follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Εννιά στους δέκα δεν πλένουν τα χέρια τους σωστά Ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι που πλένουν τα χέρια τους μετά την τουαλέτα. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει μελέτη που έγινε για λογαριασμό...

του πολιτειακού πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, η οποία κάνει λόγο για ποσοστό 5,3%.



Στη μελέτη συμμετείχαν 3.749 άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι δεν ήξεραν πως τους παρακολουθούσε ομάδα ερευνητών και όπως αποδείχτηκε το 10,3% από αυτούς δεν έπλενε καθόλου τα χέρια του όταν έβγαινε από την τουαλέτα, ενώ το 22,8% απλώς τα ξέβγαζε με σκέτο νερό.



Οι υπόλοιποι χρησιμοποιούσαν και σαπούνι, αλλά μόνο το 5,3% τα σαπούνιζε επί περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα, τον απαραίτητο δηλαδή χρόνο έτσι ώστε να καθαρίσουν καλά.



Οι άντρες αποδείχτηκαν χειρότεροι στον τομέα της καθαριότητας, καθώς όσοι δεν έπλεναν καθόλου τα χέρια τους ήταν διπλάσιοι από τις γυναίκες (15% έναντι 7,1%).



Κι αν νομίζετε ότι το λάθος πλύσιμο δεν έχει και ιδιαίτερες επιπτώσεις, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι εάν οι άνθρωποι έπλεναν τα χέρια τους όπως πρέπει, τότε θα μπορούσαν να αποφευχθούν τουλάχιστον τα μισά κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91


Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μέσω σχολίου του γραφείου Τύπου για τις πολιτικές εξελίξεις και την επικείμενη νέα προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης, προβλέποντας περαιτέρω «κλιμάκωση της μνημονιακής πολιτικής και νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα συρρικνώσουν τα δικαιώματα και τη δημοκρατία».

Η νέα προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης θα συνίσταται στην κλιμάκωση της μνημονιακής πολιτικής, με νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα συρρικνώνουν τα δικαιώματα και τη δημοκρατία. Στο μνημονιακό πλαίσιο δεν υπάρχει καμία αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε θετική εξέλιξη για την οικονομία και την κοινωνία. Η συνέχιση του μνημονίου συνεπάγεται νέους φόρους, νέα λουκέτα, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ισοπέδωση των δημόσιων αγαθών.



Αυτό, όμως, που κατέστη σαφές με την επίθεση εναντίον της δημόσιας τηλεόρασης είναι ότι ο αγώνας ενάντια στα μνημόνια της λιτότητας είναι αλληλένδετος με αυτόν της υπεράσπισης της δημοκρατίας. Δυστυχώς για την κυβέρνηση, η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι διατεθειμένη να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και το δικαίωμά της σε μια ζωή με αξιοπρέπεια.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




Ένας νέος οικισμός με ιδιωτική πολεοδόμηση θα κατασκευαστεί στην περιοχή Λιβαδίκι της Μίκρας, κοντά στο Πλαγιάρι και πίσω από τη μονή της Οσίας Ξένης...







Πρόκειται για οικισμό του οικοδομικού συνεταιρισμού (κυρίως καθηγητών) «Μυγδωνία», που αριθμεί 53 μέλη.



Έπειτα από τη θετική γνωμοδότηση επί των περιβαλλοντικών όρων, που έδωσε σήμερα η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, πολεοδομούνται περίπου 51 στρέμματα, στα οποία θα ανεγερθούν 106 κατοικίες, με συντελεστή δόμησης μόλις 0,2 και στο νέο οικισμό θα κατοικούν 314 κάτοικοι με πρόβλεψη να αυξηθούν στους 424 ως το 2021.



Ρεύμα και νερό ο οικισμός θα παίρνει από το Πλαγιάρι, ενώ προσωρινή είναι η λύση για το αποχετευτικό, που για τους πρώτους κατοίκους θα επιτραπεί η χρήση σηπτικών βόθρων, μέχρις ότου επεκταθεί το αποχετευτικό δίκτυο της ΕΥΑΘ στην περιοχή.



Στον οικισμό προβλέπονται σημαντικές κοινωφελείς υποδομές (γήπεδα, χώροι πολιτισμού, πρασίνου, αναψυχής κτλ.) για τις οποίες διατίθεται η μισή έκταση και 77 θέσεις πάρκινγκ, όμως η ανοικοδόμηση θα πάρει ακόμη χρόνο… Η πρόσβαση στον οικισμό θα γίνεται μέσω της οδού Θεσσαλονίκης – Περαίας από δυο αγροτικούς δρόμους.



Πηγή:Voria



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news
Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης ΕΠΑΝΑ Α.Ε. στην περιοχή Ασπροπύργου, στη θέση Σκαλιστήρι. Σύμφωνα με...

τις τελευταίες πληροφορίες την περιοχή έχει κατακλύσει πυκνός καπνός, ορατός στις περισσότερες περιοχές του λεκανοπεδίου. Επί τόπου επιχειρούν 6 οχήματα της πυροσβεστικής με 18 άνδρες.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91











Tips για το τέλειο... cyber sex!



Τα τελευταία χρόνια καλώς ή κακώς η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Μία τα κινητά τελευταίας τεχνολογίας, μία το διαδίκτυο οι αποστάσεις εκμηδενίζονται και όλα είναι πιο εύκολα και απλά. Αφενός, οι απανταχού ζηλιαρόγατες μπορούν μέσω συγκεκριμένων εφαρμογών να βλέπουν ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρίσκεται το έτερον ήμισυ και αφτετέρου, οι σχέσεις εξ' αποστάσεως αποκτούν μία νέα και όχι τόσο δραματική διάσταση. Μπορεί λοιπόν παλαιότερα, να ήταν κυριολεκτικά δράμα ένα ζευγάρι να ζει σε διαφορετικές πόλεις ή χώρες, αλλά πλέον μπορούμε να πούμε, λόγω φυσικά του διαδικτύου, ότι τα πράγματα έχουν γίνει πολύ πιο απλά. Όχι μόνο λοιπόν, τα ζευγάρια μπορούν να μιλάνε καθημερινά, και πολλές φορές την ημέρα, αλλά είναι σε θέση να κάνουν και άλλα πράγματα, εφόσον φυσικά υπάρχει και η απαραίτητη κάμερα! Ωστόσο, υπάρχουν και οι γυναίκες που αγχώνονται και νιώθουν αμήχανα σχετικά με το cyber sex, παρά το γεγονός ότι μπορεί να το θέλουν πολύ. Παρακάτω, σας έχουμε κάποια tips για να γίνουν τα πράγματα ευκολότερα και να απολαύσετε δεόντως τις... διαδικτυακές σας συνευρέσεις.

1. Κρατήστε... σημειώσεις: Μπορεί να σας ακούγεται αστείο και περίεργο, αλλά τίποτα δεν γίνεται σωστά χωρίς την κατάλληλη και σωστή προετοιμασία. Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό και καταγράψτε όλα αυτά που θα θέλατε να κάνετε. Από στριπτίζ, dirty talking και τελοσπάντων οτιδήποτε σας έρθει στο μυαλό. Βάλτε και τον παρτενέρ σας να κάνει το ίδιο και κάθε φορά μπορείτε να επιλέγετε και κάτι από την λίστα σας! Έτσι, και πολύτιμος χρόνος δεν θα χάνεται, γιατί το ίντερνετ κοστίζει, και δεν θα υπάρχουν αμήχανες στιγμές που το μόνο που θα κάνετε είναι να κοιτάτε ο ένας τον αλλο!

2. Ντυθείτε για την περίσταση: Μπορεί ο καλός σας να μην είναι εκεί, αλλά ή κάνουμε μία δουλειά σωστά ή όχι. Αφού λοιπόν μπαίνετε στη συγκεκριμένη διαδικασία καλό θα ήταν να το κάνετε με κάθε... επισημότητα! Τι κι αν δεν είναι σε θέση να σας αγγίξει; Μπορεί ωραιότατα να σας δει κάτι που φυσικά απαιτεί και το κατάλληλο outfit. Μη σας πούμε να περιποιηθείτε το... ντύσιμό σας περισσότερο από άλλες φορές γιατί στην προκειμένη όλα είναι θέμα εικόνας. Φορέστε λοιπόν ότι πιο αισθησιακό και σέξι έχετε σε εσώρουχο, φτάξτε τα μαλλιά σας και φορέστε ένα σέξι κόκκινο κραγιόν. Το μόνο θετικό είναι, ότι ό,τι κι αν κάνετε το κραγιόν θα μείνει στη θέση του!

3. Πάρτε...ανάσες: Μπορεί η απόσταση να είναι τεράστια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ένταση και να είστε αισθησιακή. Μπορείτε λοιπόν να τον τρελάνετε χωρίς καν να τον αγγίξετε, ξέρετε οι άντρες δεν θέλουν και πολύ. Πλησιάστε την κάμερα και καρφώστε τον στα μάτια ενώ παίρνετε βαθιές αισθησιακές ανάσες. Τα λόγια είναι περιττά και έτσι έχετε ένα ωραιότατο μενού προκαταρκτικών. Μπορείτε άφοβα να συνεχίσετε στο κυρίως πιάτο!

4. Παίξτε με τον εαυτό σας: Και τώρα έρχεται το κυρίως πιάτο λοιπόν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα χέρια σας ή ακόμα και sex toys αν φυσικά έχετε. Καθίστε σε ένα καίριο σημείο, ώστε να έχει πλήρη θέα και αρχίστε να αυτοικανοποιήστε ενώ ταυτόχρονα του περιγράφετε τι θα θέλατε να σας κάνει αν ήταν εκεί. Μη βιαστείτε να ολοκληρώσετε τη... δουλίτσα σας. Το μυστικό είναι να το πάτε αργά και βασανιστικά, για εκείνον πάντα! Ζητήστε του, ή μάλλον απαιτείστε να κάνει κι αυτός το ίδιο! Αν δεν το κάνει ήδη δηλαδή...

5. Γελάστε: Το έχουμε πει αρκετές φορές αλλά θεωρούμε ότι είναι άκρως απαραίτητο. Αν στο κανονικό sex, δηλαδή το πρόσωπο με πρόσωπο, είναι θεμιττό το γέλιο στις αμήχανες στιγμές, στο διαδικτυακό θα λέγαμε ότι κρίνεται... απαραίτητο! Μη διστάσετε να γελάσετε και δυνατά μάλιστα, αν νιώσετε αμηχανία, που θα νιώσετε να είστε σίγουρες! Γελώντας, αφενός εκτονώνετε την έντασή σας και αφετέρου αισθάνεστε πιο άνετα και οικεία! Εξάλλου, στον έρωτα και σε κάτι άλλo που δεν είναι της παρούσης, όλα επιτρέπονται!






via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%83%CE%B5%CE%BE-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82
Συνολικά 20 νεκροί σε τροχαίο στο Μαυροβούνιο Πούλμαν με ουκρανικές πινακίδες κυκλοφορίας ανατράπηκε και έπεσε σε χαράδρα στο Μαυροβούνιο, με αποτέλεσμα 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή...

τους και πολλοί να τραυματιστούν, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RTGC του Μαυροβουνίου.



Το τροχαίο που σημειώθηκε σε ορεινή εθνική οδό μεταξύ της πρωτεύουσας Ποντγκόριτσα και της βόρειας πόλης Κολασίν προκάλεσε τον θάνατο 20 ανθρώπων και τον τραυματισμό 30, σύμφωνα με το RTCG που επικαλείται πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.






via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97




Για τα σύννεφα στο γάμο του με την Βίκυ Καγιά μιλά, για πρώτη φορά, ο Νίκος Κριθαριώτης...







«Έπειτα από το θόρυβο γύρω από τα δεδομένα που υπάρχουν, όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι και εμείς προσπαθούμε και ημέρα με την ημέρα δίνουμε τη μάχη να καταφέρουμε να αντέξουμε στη φθορά που αναπόφευκτα φέρνει ο χρόνος», δηλώνει στη Real ο επιχειρηματίας.



Όσον αφορά για το τι μέλλει γενέσθαι, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: «ο σεβασμός και η αγάπη είναι δεδομένα και πάνω σε αυτά βαδίζουμε για να διατηρήσουμε το κοινό μας μέλλον, χωρίς να γίνουμε βορά στα χέρια αδιάκριτων κριτών της ζωής μας».



Για τον Νίκο Κριθαριώτη τίποτα δεν έχει χαθεί, παρά τα όποια και όσα προβλήματα έχουν προκύψει όλο το προηγούμενο διάστημα και μέσα σε ένα γάμο 2,5 ετών.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip










perierga.gr - Μοτίβα δαντέλας στους δρόμους της πόλης!

Μοτίβα δαντέλας στους δρόμους της πόλης!



perierga.gr - Μοτίβα δαντέλας στους δρόμους της πόλης! Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης NeSpoon δεν θέλει να τον ονομάζουν «καλλιτέχνη του δρόμου» αλλά «υπαίθριο καλλιτέχνη». Με καταγωγή από την Πολωνία, ο νεαρός αποφάσισε να απλώσει τα… νήματά του σε αστικό περιβάλλον γεμίζοντας τους δρόμους, τους τοίχους, τα πεζούλια, τα πλακόστρωτα της Βαρσοβίας με… περίτεχνες δαντέλες!



perierga.gr - Μοτίβα δαντέλας στους δρόμους της πόλης! perierga.gr - Μοτίβα δαντέλας στους δρόμους της πόλης! Ερειπωμένες δομές, σπασμένα πεζοδρόμια, μουντό μπετόν και σπασμένοι κορμοί δέντρων γίνονται ο καμβάς του καλλιτέχνη και τα σημεία όπου αναπτύσσει την εντυπωσιακή τέχνη του. Επηρεασμένος από τις παραδοσιακές δαντέλες της γιαγιάς και από τα κομψά αριστουργήματα που έφτιαχναν με το νήμα, ο NeSpoon παρουσιάζει μια μεγάλη συλλογή έργων τέχνης όλα πλήρως ενσωματωμένα στο φυσικό τοπίο και στο αστικό περιβάλλον. Το αποτέλεσμα εκπλήσσει με την εμμονή του καλλιτέχνη στη λεπτομέρεια αλλά και με τη διαφορετική όψη που αποκτά η πόλη.http://perierga.gr/







perierga.gr - Μοτίβα δαντέλας στους δρόμους της πόλης!



perierga.gr - Μοτίβα δαντέλας στους δρόμους της πόλης!

perierga.gr - Μοτίβα δαντέλας στους δρόμους της πόλης!



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Στις 25 Ιουνίου αναμένεται να υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας ώστε να δρομολογηθεί και να μπει στην τελική ευθεία η νέα διασυνοριακή οδική γέφυρα Έβρου «Κήποι – Ύψαλα».


Πρόκειται για ένα έργο υποδομής το οποίο προέκυψε από τη βούληση των δύο γειτονικών χωρών, της Ελλάδας και της Τουρκίας να αναπτύξουν περαιτέρω σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μέσω της ανάπτυξης υποδομών των μεταφορών, αλλά και για να εξυπηρετηθούν καθημερινές ανάγκες μεταξύ των οποίων η αύξηση της κυκλοφορίας και η μείωση του χρόνου μετακίνησης στο συγκεκριμένο σημείο.

Η απόφαση για την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Διαδρόμου Μεταφορών Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης ελήφθη το 2004. Δύο χρόνια αργότερα υπογράφτηκε στην Κωνσταντινούπολη σχετική διακρατική συμφωνία για την κατασκευή της δεύτερης, πλέον, διασυνοριακής οδικής γέφυρας στη συνοριακή δίοδο Κήποι – Ύψαλα. Το ελληνικό Κοινοβούλιο προέβη στην κύρωση της σχετικής συμφωνίας το 2007 και το τουρκικό Κοινοβούλιο το 2011, επισφραγίζοντας την πρόθεση των δύο χωρών για την κατασκευή του έργου.

Σήμερα, η υλοποίηση του έργου έχει δρομολογηθεί, καθώς η μελετητική του ωρίμανση όπως και η προετοιμασία της διαδικασίας για τη δημοπράτησή του έχει ανατεθεί στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ», σε συνεργασία με την Τουρκική Αρχή Αυτοκινητοδρόμων.

Οι δύο πλευρές θα μεταβούν στις 25 Ιουνίου στην Αδριανούπολη, προκειμένου μέσω της έγκρισης των τοπογραφικών να εγκριθεί η τελική θέση της νέας διασυνοριακής οδικής γέφυρας, αλλά και να υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ τους.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Η λαϊκή οργή που πηγάζει απ’ τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται και σε Τουρκία-Βενεζουέλα, παρόλο τις μεθοδεύσεις Ερντογκάν και της προέδρου της Βενεζουέλας Ντίλμα Βάνα Ρούσεφ, δεν κοπάζει.



Όπως βλέπουμε και στο βίντεο που παραθέτουμε και χτες είχαμε «μάχες» διαδηλωτών – αστυνομίας (προσέξτε σημειολογικά πώς παρουσιάζονται τα ρεπορτάζ. Δεν κάνουν λόγω απλώς για διαδηλώσεις αλλά μιλούν για «μάχες», «συγκρούσεις», «οδοφράγματα» … κάντε και τις συγκρίσεις με τις κινητοποιήσεις που γίνονται στην χώρα μας).



Η ανάρτηση που έκανε χτες στο μπλοκ μας ο σύντροφος Σεϊτ Αλντογκαν, αναφέρει τα πραγματικά αίτια που πυροδοτούν τις λαϊκές εξεγέρσεις σ’ αυτές τις χώρες καταλήγοντας στο κείμενο του: «Οι αστικές κυβερνήσεις όποια μάσκα και να έχουν είναι υπηρέτες καπιταλιστών. Οι εξελίξεις σε Τουρκία και Βραζιλία είναι ελπιδοφόρες και για έναν ακόμα βασικό λόγο. Οι εξεγερμένοι πολίτες, αυτών των χωρών, αμφισβήτησαν έμπρακτα το μονοπώλιο της κρατικής βίας και αυτό είναι μια αφετηρία που μας δείχνει ότι οι μορφές πάλης των λαών μπορεί να αποκτήσουν δυναμικά χαρακτηριστικά, δημιουργώντας ουσιαστικά προβλήματα στα αστικά καθεστώτα, ανοίγοντας λεωφόρους ελπίδας και προοπτικής για τις λαϊκές τάξεις».







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Για τη σημερινή επέτειο του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Ο Ανδρέας Παπανδρέου ως μεγάλος ηγέτης ανήκει στην Ιστορία που διαμορφώνεται μέσα στη συλλογική συνείδηση του Έθνους, πέρα από οποιαδήποτε παραταξιακά όρια.



Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήθελε να φιλοτεχνήσει τη μνήμη του. Ήθελε να αφεθεί και μετά τον θάνατο του στην κρίση του λαού για το τι άλλαξε στον τόπο μας τα χρόνια του Ανδρέα. Τι άλλαξε στο κοινωνικό κράτος, τους δημοκρατικούς θεσμούς, την εξωτερική πολιτική και τη διεθνή θέση της χώρας.



Δική μας είναι συνεπώς η υποχρέωση να θυμόμαστε οι παλιότεροι και να μαθαίνουμε οι νεώτεροι. Οι σκληρές εμπειρίες της κρίσης που βιώνει ο ελληνικός λαός τον έχουν κάνει πολιτικά αυστηρότερο, αλλά - είμαι βέβαιος για αυτό - και ιστορικά δικαιότερο».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC











Τα λουλούδια μιλάνε με τις μέλισσες… ηλεκτρικά

Δείχνουν με ηλεκτρικά πεδία στα έντομα πόσο νέκταρ διαθέτουν


Τα έντομα προσελκύονται από τα λουλούδια για να τρυγήσουν το νέκταρ τους – και να μεταδώσουν τη γύρη τους, εξασφαλίζοντας έτσι αμοιβαία την πολυπόθητη διαιώνιση του κάθε είδους – με διάφορα «σήματα»: οπτικά, όπως τα χρώματα, τα σχήματα και τα μοτίβα των πετάλων τους ή οσφρητικά, όπως οι πτητικές ενώσεις που εκλύουν. Τώρα βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν ένα νέο «μέσο» σε αυτή την επικοινωνία. Διαπίστωσαν ότι τα άνθη στέλνουν μέσω ηλεκτρικών πεδίων στους βομβίνους λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πόσο νέκταρ διαθέτουν προκειμένου να τους ενημερώσουν αν αξίζει τον κόπο να τα «επισκεφθούν» ή όχι για την εξασφάλιση του γεύματός τους.

Θετικά και αρνητικά φορτία

Η όλη ιδέα ξεκίνησε από μια «φυσική» διαπίστωση – το γεγονός ότι τα έντομα όταν πετούν στον αέρα έχουν θετικό φορτίο ενώ τα λουλούδια, τα οποία είναι «γειωμένα» στο έδαφος, έχουν αρνητικό φορτίο. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ σκέφτηκαν να μελετήσουν αν τα έντομα αντιλαμβάνονται με κάποιον τρόπο αυτή τη διαφορά φορτίων και αν τη χρησιμοποιούν στην αναζήτηση της τροφής τους.

Για να το κάνουν επέλεξαν τους βομβίνους (Bombus terrestris), τριχωτά έντομα που συγγενεύουν με τις μέλισσες. Οι ερευνητές δημιούργησαν τεχνητά λουλούδια – συγκεκριμένα πετούνιες – «γεμίζοντας» κάποια από αυτά με ζάχαρη και άλλα με κινίνη, ουσία η οποία είναι διατροφικά αδιάφορη για τους βομβίνους. Όταν εξαπέλυσαν τα έντομα επάνω από τα ψεύτικα λουλούδια, είδαν ότι αυτά τα επισκέπτονταν για να βρουν τροφή επιλέγοντάς τα με τυχαία τρόπο.

Στη συνέχεια οι ερευνητές έδωσαν στα λουλούδια που περιείχαν ζάχαρη ένα αρνητικό φορτίο 30 Volt (όσο παρατηρείται ότι έχει συνήθως ένα αληθινό άνθος ύψους 30 εκατοστών). Διαπίστωσαν ότι οι βομβίνοι επισκέπτονταν τα φορτισμένα τεχνητά λουλούδια κατά 81% συχνότερα. Όταν η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος διακόπηκε τα έντομα επανήλθαν στην τυχαία επιλογή των λουλουδιών, γεγονός το οποίο σήμαινε ότι ήταν σε θέση να «αισθανθούν» τα ηλεκτρικά πεδία.

Σε επόμενο πείραμα, αλλάζοντας τα σχήματα των ηλεκτρικών πεδίων των τεχνητών λουλουδιών, οι ειδικοί είδαν ότι οι βομβίνοι έδειχναν μια προτίμηση κατά 70% προς τα πεδία που αποτελούνταν από ομόκεντρους κύκλους, κάτι το οποίο υποδηλώνει ότι και το σχήμα αποτελεί ένα είδος «σήματος» στην επικοινωνία μεταξύ εντόμων και ανθέων.



Οι ερευνητές διεξήγαγαν τα πειράματά τους με τεχνητές πετούνιες, παρόμοιες με αυτή της φωτογραφίας

Σύνθετα σήματα

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη ποιες ακριβώς πληροφορίες μεταδίδει ένα λουλούδι σε ένα έντομο μέσω του ηλεκτρικού πεδίου του, θεωρούν όμως ότι τα ηλεκτρικά σήματα ενισχύουν, με έναν γρήγορο και πιο «εκλεπτυσμένο» τρόπο, τις πληροφορίες που μεταδίδονται μέσω των οπτικών (όπως το χρώμα ή το σχήμα) και των οσφρητικών (όπως οι πτητικές ενώσεις) ερεθισμάτων. Με άλλα λόγια, όπως τονίζουν, πιστεύουν ότι τα λουλούδια επιστρατεύουν μια μέθοδο παρόμοια με εκείνη των τηλεοπτικών διαφημιστικών σποτ, τα οποία χρησιμοποιούν ένα μείγμα οπτικών και ακουστικών σημάτων για να περάσουν καλύτερα το μήνυμά τους. «Ο ηλεκτρισμός αποτελεί για αυτά μια αίσθηση» επεσήμανε ο Ντάνιελ Ρόμπερτ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Science».

Σε αυτή τη «διαφημιστική καμπάνια» και τον πόλεμο του ανταγωνισμού, τα λουλούδια είναι πάντως απολύτως ειλικρινή – οι πληροφορίες που μεταδίδουν είναι σαφείς και αντιστοιχούν απόλυτα στην πραγματικότητα. Όταν ένα έντομο τρυγήσει το νέκταρ τους, το ηλεκτρικό φορτίο τους μειώνεται, στέλνοντας σήμα ότι η τροφή που διαθέτουν είναι – προς το παρόν – περιορισμένη. «Το τελευταίο πράγμα που θέλει ένα λουλούδι είναι να πει ψέματα σε ένα έντομο» λέει ο καθηγητής Ρόμπερτ. «Ο ηλεκτρισμός είναι ένας τρόπος να μεταδώσει σήματα πολύ γρήγορα: “Εχω τέλεια όψη, μυρίζω ωραία, τα ηλεκτρικά μου όμως δεν είναι όπως πρέπει, περάστε αργότερα”».

Όλα αυτά, υπογραμμίζει ο ειδικός, δεν γίνονται βεβαίως εσκεμμένα εφόσον, όπως τονίζει, «είναι απλώς ζήτημα ατμοσφαιρικής φυσικής». Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι βομβίνοι αισθάνονται τα ηλεκτρικά φορτία στις τρίχες τους κατά τον ίδιο τρόπο που εμείς νιώθουμε τα μαλλιά μας να «ηλεκτρίζονται» αν πλησιάσουμε πολύ μια οθόνη τηλεόρασης. Αν αποδειχθεί ότι διαθέτουν μια «πραγματική» ηλεκτρική αίσθηση πέραν της απλής ατμοσφαιρικής φυσικής, θα είναι τα πρώτα ζώα που ανακαλύπτουμε ότι μπορούν να ανιχνεύουν ηλεκτρικά σήματα στον αέρα – η ικανότητα αυτή έχει εντοπισθεί ως τώρα σε ζώα μόνο μέσα στο νερό ή σε υγρά περιβάλλοντα.

Ο καθηγητής Ρόμπερτ θεωρεί πάντως ότι οι βομβίνοι δεν είναι τα μόνα έντομα που επικοινωνούν με τα λουλούδια μέσω των ηλεκτρικών πεδίων και οι επόμενες έρευνές του θα εστιάσουν και σε αυτόν τον τομέα.http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1











Τα λουλούδια μιλάνε με τις μέλισσες… ηλεκτρικά

Δείχνουν με ηλεκτρικά πεδία στα έντομα πόσο νέκταρ διαθέτουν


Τα έντομα προσελκύονται από τα λουλούδια για να τρυγήσουν το νέκταρ τους – και να μεταδώσουν τη γύρη τους, εξασφαλίζοντας έτσι αμοιβαία την πολυπόθητη διαιώνιση του κάθε είδους – με διάφορα «σήματα»: οπτικά, όπως τα χρώματα, τα σχήματα και τα μοτίβα των πετάλων τους ή οσφρητικά, όπως οι πτητικές ενώσεις που εκλύουν. Τώρα βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν ένα νέο «μέσο» σε αυτή την επικοινωνία. Διαπίστωσαν ότι τα άνθη στέλνουν μέσω ηλεκτρικών πεδίων στους βομβίνους λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πόσο νέκταρ διαθέτουν προκειμένου να τους ενημερώσουν αν αξίζει τον κόπο να τα «επισκεφθούν» ή όχι για την εξασφάλιση του γεύματός τους.

Θετικά και αρνητικά φορτία

Η όλη ιδέα ξεκίνησε από μια «φυσική» διαπίστωση – το γεγονός ότι τα έντομα όταν πετούν στον αέρα έχουν θετικό φορτίο ενώ τα λουλούδια, τα οποία είναι «γειωμένα» στο έδαφος, έχουν αρνητικό φορτίο. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ σκέφτηκαν να μελετήσουν αν τα έντομα αντιλαμβάνονται με κάποιον τρόπο αυτή τη διαφορά φορτίων και αν τη χρησιμοποιούν στην αναζήτηση της τροφής τους.

Για να το κάνουν επέλεξαν τους βομβίνους (Bombus terrestris), τριχωτά έντομα που συγγενεύουν με τις μέλισσες. Οι ερευνητές δημιούργησαν τεχνητά λουλούδια – συγκεκριμένα πετούνιες – «γεμίζοντας» κάποια από αυτά με ζάχαρη και άλλα με κινίνη, ουσία η οποία είναι διατροφικά αδιάφορη για τους βομβίνους. Όταν εξαπέλυσαν τα έντομα επάνω από τα ψεύτικα λουλούδια, είδαν ότι αυτά τα επισκέπτονταν για να βρουν τροφή επιλέγοντάς τα με τυχαία τρόπο.

Στη συνέχεια οι ερευνητές έδωσαν στα λουλούδια που περιείχαν ζάχαρη ένα αρνητικό φορτίο 30 Volt (όσο παρατηρείται ότι έχει συνήθως ένα αληθινό άνθος ύψους 30 εκατοστών). Διαπίστωσαν ότι οι βομβίνοι επισκέπτονταν τα φορτισμένα τεχνητά λουλούδια κατά 81% συχνότερα. Όταν η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος διακόπηκε τα έντομα επανήλθαν στην τυχαία επιλογή των λουλουδιών, γεγονός το οποίο σήμαινε ότι ήταν σε θέση να «αισθανθούν» τα ηλεκτρικά πεδία.

Σε επόμενο πείραμα, αλλάζοντας τα σχήματα των ηλεκτρικών πεδίων των τεχνητών λουλουδιών, οι ειδικοί είδαν ότι οι βομβίνοι έδειχναν μια προτίμηση κατά 70% προς τα πεδία που αποτελούνταν από ομόκεντρους κύκλους, κάτι το οποίο υποδηλώνει ότι και το σχήμα αποτελεί ένα είδος «σήματος» στην επικοινωνία μεταξύ εντόμων και ανθέων.



Οι ερευνητές διεξήγαγαν τα πειράματά τους με τεχνητές πετούνιες, παρόμοιες με αυτή της φωτογραφίας

Σύνθετα σήματα

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη ποιες ακριβώς πληροφορίες μεταδίδει ένα λουλούδι σε ένα έντομο μέσω του ηλεκτρικού πεδίου του, θεωρούν όμως ότι τα ηλεκτρικά σήματα ενισχύουν, με έναν γρήγορο και πιο «εκλεπτυσμένο» τρόπο, τις πληροφορίες που μεταδίδονται μέσω των οπτικών (όπως το χρώμα ή το σχήμα) και των οσφρητικών (όπως οι πτητικές ενώσεις) ερεθισμάτων. Με άλλα λόγια, όπως τονίζουν, πιστεύουν ότι τα λουλούδια επιστρατεύουν μια μέθοδο παρόμοια με εκείνη των τηλεοπτικών διαφημιστικών σποτ, τα οποία χρησιμοποιούν ένα μείγμα οπτικών και ακουστικών σημάτων για να περάσουν καλύτερα το μήνυμά τους. «Ο ηλεκτρισμός αποτελεί για αυτά μια αίσθηση» επεσήμανε ο Ντάνιελ Ρόμπερτ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Science».

Σε αυτή τη «διαφημιστική καμπάνια» και τον πόλεμο του ανταγωνισμού, τα λουλούδια είναι πάντως απολύτως ειλικρινή – οι πληροφορίες που μεταδίδουν είναι σαφείς και αντιστοιχούν απόλυτα στην πραγματικότητα. Όταν ένα έντομο τρυγήσει το νέκταρ τους, το ηλεκτρικό φορτίο τους μειώνεται, στέλνοντας σήμα ότι η τροφή που διαθέτουν είναι – προς το παρόν – περιορισμένη. «Το τελευταίο πράγμα που θέλει ένα λουλούδι είναι να πει ψέματα σε ένα έντομο» λέει ο καθηγητής Ρόμπερτ. «Ο ηλεκτρισμός είναι ένας τρόπος να μεταδώσει σήματα πολύ γρήγορα: “Εχω τέλεια όψη, μυρίζω ωραία, τα ηλεκτρικά μου όμως δεν είναι όπως πρέπει, περάστε αργότερα”».

Όλα αυτά, υπογραμμίζει ο ειδικός, δεν γίνονται βεβαίως εσκεμμένα εφόσον, όπως τονίζει, «είναι απλώς ζήτημα ατμοσφαιρικής φυσικής». Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι βομβίνοι αισθάνονται τα ηλεκτρικά φορτία στις τρίχες τους κατά τον ίδιο τρόπο που εμείς νιώθουμε τα μαλλιά μας να «ηλεκτρίζονται» αν πλησιάσουμε πολύ μια οθόνη τηλεόρασης. Αν αποδειχθεί ότι διαθέτουν μια «πραγματική» ηλεκτρική αίσθηση πέραν της απλής ατμοσφαιρικής φυσικής, θα είναι τα πρώτα ζώα που ανακαλύπτουμε ότι μπορούν να ανιχνεύουν ηλεκτρικά σήματα στον αέρα – η ικανότητα αυτή έχει εντοπισθεί ως τώρα σε ζώα μόνο μέσα στο νερό ή σε υγρά περιβάλλοντα.

Ο καθηγητής Ρόμπερτ θεωρεί πάντως ότι οι βομβίνοι δεν είναι τα μόνα έντομα που επικοινωνούν με τα λουλούδια μέσω των ηλεκτρικών πεδίων και οι επόμενες έρευνές του θα εστιάσουν και σε αυτόν τον τομέα.http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Γνωρίζατε ότι πριν 100 χρόνια οι γυναίκες φορούσαν μάλλινα μαγιό κι ότι πριν 200 χρόνια βούταγαν στη θάλασσα με ειδικά φουστάνια; Η ιστορία της εξέλιξης του μαγιό ανά τους αιώνες αποτελεί ένα ενδιαφέρον δείγμα των αλλαγών της μόδας στην ιστορία.

Σε σχετικό άρθρο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του το CNN παρουσιάζει όλα τα είδη μαγιό που έχουν κυκλοφορήσει από το 1825 μέχρι σήμερα, ενώ οι αλλαγές στη μόδα είναι αισθητές με το πέρασμα των χρόνων και συμβαδίζουν απόλυτα με τις ηθικές νόρμες της εποχής.

1825

Γυναίκες φορούν τα ειδικές τουαλέτες θαλάσσης και πλατσουρίζουν σε ρηχά νερά, αφού το βάρος του φορέματος δεν επιτρέπει το κολύμπι.





1870

Το μαγιό ακόμα καλύπτει όλο το σώμα, αλλά μοιάζει περισσότερο με ρούχο περιπάτου παρά με τουαλέτα





1906

Γυναίκες με μαγιό ολόσωμες φόρμες ποζάρουν σε μία εκδήλωση του Reading Swimming Club.





1925

Το μαγιό αρχίζει να παίρνει μία μορφή πιο κοντινή στα σημερινά ολόσωμα μαγιό και το Χόλιγουντ βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στην καθιέρωση της καινούριας μόδας. Στη φωτογραφία ποζάρουν 3 γυναίκες για το «Sennett Bathing Beauties»





1933

Ενα τολμηρό για την εποχή μοντέλο ανοίγει το δρόμο σιγά σιγά στην εξέλιξη του μαγιό όπως είναι σήμερα





1942

Το μαγιό θεωρείται πλέον μοντέρνο και αποκαλυπτικό, ωστόσο είναι ακόμα συντηρητικό το κόψιμό του





1946

Κάνουν την εμφάνιση τους τα πρώτα μπικίνι αποσπώντας αρχικά αρνητικές κριτικές. Τo πρώτο μπικίνι το παρουσίασε το 1946 ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας Λουι Ρεαρ αλλά κανένα μοντέλο δε δεχόταν να το φορέσει.





1950

Εμφανίστηκαν τα πρώτα Hawai-print μαγιό για άνδρες, τα οποία ξεκίνησαν από το Ακαπούλκο στο Μεξικό. Την ίδια χρονιά, τα γυναικεία μαγιό στόχευαν στο σέξι και χαριτωμένο στύλ με εκπροσώπους την μοναδική Μέριλιν Μονρόε και την τσαχπίνα Μπετι Πέιτζ







1960

Στις 8 Αυγούστου 1960 κυκλοφόρησε το πασίγνωστο τραγούδι «Teenie Weenie yellow polka dot bikini» σηματοδοτώντας την ανατροπή στη μόδα και ένα καλοκαίρι πιο καυτό από κάθε άλλη χρονιά. Οι γυναίκες πετάνε επιτέλους τα ταμπού και μαζί και τα ρούχα τους και απολαμβάνουν τη θάλασσα και τον Ηλιο





1969

Στο τέλος της δεκαετίας, τα μαγιό έκαναν μία ξαφνική στροφή στην ψυχεδέλεια με σχέδια και χρώματα που προκαλούσαν ίλιγγο στους λουόμενους.





1970

Η φωτογραφία της Φάρα Φόσετ με το διάσημο κόκκινο ολόσωμο μαγιό της κοσμούσε τα κομοδίνα πολλών νέων της εποχής.





1980

Μπικίνι με ψηλό κόψιμο στους γοφούς και ολόσωμα με εκκεντρικά σχέδια σε μία όχι και τόσο μακρινή δεκαετία. Προς το τέλος όμως της δεκαετίας το μαγιό γίνεται πιο αθλητικό, αλλά το κόψιμο παραμένει ψηλά.







1990

ΤΟ διάσημο μοντέλο Τάιρα Μπάνκς ήταν η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα που φωτογραφήθηκε με μπικίνι για το εξώφυλλο του Sports Illustrated





2013

Η Κειτ Απτον πετάει ακόμα και το μαγιό της και στολίζει το γυμνό κορμί της με body painting σε μία μοναδικά καυτή φωτογράφηση για το Sports Illustrated











via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82





Θα χαζέψετε....



Η Jodie Foster αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί το σπίτι της, ισπανικού τύπου, στο Χόλυγουντ σε τιμή ευκαιρίας....





Κι επειδή κάθε επώνυμος που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να έχει στο σπίτι του πισίνα, αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει από το συγκεκριμένο σπίτι. Μόνο που η πολυτέλεια δε σταματάει εδώ, αφού αυτό διαθέτει περισσότερα από τέσσερα υπνοδωμάτια, ένα μεγαλοπρεπές σαλόνι, μια σουίτα και, όπως ήταν αναμενόμενο, τζάκι και σάουνα.



Η ηθοποιός αγόρασε το σπίτι το 1995 από το μοντέλο Cheryl Tiegs και το πουλάει στην διόλου ευκαταφρόνητη τιμή των 6,4 εκατ. δολαρίων.







































via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip
Με καύσωνα θα κυλήσει η μέρα του Αγίου Πνεύματος αφού κατά τόπους η θερμοκρασία σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα φθάσει...

τους 38 βαθμούς,δημιουργώντας συνθήκες αποπνικτικές για αυτό οι ειδικοί συνιστούν οι ευπαθείς ομάδες να προστατευθούν μένοντας σε μέρη σκιερά και δροσερά.Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού.


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Μακεδονία τοπικές νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι και από τα δυτικά. Στη Θράκη γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς κελσίου.



Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία τοπικές νεφώσεις με μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό στα ορεινά της ανατολικής στερεάς να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 38 βαθμούς κελσίου.



Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου στις Κυκλάδες και έως 34 στην Κρήτη.



Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου.



Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 37 και πιθανώς κατά τόπους 38 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Θεσσαλονίκη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.






via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91










Εφιαλτικό σενάριο για το λιώσιμο των πάγων της Σιβηρίας

Στοιχεία που προέκυψαν από μελέτη σε σπηλιές της Σιβηρίας μαρτυρούν ότι αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά μόλις 1,5 βαθμούς Κελσίου μπορεί να οδηγήσει σε λιώσιμο ενός μεγάλου μέρους των μόνιμου στρώματος πάγου της περιοχής. Ποιες συνέπειες θα μπορούσε να έχει μια τέτοια εξέλιξη; Έκλυση σημαντικής ποσότητας αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα και σημαντικές καταστροφές στους αγωγούς πετρελαίου και αερίου, ακόμη και σε κτίρια ή δρόμους, σύμφωνα με νέα δημοσίευση στην επιθεώρηση «Science».

Σενάριο έκλυσης 1.000 γιγατόνων αερίων του θερμοκηπίου
Η τήξη του μόνιμου στρώματος πάγου της Σιβηρίας (πρόκειται για έδαφος το οποίο παραμένει παγωμένο καθ’όλη τη διάρκεια του έτους) μπορεί να εκλύσει περισσότερους από 1.000 γιγατόνους διοξειδίου του άνθρακα και μεθανίου στην ατμόσφαιρα, κάνοντας το ήδη σημαντικό υπάρχον πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη να «θεριέψει».

Τα νέα ανησυχητικά μηνύματα στέλνει διεθνής ομάδα ερευνητών από τη Ρωσία, τη Μογγολία, την Ελβετία και τη Βρετανία με επικεφαλής ειδικούς του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Τα στοιχεία προέκυψαν μετά από μελέτη σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε σπηλιές που βρίσκονται κατά μήκος του «συνόρου» των μόνιμων πάγων της Σιβηρίας – εκεί όπου το έδαφος αρχίζει να είναι μονίμως παγωμένο σχηματίζοντας ένα στρώμα δεκάδες ως και εκατοντάδες μέτρα παχύ. Με δεδομένο ότι οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες σχηματίζονται μόνο όταν μέσα στις σπηλιές «τρυπώνει» υγρό νερό της βροχής ή όταν λιώνει το χιόνι, αυτοί οι σχηματισμοί αποτελούν ουσιαστικώς ένα «αρχείο» των όσων συμβαίνουν στο μόνιμο στρώμα πάγου της Σιβηρίας τα τελευταία 500.000 χρόνια.

Τήξη με αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου
Η ανάλυση των ερευνητών σχετικά με μια ιδιαιτέρως θερμή περίοδο για τον πλανήτη πριν από 400.000 χρόνια έδειξε ότι αύξηση κατά μόλις 1,5 βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με τις θερμοκρασίες που επικρατούν σήμερα στη Γη είναι αρκετή ώστε να προκαλέσει σημαντική τήξη του μόνιμου στρώματος πάγου πολύ πιο βόρεια σε σύγκριση με το σημερινό νότιο όριό του.

«Οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες από αυτές τις σπηλιές αποτελούν έναν τρόπο για να κοιτάξουμε πίσω στον χρόνο και να ανακαλύψουμε πώς οι θερμές περίοδοι του πλανήτη κατά τις οποίες επικρατούσε κλίμα παρόμοιο με το σημερινό, μπορούν να επιδράσουν στους μόνιμους πάγους της Σιβηρίας», σημείωσε ο επικεφαλής της μελέτης, δρ Αντον Βαξ από το Τμήμα Επιστημών της Γης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και προσέθεσε: «Καθώς το μόνιμο στρώμα πάγου της Σιβηρίας καλύπτει το 24% της επιφάνειας της ξηράς στο βόρειο ημισφαίριο, η τήξη σημαντικού μέρους αυτών των πάγων μπορεί να επηρεάσει τεράστιες περιοχές και να εκλύσει γιγατόνους διοξειδίου του άνθρακα».

Κατάρρευση των υποδομών
Ο ερευνητής τόνισε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είχε τεράστιες συνέπειες για τα οικοσυστήματα της περιοχής αλλά και για τα… έργα του ανθρώπου. «Για παράδειγμα οι υποδομές για το φυσικό αέριο της περιοχής, καθώς και οι γραμμές ηλεκτροδότησης, οι δρόμοι, οι σιδηροδρομικές γραμμές και τα κτίρια είναι όλα χτισμένα επάνω στο μόνιμο στρώμα πάγου και άκρως ‘ευάλωτα’ στην τήξη του. Το λιώσιμο των μόνιμων πάγων της Σιβηρίας μπορεί να καταστρέψει όλες αυτές τις υποδομές με εμφανές οικονομικό κόστος».

Με τεχνικές ραδιοχρονολόγησης
Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε τεχνικές ραδιοχρονολόγησης προκειμένου να υπολογίσει την ανάπτυξη των σταλακτιτών και των σταλαγμιτών εντός των σπηλαίων. Δεδομένα που προέκυψαν από το σπήλαιο Ledyanaya Lenskaya – κοντά στο Λενσκ –, στην πιο παγωμένη περιοχή μελέτης, έδειξαν ότι η μόνη περίοδος κατά την οποία αναπτύχθηκαν σταλακτίτες ήταν πριν από περίπου 400.000 χρόνια, στη διάρκεια μιας περιόδου οπότε η παγκόσμια θερμοκρασία ήταν 1,5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη σε σύγκριση με σήμερα. Σε περιόδους κατά τις οποίες οι θερμοκρασίες στον πλανήτη ήταν 0,5 -1 βαθμό Κελσίου υψηλότερες σε σύγκριση με τις σημερινές δεν εμφανίστηκε ανάπτυξη σταλακτιτών σε αυτήν την τόσο βόρεια σπηλιά. Το γεγονός αυτό μαρτυρεί ότι η αύξηση των 1,5 βαθμών Κελσίου αποτελεί το «κατώφλι» από το οποίο οι παγωμένες αυτές περιοχές αρχίζουν να λιώνουν. Ο δρ Βαξ σημείωσε επίσης πως «παρότι δεν ήταν το επίκεντρο της έρευνάς μας, τα στοιχεία μας μαρτυρούν πως σε έναν κόσμο θερμότερο κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με σήμερα, σε έναν κόσμο αρκετά θερμό ώστε να λιώσει το πιο ‘παγωμένο’ στρώμα πάγου, γειτονικές περιοχές θα βιώσουν σημαντικές αλλαγές. Για παράδειγμα η έρημος Γκόμπι της Μογγολίας θα γίνει πολύ πιο υγρή σε σύγκριση με σήμερα και πιθανώς αυτή η εντελώς άνυδρη περιοχή θα μοιάζει κάποτε με τις στέπες της Ασίας». Πηγή: tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Δεν πίστευαν στα μάτια τους κάτοικοι και διερχόμενοι της οδού Ρήγα Φεραίου στον Πύργο όταν λίγο μετά τις 8 το απόγευμα του Σαββάτου αντίκρισαν ένα αποτρόπαιο θέαμα...






Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews, γνωστός επαγγελματίας του Πύργου είχε δέσει στο αγροτικό αυτοκίνητο του (με καρότσα) με αλυσίδα τον σκύλο του και τον έσερνε στην άσφαλτο!


Ο άτυχος σκύλος έκλαιγε με λυγμούς από την αδικαιολόγητη συμπεριφορά που του επιφύλασσε ο «αφέντης» του που δεν δίστασε να τον υποβάλλει στο συγκεκριμένο μαρτύριο και μάλιστα καταμεσής ενός από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Πύργου!


Τις κραυγές του πόνου και το βασανιστήριο του ζώου άκουσαν και είδαν πολλοί πολίτες ένας από αυτούς μάλιστα σταμάτησε τον οδηγό και του ζήτησε εξηγήσεις για την κακοποίηση του ζώου για να «εισπράξει» την απίστευτη ατάκα «δικό μου είναι ότι θέλω το κάνω»! Μετά από αυτό τράπηκε σε φυγή...


Για το περιστατικό που θλίβει -τον κάθε έχων σώας τα φρένας- πολίτη έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, περιπολικό της οποίας κατέφθασε στο σημείο με τους Αστυνομικούς ν' αντικρίζουν στο δρόμο τα αίματα του σκύλου από τις γδαρμένες πατούσες του και να κινούν την διαδικασία του Αυτόφωρου...


Ως και λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ο δράστης δεν είχε συλληφθεί...





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

ΒΙΝΤΕΟ-Αστυνομικός παρέσυρε… αστυνομικό Σκηνές απείρου κάλους στη Βραζιλία, όταν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων, αστυνομικός...

διερχόμενος με μηχανή, παρέσυρε συνάδελφο του.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου ως μεγάλος ηγέτης ανήκει στην Ιστορία που διαμορφώνεται μέσα στη συλλογική συνείδηση του Έθνους, πέρα από...



οποιαδήποτε παραταξιακά όρια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την σημερινή επέτειο του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου.



«Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήθελε να φιλοτεχνήσει τη μνήμη του. Ήθελε να αφεθεί και μετά τον θάνατο του στην κρίση του λαού για το τι άλλαξε στον τόπο μας τα χρόνια του Ανδρέα. Τι άλλαξε στο κοινωνικό κράτος, τους δημοκρατικούς θεσμούς, την εξωτερική πολιτική και τη διεθνή θέση της χώρας.



Δική μας είναι συνεπώς η υποχρέωση να θυμόμαστε οι παλιότεροι και να μαθαίνουμε οι νεώτεροι. Οι σκληρές εμπειρίες της κρίσης που βιώνει ο ελληνικός λαός τον έχουν κάνει πολιτικά αυστηρότερο, αλλά - είμαι βέβαιος για αυτό - και ιστορικά δικαιότερο».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC