follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Διέρρευσαν νέες φωτογραφίες του iPhone 5S Νέες φωτογραφίες του επερχόμενου iPhone 5S διέρρευσαν στο διαδίκτυο, και στις οποίες η μητρική πλακέτα (logic board) που είχε εμφανιστεί πριν...

λίγες ημέρες παραμένει η ίδια. Με βάση τις νέες αυτές φωτογραφίες παρατηρούμε τα εξής:



- H logic board είναι ελαφρώς στενότερη και έχει μια νέα διάταξη για τις συνδέσεις αλλά και για τα εξαρτήματα.



- Παρατηρώντας την ημερομηνία «1243» στο κάτω μέρος του τσιπ (43η βδομάδα του 2012, δηλαδή Οκτώβριος) εικάζουμε ότι πρόκειται για πολύ πρώιμη συσκευή που ενδεχομένως χρησιμοποιεί τον ίδιο Α6 επεξεργαστή όπως το iPhone 5.



- Η μπαταρία, επίσης, φαίνεται ότι έχει χωρητικότητα 5.92 Whr σε σχέση με τα 5.45 Whr του iPhone 5 και αρκετά διαφορετικά part numbers που επιβεβαιώνουν κατά κάποιον τρόπο την πιστότητα του πρωτοτύπου.



- Στο οπίσθιο μέρος τώρα παρατηρούμε ότι το άνοιγμα είναι λίγο διαφορετικό και έτσι μάλλον θα έχουμε dual led flash.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91











Τι δεν κάνεις τον πρώτο καιρό



Ο έρωτας σου χτύπησε την πόρτα και εδώ και λίγο καιρό τον ζεις με το νέο σου «τέλειο» σύντροφο. Ο ενθουσιασμός σε έχει πλημυρίσει, διάβασε τα πιο κάτω tips και μάθε τι δεν πρέπει να κάνεις τον πρώτο καιρό:

- Μην γίνεσαι φορτική το πρώτο διάστημα, μην ξεχνάς για να είναι μαζί σου σε θέλει και εκείνος.

- Δεν χρειάζεται να δείχνεις την αγάπη σου συνεχώς και να του μιλάς με πάθος , μπορεί να κάνεις τον άλλο να αισθανθεί άβολα με όλο αυτό.

- Κράτα τις ισορροπίες με το φιλικό σου περιβάλλον, δεν κόβεις τις επαφές με τους φίλους σου, μπορεί να έχει προτεραιότητα ο νέος σου σύντροφος άλλα οφείλουμε να κρατάμε τις ισορροπίες. Δείχνουμε να καταλάβει ο άλλος ότι είμαστε ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και έχουμε ζωή.

- Άφησε ζωτικό χώρο στον σύντροφό σου, έχει και εκείνος ανάγκη για να κάνει πράγματα που τον ενδιαφέρουν.

Εάν συνεχίζουμε να ζούμε όπως ζούσαμε, χωρίς υπερβολές στην συμπεριφορά μας , τότε θα διαπιστώσετε ότι όλα θα πηγαίνουν καλά.http://www.myworld.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%83%CE%B5%CE%BE-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82


Βρώμικη παραχάραξη της ιστορίας ΜΑΣ με τα κλεμμένα...



Σε μια πρωτότυπη όσο και προκλητική κίνηση προχώρησε το Βρετανικό Μουσικό. Για πρώτη φορά εξέδωσε ιστορικό οδηγό που ασχολείται με την ομοφυλοφιλία σε ιστορικό επίπεδο, εξετάζοντάς την κατά το πέρασμα των αιώνων...







Ο οδηγός επικεντρώνεται για την ακρίβεια στα ομοφυλοφιλικά στοιχεία που μπορεί να βρει κανείς στα εκθέματά το Μουσείου.



Ο οδηγός, που συμπίπτει χρονικά με το London Gay Pride, έχει σκοπό να ενημερώσει τους επισκέπτες του μουσείου αλλά και τους λάτρεις της ιστορίας σχετικά με το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας διαχρονικά, προσπαθώντας να προβάλλει άγνωστε πτυχές της αρχαιότητας επάνω στο θέμα, που σήμερα όμως μπορούν να διαπιστωθούν εύκολα από τα ευρήματα.



Με τίτλο "Μια μικρή ομοφυλοφιλική ιστορία" κάνει αναφορά από τους αιγυπτιακούς παπύρους μέχρι τις ερωτικές σκηνές στον κύλικα Γουόρεν και τις φωτογραφίες του Ντέιβιντ Χόκνεϊ.



Από την Αρχαία Ελλάδα και την Αρχαία Ρώμη μέχρι και πιο πρόσφατες ιστορικές καταγραφές, η ομοφυλοφιλία ήταν πάντα παρούσα σε κοινωνικό επίπεδο αλλά με αρκετά διαφορετική μορφή από την σημερινή, όπως αναφέρεται στον οδηγό. Για παράδειγμα, ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Αδριανός, ήταν γνωστός για την αγάπη του προς το ίδιο φύλο, κάτι που είχε αποτυπωθεί και σε έκθεση που είχε φιλοξενήσει το Βρετανικό Μουσείο το 2008.



"Τα μουσεία πάντα ήταν ένας χώρος κατάλληλος για να σκεφτεί κάποιος τη σεξουαλικότητά του. Εδώ, μπορεί κάποιος να δει ένα γυμνό κορμί στην πιο εξιδανικευμένη μορφή του και να αποφασίσει πώς αυτό επιδρά στη σεξουαλικότητα, το ένστικτο και την επιθυμία του", λέει ο υπεύθυνος του Βρετανικού Μουσείου για τον συγκεκριμένο ιστορικό οδηγό.



"Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία αποτελεί ένα ζήτημα ελάσσονος ιστορικής σημασίας μέσα στα χρόνια. Κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι αποτελεί συγκεκριμένο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας, σε μια εποχή που η σεξουαλική διαφορετικότητα φαίνεται να απασχολεί έντονα ως κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα", προσθέτει.



"Τα Μουσεία ήταν πάντα πολύ σημαντικοί χώροι για τους ανθρώπους που ήθελαν να ανακαλύψουν τη δική τους σεξουαλική ταυτότητα" γράφει στον οδηγό ο συγγραφέας του Ρίτσαρντ Πάρκινσον.



Και εξηγεί: "Τα περισσότερα Μουσεία έχουν συλλογές από ελληνικά και ρωμαϊκά αγάλματα που δείχνουν πολύ γυμνούς άνδρες. Έτσι, για άνδρες που επιθυμούσαν άλλους άνδρες, αυτοί ήταν κάποιοι από τους λίγους χώρους που μπορούσαν να κοιτάξουν γυμνά ανδρικά κορμιά με έναν τρόπο πολιτισμικά ευυπόληπτο".



Πηγή: British Museum, BBC news





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3


Σε χαράδρα στο Μαλανδρένι Αργολίδας, βρέθηκε χθες βράδυ νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο του, ένας 40χρονος.






Το αυτοκίνητο είχε εκτραπεί από την πορεία του και είχε πέσει σε χαράδρα επτά μέτρων.


Ο άτυχος 40χρονος αγνοείτο και είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του από συγγενικό του πρόσωπο, στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου την Πέμπτη 20 Ιουνίου.


Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άργους.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Απαντήσεις στις πιο συχνές απορίες ασκούμενων Είναι σίγουρο ότι έχετε ακούσει διάφορες θεωρίες, πολλές φορές καλοπροαίρετες, για τη διατροφή των ασκούμενων και το πώς μπορούν να επιφέρουν...

θαύματα. Τέτοιες θεωρίες είναι όμως αληθινές ή αποτελούν μια επαναλαμβανόμενες δεισιδαιμονίες από στόμα σε στόμα.. Το σίγουρο είναι πάντως ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια!



Ας δούμε λοιπόν 3 συχνές ερωτήσεις ασκούμενων και τις απαντήσεις τους.



Ερώτηση: «Η καφεΐνη είναι διεγερτική. Πώς να την προσλάβω;»

Απάντηση: Η καφεΐνη είναι φυσικό διεγερτικό και βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα (τσάι, καφές, αναψυκτικά τύπου κόλα, γκουαρανά). Πριν τη συστηματική λήψη καφεΐνης, καλό είναι ο ασκούμενος να κάνει screening ή εν πάση περιπτώσει να γνωρίζει αν αντέχει και κατά πόσο την καφεΐνη (ταχυπαλμίες; ευερεθιστότητα; κα) Μια ώρα περίπου πριν τη δραστηριότητα συνίσταται 2-3 mg/kg, εφόσον ο ασκούμενος αναζητά επιπλέον ενεργητικότητα και διέγερση. μπορεί κανείς να προσλάβει καφεΐνη με πολλούς τρόπους, όπως:



1 καφές φίλτρου

1 αθλητικό τζελ με καφεΐνη + 1 κούπα τσάι, όπου παίρνει και υδατάνθρακες οπότε πετυχαίνει και τη λήψη του προαγωνιστικού σνακ

1 αθλητικό ποτό με καφεΐνη (300 mL), όπου παίρνει και υδατάνθρακες οπότε πετυχαίνει και τη λήψη του προαγωνιστικού σνακ



Όταν ο ασκούμενος λαμβάνει αθλητικά ποτά που περιέχουν καφεΐνη καλό είναι να κοιτά την ετικέτα, για να ξέρει τη συνολική ποσότητα καφεΐνης που παίρνεις



Ερώτηση: «Θέλω να προσθέσω μυϊκά κιλά, πώς μπορώ να το πετύχω; χρειάζομαι συμπληρώματα πρωτεΐνης;»

Απάντηση: Πρώτα-πρώτα χρειάζεται ένας καλός προσωπικός γυμναστής που θα καταρτίσει το κατάλληλο πρωτόκολλο γυμναστικής. Ασφαλώς η διατροφή παίζει σπουδαίο ρόλο στο χτίσιμο της μυϊκής μάζας. Χρειάζεται προσοχή στα παρακάτω:



Ενεργειακή επάρκεια, μαθαίνετε να καλύπτετε τις ανάγκες σας και τότε προσθέστε τις επιπλέον θερμίδες που μπορεί να χρειάζεστε για ‘αύξηση’ (+300-600 θερμίδες)

Χρειάζονται τουλάχιστον 1,6 γρ/ κιλό βάρους πρωτεΐνη. Δηλαδή αν είστε γυναίκα 60 κιλά, τότε χρειάζεστε 100γρ πρωτεΐνης. Αν είστε άντρας 80 κιλά, τότε χρειάζεστε 150 γρ πρωτεΐνης περίπου. Θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα αν κατανείμετε την πρωτεΐνη σε 3 γεύματα και όχι σε ένα. Καλό είναι να υπάρχει ποσότητα πρωτεΐνης αμέσως μετά την προπόνηση (τουλάχιστον 10γρ). Να ξέρετε ότι ποτέ δεν έχει αποδειχθεί ότι η πρωτεΐνη σε σκόνη (powders) είναι καλύτερη από την πρωτεΐνη μέσω των απλών τροφίμων. Καλό είναι για την εξασφάλιση των θερμίδων, αλλά και την αξιολόγησή σας να ενημερωθείτε από ειδικό (πχ διαιτολόγος).



Ερώτηση: «Να πάρω ένα συμπλήρωμα διατροφής;»

Απάντηση: Επειδή ως ασκούμενη/-ος είστε υπεύθυνος για ό, τι χρησιμοποιείτε οφείλετε να προσέξετε τα παρακάτω:



να είστε ενημερωμένη/-ος για όλα τα συστατικά του προϊόντος,

να γνωρίζετε αν το προϊόν είναι ασφαλές (εγκεκριμένο; ακολουθεί ‘καλές πρακτικές’; κα). Ακόμα και το «φυσικό» προϊόν δε σημαίνει ότι είναι ασφαλές,

να γνωρίζετε αν το προϊόν περιέχει απαγορευμένες ουσίες. Αν δεν είστε σίγουροι για το τι καταναλώνετε δεν πρέπει να πάρετε το συγκεκριμένο προϊόν,

να επιδιώξετε να λάβετε τις κατάλληλες συμβουλές από διαιτολόγο, ιατρό, εργοφυσιολόγο, φυσίατρο,

να ακολουθείτε σχέδιο-πλάνο συγκεκριμένο και εγκεκριμένο από εξειδικευμένο προσωπικό σχετικά με τη διατροφή, την αποκατάσταση, την πνευματική & ψυχολογική προετοιμασία ( διαιτολόγος, γυμναστής, ιατρός, εργοφυσιολόγος, ψυχολόγος)



Πριν τη σύσταση για λήψη συμπληρώματος οφείλει να γίνεται μια διαρκής και όχι στατική διαδικασία, όπως:

Διατροφική αξιολόγηση (& επαναξιολόγηση),

Διατροφική διάγνωση- προσδιορισμός ζητημάτων, επισήμανση σημείων και συμπτωμάτων (πότε κουράζεσαι; Ποια στιγμή της ημέρας; Ξυπνάς κουρασμένος;)

Διατροφική παρέμβαση, στόχοι-κατάλληλες ενέργειες. Εδώ μπορεί να αποφασιστεί η λήψη κάποιων συμπληρωμάτων,

Διατροφική παρακολούθηση, παρακολούθηση της προόδου (σε τακτά χρονικά διαστήματα).

mednutrition.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91










perierga.gr - "Κάθετοι κήποι" σε πλαστικά μουκάλια!!!

«Κάθετοι κήποι» σε πλαστικά μπουκάλια!



perierga.gr - "Κάθετοι κήποι" σε πλαστικά μουκάλια!!! Στο πλαίσιο ενός καινοτόμου προγράμματος που ονομάζεται «Home Sweet Home» («Lar Lar Doce»), ομάδες οικολόγων στη Βραζιλία αποφάσισαν να μεταμορφώσουν τα ανήλιαγα στενά ανάμεσα στα σπίτια και να δώσουν λίγο παραπάνω… πράσινο χρώμα στις γειτονιές. Επιστρατεύοντας απλά πλαστικά μπουκάλια, πολλή διάθεση, μεράκι και προπάντων αγάπη για το περιβάλλον, άνθρωποι όλων των ηλικιών εργάστηκαν σκληρά προκειμένου να προσφέρουν μια διαφορετική εικόνα στην πόλη.



perierga.gr - "Κάθετοι κήποι" σε πλαστικά μουκάλια!!! perierga.gr - "Κάθετοι κήποι" σε πλαστικά μουκάλια!!! Φύτεψαν διάφορα μικρόφυτα και λαχανικά στα μπουκάλια και στη συνέχεια τα τοποθέτησαν εν είδει «κάθετου κήπου» στους τοίχους ανάμεσα στα σπίτια. Το εγχείρημα βρήκε μεγάλη αναταπόκριση από τους κατοίκους και πολύ σύντομα όλοι θέλησαν να μιμηθούν το παράδειγμα της ομάδας. Το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό και σχεδόν ανέξοδο!http://perierga.gr







perierga.gr - "Κάθετοι κήποι" σε πλαστικά μουκάλια!!!

perierga.gr - "Κάθετοι κήποι" σε πλαστικά μουκάλια!!!

perierga.gr - "Κάθετοι κήποι" σε πλαστικά μουκάλια!!!



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1
ΒΙΝΤΕΟ-Η φωτιά στους Θρακομακεδόνες Δείτε βίντεο από την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στους Θρακομακεδόνες.Σε πλήρη εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η προσπάθεια κατάσβεσης...

της πυρκαγιάς που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στους Θρακομακεδόνες, στους πρόποδες της Πάρνηθας.



Αυτή την ώρα, πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, όμως εξίσου ισχυρές είναι και οι δυνάμεις κατάσβεσης. Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν ρίψεις 4 καναντέρ και 1 ελικόπτερο, ενώ την προσπάθεια ενισχύουν 30 άτομα πεζοπόρο με 13 οχήματα. Δεν απειλούνται σπίτια.







via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πολεμάμε συνέχεια, με όλες μας τις δυνάμεις την εσωτερική τρόικα και τις δυνάμεις κατοχής. Δεν θα μας σταματήσει κανένας. Είμαστε η μόνη φωνή της αντιπολίτευσης που πολεμάμε και δεν τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί, πάντα για το δημόσιο συμφέρον. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ...

τα βάλουμε μαζί τους με έργα απτά, με αποτελέσματα και όχι με λόγια και υποσχέσεις».



Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ, Ραχήλ Μακρή η οποία στις 6 Φεβ.2013 και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ανάγκασαν την κυβέρνηση σε απόσυρση τροπολογίας, για τα απόρρητα στοιχεία των ΔΕΚΟ και το ΤΑΙΠΕΔ...

Άρον άρον αναγκάστηκε η κυβέρνηση να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία που αφορούσε τα απόρρητα στοιχεία των ΔΕΚΟ και το ΤΑΙΠΕΔ.

Η κ. Μακρή στη δευτερολογία της στη συζήτηση της τροπολογίας που αφορούσε την απόδοση απόρρητων στοιχείων για τις εταιρείες του Δημοσίου που βρίσκονται προς πώληση τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν τηρεί τις πρέπουσες διαδικασίες διαμορφώνοντας τοπίο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Δίνει την αρμοδιότητα στο ΤΑΙΠΕΔ να ζητά απόρρητες πληροφορίες από τις επιχειρήσεις και να τις αποδίδει στους ενδιαφερόμενους αγοραστές».

Η κ. Μακρή καυτηρίασε την πολιτική της κυβέρνησης που με τροπολογίες express προσπαθεί να ξεπουλήσει άνευ όρων τη δημόσια περιουσία και να παραχωρήσει στοιχεία σε ξένους που ίσως αποβούν αρνητικά για τα συμφέροντα της χώρας.

Την επόμενη μέρα στην Ολομέλεια στη συνέχιση της συζήτησης του Νομοσχεδίου περί διατήρησης αποθεμάτων πετρελαίου στο οποίο είχε εισέλθει η επίμαχη τροπολογία, μετά από τις έντονες πιέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, η τροπολογία απεσύρθη.





newsbomb.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Ιδιαίτερα θρασύς αποδείχτηκε ένας 28χρονος, ο οποίος δεν δίστασε να τραβήξει μαχαίρι σε αστυνομικους της ομάδας ΔΙΑΣ στα Χανιά όταν εκείνοι τον σταμάτησαν για έλεγχο.






Kάτοικοι στο κέντρο της πόλης ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές ότι ένα άτομο κινείται ύποπτα στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη, και περιεργαζόταν σπίτια και αυτοκίνητα, πιθανότατα σχεδιάζοντας κλοπή.


Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, που εντόπισαν τον 28χρονο από τη Βουλγαρία και τον σταμάτησαν για έλεγχο.


Τότε εκείνος άρχισε να κλωτσάει τους αστυνομικούς ενώ σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ξεφύγει τράβηξε ένα μαχαίρι 30 περίπου εκατοστών.


Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον μαινόμενο Βούλγαρο, του αφαίρεσαν το μαχαίρι από τα χέρια και του φόρεσαν χειροπέδες.


Ο 28χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για αντίσταση κατά της αρχής και για παράνομη οπλοφορία.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Η φωτογραφία που αποτυπώνει την κατάσταση στη ΔΗ.ΜΑΡ. Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Κατερίνα Μάρκου, μπαίνει στα γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου για την κρίσιμη συνεδρίαση.Η έκφραση στο...

πρόσωπό της και η κίνηση του χεριού της, αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους του κόμματος, μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91










Οι αρχαίοι Έλληνες ευφυέστεροι από τους σύγχρονους ανθρώπους

Αν Αθηναίος του 1000 π.Χ. ερχόταν πίσω στη ζωή σήμερα, το πιθανότερο είναι ότι θα ήταν ευφυέστερος από όλους εμάς, υποστηρίζει ο Dr. Gerald Crabtree, κορυφαίος γενετιστής του Πανεπιστημίου Stanford των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, πρόσφατη έρευνα του οποίου αποκαλύπτει ότι ο άνθρωπος, με την πάροδο του χρόνου γίνεται όλο και λιγότερο ευφυής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου, ο Αμερικανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι αναπόφευκτες αλλαγές στο γενετικό μας σύστημα, σε συνδυασμό με τεχνολογικές εξελίξεις, είχαν ως αποτέλεσμα να καταλήξουμε σε ένα ακρωτηριασμένο σώμα του πρώην εαυτού μας και πολύ λιγότερο ευφυείς από τους προγόνους μας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο ίδιος θα πει ότι ο άνθρωπος βρισκόταν στην ακμή του όταν ήταν αναγκασμένος να παλέψει μ' όλες του τις δυνάμεις για να επιβιώσει, δεδομένου ότι τότε ήταν υποχρεωμένος να βασιστεί στο μνημονικό του, στο πρακτικό πνεύμα του και την ψυχολογική ισορροπία που του επέτρεπαν να εμπιστεύεται το ένστικτό του και να προσαρμόζεται στις περιστάσεις γρήγορα. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, υποστηρίζει ο διακεκριμένος επιστήμονας, έχει άλλες απαιτήσεις από το σώμα και το μυαλό μας, η τεχνολογία όμως έχει αντικαταστήσει την ανάγκη να βασιζόμαστε στις φυσικές ικανότητες και τα ένστικτά μας. Επίσης, οι βιομηχανοποιημένες τροφές, δεν είναι ακριβώς η καλύτερη επιλογή για το σύστημά μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ότι τροφές που περιέχουν υψηλά επίπεδα φρουκτόζης ενδέχεται να μειώσουν δραστικά το IQ μας.http://www.real.gr/




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7



Λίγο πριν βγει από τη φυλακή, όπου παρέμεινε για 14 μήνες, ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε στο δελτίο του Star...




Σχολιάζοντας την απόφαση, με την οποία θα βγει από τη φυλακή, ο ίδιος είπε μεταξύ άλλων:


"Αισθάνομαι ελεύθερος αλλά και δεσμευμένος γιατί η απόφαση αυτή δεν ήταν αθωωτική. Αυτό που πραγματικά περίμενα πως θα έχω. Ήθελε να έλεγε αθώος. Εγώ έδωσα όλη την περιουσία μου... Η αθώωση θα είναι η μόνη ανταμοιβή συναισθηματικά"...







via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Τη «δραματική αύξηση διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών» στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης» καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συνδέσμου Καθηγητών του ΑΠΘ και καλούν τις πρυτανικές αρχές να ζητήσουν την επέμβαση της πολιτείας.






«Η παρουσία χρηστών ναρκωτικών έχει αυξηθεί δραματικά στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ και ιδιαίτερα μεταξύ του Αστεροσκοπείου, του Μετεωροσκοπείου και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης. Δίπλα μας διακινούνται ναρκωτικά ελεύθερα και τα διάφορα πάρτι συνεχίζονται κανονικά, με τα γνωστά προβλήματα που έχουν επισημανθεί ήδη από πολλούς συναδέλφους και τον ΕΣΔΕΠ» τονίζεται στην ανακοίνωση.


Επικαλούμενοι κινδύνους για την ασφάλεια των φοιτητών αλλά και των ιδίων των μελών του διδακτικού προσωπικού, τα μέλη του Συνδέσμου Καθηγητών υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους: «Ο πρύτανης οφείλει να ζητήσει αμέσως τη βοήθεια της πολιτείας» καθώς «αν το δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν εργαστεί για τη βελτίωση της εικόνας και της αξιοπρέπειάς του, θα εξακολουθήσει να απαξιώνεται και οι ευθύνες θα βαραίνουν εμάς. Την έσχατη ώρα κανένα δικό μας ψήφισμα ή αντίδραση δεν θα είναι αποδεκτά από την κοινωνία».



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Όλο και πιο κοντά στην επιστροφή τους στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως πλησιάζουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κώστας Μαρκόπουλος και Θόδωρος Σολδάτος, καθώς αμφότεροι έχουν δείξει την πρόθεσή τους να στηρίξουν το νέο κυβερνητικό σχήμα.



Μάλιστα, σύμφωνα με το parapolitika.gr, έχει πέσει ήδη στο τραπέζι των ...

συνεργατών του πρωθυπουργού το ενδεχόμενο παρουσίας αμφότερων των βουλευτών στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος την ερχόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σχετική απόφαση θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη και το μόνο που απομένει είναι το τυπικό ΟΚ του πρωθυπουργού.



Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης τις επόμενες ώρες θα βολιδοσκοπήσει και τις προθέσεις του επίσης ανεξάρτητου βουλευτή, προερχόμενου από τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργου Κασαπίδη, για τον οποίο δεν είναι ακόμα γνωστό τι στάση θα κρατήσει.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


ΒΙΝΤΕΟ-Ο τσολιάς...έπεσε




Τουρίστες απαθανάτισαν με την κάμερα τους στο Σύνταγμα το ατύχημα που είχε ένας άνδρας της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος έχασε την ισορροπία του κι έπεσε....



Το βίντεο έχει σημερινή ημερομηνία, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν έχει αναρτηθεί και στο παρελθόν στο YouTube.







via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos










«Τερατώδες» χρυσόψαρο αλιεύθηκε στις ΗΠΑ

Ένα γιγάντιο χρυσόψαρο, που φτάνει σε μήκος το μισό μέτρο αλιεύθηκε στη λίμνη Τάχο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το γιγάντιο χρυσόψαρο κατέληξε στη λίμνη από κάποιο ενυδρείο και έκτοτε πολλαπλασιάζεται σταθερά. Όπως δήλωσε η Christine Ngai, ερευνήτρια που επισκέπτεται συχνά τη λίμνη κυνηγώντας ξενικά είδη, ο αριθμός των χρυσόψαρων είναι τόσο μεγάλος, που πλέον έχουν αρχίσει να καταστρέφουν το οικοσύστημα της λίμνης. Σε μια προσπάθεια να προστατέψει το περιβάλλον, η ερευνήτρια επισκέπτεται συστηματικά τη λίμνη μαζί με την ομάδα της και αλιεύει τους ξένους εισβολείς. Μάλιστα με μια «ψαριά» πιάνει πάνω από 200 χρυσόψαρα. Οι περιβαλλοντολόγοι φοβούνται ότι τα γιγάντια χρυσόψαρα ενδεχομένως θα φάνε άλλα ενδημικά είδη ή θα μεταδώσουν ιούς στα υπόλοιπα ψάρια. Άλλο ένα πρόβλημα είναι ότι οι ξένοι εισβολείς πιθανότητα θα αλλοιώσουν τη διαύγεια του νερού της λίμνης.http://www.real.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Μετά από έξι μήνες η αστυνομία εξιχνίασε την άγρια δολοφονία ενός 15χρονου που σημειώθηκε σε καταυλισμό στο Βλυχό Μεγάρων, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του θείου του, όπου φιλοξενούνταν.






Οι άνδρες του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν έναν 15χρονο και 19χρονο καθώς τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους «φωτογραφίζουν» τους δύο συλληφθέντες.


Ο 15χρονος συνελήφθη μετά από συντονισμένη επιχείρηση στον καταυλισμό στο Βλυχό Μεγάρων, ενώ ο 19χρονος συνελήφθη στη Σαλαμίνα.


Σύμφωνα με την αστυνομία το κίνητρο της δολοφονίας ήταν προσωπικές διαφορές που είχαν οι συλληφθέντες με το θύμα.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει η γνωστή Χαλκιδέα το κακό που την βρήκε.




Ήταν πριν λίγα βράδια όταν πήγε στο Κουρέντι και είδε τυχαία το φορτηγάκι του άνδρα της.


Μόλις έφθασε σε απόσταση αναπνοής αναγνώρισε τον άνδρα της και την κολλητή της, οι οποίοι επιδίδονταν σε ερωτικές πράξεις...


Ακολούθησε άγριος τσακωμός και φωνές!


Μετά από λίγη ώρα έφθασε σπίτι και πέταξε τα πράγματα του στο πεζοδρόμιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετό καιρό έμενε μαζί τους η κολλητή της που τελικά την πρόδωσε με αυτόν το τρόπο.

eviazoom





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Συνεχείς θα είναι οι επαφές του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να καταλήξουν στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση.



Σύμφωνα με την Καθημερινή, στην νέα κυβέρνηση θα ισχύει η αναλογία 2 προς 1, δηλαδή δύο στελέχη της ΝΔ για κάθε 1 του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Ευ. Βενιζέλος πιθανότατα θα ...

καταλάβει θέση αντιπροέδρου έχοντας παράλληλα και τις αρμοδιότητες του υπ. Εξωτερικών με τον Δ. Αβραμόπουλο να μετακινείται στο Αμυνας ή στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.



Σύμφωνα με το Onalert.gr, στη Συγγρού, εδώ και αρκετές ημέρες σε πάρα πολύ στενό κύκλο έχει ακουστεί ως ιδέα ένα όνομα για το υουργείο Αμυνας, που πολλοί μπορούν να χαρακτηρίσουν έκπληξη. Είναι το όνομα του Άκη Γεροντόπουλου. Βουλευτής Έβρου, με πολύ καλή φιλική σχέση χρόνων με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, άνθρωπος με “ήρεμο προφίλ” κρίνεται απ΄ όσους έχουν προτείνει την υπουργοποίησή του ως μια καλή λύση για να διαχειριστεί τον εξαιρετικά ταραγμένο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. (διαβάστε την είδηση στο onalert.gr)







Το Υπουργείο Αμυνας, σύμφωνα με το onalert διεκδικεί και το ΠΑΣΟΚ. Καλά πληροφορημένη πηγή από το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι “ θα διεκδικήσει ρόλο στο ΥΠΕΘΑ ακόμη και αυτή τη θέση του υπουργού”.(διαβάστε πρεισσότερα στο onalert.gr)



Διασφαλισμένη θέση φέρονται να έχουν οι κκ Δένδιας, Χατζηδάκης, Σταμάτης, Αρβανιτόπουλος, Κεφαλογιάννη και Στουρνάρας.



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να προτείνει την υπουργοποίηση του Μ. Χρυσοχοϊδη, του Π. Κουκουλόπουλου, της Φ. Γεννηματά, του Γ. Μανιάτη και του Φ. Σαχινίδη.



Οι κινήσεις των δύο πολιτικών αρχηγών θα είναι άμεσες και για αυτό το λόγο ματαιώθηκε το ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Λευκάδα, αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, όπου θα περνούσε εκεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.



newsnow.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Συνελήφθη εχθές έξω από το σπίτι του...






Δείτε ποιος είναι ΕΔΩ....



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής






Δεν πίστευαν στα μάτια τους κάτοικοι της περιοχής της Αγίας Τριάδας του Αγρινίου, όταν είδαν ένα άλογο να κόβει βόλτες αμέριμνο στους δρόμους της συγκεκριμένης κεντρικής περιοχής της πόλης.


Νεαρός με δίκυκλο που περνούσε από το σημείο που «είχε σταθμεύσει» το άλογο, βλέποντας το απίστευτο θέαμα, επιχείρησε να σταματήσει το συμπαθές τετράποδο και τελικά κατάφερε να το οδηγήσει με ασφάλεια στο πάρκο της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας, πριν συμβεί κάποιο ατύχημα.


Το ήρεμο αρσενικό άλογο δείχνει αδυναμία στα φύλλα μουριάς και στο γρασίδι του πάρκου, ενώ ειδοποιήθηκε η Αστυνομία ώστε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του.


Όπως είναι φυσιολογικό το θέαμα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των περιοίκων που περιποιούνται το άλογο, το ταΐζουν και του δίνουν νερό.


Το πιθανότερο είναι το άλογο να λύθηκε από οικόπεδο στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, με αποτέλεσμα να αρχίσει τις βόλτες!





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Στην χθεσινή της εκπομπή η Ελένη Μενεγάκη έπαιξε ένα βίντεο που της είχαν ετοιμάσει οι συνεργάτες της από τα πρώτα της χρόνια στον «Πρωινό καφέ» στον Ant1.







H παρουσιάστρια το είδε με πολύ χαρά αφού ήταν τα πρώτα της τηλεοπτικά βήματα στην τηλεόραση και γυρνώντας τον χρόνο πίσω θυμήθηκε όλες εκείνες τις όμορφες στιγμές. Τι έγινε όμως σήμερα στην εκπομπή της και αρνήθηκε να προβάλλει βίντεο; Ο Γρηγόρης Γκουντάρας της είχε ετοιμάσει τις πρώτες «καλημέρες» που είχε πει μετά την μεταγραφή της στο κανάλι της Κάντζας! Η Ελένη με το που το άκουσε δεν άφησε να το προβάλλουν καθώς δεν ήθελε να δει πως ήταν τότε. «Αυτό γιατί μου το έβαλες τώρα, δεν θέλω στενάχωρες στιγμές... ήμουν πολύ τρακαρισμένη τότε. Μα μου βάζετε τις πρώτες εκπομπές που ξέρετε ότι δεν θέλω. Ήμουν στεναχωρημένη, δεν θέλω να το δείξετε. Δεν θέλω, θέλω χαρούμενα πράγματα να βλέπω, ήμουν τρακαρισμένη, είχα άγχος», είπε χαρακτηριστικά κι έτσι πρόβαλλαν μόνο το δεύτερο απόσπασμα.




gossip-tv



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE
Σε εξέλιξη είναι από τις 14:15 πυρκαγιά σε δασική έκταση με πεύκα στην περιοχή Αμφιάρειο, στο Μαρκόπουλο Ωρωπού. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική..

στην περιοχή πνέουν άνεμοι μέτριας έντασης. Η φωτιά καίει μέσα σε χαράδρα, ενω νωρίτερα έφτασε στις αυλές των σπιτιών.



Οι πυροσβέστες κατάφεραν να την περιορίσουν μέσα στη χαράδρα και αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται σπίτια. Επί τόπου βρίσκονται 49 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρούν 5υροσβεστικά αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.



Μαίνεται και η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Κορωπί, στη θέση Στρογγύλη, επίσης κοντά σε σπίτια, χωρίς ωστόσο να τα απειλεί. Επι τόπου βρίσκονται 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα. Η φωτιά στα Μέγαρα εκδηλώθηκε σε αργοτοδασική έκταση χωρίς να απειλούνται σπίτια.Στο σημείο βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη.

newsit.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Τέσσερα ανήλικα κορίτσια και μια 40χρονη είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Άγιο Στέφανο...




Όλα ξεκίνησαν όταν η 40χρονη, πιθανόν μητέρα ενός εκ των ανήλικων κοριτσιών, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της.


Η ξέφρενη πορεία του αυτοκίνητου είχε μόλις ξεκινήσει και αρχικά προσέκρουσε σε ένα σταθμευμένο ΙΧ. Στη συνεχεία χτύπησε σε μια μάντρα με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να αναποδογυρίσει.


Οι άνδρες της πυροσβεστικής κατάφεραν μετά από μεγάλη προσπάθεια να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες και αμέσως τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, που σοκαρίστηκαν από το μέγεθος των τραυμάτων, διακόμισαν τους τραυματίες στο ΚΑΤ, όπου όλοι κατέληξαν.


Την προανάκριση για τα αιτία του πολύνεκρου τροχαίου έχει αναλάβει η Τροχαία Κηφισιάς.

enikos.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Στρατιωτικός κατηγορείται για παιδική πορνογραφία Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και κατοχή ναρκωτικών ουσιών κατηγορείται ένας 31χρονος...

στρατιωτικός που συνελήφθη σήμερα στην Κω από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.



Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία 44χρονης αλλοδαπής, σύμφωνα την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, συνομιλούσε με την 11χρονη κόρη της, μέσω συγκεκριμένου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» καθώς και μέσω κινητού τηλεφώνου, προσβάλλοντας με ασελγείς προτάσεις την γενετήσια αξιοπρέπειά της.



Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για προκαταρκτική εξέταση και σε συνεργασία με τις εταιρείες του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου καθώς των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 31χρονου Έλληνα.



Ακολούθησε έρευνα χθες πρωινές ώρες στο σπίτι του στην Κω, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



• Μια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους 2,4 γραμμαρίων περίπου,



• μια νάιλον συσκευασία που περιείχε σπόρους κάνναβης μεικτού βάρους 1,3 γραμμαρίων περίπου,



• ένας τρίφτης κάνναβης που έφερε υπολείμματα –ίχνη κάνναβης,



• δυο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ,



• μία συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων,



• ένα κινητό τηλέφωνο,



• μια κάρτα SIM η οποία αντιστοιχεί στην επίμαχη τηλεφωνική σύνδεση,



• μια κάρτα μνήμης (micro-SD).



Από την επιτόπια αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 31χρονου, βρέθηκε αποθηκευμένη γυμνή φωτογραφία ανήλικου κοριτσιού.



Επιπλέον από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο 31χρονος από τις αρχές του προηγούμενου έτους, προσέγγισε τουλάχιστον πέντε ανήλικα κορίτσια, μέσω δύο προφίλ που διαχειριζόταν στην παραπάνω σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και συνομιλούσε μαζί τους, απευθύνοντας τους ασελγείς προτάσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τους ζητούσε να συναντηθούν από κοντά.



Τα κατασχεθέντα πειστήρια και ναρκωτικά θα αποσταλούν αντίστοιχα στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην αρμόδια χημική υπηρεσία για εργαστηριακές εξετάσεις.



Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών.

newsbeast



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Από χτες άνοιξε τις πόρτες του και συνεχίζεται σήμερα και αύριο το φεστιβάλ Resistance 2013 - 6η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων, στη Γεωπονική Σχολή της Αθήνας (Ιερά Οδός).



Χτες το ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ομιλία του Hamma Hammami , επικεφαλής του Λαϊκού Μετώπου της Τυνησίας. Είναι το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό του Τυνήσιου αριστερού ηγέτη από τον περασμένο Φλεβάρη, τότε που παρακρατικοί έστησαν ενέδρα και δολοφόνησαν τον στενό συνεργάτη του Σόκρι Μπελαΐντ γεγονός που είχε πυροδοτήσει τεράστιες λαϊκές διαδηλώσεις σ’ όλη την Τυνησία. (Την ομιλία του μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που παραθέτουμε).



Στην ίδια χθεσινή εκδήλωση που είχε θέμα «Ελπίδα διεξόδου: μια νέα Μεσογειακή Άνοιξη των Λαών», μίλησε και ο Α. Τσίπρας που αναφέρθηκε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας λέγοντας ότι «η επίδειξη πυγμής και αυταρχισμού που επιχείρησε ο κ. Σαμαράς του γύρισε μπούμερανγκ», εκτίμησε ότι έραχεται το τέλος της κυβέρνησης ενώ για τη ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι «κάτω από την πίεση του κινήματος και μπροστά στον ακροδεξιό αυταρχισμό του Σαμαρά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση».







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Συνομιλίες με τον Λίβυο ομόλογό του Μοχάμετ- Αλ- Μπαργκάτι και τον Γερμανό αντικαγκελάριο...

υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Φίλιπ Ρέσλερ, είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, στο Παρίσι, στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικού Υλικού στο Λε Μπουρζέ.



Με τον Λίβυο υπουργό Άμυνας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των στελεχών των λιβυκών Ενόπλων Δυνάμεων, τη συνεκπαίδευσή τους με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και τη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας για την κατασκευή πολεμικών πλοίων για το λιβυκό Πολεμικό Ναυτικό.



Στο πλαίσιο αυτό, συγκροτούνται μικτές επιτροπές των δύο χωρών για την περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων διμερών στρατιωτικών σχέσεων, ενώ ο κ. Παναγιωτόπουλος απηύθυνε πρόσκληση προς τον Μοχάμετ- Αλ- Μπαργκάτι να επισκεφθεί την Ελλάδα.



Με τον Γερμανό αντικαγκελάριο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προοπτική συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής- ναυπηγικής βιομηχανίας προς ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα.



Πηγή: ΑΜΠΕ






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


του Θοδωρή Θεοδωρόπουλου *



«Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει τη ζωή. Έξω οι δρόμοι αναπνέουν, διψασμένοι, ανοιχτοί !»



Οι αναθυμιάσεις από το σάπιο πολιτικό σύστημα, της Λίστας Λαγκάρντ, των διεφθαρμένων κυβερνητικών, κρατικών, πολιτικών αξιωματούχων που κλέβουν και ξεπουλούν τον κοινωνικό πλούτο, γεμίζουν καθημερινά τη Βουλή, τα υπουργεία και τις κρατικές υπηρεσίες. Με τις συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τα διατάγματα και τους νόμους καταλύονται και τα τελευταία ψήγματα εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ελέγχονται οι επιλογές και το περιεχόμενο που εκφράζουν αντιστεκόμενες δυνάμεις και καταστέλλονται οι κοινωνικές αντιστάσεις με αθρόες τρομοκρατικές συλλήψεις αγωνιστών (Σκουριές), με επιστρατεύσεις απεργών (ενίοτε και προληπτικά όπως έγινε με τους καθηγητές), με κρατική βία και φίμωση.



Ο πόλεμος που έχουν κηρύξει τα εγχώρια και διεθνή αφεντικά συγκυβέρνησης-τρόικα στον κόσμο της εργασίας, δημιουργεί τριτοκοσμικές συνθήκες στην κοινωνική ζωή, στραγγαλίζει τις εργατικές και κοινωνικές ανάγκες, τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις. Πρόκειται για ένα πόλεμο με τον οποίο η σύγχρονη κοινοβουλευτική, οικονομική και πολιτική χούντα κράτους και κεφαλαίου, επεκτείνει τις ζώνες κυριαρχίας της με καταστολή, κρατική τρομοκρατία, διασπορά του φόβου. Για το σκοπό αυτό, άρει λειτουργικά και αυτήν ακόμα την αστική νομιμότητα, αυξάνει τις αρμοδιότητες και την ισχύ της εκτελεστικής εξουσίας, θωρακίζει τους κρατικούς μηχανισμούς, εκχωρεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στα επιτελικά ολοκληρωτικά κέντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας των κεφαλαιοκρατών, τεχνοκρατών, γραφειοκρατών.



Στη βάση αυτή, οι κρατούντες επαναοριοθετούν σε νέα βάση τη σύγκρουση με την κοινωνική πλειοψηφία, υψώνοντας τα νέα τείχη του πολεμικού/«αντιτρομοκρατικού» καπιταλισμού και του αγοραίου κρατισμού, για να ελέγξουν τους κοινωνικοπολιτικούς και εργατικούς αγώνες των σύγχρονων κοινωνικών και εργατικών αναγκών, που έρχονται σε ανοιχτή ρήξη μαζί τους και ξεφεύγουν από τη δικαιοδοσία τους. Μ’ αυτή την έννοια, η ταυτότητα του εχθρού της αστικής δημοκρατίας γενικεύεται και επεκτείνεται στην ίδια την κοινωνία: στους εργαζόμενους, στους φοιτητές, στους απεργούς, στους κοινωνικά αποκλεισμένους, στους μετανάστες. Σε καθέναν που διαμαρτύρεται.



Όλοι οι καθεστωτικοί μηχανισμοί κυριαρχίας και εξουσίας (επιστημονικοί τεχνοκρατικοί φορείς, δικαιοσύνη, αστυνομία, εταιρείες επικοινωνίας και δημοσκοπήσεων, αργυρώνητα ΜΜΕ) στήνουν σενάρια διαχείρισης των εκάστοτε κοινωνικών διαμαρτυριών, ώστε να μετατεθούν στο εκάστοτε ευνοϊκό για τους κυρίαρχους πεδίο – πολιτικό, οικονομικό, επικοινωνιακό, θεαματικό και στρατιωτικό – προκειμένου να τις αφυδατώσουν και να αποτρέψουν μια γενικευμένη κοινωνική εξέγερση των κυριαρχούμενων. Φοβούνται την αναδυόμενη κοινωνία της χειραφέτησης, ότι μπορεί να πάρει στα δικά της χέρια το μέλλον της.



Η συντονισμένη επίθεση των κυβερνώντων και του συστήματος προς πιο αυταρχικές λύσεις, που θυμίζουν τη χούντα, όπως ο εκφασισμός της κοινωνικής ζωής και τα εκάστοτε τρομοκρατικά διαγγέλματα-διατάγματα, δεν μπορεί παρά να είναι στιγμές της συστημικής διαχείρισης για έναν νέο τρόπο οργάνωσης της παραγωγής- κατανάλωσης, αλλά και της επικοινωνίας με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος και την επανεκκίνηση του συστήματος μέσω μίας νέας διαδικασίας πρωταρχικής συσσώρευσης.



Η Παιδεία, η Υγεία, τα κοινωνικά αγαθά, η κοινωνική δημόσια περιουσία, η γνώση, η πληροφορία και η εργασία είναι στο επίκεντρο αυτής της επίθεσης αφού αυτά αποτελούν τους βασικούς πυλώνες παραγωγής υπεραξίας. Αποτελούν λιπαντικό μέσο της κρατικής μηχανής, των κεφαλαίων και της διακίνησής τους.



Κεντρική πολιτική επιλογή και μοναδικός στόχος τους είναι η πλήρης εξαθλίωση και η κοινωνική/πολιτική υποταγή των εργαζομένων για χάρη των αφεντικών, των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.



Διαρκής αγώνας για την ελευθερία!



Ωστόσο ένας νέος κόσμος αναδύεται έξω από τα όρια της παραδοσιακής ταξικής πάλης (πολέμου) του κόσμου της εργασίας, που ξεπερνά τον εγκλωβισμό μεταξύ του συστήματος της κοινωνικής βαρβαρότητας (συγκυβέρνησης-τρόικα, κράτους, κεφαλαίου, ΔΝΤ, Ε.Ε.) και του ξεπουλημένου στα συμφέροντα της πολιτικής εξουσίας κρατικού, κομματικού συνδικαλισμού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ - διαμεσολαβητή και αποσυμπιεστή των κοινωνικών αγώνων και της εργατικής διαμαρτυρίας.



Ό,τι κινείται πάνω και έξω από τα όρια συγκυβέρνησης-τρόικα και συστήματος, αναδύεται από τις πολύμορφες κοινωνικές αντιστάσεις, τις νέες συνελευσιακές μορφές οργάνωσης του κόσμου της εργασίας, τους κοινωνικούς χώρους και τα προωθημένα σε ανατρεπτικό περιεχόμενο πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, που αγκαλιάζουν ένα ευρύ φάσμα αγωνιζόμενων. Ο συντονισμός όλων των αγωνιζομένων κομματιών, εργασίας-ανεργίας-επισφάλειας, που αποτελούν μια μεγάλη κοινωνική δεξαμενή και ένα εκρηκτικό μείγμα, για τη δημιουργία νέων κωδικών επικοινωνίας, νέων σχέσεων στην καθημερινή ζωή, συλλογικού κοινωνικού οράματος χειραφέτησης και απελευθέρωσης πέρα κι έξω από το υπάρχον βάρβαρο πολιτικό σύστημα της εκμετάλλευσης και της κυριαρχίας, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στον χειραφετημένο ανατρεπτικό αγώνα.



Είναι προφανές ότι η ελευθερία για τον κόσμο αυτό δεν είναι μία υπόσχεση για το μέλλον, αλλά ένας καθημερινός, διαρκής ενωτικός αγώνας ζωής, που αναδύεται μέσα από τις αντιστάσεις και τις συγκρούσεις ενάντια σε κάθε ολιγαρχία, σε κάθε εμπόδιο που θέτει η εξουσία και οι αρχές της, που ριζώνει, ζει και αναπνέει μέσα στις οριζόντιες συνελεύσεις και στις αντικαθεστωτικές κοινωνικές δομές, στα αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα, στη συλλογική και ατομική πράξη των δικών μας αναγκών. Γιατί μόνο η απελευθέρωσή μας από το βάρβαρο σύστημα της κοινωνικής λεηλασίας και βαρβαρότητας θα βάλλει φραγμό στην εξαθλίωσή μας, καθώς οι κοινωνικές ανάγκες απελευθερώνονται μέσα από τη χειραφετημένη κοινωνική δράση και δημιουργία.



Ο κόσμος του χειραφετημένου αγώνα, αναδύεται ως μία νέα συλλογική έκφραση ταξικού πολέμου μέσα στο χάος που προκαλούν η βάρβαρη πολιτική των κρατούντων και οι υπερεθνικοί μηχανισμοί διακυβέρνησης, αναδεικνύοντας ένα πολλαπλό επίπεδο της καθημερινής πάλης, πέρα κι έξω από τα στεγανά της παραδοσιακής πολιτικής, εργατικής και κοινωνικής οργάνωσης. Αυτός ο κόσμος δε διεκδικεί απλά δημόσια παιδεία, υγεία, ασφάλιση, αλλά τη ριζική αλλαγή των λειτουργιών, των μεθόδων και του περιεχομένου τους, στη βάση της κοινωνικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των δημόσιων κοινωνικών αναγκών και της απελευθέρωσής τους από τη δικτατορία της συγκυβέρνησης-τρόικα, του ΔΝΤ, της Ε.Ε., κράτους και κεφαλαίου.



* Από το 11ο τεύχος της εργατικής εφημερίδας Δράση



via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE




Έργα τέχνης στην αμμουδιά....














































































via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos