follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Συνελήφθη σήμερα το πρωί ο γνωστός επιχειρηματίας Στηβ Κακέτσης.




Συγκεκριμένα, ο γνωστός επιχειρηματίας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 390.000 ευρώ.






via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE

«Οι Έλληνες αριστεροί και τα κόμματά τους, λάθη μπορεί να έκαναν πολλά. Ποτέ όμως δεν πρόδωσαν τη πίστη και την αφοσίωσή τους στη Δημοκρατία, την Λαϊκή Κυριαρχία, την Εθνική Ανεξαρτησία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο 1ο «ιστορικό συνέδριο αριστερής επανίδρυσης» του ενιαίου (χωρίς συνιστώσες) ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας, ενεργοποιώντας τα ...

δημοκρατικά αντανακλαστικά όλου του προοδευτικού πολιτικού χώρου και όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη αναφορά στον κόσμο του ΚΚΕ και σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του, τους κάλεσε σε συστράτευση, γιατί τώρα ο λαός «μπορεί και τώρα να αλλάξει τη μοίρα του».

Ταυτοχρόνως, σε μια υπέρβαση του όρου της πολιτικής ανάλυσης για ηγέτη της αριστεράς και με στόχο τη συσπείρωση και των αγανακτισμένων του νεοφιλελεύθερου χώρου, ο κ. Τσίπρας αντιπαρέβαλε: Την «παλιοκομματική φαυλοκρατία» τους «ακροδεξιούς του κ.Σαμαρά και του κ. Βορίδη, τους καιροσκόπους του κ.Βενιζέλου, τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τους βαρόνους των μίντια και της οικονομικής διαπλοκής, τους φοροφυγάδες των διαφόρων λιστών με τις αφορολόγητες καταθέσεις, τους πλιατσικολόγους της δημόσιας περιουσίας», με την «ουμανιστική απελευθερωτική μας ιδεολογία», τις «αξίες μας, που είναι η ανιδιοτέλειά μας». Υπενθύμισε ότι «εμείς δεν έχουμε την πολιτική ως επάγγελμα και την εξουσία ως λάφυρο.. Και έχουμε πλήρη συνείδηση ότι καμιά εξουσία δεν ανήκει σε μας. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ανήκουν στο λαό». Έκανε λόγο για «χέρια καθαρά», γιατί «πορούμε γιατί βάζουμε την Ηθική οδηγό της πολιτικής μας».

Η εξουσία συσπειρώνει

Ο κ. Τσίπρας ακολουθώντας τη συνταγή ότι η διεκδίκηση της εξουσίας συσπειρώνει μίλησε για την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ «και την πίστη μας να αναλάβουμε την ευθύνη της ανατροπής της μνημονιακής τυραννίας και της παλαιοκομματικής φαυλοκρατίας. Και να κυβερνήσουμε το τόπο στη πιο δύσκολη στιγμή της νεότερης ιστορίας του, με στόχο να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού».

Προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα ο πρόεδρος το ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας φτερά στην ανάγκη των Ελλήνων για εθνική ανάταση, τονίζοντας ότι η εκλογική νίκη του κόμματός του «θα είναι αγώνας όλων των λαών του Ευρωπαϊκού Νότου, που θα δουν να ανατρέπεται μια πολιτική που διαφημίζεται και θεωρείται ως μονόδρομος» και γι΄αυτό «θα έχουμε τη στήριξη και την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των λαών της Ευρώπης, αλλά της κοινής γνώμης σε ολόκληρο τον κόσμο». Τέλος επικαλέστηκε την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ως το μόνο που φοβάται και θεωρεί αντίπαλο δέος η Γερμανίδα καγκελάριος και ο νεοφιλελευθερισμός...

Τα διλήμματα

Τα διλλήματα που έθεσε στους συνέδρους ο κ. Τσίπρας, «είναι μεγάλα και καθοριστικά», όπως είπε : Μνημόνια ή δημοκρατία. Μνημόνια ή κοινωνική δικαιοσύνη. Μνημόνια ή εθνική ανεξαρτησία.Και τελικώς όλα αυτά τα διαζευκτικά συμπυκνώνονται πολιτικά σε ένα που πολλαπλασιάζει τις ευθύνες μας: Μνημόνια ή ΣΥΡΙΖΑ!»...

... Ή Θα επιλέξει το δρόμο της ακύρωσης των Μνημονίων ή θα επιλέξει το δρόμο της συνέχισής τους. Ή Θα επιλέξει το δρόμο της δημοκρατικής αναγέννησης ή το δρόμο της δημοκρατικής συρρίκνωσης. Ή τo δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής απελευθέρωσης ή το δρόμο της διαπλοκής και της τραπεζοκρατίας. Ή Θα επιλέξει το δρόμο της περηφάνιας ή το δρόμο της εθελοδουλίας.

Η ακύρωση των μνημονίων και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, είναι η βάση, πάνω στην οποία χτίζουμε τον οδικό χάρτη της εξόδου από τη κρίση».

Προσκλητήριο

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε αυτούς «που εμφορούμενοι από τις ιδέες του πολιτικού φιλελευθερισμού, αντιλαμβάνονται σήμερα το πρόβλημα της Δημοκρατίας που βιώνεται η χώρα, από το απροκάλυπτο πια φλερτ της ΝΔ με την ακροδεξιά και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Δεν επιτέθηκε ευθέως στη ΔΗΜΑΡ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τόνισε ότι οι «κόκκινες γραμμές», ο «αριστερός κυβερνητισμός» δηλαδή που εξέφρασε κυρίως η ΔΗΜΑΡ το προηγούμενο διάστημα και δευτερευόντως το ΠΑΣΟΚ, αποδείχτηκε όλον τον τελευταίο χρόνο πόσο ανεδαφικός και έωλος είναι.Από τις δυνάμεις αυτές διέφυγε πλήρως η ουσία του Μνημονίου και των Μνημονιακών πολιτικών: τα Μνημόνια δεν είναι μια τεχνική διαδικασία. Τα Μνημόνια είναι ο απόλυτος οδικός χάρτης της νεοφιλελεύθερης θεραπείας – σοκ, που όχι μόνο αμφισβητεί αλλά προχωρά εμπράκτως στην ολική κατεδάφιση όλων των δικαιωμάτων».

Απευθυνόμενος στις δυνάμεις του ΚΚΕ, τόνισε ότι «θεωρούμε αδιανόητο, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι δέχονται αυτή την τρομακτική και απολύτως συντονισμένη επίθεση του κεφαλαίου, οι δυνάμεις της αριστεράς να μην είναι όλες ενωμένες. Όπως θεωρούμε αδιανόητο στο όνομα των όποιων μικροκομματικών σκοπιμοτήτων να εκπέμπεται πολλές φορές ένα μήνυμα ματαίωσης της πάλης του λαού μας.... Κατακτήσεις που κερδήθηκαν και για χρόνια διατηρήθηκαν, στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος και της αστικής δημοκρατίας. Εντούτοις ήταν κατακτήσεις προοδευτικές. Η κατάργησή τους αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τις δυνάμεις της εργασίας και πισωγύρισμα. Αν δεν αντισταθούμε ενωμένοι σε αυτό το πισωγύρισμα, τότε οι επιπτώσεις θα είναι για όλους και όλες τεράστιες. Γιατί ποτέ στην ιστορία, η εξαθλίωση και η ήττα του λαϊκού και εργατικού κινήματος, δεν οδήγησε σε προοδευτικές εξελίξεις και μετασχηματισμούς. Η επιμονή, λοιπόν, της ηγεσίας του ΚΚΕ να υποβαθμίζει την αναγκαιότητα ανατροπής της μνημονιακής βαρβαρότητας, η αμφισβήτηση της αναγκαιότητας ενός πλατιού αντιμνημονιακού μετώπου και η εξίσωση του ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα του μνημονίου, αποτελούν αντιεπιστημονική και ανιστόρητη προσέγγιση» και κατέληξε τονίζοντας ότι «το ΚΚΕ για εμάς, έχει και θα έχει πάντοτε τη θέση του σ’ αυτό το δημοκρατικό, ταξικό μέτωπο».

Κόμμα χωρίς συνιστώσες

Αναφερόμενος στην κατάργηση των συνιστωσών ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο ώριμος μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μαζικό δημοκρατικό κόμμα, δεν είναι αποκλειστικά μια εσωτερική μας υπόθεση, αλλά αποτελεί μια μείζονα ανάγκη για τα λαϊκά στρώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ των μελών είναι το απαραίτητο εκείνο εργαλείο για να οργανώσουμε καλύτερα την αυθεντική πολιτική εκπροσώπηση των δυνάμεων της εργασίας. Το κόμμα δεν είναι σημαία ευκαιρίας για προσωπικές στρατηγικές ή για στρατηγικές μικρο-ομάδων».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Ο ροκ σταρ Τζον Μπον Τζόβι επισκέφθηκε τη γενέτειρά του στο Νιου Τζέρσι για να καταθέσει επισήμως τη δωρεά του, ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, για τις ανάγκες των θυμάτων από το πέρασμα του τυφώνα Σάντι.




Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Σέιρεβιλ, το οποίο ακόμα δεν έχει ανακάμψει από το πέρασμα του τυφώνα τον περασμένο Οκτώβριο, για να παρακολουθήσουν το διάσημο συντοπίτη τους.


«Η παρουσία μου εδώ δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα, αλλά συναισθηματικό, γιατί εδώ μεγάλωσα», είπε ο 51χρονος Τζον Μπον Τζόβι.


«Το ξέρω ότι αυτό το εκατομμύριο δολάρια φαντάζει μεγάλο ποσό, αλλά στην πραγματικότητα είναι σταγόνα στον ωκεανό και ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που ακόμη υποφέρουν», δήλωσε ο καλλιτέχνης.


Λίγες εβδομάδες μετά το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα Σάντι, ο Μπον Τζόβι επέστρεψε στην πόλη όπου μεγάλωσε, πήγε σχολείο και γνώρισε την σύζυγό του, για να δει από κοντά την καταστροφή και λίγο μετά έλαβε μέρος σε φιλανθρωπική συναυλία.





via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός ατόμου το οποίο πυροβόλησε έναν 33χρονο στο Ρέθυμνο.






Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή του Αμαρίου. Ο δράστης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του πλησίασε τον 33χρονο και άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα. Ο 33χρονος έπεσε κάτω τραυματισμένος από σκάγια στο λαιμό και στο χέρι ενώ ο άγνωστος άντρας "έγινε καπνός".


Ευτυχώς ο 33χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Οι τσακωμοί κόβουν χρόνια ζωής Τα χρήματα, τα πεθερικά, το ποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν, το που θα περάσουν τις γιορτές είναι μερικά από τα θέματα που μπορεί...

να οδηγήσουν ένα ζευγάρι σε καυγά. Όμως, οι μικρές και καθημερινές αυτές διαφωνίες είναι πιθανό να βλάπτουν την υγεία των συντρόφων, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brigham Young στην Γιούτα.



Μελέτη, που περιλάμβανε σχεδόν 1.700 παντρεμένους ενήλικες και διήρκησε πάνω από δύο δεκαετίες, αξιολόγησε τόσο τη σωματική υγεία των συντρόφων όσο και τις απαντήσεις τους σε ερωτήσεις σχετικές με τις διαφωνίες, την ευτυχία και την ποιότητα της ζωής τους και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερο διαφωνεί ένα ζευγάρι τόσο χειρότερη είναι η υγεία του.



Η σύνδεση μεταξύ ευτυχισμένου γάμου και υγείας μπορεί να σχετίζεται με το πώς οι δύο σύντροφοι φροντίζουν ο ένας τον άλλο, δήλωσαν οι ερευνητές στο περιοδικό «Γάμος και Οικογένεια». Τα χαρούμενα ζευγάρια είναι πιο πιθανό να μαγειρεύουν και να τρώνε υγιεινά και να κάνουν μαζί και άλλα πράγματα, όπως υπαίθριες δραστηριότητες και σπορ. Επίσης, αλληλοστηρίζονται με αποτελεσμένα να μειώνεται το στρες που βιώνουν, να κοιμούνται καλύτερα και να αποβάλλουν ευκολότερα κακές συνήθειες, όπως είναι το κάπνισμα.



Την επόμενη φορά, λοιπόν, που ετοιμάζεστε να βάλετε τις φωνές σκεφτείτε την υγεία σας και δείτε τη θετική πλευρά της συντροφικότητας.



Πηγή: vita.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91


Εχουν κάνει επιστήμη τον αποπροσανατολισμό του κόσμου, οι μαρκουτσοφόροι που παρουσιάζουν το δελτίο ειδήσεων στο Megaλο προπαγανδιστικό κυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι. Αφού προσπέρασαν αναφέροντας κάποιους αριθμούς εργαζομένων που θα βρεθούν στον Καιάδα της ανεργίας και της εργασιακής ανασφάλειας, -εξ’ αιτίας του πολυνομοσχεδίου- επιδόθηκαν σε ανόητη φλυαρία, πρωτοστατούντος Σπυράκη και Τσίμα, αν κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα (υποτίθεται από αντιδράσεις βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση), αν υπάρχει περίπτωση πρόωρων εκλογών κλπ. Όλα αυτά φυσικά με την απαραίτητη δόση τρομοκράτησης του κόσμου για τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα ….






Ποιο κυνικοί σε πρόστυχο βαθμό, και με καραπινάτες προβοκατόρικες θέσεις Ευαγγελάτος, Πορτοσάλτε, Κύρτσος και Κώνστας έπεσαν να κατασπαράξουν τον πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θ. Κοτσιφάκη. Ούτε λίγο ούτε πολύ του ζήτησαν ο κλάδος του να ανεχθεί αδιαμαρτύρητα να βρεθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί στο δρόμο. Με συντονιστή τον Πορτοσάλτε και ελλείψει επιχειρημάτων ο Κώνστας επικαλέστηκε εγκεφαλικά κατασκευασμένες καταστάσεις, ο Ευαγγελάτος από το "όλοι μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου, πήγε στο "όλοι μαζί φταίμε", και τον Κύρτσο τον έπιασε ο «πόνος» για τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα.







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE
Δότρια οργάνων άνοιξε τα μάτια της στο χειρουργείο Με τα… νυστέρια στα χέρια έμειναν οι γιατροί στο νοσοκομείο St. Joseph της Νέας Υόρκης, καθώς την ώρα που ετοιμάζονταν να πάρουν τα όργανα από το...

άψυχο σώμα μιας γυναίκας, εκείνη… άνοιξε τα μάτια της!



Ήταν ακόμη ζωντανή, γράφει η MailOnline.



Το τεράστιο αυτό λάθος έχει ήδη στοιχίσει στο νοσοκομείο 6.000 δολάρια, αναφέρει το δημοσίευμα, μετά από έρευνα που διετάχθη για το περιστατικό. Πριν από μερικά χρόνια στο νοσοκομείο είχε επιβληθεί πρόστιμο 16.000 δολαρίων, όταν μια άλλη ασθενής χτύπησε στο κεφάλι, όταν έμεινε μόνη της στο δωμάτιο.



Το περιστατικό με τη… «ζωντανή-νεκρή» έγινε τον Οκτώβριο του 2009. Τότε οι γιατροί, μετά από πρωτοφανή λάθη στην αξιολόγηση του περιστατικού, εκτίμησαν ότι η χρήστης ναρκωτικών ουσιών Colleen S. Burns από την περιοχή North Syracuse της Νέας Υόρκης, ήταν ήδη νεκρή και αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία για την αφαίρεση των οργάνων της.



Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε για το περιστατικό, οι γιατροί δεν ακολούθησαν την απαραίτητη θεραπευτική αγωγή για να μην απορροφηθούν από τον οργανισμό της οι ουσίες που είχε πάρει (Xanax, Benadryl και ένα μυοχαλαρωτικό), προσθέτει το δημοσίευμα.



Επίσης, δεν έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν όντως δεν είχε ικανή εγκεφαλική λειτουργία, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή, ενώ στην πραγματικότητα η υπερβολική δόση από τις ουσίες που είχε πάρει την είχε ρίξει σε κώμα.



Οι γιατροί ενημέρωσαν στη συνέχεια την οικογένειά της, ότι η Colleen ήταν εγκεφαλικά νεκρή, και εκείνοι δέχτηκαν να βγει από το μηχάνημα υποστήριξης και να δωρίσουν τα όργανά της.



Μία ημέρα προτού γίνει η αφαίρεση των οργάνων, μια νοσοκόμα έκανε ένα αντανακλαστικό τεστ και ανακάλυψε ότι η ασθενής… αντιδρούσε στα ερεθίσματα. Ακούμπησε την πατούσα της και παρατήρησε ότι κινήθηκαν τα δάχτυλά της, ένα σημάδι που έδειχνε ότι ήταν ακόμη ζωντανή.



Και δεν ήταν το μοναδικό.



Την ώρα που μεταφερόταν στο χειρουργικό θάλαμο, κινήθηκαν τα ρουθούνια της και άρχισε να αναπνέει μόνη της. Η νοσοκόμα παρατήρησε ακόμη ότι κουνιούνταν και τα χείλη και η γλώσσα της.



Όμως οι γιατροί αγνόησαν τις παρατηρήσεις της νοσοκόμας και συνέχισαν τη διαδικασία.



Μάλιστα, τής έδωσαν και παυσίπονο, χωρίς να το καταγράψουν στα διαδικαστικά. Σύμφωνα με τον γενικό αγγειοχειρουργό και αναπληρωτή καθηγητή κλινικής χειρουργικής στο New York Medical College, Dr. David Mayer, η χορήγηση παυσίπονου είναι «πολύ περίεργη».



«Αυτό θα έκανε την ασθενή να μην αντιδρά. Αν πρέπει να τους χορηγήσεις παυσίπονο ή κατασταλτικό φάρμακο, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι εγκεφαλικά νεκροί και ότι δε θα έπρεπε να αφαιρεθούν τα όργανά τους» είπε ο ίδιος στην Post-Standard.



Η διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων της Colleen σταμάτησε μόνο όταν εκείνη άνοιξε τα μάτια της!



Κανείς από την οικογένειά της δεν έκανε μήνυση στο νοσοκομείο. Δεκαέξι μήνες μετά η Colleen αυτοκτόνησε.



«Ήταν ήδη τόσο καταθλιπτική, που το περιστατικό αυτό δεν έκανε καμία διαφορά στην ίδια» είπε η μητέρα της.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97
Ένταση στον κόμβο της Μεγάλης Παναγιάς στη Χαλκιδική Ένταση επικράτησε νωρίτερα, στον κόμβο Μεγάλης Παναγιάς στη Χαλκιδική, όπου, κάτοικοι που αντιτίθενται στη λειτουργία των μεταλλείων...

χρυσού, προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου, μετά την προφυλάκιση άλλων δύο συγχωριανών τους, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», στις Σκουριές.



Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κάτοικοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα, αλλά διαλύθηκαν, μετά από επέμβαση της αστυνομίας, ενώ μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζουν τον αποκλεισμό των εισόδων της Ιερισσού.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Μετά τη δημοσιοποίηση του τραγικού περιστατικού στο Αλεποχώρι, πληθαίνουν οι πληροφορίες που έρχονται στο «φως» και υποδεικνύουν πως πρόκειται για μία προβληματική οικογένεια.






Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια, η οποία διέμενε σε ένα παράπηγμα, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές λόγω εμπλοκής της σε υποθέσεις χρήσης ναρκωτικών ουσιών, κλοπών και διαρρήξεων.


Μάλιστα, ο πατέρας φέρεται να είναι τοξικομανής, ενώ η 31χρονη λέγεται πως είχε νοσηλευθεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική.


Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής αυτοψίας, ο θάνατος του παιδιού θεωρείται ότι προήλθε ως απόρροια χτυπήματος.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Ανθίζει η βιομηχανία της τσόντας στην Ελλάδα. Σε τέτοιο βαθμό που πολλές ανεξάρτητες παραγωγές διεκδικούν κομμάτι της πίτας από τον εγχώριο Βασιλιά Δημήτρη Σειρηνάκη. Αυτή τη φορά ο…





Varvatos είπε να κάνει τη διαφορά. Με δυο παραγωγές κομματάκι πρόχειρες αλλά με cast που θα συζητηθεί έρχεται να σκάσει στην αγορά με την εταιρεία του. Πρωταγωνίστρια στις δυο πρώτες παραγωγές η Ελίνα Μπεκάκου.



Ο ρόλος της; Υποδύεται την δημοσιογράφο που προκαλείται από τις ορέξεις των πρωταγωνιστών…θα υποκύψει;













πηγή: gossip-tv.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Στο 1,62 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθε η «μαύρη τρύπα» των εσόδων του προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο του 2013, σύμφωνα με την ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.






via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1
Τα στοιχεία του στρατιωτικού που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης του Εισαγγελέα Στρατοδικείου Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε...

βάρος 31χρονου ημεδαπού, στρατιωτικού, ο οποίος συνελήφθη, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις 20 Ιουνίου στη Κω, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. (Σχετικό το από 22-06-2013 Δελτίο Τύπου μας)



Πρόκειται για τον ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ Κωνσταντίνο του Ηλία και της Θεοδώρας, που γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη, ΕΠΟΠ Λοχίας, κάτοικος Κω.



Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις: α) της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση, μέσω του διαδικτύου, με πρόσωπα που δεν συμπλήρωσαν τα 15 έτη, τετελεσμένες και σε απόπειρα και β) της προμήθειας, και κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας δια συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή και τη χρήση του διαδικτύου και με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 15 έτος της ηλικίας τους.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91










perierga.gr - Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου μέσα στη θάλασσα!
Προσθήκη λεζάντας

perierga.gr - Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου μέσα στη θάλασσα! perierga.gr - Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου μέσα στη θάλασσα! perierga.gr - Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου μέσα στη θάλασσα! Το περίφημο και μοναδικό στον κόσμο πλωτό γήπεδο ποδοσφαίρου βρίσκεται στη Marina Bay της Σιγκαπούρης και είναι από τα πλέον εντυπωσιακά στάδια. Κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από χάλυβα, η πλωτή πλατφόρμα έχει μήκος 120 μέτρα και πλάτος 83 μέτρα, ενώ στηρίζεται σε έξι συμπαγείς ατσάλινους πυλώνες στο βυθό της θάλασσας. Η χωρητικότητά του αγγίζει τα 30.000 άτομα, ενώ διατίθεται και για διάφορες άλλες εκδηλώσεις πέραν των ποδοσφαιρικών αγώνων.Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2006 και ολοκληρώθηκε έναν χρόνο αργότερα, με επικεφαλής τον Teo Jing Siong, δήμαρχο της πόλης της Σιγκαπούρης, ο οποίος οραματίστηκε την ανάπλαση της μαρίνας με έναν εντελώς πρωτοποριακό τρόπο. Η σκέψη του ήταν να δημιουργηθεί ένα στάδιο που θα κάλυπτε διάφορες ανάγκες χωρίς να σπαταλήσει ούτε ένα τετραγωνικό από το άστυ. Έτσι η ιδέα του πλωτού γηπέδου επικράτησε, δίνοντας την ευκαιρία σε ντόπιους και ξένους να απολαμβάνουν καθημερινά διάφορους αγώνες… με θέα στη θάλασσα. Και το ερώτημα που γεννιέται είναι: «Όλα ωραία και καλά, αλλά τις μπάλες ποιος θα τις πιάνει;»… Αστειεύομαι, βέβαια!http://perierga.gr/







perierga.gr - Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου μέσα στη θάλασσα!



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1
Στον αέρα στις επόμενες ώρες το πρόγραμμα της ΕΔΤ Τις επόμενες ώρες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξεκινήσει η εκπομπή προγράμματος από την «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση», τον...

μεταβατικό φορέα της δημόσιας τηλεόρασης, του οποίου το σήμα εκπέμπει από το πρωί.



Νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός αρμόδιος για τη δημόσια τηλεόραση, Παντελής Καψής, είχε αναφέρει ότι σε πρώτο στάδιο το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ταινίες, ντοκιμαντέρ, καθώς και ειδήσεις, οι οποίες θα περνούν στην οθόνη με τη μορφή τίτλων.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Ένα όχημα με έναν 83χρονο οδηγό για άγνωστη αιτία πήρε φωτιά εν κινήσει χθές

στις 12:45 στη διασταύρωση Λονδίνου και Ρώμης στη...

περιοχή Ροδίνι της Ρόδου.



Το αυτοκίνητο όπως θα δείτε και στο βίντεο κάηκε ολοσχερώς η μπροστινή του πλευρά.



ifmedia.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Την αυτοδιάλυση του κόμματος αποφάσισε πριν από λίγο με...



συντριπτική πλειοψηφία, το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ.



Ψήφισαν 513 σύνεδροι. Υπέρ της αυτοδιάλυσης ψήφισαν 505 κατά ψήφισαν 8.



Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει στις 7 το απόγευμα.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Στην πανέμορφη Ελούντα παραθερίζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχοντας στο πλευρό του, την αγαπημένη του Ιρίνα Σάικ.




Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ και το top model από την Ρωσία προσγειώθηκαν με απόλυτη μυστικότητα το προηγούμενο Σάββατο με ιδιωτικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης".


Εκεί τους περίμενε λιμουζίνα που τους μετέφερε στο ξενοδοχείο "Porto Elounda"!


O διάσημος ποδοσφαιριστής έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν την Κρήτη, ενώ η σύντροφος του έχει εκφράσει δημοσίως τον θαυμασμό της για την Ελλάδα.


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η Ιρίνα Σάικ αναμένεται να επισκεφθούν επίσης την Ρόδο και την Σαντορίνη προτού επιστρέψουν στις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους.


www.creteplus.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE











Ποντίκια έγιναν πιο έξυπνα με ανθρώπινα κύτταρα

Η μεταμόσχευση αστροκυττάρων τούς χάρισε καλύτερες επιδόσεις σε μνήμη και μάθηση


Ποντίκια στα οποία μεταμοσχεύθηκαν ανθρώπινα εγκεφαλικά κύτταρα παρουσίασαν βελτιωμένες επιδόσεις σε ορισμένες παραμέτρους της νοημοσύνης, όπως η μνήμη και η μάθηση. Η αμερικανική μελέτη που οδήγησε στο θεαματικό αποτέλεσμα υποδεικνύει ότι τα αστροκύτταρα, μια «παραγνωρισμένη» κατηγορία εγκεφαλικών κυττάρων, παίζουν βασικό ρόλο στη ρύθμιση του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αντίθετα με ό,τι θα φανταζόταν κανείς, οι νευρώνες που γνωρίζουμε ότι αναλαμβάνουν την επεξεργασία των νευρικών σημάτων αντιστοιχούν σε ένα μικρό μόνο μέρος του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Η «θρεπτική» νευρογλοία

Πολύ πιο άφθονα είναι τα κύτταρα της λεγόμενης νευρογλοίας, ενός είδους μόνωσης γύρω από τους νευρώνες, η οποία μεταξύ άλλων τους προστατεύει και τους προσφέρει θρεπτικά συστατικά. Η νευρογλοία αποτελείται από διάφορα είδη μη-νευρωνικών κυττάρων, από τα οποία πιο άφθονα είναι τα αστροκύτταρα (ονομάστηκαν έτσι λόγω του χαρακτηριστικού σχήματός τους).

Παλαιότερα, οι νευροεπιστήμονες πίστευαν ότι η νευρογλοία παίζει επικουρικό μόνο ρόλο. Νεότερες μελέτες έχουν δείξει όμως ότι τα αστροκύτταρα μπορούν να διαβιβάζουν ηλεκτρικά σήματα όπως οι νευρώνες, και ενδέχεται να παίζουν πιο κεντρικό ρόλο στη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η ανθρώπινη νοημοσύνη να σχετίζεται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης γλοίας και ειδικά των αστροκυττάρων.

Αυτό ήθελε εξάλλου να εξετάσει με τη νέα μελέτη ο δρ Στίβεν Γκόλντμαν του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη. Το 2009, υπενθυμίζει ο δικτυακός τόπος του Science, ο Γκόλντμαν είχε δείξει ότι τα ανθρώπινα αστροκύτταρα είναι μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα κύτταρα του ποντικού και φέρουν δέκα φορές περισσότερες προεκβολές, μέσω των οποίων συνδέονται με άλλα νευρικά κύτταρα.

Μεταμόσχευση πρόδρομων αστροκυττάρων
Στο νέο πείραμα, ο Γκόλντμαν και οι συνεργάτες του μεταμόσχευσαν σε ποντίκια πρόδρομα κύτταρα αστροκυττάρων, τα οποία είχαν σημανθεί με φθορίζουσες χρωστικές ώστε να είναι ορατά στους εγκεφάλους των πειραματόζωων. Τα περισσότερα κύτταρα παρέμειναν σε αυτή την πρόδρομη κατάσταση, ορισμένα όμως αναπτύχθηκαν σε αστροκύτταρα που συνδέθηκαν με τους γύρω ιστούς. Τα ποντίκια με τα ανθρώπινα κύτταρα παρουσίασαν σημαντικές βελτιώσεις σε συμπεριφορικά τεστ: μπορούσαν να μαθαίνουν ταχύτερα να αντιστοιχούν το άκουσμα ενός συγκεκριμένου ήχου με ένα επώδυνο ερέθισμα (ένα ήπιο ηλεκτροσόκ)· να αναγνωρίζουν γνώριμα αντικείμενα όταν τοποθετούνταν σε νέες θέσεις· και να βρίσκουν την έξοδο από έναν λαβύρινθο στον μισό περίπου χρόνο.

Τρεις φορές ταχύτερα στη διαβίβαση ηλεκτρικών σημάτων

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι τα ανθρώπινα αστροκύτταρα ήταν τρεις φορές ταχύτερα στη διαβίβαση ηλεκτρικών σημάτων. Επιπλέον, παρήγαγαν σε μεγαλύτερες ποσότητες έναν χημικό παράγοντα (TNF-α) ο οποίος βελτίωσε την επικοινωνία των νευρώνων στον ιππόκαμπο -μια περιοχή του εγκεφάλου που παίζει κεντρικό ρόλο στη μνήμη και στη μάθηση.

Τα ευρήματα, αναφέρουν οι επιθεωρητές στην επιθεώρηση Cell Stem Cell, συνηγορούν στη σχετικά νέα θεωρία ότι η εξέλιξη της ανθρώπινης νοημοσύνης βασίστηκε στην εξειδίκευση των αστροκυττάρων και στην ενίσχυση της ικανότητάς τους να μεσολαβούν στην επικοινωνία των νευρώνων. Είναι μια θεωρία που θα απαιτήσει πολλά ακόμα χρόνια ερευνών προκειμένου να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί. Στο μεταξύ, όμως, τα νέα δεδομένα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε διαφορετικές μελέτες. Άλλες ερευνητικές ομάδες, για παράδειγμα, έχουν δημιουργήσει πειραματόζωα με νευρογλοιακά κύτταρα από ασθενείς με σχιζοφρένεια, μια εξέλιξη που θα μπορούσε να βοηθήσει στην κατανόηση και αντιμετώπιση της νόσου.http://www.tovima.gr/




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7
Ήρωες ανακηρύσσονται τα θύματα της έκρηξης στο Μαρί Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την αποτίμηση φόρου τιμής στα 13 θύματα της έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011 στη ναυτική βάση...

«Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, ανακηρύσσοντάς τους ήρωες.



Επίσης, αποφάσισε να αυξηθούν έως 10.000 ευρώ ανά έτος τα ποσά που θα παραχωρούνται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου σε όλα τα παιδιά των θυμάτων της έκρηξης, καθώς και στα αδέλφια όσων θυμάτων δεν έχουν παιδιά, για σπουδές στην Κύπρο ή το εξωτερικό.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97
Τυφλώνουν τα «μαϊμού» γυαλιά ηλίου, που φορούν 7 στους 10 Έλληνες Σε σοβαρό κίνδυνο εκθέτουν τα μάτια τους επτά στους δέκα Έλληνες, καθώς φορούν γυαλιά ηλίου αγορασμένα από πλανόδιους πωλητές ή από...

διάφορα καταστήματα εκτός των οπτικών.



Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η δραματική αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας τα τελευταία χρόνια, λόγω της μείωσης του πάχους του στρώματος του όζοντος έχει καταστρεπτικές συνέπειες στα μάτια. Ο καταρράκτης που παλαιότερα εμφανιζόταν μετά την ηλικία των 70 ετών σήμερα πλήττει ακόμη και άτομα 50 ετών.



Εκτός όμως από τον καταρράκτη εγκαύματα του κερατοειδούς (φωτοκερατίτιδα), το πτερύγιο (ένα τριγωνικό στρώμα ιστού που μπορεί να επεκταθεί στον κερατοειδή και να εμποδίσει την ομαλή όραση), οι αμφιβληστροειδοπάθειες, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας αλλά και ο καρκίνος των βλεφάρων απειλούν όσους δεν προστατεύουν τα μάτια τους φορώντας ειδικά γυαλιά ηλίου ή φακούς επαφής ή και ακόμη γυαλιά οράσεως που έχουν ειδικά φίλτρα και απορροφούν την επικίνδυνη UN-A και UV-B ηλιακή ακτινοβολία.



«Κάθε χρόνο πωλούνται από πλανόδιους και από μη εξουσιοδοτημένα καταστήματα ενάμιση με δύο εκατομμύρια γυαλιά ηλίου τα οποία δεν προσφέρουν καμία προστασία στα μάτια. Δυστυχώς η Πολιτεία δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το θέμα του παραεμπορίου με αποτέλεσμα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων να φορούν γυαλιά που δεν απορροφούν την UV ακτινοβολία, τα οποία προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες στα μάτια» επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου η πρόεδρος του Συλλόγων Οπτικών Οπτομετρών Βορείου Ελλάδος, Μαρία Ταρασούδη.

Σύμφωνα με την ίδια είναι καλύτερα να μη φοράει κανείς καθόλου γυαλιά παρά να φοράει μη απορροφητικά γυαλιά.



Κι αυτό γιατί τα μάτια έχουν έναν μηχανισμό αυτοπροστασίας που κάνει την κόρη να μικραίνει στον ήλιο και έτσι να εμποδίζει την είσοδό της υπεριώδους ακτινοβολίας μέσα στο μάτι... Με τη χρήση μη απορροφητικών σκούρων γυαλιών το μάτι ξεγελιέται και η κόρη δεν κλείνει με αποτέλεσμα να δέχεται την καταστροφική υπεριώδη ακτινοβολία.

Η προστασία των ματιών από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες πρέπει να αρχίζει από την ηλικία του ενός έτους.



Οι οπτικοί συνιστούν μείωση της έκθεσης στον ήλιο κατά τις ώρες 9.00-16.00 και χρήση απορροφητικών γυαλιών και καπέλου.



«Όσοι φορούν γυαλιά επειδή έχουν κάποιο διαθλαστικό σφάλμα (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό) μπορούν να επιλέγουν φακούς επαφής με προστασία από την UV ακτινοβολία και παράλληλα να φοράνε γυαλιά ηλίου. Στην περίπτωση που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να φορέσουν φακούς επαφής ή γυαλιά ηλίου θα πρέπει να ζητούν από τον οπτικό να βάλει στα γυαλιά παθήσεως που φορούν ειδικά φίλτρα που θα προστατεύουν τα μάτια τους από τον ήλιο. Τα απορροφητικά γυαλιά δεν είναι κατ΄ ανάγκη σκούρα, μπορούν να είναι και άχρωμα.



Το σκούρο χρώμα απλώς προστατεύει το μάτι από το θάμπωμα που προκαλεί ο ήλιος» ανέφερε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οπτικών Οπτομετρών Βορείου Ελλάδος, Παντελής Ζωγράφος.



Τι πρέπει να προσέχει κανείς όταν επιλέγει γυαλιά ηλίου;



Το συνηθέστερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι επιλέγουν γυαλιά ηλίου με κριτήριο τη μόδα ενώ βασικό κριτήριο θα πρέπει να είναι η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.



Επίσης τα γυαλιά θα πρέπει να δοκιμάζονται όχι μόνο μπροστά στον καθρέφτη αλλά και έξω στον ήλιο. Ένα καλό ζευγάρι γυαλιά δεν θα πρέπει να ενοχλεί ή να τυφλώνει ούτε και να σκοτεινιάζει τα πάντα γύρω σε αυτόν που τα φοράει, αλλά να δίνει μια καθαρή και ποιοτική εικόνα.



Οι φακοί (οργανικοί ή από κρύσταλλο) θα πρέπει να είναι 100% απορροφητικοί στην υπεριώδη ακτινοβολία, το υλικό κατασκευής να είναι οπτικώς κατεργασμένο, ομοιογενές και αναλλοίωτο ώστε να μη δημιουργούνται παραμορφώσεις και να έχουν συγκεκριμένο πάχος και αντοχή. Επίσης τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τους σκελετούς θα πρέπει να μην προκαλούν ερεθισμούς στο δέρμα ή αλλεργίες.



Το φίλτρο UV μπορεί να ενσωματωθεί σε όλα τα γυαλιά ηλίου και οράσεως καθώς και στους φακούς επαφής, δεν επηρεάζει την ποιότητα της όρασης και δεν σχετίζεται με την τιμή.



Για μεγαλύτερη προστασία το μέγεθος του σκελετού θα πρέπει να είναι τέτοιο που να καλύπτει ολόκληρο το μάτι και την περιοχή γύρω από αυτό.



Η σκουρότητα των φακών θα πρέπει να είναι κατάλληλη για την κάθε χρήση αλλά και να είναι ανάλογη με την προτίμηση του καθενός ώστε να νιώθει άνετα.



Στα μικρά παιδιά καλό είναι να αποφεύγονται οι πολύ σκούροι φακοί ώστε να μην τα στεναχωρούν και να μην υπάρχει πιθανότητα φωτοφοβίας στο μέλλον. Τα συνήθη χρώματα των φακών είναι το πράσινο, το γκρι και το καφέ. Τέλος όσοι χρησιμοποιούν γυαλιά ηλίου θα πρέπει να ξέρουν ότι η ικανότητα απορρόφησης μειώνεται κάθε 2-3 χρόνια.

newsbeast



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91


Μπορεί να μοιάζει σαν χθες

, αλλά έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την αγαπημένη για πολλούς δεκαετία του 1990 και αυτό φαίνεται σε πολλά από τα παρακάτω πρόσωπα...



Ο Trent Reznor από τους Nine Inch Nails

Πως είναι σήμερα αστέρες των '90s (2)

Fiona Apple

Πως είναι σήμερα αστέρες των '90s (3)

Ο Mark McGrath από τους Sugar Ray

Πως είναι σήμερα αστέρες των '90s (4)

Ο Adam Duritz από τους Counting Crows

Πως είναι σήμερα αστέρες των '90s (5)

Celine Dion

Πως είναι σήμερα αστέρες των '90s (6)

Snoop Dogg (τώρα Snoop Lion)

Πως είναι σήμερα αστέρες των '90s (7)

Christina Aguilera

Πως είναι σήμερα αστέρες των '90s (8)

Jewel

Πως είναι σήμερα αστέρες των '90s (9)

Shania Twain

Πως είναι σήμερα αστέρες των '90s (10)

Η Gwen Stefani από τους No Doubt

Πως είναι σήμερα αστέρες των '90s (11)

Beck

Πως είναι σήμερα αστέρες των '90s (12)

Ο Keith Flint από τους Prodigy

Πως είναι σήμερα αστέρες των '90s (1)

Η Courtney Love από τους Hole

Πως είναι σήμερα αστέρες των '90s (13)



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Ανέμελες στιγμές στο νησί των Ανέμων ζει η Ρούλα Κορομηλά η οποιά- σύμφωνα με δημοσίευμα του Hello- έχει βρει την γαλήνη που έψαχνε στο πλευρό ενός νέου συντρόφου...





Πρόκειται για έναν 42χρονο γοητευτικό επιχειρηματία που ασχολείται με τη ναυτιλία και ζει μεταξύ Αμερικής - Ντουμπάι και Λονδίνου.



Πάντως, αν κρίνει κανείς από τις φωτογραφίες, η Ρούλα δείχνει όντως πιο ανανεωμένη από ποτέ.





ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ HELLO.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


“Σκότωσα το παιδί μου γιατί δεν μπορούσα να το θρέψω” γράφει κάποιος “πατέρας” στον Κώστα Χαρδαβέλλα του οποίου το όνομα λέει ότι έχει στη διάθεσή του ο γνωστός δημοσιογράφος.






Ήδη μάλιστα υφίσταται επιθέσεις ότι με το άρθρο του αυτό προωθεί τη βιομηχανία σφαγής νηπίων ως μια σκληρή μεν αλλά αναγκαία / δικαιολογημένη δε λύση στη σημερινή εποχή.


Απλά από την πλευρά μου θα ήθελα να πω σε αυτό τον πατέρα δύο κουβέντες. Πρώτα όμως θα παραθέσω δύο σημεία:


Η γυναίκα μένει έγκυος. Το όνειρο παίρνει το δρόμο να γίνει πραγματικότητα. Αλλά δύο μήνες μετά μένουν χωρίς δουλειά και οι δύο υποψήφιοι γονείς γιατί το κατάστημα που δούλευαν κλείνει. Από τη μία μέρα στην άλλη και οι δύο μπαίνουν στην ανεργία.


Μετράνε τις δυνάμεις τους και διαπιστώνουν με φρίκη ότι δεν μπορούν να θρέψουν το παιδί που θα φέρουν στον κόσμο, δεν μπορούν να το μεγαλώσουν, δεν μπορούν να προσφέρουν ό,τι χρειάζεται ένα μωρό, γιατί δεν έχουν χρήματα. Και παίρνουν την απελπισμένη απόφαση: έκτρωση.


«Δεν ζητάω εκδίκηση κ. Χαρδαβέλλα για το έγκλημα που με ανάγκασαν να κάνω. Δικαίωση ζητάω στο όνομα του παιδιού μου που δεν ήρθε ποτέ στον κόσμο και μια ανθρώπινη απάντηση από όλους αυτούς που μας κυβερνάνε για τα όνειρά μας που έκαψαν. Από εδώ και πέρα η γυναίκα μου και εγώ θα ζούμε με τη μαρτυρική ενοχή ότι σκοτώσαμε το παιδί μας για να μην το κάνουμε δυστυχισμένο με τη γέννησή του. Αναρωτιέμαι πώς μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος με τέτοιο βάρος μέσα του».


Κανείς δε μένει από τη μια ημέρα στην άλλη άνεργος. Τα σύννεφα πάντα μαζεύονται πριν τη βροχή. Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι εισέπρατταν παχυλούς ή έστω ικανοποιητικούς μισθούς σε μια κερδοφόρα επιχείρηση που το χρήμα έτρεχε από παντού και ξαφνικά απολύθηκαν; Δεν κλείνει ένα μαγαζί ή μια επιχείρηση όταν πάει καλά ή έστω στέκεται. Κατεβάζει ρολά όταν ως επί το πλείστον εγγράφει χρέη ή αναγκάζεται η εργοδοσία να τροφοδοτεί από τυχόν έτοιμα.


Προφανώς λοιπόν εσύ πατέρα και η σύζυγός σου δε γνωρίζετε να μετράτε καλά τις δυνάμεις σας.


Εκδίκηση μπορεί να μη ζητάς πατέρα, αλλά το αίμα που έχυσες θα ζητήσει την εκδίκησή του διότι δεν του έδωσες αυτή τη μια ευκαιρία. Αποδείχθηκες ρίψασπις.


Φυγόπονος. Όσο για τη “μητέρα”, άστο καλύτερα.


Με το που φάγατε το σουτάρισμα κι ενώ τρέχει ο ΟΑΕΔ και πάντα μπορείς να σχεδιάσεις ένα plan B ή έστω να ελπίσεις, εσύ και η γυναίκα σου δε χάσατε την ευκαιρία να τεμαχήσετε το παιδί και να το ξεφορτωθείτε. Κι αλήθεια την 500αρα για το χασάπη πού τη βρήκες; Τελικά έχεις ή δεν έχεις χρήματα; Γιατί δεν της τράβηξες πχ μια κλωτσιά ή μια μπουνιά να αποβάλλει να σου ρθει και τζάμπα; Και μη μας πεις ότι δεν είσαι δολοφόνος. Δειλός είσαι. Ούτε το φόνο που αποφάσισες, δεν εκτέλεσες. Εκεί τα έσκασες.


Συγχωράτε με που γίνομαι σκληρός αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Άρα λοιπόν με βάση τα λόγια σου “πατέρα” κι εγώ κι όσοι τυχόν διαβάσουν αυτό το κείμενο που περνάμε δύσκολα, ίσως πιο δύσκολα κι από αυτόν, να πάμε το βράδυ στο προσκεφάλι των παιδιών μας και να τα πνίξουμε ή να τους ρίξουμε κάτι στο γάλα. Θα είναι σκληρό αλλά όπως λες κι εσύ δε θα γίνουν δυστυχισμένα.


Κι αναρωτιέμαι αυτό το παδί που μόλις σκότωσες (είτε είναι αληθινό γράμμα είτε επινόηση) τι θα γινόταν αν το άφηνες να δεις το φως του ήλιου; Κι αν στέρησες την κοινωνία από πχ μια σπουδαία γιατρό; Ή ένα κορυφαίο ερευνητή; Ή το πιο απλό, από έναν καλό άνθρωπο που με τη ζωή του θα φώτιζε εαυτόν και τους γύρω του; Είχες το δικαίωμα να το πράξεις;


Σκότωσες το καινό, και συμβάλλεις στη διατήρηση του σάπιου…


Κι ενώ από όσα γράφεις φαίνεται ότι γνωρίζεις πολύ καλά τι έκανες, εν τέλει το έκανες. Στο πρόβλημα που ήδη αντιμετωπίζετε, επιλέξατε να το κάνετε ακόμη μεγαλύτερο.


Κανείς λοιπόν δε σε “ανάγκασε” να κάνεις τίποτε. Το ήθελες και το έκανες. Ξεφορτώθηκες το βάρος -πριν καν το σηκώσεις- που κουβαλάμε όλοι εμείς. Φορτώθηκες όμως κάτι πολύ χειρότερο. Ένα ΦΟΝΟ και μάλιστα μαρτυρικό.


Κι αφού αποφασίσατε τελικά να σκοτώσετε με τη γυναίκα σου, να βάψετε τα χέρια σας με αίμα, τουλάχιστον ας μη χύνατε αίμα αθώο, αλλά ΕΝΟΧΟ! Μπορεί να γινόσασταν και ήρωες.


του Στρατή Μαζίδη



freepen



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91










Ο κατακλυσμός του Αρη

Για πρώτη φορά οι επιστήμονες έχουν στα χέρια τους στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο άνυδρος σήμερα Αρης βίωσε στο παρελθόν τουλάχιστον έναν μεγάλο κατακλυσμό. Εντοπίστηκε μια περιοχή που φέρει εμφανή τα σημάδια πλημμύρας και οι επιστήμονες συνεχίζουν την έρευνα για να αποκαλύψουν τόσο την έκταση των πλημμυρών όσο και τον ρόλο που έπαιξαν στις κλιματικές αλλαγές που συνέβησαν στον Κόκκινο Πλανήτη.

Ο χάρτης Τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπιστεί στην επιφάνεια αλλά και στο υπέδαφος του Αρη πολλές γεωλογικές διαμορφώσεις που παραπέμπουν σε διαφόρων ειδών κανάλια μέσα στα οποία έρεε νερό στο μακρινό αλλά και πιο πρόσφατο παρελθόν του πλανήτη. Ομάδα επιστημόνων χρησιμοποίησε το ραντάρ του δορυφόρου MRO που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Αρη και τον εξερευνά.

Την ομάδα αποτελούν επιστήμονες της NASA, του Ινστιτούτου Smithsonian και του Ινστιτούτου Ερευνών Southwest στις ΗΠΑ. Επικέντρωσαν την προσοχή τους στην περιοχή Elysium Planitia που βρίσκεται στον ισημερινό του Αρη και στο παρελθόν είχε πληγεί από την ηφαιστειακή δραστηριότητα στον πλανήτη. Η περιοχή έγινε πεδίο ροής και συγκέντρωσης λάβας. Στην περιοχή αυτή υπάρχει ένα μεγάλο κανάλι, το Marte Vallis που είναι θαμμένο κάτω από τη λάβα. Οι μετρήσεις που έχουν γίνει δείχνουν ότι το κανάλι αυτό έχει μήκος 185 χλμ. Με τα δεδομένα από το ραντάρ οι ερευνητές δημιούργησαν έναν τρισδιάστατο χάρτη του Marte Vallis. Ο χάρτης αποκάλυψε ότι το κανάλι έχει διπλάσιο βάθος από εκείνο που θεωρούσαμε ότι έχει.

Ο κατακλυσμός
Σύμφωνα με τους ερευνητές τα χαρακτηριστικά του Marte Vallis παραπέμπουν σε πλημμύρα. Εκτιμούν ότι κάποια εποχή ο Αρης βίωσε γιγάντιες, όπως τις χαρακτηρίζουν, πλημμύρες που έπαιξαν κομβικό ρόλο στις δραματικές κλιματικές μεταβολές του Κόκκινου Πλανήτη. Οσον αφορά την πλημμύρα στο Marte Vallis οι ερευνητές υπολογίζουν ότι συνέβη πριν από περίπου 500 εκατομμύρια έτη. «Τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι το μέγεθος της διάβρωσης στο κανάλι είχε υποεκτιμηθεί και το βάθος του καναλιού είναι τουλάχιστον διπλάσιο από όσο πιστεύαμε. Η πηγή των πλημμυρών φαίνεται ότι είναι μεγάλα αποθέματα νερού που βρίσκονταν βαθιά στο υπέδαφος του Αρη. Εντονη τεκτονική και ηφαιστειακή δραστηριότητα άνοιξε δρόμους στο νερό για να ανέβει στην επιφάνεια. Η μελέτη μας εκτός των άλλων αποδεικνύει και τη χρησιμότητα των ραντάρ με τα οποία είναι εξοπλισμένοι οι δορυφόροι που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Αρη. Μπορούν να μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε στοιχεία για την παρουσία του νερού στην επιφάνεια του Αρη και τον ρόλο που έπαιξε στη διαμόρφωση της» αναφέρει ο Γκάρεθ Μόργκαν, επιστήμονας της NASA και μέλος της ερευνητικής ομάδας. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science».

ΠΗΓΗ: tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον Ελληνίδα τηλεοπτική παραγωγός, η οποία συνελήφθη από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, μαζί με τον Βρετανό μεγαλέμπορο φίλο της, για διακίνηση τεράστιας ποσότητας κοκαΐνης, και ξέπλυμα χρήματος!




Η σύλληψη, έγινε το βράδυ του Σαββάτου σε καφετέρια της Γλυφάδας, όπου το ζευγάρι είχε πάει για να παρακολουθήσει αγώνα ράγκμπι της Εθνικής Αγγλίας.


Η Ελληνίδα τηλεοπτική παραγωγός και ο φίλος της, κατηγορούνται για διακίνηση δυο τόνων κοκαΐνης, μεγάλες ποσότητες κάνναβης, και ξέπλυμα ποσού που φτάνει τα 2.400.000 λίρες.


Η ιστορία αυτή είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό μιας και εναντίον τους είχαν εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από το 2012, τόσο για την ίδια όσο και για τον φίλο της.


Μάλιστα οι βρετανικές αρχές θεωρούν πολύ μεγάλη υπόθεση τη σύλληψη τους καθώς οι δυο τους διακινούσαν κοκαΐνη δυο τόνων στη Μ. Βρετανία και τους παρακολουθούσαν καιρό.


Το ζευγάρι προκειμένου να κρύψει τα ίχνη του, άλλαζε συνέχεια τηλέφωνα, αυτοκίνητα, σπίτια και διευθύνσεις.


Τελικά όμως εντοπίστηκαν, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και προφυλακίστηκαν.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


–Ο ΚΟΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ BUG…ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙΣ SMS ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΑΡΙΘΜΟ…ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙΣ,ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ 2 ΦΟΡΕΣ…ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ…–




Η ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα περισσότερων από 50.000 πολιτών! Μόνο τον τελευταίο χρόνο οι επίσημες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, με επίκληση θεμάτων «κρατικής ασφάλειας», αυξήθηκαν κατα 70%! Επιπλέον, επτά εταιρείες επικοινωνιών κατέθεσαν αναφορές ότι υπήρχαν προβλήματα ασφαλείας του δικτύου τους.


Τα εντυπωσιακά αυτά συμπεράσματα προκύπτουν από την τελευταία έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που συντάχθηκε με αντικείμενο τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων αλλά και τις καταγγελίες για παραβίαση επικοινωνιών.


Από τα στοιχεία της ΑΔΑΕ γίνεται σαφές ότι οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων από τα συστήματα «νομίμων συνακροάσεων» της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αυξάνονται σχεδόν με γεωμετρική πρόοδο. Οπως αναφέρεται στην σχετική έκθεση το 2011 εκδόθηκαν 3.472 διατάξεις που αφορούσαν νέες περιπτώσεις άρσης επικοινωνιών για λόγους «εθνικής ασφάλειας» (υποθέσεις τρομοκρατίας και κατασκοπίας) έναντι 2.281το 2010.


Επίσης το 2011 εκδόθηκαν 4.061 εισαγγελικές παραγγελίες με τις οποίες παρατείνονταν προγενέστερες διατάξεις, έναντι 2.950 παραγγελιών το 2010. Αυτό σημαίνει ότι σ΄αυτές τις περιπτώσεις συνεχιζόταν η παρακολούθηση τηλεφώνων. Ακόμη το 2011 εκδόθηκαν 1.743 βουλεύματα δικαστικών συμβουλίων, έναντι 1.169 το 2010, για την διακρίβωση εγκλημάτων όπως φόνοι, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών κλ.π.


Δηλαδή, αθροιστικά στην διάρκεια του 2011 εκδόθηκαν συνολικά 9.276 δικαστικές αποφάσεις για παρακολούθηση τηλεφώνων έναντι 6.400 το 2010 (αύξηση μεγαλύτερη από 69%). Αν συνυπολογισθεί ότι σε κάθε μία από αυτές τις αποφάσεις περιλαμβάνεται η παρακολούθηση τουλάχιστον πέντε σταθερών ή κινητών τηλεφώνων, ο αριθμός των παρακολουθούμενων πολιτών από τον…Μεγάλο Αδελφό της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ είναι τεράστιος.


Εντύπωση προκαλεί όμως και το γεγονός ότι η ΑΔΑΕ εμφανίζεται να έχει επιφυλάξεις σε σχέση με την συγκεκριμένη διαδικασία παρακολούθησης τηλεφώνων, ενώ έχει ανακαλύψει παρατυπίες και «μαύρες τρύπες» στην όλη διαδικασία.


Η ΑΔΑΕ, όπως αναφέρεται στην έκθεση, έχει αποστείλει επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «με προτάσεις και παρατηρήσεις που προκύπτουν από τα βουλεύματα και τις διατάξεις που κοινοποιούνται στη Αρχή». Ακόμη έχει επισημάνει «την ανάγκη της απαρέγκλιτης τήρησης της προβλεπομενης διαδικασίας άρσης του απορρήτου με σκοπό να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας κατά τη διαχείριση των σχετικών υποθέσεων…».


Στην έκθεση της ΑΔΑΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι έλαβε 37 καταγγελίες παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών (οι 13 αφορούσαν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, 14 σταθερής, δύο για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δύο για συνδέσεις μέσω Ιντερνετ κ.λπ) χωρίς όμως να προσδιορίζεται πού κατεληξε η σχετική έρευνα. Ακόμη δεν παρέχεται καμμιά διευκρίνιση για τα «προβλήματα ασφαλείας» που εμφάνισαν εταιρείες επικοινωνιών κι αν βεβαίως αυτά επιλύθηκαν…



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Η Ελένη Μενεγάκη περνά τις διακοπές της στην Άχλα.Συχνά μάλιστα postαρει από μόνη της φωτογραφιες της από τις διακοπές της.Τόλμησε μάλιστα να φορέσει και brazilian μαγιώ ,αφήνωντας άφωνο τον αντρικό πληθυσμό.Δείτε...
























via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip