follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Στη φόρα αρχεία που καίνε το Χόλιγουντ!

Απόρρητα και αρχειοθετημένα στοιχεία για τα «άπλυτα» των θρύλων του κινηματογράφου βρέθηκαν στην ντουλάπα του πρώην αρχιφύλακα και μετέπειτα ιδιωτικού ντετέκτιβ Fred Otash, ο οποίος ήταν γνωστός για τις...



περίεργες μεθόδους συλλογής υλικού.


Η Phyllis Gates, σύζυγος του Rock Hudson δεν άντεχε άλλο τις φήμες για τη σεξουαλικότητα του άνδρα της.

Μάλιστα το είχε αντιληφθεί πολύ πριν γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό.

Είχε προσλάβει ιδιωτικό ντετέκτιβ να της συλλέξει υλικό που αποδείκνυε ότι ο σταρ του κινηματογράφου ήταν ομοφυλόφιλος.

Ο Fred Otash της παρέδωσε το υλικό, αλλά δεν της είπε ότι κράτησε αντίγραφα για το προσωπικό του αρχείο.

Η Gates αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον Hudson.

«Ξέρεις δεν υπάρχει κάτι ορμονικό στην ομοφυλοφιλία, είναι απλώς σαν να παγώνεις σε μία κατάσταση κι εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο να το ξεπεράσει. Ο καθένας πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό του, Rock» ακούγεται η γυναίκα να λέει και στη συνέχεια ρωτάει τον σύζυγό της για ένα ψυχολογικό τεστ που έκανε: «Μου είπες ότι είδες χιλιάδες πεταλούδες και επίσης φίδια. Ένας ψυχολόγος μου είπε ότι σύμφωνα με την ανάλυση οι πεταλούδες υποδεικνύουν τη θηλυκότητα και τα φίδια αντιπροσωπεύουν το ανδρικό μόριο. Δεν σε καταδικάζω αλλά εφόσον αναγνωρίζεις ότι υπάρχει πρόβλημα, προφανώς θα ήθελες και να το επιλύσεις!», τον προτρέπει.

Στη συνέχεια περνά σε πιο προσωπικές ερωτήσεις, αναφερόμενη κατ’ αρχάς στην... ταχύτητα της δικής τους σεξουαλικής επαφής: «Είσαι τόσο γρήγορος και με τα αγόρια;» τον ρωτά ευθέως. «Είναι θέμα σωματικής διάπλασης. Τα αγόρια δεν μου ταιριάζουν. Γι’ αυτό και διαρκεί περισσότερο» δικαιολογείται ο σταρ.

Η Gates συνεχίζει να ασκεί πίεση στον Hudson: «Όλοι ξέρουν ότι έπαιρνες αγόρια από τον δρόμο αμέσως μετά τον γάμο μας και συνέχισες να το κάνεις, νομίζοντας ότι ο γάμος θα ήταν το προκάλυμμά σου». Εκεί ο Rock Hudson αντιδρά και διαψεύδει κατηγορηματικά: «Δεν πήρα ποτέ αγόρια από τον δρόμο, δεν "ψώνισα" αγόρια από μπαρ ποτέ, ποτέ δεν πήρα γενικώς αγόρια, εκτός όταν μου κάνουν οτοστόπ για να τα μεταφέρω».



Αυτό είναι ένα μικρό μόλις δείγμα από τα αρχεία που η κόρη του ντετέκτιβ Colleen βρήκε καταχωρισμένα στους κρυμμένους φακέλους του αείμνηστου πατέρα της.

Η γυναίκα έψαξε να τα βρει μαζί με τον πρώην γείτονά της Manfred Westphal για να παρουσιάσουν το πραγματικό προφίλ του πατέρα της, καθώς στο βιβλίο του James Ellroy «Shakedown» υπάρχει ένας χαρακτήρας βασισμένος στο προφίλ και την προσωπικότητα του ντετέκτιβ, ο οποίος προβάλλεται –εσφαλμένα- ως «δαιμονικός από μηχανής θεός», ο διάολος που κρατούσε το Χόλιγουντ όμηρο.

Όπως ο πρώην γείτονας και φίλος της οικογένειας δήλωσε, τύποι σαν τον Otash εμφανίζονται μια φορά στη ζωή.

Η Colleen κι εγώ είμαστε αποφασισμένοι να πούμε τα πράγματα με το όνομά του και η αλήθεια είναι πιο διασκεδαστική από τη φαντασία».


Στα πολύτιμα αυτά αρχεία περιλαμβάνονται επίσης μαγνητοφωνημένη η σεξουαλική επαφή της Marilyn Monroe με τον John F. Kennedy, πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά όπως ο ίδιος γράφει στις σημειώσεις πυο συνοδεύουν τα ηχητικά του ντοκουμέντα «δεν ήθελα να μπω πιο βαθιά στις κραυγές και τους ψιθύρους της σχέσης τους», ενώ έχει στην κατοχή του και το ηχητικό ντοκουμέντο όπου ακούγεται η θρυλική σταρ να ξεψυχά «Άκουσα τη Marilyn Monroe να πεθαίνει» σημειώνει επίσης ο ίδιος αλλά δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες, ενώ ομολογεί ότι παρακολουθούσε τη Monroe επειδή του το είχε αναθέσει ο Howard Hughes. Ο Οtash κατασκόπευσε τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ, όπως -εκτός του Hudson και της Marilyn- οι Lana Turner, Bette Davis, James Dean, ώσπου του αφαιρέθηκε η άδεια στα μέσα σης δεκαετίας του 1960.


Ανάμεσα στα κρυμμένα αρχεία, υπάρχουν και τα στοιχεία από την υπόθεση της Judy Garland που είχε προσλάβει τον Otash για να την προστατεύσει μετά το διαζύγιό της από τον Sid Luft. Ο Otash έψαξε για τις προμήθειες χαπιών της σταρ και ανακάλυψε ότι είχε ένα σακουλάκι γεμάτο χάπια δεμένο με σχοινί και κρυμμένο μέσα στον σωλήνα στη βάση του νιπτήρα της. Όποτε ήθελε να πιει μερικά, τράβαγε το σακουλάκι έξω.



Επιπλέον, ο Οtash όταν ακόμη εργαζόταν ως προσωπικό ασφαλείας σε κατάστημα, είχε πιάσει τον James Dean να κλέβει αλλά τον άφησε να φύγει με κρύα καρδιά. Ο ντετέκτιβ πέθανε το 1992, σε ηλικία 70 ετών.

tampouloukia.gr







via http://www.i-diadromi.gr/search/label/SHOWBIZ


Στην προσπάθειά του να κάνει θαλάσσιο σπορ,του έφυγε το μαγιό... στον αέρα της εκπομπής...









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Ήταν δύο το πρωί όταν επέστρεφε στο σπίτι του με το μηχανάκι του.






Κάτω από άγνωστες συνθήκες, o νεαρός έπεσε πάνω σε άλογο το οποίο ήταν ελεύθερο στην περιοχή.

Περαστικοί είδαν αιμόφυρτο το παλικάρι και κάλεσαν το ασθενοφόρο.


Oι γιατροί δε μπόρεσαν να κάνουν κάτι, μιας και ο άτυχος νέος είχε ξεψυχήσει στην άσφαλτο.


Το παλικάρι ήταν γνωστό στην περιοχή και δούλευε σε καφετέρια...


O 23χρονος όλα αυτά τα χρόνια ζούσε στην περιοχή και είχε αποφοιτήσει από το Λύκειο Καρύστου.


Λίγες ώρες αργότερα από τον θάνατο του άτυχου παλικαριού, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του αλόγου, ο οποίος λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Συγκλονιστικό βίντεο με την 28χρονη που έφυγε από τη ζωή τρεις ημέρες μετά


Ξαπλωμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείου, μόλις τρεις ημέρες πριν το θάνατό της, η 28χρονη Anna Greenberg από την Αριζόνα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από μια σταρ του Χόλιγουντ που θαύμαζε για χρόνια.



Ήταν η Bette Midler που τηλεφώνησε στην Anna και της τραγούδησε το «Wind Beneath My Wings».



Στο βίντεο που τράβηξε ο αδελφός της Anna με το κινητό του τηλέφωνο, η νεαρή γυναίκα μιλά στη Midler η οποία της λέει: «Είσαι ένας άγγελος, μια τόσο όμορφη ψυχή. Είμαι τόσο χαρούμενη που είχα την ευκαιρία να σε κοιτάξω στα μάτια και να σου πω πόσα σήμαινε για μένα η στήριξή στου και πόσο σπουδαίο πνεύμα έχεις».



Η 28χρονη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο St. Joseph's δίνοντας άνιση μάχη με μία πολύ επιθετική μορφή καρκίνου.



Η Anna ήταν από καιρό θαυμάστρια της Midler. Η οικογένειά της είχε παίξει το Δεκέμβριο το «Wind Beneath My Wings» για εκείνη, σε μία προσευχή που διοργάνωσε η εβραϊκή κοινότητα για την Anna. Η Midler έμαθε για την ασθένεια της 28χρονης τον ίδιο μήνα και την κάλεσε στον Λος Άντζελες, στην πρεμιέρα της ταινίας «Parental Guidance» στην οποία πρωταγωνιστούσε.



Η Anna ανακάλυψε πως έχει καρκίνο μόλις ολοκλήρωσε δύο πολύ ωφέλιμες για την υγεία της διαδικασίες: έχασε 40 κιλά και έτρεξε ημιμαραθώνιο. Χωρίς να γνωρίζει πως πάσχει και η ίδια, είχε πιάσει δουλειά στην Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου αναλαμβάνοντας τις δημόσιες σχέσεις.



Μία ημέρα μετά τον ημιμαραθώνιο η Anna και ο προπονητής της πρόσεξαν πως το ένα της πόδι ήταν λίγο πιο διογκωμένο από το άλλο. Οι γιατροί διέγνωσαν ραβδομυοσάρκωμα, έναν κακοήθη όγκο που αναπτύσσεται στους μύες που ακουμπούν στα οστά.



Ένα μήνα μετά τη διάγνωση υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου στο πόδι της. Αλλά μια μαγνητική τομογραφία λίγο πριν αρχίσει χημειοθεραπείες αποκάλυψε πως είχε καρκίνο και στους πνεύμονες. Τότε αφαίρεσε ένα τμήμα του πνεύμονά της και άρχισε χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες.



Ωστόσο η κατάσταση της υγείας της συνέχισε να επιδεινώνεται. Υποβλήθηκε συνολικά σε 18 επεμβάσεις.



«Ο κόσμος είναι πολύ κακός, είμαι τόσο συγκινημένη που μπόρεσα να δω το φως γύρω από σένα», της είπε στο τηλέφωνο η Midler. Καθώς το τηλεφώνημα τελείωνε τη ρώτησε: «Θέλεις κάτι από μένα; Μπορώ να κάνω κάτι για σένα;»



«Μπορείς να κάνεις πραγματικότητα ένα από τα όνειρά μου και να τραγουδήσεις το "Wind Beneath My Wings" για μένα;» τη ρώτησε η Anna.



Γέρνει μαλακά στο κρεβάτι, κλείνει τα μάτια και απολαμβάνει καθώς η Midler τραγουδά και δυσκολεύεται να ολοκληρώσει τους στίχους καθώς κλαίνε μαζί.



«Εντάξει άγγελέ μου, σου στέλνω ένα μεγάλο φιλί», λέει η Midler



«Ελήφθη», απαντά η Anna και χαμογελά.



Τρεις ημέρες μετά η Anna δεν υπήρχε πια.






newsbeast.gr



via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82











Tips για το πιο αισθησιακό στριπτίζ



Το sex μπορεί να είναι ωραίο και απαραίτητο, αλλά πολλές φορές μπορεί να καταντήσει ρουτίνα και βαρετό. Είναι ίσως οι ρυθμοί της καθημερινότητας, είναι ίσως το άγχος που κάποιες φορές πραγματικά ενώ θέλουμε, δεν έχουμε όρεξη να κάνουμε sex και καταλήγουμε να ροχαλίζουμε στο κρεβατάκι μας. Από την πλευρά των αντρών, δεν έχουμε πολλά να πούμε διότι αυτό καλό θα ήταν να το αναλάβουν τα αντρικά περιοδικά και site. Όσον αφορά όμως στις γυναίκες, και επειδή τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης, τότε μπορούμε με κάποια πολύ απλά πράγματα, να τονώσουμε την ερωτική μας ζωή και να είναι όλα σαν την πρώτη φορά. Έχετε άραγε σκεφτεί ποτέ να κάνετε στριπτίζ; Εννοείται ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, καθώς οι περισσότερες από εμάς ντρεπόμαστε, αλλά πραγματικά, αν τελικά το πάρετε απόφαση τα αποτελέσματα θα είναι εγγυημένα. Παρακάτω, σας έχουμε tips για το απόλυτο αισθησιακό στριπτίζ για τον καλό σας και μόνο...

1. Σωστή μουσική επένδυση: Καλά εννοείται ότι καμία γυναίκα δεν θα έκανε ποτέ στριπτίζ με καλαματιανό ή rnb, αλλά όπως και να χει, το κομμάτι ή η μουσική που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχει μπει κάτω από το μικροσκόπιο. Επίσης, μην πέσετε στην παγίδα να διαλέξετε κάποιο κομμάτι το οποίο έχει συνδεθεί, είτε από ταινία είτε από video clip, με στριπτίζ γιατί θα είναι άκρως αναμενόμενο και ίσως... ξενερωτικό! Σκεφτείτε μία μουσική επένδυση που σας ταξιδεύει και ταυτόχρονα σας ερεθίζει, με την καλή έννοια βέβαια, η οποία μπορεί να είναι και εντελώς άσχετη με αυτό που πάτε να κάνετε. Το ζητούμενο είναι να σας εμπνέει και να σας βάζει στη διαδικασία να κάνετε άκρως σκανδαλιστικά πράγματα.

2. Η είσοδος μετράει: Το ήμισυ του παντός είναι η αρχή και στην προκειμένη η είσοδος. Φτιάξτε ένα άκρως αισθησιακό σκηνικό και προσπαθήστε να βάλετε στο κατάλληλο mood και τον παρτενέρ σας. Κρυφτείτε, έτσι ώστε να υπάρχει σασπένς και αγωνία ή ακόμα καλύτερα, πηγαίντε σε ένα άλλο δωμάτιο για να κάνετε εντυπωσιακή είσοδο. Καθίστε τον καλό σας σε μία καρέκλα, ακόμα καλύτερα αν είναι δεμένος, και καθυστερείστε όσο περισσότερο μπορείτε την είσοδό σας. Έτσι, και η λίμπιντο θα ανέβει στα ύψη, κάτι που φυσικά στη συνέχεια θα σας αποζημιώσει, και θα τον κάνετε να μην κρατιέται, κάτι που επίσης θα σας αποζημιώσει. Ακόμα καλύτερα, όσο φυσικά δεν θα έχετε κάνει εμφάνιση, να κάνετε μία... μικρή εισαγωγή λέγοντάς του τι θα του κάνετε ή τι θα θέλατε να σας κάνει.

3. Όλα στο κόκκινο: Κακά τα ψέματα, το κόκκινο είναι μακράν το πιο αισθησιακό και ερωτικό χρώμα. Γι' αυτό λοιπόν, δεν έχετε παρά να διακοσμήσετε το χώρο σας με οτιδήποτε κόκκινο κι αν βρείτε, και δεν εννοούμε λαμπάκια. Κόκκινα σεντόνια, κόκκινα κεριά, κόκκινες κουρτίνες, είναι σίγουρο ότι και να μη θέλετε αρχικά, σίγουρα θα σας βάλουν στην κατάλληλη διάθεση στη συνέχεια. Δεν ξέρουμε γιατί, αλλά υπάρχει κάτι το σκοτεινό και μαγικό στο συγκεκριμένο χρώμα, το οποίο και προιδεάζει για... ιδιαίτερες καταστάσεις. Προσοχή όμως στην υπερβολή. Μην νομίζει ο χριστιανός ότι θέλετε να καλέσετε τα πνεύματα και φύγει κακήν κακώς.

4. Το σωστό... κοστούμι: Όλες μας έχουμε κάποιο θα λέγαμε άχτι, ή μία κρυφή τελοσπάντων επιθυμία. Άλλες θα ήθελαν έστω και μία φορά, να ντυθούν catwoman, άλλες μαθήτρια και άλλες λολίτα. Ε λοιπόν ήρθε η ώρα να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα και να φορέσετε το κοστούμι που τόσα χρόνια ονειρευόσασταν. Μη νομίζετε ότι επειδή μιλάμε για στριπτίζ, θα πρέπει αποκλειστικά και μόνο να η αμφίεσή σας να αποτελείται από σέξι εσώρουχα, τα οποία σε καμία των περιπτώσεων δεν αποκλείονται. Το ζητούμενο είναι να φορέσετε κάτι μέσα στο οποίο αισθάνεστε εσείς σέξι ή τελοσπάντων να ξέρετε καλά ότι ο καλός σας, λατρεύει.

5. Μην... αγγίζετε: Ένα αλάνθαστο κόλπο το οποίο μπορεί να τον τρελάνει κυριολεκτικά, είναι φυσικά το «μην αγγίζετε». Κάντε τον πιο αισθησιακό χορό, πάρτε το πιο αισθησιακό σας βλέμμα και πλησιάστε τον σε απόσταση αναπνοής. Εννοείται ότι θα του απαγορεύσετε οποιαδήποτε σωματική επαφή ακόμα και την ελάχιστη. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα... παρασυρθεί, διότι άνθρωπος είναι κι αυτός, μπορείτε, όπως αναφέραμε και παραπάνω, να τον δέσετε! Αν δεν έχετε χειροπέδες, που συνήθως υπάρχουν σε κάθε σπίτι που σέβεται τον εαυτό του, μπορείτε να τον δέσετε με ένα φουλάρι ή μία γραβάτα. Αν το στριπτίζ σας χωρίς αυτό έπαιρνε 10, με αυτό θα φτάσει και το 100 μη σας πούμε! Καλή επιτυχία...http://www.queen.gr






via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%83%CE%B5%CE%BE-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82


Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο δικάζεται αυτή την ώρα ο γνωστός και μη εξαιρετέος" σωτήρας της χώρας" που θα την έβγαζε από το τέλμα ξεπληρώνοντας το δημόσιο χρέος με 600 δισ ευρώ.




Ο κ. Αρτέμιος Σώρρας και ο συνεργάτης του γιατρός Μανώλης Λαμπράκης κατηγορούνται για διασπορά ψευδών ειδήσεων μετά από δύο μηνυτήριες αναφορές.


Του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Κατά της Διαφθοράς, Γιάννη Δαραβίγκα.


Στο πλευρό του Σώρρα έχουν προσέλθει διάφοροι τύπου που αποκαλούνται "τραπεζίτες από την Αμερική" σε μια ακόμα παρωδία υποστηρικτικής διάθεσης απέναντι στα διάτρητα επιχειρήματα του αυτόκλητου Σωτήρα.


Ως γνωστόν οι κύριοι αυτοί αποτελούν την άγνωστη στην Αμερική οργάνωση END (End of National Debt) η οποία υποτίθεται ότι έχει συγκεντρώσει 600 δισεκατομμύρια δολάρια και τα οποία προτίθεται να δώσει, κάτω από προϋποθέσεις στο ελληνικό κράτος για να αποπληρώσει το χρέος του και να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα


Όταν πριν από λίγο καιρό άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αυτή η απίστευτη είδηση, ότι κάποιοι Έλληνες της Αμερικής είχαν συγκεντρώσει το ποσό αυτό, κάποιοι τσίμπησαν κάποιοι χαμογέλασαν ειρωνικά και ορισμένα ΜΜΕ κυρίως της επαρχίας πίστεψαν ότι βρήκαν την ευκαιρία για να πουλάνε φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες. Κάτω ωστόσο από την «πίεση» που δημιουργούσαν τα αλλεπάλληλα αυτά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο ανάγκασαν την κυβέρνηση να το ψάξει.


Έτσι ο βουλευτής και υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης ως πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό επικοινώνησε με όλες τις ελληνικές οργανώσεις των ΗΠΑ και του Καναδά προκειμένου να πληροφορηθεί ποιοι είναι οι μυστηριώδεις Έλληνες κύριοι Μανώλης Λαμπράκης και Αρτέμης Σώρρας οι οποίοι υποτίθεται είχαν συγκεντρώσει αυτό το θηριώδες ποσό που αντιστοιχούσε σε δύο φορές το ελληνικό χρέος και τρεις φορές το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης επικοινώνησε με ομογενείς από την Νέα Υόρκη. Όλοι με τους οποίους επικοινώνησε, δήλωσαν πλήρη άγνοια για την οργάνωση END (σ.σ. που μεταφράζεται στα ελληνικά ως τέλος του ελληνικού χρέους) ενώ δεν είχαν την καλύτερη άποψη για τον γιατρό Μανώλη Λαμπράκη που έχει εργαστεί στην Νέα Υόρκη και φαίνεται όλα αυτά τα χρόνια να δήλωνε εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα. Μάλιστα, για τον κ. Λαμπράκη υπάρχει μια καταδίκη το 1995 από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης για φορολογική απάτη, κάτι που ομολόγησε αργότερα δημοσίως ο γιατρός με τα 600 δισ. Για τον κ. Σώρρα δεν βρέθηκε καμία αξιόπιστη πληροφορία ενώ πολλοί υποψιάζονται ότι πρόκειται για ψευδώνυμο ώστε να θυμίζει τον αμερικανό μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91



Η Xiaxue η αλλιώς Γουέντι Τσενκ (όπως είναι το πραγματικό όνομά της) είναι μια κοπέλα 28 ετών από τη Σιγκαπούρη!

Ξεκίνησε να γράφει σε ένα blog για τη μόδα, το στυλ και τη ζωή στη Σιγκαπούρη χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Xiaxue που, όπως λέει και η ίδια, σημαίνει «χιονίζει»! Ξεκινώντας το blog της, κανείς δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε! Η Χiaxue έχει εξελιχθεί στην πιο διάσημη blogger, όχι μόνο στη χώρα της αλλά και εκτός αυτής.

Καθημερινά επισκέπτονται το blog της περίπου 40.000 άνθρωποι ενώ εταιρίες την πληρώνουν πλέον για να δοκιμάζει τα ρούχα τους, τα καλλυντικά τους, ακόμα και να κάνει πλαστικές εγχειρίσεις!

Πλέον έχει λογαριασμό σε facebook, twitter, instagram, youtube όπου και μοιράζει καθημερινά τις στιγμές της ζωής της! Είναι πραγματικά εθισμένη με τη δημοσιότητα και ακόμα και τη γέννηση του παιδιού της προγραμμάτισε ώστε να την απαθανατίσει. Μετά από αυτό, το μωρό της απέκτησε και τα πρώτα του χρήματα!

Στο blog της έχει μια μπάρα που δείχνει την επισκεψιμότητα που δέχεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και μάλιστα κάθε ένα δευτερόλεπτο καταγράφεται και μία νέα επίσκεψη!

Η ίδια «ανέβασε» στο blog της βίντεο στο οποίο καταγράφει λεπτό προς λεπτό η γέννα του παιδιού της. Θα δείτε την Χiaxue περιποιημένη με ψεύτικες βλεφαρίδες και τέλειο μακιγιάζ, φακούς επαφής, μαλλί φτιαγμένο και τοποθετημένο όμορφα πάνω στο κρεβάτι! Ακόμα και το μανικιούρ της έχει προσέξει να είναι τέλειο! Είναι στην... τρίχα δηλαδή!

Η Χiaxue δηλαδή έκανε για ακόμα μία φορά αυτό για το οποίο έγινε διάσημη. Να παρουσιάζει δηλαδή τη ζωή της παραμυθένια μέσα από το blog της. Άλλοι την παρακολουθούν γιατί την θαυμάζουν, άλλοι από περιέργεια! Όποιος και αν είναι ο λόγος, η μικροσκοπική Xiaxue έχει καταφέρει να κάνει τους πάντες να μιλούν για εκείνη!







via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Μεγάλες προσωπικότητες που είτε λόγω τραγικών συνθηκών ή επειδή απλά δεν τους ήθελαν οι δικοί τους, βρήκαν την θαλπωρή της οικογένειας σε μακρινούς συγγενείς ή ανάδοχους γονείς.






Marilyn Monroe

Η Marilyn Monroe είχε εγκαταλειφθεί από τη χήρα μητέρα της και πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής της ηλικίας σε ανάδοχες οικογένειες.


Bill Clinton

Ο Bill Clinton σύμφωνα με το otherside γεννήθηκε από μια χήρα μητέρα και όταν ήταν παιδί στάλθηκε για να ζήσει με τους παππούδες του. Είναι μόλις ο δεύτερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που έχει υιοθετηθεί (ο Gerald Ford είναι ο άλλος).


John Lennon

Ο πατέρας του John Lennon λιποτάκτησε όταν υπηρετούσε σε πολεμικό πλοίο και η μητέρα του ήταν ανίκανη να τον φροντίσει, γι' αυτό υιοθετήθηκε από τη θεία του.


Michael Bay

Ο σκηνοθέτης των Transformers είχε υιοθετηθεί ως παιδί και πέρασε αρκετά χρόνια της νεαρής του ηλικίας ψάχνοντας τη βιολογική του μητέρα. Αν και ο Bay είναι αβέβαιος σχετικά με το ποιος είναι ο πραγματικός του πατέρας, χαριτολογώντας ισχυρίζεται ότι ο Steven Spielberg και ο Jerry Bruckheimer του έδωσαν το «δημιουργικό DNA»


Sarah McLachlan

Η χαρισματική Καναδέζα τραγουδίστρια Sarah McLachlan υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι Αμερικάνων, αμέσως μετά τη γέννηση της.


Jamie Foxx

Ο Jamie Foxx στάλθηκε να ζήσει με τους γονείς της μητέρας του όταν ήταν πολύ μικρός. Και η ειρωνεία; Η μητέρα του Jamie ήταν επίσης υιοθετημένη.


Faith Hill

Η πέντε φορές βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια υιοθετήθηκε σε βρεφική ηλικία στο Μισισίπι.


Steve Jobs

Ο βιολογικός πατέρας του Steve Jobs ήταν ο Abdulfattah Jandali, ένας Σύριος μουσουλμάνος. Η φίλη του Jandali εκείνη την εποχή ήταν η Joanne Schieble, αλλά οι γονείς της εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τη σχέση τους, με αποτέλεσμα την υιοθέτηση του Steve Jobs κατά τη γέννηση του από τον Paul και την Clara Jobs.






via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Είναι το πιο ακριβό κρεβάτι του κόσμου, αφού κοστίζει 175.000 δολάρια και λανσάρεται από την βρετανική εταιρεία Savoir Beds.






Κάθε κρεβάτι είναι χειροποίητο και έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει με τις σωματικές διαστάσεις του κάθε πελάτη, ενώ χρειάζεται 700 ώρες για να φτιαχτεί.


Η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει μόνο 60 κομμάτια προς την τιμήν της 60ής επετείου από τη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ Β'.


Το στρώμα του είναι γεμισμένο με ειδικό μαλλί από τη Μογγολία και την Λατινική Αμερική και ξανθά μαλλιά από ουρά αλόγου.


«Οι πελάτες μας δεν θέλουμε να νιώθουν ότι είναι ξαπλωμένοι σε κρεβάτι, αλλά ότι αιωρούνται πάνω σε ένα σύννεφο» λέει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.


Η πρώτη παραγγελία έχει ήδη γίνει και έρχεται από έναν πελάτη από την Κίνα.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Στην κατάσχεση του σπιτιού ενός άνεργου μεταλλεργάτη προχώρησε το Δημόσιο για χρέη 1.677 ευρώ στην εφορία.






Ο μεταλλεργάτης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, είναι άνεργος εδώ και τρία χρόνια και το μοναδικό του περιουσιακό στοιχείο είναι το συγκεκριμένο σπίτι στα Καμίνια.


Το σπίτι βρίσκεται υπό κατάσχεση, καθώς ο ιδιοκτήτης του χρωστά στην εφορία 1.677,95 ευρώ και με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 2.173,81 ευρώ.


H διαδικασία της κατάσχεσης ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου από δικαστικό επιμελητή του Πρωτοδικείου Αθηνών.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Έρχεται το πρώτο εξωγήινο νόμισμα και θα ισχύει σε όλους τους πλανήτες

Θα χρησιμοποιείται ως μέσο πληρωμών και συναλλαγών από αστροναύτες και τουρίστες του διαστήματος.

Νομισματική ενοποίηση;

Αφήστε τα στενά όρια της Ευρωζώνης....



εδώ μιλάμε για το σύμπαν!


Αστρονόμοι και οικονομολόγοι συνεργάζονται από κοινού προκειμένου να δημιουργήσουν το πρώτο διαστημικό νόμισμα!

Καταρχήν να διευκρινίσουμε ότι θα έχει ισχύ σε όλους τους πλανήτες!

Θα χρησιμοποιείται ως μέσο πληρωμών για συναλλαγές από αστροναύτες και τουρίστες στο διάστημα.

Η πρωτοβουλία -με την ονομασία PayPal Galactic- προέρχεται από το Ινστιτούτο Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης (SETI) και μια από τις μεγαλύτερες διεθνώς εταιρίες online συναλλαγών, την PayPal, που διαχειρίζεται το ομώνυμο σύστημα στο διαδίκτυο.


Το σχέδιο αυτό, βλέπει μακρυά - πολύ μακρυά θα λέγαμε, έξω από τα "στενά όρια" του πλανήτη- και φιλοδοξεί να θέσει τα θεμέλια για μια διαπλανητική κοινωνία, χωρίς συναλλαγές με μετρητά, αλλά μόνο με ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ήδη ενδιαφέρον για το PayPal Galactic έχουν δείξει διάφορες ιδιωτικές εταιρίες που σχεδιάζουν να στείλουν τουρίστες στο διάστημα, όπως η Virgin Galactic (έως το τέλος του 2013) και η Spaxe X.



.

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91











perierga.gr- Φουτουριστικό σπίτι-αυγό... ατενίζει το μέλλον!

Φουτουριστικό σπίτι-αυγό…



Το αρχιτεκτονικό γραφείο DMVA Architects σπάει ορισμένους αρχιτεκτονικούς κανόνες και παρουσιάζει ένα αυτοκινούμενο σπίτι που μπορεί να τοποθετηθεί παντού. «Στην πόλη ή στην εξοχή, δίπλα στη θάλασσα ή στο βουνό, το pop-up σπίτι εν ονόματι Blob House αποτελεί τη λύση του μέλλοντος, καθώς προσφέρει στο χρήστη άνεση και λειτουργικότητα μέσα σε μικρό χώρο αλλά και τη δυνατότητα να το μετακινήσει όπου οίδιος επιθυμεί», αναφέρει ο υπεύθυνος του γραφείου.



perierga.gr- Φουτουριστικό σπίτι-αυγό... ατενίζει το μέλλον! perierga.gr- Φουτουριστικό σπίτι-αυγό... ατενίζει το μέλλον! perierga.gr- Φουτουριστικό σπίτι-αυγό... ατενίζει το μέλλον! Η κατοικία διαθέτει μια ανοιχτή κεντρική αίθουσα με αποθηκευτικό χώρο στους τοίχους και ένα κεντρικό άνοιγμα στην οροφή, από όπου διευκολύνεται η είσοδος του φυσικού φωτός στο εσωτερικό της κατοικίας. Επιπλέον, τα κρεβάτια είναι καλά κρυμμένα στους τοίχους και το μπροστινό τμήμα ανοίγει έτσι ώστε ο ένοικος να έχει εύκολη πρόσβαση στο έδαφος. Τέλος, μεταφέρεται σε διαφορετικές περιοχές ανάλογα με τις προσωπικές επιλογές των ενοίκων, ενώ το φουτουριστικό design το κάνει να ξεχωρίζει χωρίς δυσκολία όπου κι αν βρίσκεται.http://perierga.gr/

perierga.gr- Φουτουριστικό σπίτι-αυγό... ατενίζει το μέλλον!









via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1




Πολλοί πιστεύουν πως δεν είναι παρά μύθος. Ωστόσο, το εν λόγω πιάτο περιέχεται στο Βιβλίο Γκίνες ως το μεγαλύτερο στον κόσμο, ενώ υπάρχουν ακόμη και φωτογραφίες που πιστοποιούν του λόγου το αληθές.



Η επίσημη ονομασία αυτού του παραδοσιακού πιάτου των Βεδουίνων παραμένει άγνωστη. Αυτό που είναι όμως γνωστό είναι ότι συνηθίζεται να παρασκευάζεται σε γαμήλιες γιορτές και ξεχωριστές εκδηλώσεις Αραβικών χωρών, όπως η Σαουδική Αραβία.



Πώς φτιάχνεται;



Λοιπόν, παίρνετε μία ενήλικη καμήλα, της αφαιρείτε τα εσωτερικά όργανα και τη γεμίζετε με πέντε ή έξι αρνιά, τα οποία έχετε προηγουμένως γεμίσει με περίπου 20 κοτόπουλα, τα οποία κι αυτά με τη σειρά τους έχουν γεμιστεί με πολλά κιλά ψάρια.

Αυτή η θερμιδική βόμβα πρέπει πρώτα να βράσει και έπειτα να ψηθεί σε καρβουνόλακκο, έως ότου το κρέας της καμήλας γίνει τραγανιστό.



Το πιάτο προορίζεται για τραπέζια συμπόσια μεταξύ 80 και 100 ατόμων.
















via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1










Το Google αντικαθιστά τους παππούδες;

Τη σοφία των παππούδων έρχονται να αντικαταστήσουν η μηχανή αναζήτησης της Google, η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia και η ατελείωτη βιντεοθήκη YouTube, όπως δείχνουν νέα στοιχεία.Σύμφωνα με δημοσκόπηση της βρετανικής εταιρείας Ofcom, σχεδόν το 90% των εγγονών αποφεύγει να αποταθεί στον παππού και στη γιαγιά και αποφασίζει να απευθυνθεί στο Διαδίκτυο. Το 96% των 1.500 παππούδων που έλαβαν μέρος στην έρευνα, απάντησαν ότι όταν ήταν παιδιά έκαναν πολύ περισσότερες ερωτήσεις στους δικούς τους παππούδες συγκριτικά με εκείνες που δέχονται από τα εγγόνια τους.



Ρώτα παιδί μου, το… Διαδίκτυο

Τα σημερινά παιδιά φαίνεται ότι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να βρουν οδηγίες που αφορούν δουλειές του νοικοκυριού όπως π.χ. το πώς να σιδερώσουν ένα πουκάμισο ή να ράψουν ένα κουμπί. Όπως προέκυψε από τα δεδομένα που συνέλεξαν οι ειδικοί, μόλις ένα στα πέντε εγγόνια είχε ρωτήσει τους παππούδες του πώς θα μπορούσε να βράσει ένα αβγό.Οκτώ στους 10 παππούδες δήλωσαν ότι ένιωθαν πως είχαν λιγότερη επαφή με τα εγγόνια τους συγκριτικά με εκείνη που είχαν οι ίδιοι με τους δικούς τους παππούδες ως παιδιά, γεγονός που το απέδωσαν στην εύκολη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στη δυνατότητα αστραπιαίας αναζήτησης.

Τα 2/3 των ηλικιωμένων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι ένιωθαν πως ο παραδοσιακός ρόλος του παππού και της γιαγιάς έχει γίνει λιγότερο σημαντικός στη σύγχρονη οικογένεια, συγκριτικά με τον ρόλο του παρελθόντος. Το 80% εξ αυτών παρόλα αυτά, δήλωσε ότι πιστεύει πως κατέχει μια σημαντική θέση στη ζωή των εγγονών του.Όπως φάνηκε, ήδη από την ηλικία των τριών και των τεσσάρων ετών τα παιδιά είναι τεχνολογικά «εγγράμματα», με το 10% να μπαίνουν στο Διαδίκτυο, να χρησιμοποιούν ταμπλέτες, να παίζουν παιχνίδια, να παρακολουθούν ταινίες κ.ά.Σχεδόν ένα στα τέσσερα εγγόνια κατά τους παππούδες τους, χρησιμοποιούσαν το Διαδίκτυο μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή του λάπτοπ τους, ενώ το 3% σέρφαραν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7




Πολλοί πιστεύουν πως δεν είναι παρά μύθος. Ωστόσο, το εν λόγω πιάτο περιέχεται στο Βιβλίο Γκίνες ως το μεγαλύτερο στον κόσμο, ενώ υπάρχουν ακόμη και φωτογραφίες που πιστοποιούν του λόγου το αληθές.



Η επίσημη ονομασία αυτού του παραδοσιακού πιάτου των Βεδουίνων παραμένει άγνωστη. Αυτό που είναι όμως γνωστό είναι ότι συνηθίζεται να παρασκευάζεται σε γαμήλιες γιορτές και ξεχωριστές εκδηλώσεις Αραβικών χωρών, όπως η Σαουδική Αραβία.



Πώς φτιάχνεται;



Λοιπόν, παίρνετε μία ενήλικη καμήλα, της αφαιρείτε τα εσωτερικά όργανα και τη γεμίζετε με πέντε ή έξι αρνιά, τα οποία έχετε προηγουμένως γεμίσει με περίπου 20 κοτόπουλα, τα οποία κι αυτά με τη σειρά τους έχουν γεμιστεί με πολλά κιλά ψάρια.

Αυτή η θερμιδική βόμβα πρέπει πρώτα να βράσει και έπειτα να ψηθεί σε καρβουνόλακκο, έως ότου το κρέας της καμήλας γίνει τραγανιστό.



Το πιάτο προορίζεται για τραπέζια συμπόσια μεταξύ 80 και 100 ατόμων.
















via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

«Ο ελληνικός λαός έχει πείρα ετών από μεγάλα λόγια και πανηγυρισμούς, όπως οι σημερινοί με...



αφορμή τον αγωγό TAP», αναφέρει σε σχόλιο του το ΚΚΕ για την συμφωνία και την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ και τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και προσθέτει:



«Στην πραγματικότητα, οι μόνοι που έχουν λόγο να πανηγυρίζουν για τον αγωγό ΤΑΡ και τη σχετική παράδοση του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη SOCAR είναι η άρχουσα τάξη, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και τα ευρωατλαντικά ιμπεριαλιστικά κέντρα.



Η συγκεκριμένη συμφωνία δεν διασφαλίζει ποσότητες φυσικού αερίου σε χαμηλές τιμές για την εγχώρια αγορά, ενώ ταυτόχρονα θα συνοδεύεται απ’ τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. Αυτές θα οδηγήσουν σε επιβάρυνση της λαϊκής κατανάλωσης, σε επιδείνωση της θέσης των εργαζόμενων του κλάδου, σε ανάπτυξη και συντήρηση του εγχώριου δικτύου μεταφοράς με γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος. Κυρίως όμως η συμφωνία εγκυμονεί κινδύνους για ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στη διαπάλη μεταξύ ευρωατλαντικών και ρωσικών ενεργειακών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.



Η ελληνική συμμετοχή στο σχέδιο αγωγού ΤΑΡ δεν αξιοποιήθηκε διαπραγματευτικά ούτε καν για να γίνουν βήματα επίλυσης των διαφορών (στο κρίσιμο ζήτημα της ΑΟΖ στο Ιόνιο) με την Αλβανία, από την οποία επίσης διέρχεται ο αγωγός. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί συνειδητή επιλογή που υπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και ειδικότερα της προτεραιότητας υλοποίησης του νότιου ενεργειακού διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου στην ευρωενωσιακή αγορά.



Αυτές οι εξελίξεις φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη ο λαός με τη δική του εξουσία να διασφαλίσει την αμοιβαία επωφελή διακρατική συνεργασία στον ενεργειακό τομέα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Γι’ αυτό απαιτείται ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης με κοινωνικοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας και των υποδομών, αποδέσμευση απ’ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Σ’ αυτό το πλαίσιο ο ενιαίος αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας θα αξιοποιεί τη διακρατική συνεργασία για την ανάπτυξη ενεργειακών δικτύων και την έρευνα εγχώριων κοιτασμάτων με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία».



enikos




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Η 18χρονη Αλεξία Παπαϊωάννου αναδείχθηκε η «πρώτη των πρώτων» των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, έχοντας συγκεντρώσει 19.728 μόρια.






Και όμως, αντί να επιλέξει τη Νομική Αθηνών ή κάποια από τις Ιατρικές Σχολές της χώρας, έχει αποφασίσει να μεταναστεύσει για σπουδές στη Γερμανία. Μάλιστα, έχει εξασφαλίσει και σχετική υποτροφία.


Η ίδια αποδίδει την απόφασή της όχι τόσο στην κρίση που μαστίζει τη χώρα και τους νέους της, όσο στη διάθεσή της για αλλαγή. «Θέλω να τολμήσω να ζήσω στο εξωτερικό, τώρα που είμαι νέα. Από την άλλη, όλοι είμαστε πλέον πολίτες του κόσμου, πολίτες της Ευρώπης», δήλωσε σε καθημερινή εφημερίδα. Βέβαια, «δεν θα βάλω πότε καμία χώρα πάνω από την Ελλάδα. Πάντα θα την κουβαλώ».

«Δεν νιώθω "φυτό"» απαντάει γελώντας στην ερώτηση πως προέκυψαν οι βαθμοί της. Μεταξύ των έξι μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων ο χαμηλότερος είναι το 19,3 στη Νεοελληνική Γλώσσα-Έκθεση. Ο γενικός βαθμός πρόσβασής της είναι έκλεισε στο 19,75, φέρνοντάς την στην κορυφή των πανελλαδικών εξετάσεων. «Είμαι υπερβολικά τελειομανής και έχω την αίσθηση του καθήκοντος», λέει η Αλεξία που, μοναχοπαίδι όπως είναι, από μικρή, είχε πάντα κοντά της –σε σπίτι, αλλά και σε σχολείο- το άγρυπνο μάτι της δασκάλας μητέρας της, με τον πατέρα να εργάζεται στον τραπεζικό τομέα.


«Στην αρχή, στα πρώτα σχολικά χρόνια διαβάζεις, για να διαβάζεις. Σταδιακά νομίζω ότι ένας μαθητής μπορεί να εμβαθύνει στη σχολική γνώση, φτάνει να έχει ουσιαστικές βάσεις. Αυτές, άλλωστε, χρειάζονται για την επιτυχία στις εξετάσεις. Η παπαγαλία μπορεί να σε βοηθήσει ακόμη και να εισαχθείς σε κάποιο ΑΕΙ, όπως αποτελεί μία επιφανειακή, συγκυριακή γνώση», λέει.


Με τους βαθμούς της θα εισαχθεί στη Νομική Σχολή Αθηνών, αλλά και σε κάποια Ιατρική, από τις επτά της χώρας. «Ως επιστήμη η νομική είναι ενδιαφέρουσα. Θεωρώ ότι είναι ένα καλό πτυχία, όμως δεν θέλω να γίνω δικηγόρος. Μου αρέσει το γράψιμο, θα σκεφτόμουν ακαδημαϊκή καριέρα ή τη δημοσιογραφία», προσθέτει. Τα παρεϊστικα φοιτητικά στέκια της οδού Σόλωνος δεν θα γίνουν στέκια και της Αλεξίας. Εκείνη έχει επιλέξει να σπουδάσει ή στη Χαϊδελβέργη ή στο Μόναχο.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Άφωνη έμεινε μια γυναίκα όταν πήγε να περιποιηθεί το χωράφι της, στην Παλιοκαρυά Αγρινίου...






Διαπίστωσε ότι είχαν ξεριζωθεί όλες οι πατάτες σε έκταση περίπου ένα στρέμμα!


Η κατάσταση έχει ξεφύγει:"δεν ξέρουμε τι άλλο θα δούν τα μάτια μας και θα ακούσουν τα αυτιά μας, δεν ξέρουμε πως να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τις περιουσίες μας".


Οι πατατο-κλέφτες έδρασαν πιθανότατα τις βραδινές ώρες, με την άτυχη γυναίκα να μην μπορεί να πιστέψει ακόμα το περιστατικό.

cityvoice





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Στην απροθυμία του να μην αναζητήσει, ούτε προφανώς και να αποδεχθεί οποιαδήποτε...



πρόταση, που θα προέρχεται πιθανόν από το ΠΑΣΟΚ, για κοινή κάθοδο με άλλα κόμματα στις ευρωεκλογές του 2014, επιμένει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.



Με συνέντευξή του στο περιοδικό «Κοινωνική Επιθεώρηση» ο κ. Κουβέλης ξεκαθαρίζει ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα μετέχει με δικό της πρόγραμμα στις ευρωεκλογές «και με συνεργασίες, που θα αφορούν σε κινήσεις και πρόσωπα του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που απορρίπτουν πολιτικές, πράξεις και προοπτικές που οδήγησαν στην κρίση».



Κλείνει έτσι ο κ. Κουβέλης οριστικά την πόρτα σε οποιαδήποτε σύγκλιση τέτοιου είδους με το ΠΑΣΟΚ, αλλά φροντίζει να βάλει και διαχωριστική γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην φουντώσει η φιλολογία περί μελλοντικής συνεργασίας με την αξιωματική αντιπολίτευση.



Ο κ. Κουβέλης επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για απουσία οποιασδήποτε μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, ενώ τον χαρακτηρίζει «εκκρεμές», λόγω της αλλαγής των θέσεών του σε σειρά ζητημάτων, όπως ο χειρισμός του μνημονίου.







Πηγή:egiakoumis.com




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC










Τα ψάρια-κλόουν προσφέρουν «ανάσα» στις θαλάσσιες ανεμώνες

Καταφύγιο από τους εχθρούς τους βρίσκουν τα εντυπωσιακά ψαράκια-κλόουν μέσα στις φιλόξενες θαλάσσιες ανεμώνες. Η συγκεκριμένη σχέση εξάρτησης, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες, είναι σαν το… οξυγόνο. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Ομπερν, στην Αλαμπάμα, κατά τη νυχτερινή «διαμονή» των μικροσκοπικών ψαριών ευνοούνται και τα δυο είδη καθώς αυξάνονται τα επίπεδα οξυγόνου γύρω τους. Όπως περιγράφουν οι ειδικοί με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Experimental Biology», με τις κινήσεις που κάνουν τα ψάρια-κλόουν όταν είναι κρυμμένα μέσα στα πλοκάμια της ανεμώνης, ουσιαστικά ενισχύουν τη ροή του νερού γύρω τους με αποτέλεσμα να αυξάνουν την κατανάλωση οξυγόνου των ίδιων αλλά και των ανθόζωων που τα φιλοξενούν.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα επίπεδα οξυγόνου γύρω από τους κοραλλιογενείς υφάλους πέφτουν καθώς με τη δύση του ήλιου σταματά και η διαδικασία της φωτοσύνθεσης. Τις νυχτερινές ώρες «χτυπούν» και οι εχθροί των χαριτωμένων ψαριών με αποτέλεσμα αυτά να τρυπώνουν στις ανεμώνες για να βρουν καταφύγιο. «Ενώ πολλοί οργανισμοί που ζουν στους κοραλλιογενείς υφάλους έχουν τη δυνατότητα να “μετακομίσουν” σε περιοχές με περισσότερο οξυγόνο, τα ψαράκια-κλόουν παραμένουν πιστά στις ανεμώνες τους» εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης δρ Τζόζεφ Στζέμπακ.

Μελετώντας την «ανάσα» της σχέσης
Με σκοπό να κατανοήσουν τη νυχτερινή σχέση ανάμεσα στα ψάρια κλόουν και τις ανεμώνες, οι επιστήμονες ταξίδεψαν στη νότια Ιορδανία και συγκεκριμένα στον Σταθμό Θαλάσσιας Επιστήμης, στην παραθαλάσσια πόλη Ακαμπα. Βουτώντας στην Ερυθρά θάλασσα, οι ερευνητές κατάφεραν να μετρήσουν τις αλλαγές που καταγράφονταν στα επίπεδα οξυγόνου όταν τα ψαράκια «διανυκτέρευαν» μέσα στις ανεμώνες καθώς και όταν απομακρύνονταν από αυτές. Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι ψάρια και ανεμώνες κατανάλωναν 1,4 φορές περισσότερο οξυγόνο όταν ήταν μαζί από ό,τι όταν βρίσκονταν χώρια. Ακόμα, τα ψάρια φάνηκε να έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα εντός του ζωντανού «ξενοδοχείου» τους, από ό,τι όταν ήταν εκτεθειμένα.

«Όταν τα ψαράκια-κλόουν ξεκουράζονται ανάμεσα στα πλοκάμια της ανεμώνης τους, υιοθετούν συμπεριφορές που δεν ακολουθούν όταν είναι μόνα τους» περιγράφει ο δρ Στζέμπακ. «Οι συμπεριφορές αυτές, όπως π.χ. η έντονη κινητικότητα, φαίνεται πως ενισχύουν τη ροή του νερού ανάμεσα στα πλοκάμια της ανεμώνης». «Η κατανάλωση οξυγόνου από την ανεμώνη φάνηκε να αυξάνεται ανάλογα με τη ροή του νερού, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι συμπεριφορές του ψαριού-κλόουν οι οποίες επηρεάζουν τη ροή του νερού επιδρούν στον αναπνευστικό ρυθμό της ανεμώνης» προσθέτει ο επικεφαλής της μελέτης.

Oι ερευνητές πιστεύουν ότι οι συμπεριφορές του όμορφου ψαριού που ενισχύουν την κατανάλωση οξυγόνου του ίδιου αλλά και της ανεμώνης σχετίζονται με κινήσεις που αφορούν το κούνημα των πτερυγίων του - την προσπάθεια του να χωθεί πιο βαθιά στο «κρεβάτι» των πλοκαμιών αλλά και την αλλαγή της κατεύθυνσης τους, κινήσεις που θα μπορούσαν να είναι αντίστοιχες με το στριφογύρισμα που κάνουμε στο κρεβάτι. Πηγή:tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με τον...

νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα, τον οποίο και συνεχάρη για την μεγάλη νίκη του σοσιαλιστικού κόμματος της Αλβανίας, στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.



Ο κ. Βενιζέλος ο οποίος εξέφρασε τα συγχαρητήρια του και υπό την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης αλλά και του Υπουργού Εξωτερικών, προσκάλεσε τον κ.Ράμα να επισκεφτεί την Ελλάδα ακόμα και πριν την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρωθυπουργού.



Ακόμα, οι πρόεδροι των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του συνασπισμού που αναδείχθηκε νικητής στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ο Έντι Ράμα από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και ο Ιλίρ Μέτα από το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης, συναντήθηκαν σήμερα και ξεκίνησαν συνομιλίες για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.



Επίσης, στη συνάντηση αποφασίστηκε - όπως αναμενόταν - πως ο Έντι Ράμα θα αναλάβει πρωθυπουργικά καθήκοντα και ο Ιλίρ Μέτα θα είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής.



"Συμφωνήθηκε, ενόψει του διαχωρισμού των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ψήφο του αλβανικού λαού στις εκλογές της 23ης Ιουνίου υπέρ της Συμμαχίας για την Ευρωπαϊκή Αλβανία πως ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα θα ηγείται της νέας κυβέρνησης, ενώ ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ολοκλήρωσης Ιλίρ Μέτα θα αναλάβει καθήκοντα Πρόεδρου της νέας Βουλής" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Σοσιαλιστικού Κόμματος.



Πηγή: http://www.skai.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Στο φως της δημοσιότητας δίνει η Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 42χρονου ο οποίος συνελήφθη για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος 8χρονης.






Πρόκειται για τον ΤΖΕΜΑΝΑΚΗ Ευτύχιο του Γεωργίου, που γεννήθηκε το 1971 στα Χανιά Κρήτης κάτοικο Περιστερίου Αττικής.


Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνησης ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12έτη κατ’ εξακολούθηση και κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια μη συμπληρώσαντος το 14ο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση.


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.


Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Το «πρώτο θέμα» στο πλαίσιο της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας με τη ΝΔ είναι, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «να διασφαλιστεί...

η βασική θέση πως δεν μπορούν να ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία γιατί αυτό είναι κάτι που δεν το αντέχει ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία».



Αυτό τονίζεται σε ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις προτεραιότητες για την επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία, την οποία «ήδη επεξεργάζονται αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων».



Όπως επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, με την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας εξειδικεύεται το γενικό πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έχει συμφωνηθεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να κινηθεί η κυβέρνηση και το οποίο αποτυπώνεται από τις δηλώσεις που έκαναν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών. «Οι προτεραιότητες είναι προφανείς γιατί προκύπτουν μέσα από τις ανάγκες της χώρας ή από τα θέματα που έχουν ήδη ανοίξει», σημειώνει η Ιπποκράτους.



Ειδικότερα, όσον αφορά το θέμα της διασφάλισης της μη λήψης πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, σημειώνεται από το ΠΑΣΟΚ ότι «αυτό όλο συνδέεται με το δημοσιονομικό και μακροοικονομικό πλαίσιο που βρίσκεται υπό συνεχή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, με το ζήτημα της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και με την προετοιμασία της επανόδου της χώρας στις αγορές».



«Το δεύτερο μεγάλο θέμα», είναι σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα, «όλη η δέσμη των φορολογικών ζητημάτων, το εθνικό φορολογικό σύστημα, η φορολογία ακινήτων, η φορολογία εισοδήματος, το ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση κ.ο.κ.».



Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι «το τρίτο μεγάλο θέμα», «ώστε η χώρα να φανεί συνεπής στις διεθνείς υποχρεώσεις της αλλά και η κοινωνία να λάβει ένα καθαρό μεταρρυθμιστικό μήνυμα αξιοκρατίας, δικαιοσύνης και διαφάνειας στο κράτος».



Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, είναι ανοικτό και «τρέχει» το ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, «για το οποίο υπάρχει συμφωνημένο πλαίσιο και είναι αναγκαία η επιτάχυνση όλων των διαδικασιών για να επαναλειτουργήσει άμεσα η δημόσια ραδιοτηλεόραση και για το μεταβατικό και για το οριστικό σχήμα».



Ένα ακόμη ζήτημα είναι η εξειδίκευση και οριστικοποίηση των θέσεων των δύο κομμάτων για ορισμένα ανοικτά ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων.



Επιπλέον, στο ΠΑΣΟΚ αποδίδουν «πολύ μεγάλη σημασία» στην «εξειδίκευση των θεσμικών πρωτοβουλιών για τη ριζική ανανέωση του πολιτικού συστήματος, με αποκορύφωση την αναθεώρηση του Συντάγματος». «Εδώ εντάσσεται φυσικά και το ζήτημα της αντιρατσιστικής νομοθεσίας με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα», τονίζεται.



Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει «σημαντικότατο» και το ζήτημα της υγείας (Δημόσια Νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ) «γιατί συνδέεται και με τη δημοσιονομική κατάσταση, την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τη συγκράτηση των δαπανών αλλά κυρίως με το επίπεδο των κοινωνικών υπηρεσιών που πρέπει να παρέχονται στους πολίτες».



Τέλος, εξίσου σημαντικό ζήτημα είναι για το ΠΑΣΟΚ τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής και διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής, κυρίως τα μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας. Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι αυτά τα έχει εκπονήσει και παρουσιάσει εδώ και καιρό και σημειώνει ότι πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, μετά την ψήφισή τους από τη Βουλή «και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις αρμόδιων υπουργών (Ι. Στουρνάρας, Κ. Χατζηδάκης, Ι. Βρούτσης)».



newsbeast




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Αρχίζει σιγά - σιγά να ξετυλίγεται το κουβάρι του μοιραίου δυστυχήματος στον Άγιο Στέφανο τα ξημερώματα του Σαββάτου το οποίο στέρησε τη ζωή στα τέσσερα 16χρονα κορίτσια και στην 41χρονη μητέρα του ενός...






Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας, η 41χρονη οδηγός, η οποία ήταν και έγκυος στο πέμπτο της παιδί, δεν είχε ίχνη αλκοόλ στο αίμα της, ή άλλες ουσίες, ούτε φαίνεται να αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα υγείας, που ίσως θα μπορούσε να εξηγεί την ξαφνική αλλαγή της πορείας του αυτοκινήτου. Κάτι τέτοιο ενισχύει την εκτίμηση των ειδικών της τροχαίας ότι η γυναίκα πρέπει να έχασε τις αισθήσεις της από παθολογικά αίτια και για αυτό το λόγο δε βρέθηκαν ίχνη φρεναρίσματος του ΙΧ στην άσφαλτο.


Την ίδια ώρα, οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως θα μπορούσαν να δώσουν την εξήγηση που ψάχνουν τις τελευταίες μέρες οι αστυνομικοί σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η 41χρονη γυναίκα είχε πάει πολύ νωρίτερα να πάρει τις τέσσερις κοπέλες από το πάρτι, οι οποίες όμως αρνούνταν πεισματικά να φύγουν. Μάλιστα, φήμες λένε πως η μητέρα βρήκε την κόρη της και τις φίλες της σε κατάσταση μέθης. Αυτά όλα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο σπίτι είχε αφήσει μόνα τους τα δύο ανήλικα παιδιά της, καθώς ο άντρας (ναυτικός στο επάγγελμα)- απουσιάζε από το σπίτι, την τάραξαν και ταυτόχρονα την άγχωσαν μιας και έπρεπε να επιστρέψει στο σπίτι.


Κατά την επιστροφή μάλιστα λέγεται πως μητέρα και κόρη καυγάδισαν έντονα.


Τα θύματα του τροχαίου που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία την Τετάρτη. Στα νεκροταφεία του Αγίου Στεφάνου, του Αμαρουσίου και της Άνοιξης κηδεύτηκαν τα τέσσερα από τα πέντε θύματα. Ένα από τα κορίτσια, θα ταφεί στην Αλβανία απ’ όπου κατάγεται η μητέρα της.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91



Δεν είναι το πάθος, ούτε η αίσθηση της αποκορύφωσης, ούτε γιατί αισθάνονται ξαναμμένες…! Οι γυναίκες συνηθίζουν να φωνάζουν στο κρεβάτι για άλλο λόγο…



Σύμφωνα με έρευνα του συντάκτη Christopher Ryan, η απάντηση στο γιατί οι γυναίκες ουρλιάζουν πάει πίσω στην πρωτόγονη εποχή! Και όπως αφορά όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου, έτσι αφορά και τον άνθρωπο…. Έτσι για τα είδη του ζωικού βασιλείου, το σεξ δεν είναι μόνο ερωτική διαδικασία, αλλά και έπαθλο μετά από σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των αρσενικών, ενώ έχει και τη βασική αναπαραγωγική αξία.



Το θηλυκό φωνάζει και βγάζει ήχους με τους οποίους όχι μόνο προσελκύει και άλλους άντρες αλλά δίνει πληροφορίες για το ποια είναι, τι θέλει και πόσο καλό είναι το αρσενικό που την έχει υποτάξει.



Το μόνο σίγουρο είναι πως οι φωνές, τα ουρλιαχτά και τα βογκητά μιας γυναίκας στο κρεβάτι δείχνουν ότι περνάει πολύ καλά!

iatros4u.gr



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%A3%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

Απάντηση στη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή για τον...



προφυλακισμένο κρατούμενο Κωνσταντίνο Σακκά, δίνει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.



«Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίστηκε με τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς"», αναφέρει η ΝΔ και προσθέτει:



«Σήμερα με δημόσια δήλωσή του τον αθωώνει κιόλας. Πόσο πιο χαμηλά μπορούν να πέσουν;».



enikos




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

"Περιμέναμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δήλωνε ότι θα καταργήσει τον αγωγό TAP με ένα νόμο και ένα...



άρθρο…



Δυστυχώς αρκέστηκε μόνο στη γνωστή μιζέρια του!", τονίζει η ΝΔ απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ανακοίνωσή του για τον αγωγό ΤΑΡ.







Σημειώνεται ότι το Τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, στην σχετική ανακοίνωσή του ότι ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι σημερινοί πανηγυρισμοί του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, για την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ, κινούνται στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής και το μόνο στο οποίο στοχεύουν είναι να εξαπατήσουν τον λαό».



enikos




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Σάββατο 29 Ιουνίου από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια...

κυρίως ηπειρωτικά με καταιγίδες μικρής διάρκειας οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.



Πιο συγκεκριμένα το απόγευμα και το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν τη Θράκη θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Η Βρετανία, άναψε το πράσινο φως και θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εφαρμοστεί σε

ανθρώπους η (αμφιλεγόμενη) μέθοδος εξωσωματικής γονιμοποίησης των "τριών γονέων". Με τη μέθοδο αυτή πιστεύεται ότι θα μπορούν να γεννιούνται υγιή παιδιά που δεν θα νοσούν από ανίατες ασθένειες, αφού δεν θα περνάει από τους γονείς στο παιδί το "προβληματικό" DNA τους.


Η διαδικασία της νέας αυτής μεθόδου, που βρίσκεται σε ερευνητικό στάδιο, έχει να κάνει με την ην εμφύτευση στη μήτρα γενετικά τροποποιημένων εμβρύων. Αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και να εγείρει σοβαρότατα ζητήματα ηθικής και βιοηθικής.Οι επιστήμονες με διάφορες τεχνικές παρεμβαίνουν στη διαδικασία γονιμοποίησης και απομακρύνουν το ελαττωματικό μιτοχονδριακό DNA, το οποίο μπορεί να προκαλέσει κληρονομικές νόσους όπως καρδιακή ανεπάρκεια, ηπατική ανεπάρκεια, εγκεφαλικές διαταραχές, τύφλωση και μυϊκή ατροφία.


Το συγκεκριμένο μιτοχονδριακό DNA, περνάει μόνο μέσα από τη μητέρα στο παιδί και πλήττει περίπου 1 στα 6.500 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.Η μέθοδος αυτή λέγεται "εξωσωματική γονιμοποίηση τριών γονέων" γιατί το έμβρυο θα έχει τόσο τα γονίδια της μητέρας, του πατέρα, αλλά και μίας άλλης γυναίκας δότριας ωαρίων που στο DNA της δεν θα υπάρχει κάποια ελαττωματική εντολή. Από έρευνα προκύπτει επίσης ότι οι περισσότεροι Βρετανοί τάσσονται υπέρ της μεθόδου αυτής. Το ανακοίνωσε η καθηγήτρια Σάλι Ντέιβις, σύμβουλος της κυβέρνησης σε ιατρικά θέματα.Και συνέχισε:


"Οι επιστήμονες επινόησαν καινοτόμες, νέες διαδικασίες που θα μπορούσαν να αποτρέψουν αυτές τις ασθένειες από το περάσουν από τη μητέρα στο παιδί, χαρίζοντας ελπίδα σε πολλές οικογένειες που επιθυμούν τα παιδιά τους να μην νοσήσουν από αυτές. Μόνο σωστό είναι ότι επιδιώκουμε να εφαρμόσουμε αυτή την σωτήρια για τη ζωή θεραπεία το συντομότερο δυνατό".Η βρετανική Επιτροπή Ιατρικής Ηθικής, που εξέτασε τις πιθανές θεραπείες μιτοχονδριακών ασθενειών, τις ενέκρινε τον περασμένο χρόνο και ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να προχωρήσει η εφαρμογή τους αρκεί να προκύπτει από την έρευνα ότι είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές.


Πάντως το βρετανικό Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται ήδη ένα σχέδιο με τους κανονισμούς που θα διέπουν τη νέα θεραπευτική αυτή μέθοδο και σχεδιάζει να τη δημοσιοποιήσει μέσα στο 2013. Οι γιατροί ελπίζουν ότι μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα γεννηθεί το πρώτο υγιές παιδί με τη μέθοδο αυτή.


πηγή: iatropedia.gr

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A3

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά, για τη διαχείριση της...



υπόθεσης του αγωγού ΤΑΡ διατυπώνει σε εκτενή ανάλυσή του το Τμήμα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο σημειώνει ότι «οι σημερινοί πανηγυρισμοί του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, για την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ, κινούνται στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής και το μόνο στο οποίο στοχεύουν είναι να εξαπατήσουν τον λαό».



Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η Συμφωνία Κράτους Υποδοχής (Host government agreement) που υπογράφηκε πρόσφατα, κρατήθηκε μακριά από τη δημοσιότητα. Η συμφωνία περιλαμβάνει το ύψος των τελών διέλευσης, θέματα απαλλοτριώσεων, την πιθανή συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου και διαδικαστικές λεπτομέρειες καθοριστικές για τη λειτουργία του αγωγού. Κατά συνέπεια, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η μη δημοσιοποίηση των όρων της συμφωνίας και η αόριστη επίκληση γενικών και αόριστων ωφελειών, συνηγορεί για λεόντεια σύμβαση υπέρ των ξένων συμφερόντων».



Σύμφωνα με την ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, κανένας δεν ξέρει αν η τελευταία έγκριση του TAP θα είναι η οριστική και προσθέτει ότι «η αξιοπιστία της χώρας έχει καταρρακωθεί, ενώ η κυβέρνηση, τηρώντας στάση παρατηρητή, προσανατολίζεται κάθε φορά προς τα κατά καιρούς επικρατούντα συμφέροντα». Αναφέρει, ωστόσο, ότι «η επιλογή του TAP από τις εταιρείες του Shah Deniz II δίνει ένα προβάδισμα στον συγκεκριμένο αγωγό».



Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η διαμόρφωση δημοκρατικού ενεργειακού σχεδιασμού αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την προώθηση μεγάλων ενεργειακών σχεδίων, όπως οι αγωγοί. Υπό το πρίσμα αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι οι αγωγοί θα έπρεπε να εξυπηρετούν και υλοποιούν τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας μας, που δυστυχώς δεν υπάρχει. Η συγκεκριμένη επιλογή, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν αποτέλεσμα ενεργούς πολιτικής της χώρας μας, «αλλά καθαρά εσωτερική στάθμιση συμφερόντων από μέρους του κονσόρτσιουμ των εταιρειών του Shah Deniz ΙΙ και TAP και δεν προσφέρει στη χώρα μας τα οφέλη που προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, ενώ περιλαμβάνει σκοτεινά σημεία, που η κυβέρνηση οφείλει να αποσαφηνίσει».



Η επιλογή του TAP, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει σχέση με την ακόμα μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας μας στα αμερικανικά συμφέροντα, τα οποία επιδιώκουν τη μείωση της επιρροής της Ρωσίας στους ενεργειακούς διαδρόμους.



Σε μακρά αναφορά του στα τεχνικά στοιχεία σχετικά με τον αγωγό, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Εντύπωση προκαλεί η εκτίμηση της κυβέρνησης για επενδύσεις 1,5 δισ. δολαρίων από τον TAP (αγωγός 547 χλμ υψηλής πίεσης επί ελληνικού εδάφους), όταν ξεπουλάει το 66% του υπάρχοντος δικτύου αγωγών υψηλής πίεσης 512 χλμ, των 779 χλμ των κλάδων μεταφοράς και τις εγκαταστάσεις του υγροποιημένου Φ.Α της Ρεβυθούσας για 400 εκατ. δολάρια, ή 606 εκατ. δολάρια για το 100%. Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά αποκαλύπτουν αφενός, το μέγεθος του ξεπουλήματος του ΔΕΣΦΑ και αφετέρου την ανευθυνότητα της κυβέρνησης, που παραδίδει τον ΔΕΣΦΑ στην κρατική αζέρικη Socar, με γνωστές τις ιδιαίτερες σχέσεις της με τις κρατικές εταιρείες της Τουρκίας, BOTAS και TPAO.



Ο TAP (EGL 42,5%,STATOIL 42,5%, EON 15%), μήκους 847 χλμ θα μεταφέρει 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τα σύνορά μας με την Τουρκία ως την Ιταλία, μέσω Αλβανίας. Τα επιμέρους τμήματα είναι: Ελλάδα 547 χλμ, Αλβανία 211 χλμ, υποθαλάσσιο τμήμα 104 χλμ, Ιταλία 5 χλμ. Το κονσόρτσιουμ των εταιρειών προβλέπεται ν' αλλάξει, με την εισδοχή και των εταιρειών του Shah Deniz ΙΙ, σύμφωνα με δέσμευση του TAP. Η Ελλάδα δεν προβλέπεται να απορροφήσει κάποια ποσότητα φυσικού αερίου. Επισημαίνεται ότι ο TAP θα συνδεθεί με τον αγωγό TANAP μήκους 2.000 χλμ ( 80% SOCAR, 15% BOTAS, 5% TPAO , όλες κρατικές εταιρείες) που θα μεταφέρει το αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στα σύνορά μας, με προοπτική υλοποίησης ως το 2018».



Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι στον TAP δεν υπάρχει κρατική ή ιδιωτική ελληνική συμμετοχή, αντίθετα θα υπάρχει τουρκική και μάλιστα κρατική, μέσω της TPAO. Επίσης, αναφέρει ότι από τη σύμβαση προβλέπεται η θέσπιση ειδικού νομικού καθεστώτος για τη συγκεκριμένη εταιρεία- επενδυτή. O φορέας του έργου θα μπορεί να αποφύγει την εφαρμογή του ελληνικού δικαίου, επικαλούμενος το άρθρο 5 της σύμβασης, προνόμιο που κανείς άλλος ημεδαπός ή αλλοδαπός δεν απολαμβάνει στη χώρα. Οι αποφάσεις της Επιτροπής Υλοποίησης είναι υπεράνω κάθε εσωτερικής νομοθεσίας. Για 25 έτη, δεν θα επιβάλλεται οιαδήποτε νέα φορολογία, ακόμη και αν συντρέχουν λόγοι εθνικής σημασίας.



Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σήμερα ως αντιπολίτευση και αύριο ως κυβέρνηση, θ' αντιμετωπίσει τα θέματα των αγωγών με ευθύνη, αξιοποιώντας τη γεωπολιτική θέση της χώρας και θα ασκήσει πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, ενεργητική και όχι παθητική, όπως μέχρι σήμερα, που θα βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα της χώρας και θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον και όχι την μεγιστοποίηση των κερδών των πολυεθνικών».



enikos




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




Μονογαμική εκ πεποιθήσεως.....







σε αντίθεση με τη σεξομανή Σαμάνθα Τζόουνς που υποδύθηκε με τεράστια επιτυχία στην αμερικανική σειρά «Sex and the City», η Κιμ Κατράλ δηλώνει στα 56 της πως τώρα πια αντιμετωπίζει με στωικότητα ό,τι της επιφυλάσσει η ζωή.



Ακόμα και αν αυτό είναι το καλό σεξ. «Δεν υπάρχει λόγος να νιώθουμε ηττημένοι στα 40, στα 50 ή ακόμα και στα 60 μας», σχολίασε πρόσφατα σε συνέντευξή της η ηθοποιός, η οποία παραδέχτηκε πως αυτή την περίοδο απολαμβάνει το καλύτερο σεξ της ζωής της.



«Μετά το δεύτερο μισό της ζωής μου και ειδικά μετά τα 40 κάνω το καλύτερο σεξ», δήλωσε η πρώην τηλεοπτική σεξομόμβα που υποστηρίζει πως η πρώτη της σεξουαλική επαφή δεν είχε καμία σχέση με τα πυροτεχνήματα που όλοι λένε πως βλέπουν και ακούνε στην πρώτη τους ερωτική επαφή.



«Εχασα την παρθενιά μου στα 15 μου. Οταν έγινε αυτό, αναρωτήθηκα γιατί γίνεται πια τόσος χαμός», δήλωσε η ηθοποιός που μεταξύ άλλων παραδέχτηκε πως δεν ήταν έτοιμη για μια τέτοια εμπειρία σε τόσο μικρή ηλικία.







Πηγή: Τα Νέα









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip