follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Άφωνοι έμειναν οι γιατροί ενός νοσοκομείου στη Γερμανία, όταν σε μαγνητική τομογραφία που έκαναν σε νεαρό άνδρα λόγω πονοκεφάλων, διαπίστωσαν ότι είχε σφηνωμένο στο κεφάλι του ένα μολύβι 8 εκατοστών...





Ο ασθενής, ένα 24χρονος από το Αφγανιστάν, είχε παραπονεθεί για εξασθένηση της όρασης στο δεξί μάτι, πονοκεφάλους και συνεχής καταρροή από το δεξί του ρουθούνι. Όταν οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Άαχεν του εξήγησαν την αιτία, ο ασθενής θυμήθηκε μόνο ότι όταν ήταν παιδί, πριν από 15 χρόνια, είχε πέσει και είχε πολύ έντονη αιμορραγία από τη μύτη. Δεν μπορούσε όμως να εξηγήσει πως το μολύβι βρέθηκε σφηνωμένο στο πίσω μέρος του λαιμού του!


Οι Γερμανοί γιατροί αφαίρεσαν με λεπτή χειρουργική επέμβασι το μολύβι και ο 24χρονος Αφγανός πήρε εξιτήριο λίγες μέρες αργότερα, εντελώς υγιής. Παρ'όλα αυτά, η απίστευτη ιατρική υπόθεση έγινε θέμα συζήτησης για πρώτη φορά σε ιατρικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

Μένει στη Νέα Ιωνία και ακόμα και τώρα βοηθάει τους γονείς του στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που

έχουν…




Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Παντελής Παντελίδης στον καλό του φίλο, Δημήτρη Ουγγαρέζο, στο “Πρωινό mou”! Μία από τις ωραιότερες και πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που έχει δώσει ο τραγουδιστής-φαινόμενο…!


Ο Παντελής έχει μιλήσει πολλές φορές για το ξεκίνημά του, αλλά στον παρουσιαστή του ΜΕΓΚΑ, περιγράφει τις πρώτες στιγμές που άρχισε να γράφει τον εαυτό του στο σπίτι με το κινητό του και μετά με μια κάμερα…


Δεν διστάζει να πάρει θέση στην κόντρα Ρέμου-Σφακιανάκη, δηλώνοντας Χριστιανός Ορθόδοξος…


Δείτε την απολαυστική συνέντευξη σε ένα πολύ ωραίο βίντεο που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, παρουσιάζοντάς μας, μέσα σε λίγα λεπτά, όλα όσα έχουν συμβεί στη ζωή του τραγουδιστή τον προηγούμενο ένα χρόνο…


Δείτε το βίντεο!

zappit



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


O 69χρονος συνελήφθη χθες, από υπαλλήλους του ανακριτικού γραφείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, ως υπαίτιος εμπρησμού, στην περιοχή Μάδενα, του Δήμου Μεσσήνης, στη Μεσσηνία.




Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτική έκταση, στις 26 Ιουνίου, στις 16:50. Νωρίτερα, κάτοικοι είχαν δει το συγκεκριμένο άτομο να στοιβάζει ξερά χόρτα και να βάζει φωτιά. Ειδοποίησαν αμέσως Πυροσβεστικη και Αστυνομία, όμως μέχρι να φτάσουν οι αρχές, πρόλαβαν να καούν 10 στρέμματα!


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος άνθρωπος είχε συλληφθεί και το 2010 αλλά και το 2011 για εμπρησμούς, όμως κυκλοφορούσε ελεύθερος.


Ο 69χρονος οδηγήθηκε σήμερα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος ζήτησε ψυχιατρική γνωμάτευση...


Στην απολογία του πάντως, ο 69χρονος φέρεται να είπε ότι έβαλε τη φωτιά, γιατί του άρεσε να βλέπει τις φλόγες...



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Αναφορά προς την βουλή για τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στις Καστανιές του Έβρου.


Με την αναφορά όλοι οι φορείς, οι υπηρεσίες και οι κάτοικοι της κοινότητας, εκφράζουν την διαμαρτυρία τους για το επικείμενο κλείσιμο του τοπικού καταστήματος ΕΛΤΑ και ζητούν να συνεχίσει η λειτουργία του.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1












Sex εκτός σπιτιού: Τips για να αγγίξει την τελειότητα!




Και φυσικά να αποφύγετε τα ευτράπελα!

To sex είναι υπέροχο από όποια άποψη κι αν το πάρει κανείς και φυσικά οπουδήποτε κι αν γίνεται. Κι αν για τις προηγούμενες γενιές το απόλυτο έπιπλο του sex ήταν το κρεβάτι, αν και δεν ξέρουμε τι έκαναν οι παππούδες μας εκεί στα χωριά, πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει κάπως και τα σύγχρονα ζευγάρια ψάχνουν μονίμως νέους τρόπους προκειμένου να διανθίζουν τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις. Ένας από αυτούς φυσικά, είναι να αφήνουν το κρεβάτι στο... σπίτι και να αναζητούν νέες συγκινήσεις, μακριά από τους τέσσερις τοίχους ενός διαμερίσματος. Κι αν έχουμε πει και έχουμε ξαναπεί ποια είναι τα ιδανικά μέρη για να κάνει κανείς sex εκτός σπιτιού, σίγουρα δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για το τι θα πρέπει να προσέξετε προκειμένου να μην καταλήξει αυτό που φαινόταν υπέροχο αρχικά, σε... τραγωδία! Διαβάστε προσεκτικά...

1. To κουτί των πρώτων... βοηθειών: Ξέρετε πολύ καλά το κόκκινο κουτάκι που έχουν όλα τα αμάξια και περιέχει τα απαραίτητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν μικροτραυματισμοί και ατυχήματα. Επειδή λοιπόν, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, φροντίστε να έχετε πάντα και παντού μαζί σας, ένα βαλιτσάκι με τα απαραίτητα... παιχνιδάκια! Μα ένα λιπαντικό, μα ένας δονητής, μα μία χειροπέδα βρε αδερφέ. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σας έρθει η όρεξη και η κάψα γι' αυτό καλά θα κάνετε να είστε προετοιμασμένοι. Μην σας πούμε κιόλας να μην το βγάζετε καθόλου από το αμάξι, και να το αφήσετε εκεί σαν... αξεσουάρ!

2. To ρούχο το σωστό: Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ποια γυναίκα πάει με τον καλό της για sex εκτός σπιτιού, και φοράει φόρεμα, καλσόν, ψηλοτάκουνα και σουτιέν με το πιο δύσκολο κούμπωμα που υπάρχει! Kαμία! Δεν εννοούμε φυσικά να είστε σε κάποιο πάρτι ή σε έξοδο για ποτό, αλλά αν τα πράγματα είναι πιο χαλαρά, να είστε κι εσείς εξίσου χαλαρή! Βάλτε την φορμίτσα σας, ένα απλό μπλουζάκι και τα αθλητικά σας παπούτσια και είστε έτοιμες! Έτσι κι αλλιώς, στο συγκεκριμένο είδος sex δεν μετράει η εμφάνιση αλλά όπως είπαμε το μέρος και η γενικότερη ατμόσφαιρα. Εννοείται ότι στο εσώρουχο μπορείτε να δώσετε ιδαίτερη βάση και μαεστρία! Είπαμε, γυναίκες είστε...

3. Εξωτερικοί παράγοντες: Μπορεί να σας ακούγεται υπερβολή, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί καμιά φορά. Όπως αντιλαμβάνεστε, η φύση, αν φυσικά επιλέξετε ένα πιο βουκολικό σκηνικό, μπορεί να είναι όμορφη και ειδυλλιακή, αλλά κρύβει και πολλούς μα πάρα πολλούς κινδύνους. Πριν λοιπόν αρχίσετε με τον καλό σας να παίζετε τον Μόγλη βεβαιωθείτε ότι είστε προστατευμένοι από τα συμπαθή ζωάκια και ζουζούνια. Θεωρούμε βέβαια λίγο δύσκολο να σας επιτεθεί αρκούδα, αν και ποτέ δεν ξέρεις, αλλά ειδικά τα πάσης φύσεως έντομα τα οποία με ένα και μόνο τσίμπημα μπορούν να σε κάνουν να διπλωθείς στα δύο από τον πόνο, πραγματικά μπορούν να σας χαλάσουν την ατμόσφαιρα και κάθε όρεξη για sex. Οπότε καλά θα κάνετε, να έχετε χτενίσει την περιοχή και φυσικά να έχετε όλα τα απαραίτητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιες καταστάσεις. Επίσης, μεγάλη προσοχή στους σκαντζόχοιρους!

4. Tσεκάρετε την περιοχή: Σας κάνουμε έκκληση και σας παρακαλούμε πολύ. Το να πάτε με τον καλό σας, Ιούνιο μήνα στο παρκάκι της γειτονιάς γύρω στις 8 το βραδάκι, για να κάνετε sex, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ! Τα πιτσιρίκια παίζουν και οι γιαγιάδες κάθονται σε παράταξη στα παγκάκια και συζητάνε. Ακόμα και πίσως από θάμνους να πάτε, να είστε σίγουροι ότι ο Γιωργάκης θα σας ανακαλύψει! Το χειρότερο θα είναι βέβαια να σας αρχίσει και τις ερωτήσεις! Εφόσον λοιπόν δεν θέλετε να γίνετε ρεζίλι, ή να καταλήξετε στο αστυνομικό τμήμα για προσβολή δημοσίας αιδούς, με τα όργανα της τάξης να σας κοιτάνε και να γκρυφογελάνε, τότε απαραίτητα θα πρέπει το μέρος να είναι ερημικό και ήσυχο. Τώρα τους ηδονοβλεψίες, οι οποίοι ξέρουν όλα τα καλά στέκια, δεν ξέρουμε πως θα τους αποφύγετε, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε λύση για όλα!http://www.queen.gr





via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%83%CE%B5%CE%BE-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82


Το τροχαίο έγινε χθες το απόγευμα, στην επαρχιακή οδό Ρόδου – Καμείρου, στην περιοχή Μανδρικό.






Το ταξί που οδηγούσε ένας 31χρονος, παρέσυρε τον 13χρονο από τη Ρωσία που κινούνταν πεζός στο δρόμο.


Ο ανήλικος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου λίγο αργότερα κατέληξε.


Ο 31χρονος οδηγός συνελήφθη ενώ τις συνθήκες και τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος, ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Η σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης είναι ο λόγος της υποβολής της αίτησης πτώχευσης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Nutriart ΑΒΕΕ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.






Σύμφωνα με όσα επισημαίνει η εταιρεία, το γεγονός αυτό δεν έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρεία για έγκαιρη εισροή και χρήση των αναγκαίων κεφαλαίων, γεγονός που προκάλεσε πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μέτρων και στον εφοδιασμό της εταιρείας με κεφάλαια ικανά για την λειτουργία της.


«Έτσι, παρά τον όγκο των διατεθέντων κεφαλαίων, το γεγονός ότι τα κεφάλαια αυτά δόθηκαν σταδιακά και με καθυστερήσεις και σε συνδυασμό με τη διεθνή κρίση (μεγάλη αύξηση τιμών σίτου/αλεύρων) και την παρατεταμένη ύφεση στην ελληνική αγορά, είχαν ως αποτέλεσμα να μην αποφευχθεί η συρρίκνωση της παραγωγής, που, με τη σειρά της, οδήγησε σε μη εφοδιασμό της αγοράς με προϊόντα της εταιρείας και απώλεια πωλήσεων. Αποτέλεσμα ήταν η εταιρεία να στερηθεί του απαραίτητου κεφαλαίου κίνησης.


Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ήταν διαρκώς μειωμένος, κατά τα τελευταία τρία έτη, δηλαδή 79,25 εκατ. ευρώ το 2010, 38,32 εκατ. ευρώ το 2011, ενώ, κατά το 2012, ανήλθε μόλις στα 20,23 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 47%, σε σχέση με το 2011.


Κατά τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία αναζήτησε ενδιαφερόμενους επενδυτές, αλλά υπήρξε απουσία ουσιαστικού αγοραστικού ενδιαφέροντος, ενώ η προσπάθεια διάθεσης μεμονωμένων περιουσιακών στοιχείων, ώστε να εξασφαλιστεί περαιτέρω χρόνος δεν τελεσφόρησε. Η λειτουργία της εταιρείας συνέχιζε να είναι εξαιρετικά ζημιογόνος, εμφανίζοντας κατά μέσο όρο μηνιαίο λειτουργικό έλλειμμα της τάξης των 1,2 εκατ. ευρώ περίπου και, ως συνέπεια των παραπάνω, η διοίκηση δεν είχε άλλη επιλογή από την προσφυγή στη διαδικασία κήρυξης πτώχευσης. Στο πλαίσιο της από 21.06.2013 σχετικής αίτησης, η εταιρεία κατέθεσε, επίσης, αίτηση προληπτικών μέτρων κατά το άρθρο 10 του ν. 3588/2007 και έλαβε προσωρινή διαταγή για την αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι την ημερομηνία της δικασίμου 18.09.2013 και υπό τον όρο συζήτησής της. Με τον τρόπο αυτό, αποφεύγεται ο κατακερματισμός της εταιρικής περιουσίας», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91





Τρείς Βούλγαροι, ηλικίας 39, 32 και 39 ετών, συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης στη Σητεία, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου κατηγορούμενοι για κλοπή.






Σε έρευνα που έγινε στο ΙΧ στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 λίτρα ελαιόλαδου, τα οποία, όπως προέκυψε από την έρευνα και την προανάκριση του αστυνομικού Τμήματος Σητείας, είχαν κλέψει από Ναό της περιοχής!


Το ελαιόλαδο επιστράφηκε στον εφημέριο του Ιερού Ναού ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.

cretalive



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Πρώτος ανάμεσα στους πρώτους.






Ο 18χρονος Φώτης Σιουτάρης ξεκίνησε με το «δεξί» το νέο, και ίσως σημαντικότερο κεφάλαιο της ζωής του, αφού αρίστευσε στις Πανελλαδικές εξετάσεις και κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα στους υποψηφίους της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Και βάζει «πλώρη» για το Πολυτεχνείο.


Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ...



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Σοκ στην ιατρική κοινότητα προκάλεσε ο θάνατος του 48χρονου χειρουργού, κατά την διάρκεια χειρουργείου στο Νοσοκομείο Άργους.






O γιατρός έκανε επέμβαση σε έναν ασθενή με πρόβλημα στην χολή, όταν ξαφνικά είπε στους υπόλοιπους ότι ζαλιζόταν και έπεσε στο πάτωμα.


Καρδιολόγοι του νοσοκομείου έτρεξαν για να τον συνεφέρουν ενώ οι άλλοι χειρουργοί συνέχισαν και ολοκλήρωσαν την επέμβαση της χολής.


Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες, δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Ο Γεράσιμος Μιχελής όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί...






Στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης "Έφη από ευτυχία", πριν απο 2 μήνες, βρέθηκε ο ηθοποιός Γεράσιμος Μιχελής. Ο "κακός" του Παρά Πέντε που είχαμε να δούμε αρκετό καιρό, εμφανίστηκε εντελώς αλλαγμένος.


Έχει αφήσει μακριά γένια με μερικές άσπρες τρίχες που άλλαξαν το πρόσωπό του, και τα επτά χρόνια που έχουν περάσει από το τέλος της πετυχημένης σειράς μέσω της οποίας έγινε γνωστός είναι προφανές πως έχουν κάνει το θαύμα τους στην εμφάνιση του ηθοποιού.




fthis






via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE




Τα έχει όλα. Αμύθητα πλούτη, δόξα, είναι ιδιοκτήτρια καζίνο, αλλά από πρόσωπο και κορμί, δεν βλέπεται....







Για μια γυναίκα ιδιοκτήτρια κλαμπ στην ανδροκρατούμενη βιομηχανία διασκέδασης στο Λας Βέγκας, πιθανόν τα πράγματα να είναι δύσκολα, αλλά για την Ελληναμερικανίδα Κική Ντόλας είναι μια ευχάριστη περιπέτεια. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα "Greek Reporter", η Κική Ντόλας, διαζευγμένη μητέρα πέντε παιδιών, αγόρασε πριν από περίπου έναn χρόνο το κλαμπ "Pulse" (Σφυγμός) και το μεταμόρφωσε σε ένα μέρος "που πρέπει να επισκεφθούν ντόπιοι και τουρίστες".



Παραδέχεται ότι είχε ενδοιασμούς στην αρχή σε ό,τι αφορά την αγορά του κλαμπ, αλλά, όπως δηλώνει στο "Greek Reporter", το ερωτεύτηκε.



Η Κική, με καταγωγή από την Εύβοια, είναι η πρώτη γυναίκα ιδιοκτήτρια κλαμπ στο κέντρο του Λας Βέγκας και η άφιξή της τάραξε τα νερά στη νυχτερινή ζωή της πόλης, ωστόσο δεν της είναι δύσκολο να κάνει φίλους.



"Στην αρχή, οι άνθρωποι προσπαθούσαν να μάθουν ποια είμαι, αλλά τώρα τους γνωρίζω και με γνωρίζουν και τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Πηγαίνω στα κλαμπ τους, έρχονται στο δικό μου, είμαστε όλοι καλοί γείτονες" επισημαίνει.



Τα πέντε παιδιά της Ελληνοαμερικανίδας ιδιοκτήτριας, η οποία πρόσφατα πήρε διαζύγιο, υποστηρίζουν την επιλογή της. "Καμιά φορά είναι δύσκολο, αλλά τα παιδιά μου καταλαβαίνουν ότι αυτό θέλω να κάνω και, σε τελική ανάλυση, το κάνω για αυτά" επισημαίνει.



Τελευταία, ο ελληνικός πληθυσμός στο Λας Βέγκας έχει αυξηθεί. "Είχαμε μια μικρή εκκλησία, αλλά τώρα τελευταία χτίσαμε μια μεγαλύτερη, που χωράει πολύ περισσότερους ανθρώπους. Είμαστε εδώ περίπου 2.000 ελληνικές οικογένειες, που ασχολούνται με διαφορετικές δουλειές" τονίζει - μεταξύ άλλων - η κ. Ντόλας.







*με πληροφορίες από: usa.greekreporter.com, ΑΜΠΕ



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip










Perierga.gr - Όταν ο Τσε και ο Κάστρο χαλάρωναν παίζοντας γκολφ!

Όταν ο Τσε και ο Κάστρο χαλάρωναν παίζοντας γκολφ!



Σπάνιες ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Fidel Castro και του Che Guevara πουλά για πενήντα χιλιάδες λίρες η κόρη του διάσημου φωτογράφου Alberto Korda.Πρόκειται για τα αρνητικά 55 φωτογραφιών του φωτογράφου, που πρωταγωνιστούν οι δύο ηγέτες την δεκαετία του ’50 και του ’60.Ανάμεσα στις φωτογραφίες είναι εκείνη στην οποία ο Che χαλαρώνει σε ένα αλιευτικό σκάφος το 1959 διαβάζοντας ένα βιβλίο αλλά και εκείνη στην οποία παίζει γκολφ με τον Fidel σε νησί της Καραϊβικής το 1961. Perierga.gr - Όταν ο Τσε και ο Κάστρο χαλάρωναν παίζοντας γκολφ! Perierga.gr - Όταν ο Τσε και ο Κάστρο χαλάρωναν παίζοντας γκολφ!

Perierga.gr - Όταν ο Τσε και ο Κάστρο χαλάρωναν παίζοντας γκολφ! Ανάμεσα στις φωτογραφίες είναι και αυτή του 1963 στην οποία ο Castro με μια φωτογραφική μηχανή Polaroid φωτογραφίζει την οικογένεια του Ρώσου Προέδρου Nikita Khrushchev κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Ρωσία.Όλες οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από τον Korda, ο οποίος ήταν προσωπικός φωτογράφος του Castro και πέθανε το 2001, σε ηλικία 72 ετών.Ο Alberto Korda ήταν ο φωτογράφος που απαθανάτισε τον Che Guevara στην πλέον διάσημη εικόνα του – αυτήν του «Guerillero Heroico». Το πραγματικό του όνομα ήταν Ο Alberto Díaz Gutiérrez.



Γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1928 στην Αβάνα και πέθανε το Μάη του 2001 στο Παρίσι. Υπήρξε στενός φίλος του Fidel Castro και προσωπικός του φωτογράφος από την εποχή της επανάστασης κατά του καθεστώτος του Batista.

Perierga.gr - Όταν ο Τσε και ο Κάστρο χαλάρωναν παίζοντας γκολφ! Πριν την ενασχόληση του με τη φωτογραφία εργάστηκε σε πολλές διαφορετικές δουλειές. Στην αρχή της σταδιοδρομίας του εργάστηκε ως βοηθός φωτογράφου και μετέπειτα διακρίθηκε ως φωτογράφος μόδας. Από το 1959 εργάστηκε στην κουβανική εφημερίδα Revolución.







Πηγή: news247.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1
Τη γνωρίσαμε ως μοντέλο με σέχι και τολμηρές φωτογραφήσεις στο ενεργητικό της. Βέβαια όταν έκανε στροφή στην τηλεόραση τα ξέχασε αυτα!




Μάλιστα θύμωνε όταν σε διάφορα θέματα χρησιμοποιούσαν τις προκλητικές φωτογραφίες της. Φέτος βρισκόταν στην Κύπρο και μας έλειψε είναι η αλήθεια. Ευτυχώς όμως που υπάρχει και αυτή η Μύκονος και γίνεται καμιά συγκέντρωση κορυφής.


Πρόκειται για την Έβελυν Καζατζόγλου η οποία απογοήτευσε μερικούς θαυμαστές της γιατί ψιθύριζαν πως τόσο αδύνατη δεν είναι ωραία! Μάλιστα δεν ήταν λίγοι που υποστήριξαν ότι το κορίτσι είναι στα όρια της ανορεξίας. Ελπίζω πως όχι. Ειδικοι δεν είμαστε να κάνουμε διαγνώσεις. Αλλά ένα είναι σίγουρο. Έχει αδυνατήσει πάρα πάρα πολύ














via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Μια έκπληξη περίμενε κοινό και φωτογράφους στο κόκκινο χαλί των βραβείων του Mad!





Την έχουμε συνηθίσει σε ιδιαίτερες αλλαγές που πάντα κάνουν εντύπωση και τραβούν τα βλέμματα και όλοι ξέρουμε πια την αγάπη της για τα τατουάζ, καθώς δεν είναι λίγα αυτά που κοσμούν το σώμα της!



Στα Mad VMA όμως, η Ελισάβετ Σπανού κατάφερε να μας αφήσει πάλι με το στόμα ανοιχτό, παρουσιάζοντας ένα νέο look που σίγουρα κανείς δεν περίμενε!



Η τραγουδίστρια εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί των βραβείων με ένα αποκαλυπτικό λευκό σακάκι και με ξυρισμένο κεφάλι!



Καλά δεν έγινε και Βritney Spears στα 'down' της καριέρας της, αλλά μία μίξη Rihanna με Άννα Βίσση στις εποχές του αγάπη από ''Νylon'' τη λες!


Δείτε την στις φωτογραφίες ΕΔΩ





via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE
Νεκρός 13χρονος σε τροχαίο στη Ρόδο Τραγικό θάνατο βρήκε 13χρονο αγόρι από την Ρωσία το οποίο παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από ταξί, πριν το Μαντρικό.Σύμφωνα με τη...

«Ροδιακή», το δυστύχημα σημειώθηκε ένα τέταρτο πριν τη μία χθες το μεσημέρι στο 40ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Ρόδου – Καμείρου λίγο πριν το Μαντρικό.



Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 31χρονος αυτοκινητιστής κινούνταν με το όχημά του προς Ρόδο, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο οδόστρωμα βρέθηκε το 13χρονο αγόρι από τη Ρωσία με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από το ταξί.



'Αμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου και ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε το άτυχο αγόρι στο νοσοκομείο όπου παρά τις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.



Σύμφωνα με πληροφορίες, το 13χρονο παιδί είχε βρισκόταν στη Ρόδο μαζί με τους γονείς του για διακοπές.Προανάκριση για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου.Ο 31χρονος οδηγός ταξί συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Αδιάβροχο smartphone από τη Sony Την κυκλοφορία ενός αδιάβροχου «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου, με οθόνη 6,4 ιντσών, ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία Sony. Ο λόγος, για το Xperia Z...

Ultra. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sony, πρόκειται για το λεπτότερο «έξυπνο» τηλέφωνο, με τέτοιες διαστάσεις οθόνης, στην αγορά: το πάχος του μοντέλου είναι μόλις 6,5 χιλιοστά.



Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συσκευή διαθέτει και ειδικό στιλό, προκειμένου να δέχεται σημειώσεις από το χρήστη, ενώ η ενσωματωμένη κάμερα του κινητού έχει ανάλυση 8 megapixels. Παράλληλα, μπορεί να παραμείνει βυθισμένο σε νερό βάθους ενάμιση μέτρου, για μισή ώρα. Διαθέτει οθόνη ανάλυσης 1080 pixels, μνήμη 16 Gigabytes και υποστηρίζει microSD cards 64 Gigabytes. Η μπαταρία του νέου μοντέλου έχει αυτονομία 11 ωρών ομιλίας και 120 ωρών αναμονής.



Ειδικοί στο χώρο των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων θεωρούν ότι η κυκλοφορία του νέου μοντέλου της Sony έρχεται ως «απάντηση» στη Samsung, η οποία κυριαρχεί στην αγορά των συσκευών με μεγάλες οθόνες. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του BBC, μελέτη της Transparency Market Research, έδειξε ότι η Samsung κατείχε μερίδιο 70% στην αγορά των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων με μεγάλες οθόνες το 2012, κυρίως χάρη στα μοντέλα Galaxy S3 και Galaxy Note 2. Φέτος, η κορεατική εταιρεία «εμπλούτισε» τη γκάμα της, προσθέτοντας το Galaxy S4 καθώς και το Galaxy Mega, μια συσκευή με οθόνη 6,3 ιντσών.



Από την πλευρά της, η Sony, με το Xperia Z Ultra, που παρουσιάστηκε στην έκθεση για «έξυπνα» κινητά, Mobile Asia Expo στη Σανγκάη, επιδιώκει να εισέλθει δυναμικά στη συγκεκριμένη αγορά. Όπως έγινε γνωστό, η νέα συσκευή θα κυκλοφορήσει στην Κίνα, την Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Στην Ευρώπη, η διανομή του νέου μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91

Στην έκρηξη της ανεργίας ειδικά στην Ελλάδα και στην ανάγκη εύρεσης λύσεων άμεσα υλοποιήσιμων στάθηκε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την...



προσέλευσή του στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες όπου σε λίγες ώρες ξεκινάει η σύνοδος κορυφής της ΕΕ.



"Η μεγαλύτερη πρόκληση στην Ευρώπη όπως ξέρετε είναι η ανεργία. Και ειδικά η ανεργία των νέων. Και χώρες όπως η Ελλάδα, έχουν βιώσει σημαντικά προβλήματα κοινωνικής συνοχής γιατί η ανεργία σε χώρες όπως η δική μου έχει πραγματικά εκτοξευτεί", τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.



Αναφερόμενος στις πιθανές λύσεις για την άμβλυνση του φαινομένου είπε: "Επομένως, αυτό που πρέπει να κάνουμε, και πρέπει να κάνουμε αυτές τις μέρες εδώ, είναι να σκεφτούμε πέρα από τα συνηθισμένα. Και να σκεφτούμε επινοητικά. Και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Και πάνω από όλα, αυτές οι λύσεις πρέπει να περιλαμβάνουν δραστικά μέτρα, και δραστικά μέτρα τα οποία θα πρέπει να μπουν σε εφαρμογή αμέσως. Αυτό είναι το πιο σημαντικό".







Πηγή:megatv.com




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Για «μικροπολιτικές σκοπιμότητες» έκανε λόγο ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ που ...



τον κατηγόρησε ότι «έδωσε χέρι βοηθείας» στην κυβερνητική πλειοψηφία, με αποτέλεσμα να απορριφθεί η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».



Όπως υποστήριξε ο κ. Οικονόμου, αυτοί που τον κατηγορούν είναι αυτοί που έχουν συνηθίσει να ψηφίζουν με βάση τη γραμμή του κόμματος και «χρησιμοποιούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες γιατί βλέπουν να καταρρέουν τα ποσοστά τους».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι....





"είναι προφανές ότι το ΠαΣοΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου, δεν μας χωρούν".



"Καταγγέλλοντας την πολιτική συναλλαγή διακόπτουμε από σήμερα τους πολιτικούς και οργανωτικούς μας δεσμούς με το σημερινό ΠΑΣΟΚ της δεξιάς υποταγής και της νεοφιλελεύθερης αντίληψης και πρακτικής", σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.







Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση







Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα σύσκεψη στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις και τη συγκρότηση της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.











Διαπιστώθηκαν τα εξής:





1. Το ΠΑΣΟΚ μετατοπίζεται οριστικά και με βίαιο τρόπο στη νεοσυντηρητική πλευρά του πολιτικού χάρτη της χώρας. Η συμμετοχή του με τον πλέον επίσημο τρόπο στην Κυβέρνηση μνημονιακών αναγκαιοτήτων του κ. Σαμαρά που προέκυψε, οριστικοποιεί τη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε ένα μικρό κεντροδεξιό κόμμα, που καμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, των αξιών και των οραμάτων που ενέπνευσαν και καθοδήγησαν εκατομμύρια φίλους, ψηφοφόρους και στελέχη όλα αυτά τα χρόνια.





2. Η συγκεκριμένη απόφαση της ηγετικής ομάδας, που έτυχε να διαχειρίζεται τις τύχες του Κινήματος, (τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή), βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τα πιστεύω μας, με τις καταστατικές μας αρχές, με τις ιδέες μας, με την ίδια μας την ιστορία.





3. Το ΠΑΣΟΚ και η ιστορία του χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική πολιτική επιβίωση, ανθρώπων και στελεχών, που θεωρούν ότι η διαχείριση με κάθε τρόπο της εξουσίας, μπορεί να τους εξασφαλίσει την προσωπική τους πολιτική συνέχεια. Αδιαφορούν για το κίνημα και τον πολιτικό του ευτελισμό, αδιαφορούν για την ηθική και πολιτική του απαξίωση.







Κόμματα χωρίς κοινωνικές αναφορές, χωρίς ιδεολογία, χωρίς στρατηγική δεν μπορούν να υπάρξουν. Σε μια δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί να είναι χρήσιμα και αναγκαία στο σύστημα, την επομένη όμως θα εξαφανιστούν γιατί θα έχουν ολοκληρώσει το σύντομο ρόλο που τους ανατέθηκε.







Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου, δεν μας χωρούν!



Είναι προφανές ότι αυτό το πολιτικό τερατούργημα, δεν μπορεί να εκφράσει όλους όσους πίστεψαν και πιστεύουν στην Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία και την Κοινωνική Απελευθέρωση. Όσους αγωνίστηκαν και πίστεψαν σε μια Κοινωνία Δικαιοσύνης, Ισότητας και Αλληλεγγύης.



Αποφασίστηκαν τα εξής:



1. Καταγγέλλοντας την πολιτική συναλλαγή διακόπτουμε από σήμερα τους πολιτικούς και οργανωτικούς μας δεσμούς με το σημερινό ΠΑΣΟΚ της δεξιάς υποταγής και της νεοφιλελεύθερης αντίληψης και πρακτικής.



2. Η Αριστερή Πρωτοβουλία θα συνεχίσει να λειτουργεί και να προσπαθεί για την ανασύσταση της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Στην προσπάθεια αυτή καλούμε όλους τους φίλους και τους συντρόφους μας επώνυμους και μη να συμμετάσχουν. Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη αλλά και «επώνυμο» στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που επέλεξαν την αποστασιοποίηση από τις εξελίξεις να βρεθούν μπροστά στις πρωτοβουλίες. Όλοι μας έχουμε ιστορική ευθύνη. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές που μια ολόκληρη παράταξη απαξιώνεται, διαλύεται και διαγράφεται η πραγματική της προσφορά και ιστορία, δεν χωρούν τα «εγώ». Όλοι μας έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία μας να προσφέρουμε χωρίς “ρόλους” και “αξιώματα”.



Μπορούμε να σηματοδοτήσουμε μια νέα αρχή, μια νέα πορεία και οφείλουμε να αποκαταστήσουμε στη συνείδηση του κόσμου και του λαού μας την ελπίδα ότι υπάρχει προοπτική, υπάρχει μια άλλη πορεία, συμβατή με τα πιστεύω μας και τις αξίες μας.



3. Στο πλαίσιο αυτό θα εργαστούμε από τώρα, προκειμένου τον Σεπτέμβριο να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα, σε μια μεγάλη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.



Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μαζί με το λαό, στις αγωνίες και τις διεκδικήσεις του, μαζί με την κοινωνία και σταθερά απέναντι στις πολιτικές που χτίζουν έναν σύγχρονο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.







Η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη θα αναγεννηθεί και πάλι με τη δουλειά και τον αγώνα όλων όσων αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της. Θα σταθεί και πάλι κοντά στο λαό και θα νικήσει.



Το μαύρο της συντήρησης είναι προσωρινό όπως προσωρινοί θα αποδειχθούν και οι παραχαράκτες της πολιτικής μας ιστορίας και διαδρομής.



Το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, της Δημοκρατίας, των λαϊκών κατακτήσεων, της ευημερίας και του κοινωνικού κράτους, το ΠΑΣΟΚ της ελπίδας και της προοπτικής, το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, βρίσκεται ριζωμένο στις καρδιές των απλών ανθρώπων, των φίλων και μελών μας.



Ο αγώνας συνεχίζεται…







via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Σοκαρισμένη η κοινωνία του Κρανιδίου αλλά και ολόκληρης της Αργολίδας, από την απίστευτη υπόθεση, στην Κάτω Πλατεία.Οι φίλοι και οι γείτονες που...

βοηθούσαν οικονομικά τη φτωχή οικογένεια, δεν περίμεναν σε καμία περίπτωση ότι θα έχει τέτοιο τέλος.



Όπως διαβάζουμε στο paratiritis-news.com μητέρα και γιος ζούσαν μαζί, στο σπίτι. Τον τελευταίο καιρό η μητέρα δεν είχε εμφανιστεί στη γειτονιά. Όπως αποκαλύφθηκε χθες το απόγευμα, η γυναίκα είχε φύγει από τη ζωή και μάλιστα το πτώμα της ήταν ήδη σε αποσύνθεση.



Ο γιος της, που ζούσε για κάποιο διάστημα με τη... νεκρή μητέρα του (!)

έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα. Φαίνεται ότι έδωσε τέλος στη ζωή του, με μια θηλιά στο λαιμό, αφού δε μπορούσε να αντέξει το θάνατό της.



Η δυσοσμία από το πτώμα της γυναίκας ήταν έντονη και έτσι κατάλαβαν οι γείτονές της ότι κάτι συνέβαινε και κάλεσαν την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί όταν έφτασαν στο σπίτι, δεν πίστευαν στα μάτια τους,

βλέποντας ένα πτώμα σε αποσύνθεση και τον γιο κρεμασμένο! Αμέσως κάλεσαν ιατροδικαστή για να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου της γυναίκας



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91
Καρτερός Θανάσης - "Αυγή"




Τον είδαμε να χαμογελά εν μέσω της κατήφειας και να λάμπει εν μέσω της σκοτούρας κατά την ορκωμοσία της κυβέρνησης. Βενιζέλος, ο εθνικώς υπεύθυνος, ο κερδισμένος της μοιρασιάς, ο σωτήρ του Σαμαρά -αυτό λένε τα υμνολόγια.



Ο εθνικώς υπεύθυνος Βενιζέλος, όμως, ο ευέλικτος και εύκαμπτος, ο φιλόδοξος και φλύαρος, δεν είναι -όπως τρομπάρουν ορισμένοι και ο ίδιος- ο ισχυρός άνδρας της συγκυρίας. Είναι ο χάλιας της, έστω κι αν αυτή τη στιγμή εμφανίζεται ως ο κυρίαρχος του παιγνιδιού και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τσίρκου που παριστάνει την κυβέρνηση τετραετίας.



Είναι χάλιας γιατί έχασε κάθε είδους επαφή με τον κόσμο της λεγόμενης "δημοκρατικής παράταξης" αποδεχόμενος να γίνει αδελφοποιητός του Σαμαρά και του Άδωνι. Τον φτύνουν οι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, κι ας φαντασιώνεται ότι τον δροσίζει κεντροαριστερή βροχούλα. Προσθέτουν έτσι την αποστροφή τους γι' αυτόν στην αποστροφή των παραδοσιακών δεξιών, που δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό -κι ας είναι το κοσκινάκι του Σαμαρά τους.



Είναι χάλιας επίσης γιατί τον κυνηγούν τα υποβρύχια του Άκη και η λαδιά με τη λίστα Λαγκάρντ -όλα τα ψέματά του γι' αυτή βγήκαν στη φόρα από τους εμπειρογνώμονες και τους Γάλλους. Και αν ο Σαμαράς του προφέρει ασυλία -κράτα με να σε κρατώ...- και γλιτώνει προσώρας το εδώλιο του κατηγορουμένου, αυτό δεν σημαίνει ότι γλιτώνει ή μπορεί να γλιτώσει και από την ετυμηγορία του οργισμένου δημοκρατικού πολίτη.



Είναι χάλιας, τέλος, γιατί από καθηγητής συνταγματικού δικαίου προήχθη σε πρύτανη του αντισυνταγματικού αδίκου σε πλείστες όσες περιπτώσεις -με τελευταία την υπόθεση του μαύρου στην ΕΡΤ. Και αναδείχτηκε σε Νόβα και Τσιριμώκο της εποχής μας ωθώντας στην αγκαλιά της Ακροδεξιάς ό,τι είχε μείνει από το ΠΑΣΟΚ. Εκκαθαριστής του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος του Ανδρέα -αυτό είναι και έτσι καταγράφεται στη συνείδηση της κοινής γνώμης.



Δεν υπάρχει αμφιβολία: Ο Βενιζέλος είναι ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης, και ας επιστρατεύουν τα παπαγαλάκια μέχρι και τη συγκυβέρνηση Σοφούλη - Τσαλδάρη το '47 για να ξεπλύνουν το 2013. Αγνοώντας ότι εκείνη η συγκυβέρνηση οδήγησε στην παντοδυναμία της Δεξιάς και στην εξαφάνιση για δεκαπέντε χρόνια της αγαπημένης τους δημοκρατικής παράταξης. Που όχι ως σοφός, αλλά ως Σοφούλης, ο Βενιζέλος καλείται να αναστήσει. Εδώ γελάμε...



via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.






Ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου οι νέες προθεσμίες διαμορφώνονται ως εξής:


Για τα ψηφία: 1 και 2 έως και την 22η Ιουλίου 2013,

για τα ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013,

για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013,

για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013,

για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013

και για το ψηφίο: 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013.


Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Πώς μπορούν χιλιάδες συνταξιούχοι να «γλιτώσουν» την αύξηση των ορίων ηλικίας.






Δεκαπέντε διατάξεις «επιτρέπουν» την έξοδο στη σύνταξη σε ηλικία 60 ετών, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες ασφαλισμένους να αποφύγουν την αύξηση των ορίων ηλικίας.


Από αυτές τις ευνοϊκές ρυθμίσεις οι τέσσερις ισχύουν στο Δημόσιο και οι υπόλοιπες έντεκα έχουν εφαρμογή στα ασφαλιστικά ταμεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και στους φορείς ΔΕΚΟ και τραπεζών.

ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ


Κερδισμένοι είναι σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα όσοι πρόλαβαν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012, καθώς αποφεύγουν την αύξηση των ορίων ηλικίας.


Αντιθέτως όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα από 1ης Ιανουαρίου 2013 και μετά μπορούν να πάρουν πλήρη σύνταξη στα 67 και μειωμένη στα 62 (ή εναλλακτικά να αποχωρήσουν με 40 έτη ασφάλισης με πλήρη σύνταξη στα 62).


Για το μεγαλύτερο μέρος των ασφαλισμένων απαιτείται η συμπλήρωση τόσο των απαιτούμενων ετών όσο και του ορίου ηλικίας για να «κλειδώσει» το δικαίωμα.


Ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. μητέρες ανηλίκων, συνταξιοδότηση με 25ετία στο Δημόσιο, συνταξιοδότηση με 35ετία στα Ταμεία) αρκεί η συμπλήρωση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης.

Στη συνέχεια σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι ασφαλισμένοι μπορούν να παραμείνουν στην αγορά εργασίας και να αποχωρήσουν όποτε πιάσουν το κατά περίπτωση όριο ηλικίας, χωρίς να επηρεάζονται από τυχόν αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.


Για όσους ασφαλισμένους θεμελιώνουν δικαίωμα τη διετία 2011-2012 υπάρχουν περισσότερες επιλογές όσον αφορά τα πλασματικά έτη ασφάλισης (για παράδειγμα οι σπουδές).


Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ανοίξουν ταχύτερα την πόρτα εξόδου και να αποφύγουν τις ανατροπές στο συνταξιοδοτικό με την αύξηση των ορίων ηλικίας που τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2013.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, επισκέφθηκε σήμερα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη, για...



την όλη προσπάθεια, ενώ συνομίλησε με εθελοντές ιατρούς και ασθενείς.



Στη συνέχεια συμμετείχε σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όπου έλαβε γνώση για τις ανησυχίες των ιατρών αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ.



Μετά το πέρας της επίσκεψής του ο κ. Γεωργιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:



«Θα ήταν πολύ ευχάριστο να ζούμε σε εποχές που δεν θα χρειάζονταν προσπάθειες, όπως αυτή, και που θα μπορούσε το κράτος να καλύψει όλες τις ανάγκες. Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες στιγμές.



Θέλω να συγχαρώ όλους τους εθελοντές οι οποίοι εργάζονται εδώ, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, τον Πρόεδρό του, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και όσους προσφέρουν υλικά ώστε να μπορεί να επιτελείται αυτό το σπουδαίο έργο.



Είμαι εδώ για να τους πω ότι το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει περαιτέρω αυτή την προσπάθεια. Είναι ώρα να συνεργαστούμε όλοι για το καλό του τόπου και των πολιτών, κυρίως των πιο αδύναμων από εμάς».



Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κίνησή του να απευθυνθεί ο ίδιος στους διαμαρτυρόμενους έξω από το Υπουργείο Υγείας, απάντησε ότι «Απευθύνθηκα, γιατί το Υπουργείο δεν ανήκει σε μένα. Ανήκει στους πολίτες και όσοι διαμαρτύρονται –και έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται. Δημοκρατία έχουμε- θα πρέπει να ξέρουν ότι η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή για όλους. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Ήρθαν πάνω, συζητήσαμε και είχαμε –πιστεύω- μια εποικοδομητική συζήτηση. Δεν πρόκειται να αιφνιδιάσω κανέναν. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Όσα πρέπει να κάνουμε, θα τα κάνουμε αλλά όλα μπορούν να γίνουν πιο ανθρώπινα αν μπορούμε να βρούμε τις βέλτιστες κοινές λύσεις».















Έπειτα σε ερώτηση για το αν θα θιγούν οι αδύναμοι πολίτες λόγω του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «Δεν θα πρέπει να ανησυχεί κανένας από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Το έλλειμμα θα καλυφθεί με άλλους τρόπους και όχι από τους ασφαλισμένους».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, στην Ολομέλεια της Βουλής η «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας περί εκδόσεως».



Τη σύμβαση καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, με...

τη βουλευτή Βασιλική Κατριβάνου να κάνει λόγο για προχειρότητα. «Το θεωρούμε προχειρότητα και απαράδεκτο. Όμως, ενώ γίνεται αυτό, στην Ολομέλεια δεν έχει συζητηθεί ένα πάρα πολύ επίκαιρο και σοβαρό ζήτημα έκδοσης προσφύγων, που έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα στη γείτονα Τουρκία. Η Ολομέλεια επιβάλλεται να γνωρίζει και να λάβει θέση, δεδομένης πραγματικά της σοβαρότητας του ζητήματος αυτού» είπε η βουλευτής. Η κ. Κατριβάνου έκανε ειδική αναφορά στην περίπτωση απαγωγής του Μπουλούτ Γιαϊλά στις 30 Μαΐου στην Αθήνα, τη μεταφορά και μετέπειτα σύλληψή του στην Τουρκία.



«Καταγράφεται ένα ποιοτικό άλμα στο πεδίο των παραβιάσεων και ένα πλήγμα στο συνταγματικό πλαίσιο και την κυριαρχία της χώρας μας» είπε η βουλευτής, σημειώνοντας ότι είναι πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για τη συμμετοχή της ΕΛΑΣ ή άλλης ελληνικής υπηρεσίας στο περιστατικό της απαγωγής αλλά και για την παράνομη δράση ξένων υπηρεσιών στην Ελλάδα.



«Άχρηστη» χαρακτήρισε τη σύμβαση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος. «Εμείς είμαστε υπέρ, όσον αφορά στην ανταλλαγή κρατουμένων και στην έκδοσή τους, αλλά θεωρούμε τη συγκεκριμένη Σύμβαση ως υποκριτική και την καταψηφίζουμε» είπε. Πρόσθεσε ότι είναι μία παντελώς άχρηστη Σύμβαση, διότι δεν αντιστοιχεί σε κανέναν κρατούμενο την ίδια ώρα που «αφήνουμε τους Αλβανούς, τους Ρουμάνους, τους Βούλγαρους, τους Αφγανούς, τους Πακιστανούς, τους Αλγερινούς να κατασφάζουν, να καταληστεύουν τον ελληνικό λαό κι όταν προσπαθούμε να τους στείλουμε, όπως λέει ο λαός, από εκεί που ήρθαν, οι χώρες τους δεν τους δέχονται».



Κατά, τάχθηκε και η Δημοκρατική Αριστερά, με τον βουλευτή της, Ιωάννη Πανούση να επισημαίνει ότι η σύμβαση πάσχει σε πολλά σημεία. «Αυτή η Συμφωνία πάσχει πολλαπλώς. Αναφέρεται στην ευρωπαϊκή Σύμβαση για την έκδοση, του 1957 και μοιάζει να παραγνωρίζει ή να παραβλέπει ότι στα διαμεσολαβήσαντα πενήντα έξι χρόνια έχουν εκδοθεί δεκάδες συστάσεις και αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης πάνω στο θέμα αυτό» είπε ο κ. Πανούσης.



Τη σύμβαση καταψήφισε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, επισημαίνοντας ότι έχει προβληματικά σημεία και ότι αποκλίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα γενικώς ισχύοντα σήμερα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.



Απαντώντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, δήλωσε ότι αν η χώρα μας διαπιστώσει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν θα συμπράξει στην έκδοση. «Η Βραζιλία δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όμως, είναι μέλος του ΟΗΕ, έχει υπογράψει την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ενώ έχει κυρώσει και την Αμερικανική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που είναι παρόμοια σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων της Ρώμης. Πέρα απ' αυτό, όμως, το κράτος- μέλος, η χώρα μας, αν δει ότι παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα, φυσικά και δεν θα ενδώσει σε μια έκδοση» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.







Πηγή: ΑΜΠΕ




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Στις επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας που συνδέονται με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ

και την ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο στάθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Φιλοξενούσας Χώρας με την Κοινοπραξία του αγωγού.


Η επίσημη τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε απόψε στην Αθήνα, ωστόσο η τελική απόφαση για την κατασκευή του αγωγού αναμένεται την Παρασκευή από την κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν που θα τροφοδοτήσει τον αγωγό. Όλα δείχνουν ότι η απόφαση θα είναι υπέρ του ΤΑΡ, ο οποίος θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταλήγει στην Ιταλία μέσω Αλβανίας και υποθαλάσσιου αγωγού στην Αδριατική, ωστόσο επίσημη ενημέρωση δεν έχει δοθεί ακόμη. Ήδη πάντως ανακοινώθηκε ότι απορρίφθηκε το ανταγωνιστικό σχέδιο του αγωγού Ναμπούκο.


Στην αποψινή τελετή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο οποίος υπέγραψε επίσης τη συμφωνία από την πλευρά της κυβέρνησης, δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την απόφαση της κοινοπραξίας του Σαχ Ντενίζ. Τόνισε δε ότι με την κατασκευή του αγωγού η Ελλάδα θα μπει στον διεθνή ενεργειακό χάρτη με οφέλη σε γεωπολιτικό επίπεδο, στη διαμόρφωση θετικού επενδυτικού κλίματος και στην ενίσχυση του ανταγωνισμού προς όφελος του καταναλωτή. «Οφείλαμε να αποδείξουμε πως εν μέσω γεωπολιτικής αστάθειας που επηρεάζει εξ ανατολών την Ανατολική Μεσόγειο, η χώρα μας παραμένει ο ζητούμενος πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας» τόνισε ο υφυπουργός.


Από την πλευρά της Κοινοπραξίας του ΤΑΡ, ο διευθύνων σύμβουλος Kjetil Tungland ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τη συνεργασία και στάθηκε ιδιαίτερα στην υποστήριξη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, της Βουλής και των συναρμόδιων υπουργείων. Η συμφωνία, όπως επεσήμανε, αποτελεί τη σταθερή βάση για την υλοποίηση της επένδυσης, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, στην Ελλάδα για την κατασκευή του ελληνικού τμήματος του αγωγού, ενώ σημείωσε ότι προσβλέπει σε πολυετή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.


Στο περιθώριο της υπογραφής ο υπεύθυνος της κοινοπραξίας ΤΑΡ για την Ελλάδα, Ρ. Σκούφιας, υπογράμμισε ότι η συμφωνία επιβεβαιώνει το θετικό επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα και θέτει διεθνή στάνταρντ για την επίτευξη ανάλογων συμφωνιών σε διεθνές επίπεδο.

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Πολύ δύσκολες στιγμές έζησε η συμπαθής παρουσιάστρια.Η ...






Ντέσσυ Κουβελογιάννη μολύνθηκε πριν από μερικές ημέρες από τον ιό του Νείλου!



Η παρουσιάστρια πέρασε δύο δύσκολες στιγμές με βαριά συμπτώματα τα οποία οφείλονταν στο τσίμπημα κουνουπιού, όπως διέγνωσε και ο γιατρός της.



«Στην αρχή είχα την εντύπωση πως περνούσα ένα απλό κρύωμα. Είχα υψηλό πυρετό και ρίγη. Όταν είδα στα πόδια μου εξανθήματα, άρχισα να ανησυχώ περισσότερο. Είχαν πρηστεί οι αδένες μου στον λαιμό και ένιωθα τσιμπήματα κάτω από τα πόδια μου και δεν μπορούσα να σταθώ όρθια. Να φανταστείτε περπατούσα με τη βοήθεια του άντρα μου» λέει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Espresso, η παρουσιάστρια, η οποία είχε την αγωνία μήπως συμβεί κάτι αντίστοιχο και στα παιδιά της.



«Ο γιατρός είπε πως αυτός ο ιός μπορεί να εξελιχθεί ακόμα και σε μηνιγγίτιδα αν βρει εξασθενημένο οργανισμό» τόνισε! Πάντως, η παρουσιάστρια αντιμετώπισε γενναία αυτή την περιπέτειά της και είχε στο πλευρό της τον σύζυγό της.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip










Ο οφθαλμίατρος κ. Ιωάννης Μάλλιας

Προσοχή στις βουτιές σε θάλασσα και πισίνες, αλλά και σε άλλες υπαίθριες δραστηριότητες συνιστούν οι οφθαλμίατροι για το καλοκαίρι, καθώς μολύνσεις και υπεριώδης ακτινοβολία καραδοκούν για να πλήξουν τα μάτια μας.



Μάλιστα επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν τους οφθαλμίατρους, αφού τα στοιχεία δείχνουν πως οι μολύνσεις των ματιών είναι πιο συχνές το καλοκαίρι από ότι τον υπόλοιπο χρόνο!



Η σύσταση αφορά όλους τους ανθρώπους καθώς όλες οι ηλικίες είναι επιρρεπείς στις μολύνσεις αλλά κυρίως τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους χρήστες των φακών επαφής.



«Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι η ηλιακή υπεριώδης ακτινοβολία επηρεάζει τα μάτια μας και οι μολύνσεις είναι πιο συχνές από ότι τον υπόλοιπο χρόνο. Για το λόγο αυτό πρέπει να γνωρίζουμε και να λαμβάνουμε τα μέτρα μας» τονίζει ο χειρουργός οφθαλμίατρος ,Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών κ Ιωάννης Μάλλιας...



ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ



Σύμφωνα με τους ειδικούς οι εποχικές αλλεργίες είναι πιο συχνές το καλοκαίρι λόγω της γύρης και της ανθοφορίας των δένδρων, αλλά και από το γεγονός ότι αυξάνονται σημαντικά οι δραστηριότητες των ανθρώπων στην ύπαιθρο . Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι το κοκκίνισμα των ματιών. Επίσης μπορεί να υπάρχει πρήξιμο στα βλέφαρα και στον επιπεφυκότα και δακρύρροια.



Το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας είναι η φαγούρα (κνησμός). Εάν γνωρίζουμε το αλλεργιογόνο που μας προκαλεί αλλεργία στα μάτια, μπορούμε να προστατευθούμε αποφεύγοντας την έκθεσή μας σε αυτό. Επίσης χρειάζεται να πλένουμε συχνά τα χέρια μας και να αποφεύγουμε το τρίψιμο των ματιών γιατί με αυτό εκλύεται μια ουσία που λέγεται ισταμίνη, η οποία επιδεινώνει τα συμπτώματα της αλλεργίας. Η θεραπεία της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας γίνεται με κατάλληλα αντιαλλεργικά κολλύρια, τα οποία θα συστήσει ο οφθαλμίατρος.



Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει πρόσβαση σε γιατρό, μπορεί άμεσα να ανακουφιστεί με κρύες κομπρέσες καθώς επίσης και πλύσιμο των ματιών με άφθονο κρύο νερό από τη βρύση. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει άφοβα τεχνητά δάκρυα με τα οποία ξεπλένονται τα αλλεργιογόνα από τα μάτια και ανακουφίζεται κανείς από την αίσθηση του ξένου σώματος.



ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΠΙΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ



Συχνές επίσης είναι οι μολύνσεις των ματιών το καλοκαίρι σε πισίνες και θάλασσα. Προληπτικά καλό είναι να χρησιμοποιούμε μάσκα ή κολυμβητικά γυαλιά και να μην ανοίγουμε τα μάτια μας μέσα στην πισίνα. Οι πισίνες θα πρέπει να χλωριώνονται για να μην αναπτύσσονται μικρόβια. Έστω κι αν μια πισίνα είναι καλά χλωριωμένη καλό είναι να αποφεύγουμε να ανοίγουμε τα μάτια μας μέσα σε αυτήν, γιατί το χλώριο μπορεί να προκαλέσει τον ερεθισμό των ματιών και μία πάθηση η οποία ονομάζεται στικτή κερατίτιδα. Επίσης, στις πισίνες μπορεί να υπάρχει ένα πρωτόζωο το οποίο ονομάζεται ακανθαμοιβάδα και το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή μόλυνση του κερατοειδούς.



Τα βασικά συμπτώματα της μόλυνσης των ματιών είναι:



Ø Κοκκίνισμα



Ø Πόνος



Ø Πυώδεις εκκρίσεις



Ø Ευαισθησία στο φως



Ø Θολή όραση



ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ



«Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει πρόσβαση σε οφθαλμίατρο, τότε καλό θα είναι να προμηθευθεί από το φαρμακείο τεχνητά δάκρυα ή αντιβιοτικό κολλύριο τομπραμυκίνης» αναφέρει ο κ Μάλλιας και προσθέτει «Σημαντικό είναι να μην γίνεται χρήση των οφθαλμικών σταγόνων κορτιζόνης χωρίς την προηγούμενη έγκριση του οφθαλμιάτρου».



Οι χρήστες φακών επαφής καλό θα ήταν να κολυμπούν χωρίς τους φακούς τους ή σε περίπτωση που τους χρησιμοποιούν να αποφεύγουν να ανοίγουν τα μάτια τους μέσα στο νερό. Το καλοκαίρι παρατηρείται στη χώρα μας αύξηση των μυκητιάσεων του κερατοειδούς οι οποίες είναι πολύ σοβαρές, δεν ανταποκρίνονται σε κοινά αντιβιοτικά και μπορούν να επιδεινωθούν απειλώντας την όραση με τη χρήση κορτιζόνης. Οι χρήστες φακών επαφής χρειάζεται να διακόπτουν άμεσα τους φακούς με την έναρξη των συμπτωμάτων και να εξετάζονται άμεσα από οφθαλμίατρο.



Η επίσκεψη σε φαρμακείο όπου ο φαρμακοποιός, χωρίς την προηγούμενη συνταγογράφηση κατάλληλου φαρμάκου από οφθαλμίατρο, χορηγεί κολλύριο που περιέχει κορτιζόνη μπορεί να είναι ολέθρια για την όραση.



Γυαλιά ηλίου: Η χρήση γυαλιών ηλίου επιβάλλεται σε όλες τις ηλικίες ακόμα και στα παιδιά και στα νήπια, γιατί οι βλάβες των ματιών είναι αθροιστικές. Έρευνες έχουν δείξει ότι μέχρι τα 18 χρόνια τα μάτια μας έχουν δεχθεί το 80% του συνόλου της ακτινοβολίας που θα δεχθούμε στη διάρκεια της ζωής μας, τόσο επειδή περνάμε περισσότερη ώρα στο ύπαιθρο, καθώς επίσης ο φακός του ματιού φιλτράρει λιγότερο την υπεριώδη ακτινοβολία και η κόρη του ματιού είναι μεγαλύτερη.



Σύμφωνα με τις οδηγίες των οφθαλμιάτρων πρέπει να φοράμε μεγάλα γυαλιά που καλύπτουν περιμετρικά τα μάτια και δεν αφήνουν μεγάλα κενά. Για όσους περνούν πολλές ώρες στη θάλασσα ή στην άσφαλτο καλό είναι να προτιμούν polarized φακούς, οι οποίοι απορροφούν και το ανακλώμενο φως.



Η μακροχρόνια έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς προστασία μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση όγκων, όπως το βασικοκυτταρικό και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα ή ευτυχώς πιο σπάνια σε μελάνωμα.



Επίσης, η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί καταρράκτη και ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, πάθηση πολύ συχνή στην τρίτη ηλικία. Ασθενείς οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε επέμβαση καταρράκτη ή πάσχουν από ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι σημαντικό να προφυλάσσονται φορώντας απορροφητικά γυαλιά ηλίου.



www.malliaseye.gr Τηλ 2109320215, 6977273425










via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Να καταδικάσει ευθέως τρομοκράτες και υποστηρικτές τους, χωρίς «μισόλογα και "ηξεις-αφίξεις"», καλεί η Νέα Δημοκρατία το ΣΥΡΙΖΑ...





«Όταν οι τρομοκράτες γάζωναν με καλάσνικοφ το γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ βάφτιζε τότε την επίθεση “προβοκάτσια”. Μιλούσε, χωρίς καμία ντροπή, για “παρακρατική τρομοκρατία” και για “παρακρατικές οργανώσεις φίλιες στη Νέα Δημοκρατία”.



Χθες και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του, τάσσεται στο πλευρό του κατηγορούμενου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς”, ο οποίος είχε συλληφθεί ένοπλος να βγαίνει από αποθήκη - οπλοστάσιο. Για τον ίδιο κατηγορούμενο, σύμφωνα με χθεσινή ανάληψη ευθύνης, πυρπόλησε άλλη τρομοκρατική οργάνωση τα γραφεία της Ν.Δ. στο Κουκάκι», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Ν.Δ..



«Η υπεράσπιση», όμως, «ή η ανοχή σε κουκουλοφόρους, τρομοκράτες και εγκληματίες είναι παιχνίδι με τη φωτιά», τονίζει χαρακτηριστικά, καλώντας τον επικεφαλής και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «να βρουν το θάρρος να συνταχθούν με τη νομιμότητα και να καταδικάσουν ευθέως τρομοκράτες και υποστηρικτές τους, όπως και το παράνομο Indymedia, που φιλοξενεί τις προκηρύξεις τους. Όχι όμως με μισόλογα και "ήξεις-αφήξεις"», αλλά «άμεσα, ξεκάθαρα και απόλυτα».



Οι μέρες τους είναι μετρημένες, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ



«Για να μας κάνουν να ξεχάσουμε τα καθημερινά τους εγκλήματα εις βάρος του ελληνικού λαού, επιστρατεύουν φτηνά επικοινωνιακά κόλπα ακροδεξιάς κοπής. Η ελληνική κοινωνία τους έχει καταλάβει. Οι μέρες τους είναι μετρημένες», ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Την παραίτησή του, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, αναμένεται να...

καταθέσει σήμερα, στο δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.



Μετά την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναθέτοντάς του την ηγεσία του σημαντικού για την οικονομία της χώρας, υπουργείου Ναυτιλίας, αναμενόμενο ήταν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης να παραιτηθεί από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.



Όπως είναι γνωστό, στις δημοτικές εκλογές του 2010 κατέβηκε ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΜΑΖΙ για τη ΓΛΥΦΑΔΑ" και έχασε από τον Κ. Κόκκορη με διαφορά 30 ψήφων.



Τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο καταλαμβάνει ο Ν. Λεβετσοβίτης, ενώ ως επικεφαλής της παράταξης μετά από εσωπαραταξιακές διαδικασίες αναδείχθηκε ένας από τους παλαιότερους δημοτικούς συμβούλους της πόλης οΓιώργος Αγγελόπουλος.



Μετά και την εξέλιξη αυτή ο χώρος της δεξιάς παράταξης αναμένεται να αποκτήσει μεγάλη κινητικότητα, αφού ήδη έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να ηγηθούν δεξιού ψηφοδελτίου και άλλοι υποψήφιοι.



Προς το παρόν, είχαμε μία επίσημη ανακοίνωση, αυτή του γιατρού Στ. Δίβαρη, όμως δεν πρέπει να θεωρηθεί απίθανο να δούμε και νέα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται πολύ έντονα στη Γλυφάδα τα δύο τελευταία χρόνια.







via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Τα καλύτερα χάνετε όσοι δεν παρακολουθείτε beach volley.

Στα μεγάλα τουρνουά υπάρχουν πανέμορφες cheerleaders που χορεύουν κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και ξεσηκώνουν το κοινό...



Δείτε:











πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip

«Τον ασκό του Αιόλου άνοιξαν με τη σημερινή τους συμφωνία οι...



υπουργοί Οικονομικών», σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.



Όπως αναφέρει σε δήλωση της, «η μετατόπιση από τη διαδικασία του bail out σε εκείνη του "σαφούς και δομημένου" bail in των ευρισκόμενων σε δυσκολία τραπεζών, εισαγάγει ‘"γκρίζες ζώνες'' σχετικά με την προοπτική κουρέματος επενδύσεων και καταθέσεων, ακόμη και από το πρώτο ευρώ».



«Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων, οι 27 υπουργοί βρήκαν το νομικό παράθυρο της εξάντλησης όλων των άλλων επιλογών κουρέματος, προκειμένου να υπάρξει κούρεμα από των λογαριασμών κάτω του ορίου των 100 χιλιάδων», επεσημαίνει η Ρένα Δούρου και προσθέτει:



«Πρόκειται για απόφαση κοινωνικά άδικη, οικονομικά αδιέξοδη που δημιουργεί ανασφάλεια στα εκατομμύρια των ευρωπαίων και ελλήνων αποταμιευτών που βλέπουν το μοντέλο που επιβλήθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία να εξαπλώνεται στην Ευρώπη».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Με το ταχυδρομείο απολύουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ Έγγραφο με αποστολέα το υπουργείο Οικονομικών το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου με ημερομηνία 17 Ιουνίου, παραλαμβάνουν από το πρωί της...

Πέμπτης οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.



Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η ανώνυμη εταιρεία ΕΡΤ ΑΕ έχει καταργηθεί και έχει οριστεί ειδικός διαχειριστής, ο οποίος και ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι «η σύμβαση εργασίας ή έργου σας έχει λυθεί από 11 Ιουνίου του 2013. Έναντι της νόμιμης αποζημίωσης, που δικαιούστε θα σας καταβληθούν αποδοχές δύο μηνών».



Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, η τελευταία εξέλιξη είναι εντελώς παράλογη, καθώς ενημερώνει μεν τους εργαζόμενους ότι έχουν απολυθεί, αλλά εκείνοι δεν έχουν υπογράψει τις απολύσεις τους.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκε στις 03.30 τα ξημερώματα στη Σαντορίνη.




Συνελήφθησαν ένας Πακιστανός και δύο Αφγανοί, οι οποίοι, μαζί με δύο ακόμη άτομα που αναζητούνται, κατηγορούνται ότι τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο πέντε άλλους Πακιστανούς, στη διάρκεια συμπλοκής.


Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου νοσηλεύονται.

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Υπογράφηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, Πρωτόκολλο, με το οποίο συμφωνήθηκε η κατασκευή Νέας Οδικής Γέφυρας στους Κήπους του Έβρου. Για το σκοπό αυτό είχε συσταθεί από το 2006, Μικτή Επιτροπή για το Σχεδιασμό και την Παρακολούθηση του Έργου (ΜΕΣΠΕ), η οποία εργάσθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με κατάληξη την 26η Ιουνίου 2013 όπου υπογράφηκε η τελική συμφωνία.


Η νέα Γέφυρα θα κατασκευαστεί 7,5 μέτρα νοτιότερα της υφιστάμενης, θα βρίσκεται ψηλότερα και θα διαθέτει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας (δύο ανά κατεύθυνση). Στο πρωτόκολλο συμφωνήθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες ενώ παράλληλα υπογράφηκαν και τα αρχικά σχέδια καθώς και τεχνική αναφορά από υποεπιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Από ελληνικής πλευράς επικεφαλής ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αθανάσιος Καρούντζος, ο οποίος αναπλήρωνε τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων έργων, ενώ συμμετείχαν και ο Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ καθηγητής Παρασκευάς Σαββαΐδης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Κατσιμίγας, ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Διονύσιος Μακρής, ο Αντιπρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ Ζαφείρης Σακελλάρης, καθώς και ειδικοί επιστήμονες και εμπειρογνώμονες από το Υπουργείο Εξωτερικών, τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης και την Εγνατία Οδό ΑΕ.

Από Τουρκικής πλευράς, της αντίστοιχης σύνθεσης Επιτροπής, προεδρεύων ήταν ο Γιουσούφ Οζγκιούρ, πρόεδρος της Κρατικής Αρχής Αυτοκινητοδρόμων Τουρκίας (K.G.M.), ο οποίος και υπέγραψε το πρωτόκολλο μαζί με τους Τούρκους εμπειρογνώμονες και τεχνικούς. Από Ελληνικής πλευράς τη μελέτη θα ολοκληρώσει και θα δημοπρατήσει η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ και από Τουρκικής πλευράς η Κρατική Αρχή Αυτοκινητοδρόμων (K.G.M.).

Με την κατασκευή της νέας Γέφυρας αναβαθμίζεται αισθητά ο γεωστρατηγικός ρόλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και στον τομέα των διεθνών χερσαίων μεταφορών.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1