follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail





Επιτρέπει σε δεσμευμένους και δεσμευμένες στην Ελλάδα να κανονίσουν…





ερωτικά ραντεβού. Η ιστοσελίδα ashleymadison.com ξεκίνησε στην Ελλάδα στις 13 Φεβρουαρίου 2013. Όπως αναφέρει η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ιστοσελίδας Κατιλένα Αλπε, τα μέλη ψάχνουν συνήθως για έναν παράνομο σύντροφο για να περάσουν μαζί του μερικές προσωπικές στιγμές, ενώ στη συνέχεια μοιράζονται τα πάντα με τους διαδικτυακούς φίλους τους. «Καθημερινά διαδραματίζονται στην ιστοσελίδα κωμικοτραγικές ιστορίες», δηλώνει η ίδια.



Το «site της απιστίας», έχει κάνει θραύση στους Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου, καθώς μέχρι σήμερα 50.241 Έλληνες έχουν γίνει μέλη, με το 34,1 % να είναι γυναίκες και το 65,9% να είναι άνδρες, με τον μέσο όρο των γυναικών να είναι τα 35 έτη, ενώ τον ανδρών τα 37.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Γιατί, αλήθεια, κάποιος να κάνει στοματικό σεξ; Ίσως αυτή η ερώτηση να ακούγεται χαζή, γιατί προφανώς όσοι το κάνουν ...

ερεθίζονται με αυτό, αλλά δεν θεωρείται καθόλου χαζή από τους επιστήμονες της εξελικτικής βιολογίας.



Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές από τις συμπεριφορές και τις επιλογές μας φαίνονται εκούσιες, αλλά στην πραγματικότητα είναι γραμμένες στον «σκληρό δίσκο» μας και μάλιστα πολλές από αυτές είναι επιλεγμένες από τη φύση για την αναπαραγωγή του είδους. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα εμφανές ποιες από αυτές τις συμπεριφορές είναι επιλεγμένες μέχρι κάποιος να αρχίσει να πειραματίζεται με διαφορετικές υποθέσεις.



Μια από αυτές τις υποθέσεις είναι κατά πόσο η ιδέα του στοματικού σεξ στις γυναίκες είναι εξελικτικά ωφέλιμη γιατί βοηθάει το σπέρμα να φτάνει και να παραμένει στη μήτρα. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ως δείγμα ετερόφυλους άνδρες από την Αμερική και τη Γερμανία, η πλειοψηφία των οποίων συγκατοικεί με τις συντρόφους τους ενώ ρωτήθηκαν και λεπτομέρειες για τη σεξουαλική τους ζωή και σχέση.



Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι «εξασφαλίσαμε στοιχεία από 243 άνδρες που είχαν σταθερές σεξουαλικές ετεροφυλικές σχέσεις για να ελέγξουμε την υπόθεση ότι το σπέρμα διατηρείται λόγω του στοματικού σεξ. Προβλέψαμε ότι, ανάμεσα στους άνδρες που πραγματοποιούσαν αιδοιολειχία στις συντρόφους τους, εκείνοι που είχαν το μεγαλύτερο κίνδυνο ανταγωνισμού σπέρματος είναι πιο πιθανό να συνεχίσουν την αιδοιολειχία μέχρι η σύντροφός τους να φτάσει σε οργασμό (πρόβλεψη 1).

Επίσης, ανάμεσα στους άνδρες που εκσπερμάτισαν κατά τη διάρκεια κολπικού σεξ και των οποίων η σύντροφος είχε οργασμό μέσω αιδοιολειχίας, η εκσπερμάτιση θα γίνει σε εκείνο το σύντομο διάστημα στο οποίο ο θηλυκός οργασμός μπορεί να λειτουργήσει για να διατηρήσει το σπέρμα (πρόβλεψη 2). Τα αποτελέσματα έκλειναν προς την πρώτη πρόβλεψη κι όχι τη δεύτερη. Ερευνούμε τους περιορισμούς της παρούσας έρευνας και μελετούμε πώς αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πιο συνεπή με εναλλακτικές υποθέσεις σχετικά με το γυναικείο οργασμό και το στοματικό σεξ».



«Τα αποτελέσματα της παρούσας μελέτης δεν είναι συνεπή με την υπόθεση ότι η αιδοιολειχία είναι σχεδιασμένη για να διατηρεί το σπέρμα. Ο γυναικείος οργασμός μπορεί να είναι σχεδιασμένος για να αυξήσει την ικανοποίηση μέσα στη σχέση (Pair-Bond Hypothesis), να ενθαρρύνει μετέπειτα σεξουαλικές επαφές (Promoting Future Copulations Hypothesis), να διατηρήσει το σπέρμα των ανδρών με την υψηλότερη γενετική ποιότητα (Sire Choice Hypothesis), να προωθήσει τη γονιμοποίηση ή ίσως να είναι ένα μη λειτουργικό υποπροϊόν του αντρικού οργασμού. Τα αποτελέσματα της παρούσας μελέτης φαίνεται να στηρίζουν την Pair-Bond Hypothesis και την Promoting Future Copulations Hypothesis.



Η πρώτη δηλώνει ότι ο γυναικείος οργασμός λειτουργεί ως ενδυνάμωση του συναισθηματικού δεσμού μεταξύ των συντρόφων και η δεύτερη δηλώνει ότι λειτουργεί ως επιβράβευση των σεξουαλικών συμπεριφορών, προωθώντας έτσι τις μελλοντικές σεξουαλικές επαφές με έναν συγκεκριμένο άνδρα. Αυτές οι δυο υποθέσεις είναι συνεπείς με την ευρύτερη υπόθεση ότι οι άνδρες επιδιώκουν τον οργασμό των συντρόφων τους για να μειώσουν τον κίνδυνο απιστίας από μέρους τους, καθώς οι γυναίκες που έχουν ισχυρότερα αισθήματα οικειότητας και είναι πιο ικανοποιημένες από το σύντροφό τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να φανούν άπιστες.



Ωστόσο, μια υπόθεση από μόνη της ίσως να μην επαρκεί για να δώσει απαντήσεις για τη λειτουργία του γυναικείου οργασμού. Με δεδομένο ότι υπάρχει πολύ μεγάλη συζήτηση σχετικά με αυτό το θέμα, οι έρευνες θα συνεχιστούν για να ανακαλυφθούν οι πολλές προτεινόμενες λειτουργίες του θηλυκού οργασμού», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip





Ο Κώστας Μαρτάκης είναι «τρελαμένος» μαζί της! Της έχει αδυναμία γι' αυτό και πόσταρε φωτογραφία τους στο Instagram. Ο τραγουδιστής «ανέβασε» μία τρυφερή φωτογραφία που απεικονίζει τον ίδιο μαζί με την…





ανιψιά του Σήλια, κόρη της αδερφής του. Οι δυο τους είναι ξαπλωμένοι στον καναπέ και η μικρούλα κάθεται στην αγκαλιά του! Φαίνεται πως ο ένας έχει αδυναμία στον άλλον και περνούν αρκετό χρόνο μαζί! Να αναφέρουμε πως σε συνέντευξή του στο παρελθόν έχει δηλώσει «είναι ο έρωτας της ζωής μου».



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Η τέχνη απαιτεί διάφορες θυσίες κι ο καλλιτέχνης οφείλει να προσαρμόζεται στις ανάγκες του εκάστοτε ρόλου του. Ο Σάκης Ρουβάς δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση κι από τη στιγμή που έχει κάνει... στροφή στο θέατρο, έπρεπε να αλλάξει το look του.





Ο γνωστός ηθοποιός θα υποδυθεί τον Διόνυσο στην παράσταση της τραγωδίας «Βάκχες» του Ευριπίδη και για τις ανάγκες της παράστασης έβαψε τα μαλλιά του ξανθά κι ανέβασε την φωτογραφία πειστήριο της αλλαγής στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Η επίσημη πρεμιέρα θα δοθεί στο Φεστιβάλ Φιλίππων, στις 13 και 14 Ιουλίου και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο ίδρυμα «ΕΠΛΙΔΑ».










via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Το θέαμα τον έχει κερδίσει. Δοκιμάστηκε σε θέατρο, τηλεόραση, κινηματογράφο και τώρα ετοιμάζεται για ένα θέαμα που θα φιλοξενηθεί... στο μπαρ του Φώτη Σεργουλόπουλου, μαζί με την Σοφία Βογιατζάκη και την Τζένη Μπότση. Ωστόσο, αυτό που αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις είναι κάτι άλλο, ιδιαίτερο...







Όπως γράφει το περιοδικό TV ΖΑΠΙΝΓΚ, ο Κώστας Φραγκολιάς θα πρωταγωνιστήσει στο τολμηρότατο θεατρικό έργο "Leonardo's Ring", που θα ανέβει στο Studio Κυψέλης σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού.







Ο ίδιος θα αναλάβει τρεις διαφορετικούς ρόλους, ενώ κάποια σκηνή θα μένει ολόγυμνος στη σκηνή για τις ανάγκες των gay ηρώων που θα ενσαρκώνει. Μάλιστα, ήδη έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος από τις πρόβες της παράστασης.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Πολυτάλαντη και... πολύξερη μας προέκυψε η Rihanna, η οποία ανακοίνωσε σε συνέντευξή της πως ο Cristiano Ronaldo είναι ομοφυλόφιλος!





«Έχω πολλούς φίλους gay και σέβομαι την σεξουαλική διαφορετικότητα», ήταν η απάντηση της RiRi σε ερώτηση του ισπανικού περιοδικού «Vanitatis» για την φιλία της με τον γνωστό ποδοσφαιριστή.





Πώς το ξέρει η τραγουδίστρια δεν το αποκάλυψε, ωστόσο, η δήλωσή της προκάλεσε σάλο και κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς η φημολογία για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Ronaldo δεν λέει να κοπάσει εδώ και πολλούς μήνες.





Πάντως, ο ποδοσφαιριστής ήταν εκείνος που επιδίωξε να γνωρίσει την τραγουδίστρια, τον Μάιο που μας πέρασε, μετά από συναυλία της στην Πορτογαλία. Μάλιστα, «ανέβασε» στο Facebook φωτογραφίες από την συνάντησή τους στα παρασκήνια, κάνοντας πολλά σκανδαλοθηρικά έντυπα να...οργιάσουν για όσα επακολούθησαν μεταξύ τους!





Να δεις που τότε δεν συνέβη τίποτα...



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Ληστές λέγεται πως έβαλαν στο μάτι την Ελένη Μενεγάκη και τον Ματέο Παντζόπουλο στην Άνδρο, σύμφωνα με ....

δημοσίευμα εβδομαδιαίου περιοδικού, το οποίο η παρουσιάστρια σχολίασε μέσω του Twitter.



Όπως αναφέρει το περιοδικό, οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στο ζευγάρι, στη Χώρα του νησιού, και τους πήραν χρήματα και κινητά τηλέφωνα.



Η είδηση έφτασε στην Ελένη μέσω των social media και η ίδια φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, αν και αρχικά δεν έκρυψε την έκπληξή της.



«Δεν έχουμε κουνήσει από εδώ! Βλακείες λένε!», απάντησε η παρουσιάστρια σε follower που την ρώτησε αν ευσταθεί το δημοσίευμα.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Σε ηλικία 59 ετών έφυγε από τη ζωή στο Λονδίνο ο Γιάννης Καραβίδας, μια από τις πιο γνωστές φωνές της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC.






Ο Γιάννης Καραβίδας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και τέλειωσε το Γυμνάσιο στο Πειραματικό. Μοναχογιός, ο Γιάννης έφυγε στην Αγγλία για μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο του Έσεξ, όπου ειδικεύθηκε στη συγκριτική λογοτεχνία και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του - στη διατριβή του είχε καταπιαστεί με τον ελληνικό σουρεαλισμό την περίοδο 1924 - 1945.


Στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC άρχισε να δουλεύει το 1985 - στην αρχή περιστασιακά, ως έκτακτος ωρομίσθιος. Το μικρόφωνο τον κέρδισε γρήγορα και η εργατικότητά του και η ευσυνειδησία του τον βοήθησαν να καθιερωθεί. Ήταν η αρχή μιας σταδιοδρομίας που κράτησε 20 χρόνια, έως το 2005, όταν η Ελληνική Υπηρεσία μαζί με 9 άλλες έκλεισε λόγω οικονομικών περικοπών και ο Γιάννης αποχώρησε έχοντας φτάσει στην θέση του Υποδιευθυντή. Ήταν αυτός που είπε για τελευταία φορά το "Εδώ Λονδίνο", στην ύστατη εκπομπή του BBC στα ελληνικά τον Δεκέμβρη του 2005.


Ο Γιάννης Καραβίδας ήταν ένας άνθρωπος με πολλά ταλέντα. Άριστος χειριστής της ελληνικής γλώσσας, ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ιστορικής πολιτιστικής εκπομπής του BBC "Στις Όχθες του Τάμεση". Ήταν, παράλληλα, και ένας οξυδερκής ρεπόρτερ, λιτός και αντικειμενικός, πάντα άριστα προετοιμασμένος - οι πόλεμοι στη Γιουγκοσλαβία, οι συρράξεις στο Ιράκ και, ασφαλώς, το Κυπριακό ήταν μερικά από τα θέματα στα οποία είχε διακριθεί.


Άνθρωπος πληθωρικός, και στο σώμα και στο πνεύμα, ο Γιάννης είχε ένα αμίμητο χιούμορ και οι ατάκες του έχουν χαραχτεί στη μνήμη όσων τον γνώρισαν. Καλοσυνάτος και προσηνής, ήταν πάντα καλή παρέα.


Μετά την αποχώρησή του από το BBC, ο Γιάννης Καραβίδας εργάσθηκε στο ΣΚΑΪ, όπου ανέλαβε το στήσιμο και την παραγωγή των μεταγλωττισμένων δελτίων ειδήσεων του BBC στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενώ διακρίθηκε στην τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη και ανάλυση των διεθνών εξελίξεων.


Ο Γιάννης αφήνει πίσω την σύζυγό του Ελένη και την κόρη του, την 16χρονη Μαριάννα.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91





Ο Χρήστος Βαλαβανίδης...





υποδύεται τον «Άγιο Πέτρο» σε διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας.



Ο ηθοποιός επέστρεψε στην τηλεόραση έπειτα από αρκετά χρόνια απουσίας και ξαφνιάζει ευχάριστα σε αυτόν τον ρόλο. «Όταν μου έγινε η πρόταση ήμουν στο νοσοκομείο. Είχα υποβληθεί σε εγχείρηση προστάτη, αυτή που κάνουν όλα τα παλικάρια της ηλικίας μου. Αυτός ο ρόλος ήρθε σαν ευλογία σε μια στιγμή που είχα μεγάλη οικονομική ανάγκη», δήλωσε στη real και συνέχισε: «Είμαι συνταξιούχος με όλες τις επιπτώσεις της κρίσης. Όπως στους περισσότερους , έχει κοπεί κατά πολύ η σύνταξή μου. Ήταν μια μεγάλη και ουσιαστική ένεση».



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip





Λεπτό δεν την αφήνει την κορούλα της η Μαριέττα Χρουσαλά, που κάνει όλες τις δουλειές της με τη μικρή…





Μάργκω στην αγκαλιά! Οι φωτογράφοι, την πέτυχαν στη Γλυφάδα, να κάνει τις αγορές της από μαγαζί της περιοχής. Φορώντας ένα καυτό jean σορτσάκι, και με την Μάργκω στο μάρσιπο, η Μαριέττα Χρουσαλά έκανε τα ψώνια της, με το χαμόγελο στα χείλη.



Μαζί της, είχε και τη μητέρα της Αγλαΐα Χρουσαλά, ώστε να τη βοηθήσει, κρατώντας της τις σακούλες με τα ψώνια, όσο εκείνη είχε αγκαλιά τη μικρή Μάργκω.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Σφηνάκια με σπέpμα ελαφιού αναμεμειγμένο με λικέρ από ακτινίδιο και γιαούρτι προσφέρει μια παμπ στη Νέα Ζηλανδία, στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού.





Η Σάρα Γουντ, διευθύντρια της παμπ Green Man στο κέντρο του Ουέλινγκτον, δήλωσε ότι δοκίμασε το ποτό από περιέργεια.


Η ίδια είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ορισμένοι πελάτες δοκίμασαν ήδη το ποτό, αλλά απόψε αναμένει ότι θα το δοκιμάσουν περισσότεροι καθότι η Παρασκευή συγκεντρώνει πολλούς πελάτες.


Για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό το 2011, το παμπ Green Man πρόσφερε στους πελάτες του σφηνάκια με σπέpμα αλόγου και μήλο, τα οποία ωστόσο εξαντλήθηκαν προτού ξεκινήσει η διοργάνωση.


Η Γουντ είπε ότι αναμένει πως η φετινή πρωτοτυπία θα είναι πολύ δημοφιλής στους άνδρες που κάνουν μπάτσελορ πάρτι.


Το σπέpμα του ελαφιού φυλάσσεται σε υγρό άζωτο, σε θερμοκρασία μείον 196 βαθμούς Κελσίου.


Το σπέpμα λαμβάνεται από τον Χάνιμπαλ, ένα επτάχρονο αρσενικό ελάφι, είπε η Γουντ.


Ο εκπρόσωπος του εθνικού διαγωνισμού Monteith's Wild Food Challenge για εστιατόρια, ο Σάιμον Σμιθ, είπε ότι φέτος υπήρξαν αρκετές περίεργες συμμετοχές με κάποια εστιατόρια να χρησιμοποιούν υλικά όπως γύρη ή κρέας στρουθοκαμήλου.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91











Έρευνα για το swinging: πόσο ανοιχτοί είναι οι Έλληνες στην ερωτική ανταλλαγή συντρόφων



Το swinging είναι η ερωτική ανταλλαγή μεταξύ δύο ζευγαριών. Αν και αυτή η τάση είναι αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό με πρωτεργάτη την Αμερική, στην Αθήνα υπάρχουν μέρη που έχουν αρχίσει τώρα να αναπτύσσονται και να αυξάνουν την πελατεία τους. Οι λάτρεις του Swinging ορκίζονται στις θεαματικές του επιδράσεις στη σχέση τους που σύμφωνα με αυτούς αντί να κλονιστεί δυναμώνει με αυτό τους το συνήθειο. Οι ενήλικες που έλαβαν μέρος στην έρευνα θεωρούν πως ο γάμος τους ή η σχέση τους είναι πολύ πιο υγιής μετά το swinging, νιώθουν χαρούμενοι και δε θεωρούν τη ζήλια πρόβλημα στη ζωή τους. Μάλιστα, εντυπωσιακό είναι πως σε σχέση με ανθρώπους που έλαβαν μέρος στην έρευνα και δεν κάνουν swinging, οι swingers παρουσιάζονται πιο ευτυχισμένοι, με μεγαλύτερο βαθμό ικανοποίησης στη σχέση τους και πιο ενδιαφέρουσες ζωές.Εάν σας έχει εκνευρίσει, νιώθετε θυμωμένη, ή ζηλέψατε χθες που μίλησε στο κινητό του με τη συνάδελφο από τη δουλειά, μήπως η λύση είναι πιο απλή από όσο νομίζατε; Δεν ξέρουμε κατά πόσο η Ελλάδα ενδείκνυται για τέτοιου είδους καταστάσεις, εάν όμως θεωρείτε πως θα κάνει καλό στη σχέση σας να ανοιχτείτε και να γνωρίσετε καινούργιο κόσμο, τότε συζητήστε το με το σύντροφό σας και γιατί όχι, πειραματιστείτε!http://www.queen.gr/






via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%83%CE%B5%CE%BE-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82





Tον χάρτη τον 25 πιο σέξι χωρών κατάρτισε η huffington post. Παραπλανητικός ο τίτλος, αφού η λίστα βασίστηκε στις ομορφιές και την σεξουαλικότητα γνωστών γυναικών- μοντέλων και μη. Η Ελλάδα φιγουράρει στην...





16η θέση. χάρη στις Γεωργία Σάλπα, Ρία Αντωνίου, Χριστίνα Στεφανίδη και Τζούλια Αλεξανδράτου προσπερνά στη λίστα χώρες όπως η Ουκρανία, η Βενεζουέλα, η Τσεχία.



«Μια χώρα μόλις 11 εκατ. κατοίκων παράγει υπέροχες γυναίκες όπως οι εικονιζόμενες, αλλά και οι Ολγα Φαρμάκη, Σάσα Μπάστα, Εύα Λάσκαρη», γράφει ο συντάκτης.



Σημειώστε και τα εξής ονόματα, προτρέπει το site: Αξια Ανδρεαδάκη, Χριστίνα Κολέτσα, Χριστίνα Μουστάκα, Δέσποινα Βανδή, Νταϊάνα Ιγροπούλου, Ειρήνη Καρρά, Ευαγγελία Αραβανή, Εβελίνα Παπαντωνίου, Τζίνα Αθενς, Ελενα Παπαρίζου, Ιλιάνα Παπαγεωργίου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Κατερίνα Στικούδη, Κάτια Ζυγούλη, Μάρα Δαρμουσλή, Μαρία Λουίζα Βούρου, Μαριέττα Χρουσαλά, Ναταλί Θάνου, Παυλίνα Κωσταγιού, Πατρίτσια Μιλίκ Περιστέρη, Σοφία Γεωργίου, Στέλλα Δημητρίου, Βαλεντίνη Δασκαλούδη.



Η λίστα των 25 χωρών



Δανία



Πορτογαλία



Ρουμανία



Ουκρανία



Βενεζουέλα



Τσεχία



Ινδία



Γαλλία



Γερμανία



ΕΛΛΑΔΑ



Ολλανδία



Σουηδία



Πολωνία



Ιταλία



Ν. Αφρική



Ρωσία



Αργεντινή



Καναδάς



Κολομβία



Μ. Βρετανία



Ισπανία



Μεξικό



Αυστραλία



ΗΠΑ



Βραζιλία






via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Τραγικό θάνατο βρήκε στη Βέροια ηλικιωμένο ζευγάρι, όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από διερχόμενη επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ.






Το συμβάν σημειώθηκε το πρωί στην Επισκοπή Ημαθίας.Όπως ανακοινώθηκε, Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 80χρονος στην προσπάθειά του να διασχίσει αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αμαξοστοιχία, η οποία παρέσυρε για περίπου 165 μέτρα το όχημα, με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο ο οδηγός και η 75χρονη σύζυγός του.


Τραυματισμός από την πλευρά του επιβατικού κοινού δεν αναφέρθηκε, ενώ η αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Φλώρινα - Θεσσαλονίκη, μετά από μικρή καθυστέρηση, συνέχισε κανονικά το δρομολόγιό της.


Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας Ημαθίας.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91





Σήμερα είναι η απονομή των βραβείων «Ήρωες ανάμεσά μας» και αρκετοί επώνυμοι βρίσκονται στην «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» για να τα παρακολουθήσουν από κοντά....

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Κώστας Κρομμύδας εκνευρίστηκε και έφυγε από τον χώρο όπου ήταν να κάτσει για να τα παρακολουθήσει. Συγκεκριμένα, η παραγωγή είχε βάλει τον ηθοποιό να κάτσει σε μια θέση όπου θα παρακολουθούσε τα βραβεία από τηλεόραση που βρισκόταν μπροστά του. Ο Κώστας Κρομμύδας όπως φάνηκε δεν ήταν ικανοποιημένος από αυτή την θέση και έφυγε από την συγκεκριμένη αίθουσα. Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε αν έχει φύγει από την «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» ή αν πήγε να ζητήσει μια καλύτερη θέση από τους ανθρώπους της παραγωγής. Δυσαρεστημένη όμως ήταν και η Νάντια Μπουλέ, της οποίας η θέση ήταν στο τρίτο διάζωμα μαζί με τους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η παρουσιάστρια πήγε να βρει τους υπεύθυνους και να ζητήσει να κάτσει σε πιο καλή θέση.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip
Δύο ηλικιωμένοι νεκροί από σύγκρουση ΙΧ με τρένο Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους, όταν το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αμαξοστοιχία του ΟΣΕ, που...

εκτελούσε το δρομολόγιο Φλώρινα -Θεσσαλονίκη.



Το δυστύχημα σημειώθηκε σε αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση, στην Επισκοπή Ημαθίας, ενώ νεκροί είναι ο 80χρονος οδηγός του αυτοκινήτου και η 75χρονη συνεπιβάτης..Αναγνώστης του enikos.gr έστειλε τη φωτογραφία από τον τόπο του δυστυχήματος, εκφράζοντας και τα συλληπητήριά του στην οικογένεια.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Σοκαρισμένη η φιλήσυχη τοπική κοινωνία των Κιμμερίων Ξάνθης καθώς κανείς δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει το φρικτό έγκλημα που σημειώθηκε λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι της Παρασκευής στον οικισμό τους.






Ο 41χρόνος Σ.Π., πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, πυροβόλησε δύο φορές και σκότωσε εν ψυχρώ την ίδια του τη μητέρα, 69χρόνων που κατοικεί σε διώροφη μονοκατοικία στα Κιμμέρια Ξάνθης.


Σύμφωνα με το thrakitoday ο 41χρόνος, που το τελευταίο χρονικό διάστημα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ισχυρίστηκε κατά την προσαγωγή του πως η μητέρα του τον είχε καταστρέψει σαν άνθρωπο και οικονομικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.


Η είδηση της άγριας δολοφονίας μέσα μεσημέρι έχει συγκλονίσει την πόλη της Ξάνθης. Το έγκλημα σημειώθηκε μέσα στο σπίτι της 69χρόνης, ενώ ανάστατοι οι γείτονες βγήκαν στους δρόμους ακούγοντας τους πυροβολισμούς, ειδοποιώντας την Αστυνομία, η οποία κατέφτασε αμέσως στο σημείο του φονικού.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


«Φύκια για μεταξωτές κορδέλες» πουλούσαν δύο γυναίκες στη Θεσσαλονίκη.






Έταζαν σε ανυποψίαστους πολίτες θέσεις εργασίας σε υπουργεία και υπηρεσίες «κλειδιά» του δημοσίου, κατορθώνοντας να αποσπάσουν από τα θύματά τους περισσότερα από 40.000 ευρώ.


Η απάτη εξιχνιάστηκε τελικά από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας 44χρονης και μίας 45χρονης. Οι δύο κατηγορούμενες ζητούσαν συνεχώς χρήματα είτε για διάφορα έξοδα είτε για το φάκελο με τα δικαιολογητικά.


Όπως έγινε γνωστό, το χρονικό διάστημα από το Μάιο του 2012 έως το ίδιο διάστημα φέτος, οι κατηγορούμενες φέρονται να απέσπασαν από δύο θύματα, 25 και 45 ετών, συνολικά 40.940 ευρώ. Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις απάτης.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Σπουδαία και αναγνωρίσιμα μνημεία διάφορων χωρών όπου σύγχρονοι άνθρωποι αναπαύονται, κάνουν τη βόλτα τους ή απολαμβάνουν το τοπίο. Έγχρωμα ενσταντανέ. Και δίπλα ένα γνωστό ιστορικό πρόσωπο, ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός, ένας πόλεμος… Ασπρόμαυρα ενσταντανέ. Ο λόγος; Να υπερτονιστεί η διαφορά του παρελθόντος και του παρόντος αλλά και να γνωρίσει ο κόσμος «πού στέκεται», όπως είναι άλλωστε και ο τίτλος του φωτογραφικού άλμπουμ Αμερικανού φωτογράφου Seth Taras, που μεταφράστηκε σε 30 γλώσσες και κέρδισε τις εντυπώσεις (σ.σ. «Know Where You Stand»). Ο Seth ταξίδεψε σε διάφορες χώρες φωτογραφίζοντας ιστορικές τοποθεσίες από την ακριβή γωνία που είχαν απεικονιστεί στο παρελθόν και ύστερα επεξεργάστηκε τις φωτογραφίες του προσθέτοντας στο φόντο το δραματικό παρελθόν τους.

1. perierga.gr - Το παρελθόν και το παρόν σε μία φωτογραφία!

Μια βόλτα με το σκύλο του στο Lakehurst του Νιου Τζέρσεϊ, όπου το γερμανικό αερόπλοιο Χίντενμπουργκ κατέρρευσε στις 6 Μαΐου του 1937, οδηγώντας στον θάνατο τους 36 επιβάτες του.


2. perierga.gr - Το παρελθόν και το παρόν σε μία φωτογραφία!

Μπροστά από την Πύλη του Βραδεμβούργου, εκεί που κάποτε το Τείχος του Βερολίνου χώριζε την πόλη στα δύο ένας σύγχρονος businessman μιλάει στο κινητό…


3. perierga.gr - Το παρελθόν και το παρόν σε μία φωτογραφία!

Ερωτευμένο ζευγαράκι με φόντο τον Πύργο του Άιφελ και δίπλα ο κατακτητής Αδόλφος Χίτλερ αγναντευοντας με υπερηφάνεια την πόλη που κατέλαβε με τη βία (1940).


4. perierga.gr - Το παρελθόν και το παρόν σε μία φωτογραφία!

Στρατιώτες των Συμμάχων εισβάλλουν στη Νορμανδία, διεκδικώντας τα εδάφη από την κυριαρχία του Γ’ Ράιχ (6 Ιουνίου 1944).




perierga.gr

via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82





Κακό πρότυπο για τις γυναίκες και "βλαβερή" για την υγεία τους, αποδεικνύεται πως είναι η...

Victoria Beckham , σύμφωνα με φυσιοθεραπευτές και ορθοπεδικούς!



"Οι γυναίκες προσπαθούν να αντιγράψουν τη Victoria Beckham παραμένοντας πολύ αδύνατες και κρατώντας στο χέρι τσάντες πάρα πολύ βαριές", αναφέρουν οι ειδικοί.



Σύμφωνα με το "athensbars.gr", οι ειδικοί τονίζουν, ότι "ο τρόπος με τον οποίο κρατούν τέτοιου είδους τσάντες με το ένα χέρι μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό καθώς έχει τύχει να δούμε ακόμα και τσάντα 10 kg σε γυναικείο χέρι, πράγμα το οποίο είναι πάρα πολύ επικίνδυνο".



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip

Οι πίνακες με τις ανά περιφέρεια επιλογές και προτιμήσεις.



84% οι δυσαρεστημένοι από τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης στη Δυτική Ελλάδα...





Διαβάστε περισσότερα εδώ






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


O τίτλος του πιο προκλητικού βιντεοκλίπ της χρονιάς καταλήγει στα χέρια του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ για το «Tunnel Vision» που δείχνει -μεταξύ άλλων- το πρόσωπο του να απεικονίζεται στο γuμνό στήθος μιας ντουζίνας μοντέλων.






Όπως είναι προφανές (και όπως το γνώριζε και ο ίδιος όταν το γύριζε) το συγκεκριμένο βιντεοκλίπ απαγορεύτηκε από το You Tube καθώς παραβιάζει τους κανόνες του όσον αφορά στο γuμνό.


Το Tunnel Vision είναι το τρίτο σίνγκλ που κυκλοφορεί ο 32χρονος από το The 20/20 Experience και αυτό που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα τις περισσότερες θετικές αντιδράσεις.


Δείτε το ΕΔΩ...



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE
Απέχουν από τα καθήκοντά τους το Σαββατοκύριακο οι δημοτικοί αστυνομικοί Αποχή όλων των δημοτικών αστυνομικών από τα...καθήκοντά τους κατά το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουλίου, αποφάσισε η ΠΟΕ- ΟΤΑ, ως ένδειξη...

διαμαρτυρίας, στις «αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές αποφάσεις της δικομματικής κυβέρνησης».



Η ΠΟΕ- ΟΤΑ προκήρυξε επιπλέον στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα σε όλους τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τις 12:00 το μεσημέρι, μέχρι τη λήξη του ωραρίου.



Σύμφωνα με το "naftemporiki.gr", η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάλεσε μάλιστα τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «να βρίσκοναι σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα επίθεση της κυβέρνησης στις υπηρεσίες και δομές της αυτοδιοίκησης.

thestival.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91



Δείτε τις έντονες αποδοκιμασίες των διαδηλωτών κατά του Πολ Τόμσεν, που νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.



Οι εκπρόσωποι της τρόικας είχαν συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο συζήτησαν το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο, τη...


διαθεσιμότητα, όπως επίσης και το σχέδιο μετακίνησης των δημοτικών αστυνομικών στην Αστυνομία, στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Από enikos



Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η ΠΟΕ-ΟΤΑ





Έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι στους δήμους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τη Δημοτική Αστυνομία και την ΕΛΑΣ.



Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα στο υπουργείο η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα για το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο.

Από newsbeast



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1





Δεκαέξι χρόνια πέρασαν από τότε που γυρίστηκε η Εσμεράλντα! Ποιος όμως μπορεί να ξεχάσει την γοητευτική Leticia Calderon, η οποία υποδύθηκε την Εσμεράλντα;...

Η ηθοποιός είχε καθηλώσει τους τηλεθεατές τόσο με την ερμηνεία της όσο και με την παρουσία της! Τότε ήταν μία γοητευτική καστανή γυναίκα με πλούσια μακριά μαλλιά... σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτε την Εσμεράλντα!



Τώρα στα 44 της χρόνια, η Leticia Calderon έχει πλατινέ μαλλί και όπως μπορείτε να δείτε σίγουρα έχει κάνει κάποιες μικροεπεμβάσεις στο πρόσωπό της, αφού δεν κουνιέται τίποτε!



Πραγματικά αγνώριστη!














via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip
Ο Έλληνας που διεκδικεί 58 εκατ. ευρώ από την Apple Μήνυση κατά της Apple κατέθεσε Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης κατηγορώντας τον κολοσσό της πληροφορικής και της τεχνολογίας...

για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας.



Ο καθηγητής Θεόδωρος Δ. Μουστάκας του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, όπως γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», θα λάβει αποζημίωση τουλάχιστον 58 εκατομμυρίων ευρώ εάν δικαιωθεί στα αμερικανικά δικαστήρια.



Η μήνυση αφορά τη λεπτή μεμβράνη νιτρίδιου του γαλλίου, η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή iPhone, iPad και MacBook air. Ο κ. Μουστάκας ισχυρίζεται πως αποτελεί δική του ανακάλυψη και είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Νοέμβριο του 1997.



Στην αγωγή ο Έλληνας καθηγητής ζητεί από την Apple να παραδώσει λίστα με τις πωλήσεις των συγκεκριμένων προϊόντων και τα κέρδη που προήλθαν από αυτά. Ταυτόχρονα, τόσο ο Ελληνας καθηγητής, όσο και το ανώτατο ίδρυμα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης αιτούνται να απαγορευτεί η κυκλοφορία των συγκεκριμένων δημοφιλών προϊόντων της Apple στις ΗΠΑ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.



Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης κινείται νομικά εναντίον κάποιου κολοσσού πληροφορικής και τεχνολογίας. Τον τελευταίο χρόνο, οι δικηγόροι του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος έχουν καταθέσει οκτώ αντίστοιχες μηνύσεις σε ισάριθμες εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Samsung και η Amazon

newsbeast



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91










Στα 67 έτη το προσδόκιμο «υγιούς ζωής» στην Ελλάδα

Στην τρίτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης, όσον αφορά το προσδόκιμο υγιούς βίου κατά τη γέννηση, φέρνουν την Ελλάδα τα στοιχεία της Eurostat, με περίπου 67 χρόνια για τις γυναίκες και 66 για τους άνδρες. Ελαφρώς πιο θετικά στοιχεία προκύπτουν από ανεξάρτητη βρετανική μελέτη που δημοσιοποιήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα, και δίνει στους Έλληνες δύο επιπλέον χρόνια υγιούς ζωής.

Τα στοιχεία της Eurostat αφορούν το 2011 και δείχνουν ότι η διάρκεια υγιούς ζωής που προβλέπεται κατά τη γέννηση είναι τα 66,9 χρόνια για τη μέση Ελληνίδα και τα 66,4 για τον μέσο Έλληνα. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι γυναίκες που καταφέρνουν να επιζήσουν μέχρι τα 65 μπορούν να ελπίζουν σε ακόμα 7,8 χρόνια υγιούς ζωής και να φτάσουν έτσι τα 74,7 έτη χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας. Για τους 65άρηδες άνδρες, το προσδόκιμο είναι 9,1 υγιή χρόνια μέχρι τα 75,5.

Στον πίνακα της Eurostat για τις 27 χώρες της ΕΕ, στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Μάλτα (70,7 για τις γυναίκες και 70,3 για τους άνδρες) και η Σουηδία (70,2 και 71,1 χρόνια).

Στις επόμενες θέσεις ισοψηφούν η Ελλάδα, η Ιρλανδία, και το Λουξεμβούργο με περίπου 67 χρόνια για τις γυναίκες και 66 για τους άνδρες. Ο κοινοτικός μέσος όρος είναι σημαντικά πιο χαμηλός με 62,2 χρόνια για τις γυναίκες και 61,8 για τους άνδρες. Ασάφεια για τη διεθνή κατάταξη της Ελλάδας Στο μεταξύ, πάντως, μια ανεξάρτητη μελέτη στην επιθεώρηση Lancet η οποία εστιάστηκε στις επιπτώσεις των ασθενειών στον πληθυσμό της Βρετανίας, δίνει μια ελαφρώς διαφορετική εικόνα. Το προσδόκιμο υγιούς ζωής κατά τη γέννηση στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 68,7 χρόνια (μέσος όρος για άνδρες και γυναίκες το 2010). Η διαφορά σε σχέση με την αντίστοιχη εκτίμηση της Eurostat είναι σχετικά μικρή, κατά δύο επιπλέον χρόνια, και οφείλεται πιθανώς σε διαφορές στη μεθοδολογία και τα δεδομένα. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η θέση της Ελλάδας διαφέρει σημαντικά στους δύο πίνακες. Στην έκθεση της Eurostat η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, ενώ στη βρετανική μελέτη παρουσιάζει συγκριτικά χειρότερες επιδόσεις, αφού βρίσκεται στην 11η θέση μεταξύ 16 ευρωπαϊκών χωρών συν τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τον Καναδά. Οι δύο μελέτες βασίστηκαν σε διαφορετική μεθοδολογία και εξέτασαν διαφορετικές χώρες, οπότε δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες. Ωστόσο οι διαφορές δημιουργούν ασάφεια ως προς την υγεία των Ελλήνων σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Ειδικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, πάντως, τα στοιχεία της Eurostat θεωρούνται τα επίσημα.

*Στην έκθεση της Eurostat, η υγιής ζωή ορίζεται με βάση την απουσία περιορισμών στη λειτουργικότητα του ατόμου, όπως αυτή μετράται με ερωτηματολόγιο.http://www.tovima.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7





Η Νεκρά Θάλασσα είναι από τα πιο αξιοπρόσεκτα θαύματα της φύσεως. Τρία εκατομμύρια χρόνια πριν, παρουσιάστηκε μια μικρή ...

γεωλογική αναταραχή στην κοιλάδα του Ιορδάνη, ένα ρήγμα. Μέσα σε αυτό συγκεντρώθηκε θαλασσινό νερό διαμορφώνοντας μια μεγάλη ηπειρωτική λίμνη.



Η λίμνη, που βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ, έχει μήκος 77 χλμ. και μέγιστο πλάτος 16 χλμ. Η επιφάνειά της βρίσκεται περίπου 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου, γεγονός που τη κάνει το χαμηλότερο σημείο επιφάνειας στην ηπειρωτική Γη. Ονομάστηκε Νεκρά Θάλασσα επειδή καμία μορφή ζωής δεν μπορεί να επιζήσει μέσα στο εξαιρετικά αλμυρό νερό της.



Αυτό οφείλεται στο ότι περιέχει μεγάλες ποσότητες διαλυμένων ανόργανων στερεών ουσιών (χλώριο, νάτριο, μαγνήσιο, κάλιο, θειώδες οξύ), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβιώσει κανείς μικροσκοπικός οργανισμός. Η περιεκτικότητα δε σε αλάτι φτάνει το 24% που είναι μέχρι και δέκα φορές περισσότερο από το νερό της θάλασσας. Λόγω της μεγάλης αλατότητας η άνωση των νερών είναι εντυπωσιακή με αποτέλεσμα πολλά αντικείμενα που σε μια φυσιολογική θάλασσα θα βυθιζόταν, να επιπλέουν με άνεση. Στην πραγματικότητα στη Νεκρά Θάλασσα οι κολυμβητές είναι αδύνατον να βυθιστούν!



Αυτό το μοναδικό γεωγραφικό φαινόμενο συχνά αποδίδεται ως το πρώτο κέντρο περιποίησης του δέρματος στον κόσμο. Πλέον είναι παγκοσμίως γνωστό ως το μεγαλύτερο και αποτελεσματικότερο Spa του πλανήτη.








via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


Συνολική ποινή κάθειρξης 11,5 ετών και χρηματική ποινή 11.600 ευρώ, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον 60χρονο επιχειρηματία, Μάρκο Καραμπέρη, ο οποίος κατηγορείτο ως «εγκέφαλος» κυκλώματος τοκογλυφίας και εκβίασης.






Μάλιστα, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.


Αυτό σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος μένει ελεύθερος -μετά από 18 μήνες προσωρινής κράτησης- μέχρι να εκδικαστεί η έφεση, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Στο άκουσμα της συγκεκριμένης απόφασης, συγγενείς και φίλοι του, που βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.


Την ίδια ώρα, σε ποινές φυλάκισης από 6 έως 18 μήνες, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί του που κρίθηκαν ένοχοι για την ίδια υπόθεση. Σε αντίθεση με τον βασικό κατηγορούμενο, το δικαστήριο αναγνώρισε και στους τρεις ελαφρυντικά (πρότερο έντιμο βίο). Πρόκειται για έναν συνεργάτη του επιχειρηματία (18 μήνες), μία γραμματέα του (6 μήνες) κι έναν δημοσιογράφο (8 μήνες), οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για απλή ή άμεση συνέργεια σε μεμονωμένες περιπτώσεις τοκογλυφίας.


Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης κρίθηκε ένοχος για δέκα περιπτώσεις τοκογλυφίας (κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια) και για δύο περιπτώσεις εκβίασης, εκ των οποίων η μία είναι σε βαθμό κακουργήματος και η άλλη σε βαθμό πλημμελήματος. Ακόμη, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία, ενώ τον αθώωσε για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, όπως και για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), πράξεις που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.


Οι υπόλοιποι δέκα κατηγορούμενοι (από τους συνολικά 14) κρίθηκαν αθώοι για τα αδικήματα που κατά περίπτωση αντιμετώπιζαν. Μεταξύ αυτών είναι δύο τραπεζικά στελέχη, ένας απότακτος αστυνομικός, ένας δικηγόρος, καθώς επίσης ο άλλοτε επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ.


Με την ετυμηγορία του δικαστηρίου έπεσε η «αυλαία» της δίκης για το συγκεκριμένο τοκογλυφικό κύκλωμα, ενός εκ των τεσσάρων που εξιχνιάστηκαν, μετά από γιγάντια επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ήδη, το προηγούμενο διάστημα καταδικάστηκαν από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης οι βασικοί κατηγορούμενοι δύο άλλων κυκλωμάτων, ενώ η δίκη για το τέταρτο και τελευταίο βρίσκεται στο στάδιο της εισαγγελικής πρότασης.


Στους φερόμενους ως «διευθύνοντες» των άλλων δύο κυκλωμάτων επιβλήθηκαν πολυετείς ποινές κάθειρξης, χωρίς οι εφέσεις τους να έχουν αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στις φυλακές, όπου κρατούνται από πέρσι τον Ιανουάριο, οπότε αποκαλύφθηκε η δράση τους.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Ξεκινά αύριο στις 10 το πρωί το ιδρυτικό συνέδριο της Νέας ΜΕΡΑΣ σε...



κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.



Το Ιδρυτικό Συνέδριο, σύμφωνα με το Καταστατικό του Κόμματος και τις αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας θα ασχοληθεί με την παρουσίαση και έγκριση του Καταστατικού, την παρουσίαση και έγκριση του πλαισίου πολιτικών θέσεων και προγραμματικής κατεύθυνσης, την εκλογή Προέδρου του Κόμματος, και την εκλογή των Μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος. Πρόεδρος σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναμένεται να εκλεγεί ο νυν πρόεδρος του κόμματος Χρήστος Ζώης, δια βοής. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Η οικογένεια της αδικοχαμένης 25χρονης ζητά δικαίωση για τους δολοφόνους της.






Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Κορίνθου παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις με το κυνηγητό των δολοφονών της 25χρονης Κατερίνας Ζωγαλη.


Πίσω από την κλειστή πόρτα στο σπίτι της 25χρόνης Κατερίνας που έχασε τη ζωή της από τους Αλβανούς δραπέτες τον περασμένο Μάρτιο, η μάνα αλλά και όλη η οικογένεια της παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις για τον εντοπισμό των αδίστακτων κακοποιών που βύθισε το σπιτικό τους στο πένθος.


"Δεν θέλω να μιλήσω μπροστά στην κάμερα ακόμη. Ζούμε ένα δράμα όλη η οικογένεια. Θέλω απλά να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους ρωτήσω γιατί έγινε αυτό;" είπε η μητέρα της Κατερίνας.


Ήταν πρωταπριλιά όταν συγγενείς φίλοι αλλά και απλοί συμπολίτες συνόδεψαν την Κατερίνα στην γειτονιά των αγγέλων.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91







Πολύ αθλητικός τύπος έχει γίνει η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Τόσο που δεν χάνει την ευκαιρία κάθε φορά να το φωνάζει να το μάθει όλος ο κόσμος ότι για να χτίσεις τέτοιο κορμί σαν το δικό της θέλει κόπο και ιδρώτα...

Μετά τις βόλτες με το ποδήλατο, τώρα έχουμε νέο υλικό με τις επισκέψεις της στα γυμναστήρια.



Μια γυναίκα κοκέτα οφείλει ακόμα και στο γυμναστήριο να πηγαίνει περιποιημένη. Μάλλον η Κωνσταντίνα ξύπνησε κουρασμένη σήμερα και δεν είχε διάθεση για τέτοια.



Γι αυτό το λόγο μάλλον φωτογραφήθηκε με το κινητό να κρύβει όλο της το πρόσωπο. Σου λέει μην τρομάξω τον κόσμο πρωινιάτικα. Κρίμα είναι! Αλλά απο γάμπα ε; Αλφάδι...






via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip