follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail

Wing Tzun Kung Fu Η συναρπαστική πολεμική τέχνη αυτοάμυνας

nea | 12 Μαρ 2014 | 10:30 μ.μ.


Το Wing Tzun είναι μία κινεζική πολεμική τέχνη αυτοάμυνας η οποία αναπτύχθηκε πριν από 300 χρόνια από μια γυναίκα ονόματι Ng Mui. Φέρει δε το όνομα της πρώτης μαθήτριας της,  Yim Wing Tzun. Wing Tzun μεταφράζεται ως “όμορφη άνοιξη” ή “διαρκής άνοιξη”.

Τα κύρια σημεία του Wing Tzun είναι η αύξηση της αμυντικής ικανότητας, καθώς και η διατήρηση και βελτίωση της υγείας σε φυσικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Το Wing Tzun αυξάνει την σωματική και ψυχική ευελιξία και αναπτύσσει την ικανότητα αντίληψης. Χαρακτηρίζεται από απλότητα, προσήλωση στο στόχο, αποτελεσματικότητα και φυσικές κινήσεις. Χωρίς ακροβατικές κινήσεις και χωρίς κινήσεις που να απαιτούν υπερβολική δύναμη πραγματοποιούνται οι ρέουσες, μαλακές, παρόλα αυτά  όμως πολύ αποτελεσματικές τεχνικές. Το Wing Tzun εκμεταλλεύεται την εισερχόμενη δύναμη του αντιπάλου με  υποχωρητικές/εύκαμπτες κινήσεις και κινήσεις τακτικής και την στρέφει εναντίον του.

Το πιο σημαντικό δεν είναι η συλλογή τεχνικών και συνδυασμών αλλά ένα γενικό πλάνο/στρατηγική  που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις καταστάσεις. Το Wing Tzun είναι καθαρή αυτοάμυνα, δεν είναι άθλημα. Σε ρεαλιστικές καταστάσεις αυτοάμυνας δεν υπάρχουν κανόνες, οι οποίοι θα μας προστατέψουν από απρόβλεπτες ενέργειες του αντιπάλου, ούτε μπορούμε να βασιστούμε σε ξένη βοήθεια. Από τον επιτιθέμενο δεν μπορούμε να περιμένουμε αθλητική άμιλλα ή λύπη. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν αθλητικοί αγώνες στο Wing Tzun, αλλά προπονούμαστε σε ένα περιβάλλον συνεργασίας, για την βελτίωση της αμυντικής μας ικανότητας.

Για ποιον είναι κατάλληλο το Wing Tzun Kung Fu 

Για  όποιον θέλει να γνωρίσει καλύτερα το σώμα του, τις δυνάμεις του και τον τρόπο να τις χρησιμοποιεί αποτελεσματικά. Είτε είναι νέος (ήδη από 5 ετών) είτε είναι μεγαλύτερος σε ηλικία (δεν υπάρχει όριο ηλικίας), είτε είναι άνδρας είτε γυναίκα, το Wing Tzun μπορεί να εξασκηθεί από τον καθένα. Δεδομένου ότι το σύστημα δεν στηρίζεται σε ακροβατικά ή υπερβολική δύναμη μπορεί να εξασκείται μέχρι και τα βαθιά γεράματα.

Σε παιδιά και εφήβους το Wing Tzun αυξάνει τον συντονισμό και την αίσθηση της κίνησης με διασκεδαστικό και μη βίαιο τρόπο. Ενισχύει το κοινό αίσθημα και τη μη βίαιη συναναστροφή μεταξύ τους, και μπορεί να μειώσει τυχόν υπερβολική παιδική ενέργεια.

Για τους ενήλικες το Wing Tzun προσφέρει την τέλεια εξισορρόπηση από την καθημερινότητα της δουλειάς ή της προσωπικής ζωής. Δυστυχώς, η βία υπάρχει  και έχει πολλές εκφάνσεις, μπορεί να εμφανιστεί ως λεκτική ή σωματική παρενόχληση, σε μορφή συγκρούσεων παιδιών και εφήβων στο σχολείο, ή  ακόμη πιο έντονα ως ληστεία ή βιασμος σε ενήλικες. Για όσους φοβούνται, την όχι και τόσο απίθανη περίπτωση, η βία να βρει και τους ίδιους το Wing Tzun προσφέρει αποτελεσματική αυτοπροστασία  προερχόμενη από την αύξηση της αυτοπεποίθησης μέσα από την εξάσκηση.

Οι κινήσεις του Wing Tzun είναι απλές, εύκολες στην εκμάθηση και δεν απαιτούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ακόμη και άτομα που δεν έχουν κάνει  αθλητισμό στο παρελθόν μπορούν να μάθουν και να εξασκήσουν το Wing Tzun. Υπάρχει δυνατότητα εκμάθησης  λειτουργικής αυτοάμυνας για  τον καθένα.



Επισκεφτείτε την βραδιά ενημερώσεως δωρεάν και χωρίς καμία δέσμευση. Στη συνέχεια μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για μεταγενέστερη δωρεάν προπόνηση. Ενημερωθείτε σχετικά με το πότε θα διεξαχθεί η επόμενη βραδιά ενημερώσεως. Ανακαλύψτε και εσείς γιατί τόσοι πολλοί ενθουσιασμένοι άνθρωποι εξασκούνται μαζί μας.


Chief-instructor of Dynamic Self Defence – Wing Tzun Kung Fu Association
Be aware, Be Prepared, stay safe. The secret of defending yourself effectively.

Ο Μιχαήλ Οικονόμου σπούδασε Ηλεκτρολόγος/ Μηχανικός ( ΑΤΕΙ Χαλκίδος ) και παράλληλα με τις σπουδές του ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το Wing Tzun το 2000 και το ολοκλήρωσε ( Wing Tzun άοπλο & ένοπλο ) στον Sifu Niko το 2012. Είναι ο ιδρυτής & προπονητής του Αθλητικού ομίλου δυναμικής αυτοάμυνας Κορωπίου. Έχει εργαστεί ως σωματοφύλακας στον αντιπρόεδρο του Σ.Ε.Β και έχει λάβει την αντίστοιχη εκπαίδευση. Επίσης έχει εκπαιδευτεί στο σύστημα Esckrima ( Sifu Niko ) και είναι ο δημιουργός του Dynamic knife & stick system.









Dai-Sifu Michail πτυχία :
  • Πτυχίο << Sifu of Wing Tzun >> (Sifu Niko). 
  • Πτυχίο ολοκλήρωσης άοπλου Wing Tzun (Sifu Niko).
  • Πτυχίο ολοκλήρωσης ένοπλου Wing Tzun (Sifu Niko)
  • Πτυχίο μαύρης ζώνης από Ελληνική ομοσπονδία ΓΣΚΦ.
  • Πτυχίο 2ou Duan από Ελληνική ομοσπονδία ΓΣΚΦ.
  • Πτυχίο 1ου Level F.C.S Kali ( Tuhon Ray Dionaldo ).


Wing Tzun Kung Fu – Dynamic Self Defence Trainer. Live confident, live prepared. Limitations only exist if you let them.

Ο Σπύρος Οικονόμου σπούδασε Ηλεκτρολόγος/Μηχανικός( ΑΤΕΙ Πατρών ) και τεχνικός δικτύων υπολογιστών (Ελληνοαμερικανική ένωση ).Ξεκίνησε το Wing Tzun Kung Fu το 2004 και φέρει τον τίτλο τιμής << Sifu of Wing Tzun κατέχοντας το 2ο level δασκάλου στο Wing Tzun Kung Fu >>.Είναι προπονητής του αθλητικού ομίλου δυναμικής αυτοάμυνας Κορωπίου.Επίσης εκπαιδεύεται από τον Dai- Sifu Michail στο Dynamic knife & stick system.











Sifu Spiros πτυχία :
  • Πτυχίο << Sifu of Wing Tzun >> ( Dai-Sifu Michail Oikonomou.)
  • Πτυχίο instructor 3 ( Ανώτερο ) ( Dai-Sifu Michail Oikonomou.)
  • Πτυχίο 2ου Level Wing Tzun Kung Fu ( Dai-Sifu Michail Oikonomou.)
  • Πτυχίο μαύρης ζώνης από Ελληνική ομοσπονδία ΓΣΚΦ.
  • Πτυχίο 2ου Duan από Ελληνική ομοσπονδία ΓΣΚΦ.

www.dsdathens.gr

Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...