follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Θέλει να «ανάψει» φωτιές στην περιοδεία της Diamonds World και τα καταφέρνει μια χαρά!




Ο λόγος για τη Rihanna που το βράδυ της Παρασκευής προκάλεσε με την εμφάνιση της το κοινό της Δανίας.


Η Riri φόρεσε ένα μακρύ φαρδύ φόρεμα με ρίγες και σκισίματα και έμοιαζε κάτι μεταξύ κρατούμενου και ράπερ.


Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το χέρι που έβαλε στην περιοχή της.


Ούτε άντρας δεν θα το έκανε αυτό..












via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

Συντριβή αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο Ένα αεροσκάφος έχει τυλιχθεί στις φλόγες, έπειτα από προσγείωση στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο.Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ των ΗΠΑ, πρόκειται για Boeing...

777.Το αεροσκάφος ανήκει στην εταιρία Asiana Airlines και είχε ξεκινήσει από τη Σεούλ.



Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή τραυματίες. Ο αριθμός των επιβατών του αεροπλάνου παραμένει αδιευκρίνιστος, όμως, αυτόπτες μάρτυρες είδαν επιβάτες να βγαίνουν από το αεροσκάφος μέσα από τις φλόγες.Στο σημείο έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία και δυνάμεις της πυροσβεστικής.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97


Σε διπλή μαστεκτομή και ταυτόχρονη αποκατάσταση των μαστών υποβλήθηκε το πρωί της Παρασκευής η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, στο αντικαρκινικό-ογκολογικό νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας».




Η λεπτή χειρουργική επέμβαση, διήρκεσε επτά ώρες και στέφθηκε από επιτυχία.


Λίγο πριν τις 3:00 το μεσημέρι της Παρασκευής μεταφέρθηκε στην αίθουσα ανάνηψης και κατόπιν σε θάλαμο νοσηλείας όπου θα παραμείνει για τα επόμενα τουλάχιστον τρία 24ωρα.


Οι πρώτες λέξεις που ψέλλισε μόλις άνοιξε τα μάτια της ήταν "Σας ευχαριστώ πολύ" προς τους γιατρούς.


Να σημειωθεί πως και στο παρελθόν η κ.α Σταμάτη είχε υποβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση κύστεων από τους μαστούς.


Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Σταμάτη ανέφερε σε προ ολίγων ημερών αίτηση αποφυλάκισής της: «Ήδη πριν από την αποφυλάκισή μου είχαν διαγνωσθεί μέσω μαγνητικής τομογραφίας και υπερήχου σοβαρά ευρήματα στους δύο μαστούς μου, τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης δια της υποβολής μου σε χειρουργική επέμβαση. Διαρκούντος του εγκλεισμού μου στη φυλακή εκδήλωσα και εξακολουθώ να εκδηλώνω πόνους και στους δύο μαστούς, και δυσκαμψίας σε κινήσεις. Με ένα απαλό έστω άγγιγμα είναι αισθητά κάποια από τα πολλαπλά ογκίδια που φέρω σε αμφότερους τους μαστούς».



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE



Έχουμε δει τροχαία... θεαματικά, τραγικά, περίεργα, εξοργιστικά! Σαν αυτό που θα δείτε στη συνέχεια όμως, εμείς δεν έχουμε ξαναδεί!

Ο οδηγός του οχήματος που προκαλεί το τροχαίο, θα κέρδιζε άνετα βραβείο... ανικανότητας στην οδήγηση!



Ο δρόμος είναι σχεδόν άδειος! Μόνο ένα κόκκινο αυτοκίνητο υπάρχει σταματημένο. Το δεύτερο όχημα -πρόκειται για ένα ανυψωτικό- πλησιάζει με ελάχιστη ταχύτητα και... πέφτει πάνω στο πρώτο!



Δείτε το:






zappit.gr

via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1











Πώς να εκμεταλλευτείτε σωστά το στήθος σας κατά τη διάρκεια του sex



Μπορεί στο sex τον πρώτο λόγο να έχουν τα γεννητικά όργανα και γενικότερα οι εκεί κάτω περιοχές, αλλά καλό θα ήταν να μην αφήνετε και τα υπόλοιπα μέρη του σώματος εκτός παιχνιδιού. Μία από τις πιο ερωτογενείς και ευαίσθητες ζώνες στο γυναικείο σώμα, είναι ως γνωστόν το στήθος και πιο συγκεκριμένα οι θηλές. Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών λατρεύει να τις αγγίζουν εκεί και γενικότερα να παίζει με τη συγκεκριμένη περιοχή χωρίς φυσικά να έχει καμία απολύτως σημασία το μέγεθος και το σχήμα. Αν και βέβαια παρατηρημένα, οι γυναίκες που είναι περήφανες για το στήθος τους, τείνουν να το βάζουν περισσότερο στο παιχνίδι σε σχέση με αυτές που έχουν ανασφάλεια. Εκτός του ότι αυτό δεν είναι... δίκαιο για τα κορίτσια σας, σας έχουμε κάποιους τρόπους για να παίξουν πρωτεύοντα ρόλο στις σεξουαλικές σας επαφές ιδιαίτερα και... πρωτότυπα και βάζουμε στοίχημα ότι θα βιώσετε αξέχαστες εμπειρίες!

1. Βάλτε τα δάχτυλά του: Πάρτε τα χέρια του παρτενέρ σας και βάλτε τα στο στέρνο σας, δηλαδή την περιοχή ανάμεσα από το στήθος σας. Σιγά σιγά, και καθοδηγώντας τα δάχτυλά του, περάστε τα από όλη την περιοχή χωρίς φυσικά να τον αφήνετε να αγγίζει τίποτε άλλο στο σώμα σας. Αποφύγετε να έρθει σε επαφή με τις θηλές σας και επιμείνετε στην περιοχή γύρω από αυτές. Να είστε σίγουρες, ότι εκτός του ότι η λίμπιντο θα χτυπήσει κόκκινο, η αίσθηση των δαχτύλων του υπό την δική σας καθοδήγηση θα σας κάνει να το απολαύσετε όσο τίποτε άλλο.

2. Μία νέα... αίσθηση: Μπορεί τα δάχτυλα του καλού σας να κάνουν εξαιρετική δουλειά, αλλά μην υποτιμάτε καθόλου ούτε τα υπόλοιπα μέρη του σώματός του αλλά ούτε και κάποια άλλα αντικείμενα τα οποία μπορούν να αποδειχθούν άκρως αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του sex μπορείτε να πάρετε ένα κοινό και απλό... πούπουλο, κάθε σπίτι που σέβεται τον εαυτό του έχει μία φτερού, και βάλτε τον να το περάσει αργά και βασανιστικά πάνω από το στήθος σας. Εκτός από το φτερό, με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γαλάκτωμα σώματος με το οποίο και θα σας κάνει μασάζ, ενώ ακόμα και το στέρνο του που τρίβεται πάνω στο δικό σας μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά! Θέληση να υπάρχει...

3. Πάνω από τις θηλές: Μπορεί οι περισσότεροι λανθασμένα να θεωρούν ότι το πιο ευαίσθητο σημείο στο γυναικείο στήθος είναι οι θηλές, αλλά εμείς ερχόμαστε να... ανατρέψουμε την πεποίθηση αυτή! Είναι απολύτως λογικό να γίνεται αυτό το λάθος μιας και οι θηλές, ειδικά αν είναι ερεθισμένες κάνουν αυτό που λέμε μπαμ, αλλά στην πραγματικότητα η περιοχή ακριβώς πάνω από τις θηλές, είναι πολύ πιο ευαίσθητη. Εφόσον πια έχετε πάρει τη σημαντική αυτή πληροφορία, μπορείτε να κάνετε παιχνίδι. Χρησιμοποιήστε ένα παγάκι, δηλάδή βάλτε τον παρτενέρ σας να το χρησιμοποιήσει, και να το περάσει πάνω από το συγκεκριμένο σημείο. Ακόμα καλύτερα, αν βάλει το παγάκι στο στόμα του και σας γλύψει! Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά η αίσθηση δεν συγκρίνεται με τίποτα!

4. Στην... μπανιέρα: Ήρθε η ώρα λοιπόν να μεταφέρετε το σκηνικό σας και στο μπάνιο. Γυρίστε το νερό στο ζεστό και αρχίστε να βρέχετε το σώμα σας. Το ζεστό νερό, και γενικότερα η υψηλή θερμοκρασία, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή των θηλών και τις κάνει πιο ευαίσθητες σε οποιοδήποτε άγγιγμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να ζητήσετε από τον καλό σας να τρίψει το στήθος σας με λίγο σαπούνι με απαλές κυκλικές κινήσεις συνδυάζοντας το άγγιγμά του με το καυτό νερό! Αν πάλι δεν έχετε όρεξη για μπάνιο, μπορείτε να κάνετε το ίδιο, ή κάτι σχετικό τελοσπάντων, κάνοντας μασάζ με λιπαντικό. Για όλα υπάρχει λύση...

5. Το μέγεθος... δεν μετράει: Και κάτι τελευταίο που είμαστε σίγουροι ότι θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα: Το μέγεθος του στήθους, εν αντιθέσει με αυτό του πέους, δεν μετράει! Μπορεί λοιπόν οι γυναίκες με μεγάλο, ζουμερό στήθος να μπορούν να κάνουν πιο εύκολα το γνωστό και μη εξαιρετέο, ισπανικό, αλλά δεν είναι σε θέση να απολαύσουν εξίσου τα χάδια του συντρόφου τους. Ο λόγος; Οι γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος, λόγω του λίπους που έχουν στην περιοχή είναι πιο δύσκολο να ερεθιστούν μιας και οι νευρικές απολήξεις βρίσκονται κάτω από μεγαλύτερα στρώματα δέρματος σε σχέση με τις γυναίκες που δεν είναι και τόσο προικισμένες. Όλα μοιρασμένα: Οι μεν παίρνουν το θαυμασμό και οι δε τον... ερεθισμό!http://www.queen.gr






via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%83%CE%B5%CE%BE-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82


Μία λογομαχία σε ένα βουλκανιζατέρ των Αγίων Δέκα του Νομού Ηρακλείου είχε ως αποτέλεσμα τον άγριο ξυλοδαρμό μίας 46χρονης γυναίκας μπροστά στα παιδιά της από τρεις συγχωριανούς της.






Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στις 6 περίπου το απόγευμα όταν ο ένας από αυτούς πήγε στο βουλκανιζατέρ για μία εργασία στο αυτοκίνητό του. Ωστόσο εκεί, φαίνεται ότι λογομάχησε με την γυναίκα και για να τα βγάλει πέρα μαζί της δεν δίστασε να ζητήσει βοήθεια από τον αδελφό του και από τον γαμπρό του.


Έτσι πήγε στο χωριό, τους πήρε μαζί του και επέστρεψε στο βουλκανιζατέρ. Εκεί, οι τρεις άνδρες μαζί ηλικίας 37, 20 και 27 ετών αντίστοιχα άρχισαν να δέρνουν την γυναίκα η οποία άρχισε και εκείνη να καλεί σε βοήθεια. Στο σημείο εμφανίστηκαν τα παιδιά της, ωστόσο φαίνεται ότι δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά πράγματα μπροστά στους εξαγριωμένους νεαρούς που χτυπούσαν με τα χέρια και τα πόδια τους αλλά και με ένα σίδερο την 46χρονη γυναίκα.


Τελικά, η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένη. Τη ίδια ώρα μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο χωριό από το απαράδεκτο περιστατικό της επίθεσης στη 46χρονη γυναίκα την ώρα που δούλευε στο βουλκανιζατέρ το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του χωριού.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91



Έχουμε δει τροχαία... θεαματικά, τραγικά, περίεργα, εξοργιστικά! Σαν αυτό που θα δείτε στη συνέχεια όμως, εμείς δεν έχουμε ξαναδεί!

Ο οδηγός του οχήματος που προκαλεί το τροχαίο, θα κέρδιζε άνετα βραβείο... ανικανότητας στην οδήγηση!



Ο δρόμος είναι σχεδόν άδειος! Μόνο ένα κόκκινο αυτοκίνητο υπάρχει σταματημένο. Το δεύτερο όχημα -πρόκειται για ένα ανυψωτικό- πλησιάζει με ελάχιστη ταχύτητα και... πέφτει πάνω στο πρώτο!



Δείτε το:






zappit.gr

via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82



Η τραγουδίστρια έτσι όπως δεν την έχετε ξαναδεί!




Είναι seχy και δεν ντρέπεται να το δείξει...


Η καλοκαιρινή ζέστη φαίνεται πως τρέλανε την Ελισάβετ Σπανού, η οποία πέταξε όλα τα ρούχα από πάνω της και μπήκε στην μπανιέρα να απολαύσει το μπανάκι της μέσα στους αφρούς!


Όχι δεν τρελάθηκε η τραγουδίστρια, απλώς θέλησε να κάνει αίσθηση με το νέο της video clip για το τραγούδι «Άλλη φάση» που θα δούμε ολοκληρωμένο στις 10 Ιουλίου.


Μέχρι τότε πάρτε μια μικρή γεύση...




via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE



Το πρώτο αεροπλάνο που πετά με ηλιακή ενέργεια θα πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ, το Σάββατο 6 Ιουλίου, το πέμπτο και τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Το αεροσκάφος, με χειριστές τους Ελβετούς Μπερτράν Πικάρ και Αντρέ Μπόρσχμπεργκ, είχε απογειωθεί από το Σαν Φρανσίσκο στις 3 Μαΐου και, με ενδιάμεσες στάσεις στο Φίνιξ, Ντάλας, Σεντ Λούις, Σινσινάτι, προσγειώθηκε στην Ουάσιγκτον, στις 16 Ιουνίου.

Με τον Αντρέ Μπόρσχμπεργκ στο χειριστήριο, το Solar Impulse θα απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Ντάλας της Ουάσιγκτον, στις 5 το πρωί τοπική ώρα της 6ης Ιουλίου και αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι της Ν. Υόρκης, στις 2 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) της Κυριακής, 7 Ιουλίου.

H πτήση αυτή έχει σκοπό να αποδείξει πως είναι δυνατό ένα αεροσκάφος να πετά νύχτα- μέρα, καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις, χωρίς καθόλου καύσιμο και χρησιμοποιώντας αποκλειστικά την ηλιακή ενέργεια. Οι πιλότοι και εμπνευστές τού εγχειρήματος θέλουν, με την προσπάθειά τους, να αφυπνίσουν κυβερνήσεις και πολίτες σε όλο τον κόσμο για τις καθαρές τεχνολογίες και την όσο λιγότερο χρήση ορυκτών καυσίμων.

"Από την αρχή της προσπάθειας, είχαμε καταλάβει πως πρωταρχικός μας στόχος ήταν να καταναλώνουμε όσο το δυνατό λιγότερη ενέργεια" λέει ο Αντρέ Μπόρσχμπεργκ. Πετώντας, νυχθημερόν, χωρίς ίχνος καυσίμου, οι δυο πιλότοι εναλλάσσονται στα χειριστήρια του μικρού κόκπιτ.

"Το αεροπλάνο μας δεν σχεδιάστηκε για να μεταφέρει επιβάτες, αλλά ένα μήνυμα" τονίζει ο Μπερτράν Πικάρ.

Η σχεδόν αθόρυβη απογείωσή του, με τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες του, μας δείχνει -λένε οι δημιουργοί του- τον δρόμο για τη χρήση νέων μορφών ενέργειας.

Το αεροσκάφος είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα, έχει άνοιγμα πτερύγων 63,4 μέτρα, όσο δηλαδή και ένα Μπόινγκ 747 και βάρος μόλις 1.600 κιλά, όσο δηλαδή ένα μεσαίο αυτοκίνητο.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του είναι αποτέλεσμα εντατικής δουλειάς επτά χρόνων μιας ομάδας 80 ατόμων, καθώς και άλλων 100 συμβούλων και υποστηρικτών. Ποτέ στην ιστορία της αεροναυπηγικής δεν έχει κατασκευαστεί ένα αεροσκάφος τόσο μεγάλο αλλά και τόσο ελαφρύ. Οι 12.000 ηλιακές κυψέλες του στην άνω επιφάνεια των πτερύγων τροφοδοτούν με την απαιτούμενη ενέργεια τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, υποδύναμης μόλις 10 ίππων ο καθένας. Στο τέλος της ημέρας, οι κυψέλες έχουν επαναφορτίσει πλήρως τις μπαταρίες λιθίου βάρους 400 κιλών, έτσι ώστε το αεροπλάνο να συνεχίσει να πετά τη νύχτα.

Το τελευταίο σκέλος αυτής της πτήσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παρακολουθήσουν στον ιστότοπο www.solarimpulse.com.

Πηγή: ΑΠΕ



news.gr




via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1










perierga.gr - Ψαρεύουν... νομίσματα στα ποτάμια της Ινδίας!

Ψαρεύουν… νομίσματα στα ποτάμια της Ινδίας!



perierga.gr - Ψαρεύουν... νομίσματα στα ποτάμια της Ινδίας! Οι δύτες στον ποταμό Yamuna στο Νέο Δελχί, πρωτεύουσα της Ινδίας είναι οι άγνωστοι συλλέκτες νομισμάτων, που καταδύονται στα παγωμένα νερά, όλες τις εποχές του χρόνου προκειμένου να βγάλουν τα προς το ζην! Τα νομίσματα που ρίχνουν στα νερά οι επιβάτες των πλοίων που διασχίζουν το ποτάμι αλλά και των τρένων που περνούν από τις γέφυρες, ως προσφορά στη Θεά του ποταμού, είναι γι’ αυτούς τους νεαρούς άντρες όχι μια εκκεντρική δουλειά -όπως μπορεί να σκεφτούν πολλοί- αλλά ένας τρόπος για να ζήσουν τις οικογένειές τους.



perierga.gr - Δύτες-συλλέκτες νομισμάτων στα ποτάμια της Ινδίας! perierga.gr - Ψαρεύουν... νομίσματα στα ποτάμια της Ινδίας! Τα ποσά που καταφέρνουν να συγκεντρώσουν σε μια καλή μέρα δεν ξεπερνούν τις 100-200 ρουπίες (2 έως 3 δολάρια), ενώ στα έξτρα περιλαμβάνονται διάφορα τιμαλφή: δαχτυλίδια, ρολόγια, βραχιόλια… που πέφτουν κατά λάθος από τους ταξιδιώτες. Είναι πολύ εύκολο έργο, λένε, αφού ξέρουν ακριβώς πού είναι τα νομίσματα. Η τεχνική της κατάδυσης περιλαμβάνει χέρια και πόδια τεντωμένα και κλειστά μάτια.



perierga.gr - Δύτες-συλλέκτες νομισμάτων στα ποτάμια της Ινδίας! Τα δάχτυλα είναι αυτά που αντικαθιστούν την όραση, τα οποία γίνονται τα μάτια των δυτών όταν ψάχνουν στην άμμο για νομίσματα. Κάθε κατάδυση διαρκεί περίπου 20 με 30 λεπτά, ενώ στη συνέχεια προσπαθούν σε άλλο σημείο του ποταμού. Η εργασία ξεκινά το πρωί και ολοκληρώνεται το σούρουπο, ανάλογα πάντα με το αποτέλεσμα. Όσο ο ήλιος το επιτρέπει οι δύτες βουτούν ξανά και ξανά σε ένα παράδοξο κυνήγι θησαυρού στον σύγχρονο κόσμο!http://perierga.gr/







via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1
Ενα 4χρονο αγοράκι διακομίστηκε σε κρίσιμη κατασταση νωρίς το απόγευμα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων, με του γιατρούς να δίνουν...

μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.



Ο μικρός, σύμφωνα με το patrastimes, ανασύρθηκε από την θάλασσα της Καλογριάς, στις 5.00 περίπου το απόγευμα, με τους λουόμενους να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Στην περιοχή έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και κινητή μονάδα με γιατρούς που παρέλαβαν το παιδί σε κρίσιμη κατάσταση.Ο 4χρονος κατάγεται από χωριό της Αχαϊας και βρισκόταν για μπάνιο στην παραλία της Καλογριάς με συγγενικά του άτομα.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91











«Ντους» φωτός κατά του τζετ λαγκ

Προσφέρει σε ταξιδιώτες μεγάλων πτήσεων τη δυνατότητα να «κουρδίσουν» το βιολογικό τους ρολόι


Έναν πρωτότυπο τρόπο αντιμετώπισης του τζετ λαγκ μετά από μακρινά ταξίδια ανέπτυξαν οι ειδικοί της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας Delta σε συνεργασία με βρετανούς ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Δημιούργησαν το «ντους φωτονίων» ή αλλιώς μια ντουσιέρα φωτός η οποία «κουρδίζει» το βιολογικό ρολόι του οργανισμού.

Ο τρόπος χρήσης της είναι απλός: ο ταξιδιώτης εισάγει στο σύστημα τα στοιχεία της πτήσης του και στη συνέχεια εκείνο προσαρμόζει το «ντους» μπλε φωτός στα μέτρα του χρήστη.

Η αρχική ιδέα ανήκει στον δρα Ράσελ Φόστερ, από το τμήμα Νευροεπιστημών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ο οποίος είχε πρόσφατα δώσει μια διάλεξη για το πώς η έκθεσή μας σε συγκεκριμένη ακτινοβολία μπορεί να επαναρυθμίσει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού π.χ. όταν έχουμε τζετ λαγκ.

«Κάτι τέτοιο ξύπνησε αμέσως τη φαντασία μας» αναφέρει η Κάθριν ΜακΚάρι από το διαφημιστικό γραφείο Wieden+Kennedy, με έδρα στη Νέα Υόρκη, το οποίο έχει αναλάβει την αεροπορική εταιρεία. «Αρχίσαμε να σχεδιάζουμε λοιπόν το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένας θάλαμος φωτός για τον συγκεκριμένο σκοπό και έτσι ξεκίνησε η ανάπτυξη της ντουσιέρας φωτονίων».



Θάλαμος... «αντι-τζετ λαγκ»


Στο πλαίσιο του συνεδρίου TED που πραγματοποιήθηκε στο Λονγκ Μπιτς στην Καλιφόρνια, πριν από λίγες ημέρες, η ντουσιέρα φωτός έκανε το ντεμπούτο της. Εκεί παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας της και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ψευδαίσθηση... ηλιοφάνειας που προσφέρει στον χρήστη.«Η περιπλοκότητα της κατασκευής ενός τέτοιου θαλάμου ήταν μεγάλη» εξηγεί ο Τζέιμι Καρέιρο από την W+K. «Πέρα από την κατασκευή του, για την ομαλή λειτουργία του ο θάλαμος απαιτούσε τον σχεδιασμό μιας ειδικής εφαρμογής, γραφικών και μηχανισμών για την κομψή εκπομπή του μπλε φωτός, την ανάπτυξη ενός αλγορίθμου για τον υπολογισμό της προσωπικής θεραπείας για τον κάθε επιβάτη ξεχωριστά, όπως επίσης και τη δημιουργία ειδικών ηχητικών εφέ».«Συνεργάτες μας από την εταιρεία ήχου Q Department δημιούργησαν συνθετικό ήχο, βάσει του μήκους κύματος του φωτός που χρησιμοποιείται κάθε φορά. Ήταν μια πραγματικά ευχάριστη διαδικασία» υποστηρίζει ο ίδιος. «Όταν ο χρήστης μπαίνει μέσα, ο μικρός χώρος του θαλάμου χάνεται και του δίνει την ψευδαίσθηση ότι ο εσωτερικός χώρος επεκτείνεται και είναι μεγαλύτερος από το πραγματικό του μέγεθος».http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Αντιμέτωπος με την ανεξήγητη οργή ενός ξενοδόχου ήρθε ένα παιδί 8 ετών στην Κάλυμνο, που "τόλμησε" με την παιδική του αφέλεια να διαμαρτυρηθεί για τις σφήκες που υπήρχαν στον χώρο!





Ο ξενοδόχος μπροστά στα έκπληκτα μάτια της μητέρας του παιδιού, που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα του νησιού και δεκάτων τουριστών, του επιτέθηκε χτυπώντας το στο πρόσωπο!


Σοκαρισμένη η αστυνομικός του ζήτησε εξηγήσεις για την συμπεριφορά τους αλλά το μόνο που "κέρδισε" ήταν μία φραστική επίθεση. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο ξενοδόχος βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης. Όπως καταγγέλλουν μάλιστα, κάποιοι από τους τουρίστες που είδαν το περιστατικό μάζεψαν τα πράγματά τους και έφυγαν από το ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή Καντούνι. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο δράστης της επίθεσης αναζητείται από την αστυνομία.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


"Δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι εκείνοι που ευθύνονται για το θάνατο της μητέρας μας να τιμωρηθούν".






Αυτά δηλώνουν με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα οι γιοι της Βρετανίδας Jean Hanlon το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε να επιπλέει στο λιμάνι του Ηρακλείου τον Μάρτιο του 2009.


Οι γιοι της Βρετανίδας βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Ηράκλειο προκειμένου να συναντηθούν με το δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν καινούρια στοιχεία και πληροφορίες που θα ρίξουν φως και θα δώσουν νέα ώθηση στην υπόθεση.

Στις Γούβες και το λιμάνι


Στην διάρκεια της παραμονής τους στην Κρήτη οι γιοί της άτυχης Βρετανίδας επισκέφτηκαν και τις Γούβες όπου είχε μετακομίσει μόνιμα η μητέρα τους πριν το θάνατο της.



Μάλιστα εκεί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με φίλους και γνωστούς της μητέρας τους. Επισκέφτηκαν επίσης και το λιμάνι του Ηρακλείου και στο σημείο όπου βρέθηκε να επιπλέει το άψυχο σώμα της άφησαν λουλούδια τιμώντας τη μνήμη της. Πέρασαν τέσσερα χρόνια από το θάνατο της ωστόσο η θέληση τους να αποκαλύψουν την αλήθεια γύρω από την μυστήρια υπόθεση είναι το ίδιο έντονη.


Συνεχίζουμε την προσπάθεια προκειμένου να λάμψει η αλήθεια για την υπόθεση δολοφονίας της μητέρας μας και να τιμωρηθούν εκείνοι που ευθύνονται και συμπλήρωσαν: Με τη βοήθεια του δικηγόρου μας Απόστολου Ξυριτάκη όλη την προηγούμενη εβδομάδα που ήμασταν στην Κρήτη εργαστήκαμε σκληρά συγκεντρώνοντας νέα στοιχεία και αναψηλαφώντας κάθε λεπτομέρεια που θα μας οδηγήσει σε νέα μονοπάτια και θα ρίξει φως στην υπόθεση. Καλούμε όποιον γνωρίζει κάτι παραπάνω να επικοινωνήσει μαζί μας βοηθώντας τις έρευνες.


Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Θα επιστρέφουμε ξανά και ξανά στην Κρήτη και δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες για την υπόθεση της μητέρα μας μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη.


Σε μια προσπάθεια να ξανανοίξει η η υπόθεση της δολοφονίας η οικογένεια της προχώρα επίσης στη συγκέντρωση υπογραφών προκειμένου να διερευνηθεί εκ νέου και να βγει από το αρχείο. Συγκέντρωση των υπογραφών γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας thepetitionsite.com Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 2.346 υπογραφές ενώ στόχος είναι να συγκεντρωθούν συνολικά 10.000 υπογραφές ώστε το αίτημα να αποσταλεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη.


Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση:

Τα Ελληνικά Δικαστήρια στέλνουν την υπόθεση στο αρχείο μετά απο μια μη αποτελεσματική έρευνα των μυστήριων συνθηκών κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρή η μητέρας μας Jean Hanlon το 2009 στην Κρήτη. Απαιτούμε η υπόθεση να παραμείνει ανοιχτή και να διεξαχθούν ενδελεχέστερες έρευνες ώστε να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη για το θάνατο της.


Η υπόθεση τον περασμένο Οκτώβρη πήρε το δρόμο για το αρχείο. Εφόσον δεν προέκυψαν νέα στοιχεία και με το δεδομένο ότι οι δυο άνδρες - γνωστοί της 54χρονης - που είχαν κληθεί σε απολογία απαλλάχθηκαν με βούλευμα η διερεύνηση της υπόθεσης οδηγήθηκε σε αδιέξοδο με τους τρεις γιους της άτυχης γυναίκας να εκφράζουν την απογοήτευσή τους αφού από την πρώτη στιγμή ζητούσαν δικαίωση στη μνήμη της μητέρας τους.


Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος της Hanlon αρχικά είχε αποδοθεί σε πνιγμό σύμφωνα και με την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, ενώ στην συμπληρωματική εξέταση αναφερόταν ότι ο θάνατός της επήλθε από πτώση και πρόσκρουση στο έδαφος ενώ υπήρξε η εκτίμηση ότι μεταφέρθηκε νεκρή στη θάλασσα. Τελικά ο θάνατος αποδόθηκε σε ανθρωποκτονία.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Μία κακή στιγμή ήταν αρκετή για την υπόλοιπη ζωή του 24χρονου...




Ο 24χρονος έκανε βουτιά στη θάλασσα, «έσκασε» με το κεφάλι στον πυθμένα με αποτέλεσμα να κοπεί ο αυχένας του.


Συγκεκριμένα, o 24χρονος που πήγε για διακοπές με τη φίλη του στο νησί του Βορείου Αιγαίου, απολάμβανε τις ημέρες χαλάρωσης και τα καταγάλανα νερά της Χρυσής Αμμουδιάς.


Δεν υπολόγισε όμως τα πολύ ρηχά νερά της συγκεκριμένης παραθαλάσσιας περιοχής, ανέβηκε σε ένα βράχο, όπως και πολύ άλλοι τουρίστες, κι έκανε βουτιά από ύψος στη θάλασσα. Σε λίγη ώρα το σώμα του έπλεε στα νερά με το πρόσωπο μέσα στη θάλασσα.


Αρχικά, η φίλη του νόμιζε πως της έκανε πλάκα, όμως όταν είδε να βγαίνουν μπρουρμπουλήθρες στην επιφάνεια της θάλασσας, άρχισε τρομοκρατημένη να καλεί σε βοήθεια.


Κάτοικοι και τουρίστες έσπευσαν να τον βγάλουν στην αμμουδιά και να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ κάλεσαν και ασθενοφόρο.


Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του Πρίνου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως έπαθε κάταγμα στον αυχένα κι έμεινε παράλυτος.


Στη συνέχεια ο 24χρονος μεταφέρθηκε στην Καβάλα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Καβάλας.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Τα συμπτώματα της παλινδρόμησης Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, είναι μια παθολογική κατάσταση, κατά την οποία το όξινο περιεχόμενο του στομάχου, ανεβαίνει στον οισοφάγο...

με ένταση και διάρκεια μεγαλύτερες του φυσιολογικού. Πρέπει να τονίσουμε ότι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση δεν είναι συνώνυμη με την διαφραγματοκήλη.



Μπορεί να υπάρχει παλινδρόμηση με διαφραγματοκήλη, αλλά και χωρίς διαφραγματοκήλη. Η προσπάθεια χειρουργικής θεραπείας της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, αρχίζει την δεκαετία του ’50 με τις προσπάθειες του NISSEN, του BELSEY και ROSSETTΙ, βεβαίως οι επεμβάσεις τότε δεν είχαν καμία σχέση με τις σημερινές, όσον αφορά την τεχνική και τη βαρύτητα.



Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα

Η τυπική εικόνα του ασθενούς με παλινδρόμηση, είναι ένας άνθρωπος που παραπονιέται για «καούρες» στο στομάχι και πίσω από το στέρνο, που παρουσιάζει ερυγές (ρεψίματα), που νοιώθει «φτερούγισμα» στην καρδιά, που το χειμώνα παθαίνει συχνά βρογχίτιδες, ένας ασθενής που κοιμάται με δύο και πλέον μαξιλάρια και παρόλα αυτά το φαγητό μπορεί να ανέβει στον ύπνο του, ένας ασθενής, ο οποίος δυσκολεύεται να σκύψει, που έχει κακή ποιότητα ζωής και μέτρια κοινωνική ζωή, λόγω όλων αυτών των συμπτωμάτων.



Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση οφείλεται στο γεγονός κακής λειτουργίας των μηχανισμών, που εμποδίζουν το πέρασμα του περιεχομένου του στομάχου, στον οισοφάγο. Αυτοί οι μηχανισμοί δεν αποτελούνται μόνο από τον κατώτερο οισοφάγειο σφικτήρα αλλά και από πρόβλημα συνδέσμων της περιοχής, κινητικότητας του πεπτικού και ανατομικής, εν γένει, κατασκευής.



Από αυτό προκύπτει, ότι οι ασθενείς σπάνια ευθύνονται για την παλινδρόμησή τους, το πρόβλημα συνήθως είναι εκ γενετής και χειροτερεύει με το χρόνο.



Οι καταστάσεις που μπορούν να επιβαρύνουν μια παλινδρόμηση, είναι αυτές που αυξάνουν την ενδοκοιλιακή πίεση, όπως η παχυσαρκία, η εγκυμοσύνη κ.λ.π.



Αυθαιρεσίες στη θεραπεία της πάθησης

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση στον τόπο μας, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αντιμετωπίζεται και θεραπεύεται αυθαίρετα. Η σειρά των ειδικοτήτων που την αντιμετωπίζουν είναι ο παθολόγος, ο γαστρεντερολόγος και συνήθως με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, ο χειρουργός.



O ασθενής επισκέπτεται το χειρουργό όταν δεν αντέχει πλέον τη μακροχρόνια χρήση φαρμάκων, όταν αντιλαμβάνεται ότι σταματώντας την αγωγή, τα συμπτώματα επανέρχονται και κυρίως όταν πληροφορηθεί ότι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση εγκυμονεί τον κίνδυνο δημιουργίας καρκίνου στην καρδιοοισοφαγική συμβολή. Το τελευταίο πλέον αποτελεί ένα βέβαιο ιατρικό δεδομένο, στο οποίο όμως σπανίως δίδεται η πραγματική του διάσταση.



Δεν είναι όλες οι γαστροοισοφαγικές παλινδρομήσεις υποψήφιες για χειρουργική αντιμετώπιση. Στα πλαίσια της εκτίμησης της πάθησης πρέπει υποχρεωτικά να πραγματοποιηθούν 3 διαγνωστικές εξετάσεις, οι οποίες θα καθορίσουν ποιος ασθενής θα χειρουργηθεί και τι είδους επέμβαση θα κάνει:



• Η γαστροσκόπηση, η οποία θα δείξει την κατάσταση του κατώτερου οισοφάγου και της καρδιοοισοφαγικής συμβολής, δηλαδή του σημείου όπου ο οισοφάγος συναντά το στομάχι, την ύπαρξη οισοφαγίτιδος ή γαστρίτιδος και το σημαντικότερο, την ύπαρξη οισοφάγου του Barret, ο οποίος είναι μια βλάβη του κατώτερου οισοφάγου, η οποία συνίσταται στην ύπαρξη έκτοπου γαστρικού ή εντερικού ιστού, στο σημείο της οισοφαγίτιδος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχουν κύτταρα στον κατώτερο οισοφάγο, τα οποία δεν ανήκουν στην περιοχή και τα οποία αργά ή γρήγορα, μη έχοντας τους μηχανισμούς ελέγχου, θα εξαλλαγούν σε καρκινικά.

• Η PHμετρία (πεχαμετρία), η οποία μετρά την οξύτητα, η οποία ανεβαίνει από το στομάχι στον κατώτερο οισοφάγο.

• Η μανομετρία, η οποία δίνει ακριβείς πληροφορίες για την κινητικότητα του οισοφάγου και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του κατώτερου οισοφάγειου σφικτήρα.



Η συναξιολόγηση όλων αυτών των εξετάσεων, παίρνει τη μορφή μιας κλίμακας, η οποία λέγεται κλίμακα του De Meester. Η απόφαση για την πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, εξαρτάται μόνο από τα αντικειμενικά ευρήματα και από την συναξιολόγηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων, που προαναφέραμε.



Πρόκειται για καλοήθεις επεμβάσεις τεχνικά απαιτητικές, κατά τις οποίες αποκαθίσταται η ισορροπία στην καρδιοοισοφαγική συμβολή, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται πλέον ο συνεχής ερεθισμός του κατώτερου τμήματος του οισοφάγου, από το περιεχόμενο του στομάχου.



Η επέμβαση

Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί από 30΄εως 1 ώρα. Γίνεται λαπαροσκοπικά και δεν απαιτείται η τοποθέτηση ξένου υλικού ή αφαίρεση τμήματος του οργάνου. Είναι απολύτως καλοήθης και έγκειται στο στένεμα του διαφράγματος, ούτως ώστε το στομάχι να μην μπορεί πλέον να περάσει στο θώρακα και την κατασκευή μιας αντιπαλινδρομητικής βαλβίδος, η οποία δημιουργείται χρησιμοποιώντας το ίδιο το στομάχι σαν «κασκόλ» γύρω από τον οισοφάγο.



Η επέμβαση λέγεται θολοπλαστική κατά NISSEN, με διάφορες παραλλαγές κατά περίπτωση (TOUPET, DOR, LORTAT-JACOB).



Μετά το χειρουργείο και την επιστροφή στο δωμάτιο, ο ασθενής θα σηκωθεί και θα σιτισθεί το ίδιο βράδυ. Η παραμονή στο νοσοκομείο είναι 24-48 ωρών. Για 15 ημέρες ο ασθενής θα ακολουθήσει συγκεκριμένες διατροφικές οδηγίες και θα παίρνει φάρμακα, για την πλήρη θεραπεία της οισοφαγίτιδάς του. Μετά από αυτή τη χρονική περίοδο δεν απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, ούτε θεραπεία με γαστροπροστατευτικά τύπου Losec, Nexium, Pariet, Controloc, κ.λ.π.



Μακροχρόνια, θα εξαφανισθεί πλήρως μια μικρή δυσκολία στην κατάποση (δυσφαγία) και η ζωή θα γίνει απολύτως φυσιολογική χωρίς φάρμακα.



Ακούγονται πολλά για τη ρομποτική αντιμετώπιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Η θεραπεία της είναι λαπαροσκοπική αλλά η ρομποτική προσέγγιση δεν έχει δείξει κανένα πλεονέκτημα και ευθύνεται για παράλογη αύξηση του κόστους.



Σε περίπτωση που υπάρχει στην περιοχή καρκινική εξαλλαγή, το είδος και η βαρύτητα της επέμβασης αλλάζουν για να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση της επικίνδυνης, πλέον για τη ζωή, νόσου.

healthpress.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91










Μικρόβια... σε κατάσταση «ζόμπι»

Μια αφανής και πολυδιάστατη βιόσφαιρα από μικρόβια και άλλους μικροοργανισμούς ζει και βασιλεύει κάτω από την επιφάνεια της Γης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γεωεπιστημόνων, που έγιναν κατά την παρουσίαση της πολυσέλιδης πρώτης έκθεσης «Βαθύς Άνθρακας» (Deep Carbon), στο πλαίσιο ενός δεκαετούς διεθνούς προγράμματος προϋπολογισμού 500 εκατ. δολαρίων, που φιλοδοξεί να καταγράψει, για πρώτη φορά ολοκληρωμένα, τη διαδρομή του γήινου άνθρακα πάνω και κυρίως κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη. Οι ερευνητές δήλωσαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πως πρόκειται για «έναν εκπληκτικό νέο κόσμο. Είναι πολύ πιθανό πως υπάρχει μια βαθιά μικροβιακή βιόσφαιρα που φθάνει σε βάθος πάνω από δέκα χιλιόμετρα, ίσως και 20». Επίσης, όπως ανέφεραν, έχουν ανακαλυφθεί σε ρωγμές πετρωμάτων μικροσκοπικά σκουλήκια σε βάθος 1.300 μέτρων σε ένα νοτιοαφρικανικό ορυχείο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι μονοκύτταροι οργανισμοί που ζουν στα βάθη του πλανήτη, είναι κυρίως βακτήρια (που χρειάζονται νερό και θρεπτικές ουσίες για να αναπτυχθούν, αλλά όχι αναγκαστικά και οξυγόνο), καθώς επίσης «αρχαία» ή αρχαιο-βακτήρια (που συχνά «τρώνε» αμμωνία ή θείο και παράγουν μεθάνιο). Η 700σέλιδη έκθεση, προϊόν έρευνας άνω των 50 ειδικών από εννέα χώρες, ονομάζει αυτή τη βιόσφαιρα «βασίλειο της Στυγός», κάνοντας ευθεία αναφορά στον ποταμό Στυξ στις πύλες του Κάτω Κόσμου, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Μάλιστα, επισημαίνει πως μερικά μικρόβια είναι σαν «ζόμπι» (νεκροζώντανα), αφού ζουν με τόσο βραδύ μεταβολισμό, προκειμένου να επιβιώσουν στις ακραίες συνθήκες του μεγάλου βάθους, που μοιάζουν με πεθαμένα. Κάποια από αυτά, σύμφωνα με την έκθεση, είναι πιθανό να πολλαπλασιάζονται τόσο αργά, που να μην διαιρούνται για πολλά εκατομμύρια χρόνια. Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας, αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η ίδια η ζωή στη Γη μπορεί να ξεκίνησε όχι κάπου στην επιφάνεια, αλλά στα…υπόγεια, όπου, όπως είπε, «υπάρχει ό,τι χρειάζεται, για να δημιουργηθεί η ζωή. Θεωρούμε το βαθύ υπέδαφος ως ακραίο, όμως στην πραγματικότητα είναι αρκετά προστατευμένο από αστεροειδείς ή από ηφαιστειακές εκρήξεις. Τα βαθιά πετρώματα κάτω από την επιφάνεια αποτελούν ένα ωραίο ασφαλή παράδεισο». Ο Αμερικανός επιστήμονας δεν απέκλεισε την πιθανότητα ότι οι πρώτες μορφές ζωής (μικροοργανισμοί) ήρθαν από τον Άρη κρυμμένοι σε κάποιο βράχο που κατέληξε στη Γη, όπου και προστατεύθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο υπέδαφος. «Είναι πιθανό ότι κάθε κύτταρο στη Γη κατάγεται από ένα αρειανό. Δεν πρόκειται για τρελή επιστημονική φαντασία», είπε ο ερευνητής.

Ακόμη, οι επιστήμονες βρήκαν ιούς βαθιά μέσα στη Γη, οι οποίοι, αντίθετα με τους συγγενείς τους στην επιφάνεια του πλανήτη, αρκούνται απλώς να εισάγουν τα γονίδιά τους στα βακτήρια, χωρίς να επιδιώκουν την επιθετική αναπαραγωγή τους, μάλλον περιμένοντας υπομονετικά καλύτερες συνθήκες.

Μεταξύ άλλων, η έκθεση «Βαθύς Άνθρακας» συνιστά να μελετηθεί πιο εξονυχιστικά η υπόγεια βιόσφαιρα, για να διασφαλιστεί ότι στο μέλλον οι μικροοργανισμοί δεν θα αχρηστεύσουν φιλόδοξα σχέδια, όπως η ταφή των πυρηνικών αποβλήτων ή του διοξειδίου του άνθρακα στο πλαίσιο καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής. Εξάλλου, στο στόχαστρο των ερευνητών του Παρατηρητηρίου Βαθέος Άνθρακα, βρίσκονται οι υδρογονάνθρακες, καθώς εξετάζεται κατά πόσο υπάρχουν σε εξέλιξη και άλλες υπόγειες γεωχημικές διαδικασίες στο υπέδαφος, οι οποίες οδηγούν σε δημιουργία πετρελαίου και φυσικού αερίου, πέρα από τις ήδη γνωστές.

Επίσης, εξετάζεται η παρουσία διαμαντιών, τα οποία σχηματίζονται από άνθρακα υπό υψηλή πίεση στο βάθος της Γης, πολύ κάτω από το όριο που μπορούν να φθάσουν οι ανθρώπινες γεωτρήσεις.

Και, βέβαια, στο επίκεντρο βρίσκεται ο λεγόμενος «χαμένος άνθρακας», δηλαδή πού ακριβώς βρίσκεται εξαφανισμένο και δεσμευμένο ένα μεγάλο μέρος του υπόγειου άνθρακα, ο οποίος αλλιώς θα βρισκόταν πάνω από την επιφάνεια. Οι αναλύσεις μετεωριτών δείχνουν ότι τα πρώτα υλικά που σχημάτισαν τη Γη, περιείχαν άνθρακα σε ποσοστό 3% περίπου, όμως σήμερα ο άνθρακας (στα πετρώματα, τους έμβιους οργανισμούς και την ατμόσφαιρα) δεν φαίνεται να ξεπερνά το 0,1% συνολικά. Που είναι, λοιπόν, ο υπόλοιπος;

Βαθιά μέσα στη Γη, φαίνεται πως είναι η απάντηση, όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας. Ο φλοιός, ο μανδύας και ο πυρήνας του πλανήτη περιέχουν μεγάλες ποσότητες άνθρακα. Τουλάχιστον το 90% του γήινου άνθρακα πιστεύεται ότι βρίσκεται στο υπέδαφος με κάποια μορφή. Μόνο ο μεταλλικός πυρήνας της Γης εκτιμάται (χωρίς να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί) ότι περιέχει άνθρακα σε ποσοστό 0,2% έως 1% του βάρους του, περίπου 50.000 φορές περισσότερο από τον άνθρακα που υπάρχει σε όλη τη χλωρίδα και την πανίδα της Γης.http://www.real.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Στις Φυλακές Ελαιώνα Θήβας η καθημερινότητα των κρατουμένων είναι πολύ σκληρή. Τουλάχιστον αυτό περιγράφει μία μητέρα κρατούμενη η οποία έχει κοντά της το ανήλικο παιδί της.






Η γυναίκα αυτή κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και τα τελευταία δυόμιση χρόνια βλέπει τον κόσμο μέσα από κάγκελα. Όμως μαζί της και με τον ίδιο τρόπο βλέπει τον κόσμο και ένα μικρό παιδί για το οποίο τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ούτε καν η πιπίλα και το γάλα που έχουν άλλα παιδιά στην ηλικία του που ζουν με τους δικούς τους στο σπίτι και χαίρονται την καθημερινότητά τους.


Το mothersblog ήρθε σε επαφή με την Αγγελική Καρδαρά, Διδάκτωρ του Τμήματος Ε.Μ.Μ.Ε. Πανεπιστημίου Αθηνών και Φιλόλογο. Η κυρία Καρδαρά, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με αυτή τη γυναίκα, η οποία μίλησε ανοιχτά για τις καθημερινές αγωνίες της και τον αγώνα που κάνει ακόμα και για την επιβίωση της ίδιας και του παιδιού της μιας και όπως καταγγέλλει, δεν υπάρχει ούτε καν η στοιχειώδης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους δυο τους.


Η κρατούμενη μητέρα περιγράφει την σκληρή καθημερινότητα που ζει μαζί με το παιδί της στις φυλακές: «Μας ανοίγουνε στις 7.30. Ετοιμάζουμε τα παιδιά μας, καθαρίζουμε τα κελιά, πλένουμε τα ρούχα μας κ.λπ.» λέει και συνεχίζει: «Το μεσημέρι παίρνουμε το φαγητό, ταΐζουμε τα παιδιά, τα βάζουμε για ύπνο, κλείνουμε στις 12 και ανοίγουμε στις 15:00, βγαίνουμε στο προαύλιο κ.λπ. Κάθε μέρα τα ίδια πράγματα, το ίδιο πρόγραμμα». Η σχέση της μητέρας με τις υπόλοιπες κρατούμενες είναι καλές αλλά τυπικές καθώς η ίδια αποκαλύπτει: «Καλό είναι να κρατάς ήπιους τόνους και να προσπαθείς να μην απαντάς».


Η ίδια γυναίκα όταν ερωτάται ποιο πιστεύει ότι είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μητέρες με παιδιά στη φυλακή στην Ελλάδα, απαντά χωρίς περιστροφές: «Δεν υπάρχει γιατρός σε καθημερινή 24ώρη βάση και μόνοι μας αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε έκτακτα περιστατικά. Κυρίως έχουμε ανάγκη παιδιάτρου και γυναικολόγου». Αν αυτή η γυναίκα είχε τη δυνατότητα να ζητήσει κάτι από τους κυβερνώντες ώστε να βελτιωθεί η ζωή της ίδιας και του παιδιού της μέσα στις φυλακές, θα παρακαλούσε για: «Ένα ακόμα καλύτερο χώρο, ίσως μία παιδική χαρά έξω στο προαύλιο». Και για όσους πολίτες επιθυμούν να βοηθήσουν τις μητέρες φυλακισμένες με τα παιδιά τους, η ίδια ζητά: «Σαμπουάν για εμάς και τα παιδιά, είδη πρώτης ανάγκης και γενικά ό,τι αφορά παιδικά, όπως πιπίλες, μπουκάλια, βραστήρες κ.λπ. Επίσης, χρειαζόμαστε κάρτες, τσιγάρα, ρούχα και νερά».


Η κρατούμενη μητέρα, μιλώντας για τον αγώνα που κάνει καθημερινά μέσα από τα κάγκελα της φυλακής, λέει μεταξύ άλλων: «Προσπαθώ να μεγαλώσω το παιδί μου, όπως θα έκανα και έξω, αν και οι δυνατότητες μέσα είναι περιορισμένες. Τα προβλήματα είναι η μη κοινωνικοποίηση του παιδιού και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».


Πώς είναι, όμως, η ψυχολογία των παιδιών που μεγαλώνουν μέσα στη φυλακή; Η κρατούμενη μητέρα λέει: «Αναλόγως την ηλικία που θα βρεθούν μέσα στη φυλακή. Όταν ένα παιδί γεννιέται μέσα στη φυλακή, την θεωρεί σπίτι του. Όταν έρθει από έξω, προσαρμόζεται γιατί στην παιδική ηλικία τους είναι αρκετό να έχουν τη μητέρα κοντά τους. Φυσικά υπάρχουν αλλαγές στην ψυχολογία του παιδιού, αλλά όχι αδιόρθωτες». Όμως, παραδέχεται συγχρόνως: «Δεν είναι το καλύτερο να είναι στη φυλακή το παιδί σου, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα με εμένα εδώ παρά χωρίς εμένα έξω».


Η ίδια πιστεύει πως θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη η ζωή για τις μητέρες κρατούμενες, αν οι νόμοι το επέτρεπαν: «Πιστεύω ότι θα μπορούσε να υπάρξει κοινωφελής εργασία ή κατ' οίκον περιορισμός, ώστε τα παιδιά να μην αποκόβονται από την κοινωνική ζωή και να μεγαλώνουνε σε πραγματικές συνθήκες για να μην αλλάζει η ζωή τους τόσο έντονα».





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
ΦΩΤΟ- Δρόμος «ρούφηξε» φορτηγό Μια απρόσμενη εξέλιξη αντιμετώπισε ο οδηγός ενός φορτηγού στη Δροσιά Ευβοίας.Ενώ βρισκόταν με το όχημα του σε επαρχιακό δρόμο της περιοχής...

ξαφνικά η πίσω αριστερή ρόδα του οχήματος «βούλιαξε» με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.Στο σημείο κατέφθασε γερανός για να απεγκλωβίσει το φορτηγό.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91
Κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ Σε 24ωρη απεργία προχωρά τη Δευτέρα η Δημοτική Αστυνομία στο δήμο Αθηναίων, ενώ για την ίδια ημέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από...

τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος της βάρδιας.



Αυτή την ώρα συνεδριάζουν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, ενώ θέμα κινητοποιήσεων αναμένεται να τεθεί το απόγευμα και από το Σύλλογο Εργαζομένων του δήμου Αθηναίων.



Επίσης, για αύριο στις 6 το απόγευμα έχει συγκληθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΚΕΔΕ, στο οποίο αναμένεται να παραβρεθούν εκπρόσωποι και από τη Δημοτική Αστυνομία, αλλά και από το Σύλλογο Εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων.



Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Αθηναίων κ. Βασίλης Πολυμερόπουλος, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, σε διαθεσιμότητα θα βγουν οι περίπου 3.700 Δημοτικοί Αστυνομικοί και οι 3.000 περίπου σχολικοί φύλακες.



Ο κ. Πολυμερόπουλος μιλά για ανατροπή των έως πρότινος δεδομένων, αφού «μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας βρίσκονταν οι συμβασιούχοι, οι δημοτικές επιχειρήσεις, οι αορίστου χρόνου και μετά οι μόνιμοι. Αυτή τη στιγμή όλα ανατρέπονται και μπαίνουμε σε διαθεσιμότητα και απολύσεις από το μόνιμο προσωπικό. Διότι από όσους μπουν σε διαθεσιμότητα, ένα ποσοστό θα απολυθεί. Συγκεκριμένα, για τη Δημοτική Αστυνομία οι πληροφορίες μιλούν για 20%-30% απολύσεις».



Όπως σημειώνει ο κ. Πολυμερόπουλος, έχει γίνει συζήτηση στο πρόσφατο παρελθόν για μείωση προσωπικού στους 20-30 υπερχρεωμένους δήμους. Όμως και αυτό δεν προβάλλεται μέχρι στιγμής στην πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων. Φαίνεται να επιλέγονται και πάλι οι οριζόντιες μειώσεις.



Στο ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ εάν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Πολυμερόπουλος αναφέρει ότι αυτό θα μπορούσε να απαντηθεί με καταγραφή του προσωπικού και των αναγκών.



Όμως, «μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καταγραφή του πλεονάζοντος προσωπικού και των ελλείψεων. Αντ' αυτού επιλέγονται οριζόντια διάφοροι φορείς και μπαίνουν σε κινητικότητα μόνο και μόνο για να συμπληρωθούν τα νούμερα. Δεν γίνεται σχεδιασμός με βάση τις πραγματικές ανάγκες».



Και συμπληρώνει, αναφερόμενος στις πιέσεις για απολύσεις στον δημόσιο τομέα: «Είναι ξεκάθαρο από τα στατιστικά στοιχεία ότι μέχρι το 2015 θα έχουν φύγει 175.000 ίσως και περισσότεροι με συνταξιοδότηση. Άρα το θέμα δεν είναι οικονομικό. Είναι ο ''τσαμπουκάς'' της τρόικας να σπάσει η μονιμότητα στην Ελλάδα, να καταρριφθεί το ταμπού της νομιμότητας. Δεν υπάρχει καμία οικονομική ωφέλεια. Αντιθέτως, υπάρχει απώλεια. Διότι πιο πολύ κερδίζουμε από ενεργούς οικονομικά υπαλλήλους, παρά από συνταξιούχους. Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα».



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Η ομοιότητα των δύο γυναικών γεννά νοσταλγία.....

Η κόρη της Ίνκα Τσαγκάρη, όσο μεγαλώνει γίνεται πιστό αντίγραφο της μητέρας της.

Όσες φορές κι αν βρεθεί σε δημόσιο χώρο δεν υπάρχει περίπτωση να μην τραβήξει επάνω της όλα τα βλέμματα.

Δείτε τις φωτογραφίες και διαπιστώστε κι εσείς το πόσο καταπληκτικά μοιάζουν μάνα και κόρη!






















via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Στο περιοδικό «ΕΓΩ», μίλησε η Μπέσυ Μάλφα, για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και δεν δίστασε να παραδεχτεί πως αν δεν έβρισκε δουλεία στην τηλεόραση ή στο θέατρο θα μπορούσε να ...



καθαρίσει και σπίτια για να ζήσει την οικογένεια της.Η ίδια είπε χαρακτηριστικά:"Θα κάνω τα πάντα για να ζήσω την οικογένειά μου.Θα μπορούσα να καθαρίσω και σπίτια δεν έχω πρόβλημα.Η δουλειά δεν είναι ντροπή".



Η Μπέσυ Μάλφα μίλησε ακόμα και για το κόμμα της Χρυσής Αυγής και δήλωσε πως:"Ψηφίζουν Χρυσή Αυγή για να πάνε τα καημένα τα παιδάκια-γιατί εγώ τα συμπονώ- να κάνουν τη δουλειά του Έλληνα, που δεν παίρνει το καλάσνικοφ να τα διαλύσει όλα στη Βουλή.Έχεις πρόβλημα Έλληνα πολίτη;Γιατί δεν αγωνίζεται;Γιατί περιμένεις από τη Χρυσή Αυγή να το κάνει;Δεν ξέρω τι έχουν κάνει αυτά τα παιδιά.Πιθανώς τα έχουν ντοπάρει, τα έχουν φανατίσει...Τους έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου!Θα ήθελα να μην συμβεί αυτό στα παιδιά μου".



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Δεν ξέρω αν ο πρόεδρος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι τρελός η ρομαντικός αλλά διαβάζοντας την ανακοίνωση του ειλικρινά πιστεύω οτι ήρθε η ώρα να ξαναβγούμε στους δρόμους και αυτή την φορά να είμαστε περισσότεροι από κάθε άλλη...

Διαβάστε τι προτείνει ο πρόεδρος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...



Οι αντοχές εξαντλήθηκαν, η υπομονή στέρεψε, τα νεύρα έσπασαν, η εξαθλίωση χτυπάει κόκκινο, η ανεργία διαλύει ακόμα και τον θεσμό της οικογένειας και η κρατική αναλγησία έχει ξεπεράσει και τα όρια της αδιαφορίας.



Το τελευταίο προπύργιο της αντίστασης του Έλληνα πολίτη είναι η αξιοπρέπεια του και θέλουν να την ποδοπατήσουν και αυτή με το κυβερνητικό “όραμα” , το κλείσιμο των επιχειρήσεων και τη μείωση των όσων θέσεων εργασίας έχουν απομείνει στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.



ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!



Ήρθε η ώρα να πετάξουμε τις κομματικές ταμπέλες, να κρατήσουμε την ιδεολογική μας ταυτότητα και να ενωθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον κοινό αγώνα, να μην επιτρέψουμε την διάλυση της Δημόσιας υγείας, να στηρίξουμε το υπαλληλικό και επιστημονικό προσωπικό των νοσοκομείων όπου πολύ μεθοδικά οργάνωσαν την αποδόμηση τους, κατόπιν ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο και με “οδηγό” τον τέως Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, ένθερμο υποστηρικτή των μνημονίων, ολοκληρώνει το “έγκλημα” η τρικομματική-δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.



Το βιώσαμε με τους εργαζομένους της ΕΡΤ, με τη φίμωση της ελευθερίας του λόγου που μέχρι και σήμερα δεν έχουν σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες έκριναν παράνομο το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, γνωμοδοτώντας μάλιστα υπέρ της επαναλειτουργίας της.



Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σήμερα αποφασίζουν τη διάλυση και της Αμυντικής μας βιομηχανίας.

Μήπως θέλουν να διαγράψουν από τον παγκόσμιο χάρτη και την Ελλάδα;

Μήπως έχουν υποσχεθεί ότι θα παραδώσουν και τα κλειδιά της πατρίδας μας;



Η πάγια και δυστυχώς επιτυχημένη τακτική εις βάρος του λαού, της ερμαφρόδιτης ελληνικής κυβέρνησης να χτυπάει μεμονωμένους στόχους για να μην υπάρξει ομαδική αντίδραση από τον ΛΑΟ έγινε αντιληπτή!



ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.



Ως πρόεδρος του κόμματος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ , πρώτος εγώ υποστέλλω την κομματική μου σημαία, χωρίς να κάνω εκπτώσεις στις ιδεολογικές αρχές και θέσεις του κόμματός μου, και καλώ τους αρχηγούς κομμάτων Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο, Δημήτρη Κουτσούμπα, Γιάννη Δημαρά, Αλέκο Αλαβάνο, Δημήτρη Καζάκη, Στέλιο Παπαθεμελή, Λούκα Κατσέλη, την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων, την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και όσους ανήκουν στον αντιμνημονιακό δημοκρατικό χώρο και δεν ψήφισαν την καταστροφή της χώρας μας και του Έλληνα πολίτη, χωρίς ούτε οι ίδιοι να κάνουν ιδεολογικές εκπτώσεις, για πρώτη φορά, να στρατευτούμε στο πλαίσιο μίας πανεθνικής συγκέντρωσης και ενός ενιαίου αγώνα, στο ίδιο μέρος, την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, όλοι μαζί, σε όλους τους νομούς της Ελλάδας, προκειμένου να δώσουμε ψήφο διαμαρτυρίας και αμφισβήτησης στη δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, έτσι ώστε να σώσουμε όσες θέσεις εργασίας απέμειναν και να μην επιτρέψουμε να παραδώσουν τα κλειδιά της χώρας.



Η ανάγκη για αμεσότητα μιας τέτοιας κίνησης μπορεί να προσδιοριστεί μόνο από τη λέξη ΧΘΕΣ. Για αυτό αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να ενημερώσω, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όλους τους προαναφερθέντες προκειμένου να ορίσουμε ημερομηνία, ώρα και τόπο.



Με την ελπίδα ότι αυτό το κάλεσμα θα βρει ανταπόκριση, νιώθω την υποχρέωση και δεσμεύομαι ότι θα υπάρξει άμεση ενημέρωση για τα αποτελέσματα αυτής της κοινής από όλο το δημοκρατικό χώρο προσπάθειας.



Ελλάδα σημαίνει Δημοκρατία.

Δημοκρατία σημαίνει πολυφωνία.

Πολυφωνία σημαίνει ελευθερία.

Ελευθερία σημαίνει Ελλάδα.



Πόσο επίκαιρο είναι το παρακάτω ποίημα, που αποδίδεται από κάποιους στο Γερμανό θεολόγο Martin Niemoller και από άλλους στο Γερμανό ποιητή Bertolt Brecht…



«Στην αρχή ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους

Δεν ήμουν Εβραίος και δεν φώναξα



Μετά ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές

Δεν ήμουν κομμουνιστής και δεν φώναξα



Έπειτα ήρθε η ώρα των σοσιαλδημοκρατών

Δεν άνηκα σε αυτό το κόμμα και δεν έβρισκα λόγο να

διαμαρτυρηθώ



Ακολούθησαν οι ομοφυλόφιλοι

Ούτε αυτό σκέφτηκα ότι με αφορούσε



Στο τέλος ήρθε η σειρά των τσιγγάνων

Ούτε τότε βρήκα λόγο να εκφράσω την αντίθεσή μου



Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ

Αλλά δεν υπήρχε κανείς να φωνάξει

Για να αντισταθεί μαζί μου…»



Είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε για την Ελλάδα.



Είμαστε υποχρεωμένοι να αποδείξουμε ότι δεν αγωνιζόμαστε για προσωπικά μας συμφέροντα.



Αν δεν ενωθούμε για την Ελλάδα, θα περιμένουμε μοιρολατρικά τα χειρότερα.



Θα είμαστε υπεύθυνοι εμείς και όχι αυτοί που διοικούν σήμερα.



Ο Πρόεδρος του κόμματος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Μιχάλης Νικητάκης




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Νέο γύρο διαπραγματεύσεων- και για το Δημόσιο- θα έχει το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, η κυβέρνηση με τους επικεφαλής της τρόικας, όπως ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας, ο οποίος παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις συζητήσεις...

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είμαστε πολύ κοντά, δεν έχει αλλάξει τίποτε από αυτά που ξέρατε, ελπίζουμε αύριο να κλείσουμε».



Στη συνάντηση θα είναι παρούσα και η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με δεδομένο ότι το Δημόσιο συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, και οι 12.500 υπάλληλοι του δημόσιου τομέα (καθηγητές, μέλη δημοτικής αστυνομίας, υπάλληλοι ΟΤΑ, κ.λπ.) θα τεθούν αναγκαστικά σε καθεστώς κινητικότητας- διαθεσιμότητας, καθώς η τρόικα απέρριψε έστω και ως ιδέα τις «μετατάξεις».



Πάντως, φαίνεται ότι «κλείνει» το δημοσιονομικό κενό, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ για τη διετία 2013- 2014, με την αποφυγή «ανεπιθύμητων μέτρων» (κατά τον χαρακτηρισμό του κορυφαίου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών).



Όπως ανέφερε ο εν λόγω παράγοντας, αναμένονται αύριο απαντήσεις από την τρόικα για τις εξής προτάσεις της ελληνικής πλευράς:



*Αντί της επιβολής της εισφοράς 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, προτείνεται ως ισοδύναμο μέτρο η κατάργηση των εξαιρέσεων και η διεύρυνση της βάσης ασφάλισης στον ΟΑΕΕ (π.χ. με επιχειρήσεις σε περιοχές της χώρας, που τώρα καταβάλλουν εισφορές στον ΟΓΑ).



*Οι απώλειες εσόδων 200 εκατ. ευρώ από την πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%, θα καλυφθούν από την επιβολή εναλλακτικών μέτρων (όπως, η επιβολή από το 2013 του φόρου πολυτελείας σε ΙΧ, σκάφη, κ.λπ.)



*Οι απώλειες των εσόδων 250 εκατ. ευρώ από το γεγονός ότι οι συντάξεις των απόστρατων καταβάλλονται με το παλαιό μισθολόγιο, θα αντισταθμιστούν εν μέρει (κατά 100 εκατ. ευρώ) από τη μείωση των εξοπλισμών από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.



*Η «τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ αναμένεται να αντισταθμιστεί κατά κύριο λόγο από την εφαρμογή εφέτος του claw back (αυτόματη περικοπή των δαπανών, στην περίπτωση υπερβάσεων σε διαγνωστικά κέντρα και κλινικές).



Όπως, επίσης, ανέφερε ο συγκεκριμένος παράγοντας, η τρόικα φέρεται να «αποδέχεται» τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και τη «μετάθεση» για το 2014 εσόδων ύψους 1 δισ. ευρώ, παραμένοντας, πάντως, αμετακίνητη στη διατήρηση του συμφωνηθέντος στόχου σχετικά με τις εισπράξεις για τη διετία 2013- 2014.



Συμφωνήθηκε, παράλληλα, να πωληθούν έως το τέλος Ιουλίου το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Proton Bank, ενώ σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «όσο το κράτος έχει την πλειοψηφία στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, οι συστημικές τράπεζες θα παραμείνουν τέσσερις».



Σημειώνεται, ότι λίγο πριν τις 9:30 το βράδυ της Παρασκευής αποχώρησαν από το υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, που μετείχαν, επί τρίωρο, στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους των δανειστών.



Κατά την έξοδό του δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών το Σάββατο «για να κλείσουν οι λεπτομέρειες».



Σημειώνεται ότι στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα (με τη διαδικασία του επείγοντος), αναμένεται να περιληφθούν οι περισσότερες διατάξεις για τα ισοδύναμα μέτρα, καθώς και αυτές για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Με αυτό το δεδομένο, θα δοθεί και η «πολιτική έγκριση» για τη δόση, η οποία, πάντως, αναμένεται να καταβάλλεται τμηματικά, ανάλογα με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων. Ή, όπως επισήμανε το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «η δόση θα είναι τέτοια που θα καλύπτει τις ανάγκες μας».








via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




Παραπονιέται η σύζυγος στον άνδρα της ότι δεν έχει φαντασία στο σεξ και κάνει συνέχεια τα ίδια...







- Απόψε, θα σου κάνω την στάση του μαραγκού, της λέει εκείνος.



Ενθουσιάζεται αυτή, κάνει μπάνιο, πηγαίνει κι αυτός στο δωμάτιο, κάνει ό, τι κάνει κάθε φορά και της λέει:



- Ε;Ε;;;;



Και απαντάει εκείνη:



- Τί ρε μαλάκα;! Τα ίδια έκανες πάλι! Πού είναι ο μαραγκός;



Και αυτός με ύφος:- Καλά μωρή, το μολυβάκι στο αυτί δεν το είδες;



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos




Και φέτος η Όλγα Φαρμάκη ξεχύθηκε στις παραλίες της Αττικής και μας…προκάλεσε με τις φωτογραφίες που «ανέβασε» στο twiiter της!…





















via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Ένας θηλυκός ουραγκοτάγκος, που πάχυνε εξαιτίας του junk food που τον τάιζαν οι επισκέπτες ζωολογικού κήπου, ξεκίνησε αυστηρή δίαιτα για λόγους υγείας, δήλωσε σήμερα στέλεχος του ζωολογικού κήπου στην ανατολική Μαλαισία.






Οι υπεύθυνοι του κήπου είπαν ότι η Τζάκι επιτρέπεται να τρέφεται μόνο με φυλλώδη λαχανικά και φρούτα που περιέχουν φυτικές ίνες από τότε που μεταφέρθηκε στο Πάρκο Άγριας Ζωής Λοκ Κάουι, στην Κότα Κιναμπαλού στο κρατίδιο Σαμπάχ, δήλωσε ο υποδιευθυντής του κήπου Σεν Ναθάν.


Έπειτα από δύο δεκαετίες παραμονής σε γειτονικό πάρκο άγριας ζωής, όπου οι επισκέπτες τάιζαν την Τζάκι με τζανκ φουντ, η 22χρονη ουραγκοτάγκος έφθασε τον Μάρτιο να ζυγίζει 100 κιλά, δύο φορές το επιτρεπτό βάρος, εξήγησε ο ίδιος.


"Τώρα το βάρος της έπεσε στα 85 κιλά περίπου και μπορεί να κινείται χωρίς να λαχανιάζει", αναφέρει σε e-mail του ο Σεν.


Οι εξετάσεις έδειξαν ότι η Τζάκι κατά τα άλλα είναι υγιής, αλλά πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα για έξι ακόμη μήνες προτού αφεθεί ελεύθερη.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Η δολοφονία συγκλονίζει την πόλη... Όλοι γνώριζαν για τις κτηματικές διαφορές δράστη και θύματος αλλά κανείς δεν φανταζόταν τα όσα θα συνέβαιναν τα ξημερώματα...






Άγρια δολοφονία σημειώθηκε νωρίτερα στην Ναύπακτο, με έναν 60χρονο να πέφτει νεκρός από τις σφαίρες συγγενικού του προσώπου.


Συγκεκριμένα οι δύο άντρες (κουνιάδος και γαμπρός) είχαν σύμφωνα με το cityvoice, κτηματικές διαφορές, κάτι που όπως φαίνεται όπλισε το χέρι του 37χρονου δράστη πυροβολώντας τον 60χρονο στον μηρό.


Ο 60χρονος άφησε την τελευταία του πνοή από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της αστυνομίας.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
«Εγώ είμαι αυτή που είμαι και δεν έχω να κρύψω τίποτα"...






Η Βασιλική Αγγέλη, η νεαρή ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στα Κλεμμένα όνειρα, τη δημοφιλή, καθημερινή σειρά του MEGA, μιλάει στο περιοδικό Λοιπόν για τον ρατσισμό που βίωσε με τον ερχομό της από την Αλβανία στην Ελλάδα.


Η ηθοποιός λέει χαρακτηριστικά: "Αν και ήμασταν από την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, ο κόσμος δεν γνωρίζει και μας αντιμετώπισε ρατσιστικά. Οι δάσκαλοι μας θεωρούσαν αλλοδαπούς, έτσι μας θεωρούσαν και τα παιδιά. Έπρεπε οι δάσκαλοι να καταγράψουν τους αλλοδαπούς κι εμείς να σηκώνουμε χέρι σαν να ήμασταν κάτι διαφορετικό και όχι σαν όλα τα άλλα παιδάκια. Αυτό ήταν τραυματικό για ένα παιδάκι. Ένιωθα άσχημα. Εγώ είμαι αυτή που είμαι και δεν έχω να κρύψω τίποτα. Εγώ το θεωρώ τιμή μου και καμάρι μου που είμαι Βορειοηπειρώτισσα. Εκεί μας θεωρούν Έλληνας και όλο μας βρίζουν, εδώ μας θεωρούν Αλβανούς και μας απομονώνουν".


Η Βασιλική Αγγέλη αναφέρθηκε και στα δύσκολα παιδικά της χρόνια: "Έχω ζήσει φτωχικά παρόλο που δεν στερηθήκαμε τα απαραίτητα. Όμως θυμάμαι είχα ένα όνειρο, να πάω στο μπαλέτο αλλά οι γονείς μου δεν μπορούσαν να με στείλουν γιατί ήταν ακριβές οι σχολές. Όμως είχαμε και έχουμε πολλή αγάπη".











via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE