follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
«Τέλος από Σεπτέμβρη στους “λουφαδόρους εκπαιδευτικούς”» Πηγές του υπουργείου Παιδείας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το αν οι λεγόμενοι «λουφαδόροι» εκπαιδευτικοί είναι η...

αιτία να μπουν στη διαθεσιμότητα άλλοι συνάδελφοι τους, απάντησαν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ:



«Οι λουφαδόροι εκπαιδευτικοί δεν μετρήθηκαν, εξαιρέθηκαν από το σύστημα διαχείρισης προσωπικού που κατέγραψε πόσοι εκπαιδευτικοί είναι υπεράριθμοι και πόσοι λείπουν, ανά βαθμίδα και ανά ειδικότητα.



»Άρα κανείς λουφαδόρος δεν γίνεται αιτία για να μπει στη διαθεσιμότητα κάποιος άλλος εκπαιδευτικός, κάποιος από τους εκπαιδευτικούς που θα βρίσκονται στη λίστα.



»Από το Μάρτιο, έχουμε στείλει όλες τις περιπτώσεις για όσους υπάρχουν ενδείξεις ότι λουφάρουν στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι είναι οι μόνοι εκτός των Διευθυντών των Σχολείων που έχουν τη δυνατότητα να τεκμηριώσουν και να οδηγήσουν στην "έξοδο" τους λουφαδόρους. Πέραν αυτού δεν ξεπερνούν σύμφωνα με τις ενδείξεις τους 500 δηλαδή το 0,30% των εκπαιδευτικών.



»Δεν γλίτωσαν δηλαδή οι λουφαδόροι και έστειλαν άλλους στη διαθεσιμότητα.



»Πέραν αυτού από τον περασμένο Σεπτέμβριο αρχίσαμε να καταγράφουμε τους εκπαιδευτικούς σε πληροφοριακό σύστημα. Μέχρι τότε κανείς στο υπουργείο δεν ήξερε καθημερινά ποιος δουλεύει πού και πόσο. Τώρα πια από το Σεπτέμβριο μπορεί να μην "υπάρχουν" λουφαδόροι αφού ο έλεγχος που εμείς τώρα εφαρμόσαμε θα τους οδηγήσει στην τάξη να δουλέψουν».



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Ο Al Pacino ετοιμάζεται να υποδυθεί τον Αριστοτέλη Ωνάση στην νέα ταινία για την ζωή του Έλληνα κροίσου.

Όλα αυτά τα χρόνια είναι αρκετοί οι ηθοποιοί που έχουν υποδυθεί την ζωή του Ωνάση.

Ο σταρ του Χόλιγουντ αυτή την περίοδο μελετάει....



ότι έχει βρει για την ζωή του Ωνάση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Realnews» την ταινία θα υπογράφει ο βραβευμένος σκηνοθέτης Fernando Meirelles και θα εστιάζει στο επιχειρηματικό δαιμόνιο του Αριστοτέλη Ωνάση που τον έκανε να δημιουργήσει μια αμύθητη περιουσία αλλά και στην προσωπική του ζωή.

Η ταινία θα έχει τίτλο «Nemesis» και θα ξεκινήσουν γυρίσματα τον Σεπτέμβριο.





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/SHOWBIZ


Εφιαλτικές στιγμές βίωσαν σήμερα το απόγευμα οι πελάτες ενός σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Ανάληψης στη Θεσσαλονίκη.




Έντρομοι οι πολίτες που πραγματοποιούσαν τα ψώνια τους, είδαν έναν ένοπλο να εισβάλει στο κατάστημα.


Ο δράστης με την απειλή όπλου κατευθύνθηκε στα ταμεία, από όπου και αφαίρεσε το ποσό των 700 ευρώ.


Ο δράστης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και μετά την πράξη του, διέφυγε πεζός στα στενά δρομάκια της περιοχής.


Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη ληστεία σε σούπερ μάρκετ της ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε διάστημα ενός 24ώρου. Χτες το μεσημέρι, στην περιοχή της Κηφισιάς, άγνωστος ένοπλος άρπαξε τα χρήματα από το ταμείο και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Μία οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει την μικρή κοινωνία του Στειρίου στο Δίστομο Βοιωτίας.






Eνας 40χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, σκότωσε με μαχαίρι την 32χρονη νύφη του, ενώ στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.


Η μητέρα του 40χρονου άκουσε φωνές από το διπλανό σπίτι και έσπευσε να δει τι συμβαίνει.


Παρά τις εκκλήσεις της, κανείς δεν άνοιγε και τότε η γυναίκα, που στο μεταξύ είχε καλέσει για βοήθεια και γείτονες, αναγκάστηκε να σπάσει το παράθυρο για να μπει σπίτι.


Εκεί αντίκρισε μέσα σε μία λίμνη αίματος την 32χρονη νεκρή και τον 40χρονο γιο της δίπλα της να ψυχορραγεί.


Ο νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λιβαδειάς με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή ενώ η σορός της άτυχης γυναίκας μεταφέρθηκε για νεκροψία νεκροτομή.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91



Ένας ανερχόμενος καλλιτέχνης στη Βραζιλία, ο Daniel Pellegrine έπεσε νεκρός, κατά τη διάρκεια συναυλίας του, από τα πυρά όπλου.

Το περιστατικό συνέβη στις 6 Ιουλίου στο Σάο Πάολο.

Ο 20χρονος Pellegrine, γνωστός και ως MC Daleste, ερμήνευε ένα από τα τραγούδια του, όταν δέχθηκε σφαίρα στην κοιλιά και έπεσε στο έδαφος.

Αν και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή. Άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή από τα τραύματά του.

Το βίντεο της δολοφονίας του κατέγραψε κάποιος από το κοινό.

"Ακούστηκε ένας θόρυβος. Το σόου συνεχίστηκε κανονικά. Μετά ακούστηκε ακόμη ένας θόρυβος και ο MC Daleste έπεσε, κρατώντας το στομάχι του", είπε αυτόπτης μάρτυρας στη Huffington Post.

Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση, ενώ εξετάζουν και το βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συναυλία, για να βρουν τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του νεαρού τραγουδιστή.



news247.gr




via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82



ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1 ΕΥΡΩ...



Περνούν τα χρόνια και τα νεφρά μας φιλτράρουνε το αίμα αφαιρώντας άλατα, δηλητήρια και κάθε τι ανεπιθύμητο, που μπαίνει στο σώμα μας. Με την πάροδο του χρόνου τα άλατα συσσωρεύονται και αυτό απαιτεί θεραπευτική αγωγή καθαρισμού. Πως γίνεται αυτό; Είναι πολύ εύκολο.



Πρώτα πάρε ένα μάτσο μαϊντανό και πλύνε το για να καθαρίσει. Ύστερα ψιλόκοψέ το και βάλτο σε μια κατσαρόλα, ρίξε καθαρό νερό,βράσε το για ένα δεκάλεπτο, άφησέ το να κρυώσει , κατόπιν φιλτράρισέ το , άδειασέ το σε ένα καθαρό μπουκάλι και βάλε το μέσα στο ψυγείο να κρυώσει.



Πίνε ένα ποτήρι την ημέρα και θα διαπιστώσεις πως όλα τα άλατα και άλλα δηλητήρια να φεύγουν από τα νεφρά σου. Επίσης θα νοιώσεις την διαφορά που ποτέ πριν δεν είχες νοιώσει. Ο μαϊντανός είναι γνωστός σαν το καλύτερο καθαρτικό για τα νεφρά και είναι φυσικό.



AΠO ΚΥΡΙΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΜΠΑΛΤΑΡΕΤΣΟΥ ΙΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ, Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΤΗΝΟΥ - ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1


Αντιμέτωπος με ένα μακάβριο θέαμα ήρθε ένας αγρότης την ώρα που πήγαινε για δουλειά στο χωράφι.






Ο αγρότης εντόπισε στο αρδευτικό κανάλι ένα πτώμα σε αποσύνθεση.


Το περιστατικό σημειώθηκε δίπλα στο γήπεδο του δημοτικού διαμερίσματος Σκουτάρεως του δήμου Σερρών.


Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, ενώ το ΕΚΑΒ μετέφερε τη σορό στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να γίνει ιατροδικαστική εξέταση.


Η αστυνομική Διεύθυνση Σερρών διερευνά την υπόθεση.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Την επίσπευση της εφαρμογής του φόρου πολυτελείας αποφάσισε η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα προκειμένου να καλυφθούν οι τρύπες στα δημοσιονομικά της χώρας.





Αρχικά το μέτρο ήταν να εφαρμοστεί από το 2014, ωστόσο οι εκπρόσωποι των δανειστών μας έδωσαν εντολή στο Υπουργείο Οικονομικών για άμεση είσπραξη του, από φέτος.


Η εφαρμογή όμως του μέτρου είναι πέρα από κάθε λογική καθώς το επιτελείο του Γιάννη Στουρνάρα συνεχίζει να ζει εκτός πραγματικότητας και να αντιμετωπίζει τη φορολόγηση των Ελλήνων με ελαφρότητα.


Ο παραλογισμός μάλιστα χτυπάει κόκκινο, καθώς καλούνται να πληρώσουν όσοι έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, ανεξάρτητα της τελικής αξίας του οχήματος. Την ίδια ώρα, κάτοχοι πολυτελών αυτοκινήτων μικρότερου κυβισμού δεν θα δώσουν ούτε ένα ευρώ στην εφορία, εξ' αιτίας της αδιανόητης αυτής ρύθμισης.


Για να μπορέσει να αντιληφθεί κανείς το μεγαλείο της απόφασης των φωστήρων του Υπουργείου Οικονομικών, αξίζει να ρίξει μια ματιά με παραδείγματα.


Ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου μεσαίας μάρκας 2.500 κυβικών θα κληθεί να πληρώσει φόρο 293 ευρώ, την ίδια στιγμή που ένας ιδιοκτήτης πολυτελούς οχήματος των 1700 κυβικών με αξία 45.000 ευρώ δεν θα καταβάλει το παραμικρό τέλος.


Οι κωμικοτραγικές αυτές καταστάσεις έχουν φέρει σε απόγνωση τους πολίτες, οι οποίοι για ακόμα μια φορά μετά το ΦΑΠ στα ακίνητα βιώνουν στην τσέπη τους την αδικία. Και αν για την τρόικα αυτά είναι ψιλά γράμματα, για την κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι μείζονα ζητήματα.


Εκτός αν ο Υπουργός που θεσμοθέτησε ακριβότερες αντικειμενικές αξίες στη Δάφνη από την Κηφισιά δεν αντιλαμβάνεται την οικονομική κατάσταση όσων οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα.


Ο φόρος πολυτελείας υπολογίζεται ότι θα αποφέρει έσοδα ύψους άνω των 100 - 130 εκατ. το χρόνο, ενώ όπως προγραμματίζεται, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναμένεται να αποστείλει τα σχετικά εκκαθαριστικά σημειώματα στα τέλη Αυγούστου.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Ντιρεκτίβα ντροπής καλείται να ενσωματώσει η Ελλάδα στο εθνικό της δίκαιο, η οποία προβλέπει ποινές - χάδι στους κατόχους πορνογραφικού υλικού ανηλίκων.






Tα επικίνδυνα υποκείμενα με τα σκοτεινά ένστικτα, θα έχουν ευεργετική μεταχείριση και ποινές... έτους!


Την ίδια στιγμή που η ομάδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξαρθρώνει μετά από πολύμηνες προσπάθειες τη μία "κλίκα" μετά την άλλη.


Η ντροπιαστική για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό ντιρεκτίβα, στην ουσία θα απελευθερώνει σε σύντομο χρονικό διάστημα τους ενόχους, πετώντας στα σκουπίδια την υπερπροσπάθεια που συντελείται τα τελευταία χρόνια από την ομάδα του Μανώλη Σφακιανάκη, μία από τις καλύτερες παγκοσμίως κατά γενική ομολογία.


Η ελάφρυνση των ποινών είναι ακριβώς αυτή που θα φουντώσει την ζήτηση για αυτή τη βιομηχανία φρίκης, με θύματα μικρά παιδιά ακόμα και βρέφη. Διότι εδώ δεν μιλάμε για απλή διακίνηση κάποιου παράνομου υλικού. Μιλάμε για την κατά συρροή κακοποίηση, βασανισμό ακόμα και δολοφονίες παιδιών, προκειμένου να εξασφαλιστεί το "εμπόρευμα" και να φτάσει στον υπολογιστή των ανθρωπόμορφων καθαρμάτων.


Η εξομολόγηση άνδρα της δίωξης, πατέρα μικρού παιδιού, συγκλονίζει: "Η μεγαλύτερη μάχη δεν είναι αυτή που δίνουμε με τα κυκλώματα, αλλά αυτή που δίνουμε με τους εαυτούς μας, όταν έρχεται η στιγμή του εντοπισμού. Η στιγμή της σύλληψης των κατόχων. Γνωρίζοντας ακριβώς το υλικό που έχουν στην κατοχή τους ή επιδιώκουν να αποκτήσουν, δίνουμε μάχη για να τους αντιμετωπίσουμε με το γράμμα του νόμου. Δίνουμε μάχη μέσα μας, για να μην πάρουμε το νόμο στα χέρια μας. Αυτό που κατέχουν είναι αποτέλεσμα βασανισμού παιδιών. Παιδιά σαν τα δικά μας, τα περισσότερα θύματα απαγωγής ή εμπορίας. Μία υπόθεση μπορεί να πάρει μήνες να εξιχνιαστεί. Είναι εξοργιστικό να αφήνεται ελεύθερος σε μικρότερο χρονικό διάστημα από ό,τι χρειάζεται, για να εντοπιστεί".


Άγνωστο ποιοί νοσηροί ευρωπαϊκοί εγκέφαλοι συνέλαβαν και εκτέλεσαν αυτό το νομοθετικό τερατούργημα. Που θα αφήνει ελεύθερους στην ουσία τους συλληφθέντες αφού με ποινές κάτω των τριών ετών, ούτως ή άλλως δεν υπάρχει εγκλεισμός στη φυλακή, υπάρχει εκ του νόμου αναστολή εκτέλεσης. Το μείζον θέμα για την Ελλάδα, είναι να κρατήσει την αυτονομία της και να αρνηθεί την υποταγή σε κάτι που ισοδυναμεί με συνέργεια στον βιασμό. Των μικρών παιδιών και του ίδιου του πολιτισμού της.

newsbomb.gr





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91














Γυναικείος οργασμός: Tips για να τον... πετύχετε!



O γυναικείος οργασμός είναι ένα θέμα μεγάλο, ιδιαίτερο και φυσικά ατελείωτο. Ο καθένας, έχει να πει το μακρύ του και το κοντό του περί αυτού, ενώ σπάνια θα συναντήσετε άντρα ο οποίος παραδέχεται ότι κάποιες φορές έχει αποτύχει να κάνει την καλή του να... ολοκληρώσει! Δυστυχώς γι' αυτούς, αλλά και για εμάς, αυτό είναι μεγάλο ψέμα μιας και ο γυναικείος οργασμός, εν αντιθέσει με τον αντρικό, είναι πιο περίπλοκος και σίγουρα πιο δύσκολος. Το να αποκαλείται μία γυναίκα η οποία τελικά δεν κατάφερε να φτάσει στην... κορύφωση, ξενέρωτη και αντισεξουαλική, είναι άδικο και άκομψο. Μήπως τελικά, παρά την φιλότιμη προσπάθεια που ίσως να καταβάλλουν τα αγόρια, κάνουν τα πάντα τόσο λάθος και άγαρμπα, που καταλήγουν να εκνευρίζουν την καλή τους και όχι να την ευχαριστούν; Παρακάτω, σας έχουμε έναν οδηγό επιβίωσης περί γυναικείου οργασμού. Βάλτε τον καλό σας να διαβάσει και ίσως καταλάβει κάποια πράγματα. Ή τελοσπάντων, βρείτε εσείς τον τρόπο να του δώσετε να καταλάβει τι κάνει λάθος!

1. Θέλει χρόνο: Η μέση γυναίκα χρειάζεται περίπου 30-60 λεπτά περιποίησης προκειμένου να έρθει σε οργασμό και δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες τελειώνουν με στοματικό sex. Εν αντιθέσει λοιπόν με τους φίλους μας, που μπορούν να κάνουν τη δουλίτσα τους μέσα σε πέντε λεπτά, η γυναίκα θέλει το χρόνο της και κυρίως τον τρόπο της. Αν δείτε ότι ο παρτενέρ σας, δε είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει λίγο παραπάνω για να σας ευχαριστήσει, τότε καλύτερα να τον ξεγράψετε γιατί μαζί του καλό sex δεν πρόκειται να κάνετε! Επιπλέον, γιατί όλοι θεωρούν ότι με φιλάκια στον αυχένα και το στήθος η γυναίκα μπορεί να έρθει σε οργασμό; Ήρθε η ώρα να καταλάβουν πως αυτό είναι... απλά αδύνατο!

2. Η σωστή περιποίηση της... κλειτορίδας: Η κλειτορίδα, είναι το σημείο εκείνο το οποίο ως γνωστόν ευθύνεται για τον οργασμό στη γυναίκα, ή τουλάχιστον έτσι ξέρουε μέχρι τώρα. Για ποιο λόγο λοιπόν, ένας άντρας να πάει να αγγίξει μία γυναίκα εκεί χαμηλά, και δη το συγκεκριμένο σημείο με στεγνά χέρια; Τσάμπα δηλαδή τόση προετοιμασία ώστε το έδαφος και το περιβάλλον να γίνει κατάλληλο και... υγρό; Αν λοιπόν παρατηρήσετε τον καλό σας να πηγαίνει διά... στεγνού δακτύλου να πλησιάσει το επίμαχο, σταματήστε τον και εξηγείστε του 5 πραγματάκια. Όχι τίποτε άλλο, εσείς θα τα τραβήξετε όλα μετά...

3. Οι οδηγίες είναι το παν: Επαναλαμβανόμαστε το ξέρουμε, αλλά δεν θα πάψουμε ποτέ να το λέμε και να το τονίζουμε. Στο sex πρέπει να μιλάμε και κυρίως να δίνουμε οδηγίες πόσο μάλλον εμείς οι γυναίκες που όσο να πεις το σώμα μας είναι πιο περίπλοκο και ιδιαίτερο. Πείτε του ανοιχτά τι σας αρέσει και τι όχι, ακόμα και κατά τη διάρκεια. Αν κάτι που κάνει, δεν σας αρέσει μη διστάσετε να το πείτε πολύ απλά για να μην το ξανακάνει! Πώς περιμένετε να σας κάνει να έρθετε σε οργασμό αν δεν ξέρει προηγουμένως τι σας αρέσει;

4. Διπλός... οργασμός: Μπορεί ο μεμονωμένος οργασμός να είναι καλός, αλλά ακόμα καλύτερος είναι ο διπλός. Κατά τη διάρκεια του sex λοιπόν, μη διστάσετε να αγγίξετε τον εαυτό σας και να... παίξετε με την κλειτορίδα σας. Αν είστε κλειτοριδική, τότε ο οργασμός θα επέλθει πολύ πιο γρήγορα ενώ αν είστε κολπική, δίνετε ακόμα ένα... πουσάρισμα για καλύτερους και με περισσότερη ένταση οργασμούς. Γιατί καλό και το πέος, αλλά αν δεν έχει κι αυτό τη βοήθειά του, πόσα να κάνει μόνο του; Ας είμαστε και δίκαιες...

5. Νιώστε άνετα: Ο οργασμός έχει πάνω απ' όλα να κάνει με την άνεση, διότι ως γνωστόν, αν δεν αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο τον οργασμό θα τον ψάχνεις και δεν θα τον βρίσκεις! Αρχικά θα πρέπει να συμβιβαστούμε με το σώμα μας και φυσικά με τις ατέλειες του. Στη συνέχεια, θα πρέπει να συνειδητοποίησουμε ότι το sex είναι μία φυσιολογική και απαραίτητη πράξη στην οποία, αν όχι όλα, σχεδόν όλα επιτρέπονται! Αφήστε λοιπόν τις ντροπές στην άκρη, και αφεθείτε στα... μαγικά χέρια του καλού σας. Μόνο τότε θα μπορέσετε να πιάσετε το νόημα, που φυσικά είναι ο οργασμός!http://www.queen.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%83%CE%B5%CE%BE-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

Δείτε πόσο πιο όμορφη και γλυκιά κοπέλα φαίνεται στην δεύτερη φωτογραφία.



Αποτελεί μάθημα για τις νέες κοπέλες που κάνουν εξαντλητικές δίαιτες χωρίς να υπάρχει λόγος. Ευτυχώς γι αυτήν παραμένει έτσι μέχρι και σήμερα. Μπράβο της.






via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε καταλήψεις στους δήμους Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση την εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ όπου αποφασίστηκε ποια θα είναι η στάση των...

εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση τις επόμενες ημέρες.



Τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν από αύριο να πραγματοποιούνται καταλήψεις δημοτικών κτιρίων, κατά προτεραιότητα δημαρχείων, σε ολόκληρη τη χώρα. Ενώ την ίδια ώρα ζητούν από τους δημάρχους αποφάσεις από τα δημοτικά συμβούλια για να «κλείσουν» οι δήμοι.Επίσης προτίθενται να προσφύγουν στο ΣτΕ κατά του νομοσχεδίου που προβλέπει την κατάργηση φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91



Τα πτώματα 12 σκύλων εντοπίστηκαν μέσα σε δύο ημέρες σε χωράφια γύρω από το χωριό Άρδασσα Κοζάνης σ’ ένα σκουπιδότοπο κοντά σ’ ένα ρέμα της περιοχής.






Μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, που επικοινώνησαν με το zoosos.gr για να καταγγείλουν το έγκλημα, πληροφορήθηκαν ότι στις 5 Ιουλίου περίπου 30 σκυλιά (αδέσποτα και ιδιόκτητα) βρήκαν αρχικά φριχτό θάνατο με φόλες. Στη συνέχεια υπάλληλος του Δήμου Εορδαίας, του οποίου το όνομα είναι γνωστό στις αρχές, αφού συγκέντρωσε τα πτώματα των ζώων στην πλατεία του χωριού, έδεσε τα πόδια τους με σύρματα και ταινίες και τα έσυρε με το μηχανάκι πετώντας τα από εδώ και από εκεί για να ξεφορτωθεί τα κουφάρια.


Τα ζώα δηλητηριάστηκαν, στη συνέχεια δέθηκαν και σύρθηκαν στην άσφαλτο, αφού το δέρμα και η γούνα τους έχει λιώσει από την τριβή και όχι από τη σήψη.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Tο θρυλικό Christina O πωλείται 25 εκατ. ευρώ. Το καμάρι του Αριστοτέλη Ωνάση αγόρασε το 2001 ο φίλος του Τζον Παπανικολάου, ο οποίος το πουλάει εκ νέου….






Αρκετοί μάλιστα είναι οι μνηστήρες.


Το Christina αγοράστηκε από τον Ελληνα κροίσο το 1954 έναντι 34.000 δολαρίων. Στο εσωτερικό του έχουν διαδραματιστεί ιστορικά πάρτι, μεγάλοι έρωτες, πάθη, καβγάδες, δράματα.


Δείτε δέκα χαρακτηριστικές φωτογραφίες:
































iefimerida



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση της δολοφονίας ενός βρέφους, μόλις 3 μηνών, από την ίδια του τη μητέρα.





Το φρικτό έγκλημα που σημειώθηκε στο Αλεποχώρι Αχαΐας αποκαλύφθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, από το σύζυγο της σύγχρονης «Μήδειας», ο οποίος ήταν αυτός που ειδοποίησε και την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,η 31χρονη γυναίκα, η οποία κρατείται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ισχυρίζεται ότι το Σάββατο το παιδί της έπεσε και χτύπησε και πως μόλις κατάλαβε ότι δεν έχει τις αισθήσεις του το έβαλε στην κατάψυξη.

Ο πατέρας του παιδιού έλειπε από την περασμένη Πέμπτη και επιστρέφοντας σήμερα στο σπίτι αντίκρισε το παγωμένο άψυχο κορμάκι στην κούνια του, όπου το είχε εναποθέσει λίγες ώρες πριν η 31χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι έχει δύο ακόμα παιδιά, δίδυμα ηλικίας 15 μηνών.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ιατροδικαστής.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Μπορεί, βλέποντας τις φωτογραφίες να σας φαίνεται απίθανο αλλά αυτή η γυναίκα ανήκει στις ομορφότερες του πλανήτη Hollywood!...

Ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε σε πρόσφατες διακοπές στη Hawai με τον σύντροφο της και δεν ντράπηκε καθόλου να εμφανιστεί με καuτό σορτσάκι και κοντή μπλούζα. Μια εμφάνιση από την οποία καταλαβαίνει κανείς ότι έχει πάρει κιλάκια αφού τα παχάκια ξεχειλίσουν και η κυτταρίτιδα κάνει «μπαμ». Ο λόγος για την Katy Perry, η οποία μάλιστα ψηφίστηκε ως η πιο καuτή γυναίκα του 2013!


--



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE
Σκότωσε το μωρό της και το έβαλε στο ψυγείο Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αχαίας από το αποτροπιαστικό έγκλημα το οποίο και έγινε στην περιοχή του Αλεποχωρίου Αχαίας.Σύμφωνα με...

πληροφορίες του patrastimes.gr, μητέρα σκότωσε το μόλις δυόμισι μηνών αγοράκι της και το έβαλε στο ψυγείο.



Βάσει των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές, ο θάνατος του βρέφους επήλθε πιθανόν το περασμένο Σαββατοκύριακο.Η 31χρονη γυναίκα έχει άλλα δύο παιδιά, μεγαλύτερης ηλικίας.



Το μωρό βρήκε ο πατέρας του ο οποίος και επέστρεψε σπίτι καθώς έλειπε από την περασμένη Πέμπτη.Η γυναίκα ισχυρίζεται πως το παιδί χτύπησε και όταν κατάλαβε ότι δεν ανέπνεε το έβαλε στην κατάψυξη και σήμερα που επέστρεψε το άνδρας της το έβαλε και πάλι στην κούνια, όπου και ο τραγικός πατέρας το βρήκε.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Liger είναι διασταύρωση ανάμεσα σε ένα αρσενικό λιοντάρι και μια θηλυκή τίγρη.




Αναπτύσσεται σε περίπου διπλάσιο μέγεθος από αυτό που έχουν οι γονείς του και παραμένει το μεγαλύτερο αιλουροειδές στον κόσμο...


Μόνο που αυτή η παράξενη διασταύρωση γίνεται μόνο σε συνθήκες αιχμαλωσίας...










via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

Βραζιλιάνος ράπερ δολοφονήθηκε στη σκηνή Σοκάρει το βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο με την εν ψυχρώ δολοφονία του βραζιλιάνου ράπερ Daniel Pellegrine, κατά τη διάρκεια συναυλίας του στην...

πόλη Καμπίνας, κοντά στο Σάο Πάολο.



Ο ράπερ, γνωστός με το όνομα, MC Daleste, έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς την ώρα που τραγουδούσε. Ο 20χρονος τραγουδιστής δέχτηκε μια σφαίρα στην κοιλιά και υπέκυψε λίγη ώρα μετά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.



Το ερασιτεχνικό βίντεο τραβήχτηκε από έναν θαυμαστή, ο οποίος κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές του ράπερ στη σκηνή. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 6ης Ιουλίου.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97


Σοκαρισμένος είναι από το βράδυ της Δευτέρας ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός Αλέξανδρος Ρήγας, αφού μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη τον περίμενε στο σπίτι του...




Βρήκε στην πόρτα του εφτά σφαίρες με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθεί αρχικά και αμέσως μετά να επικοινωνήσει με την αστυνομία. Στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο δήλωσε: «Δεν είχα ποτέ με κανέναν ανοιχτούς λογαριασμούς» σύμφωνα με δημοσίευμα της Real.


Ωστόσο, οι αστυνομικοί τον καθησύχασαν λέγοντάς του πως μπορεί να είναι και ένα τυχαίο γεγονός. Στην αστυνομία εξετάζουν και δύο σενάρια που δεν αφορούν τον Αλέξανδρο Ρήγα.


Η περιοχή στην οποία μένει είναι μια πυκνοκατοικημένη και με αυξημένη εγκληματικότητα περιοχή, γι’ αυτό υποψιάζονται πως υπάρχουν δύο ενδεχόμενα που δεν τον αφορούν.


Το πρώτο είναι κάποιος να ήθελε απλά να ξεφορτωθεί τις σφαίρες και το δεύτερο να έγινε λάθος στον «παραλήπτη».



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Καραμπινάτος εργατοπατέρας ο ένας βουλευτίνα, που μυρίζει φασισμό η άλλη. Οπότε μόνο για φραμπαλά μπορείς να αντιμετωπίσεις την αντιπαράθεση Μπαλασόπουλου – Πιπιλή όπως την προβάλλουν τα δελτία ειδήσεων (Δείτε το βίντεο).



Και μπορεί ο Μπαλασόπουλος να είναι αυτός που είναι αλλά πάει πολύ να παρουσιάζεται τιμητής της κοινωνικής και πολιτικής ζωής η Πιπιλή ένα άτομο που έχει εκδηλώσει απόψεις όπως «Αν κρεμάσουν κάποιον στο Σύνταγμα δε θα ξανααποδράσει κανείς από τον Κορυδαλλό», ένα δημόσιο πρόσωπο που προσπάθησε ανεπιτυχώς στο παρελθόν -με επιστολές της στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ- να σταματήσει την δημοσιογραφική έρευνα του δημοσιογράφου Μ. Νοδάρου για τα αυθαίρετα που είχε χτίσει στη Ζαχάρω Ηλείας.

(Για την ιστορία να πούμε ότι η Πολεοδομία Ζαχάρως διαπιστώνοντας την βασιμότητα των γραφομένων του δημοσιογράφου επέβαλλε χρηματικό πρόστιμο στην βουλευτίνα της Ν.Δ).







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Νέο χτύπημα από τον πρώην υπουργό Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος τα έβαλε με την ΕΡΤ

λέγοντας πως η δημόσια τηλεόραση κομμούνιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ μέχρι αηδίας και όπως είπε χαρακτηριστικά «ήταν προπαγανδιστικό, αυταρχικό και ολοκληρωτικό όργανο».


Συγκεκριμένα ο κ.Πάγκαλος από το μικρόφωνο του BHMAFM είπε «Δεν βλέπατε ότι η ΕΡΤ που διαλύθηκε, ήταν προπαγανδιστικό όργανο, αυταρχικό και ολοκληρωτικό, ενός κόμματος που είχε το 5-10-20% του ελληνικού λαού; Κομμουνιστικό όργανο ήταν η ΕΡΤ. Κομμούνιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μέχρι αηδίας. Εγώ, που είμαι και αριστερής προέλευσης, αφού έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ για το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τους αντιφασιστικούς αγώνες των λαών, μετά έβλεπα μια συζήτηση μαρξιστών, ούτε ξέρω για ποιο θέμα και στο τέλος, μου κοπανούσε και ένα σοβιετικό φιλμ. Ούτε ο 902 δεν τα κάνει αυτά».


www.freegossip.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, διαρροές ή απόψεις...



διπλωματικών κύκλων, σύμφωνα με τα οποία το ταξίδι του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου τον Μάρτιο του 2010 στην Ουάσιγκτον καλύφθηκε από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών.



Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου στην οποία γίνεται λόγος για «ταξίδια χλιδής με τη χρήση μυστικών κονδυλίων επί θητείας Γιώργου Παπανδρέου και Δημήτρη Δρούτσα στο υπουργείο Εξωτερικών», με ιδιαίτερη αναφορά στο ταξίδι στην Ουάσιγκτον.



«Η ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων αναπαράγει δημοσιεύματα ΜΜΕ, διαρροές ή απόψεις διπλωματικών κύκλων, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος και ενημερώνει τον βουλευτή ότι «η δαπάνη υπηρεσιακής μετακίνησης Μαρτίου 2010 του τότε πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, καθώς και της συνοδείας του, καλύφθηκε από το προϊόν χρηματικού εντάλματος προπληρωμής (ΧΕΠ), καθώς και την έκδοση συμπληρωματικών τακτικών χρηματικών ενταλμάτων. Το εν λόγω ΧΕΠ εκκαθαρίστηκε, αφού ελέγχθηκε ως προς την πληρότητα και νομιμότητα των απαιτούμενων από τις κείμενες διατάξεις περί δημοσίου λογιστικού δικαιολογητικών, με την έκδοση του υπ΄ αριθμ. 1313 χρηματικού εντάλματος χρήσης 2010, που βάρυνε τον προϋπολογισμό της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών».



«Επομένως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο ισχυρισμός ότι προς κάλυψη της προαναφερθείσας δαπάνης χρησιμοποιήθηκαν πιστώσεις που προορίζονταν για κάλυψη απορρήτων εθνικών δαπανών», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών.







Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μήνυμα αγωνίας, φιλίας και συμπαράστασης προς τον αιγυπτιακό λαό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος...



της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο τον Β', στο υπουργείο Εξωτερικών.



«Την Ελλάδα τη συνδέει με την Αίγυπτο στενός ιστορικός και πολιτιστικός δεσμός» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι η Αίγυπτος είναι χώρα «κλειδί» για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και, για τη δική μας εξωτερική πολιτική, κομβικό σημείο.



Παράλληλα, ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά παρακολουθεί με πολύ μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις και σημείωσε ότι η κλιμάκωση της βίας μπορεί να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση. Γι' αυτό το λόγο, εξέφρασε την ελπίδα για σταθεροποίηση της κατάστασης και αποκλιμάκωση της βίας, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις, ώστε η Αίγυπτος να ακολουθήσει τον δημοκρατικό της δρόμο.



«Να λειτουργήσει και πάλι το Σύνταγμα, να οδηγηθεί και πάλι η χώρα σε ελεύθερες βουλευτικές και Προεδρικές εκλογές, να αποφευχθεί κάθε είδους σύγκρουση και, βεβαίως, να λειτουργήσει η ελεύθερη βούληση του αιγυπτιακού λαού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.



Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β', αφού εξήρε το τεράστιο ιεραποστολικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας σε όλη την αφρικανική ήπειρο, υπογράμμισε ότι το βασικό αντικείμενο της συζήτησης τους ήταν η βαθιά κρίση στην Αίγυπτο και ειδικότερα, η κατάσταση που επικρατεί και οι κίνδυνοι που υπάρχουν.



Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι τόσο το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, όσο και όλοι οι ναοί που υπάρχουν και τα ιδρύματα, είναι σε κατάσταση απολύτου ασφαλείας και σημείωσε ότι υπάρχει πλήρης σεβασμός προς την Ορθοδοξία, προς τους Ελληνορθόδοξους κληρικούς και, προσωπικά, προς τον Πατριάρχη.



Καταλήγοντας, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τη στενή συνεργασία με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και μάλιστα τόνισε ότι «θα την εμβαθύνουμε σε όλους τους τομείς, γιατί για εμάς είναι πάντα το προκεχωρημένο φυλάκιο μας στην Αφρική».



Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο για τη στήριξη και εξέφρασε την αγωνία του και τον πόνο του για τις τελευταίες εξελίξεις στην Αίγυπτο.



Μάλιστα, σημείωσε ότι δίνει κουράγιο και δύναμη στους Έλληνες της Αιγύπτου και πρόσθεσε ότι «ο αιγυπτιακός λαός, με πολύ σεβασμό, είναι κοντά μας». Καταλήγοντας, ο Πατριάρχης χαρακτήρισε την Αίγυπτο «πόρτα» της Αφρικής, σημειώνοντας ότι είναι μια τεράστια χώρα που θα παίξει σημαντικό ρόλο και πρόσθεσε ότι «δεν μας χωρίζει, αλλά μας ενώνει το Λιβυκό πέλαγος».



Στη συνάντηση μετείχε και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κ. Γεροντόπουλος.



enikos




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Μετά την μεγάλη επιτυχία του «Κράτα με» η Πάολα η επανέρχεται με νέο τραγούδι που αναμένεται να γίνει επιτυχία.



Τίτλος του τραγουδιού, «Τελειωμένες καταστάσεις» έρχεται σε λίγες μέρες.

Τους στίχους υπογράφουν για μια ακόμα φορά ο Ηλίας Φιλίππου και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος όπως και όλες τις τελευταίες επιτυχίες της αγαπημένης τραγουδίστριας.

Το νέο τραγούδι έχει έντονο λαικό ύφος σε σχέση με το «Κράτα με» και εμείς ευχόμαστε να κατακτήσει και πάλι τις πρώτες θέσεις των ελληνικών chart.

Ακούστε παρακάτω το teaser του τραγουδιού:





πηγή: www.thesnight.gr




via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE










Νέες μορφές ζωής στη λίμνη Βοστόκ

Οι Ρώσοι επιστήμονες που κατάφεραν να τρυπήσουν τους πάγους πάνω από μια υπόγεια λίμνη της Ανταρκτικής για να φτάσουν σε αυτή και να τη μελετήσουν ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν κάποιες νέες μορφές ζωής. Πρόκειται για άγνωστα, όπως τα χαρακτηρίζουν, βακτήρια.

Η λίμνη
H λίμνη Βοστόκ στην Ανταρκτική είναι ένας μεγάλος όγκος γλυκού νερού που εδώ και τουλάχιστον 14 εκατομμύρια χρόνια παραμένει θαμμένος κάτω από σχεδόν τέσσερα χιλιόμετρα πάγου. Από τις περίπου 370 λίμνες γλυκού νερού που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια κάτω από το κάλυμμα πάγου της Ανταρκτικής, η λίμνη Βοστόκ είναι μακράν η μεγαλύτερη, με έκταση 15.690 χιλιομέτρων.

Οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξή της ήρθαν από βρετανικά ραντάρ τη δεκαετία του 1970. Έπειτα από μια δεκαετία προσπαθειών, η ρωσική αποστολή στην Ανταρκτική κατάφερε να διεισδύσει στη λίμνη και να πάρει δείγματα από αυτή.Οι ερευνητές τρύπησαν ένα στρώμα πάγου τεσσάρων χλμ για να φτάσουν στη λίμνη και να λάβουν δείγματα

Τα γήινα…alien
Στα δείγματα εντοπίστηκαν βακτήρια, τα οποία, σύμφωνα με τους ερευνητές, αποτελούν μορφές ζωής που δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα στη Γη. «Αφού αποκλείσαμε όλους τους πιθανούς εξωτερικούς παράγοντες που μπορεί να είχαν μολύνει τα βακτήρια, ελέγξαμε το DNA τους και είδαμε ότι δεν είναι συμβατό με κανένα άλλο γνωστό είδος. Η ομοιότητα του γενετικού υλικού με εκείνο γνωστών ειδών ήταν μικρότερη από 86%, ποσοστό ουσιαστικά μηδενικό όταν μιλάμε για έρευνα DNA. Οταν το επίπεδο της ομοιότητας είναι μικρότερο από 90% πρακτικά μιλάμε για άγνωστο είδος» αναφέρει ο Σεργκέι Μπουλάτ, του Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης. «Αν αυτά τα βακτήρια τα είχαμε εντοπίσει στον Αρη τότε χωρίς καμιά αμφιβολία θα μιλούσαμε για αρειανή ζωή. Ομως πρόκειται για γήινο DNA. Αυτές τις μορφές ζωής θα τις χαρακτηρίσουμε είτε μη εντοπισμένες είτε μη ταξινομημένες» συνεχίζει ο ερευνητής. Τα δείγματα νερού στα οποία εντοπίστηκαν αυτά τα βακτήρια είναι πιθανότατα δείγματα στα οποία υπάρχουν παράγοντες που είχαν υπεισέλθει σε αυτά από τη γεώτρηση ή από την έκθεση μετά από εκατομμύρια έτη σε μη στεγανοποιημένο περιβάλλον. Για αυτό και οι ερευνητές έσπευσαν να τονίσουν ότι για να επιβεβαιωθεί η ανακάλυψη θα πρέπει να μελετήσουν και δείγματα «καθαρού» νερού της υπόγειας λίμνης ώστε να δουν αν θα βρουν τους ίδιους ή πιθανώς άλλους άγνωστους μικροοργανισμούς. Πηγή:tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Στην κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα ζητεί την άρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης...

(ΚΥΑ) για το κλείσιμο της ΕΡΤ, το δε νέο σχήμα να είναι καθολικός διάδοχος της παλιάς Δημόσιας Τηλεόρασης σ΄όλα τα επίπεδα και τις διεθνείς υποχρεώσεις και συμβάσεις, προσανατολίζεται η ΔΗΜΑΡ.



Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το θέμα συζητήθηκε στην ωριαία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, νωρίς το μεσημέρι και από την αποδοχή που θα έχει από την κυβέρνηση θα καθοριστεί και η τελική στάση της ΔΗΜΑΡ στη ψηφοφορία.



Επίσης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ πρόκειται να ζητήσει, το υπό κατάθεση Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, που αποφάσισε χθες το Eurogroup, να μην είναι ένα άρθρο, αλλά περισσότερα, ώστε να δώσει θετική ψήφο.



Εξ άλλου, σχετικά με αυτήν την χθεσινή απόφαση, η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η συνέχιση της χρηματοδότησης είναι απαραίτητη για τη χώρα, αλλά η υποχώρηση σε πιέσεις, όπως έγινε με τη σύνδεση της κινητικότητας με απολύσεις στο δημόσιο τομέα, την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την περαιτέρω φορολόγηση, επιδεινώνουν την κατάσταση της κοινωνίας.



Η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει επίσης ότι η υποχώρηση στις πιέσεις που ασκούνται από την τρόικα διατηρεί τα λάθη του προγράμματος προσαρμογής και της οικονομικής πολιτικής και αντικειμενικά οδηγεί στη λήψη νέων μέτρων σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων.



Έτσι η πραγματική οικονομία δεν ανακάμπτει.



«Αυτό που χρειάζεται είναι η προώθηση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, που θα εκσυγχρονίσουν το κράτος και θα καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή και τη σπατάλη των δημόσιων πόρων, μαζί με τη διεκδίκηση αλλαγών στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής», καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.



newsbeast




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

"Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, παραμένει αμετακίνητη στην υλοποίηση του στόχου για χιλιάδες...



απολύσεις", αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ για την συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη με την ΚΕΔΕ και προσθέτει:



"Στη φάση αυτή, επιλέγει και την Τοπική Διοίκηση, όπου χρόνια τώρα με τη σύμπραξη αλλά και ανοχή των δημάρχων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιείται κατά γράμμα, η αντιλαϊκή πολιτική. Η ΚΕΔΕ έχει σοβαρή ευθύνη γιατί μιλώντας για επιμερισμό των απολύσεων μεταξύ κεντρικής και τοπικής διοίκησης όπως και για δήθεν «αξιοκρατική» αξιολόγηση, στην ουσία αποδέχεται και νομιμοποιεί τις απολύσεις. Δίνει χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, με την πρότασή της για «ενδοδημοτική κινητικότητα» που αποτελεί έναν επιπρόσθετο κίνδυνο για τους εργαζόμενους".

enikos




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Νέα γραφεία, νέα ιστοσελίδα και νέα δομή αποκτά η Νεολαία Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποία, όπως...



επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση περνάει σε μια περίοδο βαθύτερης οργάνωσης και στρατηγικού σχεδιασμού για την επόμενη χρονιά.



Η Νεολαία βρίσκεται στο εξής σε δικό της αυτόνομο χώρο (Συγγρού 196 & Χαροκόπου 2 στο ισόγειο) και τα νέα τηλέφωνα είναι 2109545031-3.



Η νέα ιστοσελίδα είναι www.anelneolaia.gr η οποία, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, "διαθέτει forum για τα εγγεγραμμένα μέλη όπου με γνώμονα έναν χαρακτήρα αμεσότερης δημοκρατίας θα συζητούν και θα συναποφασίζουν την πορεία της Οργάνωσης".



Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθεί και το τελικό οργανόγραμμα για το οποίο το Συντονιστικό Γραφείο είναι σε συνεχείς διαβουλεύσεις και συζητήσεις για την καταλληλότερη στελέχωσή του.



enikos




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, δεύτερη...

μέρα της επίσημης επίσκεψής του στη Πολωνία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Άουσβιτς και στο Μπιρκενάου, έξω από την Κρακοβία.



Ο κ. Παπούλιας και η ελληνική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκαν, από το διευθυντή του Μουσείου, στα κτίρια 4 και 5 του στρατοπέδου στο Άουσβιτς, όπου ο Πρόεδρος είδε συγκινημένος τα σημάδια της φρίκης του Ολοκαυτώματος.



Αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων και επισκέφθηκε το κρεματόριο, όπου υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών:«Τιμώ με την παρουσία μου τις χιλιάδες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας. Μεταξύ αυτών και χιλιάδες συμπολίτες μου».



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν μεταβεί, με ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, στο γειτονικό στρατόπεδο του Μπιρκενάου, συγκλονισμένος από τη ναζιστική θηριωδία αποδοκίμασε τους πρωταγωνιστές των ναζιστικών φρικαλεοτήτων:



«Όσες φορές ακουμπάει κανένας αυτό το «τείχος του θανάτου» γεμίζει από ντροπή για το κατρακύλισμα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Χρέος όλων μας είναι να μην καθίσει η σκουριά πάνω σ' αυτό το τραγικό ιστορικό γεγονός της ναζιστικής βαρβαρότητας. Όποιοι αρνούνται τη μεγάλη αυτή θυσία των χιλιάδων ευρωπαίων πολιτών, δεν μπορεί να συγκαταλέγονται μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη αυτού που ζήσαμε σήμερα. Έτσι μονάχα θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ίσως μια νέα επέλαση αντιδημοκρατικών δυνάμεων».



Στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μπιρκενάου ο κ. Παπούλιας στάθηκε συγκινημένος μπροστά στην εντοιχισμένη πλάκα με τα ονόματα των θυμάτων αποτίοντας, όπως είπε, φόρο τιμής και στη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων.



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αργά το απόγευμα αναχώρησε από την Κρακοβία επιστρέφοντας στην Αθήνα.



Πηγή: http://www.skai.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Νεκρός σε τροχαίο πυροσβέστης Ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητο τραυμάτισε θανάσιμα 28χρονο πυροσβέστη, την ώρα που περιπολούσε για την πρόληψη πυρκαγιών, στις 15.40 το απόγευμα...

στην Γαλάζια Ακτή του δήμου Καλυβίων.



Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο 28χρονος, ο οποίος ήταν πενταετούς θητείας, ανήκε στην ομάδα «Θησέας» που ενεργοποιείται κυρίως όταν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς, (σήμερα στην Αττική υπάρχει βαθμός επικινδυνότητας 4) και μαζί με έναν ακόμα συνάδελφό του περιπολούσαν με δύο μοτοσικλέτες, με σκοπό να ειδοποιήσουν αμέσως αν έβλεπαν κάπου καπνό.



Στο ύψος του 37,5 χιλιομέτρου της παραλιακής Αθηνών- Σουνίου, δύο ΙΧ αυτοκίνητα που κινούνταν προς Σούνιο συγκρούστηκαν μεταξύ τους και το ένα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου χτύπησε τον έναν άπο τους δύο μοτοσικλετιστές της Πυροσβεστικής.



Επιτόπου έσπευσαν άλλοι πυροσβέστες που βρίσκοντας σε επιφυλακή στην περιοχή, καθώς και αστυνομικοί της Τροχαίας, οι οποίοι φρόντισαν να μεταφερθεί ο 28χρονος με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.



Για το δυστύχημα διενεργείται προανάκριση από την Τροχαία, ενώ παράλληλα, από το Πυροσβεστικό Σώμα θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του νεαρού πυροσβέστη.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91



«Μπορεί να είναι στα αζήτητα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά σαν πρεζόνι της δημοσιότητας προσπαθεί να κάνει συνεχώς στα χαζοκούτια την παρουσία του, περνώντας ταυτόχρονα … ζωή χαρισάμενη … δαπάνες του σκληρά φορολογούμενου λαού. Ο λόγος για τον Θ. Πάγκαλο.

Το πολιτικό σύστημα τον "ανταμείβει" για την "προσφορά" του στην εκτέλεση κάθε βρόμικης δουλειάς που την εκτέλεσε με απόλυτη επιτυχία», γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας αναφέροντας πόσα πληρώνει ο ελληνικός λαός, για να μπορεί ο ανόητος (ή πιθανότατα θεωρεί όλους εμάς λωτοφάγους), εμπαθής, φαιδρός, και λασπολόγος Πάγκαλος να σεργιανίζει στα ΜΜΕ και να μπουρδολογεί.



Ειδικά η τελευταία παπαριά που είπε –στον ρ/σ «Βήμα FM» σήμερα ήταν ανεπανάληπτη.



Απολαύστε την:



«Δεν βλέπατε ότι η ΕΡΤ που διαλύθηκε, ήταν προπαγανδιστικό όργανο, αυταρχικό και ολοκληρωτικό, ενός κόμματος που είχε το 5-10-20% του ελληνικού λαού; Κομμουνιστικό όργανο ήταν η ΕΡΤ. Κομμούνιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μέχρι αηδίας. Εγώ, που είμαι και αριστερής προέλευσης, αφού έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τους αντιφασιστικούς αγώνες των λαών, μετά έβλεπα μια συζήτηση μαρξιστών, ούτε ξέρω για ποιο θέμα και στο τέλος, μου κοπανούσε και ένα σοβιετικό φιλμ. Ούτε ο 902 δεν τα κάνει αυτά».



via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Στα «γαλάζια παιδιά», που πήραν εισιτήριο διορισμού σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες κατά την...

πενταετία διακυβέρνησης Καραμανλή, αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό στελέχη του Δημοσίου τις τωρινές απαιτήσεις της τρόικας για απολύσεις και περιορισμό υπηρεσιών και προσωπικού. Κατά το διάστημα 2004-2009 και με τη βούλα του τότε υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Προκόπη Παυλόπουλου, που ενέκρινε τις σχετικές αποφάσεις, έγιναν περισσότερες από 865.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων. Πρόκειται για αριθμό που αντιστοιχεί στο 129% του σημερινού υπηρετούντος προσωπικού, με δεδομένο ότι σε όλο τον δημόσιο τομέα απασχολούνται τώρα περίπου 670.000 υπάλληλοι.

Στην πλειονότητά τους, μάλιστα, οι προσλήψεις που έγιναν την περίοδο εκείνη δεν πέρασαν από τις αντικειμενικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ενδεικτικό είναι πως έξι στις δέκα προσλήψεις ήταν για υπαλλήλους με σύμβαση έργου ή ορισμένου χρόνου, οι διαδικασίες για τις οποίες δεν υπάγονταν τότε στον έλεγχο της ανεξάρτητης Αρχής. Αποτέλεσμα ήταν - όπως είχε καταγγελθεί - στις προκηρύξεις να περιλαμβάνονται φωτογραφικά κριτήρια που οδηγούσαν στην επιλογή ημετέρων. Αντιθέτως, μόνο δύο στις δέκα προσλήψεις αφορούσαν μόνιμο προσωπικό, για το οποίο οι φορείς ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν διαφανείς διαδικασίες. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση καθιερώθηκε η προφορική συνέντευξη. Η απουσία συγκεκριμένου αντικειμενικού πλαισίου για τη διενέργειά της είχε ως κατάληξη να λειτουργήσει απλώς ως μέσο πριμοδότησης των «γαλάζιων παιδιών».

Παράλληλα, με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου κατέστη δυνατή η μονιμοποίηση 35.240 συμβασιούχων που απασχολούνταν στο Δημόσιο. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδιζε τους τότε κυβερνώντες να δημιουργήσουν νέες γενιές συμβασιούχων.

Είναι χαρακτηριστικό πως την πενταετία Καραμανλή προσλαμβάνονταν κατά μέσο όρο ετησίως περίπου 98.400 συμβασιούχοι, αριθμός υπερδιπλάσιος των σημερινών 45.600 απασχολουμένων ως συμβασιούχων.



http://www.tanea.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

865.000 γαλάζιες προσλήψεις στο Δημόσιο έκανε ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος



Τα στοιχεία για τις προσλήψεις στο Δημόσιο την περιόδο 2004-2009, αφού ο αριθμός τους αντιστοιχεί στο 129% του του σημερινού υπηρετούντος προσωπικού. Πώς γίνεται αυτό; Μόνο την περιόδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή προσελήφθησαν στο Δημόσιο 865.000 άτομα, ενώ σήμερα σε όλο το Δημόσιο απασχολούνται 670.000...



Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» την περίοδο 2004-2009 προσελήφθησαν:



Μόνιμοι και αορίστου χρόνου 167.230

Ορισμένου χρόνου-εποχικοί 330.515

Συμβασιούχοι έργου 161.383

Ωρομίσθιο προσωπικό 120.826

Αναπληρωτές καθηγητές 83.636

Θητεία 1.542


Σύνολο 865.132Στην πλειονότητά τους οι προσλήψεις της περιόδου εκείνης δεν έγιναν μέσω ΑΣΕΠ. Εξι στις 10 ήταν για για υπαλλήλους με σύμβαση έργου ή ορισμένου χρόνου, οι διαδικασίες για τις οποίες δεν υπάγονταν τότε στον έλεγχο της ανεξάρτητης Αρχής.



Αντιθέτως, μόνο δύο στις δέκα προσλήψεις αφορούσαν μόνιμο προσωπικό, για το οποίο οι φορείς ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν διαφανείς διαδικασίες. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση καθιερώθηκε η προφορική συνέντευξη.



Παράλληλα, με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου κατέστη δυνατή η μονιμοποίηση 35.240 συμβασιούχων που απασχολούνταν στο Δημόσιο.



Είναι χαρακτηριστικό πως την πενταετία Καραμανλή προσλαμβάνονταν κατά μέσο όρο ετησίως περίπου 98.400 συμβασιούχοι, αριθμός υπερδιπλάσιος των σημερινών 45.600 απασχολουμένων ως συμβασιούχων.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

"Αποχωρώ από αυτό το ΠΑΣΟΚ που καμιά σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ των αρχών μας, των αξιών μας και των ονείρων μας"

Σύντροφοι και συντρόφισσες,



Είμαι ένας νέος άνθρωπος που εντάχθηκα νωρίς στη Ν. ΠΑΣΟΚ και μετά στο ΠΑΣΟΚ εμφορούμενος από τις αρχές και τις αξίες της 3ης του Σεπτέμβρη έτσι όπως τις διδάχθηκα από το σπίτι μου και τους γονείς μου που ήταν ενεργοί πολίτες και μέλη του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ και όπως αυτές προέκυπταν από αυτά που ο Ανδρέας Παπανδρέου μας άφησε ως παρακαταθήκη...

Εντάχθηκα στην ΠΑΣΠ και μαζί με άλλους συμφοιτητές μου αγωνίστηκα για Δημόσια Πανεπιστήμια και Δωρεάν Παιδεία για όλους.



Μπήκα στο ΠΑΣΟΚ και οι σύντροφοί μου, μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν στην Κεντρική Επιτροπή.



Στην πορεία μου αυτή είχα ως σημαία μου τις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη .



Σήμερα όμως δεν μπορώ να συμπορευτώ με αυτούς οδηγούν χιλιάδες νέους στην ανεργία και στη μετανάστευση.



Δεν μπορώ να συμπορευτώ με αυτούς που καταργούν τη δημόσια υγεία για όλους.



Δεν μπορώ να συμπορευτώ με αυτούς που καταργούν το κοινωνικό κράτος.



Δεν μπορώ να συμπορευτώ με αυτούς που στο όνομα της «σωτηρίας» της χώρας δεν έχουν ούτε μια «κόκκινη γραμμή»



Δεν μπορώ να είμαι πλέον μέλος ενός κόμματος που έγινε συμπλήρωμα της Ν.Δ. και του κ. Σαμαρά και από ένα ρωμαλέο κίνημα Αλλαγής έγινε ένα κεντροδεξιό κόμμα.



Γι’ αυτό και αποχωρώ από αυτό το ΠΑΣΟΚ που καμιά σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ των αρχών μας, των αξιών μας και των ονείρων μας.



Ως νέος άνθρωπος θα παραμείνω στην ενεργό πολιτική δράση και θα παλέψω για την ανασύσταση του Σοσιαλιστικού χώρου και της Δημοκρατικής παράταξης.











Κράλης Γιώργος



Πρώην Γραμματέας ΠΑΣΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ



Πρώην Μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ



Πρώην Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

«Η εθνική στρατηγική δεν είναι ούτε “δεξιά” ούτε “αριστερή”, ούτε “εθνικιστική”, ούτε “διεθνιστική”. Είναι τα πάντα, ανάλογα με τις επιταγές της συγκεκριμένης περίστασης. Αλίμονο στη χώρα και στην πολιτική της ηγεσία, αν ερμηνεύει τη συγκεκριμένη κατάσταση με “δεξιές” ή “αριστερές” προτιμήσεις».



Παναγιώτης Κονδύλης
Οι παλιοί διαχωρισμοί «αριστερός - δεξιός» στην Ελλάδα και παγκόσμια δεν έχει πια νόημα. Ο σύγχρονος ταξικός διαχωρισμός είναι: τα φτωχά και κατατρεγμένα λαϊκά στρώματα από τη μια και η καταπιεστική και εκμεταλλευτική οικονομική και πολιτική ολιγαρχία εντός και εκτός Ελλάδας από την άλλη...



Τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρίσκονται σ’ όλες τις πολιτικές παρατάξεις και δεν αποτελούν με κανένα τρόπο προνομιακό χώρο της «αριστεράς». Αυτό μπορεί να ίσχυε πριν τη μεταπολίτευση. Μετά την μεταπολίτευση αυτός ο διαχωρισμός, στην Ελλάδα τουλάχιστον, έπαψε πια να υπάρχει. Όσοι τον προπαγανδίζουν δημιουργούν σκόπιμη σύγχυση και παραπληροφόρηση στον Έλληνα πολίτη.



Η χώρα μας βρίσκεται στο πάρα πέντε, πριν από την ολοκληρωτική καταστροφή.



Την καταστροφή αυτή την δημιούργησε το φαύλο και υποταγμένο σε κέντρα του εξωτερικού, χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα του δικομματισμού.



Αυτό το σύστημα και οι φορείς του, που μας έφεραν στα πρόθυρα της καταστροφής, δεν μπορεί να μας σώσει, όπως ισχυρίζεται. Θα ήταν παράλογο και να το σκέφτεται κανείς.



Ούτε οι νέοι σωτήρες που ξεφυτρώνουν ξαφνικά, και που βαρύνονται με τη συμμετοχή τους στα παλαιά πολιτικά σχήματα, μπορούν να αποτελέσουν παράγοντες σωτηρίας. Είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Αρκεί να θυμόμαστε το βίο και την πολιτεία τους στο παρελθόν.



Η ελληνική κοινωνία οδηγήθηκε στην πλήρη διαφθορά από τα κόμματα συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης μέσα από το παρασιτικό καταναλωτικό μοντέλο που εφάρμοσαν οι άρχουσες τάξεις κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης και στο οποίο ενσωματώθηκαν πλήρως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Όλοι τους για να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού.



Αυτός ο λαός που, λόγω πλύσης εγκεφάλου και ιδεολογικής τρομοκρατίας, ψηφίζει σαράντα χρόνια τώρα στην πλειοψηφία του, την καταστροφή του, υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών του. Γιατί ποτέ δεν είχε ηγεσία αντάξια των οραμάτων και των προσδοκιών του. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, λέει ο θυμόσοφος λαός, ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος!



Μόνο ένα τρίτο περίπου του ελληνικού λαού κράτησε, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, την αξιοπρέπειά του και δεν θέλησε να συμβιβαστεί σ’ αυτή την κατηφορική πορεία της διαφθοράς. της διαπλοκής και της εξαχρείωσης, γιατί τα δύο τρίτα λόγω κομματοκρατίας, πελατειακών σχέσεων και «αρπαχτής», αλλά και άλλων παραγόντων, συμβιβάστηκαν με την καταστροφή του.



Αυτό το πολύτιμο κομμάτι του ελληνικού λαού, που κράτησε τα οράματα, τις αρχές και αξίες του ελληνικού πολιτισμού και δεν λύγισε στις σειρήνες της καταναλωτικής «ευημερίας» με δανεικά, είναι σε θέση δυνητικά να αποτελέσει τη βάση της αντίστροφης πορείας.



Ο ελληνικός πολιτισμός, με τις αξεπέραστες αξίες του, αποτελεί το στρατηγικό όπλο του Ελληνισμού, τον οποίο προτάσσουμε και στον οποίο προσβλέπουν οι Έλληνες πατριώτες. Όμως απαξιωμένος όπως είναι από τον «εκσυγχρονισμό» της δεξιάς και τον «αναθεωρητισμό» της αριστεράς, που απεργάζονται τον αφελληνισμό της ελληνικής παιδείας και προωθούν διά της βίας μία πολυπολιτισμική κοινωνία, είναι δύσκολο να ξεριζώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τα αρνητικά φαινόμενα του εθνομηδενισμού και δώσει έγκαιρα καρπούς ανάτασης της κοινωνίας, πριν επέλθει η οριστική καταστροφή του τόπου.



Ο χρόνος επείγει και είναι αμείλικτος.



Για οποιαδήποτε αλλαγή προς μια σωστή κατεύθυνση χρειάζονται απαραιτήτως δύο παράγοντες, όπως συνηθίζεται να λέγεται. Το ιστορικό υποκείμενο της αλλαγής, καθώς και οι θεσμοί.



Αν ένας από τους παράγοντες αυτούς είναι φαύλος δεν μπορεί να ανταποκριθεί μόνος του ο άλλος, για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Χρειαζόμαστε λοιπόν και άξια άτομα που τα διακρίνει, στην πράξη και όχι στα λόγια, ήθος και ανιδιοτέλεια και συγχρόνως διακηρυκτικές και οργανωτικές αρχές, δηλαδή δημοκρατικούς θεσμούς αρχών και οργάνωσης, που να διευκολύνουν τα ιστορικά υποκείμενα στο έργο τους. Φτάνει πια η καπηλεία με τους αρχηγούς, τους αρχηγίσκους και τους φίλαρχους, που θέλουν να μας σώσουν και αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς, εξαπατώντας μας.



Χρειαζόμαστε αφενός μια σωστή ηγεσία (χωρίς ηγεσία δεν γίνεται), που δεν υπήρχε έως σήμερα και το αποδεικνύει η πράξη, γιατί τώρα απλούστατα δεν θα ήμασταν ένα βήμα πριν από τον γκρεμό και αφετέρου ένα σωστά οργανωμένο φορέα, που να αναδεικνύει την ηγεσία από τα κάτω και χωρίς μια οποιαδήποτε χειραγώγηση και όχι όπως συνήθως γίνεται από τα πάνω και με παρασκηνιακές συμφωνίες κορυφής.



Η μόνη δύναμη που απομένει, με την οποία θα πρέπει να ξεκινήσει μια αναγεννητική πορεία και από την οποία θα αντληθεί αυτό το δυναμικό, είναι αυτό το περίπου ένα τρίτο, που αντιστάθηκε στην διαφθορά και την καταναλωτική αποκτήνωση της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης, την οποία προώθησαν και με την οποία ταυτίστηκαν όλα σχεδόν τα κόμματα της μεταπολίτευσης. Και εκείνα που κυβέρνησαν και εκείνα που ήταν στην αντιπολίτευση, στα πλαίσια του χρεοκοπημένου δικομματικού παιχνιδιού, το οποίο θέλει και στο μέλλον με άλλους παίκτες και άλλα πολιτικά σχήματα, να συνεχίσει την καταστροφική του πορεία.



Κανείς δεν πρόκειται να μας σώσει και κυρίως αυτοί που διακηρύττουν τον εαυτό τους ως σωτήρα, παλιοί και καινούργιοι. Όλοι τους αποδείχτηκαν φαύλοι και συνάμα ανίκανοι, να αντιστρέψουν την παρακμιακή πορεία. Αν υπάρχουν τιμητικές εξαιρέσεις, αυτές επιβεβαιώνουν τον κανόνα.



Το ερώτημα λοιπόν και η πρόκληση είναι το τι δέον γενέσθαι με βάση αυτά τα δεδομένα.



Είναι αναγκαία, στις παρούσες δραματικές συνθήκες, μια εθνική στρατηγική.



Χρειάζεται λοιπόν Έλληνες πατριώτες, οι οποίοι θα αναλάβουν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν τον ανεξάρτητο εκείνον πολιτικό φορέα που θα αναδείξει αξιοκρατικά εκείνη την ηγεσία, η οποία θα οδηγήσει το Λαϊκό Κίνημα στην αντεπίθεση, στην ανατροπή της καταστροφικής πορείας και στην ανάκαμψη.



Για να γίνει αυτό χρειάζονται δύο τινά: Πρώτον πολίτες υπεράνω «υποψίας», που είναι σε θέση να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη. Πολίτες δηλαδή που διατήρησαν διαχρονικά και αποδεδειγμένα ήθος και ανιδιοτέλεια, οι οποίοι θα αναπτύξουν αυτή την πρωτοβουλία δημιουργίας ενός πολιτικού φορέα που θα έχει ως δύο ακρογωνιαίους λίθους τα εθνικά και κοινωνικά προβλήματα, αλλ’ επίσης και νέους, πολιτικά, κοινωνικά και επαγγελματικά ικανούς, να αντεπεξέλθουν στα σύνθετα προβλήματα των καιρών.



Ο διαχωρισμός των κοινωνικών προβλημάτων από τα εθνικά οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Δεν ζούμε στο κενό. Έχουμε γείτονες και «άσπονδους φίλους και συμμάχους» που επιβουλεύονται την ύπαρξή μας ως έθνος και ως λαός.



Το Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, ως εναλλακτική λύση, αποτελεί από την γέννησή του ένα αδιέξοδο σχήμα, γιατί αγκαλιάζει μόνο ένα τμήμα του ελληνικού λαού και κυρίως αυτό που δεν ενδιαφέρεται για τα εθνικά θέματα, εξαιτίας ενός λανθασμένου διεθνισμού και μ’ αυτή την έννοια, διασπά την ενότητα και την συνοχή του και σπέρνει τον διχασμό, τον οποίο στην ιστορία μας πληρώσαμε και πληρώνουμε ακόμη, με ανείπωτες καταστροφές. Τελικά ούτε τα κοινωνικά προβλήματα μπορεί να λύσει, ως κοινωνικό μέτωπο μόνο.



Ο λόγος είναι ότι τα εθνικά και κοινωνικά προβλήματα βρίσκονται σε μια διαλεκτική σχέση. Ο χωρισμός τους σημαίνει εκ προοιμίου καταστροφή της Ελλάδας.



Ο Έλληνας πολίτης δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν πια και κυρίως αυτούς που τον οδήγησαν στον γκρεμό. Παραδέρνει ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη, αναζητώντας λύση ανάμεσα στα δύο τέρατα.



Και όμως υπάρχει διέξοδος: Η συσπείρωση όλων των πατριωτικών δυνάμεων που κρατήθηκαν αλώβητα από την φθορά του συστήματος, το οποίο προσπάθησε να τα ενσωματώσει με διάφορα δέλεαρ και να τα αλλοτριώσει, αλλά δεν το πέτυχε. Αυτό είναι το άλφα και το ωμέγα.



Από κει και πέρα χρειάζεται μια ηγεσία, η οποία δεν θα αναδειχτεί από τα πάνω και με ατελέσφορες συνεννοήσεις και συναλλαγές κορυφής, όπως γίνεται συνήθως, αλλά από τα κάτω, δημοκρατικά και αξιοκρατικά και η οποία θα οδηγήσει μέσα από τις συμπληγάδες στη διέξοδο.



Η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι η ανάδειξη της ηγεσίας αυτής μέσω της επαναστατικής μεθόδου της α υ τ ο ο ρ γ ά ν ω σ η ς, σε πρώτη φάση όλων των υγιών κοινωνικών δυνάμεων αυτού του τόπου, που ζητούν επιτέλους διέξοδο από τα αδιέξοδα.



Για το λόγο αυτό καλούμε όσους διακατέχονται από τις ελάχιστες αυτές προϋποθέσεις να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας. Εκείνοι που θα αποτελέσουν την πρωτοβουλία πρέπει να έχουν αποδεδειγμένα ήθος και ανιδιοτέλεια και να διακατέχονται από το κριτήριο της αξιοκρατίας, για να υπάρχει ο απαράβατος όρος, που λέγεται εμπιστοσύνη.



Δεν πρόκειται να σώσουμε κανέναν που δεν θέλει να σωθεί ή περιμένει να τον σώσουμε εμείς ή κάποιο άλλοι. Υπάρχει διέξοδος, αν αποτινάξουμε την υποτέλεια.



Το ήθος και η ανιδιοτέλεια των πρωταγωνιστών και η αυτοοργάνωση εξασφαλίζουν, σε πρώτη φάση, ένα σωστό και υγιές ξεκίνημα, για την εξυγίανση και του υπόλοιπου κοινωνικού σώματος.



Από κει και πέρα, μέσα από την συζήτηση και την συμμετοχή, θα αναδειχθεί και η από όλους αποδεκτή ηγεσία, για να δημιουργήσει τις διακηρυκτικές και οργανωτικές αρχές κα το πολιτικό πρόγραμμα δράσης.



Εκτός αν οι αντικειμενικές συνθήκες δεν έχουν ωριμάσει ακόμη για ένα τέτοιο εγχείρημα. Όμως όσο αληθινό είναι αυτό, άλλο τόσο είναι αληθινό ότι οι συνθήκες ποτέ δεν ωριμάζουν, αν δεν τις δημιουργήσεις εσύ, Έλληνα πατριώτη!



Εκείνος που οραματίζεται και προβλέπει το μέλλον, δεν περιμένει να δημιουργηθεί από μόνο του, το δημιουργεί κιόλας!


















via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC