follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Δέκα λόγοι για να προτιμήσετε το καρπούζι Πρόκειται για ένα από τα πλέον απολαυστικά φρούτα. Ιδιαίτερα κατά τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού, το παγωμένο καρπούζι, μας προσφέρει ευχαρίστηση...

με την πλούσια γεύση του και συνάμα μας δροσίζει. Η περιεκτικότητα του καρπουζιού σε ζάχαρο, ανέρχεται στο 5%.



Ο λόγος για τον οποίο το καρπούζι έχει πιο γλυκιά γεύση, οφείλεται στο γεγονός ότι το ζάχαρο είναι η κυριότερη ουσία που του δίνει τη γεύση του.



Υπάρχει σε ιστορικές αναφορές από το 2.500 π.Χ. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το κατανάλωναν ως φρούτο αλλά παράλληλα το μετέφεραν μαζί τους σαν μια επιπρόσθετη αποθήκη νερού.



Πως μπορείτε να το φάτε;

- Απλά ως φρούτο ή φρουτοχυμό

- Σε γρανίτα

- Σε σαλάτες

- Σε γλυκό του κουταλιού

- Σε παγωτά σορμπέ

- Ακόμα και τηγανητό



Δέκα λόγοι για να το προτιμήσετε

- Η περιεκτικότητα του σε ζάχαρο και θερμίδες είναι χαμηλή. Δύο φλιτζάνια καρπούζι, έχουν μόνο 80 θερμίδες



- Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και βήτα καροτίνης, γνωστές για την αντιοξειδωτική τους δράση



- Περιέχει βιταμίνη Α, σημαντική για την υγεία των ματιών, τη νυκτερινή όραση και το ανοσιοποιητκό σύστημα



- Περιέχει βιταμίνη Β6, απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος



- Είναι πλούσιο σε κάλιο το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και της πίεσης



- Οι σπόροι του περιέχουν την ουσία cucurbocitrin η οποία βοηθά στη μείωση της πίεσης και βελτιώνει τη νεφρική

λειτουργία



- Περιέχει μεγάλες ποσότητες λυκοπενίου με ευεργετικές δράσεις στο καρδιακό και αγγειακό σύστημα



- Ο χυμός του προκαλεί έντονη διούρηση καθαρίζοντας το αίμα και τα νεφρά



- Οι φυτικές του ίνες, βοηθούν το παχύ έντερο στις κινήσεις του και έτσι συμβάλλουν ενάντια στην δυσκοιλιότητα



- Είναι πολύ ενυδατικό μια και περιέχει νερό κατά 92%



Πηγή: diatrofi.gr



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91





Μία ματιά στον απίστευτο πλούτο των πιο εύπορων ανθρώπων της ιστορίας. ...

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη λίστα του Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπου του κόσμου, ο πλουσιότερος άνθρωπος για φέτος είναι ο...Carlos Slim, με $69 δισεκατομμύρια (Μάρτιος 2012) από επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών του Μεξικό. Εντυπωσιακή περιουσία σίγουρα, αλλά σε τι θέση τον βρίσκουμε σε σχέση με τους πλουσιότερους στην ιστορία της ανθρωπότητας;Τα παιδιά στο CelebrityNetWorth.com ολοκλήρωσαν πρόσφατα την λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους που έζησαν ποτέ «μεταφράζοντας» την περιουσία τους σε αξία σημερινών δολαρίων. Η λίστα περιλαμβάνει ονόματα που γνωρίζετε πολύ καλά, αν και δεν συμπεριλαμβάνει καθόλου γυναίκες, μεγιστάνες και βασιλείς εν ζωή. Ποιος λοιπόν είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος όλων των εποχών; Κάντε κλικ για να μάθετε.* Όπου δεν υπήρχε αξία σε δολάρια, χρησιμοποιήθηκε η αντίστοιχη αξία σε χρυσό. Όλα τα χρηματικά ποσά αναφέρονται σε δολάρια Αμερικής.



10. Cornelius Vanderbilt







Καθαρή αξία: $185 δις



Πηγή πλουτισμού: Ναυτιλία, σιδηρόδρομοι



Έζησε: 1794-1877



Γεννημένος στο Staten Island, της Νέας Υόρκης, ο Cornelius Vanderbilt παράτησε το σχολείο στα 11 και ίδρυσε την δική του εταιρία με μικρά καράβια στο λιμάνι της Νέας Υόρκης όταν ήταν 16. Με αρχικό κεφάλαιο τα $100 που δανείστηκε από την μητέρα του, κατάφερε να φτιάξει ένα κολοσσό με ατμόπλοια και πλοία, τόσο μεγάλο που με τα απίστευτα κέρδη του μπόρεσε να επενδύσει στους σιδηρόδρομους.Ο Vanderbilt ξεκίνησε αρκετά μεγαλύτερος να ασχολείται με τους σιδηρόδρομους αγοράζοντας μεγάλο μερίδιο στην βορειοανατολική Αμερική και στον Καναδά. ΤΟ 1877, σε ηλικία 82 ετών, ο Vanderbilt πέθανε καταπονημένος και άφησε πίσω του μία τεράστια κληρονομιά συμπεριλαμβανομένου και του πανεπιστημίου Vanderbilt. Ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής Anderson Cooper είναι 5ης γενιάς συγγενής του.



9. Henry Ford







Καθαρή αξία: $199 δις



Πηγή πλουτισμού: Αυτοκινητοβιομηχανία



Έζησε: 1863-1947



Ο πατέρας της αυτοκινητοβιομηχανίας Henry Ford πολύ συχνά συγχέεται ως ο εφευρέτης του αυτοκινήτου, όμως δεν είναι έτσι. Αυτό που έκανε ο Ford ήταν να φέρει το αυτοκίνητο πιο κοντά στον καταναλωτή, κατασκευάζοντας ένα όχημα που το κοινό μπορούσε να αγοράσει και να οδηγήσει. Ο Ford ίδρυσε την ομώνυμη αυτοκινητοβιομηχανία το 1903 και από τότε η οικογένεια του έχει περάσει πάνω από έναν αιώνα με επιτυχημένες πωλήσεις στον τομέα της αυτοκίνησης. Ο δισέγγονος του Ford, William Clay Ford, Jr., είναι σήμερα ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Ford Motor Company.



8. Moammar Gadhafi







Καθαρή αξία: $200 δις



Πηγή πλουτισμού: Πετρέλαιο



Έζησε: 1942-2011



Ο άντρας που ξεκίνησε εκατομμύρια εξεγέρσεις στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική ήταν ζάμπλουτος. Ο Moammar Gadhafi, ο τύραννος της Λιβύης για πάνω από 4 δεκαετίες, είχε χρησιμοποιήσει την δύναμη του για να θησαυρίσει εκμεταλλευόμενος την πληθώρα πετρελαιοπηγών στη χώρα του. Θέτοντας σαν προσωπικό του λογαριασμό τα θησαυροφυλάκια της Λιβύης, λέγεται πως ξόδευε αλόγιστα το δημόσιο χρήμα σε αγορές ακίνητης περιουσίας και μετοχών σε διάφορες επιχειρήσεις σε όλων τον κόσμο. Την περίοδο της αιχμαλωσίας του και του θανάτου του το 2011 ο Gadhafi ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στην γη.



7. William ο Κατακτητής







Καθαρή αξία: $229.5 δις



Πηγή πλουτισμού: Βασιλεία



Έζησε: 1027-1087



Ο απόγονος των Βίκινγκς, ο William ο κατακτητής, έχει μείνει στην ιστορία για την εισβολή και κατάκτηση της Αγγλίας το 1066. Ο William, ως Δούκας της Νορμανδίας, οδήγησε έναν στρατό Νορμανδών και Γάλλων στον αγώνα εναντίον των Άγγλων και 10εβδομάδες μετά την κατάκτηση, έχρισε τον εαυτό του Βασιλιά της Αγγλίας. Ο τίτλος του έφερε αμύθητη περιουσία την οποία κληροδότησε μαζί με τον τίτλο του, στους απογόνους του μετά τον θάνατό του.



6. Mir Osman Ali Khan







Καθαρή αξία: $230 δις



Πηγή πλουτισμού: Βασιλεία



Έζησε: 1886-1967



Οι ιστορίες του of Mir Osman Ali Khan, του τελευταίου Nizam (ηγεμόνα) του Hyderabad πριν η περιοχή περάσει στην κατοχή των Ινδιών, αποτελούν θρύλους. Σύμφωνα με αυτές, ο ηγεμόνας του Hyderabad είχε στην κατοχή του πάνω από 50 Rolls-Royces, και χρησιμοποιούσε το περίφημο διαμάντι Jacob Diamond ως πρες παπιέ στο γραφείο του. Μέχρι το 1947, οπότε και έγινε η εισβολή στο Hyderabad, φήμες τον ήθελαν τον πλουσιότερο άνθρωπο στη γη. Πέθανε 20 χρόνια αργότερα το 1967.



5. Nikolai Alexandrovich Romanov







Καθαρή αξία: $300 δις



Πηγή πλουτισμού: Βασιλεία



Έζησε: 1868-1918



Ο τελευταίος αυτοκράτορας της Ρωσίας, Nicholas II έχει δεχτεί πολύ σκληρή κριτική από τους ιστορικούς με την ευθύνη ότι παρέσυρε έναν πλούσιο και ισχυρό λαό στην κατάρρευση. Ο γιός του Αυτοκράτορα Αλέξανδρου ΙΙΙ, ο Νικόλας ΙΙ (δεξιά στην φωτογραφία, με τον γιό του Αλεξέι), τελικά εγκατέλειψε τον θρόνο το 1917, αναζητώντας άσυλο στην Μ. Βρετανία. Η Αγγλία του το αρνήθηκε και το 1918 αυτός και η οικογένεια του εκτελέστηκαν από Μπολσεβίκους επαναστάτες.



4. Andrew Carnegie







Καθαρή αξία: $310 δις



Πηγή πλουτισμού: Ατσάλι



Έζησε: 1835-1919



Ένας από τους πιο γνωστούς βιομήχανους της Αμερικής έχει καταγωγή από την Σκωτία, γεννημένος το 1835 στην πόλη Dunfermline. Ο Andrew Carnegie ήρθε στην Αμερική παιδί ακόμα, και ξεκίνησε να δουλεύει σε ένα εργοστάσιο ατσαλιού. Το 1892, ίδρυσε το εργοστάσιο Carnegie Steel στο Πίτσμπουργκ το οποίο αμέσως άρχισε να είναι τρομερά κερδοφόρο και μετά την πώληση του το 1901 συγχωνεύτηκε με το κολοσσό U.S. Steel. Ο Carnegie ήταν μεγάλος ανθρωπιστής και πριν αποβιώσει στα 83 του χρόνια είχε δωρίσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε σχολεία, βιβλιοθήκες και πανεπιστήμια.



3. John D. Rockefeller







Καθαρή αξία: $340 δις



Πηγή πλουτισμού: Πετρέλαια



Έζησε: 1839-1937



Ο μεγιστάνας John D. Rockefeller άλλαξε τα δεδομένα σε ότι αφορά στον πλούτο της Αμερικής όταν κατάφερε σχεδόν να μονοπωλήσει στην αγορά του πετρελαίου στα τέλη του 1800. Ο διάσημος Νεοϋορκέζος ίδρυσε την Εταιρία Standard Oil Company το 1870, και κατάφερε να πλουτίσει την εποχή που η ζήτηση για κηροζίνη και βενζίνη ήταν τεράστια. Μάλιστα έγινε τόσο πλούσιος που άφησε την εταιρία το 1897 και πέρασε τα τελευταία 40 χρόνια της ζωής του σε σύνταξη. Στις τελευταίες του μέρες, ο Rockefeller δώρισε μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε σχολεία και σε ιατρικές έρευνες ενώ παράλληλα ίδρυσε και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.



2. Οικογένεια Rothschild







Καθαρή αξία: $350 δις



Πηγή πλουτισμού: Τράπεζες



Η πλουσιότερη οικογένεια που υπήρξε ποτέ, οι Rothschilds αποτελούν μία δυναστεία στο τραπεζικό σύστημα με συνολική περιουσία $350 δις, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες. Υπάρχουν ακόμα και σήμερα μέλη της οικογένειας εν ζωή, ωστόσο οι Rothschilds ήταν πιο ισχυροί και πλούσιοι το 1800, όταν λέγεται πως είχαν την μεγαλύτερη περιουσία του κόσμου. Η Γερμανο-Εβραϊκή οικογένεια εδραίωσε το τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ευρώπη στα τέλη του 18ου αιώνα και σήμερα έχει στην κατοχή της πάνω από ένα τρισεκατομμύρια δολάρια σε ακίνητη περιουσία και επενδυτικά προϊόντα.



1. Mansa Musa I







Καθαρή αξία: $400 δις



Πηγή πλουτισμού: Βασιλεία



Έζησε: 1280-1337



Ο πλουσιότερος άνθρωπος όλων των εποχών πέθανε περίπου 700 χρόνια πριν και μπορεί να μην έχετε ακούσει ποτέ το όνομα του, αλλά όσων αφορά την καθαρή αξία του δεν θα βρείτε άλλον στην ιστορία με μεγαλύτερη περιουσία από τον ηγεμόνα της Αυτοκρατορίας του Μάλι, τον Mansa Musa I. Ήταν γνωστός ως ο «βασιλιάς των βασιλιάδων», και η περιφέρεια του αποτελούνταν από τις σημερινές Γκάνα, Τιμπουκτού και Μάλι. Η περιουσία του προήλθε κυρίως από τα τεράστια αποθέματα του Μάλι σε αλάτι και χρυσό, που κατά περιόδους μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του μισού πληθυσμού της γης. Εντυπωσιακά τζαμιά που χτίστηκαν τα χρόνια της βασιλείας του υπάρχουν ακόμα και σήμερα στην Αφρική.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip



Ο πάμπλουτος ιδιοκτήτης της γερμανικής αλυσίδας Lidlπαραμένει σχεδόν άγνωστος στο ευρύ κοινό.

Αν και η αλυσίδα του, στην οποία συνυπάρχουν η Lidl discount και η Kaufland, πουλάει περισσότερα από 13 δις λίτρα γάλα ετησίως και σχεδόν 3 δις πακέτα καφέ, ελάχιστα είναι γνωστά για τον ίδιο.

Εν τούτοις, ο κ. Schwarz, με συνολική περιουσία περισσότερη από 10 δις €, είναι ο τέταρτος πλουσιότερος πολίτης της Γερμανίας. Γεννημένος το 1939 στην πόλη της Heilbronn,είναι παντρεμένος και έχει δύο ενήλικες κόρες.

Μέσω του ομώνυμου ιδρύματος που διατηρεί, προσφέρει αρκετά χρήματα σε Πανεπιστήμια της χώρας, ενώ συμμετέχει οικονομικά και στην αναπαλαίωση του πύργου της πόλης του. Επειδή προτιμάει να μην εμφανίζεται πουθενά, δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες που να αφορούν την προσωπική του ζωή....

Αντίστοιχα μυστηριώδης είναι και η επιχείρηση του, αφού δεν επιτρέπει τη δημοσίευση κανενός είδους στοιχείων της.

Τουλάχιστον μέχρι το 2004 δεν υπήρχαν κανενός είδους δημόσιες σχέσεις και τα οικονομικά στοιχεία διατηρούνταν εντελώς μυστικά.

Είναι γνωστό ότι ο πατέρας του σημερινού κ. Dieter Schwarz, ο κ. Josef Schwarz, εισήλθε το 1930 στη μετοχική σύνθεση της χονδρικής εταιρείας φρούτων Lidl & Co.

Η εταιρεία μετονομάσθηκε αργότερα σε Lidl & Schwarz και αναπτύχθηκε σε χονδρικό εμπόριο τροφίμων & ποτών.

Το 1973 ο γιός του και σημερινός ιδιοκτήτης της εταιρείας Dieter Schwarz ίδρυσε το πρώτο κατάστημα Lidl discount στο Λουτβιχσχάφεν. Στην αρχή αντιμετωπίσθηκε περιφρονητικά από τον τότε πανίσχυρο ανταγωνιστή του Aldi, ο οποίος στην πραγματικότητα μονοπωλούσε την αγορά των discount.

Σήμερα, με βάση μία μελέτη της Nielsen από το Δεκέμβρη του 2007, η Lidl Γερμανίας έχει έναν ετήσιο τζίρο της τάξης των 13 δις € με 2.900 καταστήματα,ενώ η Aldi Γερμανίας αντίστοιχα 27 δις € με 4.200 καταστήματα.



Επειδή η κεντρική στρατηγική της Lidl είναι η επέκταση της παρουσίας της διεθνώς, διατηρεί σήμερα 7.271 καταστήματα σε 20 χώρες, ξεπερνώντας για πρώτη φορά την Aldi, η οποία διαθέτει 6.977 καταστήματα.

Επί πλέον αυτών, η εταιρεία του κ. Schwarz λειτουργεί 500 καταστήματα χονδρικής με την επωνυμία Kaufland.Ο ιδιοκτήτης έχει ήδη αποσυρθεί από την ενεργή διοίκηση της εταιρείας του το 1999, τοποθετώντας στη θέση του τον κ. Klaus Gehrig.

Σύμφωνα με ένα άρθρο του περιοδικού Manager Magazin από τον Ιανουάριο του 2007,«Η επιχειρησιακή κουλτούρα του ομίλου της Lidl θυμίζει στρατόπεδο εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων.

Ένα σύστημα διαδρόμων διασχίζει ολόκληρο τον όμιλο, όπου νεαροί απόφοιτοι πανεπιστημίων προσλαμβάνονται και καταπιέζονται στο έπακρο, με αποτέλεσμα τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς να εγκαταλείπουν την εταιρία μετά από σύντομο χρονικό διάστημα παραμονής».

«Η Lidl είναι φθηνή»,μας λέει το σλόγκαν της αλυσίδας.


«Η Lidl είναι περίεργη», θα μπορούσε να αντιτάξει κανείς, γνωρίζοντας τη σκοτεινή, όσο καμία άλλη επιχείρηση στη Γερμανία, δομή της.

Ο όμιλος αποτελείται από ένα αδιαφανές σύνολο 600 θυγατρικών εταιρειών, ιδρυμάτων και συμμετοχικών κλάδων,με αποτέλεσμα την πλήρη αδιαφάνεια του και τη συγκέντρωση δύναμης μέσω της διαίρεσης, όπως επικαλείται ο γερμανικός Τύπος.



tragiko.net



via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


H Βίκυ Χατζηβασιλείου κλήθηκε κάποια στιγμή να ...

δικαιολογήσει τη φράση σε συνέντευξή της ότι «το σεξ μετά τα σαράντα είναι καλύτερο».



«Ο άντρας σου σε αποθέωσε μετά από αυτό;», ρώτησε ο παρουσιαστής κι εκεί ήρθε η μοναδική ατάκα: «Ο άντρας μου με αποθεώνει κάθε φορά»



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Το καλοκαίρι καταγράφονται τα περισσότερα τσιμπήματα από μέλισσες, σφήκες, μπούμπουρες, σκορπιούς, σαρανταποδαρούσες, ακόμη και από φίδια... Και αυτό γιατί λίγο η εξοχή, λίγο η χαλαρότητα των διακοπών μας καθιστούν ευάλωτους σε τέτοιου είδους περιπέτειες. Τι πρέπει να κάνουμε όταν μας τσιμπήσει ένα έντομο ή κάποιο φίδι; Κινδυνεύουμε και αν ναι πόσο πολύ; Διαβάστε ένα χρήσιμο οδηγό... επιβίωσης και μην ξεχνάτε, πάνω από όλα χρειάζεται ψυχραιμία.



Σφήκα- μέλισσα: Τα τσιμπήματα της σφήκας ή της μέλισσας δεν είναι θανατηφόρα και σε γενικές γραμμές μπορεί να πονάμε, αλλά δεν κινδυνεύουμε. Κινδυνεύουν μόνο όσοι είναι αλλεργικοί και δεν το ξέρουν. Εκείνοι που είναι αλλεργικοί και το γνωρίζουν και πιο προσεκτικοί είναι αλλά και εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα φάρμακα είναι (πχ ένεση αδρεναλίνης). Επίσης είναι επικίνδυνο για όλους μας να δεχτούμε πολλαπλά και απανωτά τσιμπήματα, κάτι που συμβαίνει εάν “πέσουμε” σε κυψέλη και ταράξουμε τα έντομα...


Όταν μας τσιμπήσει μια μέλισσα ή σφήκα το δέρμα πρήζεται και κοκκινίζει σαν τοπική φλεγμονώδη αντίδραση στο δηλητήριο του κεντριού. Ο πόνος είναι αρκετά έντονος και μπορεί να διαρκέσει από κάποιες ώρες, μέχρι λίγες ημέρες. Το πρήξιμο στην περιοχή εντείνει τον πόνο αυτό. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουμε εάν η σφήκα ή η μέλισσα μας τσιμπήσει στον λαιμό ή μέσα στο στόμα και αυτό γιατί το πρήξιμο μπορεί να φράξει τον αέρα και να δυσκολέψει την αναπνοή μας.



Μόλις μας τσιμπήσει μια μέλισσα/σφήκα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να βγάλουμε το κεντρί, προσεκτικά με ένα τσιμπιδάκι. Προσοχή μην πιέσετε το κεντρί για να το βγάλετε γιατί μπορεί να εισχωρήσει βαθύτερα, ή ακόμη με την πίεση να χυθεί περισσότερο δηλητήριο μέσα μας.



Μόλις το αφαιρέσουμε πρέπει να τοποθετήσουμε πάγο, ή κάποια κορτιζονούχα αλοιφή. Εάν έχουμε την δυνατότητα μπορούμε να πάρουμε και ένα αντισταμινικό χάπι που θα μας ανακουφίσει από τα συμπτώματα.



Αν ύστερα από λίγη ώρα νιώσουμε δυσκολία στην αναπνοή, ζαλάδα, ιδρώνουμε, ή μελανιάσουμε, τότε είμαστε αλλεργικοί και δεν το ξέρουμε και έχουμε πάθει σοκ. Σε τέτοια περίπτωση, πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να πάμε στο νοσοκομείο δίχως άλλη καθυστέρηση.



Οι αλλεργικοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ειδική ταυτότητα, περασμένη στον λαιμό ή στο χέρι, που θα αναφέρει την αλλεργία τους, γιατί μπορεί να χάσουν τις αισθήσεις τους από το τσίμπημα και κανείς να μην γνωρίζει τι έχουν πάθει.



Σκορπιοί-Φίδια: Ευτυχώς στην Ελλάδα τόσο τα φίδια, όσο και οι σκορπιοί δεν είναι τόσο επικίνδυνοι για θάνατο, όσο στην Αφρική, ή την Αυστραλία. Σε κάθε περίπτωση όμως το τσίμπημα, ή το δάγκωμα τους και επώδυνο είναι και εάν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να σκοτώσει.



Και σε αυτές τις περιπτώσεις το δέρμα κοκκινίζει και πρήζεται. Ό πόνος όμως είναι ασύγκριτα δυνατότερος σε σχέση με το τσίμπημα της μέλισσας.



Αμέσως πρέπει να τοποθετήσουμε πάγο ενώ απαραίτητη είναι η χορήγηση αντισταμινικού χαπιού, μαζί με ισχυρό παυσίπονο, γιατί πραγματικά ο πόνος δεν αντέχεται. Η μεταφορά στο νοσοκομείο πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ. Εκεί θα χορηγηθεί κορτιζόνη (εάν έχουμε χάπι κορτιζόνης μαζί μας το λαμβάνουμε αμέσως) και οροί.



ΠΡΟΣΟΧΗ: παλιά έλεγαν ότι πρέπει να χαράξουμε με ξυράφι την πληγή και να πιέσουμε για να βγει το μολυσμένο αίμα. Αυτό δεν ισχύει. ΜΗΝ το κάνετε. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να χυθεί περισσότερο και πιο γοργά το δηλητήριο στον οργανισμό. Επίσης το ρούφηγμα της πληγής θα πρέπει να γίνει με προσοχή και όχι από άτομα που στο στόμα τους έχουν ανοιχτές πληγές (πχ ουλίτιδα).



Σε κάθε περίπτωση η ψυχραιμία σώζει. Ενώ και το θύμα δεν πρέπει να πανικοβληθεί και να βρεθεί σε κατάσταση σοκ.



www.iatropedia.gr




via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1



Τα δικά του «Εξάρχεια» στη Μαδρίτη αποφάσισε να φτιάξει ένας Καλαματιανός ο Μανώλης Χορευτάκης, ο οποίος το 2011 αποφάσισε μαζί με την Ισπανίδα αγαπημένη του να μεταναστεύσει στην πατρίδα της και να φτιάξει ένα κατάστημα με παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, δίνοντας του το όνομα της γνωστής περιοχής των Αθηνών.

Το μαγαζί «Εξάρχεια», το οποίο πουλά παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα στη γειτονιά Lavapies της Μαδρίτης έχει κερδίσει τους Ισπανούς, οι οποίοι συρρέουν μαζικά προκειμένου να προμηθευτούν παραδοσιακά μεσσηνιακά προϊόντα όπως ελιές, λάδι παστέλια, παξιμάδια, σύκα, τυριά, τσάι από τον Ταΰγετο, ρίγανη, ενώ μαγειρεύει και παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, αναφέρει το Εθνος.

Ωστόσο, ο Μανώλης Χορευτάκης μόνο εύκολα δεν πέρασε μέχρι να δημιουργήσει τον δικό του «παράδεισο» στη Μαδρίτη. Το 2011 όταν μετανάστευσε στη Μαδρίτη μαζί με την Ισπανίδα σύντροφο του Esther, δεν μπορούσε να βρει δουλειά καθώς και στη χώρα της Ιβηρίας υπάρχει μεγάλη ανεργία λόγω της οικονομικής κρίσης, μέχρι που άνοιξε το μαγαζί «Εxargia» (Εξάρχεια).

Ο ίδιος αναφέρεται στον πρώτο καιρό που άνοιξε το κατάστημα του: «Με τις οικονομίες που είχα και την εμπειρία μου από τις οικοδομικές εργασίες του παρελθόντος, ανακαίνισα τον χώρο και ξεκινήσαμε το παραδοσιακό μαγαζάκι μας, το οποίο ονομάσαμε "Εξάρχεια" (Exargia)».

Αποτέλεσμα ήταν τα ελληνικά προϊόντα να γίνουν ανάρπαστα και η μικρή ελληνική γωνιά στη Μαδρίτη να γίνει προορισμός. Ισως λόγω της οικονομικής κρίσης και των δυναμικών διαδηλώσεων στην Ισπανία, οι Μαδριλένοι να είχαν ανάγκη τα δικά τους «Εξάρχεια»....





via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82










H ιδανική διαφορά ηλικίας για να έχετε την τέλεια σχέση είναι...

H ιδανική διαφορά ηλικίας για να έχετε την τέλεια σχέση είναι...




Tέσσερα χρόνια και τέσσερις μήνες είναι η ιδανική ηλικιακή διαφορά για να μακροημερεύσει ένα ζευγάρι.Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η Daily Mail και διενήργησε ο ιστότοπος "confused.com" σε δείγμα 2 χιλιάδων ατόμων, οι ερωτηθέντες δήλωσαν ξεκάθαρα πως για την τέλεια σχέση, το ζευγάρι θα πρέπει να έχει διαφορά ηλικίας και μάλιστα ο άνδρας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από την γυναίκα σχεδόν κατά τεσσεράμισι χρόνια.Το 1% των γυναικών δηλώνει πως η τέλεια σχέση γι' αυτές είναι να έχουν δεσμό με έναν μικρότερο άντρα. Μάλιστα, μία στις τρεις γυναίκες υποστηρίζουν ότι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να βγουν ραντεβού μ' έναν άντρα κατά επτά χρόνια μικρότερο τους.To 40% θεωρεί ότι ο άντρας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από την γυναίκα τρία με τέσσερα χρόνια ενώ το 30% πιστεύει πως η διαφορά μεταξύ τους θα πρέπει να είναι πέντε με έξι χρόνια. Το 14% όταν βλέπει μία γυναίκα με μεγαλύτερο άντρα θεωρεί ότι είναι μαζί του για τα.... λεφτά.http://www.newsbomb.gr






via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%83%CE%B5%CE%BE-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82
Νεκρός από πτώση αυτοκινήτου σε χαράδαρα στα Τρίκαλα Τραγωδία σήμερα λίγο πριν τις 11 το πρωί στο Μουζάκι Καρδίτσας, εξαιτίας τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στην Γέφυρα «Κοράκου».Όπως...

αναφέρει το trikalanews.gr ΙΧΕ αυτοκίνητο, που επέβαιναν 3 άτομα, ξέφυγε της πορείας του και βρέθηκε μέσα σε χαράδρα.



Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, πυροσβεστικό όχημα και περιπολικά της Τροχαίας. Από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου ανασύρθηκε νεκρός ο 74χρονος Τρικαλινός με καταγωγή την Πύλη, ενώ δύο άτομα τραυματίστηκαν από το δυστύχημα.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91







Δυναμική επιστροφή στην τηλεόραση ετοιμάζει η Μυρτώ Αλικάκη. Η ηθοποιός θα συμμετάσχει στον β΄κύκλο της σειράς...

«Βάλς με 12 θεούς» που θα αρχίσει να προβάλλεται σε Ελλάδα και Κύπρο από Σεπτέμβριο.



Η σειρά είχε σταματήσει τα γυρίσματα λόγω των οικονομικών δυσκολιών, ωστόσο προς το τέλος του καλοκαιριού οι πρωταγωνιστές αναμένεται να επιστρέψουν στις θέσεις τους μοιράζοντας τη ζωή τους μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip
















Perierga.gr - Το μικρότερο βιβλίο του κόσμου

Το μικρότερο βιβλίο του κόσμου



Ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της Ιαπωνίας, ο Toppan Printing, παρουσίασε σήμερα ένα μικροσκοπικό εικονογραφημένο βιβλίο, με τίτλο «Άνθη Εποχής» και είναι γραμμένο με τόσο μικρούς χαρακτήρες που είναι αδύνατον να διαβαστούν δια γυμνού οφθαλμού.

Οι 22 σελίδες του βιβλίου-μινιατούρα δεν ξεπερνούν σε μήκος τα 0,75 χιλιοστά. Το γνωστότερο μέχρι σήμερα μικροβιβλίο, που είχε καταγραφεί και από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, προερχόταν από τη Ρωσία και η πλευρά του είχε μήκος 0,90 χιλιοστά.Οι μικροσκοπικοί χαρακτήρες και οι ζωγραφιές των λουλουδιών διακρίνονται μόνο με μεγεθυντικό φακό, σημείωσε ο εκδοτικός οίκος. Σύμφωνα με τον Toppan, οι χαρακτήρες συνδυάζουν τα δύο ιαπωνικά συλλαβάρια, το χιραγκάνα και το κατακάνα, ιδεογράμματα και γράμματα του αλφαβήτου. Για την εκτύπωση του βιβλίου η εταιρεία χρησιμοποίησε ιδιαίτερα προηγμένη τεχνολογία με την οποία εκτυπώνονται και οι μετοχές.Ο Toppan άρχισε να κατασκευάζει μικροβιβλία το 1964 και το 200 είχε παρουσιάσει ένα έργο μεγέθους 0,95 χιλιοστών. Το νέο λιλιπούτειο δημιούργημά του θα πωλείται από το Μουσείο Τυπογραφίας που έχει ιδρύσει η εταιρεία έναντι 29.400 γεν (περίπου 235 ευρώ). Μαζί, οι αγοραστές θα παίρνουν ένα μεγεθυντικό φακό και ένα αντίτυπο του βιβλίου σε μεγαλύτερο μέγεθος.http://perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Στα βίντεο που παραθέτουμε βλέπουμε τον σχολιασμό που κάνει η τηλεόραση του «902» για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Κύρια βαρύτητα δίνεται στο κάλεσμα που κάνει το ΠΑΜΕ για την συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 16 Ιούλη.



Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία, την ΕΕ που με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή επιδιώκουν να σαρώσουν ό,τι απέμεινε από τα εργατικά δικαιώματα σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ.






Αναλυτική αναφορά γίνεται στο παρακάτω βίντεο για τον τρόπο που κυβερνητικοί αξιωματούχοι θέτοντας εκβιαστικά πλαστά διλήμματα επιδιώκουν να οδηγήσουν τον λαό να δεχθεί να πάει σαν πρόβατο προς σφαγή







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE





Η Αγαπημένη μας Σάσα... Σε συνέντευξη της στο playbοy...Αποκάλυψε το ρεκόρ της στο σeξ...



Iδου Απόσπασμα της γαργάλιστικης της συνέντευξης...:



Έχεις sεχ toys;



«Πάρα πολλά!»





Το να υπάρχουν πάνω από δύο άτομα στο κρεβάτι πιστεύεις ότι μπορεί να έχει ενδιαφέρον ή όχι;



«Πιστεύω ότι έχει ενδιαφέρον, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Βέβαια, να σου πω ότι προτιμώ το σχήμα "δύο γυναίκες

-ένας άντρας"».





Κάνεις εσύ το πρώτο βήμα;



«Πάρα πολλές φορές. Είμαι και λίγο λυσσάρα...».



Έχεις σκεφτεί να βιντεοσκοπήσεις τις ερwτικές σου στιγμές;



«Το έχω κάνει πάρα πολλές φορές. Έχω δικό μου αρχείο

και βρίσκεται με κωδικούς στο laptop μου».



Το ρεκόρ σου στο σeξ;



«Είσαι έτοιμος; Δώδεκα φορές!».



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip





Τις διακοπές της συνεχίζει στα Άχλα της Άνδρου, τον προσωπικό της παράδεισο, όπως πολλές φορές έχει πει, η Ελένη Μενεγάκη...





Η παρουσιάστρια, πιο σέξι από ποτέ αλλά και πολύ χαλαρή και ευτυχισμένη, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς φίλους της νέες φωτογραφίες της στην παραλία αλλά και μέσα στο νερό σε μία υποβρύχια λήψη.










via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip











Ασκηση δυο φορές τον μήνα για γερό εγκέφαλο

Η υιοθέτησή της από την παιδική ηλικία ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία


Ακόμη και ελάχιστη άσκηση - δύο με τρεις φορές τον μήνα - φαίνεται να βελτιώνει τη νοητική λειτουργία 50χρονων, αρκεί η υιοθέτηση της στρατηγικής να έχει ξεκινήσει από την παιδική ηλικία. Τα εντυπωσιακά ευρήματα έρχονται από μελέτη ερευνητών του Kings College του Λονδίνου οι οποίοι παρακολούθησαν την πορεία της υγείας 9.000 ατόμων από την ηλικία των 11 ετών.



Κατά τη διεξαγωγή της πολυετούς μελέτης, οι εθελοντές καλούνταν να δηλώσουν την ένταση και τη συχνότητα της άσκησης που είχαν εντάξει στο πρόγραμμά τους, ενώ υποβάλλονταν και σε τεστ που εξέταζαν τη μνήμη, την προσοχή και την ικανότητα εκμάθησής τους.Οι επιστήμονες είδαν λοιπόν, ότι όσοι από τους συμμετέχοντες ασκούνταν δύο με τρεις φορές το μήνα (για παράδειγμα κολυμπώντας, τρέχοντας ή κάνοντας γυμναστική στο γυμναστήριο) από την ηλικία των 11 ετών συγκέντρωναν υψηλότερες βαθμολογίες στα τεστ, συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Η άσκηση «κλειδώνει» την υγεία

«Η άσκηση αντιπροσωπεύει ένα στοιχείο-“κλειδί” του τρόπου ζωής μας, ικανό να φρενάρει τη νοητική φθορά, την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, διαβήτη και καρκίνου. Παρεμβάσεις στη δημόσια υγεία με σκοπό την ενίσχυση της άσκησης εφ’ όρου ζωής έχουν τη δυναμική να περιορίζουν το προσωπικό και το κοινωνικό φορτίο που σχετίζεται με την εμφάνιση των παραπάνω νόσων σε προχωρημένη ηλικία» εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης δρ Αλεξ ΝτρέγκανΩς γνωστόν, ένα υγιές σώμα παραπέμπει και σε ένα υγιές μυαλό» συνεχίζει ο δρ Ντρέγκαν. «Παρόλα αυτά, δεν μπορούν και δεν είναι πρόθυμοι όλοι να ακολουθήσουν τις διεθνείς οδηγίες που κάνουν λόγο για 150 λεπτά σωματικής άσκησης την εβδομάδα. Για τα άτομα αυτά, οποιαδήποτε μορφή άσκησης θα έχει μακροπρόθεσμα ευεργετικά αποτελέσματα ως προς τη νοητική τους υγεία. Πρόκειται για κάτι το οποίο χρήζει περαιτέρω έρευνας».«Ενα πιο εφικτό σενάριο για τον περισσότερο κόσμο θα ήταν να τίθενται σε πρώτη φάση χαμηλότεροι στόχοι ως προς την άσκηση και σταδιακά να αυξάνεται η ένταση και η συχνότητά της» προσθέτει ο ειδικός.Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ευρήματα της ομάδας του τα οποία παρουσιάζονται στο επιστημονικό έντυπο «Psychological Medicine», απαιτούν σε επόμενη φάση τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών ώστε να εξετασθούν αναλυτικά τα οφέλη που χαρίζει η άσκηση διαφορετικών επιπέδων έντασης και συχνότητας στη νοητική λειτουργία ενηλίκων μεγαλύτερης ηλικίας.http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Την ώρα που οι ελληνικές αστυνομικές αρχές χτενίζουν τα βουνά του Σουλίου, την περιοχή της Ντουσκάρας και την ελληνοαλβανική μεθόριο για τον εντοπισμό τους, στην Αλβανία, γινόταν η κηδεία των Έντισον και Φλαμούρ Λίκα που έπεσαν νεκροί από τα πυρά αστυνομικών στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.






Τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας προσπάθησαν να προσεγγίσουν συγγενείς και φίλους των κακοποιών για να συλλέξουν πληροφορίες.


Σε συνέντευξή του στην Αλβανική εφημερίδα Gazeta Shqiptare ο Αμπτουλά Σινάν, αδελφός του Φλαμούρ Μουράτ Σινάν και θείος του Ερμίρ Σινάνι,κάνει μια απίστευτη αποκάλυψη για την υπόθεση των δραπετών των φυλακών Τρικάλων.


Αναφέρει ότι ο ανιψιός του, ο Μάριον Κόλα και κάποιοι από τους φίλους τους, βρίσκονταν στην Αλβανία πριν από ένα μήνα και ήθελαν να πάνε στο Κόσσοβο αλλά τελικά επέστρεψαν στην Ελλάδα!


«Ξέρω μόνο τρία παιδιά, τα τέσσερα άλλα παιδιά δεν τα ξέρω. Στο σπίτι μου, στο Shullaz, έχει έρθει ο Kola και οι υπόλοιποι, και τους έχω φιλοξενήσει ως φίλους του ανιψιού μου. Αυτοί ξεκίνησαν μαζί πριν ένα μήνα για την Ελλάδα.Θέλω να ξέρετε ότι οι κατηγορίες για τον ανιψιό μου και τους φίλους του, σχετικά με τις δυο δολοφονίες και την κλοπή χρημάτων από την τράπεζα στη Λάρισα, δεν είναι αλήθεια, μιας και εκείνες τις μέρες ο ανιψιός μου με τους φίλους του ήταν εδώ», αναφέρει συγκεκριμένα στην Αλβανική εφημερίδα.


«Ξέρω μόνο τρία παιδιά, τα τέσσερα άλλα παιδιά δεν τα ξέρω. Στο σπίτι μου, στο Shullaz, έχει έρθει ο Kola και οι υπόλοιποι, και τους έχω φιλοξενήσει ως φίλους του ανιψιού μου. Αυτοί ξεκίνησαν μαζί πριν ένα μήνα για την Ελλάδα. Θέλω να ξέρετε ότι οι κατηγορίες για τον ανιψιό μου και τους φίλους του, σχετικά με τις δυο δολοφονίες και την κλοπή χρημάτων από την τράπεζα στη Λάρισα, δεν είναι αλήθεια, μιας και εκείνες τις μέρες ο ανιψιός μου με τους φίλους του ήταν εδώ», αναφέρει συγκεκριμένα στην αλβανική εφημερίδα ο Αμπτουλά Σινάν.


Στη συνέχεια, αναφέρεται και στη σχέση του διαβόητου κακοποιού Αλκέτ Ριζάι με τους Αλβανούς κακοποιούς, υποστηρίζοντας πως «ο ανιψιός μου (Έντισον Λίκα) και ο Αλκέτ Ριζάι, ήταν γνώριμοι χρόνια, λόγω της παρουσίας τους στις ελληνικές φυλακές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι προσπάθησαν να τον απελευθερώσουν από τη φυλακή, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα».





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Ξεκινούν από αύριο οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου, με προσδοκίες για «ανάσα» από τον εμπορικό κόσμο της χώρας.






Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, οι εμπορικές επιχειρήσεις, παρά τη μείωση του τζίρου στο λιανεμπόριο από την αρχή του χρόνου κατά 15% συγκριτικά με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο, ελπίζει φέτος ότι οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων θα κινηθούν σε καλύτερα επίπεδα λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης.


Επιπλέον, η ΕΣΕΕ καλεί τους Έλληνες καταναλωτές να εμπιστευθούν και πάλι τις οργανωμένες εμπορικές επιχειρήσεις και όχι το παρεμπόριο, διαβεβαιώνοντας ότι θα εξαντληθούν όλα τα διαθέσιμα περιθώρια για την κατά το δυνατόν καλύτερη τιμολόγηση και χαμηλότερη τελική τιμή πώλησης των προϊόντων.


Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, επισείει την προσοχή στους εμπόρους όλης της χώρας ώστε να αποφευχθούν λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε κυρώσεις.






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Ο ταύρος τρύπησε Αυστραλή με τα κέρατά του Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν, μεταξύ τους και μία νεαρή Αυστραλή που διατρήθηκε από κέρατο ταύρου, κατά τη διάρκεια της τελευταίας κούρσας σήμερα...

το πρωΐ στη διάρκεια του φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, στην Παμπλόνα, όπου χθες άλλοι 23 συμμετέχοντες τραυματίσθηκαν σε συνωστισμό στη διάρκεια της κούρσας με τους ταύρους στα στενά δρομάκια της πόλης.



Όπως κάθε πρωΐ, έξι ταύροι καθοδηγούμενοι από έξι μοσχάρια αφήνονται ελεύθεροι στους δρόμους της παλαιάς πόλης της Παμπλόνας, στη βόρειο Ισπανία, ακολουθούμενοι από χιλιάδες συμμετέχοντες στην κούρσα, οι οποίοι είναι ντυμένοι στα λευκά και φέρουν ένα κόκκινο μαντίλι στο λαιμό τους.



Το «ενθιέρρο» αυτό (κλειστή διαδρομή) ήταν το όγδοο στη σειρά και τελευταίο για τον φετινό εορτασμό του Σαν Φερμίν, μία γιορτή που προσελκύει κάθε χρόνο πολλές χιλιάδες επισκέπτες—ξένους και ημεδαπούς—κατά τις εννέα ημέρες των εορταστικών εκδηλώσεων.



Πέντε δρομείς τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται, όπως ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση της Ναβάρρας, μεταξύ τους και μία 23χρονη Αυστραλή, η οποία φέρει τραύμα από κέρατο ταύρου.



Οι ταύροι, που προέρχονται από τους στάβλους της Μιούρα, και θεωρούνται από τους πλέον άγριους, κάλυψαν την απόσταση των 848,6 μ της κούρσας σε 2 λεπτά και 16’’, που θεωρείται μία πολύ γρήγορη κούρσα. Οι έξι ταύροι θα θανατωθούν σήμερα το βράδυ, μετά την τελευταία κούρσα.




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97










Ένα απόρθητο φρούριο στον ουρανό!

Ο «Βράχος των Λιονταριών» βρίσκεται στη Sigiriya και αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα αξιοθέατα της Σρι Λάνκα, που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα για την Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO. Στην ουσία πρόκειται για έναν συμπαγή ηφαιστειακό βράχο όπου κατασκευάστηκε από τον βασιλιά Kasyapa το 473. μ.Χ. εν είδει φρουρίου, επειδή φοβόταν τις εισβολές των εχθρών και πίστευε ότι μόνο… κοντά στον ουρανό θα ήταν ασφαλής. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν επαναστατικές αρχιτεκτονικές τεχνικές για την εποχή, ενώ πλήθος εξελιγμένων συστημάτων οικοδόμησης προκαλούν μέχρι σήμερα την έκπληξη. Η πόλη που υπήρχε ολόγυρα έχει καταστραφεί, ενώ μόνο οι υπέροχοι κήποι του βασιλείου διατηρούνται ως τις μέρες μας. Επιπλέον, στην είσοδο του φρουρίου οι τεράστιοι σε μέγεθος Λέοντες στέκουν ακίνητοι δηλώνοντας απερίφραστα ότι «ο άνθρωπος κατάφερε να οικοδομήσει αυτό το μεγαλειώδες φρούριο πολύ μπροστά από την εποχή του…» . Μια μεγάλη σκάλα οδηγεί στην κορυφή του βράχου από όπου η θέα στο καταπράσινο περιβάλλον της ζούγκλας κόβει την ανάσα. Η περιοχή συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών που έρχονται να θαυμάσουν από κοντά ένα από τα ωραιότερα… θαύματα του κόσμου! Πηγή:perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Ένας 52χρονος άνδρας τραυματίστηκε από τα πυρά ενός συγχωριανού του, την ώρα που έφευγε από γαμήλιο γλέντι στα Αγκουσελιανά Ρεθύμνου.






Την ώρα που 52χρονος μαζί με έναν 34χρονο Σύριο αποχωρούσε από το γαμήλιο γλέντι και κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του δέχτηκε την επίθεση του νεαρού που φαίνεται πως είχε κρυφτεί και περίμενε καρτερικά το θύμα του.


Ο νεαρός τον πυροβόλησε και τα πυρά βρήκαν τον 52χρονο στην ωμοπλάτη. Στη συνέχεια ακολουθώντας τον 34χρονο, ο νεαρός πυροβόλησε σε βάρος του, ανεπιτυχώς.


Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.


Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο χώρο τέλεσης της πράξης και σχετικά ευρήματα θα αποσταλούν αρμοδίως για εργαστηριακές εξετάσεις.


Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Ο Συντονιστής κατά της Διαφθοράς και πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες σε...



συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» παραδέχεται ότι υπάρχει διαφθορά στη χώρα αλλά εκτιμά πως είναι υπερτιμημένη ως μέγεθος.



«Διαφθορά υπάρχει στην Ελλάδα. Υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι σε έναν βαθμό το μέγεθός της είναι υπερτιμημένο. Οφείλεται σε υπερβολικές ίσως εκτιμήσεις των αγανακτισμένων και απογοητευμένων πολιτών» λέει χαρακτηριστικά.



Σε ερώτηση για το οικονομικό ύψος της διαφθοράς, δηλώνει: «Νομίζω εκατομμύρια αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν σαφή στατιστικά στοιχεία. Πάντως ως προς τη συνολική διαφθορά δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, το ποσοστό αυτό από 13,5% σε προηγούμενα χρόνια έχει πέσει για το 2012 σε μόλις 8,6%».



Τονίζει την ανάγκη εξομοίωσης της ποινικής μεταχείρισης βουλευτών και υπουργών με αυτή των πολιτών προαναγγέλλοντας ότι θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. «Η ποινική μεταχείριση βουλευτών και υπουργών πρέπει να εξομοιωθεί, αν όχι πλήρως, πάντως σε μεγάλο βαθμό με αυτή των κοινών πολιτών.



Ο Εθνικός Συντονιστής ως επιτελικός θεσμός που από τον νόμο έχει δικαίωμα να προτείνει νομοθετικές και εν γένει κανονιστικές ρυθμίσεις που αφορούν τη διαφθορά, ασφαλώς από την οπτική γωνία του αντικειμένου του θα λάβει σαφέστερες θέσεις όταν έρθει η ώρα, υπογραμμίζει ο κ. Τέντες.



Σε ότι αφορά τη νομική μεταχείριση ισχυρών παραγόντων σημειώνει «Δεν θα αρνηθώ ότι η δυνατότητα να έχει ο κατηγορούμενος πρόσβαση σε επώνυμους δικηγόρους παρέχει κάποια πλεονεκτήματα στην υπεράσπισή του. Από την άλλη μεριά όμως βλέπουμε καθημερινά ισχυρούς, παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, να υφίστανται χωρίς διάκριση βαριές συνέπειες του νόμου».



enikos




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC





Θεωρείται μια από τις ομορφότερες γυναίκες που έχουν περάσει από τη μεγάλη οθόνη και από τις παρακάτω φωτογραφίες, είναι προφανές ότι η Angelina Jolie «κληρονόμησε» τα καλά της .. γονίδια από την πολυαγαπημένη της μητέρα Marcheline Bertrand, την οποία έχασε από καρκίνο το 2007.



Οι ανέκδοτες αυτές φωτογραφίες από το παιδικό άλμπουμ της Jolie, που κάνουν τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες, δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη βαφτισιμιά της μητέρας της ηθοποιού, Marie Miles.



Η ίδια, μιλώντας για τη Jolie και τη μητέρα της είπε πως νιώθει «τυχερή» που ο θεός της επέτρεψε να μοιραστεί τη ζωή της «με αυτά τα δυο υπέροχα πλάσματα».



Στις εν λόγω φωτογραφίες βλέπουμε τη Jolie και τον αδερφό τηςστην αγκαλιά της μητέρας τους, ενώ μόνο σε μια εικόνα η Angelina απεικονίζεται να παίζει με τον πατέρα της, John Voight, με τον οποίο δεν διατηρεί καλές σχέσεις από την εποχή που χώρισε από την μητέρα της.



Σημειώνεται ότι ο θάνατος της Marcheline ήταν ο λόγος για τον οποίο η 38χρονη ηθοποιός και μητέρα έξι παιδιών αποφάσισε να προχωρήσει πριν από μερικούς μήνες σε διπλή μαστεκτομή...


























via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip





Τις δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη περί... εξωγήινων σχολίασε ο Σταμάτης Γονίδης. Ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής...





πήρε θέση και δε δίστασε να σχολιάσει στην κάμερα του star τις δηλώσεις που έχει κατά καιρούς κάνει ο συνάδερφός του. «Δεν χρειάζεται ένας καλλιτέχνης του βεληνεκούς του Σφακιανάκη, να μιλά για εξωγήινους και να λέει συνέχεια τι πιστεύει. Γιατί μην ξεχνάμε πως η χώρα μας είναι μια Ορθόδοξη χώρα, και ο λαός που έρχεται και σε ακούει για να διασκεδάσει, είναι το 90% Ορθόδοξος. Για μένα ο Νότης είναι από τους καλύτερους του χώρου μας γιατί έχει έναν δικό του τρόπο να εκφράζεται στο κοινό».



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip

Σοκάρει η πρόβλεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι ...

το 20% των δημοτικών αστυνομικών θα απολυθούν.



Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στο «Βήμα της Κυριακής» ότι δε θα χάσουν τη θέση τους όσοι έχουν μπει μέσω ΑΣΕΠ.



Ωστόσο, ο κ. Γρηγοράκος εκτιμά ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες. Όπως τόνισε στο ραδιόφωνο του Βήματος 99,5 πολλοί δημοτικοί αστυνομικοί έχουν μπει με πλαστά πτυχία ή με άλλους παράνομους τρόπους.



Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση όλων των δημοσίων υπαλλήλων και δεν απέκλεισε, στο πλαίσιο αυτό, να απομακρυνθούν και δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, καθώς έχουν μπει, ακόμη κι εκείνοι με πλαστά πτυχία.



Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δε δίστασε να αποκαλύψει τις πηγές του: Πολλά ξένα ινστιτούτα στην Ελλάδα όπως το Βρετανικό Συμβούλιο, η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ινστιτούτο Goethe έχουν καταγγείλει ότι ο αριθμός των υπαλλήλων του Δημοσίου που εμφανίζονται να κατέχουν ξενόγλωσσα πτυχία είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τα πτυχία που έχουν δώσει.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC





Τις διακοπές της στο Μαϊάμι απολαμβάνει η Χριστίνα Αλούπη. Η παρουσιάστρια χαίρεται τον ήλιο και την θάλασσα! Η ίδια...





πόσταρε φωτογραφία της στο twitter και έγραψε «This Miami trip should last forever!».






via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip





Νεκρός σε ξενοδοχείο... του Βανκούβερ στον Καναδά βρέθηκε το Σάββατο ο ηθοποιός Κόρι Μόντεϊθ, γνωστός από το ρόλο του στη δημοφιλή αμερικανική τηλεοπτική σειρά «Glee».



Ο 31χρονος ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο...





ξενοδοχείο Fairmont Pacific Rim του Βανκούβερ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Νταγκ Λέπαρντ.



Τα αίτια του θανάτου του ηθοποιού δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ωστόσο, σύμφωνα με τις Αρχές, δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.



Τον Απρίλιο, εκπρόσωπος του ηθοποιού δήλωσε ότι ο Μόντεϊθ εισήχθη σε κέντρο αποκατάστασης λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.



Ο Μόντεϊθ κατέλυσε στο ξενοδοχείο στις 6 Ιουλίου και επρόκειτο να αναχωρήσει το Σάββατο.



Σύμφωνα με τον Λέπαρντ, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του Μόντεϊθ ήταν και άλλα άτομα τη νύχτα της Παρασκευής, όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ηθοποιός επέστρεψε στο δωμάτιό του μόνος νωρίς το πρωί του Σαββάτου και ήταν μόνος όταν πέθανε.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip





Η Ειρήνη Παπαδοπούλου δεν χρειάζεται συστάσεις. Σέξι, εκρηκτική και με κοιλιακούς που θεωρούνται οι πιο καλοσχηματισμένοι στην ελληνική showbiz....

Η τραγουδίστρια περνά αρκετές ώρες στο γυμναστήριο καθώς της αρέσει πολύ η εκγύμναση αλλά και ο υγιεινός τρόπος διατροφής. Γι' αυτό και καταφέρνει να διατηρείται σε τέλεια φόρμα. Και εννοείται πως όταν ανεβαίνει στην πίστα η Ειρήνη Παπαδοπούλου ακολουθούν... καρδιοπάθειες. Για να μην πούμε για τις εμφανίσεις της σε παραλίες όπου ο ανδρικός πληθυσμός μένει με το στόμα ανοιχτό. Και δικαίως αφού το σεξαπίλ της είναι ακαταμάχητο.



Πώς ήταν όμως πριν από επτά χρόνια; Το ίδιο καλλίγραμμη, εκρηκτική αλλά με λιγότερους σχηματισμένους κοιλιακούς. Ο φωτογραφικός φακός την έχει απαθανατίσει ενώ βρίσκεται σε πίστα και τραγουδάει και η Ειρήνη έχει ίσια μαλλιά και στυλ που δεν της ταιριάζει όσο αυτό που έχει υιοθετήσει τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν συμφωνείτε;







gossip-tv.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip