follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Ο λόγος για έναν Αλβανό, ηλικίας 41 χρόνων, ο οποίος τελικά συνελήφθη χθες βράδυ στην Καλαμωτή Χίου για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος συμπατριώτη του.






Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 41χρονος, μετά από καυγά που είχε με έναν 23χρονο, σε καφενείο στην παραπάνω περιοχή, το ίδιο βράδυ, του επιτέθηκε με μαχαίρι, τραυματίζοντάς τον σε διάφορα σημεία του σώματος.


Ο 23χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, όπου νοσηλεύεται.


Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης, το οποίο είχε λάμα μήκους 14,5 εκατοστών.


Ο 41χρονος Αλβανός θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου..



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Την υποστήριξη της χώρας μας στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης των ιρακινών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως με την παροχή τεχνογνωσίας, στους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας και της εκπαίδευσης, εξέφρασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Άμυνας στην ιρακινή αντιπροσωπεία που επισκέπτεται την Αθήνα, μετά από πρόσκληση του ελληνικού υπουργείου.

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν, μετά από παραγγελία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, στη συνάντηση της αναπληρωτού υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώφης Γεννηματά με την ιρακινή αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν ο γενικός γραμματέας του ιρακινού υπουργείου, στρατηγός Mohan Hafith Fahad Al Frage.



Η Ελλάδα λόγω της εμπειρίας της έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να παράσχει σημαντική τεχνογνωσία στο πεδίο της ανάλυσης εξοπλιστικών αναγκών, αλλά και στη διαχείριση και εκμετάλλευση πιστοποιημένων από το ΝΑΤΟ αμυντικών συστημάτων, δήλωσε σχετικά η κα Γεννηματά.



Στην εθιμοτυπική συνάντηση της ιρακινής αντιπροσωπείας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο κ. Αβραμόπουλος απηύθυνε πρόσκληση προς τον ιρακινό ομόλογό του Saadoun Al-Dulaimy να επισκεφθεί την Αθήνα.



Στις συναντήσεις συμμετείχε επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Από σήμερα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση «επιχειρήσεων για την πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική και πολύ μειονεκτική θέση».






Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας, πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική και σε πολύ μειονεκτική θέση, από ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.


Άτομα μειονεκτικής θέσης θεωρούνται όσοι:

- κατά τους τελευταίους έξι μήνες πριν την υπόδειξή τους δεν είχαν απασχοληθεί σε κανονικά αμειβομένη θέση, με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, ή

- είναι απόφοιτοι της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι δεν ολοκλήρωσαν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή δεν παρακολούθησαν επαγγελματική κατάρτιση, ή

- είναι άνω των 50 ετών, ή

- είναι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

Αντίστοιχα, ως άτομα πολύ μειονεκτικής θέσης θεωρούνται όσοι διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 24 μηνών.


Οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα, δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους 12 μήνες για τα άτομα που θα προσληφθούν και ανήκουν σε μειονεκτική θέση, και από 12 έως 24 μήνες για τα άτομα που θα προσληφθούν και ανήκουν σε πολύ μειονεκτική θέση.


Η επιχορήγηση πλήρους πραγματικής απασχόλησης για τους ωφελούμενους (μισθωτούς και ημερομίσθιους) ανέρχεται κατ΄ανώτατο ποσό στα 24 ευρώ ημερησίως ή τα 600 ευρώ μηνιαίως.


Για την υπαγωγή μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα θα πρέπει η δημιουργούμενη θέση εργασίας να αντιπροσωπεύει καθαρή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της, σε σχέση με τον μέσο όρο των 12 τελευταίων μηνών, που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησής της.


Ως αριθμός εργαζόμενων νοείται ο αριθμός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης που έχουν εργαστεί κατά τη διάρκεια των 12 τελευταίων μηνών, που έχουν προηγηθεί πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησής της επιχείρησης. Η μερική και η εποχική απασχόληση υπολογίζονται στην καθαρή αύξηση και ισοδυναμούν με κλάσμα ετησίων μονάδων εργασίας. Μια Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ) αντιστοιχεί σε μία θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης.


Για την υπαγωγή μίας επιχείρησης λαμβάνεται υπόψη:

- Ο αριθμός των απασχολουμένων αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης κατά τη χρονική στιγμή της υποβολής της αίτησης (ημερομηνία υποβολής).

- Ο αριθμός των Ετήσιων Μονάδων Εργασίας (ΕΜΕ).


Εφόσον διαπιστωθεί η δυνατότητα υπαγωγής της επιχείρησης στο πρόγραμμα, η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος το προσωπικό για το οποίο έχει δεσμευτεί σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση υπαγωγής στο πρόγραμμα, δηλαδή τις ΕΜΕ ή τον αριθμό των απασχολουμένων αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, κατά την αίτηση, αναλόγως ποιο είναι το μεγαλύτερο.


Ως μείωση προσωπικού κατά το δωδεκάμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης, θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, η αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης από πλήρη σε μερική, η μείωση του χρόνου απασχόλησης, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών –κυρίως- κινήτρων εθελούσιας εξόδου.


Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται οι 11 περιφέρειες της χώρας. Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:

- Άξονας Προτεραιότητας 7, στις οκτώ Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος,

- Άξονας Προτεραιότητας 8, στις τρεις Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Κάνουν άσεμνες χειρονομίες στους φωτογράφους



Ο Blake Griffin, ο Chauncey Billups και o DeAndre Jordan, τρεις από τους διασημότερους παίκτες του NBA βρίσκονται στο νησί των ανέμων και ξεσαλώνουν με σαμπάνιες και ημίγυμνα κορίτσια!...







Οι τρεις τους και η πολυπληθής παρέα τους το ...έκαψαν.







via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Ο γάμος διαλύθηκε λίγες μέρες προτού γίνει, και μάλιστα με επεισοδιακό τρόπο.




Με ξυλοδαρμό του μελλοντικού γαμπρού από την παρ'ολίγο νύφη και μια φίλη της μαζί!


Όλα αυτά, καθώς ο μελλόνυμφος έπεσε στην παγίδα που του έστησε η σύντροφός του μέσω του facebook προκειμένου να τον τσεκάρει για τα πραγματικά συναισθήματά του και να διαπιστώσει πόσο πιστός της είναι. Αφού το ζευγάρι είχε ολοκληρώσει σχεδόν όλες τις προετοιμασίες για το μυστήριο που προγραμμάτιζαν να τελέσουν μέσα στον Ιούλιο, σκέφτηκε να θέσει σε εφαρμογή ένα κόλπο για να δει πώς ακριβώς συμπεριφέρεται ο άνθρωπος που θα παντρευόταν. Έβαλε λοιπόν μία φίλη της, Θεσσαλονικιά, να του κάνει αίτημα φιλίας στο facebook.


Eκείνος της έκανε αποδοχή και λίγες μέρες αργότερα άρχισε να ανταποκρίνεται στα μηνύματά της. Στην αρχή δεν υπήρχε τίποτα το πονηρό, παρά μόνο κουβέντες στο πλαίσιο μιας φιλικής επικοινωνίας. Όμως ο νεαρός έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο να μιλά με την κοπέλα από την Θεσσαλονίκη. Η οποία άρχισε να του μιλά πιο πονηρά κι εκείνος «τσίμπησε» αμέσως. Μέχρι το σημείο που η ίδια του μιλούσε γενικώς και αορίστως για γάμο και ο νεαρός δεν ανέφερε ούτε λέξη για το γεγονός ότι ετοιμαζόταν να ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας.


Και φυσικά δεν φανταζόταν με τίποτα πως αυτά μιλούσε με μία από τις καλύτερες φίλες της μέλλουσας συζύγου του, την οποία απλώς δεν είχε γνωρίσει, και όλα τα μηνύματα πήγαιναν κατευθείαν στο inbox της συντρόφου του για να διαβάζει ακριβώς τους διαλόγους.Τα χειρότερα «ήλθαν» την προηγούμενη εβδομάδα. Αφού είχε προχωρήσει πολύ η κουβέντα με την Θεσσαλονικιά, εκείνη του ανακοίνωσε πως την Πέμπτη θα ερχόταν στην Πάτρα για μια δουλειά και ότι με την ευκαιρία ήθελε να τον συναντήσει από κοντά.


Εμφανίστηκε μαζί με τη μέλλουσα γυναίκα του!


Ο νεαρός όχι απλώς δέχθηκε αλλά της έδωσε τη διεύθυνση του σπιτιού του, στην Εγλυκάδα! Η Θεσσαλονικιά εμφανίστηκε στο σπίτι του μαζί με τη φίλη της και σύντροφό του. Χτύπησε το κουδούνι, με τη σύντροφο να κρύβεται επειδή στο θυροτηλέφωνο υπήρχε και κάμερα, και όταν ο ίδιος άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος βρέθηκε αντιμέτωπος με την άγνωστη και τη μέλλουσα σύζυγό του!


Ούτε «συγγνώμη» δεν πρόλαβε να πει, δεχόμενος αμέσως επίθεση από τη γυναίκα που θα τον παντρευόταν. Στην πολυκατοικία για αρκετά λεπτά της ώρας επικράτησε μεγάλη αναστάτωση, ενώ στην επίθεση ξυλοδαρμού εναντίον του συμμετείχε και η φίλη από την Θεσσαλονίκη η οποία χτυπούσε για λογαριασμό της φίλης της!

dete.gr







via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη οργανώσει τη διάθεση φαρμάκων από τα φαρμακεία του της Λ. Αλεξάνδρας 119 Αθήνα, Δαβάκη 44 Καλλιθέα, Αλ. Παναγούλη 91 Ν. Ιωνία και Μπουμπουλίνας 7-13 Πειραιά


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ



Χωρίς οικονομική επιβάρυνση θα προμηθεύονται τα αναγκαία για την υγεία τους φάρμακα, ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που αδυνατούν να πληρώσουν συμμετοχή, από τα τέσσερα φαρμακεία του Οργανισμού.



Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, η χορήγηση φαρμάκων όλων των θεραπευτικών κατηγοριών, χωρίς συμμετοχή, θα γίνεται σε ασφαλισμένους που έχουν επιλεγεί με συγκεκριμένα κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια, με διαδικασία που θα εποπτεύει ο Οργανισμός και κατόπιν υπόδειξης των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών.



Ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη οργανώσει τη διάθεση φαρμάκων από τα φαρμακεία του της Λ. Αλεξάνδρας 119 Αθήνα, Δαβάκη 44 Καλλιθέα, Αλ. Παναγούλη 91 Ν. Ιωνία και Μπουμπουλίνας 7-13 Πειραιά.



Οι ασφαλισμένοι θα προσέρχονται κανονικά για εξέταση- συνταγογράφηση στον θεράποντα γιατρό τους, ο οποίος μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα ενημερώνει τον ασθενή εάν είναι δικαιούχος του προγράμματος.



Το δίκτυο των κοινωνικών φαρμακείων σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την επικράτεια.



Πηγή: news247.gr




via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1










couple-386

Σε ζηλεύει;




Πολύ συχνά μέσα στα ζευγάρια παρουσιάζεται φόβος και ανασφάλεια με συνέπεια να δημιουργείται η ζήλεια. Αυτός που ζηλεύει θέλει να ελέγχει τον άλλον κάνοντας τον να νοιώθει άσχημα για τις επιλογές που κάνει.Ο σύντροφος καταλήγει να γίνεται κτήμα του άλλου και πάντα με φόβο να μην τον χάσει. Όταν κάποιος ζηλεύει είναι ικανός να τυραννάει τον εαυτό του και η συμπεριφορά του κάποιες φορές μπορεί να φτάσει στα άκρα, θέτοντας και σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή του συντρόφου του. Αν και εσείς διαπιστώσετε δείγματα ζήλειας στον σύντροφος σας, καλό είναι να επικοινωνήσετε μαζί βαθύτερα, και να είστε ήρεμες και συγκρατημένες στις αντιδράσεις του. Τονίστε του ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και φόβου και κατά συνέπεια δεν πρέπει να του δημιουργούνται τέτοια συναισθήματα και συμπεριφορά. Αν η κτητική συμπεριφορά συνεχίζεται είναι καλό να ζητηθεί βοήθεια ειδικού, αν και οι δυο πλευρές επιθυμούν να οδηγήσουν την σχέση τους ένα βήμα πιο πέρα.http://www.myworld.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%83%CE%B5%CE%BE-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82


Συνθετικές ναρκωτικές ουσίες σε υγρή μορφή, με ισχυρή κατασταλτική δράση, γνωστές και ως «σιρόπια του βιασμού», ενοχοποιούνται για περιστατικά βιασμών που έχουν καταγραφεί και στην Ελλάδα, με τα θύματα να θυμούνται ελάχιστα ή και τίποτα.






Είναι άχρωμα, άοσμα και άγευστα, αναμειγνύονται στο ποτό και προκαλούν απώλεια μνήμης και μείωση των αντιστάσεων, αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ανιχνευτούν εργαστηριακά, αφού αποβάλλονται γρήγορα από τον οργανισμό.


Η κατάσχεση στη Θεσσαλονίκη ποσότητας 1 κιλού και 815 γραμμαρίων μίας τέτοιας υγρής ναρκωτικής ουσίας -της GBL- την περασμένη Παρασκευή ενισχύει τους φόβους για διάδοση της χρήσης «ναρκωτικών του βιασμού σε ραντεβού» (γνωστών διεθνώς ως date-rape drugs) στη χώρα μας.


Ο 27χρονος έμπορος, που συνελήφθη από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, είχε στήσει ένα μικρό σούπερ μάρκετ ναρκωτικών, αφού εκτός από το GBL βρέθηκαν στην κατοχή του ποσότητες κι άλλων τύπων επικίνδυνων συνθετικών διεγερτικών, όπως μεφεδρόνη (γνωστή ως «μιάου») και κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (ή «κοκαΐνη των φτωχών»).


Το GBL (Γάμα-Βουτυρολακτόνη) είναι χημικό βιομηχανικό διαλυτικό που χρησιμοποιείται σε βαφές, εντομοκτόνα, πλαστικά και μελάνια.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Συγκλονίζει την τοπική κοινωνία των Χανίων η αυτοκτονία ενός 22χρονου ο οποίος το πρωί έβαλε τέλος στη ζωή του με μια καραμπίνα.






Τραγική φιγούρα οι γονείς του νεαρού οι οποίοι στις 09.00 περίπου το πρωί τον βρήκαν νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος στο δωμάτιο του σπιτιού τους στο Πανόραμα.


Μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι αιτίες που οδήγησαν τον νεαρό να προχωρήσει στο απονενοημένο ενώ δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής κάποιο σημείωμα.


Οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνες ενώ όλοι κάνουν λόγο για μια αυτοκτονία με πολλά αναπάντητα ερωτήματα καθώς ο 22χρονος δεν αντιμετώπιζει ψυχολογικά ή άλλου είδους σοβαρά προβλήματα.


Η σορός του 22χρονου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ το απόγευμα αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροψία - νεκροτομή από τον ιατροδικαστή.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Την αγωνία για το δικό του “Γολγοθά” μοιράζεται ένας Κρητικός φοιτητής που σπουδάζει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς ...σε 3 εξάμηνα τον διαγράφουν από τη σχολή βάσει του νέου Νόμου (σχέδιο Αθηνά) χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι.



Τι λύση προτείνει ο ίδιος στον Υπουργό Παιδείας.



"Μου έχουν απομείνει 10 μαθήματα και αδυνατώ να βρίσκομαι συνεχώς στην Αθήνα για εξετάσεις. Έχω χάσει κάθε ελπίδα!". Τάδε έφη ο Κρητικός φοιτητής που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.



Το πρόβλημα του όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος είναι ότι όταν γράφτηκε στη σχολή κανείς δεν τον ενημέρωσε ότι σε λίγα χρόνια θα τον διαγράψουν:



"Προσπαθούσα να δουλέψω για να μην επιβαρύνω την οικογένειά μου, καθώς τα έξοδα για τη διαμονή και τη διαβίωση στην Αθήνα είναι πάρα πολλά. Έτσι έχασα αρκετό έδαφος για να τελειώσω τη σχολή μου σε 4 χρόνια."



Από 'κει και πέρα όπως συνεχίζει να λέει επέλεξε να μετ' εγκατασταθεί μόνιμα στην Κρήτη και να πηγαίνει μόνο για την εξεταστική στην πρωτεύουσα, κάτι που του δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα με την παρακολούθηση των μαθημάτων:



"Οι καθηγητές δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, ώστε να δείχνουν επιείκεια στην διόρθωση. Δεν λέω όλοι αλλά αρκετοί, δίνουν μεγάλη βαρύτητα στα γραπτά που συνάδουν με την παράδοση του μαθήματος και όχι με το αν είναι σωστά από τυπικής άποψης."



Το σχέδιο Αθηνά βάσει Νόμου τον διαγράφει του χρόνου από το Πανεπιστήμιο, έχοντας υπόλοιπο μαθημάτων μόνο 10, εκ των οποίων τα περισσότερα τα έχει δώσει αρκετές φορές, όντας σε ένα επίπεδο διαβασμένος: "Διαβάζω ότι μπορώ και εκτός των πανεπιστημιακών βιβλίων, αλλά τι να κάνω δουλειά, οικογένεια, σπίτι και πανεπιστήμιο δεν μπορείς να τα χωρέσεις όλα σε μια μασχάλη."



Η λύση που προτείνει στον Υπουργό Παιδείας



Εκτός όμως του προβλήματός που παρουσιάζει, ο ίδιος δίνει και τη λύση απευθυνόμενος στον Υπ. Παιδείας:



"Θέλω να τελειώσω τη σχολή, αλλά δεν προλαβαίνω με το ρυθμό που μου επιβάλλει το νέο σύστημα. Κάνω έκκληση στον καθ' όλα σεβάσμιο Υπ. Παιδείας.



Αγαπητέ Υπουργέ, προσέξτε, υπάρχουν αιώνιοι φοιτητές που αδιαφορούν για τη σχολή και το πτυχίο και αιώνιοι φοιτητές που αδυνατούν αλλά θέλουν να το πάρουν. Κάντε μια εξαίρεση, σε αυτούς που θέλουν και προσδιορίστε ένα ποσό σε ετήσια βάση, το οποίο στην ουσία θα καλύπτεται από τον ίδιο το φοιτητή και θα έχει το χαρακτήρα της επιδότησης προς τη σχολή.



Δηλαδή, θέλω να τελειώσω αλλά δεν προλαβαίνω σε ένα χρόνο; Για κάθε χρόνο θα πληρώνω 200-300 ευρώ ή παραπάνω και θα καλύπτω εγώ τα έξοδα της σχολής ως επιδότηση. Γιατί δεν το έχει σκεφτεί ακόμα κανείς; Γιατί δεν το προωθείτε; Τι θα σας κοστίσει στην τελική κάτι τέτοιο.



Αγωνιώ ως φοιτητής, ως πολίτης και ως άνθρωπος για το μέλλον αυτών που θέλουν... αλλά δυστυχώς δεν μπορούν...



Κάντε κάτι!"



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91



Απ’ τα κύρια θέματα των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων ήταν ο ξαφνικός (;) έρωτας του Βύρωνα Πολύδωρα στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Αναμενόμενη η αντίδραση της Ν.Δ με μια ήπια και χλιαρή αποδοκιμασία του στελέχους της, που με διαρροές στους δημοσιογράφους απέδωσε την τοποθέτηση του Πολύδωρα στην πικρία που ένιωσε γιατί ο Σαμαράς δεν του έδωσε υπουργική καρέκλα στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ., Αννα Ασημακοπούλου αρκέστηκε να αναφέρει: «Περίεργη δήλωση… Γιατί είναι αυτονόητο ότι η Ν.Δ δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί».

(Είναι άραγε άσχετη η σημερινή τοποθέτηση Πολύδωρα με το δημοσίευμα που υπήρξε πριν μερικές μέρες και έφερε τον τίτλο «Ζητούνται Ναζί με "πολιτικά" για συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ ;»).



Στο βίντεο που παραθέτουμε –απ’ το δελτίο ειδήσεων του Mega- ακούμε τον Π. Τσίμα να χαρακτηρίζει «εξωφρενική» την δήλωση Πολύδωρα, εστιαζόμενος στα λεγόμενα του πρώην προέδρου της βουλής ότι «ο νεοναζισμός είναι μια αποδεκτή συνιστώσα της δημοκρατίας».







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Την άγνοια των καταναλωτών για το ύψος του ΦΠΑ με το οποίο επιβαρύνονται αγαθά και υπηρεσίες εκμεταλλεύονται ορισμένοι επιτήδειοι επαγγελματίες για να αποφεύγουν να εκδίδουν αποδείξεις ή ακόμα και για να βάζουν καπέλο στην τελική τιμή.






Προτρέπουν τους καταναλωτές να μην πάρουν απόδειξη και να γλιτώσουν τον ΦΠΑ 23%, την ώρα που ο νόμιμος φόρος που προβλέπεται στις εργασίες τους είναι 13%, κλέβοντας έτσι διπλά και το δημόσιο και τους καταναλωτές.


Αν ο φορολογούμενος πελάτης αποδεχθεί το παζάρι, αφενός θα έχει παραπλανηθεί πληρώνοντας στην πραγματικότητα υψηλότερη τιμή, αφετέρου χάνει την απόδειξη, ενώ οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες βάζουν στην τσέπη τη διαφορά των δύο συντελεστών ΦΠΑ. Αν ο πελάτης επιμείνει στην απόδειξη, θα έχει πληρώσει υψηλότερο ΦΠΑ τον οποίο παρανόμως καρπώνεται ο επαγγελματίας.


Για παράδειγμα, λίγοι πολίτες γνωρίζουν πως οι εργασίες για την ανακαίνιση και επισκευή ακινήτου που χρησιμοποιείται ως κατοικία ή που εκμισθώνεται ως επιπλωμένο διαμέρισμα (όχι επαγγελματική στέγη) επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13% και όχι 23%.


Αναλυτικότερα, ο μειωμένος συντελεστής εφαρμόζεται στις εργασίες αντικατάστασης, επισκευής ή συντήρησης υδραυλικών, ηλεκτρολογικών, ξυλουργικών, υαλικών, πλακιδίων, καυστήρων, ανελκυστήρων και λοιπών εγκαταστάσεων, βαφής τοίχων και κουφωμάτων και γενικά σε κάθε εργασία που πραγματοποιείται σε ακίνητο με την προϋπόθεση ότι οι εργασίες αυτές πραγματοποιούνται σε παλαιό ακίνητο, το οποίο κατά τον χρόνο πραγματοποίησης των εργασιών αυτών χρησιμοποιείται ως ιδιωτική κατοικία ή προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως ιδιωτική κατοικία μετά την ανακαίνιση.


Πρέπει να τονιστεί πως ακόμη και στις περιπτώσεις ανακαίνισης και επισκευής με υλικά του εργολάβου, αν η αξία των υλικών δεν υπερβαίνουν το 1/3 της συνολικής αμοιβής του εργολάβου, οι πράξεις αυτές χαρακτηρίζονται ως παροχή υπηρεσιών και εκδίδεται απόδειξη για τη συνολική αμοιβή του εργολάβου, η οποία υπάγεται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ.


Ακόμη, ο μειωμένος συντελεστής 13% εφαρμόζεται και στις εργασίες που γίνονται για την ανακαίνιση, επισκευή και συντήρηση όψεων, κοινόχρηστων χώρων και εγκαταστάσεων σε πολυκατοικίες, όπως ανελκυστήρων, καυστήρων πετρελαίου ή φυσικού αερίου κ.λπ. Το μέτρο αυτό ισχύει και για τις πολυκατοικίες στις οποίες υπάρχουν διαμερίσματα, κτίσματα και γραφεία.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91




Μην ανησυχείτε, υπάρχουν άλλες 134 για να κάνετε τα μπάνια σας άφοβα....







Αρκετοί είναι οι κάτοικοι το Λεκανοπεδίου, οι οποίοι δεν θα έχουν την «πολυτέλεια» να κάνουν διακοπές σε κάποιο νησί. Όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις γαλάζιες θάλασσες που έχει η χώρα μας, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του cleanbeaches αρκετές είναι οι καθαρές παραλίες της Αττικής, στις οποίες μπορούν οι Αθηναίοι να κάνουν άφοβα το μπάνιο τους.



Συγκεκριμένα μετρήθηκαν 193 παραλίες της Αττικής, από τις οποίες οι 40 κρίθηκαν «πολύ καθαρές», οι 94 «καθαρές», οι 40 «ακατάλληλες» και οι 19 «επικίνδυνες».






Ωστόσο η Ειδική Γραμματεία Υδάτων ξεκαθάρισε πως οι λουόμενοι δεν πρέπει να φοβούνται να κολυμπήσουν σε παραλίες που χαρακτηρίστηκαν «ανεπαρκούς ποιότητας».



Με αναφορά στην πρόσφατη εξαιρετικά θετική αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της χώρας -σύμφωνα με την οποία το 99,7% των 2.155 σημείων που εξετάστηκαν, κρίθηκαν κατάλληλα, με την πλειονότητά τους μάλιστα να εντάσσεται στην ανώτερη κλίμακα ποιότητας- η Ειδική Γραμματεία Υδάτων (ΕΓΥ) του ΥΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους λουόμενους για τα τέσσερα από τα έξι σημεία που χαρακτηρίστηκαν ως «ανεπαρκούς ποιότητας» (ποσοστό 0,03%), επισημαίνοντας επίσης ότι στα άλλα δύο, ούτως ή άλλως απαγορεύεται η κολύμβηση.



Ειδικότερα, για τα τέσσερα πρώτα σημεία, την ακτή Δάφνη και την Αγυιά-Κάμπινγκ του Δήμου Πατρέων, τα Μποζαΐτικα στην Αχαΐα, και την Πλαζ Πρόκου στο Γύθειο το αποτέλεσμα οφείλεται σε υψηλές συγκεντρώσεις των εξεταζόμενων μικροβιολογικών παραμέτρων που παρατηρήθηκαν κατά την κολυμβητική περίοδο του έτους 2010, ενώ η ποιότητα των υδάτων εμφανίζει συνεχή βελτίωση τα έτη 2011 και 2012. Όπως επισημαίνει η ΕΓΥ, κατά συνέπεια, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας των λουομένων, ενώ δεν απαιτείται η λήψη πρόσθετων μέτρων (π.χ. σύσταση για απαγόρευση κολύμβησης) για την τρέχουσα κολυμβητική περίοδο του 2013.



Για το πέμπτο σημείο, τη Χώρα-Καμάρα Άνδρου, στη συγκεκριμένη περιοχή εκβάλει αγωγός αποχέτευσης λυμάτων και ο Δήμος Άνδρου έχει αναρτήσει πινακίδα απαγόρευσης της κολύμβησης ήδη από το 2011. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα πάντα με την ΕΓΥ, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης των υδάτων την κολυμβητική περίοδο 2012, παρατηρήθηκε ότι οι συγκεντρώσεις των εξεταζόμενων μικροβιολογικών παραμέτρων μειώθηκαν σε σύγκριση με την κολυμβητική περίοδο του 2010, οπότε οι τιμές ήταν ιδιαίτερα υψηλές.







via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news

Τα 10 πιο περίεργα περιστατικά γύρω από το σεξ που έχετε ακούσει

Λέγεται πως το σεξ είναι προσωπική υπόθεση και δεν χωρούν σ' αυτό ταμπού. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις ανθρώπων που έφτασαν αυτή τη θεωρία στα όριά της. Η αρχή έγινε με έναν άνδρα στη Σουηδία που έκανε σεξ με ένα ποδήλατο, και η συνέχεια με τον άνδρα που δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη γοητεία ενός καναπέ παρατημένου στο πεζοδρόμιο.



Αλλά αυτά τα περιστατικά δεν είναι και τα μοναδικά. Η εφημερίδα «Sun» συνέταξε μια λίστα με δέκα σεξουαλικές «υποθέσεις» που... έχουν ενδιαφέρον.

Πεζοδρόμιο

Ένας έφηβος συνελήφθη στη Σκωτία την ώρα της σεξουαλικής πράξης με... το πεζοδρόμιο. Το περιστατικό συνέβη το 2007 και αποδίδεται στο συνδυασμό βότκας και φαρμάκων που είχε καταναλώσει ο «δράστης».

Τραπέζι κήπου

Η αστυνομία του Οχάιο δέχθηκε μία παράξενη κλήση το 2008 από κάποιον που κατήγγειλε πως ο γείτονάς του έκανε σεξ με το... τραπέζι του κήπου. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άνδρας σήκωσε το μεταλλικό τραπέζι κι άρχισε τη σεξουαλική πράξη μέσα στο καταμεσήμερο. Τελικά συνελήφθη και αντιμετώπισε κατηγορίες για προσβολής της δημοσίας αιδούς. «Ήταν εντελώς γυμνός και χρησιμοποιούσε την τρύπα που κανονικά μπαίνει η ομπρέλα για να ικανοποιηθεί σεξουαλικά», περιέγραψε ο αστυνομικός που βρέθηκε στο σημείο...

Φανοστάτης

Την ίδια χρονιά στην Αγγλία ένας άνδρας συνελήφθη επειδή έκανε σεξ με ένα... φανοστάτη. Η επιλογή του σημείου και του φανοστάτη μάλλον δεν ήταν τυχαία καθώς ο άνδρας έκανε ό,τι έκανε μπροστά από μία πολυκατοικία όπου τύχαινε να ζουν πολλές single γυναίκες.

Ηλεκτρική σκούπα

Ένας Πολωνός πιάστηκε στη Βρετανία σε σεξουαλικές περιπτύξεις με μία ηλεκτρική σκούπα. Ο άνδρας συμμετείχε σε εργασίας που γίνονταν σε νοσοκομείο στο Λονδίνο και κάποια στιγμή που μπήκε μέσα το προσωπικό, εκείνος ζούσε μια πολύ... προσωπική στιγμή. Για την υπεράσπισή του ο άνδρας είπε πως στην πραγματικότητα απλά προσπαθούσε να στεγνώσει το εσώρουχό του και πως αυτό είναι κοινή πρακτική στη χώρα του.

Φράχτης

Το να είσαι μεθυσμένος δεν αποτελεί δικαιολογία για την παραβίαση του νόμου, όπως ανακάλυψε ένας άνδρας στο Λονδίνο που συνελήφθη, έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, σε σεξουαλική πράξη με... έναν φράχτη. Η αστυνομία τον χώρισε από τα... κάγκελα τη συντροφιά των οποίων απολάμβανε κι εκείνος κατηγόρησε τους αστυνομικούς πως άσκησαν βία σε βάρος του.

Φουσκωτή βάρκα

Θα λέγαμε πως μια φουσκωτή βάρκα είναι άχρηστη έξω από το νερό αλλά ένας άνδρας από το Σινσινάτι των ΗΠΑ βρήκε τρόπο να την αξιοποιήσει. Ο άνδρας συνελήφθη όταν πιάστηκε σε ένα στενάκι σε σεξουαλική δράση με τη βάρκα... Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς πως το έκανε μόνο επειδή αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα και πως χρειαζόταν βοήθεια.

Βάζο με σάλτσα

Είπαμε, στον έρωτα όλα επιτρέπονται αλλά ένας άνδρας στην Αυστραλία το παράκανε: η αστυνομία τον έπιασε να κάνει σεξ με ένα βάζο με... σάλτσα για μακαρόνια και μάλιστα στην άκρη του δρόμου. Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί νόμιζαν πως ο δράστης ήταν οπλισμένος. Ωστόσο όταν τον ακινητοποίησαν δεν βρήκαν όπλα αλλά μόνο τον ίδιο στη θέση του οδηγού με τα γεννητικά όργανα μέσα στο βάζο...

Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε υλικό πορνογραφίας, γυναικεία καλσόν και αυτοσχέδια βοηθήματα.


Σωλήνες

Η ιδιαιτερότητα της υπόθεσης του άνδρα που έκανε σεξ με σωλήνα είναι πως δεν κάλεσε κάποιος γείτονάς του την αστυνομία αλλά ο ίδιος, καθώς χρειάστηκε βοήθεια όταν το πέος του κόλλησε στο σωλήνα...

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά πριν τον παραλάβουν οι γιατροί χρειάστηκε να επέμβουν πυροσβέστες για να καταφέρουν να βγάλουν το σωλήνα...


Πινακίδες

Το 2007 ένας άνδρας συνελήφθη σε έναν κήπο φορώντας γυναικεία εσώρουχα και κρατώντας μία βιντεοκάμερα. Το βιντεοσκοπημένο υλικό έδειχνε τον ίδιο σε πολύωρες περιπτύξεις με πολλές πινακίδες στο δρόμο!

Παγκάκι

Ένας 41χρονος πέρασε δύσκολες ώρες στο Χονγκ Κονγκ όταν, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης με ένα... παγκάκι στο πάρκο, το πέος του κόλλησε ανάμεσα στα ξύλα!

Η αστυνομία τον βρήκε μπρούμυτα στο παγκάκι και τον μετέφερε στο νοσοκομείο- μαζί με το παγκάκι.

Χρειάστηκε επιχείρηση τεσσάρων ωρών για να ελευθερωθεί από τα «δεσμά» του...






via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1

Τον Ιανουάριο του 2006, ένας ασθενής ψυχιατρείου ζωγράφισε την εικόνα ενός ανθρώπου που εμφανίστηκε πολλές φορές στα όνειρά του.

Η εικόνα ξεχάστηκε πάνω στο γραφείο του γιατρού, ώσπου μια μέρα ένας άλλος ασθενής, αναγνώρισε το ίδιο πρόσωπο και ....



στα δικά του όνειρα.

Κατόπιν έρευνας, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν και άλλοι ασθενείς που είχαν δει το ίδιο πρόσωπο.

Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι αναγνωρίζουν σε αυτό το σκίτσο, τον άνθρωπο που έχουν δει στα όνειρά τους.

Εσείς;







via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91


Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ένας 55χρονος αρχιφύλακας για πλαστογραφία, κλοπή και παράβαση καθήκοντος.




Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.


Ο 55χρονος, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, κλοπής και παράβασης καθήκοντος.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 55χρονος Αρχιφύλακας κατελήφθη, την 27.06.2013, να έχει σταθμεύσει έξω από την οικία του δύο αυτοκίνητα τύπου τζιπ, ιδίου τύπου και μάρκας, από τα οποία το ένα έφερε γνήσιες πινακίδες, ενώ στο άλλο είχε τοποθετήσει πλαστές, με τον ίδιο αριθμό κυκλοφορίας.


Όπως προέκυψε, το όχημα με τις γνήσιες πινακίδες ανήκει στην ιδιοκτησία του, ενώ το δεύτερο είναι ιδιοκτησίας ιδιώτη, ο οποίος το είχε σταθμεύσει προσωρινά στην Νίκαια Αττικής, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, με σκοπό να τις καταθέσει στην αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία.


Πριν εννέα μήνες περίπου, ο Αρχιφύλακας ενημέρωσε τον ιδιώτη ότι αν δεν μετακινήσει το όχημά του, τότε αυτό θα κατασχεθεί, ενώ την επόμενη ημέρα και πριν το όχημα μετακινηθεί, το αφαίρεσε, χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, με σκοπό την παράνομη ιδιοποίησή του.


Στη συνέχεια, σύμφωνα με την Αστυνομία χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο όχημα, αφού πρώτα κατάρτισε και τοποθέτησε σε αυτό πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούσαν στις γνήσιες του δικού του (ιδίου τύπου και μάρκας) οχήματος. Επιπλέον για την κίνηση του οχήματος χρησιμοποιούσε τα νόμιμα παραστατικά του δικού του οχήματος, όπως ασφαλιστήριο συμβόλαιο, απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας, δελτίο Κ.Τ.Ε.O. κ.λπ.


Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.


Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Υπέρ του ανοίγματος προς τη Χρυσή Αυγή τάχθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βύρων...



Πολύδωρας, λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με αυτό το κόμμα.



Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Real FM, ο κ. Πολύδωρας ανέφερε: «Άμα ακούω εγώ, μποξ και πυγμαχία και πως να εξουδετερώσουμε και να λιώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Χρυσή Αυγή, έλεος είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Πως να σας το πω καθαρά εδώ χρειάζεται η ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα» είπε χαρακτηριστικά ο Β. Πολύδωρας.



Ερωτηθείς αν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με την Χρυσή Αυγή, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε «Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για την Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης.



Το ξέρουνε το σύνταγμα της Βαϊμάρης; Ξέρουνε ότι ήταν το πιο προχωρημένο Σύνταγμα στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου; Ή όλης της ιστορία του συνταγματικού δικαίου της ιστορίας;



Όσοι είστε αντίθετοι να πάτε να το βγάλετε από τον Άρειο Πάγο. Να κάνετε αίτηση να θέσετε το κόμμα εκτός νόμου όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, Γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν ηρεμούμε λιγάκι να δούμε τον πόνο μας και την κατάσταση μας;»



Ο Β. Πολύδωρας χαρακτήρισε το successes story «ψυχολογική ένεση» και σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση συνεχώς υποχωρεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.



«Είμαι σαν το θηρίο στο κλουβί. Βλέπω μια επιμήκυνση και μια συνέχιση του δικαίου της ανάγκης και αυτό θα πρέπει να διακοπεί όχι γιατί πρέπει να κάνω τον μάγο ότι μπορώ να εξουδετερώσω την θεομηνία, αλλά συγκεκριμένα όλα τα πυρά θα έπρεπε να τα είχα στρέψει εγώ στην απόκρουση της τρόικας.



Αυτό που με ενοχλεί και που ήταν το κεντρικό στοιχείο της πολιτικής μας εμφάνισης στον λαό και τις εμπιστοσύνης που μας έδειξε το 2012 είναι ότι πάμε για αναδιαπραγμάτευση, αυτή η έννοια της αναδιαπραγμάτευσης κάθε 24ωρο που περνάει γίνεται εντονότερη. Διότι όλα τα μερικότερα που είναι σαν μέσα σωτηρίας είναι βηματισμοί στο τέλμα. Γίνεται προσπάθεια αλλά υποχωρούμε διαρκώς, δεν βλέπω ότι νικάμε στην διαπραγμάτευση. Αυτό που με ενοχλεί είναι η στάση της τρόικας. Βιάζουν την λογική μας, παραβιάζουν τους κανόνες της λογικής, αυτό είναι ίδιο των αυταρχιών.»



Για τα όσα είπε ο Μ. Βορίδης για την πολιτική του Α. Παπανδρέου δήλωσε «σωστή μεν, άκαιρη δε» εξέφρασε την δυσπιστία του για το ΕΣΡ και τις ανεξάρτητες αρχές όπως επίσης για τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε η δημόσια τηλεόραση



newsbeast




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Ο 44χρονος είναι γυναικολόγος εργάζεται σε πασίγνωστο ιδιωτικό μαιευτήριο. Ασελγούσε σε βάρος της 15χρονης ανιψιάς του. Συνελήφθη μετά από...

καταγγελία της ίδιας του της αδελφής. Το dna του βρέθηκε σε ένα αρκουδάκι και 2 σεντόνια. Κρίθηκε προφυλακιστέος.



Εμφανιζόταν ως νέος και πετυχημένος γιατρός. Κανείς δε μπορούσε να φανταστεί οτι ο 44χρονος γυναικολόγος - μαιευτήρας Σ.Π είχε και μια άλλη, σκοτεινή και άρρωστη πλευρά. Ούτε καν η ίδια του αδελφή η οποία του είχε εμπιστευτεί τη φύλαξη της 15χρονης κόρης της οταν η ίδια είχε επαγγελματικές υποχρεώσεις.



Το 15χρονο κορίτσι έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του θείου της το χρονικό διάστημα από τον Γενάρη εως τον Μάρτιο του 2013. Ο 44χρονος ασελγούσε σε βάρος του παιδιού βγάζοντας τα πιο αρρωστημένα του ένστικτα.



Κάποια στιγμή η μικρή λύγισε και τα μαρτύρησε όλα στη μητέρα της. Μαζί πήγαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και έκαναν καταγγελία στο τμήμα ανηλίκων της ΓΑΔΑ. Την περασμένη Πέμπτη 27/6/2013 ο γυναικολογος συνελήφθη με την κατηγορίες της ασέλγειας κατ΄επανάληψη σε βάρος ανηλίκου, ασέλγεια μεταξύ συγγενών, αιμομιξία κατ΄εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου.



Το dna του βρέθηκε σε ένα αρκουδάκι και σε 2 σεντόνια στο δωμάτιο της μικρής. Σήμερα ο 44χρονος απολογήθηκε στον ανακριτή και ισχυρίστηκε οτι όλα οσα συνέβησαν έγιναν με την ανιψιά του έγιναν με τη συναίνεσή της. Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ούτε τον ανακριτή, ούτε τον εισαγγελέα.



Ο γυναικολόγος κρίθηκε προφυλακιστέος και πηρε το δρόμο για τις φυλακές Τριπόλεως



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91




Τι ήταν αυτό που την καθήλωσε στο αναπηρικό καροτσάκι και πώς πήρε απόφαση να αδυνατίσει. Δείτε τις φωτογραφίες, στις οποίες είναι αγνώριστη!....







Για το σοβαρό ατύχημα που άλλαξε την ζωή της μίλησε η Τζούλι Μασίνο, καθηγήτρια φωνητικής του Fame Story, σε εβδομαδιαίο περιοδικό.



«Ήμουν στην Κύπρο για ένα show και το βράδυ βγήκαμε όλη η ομάδα της εκπομπής σε ένα νυχτερινό κέντρο, όπου τραγουδούσε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και με κάλεσε στην πίστα. Ενώ τραγουδούσα, άρχισαν να μου πετούν λουλούδια από παντού. Εκεί γλίστρησα από τη σκηνή και έπεσα μπρούμυτα κάτω. Το ότι αυτή τη στιγμή ζω το οφείλω σε θαύμα. Έκανα εξετάσεις και μου είπαν ότι έσπασα τον 5ο δίσκο. Για να μετακινούμαι χρησιμοποιούσα αναπηρικό καροτσάκι για 8 μήνες». Αυτό δήλωσε η Τζούλι Μασίνο στο περιοδικό Like εξηγώντας πως όλη αυτή η αλλαγή στην εμφανισή της (σ.σ. είναι μείον 23 κιλά) οφείλειται ακριβώς σε αυτό το ατύχημα.






Συγκεκριμένα η 58χρονη δήλωσε πως «Απέφυγα να μιλήσω, δεν ήθελα να το μάθουν τα media. Και θυμάμαι ήταν παραμονή πρωτοχρονιάς του 2009, κοίταζα το βουνό στο μπαλκόνι του σπιτιού μου και είπα 'δεν θέλω να πεθάνω έτσι, δεν θέλω να βρίσκομαι σε αυτήν την κατάσταση. Θα πολεμήσω''. Έτσι πήρα την απόφαση να αδυνατίσω. Δεν ήταν κάτι απαραίτητο για την υγεία μου, αλλά εγώ ένιωθα βαριά... Τώρα έχω χάσει 23 κιλά, πάω για τα 30 και είμαι καλά με τον εαυτό μου».







via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip



Σάλο προκαλεί το βίντεο που ανέβηκε στο Υou Τube και δείνχει τον άγριο ξυλοδαρμό πολίτη από ομάδα ατόμων.




Η λήψη του βίντεο, σύμφωνα με όσα γράφει ο χρήστης που το μεταφόρτωσε στο κοινωνικό δίκτυο, είναι από το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ το άτομο που δέχθηκε την επίθεση φέρεται να είναι ακροδεξιός και να τον έσωσαν οι μετανάστες υπάλληλοι γνωστού εστιατορίου της περιοχής.


Μάλιστα σε γνωστή σελίδα του αντεξιουστικού χώρου άγνωστοι ανέβασαν και την ταυτότητα του θύματος, ο οποίος φέρεται να είναι υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.


Δείτε το βίντεο:






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Ο λόγος για έναν 52χρονο υπήκοο Ρουμανίας που βρέθηκε στα χέρια την Αστυνομικών στη Στυλίδα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.






Συγκεκριμένα ο 52χρονος διωκόταν με ένταλμα σύλληψης των Ρουμανικών Αρχών, για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας, που διέπραξε τον Απρίλιο του 2007 στη Ρουμανία.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Σκηνικό εμφυλίου πολέμου στην Αίγυπτο με καταγεγραμμένους 17 νεκρούς μέχρι τώρα. Η κατάσταση έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με τον αρχηγό του στρατού να απευθύνει τελεσίγραφο στην κυβέρνηση Μόρσι μέσα σε 48 ώρες να ικανοποιήσει τα βασικά αιτήματα των εξεγερμένων γιατί διαφορετικά θα πάρει ο στρατός την κατάσταση στα χέρια του. Προαναγγέλλουν δηλαδή ότι θα υπάρξει στρατιωτικό πραξικόπημα.



Το βίντεο που παραθέτουμε είναι ενδεικτικό για το τι συμβαίνει σ’ αυτή την χώρα. Μια χώρα που ο πληθυσμός της μαστίζεται από φτώχεια και μιζέρια.

Αν και έχει περάσει ένας χρόνος από την ανατροπή του Μουμπάρακ και την ανάληψη της εξουσίας από τους ισλαμιστές τίποτα δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά για τα λαϊκά στρώματα αυτής της χώρας. Και σήμερα αυτές οι τεράστιες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που γίνονται –σπάει που και που και κανένα τζάμι- είναι αυθόρμητες αφού στην χώρα αυτή δεν υπάρχει κανένα ταξικό κόμμα.







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

ΒΙΝΤΕΟ - Κολυμβήτρια... 16 μηνών Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, αλλά η Elizabeth, 16 μηνών, αποδεικνύει ότι όλα είναι δυνατά, αφού κολυμπάει στην πισίνα χωρίς σωσίβιο ή...

μπρατσάκια.Στο βίντεο θα δείτε το κοριτσάκι να κολυμπάει, έχοντας το προσωπάκι του μέσα στο νερό. Όταν κουράζεται γυρίζει ανάσκελα και παίρνει μια βαθιά ανάσα.



Κανένας ενήλικας δεν υπάρχει στην πισίνα. Οι γονείς βρίσκονται έξω από την πισίνα και δίνουν οδηγίες στο παιδί.Αυτός είναι και ο λόγος, που το βίντεο προκάλεσε σάλο αντιδράσεων, αφού κανένας δεν μπορεί να δεχτεί ότι το παιδί είναι μόνο του και απροστάτευτο μέσα στην πισίνα. Εξάλλου, το κακό δεν αργεί να γίνει και το κοριτσάκι είναι πολύ μικρό για να μπορέσει να αντιδράσει.



Οι γονείς της Elizabeth, για να υπερασπιτούν τη θέση τους, δηλώνουν:"Είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε το παραμικρό σημάδι κόπωσης που θα δείξει η Elizabeth. Είμαστε 100% έτοιμοι να πηδήξουμε στο πρώτο σημάδι".Και συνεχίζουν: "Το παιδί κάνει μαθήματα με ειδικούς εκπαιδευτές βρεφών".




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Σε τρία βασικά θέματα δίνει έμφαση η ΔΗΜΑΡ , σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις της...

κυβέρνησης με την τρόικα.



Συγκεκριμένα, η ΔΗΜΑΡ, επισημαίνει με ανακοίνωση της ότι στις τρέχουσες συζητήσεις με την τρόικα τα κυβερνητικά επιτελεία οφείλουν:



-"να αποκλείσουν οριστικά τη λήψη νέων μέτρων, που θα περικόπτουν το εισόδημα των πολιτών.



-να επιτύχουν τώρα την επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%



-να αποκρούσουν την επέκταση του «χαρατσιού» και για το 2014 και την αξίωση για εγκατάλειψη του νέου φόρου ακινήτων".


enikos





via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Και επίσημα επέστρεψαν στη ΝΔ ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Θεόδωρος Σολδάτος...



Η σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:



"Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, γνωστοποιεί την ένταξη των βουλευτών Ευβοίας κ. Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου και Λευκάδας κ. Θεόδωρου Σολδάτου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας".


enikos




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Ναρκωτικά «νέας γενιάς» και στην Ελλάδα Συνθετικές ναρκωτικές ουσίες σε υγρή μορφή, με ισχυρή κατασταλτική δράση, γνωστές και ως «σιρόπια του βιασμού», ενοχοποιούνται για περιστατικά...

βιασμών που έχουν καταγραφεί και στην Ελλάδα, με τα θύματα να θυμούνται ελάχιστα ή και τίποτα.



Είναι άχρωμα, άοσμα και άγευστα, αναμειγνύονται στο ποτό και προκαλούν απώλεια μνήμης και μείωση των αντιστάσεων, αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ανιχνευτούν εργαστηριακά, αφού αποβάλλονται γρήγορα από τον οργανισμό.



Η κατάσχεση στη Θεσσαλονίκη ποσότητας 1 κιλού και 815 γραμμαρίων μίας τέτοιας υγρής ναρκωτικής ουσίας -της GBL- την περασμένη Παρασκευή ενισχύει τους φόβους για διάδοση της χρήσης «ναρκωτικών του βιασμού σε ραντεβού» (γνωστών διεθνώς ως date-rape drugs) στη χώρα μας, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Έθνος».



Ο 27χρονος έμπορος, που συνελήφθη από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, είχε στήσει ένα μικρό... σούπερ μάρκετ ναρκωτικών, αφού εκτός από το GBL βρέθηκαν στην κατοχή του ποσότητες κι άλλων τύπων επικίνδυνων συνθετικών διεγερτικών, όπως μεφεδρόνη (γνωστή ως «μιάου») και κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (ή «κοκαΐνη των φτωχών»).



Το GBL (Γάμα-Βουτυρολακτόνη) είναι χημικό βιομηχανικό διαλυτικό που χρησιμοποιείται σε βαφές, εντομοκτόνα, πλαστικά και μελάνια.



Αποτελεί πρόδρομη ουσία του GHB (Γάμα-Υδροβουτυρικό οξύ), του υπ' αριθμόν ένα «ναρκωτικού του βιασμού», το οποίο και αντικατέστησε ως κύριο συστατικό της «υγρής έκστασης» λόγω κόστους και έλλειψης στην «αγορά». Πωλείται on-line και κάνει θραύση στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία.



Η ουσία έχει ισχυρή κατασταλτική δράση, που μπορεί να προκαλέσει στο θύμα απώλεια συνείδησης και αδυναμία να προβάλλει αντίσταση, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται αναμεμειγμένη σε ποτό για πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης και για ληστείες.



Σε περιπτώσεις βιασμών με χρήση «σιροπιού του βιασμού» το θύμα εμφανίζει απώλεια μνήμης, ναυτία, υπερβολική υπνηλία, σπασμούς, σύγχυση, απώλεια ελέγχου και αφύσικη κατάργηση των αναστολών, με αποτέλεσμα να γίνεται έρμαιο στα χέρια του βιαστή. Στις καταθέσεις τους στις αστυνομικές αρχές τα θύματα θυμούνται ελάχιστα ή και τίποτα.



«Η ανίχνευση τέτοιων ουσιών είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το άτομο έχει εκτεθεί στιγμιαία και μόνο μία φορά σε αυτές», δήλωσε στην εφημερίδα «Έθνος» τοξικολόγος που έχει κληθεί πρόσφατα να διερευνήσει ανάλογο περιστατικό.



Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, το θύμα καθυστερεί να απευθυνθεί στις Αρχές, με αποτέλεσμα η ουσία να έχει ήδη αποβληθεί από τον οργανισμό και να μην ανιχνεύεται. Άλλα συμπτώματα και παρενέργειες από τη χρήση GBL και GHB είναι ίλιγγος, μυϊκή ατονία, δύσπνοια, προβλήματα κινητικότητας και όρασης, εφίδρωση, πτώση αρτηριακής πίεσης κ.ά., ενώ μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε κώμα και θάνατο.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Ότι είναι αθώα και αγαπούσε τον άντρα της ισχυρίζεται η παπαδιά, που καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου στην Ηλεία, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Μέσα από τη φυλακή κάνει έκκληση στα παιδιά της να τη συγχωρήσουν ενώ όπως λέει μοναδικό της λάθος ήταν ότι γνώρισε τον εραστή της…

Η παπαδιά ξεσπά κατά του εραστή της, που όπως λέει της κατέστρεψε τη ζωή ενώ ισχυρίζεται πως είναι αθώα και ότι το δικαστήριο την αδίκησε.

Η Θεοδώρα Καρβέλα στη συνέντευξή της στη RealNews, δηλώνει πως δεν μπορεί να συγχωρήσει τον εαυτό της για την εξωσυζυγική της σχέση αλλά ότι δεν είναι δολοφόνος::

“Δεν είμαι διαβολική γυναίκα”

“Πλήρωσα τα προσωπικά μου λάθη. Γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο και μου κατέστρεψε τη ζωή, τη δική μου και της οικογένειας μου. Αυτό ήταν το σφάλμα μου, ότι είδα αυτόν τον άνθρωπο τρεις φορές. Δεν μου συγχώρεσαν ότι ήμουν παπαδιά και είχα εξωσυζυγική σχέση. Αν δεν ήμουν παπαδιά, κανείς δεν θα είχε ασχοληθεί μαζί μου. Έκανα ένα λάθος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαι δολοφόνος, δεν σημαίνει ότι ήθελα να κάνω κακό στον άντρα μου. Δεν είμαι αυτό που παρουσιάζουν, η διαβολική γυναίκα που ήθελε νεκρό τον άντρα της. Τον αγαπούσα τον άντρα μου. Δεκατεσσάρων χρονών ήμουν όταν τον παντρεύτηκα. Ήμασταν μια ζωή μαζί. Έχουμε τρία παιδιά. Το μόνο μου λάθος ήταν ότι γνώρισα τον Παναγόπουλο. Αυτό ούτε εγώ μπορώ να το συγχωρήσω στον εαυτό μου. Αλλά δολοφόνος δεν είμαι”.

“Είμαι αθώα. Ποτέ δεν είπα σε κανέναν να σκοτώσει τον άντρα μου και το φωνάζω από την πρώτη στιγμή. Η απόφαση είναι άδικη. Δεν έχω κάνει τίποτα. Έπρεπε να βρίσκομαι μαζί με τα παιδιά μου και όχι στη φυλακή. Είναι άδικο και απάνθρωπο να καταδικάζεται κάποιος που είναι αθώος. Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Δεν έχω κάνει τίποτα”.

“Ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά μου”

“Τα παιδιά μου δεν μου μιλάνε κι αυτό με πονάει περισσότερο από τη φυλακή. Θέλω να τα δω και να τους εξηγήσω, να τους ζητήσω συγγνώμη, γιατί αν δεν είχα γνωρίσει αυτόν τον άνθρωπο, δεν θα είχαν χάσει τον πατέρα τους. Είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά μου ξέρουν ότι είμαι αθώα. Ξέρουν ότι δεν θα έκανα ποτέ κακό σε κανέναν. Τα παιδιά μου ξέρουν τι άνθρωπος είμαι. Είναι θυμωμένα και πληγωμένα και τα καταλαβαίνω. Θέλω μόνο να πω στους γιους μου ότι τους αγαπάω και τους περιμένω”.

Όσο για τον εραστή της που κατά τη διάρκεια της δίκης πήρε όλο το βάρος πάνω του “αθωώντάς” τη λέει:

“Είπε επιτέλους την αλήθεια. Ίσως να συνειδητοποίησε τι έχει κάνει. Σκότωσε έναν άνθρωπο, κατέστρεψε μια οικογένεια και στέρησε μια μάνα από τα παιδιά της. Ίσως να μην το άντεξε άλλο η συνείδηση του”.

“Δίκαιη απόφαση”

Για δίκαιη απόφαση κάνει λόγο, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Μιχάλης Δημητρακόπουλος. “Ο εισαγγελέας της έδρας χαρακτήρισε διαβολικό το έγκλημα, που διέπραξαν οι κατηγορούμενοι και ζήτησε την ενοχή τους χωρίς ελαφρυντικό. Το δικαστήριο με πρόεδρο τον Νικηφόρο Πρίντζη, τους καταδίκασε σε ισόβια. Το μήνυμα που περνά στην ελληνική κοινωνία αυτή η απόφαση είναι πως όσο περίτεχνα κι αν σχεδιαστεί μια ανθρωποκτονία, στο τέλος αποκαλύΚαταδικάστηκε για την ηθική της”

Την πεποίθηση ότι η παπαδιά θα έχει διαφορετική αντιμετώπιση σε δεύτερο βαθμό, εξέφρασε ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας. “Πρόκειται για μια απόφαση σαθρή και πλήρως αναιτιολόγητη. Δυστυχώς κρίθηκε για την ηθική της και όχι για την ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία. Δεν υπάρχει και δεν πρόεκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος της. Μάλιστα, ο ίδιος ο συγκαητγορούμενος της ομολόγησε ότι μόνος του αποφάσισε και μόνος του σκότωσε τον άτυχο ιερέα και ότι η κυρία Καρβέλα ποτέ δεν του ζήτησε να προβεί σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Πρόκειται για μια απόφαση άδικη, που ελήφθη υπό το βάρος της κοινής γνώμης, η οποία από την πρώτη στιγμή καταδίκασε και διαπόμπευσε την κατηγορούμενη για τις προσωπικές της επιλογές και τα ηθικά της λάθη”.πτεται και οδηγεί στην ισόβια κάθειρξη”.




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91