follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Όταν πρόκειται για την προσωπική μας υγιεινή, οι καθημερινές συνήθειες άλλοτε είναι επιβεβλημένες και άλλοτε πάλι από περιττές μέχρι επιβλαβείς για την υγεία μας. Γνωρίζετε τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι;



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ




Ξύρισμα: επιβλαβές (υπό συνθήκες)



Όταν κατά το ξύρισμα δεν αφαιρείτε μόνο τρίχες, αλλά και δέρμα, μπορεί εύκολα να γίνετε «έρμαιο» διαφόρων μολύνσεων. Χρησιμοποιήστε ζεστό ή καυτό νερό για να βοηθήσετε στην ενυδάτωση του δέρματος και για να μαλακώσουν οι τρίχες, ώστε να κοπούν πιο εύκολα.



Εφαρμόστε ένα gel ξυρίσματος για επιπλέον ενυδάτωση και αφήστε τη λεπίδα να γλιστρήσει πάνω στο δέρμα ομαλά. Χρησιμοποιήστε μόνο κινήσεις προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών, μειώνοντας τον ερεθισμό και πιθανή ζημιά στο δέρμα.



Κόβετε τα νύχια σας: χρήσιμο



Τα προσεγμένα και ευπρεπισμένα νύχια δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά κυρίως θέμα σωστής προσωπικής υγιεινής. Μάλιστα, η σωστή περιποίηση των νυχιών μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας στην προσπάθεια του οργανισμού να παραμείνει μακριά από μυκητιασικές λοιμώξεις, που ενδεχομένως προκύπτουν όταν δαγκώνετε τα νύχια σας ή όταν έρθουν σε επαφή τα δάχτυλα με το πρόσωπό σας.









Βαφή μαλλιών: πιθανόν επιβλαβής



Υπάρχουν περίπου 5.000 χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα βαφής μαλλιών, μερικες από τις οποίες είναι καρκινογόνες, τουλάχιστον σύμφωνα με ορισμένες έρευνες που έχουν γίνει.



Μια πρόσφατη μελέτη μάλιστα, διαπίστωσε ότι οι κομμωτές είχαν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης, αλλά σύμφωνα με το Εθνικό Καρκινικό Κέντρο των ΗΠΑ, οι πληροφορίες παραμένουν αντικρουόμενες αναφορικά με τη σύνδεση μεταξύ της χρήσης των βαφών μαλλιών και της ανάπτυξης του καρκίνου που προκαλείται από τις συγκεκριμένες χημικές ουσίες. Αυτό που όντως μπορεί να συμβεί ωστόσο, εξαιτίας των διαφόρων βαφών μαλλιών (και κυρίως της συχνότητας στη χρήση τους) είναι να υποστούν ζημιά τα μαλλιά σας.



Καθημερινό λούσιμο: πιθανόν επιβλαβές



Σύμφωνα με WebMD.com, μπορείτε να παραλείψετε μια μέρα το λούσιμο, εκτός αν έχετε πολύ λιπαρά μαλλιά. Το μη καθημερινό λούσιμο σημαίνει ότι τα μαλλιά σας θα είναι πιο υγιή, επειδή θα υποστούν λιγότερα προϊόντα styling, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν θαμπάδα.



Επιπλέον, τα μαλλιά χρειάζονται το χρόνο τους (και την ηρεμία τους) για να μπορούν να φαίνονται λαμπερά και υγιή, κάτι που τα προϊόντα styling δημιουργούν μεν, αλλά με βραχυπρόθεσμη διάρκεια. Ειδικά μάλιστα τα μακριά και σγουρά μαλλιά μπορούν να μείνουν άλουστα για περισσότερες από 2 μέρες.









Κακοσμία: ενδεχομένως επιβλαβής



Η κακοσμία δεν είναι μόνο ενοχλητική, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι διαφόρων προβλημάτων υγείας, που υποβόσκουν. Η συχνή χρήση του στοματικού διαλύματος και το πλύσιμο των δοντιών μετά από κάθε γεύμα κρατά το στόμα υγιές και μυρωδάτο, αποβάλλοντας όλες τις τοξίνες και τα υπολείμματα φαγητού, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα.



Κόβετε τις τρίχες από τη μύτη σας: επιβλαβές



Αν μπαίνετε στον πειρασμό να κόψετε τις τρίχες, που προεξέχουν από τα ρουθούνια σας, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι μία τέτοια κίνηση μπορεί να εκθέσει τους θύλακες των τριχών σε βακτήρια, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε μία ενδεχόμενη μόλυνση.



Αν οι τρίχες αφαιρεθούν, το πιθανότερο είναι να εισπνέετε περισσότερη σκόνη ή σωματίδια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες. Ωστόσο, αν οι τρίχες από τη μύτη σας σας ενοχλούν, μπορείτε απλά να κόψετε ελαφρώς εκείνες που προεξέχουν.









Χρήση οδοντικού νήματος: χρήσιμη



Η χρήση του οδοντικού νήματος αν και συχνά παραβλέπεται, θα πρέπει να σας γίνει καθημερινή συνήθεια. Η τακτική χρήση του απομακρύνει τα υπολείμματα τροφών και την πλάκα, που εγκαθίστανται ανάμεσα από τα δόντια, εκεί δηλαδή που οι οδοντόβουρτσες αδυνατούν να φτάσουν.



Πολλές μελέτες μάλιστα, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η μη ορθολογική στοματική υγιεινή είναι προγνωστικός δείκτης για καρδιακές παθήσεις, ενώ η χρήση οδοντικού νήματος πλέον είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δημιουργία ουλίτιδας.



Σκαλίζετε τη μύτη: επιβλαβές



Δεν είναι απλά μια κακή συνήθεια, ιδιαίτερα αποκρουστική για τους άλλους, αλλά μπορεί να είναι και επιβλαβής για την υγεία σας, βάζοντάς σας σε κίνδυνο για μολύνσεις ή ασθένειες.



Για να καθαρίσετε τις ρινικές διόδους, η καλύτερη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ρινικό σπρέι ή ένα ειδικό gel, χωρίς να κινδυνεύετε να προκαλέσετε σχισμές ή ακόμα και ρήξεις αιμοφόρων αγγείων στο εσωτερικό της μύτης σας.









Βούρτσισμα δοντιών σας: χρήσιμο



Το βούρτσισμα των δοντιών είναι μια καθημερινή συνήθεια που ποτέ δεν πρέπει να παραλείπετε. Εκτός από την πρόληψη της κακής αναπνοής, το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών βοηθά στην προστασία από την τερηδόνα και τις ασθένειες των ούλων, όπως η ουλίτιδα, αποτρέπει τη συσσώρευση πλάκας και τη φθορά των δοντιών.



Η Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση συνιστά βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα, με ήπιες κινήσεις της οδοντόβουρτσας εμπρός και πίσω. Να θυμάστε να αντικαθιστάτε τις οδοντόβουρτσές σας κάθε τρεις με τέσσερις μήνες ή όταν οι τρίχες αρχίζουν να μπλέκονται.



Φοράτε υπερβολικό άρωμα: επιβλαβές




Εάν είστε από εκείνους που βάζουν άρωμα ….με το τσουβάλι, πρέπει να γνωρίζετε ότι εκτός από το γεγονός ότι είναι ενοχλητικό για τον περίγυρό σας, είναι επιβλαβές και για την υγεία σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ενώ πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν τη μυρωδιά του αρώματος, για μερικούς μπορεί να είναι προβληματική για το δέρμα.



Υπάρχουν μάλιστα αρκετές πιθανότητες αλλεργικής αντίδρασης, όπου λόγω των αρωμάτων εμφανίζονται κόκκινα εξανθήματα που προκαλούν φαγούρα. Εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, καλό θα ήταν να παραλείψετε το άρωμα ή να πειραματιστείτε μέχρι να δείτε εάν σας προκαλεί αλλεργική αντίδραση ή όχι.









Πλένετε υπερβολικά το πρόσωπό σας: επιβλαβές



Προσοχή, μπορεί το πλύσιμο του προσώπου σας να εντάσσεται στο πλαίσιο της προσωπικής υγιεινής, αλλά το τρίψιμο και η υπερβολική «καθαριότητα» στα όρια της εμμονής μάλιστα, μπορούν εύκολα να αποβούν επιζήμια για το δέρμα, προκαλώντας υπερβολική λιπαρότητα. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό δύο φορές την ημέρα για να αφαιρέσετε τους ρύπους και την λιπαρότητα.



Πηγή: clickatlife.gr




via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1
Παιδιά ξεχνιούνται στο αυτοκίνητο - Οι αυτοβιομηχανίες ενώνονται και ψάχνουν ριζικές λύσεις Πώς θα μπορούσε κάποιος να ξεχάσει το παιδί του μέσα σε ένα αυτοκίνητο; Μην μπείτε καν στη διαδικασία να κρίνετε.Έχει συμβεί σε πολύ κόσμο και όσο περνάει...

ο καιρός συμβαίνει σε όλο και περισσότερους ανθρώπους. Και δεν το παθαίνουν μόνο οι φτωχοί, οι περιορισμένης μόρφωσης άνθρωποι ή οι ψυχικά άρρωστοι.



Το έχουν πάθει παιδίατροι, νοσοκόμες, πυρηνικοί φυσικοί, πιτσαδόροι, κομμώτριες, νοικοκυρές... Ίσως δεν καταλαβαίνει κανένας τους πόσο πολύ μπορεί να κινδυνεύει ένα παιδί από θερμοπληξία όταν αφεθεί για μερικά λεπτά μέσα στο αυτοκίνητο. Όταν στην ατμόσφαιρα η θερμοκρασία είναι στους 26 βαθμούς Κελσίου, μέσα στο αυτοκίνητο φτάνει μέσα σε λίγα λεπτά τους 50ο, αν το όχημα μείνει στον ήλιο.



Λίγα λεπτά, λοιπόν, αρκούν για να πάθει ένα παιδί θερμοπληξία και να πεθάνει. Αυτό πρέπει να αλλάξει και σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται κάποια πρώτα θετικά βήματα για να δοθεί τέλος σε τέτοιους θανάτους. Και επειδή ένα πρόβλημα πρέπει να κόβεται από τη ρίζα του για να βρίσκεται λύση, οι περισσότεροι Σύλλογοι προστασίας παιδιών και πολλοί γονείς στρέφονται προς τους κατασκευαστές των αυτοκινήτων.



Γιατί να υπάρχει ένδειξη στο αυτοκίνητο επειδή αφήσατε αναμμένα τα φώτα και να μην υπάρχει μία άλλη ένδειξη που να προειδοποιεί ότι στο πίσω κάθισμα υπάρχει ένα παιδί που πρέπει να πάρετε μαζί σας πριν κλειδώσετε το αυτοκίνητο; Αρκετές βιομηχανίες αυτοκινήτων μάλιστα, όπως η General Motors ανακοίνωσε πως εδώ και μία δεκαετία εξετάζει ένα πρότζεκτ που αφορά στα μικρά παιδιά που βρίσκονται στο πίσω κάθισμα.



Την 1η Ιουλίου η Συνομοσπονδία Κατασκευαστών Αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησε να υπάρξει κινητοποίηση για το συγκεκριμένο θέμα ώστε να καταφέρουν οι όλες μαζί οι βιομηχανίες να δώσουν τέλος σε αυτές τις τραγωδίες. Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι θα κινητοποιηθούν ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα αθώα θύματα παγκοσμίως.

mothersblog.gr







via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91


Ένας θαμώνας μιας παμπ, στο Μπέρκσαϊρ, φωτογράφησε δύο ιπτάμενους δίσκους να αιωρούνται στον βραδινό ουρανό της Βρετανίας.






Ο Στιβ Λάμπερτ βρισκόταν στη βεράντα της παμπ «Running Horse», όταν παρατήρησε δύο περίεργα φώτα στον ουρανό, γύρω στις 8 το βράδυ.


«Κινούνταν νοτιοδυτικά με ταχύτητα μεγαλύτερη των συνηθισμένων αεροπλάνων. Για περίπου 5 δευτερόλεπτα σταμάτησαν και αιωρήθηκαν» δήλωσε ο 42χρονος σε βρετανική εφημερίδα. Δεν έχασε καιρό και τράβηξε μία φωτογραφία με το κινητό του τηλέφωνο.


«Έχω δει πολλά περίεργα στον ουρανό και γι' αυτό πάντα έκανα προπόνηση να μπορώ να βγάλω μια γρήγορη φωτογραφία, όταν χρειαστεί», εξηγεί για την άμεση αντίδρασή του.


Αρχικά ο 42χρονος ανέβασε τη φωτογραφία στο Facebook, ζητώντας τις μαρτυρίες και άλλων που μπορεί να είδαν τα δύο UFO.


Πρόκειται για τη δεύτερη εμφάνιση UFO στη Βρετανία μέσα σε μία εβδομάδα. Μια γυναίκα από το Κεντ ισχυρίζεται ότι φωτογράφησε ένα διαστημόπλοιο από το παράθυρο του μπάνιου της.









via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91
Μαζί με την οικογένειά της περνάει τις δικαοπές της η Γωγώ Μαστροκώστα στο νησί των Ιπποτών.









Οι αναλογίες στο κορμί της παραμένουν ιδανικές, και η Γωγώ, όσα χρόνια και να περάσουν παραμένει σταθερή αξία!












via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Ένας 76χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα σε πηγάδι στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, όπου πραγματοποίησε βουτιά θανάτου .






Ο ηλικιωμένος προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια.


Τα συγγενικά του πρόσωπα ειδοποίησαν αμέσως τις αρμόδιες Αρχές όμως ήταν ήδη αργά.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91










Quiz: Τι είναι αυτό που ξενερώνει περισσότερο τους άνδρες;

Quiz: Τι είναι αυτό που ξενερώνει περισσότερο τους άνδρες;




Εκείνο που ξενερώνει τους άνδρες είναι μια γυναίκα να κλαίει. Έχει αποδειχθεί ότι τα δάκρυα μειώνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Αν και δεν αναδύουν κάποια συγκεκριμένη μυρωδιά, η διαδικασία του κλάματος μειώνει την επιθυμία του άνδρα για να προσελκύσει ερωτικά μια γυναίκα και να κάνει σεξ μαζί της.

Οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες που κλαίνε συχνά λιγότερο ελκυστικές και απομονώνονται πιο εύκολα. Αντίθετα μια γυναίκα χαρούμενη και με θετική διάθεση, ή έστω όχι ιδιαίτερα ευαίσθητη, τους ερεθίζει περισσότερο και τους δημιουργεί μια μεγαλύτερη αίσθηση οικειότητας.http://www.queen.gr/





via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%83%CE%B5%CE%BE-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82


Έφαγε λίγο παραπάνω τον τελευταίο καιρό...






Εντάξει το έχουμε ξαναπεί Ο λαμπερός κόσμος των εξώφυλλων και των φωτογραφήσεων δεν είναι ποτέ αληθινός. Όλοι χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας, ένα μικρό σπρωξιματάκι που με ένα μαγικό τρόπο τους μεταμορφώνει όλους σε seχ symbol.


Δείτε ποια είναι ΕΔΩ...



via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, καταργούνται 46 ειδικότητες από τις 110 που υπάρχουν συνολικά στα ΕΠΑ.Λ και στις ΕΠΑ.Σ. Στη διάρκεια του καλοκαιριού 2.000 καθηγητές θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και 500 θα μεταταχθούν.






Από τους καθηγητές που θα μπουν σε διαθεσιμότητα , εξαιρούνται καθηγητές με οργανική θέση σε σχολεία ειδικής αγωγής, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία και όσοι έχουν δεύτερη ειδικότητα.


Οι αποφάσεις αυτές συνδέονται άμεσα με τις αλλαγές που θέλει να φέρει η κυβέρνηση το καλοκαίρι αλλάζοντας έτσι όλο το εκπαιδευτικό σύστημα των Τεχνολογικών Λυκείων. Στις 46 ειδικότητες υπάρχουν τουλάχιστον 20.000 μαθητές. Αναμένονται το καλοκαίρι οι αποφάσεις που θα παρθούν αν θα είναι υπέρ τους ή κατά τους.


Μέσα από μελέτες συγκριτικές με αυτές των ευρωπαϊκών συστημάτων τεχνικής εκπαίδευσης, βγήκε το συμπέρασμα πως οι παρακάτω ειδικότητες δε χρειάζεται να παρέχονται μέσα από τεχνικές σχολές:

Βοηθοί Φαρμακείων,

Βοηθοί Φυσιοθεραπευτών,

Βοηθοί Ακτινολογικών Εργαστηρίων,

Βοηθοί Οδοντοτεχνιτών, Βοηθοί Νοσηλευτών,

Βοηθοί Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων,

Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων

Γραφικών Τεχνών,

Σχεδίασης & Παραγωγής Ενδύματος,

Αισθητικής Τέχνης,

Κομμωτικής Τέχνης,

Αργυροχρυσοχοΐας


Οποιος μαθητής θα επιθυμεί να διδάσκεται κάποιο από τα επαγγέλματα που καταργήθηκαν, θα μπορούν να απευθύνονται σε άλλες δημόσιες εκπαιδεύσεις όπως τα ΙΕΚ και τα ΤΕΙ.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Σε εξέλιξη βρίσκεται το ιδρυτικό Συνέδριο του Σύριζα. Το βασικό χθεσινό στοιχείο του ήταν η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ενώ σήμερα γίνονται ομιλίες συνέδρων, ανάλυση των κειμένων συμβολής και χαιρετισμοί ξένων αντιπροσωπειών. Αναλυτικά τα δρώμενα του Συνεδρίου μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα left.gr



Σχολιασμός από συντρόφους του μπλοκ μας θα γίνει όταν λήξει την Κυριακή το συνέδριο.



Προς το παρόν παραθέτουμε σε βίντεο τα σχετικά ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν σήμερα απ’ τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων του Αλφα, Σκάι, Mega και Αντένα.






Εδώ να παραθέσουμε άλλο ένα βίντεο στο οποίο βλέπουμε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν την κατάσταση στην Ελλάδα τα ξένα ΜΜΕ με το περιοδικό The Economist, μάλιστα, να εκτιμάει ότι είναι πιθανόν να γίνουν πρόωρες εκλογές το 2014 με τον Σύριζα να έρχεται πρώτος στην προτίμηση του εκλογικού σώματος.







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Μόνο την επιτυχία της σειράς δεν κατάφερε να νιώσει… Για πρώτη φορά, η Εβελίνα Παπούλια μιλά για τον τρόπο που βίωσε την επιτυχία της σειράς «Δύο ξένοι», που σάρωσε σε τηλεθέαση, αποκαλύπτοντας ότι…





την επίμαχη περίοδο εκείνη περνούσε κατάθλιψη. «Tην εποχή που έγινε αυτή η επιτυχία δεν την είχα εισπράξει. Ήμουν σε μια διαφορετική φάση της ζωής μου, όπου μόλις είχα επιστρέψει από την Αμερική και προσπαθούσα να συνηθίσω τα ελληνικά δεδομένα. Οι ρυθμοί της ζωής εκεί είναι πολύ διαφορετικοί και με την ανοργανωσιά που υπάρχει εδώ κουραζόμουν πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να χαρώ τίποτα. Εγώ τότε ζούσα σε μια κατάθλιψη για το εάν έκανα καλά που ήλθα εδώ ή αν έπρεπε να μείνω στο εξωτερικό. Με κοιτούσαν στον δρόμο και με χαιρετούσαν κι εγώ, έχοντας background τον χορό – όπου, είτε είσαι σταρ, είτε όχι, είναι ήρεμα τα πράγματα – δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω. Η αλήθεια είναι ότι δεν πέρασα καλά τότε. Εκ του αποτελέσματος, βέβαια, νιώθω χαρούμενη που μου συνέβη και τυχερή». Η πρωταγωνίστρια της σειράς αναφέρεται με σύντομα αλλά άκρως περιεκτικά λόγια για τον συμπρωταγωνιστή της Νίκο Σεργιανοπουλο. «Η σχέση μας ήταν υπέροχη. Είναι από τους ανθρώπους που έχουν χαραχτεί στην καρδιά μου και την ψυχή μου. Νομίζω πώς ό,τι συνέβη ήταν μια τραγική στιγμή και δεν χρειάζεται να επεκταθώ». Η Εβελίνα Παπούλια προετοιμάζεται για περιοδεία με τον Αλέξανδρο Ρήγα, ενώ έχει αρχίσει να ασχολείται με μια νέα σχολή υποκριτικής που ανοίγει σε λίγο καιρό. Δεν κάνει πια τηλεόραση. «Δεν περνάω καλά στην τηλεόραση. Επέλεξα να γίνω ελεύθερος επαγγελματίας για να μην έχω το «χτύπημα της κάρτας». Ένιωθα ότι υπήρχε μεγάλη αγωνία. Υπάρχουν πολλά νεύρα, πάντα κάποιος φταίει για κάτι και εκεί που θέλεις να είναι μια δουλειά συνόλου για κάποιο λόγο δεν είναι. Επίσης είναι πολύ κουραστικά τα ωράρια. Εμένα αυτό που δημιουργούσε στρες γιατί δούλευα κάθε χρόνο στο θέατρο και δεν μπορούσα να συνδυάζω και τα δύο». Και συνεχίζει: «Εγώ είμαι ερωτευμένη με την δουλειά μου και θέλω να περνάω καλά. Να μου αρέσει αυτό που κάνω, να αρέσει και στον κόσμο. Ποτέ δεν με απασχόλησε αν το όνομά μου θα ήταν κάθε χρόνο στην πρώτη γραμμή. Όταν ζεις μέσα σε αυτήν την αγωνία του να αποδείξεις κάτι καθημερινά, βάζεις τον εαυτό σου σε μια διαδικασία να νιώθει προσωρινός. Αν δεν νιώθεις έτσι, δεν χρειάζεται να κυνηγήσεις κάτι. Ακολουθείς την πορεία που σου ορίζουν η συγκυρία και οι συνθήκες και νιώθεις καλά. Εγώ περνώ και αγωνιώ όλο το 24ωρο». Δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν θέλει γάμο και παιδί, ενώ παραδέχεται ότι δεν έχει βάλει κάποια χρήματα στην άκρη. «Είμαι από τους ανθρώπους που ό,τι έχουν το ξοδεύουν, αλλά και απ΄αυτούς που αντιλήφθηκαν γρήγορα όλη αυτήν την οικονομική φούσκα της τηλεόρασης. Δεν έκανα τηλεόραση κάθε χρόνο, ώστε φέτος να μου κακοφανεί που τα χρήματα, οι αμοιβές είναι πολύ μικρότερες από πέρσι. Οι οικονομικές μου απολαβές είναι από το θέατρο, τις διδασκαλίες και πλέον από την δραματική σχολή του Ιάσμου, όπου ανέλαβα την καλλιτεχνική διεύθυνση. Θα ανοίξουμε μια νέα σχολή με ειδίκευση στο μιούζικαλ».





πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Δραματική ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας της 82χρονης συνταξιούχου δασκάλας Ρεγγίνας Παπανδρέου η οποία είχε σφαγιαστεί μέσα στο σπίτι της στην οδό Καποδιστρίου τον Ιούνιο του 2012.






Δράστες είναι ένα ζευγάρι το οποίο ήταν και οι βασικοί μάρτυρες κατηγορίας των προφυλακισθέντων (ενός άντρα και μιας γυναίκας τοξικομανών).


Όπως διαπιστώθηκε οι δύο είχαν δώσει τα κοσμήματα στο ζευγάρι στου οποίου την κατοχή μετά από λίγες ημέρες βρέθηκαν, με αποτέλεσμα βάσει ενδείξεων να ενοχοποιηθούν και προφυλακιστούν.


Οι πραγματικοί δράστες κυκλοφορούσαν ελεύθεροι για 13 μήνες.


Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στον εντοπισμό των πραγματικών δολοφόνων Παπανδρέου μέσα από την διαλεύκανση της δολοφονίας της 84χρονης Κων. Κουλούρη που έγινε στη συμβολή Θεμιστοκλέους και Σμύρνης το Νοέμβριο του '12 καθώς είναι οι ίδιοι δράστες και εντοπίστηκαν μέσα από την ταυτοποίηση DNA.


H διαλεύκανση στη δολοφονία της Κων. Κουλούρη ήταν ο προπομπός για να «βγεί» και η δολοφονία της Ρεγγίνας Παπανδρέου.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Έξι στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά σε τροχαίο στον Έβρο Έξι στρατιώτες τραυματίσθηκαν ελαφρά, όταν το όχημα του στρατού στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη, στις Φέρες...

Αλεξανδρούπολης.



Οι στρατιώτες διακομίσθηκαν, για προληπτικούς λόγους με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου μετά τις εξετάσεις που υποβλήθηκαν έγινε γνωστό ότι, εκτός από το σοκ που υπέστησαν είναι όλοι καλά στην υγεία τους.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, για άγνωστο λόγο ο οδηγός του στρατιωτικού οχήματος έχασε τον έλεγχο και αυτό ανετράπη στον κεντρικό δρόμο του νέου συνοικισμού Φερών, κοντά σε φωτεινό σηματοδότη.Προανάκριση για το τροχαίο διενεργεί η Στρατονομία.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


«Δεν πρόκειται για μια απρόσμενη τραγωδία η ιστορία της μητέρας που χτύπησε μέχρι θανάτου και στη συνέχεια έβαλε το βρέφος της στην κατάψυξη».




Αυτό ισχυρίζεται το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο είχε ενημερώσει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2012 τις αρμόδιες Αρχές.


Δέκα μήνες έχουν περάσει από τότε, με τη μητέρα μόλις να έχει συλλάβει το τρίτο της παιδί.


Ο οργανισμός είχε ενημερωθεί μέσω ανώνυμης καταγγελίας ότι τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας, τα οποία είναι σε βρεφική ηλικία, βρίσκονται σε κίνδυνο.


Η ανατριχιαστική δολοφονία που εδώ και δύο μέρες έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο θα μπορούσε να αποφευχθεί , καθώς το επικίνδυνο περιβάλλον στο οποίο ζούσαν τα παιδιά δεν ήταν κρυφό στους αρμόδιους.


Στις 23 Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος της Χαλανδρίτσας είχαν μεταβεί στην οικία της οικογένειας διαπιστώνοντας ότι τα δύο παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ δύο μέρες αργότερα, το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε την Εισαγγελέα Πατρών, με την ένδειξη του κατεπείγοντος.


Παρ' όλα αυτά οι διαδικασίες δεν κινήθηκαν γρήγορα, με αποτέλεσμα το τραγικό τέλος του μόλις τριών μηνών βρέφους.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91










perierga.gr - «Το Μετρό της φύσης» είναι το πιο όμορφο!

«Το Μετρό της φύσης» είναι το πιο όμορφο!



perierga.gr - «Το Μετρό της φύσης» είναι το πιο όμορφο! Το Zion Natural Park στη Γιούτα των ΗΠΑ είναι ένα φυσικό στολίδι της περιοχής, καθώς κάθε γωνιά του κρύβει και ένα μαγικό σκηνικό! Εντυπωσιακό τοπίο, άγρια ομορφιά, μεγάλος ζωικός και φυτικός πλούτος αλλά και ένα φαράγγι στα βάθη του οποίου η φύση λειτούργησε σαν έμπειρος ζωγράφος, αποτυπώνοντας παντού απίθανα χρώματα, δημιουργώντας εκπληκτικές συνθέσεις με το νερό και το φως!




perierga.gr - «Το Μετρό της φύσης» είναι το πιο όμορφο! Γνωστό και με την επωνυμία «Το Μετρό της φύσης» (Nature’s Subway), το φαράγγι στο Πάρκο κρύβει πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες. Γιατί αν οι εικόνες που αντικρίζει κάποιος μπροστά στα μάτια του κάνοντας μια βόλτα στην ευρύτερη περιοχή είναι εκπληκτικές, αυτό που υπάρχει στη βάση του φαραγγιού δεν περιγράφεται με λόγια. Οι εικόνες είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες του πόσο καλά η φύση έπαιξε εδώ το ρόλο του μεγαλειώδους δημιουργού…http://perierga.gr







perierga.gr - «Το Μετρό της φύσης» είναι το πιο όμορφο!



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Σε εξέλιξη είναι αυτή την στιγμή στο Σύνταγμα, ακριβώς μπροστά στην Βουλή, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα», που φέρνουν κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ, για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως τονίζει σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.



Στο βίντεο που παραθέτουμε είναι οι πρώτες εικόνες –πριν αρχίσουν οι ομιλίες- όπως τις μετέδωσε η τηλεόραση του «902», ενώ στο ίδιο βίντεο ακούμε την δήλωση που έκανε απ’ τον ίδιο χώρο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας καθώς και την ανακοίνωση του ΚΚΕ σχετικά με το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο.







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE











Πώς έμοιαζε η Ανταρκτική πριν μπει στην κατάψυξη

Ηταν κάποτε μια κοιλάδα την οποία διέτρεχαν μεγάλα «νωχελικά» ποτάμια


Μέχρι πριν από 80 εκατομμύρια χρόνια, η Ανταρκτική ήταν μέρος μιας αρχαίας υπερηπείρου που ονομάστηκε Γκοντβάνα. Αργότερα, το έδαφος σχίστηκε και δημιούργησε μια μια μεγάλη κοιλάδα, την οποία διέτρεχαν μακριά, νωχελικά ποτάμια. Αργότερα, πριν από 34 εκατομμύρια χρόνια, η επίπεδη τότε ήπειρος μπήκε στην κατάψυξη και άλλαξε για πάντα.

Η νέα μελέτη
Νέα μελέτη που βασίστηκε στην ανάλυση ιζημάτων αποκαλύπτει πώς η επίπεδη Ανταρκτική σημαδεύτηκε από τα βαθιά φαράγγια και τα φιορδ που διακρίνουν σήμερα τα ραντάρ κάτω από τον πάγο. «Δεν είχαμε προσδιορίσει πώς το τοπίο άλλαξε στην πορεία του χρόνου» αναφέρει ο Στιούαρτ Τόμσον, επικεφαλής της μελέτης στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στην Τούσον. «Είχαν διατυπωθεί πολλές εικασίες για το πότε σχηματίστηκαν κάτω από τους πάγους τα μεγάλα φιορδ της Ανταρκτικής. Κανείς όμως δεν μπορούσε να γνωρίζει με βεβαιότητα χωρίς δείγματα από τα πετρώματα ή τα ιζήματα». Η μελέτη εστιάστηκε στο Λάμπερτ Γκράμπεν («γκράμπεν» στα γερμανικά σημαίνει τάφρος ή χαντάκι), ένα γιγάντιο φαράγγι στην Ανατολική Ανταρκτική, μέσα στο οποίο βρίσκεται σήμερα ο μεγαλύτερος παγετώνας του κόσμου.

Οι παλαιότερες
Προηγούμενες μελέτες είδαν δείξει ότι το φαράγγι σχηματίστηκε πριν από περίπου 80 εκατ. χρόνια. όταν η Ανταρκτική, η Ινδία και η Αφρική αποσπάστηκαν από τη Γκοντβάνα: η διάσπαση της υπερηπείρου σχημάτισε μακριές, γραμμικές κοιλάδες, κάθετες στις ακτές των νεογέννητων ηπείρων.

Το κλίμα της Γης ήταν τότε θερμότερο από ό,τι σήμερα και η Ανταρκτική έσφυζε από ζωή, ακόμα και όταν έφτασε στην τελική της θέση πάνω από το Νότιο Πόλο. Πριν από 34 εκατ. χρόνια, το κλίμα του πλανήτη τελικά άλλαξε και η Ανταρκτική καλύφθηκε από πάγο. Η νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Geoscience, εξηγεί πώς η ροή των παγετώνων που σχηματίστηκαν τότε έσκαψε την κοιλάδα του Γκράμπεν και την έκανε τόσο βαθιά και απότομη.

Τα δείγματα


Ο Τόμσον και οι συνεργάτες του εξέτασαν δείγματα βράχων που παρασύρθηκαν από τους παγετώνες, καθώς και ιζήματα που μεταφέρθηκαν από αρχαίους παγετώνες μέχρι τον Κόλπο του Πριτζ Μπέι, έξω από την Ανατολική Ανταρκτική. Οι αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στα δείγματα επέτρεψαν στους ερευνητές να υπολογίσουν πότε διαβρώθηκε η επιφάνεια και πόσο γρήγορα συνέβη αυτό. Η εικόνα που προκύπτει: από τα 250 μέχρι τα 34 εκατ. χρόνια πριν, η περιοχή γύρω από το Λάμπερτ ήταν επίπεδη και αποστραγγιζόταν από αργά ποτάμια. Πριν από 34 εκατ. χρόνια, όταν το κλίμα της Γης έγινε πιο ψυχρό, η περιοχή καλύφθηκε από παγετώνες, οι οποίοι σταδιακά διέβρωσαν τα πετρώματα και σχημάτιζαν μια βαθιά τάφρο. Καθώς κυλούσαν προς τη θάλασσα, οι παγετώνες του Λάμπερτ έσκαψαν το υποκείμενο πέτρωμα σε βάθος 1,6 με 2,5 χιλιομέτρων, υπολογίζουν οι ερευνητές. Η διαδικασία διάβρωσης επιβραδύνθηκε απότομα όταν το κάλυμμα πάγου της Ανταρκτικής σταθεροποιήθηκε, πριν από 15 εκατ. χρόνια.

Η οροσειρά
Η μελέτη προσφέρει νέα στοιχεία και για έναν άλλο, αινιγματικό σχηματισμό της Ανταρκτικής. Στην άκρη του Λάμπερτ Γκράμπεν, περίπου 600 χιλιόμετρα από τις ακτές, βρίσκεται η Οροσειρά Γκαμπούρτσεφ, θαμμένη ολόκληρη κάτω από τους πάγους.

Προηγούμενες έρευνες υποδείκνυαν ότι η οροσειρά σχηματίστηκε σε δύο φάσεις: το πρώτο κύμα ανύψωσης ήταν πριν από 250 εκατ. χρόνια, και το δεύτερο ακολούθησε από 100 εκατ. χρόνια.

Η νέα μελέτη, όμως, δεν εντόπισε ενδείξεις για αυτό το δεύτερο κύμα ανύψωσης των πετρωμάτων. Αντίθετα, τα ορυκτά της οροσειράς που βρέθηκαν στα ιζήματα δείχνουν ότι τα όρη Γκαμπούρτσεφ πήραν όλο τους το ύψος με ένα μόνο τεκτονικό σπρώξιμο. Όπως επισημαίνει η ερευνητική ομάδα, τα νέα στοιχεία όχι μόνο αποκαλύπτουν πότε και πώς μεταμορφώθηκε το τοπίο της Ανταρκτικής, αλλά θα βοηθήσουν επίσης στην τελειοποίηση των μοντέλων που χρησιμοποιούνται για να εκτιμηθεί ο ρόλος του καλύμματος πάγου στο σημερινό κλίμα.http://www.tovima.gr/




via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Την πεποίθηση του ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα παίξει εναλλακτικό δίαυλο διαμετακομιστικού κέντρου και εμπορίου, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, κατά την παρουσίαση, από στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, της μελέτης «Νέα Σιδηροδρομική Γραμμή σύνδεσης του εμπορικού λιμένα Καβάλας με το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο».



Στην συνάντηση, όπου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας την Πέμπτη 11 Ιουλίου, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γερομάρκου, ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και ο πρόεδρος της Κώστας Σπηλιόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κώστας Κατσιμίγας και υπηρεσιακοί παράγοντες. Δείτε τα κοινωνικοοικονομικά στοιχεία της μελέτης, καθώς και δηλώσεις του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, στο inpost.gr!




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Αρνητική είναι η εισήγηση των εισαγγελέων της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επί του αιτήματος του Άκη Τσοχατζόπουλου να ...

κληθούν να καταθέσουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ.



Η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη στην πρότασή της επισήμανε ότι τα μέλη του ΚΥΣΕΑ δεν πρέπει να κληθούν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, διότι το δικαστήριο δεν εξετάζει την νομιμότητα των συμβάσεων των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά το αδίκημα της δωροδοκίας, που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι.



Η εισαγγελική λειτουργός διευκρίνισε ότι το δικαστήριο δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει για τις πολιτικές αποφάσεις που ελάμβανε το συγκεκριμένο όργανο.



Αναφερόμενη στην εταιρεία Ferrostaal, τόνισε πως είχε λόγο να δωροδοκήσει «γιατί κανείς δεν μπορούσε να της εξασφαλίσει ότι θα πάρει τη δουλειά».



Κατά της κλήτευσης των μελών του ΚΥΣΕΑ τάχθηκε και ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι το δικαστήριο δεν έχει καμία απολύτως άλλη αρμοδιότητα, παρά μόνο να κρίνει την κατηγορία, όπως αυτή υπάγεται με το παραπεμπτικό βούλευμα σε βάρος των κατηγορουμένων.



«Αν το παρασυμπαθητικό των κατηγορουμένων δεν έχει συνηθίσει ακόμη να ακούει την κατηγορία, ως έχει, ας συνηθίσει σιγά σιγά», είπε ο χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.



Αύριο το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει επί του αιτήματος του Ακη Τσοχατζόπουλου.







Πηγή: naftemporiki.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ..

Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διέψευσε δημοσιεύματα του διαδικτύου σύμφωνα με τα οποία από την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων εξαιρούνται εκείνοι που είναι αποσπασμένοι σε υπουργικά γραφεία.



Αναλυτικά η ανακοίνωση:



«Η πληροφορία που κυκλοφόρησε σε ορισμένες ιστοσελίδες περί εξαίρεσης από το πρόγραμμα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων που είναι αποσπασμένοι σε υπουργικά γραφεία είναι ψευδής. Το κείμενο του νομοσχεδίου, που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου, είναι σαφές και ξεκάθαρο».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Με αφορμή τη σημερινή αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, δήλωσε ότι...



η απόφαση αυτή του Συμβουλίου Εφετών «είναι μια απάντηση σε όσους όλο αυτό το διάστημα υποστήριζαν ότι η πολιτεία είχε συμφέρον απ τη συνέχιση της προσωρινής κρατήσεως του κατηγορουμένου κ. Κώστα Σακκά στις φυλακές».



Εκ του Συντάγματος, συνεχίζει ο κ. Αθανασίου, «ουδεμία παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας επιτρέπεται στις κρίσεις των δικαστών, πολλώ δε μάλλον σε μένα, λόγω της προηγούμενης ιδιότητάς μου ως λειτουργού της Δικαιοσύνης και ως πρώην προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων».



Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε:



«Η πολιτεία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της Δικαιοσύνης, η οποία επιτελεί πάντοτε το καθήκον της και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες. Εργαζόμαστε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε δυσλειτουργίες και παθογένειες ετών, με σκοπό την επιτάχυνση και την ποιοτική αναβάθμιση των διαδικασιών απονομής της Δικαιοσύνης, πολύ περισσότερο όταν κατηγορούμενοι είναι προσωρινώς κρατούμενοι».



«Το κράτος Δικαίου αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα της Δημοκρατίας και της αρμονικής κοινωνικής συμβίωσης. Αυτό είναι η πυξίδα μας και η αδιαπραγμάτευτη αρχή μας», κατέληξε ο κ. Αθανασίου.







Πηγή: ΑΜΠΕ




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC




"Μου την έχουν πέσει άντρες. Μου έχει τύχει να...







να μου την πέσουν. Είναι περίεργο. Το καταλαβαίνω, όμως. Η σεξουαλικότητα του καθενός είναι πολύ προσωπική. (...) Από το Δημοτικό ζω μόνο μεγάλους έρωτες. Με οδηγεί το ένστικτο μου.




Η απόλυτη αλήθεια στη ζωή μου είναι πως είμαι ερωτευμένος με τον έρωτα! (...) Θα ήθελα με τον άνθρωπο που αγαπώ παιδιά. Λατρεύω την οικογένεια, αλλά δεν κάνω όνειρα...στον βρόντο" δηλώνει σε συνέντευξή του ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Κάππας.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip










Το «έλκος» σκοτώνει τα καστανοδάση

Μαζικά αποδεκατίζονται τα μεγαλύτερα αιωνόβια καστανοδάση στη νησιωτική και την ηπειρωτική Ελλάδα εξαιτίας ενός καταστροφικού μύκητα που εξοντώνει εκατοντάδες χιλιάδες καστανιές. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αδυνατεί να χρηματοδοτήσει τα απαραίτητα φυτοϋγειονομικά προγράμματα για την καταπολέμηση της ασθένειας που απονεκρώνει τα δέντρα, με αποτέλεσμα το οικοσύστημα να βρίσκεται αντιμέτωπο με μια πρωτόγνωρη απειλή. Το έλκος της καστανιάς, όπως είναι η επιστημονική ονομασία της νόσου, εντοπίστηκε στην Ελλάδα το 1990. Εισήχθη στη χώρα μας από την Ιταλία και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Πήλιο της Μαγνησίας. Το πρόβλημα είχε λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και μέχρι το 2009 εξόντωνε συστηματικά τις καστανιές σε 17 από τους 28 νομούς της ηπειρωτικής Ελλάδας. Το ινστιτούτο χορήγησε φυτο-αντιβιοτικά στα δέντρα αυτών των περιοχών και η ασθένεια αντιμετωπίστηκε σε ικανοποιητικό βαθμό. Ωστόσο, τρία χρόνια αργότερα, στις 11 περιοχές που εξαιρέθηκαν από τη φυτοϋγειονομική περίθαλψη η ασθένεια καλπάζει ανεξέλεγκτη. Πρόκειται για τους νομούς Λέσβου, Χανίων, Τρικάλων, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Ημαθίας, Σερρών, Καστοριάς, Φλώρινας, Ηλίας και Αχαΐας, οι οποίοι έμειναν αφύλαχτοι ενώ φιλοξενούν τα μεγαλύτερα καστανοδάση της χώρας. Οπως αναφέρουν τα δασαρχεία και οι τοπικοί φορείς, η ολιγωρία των Αρχών έχει βάλει τα δέντρα σε μεγάλο κίνδυνο. Ο μύκητας, πιο ισχυρός από ποτέ, θερίζει εκατοντάδες χιλιάδες δέντρα στα αιωνόβια φυσικά καστανοδάση στην Αγιάσο Μυτιλήνης, στο Ροπωτό Τρικάλων, στο Εμπόριο Πτολεμαΐδας, στο Τσοτύλι Κοζάνης, καθώς και στα Χανιά. Επιστήμονες και φορείς ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας, προκειμένου να διαφυλαχθούν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους από το έλκος της καστανιάς που πλήττει ανεπανόρθωτα την ελληνική βιοποικιλότητα και ταυτόχρονα μία από τις πιο αξιόλογες παραγωγές ενός εκλεκτού αγροτικού προϊόντος. Τις προσπάθειες καταπολέμησης του μύκητα διεύθυνε το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης (ΙΔΕΘ). «Μια ανεπανόρθωτη καταστροφή πλήττει τα καστανοδάση μας», τονίζει ο ερευνητής Στέφανος Διαμαντής και προσθέτει: «Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα. Η παρασκευή αντίδοτου για τον μύκητα είναι μια επίπονη εργασία και απαιτεί σχεδιασμό και χρηματοδότηση. Πρέπει να επιταχύνουμε, καθώς κάθε χρόνος που περνά μας φέρνει πιο κοντά στο χείλος του γκρεμού, αφού ο μύκητας εξαπλώνεται με ασύλληπτα γρήγορους ρυθμούς».

Οι καστανιώνες με το μεγαλύτερο πρόβλημα
Η μεγαλύτερη καταστροφή εντοπίζονται στην Αγιάσο της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου, εκεί περισσότερο από το 20% των 7.500 στρεμμάτων καστανοδάσους έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τον μύκητα και ξεραίνονται μαζικά. Βέβαια, τα στοιχεία αυτά αφορούσαν το 2009. Η ταχύτητα της εξάπλωσης της ασθένειας κάνει τους παραγωγούς πιο απαισιόδοξους στις εκτιμήσεις τους για την έκταση του προβλήματος. Οι ίδιοι διαβεβαιώνουν στη Realnews ότι η ασθένεια έχει αποδεκατίσει πάνω από τα μισά δέντρα στο νησί: «Βιβλική καταστροφή! Ετσι όπως πάει, δεν θα μείνει κάστανο στο νησί», δηλώνει ο Γιώργος, παραγωγός στην Αγιάσο, για να προσθέσει: «Η παραγωγή έχει μειωθεί στο μισό, αφού τα δέντρα ξεραίνονται μαζικά. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η γραφική Αγιάσο θα χάσει τον καστανιώνα της οριστικά». Αποκαρδιωτικό όμως είναι και το θέαμα με τα χιλιάδες νεκρά δέντρα στο αιωνόβιο καστανόδασος του Εμπορίου στην Πτολεμαΐδα. Στις πλαγιές του βουνού το μοναδικού φυσικού κάλλους καστανόδασος, έκτασης 10.000 στρεμμάτων, «νοσεί». Χιλιάδες καστανιές έχουν ξεραθεί, ενώ αρκετές είναι αυτές που παρουσιάζουν τα πρώτα συμπτώματα του έλκους της καστανιάς. «Αρχικά ο φλοιός του δέντρου ζαρώνει, έπειτα τα φύλλα ξεραίνονται και ξακινά η σταδιακή απονέκρωση του δέντρου», εξηγεί τις συνέπειες της ασθένειας ο ερευνητής Στέφανος Διαμαντής, επισημαίνοντας ότι τα μικρά δέντρα νεκρώνονται πιο γρήγορα από τα μεγάλα. Την ίδια στιγμή, σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει ο νομός Τρικάλων. Στα χωριά Στουρναρέικα, Ροπωτό, Βροντερό, αλλά και σε αυτά του Ασπροποτάμου στην Καστανιά, περισσότερα από 2.000 στρέμματα καστανοδάσους βρίσκονται σε κίνδυνο. «Εδώ και μία δεκαετία ο μύκητας ταλανίζει τα δάση του νομού μας, ωστόσο τα τελευταία τρία χρόνια το πρόβλημα οξύνθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό», λέει ο δασάρχης Τρικάλων Κωνσταντίνος Κότσαρης και συνεχίζει: «Ειδικότερα στο Ροπωτό, που διαθέτει και τον μεγαλύτερο καστανιώνα του νομού, πάνω από τα μισά δέντρα έχουν νεκρωθεί. Το πρόβλημα απαιτεί άμεση λύση». Αντίστοιχα, στην Κοζάνη, στα δάση του Τσοτυλίου και των χωριών του Βοΐου περισσότερα από 6.000 στρέμματα απειλούνται από τον συγκεκριμένο μύκητα. Στα Χανιά αρκετές χιλιάδες στρέμματα με πάνω από 100.000 καστανιές έχουν προσβληθεί από το έλκος. Η τοπική παραγωγή του κάστανου κινδυνεύει με αφανισμό και οι Κρήτες καστανοπαραγωγοί ζητούν απεγνωσμένα από την περιφέρεια να διαφυλαχθούν τα δέντρα και το οικοσύστημα. «H χώρα μας παράγει 12.000 τόνους κάστανου, 35% λιγότερο απ’ ό,τι πριν από μισό αιώνα. Εφόσον δεν έχουμε καταπολεμήσει την ασθένεια, η παραγωγή θα μειωθεί επιπλέον. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχουν αρχίσει οι αθρόες εισαγωγές κάστανων από την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Τουρκιά και την Κορέα, προκειμένου να καλύψουμε τις εγχώριες ανάγκες σε κάστανο», τονίζει ο Σ. Διαμαντής.

«Χρυσός» για το περιβάλλον

Τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο στο οικοσύστημα επιτελούν τα καστανοδάση. «Ειδικότερα για τις ορεινές περιοχές το δέντρο της καστανιάς αποτελεί πλούσια πηγή τροφής για τα είδη της πανίδας όπως τα αγριογούρουνα, τα ελάφια, οι αρκούδες και άλλα ζώα», εξηγεί η δασολόγος Εύη Κορακάκη από το WWF Ελλάς, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει άμεση ανάγκη να προστατευθούν αυτά τα δέντρα, καθώς η απώλειά τους θα επηρέαζε σημαντικά την ισορροπία του οικοσυστήματος».http://www.real.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Επικριτικός κατά της κυβέρνησης για τη νομοθετική παρέμβαση με την οποία παρέχεται κάλυψη στα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εμφανίστηκε με...

αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Γιάννης Μανώλης, στέλεχος του κόμματος Νέα ΜΕΡΑ.



“Ούτε στη μπανανία δεν ψηφίζουν νόμους να μην ζητηθούν ευθύνες από τα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για ό, τι κι αν κάνουν στο μάλλον. Θα το ψηφίσετε;



Δεν θα μπορεί ούτε δικαστής, ό, τι κι αν κάνουν τα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να τους δικάσει.



Σε ποιά χώρα ζούμε Θεέ μου; Θα το ψηφίσουν και οι 155;”, ανέφερε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Γιάννης Μανώλης.

ysterografa




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων έγινε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ, η συζήτηση του οποίου..

ολοκληρώθηκε σήμερα και σε δεύτερη ανάγνωση, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια.



Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τον εισηγητή του συγκυβερνώντος κόμματος Γ. Ντόλιο να επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια για τη διάταξη που αφορά την μεταβατική περίοδο, ενώ κατά τάχθηκαν όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.



Είχαν προηγηθεί οι εκ νέου διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή, τόσο για την νομιμότητα και την διαφάνεια σε ότι αφορά και το μεταβατικό στάδιο αλλά και το νέο φορέα, αλλά και οι έντονες επικρίσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.



Ο κ. Καψής, χαρακτήρισε ανυπόστατες τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για παράνομες ενέργειες της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι με τη στάση της αποδεικνύει ότι αδιαφορεί πλήρως για τα δικαιώματα των εργαζομένων.



«Δεν υπάρχει κανένα θέμα νομιμότητας με την εκπομπή. Είναι αυτονόητο ότι η Δημόσια Τηλεόραση έχει εξ ορισμού άδεια. Έχουμε χάσει τη λογική μας εδώ πέρα. Αυτή τη στιγμή είναι κατειλημμένη η Αγία Παρασκευή, δεν μπορεί να βγάλει εκπομπή η ΕΔΤ και αναγκάζεται να πάει σε ιδιωτικό στούντιο.



Οι συνδικαλιστές είναι αυτοί που παρεμποδίζουν. Έχουμε φτάσει να κλείνουμε το στόμα και να ανασάνουμε από τη μύτη. Έχουμε τείχος παντού. Κάναμε εξαντλητικές διαπραγματεύσεις. Τους μόνους που βλάπτουν οι συνδικαλιστές είναι την Δημόσια Τηλεόραση και τους εργαζομένους της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καψής.



Απαντώντας στις επικρίσεις για τις αρμοδιότητες του εποπτικού συμβουλίου, ο κ. Καψής απέρριψε τους ισχυρισμούς περί αντισυνταγματικότητας, επικαλούμενος και την τοποθέτηση του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, ενώ σημείωσε: «Το Εποπτικό Συμβούλιο έπρεπε χθες να είναι έτοιμο. Έπρεπε άμεσα να γίνει. Στους επόμενους 4-5 μήνες θα ανασυγκροτήσουμε το σχέδιο και μετά θα δημιουργήσουμε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο πάνω στο οποίο θα στηριχθούν όλες οι κινήσεις».



Για το θέμα της Διαύγειας, που τέθηκε από βουλευτές σε ότι αφορά τις συμβάσεις με το ιδιωτικό στούντιο για την εκπομπή της ΕΔΤ, ο κ. Καψής ανέφερε ότι δεν το γνωρίζει, καθώς υπόκειται στον ειδικό λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών.



Ερωτώμενος σχετικά με το κανάλι της ΕΡΤ3, ο κ. Καψής δήλωσε βέβαιος ότι «στο στρατηγικό σχεδιασμό η περιφερειακή διάσταση της Δημόσιας Τηλεόρασης θα είναι πολύ ισχυρή και είναι μέσα στις υποχρεώσεις της».



Έντονα επικριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ήταν η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνοντας λόγο για προσπάθεια πριμοδότησης αρπακτικών κατά του δημόσιου συμφέροντος και της δημόσιας περιουσίας.



«Πως τολμάτε να εμφανίζεστε στη Βουλή και να λέτε έχει τελειώσει το θέμα της ΕΡΤ; Έχουμε Δημοκρατία ή όχι; Δεν είναι πειρατής η κυβέρνηση. Να καταθέστε τις διοικητικές πράξεις με τις οποίες έχετε κλείσει την ΕΡΤ. Αυτή είναι κυβέρνηση νομιμότητας; Τίποτα δεν τελείωσε. Και αυτό που γίνεται τώρα δεν είναι δημοκρατική λειτουργία μιας κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Σχολιάζοντας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντίδραση του υφυπουργού για την συμπεριφορά της, ανέφερε χαρακτηριστικά: Επειδή μιλήσατε απαξιωτικά, λέγοντας ότι δεν είμαστε σε φοιτητικά αμφιθέατρα να σας θυμίσω ότι το φοιτητικό κίνημα είναι αυτό που επιδίωξε και πέτυχε τις δημοκρατικές αλλαγές στη χώρα μας. Πρέπει να δείχνετε μεγαλύτερο σεβασμό στους φοιτητές και στη νέα γενιά που καταστρέφετε με τις πολιτικές σας.



Επίσης, η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε τις καταγγελίες της ότι συγκεκριμένη εταιρία, κατοχύρωσε την διεύθυνση του περιοδικού της ΕΡΤ «Ραδιοτηλεόραση», τρεις μέρες μετά από το διάγγελμα του κ. Κεδίκογλου.



Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε να δοθούν διευκρινήσεις από την κυβέρνηση, γιατί ακόμα δεν έχουν αναρτηθεί στην Διαύγεια και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι συμφωνίες που έγιναν για την εκπομπή της ΕΔΤ.



«Να μετρήσετε πόσες φορές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνατε αναφορά το τελευταίο διάστημα στην Διαύγεια την οποία όταν το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση την έφερε στη Βουλή το κόμμα σας την καταψήφισε», σχολίασε από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος.



«Δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση σε όσα έχουν γίνει στην δημόσια τηλεόραση με την ΠΝΠ. Για μας αυτή η εκπομπή σήματος είναι διακωμώδηση της απόφασης του ΣτΕ», επεσήμανε ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης.



Υποστήριξε επίσης ότι «είναι μεγαλύτερο πλέον το πολιτικό, νομικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι η ΔΗΜΑΡ «δεν μπορούμε να στηρίξουμε τη συγκάλυψη της θεσμικής εκτροπής της 11ης Ιουνίου».



«Απορρίψατε την πρότασή μας το νέο σχήμα να είναι καθολικός διάδοχος της ΕΡΤ. Με βάση την πολιτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, δεν μπορεί να την νομιμοποιήσει», δήλωσε ο κ. Αναγνωστάκης.



«Το πολιτικό σύστημα συντρίβεται ανάμεσα σε έναν εκβιασμό, όπως αυτόν που γίνεται τώρα με την ΕΡΤ, όταν επί 25 χρόνια δεν έχει αποκατασταθεί το θέμα των συχνοτήτων. Και αυτό αφορά τη λειτουργία του δημοκρατικού συστήματος μας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο εισηγητής των ΑΝ.ΕΛ. Γιάννης Δημαράς.



«Πως είναι δυνατόν όταν ο κ. Στουρνάρας δημόσια δήλωσε ότι η μόνη νόμιμη συχνότητα είναι αυτή της ΕΡΤ, όταν ο πρόεδρος του ΕΣΡ κ. Λασκαρίδης είπε ότι όλες οι συχνότητες λειτουργούν παράνομα και κάποιες με προσωρινή άδεια, φτάσαμε να κλείνει η μόνη νόμιμη συχνότητα και να λειτουργούν μόνο οι παράνομες;» πρόσθεσε ο κ. Δημαράς, ενώ υποστήριξε ότι «το νομοσχέδιο θα οδηγήσει σε επικίνδυνους ατραπούς».



Από την πλευρά της, η εισηγήτρια του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη έδωσε έμφαση στις απολύσεις τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «χάθηκαν από το κάδρο οι άνθρωποι».



«Οι εργαζόμενοι είναι το ζητούμενο Αν δεν βασιστείτε στους ανθρώπους της ΕΡΤ με ποιους θα βγει να ανταγωνιστεί; Δεν μπορεί να πετάτε στον Καιάδα τους εργαζόμενους. Ακολουθείτε και θεσμοθετείτε συστήματα του 1950. Λυπάμαι γιατί μπορούσαν όλα να γίνουν με διάλογο και με την ΕΡΤ ανοικτή», κατέληξε η κ. Κανέλλη.



Εν τω μεταξύ την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου, προκάλεσε η αναφορά του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ντόλιου ότι «στηρίζουμε μια κυβέρνηση που ένα χρόνο δεν έχει κάνει τίποτα» και συμπλήρωσε ότι «έχουμε φθάσει σήμερα στη σημείο να παίρνουμε οριζόντια και εν πολλοίς αυθαίρετα μέτρα για τη δημόσια διοίκηση».



«Με «ιντριγκάρισε» αυτό που είπε ο κ. Ντόλιος για το θέμα των μεταρρυθμίσεων ότι όλες αυτές οι οριζόντιες παρεμβάσεις γίνονται γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις. Θα σας ζητάνε και τα ρέστα σε λίγο. Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να λέει και τι παρέλαβε», αντέδρασε ο κ. Παυλόπουλος.



Αιχμές μεταξύ άλλων, για τη στάση της κυβέρνησης σε ότι αφορά την στρατηγική της για την ψηφιακή τηλεόραση, άφησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.



«Προσπαθείτε να πείσετε ότι δήθεν η κυβέρνηση σπάει αυγά και τα βάζει με τους βολεμένους . Αποφύγατε κ. Καψή, σαν τον διάβολο το λιβάνι να αναφερθείτε στο όραμα σας για το μέλλον της ψηφιακής αγοράς καθώς ένας ιδιότυπος ιδιωτικός φορέας είναι αυτός που θα το καθορίσει», ανέφερε ο κ. Βούτσης.



Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε από την πλευρά του ότι στις μεταβατικές διατάξεις δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας, αλλά ουσίας.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μεγάλο ρίσκο αναλαμβάνει η κυβέρνηση και προσωπικά ο Α. Σαμαράς με τη «σφαγή» των δημόσιων υπαλλήλων και τον ξαφνικό «θάνατο» δημόσιων οργανισμών στην προσπάθεια να...



περιοριστούν οι δαπάνες και να συγκρατηθεί το έλλειμμα. Παρ όλη την προσπάθεια όμως η «μαύρη τρύπα» στα δημοσιονομικά δείχνει να μη μαζεύεται, παρά τις ανθρωποθυσίες δημοτικών αστυνομικών, σχολικών φυλάκων, καθηγητών και των νοσηλευτών που αρχίζουν να παίρνουν σειρά.



Οσο οι αγροφύλακες του Β. Πολύδωρα και οι υπάλληλοι της Βουλής, δηλαδή τα ρουσφέτια των κομμάτων, μένουν στο απυρόβλητο και προστατεύονται αν και δεν έχουν επιλεγεί με το ΑΣΕΠ, το ανορθολογικό σύστημα αμύνεται και επιβιώνει, παρά τις υπουργικές πομφόλυγες για «δίκαιες απολύσεις». Δεν μπορούν να πείσουν τους πολίτες για δίκαιο επιμερισμό των βαρών της κρίσης, ούτε για αποτελεσματική προσπάθεια εξόδου από την κρίση.



Ηδη το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα απειλείται πάλι με εκτροχιασμό αφού η αδυναμία συλλογής εσόδων είναι πασιφανής και οφείλεται στην φοροεπιδρομή που έχει εξαπολυθεί στα λαϊκά στρώματα και αφήνει ανέγγιχτο τον συσσωρευμένο πλούτο. Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και από την Κομισιόν η οποία διατυπώνει «επιφυλάξεις για τη βούληση και την ικανότητα των ελληνικών αρχών να συλλέξουν τα φορολογικά έσοδα αποτελεσματικά και ικανοποιητικά». Οι δυσλειτουργίες της κρατικής μηχανής στο «μέτωπο» των εσόδων φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων ακόμη κι εντός του τρέχοντος έτους.



Νέες περικοπές σε μισθούς και σε συντάξεις ξαναβρίσκονται λοιπόν πάλι στο προσκήνιο. Το λέει καθαρά η Κομισιόν τονίζοντας ότι «η αποτυχία στην βελτίωση των εσόδων θα σηματοδοτούσε την ανάγκη να αναζητηθούν εναλλακτικά μέτρα για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό που ανακύπτει».



Οι φόβοι της Κομισιόν μεγεθύνονται εξαιτίας του γεγονότος ότι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν μαζεμένους φόρους για τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία. «Η οπισθοβαρής κατανομή των φόρων στο δεύτερο μισό της χρονιάς δημιουργεί τον κίνδυνο ο ρυθμός συλλογής των φόρων να πέσει κάτω από τους στόχους του προγράμματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά.



Ωστόσο, τις ανησυχητικές αυτές προβλέψεις προσπαθεί να ακυρώσει ο Γ. Στουρνάρας λέγοντας ότι η μαύρη τρύπα στα έσοδα είναι πρόσκαιρη και προς τα τέλη του χρόνου, το κενό θα αρχίσει να κλείνει. Δεν λέει όμως πως; Όταν όλοι φόροι θα πέσουν στο κεφάλι των δύστυχων πολιτών, όταν οι χιλιάδες απολυμένοι δεν θα μπορούν να σταθούν στα πόδια τους, όταν τα καταστήματα θα φυτοζωούν, όταν η ύφεση θα σπάει κόκκαλα;







via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μια ακόμη παρέμβαση της τελευταίας στιγμής και προαναγγελάις νέας αλλαγής στο φορολογικό νόμο τον Σεπτέμβριο αποκαλύπτουν την προχειρότητα που...



επκράτησε στη διαδικασία κατάρτησης του νέου απλοποιημένου νομοσχεδίου. Ετσι όπως προανήγγειλε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής οι αποδείξεις δεν θα καταργηθούν αλλά θα συνοδευτούν εκ νέου με φορολογικά κίνητρα για όσους τις συλλέγουν. Η ρύθμιση, επί του νομοσχεδίου αναμένεται να κατατεθεί τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον υπουργό.



Σε παρέμβασή του, και αφού είχε υπάρξει σφοδρή κριτική από την πλευρά της αντιπολίτευσης αλλά και από κυβερνητικούς βουλευτές (ΠΑΣΟΚ, Ντ. Μοακογιάννη) για την κατάργηση της συλλογής των αποδείξεων, ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «στηρίζουμε τη φορολογική συνείδηση, δεν καταργούμε το μέτρο» και δεσμεύθηκε ότι τον Σεπτέμβριο θα έρθει διάταξη που θα συνδυαστεί με κίνητρα.



Αναφερόμενος στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που εισάγει το νομοσχέδιο ο Υπουργός τόνισε ότι «ο νέος Κώδικας είναι περίπου μισός σε έκταση από τον υφιστάμενο και πιο αποτελεσματικός». Επίσης τόνισε ότι «είναι δημοσιονομικά ουδέτερος», καθώς δεν έχει μέτρα, ότι δεν επιβάλλει νέους φόρους και ότι είναι αναπτυξιακός, καθώς «η απλοποίηση είναι αφ’ εαυτής αναπτυξιακό μέτρο».



Για τα τεκμήρια ο Γ. Στουρνάρας ανέφερε ότι θα καταργηθούν με το περιουσιολόγιο, τη βάση του οποίου αποτελεί ο νέος Φορολογικός Κώδικας.



Εξηγώντας την ανάγκη νέων μέτρων είπε ότι δημιουργήθηκε ένα δημοσιονομικό κενό για το 2013 – 2014, το οποίο οφείλεται όσον αφορά το 2013 στα προβλήματα στο χώρο του ΕΟΠΥΥ και όσον αφορά το 2014 στο ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να επιβάλει εισφορά 2 τοις χιλίοις στο τζίρο των επιχειρήσεων και νέα μείωση των ειδικών μισθολογίων που αφορούν τους ενστόλους.



Ο υπουργός τόνισε ότι με το φόρο πολυτελείας «αντικαθιστούμε πολύ πιο επώδυνα μέτρα» και καλύπτεται το δημοσιονομικό κενό του 1 δισ. (δηλαδή τα 600 εκατ. από την εισφορά στο 2 τοις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων και τα 400 εκατ. από τις μειώσεις σε ενστόλους).




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Καυστικά σχόλια για τον Θόδωρο Πάγκαλο χρησιμοποίησε ο Πέτρος Τατσόπουλος μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ενώ δεν..



παρέλειψε να επιτεθεί στη Χρυσή Αυγή.



Αναλυτικά τα όσα είπε:



Για την υπόθεση Σακκά: Αυτό το πράγμα είναι σκάνδαλο. Όχι επειδή κατηγορείται για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς»… Για οποιαδήποτε κατηγορία, ποινική ή κάτι άλλο. Αλλά από τον καιρό των Βουρβόνων, έβγαζαν φετφάδες που έλεγαν ότι κάποιος μπορεί να μείνει στη φυλακή μέχρι να δουν τι θα κάνουν μαζί του. Επ’ αόριστον. Και κάπως έτσι έκλεισαν τον Μαρκήσιο ντε Σαντ και έμεινε τελικά 30 χρόνια, με διαρκώς ανανεούμενα διατάγματα. Βρισκόμαστε κι εδώ σε μία κατάσταση όπου το 18μηνο έχει λήξει και με διαρκείς ανανεώσεις – για οποιονδήποτε κρατούμενο – ο άνθρωπος έχει περάσει τους 30 μήνες. Είναι ένα σκάνδαλο για τη νομιμότητα. Το ουρλιάζουμε με κάθε τρόπο, γιατί αυτό πρέπει να λήξει σήμερα. Να βάλουμε στο ίδιο ζύγι ότι εμπόδισαν τη σύγκληση του συμβουλίου του πανεπιστημίου με το ότι ο άλλος είναι φυλακή για 30 μήνες; Όταν γίνεται καραμπινάτη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν ανέχομαι αυτού του είδους την κριτική. Ένας από τους λόγους που στη σημερινή κοινωνία πολλά πράγματα περνάνε στο ντούκου είναι διότι η κοινή γνώμη έχει εθιστεί στο να παρακολουθεί μόνο τις ακτιβιστικές, τις παραβατικές και θορυβώδεις ενέργειες. Αν εμείς λέγαμε από το πρωί ως το βράδυ να αποφυλακιστεί ο Σακκάς, διότι είναι δίκαιο και το έχουν δεχθεί όλοι, μπορούμε κάθε λίγο και λιγάκι να το συμψηφίζουμε και να το βάζουμε στο ζύγι και να λέμε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε εμείς, επειδή εμποδίσαμε τη Σύγκλητο να συνεδριάσει; Αν δεν γίνονταν αυτές οι ακτιβιστικές ενέργειες, πολλοί και ιδίως η κυβέρνηση θα ήταν ικανοποιημένοι και να λέγαμε μόνο σε δηλώσεις ότι πρέπει να αποφυλακιστεί ο Σακκάς ή πηγαίναμε στην άκρη του πεζοδρομίου στις συγκεντρώσεις. Πολλοί θα ήταν ικανοποιημένοι να μην υπάρχει ο ακτιβισμός. Δαιμονοποιούν τον ακτιβισμό και βάζουν στο ίδιο ζύγι μια παράνομη φυλάκιση 30 μηνών με την παρεμπόδιση μιας συνεδρίασης της Συγκλήτου.







Για τις δηλώσεις του περί συνεργασίας με τη Ν.Δ.: Για να αποφύγουμε μια τόσο άσχημη κατάσταση, είπα – και αυτή είναι η πλήρης δήλωση – ότι μπορεί να βρεθούμε μπροστά στη δυσάρεστη επιλογή να συνεργαστούμε με τη Ν.Δ. Και είναι δυσάρεστη, διότι κανείς δεν τη θέλει. Ούτε η Ν.Δ. ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε το ΠΑΣΟΚ τη θέλει. Δεν είπα ότι σαν τρελοί περιμένουν ο ένας να πέσει στην αγκαλιά του άλλου. Το αντίθετο. Αλλά το εκλογικό σώμα δεν μας δίνει πάντοτε τις επιθυμητές λύσεις. Επιθυμητή λύση θα ήταν να έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία και με κανέναν άλλον να κυβερνήσουμε.



Ο Τσίπρας αναφέρθηκε και στον κόσμο της Ν.Δ. Μίλησε για τους φιλελεύθερους που νιώθουν προδομένοι από τους νεοφιλελεύθερους και τη σκληρή πολιτική τους. Είπε ότι η δύναμη αυτή υπερασπίστηκε, όλα αυτά τα χρόνια, μετά τον εμφύλιο, ακόμη και την αστική δημοκρατία, αγαθά που οι παραδοσιακοί δεξιοί τα θεωρούσαν δεδομένα, τώρα αρχίζουν να μην είναι δεδομένα και υπάρχει αμφισβήτηση. Έκανε λοιπόν άνοιγμα προς τον κόσμο της Δεξιάς. Προφανώς, από αυτό το άνοιγμα μέχρι το να συνεργαστούμε σε επίπεδο στελεχών με ένα κομμάτι της Ν.Δ. ή του ΠΑΣΟΚ υπάρχει απόσταση. Αυτό είπα κι εγώ, αλλά τη δική μου άποψη σε καμία περίπτωση δεν την προσυπογράφει ο Τσίπρας. Γιατί άκουσα αυτές τις μέρες απίστευτα πράγματα. Μέχρι ότι είμαι λαγός του Τσίπρα…







Για τον Πάγκαλο: Η πιο καραμπινάτη λανθασμένη πρόβλεψη του Πάγκαλου ήταν το Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του 2011 στο περιοδικό Crash του Τράγκα κι έβγαζε μάτι. Είχε πει, με αυτή τη βεβαιότητα, σαν μάντης Κάλχας, «Γιώργο μου, στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπει καν στη Βουλή και θα ξεμπλέξουμε με αυτούς». Και στόλιζε όπως έκανε και προχθές στην εκπομπή σας…



Το κοιτώ με συμπάθεια. Δεν το λέω ειρωνικά. Διότι είμαι από τους φίλα προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς και βουλευτής συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν αντιπαθώ de facto τον Πάγκαλο. Δεν τον θεωρώ φασίστα ή κάτι άλλο από τα χοντρά που έχουν ακουστεί. Τον παρακολουθούσα χρόνια, και όταν ήταν της μόδας και όταν δεν ήταν. Και εκείνο που μου έκανε πάντα εντύπωση είναι ότι ο Πάγκαλος είχε πάντα αυτό που οι βρετανοί λένε wit. Πνεύμα, δηλαδή. Ο Όσκαρ Ουάιλντ ήταν ένας από αυτούς. Είχε μια πραγματική ισορροπία, μια πραγματική τέχνη του να έχεις τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στη χολή και το χιούμορ. Με ισορροπία, ώστε να μην παίρνει κάτι το πάνω χέρι.



Τι βλέπω παρακολουθώντας τον διαχρονικά; Ότι τον τελευταίο καιρό, η χολή – πιθανόν και ασυνείδητα – παίρνει το πάνω χέρι. Μετατρέπεται σε ένα χολερικό ηλικιωμένο – και δεν το λέω ειρωνικά, γιατί κι εγώ πουρό είμαι, δεν το λέω με το θράσος του τζόβενου. Μου θυμίζει λίγο τους γέρους του Μάπετ Σόου. Αδικεί τον Πάγκαλο αυτό, ότι έχει χάσει την ισορροπία. Παλιά έκανε απολαυστικά σχόλια. Το να λέει τώρα ότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι είναι αλήτες… Δεν αμφιβάλλω ότι έχει εμπειρίες δυσάρεστες, αλλά να λέει τέτοια πράγματα ή ότι η ΕΡΤ είναι κομμουνιστοκάναλο. Καλά του έγραψαν σήμερα ότι πού να σε ακούσει ο Άνθιμος ή καθαρά δεξιοί δημοσιογράφοι που είχαν το πάνω χέρι…







Για τον Μ. Γλέζο και την απουσία του από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Δημιούργησε λύπη περισσότερο η απουσία του Μανώλη Γλέζου, διότι είναι μια εμβληματική φυσιογνωμία. Όλοι θέλαμε να είναι εκεί. Γενικώς, ο προβληματισμός του είναι ότι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει να παραμείνουν οι συνιστώσες, όχι εκείνος. Πέρα από ζωντανό μνημείο, είναι ένας ζωντανός πολιτικός. Μακάρι να έχουμε τα χρόνια του, πρώτα απ’ όλα και μετά τη ζωτικότητά του. Από πολλές απόψεις, είναι έφηβος. Είναι ώριμος άνθρωπος και ο ίδιος θα ζυγίσει. Προσυπογράφω αυτό που του έγραψε ο Παπαδημούλης ότι πρέπει να είναι δίπλα στον Τσίπρα και όχι απέναντί του. Και αν εξαιρέσεις αυτό, όλα πήγαν καλά (στο συνέδριο).



Πιστεύω ότι θα βρεθεί (λύση). Το λέω καθαρά, είμαι εξ αρχής υπέρ της διάλυσης των συνιστωσών. Δεν μπορούμε να έχουμε πολλά κόμματα στη συσκευασία ενός. Βεβαίως, ένα κόμμα πολυτασικό, με πολυφωνία μερικοί λένε ότι είναι «φερετζές των συνιστωσών»…







Για τη Χρυσή Αυγή : Δεν αρκεί ο έλεγχος ταυτότητας. Δεν είναι καλό μέτρο. Πρέπει να έχουμε και έναν πρόχειρο εξεταστή αίματος, διότι ο κ. Κασιδιάρης έχει αποδείξει ότι εκτός από τις ομάδες αίματος που ξέρουμε, υπάρχει και μια άλλη. Αυτή με τη σημαία. Που βγαίνει η γαλανόλευκη εκείνη την ώρα, διότι μπορεί να έχει πλαστά στοιχεία ένας αλλοδαπός… Να ποια είναι η ατζέντα της πολιτικής ζωής της χώρας. Φτάσαμε να συζητάμε αυτές τις μ……ες, από αυτά τα παρανοϊκά άτομα μ’ αυτές τις σαλταρισμένες απόψεις που τις επιβάλλουν. Πήγε στα σκουπίδια ο αντιρατσιστικός νόμος και κινδυνεύουμε αυτά τα άτομα που πρέπει να πάνε για ψυχιατρική εξέταση να επιβάλλουν τη δική τους ατζέντα. Πέραν της υποκρισίας τους, διότι στις επιχειρήσεις τους έχουν αλλοδαπούς. Ο αρχηγός τους πρώτος. Και τώρα μάς ζητάνε να ζητάμε ταυτότητα από τον ντελιβερά;



Αυτά τα σαλταρισμένα άτομα μάς έχουν φτάσει να συζητάμε σοβαρά τις απόψεις τους. Αυτές τις απόψεις θα τις ακούγαμε μόνο σε καμιά κιτσάτη εκπομπή, στα «Παιδιά της Νύχτας». Και όμως, είναι βουλευτές αυτοί αυτή τη στιγμή.





via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

γράφει ο Βασίλης Πανδής

Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Επικεφαλής Τ.Ο. Ν.Κερκύρας

Πραγματικά εντυπωσιάζει η προχειρότητα με την οποία η συγκυβέρνηση των εθελοδούλων της Τρόικα, εκτελεί σχεδόν όλες τις ενέργειές της.

Οι κινήσεις της κυβερνήσεως εν σχέσει με τις αποκρατικοποιήσεις χαρακτηρίζονται λίαν επιεικώς πλήρως αποτυχημένες, άθλιες οι σχέσεις μεταξύ των 3 αρχηγών...

που οδήγησαν στην έξοδο της Δημ.Αρ. από το κυβερνητικό "μαντρί", το φιάσκο της ΕΡΤ, οι αστοχίες σε όλες ανεξαιρέτως τις προβλέψεις του Υπ.Οικονομικών για το έλλειμμα, η όλο αυξανόμενη ύφεση, το τερατώδες χρέος, είναι μόνο μερικές από τις "επιτυχίες" της συγκυβέρνησης του μετώπου των προθύμων...

Λίγο μετά το κλείσιμο του κρατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης τον περασμένο μήνα, ανακοινώθηκε ότι το όνομα του νέου "υγιούς" φορέα θα ήταν "Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ, Τηλεόραση - Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ."

Όμως η πρόνοια των κυβερνώντων δεν έφτασε στο σημείο του πρώτα να "κλείσουν" για τον ιστότοπο του φορέα το domain name, το nerit.gr δηλαδή, και έπειτα να ανακοινώσουν την επωνυμία...

Έτσι τους πρόλαβε ιδιώτης! Η είδηση φυσικά έκανε τον γύρο του κόσμου και όλη η υφήλιος αντελήφθη σε τι "τζιμάνια" παρέδωσαν οι Έλληνες ψηφοφόροι τα κλειδιά του μέλλοντός τους...



Μετά από αυτό το τερατώδες φάουλ, άρχισαν οι πρώτες εκπομπές αυτές τις ημέρες, από το νέο κρατικό κανάλι.

Το αυτό και ονομάζεται "Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση - Ε.Δ.Τ" -κάτι σαν την παλιά ΕΡΤ, αλλά σαν να το προφέρει ο Υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών κ.Χγήστος Σταϊκούγας.



Το λογότυπο του νέου οργανισμού είναι μια υδρόγειος και σε πρώτο πλάνο τρεις περιπλεκόμενες λωρίδες.

Όπως θα διαπιστώσει όμως κάποιος, οι τρεις αυτές λωρίδες, είναι σχεδόν ίδιες με τρία τα βέλη του λογοτύπου του κόμματος που ίδρυσε ο Αντώνης Σαμαράς το 1993, της Πολιτικής Άνοιξης!

Επίσης καταπληκτική είναι η ομοιότητα με το σήμα του τηλεοπτικού φορέα της ΕΣΣΔ !!!



http://enomenoi-ellines.blogspot.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

ΒΙΝΤΕΟ-Με Βασιλειάδου ξεκίνησε η νέα ΕΡΤ Στις 21:00 ακριβώς άρχισε να εκπέμπει πρόγραμμα η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση (ΕΔΤ) με την ασπρόμαυρη ταινία " Η Κυρία Δήμαρχος" και...

πρωταγωνίστρια την Γεωργία Βασιλειάδου. Δείτε πώς ακριβώς άρχισε να εκπέμπει το πρόγραμμα...




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91
Ριζάι: Έδωσα 90.000 ευρώ στο Χαμόγελο του Παιδιού «Ο θεός μαζί σου»… Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Αλκέτ Ριζάι μέσα από το κελί του στις φυλακές Δομοκού, προς τον συμπατριώτη του, Μάριον...

Κόλα, που αναζητείται από τους αστυνομικούς. Όπως αναφέρει η Espresso, αρνείται ότι είναι φίλος με τον Μάρον Κόλα και ότι σχεδίαζε την απόδρασή του.



«Τον γνώρισα στη φυλακή αλλά δεν είχαμε σχέσεις», λέει και σημειώνει «Λένε πολλά ψέματα. Εγώ ξέρω ότι δεν έχει βάλει ναρκωτικό μέσα του, αλλά η αστυνομία λέει ότι παίρνει κοκαΐνη. Ψέματα είπαμε και τότε στον Βύρωνα, ότι εκείνος είχε σκοτώσει τον Βορειοηπειρώτη. Μετά αποδείχτηκε ότι τον γάζωσε αστυνομικός».



Αναφερόμενος στους δραπέτες, λέει: «Το ότι βρίσκονταν στην περιοχή σήμαινε ότι ήθελαν να με ελευθερώσουν; όχι, δεν έχουν σχέση με εμένα. Άλλοι 800 είναι εδώ μέσα, μόνο εγώ είμαι; Αλλά θα ήταν αυτοκτονία να χτυπήσουν τις φυλακές, ειδικά μετά από ό,τι έγινε στα Τρίκαλα».



Μάλιστα, αποδίδει τον θάνατο της 25χρονης κοπέλας στα Ίσθμια σε κακιά ώρα και λέει: «Θεός σχωρέσ' την την κακομοίρα...άδικα πήγε από αδέσποτη σφαίρα. Άτυχη στιγμή. Ούτε τον αστυνομικό στο Δίστομο ήθελε να σκοτώσει ο Κόλα».



Ο βαρυποινίτης κατηγορεί, παράλληλα, τα κυκλώματα της νύχτας ότι τον παγίδευσαν. «Με τιμωρούν επειδή δεν έγινα ρουφιάνος και μου φορτώνουν ό,τι μπορούν», λέει και τονίζει ότι δεν έχει πουλήσει ποτέ ναρκωτικά ούτε έγινε ποτέ νταβατζής.



«Τα λεφτά από αυτές τις δουλειές τα ξοδεύεις σε φάρμακα ή σε κηδείες», λέει και ξαφνιάζει με τον ισχυρισμό του, ότι έχει ενισχύσει οικονομικά το «Χαμόγελο του παιδιού» και πως θα το ξανακάνει.



«Οι μπράβοι είναι... γαλοπούλες φουσκωμένες! Θα τους πάρω όλα τα λεφτά από τα μαγαζιά τους και θα τα δώσω στο "Χαμόγελο του παιδιού! Το έχω κάνει άλλωστε! Από το 2000 έως το 2002 έχω δώσει 90.000 ευρώ! Υπάρχουν τα παραστατικά!», αναφέρει χαρακτηριστικά.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Του Γιώργου Κράλογλου

Να μείνουμε στο ευρώ. Να πληρώσουμε τα χρέη μας και τα σημερινά δανεικά. Να εκσυγχρονίσουμε και το πελατειακό κράτος ώστε να δουλεύει για τον πολίτη και όχι για το κόμμα. Αλλά τις κυβερνήσεις μας θα τις διαλέγουμε εμείς είτε σας αρέσουν είτε όχι. Να μας συμμαζέψουν τα δανεικά αλλά όχι και οι δανειστές… Διαβάστε περισσότερα εδώ...



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC



Μετά την κίνηση να φιλήσει στο στόμα δημοσίως τον γιό του, ο Γουίλ Σμιθ τα ακούει χοντρά και για την κόρη του!




Στo βίντεο κλιπ "Summer Fling", το οποίο σκηνοθέτησε η ίδια και ο Mike Vargas, εμφανίζεται να έχει ένα φίλο κατά πολύ μεγαλύτερο της ενώ πολλά αρνητικά σχόλια γράφονται και γιατί χρησιμοποιεί αγγλική προφορά.


Πολλοί αναφέρουν πως ο γνωστός ηθοποιός έχει δώσει περισσότερη ελευθερία στην κόρη του, από όση θα έπρεπε...


Δείτε το βίντεο:







via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE