follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Ο υπεύθυνος πήγε να πληρωθεί για τις ξαπλώστρες αλλά τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα είχε φανταστεί...






Όλα έγιναν σε παραλία, που πήγε για μπάνιο μια παρέα 7 ατόμων. Επέλεξαν να κάτσουν σε ξαπλώστρες μαγαζιού αλλά όταν ήρθε ο υπεύθυνος αρνήθηκαν να πληρώσουν.


Δύο από την παρέα σηκώθηκαν και δήλωσαν αστυνομικοί. Επιπλέον είχαν μαζί τους νερά και αναψυκτικά και αρνήθηκαν να παραγγείλλουν κάτι από το μαγαζί. Ο ιδιοκτήτης τούς ζήτησε το λόγο και τότε του επιτέθηκαν λεκτικά και ακούστηκαν βαριές κουβέντες με αφορμή την τιμή της ξαπλώστρας.


Τελικά με παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων οι τόνοι έπεσαν και η παρέα έφυγε από την παραλία, χωρίς να υπάρξει συνέχεια στο επεισόδιο...

seleo.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91




"ΠΑΤΕΡΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ...ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ...

ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ...ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...ΑΤΟΦΙΟΣ ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΘΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ...", έγραψε στο facebook η Μαρία Μπάρκουλη και ανέβασε μια φωτογραφία από τη στιγμή που ένας ιερέας επισκέφθηκε τον Ανδρέα Μπάρκουλη στο νοσοκομείο.


Η Μαρία Μπάρκουλη, θέλοντας να δείξει σε όλους πως η κατάσταση της υγείας του συζύγου της βελτιώνεται, ανέφερε: "ΓΕΡΜΑΝΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ...Η ΦΩΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ..."


Δείτε την ανάρτησή της:








via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE
Να σηκωθεί από την ξαπλώστρα πήγε το κορίτσι, αλλά λύθηκε το κορδονάκι από το μαγιό και το περιεχόμενο βρέθηκε εκτεθειμένο...




Μιλάμε για την Tori Spelling και το υποτιθέμενο αποκαλυπτικό της ατύχημα που συνέβη πριν από μερικές εβδομάδες κατά τη διάρκεια φωτογράφισης στο Μεξικό. Το ύφος της ηθοποιού μαρτυράει πως μάλλον δεν επρόκειτο για ατύχημα.


Τι να κάνει η κοπέλα, με κάποιο τρόπο πρέπει να τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας...











via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Η φωτογραφία αυτή βρίσκεται μέσα σε μια παμπ της Αυστραλίας. Και όποιος μπαίνει και την βλέπει φυσικά σοκάρεται! Πρωταγωνιστές: ένας άνθρωπος και ένας καρχαρίας.






Τι απεικονίζει; Εναν άνδρα τον οποίο έχει καταπιεί ένας καρχαρίας αλλά έχει καταφέρει να βγάλει το χέρι του από τα βράγχια του καρχαρία και τον μαχαιρώνει στο κεφάλι.


Η ανατριχιαστική φωτογραφία είναι πέρα για πέρα αληθινή με μια διαφορά. Ο ψαράς είναι ο θύτης και ο καρχαρίας το θύμα.


Αφού τον ψάρεψε και βεβαιώθηκε ότι είναι νεκρός, μπήκε μέσα στην κοιλιά του καρχαρία και ζήτησε από τους φίλους του να τραβήξουν αυτή την απίστευτη φωτογραφία.











via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Τα εμπορικά κέντρα έχουν μια φιλοσοφία και κυρίως ένα λόγο ύπαρξης: να σας κάνουν να ψωνίσετε!

Κι αν νομίζετε πως δεν έχει μελετηθεί ψυχολογικά το θέμα, έτσι ώστε να ανοίξετε το πορτοφόλι σας εύκολα, τότε δείτε το παρακάτω για να αλλάξετε γνώμη...

Το κτίριο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να σας απομονώσει, να σας κάνει να νιώσετε ασφάλεια και ζεστασιά, να σας κάνει να χαλαρώσετε και φυσικά να ψωνίσετε.





via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82




Να σηκωθεί από την ξαπλώστρα πήγε το κορίτσι, αλλά λύθηκε το κορδονάκι από το μαγιό και το περιεχόμενο βρέθηκε εκτεθειμένο...







Μιλάμε για την Tori Spelling και το υποτιθέμενο αποκαλυπτικό της ατύχημα που συνέβη πριν από μερικές εβδομάδες κατά τη διάρκεια φωτογράφισης στο Μεξικό. Το ύφος της ηθοποιού μαρτυράει πως μάλλον δεν επρόκειτο για ...ατύχημα.



Τι να κάνει η κοπέλα, με κάποιο τρόπο πρέπει να τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας






via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip

Με τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες απορρίφθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία, επί της τροπολογίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προβλέπει την κατάργηση ή συγχώνευση δημόσιων οργανισμών με προεδρικά διατάγματα, ξεκίνησε η ...

συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, η ψήφιση του οποίου θα ολοκληρωθεί αύριο.



ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας, ενώ η ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι δεν θα την στηρίξει και θα δηλώσει «παρών» κατά την ψήφιση της.



Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη απαντώντας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι την κατέθεσε σε άσχετο νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει αυτή την διαδικασία για θέματα που αφορούν την οργάνωση της δημόσιας διοίκησης.



Αντίθετα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για ρητή παραβίαση του Συντάγματος καθώς πέραν των άλλων κατατίθεται σε άσχετο νομοσχέδιο ενώ ζήτησε την απόσυρσή της.



Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νώντας Μαριάς, της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.



Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος έκανε λόγο για ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να αιτιολογήσει επαρκώς την κατάθεσή της.



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Αναγνωστάκης υποστήριξε ότι η τροπολογία δημιουργεί πρόβλημα σύνθετο και πολύπλευρο καθώς συσχετίζεται η κινητικότητα με τις απολύσεις και πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν θα την στηρίξει δηλώνοντας «παρών» κατά την ψήφιση της.



Πηγή: ysterografa.gr



- See more at: http://www.tsantiri.gr/politiki/entasi-sti-bouli-gia-ta-proedrika-diatagmata/#sthash.J0C0gDsN.dpuf



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καρύστου και των φορέων της περιοχής. Εγκρίνουμε το ψήφισμα των εργαζομένων του Νοσοκομείου και των φορέων της περιοχής κατά των ενεργειών υποβάθμισης του Νοσοκομείου Καρύστου . Αποφασίζουμε το παρακάτω ψήφισμα :



Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 24-7-2013 αφού συζήτησε τις πρόσφατες εξελίξεις που πυροδότησε η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να υποβαθμίσει το Νοσοκομείο Καρύστου σε Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας καθώς και η πρόθεση της κυβέρνησης να περικόψει τις δαπάνες για την Υγεία και την Πρόνοια, ομόφωνα υποστηρίζει τα εξής:..





''Το Νοσοκομείο της Καρύστου είναι ένα μικρό Νοσοκομείο που όμως προσφέρει ουσιαστικές υγειονομικές υπηρεσίες στην απομακρυσμένη και παραμελημένη Νότια Εύβοια. Παρά τις σοβαρές ελλείψεις και αδυναμίες, η ασφαλή λειτουργία του καλύπτεται απ’ το φιλότιμο και το ζήλο των γιατρών και του λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου. Η τοπική κοινωνία οφείλει σε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Καρύστου ευγνωμοσύνη για



αυτό! Τακτικές υποβάθμισης του Νοσοκομείου εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους όπως αυτόν της διασάλευσης των λεπτών ισορροπιών της εύρυθμης λειτουργίας του και της οικιοθελούς αποχώρησης γιατρών και λοιπού προσωπικού πράγμα που μας βρίσκει αντίθετους και



αγανακτισμένους.



Η περιοχή μας παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, χαρακτηριστικά νησιωτικής



περιοχής. Συγκεκριμένα:



• Η περιοχή έχει ιδιαίτερη γεωμορφολογία, με περιοχές χαρακτηρισμένες άγονες και μειονεκτικές, με απομονωμένα χωριά, δύσβατο και ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο, κατά το μεγαλύτερο μέρος του χωματόδρομος, που το χειμώνα καλύπτεται από πολλές ομίχλες, χιόνια και κατολισθήσεις.



• Η απόσταση της πόλης της Καρύστου από την Χαλκίδα είναι περίπου 130 χιλιόμετρα και ο χρόνος πρόσβασης στο νοσοκομείο Χαλκίδας είναι περίπου 2,5 ώρες από το νοσοκομείο Καρύστου και 5 ώρες μέσω άθλιου οδικού δικτύου από τον Καβοντόρο. Η δε πρόσβαση σε νοσοκομείο των Αθηνών είναι περίπου 2-3 ώρες με θαλάσσια αλλά όχι συχνή, συγκοινωνία.



• Το Νοσοκομείο -Κ.Υ. Καρύστου εξυπηρετεί τις υγειονομικές ανάγκες 15.000 κατοίκων που το καλοκαίρι και τα Σαββατοκύριακα υπερτριπλασιάζονται.



• Ο Καβοντόρος θεωρείται από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης.



• Υπάρχει μεγάλος αριθμός γηραιών κατοίκων και ανάλογων περιστατικών.



• Στην περιοχή αναπτύσσονται επαγγέλματα μεγάλης επικινδυνότητας όπως λατόμοι, χωματουργοί , αλιείς, εργαζόμενοι σε ανεμογεννήτριες και το πρόβλημα θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο δεδομένου του μεγάλου αριθμού ανεμογεννητριών που προβλέπεται να εγκατασταθούν στην περιοχή. Έτσι η περιοχή μας χρειάζεται δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας με ειδικότητες που να αντιμετωπίζουν επείγοντα περιστατικά.



• Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έχουν χαμηλό εισόδημα.



• Στην περιοχή καταγράφεται μεγάλος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων λόγω του επικίνδυνου οδικού δικτύου.



• Λόγω της μεγάλης απόστασης από το νοσοκομείο της Χαλκίδας υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία ασθενών και συγγενών. Στατιστικά πολύ μικρός αριθμός ασθενών απευθύνονται στο νοσοκομείο Χαλκίδας.



• Υπάρχει ο κίνδυνος, λόγω πιθανών μετακινήσεων και υποβάθμισης του νοσοκομείου



Καρύστου, της οικιοθελούς αποχώρησης γιατρών και λοιπού προσωπικού.



• Μεγάλο είναι το κυλιόμενο κόστος νοσηλείας σε άλλα νοσοκομεία περίθαλψης των ασθενών αλλά και η ταλαιπωρία και το κόστος για τους συγγενείς, ειδικά σε μία περίοδο όπως αυτή που διανύουμε.



• Το κτίριο του νοσοκομείου Καρύστου είναι δωρεά ευεργετών.



• Η περιοχή δεν καλύπτεται από το ΕΚΑΒ.



Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου υιοθετώντας το ψήφισμα του προσωπικού του Νοσοκομείου Καρύστου και των φορέων της περιοχής ζητά την άμεση παρέμβαση για την προστασία και εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου-ΚΥ Καρύστου. Οι κάτοικοι της Νότιας Εύβοιας είναι εξοργισμένοι. Δεν θα επιτρέψουμε πράξεις απαξίωσης και υποβάθμισης του νοσοκομείου Καρύστου και θα αγωνιστούμε για την παραμονή του.



Υπενθυμίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το κράτος πέραν των πολλών χρεωστουμένων στην Νότια Εύβοια οφείλει τουλάχιστον ανταποδοτικά για τα μεγάλα έργα ΑΠΕ που θα αναπτυχθούν στην περιοχή (πάνω από το 50% του συνόλου της επικράτειας) προς όφελος του εθνικού συμφέροντος, την αξιοπρεπή παροχή υγείας''.



Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ραβιόλος Ελευθέριος δήλωσε ότι πρέπει να διαπραγματευτούμε με σωστή ενημέρωση, με γνώση των εσόδων –εξόδων και με όπλο των μεγάλο αριθμό ανεμογεννητριών της περιοχής.



Η Δημ. Σύμβουλος κ. Ξυπόλιτου Ευδοξία δήλωσε πως η περιοχή μας χρειάζεται δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας με ειδικότητες που να αντιμετωπίζουν επείγοντα περιστατικά και τόνισε πως το Νοσοκομείο Καρύστου έχει πολύ υψηλό επίπεδο εργαστηρίων, κλινικών και επιστημονικού προσωπικού.



Ο Δημ. Σύμβουλος κ. Ρουκλιώτης Ιωάννης δήλωσε πως πρέπει να πούμε πως σε περίπτωση υποβάθμισης του Νοσοκομείου δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μπει καμία νέα ανεμογεννήτρια.



Ο Δημ. Σύμβουλος κ. Πολυχρονίου Πολ. δήλωσε πως πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι ελλειμματικό το Νοσοκομείο Καρύστου.



Ο Δημ. Σύμβουλος κ. Διγαλέτος Κωνσταντίνος δήλωσε πως πρέπει να πούμε πως σε περίπτωση υποβάθμισης του Νοσοκομείου δεν πρέπει να επιτρέψουμε να στηθούν κάλπες στο Δήμο μας και πως οι βουλευτές του Νομού θα είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή.



Η Δημ. Σύμβουλος κ. Τούρλα Γεωργία πρότεινε να συσταθεί συντονιστικό όργανο που θα αναλάβει τις δράσεις με τους αρμόδιους φορείς και τόνισε πως αν οι ασθενείς δεν νοσηλεύονται στην περιοχή δεν είναι προς όφελος του κράτους. Επίσης επισήμανε πως υπάρχει μελέτη στην οποία το Νοσοκομείο εμφανίζεται με αποδοτικότητα 100% και πως το Νοσοκομείο έχει χτιστεί με χρήματα ομογενών και δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί. Επίσης είπε πως οι αυξημένες διακομιδές που οφείλονται σε μειωμένες εφημερίες μειώνουν την πληρότητα του Νοσοκομείου.



Στη συνέχεια υπενθύμισε πως η περιοχή μας είναι τουριστική και ο πληθυσμός υπερτριπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες και τα Σαββατοκύριακα.



Ο Δημ. Σύμβουλος κ. Ζέμπης Ευάγγελος δήλωσε πως πρέπει να τονιστεί πως οι κάτοικοι θα αντιδράσουν δυναμικά σε ενδεχόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου.



Η αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Βρανά Κυριακούλα δήλωσε πως η υγεία προχωράει προς την ιδιωτικοποίηση. Τόνισε πως δεν πρέπει να διαπραγματευόμαστε την δημόσια και δωρεάν υγεία και πως πρέπει να αγωνιστούμε για αυτό το στόχο και να μην δεχτούμε καμιά επιχειρηματική δράση στην υγεία.



Ο Δημ. Σύμβουλος κ. Σαραβάνος Γεώργιος ζήτησε όχι απλώς να ζητήσουμε να μην υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο αλλά να ζητήσουμε την αναβάθμισή του.






via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1










Ο μικρότερος φορτιστής για smartphones στο κόσμο Προσθήκη λεζάντας

Πόσες φορές δε σου έχει τύχει να ξεφορτίσει το κινητό σου τηλέφωνο την πιο ακατάλληλη ώρα, τη στιγμή για παράδειγμα που θέλεις να κάνεις μια κλήση, να δεις οδηγίες πλοήγησης για κάποιο μέρος ή να στείλεις ένα σημαντικό email; Τώρα ο νέος φορτιστής Fuel Micro Charger έρχεται να σου δώσει τη λύση, τροφοδοτώντας το smartphone σου με μερικά επιπλέον λεπτά ομιλίας (20′-30′) ή ώρες σε κατάσταση αναμονής. Στο μέγεθος κέρματος, πρόκειται για τον μικρότερο φορτιστή smartphones στον κόσμο με διαστάσεις 3.3cm x 2.3cm 1.2cm . Το μικροσκοπικό του μέγεθος σου επιτρέπει να τον έχεις έχεις πάντοτε μαζί σου ενώ είναι συμβατός με όλα σχεδόν τα Android, Nokia και BlackBerry smartphones της αγοράς (προσεχώς και έκδοση για iPhone). Ο φορτιστής Fuel Micro Charger ζητά χρηματοδότηση από το κοινό στο Kickstarter και μπορείς να τον κάνεις δίκο σου στην τιμή των $18. Μέχρι στιγμής το project έχει συγκεντρώσει το ποσό των $17.000 από το στόχο των $20.000 και απομένουν άλλες 24 μέρες. ΠΗΓΗ: techgear.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις προθέσεις των ελληνικών

αρχών σχετικά με τους απείθαρχους και ταραχοποιούς τουρίστες δημοσιεύει ο Guardian. Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα που φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου Μαλίων, οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού εξετάζουν το ενδεχόμενο εξορισμού των ταραξιών σε ειδικά διαμορφωμένες ζώνες «ακολασίας» μακριά από τα αστικά κέντρα.

Τα κυριότερα σημεία του ρεπορτάζ του Guardian είναι τα εξής:


«Η δολοφονία ενός Βρετανού τουρίστα στην Κρήτη έχει ωθήσει τις ελληνικές αρχές να εξετάζουν τη δημιουργία ειδικών ζωνών για τους ταραξίες τουρίστες που επισκέπτονται το νησί. Η νέα ιδέα αναμένεται να συζητηθεί σε συνέδριο των δημάρχων Ζακύνθου, Κρήτης, Κέρκυρας, Ρόδου και Κω στην Αθήνα. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν φορείς του υπουργείου Τουρισμού και εκπρόσωποι της Βρετανικής πρεσβείας.


«Από τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα, θα συναντηθούμε τον Οκτώβριο για να συζητήσουμε τη λήψη πρόσθετων μέτρων αντιμετώπισης των θεμάτων», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Μαλίων Ζαχαρίας Δοξαστάκης και συνέχισε: «Στην περίπτωσή μας εξετάζουμε το ενδεχόμενο να δημιουργήσουμε, για τους νεαρούς τουρίστες που επιμένουν να φέρονται ανάλογα, ειδικές ζώνες έξω από την πόλη».


Στελέχη της κυβέρνησης μετά τη δολοφονία του Μάθιου Μπερνς περιέγραψαν τη συνάντηση των δημάρχων ως επιτακτική ανάγκη επειδή «τέτοια περιστατικά δημιουργούν κακό όνομα στον τουρισμό μας και πρέπει να αποφευχθούν με κάθε κόστος», όπως είπε χαρακτηριστικά αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού.


Η ιδέα δημιουργίας ειδικής ζώνης για τους τουρίστες θα μετατοπίσει το πρόβλημα έξω από την πόλη. Οι γελοιότητες των μονίμως μεθυσμένων νεαρών παραθεριστών έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στους ντόπιους. Σύμφωνα με τον υπό συζήτηση νέο αστικό νόμο εξετάζεται να δημιουργηθούν κλαμπ, ντίσκο, μπαρ και ειδικές πίστες αγώνων σε μια ειδική, ελεγχόμενη περιοχή έξω από την πόλη.


«Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίζει να είναι παιδική χαρά για τον καθένα που θέλει να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του», είπε ο κ. Δοξαστάκης στον Guardian και συνέχισε: «Κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι αξιαγάπητα παιδιά, αλλά τη νύχτα πίνουν, μεθούν και γίνονται άλλοι άνθρωποι. Σε αυτές τις ζώνες θα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Οι ντόπιοι ζητούν από τη δημοτική αρχή να αναλάβει δράση. Βαρέθηκαν».



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


O φωτογράφος Tony Fouhse ρωτάει την Stephanie MacDonald, μια νεαρή εθισμένη στα ναρκωτικά,

της οποίας την απεξάρτηση έκανε ντοκιμαντέρ: "Ξέρεις πως θα μπορούσε να είχε τελειώσει αυτό; Με τον θάνατο σου..."




































elas-lyste.blogspot.gr




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91










«Σιαμαία» ψάρια ζουν σε ενυδρείο της Μπανγκόκ!Προσθήκη λεζάντας

«Είναι πραγματικά απίστευτο πώς έχουν καταφέρει να επιβιώσουν οκτώ ολόκληρους μήνες, το ένα κολλημένο στην κοιλιά του άλλου, και μάλιστα δείχνουν να τα καταφέρνουν μια χαρά», λέει ο υπεύθυνος του ενυδρείου στην Μπανγκόκ. Τα ψαράκια ανήκουν στο είδος Nile Tilapia, που ζουν στα τροπικά ποτάμια και στις λίμνες της Ταϊλάνδης, και φαίνεται να έχουν βρει τον ιδανικό τρόπο για να αντιμετωπίζουν τη ζωή τους… ανάποδα, καθώς το ένα είναι κολλημένο στο άλλο! «Το μεγαλύτερο ψάρι προστατεύει το μικρότερο που βρίσκεται από κάτω του, ενώ αυτό με τη σειρά του ψάχνει για τροφή. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα ψάρια αυτά είναι πραγματικά… σιαμαία», συμπληρώνει ο υπεύθυνος. Η γενετική αυτή ιδιομορφία μπορεί να συμβεί μία στο εκατομμύριο, ενώ τα ψάρια δύσκολα επιβιώνουν σε αυτή την κατάσταση. Τα περισσότερα, μάλιστα, πεθαίνουν πριν καν ανακαλυφθούν!

Παρόλα αυτά τα «δίδυμα» χαίρουν άκρας υγείας εδώ και οκτώ μήνες αφότου γεννήθηκαν, απολαμβάνοντας τις βόλτες τους στη δεξαμενή του ενυδρείου και αδιαφορώντας εντελώς για τα… αδιάκριτα βλέμματα. Άλλωστε το μήνυμα που περνάνε σε όλους είναι η «ισχύς εν τη ενώσει»!

Πηγή:perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο

, για να προστατεύονται από τυχόν πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργούν ως εξής:


– Αν τους ζητείται φωτοτυπία

Επάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και στις δύο πλευρές να γράφουν την εταιρεία που συναλλάσσονται και την ημερομηνία. Π.χ. «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε, ημερομηνία… ». Τα γραφόμενα να διαπερνούν και τις 2 απεικονίσεις της ταυτότητας.


– Αν τους ζητείται σκανάρισμα της ταυτότητας

Σε καμία περίπτωση μην παραδίνουν την ταυτότητά τους για σκανάρισμα, αλλά να ενεργούν όπως στην παραπάνω περίπτωση, να φωτοτυπούν την ταυτότητά τους, να γράφουν πάλι «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε ημερομηνία…» και να παραδίδουν την φωτοτυπία με το εν λόγω κείμενο για σκανάρισμα.


Αυτές είναι οι ελάχιστες προφυλάξεις για την ασφάλεια της συναλλαγής, μέχρι το ΙΝΚΑ να διερευνήσει πλήρως από πλευράς νομιμότητας το θέμα και να δημιουργήσει αυστηρότερες προφυλάξεις υπέρ των καταναλωτών.


Τέλος το ΙΝΚΑ συνιστά σε περιπτώσεις σαν τις παραπάνω οι καταναλωτές να αποφεύγουν να δίδουν τα προσωπικά τους δεδομένα «στο δρόμο» από τραπεζάκια που στήνονται για πώληση διαφόρων υπηρεσιών, και να προτιμούν τα καταστήματα.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91



Oι πρώτοι πρόσφυγες της Αμερικής λόγω κλιματικής αλλαγής είναι 400 άνθρωποι, που καλούνται να εγκαταλείψουν το νησί τους στην Αλάσκα πριν... το καταπιεί ο ωκεανός. Μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία, το χωριό Κιβαλίνα δεν θα υπάρχει στο χάρτη.



Οι θερμοκρασίες στην περιοχή της Αρκτικής της Αλάσκας έχουν αυξηθεί τόσο, που η υποχώρηση των πάγων διαβρώνει σε ανησυχητικό βαθμό τις ακτές.



Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προσπαθήσει να βοηθήσει του Ινουί που ζουν στην Κιβαλίνα, χτίζοντας ένα αμυντικό τείχος κατά μήκος της παραλίας, το 2008. Ωστόσο, ακόμα κι αυτό το τείχος δεν απέτρεψε την εκκένωση του νησιού πριν από δύο χρόνια λόγω μιας σφοδρής καταιγίδας.



Τώρα, οι ειδικοί προβλέπουν ότι το νησί-φράγμα των 7,5 μιλίων θα είναι ακατοίκητη από το 2025, και υπό τη θάλασσα.



Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτιμά ότι θα κοστίσει μέχρι και 400.000.000 δολάρια η μετεγκατάσταση των κατοίκων. Κι ουδείς γνωρίζει αν θα διατεθεί ποτέ αυτό το ποσό..





iefimerida.gr




via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82
Ένας 75χρονος συνταξιούχος από την Αρκεσίνη Αμοργού, έβαλε τέλος στη ζωή του στις 7.00 περίπου το πρωί της Τρίτης, αφού είχε περιέλθει σε απόγνωση...

μετά την απόλυση του γιου του από την ΕΡΤ.



Ο 75χρονος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Naxos News, δεν μπόρεσε να αντέξει το γεγονός ότι ο γιος του, παντρεμένος με παιδιά, έμεινε άνεργος και ο ίδιος δεν μπορούσε να τον βοηθήσει οικονομικά, ενώ παράλληλα είχε τη συνεχή επιμέλεια του δεύτερου γιου του που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Η σύνταξη μικρή, τα προβλήματα μεγάλα και ο 75χρονος, αποφάσισε χθες το πρωί να δώσει τέλος στη ζωή του!



Ο συνταξιούχος, από την ημέρα που απολύθηκε ο γιος του από το μουσικό τμήμα της ΕΡΤ, δεν έκρυβε την αγωνία του από τους συγχωριανούς του.

Μέρα με τη μέρα, η ψυχολογία του έπεφτε όλο και περισσότερο, αφού δεν μπορούσε να δεχθεί το γεγονός, ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να ενισχύσει οικονομικά τον απολυμένο γιο του και την οικογένειά του.



Όλοι στην Αμοργό είναι συγκλονισμένοι από το τραγικό γεγονός που ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι συνέβη, αλλά και έντονα προβληματισμένοι από την αιτία που το προκάλεσε.

Πηγή: naxos-news.gr






via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91



Το ρόδι είναι ένα από τα πλέον «παρεξηγημένα» φρούτα καθώς αν και νόστιμο και θρεπτικό οι περισσότεροι δεν το προτιμούν και το αποφεύγουν, επειδή είναι μπελαλίδικο στο καθάρισμα και στο διαχωρισμό των σπόρων από τη φλούδα...





Ο πλέον κλασικός τρόπος για να καθαρίσει κάποιος ένα ρόδι είναι να το διαχωρίσει μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό, όπου οι σπόροι βγαίνουν εύκολα χωρίς να καταστραφούν.

Επειδή όμως υπάρχει και καλύτερος τρόπος, δείτε πώς θα το καθαρίσετε σε μόλις 10 δευτερόλεπτα…






πηγή:gkourou.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos
Άδειες κυκλοφορίας σε Α4 Το υπουργείο Μεταφορών δεν έχει επαρκή ποσότητα χαρτιού για να τυπώσει νέες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, με αποτέλεσμα να δίνει φωτοαντίγραφα...

τύπου Α4. Το υπουργείο “έμεινε” από το γνωστό, ειδικών προδιαγραφών, πράσινο χαρτί που έχουν οι άδειες κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα οι ποσότητες που έχουν απομείνει να χρησιμοποιούνται (κυρίως) για τα φορτηγά διεθνών μεταφορών.



Οι υπόλοιποι λαμβάνουν ένα φωτοαντίγραφο του «Υπηρεσιακού Αντιγράφου Άδειας Κυκλοφορίας».



Η έλλειψη χαρτιού, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, οφείλεται σε ολιγωρία και καθυστερήσεις της Διεύθυνσης Κρατικών Προμηθειών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό αποδεικνύει εσωτερικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών του υπουργείου Μεταφορών με την υπόδειξη “εξαιρετικά επείγον”.



Σε αυτό, αφού πρώτα αναφέρεται ότι “το απόθεμα των εντύπων αδειών κυκλοφορίας οχημάτων είναι εξαιρετικά περιορισμένο και αναμένεται αυτό να εξαντληθεί εντός του άμεσου χρονικού διαστήματος”, στην συνέχεια επισημαίνεται ότι “ως σήμερα δεν έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια εντύπων λόγω καθυστερημένης έγκρισης του Ενιαίου Προγράμματος Προμηθειών”.

Άδειες κυκλοφορίας σε Α4



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91


Ένας περιπτεράς μας ενημερώνει ότι πάει διακοπές και μας εύχεται καλό καλοκαίρι.



Με την εγκληματικότητα που μαστίζει την Ελλάδα έγραψε κάτι και χαριτωμένο για τους επίδοξους διαρρήκτες....






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Τη βοήθεια του κόσμου ζητούν οι μοναχοί της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου που παραμένουν στο κονάκι της μονής, περιτριγυρισμένοι απο δυνάμεις της αστυνομίας.



Μιλώντας στο Thesstoday, εκπρόσωπος των μοναχών είπε πως "τα τρόφιμα εξαντλούνται και φτάνουν οριακά μέχρι το τέλος της εβδομάδας". Όπως υποστηρίζουν, τους έχει αποκοπεί κάθε πηγή τροφοδοσίας, καθώς λένε ότι "τα μαγαζιά τροφίμων, εν μέσω απειλών, τα απαγορεύουν να πλησιάσουν".



Πέραν, όμως, από την έλλειψη τροφίμων, οι μοναχοί επισημαίνουν ότι δεν μπορούν...

ούτε τα σκουπίδια να βγάλουν έξω από το κονάκι και ζητούν τη συμπαράσταση του κόσμου. "Θέλουμε βοήθεια...κοινοποιήστε", δηλώνουν χαρακτηριστικά.



«Φωτομοντάζ η μολότοφ»

Την ίδια ώρα, οι μοναχοί της παλαιάς αδελφότητας βάλλουν κατά του διοικητή του Αγίου Όρους.



"Μας εξάπάτησε ο πολιτικός διοικητής κ. Κασμίρογλου", τονίζουν, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος τους διαβεβαίωνε μέχρι πριν από λίγο ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία εισβολή.



Εξάλλου, οι μοναχοί διαψεύδουν κατηγορηματικά τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε χθες και στην οποία εμφανιζόταν ένας μοναχός συνάδελφός τους να πετάει μία μολότοφ, κάνοντας λόγο για προϊόν φωτομοντάζ.



"Πετάξαμε ένα στουπί, για να σταματήσει το μηχάνημα. Τίποτα άλλο", δηλώνουν στο Thesstoday, επισημαίνοντας πως αν εξετάσει κάποιος προσεκτικά τη φωτογραφία, θα δει πολλά σημεία που το αποδεικνύουν, όπως π.χ. το υγρό που φαίνεται στο μισογεμάτο μπουκάλι, το οποίο έχει περίεργη κλίση.



Μέχρι στιγμής, πάντως, η αστυνομία δεν κάνει λόγο για ρίψη μολότοφ. "Θα γίνει συλλογή του υλικού και θα εξετάσουμε τα αντικείμενα, για να αποφανθούμε", είναι η επίσημη θέση της αστυνομίας, η οποία δηλώνει για το χθεσινό περιστατικό με το δικαστικό επιμελητή πως " δεν παρείχε και δεν παρέχει καμία συνδρομή, απλά επιβλέπει για λόγους ασφάλειας".



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός επιμελητής που πήγε να εκτελέσει την απόφαση για την έξωση των μοναχών, είχε ζητήσει αστυνομική συνδρομή, ωστόσο πήρε αρνητική απάντηση.






via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1


Πριν από ένα χρόνο είχαν συγκλονίσει με την αυτοθυσία τους και τον ηρωισμό τους

. Χωρίς να διστάσουν, τρεις μετανάστες από το Πακιστάν είχαν σπεύσει για να βοηθήσουν δύο ηλικιωμένους που είχαν εγκλωβιστεί στις γραμμές του τρένου στην περιοχή του Κρυονερίου. Οι δύο από αυτούς, μαζί με το ζευγάρι που ήταν στο αυτοκίνητο, δεν τα κατάφεραν. Ο Μασούντ Αχμέντ τραυματίστηκε. Για αυτή τη γενναία πράξη του θα του χορηγηθεί άδεια παραμονής στη χώρα.


Ο Μασούντ Αχμέντ, μαζί με τους συμπατριώτες του Χαμαγιούν Ανγουάρ και Γουακάρ Αχμέντ έτρεξαν μόλις είδαν το αυτοκίνητο με το ηλικιωμένο ζευγάρι εγκλωβισμένο στις γραμμές του τρένου. Οι δύο μπήκαν στο όχημα για να βοηθήσουν τους επιβάτες του να βγουν, ενώ ο Μασούντ Αχμέντ τους βοηθούσε απέξω.


Δυστυχώς όμως η αμαξοστοιχία τους «πρόλαβε». Επεσε επάνω τους με ταχύτητα και βρήκαν τραγικό θάνατο το ζευγάρι και οι δυο Πακιστανοί, ενώ ο Μασούντ Αχμέντ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος.


Το 41χρονο να δεχθεί την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος αποφάσισε να του χορηγηθεί άδεια παραμονής στην Ελλάδα για εξαιρετικούς λόγους.


Τον περασμένο Δεκέμβριο η Ακαδημία Αθηνών είχε απονείμει βραβείο μετά θάνατο στους Χαμαγιούν Ανγουάρ και Γουακάρ Αχμέντ για υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91



Σε ένα από τα πιο διάσημα αμερικάνικα sites… το Reddit, οι αναγνώστες είχαν ανοίξει μία συζήτηση με θέμα τρομακτικές ιστορίες. Μία ιστορία με τίτλο ‘The Smiling Man’ είχε κάνει τεράστια εντύπωση στους αναγνώστες με δεκάδες σχόλια και απορίες και κατέληξε να ...





γίνει ταινία μικρού μήκους.

Ένας από τους επισκέπτες του Reddit που εντυπωσιάστηκε από την ιστορία γύρισε αυτή την ταινία αλλά έβαλε μία ανατροπή στο τέλος. Για το budget και την διάρκεια της το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο προβολές στο youtube.

Η υπόθεση της ταινία που είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία έχει ως εξής ‘ Ένα άντρας που έπασχε από αϋπνίες έκανε νυχτερινούς περιπάτους για να περάσει η ώρα . Μέχρι που ένα βράδυ συνάντησε έναν τρομακτικό χαμογελαστό άντρα που περπατούσε περίεργα σαν να χόρευε. Ο άντρας αυτός δεν ήταν μεθυσμένος αλλά ούτε και άστεγος, μετά από αυτή την τρομακτική συνάντηση δεν βγήκε ποτέ ξανά για νυχτερινή βόλτα.

Δείτε την συνέχεια στο βίντεο:




via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos
Ποια είναι τα κριτήρια για τη διαθεσιμότητα Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η υπουργική εγκύκλιος με βάση την οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.290 εργαζόμενοι. Προβάδισμα...

στην αξιολόγηση θα έχουν οι υπάλληλοι που διαθέτουν τυπικά προσόντα.



Οι δύο βασικές καινοτομίες που εισάγει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης στην υπουργική απόφαση για τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθεί το προσωπικό είναι η μοριοδότηση του τρόπου πρόσληψης και η ενίσχυση της βαθμολογίας των τυπικών προσόντων (πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων) έναντι της προϋπηρεσίας.



Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως αναφέρει το Έθνος, βρίσκεται σε διαρκή σύσκεψη προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα κριτήρια και η μοριοδότησή τους με την οποία θα τίθενται σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι με τη χαμηλότερη βαθμολογία εν όψει του δεύτερου κύματος αξιολόγησης του προσωπικού όλων των υπουργείων τον Σεπτέμβριο, όπου αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας τουλάχιστον 8.290 υπάλληλοι.



Η υπουργική απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αύριο και η πολιτική ηγεσία σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες γράφουν και σβήνουν μέχρι την τελευταία στιγμή, προκειμένου να αποτυπωθεί στο τελικό κείμενο το αίσθημα αξιοκρατίας και διαφάνειας που επιδιώκει να προσδώσει ο αρμόδιος υπουργός στην αξιολόγηση του προσωπικού. Παράλληλα με την ίδια μοριοδότηση θα κριθούν σε δεύτερο χρόνο οι «διαθέσιμοι» υπάλληλοι για την επανατοποθέτησή τους. Από την κατηγορία των διαθέσιμων υπαλλήλων, σε πρώτη προτεραιότητα τοποθέτησης σε νέες θέσεις θα βρεθούν οι υπάλληλοι με τη μεγαλύτερη βαθμολογία, δηλαδή όσοι από τους υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα κατέχουν σημαντικά τυπικά προσόντα και έχουν προσληφθεί με αδιάβλητες διαδικασίες.



Η αξιολόγηση του προσωπικού θα στηριχθεί στην αποτίμηση των προσόντων τους, τα οποία περιλαμβάνονται στους προσωπικούς τους φακέλους. Θα προβλέπεται μάλιστα ξεχωριστή μοριοδότηση ανά επίπεδο που θα αφορά τον τρόπο εισαγωγής των υπαλλήλων στο Δημόσιο.



Στο βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη μοριοδότηση του τρόπου εισαγωγής στο Δημόσιο, το οποίο ενδέχεται να υποστεί αλλαγές, περιλαμβάνονται τέσσερα επίπεδα:



1. Τη μεγαλύτερη μοριοδότηση θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί στο Δημόσιο με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή με διαγωνισμό κατά σειρά προτεραιότητας με μόρια στον οποίο είχε τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας το ΑΣΕΠ



2. Ακολουθεί στη μοριοδότηση το προσωπικό που έχει επιλεγεί από διαγωνισμό από έλεγχο του ΑΣΕΠ



3. Λιγότερα μόρια θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί στο Δημόσιο με διαγωνισμό όπου στην Επιτροπή επιλογής συμμετείχε μέλος του ΑΣΕΠ



4. Στην τελευταία θέση της μοριοδότησης θα είναι οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με άλλες αντικειμενικές διαδικασίες στην εποχή πριν από το 1994, που ιδρύθηκε από το ΑΣΕΠ.



Για πρώτη φορά καθιερωνεται αρνητική μοριοδότηση - δηλαδή θα αφαιρούνται μόρια από την τελική βαθμολογία- για τους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά αδικήματα.



Επιπλέον θα υπάρχουν και έξτρα κριτήρια που θα μοριοδοτούνται και προκύπτουν από τον φάκελο του υπαλλήλου:



1. Η γνώση ξένων γλωσσών όπου θα ελεγχθούν όλα τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας



2. Τα έτη προϋπηρεσίας καθώς και αν ο υπάλληλος έχει υπηρετήσει σε θέση ευθύνης



3. Κοινωνικά και οικογενειακά κριτήρια (αριθμός τέκνων) θα συνυπολογιστούν σε περίπτωση ισοβαθμίας



4. Οι ημέρες πιστοποιημένης επιμόρφωσης για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Ιστιοφόρο που έπλεε ακυβέρνητο χωρίς επιβάτες και πλήρωμα εντόπισε το ρωσικό καταδρομικό πλοίο "Μόσκβα" κατά τη διέλευσή του στον Ατλαντικό Ωκεανό, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι....



"Zvezda".

Το σχετικά μικρό σκάφος ήταν σχεδιασμένο για υπερατλαντικά ταξίδια, ενώ σύμφωνα με τα έγγραφα του πλοίου, ο πλοιοκτήτης είναι πολίτης της Νορβηγίας και ονομάζεται Γκουννάρ Εγκίλ Μίρε.

Άγνωστο παραμένει εάν ήταν μόνος του ή εάν στο σκάφος επέβαιναν και άλλα πρόσωπα.

Το καταδρομικό "Μοσκβά" ρυμούλκησε το σκάφος συνεχίζοντας την πορεία του στον Ατλαντικό.

.

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91

ΒΙΝΤΕΟ- Απόδραση κρατούμενου on camera H αστυνομία του Γκάρλαντ αναζητεί ένα κρατούμενο που απέδρασε από τα κρατητήρια ενός αστυνομικού τμήματος. H απόδραση του καταγράφηκε από τις...

κάμερες ασφαλείας .Δείτε το βίντεο:




via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97
Η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας της... χαλάρωσης στο σώμα της όμορφης τραγουδίστριας! Με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση στο πρόσωπο της αγαπημένης Νατάσας Θεοδωρίδου, μάλλον πρέπει να γυμναστεί περισσότερο!





Δείτε την...












via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip

Η υπερχρέωση των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.



Ποιος θα το περίμενε όμως, ότι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, βαριά ονόματα της ολιγαρχίας του πλούτου στη χώρα μας, θα ήταν κυριολεκτικά βουτηγμένοι στα χρέη; Αρκετοί από αυτούς μάλιστα, βρίσκονται σε άσχημη οικονομική θέση, καθώς οι επίτροποι, που έχουν τοποθετηθεί στις τράπεζες, κατ΄εντολή της τρόικας, έχουν «παγώσει» προς το παρόν, τις αναχρηματοδοτήσεις δανείων.



Χωρίς πολλά λόγια, δείτε τι αποκαλύπτουν οι ισολογισμοί, για τα... «θαλασσοδάνεια» μερικών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κατεστημένου της χώρας μας. Έχουμε και λέμε:...




AXON HOLDINGS: Το επιχειρηματικό όχημα του Θωμά Λιακουνάκου. Το 2012 παρουσίαζε τραπεζικό δανεισμό 447,2 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου EUROMEDICA, έχει χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372,7 εκατ. Ευρώ.



ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL, το... μεγάλο κανάλι, των τριών... ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη. Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123,5 εκατ. ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98 εκατ. ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων.



ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861,3 εκατ. ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον. Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172,5 εκατ. ευρώ.



INTRACOM: Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Intracom ίσον Σωκράτης Κόκκαλης. Ο όμιλος, από ομολογιακά και τραπεζικά δάνεια, χρωστάει 315,7 εκατ. ευρώ.



ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική... «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164,3 εκατ. ευρώ.



ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή βασικά, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Και όμως, τα τραπεζικά δάνεια που έχει πάρει ο όμιλος, ανέρχονται σε 1,7 δις ευρώ.



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Μετά τον αείμνηστο Λαμπράκη, ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο τραπεζικός δανεισμός αγγίζει τα 134 εκατ. ευρώ.



ΜΟΤΟR OIL: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην οικογένεια Βαεδινογιάννη. Πάμε να δούμε τι χρωστάει η πετρελαϊκή «ναυαρχίδα» της οικογένειας στις τράπεζες. 1,2 δις ευρώ περίπου.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς, σκάνδαλο στην Χαλκιδική, και πάει λεγοντας. Εδώ ο ισολογισμός μας δείχνει τραπεζικό δανεισμό μόλις 22.9 εκατ. ευρώ.



STAR CHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τραπεζικά χρέη 58,1 εκατ. ευρώ.



ΟΜΙΛΟΣ ANT1: Το δημιούργημα του Μίνωα Κυριακού, το οποίο πλέον κατευθύνει ο υιός, Θεόδωρος Κυριακού. Τα δάνεια από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 170 εκατ. ευρώ.



ALPHA TV: Στον τηλεοπτικό σταθμό, κυρίως μέσω της INTERTECH, μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Τραπεζικός δανεισμός; 58 εκατ. ευρώ.



J&P ΑΒΑΞ: Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, με τραπεζικό δανεισμό 268,9 εκατ. ευρώ.



MARFIN INVESTMENT GROUP: Ο όμιλος, που μας έχει...ταλαιπωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια με διάφορες υποθέσεις, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Λαϊκη Τράπεζα κ.α., και δημιούργημα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τα χρέη προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 2 δις ευρώ.



ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μια παραδοσιακή δύναμη, στο χώρο των μετάλλων. Ο όμιλος έχει τραπεζικά ανοίγματα 1.1 δις ευρώ.



ΤΙΤΑΝ: Σχεδόν μονοπώλιο στο χώρο των τσιμέντων, και με τραπεζικό δανεισμό, που φάνει το 1δις ευρώ περίπου.



FORTHNET: Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος που κατέχει το συνδρομητικό κανάλι NOVA, έμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 331 εκατ. ευρώ.



MINOAN LINES: Μεγάλη ιστορία. Πρώην Μινωϊκές Γραμμές, ναυάγιο ΕΧΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, αυτοκτονία Παντελή Σφηνιά. Και χρέη 270,1 εκατ. ευρώ.



Το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού αυτών και μόνο των επιχειρήσεων, ξεπερνάει τα 10,6 δις ευρώ. Και είναι ενδεικτικά παραδείγματα, του πόσο «φεσωμένοι» στις τράπεζες είναι οι περισσότεροι από τους ολιγάρχες του χρήματος στη χώρα μας. Για αυτό, όταν μιλάμε για «θαλασσοδάνεια», ας μην αναφερόμαστε μόνο στα δάνεια των πολιτικών κομμάτων!



Από spirospero μέσω proslalia



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1
Eνα τρίχρονο κορίτσι σκοτώθηκε και τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν όταν έσπασε ένας μεγάλος αγωγός υδάτων σε ένα προάστιο του Κάμπου....

Γκράντζι, στα δυτικά του Ρίο ντε Τζανέιρο την Τρίτη, προκαλώντας ένα «μίνι τσουνάμι» που κατέστρεψε κατοικίες.



Η τρίχρονη Ιζαμπέλα Σεβέρου ντος Σάντους βρήκε τον θάνατο από πνιγμό, ενώ τουλάχιστον άλλοι επτά τραυματίστηκαν σύμφωνα με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας.



«Προσπαθήσαμε να την επαναφέρουμε στη ζωή καθ’ όλη τη διακομιδή της στο νοσοκομείο», δήλωσε ο διοικητής της πυροσβεστικής Σέρζιου Σιμόες στο τηλεοπτικό δίκτυο Γκλόμπου.



Στις εικόνες που προέβαλαν τα τηλεοπτικά δίκτυα ένας πραγματικός καταρράκτης νερού ξεπηδούσε από τον αγωγό και σαν πραγματικός χείμαρρος παρέσυρε τα πάντα: αυτοκίνητα, κάδους απορριμμάτων και παράγκες. Από τα υπολείμματα όσων παρέσυρε το νερό σχηματίστηκε ένας λοφίσκος.



Πολλές κατοικίες πλημμύρισαν, με τη στάθμη των υδάτων να έχει φθάσει σε ορισμένες οδούς έως και τα δύο μέτρα.



«Δουλειά μας ήταν να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο από τα σπίτια του εξαιτίας της πλημμύρας. Συνεργαζόμαστε με την υπηρεσία μηχανικών της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να εκτιμήσουμε τις ζημιές», πρόσθεσε ο συνταγματάρχης Σιμόες.



Η εταιρεία ύδρευσης Cedae επιβεβαίωσε πως ένας σημαντικός αγωγός μεταφοράς νερού έσπασε. Η παροχή ύδατος και ρεύματος διακόπηκε σε όλο το προάστιο. Οι λόγοι της θραύσης του αγωγού στο ύψος του ποταμού Μεντάνια δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμη.



Οι πυροσβέστες διέσωσαν με φουσκωτές βάρκες τους κατοίκους, ενώ στην περιοχή έσπευσαν πολλά ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97