follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Σοκαριστικές φωτογραφίες και βίντεο από το μοιραίο λεωφορείο Ακόμα δύο άνθρωποι προστέθηκαν στον κατάλογο των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες βράδυ στην Ιταλία, όταν υπεραστικό...

λεωφορείο έπεσε από γέφυρα σε ύψος 30 μέτρων στα νότια της χώρας.



Όπως μεταδίδει το CNN, οι νεκροί είναι συνολικά 38. Ένας από τους τραυματίες εξέπνευσε στο νοσοκομείο ενώ ακόμα μία σορός εντοπίστηκε στα συντρίμμια του λεωφορείου.



Έντεκα άτομα είχαν μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ο διοικητής της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε πως οι επιζώντες είναι δέκα.



Το δυστύχημα συνέβη δυτικά της Νάπολης, μεταξύ της Μοντεφόρτε Ιρπίνο και του Μπαγιάνο.



Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο





via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97


Πολλοί είναι αυτοί που περνάνε αρκετή ώρα με ένα laptop στα πόδια τους. Η παρατεταμένη όμως χρήση του laptop πάνω στα πόδια μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Το σύνδρομο των «ψημένων» ποδιών, είναι ένα νέο είδους εγκαύματος το οποίο προκαλείτε από τη θερμότητα του laptop όταν έρχεται σε απευθείας επαφή με τα πόδια του χρήστη....





Το σύνδρομο αποτελείται από ένα καφετί αποχρωματισμό στο δέρμα λόγω της μεγάλης θερμότητας που εκπέμπει ο υπολογιστής.



Οι επιστήμονες από την Ελβετία, εστιάζουν σε μια συγκεκριμένη περίπτωση ενός 12χρονου αγοριού, το οποίο ,ανέπτυξε έναν περίεργο-σαν σφουγγάρι- αποχρωματισμό στο δέρμα του δεξιού του μηρού, καθώς έπαιζε βιντεοπαιχνίδια αφήνοντας τον υπολογιστή του πάνω στα πόδια του για μερικές ώρες την ημέρα και για αρκετούς μήνες.



«Είχε την αίσθηση καψίματος στο δεξί του πόδι παρόλαυτά όμως δεν έκανε κάτι για να αλλάξει στάση ή να κλείσει τον υπολογιστή» αναφέρουν οι γιατροί.



Το αγόρι είναι από τις νεώτερες καταγραφές που έχουν γίνει από το 2004, τότε που πρωτοεμφανίστηκε αυτό το είδος εγκαύματος από τη χρήση του υπολογιστή.



Το σύνδρομο αυτό εάν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμο αποχρωματισμό, ακόμα και σε καρκίνο του δέρματος δε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις.



Η θερμότητα που προκαλεί αυτή τη κατάσταση προέρχεται είτε από τον εξαερισμό του υπολογιστή είτε από τη μπαταρία του.



Η επίσημη ονομασία του εγκαύματος αυτού ονομάζεται ερύθημα από θερμική ακτινοβολία (erythemaabigne) και ήταν πολύ διαδεδομένο στους εργάτες που δούλευαν με κάρβουνο, καθώς είχαν εκτεθειμένα τα πόδια τους. Επιπλέον είναι σύνηθες και στους ηλικιωμένους ανθρώπους που απλώνουν στα πόδια τους θερμαινόμενες κουβέρτες.



Οι επιστήμονες λένε ότι το πρόβλημα μπορεί να αποφευχθεί εάν ο χρήστης τοποθετήσει έναν ψύκτη ή ένα αντικείμενο μεταξύ εκείνου και του υπολογιστή του ώστε να σταματήσει την άμεση επαφή με την θερμότητα.



Η έρευνα δείχνει ότι στο μέλλον τα κρούσματα με το συγκεκριμένο σύνδρομο θα αυξηθούν. «ο νεαρός ασθενής μας είχε για μικρό σχετικό διάστημα τον υπολογιστή του πράγμα που δείχνει ότι η νεότερες γενιές έχουν πολύ πιο ευαίσθητο δέρμα άρα είναι πιο εύκολο να πάθουν τέτοιου είδους εγκαύματα» αναφέρουν τέλος οι επιστήμονες.







via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1










Μια «εξωγήινη» κόκκινη έρημος!Προσθήκη λεζάντας

Η έρημος Simpson -ή κοινώς Red Sand Desert (Κόκκινη Έρημος)- βρίσκεται στο Κουίνσλαντ της κεντρικής Αυστραλίας και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη έρημος του κόσμου, γνωστή για το εξωγήινο τοπίο της, το οποίο δημιουργείται εξαιτίας του εντυπωσιακού κόκκινου χρώματός της!

Με έκταση πάνω από 176.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, διαθέτει ορισμένους από τους μεγαλύτερους αμμόλοφους στη Γη εκ των οποίων ο γνωστότερος και πιο δημοφιλής είναι ο Big Red, το ύψος του οποίου φτάνει τα 40 μέτρα. Άνυδρο τοπίο, με ελάχιστη βλάστηση, σκληρές συνθήκες ζωής και απίθανο κόκκινο χρώμα δημιουργούν ένα εξωπραγματικό σκηνικό, το οποίο μοιάζει να έχει βγει από κάποια κινηματογραφική ταινία. Άλλωστε στους «κόλπους» της έχουν γυριστεί κατά καιρούς διάφορες σκηνές από γνωστά φιλμ του Χόλιγουντ, ενώ διακρίνεται στις προτιμήσεις όσων λατρεύουν τις ειδικές διαδρομές στην άμμο. Επιπλέον, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες φωτογράφοι τη βάζουν πρώτη στη λίστα των επιλογών τους. Και νομίζω οι λόγοι είναι προφανείς… Πηγή:perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για ένα 15χρονο

το πρωί του Σαββάτου στο Λεοντάρι του Δήμου Σοφάδων, που άφησε την τελευταία του πνοή πάνω σε καρούλι ποτίσματος.


Ο άτυχος νεαρός είχε μεταβεί στο χώρο των αγροτικών εργασιών με άλλα δύο μέλη της οικογένειας του.


Για άγνωστο λόγο όμως κάποια στιγμή και ενώ ήταν μόνος του, παγιδεύτηκε από το καρούλι ποτίσματος και μη έχοντας τρόπο να διαφύγει βρήκε τραγικό θάνατο από ασφυξία.


Τον άτυχο 15χρονο βρήκαν νεκρό αργότερα τα μέλη της οικογένειας του και έγινε κλήση στην πυροσβεστική η οποία και απεγκλώβισε τον άψυχο σώμα του 15χρονου.


Πηγή:karditsalive.net



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
«Ποιος είμαι εγώ να κρίνω τους ομοφυλόφιλους;» Έκπληξη προκάλεσε η απάντηση του Πάπα Φραγκίσκου στα σενάρια περί της ύπαρξης ενός «γκέι λόμπι» στο Βατικανό, δίνοντας για μία ακόμη φορά...

το διαφορετικό στίγμα της θητείας του.



«Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω έναν γκέι αν αναζητά τον Κύριο και έχει καλές προθέσεις; Η κατήχηση της Καθολικής Εκκλησίας λέει ότι τα πρόσωπα αυτά δεν πρέπει να γίνονται θύματα διακρίσεων, μας λέει ότι πρέπει να τα δεχθούμε», δήλωσε ο Αργεντινός προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.



Ο ποντίφικας δήλωσε ότι «τα πράγματα αυτά δεν αναγράφονται στην ταυτότητα και σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα είναι τα λόμπι γενικότερα, όχι οι διάφορες τάσεις των ανθρώπων», σε μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης με τους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν στην Λατινική Αμερική.



Σε σχέση με την τράπεζα του Βατικανού IOR, ο πάπας Φραγκίσκος είπε στους δημοσιογράφους ότι «δεν έχει λάβει ακόμη οριστικές αποφάσεις, αλλά σε ό,τι και αν μετατραπεί η IOR, χρειάζεται πάνω από όλα εντιμότητα και διαφάνεια».



Ερωτηθείς σχετικά με τη σύλληψη ενός υψηλά ιστάμενου κληρικού, στελέχους της IOR, του Noύντσιο Σκαράνο, με την κατηγορία της διαφθοράς, ο ποντίφικας σχολίασε: «αφού βρίσκεται στην φυλακή, ίσως δεν πρόκειται για άγιο».



Αναφερόμενος σε κρούσματα παιδεραστίας στην Καθολική Εκκλησία ο πάπας τόνισε ότι «δεν πρόκειται απλώς για ένα αδίκημα, αλλά για έγκλημα». Υπογράμμισε, όμως, παράλληλα, ότι «αν κάποιος αμαρτήσει –ανεξάρτητα από το αν είναι λαϊκός ή κληρικός– και στην συνέχεια μετανοήσει πραγματικά, ο Κύριος τον συγχωρεί».



Ο πάπας εξήγησε ακόμη ότι θεωρεί τον προκάτοχό του Βενέδικτο, ο οποίος ζει σε μοναστήρι μέσα στο Βατικανό, «σαν σοφό παππού με τον οποίο μοιράζονται την ζωή τους κάποιες οικογένειες».



Ο Φραγκίσκος αποκάλυψε, τέλος, αστειευόμενος, ότι «στην μαύρη τσάντα που έφερε μαζί του στο ταξίδι στην Βραζιλία δεν υπήρχε το κλειδί της ατομικής βόμβας, αλλά τα λιγοστά πράγματα που φέρει πάντα μαζί του όταν ταξιδεύει: ένα βιβλίο με προσευχές η ατζέντα του και τα αναγκαία για το ξύρισμα».



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97


Απόδειξη ότι ο έρωτας δεν κοιτά ούτε χρόνια

, ούτε πολιτικές τοποθετήσεις αποτελεί η περίπτωση ενός ενεργού στελέχους της Χρυσής Αυγής της Πάτρας ο οποίος ερωτεύτηκε μία κοπέλα από την Τουρκία - γεγονός που αποκαλύπτει ο ίδιος στο Facebook.


Σύμφωνα με το Patras Times που δημοσιεύει την ιστορία, ο νεαρός σπεύδει στην σελίδα του να τονίσει ότι άλλο οι απόψεις του άλλο το συναίσθημα, ενώ έχει δημοσιοποιήσει φωτογραφίες με την νεαρή Τουρκάλα που γνώρισε στην Κωνσταντινούπολη, την οποία αναμένεται να φιλοξενήσει στην Πάτρα.


Πηγή: nooz.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Η καρδιά «πρόδωσε» την καθηγήτρια από τη Λάρισα που πρόσφατα είχε τεθεί σε

διαθεσιμότητα από το υπουργείο Παιδείας, συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η καθηγήτρια ένιωσε αδιαθεσία στις 18.00 το απόγευμα ενώ βρισκόταν στο σπίτι. Έχασε τις αισθήσεις της και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.


Η άτυχη γυναίκα ήταν μεταξύ των 112 Λαρισαίων εκπαιδευτικών που τέθηκαν προ ημερών σε διαθεσιμότητα. Υπήρξε μάλιστα δραστήριο μέλος της Επιτροπής Αγώνα που είχαν συστήσει οι εκπαιδευτικοί.


Τι ανέφεραν σε ανακοίνωση τους οι συνάδελφοι της


Λεπτομέρειες από τις τελευταίες ώρες της συναδέλφου τους Κλαίρης Καψαχάτη αποκαλύπτονται μέσω της ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νοσηλευτικής Δευ/θμιας Εκ/σης . Λάρισας (ΠΣΕΝΔΕ ΠΕ 18.10).


Η ανακοίνωση έχει ως εξής :


«Την Παρασκευή, 26/07/2013 στις 21.00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λάρισας ήρθε η συνάδελφος, Καψαχάτη Κλεοπάτρα (Κλαίρη) ΠΕ 18.10 (Νοσηλευτικής) και μας ανακοίνωσε:


«Παιδιά, είμαι το πρώτο άτομο που έμαθε επίσημα από το ίδιο το Υπουργείο Παιδεία -την είχαν πάρει τηλέφωνο- ότι βγαίνω σε διαθεσιμότητα… γιατί η αίτηση που είχα κάνει για εξαίρεση απορρίφθηκε».


Η Κλαίρη, η δική μας Κλαίρη, είχε κάνει πριν ενάμιση χρόνο περίπου εγχείρηση καρδιάς (τριπλό bypass) , έκανε αίτηση εξαίρεσης από τη διαθεσιμότητα και την ενημέρωσαν την Παρασκευή ότι την απέρριψαν.


Το Σάββατο, καθώς ήταν με την οικογένεια της κατέρρευσε. Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο αλλά ήταν αργά.


Η καρδιά της δεν άντεξε να χάσει τους μαθητές της, τη δουλεία της, την καριέρα της, τον τρόπο ζωής της.


Αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή για να αναδείξει την αδικία που υφιστάμεθα με τον ξεριζωμό και την κατάργηση των 50 ειδικοτήτων από τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, τόσο απότομα, τόσο οριζόντια, τόσο άδικα και καταχρηστικά.


Την ζωή της την πήραν την ψυχή της όμως, ΟΧΙ, ΑΝΗΚΕΙ ΑΛΛΟΥ !!


Μην ενημερώστε την Τρόικα ότι λείπει ένας από μας και οι αριθμοί δεν βγαίνουν – ίσως δεν δώσει την επόμενη δόση.


Εξάλλου, για όλους αυτούς δεν έχει σημασία η ζωή αλλά μόνο οι αριθμοί.


Τα σχόλια δικά σας.


Με βαθύ σεβασμό στην μνήμη της


Τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νοσηλευτικής Δευ/θμιας Εκ/σης Ν. Λάρισας



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

«Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να χτίζει αναπτυξιακά παλάτια πάνω στην άμμο ενός success story, το...



οποίο δεν υπάρχει παρά μόνο στη δική του φαντασία», επισημαίνει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετά την συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Ενρίκο Λέτα και προσθέτει:



«Ο κ. Σαμαράς, προσδεδεμένος το άρμα της κ. Μέρκελ, έχει επιλέξει το δρόμο της υποταγής στην πολιτική της ακραίας λιτότητας, που διαλύει τις κοινωνίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμένοντας αμετανόητα πιστός και αμετακίνητος στη μνημονιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική, ετοιμάζοντας νέο κύμα απολύσεων, οριζόντιων περικοπών, λουκέτων και περαιτέρω υποβάθμισης του κοινωνικού κράτους.



Όσο δε για τον «πολυπόθητο» στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, με την καταστροφική πολιτική που ασκείται, αν και όποτε επιτευχθεί, θα έχει κοστίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα έχει σπρώξει όλο και περισσότερους πολίτες στην εξαθλίωση.



Ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος περνάει μέσα από την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη ώστε να αλλάξει το σκηνικό και δοθεί ελπίδα και ρεαλιστική προοπτική».



enikos




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Την πρότασή της σχετικά με τους οφειλέτες προς τον ΟΑΕΕ καταθέτει η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία...

προειδοποιεί για την βιωσιμότητα του οργανισμού.



Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η ΔΗΜΑΡ η πρότασή της στοχεύει:



· στη διασφάλιση της πρόσβασης όλων των ασφαλισμένων του Οργανισμού στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανεξαρτήτως της ενδεχόμενης οφειλής τους,



· στην αποποινικοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ κατ’ αναλογία με ό,τι ισχύει στα υπόλοιπα Ταμεία ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών (επιστημονικά επαγγέλματα),



· στην κατ’ ουσίαν διασφάλιση των θεμελιωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και,



· στην δυνατότητα μιας ρεαλιστικής τόσο για τους ασφαλισμένους, όσο και για τον Οργανισμό δυνατότητας ρύθμισης των οφειλών τους.



Η αναλυτική πρόταση



Άρθρο 1 - Δικαιούχοι



Α. Στην παρούσα ρύθμιση δύναται να υπαχθούν ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:







(α) η αρχική τους οφειλή δεν υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.







(β) Το συνολικό ατομικό φορολογητέο εισόδημα που διαθέτουν δεν υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 2.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος καθώς και για ασφαλισμένους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.







(γ) Επίσης δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση έχουν και όσοι ασφαλισμένοι έχουν ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών βάσει του Ν. 4152/2013 και οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις του παρόντος.







Β. Ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, με μεγαλύτερη αρχική οφειλή δύνανται να καταβάλουν στον Οργανισμό το υπερβάλλον ποσό εφάπαξ και κατόπιν να υπαχθούν στην ρύθμιση.







Άρθρο 2 – Ποσό οφειλής







Α. Το σύνολο της οφειλής (αρχική οφειλή συν προσαυξήσεις) δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% της αρχικής οφειλής. Στην περίπτωση υπέρβασης το υπερβάλλον ποσό διαγράφεται. Εάν ήδη έχει καταβληθεί υπερβάλλον ποσό, μέσω υπαγωγής σε προγενέστερες ρυθμίσεις, αυτό συμψηφίζεται με μελλοντικές εισφορές.







Β. Επίσης διαγράφεται το ποσό της οφειλής και των προσαυξήσεων αυτής που αντιστοιχεί στις εισφορές υπέρ του κλάδου Υγείας για το διάστημα κατά το οποίο ο ασφαλισμένος δεν διέθετε θεωρημένο βιβλιάριο Υγείας ως αποτέλεσμα δυνητικών οφειλών προς τον Οργανισμό.







Άρθρο 3 – Διαδικασία εξόφλησης







Α. Η αποπληρωμή τη οφειλής λαμβάνει χώρα με την μορφή διμηνιαίων χρηματικών δόσεων, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται την 28η Φεβρουαρίου 2015. Ο αριθμός των δόσεων θα καθοριστεί με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπολείπεται του αριθμού των δόσεων άλλων αντίστοιχων ρυθμίσεων.







Β. Ο χρόνος καταβολής της πρώτης δόσης μπορεί να μετατεθεί κατά 12 μήνες εάν το φορολογητέο εισόδημα του ασφαλισμένου κατά την προηγούμενη διετία δεν υπερβαίνει το 20% του κατωφλιού της φτώχειας (κατ’ έτος), όπως αυτό ορίζεται κάθε φορά από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. Σε κάθε περίπτωση, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει τη δυνατότητα επέκτασης του χρόνου καταβολής της πρώτης δόσης κατά 12 μήνες για το σύνολο των ασφαλισμένων που θα ενταχθούν στην ρύθμιση, αξιολογώντας την κατάσταση της Εθνικής Οικονομίας και του Οργανισμού. Τυχόν ανάλογη απόφαση επεκτείνει αυτόματα και το σχετικό δικαίωμα των ασφαλισμένων που κατά τα δύο τελευταία έτη έχουν εισόδημα έως και 20% άνω το κατωφλιού της φτώχειας.







Άρθρο 4 – Συνέπειες υπαγωγής







Α. Όσοι οφειλέτες υπάγονται στην ρύθμιση, καθίστανται αυτομάτως ασφαλιστικά ενήμεροι. Η ασφαλιστική ενημερότητα παράσχεται αυτομάτως έως την έναρξη των αποπληρωμών και εν συνεχεία ανανεώνεται σύμφωνα με την πρόοδο αυτών. Προϋπόθεση για την ισχύ της ρύθμισης είναι η ανελλιπής καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από τη ρύθμιση και εφεξής.







Β. Με την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση:







(α) αναστέλλεται η ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων και αναβάλλεται η εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε ή εφόσον άρχισε η εκτέλεση της διακόπτεται,







(β) αναστέλλεται η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων εφόσον πληρωθεί η πρώτη δόση. Αν ο οφειλέτης απολέσει το ευεργέτημα της ρύθμισης, τα μέτρα που έχουν ανασταλεί συνεχίζονται,







(γ) αναστέλλεται ο χρόνος παραγραφής των οφειλών,







(δ) χορηγείται στους οφειλέτες μηνιαίο πιστοποιητικό οφειλής στο οποίο πιστοποιείται και το υπολειπόμενο ποσό οφειλής, χωρίς παρακράτηση.







Άρθρο 5 – Δικαιολογητικά







Α. Για την υπαγωγή σε ρύθμιση απαιτείται η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων για όλα τα έτη έως του έτους κατάθεσης των δικαιολογητικών με αφετηρία το έτος όπου υπήρξε έναρξη των οφειλών.







Β. Η αίτηση κατατίθεται στο τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΕ το οποίο προβαίνει σε έλεγχο νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας των ανωτέρω αιτήσεων. Η έγκριση όσων αιτήσεων πληρούν τις προϋποθέσεις είναι αυτόματη.







Άρθρο 6 – Διασφάλιση πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη







Α. Μέχρι την 1/1/2016, η θεώρηση του βιβλιαρίου Υγείας του ασφαλισμένου και των συνδεδεμένων προσώπων αυτού/ης αποσυνδέεται από ενδεχόμενες οφειλές προς τον Οργανισμό.







Β. Έξι μήνες πριν την λήξη της ρύθμισης (1/7/2015) η Βουλή των Ελλήνων, αξιολογώντας της κατάσταση της Εθνικής Οικονομίας, του Οργανισμού και του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας αξιολογεί την αναγκαιότητα επέκτασης της ρύθμισης κατά ακόμα δύο έτη.







Άρθρο 7 – Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ







Αίρεται η ποινικοποίηση της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ.







Άρθρο 8 – Ρυθμίσεις για την διευκόλυνση των νέων επαγγελματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.







Α. Ασφαλισμένοι με φορολογητέο ατομικό εισόδημα έως και 20% άνω του κατωφλιού της φτώχειας έχουν το δικαίωμα υπαγωγής σε ασφαλιστική κλίμακα έως και τρία επίπεδα χαμηλότερη από την υφιστάμενη για διάστημα δύο ετών. Εάν οι εν λόγω ασφαλισμένοι βρίσκονται έως και την τρίτη ασφαλιστική κατηγορία τότε δικαιούνται περαιτέρω έκπτωση επί της πρώτης ασφαλιστικής κατηγορίας ίση με 20%.







Β. Από την έκδοση του παρόντος και έως την 1/1/2016 επαγγελματίες που πραγματοποιούν για πρώτη φορά έναρξη επαγγέλματος και εντάσσονται στην πρώτη κλίμακα ασφαλιστικών εισφορών καταβάλουν εισφορές μειωμένες κατά 20%.







Άρθρο 9 – Διασφάλιση δικαιώματος συνταξιοδότησης







Α. Ασφαλισμένοι άνω των 64 ετών οι οποίοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα βάσει των κείμενων διατάξεων αναφορικά με τα έτη εργασίας και των πραγματικά καταβληθέντων εισφορών δύναται να συνταξιοδοτηθούν άμεσα με συντάξιμες αποδοχές που αντιστοιχούν σε αυτά τα έτη και τις καταβληθείσες εισφορές.



enikos




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Για ώρα ανάγκης που θα έχει ξεμείνει από πάγο,δες τι θα κάνεις...








via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


Επιστολή προς τους Αντιπεριφερειάρχες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απέστειλαν οι βουλευτές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ώστε να μην καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία.






via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Οι ΑΝ.ΕΛ. για την αξιολόγηση στο Δημόσιο



«Απαράδεκτη, επικίνδυνη και πολιτικά ανέντιμη είναι η στάση της συγκυβέρνησης και του...


κ. Μητσοτάκη στο θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων», αναφέρει η αναπληρωτής γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, για την αξιολόγηση στο Δημόσιο.



«Παρακάμπτοντας ΑΣΕΠ, μεταπτυχιακά, διδακτορικά και κάθε είδους αξιοκρατικού προσόντος και μη έχοντας αξιολογήσει μέχρι σήμερα ούτε έναν υπάλληλο, εντάσσουν στις λίστες κινητικότητας χιλιάδες πολιτών προκειμένου να συνεχίσουν τις μαζικές και απαράδεκτες διαθεσιμότητες. Πιο λάθος, δεν γίνεται!», κατέληξε .



newsbeast




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC






Μία γυναίκα γέννησε δίδυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόνο που αυτά τα δίδυμα δεν έχουν καμία σχέση στην όψη μεταξύ τους αφού το κοριτσάκι είναι με μαύρο δέρμα, σκούρο χρώμα ματιών και μαύρα σγουρά μαλλιά ενώ το αγοράκι είναι κατάξανθο, με ανοιχτόχρωμα μάτια και πολύ ανοιχτή επιδερμίδα.

Η μητέρα τους Κριστίν είναι λευκή ενώ ο πατέρας τους, Τσάρλς είναι αφροαμερικάνος. Αυτό μπορεί να συμβεί μία φορά στο 1.000.000 γεννήσεις, όμως έχει να κάνει με το γενετικό υλικό των παιδιών την ώρα της σύλληψης.

«Όταν μου τα έφεραν στο δωμάτιο μετά τη γέννα, ρώτησα αν είχαν κάνει λάθος οι γιατροί και μου είχαν δώσει παιδιά άλλων γονιών» δήλωσε η Κριστίν η οποία δεν πίστευε πως τα δίδυμά της θα ήταν τόσο διαφορετικά σε σημείο που να μη μοιάζουν καν ως αδέλφια.

Δείτε το βίντεο με την απίθανη ιστορία των συγκεκριμένων διδύμων.





mothersblog.gr



via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82


Το κοινό τον αγάπησε μέσα από τις εκπομπές της Αννίτας Πάνια. Ο Νίκος Κατέλης κατά κόσμον "Catman" έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο και το Athensmagazine.gr μας παρουσιάζει το πώς είναι σήμερα:










via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip



Πόσες φορές σας έχει τύχει να θέλετε να πάρετε πολλά πράγματα μαζί σας στις διακοπές αλλά να μην θέλετε να πάρετε πολλές βαλίτσες μαζί σας; Για να μάθετε πως μπορείτε να χωρέσετε μία ολόκληρη ντουλάπα ρούχα σε μία μόνο βαλίτσα, δείτε το παρακάτω video!...








via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos





Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα από σήμερα Δευτέρα με πιο ζεστή μέρα την Τρίτη 30/7



Ενδεικτικά οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας που θα σημειωθούν θα είναι οι παρακάτω:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ







Τη Δευτέρα (29/07) Ιόνιο έως 37, Ήπειρο, Δυτική Στερεά έως 38, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Πελοπόννησο έως 37 βαθμούς Κελσίου.





Την Τρίτη (30/07) Ιόνιο έως 38, Ήπειρο, Δυτική Στερεά,Πελοπόννησο έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς. Υπόλοιπα Ηπειρωτικά έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Κυκλάδες έως 32-34, Ανατολικό Αιγαίο έως 36, Κρήτη έως 35 και πιθανόν στα νότια έως 37 βαθμού Κελσίου.



Τέλος την Τετάρτη (31/07) αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο που μέχρι το βράδυ θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα οι βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά και βόρεια θα ενισχυθούν κατά τόπους στα 7 Μποφόρ.




Προληπτικά μέτρα για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών ενόψει καύσωνα, ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.



1. Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε σκιασμένους και δροσερούς χώρους. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο ή γενικά κάλυμμα κεφαλής. Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ενδύματα.





2. Αποφυγή, κατά το δυνατό, σωματικής κόπωσης.





3. Άφθονη λήψη δροσερού νερού ή φυσικών χυμών. Αποφυγή σακχαρούχων, ανθρακούχων ποτών.





4. Λήψη ελαφράς, άλιπης, αλατισμένης τροφής, κατανεμημένης σε μικρά συχνά γεύματα. Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών.





5. Συχνά δροσερά λουτρά, τοποθέτηση ψυχρών επιθεμάτων.





6. Οι ευρισκόμενοι σε φαρμακευτική αγωγή και ιδίως όσοι λαμβάνουν διουρητικά, ηρεμιστικά, αντιυπερτασικά, αντιϊσταμινικά, Β΄ αναστολείς κ.λ.π. φάρμακα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους θεράποντες γιατρούς τους προκειμένου να λαμβάνουν τις ανάλογες οδηγίες.





7. Επίσης, σε διαρκή επαφή με τους γιατρούς τους πρέπει να βρίσκονται όσοι πάσχουν από νοσήματα του καρδιαγγειακού, κεντρικού νευρικού και αναπνευστικού συστήματος, οι διαβητικοί, νεφροπαθείς, αλκοολικοί καθώς και οι πάσχοντες από πάσης φύσεως βαρέα νοσήματα.





8. Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις περιοχές του κέντρου που διακρίνονται από υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και αυξημένη κυκλοφορία.





9. Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας είναι προτιμότερο τις θερμές ώρες της ημέρας να παραμένουν, με κλειστά παράθυρα, στο σπίτι τους και να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες ή κλιματιστικές συσκευές.





Τέλος, τονίζουμε ότι οι ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού είναι τα βρέφη, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, οι υπερήλικες καθώς και οι εργάτες, αγρότες, αθλητές κ.λ.π.



Κατά συνέπεια ιδίως αυτοί, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι οφείλουν να επικοινωνήσουν αμέσως με το γιατρός τους ή τις υγειονομικές αρχές εφόσον εμφανίσουν και το παραμικρό σύμπτωμα το οποίο ενδεχομένως είναι αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών όπως ζάλη, κεφαλαλγία, ίλιγγο, υπνηλία, διαταραχές συμπεριφοράς, ναυτία, εμετούς, κράμπες κ.λ.π.





via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1
Την έκλεισαν σε κουτί και τη βίαζαν για δύο χρόνια Για περισσότερα από δύο χρόνια έζησε τον εφιάλτη μία έφηβη στα χέρια του 30χρονου Ryan Balletto και του 24χρονου Patrick Pearmain στο Λος Άντζελες.Σύμφωνα...

με το κατηγορητήριο που τους βαρύνει κρατούσαν φυλακισμένο το κορίτσι σε ένα μεταλλικό κουτί σε μια χασισοφυτεία στην περιοχή Lake County. Μάλιστα φαίνεται πως τη βίαζαν κατ' επανάληψη, ενώ την υποχρέωναν να μεταφέρει ναρκωτικά.



Η έφηβη βρέθηκε σε μια επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών και χωρίς να υπάρχουν υποψίες για το τι θα βρουν οι αστυνομικοί.



Στις 29 Απριλίου, οι αστυνομικοί επισκέφτηκαν ένα κτήμα που ανήκει στο Balletto για καταγγελίες που είχαν να κάνουν με την καλλιέργεια χασίς. Την επόμενη μέρα όμως το κορίτσι τηλεφώνησε στο γραφείο του σερίφη κι έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα.



Η κοπέλα δήλωσε αρχικά πως είχε σεξουαλικές επαφές με τους δυο άνδρες συναινετικά. Όμως η αστυνομία βρήκε ένα μεταλλικό κουτί, βαμμένο με σπρέυ που έφερε τα αρχικά του ονόματος του κοριτσιού. Το κουτί είχε τρύπες και στο εσωτερικό του μια ζωγραφιά από ένα ανθρώπινο κρανίο και ένα κρανίο ζώου. Ήταν έτσι τοποθετημένο και είχε τρύπες ώστε το νερό να περνά μέσα και το κορίτσι να μπορεί να πίνει, αλλά και να πλένονται τυχόν ακαθαρσίες που είχε μέσα. Όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνες, οι φερόμενοι ως απαγωγείς την κρατούσαν αρκετές μέρες εκεί κλεισμένη. Μάλιστα στο κουτί το κορίτσι είχε γράψει ένα ποίημα που περιέγραφε τη ζωή της εκεί μέσα.



Στο κτήμα οι αστυνομικοί βρήκαν 1.200 δενδρύλλια μαριχουάνας, 17 όπλα και 4.000 δολάρια σε μετρητά, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται καθώς υπάρχουν υποψίες ότι η έφηβη ίσως δεν ήταν το μόνο τους θύμα.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%99%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%97


Η κατανάλωση μερικών καφέδων κάθε μέρα μπορεί να μειώσει στο μισό τον κίνδυνο αυτοκτονίας τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα από επιστήμονες του πανεπιστημίου Χάρβαρντ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ




Είναι η πρώτη φορά που μια επιστημονική μελέτη διαπιστώνει τέτοια συσχέτιση.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Αλμπέρτο Ασκέριο και τον επιδημιολόγο Μισέλ Λούκας του Τμήματος Επιστήμης Διατροφής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του αμερικανικού πανεπιστημίου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό βιολογικής ψυχιατρικής «World Journal of Biological Psychiatry», σύμφωνα με τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Τέλεγκραφ», μελέτησαν στοιχεία για πάνω από 208.000 ανθρώπους (από τους οποίους οι 277 αυτοκτόνησαν), για μια περίοδο περίπου δύο δεκαετιών.



Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι πίνουν δύο έως τρεις καφέδες ημερησίως, έχουν στατιστικά περίπου 50% λιγότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν, ενώ η μείωση του κινδύνου αυξάνεται οριακά στο 53% για όσους πίνουν πάνω από τέσσερα φλιτζάνια καφέ. Οι ερευνητές μελέτησαν την επίπτωση της πρόσληψης καφεΐνης από διάφορες πηγές (τσάι, σοκολάτα κ.α.), αν και, όπως διαπίστωσαν, σχεδόν το 80% της κατανάλωσης καφεΐνης προέρχεται από τον καφέ.



Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η προστατευτική δράση του καφέ -και γενικότερα της καφεΐνης- οφείλεται πιθανώς στο ότι ενισχύει την παραγωγή ορισμένων νευροδιαβιβαστών και ορμονών (σεροτονίνης, ντοπαμίνης, νοραδρεναλίνης κ.α.) στον οργανισμό και κυρίως στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να δρουν ως ήπια αντικαταθλιπτικά.



Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι ο καφές μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης στις γυναίκες και, παράλληλα, δρα διεγερτικά για το κεντρικό νευρικό σύστημα. Από την άλλη, πάντως, μια φινλανδική έρευνα είχε συμπεράνει ότι η υπερβολική κατανάλωση καφέ (πάνω από οκτώ φλιτζάνια κάθε μέρα) αυξάνει τον κίνδυνο αυτοκτονίας.



Σύμφωνα με τη νέα αμερικανική έρευνα, είναι μικρό το όφελος -όσον αφορά τη μείωση του κινδύνου αυτοκτονίας- αν κάποιος πίνει πάνω από τρεις καφέδες ημερησίως ή 400 μιλιγκράμ καφεϊνης συνολικά.



Πηγή: kathimerini.gr




via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1


Βρίσκεται σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και θα υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στο λαιμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ




Νέα μάχη δίνει για τη ζωή της η 16χρονη Μυρτώ, στο νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, έχοντας στο πλευρό της τους δικούς της ανθρώπους και ιδιαίτερα τη μητέρα της.



Ο γιατρός που την παρακολουθεί, Γιώργος Βέλμαχος, εμφανίζεται αισιόδοξος για την ανήλικη που κακοποιήθηκε βάναυσα πέρυσι στην Πάρο από τον αδίστακτο Πακιστανό, Αχμέτ Βακάς. «Επιμένουμε, κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για αυτήν και οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξη. Η περίπτωση της Μυρτούς είναι ξεχωριστή είναι δύσκολη και μας έχει συγκινήσει όλους», είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός μιλώντας στο Mega.



«Μην ξεχνάμε ότι η Μυρτώ έχει μία μεγάλη εγκεφαλική βλάβη, με πολλά και σύνθετα προβλήματα. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα είναι πολύ καλύτερα», τόνισε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό ο γιατρός.



Η Μυρτώ θα παραμείνει στο νοσοκομείο της Μασαχουσέτης τουλάχιστον για δύο μήνες ακόμα. Μέσα σε αυτό το διάστημα, θα υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στο λαιμό για να τοποθετήσουν οι γιατροί μία βαλβίδα με τη βοήθεια της οποίας ευελπιστούν να μπορέσει να μιλήσει ξανά.
Πηγή: protothema.gr




via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1



Τούρκος μεγιστάνας «πολιορκεί» σύμφωνα με δημοσιεύματα την Ελένη Φιλίνη, η οποία πρωταγωνιστούσε πέρσι σε τουρκική σειρά. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Espresso», ο μεγιστάνας την ...





ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή που την είδε στο «γυαλί» και φέρεται να της έχει κάνει ακόμη και πρόταση γάμου.



Αυτές τις ημέρες μάλιστα βρίσκεται στην Ελλάδα με το σκάφος του και δεν σταματά να τηλεφωνεί στην ηθοποιό προκειμένου να καταφέρει να τη συναντήσει.



Η Ελένη Φιλίνη φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να τον συναντήσει. Αλλωστε όπως δήλωσε η ίδια «Η ζωή είναι απρόβλεπτη και ποτέ δεν λέω… ποτέ γιατί έχω διδαχτεί πως όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα και εκείνα τα οποία μπορεί τώρα να τα βλέπουμε “ελαφρά” ακόμη και να γελάμε με αυτά».





πηγή: tvkosmos.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Μετά τη σύσταση Βρετανών ερευνητών για ελέγχους στους πομπούς έκτακτης ανάγκης των αεροσκαφών Boeing 787 έπειτα από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε ένα Dreamliner.Η αμερικανική εταιρεία Boeing ...





ζήτησε να ελεγχθούν οι πομποί έκτακτης ανάγκης σε μια σειρά αεροσκαφών της.



Η Boeing διατύπωσε το αίτημα αυτό μετά τη σύσταση Βρετανών ερευνητών για ελέγχους στους πομπούς έκτακτης ανάγκης των αεροσκαφών Boeing 787 ύστερα από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε ένα Dreamliner, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο του Χίθροου.



Οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης έκλεισαν για πάνω από μια ώρα στις αρχές του μήνα ύστερα από φωτιά που εκδηλώθηκε σε αεροσκάφος αυτού του τύπου, των Αιθιοπικών Αερογραμμών.



Η εταιρεία έχει ήδη στείλει οδηγίες για ελέγχους στους πομπούς έκτακτης ανάγκης του Boeing 787 και πρόσθεσε ότι ζητεί τώρα ελέγχους στους εξής τύπους των αεροσκαφών της: στα 717, 737, 747-400, 767 και 777.



Ο πομπός εντοπισμού έκτακτης ανάγκης της εταιρείας Honeywell International, χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό του αεροσκάφους μετά τη συντριβή του.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1



Δεν υπάρχουν λόγια…όπως και ανάλογες εκπομπές στην Ελληνική τηλεόραση βεβαίως βεβαίως. Εδώ έχουμε δυο γέρους και τρεις γριές και τους τρώμε στη μάπα μέχρι να βγούμε-αν θα βγούμε ποτέ- στη σύνταξη.



Δείτε λοιπόν τι έπαθε η εντυπωσιακή Liliana Mass κατα την διάρκεια χορευτικού μπροστά στα μάτια εκατομμυριών τηλεθεατών στη Νότιο Αμερική..













πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


​Απολύθηκε ο πρώτος υπάλληλος της Βουλής, ο οποίος εργαζόταν (λέμε τώρα) στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου, γιατί είχε να πατήσει το πόδι του στο γραφείο έξι ολόκληρους μήνες!!!!




Αν και ειδοποιήθηκε, προκειμένου να κάνει το αυτονόητο, να επιστρέψει δηλαδή στην εργασία του, εκείνος τους έγραψε κανονικά !!!


Τέσσερις μήνες μετά την αρχική εξαφάνιση του, παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο της Βουλής το οποίο και αποφάσισε την αργία του μέχρι νεοτέρας, κοβοντάς του μισθούς και υπερωρίες!


Μόλις ο υπάλληλος αντιλήφθηκε πως δεν πληρώνεται για την σκληρή δουλειά που (ΔΕΝ) παρέχει στην ελληνική βουλή, πήγε να ζητήσει και τα ρέστα! Ο «κοπανατζής» φέρεται να εμφανίστηκε στο λογιστήριο, προκαλώντας φασαρία για τη διακοπή του μισθού του.


Το αποτέλεσμα ήταν να παραπεμφθεί εκ νέου στο πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, κάτι που τελικά συνέβη.

Έθνος της Κυριακής



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδιάς και Φίλων διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στον οικισμό της Καρυδιάς. Πρόκειται για ένα θεσμό πλέον με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων των απανταχού Καρυδιωτών. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής :


Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

18:00 Αναβίωση θρακιώτικων παιχνιδιών για τους μικρούς μας φίλους. Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι κάνουν ένα ταξίδι στα παιδικά ανέμελα χρόνια των προγόνων τους.

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

20:30 Παραδοσιακή βραδιά με τη συμμετοχή των εξής χορευτικών τμημάτων

• Καρυδιάς

• Γρατινής

• Κοσμίου

• Εβριτών

• Θρυλορίου «Κερασούντα και το γαρς»

Με την ορχήστρα ΘΡΑΚΟΜΕΛΟ θα γλεντήσουμε παραδοσιακά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Φυσικά θα υπάρχουν άφθονα σουβλάκια και ρετσίνα.

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

20:30 Λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική, άφθονα σουβλάκια και φυσικά δωρεάν ρετσίνα.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82


Στη μέση του καλοκαιριού οι κάτοικοι αλλά και οι ξενοδόχοι της Αγίας Μαρίνας στην Μυτιλήνη κάνουν καταγγελίες που προκαλούν αίσθηση…






Το πρόβλημα είχε ξεκινήσει στις 10 Απριλίου 2013, όταν οι κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας, είχαν διαπιστώσει σοβαρότατο πρόβλημα με την πίεση νερού. Λύση δεν υπήρξε και κάπως έτσι φτάσαμε στη μέση του καλοκαιριού, να μην υπάρχει νερό σε πολλά σημεία της περιοχής.


Το νερό όσο πάει και λιγοστεύει με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει οι κάτοικοι στο σημείο να μην έχουν νερό για τις τουαλέτες τους. Όπως καταγγέλλουν δεν είναι μόνο το πρόβλημα της πίεσης του νερού αλλά και ότι το νερό είναι πολλές φόρες βρώμικο. Κάτοικοι μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να κουβαλούν νερό για τις τουαλέτες από τις γύρω πηγές, και φυσικά αγοράζουν μπουκάλια για να πιουν και να μαγειρέψουν.


Καταγγελίες και από ξενοδοχειακές μονάδες που δεν έχουν νερό για πολλές ώρες και οι ίδιοι δέχονται πολλά παράπονα απάνω από τους τουρίστες που διαμένουν στο χώρο τους…

lesvospost.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Σε μια απίστευτη ιστορία, που αναδεικνύει το δαιμόνιο της φυλής και αποδεικνύει ότι κανένα μνημόνιο, κανένας εκσυγχρονισμός των δομών της δημόσιας διοίκησης και κανένα πακέτο μέτρων όσο σιδερόφρακτα και ηλεκτρονικά διπλό-τσεκαρισμένα και αν είναι, δεν μπορούν να κρατήσουν τον Έλληνα – χουντίνι δεμένο με νόμους, κανονισμούς και πρωτόκολλα.






Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε χωριό της Αρκαδίας με πρωταγωνιστή οικονομικό «προύχοντα» του τόπου, χήρο με τέσσερα παιδιά μεγάλης ηλικίας. Προνοητικός γαρ ο ήρωας του ρεπορτάζ μας, θορυβήθηκε από το μέτρο απογραφής των συνταξιούχων αφού όπως φαίνεται σχεδίαζε να «κληροδοτήσει» τη σύνταξη του στα ενήλικα παιδιά του μετά τον θάνατο του με την γνωστή μέθοδο της μη δήλωσης αποθανόντος συνταξιούχου.


Η ιδέα, που μόνο σε κινηματογραφικά σενάρια του Χόλυγουντ, μπορεί κανείς να συναντήσει, χαρακτηρίζεται από κάθε άποψη, και κυρίως από κοινωνικής πλευράς, προχωρημένη, αφού στην μικρή κοινωνία του αρκαδικού χωριού της ιστορίας μας, θα αποτελούσε ταμπού η ιδέα και μόνο ο πεθερός να εξωθήσει τον γιο του σε διαζύγιο για να παντρευτεί τη νύφη του!


Γενεσιουργή αιτία του «σκανδάλου» δεν είναι το ερωτικό πάθος του οικονομικά καλοστεκούμενου, πλην όμως ηλικιωμένου, Αρκά για τη νύφη του αλλά η απληστία για το χρήμα.


Έτσι η νύφη του μεγαλύτερου γιου της οικογένειας πήρε συναινετικό – εξπρές διαζύγιο από τον σύζυγο της για να νυμφευθεί στη συνέχεια τον μέχρι τότε πεθερό της ο οποίος πλέον έγινε νόμιμος σύζυγος της. Οταν λοιπόν έρθει το μοιραίο η σύζυγος θα δικαιούται να λάβει την σύνταξη χηρείας του πρώην πεθερού της!

fwnazw.gr





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
Επίσημη αναγνώριση των χρηστών βιντεοπαιχνιδιών σαν αθλητές Μια απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ βάζει πλέον σημαντικά δεδομένα στη συζήτηση περί πολιτιστικής αξίας των βιντεοπαιχνιδιών. Μετά από πολλές...

προσπάθειες της εταιρείας Riot Games, δημιουργού του διάσημου παιχνιδιού «League of Legends», οι επαγγελματίες παίχτες των παιχνιδιών της εταιρείας μπορούν πλέον να παίρνουν βίζα εργασίας στις ΗΠΑ, την ίδια βίζα που παίρνουν όσοι αθλητές αγωνίζονται στο NBA και το MLB.



Το πόσο σημαντικό γεγονός είναι αυτό για τα βιντεοπαιχνίδια φαίνεται στις δηλώσεις του διευθυντή της Riot Games, Νικ Άλεν, ο οποίος σημειώνει πως χρειάστηκε μεγάλη υπομονή και προσπάθεια για να φτάσουν σε αυτή την πρωτοποριακή απόφαση. Συνεχίζοντας, φανερώνει τα σχέδια της εταιρείας να προσελκύσει επαγγελματίες παίχτες από όλο τον κόσμο, καθώς κέρδισαν αυτό το δικαίωμα.



Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται σε κάποιους, τα βιντεοπαιχνίδια διαθέτουν όλα εκείνα που έχουν και τα συνηθισμένα αθλήματα, εκτός της φυσικής κούρασης. Σπόνσορες και κόσμος ενδιαφέρονται στο έπακρο γι’ αυτά και είναι αρκετά διαδεδομένα.



Άρα, όσοι ασχολείστε με αυτά τα παιχνίδια και σας κατηγορούσαν μέχρι σήμερα ότι χαραμίζετε το χρόνο σας, πείτε τους απλά πως προπονείστε. Και πού ξέρετε, ίσως κάποια μέρα σας δούμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες!






via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91





Ένα μοναδικό βίντεο μαγνητοσκόπησε πριν λίγες ημέρες ο Δύτης Νταμουλής Τσιριντάνης, ιδιοκτήτης του Καταδυτικού Κέντρου «Notos Mare» στην Χώρα Σφακίων.



Ένα κοπάδι ...





φάλαινες από το είδος «Μεσογειακός Φυσητήρας», όπως τον αναφέρει η σχετική βιβλιογραφία, ο οποίος ζει και αναπαράγεται στα νερά της Μεσογείου και συναντάται στην Νότια Κρήτη.



Η ιστοσελίδα www.thalassa-project.gr αναφέρει σχετικά: «Πρόκειται για το ζώο με τον μεγαλύτερο εγκέφαλο που έχει καταγραφεί ποτέ στο ζωϊκό βασίλειο, o οποίος ζυγίζει κατά μέσο όρο 8 κιλά. Ο μεσογειακός πληθυσμός των φυσητήρων θεωρείται απομονωμένος. Το μέγιστο μήκος που έχει καταγραφεί για αρσενικά και θηλυκά στη Μεσόγειο είναι γύρω στα 17,3 μ. και 10,5 μ. αντίστοιχα. Ο φυσητήρας καταδύεται σε βάθος 500-1.000 μ. προκειμένου να τραφεί με καλαμάρια, που είναι και η βασική του τροφή. Ο μέσος όρος κατάδυσης είναι 25-60 λεπτά για τους αρσενικούς και 20-24 λεπτά για τους θηλυκούς, αν και οι βαθύτερες καταγεγραμμένες καταδύσεις πλησιάζουν τα 2.000 μ. και τις 2 ώρες. Η εποχή της αναπαραγωγής είναι από τα μέσα Ιουνίου ως τα τέλη Αυγούστου και έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 70 χρόνια (ίσως και περισσότερο)». Δείτε περισσότερα εδώ.



Όπως μας είπε ο κ. Ντ. Τσιριντάνης «η θαλάσσια περιοχή των Σφακίων προσφέρει ομορφιές που μόνο όσοι ξέρουν, επισκέπτονται την περιοχή για να τις γνωρίσουν. Φάλαινες, δελφίνια, χελώνες αλλά και ένας μοναδικός βυθός με απίστευτες ομορφιές, που εμείς προσκαλούμε τον κόσμο να τις ανακαλύψει».



Το κοπάδι που αποτελούταν απο 10-12 φάλαινες, χωρίς να ενοχληθεί από την παρουσία του σκάφους, συνέχισε την πορεία του σε απόσταση όχι πάνω από 3-4 ναυτικά μίλια Νότια από τα Σφακιά.



Απολαύστε το video:










πηγή: flashnews.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news

Γράφει ο Μαγια



«Είναι παράδειγμα μεγάλης αυταπάρνησης. Ποιος άλλος στη θέση του, με μια δολοφονική απόπειρα, που τον άφησε παράλυτο, θα μπορούσε σήμερα να παίζει έναν τέτοιο σημαντικό ρόλο και με τέτοια ζέση; Άρα, είναι ένας άνθρωπος που αξίζει τον θαυμασμό μας», δηλώνει ανερυθρίαστα σε συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα», ο Γιάννης Στουρνάρας, για τον γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τι χρεία μαρτύρων άλλων έχουμε;...

Οι αυλοκόλακες, σφογγοκολάριοι του Δ΄ Ράιχ έχουν αποθρασυνθεί. Δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Πατρίδα τους η αποικία χρέους και υπέρτατη δύναμη η διεθνής των τοκογλύφων.



Κάθε μέρα που περνάει πολλαπλασιάζονται οι μαύρες επιδόσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης που, αδίστακτη και αυταρχική, σπέρνει τη διάλυση στον δημόσιο τομέα και την απόλυτη ανασφάλεια στον ιδιωτικό.



Με δογματική προσήλωση στο διαρκές μνημονιακό συνταγολόγιό τους, οι δίδυμοι συγκυβερνήτες, δεν διστάζουν να στείλουν στην ανεργία και στο κοινωνικό περιθώριο πολλές χιλιάδες συμπολίτες μας για να "πιάσουν" τα... νούμερα των δανειστών.



Σαμαράς και Βενιζέλος, προσθέτουν χιλιάδες νέα θύματα στον ατελείωτο κατάλογο των προγραφών που απαιτεί το Δ΄ Ράιχ.



Αυτοί οι τύποι που μας κυβερνούν σκότωσαν την Ελλάδα δύο φορές. Την πρώτη με την ψευδή ευμάρεια και τη δεύτερη με τηνπραγματική φτώχεια.



Τα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα («δεν υπάρχει άλλη λύση», «το μνημόνιο είναι το μόνο σχέδιο», «αν δε συμμορφωθούμε θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ», «δε θα έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις») μπορεί να καλλιεργούν το φόβο, δεν μπορούν όμως πια να κρύψουν το σκηνικό του ελληνικού δράματος,το οποίο άλλωστε ζει καθημερινά ο καθ’ ένας από εμάς με περισσότερο ή λιγότερο έντονο τρόπο. Ενός δράματος το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί μετά το Σεπτέμβρη και τις γερμανικές εκλογές.



Αν σε κάτι ποντάρει για την μακροημέρευσή της η συγκυβέρνηση της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, είναι η απογοήτευση, που οδηγεί σε ακινητοποίηση του κόσμου. Κατά τα λοιπά οι Σαμαράς και Βενιζέλος γνωρίζουν, όχι μόνο ότι έχουν αποτύχει, αλλά ότι η παραμονή τους στη «σκηνή» κρέμεται από μια γερμανική ...τρίχα.







Τελικά μετά τις «ιερές» γερμανικές εκλογές θα έρθει η ...Αποκάλυψη;...






via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Η εταιρεία Abine, δημιούργησε ένα browser extension για Chrome και Firefox, με σκοπό να παράσχει στους χρήστες του προστασία από κλοπές των email, των τηλεφωνικών τους αριθμών και των στοιχείων των πιστωτικών τους καρτών. Η Abine με το MaskMe φιλοδοξεί να παράσχει συνολική προστασία και στις τρεις παραπάνω κατηγορίες ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων με μόνο μία εφαρμογή.

Το MaskMe δημιουργεί διευθύνσεις email, αριθμούς τηλεφώνου, αλλά και αριθμούς πιστωτικών καρτών "μιας χρήσης", οι οποίοι αντιστοιχούν στα πραγματικά στοιχεία. Κατά την online δραστηριότητά τους οι χρήστες χρησιμοποιούν αυτά τα αναλώσιμα στοιχεία ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος να χαθούν τα πραγματικά από κάποια διαρροή. Για παράδειγμα, μπορείτε να εγγραφείτε σε κάποια υπηρεσία με ένα email που δημιουργεί το MaskMe και εάν τα μήνύματα της υπηρεσίας γίνουν ιδιαίτερα ενοχλητικά, μπορείτε να διαγράψετε αυτή τη "μιας χρήσης" διεύθυνση email. Με τη μέθοδο αυτή, οι χρήστες δεν δίνουν τα πραγματικά τους στοιχεία, άρα δεν αποθηκεύονται σε servers διαφόρων εταιρειών, που μπορεί να πέσουν θύματα hacking. Η δωρεάν έκδοση του MaskMe, προσφέρει μόνο εναλλακτικές email διευθύνσεις, ενώ για τους τηλεφωνικούς αριθμούς και τις πιστωτικές κάρτες απαιτείται premium συνδρομή με μηνιαία χρέωση 5 δολαρίων. Το MaskMe εκτός από τα Chrome και Firefox extensions, έχει επίσης Android και iOS apps των οποίων η χρήση απαιτεί επίσης συνδρομή ύψους 5 δολαρίων το μήνα, ενώ στο iOS προσφέρει επιπλέον και "μιας χρήσης" τηλεφωνικούς αριθμούς για τις εξερχόμενες κλήσεις.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1




Έφυγε από τη ζωή ένας από τους πλέον χαρισματικούς χάκερ του κόσμου. Ο λόγος για τον 35χρονο Barnaby Jack ο οποίος έγινε θρύλος όταν σε ένα συνέδριο έδειξε πως μπορεί κανείς να παρακάμψει το σύστημα των ATM και να τα κάνει να "χαρίζουν χρήματα"...







Η μέθοδος του, έγινε γνωστή στην κοινότητα των χάκερ σαν "jackspotting".



Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, ο 35χρονος βρέθηκε νεκρός σπίτι του στο San Francisco, την περασμένη Πέμπτη χωρίς ωστόσο να γίνουν ακόμα γνωστά τα αίτια του θανάτου του.



Σύμφωνα με πληροφορίες σε λίγες μέρες θα ανέβαινε στη σκηνή του συνεδρίου Black Hat 2013 στο Las Vegas για να δείξει αυτή τη φορά πώς "χακάρει" βηματοδότες και να τους κάνει όπλο. Μπορούσε να εντοπίσει εκείνα τα κενά ασφαλείας σε μικροϋπολογιστές που χρησιμοποιούνται για ιατρικά όργανα.



Ο Jack, ηταν αυτός που κατάφερε να χακάρει μία εμφυτευμένη αντλία ινσουλίνης που χρησιμοποιούν οι διαβητικοί.






Ο χάκερ, είχε πλούσιο βιογραφικό έχει συνεργαστεί με πολλές μεγάλες εταιρείες ασφαλείας προκειμένου να εντοπίζει τα κενά ασφαλείας αυτών των μικροκυκλωμάτων και οι εταιρείες να βρίσκουν λύσεις.



Έχει συνεργαστεί με την McAfee, την Juniper, την eEye Digital και αυτή την περίοδο, ήταν διευθυντής ασφαλείας των embedded devices στην IOActive.



Ο Matthieu Suiche, φίλος του 35χρονου και επικεφαλής επιστήμονας του CloudVolumes Inc ανέφερε σε για τον θρυλικό χάκερ:



"Δεν υπάρχουν πολλά να πω εκτός από το ότι ο Barnaby ήταν ένας από τους σπάνιους ανθρώπους στη InfoSec, ο οποίος ήταν ένας λαμπρός ερευνητής, αλλά και ένας καλός φίλος για πολλούς από εμάς."



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Ηταν ένας τύπος που καθόταν στην τουαλέτα σε μια καφετέρια και έκανε την χοντρή ανάγκη του όταν ξαφνικά ακούει :..





- Γειά, τι γίνεσαι;

Ξαφνιασμένος που του μίλησε κάποιος από την διπλανή τουαλέτα απαντάει :

- Ολα καλά.

- Τι κάνεις τώρα; ξαναρωτάει ο διπλανός του.

- Τι να σου πω...ότι και εσύ φαντάζομαι, του απαντάει ο τύπος φανερά ξαφνιασμένος.

- Μπορώ να έρθω από εκεί; ξαναρωτάει ο διπλανός του.

Ο τύπος μένει άναυδος με την ερώτηση που ακούει αλλά παραμένει ψύχραιμος και απαντάει :

- Μπααα! Δεν θα το έλεγα! Είμαι πραγματικά απασχολημένος αυτή τη στιγμή....

Τότε λέει ο τύπος από την διπλανή τουαλέτα :

- Μαράκι σε κλείνω και θα σε ξαναπάρω σε λίγο. Είναι εδώ ένας μαλάκας που κάθε φορά που σε ρωτάω κάτι μου απαντάει αυτός....!



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos


Μα καλά,δεν σε ενοχλούν τόσο μακρυά μαλλιά;...




















































via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip