follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Εντελώς λαϊκίστικο, θα μπορούσαν να εκτιμήσουν αρκετοί αναγνώστες μας, ότι είναι το βίντεο που παραθέτουμε από την τηλεόραση του Extra3, το οποίο μας λέει πώς «αξιοποιούν» τώρα τον χρόνο οι πρώην πρωθυπουργοί..



Με υπότιτλους του τύπου «ΟΙ Ελληνες πεινάνε και τρεις πρώην πρωθυπουργοί κάνουν διακοπές .. κροίσων», «σε πεντάστερα παλάτια οι καλοκαιρινές διακοπές των ..τριών εθνοσωτήρων πρώην πρωθυπουργών» και «7 στους δέκα Ελληνες δεν πάνε σε διακοπές και αυτοί … ξεκουράζονται σε βίλες και σουίτες», αναφέρεται στην τωρινή διαβίωση των Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή.



Φυσικά δεν είναι αυτή η ουσία, αλλά δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την απορία ποιοι είναι αυτοί που χρυσοπληρώνουν τον Γ. Παπανδρέου να παρευρεθεί στα συνέδρια τους και να τους δώσει .. τα φώτα του.






Οσο για τον λαϊκισμό είναι υπαρκτός στο βίντεο όχι όμως στο πρωτοσέλιδο με το οποίο κυκλοφορούσε ο «Ριζοσπάστης» στις 11/8/1931 το οποίο τιτλοφορούσε: «Αποκάλυψη του αστικού παραδείσου». Tο ρεπορτάζ της εφημερίδας υπέγραφε ο Θανάσης Κλάρας –ο μετέπειτα θρυλικός πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, Αρης Βελουχιώτης.



«Οι ανήθικοι αυτοί που έχουν λερωμένη τιμή, μιλάν για ηθική και συκοφαντούν του κομμουνιστές πώς θα χαλάσουν την οικογένεια. Ξεσκίζουμε τον οχετό της ανηθικότητας, της λέρας των εκμεταλλευτών της φτωχολογιάς. Μετά τον Αλεξανδρή, υπουργό επί της γεωργίας, νέος άσσος της αστικής ηθικής, ο υπουργός δικαιοσύνης. Ο Αβραάμ αποκαλύφθηκε, συλληφθείς επ’ αυτοφώρο με το βουλευτή Αιγίνης Χατζή και με δυο ναύτες στην αγία Παρασκευή».



Αποκάλυπτε, λοιπόν, με τα γραφόμενα του ο Θ. Κλάρας: «Ο κ. Αβραάμ είναι κίναιδος, δηλαδής μπινές» ο οποίος «συνελήφθη επ' αυτοφώρω σ' ένα σεπαρέ έξω από την Αγία Παρασκευή μαζί με τον βουλευτή Αιγίνης Χατζή, κίναιδο κι αυτόν, και με δυο ναύτες να εκτελούν το ηθικό τους έργο. Τους έπιασαν μ' άλλα λόγια καβάλα, όπως λέει ο εργάτης και ο χωρικός».






Γ. Γ.



via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Δεν πίστευαν στα αυτιά τους, οι συντελεστές τηλεοπτικής εκπομπής όταν άκουσαν τον σταρ των New York Knicks να ισχυρίζεται πως τον απήγαγαν εξωγήινοι, οι οποίοι έκαναν πάνω του πειράματα πειράζοντάς του μάλιστα τη μύτη.






Ο λόγος για τον Γκάρντ Μπαρόν Ντέιβις ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήμουν στον δρόμο για το Βέγκας στο Λος Άντζελες. Ήμουν λίγο κουρασμένος και τότε είδα το φως, το οποίο νόμιζα ότι ήταν από ένα μεγάλο φορτηγό. Μετά, ήμουν σε ένα πράγμα από ατσάλι. Αυτοί που έμοιαζαν με ανθρώπους, ήταν μισοί άνθρωποι, σαν... Με πείραζαν στη μύτη και με κοιτούσαν στα μάτια μου. Μου έδεσαν τα χέρια και μετά ήμουν στο Μοντεμπέλο (Καλιφόρνια) στο δρόμο για το Λος Άντζελες, ήταν 4 η ώρα το πρωί».


Ο σταρ σκέφτεται να γράψει βιβλίο για την εμπειριά του αυτή, όταν αποσυρθεί από τον χώρο του αθλητισμού.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Η υπαίθρια ποpνεία ακόμα και από ανήλικες Ρομά δεν είναι φαινόμενο που παρατηρείται μόνο σε κεντρικά σημεία της Πάτρας, όπως π.χ. η πλατεία Γεωργίου, ή η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Όλγας), αντιθέτως αρκετά είναι τα περιστατικά το τελευταίο διάστημα και περιφερειακά, σε περιοχές όπως τα Βραχναίικα.






Mε βάση δημοσίευμα της εφημερίδας «Κόσμος», ανήλικες πλησιάζουν άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας και είναι πρόθυμες να τους προσφέρουν εpωτικές υπηρεσίες με το αζημίωτο φυσικά.


Από την άλλη πλευρά, ηλικιωμένοι που γνωρίζουν, που συχνάζουν οι κοπέλες, τις προσεγγίζουν ζητώντας να τους ικανοποιήσουν ερωτικά.


«Οι γέροι της περιοχής έχουν μουρλαθεί. Μετράνε τα λεπτά που περνούν, σε καθημερινή βάση, μέχρι να βρεθούν με την εpωτική τους παρτενέρ» λέει στον "Κόσμο" κάτοικος που που ζει κοντά στον σταθμό και παρατηρεί όλα όσα συμβαίνουν κοντά στο σπίτι της.


Το κόστος για κάθε ραντεβού ποικίλει, ξεκινά από 5 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 20 ευρώ.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91





Εύκολα και γρήγορα «ξανακολλάει» το ραγισμένο γυαλί για τη...





Μαρία Σολωμού και τον Πάνο Μουζουράκη.



Μπορεί πριν από λίγο καιρό, ο χωρισμός τους να ήταν δεδομένος, αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον, καθώς, επανασυνδέθηκαν.



Μάλιστα, το Σάββατο το βράδυ οι δυο ηθοποιοί κυκλοφορούσαν αγκαλιά στο Χαλάνδρι και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. «Ήταν τόσο αγαπημένοι και παθιασμένοι που δεν έδιναν σημασία ούτε στα αδιάκριτα βλέμματα που δεν είχαν τέλος ούτε στα πηγαδάκια που γινόντουσαν μόλις οι θαμώνες των μαγαζιών καταλάβαιναν ποιο είναι το ζευγάρι που ερωτοτροπεί», αποκάλυψε στο Peoplegreece.com άνθρωπος της παρέας τους.



Ενώ στη συνέχεια μας εκμυστηρευτικέ: «Τα παιδιά είναι ξανά μαζί και είναι πάρα πολύ καλά. Όσοι τους ζούμε νιώθουμε πως ξανά γνωρίστηκαν και ξεκινάνε από την αρχή μια σχέση φλογερή. Ίσως καμία φορά είναι καλά τα διαλείμματα, σε αφήνουν να δεις πιο καθαρά και να συνειδητοποιήσεις τα συναισθήματά σου. Λάθη έγιναν και από τις δυο μεριές αλλά όταν μπαίνει στη μέση η αγάπη δεν υπάρχουν πείσματα και εγωισμοί. Εμείς που τους ξέρουμε νομίζουμε πως αυτοί οι δυο άνθρωποι είναι γραφτό να είναι μαζί. Ο ένας είναι για τον άλλον».



Το ζευγάρι σήμερα το πρωί αναχώρησε για τη Μύκονο. Ο Πάνος Μουζουράκης θα καθίσει μόνο μια ημέρα στο νησί γιατί μετά πρέπει να επιστρέψει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ενώ η Μαρία θα συνεχίσει τις διακοπές της, για την επόμενη εβδομάδα, με καλές της φίλες.









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip





Για την εγκυμοσύνη που είχε, μίλησε στο...





περιοδικό «People» γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός, η οποία μάλιστα, αναφέρθηκε και στις δύσκολες ώρες που πέρασε, αφού έφερε στον κόσμο το παιδί της.



Με τον ερχομό του παιδιού έχει αλλάξει όχι μόνο το σπίτι της, που όπως λέει είναι σαν να φτιάχτηκε από την αρχή για το παιδί, αλλά και η ίδια αφού πια νιώθει μια τεράστια ευθύνη ως μητέρα που θέλει να δώσει στον μικρό της τα σωστά εφόδια ώστε να βγει όσο δυνατόν πιο ολοκληρωμένος και υγιής άνθρωπος για το κοινωνικό σύνολο.



Στην συνέχεια η Θάλεια Ματίκα αποκάλυψε πως όλα τα επακόλουθα της εγκυμοσύνης όπως είναι τα παραπανίσια κιλά, η επανάκτηση της χαμένης σιλουέτας αλλά και η επιλόχεια κατάθλιψη "την άγγιξαν" και πιο συγκεκριμένα παραδέχεται πως ο πρώτος μήνας ήταν πολύ δύσκολος. Οι ορμόνες λέει χαρακτηριστικά από εκεί που είναι στο ζενίθ, πέφτουν ακολουθούν τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Επιπροσθέτως εκείνο το διάστημα τονίζει πως χάθηκε και ο πατέρας του Τάσου Ιορδανίδη και όλα αυτό έκανε την κατάσταση πιο δύσκολη.









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip





Ένας τυπικός έλεγχος της τροχαίας έβγαλε λαβράκι…




Η 28χρονη ασφαλίστρια εντοπίστηκε την Κυριακή (14/7) το βράδυ στην Λιανή Άμμο, να οδηγεί το αυτοκίνητό της χωρίς ασφαλιστήριο, το οποίο είχε λήξει από τον Απρίλιο του 2013.


Οι δικαιολογίες της γυναίκας δεν έπεισαν…


Παρά τις πολλές δικαιολογίες της οι αστυνομικοί ακολούθησαν τα νόμιμα. Πρόκειται για γνωστή Χαλκιδέα η οποία είναι και σύμβουλος σε μεγάλη Ασφαλιστική εταιρεία και η είδηση προκάλεσε και προκαλεί πολλές συζητήσεις στην τοπική κοινωνία..





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91











6 ατάκες που δεν πρέπει ποτέ να πείς σε γυναίκα με μεγάλα στήθη!

6 ατάκες που δεν πρέπει ποτέ να πείς σε γυναίκα με μεγάλα στήθη!




Αυτά είναι τα σχόλια που δεν θέλουν να ακούνε ποτέ (μα ποτέ) οι γυναίκες που έχουν...πλούσια τα ελέη.

1. «Μην παραπονιέσαι! Άλλες πληρώνουν γι' αυτά!» (ναι, αλλά η δυσκολία παραμένει όταν πρόκειται να φορέσουν εφαρμοστό φόρεμα ή όταν παραβρίσκονται σε επαγγελματικά «σοβαρά» meeting)

2.»Πόσο σε ζηλεύω!», μετά συνοδείας πνιχτού γέλιου. (είναι κοπλιμέντο δηλαδή;)

3. «Οι άντρες πρέπει να τα λατρεύουν» (πράγματι, αλλά δεν τα «μεταφέρουν» εκείνοι)

4. «Σκέφτηκες ποτέ να κάνεις μείωση του μεγέθους» (αυτό είναι αγενές και προσβλητικό γιατί οι επεμβάσεις δεν αποτελούν ποτέ εύκολη επιλογή)

5. «Μοιάζουν με της Christina Hendricks» (μπορεί να είναι κοπλιμέντο, αλλά είναι και στερότυπο)http://www.newsbomb.gr






via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%83%CE%B5%CE%BE-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82





Στην αγαπημένη της Πάρο βρίσκεται η διάσημη...





ελληνίδα τηλεσέφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στην οποία απολαμβάνει τις καλοκαιρινές της βουτιές.



Η Αργυρώ, λατρεύει το νησί, καθώς είναι και ο τόπος καταγωγής της.



Σύμφωνα με το «gossip-tv.gr», η τηλεσέφ, αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση των υπευθύνων του πρώτου Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Πάρου 2013, για να βρεθεί στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους και να μιλήσει για το πώς η κουζίνα ενός τόπου μπορεί γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής του. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου βέβαια δεν έχασε την ευκαιρία και όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το περιοδικό Hello, έκανε και τις βουτιές της στην παραλία του Αμπελά.



Δείτε τις φωτογραφίες:













via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip









Η Χουρέμ από τη σειρά «Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή» ή κατά κόσμον Μεριέμ Ουζερλί σταμάτησε εδώ και κάμποσο καιρό να παίζει τουρκική σειρά. Όπως είναι γνωστό αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας...



Η ηθοποιός αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ψυχιατρική κλινική στη Γερμανία, στον τόπο δηλαδή που μεγάλωσε και έχει φυσικά δίπλα της τον αγαπημένο της, αλλά και την οικογένειά της.



Πριν όμως αντιμετωπίσει αυτό το σοβαρό πρόβλημα υγείας, όταν είχε ελεύθερο χρόνο, κανά διήμερο, έκανε διακοπές με τον αγαπημένο της. Όπως θα δείτε στην ακόλουθη φωτογραφία, της άρεσε πολύ να ρεμβάζει στην βεράντα του πολυτελέστατου δωματίου που διέμενε και να χαίρεται τον ήλιο και τον σύντροφό της! Τότε έλαμπε από ευτυχία, τώρα προσπαθεί να βρει ξανά το χαμόγελό της!






via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Η κομμώτρια στην περιοχή των Προσφυγικών έμεινε με το ψαλίδι στο χέρι, όταν κατάλαβε τι ακριβώς είχε συμβεί...




Νωρίτερα, είχε πέσει θύμα τριών γυναικών που λούστηκαν, κουρεύτηκαν, βάφτηκαν και χτενίστηκαν αλλά έφυγαν χωρίς να πληρώσουν απολύτως τίποτα!


Τα κατάφεραν αφού είχαν σκαρφιστεί ένα απίθανο κόλπο για να ξεγελάσουν τόσο την ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου, όσο και τις υπαλλήλους της. Όλα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα όταν τρεις νεαρές κρατώντας τις τσάντες τους μπήκαν στο κομμωτήριο. Ζήτησαν κούρεμα, βαφή και χτένισμα, στρογγυλοκάθισαν και ετοιμάστηκαν για την περιποίηση!


Ενώ η διαδικασία έφθανε στο τέλος της και απέμεναν ορισμένες λεπτομέρειες, η πρώτη αφήνει την τσάντα της και κάνει πως μιλά στο κινητό τηλέφωνο. Μέσα σε δευτερόλεπτα και η δεύτερη κάνει το ίδιο, ενώ και η τρίτη με μία διαφορετική δικαιολογία (πως είδε κάποιον) βγαίνει έξω από το κατάστημα!


Η κομμώτρια δεν μπορούσε να φανταστεί εκείνη τη στιγμή τι θα συνέβαινε, άλλωστε είχε και με άλλες πελάτισσες να ασχοληθεί. Εκτός από αυτό είχαν αφήσει και τις τσάντες τους μέσα στο κομμωτήριο!


Τα λεπτά περνούσαν και οι κυρίες άφαντες! Οι τσάντες όμως εκεί! Όταν όμως πέρασε ένα τέταρτο, η κομμώτρια κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά! Βγήκε έξω, κοίταξε αριστερά, κοίταξε δεξιά αλλά πουθενά οι τρεις νεαρές γυναίκες! Τότε άρχισε να υποψιάζεται πως την είχαν εξαπατήσει! Άνοιξε τις τσάντες μήπως βρει κάποιο στοιχείο, και τότε διαπίστωσε πως ήταν γεμάτες χαρτιά.


Οι γυναίκες προτίμησαν να παρατήσουν τις «μαϊμού» τσάντες τους στο κομμωτήριο από το να χρυσοπληρώσουν για την περιποίηση που τους έκαναν! Κάπως έτσι η ιδιοκτήτρια του κομμωτήριου ειδοποίησε την αστυνομία αλλά μέχρι στιγμής ”κλαίει” για τα 100€ που δεν πήρε ποτέ…

dete.gr





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Τις καλοκαιρινές της βουτιές απολαμβάνει η Ελευθερία Ελευθερίου, η οποία, βάζει «φωτιές» στις...





παραλίες, με τις τέλειες αναλογίες και τα καυτά της μπικίνι.



Στην παρακάτω φωτογραφία, η νεαρή τραγουδίστρια, ποζάρει με νάζι, κρατώντας το ποτό της, κάνοντας τους φίλους της στο Instragramm να… παραληρούν:






via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip

Αίσθηση προκάλεσαν πρόσφατα στη Νότιο Αφρική φωτογραφίες τραβηγμένες από έναν υπάλληλο σε εθνικό πάρκο που δείχνουν ένα πλάσμα που μοιάζει με εξωγήινο και έδωσαν πολλή τροφή για σκέψη στους κατοίκους της χώρας.



Ο Λεγουέλ Ντίξον είχε τραβήξει αυτές τις φωτογραφίες κοντά στην περιοχή Nature 's Valley, που αποτελεί δημοφιλές τουριστικό προορισμό, ενώ το... άψυχο σώμα του εξωγήινου είχε ανακαλύψει ο 17χρονος γιος του.



Ωστόσο, η δρ. Μαγκνταλένα Μπράουμ, που εργάζεται σε μια κτηνιατρική κλινική της περιοχής είχε διαφορετική άποψη και αποκάλυψε μια από τις πολλές τραγικές ιστορίες της σοφής φύσης.



«Είναι εμφανές ότι δεν πρόκειται για εξωγήινο αλλά για ένα νεκρό μωρό μπαμπουίνου» ανέφερε η κυρία Μπράουμ.



Οταν ρωτήθηκε γιατί το κουφάρι έχει αυτό το περίεργο σχήμα τόνισε ότι πιθανότατα το μωρό πέθανε και η μητέρα του συνέχισε να το μεταφέρει κολλημένο πάω στο σώμα της με αποτέλεσμα να δεχθεί πολλά χτυπήματα.



«Εχουμε παρατηρήσει αρκετές περιπτώσεις κατά τις οποίες οι μητέρες αρνούνται να δεχθούν οτι τα παιδιά τους είναι νεκρά και συνεχίζουν να τα κουβαλάνε μαζί τους, ακόμη και για τρεις ή τέσσερις ολόκληρες εβδομάδες μέχρι να αποδεχθούν το μοιραίο» εξηγεί η Μαγκνταλένα Μπράουμ.



Τα μωρά των πιθηκοειδών έρχονται στον κόσμο εντελώς αβοήθητα, περνούν μια πολύ αργή διαδικασία ωρίμανσης και εξαρτώνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις μητέρες τους ακόμη και για τη μεταφορά τους.













via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Πόλεμος έχει ξεσπάσει στην Κύπρο εξαιτίας των εμφανίσεων του Παντελή Παντελίδη!





Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο τραγουδιστής ζητάει 40.000 ευρώ για κάθε του εμφάνιση στο νησί, ενώ κάποιοι άλλοι ότι όλα αυτά είναι ψέματα!



Το αποτέλεσμα; Ο κύριος 'Δεν ταιριάζετε σου λέω' να είναι έξαλλος κατά πάντων! Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν...!

athensbars.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


“Καραγκιοζιλίκι” χαρακτήρισε τη νέα Δημόσια Τηλεόραση η Έλλη Στάη

. Η κ. Στάη μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής εξιστόρησε τις τελευταίες μέρες που έζησε πριν πέσει το «μαύρο» στις οθόνες και εξήγησε ότι ο...

κυβερνητισμός στη δημοσιογραφική λειτουργία, ο ακραίος συνδικαλισμός που κατέβαζε διακόπτες και ο κομματισμός αποτέλεσαν άλλοθι για τη μαζική απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.


Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη της κ. Στάη:


Ποια είναι τα συναισθήματά σας τώρα που έχει περάσει καιρός από το κλείσιμο της ΕΡΤ;


Η μετάλλαξη των πρώτων συναισθημάτων είναι μια τεράστια απογοήτευση της επιβεβαίωσης των φόβων που είχα. Των φόβων ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, πέρα από την ΕΡΤ, και αυτό με κάνει να είμαι πάρα πολύ θυμωμένη και ενοχλημένη. Αυτή η προχειρότητα τέτοιου τύπου αποφάσεων οδηγεί τελικά στη διάλυση του δημόσιου τομέα και όχι στη μεταρρύθμισή του.


Αποδείχτηκε πως δεν υπάρχει πλάνο για την επόμενη μέρα.


Γι' αυτό σοκαρίστηκα και εξοργίστηκα. Ηταν τελείως ανόητη αυτή η επιλογή και ως πολιτική τοποθέτηση αυτοαναιρείται. Τότε ειπώθηκε πως ειδικά ο τομέας της ΕΡΤ είχε πολύ μεγάλες παθογένειες στον τρόπο που λειτουργούσε και ασκήθηκε ακραίος συνδικαλισμός, ο οποίος ήταν από τους πλέον αυταρχικούς και ειδικά τον τελευταίο χρόνο κατέβαζε συνεχώς τους διακόπτες.


Είδα μία πολιτική απόφαση, η οποία δικαιολογήθηκε ως μεγάλη μεταρρύθμιση και ειπώθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει με ανοιχτή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Οπότε την κλείνουμε, φτάνοντας στο ακραίο και αντιδημοκρατικό «μαύρο», γιατί μετά θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη μεταρρύθμιση.


Δηλαδή, ήθελαν να μας πουν ότι έχουν σοβαρό σχέδιο και τη δυνατότητα να προχωρήσουν χωρίς να αντιμετωπίσουν την παθογένεια του ακραίου συνδικαλισμού. Και τώρα βλέπουμε τον αρμόδιο υφυπουργό να λέει ότι η μεταβατική δημόσια τηλεόραση εκπέμπει από άλλα στούντιο γιατί δεν μπορεί πάλι να αντιμετωπίσει τους ίδιους συνδικαλιστές. Οπότε πρόκειται για μια τεράστια αδυναμία πολιτικής δυνατότητας. Ούτε με ανοιχτό ούτε με κλειστό τον φορέα μπορούσαν να κάνουν τη μεταρρύθμιση;».


Ο αρμόδιος υφυπουργός, Π. Καψής δήλωσε πως οι συνδικαλιστές εμποδίζουν τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα.


Το άκουσα και για αυτό το κρίνω. Δίνεις περίοδο χάριτος στο πρόσωπο που είχε μεγάλο θάρρος που ανέλαβε γιατί γνώριζε περί τίνος πρόκειται. Το βράδυ που έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ, είπα στον αέρα ότι όλοι γνωρίζουμε την παθογένεια που υπήρχε σε όλο το Δημόσιο και στο συγκεκριμένο κομμάτι της ΕΡΤ. Κυβερνητισμός, κι αυτό αφορά κυρίως τη δημοσιογραφική λειτουργία, ακραίος συνδικαλισμός και κομματισμός σε πολλά επίπεδα.


Αυτά τα τρία πράγματα τα οποία υπήρχαν, τα βλέπουμε και τώρα να αναπτύσσονται πάλι. Η πολιτική ηγεσία δεν είχε και δεν έχει σχέδιο και το ομολογεί πια, ενώ βλέπουμε 100 άτομα που παραμένουν στην ΕΡΤ να λένε ότι είναι εκπρόσωποι όλων. Εγώ θα πω ότι δεν εκπροσωπούν τις χιλιάδες των εργαζομένων της ΕΡΤ, όπως δεν τους εκπροσωπούσαν οι 40 ή 50 συνδικαλιστές που έπαιρναν τις αποφάσεις τον προηγούμενο χρόνο για τις απεργίες. Η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν συντάσσεται μαζί τους. Είναι μια πλειοψηφία η οποία ήταν και παραμένει βουβή».


Ο ακραίος συνδικαλισμός που περιγράφετε οδηγεί στο αδιέξοδο;


Εξακολουθεί να φθάνει τις χιλιάδες των εργαζομένων σε αδιέξοδο γιατί υπάρχει ένας μαξιμαλισμός των αιτημάτων. Να γυρίσουν όλοι οι εργαζόμενοι πίσω με τις ίδιες λάθος συνθήκες του παρελθόντος. «Ολα τα κιλά, όλα τα λεφτά» και από την άλλη πλευρά, την κυβερνητική, δεν υπάρχει σχέδιο. Εκεί σηκώνεις τα χέρια ψηλά και λες ότι πρέπει να υπάρξουν άλλοι άνθρωποι που παίρνουν αποφάσεις σε όλες τις πλευρές.


Εγώ αυτό λέω: οι χιλιάδες εργαζόμενοι που απολύθηκαν πρέπει να σκεφτούν ότι αυτή η λειτουργία των συνδικαλιστών, να κατεβάζουν τους διακόπτες συνεχώς, πριν τους κατεβάσει οριστικά η κυβέρνηση, ήταν ένα από τα στοιχεία που τους οδήγησε στη μαζική απόλυση. Γιατί αν ήταν αποτελεσματικός αυτός ο συνδικαλισμός, θα έπρεπε να είχε προλάβει με κάποιον τρόπο αυτό που ακολούθησε.


Ενας συνδικαλισμός που θέλει να έχει αποτέλεσμα, να διασφαλίζει θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, αν θέλει το κάνει. Δεν το έκαναν. Η κυβέρνηση κάνει μεταρρύθμιση; Οχι. Βλέπω μια ισοπέδωση, μια μπουλντόζα, μια οριζοντιοποίηση και καμία υπηρεσία να λειτουργεί.


Την εκπομπή της μεταβατικής ΔΤ πώς τη σχολιάζετε;


Είδα αυτό το ΔΤ και τελικά είναι κλαυσίγελως. Φτάσαμε, δηλαδή, να βλέπουμε αυτό το καραγκιοζιλίκι. Ακόμη και για μία μέρα είναι απαράδεκτο και δεν δίνω κανένα ελαφρυντικό...


Υπήρξε έλλειψη σχεδίου για την ΕΡΤ και από τη διοίκηση;


Η τελευταία διοίκηση της ΕΡΤ που έβαλε η τρικομματική κυβέρνηση, δεν ήταν μία από τις χειρότερες διοικήσεις; Τι έκαναν; Με τι σχέδιο πήγαν; Στον τομέα της ενημέρωσης για παράδειγμα είχαμε φτάσει το δελτίο ειδήσεων σε διψήφιο νούμερο τηλεθέασης, είχαμε μόλις κερδίσει τις εκλογές (σ.σ.: η μετάδοση των εκλογών τερμάτισε πρώτη στην τηλεθέαση ημέρας) και ήρθαν, το διέλυσαν, το έκαναν μονοψήφιο, το ισοπέδωσαν. Ισορρόπησαν σε τρία πόδια, τριών κομμάτων με τα στελέχη που έβαζαν... Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα, είναι γνωστά όλα.


Αν τα βρει η κυβέρνηση με τους εργαζομένους και ξεκινήσει η μετάδοση του μεταβατικού φορέα και στη συνέχεια η νέα δημόσια τηλεόραση, θα θέλατε να συμμετάσχετε;


Αυτό το μεταβατικό στάδιο το βλέπω να εξελίσσεται χωρίς ορίζοντα τέλους. Αν υπήρχε σχέδιο θα έπρεπε η νέα δημόσια τηλεόραση να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο. Δεν έχω καταλάβει και ποιο είναι το σχέδιο. Θα γίνει προκήρυξη τώρα για θέσεις για το μεταβατικό στάδιο και μετά θα κάνουν άλλη προκήρυξη για το καινούργιο; Πότε, πόσους και για ποιες ειδικότητες; Αν δεν δω αυτό το σχέδιο ολοκληρωμένα, δεν μπορώ να απαντήσω.


Το τελευταίο δελτίο ειδήσεων που παρουσιάσατε ξεκίνησε με μία συγκινητική στιγμή που γεμίζει συναισθήματα έναν άνθρωπο, ενώ η τελευταία εκπομπή, μετά το «μαύρο», έγινε υπό... αντίξοες συνθήκες. Πώς διατηρήσατε την ψυχραιμία σας;


Στην τελευταία εκπομπή δέχθηκα την επίθεση των ακραίων συνδικαλιστο-κομματικών. Στο δελτίο την επίθεση της κυβέρνησης. Αν κάνεις αυτή τη δουλειά, ένα στοιχείο που πρέπει να έχεις είναι η ψυχραιμία. Αλλά είμαι και εκπαιδευμένη. Εναν μήνα πριν πέσει το μαύρο στην ΕΡΤ, αντιμετώπισα το ίδιο θέμα, του να κρατήσω τη ψυχραιμία μου, με την περίφημη διαφήμιση μίας εφημερίδας. Είχα πει ότι είναι αδιανόητο, δεν το λέω. Εστειλα και επιστολή στον αρμόδιο διευθυντή επιτόπου.


Ο αρμόδιος γενικός διευθυντής είχε φωνάξει συνάδελφο παρουσιαστή και του είχε πει να βαφτεί, να ντυθεί και να πάρει τη θέση μου, για να μη πω εγώ το δελτίο. Κι αυτό το αντιμετώπισα με ψυχραιμία. Μπήκα στο στούντιο και είπα αυτό είναι παράνομο, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει. Εχω κατηγορηθεί για τέτοιου τύπου λειτουργία σε πολλά κομματικά γραφεία και στο υπόγειο του Μαξίμου.


Πού αισθανθήκατε πιο αποτελεσματική;


Πιστεύω ότι αυτά τα 2,5 χρόνια έκανα καλή δουλειά. Και το επέλεξα πολύ συνειδητά γιατί στην περίοδο της κρίσης, ο κοινωνικός ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι πολύ πιο σημαντικός και οφείλει να έχει σημαντική παρουσία και εμβέλεια. Γι΄ αυτό λέω ότι είναι πολύ απογοητευτικό αυτό που συμβαίνει σήμερα.


Για τι είστε περήφανη;


Για την ανεξαρτησία μου. Γιατί αυτό σου δημιουργεί πολλά προβλήματα και τεράστια μοναξιά συνήθως αλλά και πολύ μεγάλες ικανοποιήσεις ταυτόχρονα. Και είναι εσωτερικές ικανοποιήσεις στην αρχή.


Τα «μάτια της Ελλης» έχουν δει πολλά τελικά. Τι κρατάνε;


Ενα στοιχείο που έχουν οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι ότι δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι απ' αυτά που έχουν κάνει. Εγώ λοιπόν δεν είμαι ικανοποιημένη γι΄αυτά που έχω κάνει. Θεωρώ ότι έχω κάνει πολλά πράγματα για τα οποία είμαι ευχαριστημένη, αλλά θεωρώ ότι είναι λιγότερα απ' αυτά που ήθελα ή θα μπορούσα να έχω κάνει. Οπότε βάζεις κι έναν στόχο για μετά.


Αρα ποιος είναι ο επόμενος στόχος σας;


Κάτι έχω. Αλλά καμιά φορά, διαμορφώνονται οι συνθήκες κάπως διαφορετικά απ' αυτά που εσύ έχεις στοχεύσει. Με ενδιαφέρει πολύ αυτό που γίνεται στο δημόσιο βίο της χώρας και μην το εκλάβετε με τη στενή έννοια της πολιτικής. Γιατί πολιτική είναι και η δουλειά που κάνουμε.


Η δημοσιογραφία έχει χαρακτηριστικά δημόσιου λόγου και δημόσιας επιρροής. Με ενδιαφέρει πολύ το πώς ανασυντάσσεται και μεταρρυθμίζεται αυτή η χώρα. Θέλουμε μεταρρυθμιστές - οραματιστές και ανθρώπους που πράττουν πάνω σε ένα όραμα που γίνεται σχέδιο. Είναι τόσο απλή η εξίσωση: όραμα που γίνεται σχέδιο, σχέδιο που γίνεται αποτέλεσμα. Είναι δυνατόν να μην το έχει αυτό η πολιτική μας εξουσία συλλήβδην;


Ποια θεωρείτε επαναστατική πράξη σήμερα;


Επαναστατική πράξη θεωρώ το απολύτως αυτονόητο. Σκέφτομαι, σχεδιάζω και έχω το αποτέλεσμα. Και είπα όραμα, γιατί αυτό το σχέδιο πρέπει να πείσει και να πάρεις την κοινωνία μαζί σου. Φαίνεται τόσο δύσκολο αυτό.


Οδηγούμαστε σε κοινωνική έκρηξη;


Με ανησυχεί το βουβό στην κοινωνία. Ο εξορθολογισμός του Δημοσίου γίνεται με τέτοια προχειρότητα που βεβαίως δημιουργούνται εκρήξεις στην κοινωνία. Οι εκρήξεις που βγαίνουν στον δρόμο είναι λιγότερο επικίνδυνες από τις βουβές, οι οποίες οδηγούν και στη Χρυσή Αυγή και σ' άλλα φαινόμενα που ακόμα δεν τα έχουμε δει.


Με τη διοίκηση της ΕΡΤ αντιμετωπίσατε αρκετά προβλήματα.


Από την ημέρα που ήρθε η διοίκηση της τρικομματικής είχα προβλήματα. Ημουν σαφέστατα στόχος εκεί μέσα. Γιατί δημοσιογραφικά είμαι ανεξάρτητη.


Πάντως ακούγονταν πολλά για εσάς στην ΕΡΤ. Ηταν καθαρά θέμα στοχοποίησης;


Ηταν πολιτική και προσωπική στοχοποίηση. Κι όταν λέω πολιτική, δεν εννοώ ότι εγώ ανήκα κάπου. Δεν με ενδιαφέρει να κομίζω την άποψη κάποιου κόμματος. Αν θέλω να κομίζω την άποψη κάποιου κόμματος θα γίνω ευθέως πολιτικός. Πάντως, είχα μεγάλο πρόβλημα τον τελευταίο καιρό και να μην το κρύβουμε πίσω από τα δαχτυλάκια μας. Τώρα αν υπήρχαν και προσωπικά προβλήματα δημοσιογραφικών ανταγωνισμών, αυτά πάντα υπάρχουν.


Ηταν και θέμα διαφορετικών κόσμων και προσωπικοτήτων;


Κάποιοι συνάδελφοι στην ΕΡΤ είπαν ότι είναι η σύγκρουση της εξυπνάδας με τη βλακεία, όπου συνήθως κερδίζει η βλακεία. Στην περίπτωσή μας τελικά, δεν κέρδισε η βλακεία και είμαι πολύ ικανοποιημένη. Κέρδισε η πολιτική βλακεία όμως.


Δημοσιοποιήσατε τον μισθό σας αλλά συνέχισαν κάποιοι να σας κατατάσσουν στους χρυσοπληρωμένους.


Υπήρξα καλοπληρωμένη στον ιδιωτικό τομέα. Αν κάποιος έχει αντίρρηση γιατί επιχειρηματίες κάποιους από εμάς μάς πλήρωναν καλά, ας έρθει να μας το πει. Μιλάμε για το Δημόσιο όμως. Κανείς δεν έπαιρνε πολλά χρήματα αυτήν την περίοδο. Μπορείς να πεις βέβαια, γιατί να πάρει κάποιος 2.500 ευρώ για να είναι διακοσμητικός σύμβουλος... Εγώ διακοσμητική δεν ήμουν. Ημουν υπερ-εργαζομένη με αποτελεσματικότητα. Και η αποτελεσματικότητα σ' αυτή τη δουλειά φαίνεται. Πριν από λίγα χρόνια δίνονταν μισθοί 30, 40, 50 χιλιάδων ευρώ σε ανθρώπους που έκαναν τη δουλειά που κάνω κι εγώ. Αυτά μας οδήγησαν στον βυθό. Αλλά ας έρθουν να απολογηθούν αυτοί οι άνθρωποι που τα έδιναν και τα έπαιρναν από το Δημόσιο και τώρα κρύβονται. Κι ας μιλάμε και με τα ονόματά μας πια.


sofokleousin.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91





Εκτός εαυτού εμφανίζεται η Ελένη Μενεγάκη με τους φωτογράφους που την...



κυνηγούν και καταγράφουν κάθε της κίνηση και… στυλιστική επιλογή.



«Δεν αντέχω άλλο... Μου "βιάζουν" την προσωπική ζωή. Δεν πάει άλλο αυτή η ιστορία...». Η Ελένη ξέσπασε! «Και η υπομονή έχει τα όριά της», φέρεται να είπε στον στενό της κύκλο σύμφωνα με την εφημερίδα NEWS.



Αυτό το ξέσπασμα, ήρθε μετά τις τελευταίες φωτογραφίες που «διέρρευσαν¨» και την έδειχναν με καυτό, μπραζίλιαν μαγιό. Η Ελένη, πήγε σε έναν ερημικό μέρος της Άνδρου και έκανε ξέγνοιαστη το μπάνιο της μαζί με τον αγαπημένο της Ματέο και την παρέα της, νομίζοντας ότι έτσι θα μπορούσε να ξεφύγει, έστω για λίγες ώρες, από τον κλοιό της δημοσιότητας. Γελάστηκε όμως γιατί είδε στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες της. «Ή εγώ ή αυτοί», είπε... «Πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα στην παρουσιάστρια και τους παπαράτσι και ποια θα είναι η κατάληξη κανείς δεν ξέρει!





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip










perierga.gr - Το πιο... μπαγιάτικο ψωμί στον κόσμο!

Το πιο… μπαγιάτικο ψωμί στον κόσμο!


Προσθήκη λεζάντας

Μπορεί το ψωμί μερικών ημερών ή ακόμα και αυτό της προηγούμενης να σας κάνει να αδιαφορείτε στη θέα του (και να… ξινίζετε στη γεύση του!), όμως το πιο μπαγιάτικο ψωμί στον κόσμο θα σας καταπλήξει. Το ψωμί του 92χρονου Terry O’Kelly μετρά 113 χρόνια ζωής, καθώς παρασκευάστηκε το 1899 και το κομμάτι που διατηρείται μέχρι σήμερα ανήκε στον παππού του! Και μπορεί πολλοί άνθρωποι να κρατούν ως ενθύμια ζωής διάφορα ρετρό αντικείμενα, πολυκαιρισμένες φωτογραφίες ή παλιά βιβλία, όμως ο Terry δεν μπόρεσε ποτέ να αποχωριστεί ένα κομμάτι ψωμί από το παρελθόν του.



Το διατηρεί μάλιστα προστατευμένο μέσα σε μια ειδική προθήκη, ενώ πάντα αναφέρει με συγκίνηση την ιστορία του: «Ο παππούς μου έκανε φυλακή μερικούς μήνες επειδή δεν πλήρωσε ένα πρόστιμο στις Αρχές. Αυτό το ψωμί το έφερε στο σπίτι ως ενθύμιο του βραχύβιου εγκλεισμού του. Από τότε πέρασε στις επόμενες γενιές και κανείς ποτέ δεν σκέφτηκε να το πετάξει. Είναι κειμήλιο…». Κι αν τώρα αναρωτιέστε -και εύλογα- αν ο Terry O’Kelly σκέφτηκε ποτέ να το… δοκιμάσει, η απάντηση είναι αφοπλιστική (και αναμενόμενη): «Είναι σκληρό σαν πέτρα!»…http://perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Του Γ. Δελαστίκ - "Εθνος"



Στις επόμενες εκλογές, αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα κατάματα, είναι πολύ πιθανότερο να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα παρά η ΝΔ. Αυτό φυσικά συναρτάται με τις συνθήκες μέσα στις οποίες θα γίνουν οι εκλογές. Με δεδομένη όμως την περαιτέρω ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης του ελληνικού λαού εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, οι πιθανότητες να αναδειχθεί πρώτο κόμμα από τις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά αυξημένες, κατά την εκτίμησή μας.



Σε περίπτωση που όντως αυτό επιβεβαιωθεί από την πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει τον πυρήνα της νέας κυβέρνησης. Ανεξαρτήτως του συνθήματος περί «κυβέρνησης της Αριστεράς», το οποίο δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε ότι αντανακλά τις προθέσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ένα ερώτημα που αφορά τους πάντες θα τεθεί επί τάπητος: μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αριστερή; Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίσει μόνος του κοινοβουλευτική αυτοδυναμία με 155-160 βουλευτές, το ερώτημα αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί εκ των προτέρων.



Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και τη συνοχή της κοινοβουλευτικής του ομάδας - αν δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας θα εφαρμόσει αριστερή, φιλολαϊκή πολιτική και αν οι βουλευτές του κόμματός του θα είναι σε θέση να αποκρούσουν τις λυσσαλέες σίγουρα απόπειρες εκβιασμού και εξαγοράς τους. Με δεδομένο όμως τότε το γεγονός ότι η υποτιθέμενη αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ θα εδράζεται υποχρεωτικά σε ένα εκλογικό ποσοστό γύρω στο 40%, η ηγεσία του κόμματος αυτού θα έχει, αρχικά τουλάχιστον, την αναγκαία λαϊκή βάση για να επιχειρήσει να εφαρμόσει την πολιτική που επιθυμεί, ανεξαρτήτως του αν αυτή η πολιτική θα πετύχει ή όχι.



Η περίπτωση όμως της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται καθόλου πιθανή σήμερα, στις συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται να καταστεί εφικτή στο μέλλον, ακόμη και στο άμεσο. Για την ώρα πάντως η διαγραφόμενη πιθανότερη εξέλιξη είναι νίκη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, κατάληψη της πρώτης θέσης, χωρίς όμως αυτοδυναμία. Μια κυβέρνηση συνεργασίας με ηγεμονική δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη γνώμη μας, αποκλείεται να είναι αριστερή. Θα είναι σαφώς πιο φιλολαϊκή από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα είναι σίγουρα αντιμνημονιακή κατά την εκκίνησή της, αλλά αριστερή αποκλείεται να είναι, ακόμη και αν εκχωρηθούν κρίσιμα υπουργεία σε πραγματικά αριστερά στελέχη.



Οι λόγοι αυτής της εκτίμησης είναι πολλοί: Πρώτα πρώτα η άρνηση του ΚΚΕ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ αφαιρεί κάθε ρεαλιστική δυνατότητα σχηματισμού αριστερής κυβέρνησης μέσω της υποθετικής αριστερής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, βοηθούντος και του εκλογικού συστήματος.

Ανεξαρτήτως του αν είναι σωστή ή λανθασμένη, η άρνηση του ΚΚΕ υποχρεώνει ούτως ή άλλως τον ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει συμμάχους μεταξύ των συστημικών κομμάτων. Αυτομάτως αυτό εγκλωβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ εντός του συστήματος, αφού καθιστά την κυβέρνησή του κοινοβουλευτικό όμηρο του όποιου συστημικού κυβερνητικού εταίρου του. Ανομολόγητα ή όχι, η άρνηση του ΚΚΕ υποβαθμίζει τον στόχο της αριστερής κυβέρνησης στο κατώτερο επίπεδο του σχηματισμού αντιμνημονιακής κυβέρνησης.



Δικαιωματικά σε μια τέτοια περίπτωση ο προνομιακός συνομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Πάνος Καμμένος και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) που εκφράζει με εντυπωσιακή συνέπεια την αντιμνημονιακή Δεξιά που προέρχεται από τη ΝΔ.

Μια υποθετική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σίγουρα δεν αρέσει στους αριστερούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ ή στα στελέχη των ΑΝΕΛ που επιθυμούν την επιστροφή τους στη ΝΔ. Θα ανταποκρίνεται όμως στις προσδοκίες της μεγάλης μάζας των ψηφοφόρων των δύο κομμάτων που επιθυμούν ανακοπή της πορείας εξαθλίωσής τους και ανάκτηση μέρους της χαμένης ευημερίας, βελτίωση δηλαδή της αφόρητης σημερινής κατάστασης οικονομικά και κοινωνικά. Θα επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα να γίνει πρωθυπουργός.

Επιπροσθέτως, θα δώσει φτερά στην πολιτική επιρροή των ΑΝΕΛ υπό την προϋπόθεση ότι παραμένουν αμιγώς αντιμνημονιακό κόμμα, όπως μέχρι τώρα, και δεν εντάσσουν στους κόλπους τους βουλευτές που έχουν ψηφίσει υπέρ του Μνημονίου.



Σε μια τέτοια περίπτωση οι ΑΝΕΛ θα αναδειχθούν σε εγγυητή για την άσκηση της εξουσίας του Αλέξη Τσίπρα εντός του πλαισίου του συστήματος, ανεξαρτήτως των πραγματικών προθέσεών του. Διαφορετικά, ενδέχεται να υποκατασταθούν από απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ ή της ΔΗΜΑΡ που θα κάνουν αντιμνημονιακή κωλοτούμπα για να προσκολληθούν στην εξουσία.



via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE



Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια μιας 34χρονης να διασχίσει κολυμπώντας τη Μάγχη, μεταξύ του Ντόβερ και του Καλάι.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα La Voix du Nord, Οι άνδρες που επέβαιναν στη βάρκα που συνόδευε τη γυναίκα στην παράτολμη προσπάθειά της, ενημέρωσαν Γάλλους αξιωματούχους διάσωσης ότι υπήρχε πρόβλημα και ζήτησαν την άμεση αποστολή απινιδωτή.

Τη γυναίκα παρέλαβε γαλλικό ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και τη μετέφερε στο νοσοκομείο της πόλης Μπουλόν-σουρ-Μερ, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο



naftemporiki.gr




via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Μια εθελοντική ενέργεια που ξεκίνησε πριν από έναν περίπου χρόνο μας καλεί να γεμίσουμε τις προσωπικές μας σελίδες του Facebook με Ελλάδα στις 21 Ιουλίου!






Σκοπός, να προωθηθεί από όλους μας η χώρα και ενισχυθεί ο τουρισμός.


Για μία μέρα λοιπόν, στις 21 Ιουλίου όλοι έχουν την δυνατότητα να γίνουν πρεσβευτές της Ελλάδας!


Η διαδικασία είναι απλή: απλά βομβαρδίστε τα social media και κυρίως το Facebook με φωτογραφίες και βίντεο από την Ελλάδα.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91

ΒΙΝΤΕΟ- Οπαδός τυλίχτηκε στις φλόγες από μολότοφ Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ένας 20χρονος οπαδός ο οποίος δέχτηκε επίθεση με βόμβα μολότοφ με αποτέλεσμα...

να τυλιχτεί στις φλόγες.



Τα επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε οπαδούς της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα λίγο πριν τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα.Στο βίντεο που ακολουθεί στο 2:11 θα δείτε τον νεαρό να έχει αρπάξει φωτιά και να τρέχει να σωθεί.



ΠΑΠ από newscyprus



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97


H Mεριέμ Ουζερλί, έχει χιλιάδες φαν όχι μόνο στην Τουρκία και την Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο... τον κόσμο! Η γνωστή μας "Χουρέμ" αποφάσισε να μοιραστεί με όλους, φωτογραφίες από τα προσωπικά της άλμπουμ, από όταν ήταν μωρό...!







Μιας και οι τελευταίες φωτοφραφίες της που βγήκαν στη δημοσιότητα, δεν ήταν καθόλου καλές, αφού την έδειχναν σε ψυχιατρική κλινική, η Μεριέμ, αποφάσισε να αποκατατήσει την εικόνα με πολύ γλυκές φωτογραφίες!







O φωτογραφίες που βλέπετε είναι από το instagram της πανέμορφης ηθοποιού!









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip





Και είναι λογικό. Οι ατέλειες στο κορμί της είναι ορατές. Τα χέρια τα πόδια οι γλουτοί. Χωρίς ρετούς απο συναυλία. Χωρίς φίλτρα από τα mad. Χωρίς μακρινά πλάνα που κρύβουν ατέλειες και...

χωρίς καμιά επεξεργασία. Έτσι όπως είναι. Ακόμη κι έτσι την αγαπάμε. Αλλά ανήκουμε στην άλλη μεριά της όχθης. Εκεί που επιδιώκουμε αλήθειες και όχι μαϊμουδιες. Από εκεί που θέλουμε να βλέπουμε στους Stars όπως είναι και όχι όπως κάποιοι για να δικαιολογήσουν τα τριχίλιαρα το μήνα προσπαθούν να πλασάρουν Κι ας αφήσουν κάποιοι τις προσπάθειες που κάνουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια…Και αν όντως το κορίτσι είναι έγκυος…με το καλό. Αν και κάποιοι υποστηρίζουν πώς πρόκειται για ένα ακόμη σαχλό επικοινωνιακό τρίκ. Εύχομαι να διαψευστούν…























via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip











Ιδού το σκουλήκι-«φαλλός»

Ένας προϊστορικός σκώληκας με σχήμα φαλλού φαίνεται ότι αποτελεί τον σημαντικό «χαμένο κρίκο» της εξέλιξης ορισμένων θαλάσσιων όντων. Απολιθώματα αυτού του… μακρουλού όντος με την επιστημονική ονομασία Spartobranchus tenuis ήλθαν στο φως στο Εθνικό Πάρκο του Γιόχο στον Καναδά το οποίο είναι διάσημο για τα απολιθώματα της Κάμβριας Περιόδου που κρύβει – πρόκειται για μια περίοδο που ξεκίνησε πριν από 542 εκατομμύρια χρόνια και κατά την οποία υπήρξε «έκρηξη» της βιοποικιλότητας στη Γη.

Σε περιοχή ηλικίας 505 εκατομμυρίων ετών

Ο χαμένος κρίκος της θαλάσσιας εξέλιξης εντοπίστηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί στην επιθεώρηση «Nature», τα απολιθώματα του «φαλλικού» Spartobranchus tenuis εντοπίστηκαν σε μια περιοχή η οποία εκτιμάται ότι είναι περίπου 505 εκατομμυρίων ετών.Το περίεργο στην όψη ασπόνδυλο ον θεωρείται ως ένας άγνωστος πρόγονος των εντερόπνευστων, σπάνιων επιμηκών σκωλήκων με μήκος από λίγα εκατοστά μέχρι δύο μέτρα, τα οποία ζουν μέσα σε στοές σε ιζήματα του βυθού ή κάτω από πέτρες. Τα εντερόπνευστα διαθέτουν προβοσκίδα επάνω στην οποία φέρουν βλεφαριδωτές ταινίες που εξυπηρετούν τη διατροφή και τη μετακίνησή τους.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης δρ Κρις Κάμερον «σε αντίθεση με άλλα ζώα που διέθεταν σκληρές επιφάνειες όπως δόντια, οστά ή λέπια, αυτού του είδους οι σκώληκες είχαν πολύ μαλακό σώμα με αποτέλεσμα το αρχείο απολιθωμάτων τους να είναι εξαιρετικά σπάνιο».Ο ερευνητής προσέθεσε ότι «η περιγραφή του Spartobranchus tenuis που κάνουμε σε αυτή τη δημοσίευση, ενός όντος άγνωστου μέχρι σήμερα στην επιστήμη, πηγαίνει το αρχείο απολιθωμάτων των εντερόπνευστων 200 εκατομμύρια χρόνια πίσω, στην Κάμβρια περίοδο, αλλάζοντας εκ βάθρων τη γνώση μας σχετικά με τη βιοποικιλότητα εκείνη την εποχή».




Oι σημερινοί απόγονοι του σκώληκα-φαλλού ανήκουν στα εντερόπνευστα, σπάνια επιμήκη σκουλήκια με μήκος από λίγα εκατοστά μέχρι δύο μέτρα, τα οποία ζουν μέσα σε στοές σε ιζήματα του βυθού ή κάτω από πέτρες (Credit:C.B. Cameron)


Η ανατομία του… μακρουλού σκώληκα

Η ενδελεχής ανάλυση των απολιθωμάτων έδειξε ότι το σκουλήκι… πέος διέθετε ένα ευλύγιστο σώμα το οποίο αποτελείτο από μια κοντή προβοσκίδα, ένα κολάρο και έναν στενό επιμήκη κορμό ο οποίος κατέληγε σε μια σφαιρική δομή που πιθανότατα είχε τον ρόλο «άγκυρας».Τα μεγαλύτερα δείγματα που ανέσυραν οι επιστήμονες είχαν μήκος 10 εκατοστών εκ των οποίων μισό εκατοστό ήταν το μήκος της προβοσκίδας. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα σκουλήκια αυτά τρέφονταν με μικρά σωματίδια τα οποία φίλτραραν από το νερό της θάλασσας.

Ο χαμένος «κρίκος»

Οι σύγχρονοι απόγονοι του Spartobranchus tenuis, τα εντερόπνευστα, αποτελούν μέλη των ημιχορδωτών, μιας ομάδας θαλάσσιων ζώων που συνδέονται στενά με τους σημερινούς αστερίες και τους αχινούς (ανήκουν στα πτεροβράγχια). Από την ανακάλυψή τους τον 19ο αιώνα υπήρχαν πολλά και σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την εξέλιξη των ημιχορδωτών – μεταξύ άλλων στο σκοτάδι παρέμενε η σχέση μεταξύ εντρόπνευστων και πτεροβράγχιων. Όπως φαίνεται τελικώς τα εντερόπνευστα και τα πτεροβράγχια μοιάζουν πολύ διαφορετικά, ωστόσο μοιράζονται πολλά γενετικά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.Οι ερευνητές σημειώνουν ότι οι καινούργιες αναλύσεις σχετικά με τον Spartobranchus tenuis δείχνουν ότι ο σκώληκας αυτός αποτέλεσε τον κοινό πρόγονο των δύο ομάδων παρέχοντας τελικά στους επιστήμονες τον χαμένο εξελικτικό κρίκο που αναζητούσαν.Ο σημαντικός «χαμένος κρίκος»: ο προϊστορικός σκώληκας με το περίεργο σχήμα θεωρείται ότι αποτελεί τον άγνωστο μέχρι σήμερα πρόγονο των εντερόπνευστων καθώς και των αστεριών και των αχινών που είναι γνωστά ως πτεροβράγχια (Credit:Marianne Collins)http://www.tovima.gr




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7

«Εάν έπρεπε κανείς να βάλει έναν τίτλο στη διερεύνηση της υπόθεσης της λίστας "Λαγκάρντ", αυτός...

θα ήταν το έπος της συγκάλυψης», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στη Βουλή και συνέχισε:



«Αν έπρεπε να βάλει κανείς έναν τίτλο και στο πόρισμα, το οποίο συντάχτηκε εν κρυπτώ και ψηφίστηκε μόνο από τους συντάκτες του θα ήταν η επιτομή της υπόθαλψης».



«Το πόρισμα αυτό, που ξέρατε τι κάνατε όταν το κρύβατε και όταν δεν το μοιράζατε στα μέλη της επιτροπής που δεν ανήκουν στην ανίερη συμμαχία σας, οδηγεί στη συγκάλυψη των ευθυνών και στην υπόθαλψη του κ. Βενιζέλου και του κ. Παπακωνσταντίνου», σημείωσε η κα Κωνσταντοπούλου.



Όπως επεσήμανε το «ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία είναι συμμέτοχοι στο σκάνδαλο της λίστας "Λαγκάρντ"» ενώ υπογράμμισε ότι «επιθυμία σας και στόχος σας ήταν η συγκάλυψη».



Η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι αναμένει στη Βουλή και τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου για να τοποθετηθεί επί το θέματος.



«Για την υπόθεση αυτή παραμένουν συγκαλυμμένα πολύ σοβαρά γεγονότα», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «σπεύσατε άρον άρον να κλείσει τις διαδικασίες της η επιτροπή για να μην υπάρξουν οι έλεγχοι».



«Το πόρισμα που έρχεται ενώπιον της επιτροπής δεν περιέχει το κατεξοχήν αδίκημα, αυτό της υπεξαγωγής εγγράφου και είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτό είναι τι κυρίως κακούργημα το οποίο διεπράχθη. Δεν περιέχει επίσης το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου», κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.



enikos




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Για κακουργήματα πρόκειται να βρεθούν κατηγορούμενοι οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης...

Διώτης και Γιάννης Καπελέρης για τους χειρισμούς τους στη λίστα Λαγκάρντ.



Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους παρήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας. Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Διώτης διώκεται για απιστία στην υπηρεσία και υπεξαγωγή εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος αναφορικά με την υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ. Ο Γιάννης Καπελέρης αντιμετωπίζει δίωξη για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία.



Η υπόθεση για τους δυο κατηγορούμενους παραπέμπεται σε τακτικό ανακριτή. Για τη συνεργάτιδα του Γ. Διώτη Γαλάτεια Μανέ ο εισαγγελέας ζητά να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.



Για τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου που περιλαμβάνονται στη λίστα, ο φορολογικός έλεγχος συνεχίζεται.







Πηγή:real.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC
Τηλεφωνική απόλυση σε 2.500 εκπαιδευτικούς Λίστα με τους 2.500 εκπαιδευτικούς προς απόλυση έστειλε την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας και 2.000 τηλεφωνήματα έγιναν μέσα στο...

Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η λίστα εστάλη στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες την ανάρτησαν



στο διαδίκτυο και άρχισαν να καλούν τους απολυόμενους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με το έγγραφο του γενικού γραμματέα του υπουργείου, η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας νεαρός αρχιμανδρίτης στην Αλεξανδρούπολη παρενοχλούσε σεxουαλικά

μικρά κορίτσια κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης.


Όλα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας έπεται τις καταγγελίες περισσότερων από 15 γονέων. Σύμφωνα με το thrakitoday, αντιδρώντας ακαριαία η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και ακολουθώντας όσο προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις κάλεσε σε απολογία τον Αρχιμανδρίτη, ο οποίος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα ενώπιον ιερά - ανακριτή, ενώ παράλληλα ζήτησε και έλαβε τη νομική στήριξη γνωστού δικηγόρου της Αλεξανδρούπολης.


Παράλληλα εξετάστηκαν οι καταγγελίες από πλευράς των γονέων, που ανέφεραν ότι ο ιερέας θώπευε νεαρά κορίτσια κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης. Μετά από μια πολύωρη προανακριτική διαδικασία ο Αρχιμανδρίτης παραπέμφθηκε στο Συνοδικό Δικαστήριο το οποίο και θα αποφανθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης.


Η υπόθεση που σε κάθε περίπτωση προκαλεί αποτροπιασμό έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς της Ι.Μ. Αλεξανδρούπολης δεν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης των καταγγελιών αλλά ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως όλες οι πτυχές της ιστορίας.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91





Ένα ειρωνικό post του Χάρρυ Κλυνν στο facebook, ήταν αρκετό, ώστε να...



δημιουργηθεί ένα κύμα αντιδράσεων εναντίον του.



Δείτε τί ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Χάρρυ Κλυνν, καθώς και τα σχόλια που δέχθηκε:









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip

Συνάντηση με εμπόρους για την επιχειρούμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στα εμπορικά...



καταστήματα είχε ο Νίκος Νικολόπουλος.



«Ο μνημονιακός δρόμος δεν περιλαμβάνει κανένα φιλολαϊκό μέτρο και δεν έχει τίποτα το ελληνικό, τίποτα το δημοκρατικό, τίποτα το χριστιανικό. Φυσικά, ως αποτέλεσμα, δεν έχει και τίποτα το σωτήριο για την πατρίδα και τους πολίτες της, σε οποιοδήποτε επίπεδο, ακόμα και στο οικονομικό που υποτίθεται πως στοχεύει. Απεναντίας έχει μόνο αποσάθρωση και διάλυση των πάντων, ακόμα και των θρησκευτικών και εθιμικών παραδόσεων του λαού μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και πρόσθεσε:



«Ευθύς εξαρχής, από την εποχή που το συγκεκριμένο μέτρο εισήχθη στον δημόσιο διάλογο ως ενδεχόμενο, οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες είχαμε τονίσει πως δεν ωφελεί το ελληνικό εμπόριο, πλήττει τα ελληνικά μικρομεσαία καταστήματα και στρέφεται ευθέως κατά της ίδιας της ελληνορθόδοξης παράδοσης. Κατά συνέπεια, είναι ένα απολύτως αντιδραστικό και ανθελληνικό μέτρο» επεσήμανε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας: «Εξυπηρετεί μόνο τους σκοτεινούς ανθελληνικούς κύκλους που δεν επιβουλεύονται μόνο την οικονομική δουλεία της χώρας, αλλά την πλήρη ηθική υποταγή του λαού. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως είναι ένα ακόμα μέτρο που ουδεμία σχέση έχει με την μείωση του δημοσίου χρέους και του δημοσιονομικού ελλείμματος, ενώ σαφέστατα υπονομεύει ακόμα και την ευαγγελιζόμενη από τους κυβερνώντες ανάπτυξη. Τι ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει άραγε, όταν η συρρικνωμένη καταναλωτική δύναμη εξαπλωθεί κατά μία μέρα επιπλέον, ενώ χιλιάδες έμποροι και εκατοντάδες χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι θα αναγκαστούν να… ισοπεδώσουν όλες τις μέρες της εβδομάδας, χωρίς να μπορούν να χαρούν μία μέρα με τις οικογένειές τους και κάποιες μικρές καθημερινές απολαύσεις της ζωής; Αυτό δεν λέγεται ανάπτυξη, λέγεται… γαλέρα!».



Στην συνέχεια ο κ. Νικολόπουλος επανέλαβε την έκφραση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ.κ. Αμβροσίου: «Μόνο οι Χριστιανοί δεν θα έχουν μία μέρα αφιερωμένη στον Θεό!» και κατέληξε:



«Θέλουν να καταργήσουν κάθε τι Ορθόδοξο και Χριστιανικό, που αποτελεί σοβαρό εμπόδιο στα σχέδιά τους. Θέλουν να διαλύσουν την ελληνική οικογένεια που αποτελεί ισχυρότατο κύτταρο αντίστασης και αντοχής του λαού μας. Δεν θέλουν πολίτες, θέλουν είλωτες. Δούλους, χωρίς πατρίδα και θρησκεία, χωρίς μνήμη και πνεύμα. Τελικά, οι απάνθρωποι θέλουν να μας κάνουν όλους απάνθρωπους. Αλλά, δεν θα τους περάσει… Όσους νόμους και να ψηφίσουν, όσα μέτρα και αν πάρουν, τα ψωμιά τους είναι λιγοστά. Γιατί ούτε ο αληθινός Θεός, ούτε η αληθινή κοινωνία των Ανθρώπων, μπορούν να νικηθούν…».



enikos




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

"Θέλει πραγματικά μεγάλο θράσος να βαφτίζονται οι μαζικές απολύσεις, η προωθούμενη μείωση...

του κατώτατου μισθού, η διάλυση των ΟΤΑ, της παιδείας και της υγείας, ως μέσα για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.



Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις και καλεί τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία.



Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μνημονιακά μέτρα το Σεπτέμβριο, με την ίδια θέρμη που υποστήριζε ότι δεν θα υπήρχαν και το καλοκαίρι, η κυβέρνηση φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα στη βουλή, επιδεικνύοντας τη γνωστή της συνέπεια λόγων και πράξεων».



«Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για μια κυβέρνηση αποφασισμένη να υλοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών, αδιαφορώντας για τις δραματικές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής της πλειοψηφίας της κοινωνίας», προσθέτει.



«Αν δική τους πυξίδα είναι το μνημόνιο, δική μας είναι η υπεράσπιση της δημοκρατίας και των συμφερόντων του ελληνικού λαού», τονίζεται στην ανακοίνωση.



Πηγή: http://www.skai.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC










Κόκκινες μπανάνες: Άλλο φρούτο!

Καλλιεργούνται στη Νότια Αμερική και την Ασία και αποτελούν μία από τις γευστικότερες ποικιλίες μπανάνας, γνωστές με τις κοινές ονομασίες «Nendran» και «Ethakai», εντυπωσιακές στην όψη λόγω του κόκκινου χρώματος της φλούδας.

Οι μπανάνες αποτελούν -ως γνωστόν- ένα από τα πλέον διαδεδομένα φρούτα στον κόσμο, τις οποίες αγαπούν μικροί και μεγάλοι, καθώς είναι φρούτο κάθε εποχής, γλυκό, εύκολο να το βρεις και χωρίς κουκούτσια! Επιπλέον, περιέχει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αποτελώντας ένα υγιεινό επιδόρπιο.

Κι αν οι κίτρινες μπανάνες φημίζονται για τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχουν, οι… συγγενικές κόκκινες θεωρούνται πιο υγιεινές, επειδή η σάρκα τους έχει μεγαλύτερες ποσότητες καροτένιου αλλά και υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης C. Οι κόκκινες μπανάνες -αν και σπάνιες στις ευρωπαϊκές αγορές- μπορούν να καταναλωθούν ωμές ή να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική με διάφορους τρόπους. Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι το δυνατό άρωμα και η πιο γλυκιά γεύση, συγκριτικά με την κίτρινη ποικιλία. Η σάρκα τους έχει μια ροζ απόχρωση, σαν να παίρνει λίγο από το κόκκινο χρώμα της φλούδας και η γεύση τους παραπέμπει στα σμέουρα, ενώ η μεγάλη ποσότητα σακχάρων που περιέχουν τις καθιστά ιδανικές για εφαρμογές στη ζαχαροπλαστική. Το καλύτερο, πάντως, είναι όταν τις βλέπεις έτσι κατακόκκινες… ελκυστικές και σέξι να κρέμονται στα δέντρα!

Πηγή:perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1




"Στους καιρούς τους δύσκολους όποιος δεν αγωνίζεται ζει λάθος" λέει ο ποιητής και ταυτόχρονα μαζί με το νόημα για την στάση ζωής του καθένα αποκαλύπτει και ένα δίλημμα. Ένα βασικό ερώτημα για την αριστερά σήμερα και για πάντα.

Εκπτωση και ψαλίδισμα ενός ανατρεπτικού αντικαπιταλιστικού περιεχομένου προκειμένου (στους καιρούς τους δύσκολους πάντα) κάτι να κουνηθεί στο κίνημα ή πέρα ως πέρα και αταλάντευτα το πολιτικό περιεχόμενο σε πρώτο πλάνο σε όλο του το εύρος και την καθολικότητα ανεξάρτητα από την πορεία των αγώνων και του κινήματος.



Κατά την γνώμη μας η παραπάνω φράση αποτελεί ένα ψευτοδίλημμα και αυτό γιατί θέτει λάθος ερωτήματα, θεωρεί δεδομένα πράγματα που καθόλου σίγουρα δεν είναι και εξαντλείται στην γοητεία της μορφής και όχι του στρατηγικού πολιτικού στόχου.

Η αριστερά σήμερα έχει λόγο ύπαρξης όχι για να είναι ο γκρινιάρης ενός κατεστημένου πολιτικού σκηνικού όντος μέρος του, όχι για να αποτελεί το αριστερό άλλοθι στα σαλόνια και στις διαπραγματεύσεις των όρων της ήττας του κόσμου της εργασίας εμμένοντας να ασχολείται με τις αιχμές και τις πιο βίαιες στιγμές της επίθεσης, αφήνοντας ανέγγιχτα τα πιο βασικά και βαθιά ερωτήματα.



Η αριστερά δεν μπορεί να αποτελεί, ακόμα και κυρίως στους καιρούς τους δύσκολους (μα πότε δεν ήταν έτσι οι καιροί;) μια μεγάλη ομπρέλα προστασίας από την μπόρα γιατί έτσι αυτή η μπόρα δεν θα περάσει ποτέ.



Μιλάμε για μια άλλη αριστερά που δεν θα ακυρώνει τα πιο βασικά σημεία του οπλοστασίου της, που εδώ στην καρδιά του πιο άκαρδου κόσμου έχει την πολιτική λογική να ασχοληθεί και να θέσει τα κρυμμένα διαχρονικά «μυστικά» αυτού του συστήματος της απάνθρωπης εκμετάλλευσης της υπεραξίας των εργαζομένων, των ανύπαρκτων ενιαίων εθνικών συμφερόντων.



Μια άλλη αριστερά που θα έχει σαν στόχο την νίκη και όχι την διεκδίκηση του λιγότερου κακού, που δεν θα έχει προτάσεις προς υποβολή αλλά αιτήματα προς διεκδίκηση, που δεν θα αφήνει καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη για να δώσει μάχη, ακόμα και αξιακή με τις δυνάμεις του κράτους και του κεφαλαίου (π.χ εκλογές).



Μια άλλη αριστερά ανεξάρτητη απ το κράτος, κόμματα, ΜΜΕ, που δεν θα επιφυλάσσει για τον εαυτό της τον ρόλο του διαφημιστή της καθεστωτικής αριστεράς αλλά τον ρόλο της αποκάλυψης των τεράστιων ελλείψεων της στην λογική, το πρόγραμμα και τις κινήσεις της με διάθεση να απαγκιστρώσει ολοένα και περισσότερες δυνάμεις από την αριστερά των «εφικτών» λύσεων.



Μια άλλη αριστερά που δεν θα είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων κομματικών γραφείων και κοπτοραπτικής κολοβών προγραμμάτων με σκοπό την «ενότητα» στο «εφικτό» και την ήττα αλλά θα είναι η ζωντανή δημιουργία των αυριανών νικητών, του κόσμου της εργασίας και των καθολικών αναγκών και δικαιωμάτων που δεν παζαρεύονται.



Μια άλλη αριστερά που δεν θα ακουμπάει τα όνειρα της στους πάγκους της αγοράς, που θα διεκδικεί τα πάντα γιατί τα πάντα μας ανήκουν, που θα επιφυλάσσει για τον εαυτό της όχι το ρόλο της ομπρέλας για να περάσει η μπόρα, αλλά αυτόν που θα την μετατρέψει σε μια τεράστια μετεωρολογική βόμβα θέλοντας να αλλάξει μια για πάντα το κλίμα σε τούτο τον πλανήτη, φέρνοντας τις πιο ηλιόλουστες μέρες στις ζωές των ανθρώπων του μόχθου.



Αυτή είναι η μόνη εφικτή λύση για τις ανάγκες μας.







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE