follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail

Αθώος κρίθηκε από το Πλημμελειοδικείο Βέροιας γνωστός ακτιβιστής, o οποίος κατηγορούταν για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος στο διαμέρισμα άνεργου, όπου είχε διακοπεί η παροχή, λόγω αδυναμίας εξόφλησης του λογαριασμού ΔΕΗ. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό, έκρινε το δικαστήριο.

Το δικαστήριο αθώωσε και τον άνδρα...

στο σπίτι του οποίου έγινε η επανασύνδεση.



Το γεγονός, για το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη οι δύο πολίτες, έγινε τον Σεπτέμβριο του 2011 στη Βέροια.



Ακτιβιστές - μέλη της ομάδας «Πολίτες της Βέροιας», ανάμεσά τους κι ο κατηγορούμενος Νίκος Ασλάνογλου, μετέβησαν στο συγκεκριμένο σπίτι και προχώρησαν στην επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο είχε διακόψει η ΔΕΗ λόγω μη εξόφλησης λογαριασμού.



Ήταν η πρώτη επανασύνδεση που έγινε πανελλαδικά, όπως είπε στο δικαστήριο ο Ν. Ασλάνογλου, ο οποίος όχι μόνο υπερασπίστηκε την ενέργειά του, αλλά τόνισε ότι θα συνεχίσει τις επανασυνδέσεις. Στο πλευρό του, κατά τη διάρκεια της δίκης, βρέθηκαν μέλη της ομάδας «Πολίτες της Βέροιας»· την υποστήριξή τους στο πρόσωπο του ακτιβιστή εξέφρασαν, με ανακοινώσεις τους, πριν από την εκδίκαση, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: fosphotos/Αλέξανδρος Κατσής

Από ThePressProject



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1



Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα γνωστά Λαρισαϊκά καφέ στη Θεσσαλονικη. Ακόμη ένα Mikel άνοιξε πριν λίγο καιρό

τις πόρτες του, ωστόσο, αυτό που το κάνει ιδιαίτερο είναι ο χώρος που επέλεξε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Το νέο Mikel βρίσκεται απέναντι ακριβώς από τα κοιμητήρια της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που προκάλεσε συζητήσεις και... αστειάκια μεταξύ των κατοίκων της περιοχής. Τα πειράγματα άρχισαν μέσω facebook και με τη συμβολή όλων φτιάχτηκε και ο... ιδιαίτερος κατάλογος του συγκεκριμένου καταστήματος. Χρήστης του facebook σχολιάζει με χιούμορ για το καφέ:

"Οι τελετές αποκτούν νόημα. Η λέξη μνημόσυνο αποσύρεται και αντικαθίσταται από τη λέξη μικελόσυνο! Ο κατάλογος διαφοροποιείται. Νεκροτσίνο 3,50€, ταφέσσο freddo 3,75€. Όλα τα αφεψήματα συνοδεύονται απο σοκολατένιες μικελίτσες. Happy Hour τα Ψυχοσάββατα. Καλές δουλειές!".



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91




Την πρώτη κλήση σε παγκόσμιο επίπεδο, από την τροχαία, για οδήγηση με τα γυαλιά Google Glass (Explorer Edition) δέχτηκε μια γυναίκα οδηγός...







ονόματι Cecilia Abade στο San Diego της California με την κατηγορία ότι “οδηγούσε με οθόνη ορατή στον οδηγό εντός του οχήματος”.






Πράγματι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο οδηγός δεν θα πρέπει να οδηγεί ενώ βρίσκεται σε λειτουργία δέκτης τηλεόρασης, οθόνη ή οποιοδήποτε άλλο μέσο αναπαραγωγής video εντός του οχήματος σε οποιοδήποτε σημείο μπροστά από την πλάτη του καθίσματός του. Δεδομένου ότι τα γυαλιά Google Glass λειτουργούν ως οθόνη και μπορούν να παράγουν video η τροχαία θεώρησε ότι η οδηγός παραβιάζει το νόμο.



Μιας και είναι η πρώτη υπόθεση που έχει να κάνει με τα Augmented Reality γυαλιά της Google κατά την οδήγηση, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί…



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1










Μοβ τομάτα-«ζόμπι» με ενισχυμένη γεύση

Ένα γενετικά τροποποιημένο είδος μοβ τομάτας το οποίο αναπτύσσει τη γεύση του πολύ γρήγορα, έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και αντικαρκινικές ιδιότητες, ανέπτυξαν οι ερευνητές από το Κέντρο John Innes στο Νόρφολκ, στη Βρετανία.



Σύμφωνα με τους ίδιους, στη μοβ ποικιλία το ασυνήθιστο χρώμα χαρίζουν οι χρωστικές και αντιοξειδωτικές ουσίες ανθοκυανίνες. Η συγκεκριμένη τομάτα, υποστηρίζουν οι δημιουργοί της, θα μπορούσε να συλλεχθεί και να «ταξιδέψει» προς τον προορισμό της με πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες ποικιλίες, λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής της.

Δοκιμές των ερευνητών έδειξαν ότι η ζωή της τομάτας-«ζόμπι» αγγίζει τις 48 ημέρες - σε σύγκριση με περίπου 21 ημέρες ζωής που είναι ο μέσος όρος για μια συμβατική τομάτα. Κάτι τέτοιο, αναφέρουν, βοηθά στη διατήρηση της σφριγηλότητας του καρπού μετά τη συγκομιδή.

Τομάτες-«ζόμπι» πολεμούν τον καρκίνο

Προηγούμενες δοκιμές σε ποντίκια με προδιάθεση να εμφανίσουν καρκίνο είχαν δείξει ότι, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε αντιοξειδωτικές ουσίες, η μοβ τομάτα χάριζε στα τρωκτικά αντικαρκινική προστασία, παρατείνοντας μάλιστα το προσδόκιμο ζωής τους κατά 30%. Οι ερευνητές κάνουν λόγο για προστατευτικές ιδιότητες παρόμοιες με εκείνες φρούτων παρόμοιου χρώματος όπως π.χ. τα βατόμουρα.

Το μυστικό σύμφωνα με τους επιστήμονες, κρύβεται στην ενεργοποίηση κάποιων γονιδίων της τομάτας τα οποία φυσιολογικά βρίσκονται σε ύπνωση και οδηγούν σε μεγαλύτερη παραγωγή ανθοκυανινών.

Στόχος των ειδικών είναι η παραγωγή μιας γενιάς φρούτων με ενισχυμένα επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών και με αντικαρκινικές ιδιότητες.

«Λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής τους, οι μοβ τομάτες θα μπορούν να συλλέγονται λίγο αργότερα ώστε να έχουν αναπτύξει ακόμα πιο ολοκληρωμένο άρωμα και γεύση, ενώ θα παραμένουν ακόμα αρκετά σκληρές για να αντέξουν το “ταξίδι” τους προς τους καταναλωτές» αναφέρουν οι επιστήμονες.

Τα ενδιαφέροντα ευρήματα των ειδικών δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Current Biology».http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Στα Προπύλαια στις 6 η ώρα έδωσαν σήμερα ραντεβού δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά της πολιτικής της κυβέρνησης στην Παιδεία.



Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στη γενική απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ με τη ΓΣΕΕ για την επόμενη Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.



Αυτή την ώρα η πορεία, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 1000 διαδηλωτές, βρίσκεται στην Πανεπιστημίου.Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν τον «εμπαιγμό του υπουργείου Παιδείας και τις δήθεν εξαγγελίες του ότι έχουν τοποθετηθεί αλλού οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα» καθώς και το γεγονός ότι «από το μέτρο αυτό επηρεάζονται χιλιάδες μαθητές».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC


Το στήθος της Courtney Stodden ασφυκτιούσε μέσα στο εφαρμοστό, γαλάζιο φόρεμα. Σε συνδυασμό με την απουσία σουτιέν, λίγα έμεναν στη φαντασία των περαστικών.




Βέβαια, η Courtney μάς έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους εμφανίσεις, μιας και το ενισχυμένο στο χειρουργείο στήθος της, δύσκολα μπορεί να βρει ρούχα κατάλληλα για να το καλύψουν. Άλλωστε και η κάτοχός του δεν δείχνει να ενδιαφέρεται και ιδιαίτερα…

Δείτε τις φωτογραφίες…












Πηγή: www.newsbeast.gr




via http://www.to-gamato.com/search/label/LIFE%20STYLE


Παραμένει το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για το ύψος των απαιτούμενων μέτρων.



Του Σωτήρη Νίκα



Στην αποστολή του Δεκεμβρίου και όχι σε εκείνη που ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται πλέον να κλείσει η συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό του 2014. Τρόικα και οικονομικό επιτελείο δεν βιάζονται καθόλου στο να βρεθεί κοινός τόπος αναφορικά με τον τρόπο που θα γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών για το ύψος των νέων μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό, παράγοντες που γνωρίζουν τις συζητήσεις που διεξάγονται εκτιμούν ότι το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι να επέλθει συμφωνία τον Δεκέμβριο.



Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αποκλειστεί κάθε πιθανότητα να βρεθεί μια λύση στον έλεγχο που ξεκινάει από την ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, οι ίδιοι παράγοντες σημειώνουν πως δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία μεγάλη λήξη ελληνικών ομολόγων στο άμεσο μέλλον (τον Ιανουάριο είναι η πρώτη) και η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της τα απαραίτητα κεφάλαια έως τα μέσα με τέλη Ιανουαρίου, είναι πολύ πιθανό τόσο το οικονομικό επιτελείο, όσο και η τρόικα να μην υποχωρήσουν από τις θέσεις τους για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα.



Ο λόγος για τον οποίο και οι δύο πλευρές είναι διατεθειμένες να καθυστερήσουν τις διαπραγματεύσεις είναι ότι προσδοκούν στο να πείσει η μία την άλλη για την ορθότητα των επιχειρημάτων της. Υπενθυμίζεται πως το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να θεωρεί ότι το δημοσιονομικό κενό του 2014 ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ (και μπορεί να φθάσει το πολύ έως τα 800). Η τρόικα επιμένει ότι τα νέα μέτρα που απαιτούνται ανέρχονται στα 2 - 2,5 δισ. και ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει την αξιολόγησή της για να καταλήξει σε ακριβές ύψος.



Η μία αιτία για την καθυστέρηση και την πιθανή μεταφορά των αποφάσεων για τον Δεκέμβριο είναι ότι τρόικα και οικονομικό επιτελείο δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το ύψος των νέων μέτρων. Κάτι το οποίο είναι προαπαιτούμενο για να ξεκινήσει η συζήτηση περί των μέτρων με τα οποία θα καλυφθεί το όποιο κενό. Οπότε απαιτείται χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις. Η τρόικα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τον έλεγχό της στις 4 Νοεμβρίου και να παραμείνει για μία με δύο εβδομάδες. Εάν δεν υπάρχει συμφωνία, θα αποχωρήσει και θα επανέλθει τον Δεκέμβριο. Ενας άλλος παράγοντας που δημιουργεί καθυστερήσεις είναι η υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ., που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτή τη στιγμή, το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ είναι το μεγαλύτερο «αγκάθι», αλλά και στις άλλες δράσεις υπάρχουν μικρότερα εμπόδια. Πάντως, αρμόδια στελέχη θεωρούν ότι μόλις επέλθει συμφωνία για τα ΕΑΣ, θα προχωρήσουν και οι υπόλοιπες δράσεις.



Σε κάθε περίπτωση, τα θέματα αυτά θα πρέπει να κλείσουν άμεσα, καθώς η έγκριση της εκταμίευσης του 1 δισ. δίνει στην Ελλάδα επαρκή ρευστότητα έως τα τέλη Ιανουαρίου. Χρόνος απαραίτητος, αφού μετά την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού 2014, θα πρέπει να καλυφθεί και το κενό χρηματοδότησης για το β΄ εξάμηνο 2014.



via http://press-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Η άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για το φόρο ακινήτων αποτελεί πλέον λαϊκή απαίτηση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και ζητά να καταργηθεί εδώ και τώρα κάθε φόρος στην πρώτη κατοικία και να φορολογηθεί αποκλειστικά η μεγάλη ακίνητη περιουσία.



Παράλληλα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει την άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση της Προέδρου της Κ.Ο. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για το σοβαρό ζήτημα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, που απασχολεί εκατομμύρια λαϊκές οικογένειες, μικροϊδιοκτήτες γης και αγρότες.



Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ αρχικά στη διάσκεψη των προέδρων της βουλής αναφέρθηκε ότι η επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό θα απαντηθεί την Παρασκευή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σήμερα ανακοινώθηκε κώλυμα λόγω «συνάντησης με την Τρόικα».



Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζεται, ο κ. Στουρνάρας έχει χρόνο να συμμετέχει σε διαβουλεύσεις με κυβερνητικούς βουλευτές, που μόνο στόχο έχουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να χρυσώσουν το χάπι της φοροεξόντωσης του λαού.



“Ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του και να δυναμώσει την πάλη του για την κατάργηση του χαρατσιού στα ακίνητα και όλων των αντιλαϊκών φόρων” καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.



Για “κακοστημένες θεατρικές παραστάσεις κυβερνητικών βουλευτών” που φανερώνουν ακόμα περισσότερο την πολιτική γύμνια της κυβέρνησης και στρώνουν το έδαφος για ακόμα πιο βάναυσα και αντικοινωνικά μέτρα κάνει λόγο και ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και τον ενιαίο φόρο ακινήτων.



“Ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων συνιστά άλλο ένα παράδειγμα φορολογικής εξόντωσης των μεσαίων και ασθενέστερων στρωμάτων, την ίδια στιγμή που μένουν στο απυρόβλητο οι πλούσιοι και οι μεγαλοφοροφυγάδες”, αναφέρεται και σημειώνεται ότι αποτελεί τη χειρότερη διάψευση των προσδοκιών που καλλιεργεί η κυβέρνηση περί τέλους των μνημονίων και ανάκαμψης.







via http://press-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Ένα 10χρονο αγoράκι έπεσε από τον 30ο όροφο πολυκατοικίας μετά από υπόδειξη του δασκάλου του, ότι… ή να γράψει ένα κείμενο 1.000 λέξεων κάνοντας την αυτοκριτική του ή να πηδήξει από το μπαλκόνι.



Το παιδάκι ήταν αρκετά ζωηρό και μιλούσε στην τάξη. Έτσι του ζήτησε να γράψει μια επιστολή 1.000 λέξεων στην οποία θα ζητούσε συγνώμη.


Όταν το παιδάκι του είπε ότι δεν τα καταφέρνει παρά τις προσπάθειες, εκείνος του απάντησε ότι δεν του μένει τίποτε άλλο να κάνει από το να πηδήξει από την πολυκατοικία.

«Δάσκαλε δεν τα καταφέρνω. Ήδη δίστασα πολλές φορές όταν προσπάθησα να πηδήξω από την οροφή της πολυκατοικίας», είχε γράψει ο μικρούλης σε ένα σημείωμα.

Οι γονείς του έξαλλοι μετά τον τραγικό θάνατο του παιδιού ανήρτησαν στο εξωτερικό του σχολείου του ένα πανό στο οποίο αναφέρεται: «Ο δάσκαλος υποχρέωσε το παιδί μας να πηδήξει από την οροφή της πολυκατοικίας».

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αστυνομία, όμως το σχολείο διαβεβαιώνει ότι πρόκειται για ατύχημα.

Star.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91
«ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ»


«Φωτιές» άναψε η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για την ανάγκη πιο «ισχυρών» εργαλείων, από τα όσα προβλέπει η απόφαση της 27ης Νοεμβρίου του 2012 για τη μείωση του Χρέους, καθώς στη πραγματικότητα έβαλε θέμα «κουρέματος» όπως ακριβώς υποστηρίζει εδώ και μήνες το ΔΝΤ.



«Επιθυμούμε και επιδιώκουμε να διευθετηθεί...


το ζήτημα το συντομότερο δυνατό, με άμεσο και καθαρό τρόπο. Βέβαια, είναι θέμα δυναμικό και πολυσύνθετο.Υπάρχει μία σειρά από παράγοντες που τα επηρεάζουν. Ρεαλιστικές λύσεις και τεχνικές υπάρχουν. Ισως απαιτηθούν και ισχυρότερα εργαλεία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σταϊκούρας, μιλώντας σε ημερίδα του ΚΕΠΕ, ενισχύοντας την αίσθηση ότι η Αθήνα επισήμως δεν θέτει στη παρούσα φάση ζήτημα «κουρέματος» αλλά περιμένει τη κατάλληλη στιγμή και τις κατάλληλες συνθήκες για να ανοίξει τη συζήτηση.



Στην ίδια ακριβώς γραμμή κινείται και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, το οποίο στη Τριμηνιαία του Έκθεση επισημαίνει ότι με βάση τις παραδοχές του βασικού σεναρίου που έχει υιοθετήσει η Τρόικα, το Χρέος πολύ δύσκολα θα φτάσει σε βιώσιμα επίπεδα χωρίς «κούρεμα». Είναι ενδεικτικό ότι αν ο ρυθμός μεγέθυνσης του ΑΕΠ κατά μέσο όρο βρίσκεται έως το 2022 στο 3,5% (αντί για 4,5% που προβλέπει το βασικό σενάριο) και τα επιτόκια αυξηθούν από το σημερινό ιστορικό χαμηλό 3,5%, κατά 100 μονάδες βάσης στο 4,5% τότε το απαιτούμενο δημοσιονομικό πλεόνασμα είναι στο 8,7%, δηλαδή 3 μονάδες σχεδόν πάνω από αυτό που απαιτείται στην υπόθεση εργασίας.



Οπως σημειώνει, ωστόσο, η επιστημονική ομάδα του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, η έκβαση μιας διαπραγμάτευσης για αναδιάρθρωση του χρέους εξαρτάται (και) από την αξιοπιστία της χώρας, η οποία με τη σειρά της μετράται με την εξέλιξη της δημοσιονομικής πολιτικής μας, των μεταρρυθμίσεων και της αξιοποίησης των φυσικών πόρων. Το ίδιο ισχύει και για τις προβλεπόμενες ανάγκες για περαιτέρω στήριξη μετά το 2014. «Οσο καθυστερούν οι μεταρρυθμίσεις και άλλες αποφάσεις η οικονομική κατάσταση θα επιβαρύνεται και οι διαπραγματευτικές δυνατότητες θα ελαχιστοποιούνται. Θα ήταν μια χρήσιμη έκπληξη και θα βελτίωνε τις διαπραγματευτικές δυνατότητες της χώρας η έγκαιρη εκπλήρωση των πιο κρίσιμων προαπαιτούμενων».



Γιώργος Παππούς από iefimerida



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με τους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνηκαι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Σίμο Σιμόπουλο.



Οι συναντήσεις έγιναν με πρωτοβουλία του υπουργού Παιδείας και στόχος ήταν να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν την έναρξη του ακαδημαϊκού εξαμήνου, το οποίο και βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού» λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ για τη διαθεσιμότητα.



Οι πρυτάνεις των δύο πανεπιστημίων ενημέρωσαν τον υπουργό Παιδείας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ιδρύματά τους, στα οποία ακόμη και οι πύλες τους είναι κλειστές από απεργούς που τις έχουν καταλάβει. Στόχος όπως ανέφεραν είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα του εξαμήνου ώστε να μη χαθεί, αλλά να γίνουν οι εξετάσεις των φοιτητών επί πτυχίω.



Πάντως και στα δύο πανεπιστήμια οι πρυτάνεις θα ξεκινήσουν επαφές με κοσμήτορες και εκπροσώπους των σχολών και των τμημάτων τους για να οριστεί επιπλέον προσωπικό ασφαλείας και να αναζητηθεί με τους διοικητικούς υπαλλήλους ένας τρόπος για να ξεκινήσει το εξάμηνο.



Πάντως, όπως έγινε γνωστό, η διαδικασία της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων προχωράει κανονικά και σύντομα αναμένεται η ανακοίνωση των υπαλλήλων που θα απομακρυνθούν.







via http://press-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Μαζική ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι κτηνοτρόφοι σύλλογοι της περιφέρειας μας, έξω από την έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή. Στην κινητοποίηση, εκπρόσωποι των Κτηνοτροφικών Συλλόγων από Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα, μίλησαν στους συγκεντρωμένους κτηνοτρόφους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.






via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στην ελληνική οικονομία, μολονότι εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης, σημειώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, στην τριμηνιαία έκθεσή του.



Αναγνωρίζει τη σημασία του -έστω μικρού-πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος κυρίως για τη συμβολή που θα έχει στις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, εκφράζοντας όμως αμφιβολία πόσο διατηρήσιμη είναι αυτή η πρόοδος δεδομένης της βαθιάς ύφεσης και της εκρηκτικής ανεργίας.



Εφιστά την προσοχή ότι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία (παραγωγή, απασχόληση) παραμένει κρίσιμη, απειλώντας τις επιτυχίες της δημοσιονομικής διαχείρισης.



Προειδοποιεί δε ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη δεν διασφαλίσθηκε και ότι ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας δεν έχει εξαλειφθεί.



Όπως αναφέρεται στην 55σέλιδη έκθεση, η οποία αφορά την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2013, από δημοσιονομικής πλευράς θα καταγραφεί «ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα» φέτος, το οποίο ωστόσο δεν πρέπει να υποτιμηθεί, καθώς τούτο επετεύχθη με «μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος» και «θα συμβάλει στις δύσκολες διαπραγματεύσεις κυρίως με τους εταίρους στην Ευρωζώνη, το ESM και την ΕΚΤ».



«Σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας (ήτοι παραγωγής και απασχόλησης) η κατάσταση είναι κρίσιμη τριάμισι χρόνια μετά την έναρξη των προγραμμάτων προσαρμογής και απειλεί ό,τι επιτεύχθηκε με τη δημοσιονομική διαχείριση [...]»



» Ωστόσο, υπάρχουν σημάδια οικονομικής σταθεροποίησης. Οι αρνητικοί ρυθμοί μεγέθυνσης μειώθηκαν. Διάφορες προβλέψεις δείχνουν ότι το 2014 θα υπάρξει έστω μικρή άνοδος του ΑΕΠ αν και υπάρχουν πιο απαισιόδοξες προβλέψεις για περαιτέρω πτώση του ΑΕΠ» επισημαίνεται στην έκθεση.



Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, «ορισμένα ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια προχωρούν (Cosco, Philip Morris, υδροπλάνα κ.α.), τα μεγάλα έργα φαίνεται ότι βρίσκονται στα πρόθυρα της επανεκκίνησης, μερικές ιδιωτικοποιήσεις θα απαλλάξουν το κράτος από μελλοντικά βάρη, ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑP δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες, ο τουρισμός πήγε καλά και όλα δείχνουν ότι στο τέλος του χρόνου η χώρα θα πετύχει πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών».



Υπαρκτός ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας



Το Γραφείο Προϋπολογισμού καταγράφει τα ενθαρρυντικά μηνύματα ότι είναι δυνατές οι συναινέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε σημαντικά θέματα, ωστόσο προειδοποιεί ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη δεν έχει διασφαλισθεί, ούτε ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας έχει εξαλειφθεί.



Όπως επισημαίνει «ενθαρρυντικά μηνύματα ότι οι συναινέσεις είναι δυνατές εκπέμπουν οι συγκλίσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σε θέματα οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Τέτοια ζητήματα είναι π.χ. η παραμονή της χώρας στη Ζώνη του Ευρώ, η αναδιάρθρωση του χρέους και η αναθεώρηση του προγράμματος προσαρμογής.



» Εν τούτοις, η επιστροφή στην ανάπτυξη δεν έχει διασφαλισθεί. Ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας δεν έχει εξαλειφθεί».



«Οι αντιδράσεις σε κάθε μεταρρυθμιστικό μέτρο είναι μεγάλες καθώς ατομικά και συλλογικά συμφέροντα ανθίστανται είτε επειδή εμμένουν στη διατήρηση των παλαιών προνομίων είτε επειδή δεν έχουν πεισθεί για τη τελική έκβαση της τρέχουσας μεταρρυθμιστικής προσπάθειας» προσθέτει.



Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής σημειώνεται ότι «παρά τις καθυστερήσεις και τα ελαττώματα που εμφάνισε, υπηρέτησε τον σκοπό να ξεπεράσει η χώρα μια από τις ασθένειες που την οδήγησαν στη δημοσιονομική κρίση του 2010: Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, το 2013 τα έσοδα θα καλύψουν τις δαπάνες του κράτους αφήνοντας ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα.»



» Η δημοσιονομική προσαρμογή που συντελέσθηκε είναι μεγάλη (αν και για πολλούς υπερβολική, ή έγινε με λάθος τρόπο). Το πρωτογενές έλλειμμα του 15,6% του ΑΕΠ (2010) μπορεί να γίνει μικρό πλεόνασμα φέτος (2013), όπως εκτιμάται. Παρά το μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος, το αποτέλεσμα δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Θα συμβάλει στις δύσκολες διαπραγματεύσεις, κυρίως με τους εταίρους στην Ευρωζώνη, το ESM και την ΕΚΤ».



Ωστόσο, τονίζει το Γραφείο προϋπολογισμού «το ερώτημα που τίθεται είναι αν αυτή η πρόοδος είναι 'διατηρήσιμη', δεδομένου ότι η ύφεση ήταν πολύ μεγάλη, η ανεργία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ο λόγος χρέους/ΑΕΠ επιδεινώθηκε σε σχέση με το 2010».






via http://press-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Υπουργική απόφαση υπογράφτηκε σήμερα από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση σύμφωνα με την οποία καθορίζονται οι 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον και πλέον δεν χρειάζεται χιλιάδες συμπολίτες μας, πάσχοντες των παραπάνω ασθενειών και αναπηριών, να επαναξιολογηθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).





Ο καθορισμός της λίστας πραγματοποιήθηκε από Ειδική Επιστημονική Επιτροπή που συγκροτήθηκε μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας, την οποία συντόνιζε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης και συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες και ιατροί καθώς και εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ).



Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης:



«Με απόφαση που υπογράψαμε σήμερα, δίνεται οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που εδώ και χρόνια ταλαιπωρούσε άδικα πολλούς συμπολίτες μας.



Πρόκειται για την υποχρέωση που είχαν χιλιάδες ασθενείς να υποβληθούν σε επίπονες διαδικασίες επαναξιολόγησης από τις υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, παρότι έπασχαν από βαριές και πρόδηλα μη αναστρέψιμες αναπηρίες».



Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας κ. Κοκκόρης:



«Η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας παρέδωσε σήμερα στον υπουργό για να υπογραφεί, η σχετική απόφαση της εφάπαξ εκτίμησης 43 μόνιμων αναπηριών.



Έτσι Άτομα με Αναπηρία με απώλειες μελών, τυφλοί (πραγματικοί), νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με μεσογειακή αναιμία και άλλοι πολλοί, αφήνουν πίσω την ταλαιπωρία τους με τις συνεχείς διαδικασίες επανελέγχου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αφενός την άρση της ταλαιπωρίας των ΑμεΑ και αφετέρου τη μείωση έως και 20% του φόρτου λειτουργίας των ΚΕΠΑ».





Πίνακας Παθήσεων



για τις οποίες η Διάρκεια Αναπηρίας των Ασφαλισμένων Καθορίζεται Επ’ Αόριστον


ΠΑΘΗΣΕΙΣ



ΕΠΙΠΕΔΟ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ/



ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ





Αιματολογικές παθήσεις









Αιμοσφαιρινοπάθειες



Μεσογειακή αναιμία ή θαλασσαιμία ομόζυγη (νόσος Cooley)



Δρεπανοκυτταρική αναιμία ομόζυγος με Π.Α. 67% και άνω















>2 εισαγωγές σε νοσοκομείο/ έτος



Νέκρωση κεφαλής μηριαίου





Παθήσεις αναπνευστικού συστήματος









Σοβαρού βαθμού πνευμονική ίνωση με ΠΑ 67% και άνω



3ο επίπεδο Ι ή ΙΙ







Ro Θώρακος



Σπιρομέτρηση



Αέρια Αίματος



Γεν. Αίματος (Htc)





Σαρκοείδωση πνευμόνων ακτινολογικού σταδίου IV με ΠΑ 67% και άνω





Πνευμονική υπέρταση- πνευμονική καρδία 3ου επιπέδου





Ολική πνευμονεκτομή για καλοήθεις (13) ή κακοήθεις (12) παθήσεις





Παθήσεις κυκλοφορικού συστήματος









Καρδιακή ανεπάρκεια κατηγορία IV κατά NYHA με ΠΑ 80% και άνω



Το ποσοστό καθορίζεται από την υποκείμενη νόσο





Μεταμόσχευση καρδίας ή καρδίας/ πνευμόνων









Παθήσεις πεπτικού συστήματος









Μεταμόσχευση ήπατος









Μεταβολικές παθήσεις









Νόσος Gaucher, με ΠΑ 67% και άνω



Τύπος ΙΙΙ





Δερματολογικά νοσήματα









Μελαγχρωματική ξηροδερμία









Συγγενής πομφολυγώδης επιδερμόλυση









Ψυχικές διαταραχές









Κατηγορίες ανοιών (Alzheimer, Pick κλπ) με ΠΑ 67% και άνω









Νοητική υστέρηση









Γενετικά σύνδρομα του χρωμοσώματος









Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (αυτισμός, σύνδρομο Rett, σύνδρομο Asperger)









Νοσήματα του νευρικού συστήματος









Προχωρημένο στάδιο νόσου του Parkinson









ν. Huntington με ΠΑ 67% και άνω









Νωτιοπαρεγκεφαλιδικά νοσήματα









Πλάγια μυατροφική σκλήρυνση









Εγκατεστημένη ημιπληγία- ημιπάρεση όταν έχουν παρέλθει δύο έτη από την εγκατάστασή της και δεν αναμένεται πλέον βελτίωση, ανεξαρτήτως της αιτίας









Τετραπληγία/ τετραπάρεση και παραπληγία/ παραπάρεση, διπληγία όταν έχουν παρέλθει δύο έτη από την εγκατάστασή τους και δεν αναμένεται πλέον βελτίωση, ανεξαρτήτως της αιτίας.



Παράλυση ή πάρεση όλων των άκρων à χαλαρά ή σπαστική μη ανατρέψιμη



Παράλυση ή πάρεση των κάτω άκρων à Χαλαρά ή σπαστική συνοδευόμενη από ορθοκυστικές διαταραχές, μη αναστρέψιμη





Διαταραχές ΠΝΣ- κρανιακά νεύρα:



Όταν πρόκειται για εγκατεστημένες παραλύσεις (όπως ανωτέρω)









Μυικές δυστροφίες και μυοτονικές νόσοι με ΠΑ 67% και άνω.









Ορθοπεδικές παθήσεις









Ακρωτηριασμοί και φωκομελίες άνω άκρων









Παραλύσεις/ διατομές νεύρων άνω άκρων μετά την ολοκλήρωση των προσπαθειών αποκατάστασης (συρραφές, τενοντομεταθέσεις, απεγκλωβισμοί κλπ επεμβάσεις) και την παρόδο 2 ετών από την εγκατάστασή τους.









Ακρωτηριασμοί και φωκομελίες κάτω άκρων









Παραλύσεις/ διατομές νεύρων κάτω άκρων (όπως και για τα άνω άκρα)









Αρθρογρύπωση



Νευρομυϊκό Σύνδρομο





Παθήσεις ώτων-ρινός-λάρυγγα









Αλαλία εκ κωφώσεως









Κωφά- βαρήκοα άτομα με μη αναστρέψιμη πάθηση









Γλωσσεκτομή









Δυσκινησία γλώσσας (σε μόνιμη βλάβη υπογλωσσίου νεύρου)









Παράλυση γλωσσοφαρυγγικού νεύρου









Ολική λαρυγγεκτομή, μόνιμη τραχειοστομία









Χειρουργικές παθήσεις









Μόνιμη νηστιδοστομία ή ειλεοστομία









Μόνιμη ειλεοστομία ή κολοστομία









Χειρουργικές παθήσεις ουροποιογεννητικού









Μερική ή ριζική πεεκτομή με ή χωρίς ουρηθροστομία









Παθήσεις οφθαλμών









Μείωση της οπτικής οξύτητας ή διαταραχές των οπτικών πεδίων που δεν επιδέχονται θεραπευτική αντιμετώπιση



Αναφέρεται η αιτία



Βεβαίωση ιατρού ότι είναι «ΜΗ ΙΑΣΙΜΗ»





Αχρωματοψία- δυσχρωματοψία









Νεφρολογικές παθήσεις









ΧΝΑΤΣ υπό εξωνεφρική αιμοκάθαρση



Στάδιο 5ο





Μεταμόσχευση νεφρού









Κυστική ίνωση ή ινοκυστική νόσος επιπέδου 2









Ογκολογικές παθήσεις









Κακόηθες νεόπλασμα τελικού σταδίου με απομακρυσμένες μεταστάσεις



Οι μεταστάσεις θα πρέπει να αποδεικνύονται με αντικειμενική εξέταση









Πηγή: patrastimes.gr



via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1


Συνταρακτικές αποκαλύψεις όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών φέρνει η δικογραφία της υπόθεσης με την σπείρα που πουλούσε πανάκριβη κοκαΐνη και τροφοδοτούσε την κοσμική Αθήνα και Θεσσαλονίκη με επικεφαλής έναν Γεωργιανό μεγαλοβαρόνο ναρκωτικών.

Οπως αναφέρει σε ....





δημοσίευμα της η Espresso, οι κοσμικοί κύκλοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη «τρέμουν» από την αποκάλυψη του κυκλώματος και της δράσης του, καθώς φοβούνται «κρυφές ατζέντες», αλλά και τις εκατοντάδες συνομιλίες σε κινητά που έχει καταγράψει η ΕΥΠ.



Πως δρούσε το κύκλωμα



Το κύκλωμα, δρούσε επί 24ωρου βάσεως και η ποσότητα κοκαΐνης που παρείχε ήταν από 2 έως 10 γραμμάρια την φορά, ενώ ήταν άριστης ποιότητας. Το «βαρύ» τμήμα της Μαφίας, δρούσε στα νότια προάστια της Αττικής όπου προμήθευε διάσημους και επώνυμους καθημερινά. Μάλιστα σύμφωνα με την δικογραφία, η συμμορία των νοτίων προαστίων φέρεται να είχε πελατολόγιο με 80 μόνιμους αγοραστές οι οποίοι έδιναν 100- 200 ευρώ καθημερινά.



Παράλληλα, το κύκλωμα δρούσε μόνο μέσω γνωριμιών, με δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιήσουν ανά 12ωρο οι διακινητές του κυκλώματος και παρέδιδαν την κοκαΐνη στα σπίτια των αγοραστών ή σε προκαθορισμένα ραντεβού. Επιπρόσθετα, η «μαφία της κοκαΐνης» λειτουργούσε με διαφήμιση, χρησιμοποιώντας επώνυμους χρήστες ναρκωτικών για να δοκιμάσουν τις νέες «παρτίδες» και να τις δειγματίσουν στην αγορά.



Τέλος, η συγκεκριμένη μαφία είχε και τις δικές της κωδικές λέξεις, καθώς μέσω κινητών οι διακινητές προσπαθούσαν να «καλύψουν» τα ίχνη τους. Ετσι σε διάφορες συνομιλίες για «delivery» κοκαΐνης, τα ναρκωτικά αναφέρονται με τις ακόλουθες λέξεις:



Κορίτσια



Μπίρες,



Καφές,



Εσπρέσο



Πακέτο τσιγάρα



Κάρτα



Ακτινογραφία



Υπεύθυνη δήλωση



Εισιτήριο



Μπουκάλι



CD



πορτοκαλάδα



κόκα- κόλα



κράτηση



ευρώ



ταινία





πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Ο αυστριακός ευρωβουλευτής Ότμαρ Καράς (ΕΛΚ) δήλωσε πως «Με ισχυρή ΕΕ δεν θα είχε μειωθεί ο κατώτατος στην Ελλάδα»


Τη διερεύνηση της «διαφάνειας» με την οποία λειτουργεί η τρόικα στις χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης ξεκινά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τις εργασίες να ξεκινούν στις 5 Νοεμβρίου και στόχο να έχουν ολοκληρωθεί πριν τις ευρωεκλογές.



Επικεφαλής είναι ο αυστριακός ευρωβουλευτής Ότμαρ Καράς (ΕΛΚ) και ο γάλλος Λιέμ Οάνγκ-Νγκοκν (Σοσιαλιστές). Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομίας και Νομισματικής Πολιτικής την ερχόμενη Τρίτη.



«Πρόκειται για εξέταση, δεν πρόκειται για καταδίκη» τόνισε ο αυστριακός ευρωβουλευτής, με τελικό στόχο να ελέγχονται οι αντιπρόσωποι της τρόικας. Οι ευρωβουλευτές θα καταλήξουν σε αξιολόγηση του νυν τρόπου λειτουργίας και διατύπωση προτάσεων προς ενίσχυση της λογοδοσίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.



«Εάν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ισχυρότερο ρόλο» στις εργασίες της τρόικας, είπε ο Καράς στην αυστριακή ραδιοφωνία, «σίγουρα δεν θα είχε μειωθεί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα».



Ο ευρωβουλετής επέκρινε την «έλλειψη διαφάνειας» και την «έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης» της τρόικας. Η τρόικα, σημείωσε μιλώντας στην αυστριακή ραδιοφωνία, συστάθηκε ως βοηθητική δομή και δεν είναι θεσμικό όργανο της ΕΕ -πρέπει λοιπόν, είπε, να αντληθούν διδάγματα από τις αδυναμίες της τρόικας, οι οποίες και πρέπει μακροπρόθεσμα να ξεπεραστούν με την δημιουργία ενός νέου οργάνου στη βάση των ευρωπαϊκών θεσμών.





via http://press-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε σήμερα την αντίθεση του κόμματος στη σχεδιαζόμενη πλήρη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, με την παραχώρηση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ.



Προηγήθηκε συνάντηση με τα ΔΣ της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ.



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των εργαζομένων «για λιμάνια δημόσια, μοχλό στην προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».



Newsroom Enet



via http://press-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Ο αυστριακός ευρωβουλευτής Ότμαρ Καράς (ΕΛΚ) δήλωσε πως «Με ισχυρή ΕΕ δεν θα είχε μειωθεί ο κατώτατος στην Ελλάδα»


Τη διερεύνηση της «διαφάνειας» με την οποία λειτουργεί η τρόικα στις χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης ξεκινά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τις εργασίες να ξεκινούν στις 5 Νοεμβρίου και στόχο να έχουν ολοκληρωθεί πριν τις ευρωεκλογές.



Επικεφαλής είναι ο αυστριακός ευρωβουλευτής Ότμαρ Καράς (ΕΛΚ) και ο γάλλος Λιέμ Οάνγκ-Νγκοκν (Σοσιαλιστές). Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομίας και Νομισματικής Πολιτικής την ερχόμενη Τρίτη.



«Πρόκειται για εξέταση, δεν πρόκειται για καταδίκη» τόνισε ο αυστριακός ευρωβουλευτής, με τελικό στόχο να ελέγχονται οι αντιπρόσωποι της τρόικας. Οι ευρωβουλευτές θα καταλήξουν σε αξιολόγηση του νυν τρόπου λειτουργίας και διατύπωση προτάσεων προς ενίσχυση της λογοδοσίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.



«Εάν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ισχυρότερο ρόλο» στις εργασίες της τρόικας, είπε ο Καράς στην αυστριακή ραδιοφωνία, «σίγουρα δεν θα είχε μειωθεί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα».



Ο ευρωβουλετής επέκρινε την «έλλειψη διαφάνειας» και την «έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης» της τρόικας. Η τρόικα, σημείωσε μιλώντας στην αυστριακή ραδιοφωνία, συστάθηκε ως βοηθητική δομή και δεν είναι θεσμικό όργανο της ΕΕ -πρέπει λοιπόν, είπε, να αντληθούν διδάγματα από τις αδυναμίες της τρόικας, οι οποίες και πρέπει μακροπρόθεσμα να ξεπεραστούν με την δημιουργία ενός νέου οργάνου στη βάση των ευρωπαϊκών θεσμών.





via http://press-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Η Κατερίνα Ζαρίφη μίλησε για πολλά θέματα υγείας και ομορφιάς στο περιοδικό "ΕΓΩ" και τον Πάνο Γιαννακόπουλο, ενώ εξομολογήθηκε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν έπρεπε να κάνει το χειρουργείο στον σπόνδυλο, ο οποίος είχε διαλυθεί και έπρεπε να αφαιρεθεί...



Σε άγχωσε το χειρουργείο;



"Παρακαλούσα τους γιαρούς μιας και θα με κοίμιζαν να μου έκαναν δώρο τη λιποαναρρόφηση. Πέρα από την πλάκα η επέμβαση είχε διάρκεια 4 ώρες. Με ρωτούσαν που πήγα διακοπές και απαντούσα σε ένα υπέροχο φεστιβάλ, στα "Μητσοτάκεια 2013", σκέψουν ότι ξεκινήσαμε το χειρουργείο και κάηκε η λάμπα"!



Ευτυχώς που είσα πλούσια και είχες να τα πληρώσεις!



Ναι βέβαια! Να φανταστείς ότι φέτος πήρα τη μαμά μου για να μου στείλει λεφτά, κάτι που είχα να κάνω από τότε που πήγαινα σχολείο. Δεν έχω ιδιωτική ασφάλιση και το ταμείο καλύπτει ένα πολύ μικρό μέρος. Γελάμε τώρα, αλλά είναι "νταρκίλα" όλο αυτό.



Δεν είχα λεφτά να πληρώσω τα χειρουργεία μου. Που νομίζεις ότι ανήκω ; Στο μεροκαματιάτη ανήκω. Στον άνθρωπο με τα 1000 ευρώ. Μη θεωρεί ο κόσμος ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν βολεμένοι στην τηλεόραση. Οι βολεμένοι είναι 5-10 ως εκεί...!



Υπάρχει κόσμος που πληρώνεται μυθικά από την τηλεόραση;



"Φυσικά και μερικοί δεν το αξίζουν. Αυτό κι αν είναι ένα φαινόμενο που δεν πρόκειται να εκλείψει ποτέ. Υπάρχει κύκλωμα στήριξης πίσω από αυτά τα άτομα..."



Οι γονείς φέρουν κάποιο μερίδιο ευθύνης για την παιδική παχυσαρκία ;



Σαφώς. Η γενιά μου μεγάλωσε με junk food και πλαστικό. Για εμάς ήταν η "Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων"!



Με την Ελένη είστε φίλες ; Μιλάτε στο τηλέφωνο ;



"Μιλήσαμε το καλοκαίρι. Υπάρχει οικειτότητα. Δεν είναι η πρώτη που θα πάρω τηλέφωνο σε ένα πρόβλημα. Αλλά δεν θα διστάσω να της χτυπήσω την πόρτα στο καμαρίνι για να συζητήσω μαζί της κάτι. Η Ελένη είναι ο άνθρωπος που μπορεί να κάθεται 2-3 ώρες να σε ακούσει..."



Έχεις κάνει "κουτσουκέλες" στο παρελθόν;



"Έχω απατήσει μια φορά. Δεν μου πάει. Είμαι τρομερά ενοχική. Αν είναι να απατήσεις και να ξετινάξεις το πορτοφόλι σου σε δώρα και τέτοια από τις ενοχές, άστο. Και θα το καταλάβει ο άλλος και θα σε διώξει και θα έχει αδειάσει και ο τραπεζικός σου λογαριασμός"



πηγή:zappit.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Οι ατραξιόν που κατακλύζονται από ορδές βανδάλων!


Ιστορικές και λιγότερο ιστορικές κατασκευές, περίφημες πάντως στην οικουμένη, γίνονται στόχος πράξεων βανδαλισμού, αλλάζοντας μια για πάντα τη μορφή τους.



Από ορόσημα για τις πόλεις που τα φιλοξενούν μέχρι έργα τέχνης και απλές τουριστικές ατραξιόν, τα δημόσια αυτά μνημεία μετρούν μια πλούσια ιστορία γκράφιτι και κακοποίησης.



Άλλοτε στο πλαίσιο της «παράδοσης» και άλλοτε σε μια προσπάθεια μεταμόρφωσής τους, οι βάνδαλοι αποφασίζουν να παρέμβουν δραστικά (και εικαστικά;) αφήνοντας το στίγμα τους βαθιά χαραγμένο στη μορφή τους.



Και αν διερωτάστε, είναι πράγματι τα πιο κακοποιημένα μνημεία του πλανήτη, με τις δημοτικές Αρχές να τα καθαρίζουν συχνά, αν και μάταια, καθώς οι καλλιτέχνες του δρόμου δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τα αφήσουν στην ησυχία τους...



Σημείωση: η πλέον περίφημη κακοποίηση μνημείου αφορά φυσικά στον Παρθενώνα και τα ζοφερά τεκταινόμενα της καταστροφής του, θεωρούμε ωστόσο πως τα γεγονότα είναι γνωστά σε όλους και δεν χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση...



Ο τάφος του Τζιμ Μόρισον - Παρίσι, Γαλλία








Ο δαιμόνιος ροκάς Τζιμ Μόρισον των The Doors είναι θαμμένος στο παρισινό κοιμητήριο Père Lachaise, μετά τον αιφνίδιο θάνατό του στη γαλλική πρωτεύουσα στις 3 Ιουλίου 1971. Το ταφικό μνημείο του, παρά το γεγονός ότι μέχρι το 1973 παρέμενε χωρίς όνομα, μετατράπηκε γρήγορα σε χώρο «προσκυνήματος» για τους χιλιάδες οπαδούς του, που άφηναν λουλούδια, γράμματα και αναμνηστικά πάνω του.

Δεν παρέλειψαν βέβαια να αφήσουν και τόνους γκράφιτι, αρχικά πάνω στο μνημείο του Μόρισον και αργότερα στους γύρω τάφους, τα δέντρα, ακόμα και τις δομές του νεκροταφείου, καθώς οι ορδές των επισκεπτών στα τόσα χρόνια ήθελαν να καταθέσουν την ψυχούλα τους.







Όσο για το απόλυτο σύμβολο του ταφικού του μνημείου, τη γύψινη προτομή του Μόρισον που φιλοτέχνησε ο κροάτης καλλιτέχνης Mladen Mikulin και τοποθετήθηκε στον τάφο το 1981, μαζί με νέα ταφόπλακα για τα 10 χρόνια από τον θάνατό του, αποτέλεσε αντικείμενο ευρείας -και πολύχρωμης, αλίμονο- «διακόσμησης» από τον κόσμο, μέχρι το 1988 τουλάχιστον που κλάπηκε...



Ο Τοίχος της Τσίχλας - Σιάτλ, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ







Το περίφημο Gum Wall της αμερικανικής πόλης ξεκίνησε με τους πλέον ταπεινούς σκοπούς: το κοινό που περίμενε ατέλειωτες ώρες στην ουρά για να εισέλθει στα θέατρα της περιοχής άρχισε να κολλά τις τσίχλες του στον κοντινότερο τοίχο. Κι ό,τι ξεκίνησε πράγματι ως πράξη βανδαλισμού μετατράπηκε σύντομα σε καινοτόμο έργο τέχνης, ιδιαίτερα μετά το 1999 όταν ο κόσμος άρχισε να συντελεί μαζικά στη διακόσμηση του τοίχου.







Και πρόκειται πράγματι για ένα από τα ελάχιστα «έργα τέχνης» της οικουμένης που ο βανδαλισμός, αν και δεν ενθαρρύνεται ακριβώς, είναι απολύτως απαραίτητος για τη διατήρηση του καθεστώτος του έργου!







Εγκατεστημένος στο Post Alley κάτω από το Park Place Market, ο τσιχλο
-τοίχος παραμένει δημοφιλής και συνεχίζει να επεκτείνεται, όσο τουλάχιστον τα θέατρα της περιοχής συνεχίζουν να προσελκύουν κοινό. Κι έτσι η εικαστική παρέμβαση του κόσμου, αν και σχετικά ενοχλητική, μετέτρεψε ένα δρομάκι σε τουριστική ατραξιόν μιας πόλης...



Η Σφίγγα - Γκίζα, Αίγυπτος







Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας είναι ένα από τα παλιότερα μνημεία της οικουμένης, κι ως τέτοιο είναι σχετικά λογικό να έχει παραμορφωθεί από πράξεις βανδαλισμού και να αμαυρώνεται από τα γκράφιτι που φιλοξενεί στο σώμα της.







Για τη χαμένη μύτη της, ο θρύλος τη θέλει να ανατινάζεται από γαλλικό κανονιοβολισμό κατά τη ναπολεόντεια εισβολή στην Αίγυπτο το 1798, κάτι που φαίνεται ωστόσο να μην ισχύει, καθώς σε σκίτσα που έγιναν δεκαετίες πριν η Σφίγγα συνέχιζε να μην έχει μύτη!







Η πραγματικότητα είναι ελαφρώς διαφορετική: ο πραγματικός βανδαλισμός συνέβη το 1378, όταν ο Muhammad Sa’im al-Dahr πετσόκοψε τη μύτη της αφού παρατήρησε ότι οι ντόπιοι χωρικοί λάτρευαν το μνημείο ως θεό, παρακαλώντας το να τους δώσει μια καλή σοδειά. Τον βανδαλισμό του τον πλήρωσε βεβαίως ακριβά, καθώς λιντσαρίστηκε κατόπιν από τον αγριεμένο όχλο...


newsbeast.gr



σε λίγο το 2ο μέρος ...




via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82
Κι όμως, όλα ή… τα περισσότερα τραγούδια είναι βγαλμένα μέσα από την ζωή.. Κι αυτό διακωμωδείται μέσα από έναν...



παράνομο δεσμό δύο ανθρώπων και την μελωποίησή του.



Ο Σπύρος και η παρέα του έφτιαξαν το παρακάτω βίντεο αντικατοπρίζοντας ακριβώς αυτό.

Πέραν της πλάκας και του γέλιου, θα παρατηρήσετε – αφού δείτε το βίντεο – πόσο καλή φωνή έχει ο… μελωποιός και απλά θα μείνετε άναυδοι!!!













πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/funny%20videos


Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στην ελληνική οικονομία, μολονότι εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης, σημειώνεται στην τριμηνιαία έκθεση που συντάσσει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Τονίζεται, ωστόσο, ότι το μικρό πρωτογενές πλεόνασμα «θα συμβάλει στις δύσκολες διαπραγματεύσεις κυρίως με τους εταίρους στην Ευρωζώνη, το ESM και την ΕΚΤ».

Από δημοσιονομικής πλευράς, σύμφωνα με την 55σέλιδη έκθεση, η οποία αφορά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2013, θα καταγραφεί «ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα» φέτος, το οποίο ωστόσο δεν πρέπει να υποτιμηθεί, καθώς τούτο επετεύχθη με «μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος» και «θα συμβάλει στις δύσκολες διαπραγματεύσεις κυρίως με τους εταίρους στην Ευρωζώνη, το ESM και την ΕΚΤ».



Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, «σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας (ήτοι παραγωγής και απασχόλησης) η κατάσταση είναι κρίσιμη τριάμισι χρόνια μετά την έναρξη των προγραμμάτων προσαρμογής και απειλεί ό,τι επιτεύχθηκε με τη δημοσιονομική διαχείριση [....] Ωστόσο, υπάρχουν σημάδια οικονομικής σταθεροποίησης. Οι αρνητικοί ρυθμοί μεγέθυνσης μειώθηκαν. Διάφορες προβλέψεις δείχνουν ότι το 2014 θα υπάρξει έστω μικρή άνοδος του ΑΕΠ αν και υπάρχουν πιο απαισιόδοξες προβλέψεις για περαιτέρω πτώση του ΑΕΠ».



Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, «ορισμένα ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια προχωρούν (Cosco, Philip Morris, υδροπλάνα κ.α.), τα μεγάλα έργα φαίνεται ότι βρίσκονται στα πρόθυρα της επανεκκίνησης, μερικές ιδιωτικοποιήσεις θα απαλλάξουν το κράτος από μελλοντικά βάρη, ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑP δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες, ο τουρισμός πήγε καλά και όλα δείχνουν ότι στο τέλος του χρόνου η χώρα θα πετύχει πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών».



Επίσης, «ενθαρρυντικά μηνύματα ότι οι συναινέσεις είναι δυνατές εκπέμπουν οι συγκλίσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σε θέματα οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Τέτοια ζητήματα είναι π.χ. η παραμονή της χώρας στη Ζώνη του Ευρώ, η αναδιάρθρωση του χρέους και η αναθεώρηση του προγράμματος προσαρμογής. Εν τούτοις, η επιστροφή στην ανάπτυξη δεν έχει διασφαλισθεί. Ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας δεν έχει εξαλειφθεί. Οι αντιδράσεις σε κάθε μεταρρυθμιστικό μέτρο είναι μεγάλες καθώς ατομικά και συλλογικά συμφέροντα ανθίστανται είτε επειδή εμμένουν στη διατήρηση των παλαιών προνομίων είτε επειδή δεν έχουν πεισθεί για τη τελική έκβαση της τρέχουσας μεταρρυθμιστικής προσπάθειας».



Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής σημειώνεται ότι «παρά τις καθυστερήσεις και τα ελαττώματα που εμφάνισε, υπηρέτησε τον σκοπό να ξεπεράσει η χώρα μια από τις ασθένειες που την οδήγησαν στη δημοσιονομική κρίση του 2010: Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, το 2013 τα έσοδα θα καλύψουν τις δαπάνες του κράτους αφήνοντας ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα.



Η δημοσιονομική προσαρμογή που συντελέσθηκε είναι μεγάλη (αν και για πολλούς υπερβολική, ή έγινε με λάθος τρόπο). Το πρωτογενές έλλειμμα του 15,6% του ΑΕΠ (2010) μπορεί να γίνει μικρό πλεόνασμα φέτος (2013), όπως εκτιμάται. Παρά το μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος, το αποτέλεσμα δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Θα συμβάλει στις δύσκολες διαπραγματεύσεις, κυρίως με τους εταίρους στην Ευρωζώνη, το ESM και την ΕΚΤ.



Το ερώτημα που τίθεται είναι αν αυτή η πρόοδος είναι «διατηρήσιμη», δεδομένου ότι η ύφεση ήταν πολύ μεγάλη, η ανεργία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ο λόγος χρέους / ΑΕΠ επιδεινώθηκε σε σχέση με το 2010», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ίδια έκθεση.



Τριμηνιαία Εκθεση (Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2013)



kathimerini.gr



via http://press-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Οι 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, καθώς και οι 200 πιο κερδοφόροι ομίλοι εταιρειών αύξησαν τον κύκλο εργασιών τους και βελτίωσαν εντυπωσιακά την κερδοφορία τους βάσει δημοσιευμένων ισολογισμών για τη χρήση του 2012, που παρουσίασε η ICAP.



Οι 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες κάλυψαν με τον κύκλο εργασιών τους ποσοστό 54,1% του συνολικού κύκλου εργασιών όλων των εταιρειών με διαθέσιμους ισολογισμούς.



Ο συνολικός κύκλος εργασιών των 500 επιχειρήσεων εμφάνισε αξιόλογη αύξηση, 4,5%, το 2012, ενώ τα συνολικά κέρδη EBITDA αυξήθηκαν εντυπωσιακά, κατά 44,3%.



Οπως αναφέρει η ανακοίνωση:



Εμφάνισαν συνολικά κέρδη προ φόρου της τάξης των 2,4 δισ. το 2012 (μεγαλύτερα κατά 26% από τα αντίστοιχα της περσινής έκδοσης), ενώ το τελικό καθαρό αποτέλεσμα του συνόλου των εταιρειών ήταν (για τρίτη χρονιά) ζημιογόνο, με ζημίες της τάξης των 13,1 δισ. ευρώ.



Αναφορικά με τη σύνθεση της ομάδας των 500 πλέον κερδοφόρων ελληνικών εταιρειών (βάσει κερδών EBITDA του έτους 2012), σημειώνεται ότι 132 εταιρείες της περσινής κατάταξης δεν περιλαμβάνονται στη νέα κατάταξη και αντικαθιστώνται από άλλες επιχειρήσεις.



Από τις επιχειρήσεις που «βγήκαν εκτός» κατάταξης το τελευταίο έτος, 23 εταιρείες εμφάνισαν ζημιογόνα αποτελέσματα (αρνητικά κέρδη EBITDA) το 2012, ενώ οι λοιπές είτε είχαν αντίστοιχα κέρδη μικρότερα του κατωτάτου ορίου, είτε δεν δημοσίευσαν ισολογισμό ή τέλος κάποιες (9) ήταν αδρανείς το τελευταίο έτος. Τέλος, επισημαίνεται ότι από τις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες του 2012, μόνο 67 εταιρείες είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών.



Συγκρίνοντας τα βασικά οικονομικά μεγέθη των 500 εταιρειών της κατάταξης του 2012 σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη των 500 εταιρειών το 2011, προκύπτει σαφώς εικόνα βελτίωσης. Κατ’ αρχάς, παρά τις δυσχέρειες και το ασταθές περιβάλλον του προηγούμενου έτους, ο συνολικός κύκλος εργασιών των 500 επιχειρήσεων εμφάνισε αξιόλογη αύξηση, 4,5%, το 2012, ενώ τα συνολικά κέρδη EBITDA αυξήθηκαν εντυπωσιακά, κατά 44,3%. Περαιτέρω, οι 500 εταιρείες εμφάνισαν προ φόρου κέρδη ύψους 2,44 δισ. ευρώ το 2012, έναντι σημαντικών ζημιών που είχαν καταγράψει το προηγούμενο έτος. Με βάση τα κέρδη προ φόρου (2012), από τις 500 εταιρείες το 77,6% ήταν κερδοφόρες, ενώ οι λοιπές ήταν ζημιογόνες. Τέλος, οι 500 εταιρείες της κατάταξης συνολικά εμφάνισαν οριακή μόνο αύξηση των ιδίων κεφαλαίων τους (1%) το 2012.



Αναφορικά με τα μερίδια συμμετοχής των διαφόρων τομέων στο συνολικό κύκλο εργασιών των 500 εταιρειών της κατάταξης κατά το 2012, ο τομέας της Βιομηχανίας ήταν πρώτος με μερίδιο 34,8%. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο τομέας των Λοιπών Υπηρεσιών με μερίδιο 29,3%, εκτοπίζοντας στην τρίτη θέση πλέον το Εμπόριο (μερίδιο 26,5%). Έπονται οι λοιποί τομείς στη συνέχεια.



«Top 20» των Κερδοφόρων Εταιρειών



Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κορυφή της κατάταξης για το 2012. Παρατηρείται ότι στην πρώτη εικοσάδα (TOP 20) των πλέον κερδοφόρων εταιρειών (βάσει EBITDA) η πλειονότητα παρέμεινε σταθερή, με τις 16 από τις 20 εταιρείες να εμφανίζονται στην κορυφή τόσο το 2012 όσο και το 2011, σημειώνοντας απλά κάποια εναλλαγή στις θέσεις της κατάταξης. Αναφορικά με τη συμμετοχή των επί μέρους τομέων στη «σύνθεση» της πρώτης εικοσάδας εταιρειών, το 2012 συμμετείχαν 12 εταιρείες του τομέα «Λοιπών Υπηρεσιών», δύο Βιομηχανίες, τρεις εμπορικές εταιρείες και από μία εταιρεία των λοιπών τομέων. Κορυφαία κερδοφόρα εταιρεία για το 2012 ανεδείχθη η ΔΕΗ ΑΕ η οποία επανήλθε στην κορυφή επιτυγχάνοντας θεαματική βελτίωση των κερδών EBITDA (+52,2%), εκτοπίζοντας έτσι στη 2η θέση τον ΟΠΑΠ ΑΕ, λόγω υποχώρησης της κερδοφορίας του (μείωση κερδών EBITDA κατά 8,5%).



Νεοεισερχόμενες εταιρείες στο TOP 20 είναι μία εταιρεία του τομέα «Λοιπών Υπηρεσιών» (WIND ΕΛΛΑΣ Τηλεπικοινωνίες ΑΕ), μία εμπορική (ΓΕΝΕΣΙΣ ΦΑΡΜΑ ΑΕ), μία ασφαλιστική (ΕΘΝΙΚΗ ΑΕΕΓΑ) και μία από τον τομέα τουρισμού (OLYMPIC AE).



Η συμμετοχή των πρώτων 20 εταιρειών της κατάταξης είναι καθοριστική, εφόσον μόνον αυτές κάλυψαν το 2012 (από κοινού) μερίδιο 48,5% επί των συνολικών κερδών EBITDA, καθώς και μερίδιο 45,6% επί του συνολικού κύκλου εργασιών, που πραγματοποίησαν και οι 500 εταιρείες της κατάταξης.




via http://press-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1



Αυτό λοιπόν που βλέπετε στο νύχι αυτού του τύπου

, είναι ένα κανονικό ρολόι!



Το συγκεκριμένο ρολόι πιο λεπτό από ένα νύχι και ενσωματώνεται πάνω στο νύχι του αντίχειρα.


Δείχνει την ώρα, έχει ημερολόγιο και έχει ακόμα και φωτάκι για να φέγγει τη νύχτα! Το φωτάκι ενεργοποιείται αν πιέσουμε το ρολόι από τη μεριά στην άκρη του δαχτύλου.


Είναι δηλαδή ένα ρολόι νυχός…



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91
Πρόβλημα εντοπίστηκε σε ορισμένες συσκευές iPhone 5S Πρόβλημα με την μπαταρία τους είναι πιθανόν να αντιμετωπίζουν χρήστες της νέας συσκευής iPhone 5S, καθώς η Apple παραδέχτηκε ότι εντόπισε...

δυσλειτουργία.Σύμφωνα με την εταιρεία, στις συσκευές που επηρεάζονται, η μπαταρία εξαντλείται πολύ πιο γρήγορα από το προβλεπόμενο, καθώς και η φόρτισή τους απαιτεί περισσότερο χρόνο.



Ωστόσο, όπως σημείωσε, η δυσλειτουργία αφορά «ένα πολύ περιορισμένο αριθμό» iPhone 5S. Στη σχετική ανακοίνωση η Apple μιλά μόνο για μερικές εκατοντάδες προβληματικές συσκευές.Σύμφωνα με την επίσημη προδιαγραφή, το νέο iPhone προσφέρει 10 ώρες ομιλίας και 250 ώρες αναμονής με μία μόνο φόρτιση.



«Επικοινωνούμε με τους πελάτες με τις συσκευές που επηρεάζονται και θα τους παρέχουμε ένα τηλέφωνο αντικατάστασης», σημείωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, μιλώντας στους New York Times.Σε ανάκληση συσκευών, είχε προχωρήσει και η Samsung, μετά από προβλήματα φόρτισης της μπαταρίας που αντιμετώπισαν χρήστες των Galaxy S4.



via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91


Ο πλανήτης μας είναι πραγματικά πολύ μικρός σε σύγκριση με άλλους γνωστούς πλανήτες. Τα παρακάτω σχήματα το αποδεικνύουν περίτρανα...






















via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1