρ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τίτλο «Εργοστάσια Απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων» παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά εγκλήματα της εποχής μας και συγκεκριμένα το ανεπανόρθωτο πλήγμα που θα υποστεί το Δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον αλλά και οι πολίτες, από την κατασκευή ιδιωτικών εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων.



Μέσα από συνεντεύξεις περιβαλλοντολόγων, ακαδημαϊκών αλλά και...


πολιτικών αναδεικνύονται επίσης αποτυχημένα παραδείγματα ανάλογων επιλογών σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ο ρόλος της καγκελαρίου Μέρκελ και του Γερμανού υπουργού Χανς Γιοακίμ Φούχτελ αλλά και η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο χώρος της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων.



H INFOWAR productions δημιουργός μεταξύ άλλων των ντοκιμαντέρ Debtocracy και Catastroika ανέλαβε την εκτέλεση παραγωγής του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ. Την αφήγηση κάνει η γνωστή ηθοποιός Κάτια Γέρου.



Μπορείτε να κατεβάσετε το ντοκιμαντέρ δωρεάν σε υψηλή ανάλυση για δημόσιες προβολές, μετάδοση από τηλεοπτικούς σταθμούς και κάθε άλλη μη κερδοσκοπική χρήση από εδώ



Εαν θέλετε το αρχείο σε μορφή ISO για να κάψετε απευθείας DVD πατήστε εδώ.



Για φωτογραφικό υλικό και το δελτίο Τύπου, πατήστε εδώ



Από info-war



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1
• Στα σκαριά οι 2.000 θέσεις του μεταβατικού φορέα

• «Τυρί» η εντολή καταβολής 1-2 μισθών στους εργαζόμενους


“Η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας”, αναφέρει ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών, ενώ παράλληλα ως αντάλλαγμα υπόσχεται καταβολή 1-2 μισθών με εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος.



Όλη η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει:...



“Σε συνέχεια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για την προσωρινή λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, η κυβέρνηση προχωρά στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων για την λειτουργία του μεταβατικού φορέα.



Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης.



Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση.



Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.



Τέλος, η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας”.



Από enet



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Μια άλλη διάσταση στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις έδωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ένας τεχνοκράτης. Ο Αναλυτής Χρηματοοικονομικών Παναγιώτης Παναγιώτου. Ας την κρατήσουμε γιατί έχει την σημασία της.



Σύμφωνα λοιπόν, μ΄ αυτόν τον τεχνοκράτη όλες οι αντιδράσεις ακόμα και αυτή του Κουβέλη να αποσύρει τους υπουργούς του απ’ την κυβέρνηση και να δημιουργήσει την μίνι κυβερνητική κρίση που παρακολουθήσαμε, οφείλονται στο ότι «Φοβούνται αυτό που έρχεται». Με πολύ γλαφυρό ύφος και χρησιμοποιώντας ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα περιγράφει...


την τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κάνει εκτιμήσεις για το τι θα επακολουθήσει.






via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1
H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία Τσαγκογέωργας ΑΕ, ύστερα από κοινοποίηση RAPEX των Κυπριακών Αρχών, αποσύρει από την...

αγορά και ανακαλεί για λόγους ασφαλείας το προϊόν “Growing pet” μάρκας “Duck Egg” με ελληνική περιγραφή «ΑΥΓΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΥΛΑΚΙ D1-2227A» και Ραβδοκώδικα: 0960389000012.



Το εν λόγω προϊόν κρίθηκε επικίνδυνο λόγω του ότι μεγαλώνει περισσότερο από 50% προς κάθε κατεύθυνση, και σε περίπτωση που το παιχνίδι ή μέρος αυτού καταποθεί από το παιδί και έρθει σε επαφή με το σάλιο ή τα γαστρικά υγρά, θα προκαλέσει τη μεγέθυνση του, κάτι το οποίο πιθανόν να μπορεί να προκαλέσει ασφυξία ή γαστρονομικά τραύματα.



Η ανάκληση αφορά τη συνολική ποσότητα του προϊόντος που εισήχθη στην Ελλάδα στις 14 Μαρτίου του 2013.



Η εταιρεία Τσαγκογέωργας ΑΕ έχει σταματήσει την εισαγωγή και διακίνηση του συγκεκριμένου προϊόντος. Η ενημέρωση όλων των καταστημάτων λιανικής, τα οποία έχουν προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, έγινε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας καθώς και συστημένης ονομαστικής επιστολής.



Στο πλαίσιο της ανάκλησης, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και ο εισαγωγέας καλούν τους καταναλωτές, που έχουν στη κατοχή τους παιχνίδια Growing pet μάρκας “Duck Egg”, με ραβδοκώδικα 0960389000012, να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν αμέσως και να τα επιστρέψουν στο κατάστημα λιανικής από το οποίο τα προμηθεύτηκαν, προκειμένου να λάβουν πίσω το σχετικό αντίτιμο ή να επικοινωνήσουν με την εταιρεία Τσαγκογέωργας ΑΕ στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών στο τηλέφωνο 210 3416691-2.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Σε σχόλιό του για τις πολιτικές εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: "Με την καταλυτική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, η αρχή του...



τέλους της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού του μαύρου έχει ξεικνήσει"...



Η ανακοίνωση αναφέρει: "Με την καταλυτική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, η αρχή του τέλους της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού του μαύρου έχει ξεκινήσει. Τα τραγικά αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής και τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της πλειοψηφίας της κοινωνίας διαμορφώνουν τους όρους για την ανατροπή της αυταρχικής κυβέρνησης και της πολιτικής της.



Ακόμα και σήμερα η εναπομείνασα κυβέρνηση συνεχίζει να παρανομεί, κρατώντας το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ. Ο αγώνας των εργαζομένων, ωστόσο, έχει αποτελέσει αφορμή για τη συγκρότηση ενός δημοκρατικού, αντιμνημονιακού, πλειοψηφικού μετώπου που απαιτεί να σταματήσει ο κατήφορος και να ανοίξουν νέοι δρόμοι ελπίδας και προοπτικής.



Όσοι αμφισβητούν την πορεία της κυβέρνησης οφείλουν να πάνε μέχρι το τέλος, χωρίς ήξεις αφήξεις. Το ΠΑΣΟΚ, επιλέγοντας το δρόμο της πλήρους υποταγής, γίνεται το απόλυτο δεκανίκι της δεξιάς του Σαμαρά.



Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και με την αγωνιστική-ενωτική του παρουσία ανταποκρίνεται στις διαθέσεις της μεγάλης πλειοψηφίας για την ανατροπή της κυβέρνησης".




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, η τρίτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Γιώργου Γερομάρκου.


Ήταν η πρώτη φορά που η συνεδρίαση έγινε με το σύστημα της τηλεδιάσκεψης. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης έκαναν παρέμβαση και απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Άρης Γιαννακίδης και οι Αντιπεριφερειάρχες Έβρου, Γεωργία Νικολάου και Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος.

Η Επιτροπή ασχολήθηκε με θέματα των λαϊκών αγορών, που έχουν ιδιαίτερη σημασία και ενδιαφέρουν τους πολίτες, καθώς επίσης και με θέματα τουρισμού και πολιτισμού. Σε ότι αφορά στα θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Ανάπτυξης (θέματα λαϊκών αγορών), η Επιτροπή λαμβάνει αποφάσεις, ενώ στα θέματα τουρισμού-πολιτισμού, γνωμοδοτεί.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πάρθηκε μία σημαντική απόφαση σχετικά με πρόταση της Επιτροπή Ανάπτυξης, η οποία θα κατατεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ και αφορά στην αλλαγή του λογότυπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η νέα πρόταση της Επιτροπής είναι να απεικονίζεται η Νίκη της Σαμοθράκης. Η Επιτροπής Ανάπτυξης αποφάσισε ότι και η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

«Στηρίζω την κυβέρνηση και αυτή η απόφαση είναι συνέχεια της πολιτικής μου συμπεριφοράς από τότε που βρέθηκα εκτός της...



ΝΔ», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Θόδωρος Σολδάτος.



Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm, ο κ. Σολδάτος εκτίμησε ότι «βρισκόμαστε σε κρίσιμη περίοδο» και επεσήμανε ότι «το ενδεχόμενο των εκλογών θα ήταν καταστροφή».



Αναφορικά με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τη στάση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε: «Η εξέλιξη δεν δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα όμως έχω την εντύπωση ότι τη βασική κυβερνητική γραμμή τη χαράσσει ο Πρωθυπουργός και αποδείχθηκε ότι εκ μέρους του υπήρχε διάθεση για συζήτηση και για υποχωρήσεις».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Αντιμέτωπος με την κατηγορία της κηδεμονίας ανηλίκου υπό την επήρεια αλκοόλ βρίσκεται ένας 41χρονος Αυστραλός.Οι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα...

αυτοκίνητο που κινείτο με σβηστά φώτα στην ανατολική ακτή της αυστραλιανής πόλης Γκολντ Κόουστ. Εκπληκτοι διαπίστωσαν ότι στο τιμόνι καθόταν ένας 7χρονος και στο διπλανό κάθισμα ο μεθυσμένος πατέρας του.



Στον πατέρα απαγγέλθηκε κατηγορία για επικίνδυνο χειρισμό οχήματος και για κηδεμονία ανηλίκου υπό την επήρεια αλκοόλ.Σύμφωνα με ρεπορτάζ, το ποσοστό του αλκοόλ στο αίμα του πατέρα ήταν τρεις φορές υψηλότερο από το επιτρεπτό όριο.Ο πατέρας πρόκειται να εμφανιστεί τον επόμενο μήνα στο δικαστήριο, αναφέρει στη σελίδα της στο Facebook η αστυνομία του Κουίνσλαντ. Την επιμέλεια του αγοριού ανέλαβαν συγγενείς.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ...

αναχωρεί σε λίγες ώρες για τη Θεσσαλονίκη.



Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, δεν έγινε γνωστό τι συζήτησαν, αλλά είναι προφανές ότι τους απασχόλησε η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και η από δω και πέρα λειτουργία της κυβέρνησης.



Λόγω της αναχώρησης του κ. Βενιζέλου, πιθανή συνάντηση των δύο αρχηγών σήμερα κρίνεται μάλλον αδύνατη, ενώ και λόγω της απουσίας του τις επόμενες μέρες, είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει συνάντηση μέχρι τη Δευτέρα.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε ένας νεαρός Κινέζος για να μην πληρώσει εισιτήριο! Όταν γύρω στις 3 το μεσημέρι, στη στάση «Αττική» αντιλήφθηκε ότι γινόταν έλεγχος εισιτηρίων, επέλεξε να κατεβάσει το… παντελόνι και τα εσώρουχά του και να κάνει την «χοντρή» ανάγκη του μέσα στον συρμό που επέβαινε!



Δεν ξέρουμε για ποιον λόγο λειτούργησε κατά αυτόν τον τρόπο, ούτε καταλάβαμε πώς μπόρεσε να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια παρουσία όλων! Μπορεί να έγινε ρεζίλι των σκυλιών, αλλά κατόρθωσε να αποφύγει το πρόστιμο! Η μόνη ενοχλημένη είναι αναμφίβολα η καθαρίστρια αλλά και ο επιβαίνων κόσμος τόσο για το θέαμα που είδε όσο κυρίως, για τη δυσωδία!



Δείτε την απίστευτη φωτό:







via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Απλή φάρσα, υποσυνείδητο διαφημιστικό μήνυμα ή κρυπτογραφημένη πληροφορία προς άγνωστο παραλήπτη;...

Συζητήσεις επί συζητήσεων έχει πυροδοτήσει τα τελευταία ... 24ωρα σε πολυάριθμα διαδικτυακά φόρουμ post Βρετανού ο οποίος διατείνεται ότι ανακάλυψε κάτι περίεργο σε τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ.



Ο Βρετανός τηλεθεατής ισχυρίζεται ότι κάτι παράξενο αντιλήφθηκε στην οθόνη της τηλεόρασής του προχθές το απόγευμα, το οποίο και κατέγραψε, καθώς εκείνη τη στιγμή όλως τυχαίως το DVR του βρισκόταν σε λειτουργία. Αφού κατάφερε να «αιχμαλωτίσει» το παράξενο τηλεοπτικό μήνυμα, εν συνεχεία το δημοσίευσε στο διαδίκτυο.



Το στιγμιότυπο, το οποίο προβλήθηκε κατά τη διάρκεια διαφημιστικού διαλείμματος γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής, περιέχει ένα μεγάλο σώμα κειμένου (αναφερόμενο στην παραπαίουσα εταιρεία His Master's Voice), το οποίο είναι αδύνατον να το διαβάσει κανείς παρά μόνο αν πατήσει παύση και παγώσει την οθόνη. Τότε αντιλαμβάνεται κανείς πως ορισμένες λέξεις του κειμένου είναι τονισμένες σαν να έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία.



Οι τονισμένες λέξεις είναι οι ακόλουθες: VOICE (φωνή), MEMORIES (αναμνήσεις), COLLECTION (συλλογή), JOY (χαρά), EXPERIENCE (εμπειρία) και PROGRESS (πρόοδος).

Ορισμένοι πιστεύουν ότι το κείμενο θα μπορούσε να αποτελεί μία σύγχρονη μορφή «ραδιοφωνικού σταθμού αριθμών», δηλαδή μία μέθοδος ραδιοσημάτων την οποία χρησιμοποιούσαν άλλοτε οι κατάσκοποι για να μεταδόσουν πληροφορίες σε εκείνους που γνώριζαν πώς να τις αποκρυπτογραφήσουν.



Aκολουθεί το "κρυφό" μήνυμα



ANOTHER VESTIGE OF OUR PAST HAS BITTEN THE DUST. HIS MASTER’S VOICE HAS FALLEN SILENT. THE NATION’S MOST-FAMOUS RECORD STORE IS GOING DOWN. IT’S NOT SURPRISING, BUT IT’S A SHAME. AFTER ALL, WHO HASN’T FOND MEMORIES OF GOING INTO THEIR LOCAL BRANCH AND BROWSING THROUGH THE RECORDS, TAPES, CDS, VIDEOS AND DVDS? THAT EXCITING WEEKEND TRIP, BRIMMING WITH MAGICAL PROMISE OF AN EXCHANGE THAT WILL ADD TO THE COLLECTION. POURING OVER ALBUM ARTWORK ON THE BUS HOME, ONLY FUELLING FURTHER IMPATIENCE TO GET BACK AND ENGULF THE SENSES IN THE LATEST RELEASE BY A FAVOURITE BAND OR SINGER. WILL IT BE AS GOOD AS THEIR LAST ONE? WHAT IT IT’S WORSE? RELIVING THE JOY OF SEEING A FILM THAT BLEW YOUR MIND IN THE CINEMA BUT IN THE COMFORT OF YOUR LIVING ROOM. YEAH IT’S GREAT WE CAN INSTANTLY BUY EVERYTHING WE CANT AT THE CLICK OF A BUTTON, DELIVERED STRAIGHT TO YOUR DOOR, BUT IT’S NO LONGER A SHARED EXPERIENCE. THERE WAS A PRECIOUS COMMODITY IN BUYING STUFF FROM SHOPS IN THOSE DAYS; YOU WERE PART OF A TRIBE. FOR MANY, A TRIP TO THE RECORD SHOP WAS AN EVENT. HELL, FOR SOME IT WAS A PLACE TO JUST HANG OUT. BUT YOU CAN’T FIGHT PROGRESS, CAN YOU? AND SELLING CDS FOR UP TO EIGHTEEN QUID IN 2013 PROBABLY DIDN’T HELP. SO FAREWELL HMV, THE HIGH STREET WON’T BE THE SAME WITHOUT YOU.



πηγή:iefimerida.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα είναι υπόθεση της Ελλάδας, επανέλαβε και σήμερα η ....

γερμανική κυβέρνηση.



Απαντώντας σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, τόσο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, όσο και οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών, επέμειναν στην πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης, ότι το Βερολίνο δεν αναμιγνύεται στη συζήτηση σχετικά με τις επιμέρους επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ύποπτη διαδρομή ενός εκατομμυρίου ευρώ βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες στο μικροσκοπίo των αρχών δίωξης οικονομικού εγκλήματος.





Α. Βγενόπουλος: Δεν γνωρίζω την υπόθεση, ούτε ...

είναι φίλος και στενός μου συνεργάτης ο Ζολώτας.









Τα χρήματα καταβλήθηκαν για άγνωστη υπηρεσία από εταιρεία του εφοπλιστή, φίλου και συνεργάτη του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μιχάλη Ζολώτα σε εταιρεία της θυγατέρας του πρώην διοικητή της Κεντρικής, Χριστόδουλου Χριστοδούλου, δύο μόλις μήνες μετά τη λήξη της θητείας του τελευταίου στην Κεντρική Τράπεζα.







Οι πρώτες πληροφορίες διαβιβάστηκαν από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ελλάδος. Ο γενικός εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Πέτρος Κληρίδης πριν από μερικές μέρες έχει διατάξει τη διενέργεια ποινικής ανάκρισης. Στην έρευνα έχουν εμπλακεί η ΜΟΚΑΣ, το ΤΑΕ Αρχηγείου και το τμ. Δίωξης οικονομικού εγκλήματος της αστυνομίας.







Τόσο η Αστυνομία δια του εκπροσώπου τύπου Ανδρέα Αγγελίδη, όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, επιβεβαίωσαν μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο την διεξαγωγή της εν λόγω έρευνας.







Ενοχλημένος ο Χριστοδούλου



Ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου, εμφανίστηκε ενοχλημένος από το δημοσίευμα του "Π" μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο. Παρόλα αυτά, χαιρέτισε την διεξαγωγή έρευνας, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα, έρευνες να γίνουν και για άλλες περιπτώσεις.



Ο κ. Χριστοδούλου ενοχλήθηκε από την αναφορά της εφημερίδας στο όνομά του, την στιγμή όπως σημείωσε, που η εταιρεία ανήκει στη θυγατέρα του.



Η εταιρεία είπε, παρέχει συμβουλές σε επιχειρήσεις και συναλλάσσεται όχι μόνο με την εταιρεία του κ. Ζολώτα -τον οποίον σημείωσε ότι δεν γνωρίζει προσωπικά- αλλά και με άλλες εταιρείες.







Δεν έχω σχέση με την υπόθεση



Το μεσημέρι, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι δεν έχει οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση ούτε όταν ήταν Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά ούτε και αργότερα. Είπε επίσης ότι τον κ. Ζολώτα δεν τον γνωρίζει καν.



Όπως ανέφερε, δεν βλέπει κάτι το παράνομο μέσα από το δημοσίευμα του "Π", ωστόσο καλωσόρισε την διεξαγωγή έρευνας και δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές.



Επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία μεταβιβάστηκε στον ίδιο το 2010. Όπως ανέφερε προσωπικοί λόγοι τον ανάγκασαν να αναλάβει ο ίδιος την εταιρεία.







ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ:



«Δέχομαι λάσπη και για υπόθεση που δεν γνωρίζω καν»



Ανακοίνωση σε σχέση με το δημοσίευμα του "Π" εξέδωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έχει υπόψη του την υπόθεση και δεν έχει σχέση με αυτήν.



Μέχρι τώρα αναφέρει "δέχομαι συνέχεια ατεκμηρίωτη λάσπη για θέματα που τουλάχιστον έχουν κάποια άμεση ή έμμεση σχέση με τις αρμοδιότητες που είχα στην Λαϊκή Τράπεζα. Πληροφορήθηκα ότι σήμερα δημοσιοποιήθηκε κάποια προς έρευνα υπόθεση που χρονολογείται από το 2007 που εμφανίζεται να αφορά έναν τέως Διοικητή της ΚΤΚ και έναν πελάτη της Τράπεζας που δεν είναι ούτε φίλος μου ούτε στενός συνεργάτης μου όπως ψευδώς αναφέρεται".



Το μόνο σχόλιο που μπορώ πλέον να κάνω είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα καθ΄όσον με αφορά, ορισμένοι άνθρωποι στην Κύπρο έχουν καταλύσει την έννοια του Κράτους-Δικαίου, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος.







via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Αθήνα: Να αποσυρθούν οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση Σαμαρά αποφασίστηκε στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της..



Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, έπειτα από σχετική εισήγηση του Φώτη Κουβέλη. Επίσης, αποφασίστηκε ότι η ΔΗΜΑΡ θα στηρίζει την κυβέρνηση ανάλογα με την περίπτωση και με βάση την κεντρική κατεύθυνση.



Με την εισήγηση του προέδρου του κόμματος συντάχθηκε η πλειονότητα των μελών της ΚΟ -αν και υπήρξαν και αντίθετες φωνές- γεγονός που ανοίγει το δρόμο για δικομματική κυβέρνηση και ανασχηματισμό.



Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας



Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα που τέθηκε σε ψηφοφορία στην ΚΟ και στην Εκτελεστική Επιτροπή (δύο ξεχωριστές ψηφοφορίες) για εάν πρέπει να αποσυρθούν οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 11 βουλευτές, κατά της πρότασης ψήφισαν δύο (Ψαριανός και Οικονόμου), ενώ ο Σπύρος Λυκούδης απείχε.



Από την Εκτελεστική Επιτροπή υπέρ της πρότασης ψήφισαν 20 μέλη και κατά της πρότασης έξι μέλη.



Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Αντώνης Μανιτάκης δήλωσε ότι μετά την απόφαση για απόσυρση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, θα υποβάλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.



Πρόσθεσε ότι για το αντικείμενό του, την μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, θα μιλήσει μόλις οριστικοποιηθεί η παραίτησή του.



Οι υπουργοί της κυβέρνησης που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ είναι ο Αντώνης Ρουπακιώτης (Δικαιοσύνης), ο Αντώνης Μανιτάκης (Διοικητικής Μεταρρύθμισης), η Φωτεινή Σκοπούλη (υφυπουργός Υγείας) και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (υφυπουργός Παιδείας).



Επίσης, από τη ΔΗΜΑΡ προέρχονταν έξι γενικοί γραμματείς και δύο ειδικοί γραμματείς.



Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης ότι το κόμμα θα στηρίζει κατά περίπτωση την κυβέρνηση στις κρίσιμες ψηφοφορίες στην Βουλή.



Μετά την συνεδρίαση ο Δ.Χατζησωκράτης δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ θα αποφασίζει για την στήριξη ή μη ανάλογα με την περίπτωση και με βάση της κεντρική κατεύθυνση.



Σε ερώτηση εάν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής, ο κ. Χατζησωκράτης απάντησε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και ότι απόφαση θα ληφθεί, όταν έρθει η ώρα.



Πάντως, στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ δεν έλειψαν οι διαφωνίες για την απόφαση απόσυρσης του κόμματος από την κυβέρνηση, ασκώντας κριτική στον Φώτη Κουβέλη.



Παρά τις διαφοροποιήσεις δεν τέθηκε θέμα στήριξης στο πρόσωπο του κ. Κουβέλη.



Ο ανασχηματισμός



Μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ, Μαξίμου και Ιπποκράτους θα προχωρήσουν τώρα στις τελικές αποφάσεις τους για τις επόμενες κινήσεις τους.



Εντός της ημέρας αναμένεται συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την οποία εκτιμάται ότι θα συζητηθεί η συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ενώ πολλά είναι τα σενάρια για το εάν ο κ. Βενιζέλος θα αναλάβει υπουργικά καθήκοντα ή και θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης.



Όπως μετέδωσε το Mega, ο ανασχηματισμός, που δεν θα αφορά μόνο τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, τοποθετείται μέσα στο Σαββατοκύριακο.





Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου



Αιχμές κατά της ΔΗΜΑΡ άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι είχε υπάρξει άτυπη συμφωνία μεταξύ των εταίρων για το πλαίσιο του μεταβατικού φορέα της δημόσιας τηλεόρασης, αλλά τελευταία στιγμή-όπως είπε-ο Φώτης Κουβέλης προσήλθε με άλλες θέσεις.



Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι έμενε μόνο να καθοριστεί ο αριθμός των εργαζομένων και ότι ο πρωθυπουργός είχε εκφράσει την πρόθεση να αυξηθεί ο αριθμός.



«Περιμένουμε αποσαφήνιση των θέσεων της ΔΗΜΑΡ. Ελπίζουμε σε συνέχιση στήριξης από τη ΔΗΜΑΡ» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο δρόμο που έχει ανάγκη η πατρίδα, στις μεταρρυθμίσεις.



«Δεν θα πέσουμε σε ακυβερνησία, δεν θα πέσουμε σε στασιμότητα» είπε και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ με υπευθυνότητα στηρίζει την κυβέρνηση».



Αιχμές κατά της ΔΗΜΑΡ άφησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τονίζοντας: «Εμείς δεν παίρνουμε ρεπό στα δύσκολα» και κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ στη συνεδρίαση της ΚΟ να σκεφτεί σοβαρά.



Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι υπάρχει ένα non paper με τα σημεία της συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Τετάρτης.



Το χρονικό της κυβερνητικής κρίσης



Κατά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Πέμπτης παρουσιάστηκε νέα εμπλοκή για το θέμα της ΕΡΤ, καθώς η ΔΗΜΑΡ επανέφερε την αρχική της πρόταση για την ΕΡΤ, δηλαδή τη δημιουργία μεταβατικού φορέα (εφόσον η ΕΡΤ έχει καταργηθεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση) και την μεταφορά σε αυτόν όλων των υπαλλήλων της ΕΡΤ.



Η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών διήρκεσε μόλις μία ώρα και είκοσι λεπτά, καθώς έγινε σαφές ότι, τουλάχιστον από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, δεν μπορούσε να επέλθει συμφωνία στο θέμα της ΕΡΤ.



Σύμφωνα με πληροφορίες 45 λεπτά μετά την έναρξη της σύσκεψης οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ενημέρωσαν τους συνεργάτες τους, που βρίσκονταν σε άλλη αίθουσα του μεγάρου Μαξίμου να τηλεφωνήσουν στα μέλη των κοινοβουλευτικών τους ομάδων και να προετοιμαστούν συνεδριάσεις.



Η συζήτηση των τριών αρχηγών αμέσως μετά συνεχίστηκε για περισσότερο από μισή ώρα παρά το αδιέξοδο που είχε διαφανεί.



Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι από τον κ. Σαμαρά, η οποία περιλάμβανε μεταξύ άλλων 2.000 επαναπροσλήψεις, δεν ικανοποίησε τον κ. Κουβέλη, αλλά από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος θεώρησε ότι η λύση για τη μεταβατική λειτουργία είναι τέτοια που «μας επιτρέπει να συζητήσουμε το μεγάλο θέμα: την επαναθεμελίωση της κυβερνητικής συνεργασίας».



Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης αναχώρησαν από το Μαξίμου προς τα γραφεία των κομμάτων τους και ακολούθησε πυρετός διαβουλεύσεων, στην Ιπποκράτους, στην Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς και στο πρωθυπουργικό γραφείο όπου κλήθηκαν όλοι οι υπουργοί, πλην εκείνων της ΔΗΜΑΡ, καθώς και ο πρόεδρος της Βουλής.



Στο ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε για δεύτερη φορά εντός της ημέρας η Κοινοβουλευτική Ομάδα με τη συμμετοχή του Πολιτικού Συμβουλίου. Αντιστοίχως, στη ΔΗΜΑΡ συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα με την Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.



Επιβεβαιώνει το «ναυάγιο» ο Κουβέλης, ρίχνει την ευθύνη στο Μαξίμου



Πριν από τη σύσκεψη της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης επιβεβαίωσε ότι «στη σύσκεψη δεν προέκυψε κοινός πολιτικός τόπος αναφορικά με την ΕΡΤ», καθώς και ότι η ΔΗΜΑΡ επανέφερε την πρότασή της για αναδιοργάνωση με την ΕΡΤ σε κίνηση και με παρόντες όλους τους εργαζόμενους, μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.



«Δεν πρόκειται για τυπικό ή διαδικαστικό ζήτημα, αφορά στην ουσία του ζητήματος. Το μαύρο στη ραδιοτηλεόραση ήταν συγκεκριμένη επιλογή, όπως και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων. «Για εμάς είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα απαράδεκτο ότι παρά την προσωρινή διαταγή, το μαύρο παραμένει στις οθόνες.



«Δεν επήλθε συμφωνία. Επέμενα, για τους λόγους που προανέφερα. Στο κάτω-κάτω σε τίποτα δεν θα έβλαπτε την ουσία των πραγμάτων» εάν γινόταν αποδεκτή η πρόταση της ΔΗΜΑΡ.



«Η κυβέρνηση προχώρησε σε έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου παρά την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ που γνώριζε με σαφήνεια. Προχώρησε και μάλιστα ερήμην των τεσσάρων υπουργών που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτό μαρτυρά συγκεκριμένη επιλογή άρνησης της συλλειτουργίας των τριών κομμάτων» είπε ο κ. Κουβέλης συμπληρώνοντας: «Εμείς επιμένουμε δεν είναι δική μας ευθύνη που δεν βρέθηκε κοινός πολιτικός τόπος».



Παραμονή στην κυβέρνηση υπό νέα συμφωνία δείχνει ο Βενιζέλος



Στο θέμα της ΕΡΤ έχουν γίνει βήματα προσέγγισης και κινήσεις επανόρθωσης που επιτρέπουν να συζητηθεί το μεγάλο θέμα της επαναθεμελίωσης της κυβερνητικής συνεργασίας, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κρατώντας σαφείς αποστάσεις σε σχέση με τη στάση του Φώτη Κουβέλη.



Ο Ευ.Βενιζέλος ήταν σαφής ότι τάσσεται κατά του ενδεχόμενου των πρόωρων εκλογών -αν και όπως είπε δεν τις φοβάται-, αφήνοντας σαφώς ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση υπό νέο πλαίσιο ενώ κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει και αυτή. «Τρύπες στο νερό για να κερδίσουμε φευγαλέες εντυπώσεις», δεν κάναμε και δεν κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.



Σαμαράς: Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία



Σε δήλωσή του, τις πρώτες πρωινές ώρες, δήλωσε ότι «κανείς δεν θέλει εκλογές, κανείς δεν θέλει ακυβερνησία» και στράφηκε κατά του Φώτη Κουβέλη λέγοντας ότι πρότασή του για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ισοδυναμεί με επιστροφή στο αμαρτωλό καθεστώς της ΕΡΤ, ενώ αντίθετα ο Ευ.Βενιζέλος «θαρραλέα» αποδέχτηκε τη λύση που προτάθηκε από την κυβέρνηση στη βάση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.



Η ΕΡΤ έχει καταργηθεί, το σήμα πρέπει να επανέλθει, λέει το ΣτΕ



Εξάλλου, εξεδόθη η απόφαση του τμήματος αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απόφαση που καταργεί την ΕΡΤ ΑΕ. Το ΣτΕ κινείται στο κλίμα της προσωρινής διαταγής που εξέδωσε ο πρόεδρός του Κ.Μενουδάκος και αναστέλλει την κοινή υπουργική απόφαση μόνο επί του σκέλους εκείνου που παύει τη μετάδοση εκπομπών και θεωρεί ότι η ΕΡΤ ΑΕ έχει καταργηθεί.



Ακόμη το δικαστήριο επιφυλάσσεται να επανέλθει αυτεπαγγέλτως εντός ευλόγου χρόνου για να διαπιστώσει υπήρξε συμμόρφωση.



Πηγή:http://www.cytoday.eu




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Εξώδικο στον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη έστειλε Λαρισαίος δικηγόρος, ζητώντας του να αποκαταστήσει την ιστορική αξιοπρέπεια των Σαρακατσαναίων, σύμφωνα με όσα γράφει το περιοδικό TV BOX.






Μάλιστα, αν αυτό δεν γίνει, όπως γράφει στην επιστολή του ο κ. Στέλιος Σούρλας, θα προχωρήσει σε αγωγή, στην οποία θα ζητάει 1 εκ. ευρώ, ποσό που «θα εκχωρηθεί στην Πανελλήνια ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων».


Ο κ. Σούρλας αναφέρει στο εξώδικο: «Κατά τη διάρκεια της εκπομπής Πρωταγωνιστές (στις 19 Μαΐου), φιλοξενήθηκε ο καθηγητής κ. Γραμματικάκης, ο οποίος σε μία ατυχή αναφορά του αποκάλεσε τους Σαρακατσαναίους ως «αβλαβείς βοσκούς», οι οποίοι μάλιστα «δεν εγνώριζαν καθόλου εάν υπήρχε το 1897 ελληνοτουρκικός πόλεμος», θίγοντας τοιουτοτρόπως βάναυσα το πατριωτικό τους συναίσθημα, καθότι εννόησε ότι ήσαν αμέτοχοι κατά τη διάρκεια του πολέμου αυτού και κατ' επέκταση στην προσπάθεια του Γένους να απελευθερωθεί από τον τουρκικό ζυγό».





via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Σήμερα Παρασκευή 21-06-2013 μετά τη 1 το μεσημέρι σε όλα τα λύκεια της χώρας αλλά και στο site του υπουργείου Παιδείας, θα γνωστοποιηθούν οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών (ΕΠΑΛ-Β').






Στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.


Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α' θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν περί τις αρχές Ιουλίου.


Επίσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minedu.gov.gr, αναρτώνται τα πρότυπα των Μηχανογραφικών Δελτίων των ΓΕΛ/ΕΠΑΛ-Β' και των ΕΠΑΛ-Α', ώστε οι υποψήφιοι να προετοιμάζονται για την ηλεκτρονική υποβολή. Ακόμη, από την Παρασκευή 21/6 έως και την Παρασκευή 28/6, όσοι υποψήφιοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ δεν απέκτησαν προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) ή δεν χαρακτηρίστηκαν ως υποψήφιοι ειδικών περιπτώσεων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσέλθουν στο λύκειό τους για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91