follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Την ώρα που οι Ελληνικές αστυνομικές αρχές χτενίζουν τα βουνά του Σουλίου, την περιοχή της Ντουσκάρας και την ελληνοαλβανική μεθόριο για τον εντοπισμό τους, γινόταν στην Αλβανία, η κηδεία των Eντισον και Φλαμούρ Λίκα που έπεσαν νεκροί από τα πυρά αστυνομικών στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.




Τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας,προσπάθησαν να προσεγγίσουν συγγενείς και φίλους των κακοποιών για να συλλέξουν σημαντικές πληροφορίες.


Σε συνέντευξή του στην Αλβανική εφημερίδα Gazeta Shqiptare ο Αμπτουλά Σινάν, αδελφός του Φλαμούρ Μουράτ Σινάν και θείος του Ερμίρ Σινάνι, κάνει μια απίστευτη αποκάλυψη για την υπόθεση των δραπετών των φυλακών Τρικάλων...


''Ο ανιψιός μου ήταν με τους φίλους του εδώ'' Αναφέρει ότι ο ανιψιός του, ο Μάριον Κόλα και κάποιοι από τους φίλους τους, βρίσκονταν στην Αλβανία πριν από ένα μήνα και ήθελαν να πάνε στο Κόσσοβο αλλά τελικά επέστρεψαν στην Ελλάδα!


«Ξέρω μόνο τρία παιδιά, τα τέσσερα άλλα παιδιά δεν τα ξέρω. Στο σπίτι μου, στο Shullaz, έχει έρθει ο Kola και οι υπόλοιποι, και τους έχω φιλοξενήσει ως φίλους του ανιψιού μου. Αυτοί ξεκίνησαν μαζί πριν ένα μήνα για την Ελλάδα.Θέλω να ξέρετε ότι οι κατηγορίες για τον ανιψιό μου και τους φίλους του, σχετικά με τις δυο δολοφονίες και την κλοπή χρημάτων από την τράπεζα στη Λάρισα, δεν είναι αλήθεια, μιας και εκείνες τις μέρες ο ανιψιός μου με τους φίλους του ήταν εδώ», αναφέρει συγκεκριμένα στην Αλβανική εφημερίδα.


«Ο ανιψιός μους και ο Αλκέτ Ριτζάι, ήταν γνώριμοι χρόνια, λόγω της παρουσίας τους στις Ελληνικές φυλακές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι προσπάθησαν να τον απελευθερώσουν από τη φυλακή,όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα»,αναφέρει ο Αμπτουλά Σινάν.


Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος της Αλβανικής εφημερίδας Gazeta Shqiptare τον ρωτά αν υποπτεύεστε πως ότι οι υπόλοιποι δραπέτες μπορεί να έχουν "πουλήσει" τους συγγενείς του.


«Έχω την εντύπωση ότι μάλλον υπήρχε κάποιο είδος προδοσίας μέσα στην ομάδα τους. Κάποιο σαμποτάζ πρέπει να υπήρχε». Η συνέντευξη του, δημιουργεί πολλά ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ, την θωράκιση των συνόρων μας και φυσικά την περίφημη συνεργασία της Ελληνικής Κυβέρνησης με τις Αλβανικές διωκτικές αρχές. Για την ώρα δεν υπάρχει αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Ένα πολύ περίεργο περιστατικό συνέβη στη Νότια Καλιφόρνια.






Σύμφωνα με τη μαρτυρία αστυνομικού, μια γυναίκα ισχυριζόταν ότι είχε οράματα και οδήγησε τις αρχές στην ανεύρεση ενός σώματος αγνώστου προσώπου, στη διάρκεια αναζήτησης ενός χαμένου αγοριού.


Ο ντετέκτιβ του Riverside, John Powers ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό την Πέμπτη ότι το σώμα που ανέφερε η γυναίκα ταίριαζει με την περιγραφή του αγνοούμενου αγοριού. Λίγο αργότερα μάλιστα, ο Terry Smith ένας 16χρονος και συγγενής του παιδιού, συνελήφθη ως ύποπτος για δολοφονία.


Μάλιστα ο ίδιος υποστηρίζει ότι η Pam Ragland, ο οποία είδε στο όραμά της τον 11χρονο Terry κλήθηκε να λάβει μέρος στις έρευνες. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η γυναίκα παρά το όραμα που είδε και παρά το γεγονός ότι συμμετείχε τελικά στην έρευνα δεν ήξερε ότι ήταν το συγκεκριμένο αγόρι - που αγνοούταν - και είδε στο όραμά της να περπατάει στο οικόπεδό της.


Παρόλ' αυτά ο ίδιος ο Powers, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο που περιέγραψε η γυναίκα δεν είδε τίποτα τελικά, απ' όσα εκείνη μαρτυρούσε ότι ήξερε και είχε δει.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91



Απαγορεύτηκε η διαφήμιση της Heidi Klum για τον 12ο κύκλο του reality «Project Runway» που παρουσιάζει η ίδια!




Ο λόγος που απαγορεύτηκε είναι επειδή θεωρήθηκε προσβλητική!


Η Heidi ως Μαρία Αντουανέτα και ο σύμβουλο μόδας Τομ Γκαν πλαισιώνονται από γuμνούς άνδρες και γυναίκες.


Το μοντέλο έγραψε στο Twitter της «Σχεδιαστές! Χρειαζόμαστε ρούχα γι' αυτούς τους ανθρώπους»!






via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


«Φύλακας άγγελος» για περισσότερους από πέντε σοβαρά ασθενείς αποδείχτηκε ένας 19χρονος, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο με μηχανάκι που σημειώθηκε στο Βόλο.






Το ήπαρ, οι νεφροί, η καρδιά και οι κερατοειδείς του άτυχου νέου, που δωρίθηκαν από τους γονείς του, αφαιρέθηκαν σήμερα το πρωί προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς με ηπατική, νεφρική, καρδιακή ανεπάρκεια και σοβαρά προβλήματα όρασης.


Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης η μεταμόσχευση ήπατος σε μία 39χρονη από τα Γρεβενά που είχε διακομιστεί αρχικά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Δ' Παθολογική του Ιπποκρατείου με οξεία ηπατική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γραφείο Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων Βόρειας Ελλάδας οι γονείς του 19χρονου «άγγελου» δεν δίστασαν καθόλου να δωρίσουν τα όργανα του αδικοχαμένου παιδιού τους. Η καρδιά του θα μεταμοσχευθεί σε ασθενή στο Ωνάσειο, οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν την ερχόμενη Δευτέρα σε ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ ενώ εντός της ημέρας θα γίνει η επιλογή των νεφροπαθών στους οποίους θα μεταμοσχευθούν οι νεφροί.


Εκτός από τον 19χρονο όμως και ένας 63χρονος, που απεβίωσε χτες το πρωί από εγκεφαλική αιμορραγία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, χάρισε ζωή με τους νεφρούς του σε έναν 46χρονο και σε έναν 70χρονο που υποβλήθηκαν σε μεταμοσχεύσεις στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και στο Λαϊκό των Αθηνών αντίστοιχα. Το ήπαρ του 63χρονου μεταμοσχεύθηκε χτες σε έναν 60χρονο στο Ιπποκράτειο.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης οι δρόμοι του Πάνου Μουζουράκη και της Μαρίας Σολωμού χωρίζουν οριστικά.




Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ...



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE











Cuckolding: Η νέα εμμονή των αντρών στο sex που τους θέλει... κερατάδες!



Κάποτε το sex ήταν μία όμορφη πράξη ανάμεσα σε δύο εραστές μέσω της οποίας επιβεβαίωναν την ερωτική τους έλξη και κατ' επέκταση τον έρωτα του ενός για τον άλλο. Δυστυχώς ή για κάποιους ευτυχώς, κάτι τέτοιο πλέον δεν ισχύει. Στις μέρες μας, το sex έχει πάρει την μορφή βιολογικής ανάγκης, στις περισσότερες των περιπτώσεων, αρκετές φορές δύο άνθρωποι που κάνουν sex δεν είναι κάτι παραπάνω από... φίλοι, ενώ υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που στο παιχνίδι δεν είναι μόνο δύο, όπως συμβαίνει με τον γνωστό παραδοσιακό τρόπο. Εκτός φυσικά από το δημοφιλές... τρίο, ένα ζευγάρι που συνευρίσκεται ερωτικά με έναν τρίτο, είτε είναι άντρας είτε γυναίκα, υπάρχουν και οι ανταλλαγές ζευγαριών, το sex με περισσότερα από τρία άτομα που όλοι γνωρίζουμε πως λέγεται και τώρα τελευταία, ανεβαίνει επικίνδυνα και κατακόρυφα η δημοτικότητα του... cuckolding! Για όσους δεν γνωρίζετε, το cuckolding είναι η πράξη κατά την οποία ο άντρας, παρακολουθεί τη σύζυγο ή τη σύντροφό του τελοσπάντων, να κάνει sex με έναν άλλον άντρα, κατά προτίμηση πιο όμορφο, εντυπωσιακό και προικισμένο από τον ίδιο, χωρίς ωστόσο να του επιτρέπεται η παραμικρή συμμετοχή! Αν αναρωτιέστε γιατί έχει ονομαστεί έτσι, σας ενημερώνουμε ότι προέρχεται από το όνομα του πουλιού cuckoo του οποίου τα θηλυκά έχουν τη συνήθεια να αφήνουν τα αυγά τους σε ξένες φωλιές και μάλιστα με την άδεια του... καλού τους! Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο είναι αρκετά extreme, όλο και περισσότερα ζευγάρια το κάνουν και φυσικά έπειτα από παρότρυνση του άντρα! Ποιοι είναι όμως οι λόγοι για τους οποίους ένας άντρας να θέλει να ζήσει μία αντίστοιχη εμπειρία; Ψάξαμε έρευνες και γνώμες ψυχολόγων και σεξολόγων και ιδού οι βασικότεροι από αυτούς...

1. Υποταγή και... εξευτελισμός: Μπορεί παλαιότερα η απιστία της γυναίκας να τιμωρούνταν με θάνατο και ο απατημένος να ζούσε με την... βρωμιά και το όνειδος για όλη την υπόλοιπη ζωή του, αλλά πλέον ο άντρας αναζητά την ταπείνωση και τον εξευτελισμό! Σύμφωνα λοιπόν με ψυχολόγους και ερευνητές, το να βλέπει ένας άντρας την καλή του, να κάνει sex με έναν νεότερο και πιο ωραίο άντρα και μάλιστα να το απολαμβάνει, μπορεί αρχικά να του είναι δυσάρεστο και προσβλητικό σαν εικόνα, αλλά περνώντας η ώρα, οι περισσότεροι εξ' αυτών το βρίσκουν αφροδισιακό και άκρως... ερεθιστικό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που αρκετές φορές οι άντρες αποζητούν την ταπείνωση, ακόμα και την άσκηση βίας, κατά τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις.

2. Σαν καλή πράξη: Κι όμως, μπορεί να υπάρχουν ακόμα και αυτοί οι άντρες, οι κάπως πιο ανώτεροι και οι ίσως πιο ακομπλεξάριστοι, λέμε τώρα! Το στόρι έχει ως εξής: Ο σύζυγος δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει την καλή του, είτε γιατί η ρουτίνα έχει κάνει την εμφάνισή της, είτε λόγω κάποιων... δυσλειτουργιών που έχουν να κάνουν με άγχος, στρες και προβλήματα, με αποτέλεσμα το sex να έχει πάει περίπατο και η έρμη να μένει ανέγγιχτη και αμόλυντη! Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν, το cuckolding είναι κάτι σαν δώρο από τον άντρα στη γυναίκα! Σίγουρα ιδιαίτερο, σίγουρα πρωτότυπο και σίγουρα κάτι που δεν έχει ξαναπάρει ως δώρο. Εμείς έχουμε να πούμε πως είναι και κάτι που δεν θα χρειαστεί καρτούλα αλλαγής!

3. Λατρεμένο το απαγορευμένο: Ε ναι, πώς θα μπορούσε να λείπει αυτό από τη λίστα και τους λόγους; Η ανθρώπινη φύση, δείχνει μία ιδιαίτερη λατρεία και εμμονή με οτιδήποτε είναι απαγορευμένο. Από καταχρήσεις μέχρι φυσικά το... sex! To γεγονός λοιπόν, ότι η μεγαλύτερη μερίδα της κοινωνίας έχει ταμπού, από το πιο απλό όπως το πρωκτικό sex μέχρι και το πιο σύνθετο όπως το θέμα το οποίο αναλύουμε, το κάνει ακόμα πιο ερεθιστικό και απολαυστικό. Και μόνο η αίσθηση που έχει ο άντρας, ότι εκείνη τη στιγμή, ο ίδιος έχει κατά κάποιο τρόπο αναγκάσει τη σύντροφό του να συνευρεθεί ερωτικά με κάποιον τον οποίο ο ίδιος έχει επιλέξει, άσχετα αν γενικότερα είναι ανώτερος εμφανισιακά, και πως αυτό ξεφεύγει από τα καθιερωμένα που μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι, είναι από μόνο του άκρως ερεθιστικό. Λογικό μας φαίνεται...

4. Φάτε μάτια ψάρια: Το έχουμε πει πολλές φορές: Ο άντρας είναι καθαρά οπτικό ον γι' αυτό και οι ταινίες πορνό είναι τόσο δημοφιλείς στο αντρικό φύλο. Άρα λοιπόν, υπάρχει και η μερίδα εκείνη των αντρών, που βλέπει τη συγκεκριμένη πράξη ως την απόλυτη έκθεση της συντρόφου τους και μάλιστα με την άδειά τους. Το θέαμα λοιπόν, της γυναίκας τους, να είναι γυμνή και να έρχεται σε οργασμό από κάποιον άλλον άντρα την ίδια ώρα που εκείνοι είναι σε θέση να παρακολουθούν τα πάντα και να παρατηρούν λεπτομέρειες του κορμιού της, που ίσως άλλες φορές να μην ήταν σε θέση να το κάνουν, τους διεγείρει στο έπακρον!

Εκτός φυσικά από τους τέσσερις αυτούς, κύριους σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς λόγους, υπάρχουν και άλλοι πολλοί για τους οποίους ένας άντρας μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Ένας από αυτούς βέβαια, είναι το γεγονός ότι αγαπάει να βλέπει ότι η σύντροφός του έχει τη δική της σεξουαλικότητα και τις δικές της ανάγκες εντελώς ανεξάρτητα από τον ίδιο. Ένας άλλος, ίσως λόγο πιο σπάνιος και ιδιαίτερος, είναι το γεγονός ότι μπορεί να βλέπει τη γυναίκα σαν τρόπαιο, όπως άλλοι μπορεί να έχουν τα ακριβά αυτοκίνητα ή τα ρολόγια ενώ ένας ακόμα, ο οποίος δεν φαντάζει και απίθανος, είναι ότι μπορεί να επιτρέπει το συγκεκριμένο στη γυναίκα του για να έχει και εκείνος περισσότερες πιθανότητες να συνευρεθεί με κάποια άλλη γυναίκα, με τις ευλογίες της!

Μπορεί λοιπόν το cuckolding σαν ιδέα, και κυρίως σαν πράξη, να ακούγεται extreme και προκλητικό, ωστόσο είναι κάτι το οποίο υπάρχει και καλώς ή κακώς αρκετοί γύρω μας το προτιμούν. Δεν θα πάρουμε θέση αν είμαστε υπέρ ή κατά, αλλά θεωρήσαμε σωστό να σας ενημερώσουμε, για να έχετε μία πιο ολοκληρωμένη άποψη και τελοσπάντων όταν πέσει το θέμα σε μία συζήτηση να ξέρετε περί τίνος πρόκειται. Από κει και πέρα, η επιλογή είναι δική σας! Εμείς για ακόμη μία φορά θα πούμε το κλισέ: Στον έρωτα δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού!http://www.queen.gr/






via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%83%CE%B5%CE%BE-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82
Η Ελένη Μενεγάκη όχι μόνο ποστάρει φωτογραφίες στο διαδίκτυο, αλλά συνομιλεί και με τους φίλους της!






Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε συνέντευξη του πρώην αρραβωνιαστικού της Δημήτρη και κάποιες κοινές τους φωτογραφίες. Με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα, μία φίλη της την ρώτησε στο twitter, αν έδωσε στον γιο της το όνομα Άγγελος επειδή αυτό ήταν το όνομα του πατέρα του πρώην αρραβωνιαστικού της. Η Ελένη απάντησε: «Χαχα...τι λες παιδάκι μου;».








via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE



"Σωτηρία, γιατί το έκανες μπορείς να μου πεις;".




Με αυτές τις λέξεις ο Νίκος Αγγελόπουλος, πατέρας του μόλις δυόμιση μηνών βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο, ζήτησε από την σύντροφό του και μάνα των τριών παιδιών του, να μάθει για ποιο λόγο σκότωσε με τα ίδια της τα χέρια το μωρό της.


Η γυναίκα, όταν τον αντίκρισε βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο μετά την απολογία της στον Ανακριτή Πατρών, δεν μπόρεσε να βγάλει λέξη και σχεδόν κατέρρευσε στην είσοδο, υποβασταζόμενη από τους αστυνομικούς που τη συνόδευαν.


"Ήθελα να τη δω και να τη ρωτήσω γιατί το έκανε. Του φέρθηκε λες και ήταν κανένα σκυλάκι ή κανένα γατάκι. Παιδί της ήταν... δεν μπορώ να πιστέψω πως του φέρθηκε έτσι. Και να πω ότι της έπεσε, θα το δεχθώ. Όμως γιατί δεν ειδοποίησε κάποιον να τη βοηθήσει. Τα δίδυμα δεν θα πάθαιναν τίποτα να τα αφήσει για λίγο μέχρι να ενημερώσει κάποιον στο χωριό. Και μετά το έβαλε το παιδί στο ψυγείο. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι σόι μάνα είναι".


Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο πατέρας του βρέφους που κατέληξε μετά τα πολλαπλά χτυπήματα της μητέρας του στο κεφάλι, το πρόσωπο και ολόκληρο το σώμα του στην αποτρόπαια υπόθεση που αποκαλύφθηκε μόλις προχθές στο Αλεποχώρι Αχαΐας.


Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους ο κ. Νίκος για το αν μισεί τη σύντροφό του για την πράξη της αυτή, είπε χαρακτηριστικά: "Δεν την μισώ, τη λυπάμαι", και ζήτησε για μία ακόμη φορά από την Πολιτεία και τις Αρχές να μην του πάρουν τα άλλα του παιδιά.


Η 31χρονη βρεφοκτόνος οδηγήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα στις φυλακές Θηβών.


Διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης θα ζητήσει η συνήγορος υπεράσπισης

Στο μεταξύ τη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης στην κατηγορούμενη θα ζητήσει η Αγγελική Παναγιωτοπούλου, η οποία ορίστηκε αυταπάγγελτα ως συνήγορος υπεράσπισής της.


Η δικηγόρος της 31χρονης σε δηλώσεις της υποστήριξε πως πρόκειται για μια ταλαιπωρημένη γυναίκα, που πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια ως εσώκλειστη για 19 χρόνια σε ιδρύματα και όπως η ίδια η 31χρονη αποκάλυψε στον Εισαγγελέα σε ηλικία 10 ετών έπεσε θύμα βιασμού από συγγενικό της πρόσωπο.


Μάλιστα η κυρία Παναγιωτοπούλου δήλωσε πως "ηθικός αυτουργός του εγκλήματος είναι η Πολιτεία και μετά η μητέρα", ενώ πρόσθεσε πως θα μπορούσε το Κράτος να έχει προλάβει αυτό το τραγικό περιστατικό.


Δείτε τα βίντεο του patrastimes:






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Την Παρασκευή 19 Ιουλίου ανοίγει τις πύλες της η 20η Γιορτή Βιβλίου, μια πολιτιστική εκδήλωση, θεσμός πλέον στη Δράμα, η οποία συνδιοργανώνεται από το Δήμο Δράμας, τη ΔΕΚΠΟΤΑ και το Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών της πόλης. Καθημερινά μέχρι τις 26 Ιουλίου, η Γιορτή Βιβλίου θα είναι ανοικτή από τις 19.30 έως τις 23.00. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της γιορτής:


Παρασκευή 19 Ιουλίου, ώρα 20.30

Έναρξη – χαιρετισμοί.

Συναυλία: Οι Δραμάδοντες τραγουδούν μελοποιημένη ποίηση.

Δευτέρα 22 Ιουλίου, ώρα 20.30

«Αποανάπτυξη – Τοπικοποίηση μια απάντηση στην κρίση», ομιλία με τους συγγραφείς Γιάννη Μπίλα και Γιώργο Κολέμπα με αφορμή την έκδοση του βιβλίου τους από τις «Εκδόσεις των Συναδέλφων». Συνδιοργάνωση με την Οικολογική Κίνηση Δράμας.

Τετάρτη 24 Ιουλίου, ώρα 20.30

Βιβλιοπαρουσίαση. Η συγγραφέας Μαρία Ουζούνη μαζί με την Κούλα Καρνέτση παρουσιάζει το βιβλίο της «Αγία Πετρούπολη - Κάτω Πατήσια», που κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις των Συναδέλφων».




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82











perierga.gr - Ξεχάστε τα κλειδιά, ανοίξτε με το χέρι!

Ξεχάστε τα κλειδιά, ανοίξτε με το… χέρι!



Αμερικανική εταιρεία ανέπτυξε ένα σύστημα το οποίο θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα κλειδιά του σπιτιού, καθώς χρησιμοποιεί το σώμα και συγκεκριμένα το χέρι του χρήστη ως «πομπό» για το ξεκλείδωμα της εξώπορτας. Το σύστημα BodyCom, όπως ονομάζεται, αποτελείται από μια βάση επεξεργασίας δεδομένων και αναγνώρισης του χρήστη και από φορητά τσιπάκια υπό μορφή μπρελόκ τα οποία μεταδίδουν στη βάση τον κωδικό-«κλειδί» εισόδου στο κτίριο.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία του συστήματος Microchip Inc, με έδρα στην Αριζόνα, αυτό χρησιμοποιεί το σώμα ως πομπό για τη μετάδοση ενός ηλεκτρικού σήματος του κωδικού του ηλεκτρονικού μπρελόκ, που κουβαλά ο χρήστης π.χ. στην τσέπη του, με ένα μόνο άγγιγμα στην επιφάνεια αναγνώρισης. Το ηλεκτρονικό μπρελόκ λειτουργεί χωρίς μπαταρίες, καθώς τα δεδομένα που κουβαλά «ταξιδεύουν» μέσα από το σώμα του χρήστη και φτάνουν στη βάση αναγνώρισης.

Οι επινοητές της υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία BodyCom θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το ξεκλείδωμα εισόδων, χρηματοκιβωτίων, αυτοκινήτων, όπως επίσης και για την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση συναγερμών, ηλεκτρονικών υπολογιστών ή ακόμη και όπλων. Ιταλική εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στην ενσωμάτωση του εν λόγω συστήματος σε κράνη, προκειμένου να διασφαλίσει τη χρήση τους από τους κατόχους μηχανών. Αν δηλαδή, ο οδηγός δεν φοράει το κράνος η μηχανή δεν θα ανταποκρίνεται.

Η εταιρεία σχεδιάζει τώρα την κατασκευή νέων ακόμη πιο προηγμένων μοντέλων, τα οποία θα είναι σε θέση να «διαβάζουν» και προσωπικά χαρακτηριστικά της «συνδεσιμότητας» του κάθε χρήστη με αποτέλεσμα το ηλεκτρονικό μπρελόκ να μην μπορεί να λειτουργήσει σε περίπτωση που κλαπεί και χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλον. «Το εύρος των εφαρμογών της τεχνολογίας BodyCom είναι πολύ μεγάλο. Η ασύρματη επικοινωνία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία διαφόρων συστημάτων και το ανθρώπινο σώμα αποτελεί τον πλέον ασφαλή τρόπο μετάδοσής της» εξηγεί εκπρόσωπος της Microchip.πηγή: tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1




Στη σκιά «πολέμου» μεταξύ βιομηχανίας και περιβαλλοντικών οργανώσεων, η επιτροπή περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε τον περιορισμό των βιοκαυσίμων που αντικαθιστούν τρόφιμα....







Στέλεχος μεγάλης εταιρείας του κλάδου παραδέχθηκε πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας συνιστά «πολύ βαρύ πλήγμα».



Το ζήτημα παραπέμπεται στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, όπου αναμένεται ψηφοφορία επί της πρότασης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια θέση θα κληθούν να πάρουν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία παραμένει διχασμένη.



Εάν γίνει νόμος, θα απαγορεύει τη χρήση τέτοιων βιοκαυσίμων που συχνά παράγονται από ζαχαρότευτλα, ελαιοκράμβη ή αραβόσιτο προωθώντας καθαρότερα βιοκαύσιμα από λύματα, φύκια και άλλες πηγές. Το 2008, η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε ως στόχο το 10% των καυσίμων που χρησιμοποιούνται στις μεταφορές να προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές – κυρίως από τα λεγόμενα βιοκαύσιμα πρώτης γενιάς- έως το 2020.



Εκπρόσωποι των παραγωγών βιοκαυσίμων και των προμηθευτών τους εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την απόφαση της επιτροπής περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστηρίζοντας ότι η μείωση του ποσοστού στο 5,5% θα οδηγήσει στο κλείσιμο μονάδων και στην απώλεια θέσεων απασχόλησης.



Η FEDIOL, η οποία εκπροσωπεί προμηθευτές πρώτων υλών εκτίμησε ότι «ο περιορισμός της παραγωγής βιοκαυσίμων πρώτης γενιάς στο 5,5% θα αδρανοποιήσει τις επενδύσεις που έγιναν από τη βιομηχανία μας καταφέροντας πλήγμα σε ολόκληρη την αλυσίδα βιοκαυσίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».



Από την πλευρά τους, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις που πίεζαν σε αυτήν την κατεύθυνση χαιρέτισαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ζητώντας ακόμη αυστηρότερα μέτρα κατά των βιοκαυσίμων που αντικαθιστούν τα τρόφιμα και τα οποία «κατηγορούνται» ότι συμβάλλουν στην αύξηση των τιμών των τροφίμων παγκοσμίως.



«Τα βιοκαύσιμα πρέπει να πάψουν να λειτουργούν ανταγωνιστικά με την παραγωγή τροφίμων, κάτι που θα γίνει με τη σταδιακή κατάργηση της εσφαλμένης χρήσης τροφίμων για καύσιμα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Φίλοι της Γης.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


Καζάνι που βράζει όλος ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην σημερινή έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΕ αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας των δήμων από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου ενώ στις 16 Ιουλίου οι δήμοι θα κλείσουν στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.



Επίσης η ΚΕΔΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για όλα τα επίμαχα θέματα και συνολικά για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ οι αιρετοί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την βουλή την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.



Στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ τις εντυπώσεις τις έκλεψε ο δήμαρχος Μυτιλήνης Βουνάτσος –έχει εκλεγεί σαν «αντάρτης» του ΠΑΣΟΚ και τώρα φλερτάρει με το κόμμα του Π. Καμένου. Η δήλωση του περί «δίδυμων γεννητικών αδένων» βρήκε θέση σε όλα τα δελτία ειδήσεων.







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Καταστροφική η πλήρης φόρτιση του κινητού


Η «έξυπνη» φόρτιση των κινητών τηλεφώνων διαφέρει κατά πολύ από την πρακτική που εφαρμόζουμε οι περισσότεροι.



Σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα τεχνολογίας Gizmodo η πλήρης αποφόρτιση και στη συνέχεια η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας μόνο ευεργετική δεν είναι για το κινητό τηλέφωνο. Αντίθετα για τη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής των ηλεκτρονικών συσκευών η ιστοσελίδα συστήνει αποφόρτιση της μπαταρίας μέχρι το 40% και στη συνέχεια φόρτιση μέχρι το 80%.

«Η πλήρης φόρτιση σε τακτικά χρονικά διαστήματα δεν πρόκειται να κάνει την μπαταρία να εκραγεί, αλλά θα μειώσει τη διάρκεια ζωής της», αναφέρει σε άρθρο του ο συντάκτης του Gizmodo Eric Limer. Ο συντάκτης συνιστά στους χρήστες κινητών τηλεφώνων να διατηρούν όσο περισσότερο μπορούν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας τους άνω του 50% και να μεριμνούν ώστε η συσκευή να μην αποφορτίζεται ποτέ πλήρως.

Επιπλέον, για τη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής συμβουλεύει τους χρήστες να αποφεύγουν την ασύρματη φόρτιση και να προστατεύουν τα κινητά τους τηλέφωνα από τη ζέστη και τον ήλιο, διευκρινίζοντας ότι η ιδανική θερμοκρασία είναι οι 15 βαθμοί Κελσίου. Ο Limer καταρρίπτει επίσης τον «μύθο» της φόρτισης των καινούριων κινητών τηλεφώνων για 72 ώρες, εξηγώντας πως αυτό είναι ευεργετικό για τις μπαταρίες νικελίου και όχι για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που διαθέτουν οι πιο εξελιγμένες συσκευές.

Μεταξύ άλλων συμβουλεύει τους χρήστες σε περιοχές με χαμηλό σήμα να θέτουν το κινητό τους εκτός δικτύου ώστε να μην «χαλά» τη μπαταρία ψάχνοντας για σύνδεση, καθώς και να επιλέγουν χαμηλή ένταση κλήσης και να κλειδώνουν το κινητό τους.





via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1












Ο βορράς γίνεται νότος!

Αποκτά βλάστηση και θερμοκρασίες που αντιστοιχούν σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη


Καθώς οι πάγοι και τα χιόνια υποχωρούν οι αρκτικές περιοχές και τα βορειότερα γεωγραφικά πλάτη βλέπουν τα δέντρα να φυτρώνουν και τις θερμοκρασίες τους να ανεβαίνουν. Εν ολίγοις αποκτούν συνθήκες τις οποίες έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε αρκετά νοτιότερες περιοχές, όπως διαπιστώνει μεγάλη μελέτη που βασίστηκε σε νέα – και βελτιωμένα – δορυφορικά και επίγεια δεδομένα.Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Nature Climate Change», χρηματοδοτήθηκε από τη NASA και διεξήχθη με τη συνεργασία 21 επιστημόνων και πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων από όλο τον κόσμο, εξέτασε τη σχέση μεταξύ των μεταβολών στη θερμοκρασία και στη βλάστηση στις βόρειες περιοχές του πλανήτη σε σύγκριση με παλαιότερες δεκαετίες. Τα αποτελέσματά της είναι μάλλον ανησυχητικά.Συγκεκριμένα οι ερευνητές είδαν ότι μέσα σε 30 χρόνια στις αρκτικές περιοχές οι εποχικές θερμοκρασίες και η βλάστηση έχουν αυξηθεί σε επίπεδα τα οποία παρατηρούνται σε γεωγραφικά πλάτη τέσσερις ως επτά μοίρες χαμηλότερα. Με βάση τις προβολές τους, και με βάση τα πλέον μετριοπαθή σενάρια, η «μετατόπιση» αυτή θα είναι πολύ μεγαλύτερη – 20 μοίρες και πλέον – ως το τέλος του αιώνα. «Εξ αιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας και της παράτασης της περιόδου απόψυξης του εδάφους η συνολική ποσότητα θερμότητας που μπορεί να διοχετευθεί στην ανάπτυξη των φυτών αυξάνεται» εξήγησε σε σχετικό δελτίο Τύπου ο Κόμπτον Τάκερ του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Γκοντάρ της NASA, εκ των συγγραφέων της μελέτης. «Ως αποτέλεσμα μέσα στα τελευταία 30 χρόνια έχουν δημιουργηθεί μεγάλα κομμάτια γης με εξαιρετικά παραγωγική βλάστηση. Συνολικά περισσότερο από το ένα τρίτο του βόρειου τοπίου – περισσότερο από 9 εκατομμύρια τετ. χλμ, έκταση περίπου όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες – θυμίζουν τη βλάστηση που συναντάμε νοτιότερα».

Η βλάστηση κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου ο παγετώνας υποχωρεί στα όρη Αλτάι της Ρωσίας Πηγή Prof. Sergey Kirpotin, Prof. Terry Callaghan

Σύγκριση δεκαετιών

Για να κάνουν τη σύγκριση οι ερευνητές αρχικά συνέταξαν με βάση τα δορυφορικά αλλά και τα επίγεια δεδομένα «προφίλ αναφοράς» για τις εποχικές θερμοκρασίες και τη βλάστηση των περιοχών του αρκτικού κύκλου σε περασμένες δεκαετίες (από το 1951 και μετά). Στη συνέχεια ποσοτικοποίησαν τις μεταβολές που παρατήρησαν στον χρόνο.«Η ανάπτυξη της αρκτικής βλάστησης κατά την περίοδο αναφοράς των αρχών της δεκαετίας του 1980 ισοδυναμούσε με αυτή των περιοχών από τις 64 μοίρες και βορειότερα. Σήμερα, 30 χρόνια μετά, ισοδυναμεί με αυτή των περιοχών γύρω στις 57 μοίρες – έχουμε μια πτώση της εποχικότητας της θερμοκρασίας και της βλάστησης κατά περίπου επτά με τέσσερις μοίρες» δήλωσε η Εζενί Εσκίρχεν του Πανεπιστημίου της Αλάσκα στο Φέρμπανκς, επίσης εκ των συγγραφέων της μελέτης.«Η μείωση της εποχικότητας της βλάστησης, η οποία οδηγεί σε αύξηση του πρασίνου, είναι ορατή με τη μορφή μιας αυξανόμενης παρουσίας ψηλών θάμνων και δέντρων σε πολλές τοποθεσίας σε όλο τον αρκτικό κύκλο» συμπλήρωσε από την πλευρά του ένας άλλος από τους συγγραφείς, ο Τέρι Κάλαχαν, καθηγητής στη Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας και στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στη Βρετανία.

Τα δέντρα «προελαύνουν» στην τούνδρα της Νορβηγίας Πηγή Dr. Hans Tommervik

Ανησυχία για το μέλλον

Το μέλλον, σύμφωνα με τους συγγραφείς, διαγράφεται ανησυχητικό. Αναλύοντας τα δεδομένα τους με 17 εξελιγμένα υπολογιστικά μοντέλα προβλέπουν ότι η «μετατόπιση» της εποχικότητας της θερμοκρασίας και κατ’ επέκταση της βλάστησης θα φθάσει ως το τέλος του αιώνα τις 20 μοίρες σε σχέση με την περίοδο αναφοράς 1951-1980. Ενδέχεται μάλιστα και να τις ξεπεράσει εφόσον, όπως τονίζουν οι ειδικοί, οι προβλέψεις που έδωσαν τα μοντέλα τους για την παρούσα περίοδο είναι μικρότερες αυτών που παρατηρούνται στην πραγματικότητα.

Η μεταβολή αυτή, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα επηρεάσει άμεσα τους τοπικούς πληθυσμούς και την παραγωγή ξυλείας και τροφίμων ενώ ενδέχεται να συμβάλει περαιτέρω στη θέρμανση του πλανήτη εφόσον η «απόψυξη» των πράσινων εκτάσεων θα απελευθερώσει αέρια του θερμοκηπίου που αυτή τη στιγμή είναι παγιδευμένα στο μόνιμα παγωμένο έδαφος. Πιθανότατα όμως θα έχει και ευρύτερες συνέπειες για τη ζωή σε όλο τον πλανήτη.

«Ο τρόπος ζωής πολλών οργανισμών στη Γη είναι στενά συνδεδεμένος με τις εποχικές αλλαγές της θερμοκρασίας και της διαθεσιμότητας τροφής, και όλη η τροφή στη στεριά έρχεται κατ’ αρχάς από τα φυτά» εξήγησε ο Σκοτ Γκετς του Ερευνητικού Κέντρου Γουντς Χόουλ, επίσης συγγραφέας της μελέτης. «Οποιαδήποτε σημαντική μεταβολή στην εποχικότητα της θερμοκρασίας και της βλάστησης είναι πιθανό να επηρεάσει τη ζωή όχι μόνο στα βόρεια αλλά και αλλού με τρόπους που ακόμη δεν γνωρίζουμε».Πυκνή βλάστηση καταλαμβάνει τους πολικούς πρόποδες των Ουραλίων στη Δυτική Σιβηρία Πηγή Prof. Bruce Forbeshttp://www.tovima.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Με το άρθρο 41 του πολυνομοσχεδίου προβλέπεται ότι ο φόρος υπεραξίας επί των ακινήτων

θα ισχύει και στην περίπτωση των δικαστικών πλειστηριασμών.

Η διάταξη αυτή σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές αξίες που ίσχυαν σε περιοχές που ζουν πολίτες με χαμηλότερα εισοδήματα (οι οποίες τώρα αυξάνονται εξωπραγματικά σε σχέση με την πραγματικότητα στην αγορά ακινήτων), θα οδηγήσει στο παράδοξο να έρχεται το κράτος και σε ανθρώπους που τους παίρνουν το σπίτι (το ίδιο το κράτος ή οι κρατικοποιημένες τράπεζες), γιατί έχουν καταστραφεί, να επιβάλει κι από πάνω φόρο υπεραξίας. Πρόκειται για τον απόλυτο φορομπηχτικό παραλογισμό.

Γίνονται δε όλα αυτά ακόμα πιο παράλογα αν σκεφτεί κανείς πως την ίδια στιγμή το κράτος δεν πληρώνει τις δικές του οφειλές σε προμηθευτές, επιχειρήσεις κ.λπ., και κάθε τόσο τους εκβιάζει με κουρέματα, κάτι που έχει ήδη κάνει –μέσω του PSI- με τους χιλιάδες ομολογιούχους και όχι μόνο…



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Ένα θηλυκό μαμούθ, ηλικίας 39.000 ετών θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όσοι βρεθούν στην Ιαπωνία.

Το μαμούθ, ονόματι Γιούκα, θα εκτεθεί για δύο μήνες στην Γιοκοχάμα.

Η έκθεση θα ολοκληρωθεί στις....



16 Σεπτεμβρίου.


Το προϊστορικό αυτό ζώο βρέθηκε πρόσφατα από τους πάγους των νησιών Lyakhovsky στη Σιβηρία.


Αποτελεί το πιο καλοδιατηρημένο εύρημα, αφού, εκτός από την ανέπαφη γούνα του και τους μυϊκούς ιστούς, στο σώμα του βρέθηκε φρέσκο αίμα.


Μάλιστα, οι "εμφανώς ζώντες" πυρήνες κυττάρων από μαμούθ ίσως επιτρέψουν την κλωνοποίηση αυτού του εξαφανισμένου πριν από χιλιετίες από την επιφάνεια της γης χορτοφάγου ζώου.


Το μαμούθ ήταν διαμελισμένο, πιθανότατα επειδή κατασπαράχθηκε από θηρευτές.


Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το ζώο παγιδεύτηκε σε κάποιον βάλτο με νερό, όπου και πέθανε σε ηλικία δέκα ετών.


Υπενθυμίζεται ότι τα μαμούθ εξαφανίστηκαν πριν 4.000 χρόνια.



.

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91

Τροπολογία με την οποία μεταξύ άλλων προωθείται η διαθεσιμότητα και στις γενικές γραμματείες...

της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού καθώς και στην γενική γραμματεία Συντονισμού, με την ίδια διαδικασία των τριμελών ειδικών υπηρεσιακών συμβουλίων, κατατέθηκε την Παρασκευή εκ μέρους του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη.



«Αν πρέπει να υπογράψω απολύσεις, το καλύτερο που μπορώ να κάνω, είναι η σωστή επιλογή ως προς το ποιος πρέπει να χάσει τη δουλειά του» τονίζει στο μεταξύ σε συνέντευξή του στο Bloomberg o Κυριάκος Μητσοτάκης.



«Αν κάποιος δεν αποδίδει όσο πρέπει, τότε ναι, να χάσει τη δουλειά του», επισημαίνει, αλλά παραδέχεται ότι «δεν είναι εύκολο και από συναισθηματική άποψη».



Όπως λέει δεν κοιμάται καλά τη νύχτα, όταν γνωρίζει ότι θα χάσουν τη δουλειά τους τόσοι άνθρωποι. Πάντως αναφέρει ότι, παραμένει πιστός στις πεποιθήσεις του των τελευταίων, όπως λέει, εννέα χρόνων.



«Δεν θέλω να θιγεί κανείς εργαζόμενος στο δημόσιο και στο δημόσιο τομέα. Έπρεπε να έχουμε κινηθεί πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο αποφασιστικά. Χάσαμε χρόνο δυστυχώς. Χάσαμε στην πραγματικότητα ένα χρόνο» δήλωσε στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος από το Ρέθυμνο αναφερόμενος στην κινητικότητα.



Πηγή: http://www.skai.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Τριήμερο λουκέτο στους Δήμους Το κλείσιμο των Δήμων από την Δευτέρα 15 Ιουλίου μέχρι και την Τετάρτη 17 και την πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης με τον Πρωθυπουργό Αντώνη...

Σαμαρά αποφάσισε πριν από λίγο στην συνεδρίαση της η ΚΕΔΕ.



«Τριήμερο κλείσιμο των Δήμων 15-17 Ιουλίου και άμεση συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα της χώρας αποφάσισε η Έκτακτη Συνέλευση των Δημάρχων και των Δ.Σ. των ΠΕΔ, η οποία συγκλήθηκε στην Αθήνα και είχε ως θέμα το πολυνομοσχέδιο που αφορά στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας των Σχολικών Φυλάκων και τη θέση σε διαθεσιμότητα των εργαζομένων σ’ αυτές, καθώς και τη διεύρυνση της επιτροπείας των Δήμων μέσω του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ».



Η πλειοψηφία των παρευρισκομένων Δημάρχων έθεσε στη διάθεση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους, σε περίπτωση μη αποδοχής από την Κυβέρνηση των προτάσεών τους», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ και προσθέτει:



«Οι αιρετοί αποφάσισαν ακόμη όσο οι δήμοι θα παραμένουν κλειστοί να λειτουργήσουν κανονικά οι υπηρεσίες καθαριότητας και οι κοινωνικοπρονοιακές δομές, με εξαίρεση την Τρίτη, 16 Ιουλίου, ημέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας.



Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των αιρετών στο υπουργείο Εσωτερικών, πορεία στη Βουλή και επίδοση του Ψηφίσματος στον Πρόεδρο της Βουλής και τα Πολιτικά Κόμματα.



Αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, το Διοικητικό



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

«Έχω πλήρη αντίληψη των δυσκολιών που ζει κάθε οικογένεια, κάθε επιχείρηση, κάθε εργαζόμενος, κυρίως κάθε άνεργος», ανέφερε ο...



πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος εκτιμώντας ότι «η χώρα δεν έχει φύγει από τον κλοιό της κρίσης».



Κατά τη συνάντησή του με παραγωγικούς φορείς στο Ρέθυμνο ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις αλλαγές στο Δημόσιο τονίζοντας ότι «η ελληνική κοινωνία στη μεγάλη της πλειονότητα θέλει ένα άλλο κράτος. Θέλει ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα. Θέλει ένα κράτος μικρότερο, χωρίς πελατειακές σχέσεις, χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς προνόμια. Με ικανούς εργαζομένους στην υπηρεσία του πολίτη, έντιμους, χωρίς διαφθορά, που υπηρετούν την ανάπτυξη, την κοινωνία, τον άνθρωπο που έχει ανάγκη».



«Δεν θέλω να θιγεί κανείς εργαζόμενος στο δημόσιο και στο δημόσιο τομέα. Έπρεπε να έχουμε κινηθεί πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο αποφασιστικά. Χάσαμε χρόνο δυστυχώς. Χάσαμε στην πραγματικότητα ένα χρόνο» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.



Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο «είμαστε η καλύτερη χώρα της Ευρωζώνης στις δημοσιονομικές επιδόσεις, γι' αυτό μπορούμε να πούμε: όχι δημοσιονομικά μέτρα, όχι περιορισμοί σε μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα».



«Ισχύει ο κανόνας ένα προς ένα. Εάν κάποιος απειληθεί γιατί είναι ανεπαρκής, πειθαρχικά τιμωρητέος, γιατί απουσιάζει, θα πάρουμε έναν νέο. Αλλά πρέπει να διορθωθούν όλα αυτά μέσα από ένα συνολικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο στο κράτος, που βασίζεται στη συνολική αξιολόγηση όλων των φορέων, των υπηρεσιών και των δομών και όλου του προσωπικού, με αυτόματο τρόπο διαφανή, εγγυημένο από το ΑΣΕΠ. Δεν έχει να φοβηθεί κανείς τίποτα, κανείς κανονικός εργαζόμενος, κανονικός υπάλληλος», τόνισε.



Αναφερόμενος στη δημοτική αστυνομία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επεσήμανε ότι «δεν έχει αξιολογηθεί σωστά».



«Θα πάει ως χωριστή δομή στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για να υπάρχουν συνέργειες ανάμεσα στην Αστυνομία και τη Διοικητική Αστυνομία και θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες και οι προτεραιότητες των Δήμων από τη δομή αυτή. Και θα δούμε τι διορθωτικές κινήσεις πρέπει να γίνουν, αρκεί να περάσουμε αυτή την πρώτη δοκιμασία η οποία είναι δοκιμασία αξιοπιστίας», είπε.



Όπως ανέφερε, «το πιο ριζοσπαστικό πράγμα που υποτίθεται ότι ακούγεται στην Ελλάδα είναι να μη θιγεί τίποτα. Δηλαδή η απόλυτη αντιστροφή των εννοιών. Ο απόλυτος συντηρητισμός εμφανίζεται ως απόλυτος ριζοσπαστισμός. Και εμείς έπρεπε να κουβαλήσουμε το βάρος όλης αυτής της ιστορίας, επειδή μας έτυχε ο κλήρος του εκλογικού κύκλου».



«Έχω πολλές φορές αναρωτηθεί εάν είχαμε άλλη επιλογή, εάν θα μπορούσαμε να κάνουμε μια καλύτερη, λιγότερη επώδυνη, πιο ευχάριστη για τη χώρα μας επιλογή. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μας προσφέρθηκαν δύο λύσεις, μια κακή και μια καλή. Μια που περιλαμβάνει θυσίες, περικοπές, ύφεση, ανεργία και μια άλλη ειδυλλιακή, χωρίς να συμβεί τίποτα, χωρίς να ανοίξει μύτη, να ξεπεράσουμε την κρίση, να διατηρήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και τη θεσμική μας ισοτιμία μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην Ευρωζώνη», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «υπάρχει μια λύση που μας την υπαγόρευσαν σκληροί συνομιλητές που αντιλαμβάνονται με τον δικό τους τρόπο τι σημαίνει αλληλεγγύη».



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι η κατάσταση στην Ευρώπη είναι «δύσκολη» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μικραίνει πληθυσμιακά, φτωχαίνει, γηράσκει, χάνει τα μεγάλα της πλεονεκτήματα, το δικό της μοντέλο ανάπτυξης, το κοινωνικό κράτος, την ποιότητα».



«Αυτό δε σημαίνει ότι τα έχουμε κάνει σωστά όλα, ότι δεν μπορούσαμε να έχουμε διαπραγματευθεί καλύτερα, ότι δεν μπορούσαμε να έχουμε προετοιμαστεί καλύτερα. Προφανώς έπρεπε να έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει. Από πότε θέλετε να πούμε; Από το 1974; Από το 1981 που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Από το 1999 – 2000 που ετοιμάσαμε την ένταξη στην ΟΝΕ;», διερωτήθηκε και συνέχισε:



«Από το 2007 που «ο κόσμος το ‘χε τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι», πως υπάρχει παγκόσμια κρίση κι εμείς μιλούσαμε εδώ για μία ελληνική όαση που δεν θα θιγεί από την κρίση, γιατί οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν τοξικά προϊόντα και γιατί είναι ισχυρή η ελληνική οικονομία. ‘Όταν είχαμε έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών 15,5%, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, ένα από τα μεγαλύτερα στη δύση, το μεγαλύτερο στη δυτική οικονομία, γιατί η οικονομία είχε χάσει την ανταγωνιστικότητά της και η Ελλάδα ήταν μια χώρα που κατανάλωνε δανεικά και εισήγαγε τα πάντα; Δεν μιλάω για υγρά καύσιμα και φυσικό αέριο. Μιλάω για κόκκινο κρέας και οπωροκηπευτικά».



Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο «μπορούσαν να έχουν γίνει τα πράγματα διαφορετικά και το 2007 και το 2008 και το 2009 και το ΄10, από ένα σημείο και μετά όμως δεν είχες άλλες επιλογές πέρα από τις επιλογές της επαναδιαπραγμάτευσης για να βελτιώσεις καταστάσεις και να ολοκληρώσεις ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση».



Αναφερόμενος στην ΑΔΕΔΥ και στη ΓΣΕΕ και στις απεργίες που ετοιμάζουν ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε: «Θα κάνουν πολιτική απεργία διαρκείας; Έχουν αυτή την εντολή από τους εργαζόμενους να κάνουν συνδικαλιστική αντίσταση; Αυτό λέει η δημοκρατία; Έτσι αναδεικνύονται και πέφτουν οι κυβερνήσεις; Δεν αναδεικνύονται από το Εκλογικό Σώμα και δεν στηρίζονται στην εμπιστοσύνη της Βουλής;



Αυτή είναι η Βαϊμάρη. Αυτή η στάση έφερε τον Χίτλερ. Η απειλή της γενικής απεργίας πολιτικού χαρακτήρα για να πέσουν οι ενδιάμεσες δημοκρατικές κυβερνήσεις του Μεσοπολέμου, πριν έρθει ο Χίτλερ στην εξουσία και πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Όπως έχει πάρει και ο Ιωάννης Μεταξάς ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή στην ελληνική ιστορία;».





enikos




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC










Μια σπάνια περίεργη σαύρα της ερήμου!

Ο 57χρονος φωτογράφος της άγριας ζωής Martin Harvey απαθανάτισε στο φακό του μια πρωτότυπη εικόνα, όπου μια σαύρα palmato, ιθαγενής της ερήμου της Ναμίμπια δείχνει τον τρόπο που επιβιώνει στις υψηλές θερμοκρασίες: Με τη μακριά γλώσσα της πίνει την υγρασία από τα μάτια της, προκειμένου να επιβιώσει στον καύσωνα! «Δύο μέρες πέρασα στην περιοχή, παρέα με τη σαύρα, η οποία συλλέγει με τη γλώσσα της όλη την πρωινή δροσιά που κάθεται στα μάτια της και έτσι καταφέρνει να παραμείνει ζωντανή σε δύσκολες συνθήκες.

Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το περνά μέσα στην άμμο, σκάβοντας τρύπες και λαγούμια για να προφυλαχτεί από τους εχθρούς της και ζει από τις δροσοσταλίδες που κάθονται από την πρωινή ομίχλη στα μάτια της. Τι έξυπνη ιδέα!», εξηγεί ο φωτογράφος. Το συγκεκριμένο είδος σαύρας είναι πολύ δύσκολο στον εντοπισμό του, ενώ ξεχωρίζει για τα ωραία χρώματα που φέρει στο σώμα του. Άλλωστε, η ομορφιά του φαίνεται και στις υπόλοιπες εικόνες του φωτογράφου… Πηγή:perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Συναγερμός στο ΓΕΣ και στο ΥΠΕΘΑ από την απώλεια δυο βλημάτων όλμου στη Μεγίστη

. Η απώλεια έγινε γνωστή το πρωί και αμέσως ενημερώθηκε το ΓΕΣ. Εχουν αρχίσει έρευνες και επανακαταμέτρηση για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για λογιστικό λάθος αν και δεν φαίνεται να είναι κάτι τέτοιο.


topstory.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Τοξικομανής δάγκωσε νοσηλεύτρια στον «Αγιο Ανδρέα» χθες

. Ακολούθησε ομαδική έφοδος «διαμαρτυρόμενων» ατόμων και ...παρ' ολίγον απώλεια ελέγχου.


Έκρυθμη κάθε μέρα η κατάσταση στους υγειονομικούς χώρους.


pelop.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Κοριτσάκι ενός έτους αγόρασε αυτοκίνητο παίζοντας με το κινητό του μπαμπά

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες μιας οικογένειας από το Όρεγκον, χάρη στο 14 μηνών κοριτσάκι τους που «αποφάσισε» να αγοράσει από το eBay ένα αυτοκίνητο, καθώς έπαιζε με το κινητό του μπαμπά της.



Η μικρή Σορέλα Στιουτ μπήκε κατά λάθος στο app της γνωστής ιστοσελίδας δημοπρασιών και αγόρασε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο Austin-Healey Sprite του 1962 προς 225 δολάρια.

Λίγο αργότερα ο μπαμπάς, Πολ Στιουτ, έλαβε μια ειδοποίηση από το eBay που τον ενημέρωνε για την αγορά του και χρειάστηκε κάποια ώρα για να καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί. Ο ίδιος πάντως δήλωσε ανακουφισμένος που η κόρη του δεν αγόρασε την Πόρσε που είχε δει νωρίτερα, η οποία είχε 38.000 δολάρια!

Τέλος, παρότι ο Πολ είχε την δυνατότητα να ακυρώσει την παραγγελία του, αποφάσισε να κρατήσει το αυτοκίνητο προκειμένου να το κάνει δώρο στην κόρη του όταν εκείνη γίνει 16 ετών.





via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82



Την άμεση σύλληψη και απέλαση από την Ελλάδα του αυτοαποκαλούμενου προέδρου των Αλβανών, Ταχίρ Μίτσι, ζητά με δήλωσή του ο ηπειρώτης πολιτευτής της Χρυσής Αυγής κ. Ιάσων Μπίμπος...



Αναλυτικότερα στην δήλωση του αναφέρει: "Να συλληφθεί και να απελαθεί άμεσα ο πρόεδρος των εργαζόμενων ανθελλήνων Αλβανών Ταχίρ Μίτσι από την Ελλάδα για τις προσβλητικές και προκλητικές δηλώσεις του κατά των επίλεκτων ειδικών μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας ΕΚΑΜ -ΟΠΚΕ.



Να ζητήσει δημοσίως συγνώμη για τις επανειλημμένες δημόσιες ρατσιστικές αναφορές κατά των Ελληνικών σωμάτων ασφαλείας. Αν δεν του αρέσει η Ελλάδα να πάει στην ανθελληνική πατρίδα του την Αλβανία. Ιάσων Μπίμπος, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στο νομό Ιωαννίνων και στην Ήπειρο με την Χρυσή Αυγή".



Παραθέτουμε το βίντεο με την προκλητική εμφάνιση του ανθέλληνα Μίτσι στο EXTRA TV όπου ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάστηκε ως δικηγόρος του διαβόλου υποστηρίζοντας με πάθος τους δολοφόνους ομοεθνείς του.







http://aftonomi.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Ομάδα ερευνητών ισχυρίζεται ότι κατέγραψε «μεταφυσική» δραστηριότητα σε διατηρητέο σπίτι, το οποίο θεωρείται στοιχειωμένο, στην Τασμανία.




Η ομάδα των Αυστραλών «κυνηγών φαντασμάτων», η οποία είναι γνωστή ως «Αδελφότητα Κυνηγών Φαντασμάτων της Τασμάνιας», πήρε άδεια από την Υπηρεσία Προστασίας Διατηρητέων Κτιρίων για να κάνει τις σχετικές έρευνες στο σπίτι στο Λότσεστον της Τασμάνιας.


Το «στοιχειωμένο» σπίτι κτίστηκε το 1838 από το Βρετανό Μπρίτον Τζονς και σήμερα ελκύει πολλούς τουρίστες, καθώς πολλοί από όσους εργάστηκαν στο συγκεκριμένο οίκημα έκαναν λόγο για «αφύσικες εμπειρίες» όπως συχνές μετακινήσεις αντικειμένων, φωνές κ.α.


Έτσι αποφασίστηκε να γίνει η έρευνα και ήδη, όπως λέει ο Μπραντ Χαλ, μέλος της έρευνητικής ομάδας, «έχουν καταγραφεί μεταφυσικά φαινόμενα».


Σύμφωνα με τον ίδιο, σε μια γωνιά του σπιτιού ένας ηλεκτρομαγνητικός αισθητήρας κατέγραψε «ασυνήθιστη ενέργεια».


Οι «ερευνητές» ισχυρίζονται μάλιστα ότι επικοινώνησαν με τα «πνεύματα» και έμαθαν πως το όνομα του «φαντάσματος» ήταν «Γουίλ», όπως τους είπε το ίδιο.


Εντόπισαν ακόμα «μυστήριους» φωτισμούς και «ανεξήγητους» όγκους σε τοίχους του σπιτιού.


«Ξέρουμε πως πολλοί θα αντιμετωπίσουν με σκεπτικισμό τα ευρήματά μας. Εμείς όπως θέλουμε να ξεχωρίσουμε τον μύθο από την πραγματικότητα με αδιάσειστα στοιχεία, αν φυσικά υπάρχουν», δήλωσε ο ερευνητής Σάϊμον Κόλμαν.


Η ομάδα θα εξετάσει εξονυχιστικά μυστικές βιντεοσκοπήσεις εκατοντάδων ωρών.


Ακόμα και τότε όμως κάποια πράγματα μπορεί να μην εξηγηθούν ποτέ, όπως λένε.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Αυξημένες συγκεντρώσεις καδμίου και αρσενικού, σε σχέση με τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντόπισαν στην ατμόσφαιρα ...





της Κοζάνης, από τα τέλη του 2010 μέχρι τα τέλη του 2011, τα μέλη επιστημονικής ομάδας του Τμήματος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.



Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του προγράμματος μετρήσεων που έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, στην τελευταία του συνεδρίαση. Πρόκειται για ρύπους που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τις αστικές περιοχές ενώ έχουν καταγραφεί και σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη» εξηγεί ο καθηγητής του ΤΕΙ, Σάκης Τριανταφύλλου, με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο της Κοζάνης..



Σημειώνει, παράλληλα, ότι για τα συγκεκριμένα «συστατικά» των αιωρούμενων σωματιδίων «ενοχοποιούνται» η καύση ορυκτών καυσίμων, η μεταλλουργία, η φθορά των ελαστικών και των φρένων των αυτοκινήτων κατά τις οδικές μεταφορές αλλά και η αυθαίρετη καύση σκουπιδιών. Διευκρινίζει, ακόμη, ότι δεν αποκλείεται κάδμιο και αρσενικό να προϋπήρχαν στην ατμόσφαιρα της Κοζάνης, καθώς αναλύσεις δειγμάτων για τον εντοπισμό τους δεν είχαν γίνει πριν από το 2010.



Κάδμιο και αρσενικό βρίσκουμε τα τελευταία χρόνια και στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης» σχολιάζει η καθηγήτρια του τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Κωνσταντίνη Σαμαρά. Γνωστοποιεί, επίσης, ότι από τις αρχές του 2013 τέθηκε σε εφαρμογή η τέταρτη θυγατρική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναφέρεται στα παραπάνω και σε άλλα επικίνδυνα καρκινογόνα συστατικά.



Το γεγονός αυτό καθιστά επιτακτική την κινητοποίηση των υπευθύνων αρχών ώστε να ξεκινήσουν μετρήσεις και αναλύσεις με τη μέθοδο που ορίζει η οδηγία καθώς έχει διαπιστωθεί ότι διαφορετικές μέθοδοι οδηγούν σε διαφορετικά αποτελέσματα. Έτσι στη συνέχεια, μετά από μια περίοδο προετοιμασίας, θα είναι εφικτή η θέσπιση των επίσημων ορίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο» σχολιάζει η κ. Σαμαρά.



Προς την κατεύθυνση αυτή, το ΑΠΘ έχει απευθυνθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που διατηρούν σταθμούς μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, προκειμένου να ξεκινήσουν εργαστηριακές αναλύσεις καθώς ρύποι όπως το κάδμιο και το αρσενικό δεν εντοπίζονται από τα αυτόματα όργανα των σταθμών αλλά μόνο από αναλύσεις στο εργαστήριο.



Για τις συγκεντρώσεις, πάντως, των εν λόγω συστατικών στον αέρα της Θεσσαλονίκης σχολιάζει ότι δεν διαφοροποιούνται ιδιαίτερα από εκείνες άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, όπως το Μιλάνο και η Βιέννη.



Σε κάθε περίπτωση το κάδμιο και το αρσενικό είναι από τα πιο επικίνδυνα συστατικά των αιωρούμενων σωματιδίων» προσθέτει. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Τριανταφύλλου υπογραμμίζει ότι επιβάλλεται η παρακολούθηση τέτοιων συστατικών ώστε να λαμβάνονται μέτρα ενημέρωσης του κοινού και προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και για λόγους έγκαιρου εντοπισμού περιστατικών βιομηχανικών ατυχημάτων, ειδικά σε βιομηχανικές περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία.



Ωραίες οι εξηγήσεις σας και οι δικαιολογίες σας, αλλά όσοι έχουν ψαχτεί με τους χημικούς αεροψεκασμούς κι επίσης δεν είναι θύματα της επεξήγησης περί Γεωμηχανικής, έχουν κάνει τις αναλύσεις τους -είτε σε έδαφος είτε σώματος- κι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν μας ψεκάζουν μόνο με αλουμίνιο και βάριο αλλά και πολλά άλλα, που δεν κολλάνε με την Γεωμηχανική.



Μέσα σ' αυτά τα πολλά 'άλλα' είναι το κάδμιο και το αρσενικό.



Για κάντε, λοιπόν, ένα κόπο και συλλέξτε και δείγματα ΕΚΤΟΣ μεγαλουπόλεων, στην εξοχή, που δεν έχει λάστιχα αυτοκινήτων, ούτε είναι κοντά εργοστάσια και θα εκπλαγείτε!







Γιατί όλοι παραπονιούνται για τα περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα μετά από δυνατούς αεροψεκασμούς;



Αυτή τη φορά δεν αναφέρθηκαν τα τζάκια... Γύρω γύρω όλοι, στη μέση... ακόμα να δούμε λίγη από την αλήθεια στη μέση...





πηγή:sahiel.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


Αυτό το δωδεκάχρονο αγόρι είναι απίστευτα έξυπνο. Ακούστε τις απόψεις του καθώς αποδοκιμάζει το κίνημα της μουσουλμανικής αδελφότητας που προσπαθεί να ανακτήσει την εξουσία στην Αίγυπτο.



olympia.gr



via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Μπορεί να βρισκόμαστε λιγότερο από ένα μήνα πριν την επίσημη αποκάλυψη του LG Optimus G2 σε σχετικό event που ετοιμάζει η κορεάτικη εταιρεία, όμως φαίνεται πως κάποιοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση της συσκευής. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα engadget δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες της συσκευής, ενώ έχουμε και το πρώτο hands-on βίντεο από άλλη πηγή.

Το LG Optimus G2 σχεδιαστικά θυμίζει αρκετά το Nexus 4, με τις καμπυλωτές του γωνίες, ενώ η οθόνη 5,2 ιντσών ανάλυσης 1080p χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερη επιφάνεια γίνεται, με τις κενές περιοχές στα πλαϊνά να μειώνονται στο ελάχιστο. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα η πηγή κάνει λόγο για τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 800 χρονισμένο στα 2.3GHz, 2GB μνήμης RAM και κάμερα 13MP με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Ως προς την έκδοση λειτουργικού, η συσκευή που παρουσιάζεται τρέχει Android 4.2.2 Jelly Bean, με το γνωστό πια UI της LG. Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:




via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1

Που οδηγούν ΔΝΤ και Κομισιόν τις εξελίξεις. Η ατζέντα και οι σχεδιασμοί Σαμαρά


Του Χρήστου Φράγκου


Η αντίστροφη μέτρηση για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους με την εμπλοκή του επίσημου τομέα (OSI) ξεκίνησε πλέον και επισήμως. Η έκθεση του ΔΝΤ που αποκαλύπτει χρηματοδοτικό κενό από το καλοκαίρι του 2014 και μετά επιβεβαιώνεται από το αντίστοιχο πόρισμα της Κομισιόν και διαφέρουν στην εκτίμηση του κενού κατά 700 εκατ. 4,6 έναντι 3,9 δισ. αντιστοίχως, το υπολογίζουν...


Οι αναλύσεις έχουν δυο βασικές παραδοχές τη μετάθεση του προβλήματος σωρευτικά στο τέλος του προγράμματος και την ανάγκη για νέο πακέτο διάσωσης. Σημείο κλειδί είναι το δεύτερο τρίμηνο του 2014 όπου η συζήτηση για το κούρεμα θα έχει ωριμάσει, τα λεφτά θα τελειώνουν και η χώρα θα κληθεί να προσφύγει στις κάλπες για την τοπική αυτοδιοίκηση και τις ευρωεκλογές, τότε το κλίμα θα ευνοεί και εκλογές-Δημοψήφισμα...



Αν και δεν είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού οι εκθέσεις αποτελούν την επισφράγιση ενός ιστορικού συμβιβασμού ΔΝΤ και Γερμανίας. Το Ταμείο από την πλευρά του δέχθηκε τη μετακύληση του προβλήματος μετά τις γερμανικές εκλογές καθώς με αυτό τον τρόπο μπορεί να συνεχίσει τη χρηματδότηση αποφεύγοντας τον σκόπελο της βιωσιμότητας του χρέους και η Γερμανία παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς την ανεπάρκεια του πακέτου διάσωσης και την αναγκη νέας πολιτικής δράσης.



Αφού λοιπόν Λαγκάρντ και Μέρκελ βρήκαν κοινό τόπο και μετά την αποκάλυψη της παρασκηνιακής συμφωνίας μέσω των εκθέσεων, ο Μπαράκ Ομπάμα δέχεται τον Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο. Ο συνδυασμός των εξελίξεων ενδέχεται να αποτελέσει το "φιλί της ζωής" για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου η οποία θα καλείται να διαχειριστεί ένα διαρκώς διογκούμενο κύμα αντιδράσεων και κοινωνικής αγανάκτησης, διαθέτοντας ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και αποσχηστικές τάσεις μεταξύ στους κόλπους των κοινοβουλευτικών ομάδων.



Για τον Αντώνη Σαμαρά όμως η επίσκεψη στον Λευκό Οίκο μπορεί να αποτελέσει και εφαλτήριο για προσφυγή στις κάλπες, καρπούμενος τη διεθνή αποδοχή και την ατζέντα για διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος.



Υπό αυτό το πρίσμα, τον τελευταίο λόγο για την προκύρηξη εκλογών φαίνεται ότι θα τον έχουν για άλλη μια φορά οι εταίροι μας, Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι. Όπερ σημαίνει ότι αν επιμείνουν στο σενάριο αποφυγής πρόωρης προσφυγής στις κάλπες θα χρειαστεί να δρομολογήσουν καταστάσεις που δεν θα αφήνουν περιθώρια τέτοιων ελιγμών στον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο.



Ετσι όπως, όλα δείχνουν, μετά τη συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά και μετά τις γερμανικές εκλογές, ενώ τα σενάρια για προσφυγή στις κάλπες στην Ελλάδα θα ενισχύονται θα ανοίξει με κρότο η συζήτηση για κούρεματου Ελληνικού χρέους. Η συζήτηση θα ωριμάσει μετά το πρώτ τρίμηνο και ενόψει αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών...



Σε αυτό το σημείο το μόνο σημείο ανησυχίας θα είναι η αποδοχή νέου Μνημονίου, του τρίτου κατά σειρά, το οποίο θα προκαλέσει έντονες κοινωνικές αντιδράσεις. Αν η Ευρώπη επιμείνει σε κάτι τέτοιο τότε η κυβέρνηση θα προσφύγει στις κάλπες δίνοντας χαρακτήρα Δημοψηφίσματος με κεντιρκό πολιτικό συνθημα το δίλημμα ευρώ-κούρεμα και Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ.



Σε συνθήκες πόλωσης, όπως έχει περιγράψει ο Φώτης Κουβέλης το Μαξίμου υπολογίζει σε δυο εκλογές αναμετρήσεις επιτυγχάνοντας αυτοδυναμία στη δεύτερη αναμέτρηση.




http://www.sofokleousin.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Ενταση σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, κατά την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. Εργαζόμενοι σε δήμους και άλλοι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Κοινωνικό Ιατρείο του χωριού, διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας συνθήματα ενώ ορισμένοι πέταξαν μπουκάλια νερού...



Οι διαδηλωτές, κρατώντας μαύρες σημαίες, διαμαρτυρήθηκαν για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και κατά του κ. Βενιζέλου. Τα συνθήματα συνεχίστηκαν και κατά την ξενάγηση του κ. Βενιζέλου στο ιατρείο, ενώ κάποιοι πήγαν να πετάξουν προς το μέρος του μπουκάλια νερού. Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου.



Ο κ. Βενιζέλος, κατά την επίσκεψή του στο Κοινωνικό Ιατρείο Αρκαλοχωρίου, αναφέρθηκε στη σημασία των κοινωνικών δομών όπως αυτή των κοινωνικών ιατρείων που λειτουργούν συμπληρωματικά στις δομές υγείας αλλά με μεγάλη επιτυχία. Επισήμανε ακόμα ότι οι δομές αυτές δεν έρχονται να υποκαταστήσουν αλλά να συμπληρώσουν το ΕΣΥ και το κράτος, στην προσπάθειά του να παρέχει φροντίδα τους πολίτες του.



Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ιατρείο συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου, Βιάννου κ. Ανδρέα με τον δήμαρχο Ζαχαρία Καλογεράκη και άλλους φορείς και εξήρε την προσπάθεια του δήμου αλλά και της Μητρόπολης για την παροχή βοήθειας στους πολίτες μέσω του Κοινωνικού Ιατρείου, σύμφωνα με το Εθνος.









via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Παραιτήθηκαν ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο της Ηγουμενίτσας Τις παραιτήσεις τους αναμένεται να αποστείλουν αύριο, Παρασκευή, το πρωί, στον υπουργό Εσωτερικών και το προεδρείο της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος και τα...

μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας, διαμαρτυρόμενοι για την «κινητικότητα» των δημοτικών υπαλλήλων.



Η απόφαση για την ομαδική παραίτηση ελήφθη κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου.Οι 15 από τους 17 παρόντες δημοτικούς συμβούλους υπέγραψαν και υπέβαλαν στον δήμαρχο, Γιώργο Κάτσινο, τις παραιτήσεις τους, ενώ ο ίδιος συνέταξε τη δική του.



Οι δύο σύμβουλοι, που δεν ακολούθησαν την απόφαση των συναδέρφων τους, διατύπωσαν την άποψη ότι «το δημοτικό συμβούλιο έχει εκλεγεί για να αγωνιστεί και όχι να παραιτηθεί». Πρόκειται για τους Θόδωρο Δήμα και Βασίλη Τσιώλη. Ο τελευταίος διετέλεσε στο παρελθόν και αντιδήμαρχος.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Καθημερινά τόσο στο φόρουμ όσο και προσωπικά με ρωτάτε για το κατά πόσο πιστεύω πως η Apple θα προβεί στο λανσάρισμα του “φτηνού” iPhone στην αγορά και για το τι ουσιαστικά θα σημαίνει μια τέτοια κίνηση. Αν λάβω υπόψιν μου τις φωτογραφίες και τις φήμες που κυκλοφορούν και σας παρουσιάζουμε καθημερινά, τότε μάλλον ναι η Apple θα κυκλοφορήσει μια τέτοια συσκευή και μάλιστα είναι θέμα χρόνου. Εικασίες γίνονται και δείχνουν τον Σεπτέμβριο ως πιθανή ημερομηνία παρουσίασης του μαζί με το iPhone 5S αλλά είναι νωρίς ακόμη για να είμαστε σίγουροι. Οι πολέμιοι της ιδέας αναφέρουν πως μια τέτοια κίνηση θα τους απογοητεύσει μιας και θα οδηγήσει την Apple στα μονοπάτια του κατακερματισμού των συσκευών του Android, και τέλος δεν τους εντυπωσιάζει η ιδέα ενός πλαστικού iPhone “χαμηλότερης” ποιότητας και δυνατοτήτων.

Στο ζενίθ των απόψεων που έχουν ακουστεί υπάρχει και αυτή που θέλει την Apple να βγάζει συσκευές μόνο και μόνο για να πουλάει περισσότερο. Ας δούμε όμως πραγματικά γιατί η Apple μπορεί να κάνει μια τέτοια κίνηση και τι θα σημαίνει αυτή πραγματικά βασισμένοι πάνω σε πραγματικά γεγονότα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι το iPhone 4 είναι ακόμη μια από τις δημοφιλέστερες συσκευές της αγοράς. Όχι γιατί σαν συσκευή κάποιος την παίρνει δωρεάν με κάποιο συμβόλαιο αλλά και γιατί πολλοί καταναλωτές την προτιμούν στην αναπτυσσόμενες αγορές στον κόσμο και την βλέπουν σαν εισιτήριο για το οικοσύστημα της Apple, βλέπε Ασία. Ο Tim Cook μάλιστα φέτος αναφέρθηκε δύο φορές στο πόσο σημαντικό είναι το iPhone 4, η πρώτη ήταν στην ανακοίνωση των πρώτων οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2013 ενώ μήνες αργότερα σε παρόμοια ανακοίνωσε αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην αγορά της Κίνας. “Η Κίνα έχει ένα πρωτοφανή αριθμό ανθρώπων που χρησιμοποιούν για πρώτη φορά στην ζωή τους iPhone. Έχουμε δει ένα τεράστιο ενδιαφέρον για το iPhone 4 στην συγκεκριμένη αγορά και έτσι πήραμε την απόφαση να το κάνουμε ακόμη πιο οικονομικό για τους χρήστες που το χρησιμοποιούν για πρώτη φορά.” Κάθε χρόνο μέχρι και φέτος η Apple ακολουθούσε την εξής πολιτική. Λανσάρουμε στην αγορά το νέο μοντέλο και κατεβάζουμε κατά 100 δολάρια την τιμή του προηγούμενου ενώ κάνουμε δωρεάν με συμβόλαιο το προ προηγούμενο μοντέλο. Με βάση αυτό λογικά θα περιμέναμε το iPhone 4S να γίνει φέτος το δωρεάν μοντέλο. Το συγκεκριμένο iPhone είναι πάρα πολύ καλό, έχει ένα αξιοπρεπή επεξεργαστή και κάμερα ενώ με την υποστήριξη του iOS 7 δεν θα έχει να ζηλέψει πολλά από άλλα smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά. Ειδικά το γεγονός πως θα δίνετε και χωρίς χρηματικό αντίτιμο από τους περισσότερους παρόχους το κάνει ιδανικό για μια μεγάλη κατηγορία καταναλωτών.

Αν όμως η Apple αποφασίσει να λανσάρει ένα “φτηνό” iPhone τι θα γίνει άραγε το iPhone 4S; Γιατί η Apple να αλλάξει μια επιτυχημένη πολιτική που κρατάει εδώ και χρόνια; Αρχικά να αναφέρω πως το “φτηνό” iPhone θα είναι από υλικά ναι μεν ποιοτικά (ακόμη και το πλαστικό της Apple μπορεί να είναι ποιοτικό) αλλά σίγουρα θα στοιχίζει λιγότερο η κατασκευή του στην Apple από αυτή του iPhone 4S με το μέταλλο και το γυαλί. Ένας άλλος παράγοντας είναι πως η Apple θέλει να απομακρύνει τις 3.5 ιντσών οθόνες και να εστιάσει στις 4 ίντσες μιας και αυτό θα δημιουργήσει λιγότερους πονοκεφάλους στους developer της. Το iPhone 4S είναι 3.5 ιντσών ενώ το οικονομικό μοντέλο που φημολογείται θα έρθει με 4 ιντσών οθόνη και αυτό. Επίσης η Apple με την έλευση του iPhone 5 έφερε την lightning συνδεσμολογία και μετά ακολούθησε το iPad 4. Θέλει λοιπόν σιγά σιγά να απομακρύνει τις συσκευές με την παλαιά συνδεσμολογία των 30 pin. Ο τελευταίος παράγοντας ακούει στο όνομα LTE μιας και η εταιρεία θέλει να το φέρει σε όλες τις συσκευές της για να υπάρχει μια ομοιομορφία και στην σύνδεση δικτύων. Το iPhone 4S δεν μπορεί από κατασκευής να δεχτεί LTE.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1




Ενα ρολόι διαφορετικό από τα συνηθισμένα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην αγορά. Ο Ελληνας καθηγητής και επικεφαλής του Εργαστηρίου LCPO,CNRS, στο Πανεπιστήμιο του Μπορντώ στη Γαλλία, Γεώργιος Χατζηιωάννου...







συνέλαβε μια πρωτότυπη ιδέα για μια συσκευή σε μορφή ρολογιού που θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και θα μπορεί να μετράει την αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο, την οξυγόνωση του οργανισμού αλλά και την ποσότητα αλκοόλ στο αίμα.



Οι μετρήσεις θα γίνονται με τη βοήθεια ενός τσιπ και οπτικών ακτίνων λέιζερ και οι πληροφορίες θα αποθηκεύονται σε ασφαλή εφαρμογή υπολογιστικού νέφους (computing cloud) στον κυβερνοχώρο όπου ο εξουσιοδοτημένος γιατρός θα μπορεί να έχει πρόσβαση ώστε να κάνει διάγνωση ή να συμβουλεύει εξ αποστάσεως.



Σε δηλώσεις του ο τιμώμενος καθηγητής από το συνέδριο Νanotexnology 2013 που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, Γεώργιος Χατζηιωάννου, ανέφερε : «Με κάλεσαν στην Καλιφόρνια να βοηθήσω στη δημιουργία των συσκευών στις οποίες θα μπουν τα τσιπ. Η κυκλοφορία της συσκευής αυτής θα ανακοινωθεί από την Google σε έξι μήνες. Αρχικά θα είναι ακριβή, αλλά με την πάροδο του χρόνου η τιμή θα μειωθεί καθώς θα αποσβεστεί το κόστος της έρευνας»



H λογική αυτής της συσκευής είναι παρόμοια με τη λογική ενός τηλεφώνου i-phone, που συνδέεται μέσω διαδικτύου με μία εφαρμογή υπολογιστικού νέφους. Η διαφορά είναι ότι θα λειτουργεί με ένα τσιπ μέσω του οποίου θα γίνονται οι μετρήσεις της πίεσης, της ποσότητας αλκοόλ στο αίμα και της οξυγόνωσης του οργανισμού ενώ οπτικές ακτίνες λέιζερ θα επιτρέπουν την μέτρηση του σακχάρου χωρίς να χρειαστεί να τρυπηθεί αυτός που φοράει τη συσκευή.



«Οι πληροφορίες αυτές θα αποθηκεύονται σε ένα υπολογιστικό νέφος, σε ένα προστατευμένο χώρο που θα ανήκει σε αυτόν που φοράει τη συσκευή, ο οποίος θα μπορεί να δώσει εντολή στον προσωπικό του γιατρό να δει τις μετρήσεις αυτές ανά πάσα στιγμή και σε περίπτωση που η κατάσταση της υγείας είναι άσχημη να δει εξ αποστάσεως τι συμβαίνει. Σήμερα στη Γαλλία, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν κρατούν τον ασθενή στο νοσοκομείο μετά από μία εγχείριση, αλλά τον στέλνουν σπίτι και τον παρακολουθούν εξ αποστάσεως και έτσι μειώνεται το κόστος της νοσηλείας» αναφέρει ο καθηγητής.



Υπάρχει η πεποίθηση πως μελλοντικά θα υπάρξει η δυνατότητα η ίδια συσκευή να κάνει ακόμη και αναλύσεις αίματος και να παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας.



«Σήμερα όλα είναι δυνατά. Η επιστήμη είναι μπροστά και ακολουθεί το εμπόριο. Ανάμεσα στην επιστήμη και το εμπόριο όμως υπάρχει η ηθική. Γιατί αυτές οι πληροφορίες αν πέσουν στα χέρια των ασφαλιστικών εταιρειών μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε βάρος του πολίτη. Καλή είναι η εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά θα πρέπει να υπεισέρχονται και οι επιστήμες του δικαίου και της ηθικής για να μπορέσει όλα αυτό να γίνει πραγματικότητα και να λειτουργήσει» προσθέτει ο κύριος Χατζηιωάννου.









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1