follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας!

Βήχετε συχνά; Δείτε τι τύπο βήχα έχετε και αντιμετωπίστε τον

nea-news | 25 Ιαν 2014 | 8:23 π.μ.

Μήπως το τελευταίο διάστημα σας ταλαιπωρεί έντονος βήχας που δεν υποχωρεί;

Ο εντοπισμός των παραγόντων που τον «ενεργοποιούν», είναι το πρώτο βήμα για να τον αντιμετωπίσετε...

Αναγνωρίστε από τα συμπτώματα που ακολουθούν, τον τύπο του βήχα που έχετε, προκειμένου να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα ριζικά.



Ξηρός βήχας



Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός κατά τη διάρκεια της νύχτας και ερεθίζει το λαιμό. Τα αίτιά του είναι συνήθως αλλεργικά ή απόρροια χρόνιας φαρυγγίτιδας ή λαρυγγίτιδας.



Δοκιμάστε μέλι σε ένα κουταλάκι του γλυκού, διαλυμένο σε χυμό από μισό λεμόνι. Επίσης τσάι, τίλιο ή χαμομήλια με λίγη ζάχαρη θα σας ανακουφίσει.





Παραγωγικός βήχας



Συνήθως συνοδεύεται από παραγωγή βλέννας. Όταν τα πτύελα είναι λευκά ενδεχομένως ο βήχας να οφείλεται σε κοινό κρυολόγημα, βρογχίτιδα ή ιγμορίτιδα, ενώ όταν είναι πράσινα ή κίτρινα οφείλεται συνήθως σε κάποιο μικρόβιο στο αναπνευστικό σύστημα.



Καλό θα είναι να επισκεφθείτε γιατρό, που θα σας συστήσει τη λήψη κάποιου αντιβηχικού ή αποχρεμπτικού σιροπιού. Να θυμάστε ότι η πρόσληψη υγρών διευκολύνει στη ρευστοποίηση και απομάκρυνση της βλέννας.





Χρόνιος βήχας



Μπορεί να οφείλεται σε χρόνια βρογχίτιδα ή άσθμα, που επιδεινώνεται από το κάπνισμα. Η αντιμετώπιση της χρόνιας βρογχίτιδας γίνεται με βρογχοδιασταλτικά φάρμακα, που διευκολύνουν την αποβολή των πτυέλων.





Τσιγαρόβηχας



Είναι ιδιαίτερα συχνός στους καπνιστές. Είναι πιο έντονος το πρωί και συχνά συνοδεύεται από πτύελα. Σε αυτό τον τύπο βήχα, δεν θα πρέπει να λαμβάνετε αντιβηχικά, καθώς καταστέλλουν το βήχα, με αποτέλεσμα οι βλέννες να παραμένουν στους πνεύμονες.





Βήχας από το… στομάχι



Σε αυτή την περίπτωση, ευθύνεται η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Τα οξέα του στομάχου ανεβαίνουν προς τον οισοφάγο ερεθίζοντάς τον και προκαλώντας αντανακλαστικό βήχα.



Καλό θα είναι να αφήνετε τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν πέσετε για ύπνο, μετά το φαγητό. Επίσης, κατά τη διάρκεια του ύπνου, το κεφάλι σας θα πρέπει να βρίσκεται ψηλότερα από το υπόλοιπο σώμα.



onmed.gr



via http://ift.tt/1iYUrNj
Μοιραστείτε το θέμα:
Category:

Facebook Highlights

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...