follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Σε 24ωρη απεργία αύριο οι δημοτικοί αστυνομικοί Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατεβαίνουν αύριο οι δημοτικοί αστυνομικοί, μετά από απόφαση του σωματείου τους που συνεδρίασε σήμερα το...

απόγευμα. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, αύριο θα συγκληθεί νέα γενική συνέλευση του σωματείου ώστε να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσουν στη συνέχεια.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91



Πρόκειται για τον Joey Chestnut ο οποίος κατάφερε να φάει μέσα σε δέκα λεπτά 69 hot dog.




O διαγωνισμός έγινε στην Νέα Υόρκη στις 4 Ιουλίου.




Δείτε το βίντεο:







via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Την γέφυρα Παλαιοχωρίου στα Τενάγη των Φιλίππων, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης.


Η γέφυρα που υπάρχει σήμερα είναι πλωτή και αποτελεί προσωρινή λύση στην πρόσβαση των αγροτών του Παγγαίου (από τους Αντιφιλίππους, Παλαιοχώρι, Νικήσιανη, Γεωργιανή κι άλλων περιοχών) στα χωράφια τους. Εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που η προϋπάρχουσα γέφυρα κρίθηκε ακατάλληλη, οι αγρότες της περιοχής αντιμετωπίζουν σοβαρό ζήτημα στην πρόσβαση στις καλλιέργειές τους.

Το 2011 ξεκίνησε η εκπόνηση μελέτης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για την κατασκευή νέας γέφυρας, όμως υπήρξε και πάλι μεγάλη καθυστέρηση. Μετά την καθοριστική παρέμβαση του Περιφερειάρχη ξεκίνησε η εκπόνηση της γεωτεχνικής μελέτης και ήδη τα συνεργεία της μελετητικής εταιρείας βρίσκονται στην περιοχή για τις γεωτεχνικές έρευνες.


Η μελέτη θα παραδοθεί περί τα τέλη του έτους στις αρμόδιες υπηρεσίες όπως ανέφερε ο Κώστας Μιάμης, πολιτικός μηχανικός από την μελετητική εταιρεία «Χ. Μαραβέας και συνεργάτες». Από την μεριά του, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης δήλωσε ικανοποιημένος από την έναρξη των διαδικασιών για την εκπόνηση της μελέτης, τονίζοντας ότι το έργο της κατασκευής της νέας γέφυρας, αποτελεί χρόνιο αίτημα των αγροτών της περιοχής. Να σημειωθεί ότι μαζί με τον Περιφερειάρχη, στο σημείο των Τεναγών, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο Δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Παπακοσμάς και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παγγαίου Ανδρέας Καλλινικίδης.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Στις 10 Ιουλίου ξεκινά να «χτυπά» το γεωτρύπανο στον Κόλπο της Καβάλας, προκειμένου να αναβαθμίσει την ποσότητα της παραγωγής από τα πηγάδια του Πρίνου, αλλά και να ξεκινήσει η εκμετάλλευση και νέων κοιτασμάτων.


Το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα της «Energean Oil & Gas», το οποίο θα εξελιχθεί μέσα στην επόμενη διετία στον Κόλπο της Καβάλας, ανέρχεται σε 160 εκατομμύρια δολάρια και ήδη το γεωτρύπανο GSP Fortuna, που ήταν δεμένο στο λιμάνι της Καβάλας, αναμένεται πως μέσα στα επόμενα 24ωρα θα λάβει την τελική θέση του για την έναρξη των εργασιών γεώτρησης.

Με ένα πρόγραμμα τεσσάρων γεωτρήσεων, η «Καβάλα Oil» και η μητρική της «Energean Oil & Gas» στοχεύουν να διπλασιάσουν την υφιστάμενη παραγωγή, η οποία βρίσκεται στα επίπεδα των 1.200-1.500 βαρελιών ημερησίως.

Στη συνέχεια, θα μπει σε εφαρμογή από το 2014 ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης του Πεδίου Έψιλον -ένα κοίτασμα δορυφόρο του Πρίνου εκτιμώμενου μεγέθους 32 εκατ. βαρελιών- μέσω της τοποθέτησης μιας μη επανδρωμένης πλατφόρμας συνδεδεμένης με τις υφιστάμενες κύριες εγκαταστάσεις της «Καβάλα Oil».

Γι’ αυτό το project θα απαιτηθεί να ληφθούν όλες οι σχετικές άδειες, συμπεριλαμβανομένων και των περιβαλλοντικών. Οι νέες αυτές επενδύσεις στοχεύουν στην αυτόνομη συστηματική ανάπτυξη της περιοχής του Πεδίου Εψιλον, το οποίο δύναται να δώσει αρχικά παραγωγή 3.000 βαρελιών ημερησίως με την υλοποίηση επενδύσεων συνολικά 100 εκατομμύρια δολάρια.

Το Έψιλον ανακαλύφθηκε το 2001 και το 2010 πραγματοποιήθηκε κεκλιμένη γεώτρηση, μήκους 5,3 χλμ., από την πλατφόρμα του Πρίνου. Έτσι έγινε εφικτή παραγωγή 320.000 βαρελιών, αλλά το 2011 σταμάτησε, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους 182.906,19 ευρώ ξεκίνησε να καταβάλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς παραγωγών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ ο ΕΛΓΑ.


Οι αποζημιώσεις αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2012 και 2013 και αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε κηπευτικά, ελιές και εσπεριδοειδή και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια. Δείτε αναλυτικά την κατανομή των ποσών ανά Περιφερειακή Ενότητα, στο inpost.gr!




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1
Το τροχαίο έγινε το απόγευμα, στην Ε.Ο. Πύργου-Kυπαρισσίας στο ύψος του Καλλικώμου. Όπως διαβάζουμε στο PatrisNews, ένα αγροτικό...

αυτοκίνητο από τον Πύργο, επιχειρούσε να στρίψει αριστερά προς τη βοηθητική είσοδο του χωριού, όταν συγκρούστηκε με λευκό φορτηγάκι το οποίο κινούνταν επί της Εθνικής Οδού Πύργου-Κυπαρισσίας με κατεύθυνση προς τον Πύργο.



Από τη σύγκρουση το λευκό αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και αναποδογύρισε. Σύμφωνα με το patrisnews.com, ο οδηγός του είχε αντιληφθεί το άλλο αυτοκίνητο και προσπάθησε να το αποφύγει, χωρίς ωστόσο αυτό να τα καταφέρει.



Το... ευτύχημα από το περιστατικό ήταν ότι δεν τραυματίστηκε κανένας.Στο αγροτικό όχημα, συνοδηγός ήταν η έγκυος σύζυγος του οδηγού, η οποία -εκτός του ότι ταράχτηκε- είναι καλά στην υγεία της. Στο σημείο πήγε η Τροχαία και η Πυροσβεστική.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Η κοπέλα δίνει ρεσιτάλ...









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos

Δεν είναι λιβάδι είναι... θάλασσα!

Εκ πρώτης φαίνεται ως αγρός ή λιβάδι. Όμως από κάτω είναι η θάλασσα. Στην περιοχή Qingdao της ανατολικής Κίνα, τα φύκη έχουν θάψει από κάτω τους τη θάλασσα αλλά και την ακτή.

Για κάποιους μπορεί το θέαμα αυτό και η αίσθησή του να είναι αηδία αλλά υπάρχουν και λουόμενοι που δεν πτοούνται.



Αν κάποιος δεν σιχαίνεται να κολυμπά μέσα στην πρασινάδα, ίσως μπορεί και να απολαύσει τα οφέλη των φυκιών αυτών. Πρόκειται για τα μη δηλητηριώδη Enteromorpha prolifera που μάλιστα τρώγονται και θεωρούνται ωφέλιμα για την υγεία.



Το φυτό αυτό, που ονομάζεται και "θαλάσσιο μαρούλι", λέγεται πως είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και πολλά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που ωφελούν το δέρμα και την πίεση.

Περίπου είκοσι τόνοι από τα φύκια αυτά έχουν ήδη απομακρυνθεί από την παραλία τις τελευταίες ημέρες. Όμως τα συνεργεία καθαρισμού δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να προλάβουν να μαζέψουν τα φύκια πριν σαπίσουν κι αρχίσουν να αποσυντίθενται διότι στην περίπτωση αυτή το φυτό παράγει το τοξικό υδρόθειο.



Περισσότεροι από 10.000 εθελοντές είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους το 2008 που η παραλία και η θάλασσα έπρεπε να καθαριστούν για να φιλοξενήσουν αθλήματα στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Στην επιχείρηση είχε τότε συμβάλλει και ο στρατός.



Οι αρχές αποδίδουν το φαινόμενο στην αυξημένη θερμοκρασία της θάλασσας ωστόσο πολλοί επιστήμονες επισημαίνουν πως οφείλεται στη ρύπανση. Όπως εξηγούν, η άλγη αναπτύσσεται με τέτοιους ρυθμούς επειδή οι αγρότες χρησιμοποιούν πολλά λιπάσματα στα σπαρτά τους.



news.gr




via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Εργατικό ατύχημα χαρακτηρίστηκε η επίθεση που δέχθηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα με βιτριόλι στις 22 Δεκεμβρίου του 2008 απο αγνώστους, σύμφωνα με πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά την Τρίτη 18/06/2013.




Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 250.000 ευρώ στην παθούσα από την εταιρεία «Οικομέτ», από τα οποία μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, μπορεί να εισπράξει μόνο τα 80.000 ευρώ. Η δίκη για το συγκεκριμένο θέμα έγινε 05/02/2013 και αναμένεται να συνεχιστεί στο εφετείο.


Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 5 χρόνια για να δικαιωθεί η γυναίκα που δέχθηκε μια τόσο βίαιη και άνανδρη επίθεση από αγνώστους οι οποίοι ακόμα δεν έχουν εντοπισθεί...


Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης της κας Κούνεβα, Σταυρούλα Βολτέα, που έχει αναλάβει το αστικό μέρος της υπόθεσης, το δικαστήριο δέχτηκε ως σκεπτικό, ότι η επίθεση εναντίον της παθούσας έγινε αμέσως μετά την αποχώρησή της από την εργασία της κι ενώ η ίδια είχε ζητήσει επίμονα από τους εργοδότες της, την εταιρεία καθαρισμού «Οικομέτ» στον ΗΣΑΠ, αλλαγή βάρδιας από νύχτα σε πρωί και να τοποθετηθεί σε σταθμό πιο κοντά στην κατοικία της.


Η κα Κούνεβα που ήταν γραμματέας της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών και είχε συνδικαλιστική δράση, είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της, ενώ δέχθηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι που της προκάλεσε σημαντικές βλάβες τόσο στα εξωτερικά όσα και στα εσωτερικά της όργανα.


Έως τώρα οι δράστες της επίθεσης αυτής δεν έχουν εντοπιστεί.


Η κα Κούνεβα υποβάλλεται σε συνεχείς επεμβάσεις στο εξωτερικό και αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα υγείας.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91




Το 1947 ,τέτοια ημέρα προκύπτει στις ΗΠΑ η υποθεση Ρόσγουελ.



Σύμφωνα με την οποία ένα ufo συνετρίβη και το πτώμα ενός εξωγήινου βρέθηκε στα εργαστήρια του αμερικανικού στρατού και εξετάστηκε. Αλήθεια ή ένα καλοστημένο παραμύθι;


Στα δύο βίντεο η ιστορία του αντισυνταγματάρχη Philip Corso. Ισχυρίζεται οτι είδε πτώματα εξωγήινων και από την θέση του στο Πεντάγωνο διοχέτευσε εξωγήινη τεχνολογία από τα απομεινάρια της συντριβής στο Ρόσγουελ στις αμερικανικές βιομηχανίες με αποτέλεσμα την αλματώδη τεχνολογική πρόοδο της εποχής μας.











via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

Οι τελευταίες λέξεις ανθρώπων που καταδικάστηκαν σε θάνατο

Η θανατική ποινή επανήλθε στην Πολιτεία του Τέξας τον Δεκέμβριο του 1982 και στα αρχεία περιέχονται τα τελευταία λόγια των θανατοποινιτών.

Δεκαετίες μετά, ειδικό site ανέλαβε να μεταφέρει τα ηχητικά ντοκουμέντα στο διαδίκτυο, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν να ακούσουν τις τελευταίες λέξεις των ανθρώπων που καταδικάστηκαν σε θάνατο κι εκτελέστηκαν στο Τέξας.

Στις 26 ιουνίου πραγματοποιήθηκε η 500ή εκτέλεση θανατοποινίτη, οπότε το αρχείο είναι πλούσιο σε υλικό, ενώ γίνεται εμπεριστατωμένη έρευνα για την ανθρώπινη συμπεριφορά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του κάθε ανθρώπου...

Πολλοί από τους θανατοποινίτες, λίγο πριν αφήσουν την τελευταία τους ανάσα θέλουν να εκφράσουν την αθωότητά τους. "Θέλω να καταλάβετε ότι λέω την αλήθεια όταν λέω ότι δεν σκότωσα τα παιδιά σας" είπε ο David Spence τον Απρίλιο του 1997. "Ειλικρινά δεν έχω σκοτώσει κανέναν!".

Άλλοι πάλι επιλέγουν να απολογηθούν: "Θα ήθελα να απολογηθώ στην οικογένεια του θύματος" είπε ο Cornelius Goss, που διέρρηξε και ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου έναν άνδρα. "Δεν πιστεύω ότι μπορώ να πω οτιδήποτε που θα βοηθήσει, αλλά ελπίζω ότι μέσω Του Θεού σας θα με συγχωρήσετε".

Ενώ λήστευε ένα κοσμηματοπωλείο το 1983 ο Jermarr Arnold πυροβόλησε και σκότωσε την 21χρονη Marie Sanchez. Πριν εκτελεστεί θέλησε να πάρει αμνηστία από την οικογένειά της, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη: "Λυπάμαι βαθύτατα για την απώλεια της αγαπημένης σας. Είμαι κι εγώ άνθρωπος. Ξέρω πώς είναι, το έχω ζήσει. Δεν μπορώ να εξηγήσω και δεν μπορώ να σας δώσω απαντήσεις. Μπορώ να σας δώσω μόνο ένα πράγμα κι αυτό θα σας το δώσω σήμερα".

Αυτοί που προκαλούν τη μεγαλύτερη έκπληξη είναι εκείνοι που αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη των πράξεών τους που τους οδήγησαν στην ηλεκτρική καρέκλα. Ένας από αυτούς ήταν και ο Charles Bass, που την ώρα της εκτέλεσης με περίσσιο θάρρος και ειλικρίνεια είπε: "Μου αξίζει αυτό. Πείτε σε όλους αντίο!". ΄Πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ αστυνομικό κι εκτελέστηκε το 1986 σε ηλικία 30 ετών.

Ο James Colburn είπε κάτι παρόμοιο το 2003, όταν εκτελέστηκε επειδή απήγαγε γυναίκα και τη μετέφερε στο διαμέρισμά του. Επειδή εκείνη αντιστάθηκε στον βιασμό τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου: "Τίποτα απ' όλα αυτά έπρεπε να είχε συμβεί και τώρα που πεθαίνω δεν υπάρχει κα΄τι για το οποίο να ανησυχώ. Ξέρω πως ήταν λάθος. Δεν κατηγορώ κανέναν εκτός από τον εαυτό μου".

Άλλοι πάλι έχουν αντίληψη του εγκλήματός τους, ωστόσο, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η διαπράξή τους θα επέφερε τη θανατική ποινή. "Ήμουν φυλακισμένος 8,5 χρόνια και ως θανατοποινίτης 7. Δεν έχω μπλέξει σε προβλήματα. Δεν θεωρώ ότι είμαι απειλή στην κοινωνία πλέον. Πιστεύω ότι η τιμωρία μου τελείωσε, αλλά τώρα τιμωρούνται οι φίλοι μου" δήλωσε ο Ricky Lee Green.

"Για περίπου 9 χρόνια σκεφτόμουν τη θανατική ποινή, αν είναι σωστή ή λάθος και δεν έχω απαντήσεις. Αλλά δεν πσιτεύω ότι ο κόσμος θα είναι καλύτερος ή ασφαλέστερος χωρίς εμένα" είπε την τελευταία στιγμή ο Jeffrey Doughtie, που εκτελέστηκε το 2001.

Άλλοι πάλι επέλεξαν να διακωμωδήσουν ή να αστειευτούν στη σκληρή αυτή περίσταση. Ο Jesse Hernandez ζητωκραύγασε για την αγαπημένη του ομάδα. "Go Cowboys" φώναξε λίγο πριν από την εκτέλεσή του τον Μάρτιο του 2011. Ο Hernandez καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή χτύπησε ένα αγοράκι 11 μηνών και την αδερφή του στο κεφάλι μ' έναν φακό, ενώ του είχαν αφήσει τα δύο παιδιά για να τα προσέχει. Το αγοράκι πέθανε.

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Χαβάη Μανό, Robert Perkinson, δήλωσε στους "New York Times": "Οι άνθρωποι που εκτελούνται δεν είχαν και ιδιαίτερη επιτυχία στο σχολείο ή στη ζωή. Δεν έχουν πάντα και την πιο ιδανική έκφραση. Υπάρχουν πολλά κλισέ, μερικές φορές είναι περίεργα, αλλά οι περισσότεροι επιθυμούν να πουν κάτι αξιοσημείωτο, αντάξιο της ευκαιρίας ύπαρξη΄ς τους".







via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82
Αυτοκίνητο με τέσσερα άτομα έπεσε στη θάλασσα Άγιο είχαν οι τέσσερις επιβάτες οχήματος, το οποίο τα ξημερώματα της Δευτέρας βρέθηκε να κολυμπάει στα ρηχά στη θαλάσσια περιοχή Βραχάκια στο...

Καλαμάκι Χανίων.Σύμφωνα με το flashnews.gr, το αυτοκίνητο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έφυγε της πορείας του, έσπασε το προστατευτικό κιγκλίδωμα και έπεσε στη θάλασσα.



Ευτυχώς όμως έπεσε στα ρηχά και οι τέσσερις επιβάτες του αυτοκινήτου είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ένα άτομο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων.



Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Τροχαία Χανίων.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91











Ο μυστηριώδης Αδάμ των άστρων

Ισως έχει ηλικία μεγαλύτερη από αυτή του Σύμπαντος!


Το HD 140283 είναι ένα άστρο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 190 ετών φωτός από τη Γη. Εντοπίστηκε πριν από έναν αιώνα και έκτοτε αποτελεί μόνιμο στόχο των επιστημόνων αφού κρύβει γύρω του πολλά μυστήρια που αναζητούν απαντήσεις.



Εχει διαπιστωθεί ότι το HD 140283 είναι το αρχαιότερο άστρο που έχουμε εντοπίσει μέχρι σήμερα. Αυτό που το κάνει πραγματικά ξεχωριστό είναι ότι οι υπολογισμοί για την ηλικία του δείχνουν πως μπορεί να είναι αρχαιότερο και από το ίδιο το Σύμπαν!

Οι μετρήσεις και το μυστήριο

Παλαιότερες μετρήσεις και υπολογισμοί συνέκλιναν στο ότι το HD 140283 έχει ηλικία περίπου 16 δισεκατομμυρίων ετών, είναι δηλαδή δύο δισεκατομμύρια έτη μεγαλύτερο από το Σύμπαν η ηλικία του οποίου έχει υπολογιστεί στα 13,8 δισ. έτη. Οπως είναι ευνόητο, αυτές οι μετρήσεις έχουν «τρελάνει» του επιστήμονες που ψάχνουν να βρουν τι συμβαίνει με το άστρο.

Ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια με επικεφαλής τον Χάουαρντ Μποντ χρησιμοποίησαν το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble για να μελετήσουν εκ νέου το άστρο. Υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να επανεκτιμήσουν την ηλικία του η οποία είναι σαφώς μικρότερη από εκείνη που αναφερόταν μέχρι σήμερα αλλά και πάλι όχι τόσο μικρή ώστε να λυθεί το μυστήριο. Σύμφωνα με τον νέο υπολογισμό που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Astrophysical Journal Letters», το HD 140283 έχει ηλικία 14,5 δισ. έτη με απόκλιση ± 800 έτη.Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι η Μεγάλη Εκρηξη από την οποία προέκυψε το Σύμπαν συνέβη πριν από 13,8 δισ. έτη και στη συνέχεια μεσολάβησε ένα διάστημα μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις και οι διεργασίες που οδήγησαν στη δημιουργία των πρώτων άστρων. Ετσι ακόμη και αν δεχτούμε την μίνιμουμ ηλικία του άστρου, δηλαδή τα 13,7 δισ. έτη, το HD 140283 ακόμη και με τη νέα μέτρηση παραμένει όχι μόνο το αρχαιότερο αλλά και το πιο μυστηριώδες άστρο.Ορισμένοι ειδικοί πάντως υποστηρίζουν ότι κάποιο λάθος γίνεται στις μεθόδους μέτρησης της ηλικίας του άστρου και ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί η πραγματική του ηλικία που θα είναι κοσμικά συμβατή.http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Ο 55χρονος Ν.Φ. έμενε στην Αθήνα και είχε σκηνοθετήσει πολλά θεατρικά έργα και παραστάσεις.




Τα τελευταία χρόνια όμως ήταν άνεργος...


Εδώ και λίγο καιρό είχε επιστρέψει στο εξοχικό της οικογένειας στην Αμάρυνθο και σύμφωνα με τους κατοίκους αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.


Η οικιακή βοηθός του χθες το πρωί, τον βρήκε κρεμασμένο με σχοινί στο δοκάρι του μπάρμπεκιου!

Η ασφάλεια μετά από έρευνα απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια.


Ο άνδρας ζούσε μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα του στο εξοχικό, ενώ πριν ένα χρόνο έφυγε από την ζωή ο πατέρας του, ο οποίος ήταν ιερέας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα δεν μιλούσε σε κανέναν.


Τα αίτια που έσπρωξαν στην αυτοκτονία τον 55χρονο ερευνώνται...



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Μία ακόμη αυτοκτονία συγκλονίζει την τοπική κοινωνία Τρικάλων.






Λίγο μετά τις 4.30 εχθές το μεσημέρι, η 39χρονη μητέρα δύο παιδιών βρέθηκε από τους οικείους της κρεμασμένη στην αυλή του σπιτιού της στο Ριζαριό Τρικάλων.


Στο σημείο έχουν σπεύσει Αστυνομικοί και άντρες της Ασφάλειας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, όπου συλλέγουν στοιχεία και πληροφορίες, ενώ φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της θα ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή που αναμένεται να διαταχθεί.


Αξίζει να αναφερθεί ότι η αυτόχειρας είχε αφήσει ιδιόχειρο σημείωμα.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Σε κίνδυνο εκτίθεται η δημοκρατική τάξη στην Αίγυπτο ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος για διάχυση της...



κρίσεως και στις γειτονικές χώρες, υποστήριξε με δήλωση του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.







«Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο προκαλούν μεγάλη ανησυχία, αφού εκτίθεται σε κίνδυνο η δημοκρατική τάξη στη χώρα, ενώ ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος για διάχυση της κρίσεως και στις γειτονικές χώρες, όπου η δημοκρατία κάνει τα πρώτα της βήματα μέσα σε ένα περιβάλλον γενικότερης κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας.



Η Αίγυπτος δεν πρέπει να εκτραπεί από το δρόμο του εκδημοκρατισμού και η σημερινή κρατική της ηγεσία οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία. Το ίδιο και οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, που πρέπει να αναλογισθούν τη μεγάλη ευθύνη που έχουν για να αποφευχθεί ο εμφύλιος σπαραγμός».







Στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι η Ευρώπη πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για την πολιτική εξομάλυνση.







«Τέλος, η Ευρώπη να μείνει συνεπής στην πολιτική στήριξης της δημοκρατίας, συμβάλλοντας με πρωτοβουλίες της στην πολιτική εξομάλυνση και την ξεκάθαρη στήριξη των δημοκρατικών θεσμών.



Η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου διέρχεται μια επώδυνη μετάβαση στη δημοκρατία και η Ελλάδα, ως παράγοντας σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, αλλά και ως κοιτίδα της δημοκρατίας, με συνέπεια στηρίζει τη δημοκρατική διαδικασία και τους δημοκρατικούς θεσμούς και στέκεται στο πλευρό του φίλου αιγυπτιακού λαού».



enikos




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Αρθρογράφος: Παναγιώτης Σωτήρης

Μήνυμα που έστειλα σε όλους τους συναδέλφους του Πανεπιστημίου Αιγαίου...




Μέρες Χούντας... κι αυτή τη φορά, συγχωρέστε με, δεν θα δεχτώ καμιά αντίρρηση. Γιατί την εικόνα την είδα με τα μάτια μου. Στους πάνοπλους αστυνομικούς που εισέβαλαν στο ιστορικό κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ για να συλλάβουν φοιτητές. Στους δεκάδες αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ που με τα κράνη περιφέρονταν έξω από την αίθουσα της Συγκλήτου με ύφος και βλέμμα στρατού κατοχής.




Στον... ηλεκτρικό τροχό που έχει η πυροσβεστική για να απεγκλωβίζει και ο οποίος ήρθε για να παραβιαστεί η καγκελόπορτα (ευτυχώς δεν χρησιμοποιήθηκε...). Στην ειρωνική (;) δήλωση...


ενός ταξιάρχου της αστυνομίας που αποχωρώντας δήλωσε "όλοι για τη δημοκρατία εργαζόμαστε". Στην ηρωική προσπάθεια των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ να προστατεύσουν τους φοιτητές. Στη θρασύδειλη - γιατί δεν μπορώ να τη χαρακτηρίσω αλλιώς... - στάση του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΕΚΠΑ που αντιμέτωπο με μια δικαιολογημένη και ειρηνική διαμαρτυρία των φοιτητών έσπευσε να καλέσει την αστυνομία δηλώνοντας ψευδώς ότι "απειλείται" (καταγγελία που ανακάλεσε μετά...). Στη στάση του προέδρου του Ιδρύματος και της συναδέλφου Κιντή που χρειάστηκε να τους απευθυνθούμε κατ' επανάληψη συνάδελφοι, συνδικαλιστές, δικηγόροι, βουλευτές που βρέθηκαν εκεί, για να κάνουν το αυτονόητο να δηλώσουν δηλ. ότι δεν κινδυνεύουν...




Ήταν μια εικόνα σαν βλέπουμε σε έγχρωμη οθόνη τις μαυρόασπρες εικόνες τις εισβολής στη Νομική ή τις προδικτατορικές επελάσεις της αστυνομίας στα Προπύλαια.

Φαίνεται πια ότι το άσυλο δεν καταργήθηκε για να αποφευχτούν "καταστροφές" αλλά για να μπορούν να εισβάλουν τα ΜΑΤ για να συλλαμβάνουν φοιτητές (και αύριο καθηγητές...) που διαμαρτύρονται..



Αυτό είναι το Πανεπιστήμιο των "μεταρρυθμίσεων" και των Συμβουλίων Ιδρύματος που αποδεικνύονται μηχανισμοί αυταρχικής εκτροπής, μοχλοί στον ιδιότυπο εκφασισμό που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα. Το Αγωνιζόμενο Πανεπιστήμιο πρέπει να απαντήσει, τώρα πριν είναι αργά...



Ο καθένας και η καθεμιά μας δεν μπορεί παρά να αναλογιστεί την ευθύνη του...



Από Alfavita



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

MakisSinodinos

Μια εικόνα χίλιες λέξεις "Ελλάδα... πεινάω"

via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

"Πρέπει να γίνει κατανοητό από την κυβέρνηση, ότι δεν είναι ανεκτός ο ευνουχισμός της Τοπικής...



Αυτοδιοίκησης. Και κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι ανεκτή η παρασιτική λειτουργία", τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων σε δήλωσή του αναφορικά με την εις βάρος του επίθεση.



"Η Δικαιοσύνη είμαι σίγουρος ότι θα κάνει το καθήκον της. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ευρωπαϊκή και πρέπει να τη βοηθήσουμε να σταθεί στα πόδια της", προσθέτει ο κ. Καμίνης.



enikos




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Την έντονη αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου αλλά και του Γιάννη Σμπώκου, προκάλεσαν...



έγγραφα που προσκόμισε η πολιτική αγωγή τα οποία, όπως υποστήριξε, δείχνουν μεθόδευση στην επιλογή της HDW ως κατασκευάστριας εταιρίας των υποβρυχίων.







Ακολουθούν οι διάλογοι που διημείφθησαν στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων:







Πολιτική Αγωγή: Το ΚΥΣΕΑ έδωσε την προμήθεια στα Ελληνικά Ναυπηγεία τον Ιούλιο του 1998 χωρίς να υποδεικνύει κατασκευαστή. Τον Οκτώβριο του 1998 το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει μετά από πρόταση του Ναυτικού το οποίο υπέδειξε την HDW, και επιλέγει την HDW και τα Ελληνικά Ναυπηγεία.







Τσοχατζόπουλος: Ενσταση και διαμαρτυρία για την Πολιτική Αγωγή.







Πολιτική Αγωγή: Υπήρξε μεθόδευση πολύ συγκεκριμένη από τον κ.Τσοχατζόπουλο και δεν έχει να κάνει με την τυπική νομιμότητα των συμβάσεων. Εγινε μεθόδευση να πάμε με νομότυπους τρόπους στην υπογραφή των συμβάσεων.







Τσοχατζόπουλος: Αυτό είναι πρωτοφανές. Από που κι ως που αντλούν το δικαίωμα και αμφισβητούν την εγκυρότητα θεσμοθετημένων οργάνων. Πάνε να συνδέσουν την θεσμική δουλειά με κάποιον τρίτο. Εμένα. Επιβαρύνουν το δικαστήριο με άσχετα πράγματα.







Πρόεδρος: Μην αντιδράτε με οτιδήποτε. Αυτή είναι η κατηγορία. Θα την ακούτε συνέχεια.







Τσοχατζόπουλος: Ποια κατηγορία. Δεν υπάρχει καμία κατηγορία. Είναι ανύπαρκτη.







Πρόεδρος: Για σας δεν υπάρχει.







Τσοχατζόπουλος: Είναι ιστορίες της Πολιτικής Αγωγής.







Παγορόπουλος (συνήγορος Α. Τσοχατζόπουλου): Πώς είναι δυνατόν να πει ο Τσοχατζόπουλος-και να συνεργαστεί το ΚΥΣΕΑ- «ας βάλουμε μπροστά τα Ναυπηγεία για να κάνουμε τη δουλειά».







Κοτσαλής (συνήγορος Α. Τσοχατζόπουλου): Αύριο θα καταθέσουμε μελέτη που δείχνει ότι το κατηγορητήριο είναι αστήριχτο. Ασχολείται με χρήματα που δεν ακουμπούν τον Τσοχατζόπουλο. Η δική μας θέση από την αρχή είναι ότι δεν υπάρχει δωροδοκία. Το δικαστήριο επέλεξε να μην ασχοληθεί. Το Ελληνικό Δημόσιο συνεβλήθη με Ελληνικά Ναυπηγεία και τα Ναυπηγεία με την HDW.







Πολιτική Αγωγή: Από τα έγγραφα της πολιτικής αγωγής φαίνεται η διασύνδεση, η μίζα και η ροή του «μαύρου» χρήματος.







Τσοχατζόπουλος: Τι λέει κ.Πρόεδρε.







Πρόεδρος: Αυτή είναι η κατηγορία. Αν δεν την αντέχετε αποχωρήστε.







Τσοχατζόπουλος: Πρέπει να σταματήσετε αυτό το θέατρο. Τα έγγραφα που διαβάζονται είναι τα επίσημα του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου. Αυτά τα έγγραφα ελέγχονται από θεσμικά όργανα. Μέχρι να φτάσουν στον Υπουργό ελέγχονται πέντε φορές. Επειδή οι κυρίες της πολιτικής αγωγής δεν έχουν ιδέα πώς γίνονται αυτά τα πράγματα και διατυπώνουν κατηγορητήριο που δεν έχει καμία σχέση. Να σταματήσει αυτό. Κατασκευασμένο κατηγορητήριο για επικοινωνιακούς λόγους.







Πολιτική Αγωγή: Ενώ υπήρχαν 5 τύποι υποβρυχίων επέλεξαν τα συγκεκριμένα. Η μεθόδευση έγινε εκ του πονηρού.







Σμπώκος: Αποσπασματικά επιλέγονται έγγραφα. Το έχουμε ζήσει αυτό από το 2004. Εστιάζουν σε σημεία που αποπροσανατολίζουν. Λέει το κατηγορητήριο ότι προκειμένου να επιλεγεί η HDW δόθηκαν ποσά τα οποία μετακυλήθηκαν στο κόστος των συμβάσεων και επιβάρυναν το Ελληνικό Δημόσιο.







Το δικαστήριο σας πρέπει να αποφανθεί επί της δωροδοκίας. Πρέπει να αποφανθεί ποιος είναι ο ρόλος καθενός. Για την ανάθεση των υποβρυχίων υπήρξαν τέσσερις πόλοι λήψης αποφάσεων. Πρώτον, το Α.Ν.Σ η μητέρα των αποφάσεων. Για την ανάθεση των υποβρυχίων πήρε πέντε αποφάσεις. Το ναυτικό ως μόνος αρμόδιος φορέας κάνει την έρευνα αγοράς, αφού τα επεξεργαστεί αποκλείει κάποια και φτιάχνει μία μικρή λίστα, ορίζοντας προδιαγραφές και ανελαστικά κριτήρια. Ένα από αυτά το είχε μόνο το 214. Δεύτερον, ο πατέρας των αποφάσεων είναι το ΚΥΣΕΑ. Παίρνει τις αποφάσεις του ΑΝΣ και ασχολείται με τρόπο υλοποίησης προγράμματος. Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να αναθέσει πρόγραμμα στα Ελληνικά Ναυπηγεία μια πολιτική απόφαση κατά την άποψή μου πολύ σωστή για να μείνει και κανένα φραγκάκι στην Ελλάδα. Τα ΕΝΑΕ ενημέρωσαν ότι είχαν αποκλειστικό συμβόλαιο με HDW.







Παρόλο που τα γερμανικά υποβρύχια ως πιο σύγχρονα θα έπρεπε να είναι τα ακριβότερα ήταν τα φθηνότερα. Ως γενικός διευθυντής δε θα δεχόμουν να βάλω υπογραφή μου σε ένα ακριβό υποβρύχιο. Να σημειώσω ότι το ΚΥΣΕΑ δε δέχεται πάντα τις εισηγήσεις κορυφαίο παράδειγμα τα F16, η αεροπορία εισηγήθηκε για F15 και ΚΥΣΕΑ αποφάσισε F16.Ο τρίτος πόλος καταλύτης των αποφάσεων ήταν τα Ναυπηγεία και ο τέταρτος ο υλοποιητής εμείς. Που είναι η μεθόδευση; Μπορεί να έγινε σε επίπεδο ναυτικού; Να την δούμε. Μπορεί να έγινε σε επίπεδο ΚΥΣΕΑ; Σε 15 υπουργούς;







Θέλω να σημειώσω ότι η πολιτική αγωγή προσκόμισε κάποια έγγραφα άκρως απόρρητα, εγώ έπρεπε να πάρω έγκριση για να τα επικαλεστώ και τώρα έχουν γίνει φέιγ βολαν οι απόρρητοι χάρτες της χώρας. Εν κατακλείδι έχουμε μια διαδικασία απολύτως σύννομη όχι νομότυπη, είχε προσδιοριστεί σχεδόν ανελαστικά η ανάθεση των υποβρυχίων.







Πολιτική Αγωγή: Ο κατηγορούμενος όπως έθεσε τα ζητήματα επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό μας περί μεθόδευσης. Αυτό έλεγε και ο κύκλος της προσευχής να προσδιορίσουμε τα κριτήρια.







Τσοχατζόπουλος: Μας συκοφαντείτε.







Ο κ. Σμπώκος περιέγραψε επακριβώς πως γίνεται διαδικασία. Η Εθνική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας με πρόεδρο τον κ. Σημίτη σε συνεργασία με το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας αυτά να γίνονται στα ελληνικά ναυπηγεία. Αυτό συνέβη το 1997 περίπου την ίδια περίοδο που υπεγράφη η σύμβαση της ΕΝΑΕ με τη HDW. Την ίδια περίοδο ανταγωνίστριες εταιρίες λέγαν για επηρεασμό στρατιωτικής ηγεσίας...Όλο αυτό το story αναπτύχθηκε και δυστυχώς την πάτησαν και οι δικαστικές αρχές.







Πρόεδρος: Succes story είναι αυτό.







Πηγή: real.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Συνεχίζεται αύριο στις 9.30 το πρωϊ η συνάντηση μεταξύ της ΚΕΔΕ και της ηγεσίας των υπουργείων...



Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για να επιλυθούν μια σειρά ζητήματα που προκύπτουν από τη διαθεσιμότητα των 2.200 σχολικών φυλάκων και των 3.500 δημοτικών αστυνόμων.



Όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, μετά το τέλος της συνάντησης, στα τέλη Ιουλίου βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου οι δημοτικοί αστυνόμοι.



Κατά την αυριανή συνάντηση, θα συζητηθεί με ποιους τρόπους θα αναπληρωθούν οι αρμοδιότητες των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνόμων, αλλά και η αναπλήρωση των εσόδων που προκύπτουν για τους δήμους με τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.



Οι υπόλοιποι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα προκύψουν από την αξιολόγηση των δήμων.



Αυτή την ώρα η ηγεσία των δυο υπουργείων συναντάται με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στη συνέχεια θα συναντηθεί με την ΠΟΠ-ΟΤΑ.







Πηγή:ΑΜΠΕ




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Την ταλαιπωρία που υπόκεινται από τότε που έκλεισαν τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ και της Εφορίας σε περιοχές μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα καταγγέλλουν κάτοικοι από πόλεις και χωριά της περιφέρειας Στερεάς.






Πολίτης από την Ελάτεια καταγγέλει την καθημερινό τους Γολγοθά, καθώς αναγκάζονται να ταξιδέψουν 140χλμ για να εξασφαλίσουν ένα χαρτί από κάποια υπηρεσία στην Λαμία, ξοδεύοντας αρκετά χρήματα σε βενζίνες και διόδια, χάνοντας ακόμη και το ημερήσιο μεροκάματό τους






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Οι «στρατευμένοι» φωτογράφοι στην Αμερική του '30


Φωτογραφίες με τους φτωχούς Αμερικανούς στην επικράτεια των ΗΠΑ υπάρχουν πάρα πολλές από τη δεκαετία του ’30. Πολλές από τις εικόνες αυτές αποτυπώθηκαν στο φακό από φωτογράφους της Farm Security Administration, ήταν δηλαδή κυβερνητικοί εντεταλμένοι με σκοπό να διεξάγουν «θετική προπαγάνδα» για τη λεγόμενη «νέα συμφωνία», το «new deal» του προέδρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ.



Το «πακέτο μεταρρυθμίσεων» του Ρούσβελτ είχε στόχο την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας μετά το μεγάλο Κραχ.



Φωτογράφοι της FSA, όπως η Marion Post Wolcott, κατέγραψαν τη φτώχεια και τις στερήσεις των Αμερικανών με σκοπό να αναδείξουν την ανάγκη για τη «νέα συμφωνία».



«Μου είχε ανατεθεί να συμβάλω στην αλλαγή της νοοτροπίας των ανθρώπων εξοικειώνοντας τους με την τραγική κατάσταση των μη προνομιούχων, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές», δήλωσε η ίδια.



Οι φωτογράφοι της FSA προκαλούσαν σοκ με τις φωτογραφίες τους και ευαισθητοποιούσαν την κοινή γνώμη ούτως ώστε να αυξηθεί η στήριξη στις πολιτικές της «νέας συμφωνίας» κι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κοινωνική επανάσταση του 1930, αναφέρει η Daily Mail.



Οι φωτογραφίες του αμερικανικού Νότου αποτύπωναν τις συνέπειες της σκλαβιάς, τη ανέχεια, τη σκληρή δουλειά στις φυτείες και την ασιτία.



Η ομάδα φωτογράφων, στην οποία ανήκε και η Wolcott, έβγαζε λιγότερα από 3.000 δολάρια το χρόνο και έβγαλε 270.000 φωτογραφίες, από το 1935 έως το 1943.



«Είναι οι φωτογραφίες αυτές έργα τέχνης ή προπαγανδιστικό υλικό;», έγραψε ιστορικός από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. «η απάντηση εμπεριέχει και τα δύο», πρόσθεσε.



Δείτε τις φωτογραφίες














































newsbeast.gr



via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Αν και δεν γνωρίζουμε σε ποιά χώρα έγινε το περιστατικό,εντούτοις δεν έχουμε παρά να αναγνωρίσουμε στον καθηγητή πως η ιδέα του ήταν πολύ καλή.Προσφέρει πολύ γέλιο....

Δείτε την εικόνα:









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos










Τα μεγαλόσωμα σκυλιά γερνούν ταχύτερα

Γιατί τα μεγαλόσωμα σκυλιά ζουν συνήθως λιγότερο; Πιθανότατα επειδή γερνούν ταχύτερα, δείχνει γερμανική μελέτη που εξέτασε 56.000 κατοικίδια από 74 ράτσες.

Σε γενικές γραμμές, αναφέρουν οι ερευνητές, τα μεγαλόζωμα είδη ζώων τείνουν να ζουν περισσότερο: ο ελέφαντας για παράδειγμα μπορεί να φτάσει τα 70 χρόνια σε άγρια κατάσταση, ενώ το οικιακό ποντίκι σπάνια ξεπερνά τα 2. Το περίεργο είναι ότι, μεταξύ ατόμων του ίδου είδους, φαίνεται να ισχύει ο αντίστροφος κανόνας. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα μεγαλόσωμα ποντίκια και άλογα ζουν λιγότερο από τους μικρόσωμους συγγενείς τους. Ανάλογες ενδείξεις υπάρχουν για τον άνθρωπο, αν και ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι τα κοντά άτομα είναι συχνά λιγότερο υγιή.

Η σχέση της σωματικής μάζας με τη μακροβιότητα είναι πιο εύκολο να μελετηθεί στον σκύλο, δεδομένης της τεράστιας ποικιλίας μεγεθών ανάμεσα στις εκατοντάδες ράτσες που έχουν δημιουργηθεί ως σήμερα. Το βαρύτερο και το ελαφρύτερο σκυλί
Σύμφωνα με το LiveScience.com, ο βαρύτερος γνωστός σκύλος ήταν ο «Ζορμπάς», ένα αγγλικό μαστίφ των 155 κιλών, ενώ το μικρότερο εν ζωή σκυλί ίσως είναι η «Μέιζι», ένα τεριέ των 110 γραμμαρίων, Σε γενικές γραμμές, οι μικρόσωμες ράτσες ζουν περισσότερο, με τα κανίς να μπορούν να ελπίζουν ότι θα φτάσουν τα 14, και τα γιγαντόσωμα ντανουά να περιορίζονται στα 7 χρόνια κατά μέσο όρο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γκέτιγκεν, με επικεφαλής την εξελικτική βιολόγο Κορνίλια Κράους, ήθελαν να εξετάσουν πού οφείλεται αυτή η διαφορά.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από 56.000 σκύλους που εξετάστηκαν σε πανεπιστημιακά κτηνιατρικά νοσοκομεία, η Κράους και οι συνεργάτες της διαπιστώνουν ότι δεν φαίνεται να υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στο μέγεθος και την εμφάνιση των πρώτων σημείων γήρανσης.

Καταλήγουν όμως στο συμπέρασμα ότι «τα μεγαλόσωμα σκυλιά πεθαίνουν νεότερα κυρίως επειδή γερνούν ταχύτερα».

Ζωή σε γρήγορη κίνηση για τα μεγαλόσωμα σκυλιά
Συγκριμένα, μια αύξηση του βάρους κατά 2 κιλά δείχνει να μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης κατά 1 μήνα. «Οι ζωές των μεγαλόσωμων σκύλων δείχνουν να ξετυλίγονται σε γρήγορη κίνηση» σχολιάζει η δρ Κράους. Ο μηχανισμός του φαινομένου παραμένει ασαφής, δεν αποκλείεται όμως να έχει σχέση με την εμφάνιση καρκίνου: τα μεγάλα σκυλιά πιθανότατα παθαίνουν καρκίνο πιο συχνά, ίσως επειδή αποτελούνται από περισσότερα κύτταρα, κάποιο από τα οποία μπορεί να μετατραπεί σε καρκινικό.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Naturalist. Πηγή:tοvima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Η ελληνική κοινωνία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μία τεράστια συρρίκνωση της οικονομίας της, χωρίς να υπάρξουν μεγάλες κοινωνικές...

αναταραχές, τόνισε σε συνέντευξή του στο BBC ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.



Ο κ. Δένδιας αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει ανησυχία όσον αφορά το μέλλον της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και (απαντώντας σε ερώτηση για τις απεργίες και τις κοινωνικές αναταραχές) είπε ότι η Αθήνα τον τελευταίο χρόνο υπήρξε η πιο ειρηνική πόλη στη Νότια Ευρώπη.



Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας, επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή διαφαίνεται «φως στην άκρη του τούνελ».



Ο Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε την παράνομη μετανάστευση μεγαλύτερη πρόκληση από αυτή της οικονομικής κρίσης και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί μία μικρή χώρα, να δέχεται σήμερα το 90% των παράνομων μεταναστών ολόκληρης της Ευρώπης. Τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να επιδείξει αλληλεγγύη στο θέμα αυτό και ότι θα πρέπει να τεθούν και άλλα κριτήρια (πέραν του υφιστάμενου κριτηρίου που είναι η χώρα εισόδου) όπως ο πληθυσμός, το ΑΕΠ κλπ.



Είπε ότι οι συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα μεταναστών ανταποκρίνονται στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και ότι, με δεδομένη την οικονομική κρίση, η Ελλάδα κάνει το καλύτερο δυνατό.



Τόνισε ότι δεν υφίσταται θέμα ατιμωρησίας σε περιπτώσεις ρατσιστικών εγκλημάτων.



Δήλωσε πολύ ανήσυχος για τη Χρυσή Αυγή και τη χαρακτήρισε νεοναζιστικό κόμμα, λέγοντας ότι είναι πολύ επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία.



Απαντώντας σε ερώτηση ότι υπάρχουν καταγγελίες πως αστυνομικοί παραπέμπουν πολίτες στη Χρυσή Αυγή, είπε «το έχω ακούσει κι εγώ, αλλά δεν έχω καμία απόδειξη γι 'αυτό. (Αν αυτό συμβαίνει ) θα τιμωρήσω τον αστυνομικό, αμέσως».





Πηγή: http://www.skai.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Την κατηγορηματική του αντίθεση στις προθέσεις της κυβέρνηση να αφαιρέσει από το δήμο Θεσσαλονίκης τους 1.000 από τους συνολικά 4.000 εργαζόμενους σε αυτόν εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.



Δεν μας έχει ρωτήσει και δεν μας έχει εν ημερώσει κανείς υποστηρίζει με βάση τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Χωρίς αυτήν η πόλη δεν μπορεί να λειτουργήσει, προσθέτει.



Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην της τοπικής αυτοδιοίκησης χωρίς...


καμία διαβούλευση μαζί της, ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να δηλώσουν ξεκάθαρα τι θα συμβεί και σχολίασε ότι χωρίς τη δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να γίνει αστυνόμευση στην πόλη.



Για τους συνολικούς σχεδιασμούς περί διαθεσιμότητας και κινητικότητας, επισήμανε ότι αν αυτοί υλοποιηθούν ο Δήμος θα χάσει χίλια περίπου άτομα από τα 4.000 που εργάζονται στις υπηρεσίες του. «Αν συμβεί αυτό, ο Δήμος δεν θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του» πρόσθεσε.



Για τη στάση που θα κρατήσει ανέφερε αρχικά ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί θα παραδώσει τα κλειδιά του Δήμου και θα προτείνει να διορίσει το πρωτοδικείο έναν Δήμαρχο. Ωστόσο όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα αν θα παραιτηθεί, σχολίασε πως το ενδεχόμενο των ομαδικών παραιτήσεων δημάρχων συζητείται στο πλαίσιο της ΚΕΔΕ και αν επικρατήσει αυτή η επιλογή, θα υλοποιηθεί όχι μεμονωμένα αλλά συλλογικά.



Κατά την έναρξη της συνέντευξης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Σωτήρης Βάιος δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει σε αυτήν ενώ κατήγγειλε τον δήμαρχο ότι μέχρι τη μία το μεσημέρι δεν είχαν κλείσει οι υπηρεσίες του δήμου, στο πλαίσιο της εφαρμογής της σχετικής απόφασης της ΚΕΔΕ για τις σημερινές κινητοποιήσεις. «Είναι συμβολικό το κλείσιμο του Δήμου, ο οποίος οφείλει να εξυπηρετεί τον πολίτη» απάντησε ο κ. Μπουτάρης που εξέφρασε δυσαρέσκεια για τη στάση του Συλλόγου των Εργαζομένων και κατηγόρησε την ΠΟΕ – ΟΤΑ για εκτράχυνση των σχέσεων μεταξύ εργαζομένων και διοικούντων. Είπε, πάντως, ότι θα σεβαστεί όποια απόφαση λάβουν οι εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία.



Από iefimerida



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1
Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, που ξέσπασε στη μία και μισή το μεσημέρι, συμμετέχουν 14 οχήματα με δεκάδες Πυροσβέστες ενώ πήγαν ενισχύσεις και...

από γειτονικούς νομούς.



Επειδή σε απόσταση 500 μέτρων από τη φωτιά υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών του στρατού, αμέσως σήμανε συναγερμός καθώς, όπως είπε ο Δήμαρχος στο NewsIT, αν οι φλόγες έφταναν σε κάποια από τις αποθήκες θα τιναζόταν η πόλη στον αέρα...



Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Γεώργιος Πασχόπουλος έδωσε εντολή να εκκενωθεί η πόλη.



Αν και η φωτιά είναι ακόμα σε εξέλιξη, η εικόνα που παρουσιάζει είναι πολύ καλύτερη κι έτσι, στις 17:00 το απόγευμα, ο Δήμαρχος έδωσε εντολή να επιστρέψουν σιγα - σιγά οι κάτοικοι στα σπίτια τους.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων και ένα μεγάλο τους όνειρο: να αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί. Εκείνος 45 ετών και εκείνη 40. Υπάλληλοι σε μεγάλο εμπορικό κατάστημα του Πειραιά.






Η γυναίκα μένει έγκυος. Το όνειρο παίρνει το δρόμο να γίνει πραγματικότητα. Αλλά δύο μήνες μετά μένουν χωρίς δουλειά και οι δύο υποψήφιοι γονείς γιατί το κατάστημα που δούλευαν κλείνει. Από τη μία μέρα στην άλλη και οι δύο μπαίνουν στην ανεργία.


Μετράνε τις δυνάμεις τους και διαπιστώνουν με φρίκη ότι δεν μπορούν να θρέψουν το παιδί που θα φέρουν στον κόσμο, δεν μπορούν να το μεγαλώσουν, δεν μπορούν να προσφέρουν ό,τι χρειάζεται ένα μωρό, γιατί δεν έχουν χρήματα. Και παίρνουν την απελπισμένη απόφαση: έκτρωση.


Η τραγική αυτή ιστορία έφτασε στα χέρια μου από τον ίδιο τον απελπισμένο υποψήφιο πατέρα (έχω το όνομά του για κάθε ενδιαφερόμενο αλλά ο ίδιος μου ζήτησε να μην το δημοσιοποιήσω).


Στο email που μου έστειλε γράφει: «Δεν ζητάω εκδίκηση κ. Χαρδαβέλλα για το έγκλημα που με ανάγκασαν να κάνω. Δικαίωση ζητάω στο όνομα του παιδιού μου που δεν ήρθε ποτέ στον κόσμο και μια ανθρώπινη απάντηση από όλους αυτούς που μας κυβερνάνε για τα όνειρά μας που έκαψαν. Από εδώ και πέρα η γυναίκα μου και εγώ θα ζούμε με τη μαρτυρική ενοχή ότι σκοτώσαμε το παιδί μας για να μην το κάνουμε δυστυχισμένο με τη γέννησή του. Αναρωτιέμαι πώς μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος με τέτοιο βάρος μέσα του».


Τέτοιο έγκλημα έκτρωσης εμβρύου, κάνουν πλέον χιλιάδες νέα ζευγάρια παντρεμένων γιατί βλέπουν ότι δεν μπορούν να γεννήσουν τα παιδιά τους, δεν έχουν να πληρώσουν τα έξοδα του τοκετού, δεν έχουν να πληρώσουν όσα χρειάζεται στα πρώτα του βήματα ένα μωρό για να ζήσει.


Οι εκτρώσεις στις μαιευτικές κλινικές αλλά και στα ιδιωτικά ιατρεία γυναικολόγων έχουν αυξηθεί από το 2011 κατά 40%, τρομακτικό νούμερο για μία χώρα που γερνάει καθημερινά, καθώς δεν γεννιούνται πλέον παιδιά.

του Κώστα Χαρδαβέλλα






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91