follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Πόσες φορές σας έχει πιάσει το κεφάλι σας, έχετε ζαλιστεί απότομα σε κάποια εκδήλωση και το έχετε αποδώσει στο κακό το μάτι; Η βασκανία είναι ...





κάτι που δέχεται πως υπάρχει ακόμα και η εκκλησία, οπότε μην αισθάνεστε τύψεις που νομίζετε πως όλοι σας γλωσσοτρώνε επειδή έχετε το πιο όμορφο αγόρι ή φοράτε τα πιο στυλάτα ρούχα. Τουλάχιστον, τώρα δε θα χρειαστεί να ξαναπάρετε τη θεία σας να σας ξεματιάσει καθώς με ένα κλικ στο smartphone κινητό σας επικοινωνείτε κατευθείαν με τη γιαγιά Τριγώνα που είναι η διαδικτυακή σας ξεματιάστρα.





Η εφαρμογή αυτή που μας έκανε να χαμογελάσουμε με την ψυχή μας είναι δωρεάν και μπορείτε να την κατεβάσετε στο κινητό σας. Κάθε φορά που θα νιώθετε ματιασμένοι θα τραβάτε μία φωτογραφία του εαυτού σας και σε λίγα δευτερόλεπτα θα εμφανίζεται η γιαγιά Τριγώνα με τη φωτογραφία σας που πάει να την ξεματιάσει. Στο τέλος και αφού σας ξεματιάσει σας λέει και πόσο τις εκατό ήταν το μάτιασμα, ενώ υπάρχουν συμβουλές για να αποφύγετε το κακό το μάτι και οδηγίες.



πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Ακόμα μία σύλληψη για χρέη στο δημόσιο...






Σε βάρος του 76χρονου Χαλκιδέου, εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 189.409,45 ευρώ. Η σύλληψή του, έγινε χθες το πρωί (03-07-2013) από αστυνομικούς στην πόλη της Χαλκίδας.


Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν είπε πως 'δεν έχω να φάω''. Αφού έκατσε στο κρατητήριο, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει τους δύο μέχρι στιγμής, για την ένοπλη ληστεία που έγινε στις 21 Μαΐου, στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού, στην Ανθούσα Πρέβεζας...






Οι δύο Αλβανοί που συνελήφθησαν είναι ηλικίας 29 και 33 ετών ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο συμπατριώτες τους που αναζητούνται, είναι ηλικίας 29 και 28 ετών.


Αργά το βράδυ της 21-05-2013 στην Ανθούσα Πάργας, δύο από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας (ο 29χρονος μαζί με τον 28χρονο), έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορώντας γάντια, με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησαν το ηλικιωμένο ζευγάρι τη στιγμή που έμπαινε στο σπίτι του.

Οδήγησαν τους ηλικιωμένους μέσα και αφού τους προκάλεσαν σωματικές βλάβες, τους έκλεψαν χρυσαφικά, μεγάλο χρηματικό ποσό και βιβλιάρια καταθέσεων.


Από την αξιοποίηση των στοιχείων προέκυψε ότι, στην συνέχεια οι δύο δράστες μπήκαν αυτοκίνητο, όπου τους περίμενε το τρίτο μέλος της ομάδας και αρχικά τους μετέφερε στο Κανναλάκι Πρέβεζας, παρέχοντάς τους κατάλυμα για το βράδυ. Το επόμενο πρωί τους μετέφερε με το ίδιο μέσο στον Άγιο Νικόλαο Αιτωλοακαρνανίας, όπου τους παρέλαβε με άλλο αυτοκίνητο ο τέταρτος συνεργός τους.


Σε βάρος των τεσσάρων δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας, οπλοκατοχής και παράνομης εισόδου στη χώρα.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Ξέσπασε ο ηθοποιός, Γιάννης Τσιμιτσέλης... όταν ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του, πως η θεατρική παράσταση " Άντρες έτοιμοι για όλα" που έχει ξεκινήσει την καλοκαιρινή της περιοδεία και επισκέπτεται διάφορες πόλεις της Ελλάδας δεν θα κάνει στάση στους δήμους Πατρών και Αγρινίου.







Οι δύο δήμοι ενώ αρχικά είχαν συμφωνήσει, στην πορεία άλλαξαν γνώμη. Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης φανερά εκνευρισμένος με αυτή την απόφαση, έγραψε στο twitter του, " Προς Δήμο Πατρών και Αγρινίου (τα μέρη που μεγάλωσα). Ζούμε στο 2013! Κάθε μέρα εδώ και χρόνια βλέπουμε τα πάντα όλα μέσα από τις τηλεοράσεις. Από απευθείας δολοφονίες, βιασμούς, τσόντες μέχρι ότι δεν θα μπορούσε κανένας να φανταστεί δύο δεκαετίες πριν. Και τώρα το 2013 σας σοκάρει να δείτε πέντε άντρες με μαγιό;;; Αυτός ο ξεφτιλισμένος πουριτανισμός από πού βγαίνει; Ένα από τα προβλήματα στο χώρο του πολιτισμού είναι ότι πάρα πολλοί δεν θα έπρεπε να ασχολούνται μαζί γιατί δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν. Μεγαλύτερη ντροπή πρέπει να νιώθουν αυτοί παρά εγώ που εκθέτω αυτό το κολασμένο και αμαρτωλό μου σώμα βεβηλώνοντας τα ελληνικά θέατρα στη χώρα του Αριστοφάνη!!"



Δείτε όσα έγραψε στο Twitter!













Πηγή: http://www.kamikaze.gr/2013/07/blog-post_9791.html#ixzz2Y6mDhCKf



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip



Πρωτοφανής ήταν η αντίδραση του Βασίλειου Κωστέτσου σήμερα το μεσημέρι όταν έφτασε στο STAR ως καλεσμένος στην εκπομπή Μεσημεριανή Μελέτη.



Το ταξί που είχε κλείσει η εκπομπή πήρε τον σχεδιαστή από το Κολωνάκι και τον πήγε στην Κάτω Κηφισιά. Στο φυλάκιο που υπάρχει στην είσοδο του καναλιού, οι άντρες της φρουράς ρώτησαν σε ποια εκπομπή πηγαίνει -μια φυσιολογική ερώτηση. Ο Βασίλειος Κωστέτσος, έχοντας απαίτηση να γνωρίζουν οι πάντες το που κατευθύνεται, έγινε έξω φρενών, μπήκε στο ταξί και εξαφανίστηκε!


Η Τζωρτζέλα Κόσιαβα, προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του καθώς τον είχε καλέσει η ίδια, αλλά μάταια. Σε έξαλλη κατάσταση η Ελεονώρα Μελέτη, βγήκε σχεδόν γuμνή από το καμαρίνι της και ουρλιάζοντας ζήτησε να μην ξαναπεράσει ο σχεδιαστής ούτε έξω από την πόρτα ξανά!


"Τέτοια άτομα πρέπει να ξεφτυλίζονται!", είπε με ανεβασμένους τους τόνους η Τζωρτζέλα.


Δείτε το βίντεο:




zappit.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE











4 λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες θα μπορούν να αυνανίζονται πιο συχνά



Πρόσφατα αναφερθήκαμε στον αντρικό αυνανισμό ως μία πράξη εντελώς απενοχοποιημένη η οποία μάλιστα έχει και πολλά θετικά για την υγεία! Όσον αφορά ωστόσο στον αντίστοιχο γυναικείο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά καθώς υπάρχουν αμέτρητες γυναίκες οι οποίες αποφεύγουν να το κάνουν λόγω ταμπού και ντροπής. Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι αν απογυμνώσουμε την πράξη αυτή από όλες αυτές τις προκαταλήψεις που την περιβάλλουν, οι οποίες είναι απλώς ανόητες και ανούσιες, η γυναικεία αυτοικανοποίηση διαφέρει από την αντρική και... πρακτικά! Ενώ ο άντρας για παράδειγμα μπορεί να κάνει τη δουλίτσα του πολύ πιο εύκολα, σύντομα και κυρίως χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία, η γυναίκα από την μεριά της, θα πρέπει να έχει μπει στην κατάλληλη διάθεση, ο άντρας είναι πάντα, να βρίσκεται σε ένα άνετο και ιδανικό μέρος και φυσικά να αφιερώσει αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο της. Ωστόσο, όλα αυτά είναι απλώς λεπτομέρειες καθώς η ουσία βρίσκεται στην πράξη και κυρίως στα θετικά που προσφέρει. Κορίτσια εκεί έξω, αφήστε στην άκρη τα ταμπού και κάντε το δίχως φόβο και πάθος γιατί υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι' αυτό! Ας πάμε να δούμε τους σημαντικότερους...

1. Μαθαίνουμε το σώμα μας: Ο σημαντικότερος ίσως λόγος του αυνανισμού είναι ότι είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε το σώμα μας και φυσικά τις ανάγκες του. Πώς θα δώσετε οδηγίες στον παρτενέρ σας για το τι σας αρέσει και τι όχι αν προηγουμένως δεν το έχετε ανακαλύψει εσείς; Επιπλέον, το σκηνικό που μπορεί να φτιάχνουμε στο μυαλό μας κατά τη διάρκεια, από τα πιο απλά μέχρι ολόκληρα σενάρια, μας βοηθά να καταλάβουμε τι είναι αυτό που μας ερεθίζει και φυσικά κάποια πράγματα από αυτά να τα εφαρμόσουμε στη συνέχεια με τον καλό μας. Τέλος, αν είστε από τις γυναίκες που δυσκολεύονται να έρθουν σε οργασμό, να ένας υπέροχος τρόπος για να το καταφέρετε! Αρχίστε πρώτα από τα απλά και πολύ σύντομα θα είστε σε θέση να το πετύχετε και με τον παρτενέρ σας χωρίς να χρειαστεί να δεινοπαθήσετε!

2. Βελτιώνει την υγεία: Δεν είναι τυχαίο που όταν κάνουμε sex την επόμενη μέρα νιώθουμε καλά, ξεκούραστοι, ενώ μπορεί να είμαστε άυπνοι και γεμάτοι ενέργεια! Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες, το sex και στην προκειμένη ο αυνανισμός, μπορούν να βελτιώσουν την υγεία και κυρίως την ψυχική κατά πολύ. Καταπολεμούν το άγχος και το στρες, βοηθούν στις αυπνίες ενώ οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Ακόμα ένα θετικό, το οποίο μπορεί να σας ακουστεί λίγο παράξενο, είναι το γεγονός ότι οι γυναίκες που αυτοικανοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επισκέπτονται πολύ πιο συχνά τον γυναικολόγο για εξετάσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες...

3. Μας κάνει πιο... σέξι: Κακά τα ψέματα, ένας σεξουαλικά ενεργός άνθρωπος τείνει να είναι πάντα πιο γοητευτικός και σέξι, είτε λόγω της ικανοποίησης που απολαμβάνει στην προσωπική του ζωή είτε ακόμα και λόγω ορμονών. Και μπορεί το sex με παρτενέρ να είναι υπέροχο, αλλά ποιος είπε ότι πρέπει κανείς να αποκλείσει από την καθημερινότητά του κάτι εξίσου υπέροχο όπως ο αυνανισμός; Κορίτσια σταματήστε να πιστεύετε ότι επειδή έχετε σχέση δεν υπάρχει λόγος να αυτοικανοποιήστε και πιάστε δουλίτσα! Αφήστε δε, που θα αποκτήσει ποικιλία και η σεξουαλική σας ζωή με αυτό τον τρόπο, κάτι που αυτομάτως θα σας τονώσει, θα σας γεμίσει αυτοπεποίθηση και κυρίως θα σας κάνει πιο σέξι και σίγουρη και αυτό θα... φαίνεται! Την επόμενη φορά που ο καλός σας σας πει ότι είστε πολύ όμορφη σήμερα, χαμογελάστε πονηρά και πείτε του ότι ήπιατε πολύ νερό και κοιμηθήκατε ένα... 8ωρο!

4. Είναι και... σεξουαλικό παιχνίδι: Δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι και ερεθιστικό για έναν άντρα, από το να βλέπει την καλή του να αυτοικανοποιείται μπροστά του κοιτώντας τον λάγνα! Ακόμα καλύτερα αν κάνει και αυτός την ίδια δουλειά! Με τον τρόπο αυτό, η προσοχή σας ξεφεύγει λίγο από την ικανοποίηση και την ευχαρίστηση του άλλου και επικεντρώνεστε στον εαυτό σας, έχοντας φυσικά παράλληλα και την εικόνα του παρτενέρ. Έτσι και δημιουργείτε μία άκρως καυτή κατάσταση και φυσικά εξερευνείτε καλύτερα το σώμα σας κάτι που αυτομάτως θα σας κάνει καλύτερη... ερωμένη!http://www.queen.gr






via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%83%CE%B5%CE%BE-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82


Μπορεί να μην είναι εύκολο να πιστέψει κάποιος ότι το δημόσιο του διαγράφει τα χρέη, αλλά ευτυχώς, έστω και υπό προϋποθέσεις είναι πέρα για πέρα αληθινό....




Συγκεκριμένα, οι βεβαιωμένες μέχρι 31/12/1992 στις Δ.Ο.Υ. υπέρ του δημοσίου ή τρίτων οφειλές οι οποίες είναι ανείσπρακτες και δεν ξεπερνούν τα 200 ευρώ ανά οφειλέτη διαγράφονται.


Προϋπόθεση για τη διαγραφή είναι ο οφειλέτης να μην έχει συσσωρεύσει νέα χρέη προς το δημόσιο μετά την προηγούμενη ημερομηνία. Η διαγραφή γίνεται προκειμένου να απαλλαγεί ο εισπρακτικός μηχανισμός του ΥΠΟΙΚ από το διοικητικό και λειτουργικό κόστος που δημιουργεί το κυνήγι μικροοφειλετών χωρίς να υπάρχει εισπρακτικό αποτέλεσμα.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91






Τη θέλεις αλλά δεν ξέρεις τι κάνει στη ζωή της. Δες τον τρόπο που ντύνεται και βγάλε συμπέρασμα!...












via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos


Σχεδόν δεκαπέντε χρόνια έχουν περάσει από την επιτυχημένη κωμική σειρά του Ant1 όπου πρωταγωνιστούσε, όταν ήταν ακόμη μαθήτρια....



Τότε η ηθοποιός που βλέπετε στην φωτογραφία υποδύονταν την τηλεοπτική κόρη του Γιάννη Μπέζου, την «Αφροδίτη» στη σειρά «Άκρως οικογενειακόν»! Σήμερα η Μαρούσα Στρογγύογλου, αν κι έχουν περάσει τόσα χρόνια, παραμένει όμορφη και πάντα με το χαμόγελο που την γνωρίσαμε τότε μέσα από το πρώτο της τηλεοπτικό εγχείρημα!



Η ηθοποιός έδωσε το παρών στην θεατρική πρεμιέρα της παράστασης «Φιλί του Ιούδα» στο θέατρο Αγγέλων Βήμα.






via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Έφυγε ξαφνικά χθες από τη ζωή η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός του Δεύτερου προγράμματος, Έφη Μεταλληνού.






Μια σπουδαία ραδιοφωνική παραγωγός η οποία στις εκπομπές της είχε φιλοξενήσει σημαντικούς καλλιτέχνες και ανθρώπους του πολιτισμού.


Η είδηση για τον ξαφνικό θάνατο της δημοσιογράφου έσκασε σαν βόμβα.


Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή στις 15:30 στο Β΄ Νεκροταφείο του Αγίου Ισιδώρου.


Δεν πάνε άλλωστε τρεις εβδομάδες που η ταλαιπωρημένη καρδιά του πρόδωσε τον Τάσο, τον αγαπημένο της σύζυγο και έναν από τους κορυφαίους ηχολήπτες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Την έχει ψωνίσει ο Βασιλάκης!!!

Η εκπομπή της Μελέτη είχε καλεσμένο τον γνωστό σχεδιαστή ρούχων Βασίλειο Κωστέτσο.

Το ταξί που είχε κλείσει η εκπομπή τον πήρε από το Κολωνάκι και τον πήγε στο Star.

Έξω από το κανάλι ...





υπάρχει ένα φυλάκιο- όπως συμβαίνει παντού-για λόγους ασφαλείας.

Οι άντρες της φρουράς ρώτησαν το απόλυτα φυσιολογικό-όπως κάνουν με κάθε καλεσμένο- για ποια εκπομπή είναι.



Εκείνος έπαθε σοκ!! Όπως καταλαβαίνετε ήθελε να γνωρίζουν οι πάντες για την είσοδό του στο Star!



Αποτέλεσμα;; Να ξαναμπεί μέσα στο ταξί σε χρόνο ντε τε και να εξαφανιστεί.



Η εγκυμονούσα Τζωρτζέλα προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του μιας και τον είχε καλέσει η ίδια, αλλά δεν απάντησε σε κανένα τηλεφώνημα της εκπομπής.



Έξαλλη η Ελεονώρα Μελέτη, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η εκπομπή της, βγήκε σχεδόν γυμνή από το καμαρίνι της και προσπάθησε να βγάλει άκρη!



πηγή:star.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Νέους και νέες με πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς του μάρκετινγκ, της διοίκησης επιχειρήσεων, της πληροφορικής, της λογιστικής και των βαλκανικών γλωσσών αναζητούν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.






Αυτή η τάση τουλάχιστον προκύπτει από τις 42 εγχώριες και πολυεθνικές εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την διεξαγωγή συνεντεύξεων με τελειόφοιτους και απόφοιτους των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών του τμημάτων.


Οι συνεντεύξεις ξεκίνησαν το πρωί και θα συνεχιστούν και αύριο ενώ κάθε ένα από τα 280 άτομα που δήλωσαν συμμετοχή έχει δικαίωμα να δώσει τρεις συνεντεύξεις, ή και κάποιες επιπλέον, εφόσον προκύπτουν κενά στο πρόγραμμα των εταιρειών. Η διαδικασία γίνεται στο χώρο της βιβλιοθήκης και κάθε συνέντευξη διαρκεί 15 λεπτά. "Οι εταιρείες ενδιαφέρονται να καλύψουν άμεσες ανάγκες σε εργατικό δυναμικό ή μελλοντικές ανάγκες τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού" εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η υπεύθυνη λειτουργίας του Γραφείου Διασύνδεσης, Σοφία Παναγιωτίδου.


Η ίδια εκτιμά ότι από τις 42 εταιρείες, τουλάχιστον οι μισές θα μπορούσαν να προσφέρουν άμεσα κάποιο είδος πλήρους, μερικής ή εποχιακής απασχόλησης, (κυρίως στη Θεσσαλονίκη) ωστόσο αν οι συνεντεύξεις δεν καταλήξουν άμεσα σε προσφορά εργασίας αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. "Η πρόσληψη έχει να κάνει με το αν οι εταιρείες θα βρουν τελικά τους κατάλληλους υποψήφιους. Σε κάθε περίπτωση, η ίδια η εκδήλωση παρέχει στους ενδιαφερόμενους ένα ισχυρό δίκτυο γνωριμιών με στελέχη επιχειρήσεων που μπορεί να καταλήξει κάποια άλλη χρονική στιγμή στην προσφορά εργασίας" προσθέτει.


Σχετικά με το ενδιαφέρον των εταιρειών επισημαίνει ότι εκτός από τις ειδικότητες μάρκετινγ, διοίκησης επιχειρήσεων, πληροφορικής και λογιστικής υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τους αποφοίτους των τμημάτων βαλκανικών γλωσσών καθώς το εφόδιο που τους παρέχει η γνώση της γλώσσας θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό για την παρουσία τους σε διάφορες θέσεις εργασίας στις βαλκανικές χώρες.


Η διήμερη εκδήλωση του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας παραφράζει τον τίτλο της γνωστής κινηματογραφικής ταινίας "mission impossible" ("αδύνατη αποστολή") μετατρέποντάς τον σε "admission is possible" ("εφικτή πρόσληψη") για να τονίσει ότι παρά την αυξανόμενη ανεργία, κυρίως στον πληθυσμό των νέων επιστημόνων, υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες εισόδου και παραμονής στην αγορά εργασίας.


Κατά τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιούνται, εξάλλου, ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις για την απασχόληση ΑΜΕΑ σε επιχειρήσεις, την παρουσίαση ερευνών του Γραφείου Διασύνδεσης σχετικά με την πορεία των αποφοίτων και τη συμβουλευτική προετοιμασία για την είσοδο στην ελληνική και διεθνή αγορά εργασίας (Cine career). Στόχος των υπευθύνων του γραφείου είναι η διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων κάθε χρόνο.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Διεθνής ομάδα ερευνητών ανέπτυξε μια νέα τεχνολογία η οποία, όπως υποστηρίζει, μπορεί να προλαμβάνει την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων. Οι ερευνητές σχεδίασαν το σύστημα βασιζόμενοι στην ιδιαίτερη ικανότητα που έχουν οι ακρίδες να πετούν και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα συγκεντρωμένες σε πυκνά σμήνη χωρίς να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

Η έμπνευση και η εφαρμογή

Οι ακρίδες διαθέτουν έναν μοναδικό μηχανισμό επεξεργασίας των ηλεκτρικών και χημικών σημάτων στον εγκέφαλό τους. Εχουν εξαιρετικά ευαίσθητους διάμεσους νευρώνες. Οι διάµεσοι νευρώνες βρίσκονται στο εσωτερικό του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, δέχονται τις πληροφορίες που παρέχουν οι αισθητήριοι νευρώνες και τις μεταδίδουν στους κινητικούς νευρώνες.

«Αναπτύξαμε ένα σύστημα εμπνεόμενο από τους διάμεσους νευρώνες της ακρίδας. Εμφυτεύσαμε το σύστημα σε ένα ρομπότ για να εξερευνά χώρους και να αλληλεπιδρά με αντικείμενα χρησιμοποιώντας μόνο οπτικά δεδομένα. Η όραση παίζει κρίσιμο ρόλο στην αλληλεπίδραση των περισσότερων ειδών του ζωικού βασιλείου και όσο πιο χαμηλά βρίσκεται ένα ζώο στη τροφική αλυσίδα τόσο μεγαλύτερες είναι οι δυνατότητες της όρασής του. Για παράδειγμα τα έντομα αντιδρούν με τρομερή ταχύτητα όταν τα προσεγγίζει κάποιος εχθρός. Αυτή η έρευνα δείχνει ότι αναπτύσσοντας τεχνητά οπτικά συστήματα που θα προσομοιάζουν σε βιολογικά μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες οπτικές εφαρμογές σε υπολογιστές που επεξεργάζονται δεδομένα σε δυναμικά περιβάλλοντα. Τα συστήματα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε οχήματα τα οποία θα αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει σε άλλα σημεία του δρόμου και σε περίπτωση που διακρίνουν πιθανό κίνδυνο θα αναλαμβάνουν άμεσα δράση για να αποφευχθεί ένα ατύχημα» αναφέρει ο Σιγκάνγκ Γούε, του Πανεπιστημίου του Λίνκολν στη Βρετανία, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Στην ανάπτυξη του συστήματος συμμετείχαν επίσης ερευνητές του Πανεπιστημίου του Αμβούργου και των Πανεπιστημίων Tsinhua και Xi’an Jiatong στην Κίνα.

Το σύστημα αυτό δεν ενσωματώνει τις συνήθεις τεχνολογίες εντοπισμού αντικειμένων (ραντάρ- αισθητήρες υπερύθρων κ.α) γιατί αυτά τα συστήματα απαιτούν μεγάλο όγκο επεξεργασίας. Το νέο σύστημα αποφυγής τροχαίων ατυχημάτων προσομοιώνει την όραση των ακρίδων, τα μάτια και τους νευρώνες τους.http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Στον πρώην τσάρος της οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου αποδίδεται από την πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) η όλη ευθύνη γιατί βρέθηκε στο σκοτάδι η λίστα Λαγκάρντ.



Το πρώην κυβερνητικό στέλεχος καλείται να δικαστεί για δυο κακουργήματα (νόθευση εγγράφου και απιστία στην υπηρεσία) και για ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος). τα αδικήματα της νόθευσης έγγραφου (κακούργημα) κι απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα).

Αν αυτά δεν έχουν παραγραφεί –λόγω του περιβόητου νόμου περί ευθύνης υπουργός- να αν μπορεί να σταθούν τεκμηριωμένα στο ειδικό δικαστήριο μένει να το δούμε αν και όταν παραπέμψει.



Σπαρταριστοί οι διάλογοι που ακούστηκαν από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής (Δείτε το βίντεο) ενώ μια γεύση απ’ το δικό του πόρισμα που θα καταθέσει, μάλλον αύριο ο Σύριζα, μας έδωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος τύπου του κόμματος που έκανε λόγο για «συγκάλυψη και κουκούλωμα» του πορίσματος της πλειοψηφίας, εκτιμώντας ότι υπάρχει «μια άνευ προηγουμένου στάση αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας προς τον Ε. Βενιζέλο».



Το πόρισμα κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη και θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.



Το ΚΚΕ ζητά την ποινική δίωξη του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της απιστίας, της νόθευσης και της παράβασης καθήκοντος, χρεώνοντας παράλληλα πολιτικές ευθύνες στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπανδρέου. Τι κόμμα του Καμένου εκτιμάει ότι πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο.







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Δώρο ζωής δέχτηκαν χτες τρεις άντρες από έναν 55χρονο που έχασε τη ζωή του μετά από βαρύ αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο στην Αλεξανδρούπολη.






Ο θάνατος του 55χρονο που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διαπιστώθηκε στις 2 Ιουλίου και μετά από συναίνεση των συγγενών του χτες έγινε η αφαίρεση του ήπατος των νεφρών και των κερατοειδών.


Το ήπαρ και ο ένας νεφρός μεταμοσχεύτηκαν με επιτυχία σε δύο άντρες ηλικίας 57 και 42 ετών αντίστοιχα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ενώ ο άλλος νεφρός σε έναν 42χρονο στα Ιωάννινα. Και οι τρεις μεταμοσχευθέντες νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.


Οι κερατοειδείς του 55χρονου θα μεταμοσχευθούν εντός των ημερών σε άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης στην Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Αυτή είναι η 4χρονη που βρέθηκε άγρια δολοφονημένη στο Τέξας των ΗΠΑ Το αποτρόπαιο έγκλημα...έγινε στο Τέξας.Η μικρή Αλάνα Γκάλγκερ εντοπίστηκε με τα χέρια και το στόμα δεμένα, ενώ το κεφαλάκι της ήταν καλυμμένο με...

μία πλαστική σακούλα και το κορμάκι της μόνο με τα εσώρουχα.



Το FBI δίνει σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψη του δράστη το ποσό των 10.000 δολαρίων.Οι γονείς της αδικοχαμένης Αλάνα θεωρούνται επίσης ύποπτοι από τις αστυνομικές αρχές, ενώ οι συναντήσεις και συζητήσεις τους με την αστυνομία είναι τακτικές και πολύωρες.



Αυτό που κινεί ακόμη την περιέργεια των ερευνητών είναι το γεγονός ότι το κορμάκι του κοριτσιού βρέθηκε μόλις ένα χιλιόμετρο από το σπίτι της από ένα 14χρονο αγόρι, το οποίο μόλις αντίκρισε το πτώμα του μικρού κοριτσιού έσπευσε έντρομο να ενημερώσει τη μητέρα του.Η έρευνα συνεχίζεται εντατικά, ενώ τα αδέρφια της Αλάνα μένουν με φίλους των γονιών τους, καθώς οι γονείς τους βρίσκονται συνεχώς με τις αστυνομικές αρχές.

thestival.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97

Έκτακτη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντιπρόεδρος της



κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.



Σύμφωνα με τον ALPHA, ο κ. Σαμαράς ενημερώνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Στις 20:30 ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντήσει τους εκπροσώπους της τρόικας στο γραφείο του στη Βουλή.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Με έντονες λογομαχίες και διαξιφισμούς έκλεισε άλλη μία διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση του...



πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.



Ο βασικός κατηγορούμενος στη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς «συγκρούστηκε» έντονα με την Έδρα αλλά και με τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής με αφορμή την ανάγνωση χειρόγραφων σημειώσεών του, ενώ κατήγγειλε για ακόμη μία φορά «συναλλαγές με συγκατηγορουμένους του» για να οδηγηθεί η υπόθεση σε δίκη.



Η έκρηξη του κ. Τσοχατζόπουλου προς τη συνήγορο πολιτικής αγωγής αφορούσε σημείωμα που αναγνώστηκε στο οποίο περιλαμβάνονταν το όνομα «Μιλτιάδης» και ονόματα δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος».



- Πολιτική αγωγή: Είναι σημαντικό αυτό το στοιχείο γιατί αναφέρεται στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαιωάννου.



- Ά. Τσοχατζόπουλος: Ποιος υπουργός; Μιλτιάδης λέει… Ποιος το λέει αυτό; Εσύ λες υπουργός. (Σ.σ. στρεφόμενος προς την Έδρα): Με δική σας ευθύνη κύριε πρόεδρε, βλέπετε τι γίνεται…



- Πρόεδρος: Αν αναγνωρίζετε ότι είναι δική σας η γραφή. Είναι δικά σας;



- Ά. Τσοχατζόπουλος: Είναι σκέψεις. Έχω γράψει εγώ, έχει γράψει άλλος.



- Πολιτική αγωγή: Αναφέρονται πρόσωπα που είναι κατηγορούμενοι και συγκεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί.



- Ά. Τσοχατζόπουλος: Και λοιπόν;



- Πρόεδρος: Θα διαβάσουμε αυτά που πρέπει στο δικαστήριο.



- Ά. Τσοχατζόπουλος: Τα διαβάζετε όλα όμως, κύριε πρόεδρε…



-Πολιτική αγωγή: Αναφέρονται συγκεκριμένα πρόσωπα.



- Ά. Τσοχατζόπουλος: Ποιος το λέει, κυρία μου; Το τυχαίο χαρτί του δρόμου. Προσπαθούν να κάνουν και εικασίες…



Σε ερώτηση της τακτικής εισαγγελέως για την ερμηνεία χειρόγραφης σημείωσης που αναφέρει «δεν φαίνεται ευθεία ανάμειξη Βluebell και ΤΟR», ο πρώην υπουργός φανερά εκνευρισμένος απάντησε: «Είναι κάποια σημειώματα που βρέθηκαν στο γραφείο μου. Έρχονταν σημειώματα από διάφορες πηγές. Μα είναι δυνατόν; Τι μου λέτε; Το 2004, επειδή δεν τα ξέρετε, ταλαιπωρηθήκαμε με την υπόθεση των ΤΟR για δύο χρόνια. Υπήρξαν παράλληλα κουβέντες, συζητήσεις και δημοσιεύματα για δήθεν μίζες που δεν είχαν καμία σχέση με μας. Καλοθελητές έστησαν το σενάριο. Μπλέχτηκε από τον Τύπο η Bluebell. Μιλούσαμε για διακινήσεις χρημάτων μέσω εταιρειών και όχι σε πρόσωπα… Ο άνθρωπος που το έγραψε λέει ότι δεν βρήκε σχέση».



- Τακτική εισαγγελέας: Στο έγγραφο ζητάτε βοήθεια για να μπλοκαριστούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.



- Ά. Τσοχατζόπουλος: Αυτές είναι προτάσεις συνεργατών που γίνονται σε ένα γραφείο. Είναι παράνομο αυτό; Εσείς φαντάζεστε κάτι και θέλετε να το αποδείξω…



Ο πρώην υπουργός επανέλαβε ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι ψεύτικες και ότι κάποιοι έστησαν ένα «δρόμο διπολικό» από τον οποίο θα πρέπει να φύγει το δικαστήριο.



Σε τοποθέτησή του ο αναπληρωτής εισαγγελέας αναφέρθηκε σε «αγωνιώδη προσπάθεια» του κ. Τσοχατζόπουλου, βάσει χειρόγραφων που αναγνώστηκαν, για μπλοκάρισμα λογαριασμών στο εξωτερικό αλλά και σε συνεχή αιτήματά του προς τον συγκατηγορούμενό του Γιάννη Σμπώκο «με παρακλήσεις και απειλές για επιστροφή χρημάτων». Όπως είπε ο εισαγγελέας «εγώ παρατηρώ ότι τα χρήματα τα είχε δώσει για “λεύκανση” στον κύριο Σμπώκο».



- Ά. Τσοχατζόπουλος: Βιάστηκαν όσοι έβγαλαν συμπεράσματα από την ανάγνωση των εγγράφων. Από χαρτιά, τυχαία κείμενα, που κανένας δεν ξέρει από πού προέρχονται. Οι κατηγορίες είναι έωλες και συκοφαντικές για εμένα. Αυτά που επικαλεστήκατε δεν αποδεικνύονται. Επομένως, κύριοι, όσοι βγάλατε συμπεράσματα, να τα πάρετε πίσω και να ζητήσετε συγγνώμη.



- Πολιτική Αγωγή: Σας οφείλει τελικά λεφτά ο κ. Σμπώκος; Δεν μας είπατε...



- Ά. Τσοχατζόπουλος: Κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί έχουν εξελιχθεί σε διώκτες κεφαλών…



- Πρόεδρος: Τα ντοκουμέντα που διαβάστηκαν κάτι άλλο είπαν.



Η τακτική εισαγγελέας κάλεσε τον κατηγορούμενο, αν έχει στοιχεία για παράνομες ενέργειες δικαστικών, να τα καταγγείλει. Ο πρώην υπουργός απάντησε ότι δικαστικοί λειτουργοί έκαναν συναλλαγή με κρατουμένους για την υπόθεση.







Πηγή:ΑΜΠΕ




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Την απαράδεκτη και ανάλγητη, όπως τη χαρακτηρίζει, απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει στη διακοπή της παροχής ρεύματος σε 28 ευπαθείς οικογένειες του συνοικισμού της Αγριανής του Δήμου Σουφλίου στον Έβρο, στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Έβρου του ΚΚΕ.






Πρόκειται για οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα και τα χαράτσια της ΔΕΗ, σύμφωνα με την Τ.Ο. Έβρου του ΚΚΕ, η οποία αναφέρει πως με αυτό τον τρόπο η ΔΕΗ τους γυρίζει στην εποχή της γκαζόλαμπας.


«Όλοι τους είναι φτωχοί αγρότες και μεροκαματιάρηδες, που η παρατεταμένη ανεργία, τα δυσβάσταχτα χαράτσια, οι απλήρωτες σοδειές, τους έφεραν στη δυσκολία, να αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τ.Ο. Έβρου του ΚΚΕ, τονίζοντας παράλληλα πως «η τομεακή Οργάνωση Έβρου του ΚΚΕ θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων της Αγριανής για την απόφαση της ΔΕΗ να τους κόψει το ηλεκτρικό και τους καλεί οργανωμένα και αποφασιστικά να διεκδικήσουν την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια τους και μια ρύθμιση αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους, που να ανταποκρίνεται στις οικονομικές τους δυνατότητες. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους τους άνεργους τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους μπροστά στο καθημερινό φαινόμενο διακοπής ηλεκτροδότησης των σπιτιών και των καταστημάτων, να μην φοβηθούν, να σηκώσουν το κεφάλι και αλληλέγγυοι με όλους να απαιτήσουν αγωνιστικά κανένα σπίτι άνεργου χωρίς ρεύμα και νερό, κανένας άνεργος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91










Οι μαϊμούδες με τη μεγάλη μύτη

Η μαϊμού με προβοσκίδα, ή αλλιώς μαϊμού με μακριά μύτη είναι ενα από τα πιο παλιά είδη μαϊμούς, με κοκκινωπό-καφέ τρίχωμα και ζει στα δάση του νησιού Βόρνεο της Ινδονησίας. Στην τοπική κοινωνία έχει επίσης την ονομασία «ολλανδική μαϊμού» ή απλά «Ολλανδός» καθώς οι ντόπιοι παρατήρησαν ότι οι Ολλανδοί αποικιοκράτες είχαν συχνά παρόμοια μεγάλη κοιλιά και τη μύτη. Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό τους είναι προφανώς η μεγάλη μύτη, που τις κάνει να φαίνονται σαν μορφές από καρτούν. Η μεγάλη μύτη είναι στοιχείο για το οποίο τα ερσενικά μάλλον υπερηφανεύονται αφού είναι βασικό χαρακτηριστικό προσέλκυσης θηλυκών και φτάνει σε μήκος εώς και τα 30 εκατοστά. Οι μαϊμούδες αυτές είναι εξαιρετικοί αναριχητές και κολυμβητές και αρκετά έξυπνες ώστε να ταξιδεύουν σε ομάδες και να αποφεύγουν του επικίνδυνους για αυτές κροκόδειλους.

Δυστυχώς το είδος απειλείται σοβαρά με εξαφάνιση λόγω της ανεξέλεγκτης καταστροφής των δασών που αποτελούν το χώρο διαβίωσής του. Πηγή:perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Ο Πάνος Καμμένος στο περιθώριο της επίσκεψής του στην..





Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) και στην ΕΤ3 αναφέρθηκε και πάλι στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» και επιτέθηκε προσωπικά στον Ψυχάρη.







Αναλυτικά η δήλωσή του προέδου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων:







«Σήμερα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης, τους πολιτευτές μας και τις συντονιστικές βρισκόμαστε εδώ στην ΕΛΒΟ, ξεκινώντας από τη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, μια βομβαρδισμένη περιοχή, με λουκέτα παντού. Βρισκόμαστε στην ΕΛΒΟ, στην αμυντική βιομηχανία, η οποία συντηρεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, η οποία αποτελεί την εγγύηση για την εθνική ασφάλεια και η οποία δέχεται αυτή την στιγμή μία επίθεση από όλες αυτές που έχει δεχθεί στην πορεία της μέσω ιδιωτικοποιήσεων, όπου ουσιαστικά οι ιδιώτες εισέπραξαν αντί να πληρώσουν. Βρεθήκαμε επίσης δίπλα στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, αλλά και στην ΕΥΑΘ.







Η Βόρεια Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα, δέχονται μια επίθεση και την ίδια στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ο επικυρίαρχος και το αφεντικό της εσωτερικής τρόικας έρχεται να πει ότι το Βερολίνο θα βοηθήσει την Ελλάδα.







Οι Έλληνες είμαστε περήφανοι και δεν θα επιτρέψουμε να μας εξαθλιώσουν, προκειμένου να μας πετάξουν ένα κομμάτι ψωμί.







Εδώ γεννήθηκε ο πολιτισμός και αυτή η χώρα έχει παλέψει για την ελευθερία της και έχει νικήσει πάντα. Θα νικήσει και τώρα».







ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Υπάρχει ένα δημοσίευμα για εσάς σήμερα στα «ΝΕΑ»…







Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Ο κύριος αυτός στο δημοσίευμα το οποίο αναπαράγει, ο κ. Ψυχάρης, ζήτησε χθες να το αποσύρει σε τηλεφώνημα με μεσολαβητή του, προκειμένου να στηρίξω τον γιο του ως υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων και να αποσύρω τις αγωγές εναντίον του.







Όχι απλώς θα συνεχιστούν οι αγωγές εναντίον του, όχι απλώς ως κοινός συκοφάντης, όπως ο κ. Λιάτσος, θα γονατίσει και θα ζητήσει συγγνώμη, αλλά του μηνύουμε ότι τα δάνεια που έπαιρνε από τους πολιτικούς της τρόικας για να κρύβει τα σκάνδαλά τους και τα οποία τα μετέφερε σε offshore εταιρίες και σε πλούτο που έλειψε από τον ελληνικό λαό, θα τα γυρίσει πίσω. Όπως τα 100 εκατομμύρια που πήρε το Μέγαρο Μουσικής την ώρα που πάνε να κλείσουν την ΕΛΒΟ για 25 εκατομμύρια.







Τα όργανα της τρόικας και οι διάφοροι νταβατζήδες των μέσων μαζικής ενημέρωσης πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχει ένα λαϊκό κίνημα που δεν γονατίζει, ούτε απειλείται, ούτε προσκυνά. Θα τους τσακίσουμε».






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Ένας άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων εντοπίστηκε νεκρός κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 15.30 σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στα Ψακούδια Χαλκιδικής.




Σημειώνεται ότι η φωτιά κατασβέστηκε από οκτώ πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με τρία οχήματα.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Σπεσιαλιτέ από όλο τον κόσμο που προκαλούν δυσφορία


Σεβόμαστε τις διαφορετικές κουλτούρες στο φαγητό. Άλλωστε, αφού τρώμε αυγά γεννημένα από κότες, γίνεται να σιχαινόμαστε το ζελέ από μύτες ταράνδων;



Η απάντηση είναι ναι, γίνεται. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Όλα τα πιάτα που θα δείτε σε αυτό το άρθρο θεωρούνται υγιεινά στις χώρες κατανάλωσής τους, αλλά σε εμάς τους δυτικούς δύσκολα θα προκαλούσαν κάτι διαφορετικό από αηδία.



Σιράκο, ή αλλιώς όρχεις ψαριών με σπέρμα







Ναι, το σιράκο είναι σφαιρικά κομμάτια από κρέας ψαριού. Όχι, δεν είναι κεφτεδάκια, τηγανισμένα και γευστικά. Είναι όρχεις των ψαριών, φουσκωμένοι με το σπέρμα τους.



Οι συνταγές περιγράφουν την γευστική εμπειρία ως εξής:



«Αν έχει μαγειρευτεί στον ατμό, το σπέρμα του ψαριού μοιάζει με κρέμα αυγών. Αν τηγανιστεί, η επιφάνεια γίνεται τραγανή, ενώ το εσωτερικό παραμένει απαλό και κρεμώδες. Υπάρχει μια ελαφριά γλυκιά γεύση και μια πολύ μικρή αίσθηση της ωκεάνιας προέλευσής του». Ναι, είναι αναμφίβολα ασύγκριτα μοναδικό.



Τα οφέλη του



Το σπέρμα που περιέχεται στο σιράκο περιέχει τόσο μεγάλη αναλογία ωμέγα3-ωμέγα6 που χρησιμοποιείται στην παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής.



Τίετ Κανχ, ή αλλιώς σούπα από αίμα πάπιας







Αυτό το βιετναμέζικο πιάτο είναι ένα είδος σούπας φτιαγμένη από μια ολόκληρη πάπια: το κρέας, το λαιμό, τα νεφρά, το συκώτι… τα πάντα. Και όταν λέμε τα πάντα, το εννοούμε, μιας και ο πλούσιος, πορφυρός ζωμός, όπου κολυμπούν όλα τα προαναφερθέντα κομμάτια της πάπιας, είναι το φρεσκοστυμμένο αίμα της πάπιας.







Το τίετ κανχ είναι πολύ δημοφιλές φαγητό, οπότε θα είναι σχετικά εύκολο να παραγγείλετε ένα πιάτο μόλις βρεθείτε στο Βιετνάμ. Βέβαια, τα κακά νέα είναι ότι ενδέχεται, μαζί με τη σούπα, να σας σερβιριστεί χωρίς χρέωση ο ιός της γρίπης των πουλερικών. Δώστε επίσης μεγάλη προσοχή, μιας και μερικές φορές, όταν τους τελειώνουν οι πάπιες, την πληρώνουν δύσμοιρα σκυλάκια.



Τα οφέλη του



Αν πιστέψουμε αυτά που διαβάζουμε στο ίντερνετ, αν ακολουθήσετε μια πλούσια σε πρωτεΐνες διατροφή θα αποκτήσετε ατσάλινους κοιλιακούς. Και τίποτα δεν περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη όσο το τίετ κανχ, έχει σάλτσα ψαριού (πρωτεΐνη), κρέας πάπιας (ξανά πρωτεΐνη), εντόσθια πάπιας (πρωτεΐνη) και σερβίρεται με μια χούφτα φιστίκια (πρωτεΐνη). Α, και αίμα. Πρωτεΐνη.



Γιάρτσα Γκουνμπού, ή αλλιώς μύκητες με κάμπιες







«Γιάρτσα γκουνμπού» είναι η θιβετιανή ονομασία του μύκητα Ophiocordyceps sinensis, που με μια ελεύθερη μετάφραση στα Ελληνικά σημαίνει «Θεέ μου, ένα εξωγήινο σκουλήκι – μούμια!»



Το γιάρτσα γκουνμπού είναι ένας μύκητας που προσβάλλει τις προνύμφες του Hepialus humuli, ενός εντόμου κοινού στο Θιβέτ. Η σχέση τους αρχικά είναι ομαλή, ώσπου η αληθινή φύση του μύκητα βγαίνει στην επιφάνεια. Ο μύκητας μουμιοποιεί τις προνύμφες από μέσα προς τα έξω και στη συνέχεια βγάζει πολλά αηδιαστικά κοτσάνια, σκοτώνοντάς τις οριστικά. Στη συνέχεια, οι άνθρωποι βγάζουν τα «λαχταριστά» απομεινάρια από το έδαφος, τα πλένουν και τα κάνουν σούπα. Ξεχάσαμε να αναφέρουμε πως η τιμή τους αγγίζει τις μερικές χιλιάδες δολάρια!







Τα οφέλη του



Το μαγικό αυτό «βότανο» έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμο για τη θιβετιανή οικονομία, τόσο που οι θιβετιανοί χωρικοί σκοτώνονται μεταξύ τους για την αποκλειστική πώλησή του. Τι κάνει αυτό το βότανο τόσο πολύτιμο όμως;



Μα φυσικά, το γιάρτσα γκουνμπού είναι το βιάγκρα των Ιμαλαΐων. Αν αυτό δεν σας αρκεί, ο μύκητας αυτός ενδυναμώνει την αντοχή και βελτιώνει τη δραστηριότητα του συκωτιού.



Μάλιστα, ένας κινέζος προπονητής το είχε χορηγήσει στους παίκτες του σαν φυσικό στεροειδές, αόρατο στους ελέγχους ντόπινγκ. Και έπιασε! Έπιασε μέχρι τη στιγμή που ο κόσμος άρχισε να αναρωτιέται πώς γίνεται οι κινέζοι αθλητές να σπάνε πέντε συνεχόμενα παγκόσμια ρεκόρ ενώ έχουν πλήρη στύση!







Boodog, ή αλλιώς κατσίκα ψημένη με συσκευή οξυγονοκόλλησης







Αφήνοντας στην άκρη την ήδη αποτρόπαια εμφάνισή του, η προετοιμασία του μογγολικού αυτού πιάτου είναι ακόμα πιο φρικαλέα.



Πρώτον, αποκεφαλίστε μια κατσίκα. Δεύτερον, σφίξτε το λαιμό της με σύρμα και βάλτε μερικές καυτές πέτρες στον πρωκτό της, για να ψηθεί από μέσα προς τα έξω. Τρίτον, τσουρουφλίστε όλη τη γούνα της με μια συσκευή οξυγονοκόλλησης, τόσο όσο να πρηστεί σαν ζώο που το χτύπησε αμάξι δύο μέρες πριν. Αν πρηστεί υπερβολικά, ανοίξτε μερικές τρύπες για να μη σκάσει.



Απλά φανταστείτε να κάθεστε στο τραπέζι ενώ η δυσοσμία μιας γούνας καμένης με καμινέτο να έρχεται από την κουζίνα. Αν αυτό δεν επαρκεί να σας κάνει να φύγετε απ’ το τραπέζι τρέχοντας, σκεφτείτε πως κάποιες φορές το φαγητό δεν φτιάχνεται από κατσίκα, αλλά από μαρμότα, ένα αξιολάτρευτο πλάσμα που βλέπετε παρακάτω σε μια κλασική σύνθεση πριν-μετά...







Τα οφέλη του



Όσον αφορά το κρέας, η κατσίκα αποκαλείται το φαγητό-θαύμα. Έχει 30% λιγότερες θερμίδες από το βοδινό, 25% λιγότερες από το κοτόπουλο και πολύ λιγότερα λιπαρά. Σκεφτείτε τέλος πόσες θερμίδες θα κάψετε αν το φάτε, αν καθώς το μασάτε κλαίτε με δάκρυα αποτροπιασμού και αηδίας.



Άκουτακ, ή αλλιώς λιωμένο ψάρι με παγωτό από λίπος ταράνδου







Οι Εσκιμώοι μάλλον ορίζουν αρκετά διαφορετικά τον όρο «παγωτό». Βασικά, από το πιάτο αυτό λείπουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός τυπικού παγωτού, δεν υπάρχει βανίλια, δεν υπάρχει σοκολάτα.



Στην πραγματικότητα, το μόνο κοινό του άκουτακ με το παγωτό είναι η ψύξη. Επί της ουσίας, αποτελείται από ψάρια, φρέσκα μούρα και λάδι φώκιας, όλα αραιωμένα σε λίπος ταράνδου ή άλκης. Πάρτε όλα αυτά τα υλικά, ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφος πολτός και αφήστε το στο κρύο να δέσει.



Τα οφέλη του



Το άκουτακ είναι για τους ιθαγενείς της Αλάσκας ό,τι το χάμπουργκερ για τους Αμερικάνους, ένα φαγητό που κουβαλιέται εύκολα και χαλάει δύσκολα. Ήταν το ιδανικό φαγητό για να παίρνουν μαζί τους οι Εσκιμώοι όταν έβγαιναν για κυνήγι, μιας και περιέχει όλη την ενέργεια που χρειάζονται για να κυνηγήσουν θαλάσσιους λέοντες και ελέφαντες.



Τονγκ Ζι Νταν, ή αλλιώς αυγά μουσκεμένα σε ούρα







Καλωσήρθατε στην ανοιξιάτικη Ντονγκγιάνγκ της Κίνας, όπου ο αέρας είναι γεμάτος με την αποκρουστική μυρωδιά της τοπικής σπεσιαλιτέ: τονγκ ζι νταν, ή «αυγά αγοριών». Ναι, αυγά αγοριών.



Βράζετε κλασικά αυγά από κότες μέσα σε ένα σπέσιαλ ζωμό μέχρι να ετοιμαστούν, στη συνέχεια σπάτε τα τσόφλια τους, τα ξανατοποθετείτε σε μια φρέσκια δόση του σπέσιαλ ζωμού και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για μια ολόκληρη μέρα, έτσι ώστε να απορροφήσουν όλη την αλμύρα.



Τι είναι όμως αυτός ο σπέσιαλ ζωμός;



Οι έμποροι του τονγκ ζι νταν τοποθετούν κουβάδες συλλογής ούρων στους διαδρόμους όλων των σχολείων (χωρίς να συλλαμβάνονται, μυστηριωδώς) και ενθαρρύνουν τα παιδιά ηλικίας μέχρι δέκα ετών να αδειάζουν τις ουροδόχους κύστεις τους μέσα.



Άπαξ και οι κουβάδες γεμίσουν, οι έμποροι τους μαζεύουν για το σπέσιαλ ζωμό που σας λέγαμε παραπάνω. Και τα αυγά που μαγειρεύονται είναι εξαιρετικά δημοφιλή. Ένας ντόπιος τα περιέγραψε ως «πολύ γευστικά».







Τα οφέλη του



Αν και τα πραγματικά οφέλη των αυγών αυτών για την υγεία μας είναι αμφισβητήσιμα, οι ντόπιοι ισχυρίζονται πως «μειώνουν την εσωτερική θερμότητα του σώματος, ενισχύουν την κυκλοφορία και εμποδίζουν τις στάσεις του αίματος».


















newsbeast.gr




via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Λίγες μέρες μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βύρωνα Πολυδώρα, στην Χρυσή Αυγή αναφέρθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, λέγοντας ότι...



"η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα νεοναζί".







«Σχετικά με τη συζήτηση περί Χρυσής Αυγής, θα ήθελα να επισημάνω το εξής: η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα νεοναζί. Μπορεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής να ασπάζονται αυτή την ιδεολογία. Αλλά για μένα, η βάση υποστήριξης, δηλαδή του κόσμου που στρέφεται προς τη Χρυσή Αυγή, έχουν ως αιτία τη διαμαρτυρία με την κατάσταση κι όχι με τη ναζιστική ιδεολογία. Κι ελπίζω να ακούνε και στη ΝΔ αυτή μου την τοποθέτηση», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υφυπουργός Εργασίας μιλώντας στο radio1d.gr και πρόσθεσε:



«Η διαμαρτυρία στρέφει τον κόσμο προς τα άκρα. Η διαμαρτυρία με την υφιστάμενη κατάσταση και για αυτό δουλειά της πολιτείας, κι αυτής της κυβέρνησης, είναι να παλέψει να εξαλείψει αυτές τις αιτίες θυμού και διαμαρτυρίας από άκρη σε άκρη στην ελληνική κοινωνία».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Συγκλονίζει η ιστορία ενός σκύλου, που τα τελευταία οκτώ χρόνια ζει σε ένα κλουβί!





Το άτυχο τετράποδο έχει ξεχαστεί εκεί και αν κάποιος δεν το βοηθήσει θα πεθάνει ξεχασμένο...Οι «Φίλοι των ζώων Δράμας» κάνουν έκκληση όποιος μπορεί να βοηθήσει να τηλεφωνήσει στο 2521350679 ( τηλ. υπευθύνου Δημαρχείας κ. Λαλές Στράτος)..


Πηγή: star

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Ένα αυστηρότερο ποινολόγιο που θα προβλέπει αυστηρές ποινές για τους παραβάτες στην Υγεία, φέρνει στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.



Το ποινολόγιο θα ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή και περιλαμβάνει και όλα τα μέτρα για τον ΕΟΠΥΥ.



Βαρύς ο πέλεκυς για όσους θα παραβατούν στο μέλλον στο χώρο της Υγείας καθώς η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να μειώσει τη διαφθορά άρα και να



εξοικονομήσει πόρους, προωθεί ειδικό ποινολόγιο...



Ειδικότερα με βάση το νέο νομοσχέδιο, δημιουργείται αυστηρότερο «ποινολόγιο» για τους παραβάτες, παίρνουν φακελάκια, υπερτιμολογούν ή υπερσυνταγογραφούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γιατρός που θα παίρνει φακελάκι, εκτός των άλλων διοικητικών ποινών, θα πληρώνει και 50 φορές την αξία του.



Μάλιστα όσες ιδιωτικές κλινικές ή ιδιωτικά κέντρα υπερτιμολογούν ή παραβιάζουν το νόμο, θα διακόπτεται η σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ. Δε θα μπορούν να δέχονται ασφαλισμένους με την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ γεγονός βέβαια που θα σημάνει και μια πολύ μεγάλη μείωση για τα έσοδά τους δεδομένου ότι ο φορέας αποτελεί πια μονοψώνιο.



Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιούνται έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα των υπηρεσιών υγείας όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνιστεί που θα βρεθεί το προσωπικό καθώς σήμερα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στερούνται εργαζομένων.



iatropedia.gr



via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και για τα...

αδικήματα της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας στην υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργιας σε φοροδιαφυγή, προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο πόρισμά τους.



Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν επίσης να συσταθεί Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους πρώην πρωθυπουργούς Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο.



Συγκεκριμένα ζητείται να διερευνηθούν από Προανακριτική Επιτροπή για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών:



- Όσον αφορά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τα αδικήματα της ψευδορκίας, της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου (με εφαρμογή των επιβαρυντικών περιστάσεων περί καταχραστών του Δημοσίου), της απιστίας στην υπηρεσία (με εφαρμογή των επιβαρυντικών περιστάσεων περί καταχραστών του Δημοσίου), της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργιας σε φοροδιαφυγή.



- Όσον αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου, τα αδικήματα της άμεσης συνέργιας σε φοροδιαφυγή, της άμεσης συνέργιας στο αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία (με εφαρμογή των επιβαρυντικών περιστάσεων που προβλέπονται στον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου) και της παράβασης καθήκοντος.



- Όσον αφορά τον Λουκά Παπαδήμο, τα αδικήματα της άμεσης συνέργιας σε απιστία στην υπηρεσία (με εφαρμογή των επιβαρυντικών περιστάσεων που προβλέπονται στον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου), της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργιας σε φοροδιαφυγή.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Σε τιμή ευκαιρίας...



Η "θρυλική" θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση πωλείται. Την πώληση της θαλαμηγού, που φιλοξένησε μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του διεθνούς jet set, έχει αναλάβει εταιρεία του εξωτερικού. Διαβάστε πόσα ζητάει....







Όπως αποκαλύπτει ο εκπρόσωπος της εταιρείας, η θαλαμηγός πωλείται προς 25 εκατ. δολάρια και αναζητάται αγοραστής με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.







via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip




Είναι να φυσάει ο αέρας, αυτός ο γλυκός ο καλοκαιρινός, και ο φωτογράφος να βρίσκεται εκεί την κατάλληλη στιγμή για ένα κλικ. Δείτε φωτογραφίες κόλαση...
















































via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos