follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail




Του Λεωνίδα Βατικιώτη – «Επίκαιρα»



Ψυχρολουσία προκάλεσε η δήλωση του Γιώργου Σταθάκη, βουλευτή Χανίων και υπεύθυνου του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκδήλωση του tvxs.gr στις 13 Φεβρουαρίου με θέμα «Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας», όπου προανήγγειλε αύξηση της φορολογίας. Τα λόγια του ήταν τα εξής: «Η Ελλάδα έχει μια μόνιμη τρύπα στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων, θα τολμούσα να πω πιο πολύ των φυσικών προσώπων, παρά των επιχειρήσεων. Άρα η ιδέα για λιγότερους φόρους είναι παραπλανητική, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».



Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση της φορολογίας προκάλεσε σοκ όχι μόνο στους οπαδούς και ψηφοφόρους του κόμματος, αλλά και σε πολύ περισσότερους πολίτες που προσδοκούσαν ότι μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μείωνε τα υπέρμετρα και κοινωνικά άδικα φορολογικά βάρη που έχουν επιβάλει τα Μνημόνια τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αν ο στόχος της ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ



Πηγή


Μετά «το αμερικανικό πραξικόπημα».


«Μόνη ελπίδα, η διπλωματική μαεστρία του Πούτιν»



«Το πραξικόπημα στην Ουκρανία, που οργάνωσε η αμερικανική κυβέρνηση αλλά πέρασε στον έλεγχο

οργανωμένων και εξοπλισμένων νεοναζιστών, οδηγεί, σχεδόν κατά βεβαιότητα, σε πόλεμο, που μόνο η διπλωματική δεξιότητα του Πούτιν μπορεί πλέον να αποτρέψει.»



Επειδή αυτή η Κασσάνδρεια επισήμανση ανήκει σε Αμερικανό και μάλιστα άλλοτε υπουργό του Ρήγκαν και επειδή η Ουκρανία – αφετηρία πριν είκοσι χρόνια του καρκινοφόρου νέφους του Τσερνομπίλ- δεν βρίσκεται μακριά από τις κεφαλές μας, το μαστιγωτικό άρθρο του Πωλ Γκρεκ Ρόμπερτς δικαιούται και δημοσιότητα και ιδιαίτερη προσοχή.΄Οταν μάλιστα τα ιθαγενή συστημικά μίντια για τα γεγονότα της Ουκρανίας, αντί ενημέρωσης, απλώς ξαναζεσταίνουν τα… πιάτα του CNN και του Fox News.



Βοηθός υπουργός Οικονομικών υπερσυντηρητικου προέδρου, καθηγητής πανεπιστημίων, πρώην αρχισυντάκτης στη Γουώλ Στρήτ Τζέρναλ, κόλουμνιστ εγκυρότατων άλλων οικονομικών φύλλων και πολυγραφότατος συγγραφέας, ο δρ.Πωλ Γκρέκ Ρόμπερτς, στο τελευταίο σειράς σκληρότατων άρθρων του για την αμερικανική αντιρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία έγραψε τα παρακάτω, υπό τον ακόλουθο τίτλο:



«Ουκρανοί Νεοναζιστές Διακηρύσσουν Πως η Εξουσία Πηγάζει Από την Κάννη των Οπλων τους



Η πραγματικότητα στην Ουκρανία διαψεύδει το πορτραίτο μιας δήθεν προλεύνουσας ουκρανικής δημοκρατίας,που παρουσιάζει το ανίκανο και διεφθαρμένο καθεστώς του Ομπάμα .



Στο βαθμό που, μετά το πραξικόπημα, υπάρχει εκεί μια κυβέρνηση, οι νόμοι της υπαγορεύονται από ένοπλους τραμπούκους των νεο-ναζιστικών, υπερεθνικιστικών, ρωσσοφοβικών κομμάτων. Δείτε το βίντεο με τον ένοπλο τραμπούκο Αλεξάντρ Μουζύσκο – που κομπάζει πως σκότωνε Ρώσους στρατιώτες στη Τσετσενία- να διατάσσει την περιφερειακή βουλή του Ρόβνο να δωρήσει διαμερίσματα στους διαδηλωτές.http://ift.tt/1hoHVUL



Στόχοι εκτελέσεων, ενταλμάτων συλλήψεως, εισβολών κατ οίκον και απειλών, τα μέλη των κόμματος του Γιανούκοβιτς ( Κόμμα των Περιφερειών) παραιτούνται μαζικά για να σώσουν τη ζωή τους και των οικείων τους. Εβραϊκές συναγωγές και ελληνοορθόδοξες εκκλησίες υφίστανται επιθέσεις.



Είχα, ίσως πρώτος , προβλέψει ότι η οργάνωση από την Ουάσιγκτων των φιλοευρωπαίων Ουκρανών πολιτικών για ένα αντικυβερνητικό πραξικόπημα θα κατέστρεφε τη δημοκρατία και θα δημιουργούσε ένα προηγούμενο υπεροχής της βίας έναντι των εκλογών, εκχορώντας έτσι την εξουσία στην οργανωμένη και εξοπλισμένη άκρα δεξιά.



Και αυτό ακριβώς συνέβη. Κανείς στο καθεστώς Ομπάμα δεν είχε αρκετό μυαλό για να δεί το προφανές αποτέλεσμα της αυτάρεσκης επέμβασής τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας.΄Αν ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος και το κυβερνών κόμμα ανατρέπονται τόσο εύκολα από εξοπλισμένους νεο-ναζιστές, ποιά πιθανότητα έχουν τα πληρωμένα ανδρείκελα της Ουάσιγκτων, οι λεγόμενοι «μετριοπαθείς» να σχηματίσουν κυβέρνηση;



Οι πληρωμένοι από την Ουάσιγκτων συνωμότες εισπράττουν τώρα την αμοιβή που τους αξίζει, καθώς αντιμετωπίζουν έντρομοι και βουβοί τον νεο-ναζιστή Μουζύσκο, με το Αk-47 στο χέρι, να προκαλεί τις αρχές: «Ελάτε αν τολμάτε να με αφοπλίσετε».



Η Δύση αντιμετωπίζει τώρα ένα πραγματικό μπλέξιμο.Τό ίδιο και η Ρωσσία. Ο εκπορνευόμενος Τύπος (“the presstitudes”) θα εμποδίσει το αμερικανικό κοινό νά πληροφορηθεί κάποτε τι συνέβη πραγματικά και το καθεστώς του Ομπάμα δεν θα το ομολογήσει ποτέ. Δεν είναι πάντοτε σίγουρο ότι ακόμη και οι Ρώσσοι θέλουν να το παραδεχθούν. Ο ευφυής, λογικός και ανθρώπινος Ρώσσος υπουργός των Εξωτερικών, πρόσωπο 100 φορές ανώτερο από τον αξιο περιφρόνησης Τζών Κέρρυ, εξακολουθεί να ομιλεί σάν όλα αυτά να ήταν ένα λάθος και να καλεί τις δυτικές κυβερνήσεις να στηρίξουν τη συμφωνία που εξανάγκασαν τον Γιανούκοβιτς να υπογράψει.



Ο Γιανούκοβιτς όμως αποτελεί ιστορία, όπως και οι «μετριοπαθείς»της Ουάσιγκτων. Οι «μετριοπαθείς» δεν είναι μόνο διεφθαρμένοι, είναι και ηλίθιοι. Οι βλάκες διέλυσαν την δύναμη των ΜΑΤ, εμπιστεύοντας τους εαυτούς τους στο έλεος των νεο-ναζιστών τραμπούκων.



Η Ουκρανία βρίσκεται τώρα εκτός ελέγχου. Αυτά συμβαίνουν όταν μια αλαζονική αλλά ανεγκέφαλη Βοηθός Υπουργός των Εξωτερικών (Βικτώρια Νούλαντ) συνωμοτεί με έναν εξ ίσου αλαζόνα και ηλίθιο αμερικανό πρεσβευτή (Πάϊατ) να εγκαταστήσουν τους υποψηφίους τους στην εξουσία, ευθύς ως πετύχει το πραξικόπημά τους κατά του εκλεγμένου προέδρου. Οι απληροφόρητοι και οι εξαπατημένοι, που αρνούνται ότι υπήρξε τέτοια συνωμοσία, ας ακούσουν την συνομιλία μεταξή της Νούλαντ και του Πάϊατ εδώ:





Η κατάσταση θα οδηγήση, κατά βεβαιότητα σχεδόν, σε πόλεμο. Μόνο η διπλωματική δεξιοτεχνία του Πούτιν μπορεί να το αποτρέψει. Αλλά ο Πούτον έχει δαιμονοποιηθεί από την Ουάσιγκτων και τις πόρνες που συναποτελούν τα αμερικανικά έντυπα και τηλεοπτικά ΜΜΕ. Ευρωπαίοι και Βρεταννοί πολιτικοί θα έχαναν την αμερικανική μισθοδοσία τους ,έάν ευθυγραμμίζονταν με τον Πούτιν.



Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος επειδή το δυτικό κοινό καθεύδει. Όσα περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες δημοσιεύω τόσο περισσότερα παίρνω ηλεκτρονικά μηνύματα διαμαρτυρίας, που υπερασπίζονται τις « τίμιες διαμαρτυρίες, τίμιων (καλοπληρωμένων) διαδηλωτών κατά της διαφθοράς», σαν να ήταν η διαφθορά το κίνητρο. Ακούω, από Ουκρανούς και άτομα ουκρανικής εθνότητας στον Καναδά και τις ΗΠΑ, πως είναι φυσικό να μισούν τους Ρώσσους οι Ουκρανοί που υπέφεραν από τον κομμουνισμό, σαν να ήταν μόνοι αυτοί που υπέστησαν τον κομμουνισμό, που αποδήμησε το 1991, και σαν να έχει αυτό οποιαδήποτε σχέση με το αμερικάνικο πραξικόπημα που πέρασε στον έλεγχο των νεο-Ναζί.



Αναμφίβολα πολλοί υπέφεραν υπό τον κομμουνισμό, ανάμεσά τους και Ρώσσοι. Υπέφεραν όμως περισσότερο από τους Ιάπωνες αμάχους, που δυό φορές βιμβαρδίστηκαν με ατομικές βόμβες από τον «αναγκαίο λαό», ή τους Γερμανούς αμάχους των οποίων οι πόλεις υποβλήθηκαν σε εμπρηστικούς βομβαρδισμούς από τον «εξαιρετικό λαό»; (σ.μ. αυτοχαρακτηρισμοί της Μαντλίν Ωλμπράϊτ κ.α. Αξιωματούχων για τον αμερικανικό λαό.)



Σήμερα η Ιαπωνία και η Γερμανία είναι κράτη-μαριονέττες της Ουάσιγκτων.Αντίθετα η Ουκρανία ήταν μια ανεξάρτητη χώρα, με σχέσεις συνεργασίας με τη Ρωσσία. Αυτή τη σχέση ήθελε η Ουάσιγκτων να καταστρέψει.



Τώρα που μια άφρων και ανεπιτήδεια Ουάσιγκτων άνοιξε το κουτί της Πανδώρας, περισσότερα δεινά εξαπολύθηκαν κατά του κόσμου. Και οι οδύνες δεν θα περιορισθούν στην Ουκρανία.



Η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί πολύ άσχημα για αρκετούς λόγους. ΄Ενας είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα ακόμα και όταν η πραγματικότητα τους χτυπάει κατακούτελα. ΄Οταν παραθέτω τα γεγονότα όπως αποκαλύπτονται, ιδού μερικές από τις αντιδράσεις που εισπράττω: «Είσαι πράκτορας του Πούτιν», «μισείς τους Ουκρανούς», «υπερασπίζεσαι την διαφθορά», «δεν έχεις ιδέα τι υπέφεραν οι Ουκρανοί από τον Στάλιν».



Φυσικά, έχοντας κάνει ρωσσικές σπουδές, έχοντας συμμετάσχει σε αμερικανο-σοβιετικά προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών το 1961, έχοντας ταξιδέψει στη Ρωσία, τη Γεωργία, την Ουκρανία, και το Ουζμπεκιστάν, έχοντας δημοσιεύσει σε ακαδημαϊκές εκδόσεις σλαβικών και ρωσσικών σπουδών, έχοντας μιλήσει δύο φορές ενώπιον της Σοβιετικής Ακαδημίας Επιστημών, έχοντας προσκληθεί να εξηγήσω στην Σι Αϊ Εϊ γιατί κατάρρευσε η σοβιετική οικονομία -παρά τις προβλέψεις της C.I.A. για το αντίθετο, δεν μπορώ φαίνεται να ξαίρω τίποτα για το πως υπέφεραν οι άνθρωποι υπό τον κομμουνισμό! Η προθυμία αναγνωστών να μου επιδείξουν την πλήρη τους άγνοια και βλακεία είναι εκπληκτική. Υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που νομίζουν ότι η πραγματικότητα συντίθεται από τις παραισθήσεις τους.



Η πραγματικότητα είναι απλώς ανυπόφορη για πνευματικά και συναισθηματικά αδύναμους ανθρώπους, που είναι ικανοί να αγκιστρωθούν στις ψευδαισθήσεις τους σε πείσμα κάθε απόδειξης του αντιθέτου. Οι μάζες των αυταπατούμενων ανθρώπων και η πλήρης ανικανότητα της Ουάσιγκτων, που κολυμπάει στην αλαζονική αυτάρκειά της, να παραδεχθεί ένα λάθος, σημαίνουν ότι η αμερικανική αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας αποτελεί ένα πρόβλημα για όλους μας.



Η « Ρωσσία Σήμερα» μετέδωσε ότι « Ο Πρόεδρος Πούτιν διέταξε επείγοντα στρατιωτικά γυμνάσια για την δοκιμή της μαχητικής ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων κατά μήκος της δυτικής και κεντρικής Ρωσσίας.» Σύμφωνα με τον υπουργό Αμύνης της Ρωσσίας, τα αιφνίδια γυμνάσια αφορούν χερσαίες δυνάμεις, Αεροπορία, αερομεταφερόμενα στρατεύματα και αεροδιαστημική άμυνα. Ο υπουργός δήλωσε: « Τα γυμνάσια ουδαμώς συνδέονται με τα γεγονότα στην Ουκρανία.»



Φυσικά.Αυτό λέει ο υπουργός της ΄Αμυνας, επειδή ο Πούτιν ελπίζει ακόμη ότι η Ε.Ε. θα έρθει στά σύγκαλά της. Κατά την γνώμη μου – και ελπίζω να σφάλλω- οι Ευρωπαίοι «ηγέτες» είναι πάρα πολύ διεφθαρμένοι από τα λεφτά της Ουάσιγκτων για να μπορούν να λογικευθούν. Είναι αγορασμένοι και πληρωμένοι. Τίποτα δεν είναι γι’αυτούς σημαντικό εκτός από το χρήμα.



Αναρωτηθείτε, γιατί χρειάζεται η Ρωσσία,αυτή τη στιγμή, μιαν «επείγουσα» δοκιμή μαχητικής ετοιμότητας, άσχετη με την Ουκρανία; Οποιοσδήποτε έχει κάποια γνώση της γεωγραφίας, γνωρίζει πως η δυτική και κεντρική Ρωσσία «κάθεται» πάνω στην Ουκρανία.



Ας κάνουμε τον σταυρό μας νά μήν είναι ένας ακόμη πόλεμος η συνέπεια ενός ανέμελου αμερικανικού κοινού, της απύθμενης δειλίας των εκπορνευόμενων ΜΜΕ, των διεφθαρμένων Ευρωπαίων ανδρεικέλων της Ουάσιγκτων και της απύλωτης ψευδολογίας των εγκληματιών που κυβερνούν τις ΗΠΑ.»



Μετάφραση Μ.Σ.

olympia



Πηγή




Στην ανάδειξη του Βασιλικού Θεάτρου, ενός από τα πιο σημαντικά κτήρια της πόλης που αποτελεί συνάμα και σημείο αναφοράς στην πολιτιστική ιστορία της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας, και στην ένταξή του στη νέα μορφή της παραλίας, προχωρά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ)...









Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση εργασίας που είχαν ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης, με την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΚΘΒΕ, Μένη Λυσαρίδου, στο Βασιλικό Θέατρο, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.



Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε η διαμόρφωση και ο καλλωπισμός της πίσω πλευράς του Βασιλικού (μέτωπο παραλίας), η κατασκευή και προέκταση του πλακόστρωτου και η τοποθέτηση θάμνων και φυτών καλλωπισμού. Οι επαφές θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα προκειμένου οι υπηρεσίες του δήμου να προχωρήσουν σε μία ολοκληρωμένη μελέτη φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου.



Το θεατρικό συγκρότημα του Βασιλικού Θεάτρου, μόνιμη πλέον έδρα του ΚΘΒΕ, διαθέτει μία αίθουσα 721 θέσεων, τεράστια σκηνή πολλαπλών δυνατοτήτων με υποσκήνιο 10 μέτρων, και τεχνική υποδομή για θεατρικές παραστάσεις χορού καθώς και συναυλίες και κινηματογραφικές προβολές. Παράλληλα, τα 2.000 τ.μ. των εκτεταμένων φουαγιέ του θεάτρου προσφέρονται για την παρουσίαση μεγάλων εκθέσεων.



Οι αίθουσες του ΚΘΒΕ, διαθέτουν άρτιο τεχνικό εξοπλισμό και έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις λευκωμάτων και συνέδρια.



πηγή: naftemporiki.gr



Πηγή
Ένοπλοι με διακριτικά του ρωσικού στρατού στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης Ένοπλοι που πιθανόν να είναι του ρωσικού στρατού κατέλαβαν πριν λίγο το στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, λένε ουκρανικές...

πηγές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ενώ νωρίτερα ένοπλοι ένστολοι κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Συμφερούπολης, χωρίς ωστόσο να εμποδίζουν τη λειτουργία του.



Οι στρατιώτες, φορώντας αλεξίσφαιρα και κράνη και ακολουθούμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα, έλαβαν θέσεις στην περίμετρο του αεροδρομίου Μπελμπέκ. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η κίνηση αυτή έγινε για να αποτρέψουν την άφιξη «μαχητών».



Στη Συμφερούπολη τώρα, οι ένοπλοι περιπολούν τους χώρους του αεροδρομίου αλλά, σύμφωνα με το Reuters, δεν έχουν περάσει στους τερματικούς σταθμούς των επιβατών και επιτρέπουν κανονικά τη λειτουργία του.



Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο πως στο χώρο του αεροδρομίου κυκλοφορούν άνδρες ντυμένοι με στρατιωτική περιβολή και οπλισμένοι με τουφέκια και πολυβόλα.



«Είμαι μέλος της Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Κριμαίας, είμαστε απλοί άνθρωποι, εθελοντές... Βρεθήκαμε στο αεροδρόμιο για να επιτηρήσουμε την τάξη, υποδεχόμαστε τα αεροπλάνα με χαμόγελο- το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά» δήλωσε ένας από τους άνδρες.



Πρόσθεσε πως παρότι ο ίδιος και οι άλλοι εθελοντές στηρίζουν τις ενέργειες των ενόπλων, δεν γνώριζαν πού ανήκουν.



Την ώρα που η κατάσταση στην Κριμαία παραμένει έκρυθμη και κλιμακώνεται, ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς ετοιμάζει την επανεμφάνισή του: σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός του, σήμερα το απόγευμα θα δώσει συνέντευξη τύπου από την πόλη της Νότιας Ρωσίας Ροστόβ.



Οι φωτογραφίες είναι από το αεροδρόμιο της Συμφερούπολης.

newsbeast.gr




Πηγή
Δολοφόνησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει Σοκαρισμένη είναι η μικρή κοινωνία του χωριού Αβδέλα στο Διδυμότειχο από την εν ψυχρώ δολοφονία μιας 73χρονης από τον σύζυγο της.Ο δράστης αμέσως...

μετά την πράξη του προσπάθησε να αυτοκτονήσει και αυτομαχαιρώθηκε στην κοιλιακή χώρα και τους καρπούς.



Το ζευγάρι βρήκε ο γιος της οικογένειας,ο οποίος γυρίζοντας στο σπίτι βρήκε νεκρή την μητέρα του στην αυλή και τον πατέρα του να αιμορραγεί.Αμέσως κάλεσε ασθενοφόρο που μετέφερε τον δράστη στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύετε σε κρίσιμη κατάσταση,και ειδοποίησε την αστυνομία που διεξάγει έρευνα για την αιτία που οδήγησε τον σύζυγο να σκοτώσει την γυναίκα του...



Πηγή


— Ίσως δοθεί μισός μισθός Μαρτίου στους δημοσίους υπαλλήλους, σε επαναφορά το νομοσχέδιο την Τρίτη.


— Μετά την καταψήφιση του κρίσιμου νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο Πρόεδρος

Αναστασιάδης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών στο Προεδρικό με στόχο φυσικά να αναλυθεί η δύσκολη κατάσταση που δημιουργείται.



— Σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται προσπάθεια για να γίνει άμεση επαναφορά του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, με άλλη ονομασία. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Βουλής, το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις δεν γίνεται να πάει με το ίδιο όνομα γι’ αυτό και θα χρησιμοποιηθει με άλλο όνομα και διαφορετική περιγραφή για να ξαναπάει την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής. Επιδίωξη της Κυβέρνησης φυσικά είναι αυτή την φορά να πάρει την έγκριση της Βουλής αφού του η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Δημοκρατίας σύμφωνα με τους όρους του Μνημονίου. Η ψήφιση πρέπει να συντελεσθεί το αργότερο μέχρι την 4η Μαρτίου 2014.



— Πολύ πιθανόν να γίνουν συναντήσεις τόσο της Κυβέρνησης όσο και του ΔΗΣΥ με το ΔΗΚΟ για να βρεθεί η χρυσή τομή.



— Εν αναμονή πάντως της συνεδρίας της Τρίτης και για παν ενδεχόμενο το Υπουργείο Οικονομικών έχει ενεργοποιήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης αφού αν δεν περάσει τελικά το νομοσχέδιο θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα λόγων της μη εκταμίευσης της επόμενης δόσης. Λόγω της δύσκολης κατάστασης που δημιουργείται σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σοβαρές σκέψεις από την Κυβέρνηση να δοθεί μόνο το 50% του μισθού Μαρτίου στους δημοσίους υπαλλήλους ενώ το πρόβλημα αναμένεται να γίνει μεγαλύτερο τον Απρίλιο.



— Η συνεδρία της Τρίτης λοιπόν και φυσικά τα όσα θα προηγηθούν αναμένεται να είναι καθοριστικά για την οικονομία του τόπου. Αναμένεται επίσης με ενδιαφέρον επίσημη τοποθέτηση από την Τρόικα για το όχι της Βουλής και φυσικά για την επόμενη μέρα.

Αναρτήθηκε από

onlycy.com

http://ift.tt/1dJLUHr



Πηγή



σχόλιο Γ.Θ : Σύμφωνα με ρωσικές ειδησεογραφικές πηγές η θρυλική αντιναζιστική ομάδα, την οποία οι δυτικοί αποκαλούν συμμορία, είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα ρωσικά συμφέροντα ακόμα και αν χρειαστεί να χυθεί αίμα.







Οι "Λύκοι της Νύχτας" (Nochnye Volki - Ночные волки) αρέσκονται να περιδιαβαίνουν τη ρωσική επικράτεια πάνω σε μεγάλες μοτοσικλέτες Χάρλεϊ Ντέιβιντσον - της μάρκας που αποτελεί και προτίμηση του ίδιου του ρώσου ηγέτη, ο οποίος έχει θεαθεί πολλάκις να οδηγεί μία από αυτές.



Υπάρχει μάλιστα σχετικό βίντεο από τον Αύγουστο του 2011, οπότε ο Πούτιν εμφανίστηκε να οδηγεί μία τεράστια Χάρλεϊ στη συγκέντρωση των «Λύκων» στην πόλη Νοβοροσίσκ. Εκεί τα μέλη της ομάδας συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη των Σοβιετικών, που έπεσαν πολεμώντας τους ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.







Η ομάδα προέκυψε μέσα από την αντισοβιετική ροκ κουλτούρα της δεκαετίας του 1980 και το μανιφέστο της, όπως τονίζεται, «απορρίπτει κάθε νόμο και κανόνα, αναγνωρίζοντας μονάχα την κυριαρχία της Αδελφότητας».






O Πούτιν είναι τόσο πολύ φίλος με τον αρχηγό της ομάδας των «τσοπεράδων» Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοφ (γνωστός και ως «Χειρούργος»), ώστε τον περασμένο Ιούλιο «έστησε» σε προγραμματισμένη συνάντηση τον ουκρανό ομόλογό του Βίκτορ Γιανούκοβιτς, επειδή τα… έλεγε σε εγκάρδιο κλίμα με τον Ζαλντοστάνοφ.









Επιμέλεια Έκτακτο Παράρτημα

Γιώργος Θαλάσσης



Πηγή




Δείτε ποιες είναι οι 9 προτεινόμενες ταινίες για την ανάδειξη της καλύτερης ταινίας του 2014 της ακαδημίας Όσκαρ...







Όλα είναι έτοιμα για την 86η απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες, το κόκκινο χαλί βρίσκεται στην θέση του. Φέτος όμως τοποθετήθηκε και μια τεράστια πλαστική τέντα που θα προστατεύσει τους καλεσμένους από την βροχή που αναμένεται την Κυριακή.



Οι ταινίες που διεκδικούν το Όσκαρ καλύτερης ταινίας είναι:






  • 12 Χρόνια Σκλάβος

  • Gravity

  • Dallas Buyers Club

  • Οδηγός Διαπλοκής

  • Captain Phillips

  • Her (Δικός της)

  • Nebraska

  • Φιλομένα

  • Ο Λύκος της Wall Street










Πηγή


Ρωσικές ναυτικές δυνάμεις απέκλεισαν το λιμάνι της Μπαλακλάβα στην Κριμαία, ενώ μια διμοιρία Ρώσων Πεζοναυτών έχει περικυκλώσει την βάση της ουκρανικής Ακτοφυλακής στην Κριμαία και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να εισέλθει ή να εξέλθει από την βάση.



Στο βίντεο μπορείτε να δείτε μία ρωσική κορβέτα κλάσης Tarantul (Project 1241) να περιπολεί στα ανοικτά του στρατηγικής σημασίας λιμανιού της Μπαλακλάβα να εκτελεί ελιγμούς στην είσοδο του λιμανιού.



Μέχρι στιγμής η μόνη αντίδραση από πλευράς ουκρανικών αρχών ήταν η αποστολή ενός μικρού σκάφους της ακτοφυλακής το οποίο αρχικά παρακολουθούσε τη ρωσική φρεγάτα και εν συνεχεία αποχώρησε όταν πληροφορήθηκε ότι η βάση της είχε καταληφθεί από Ρώσους Πεζοναύτες!



Στην Μπαλακλάβα βρίσκεται μια παλαιά σοβιετική βάση πυρηνικών υποβρυχίω με καταφύγια σκαμμένα μέσα στις βραχώδεις ακτές και μια από τις πλέον απόρρητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις του «ψυχρού πολέμου".



Παράλληλα όπως αναφέρει το AP τουλάχιστον 30 Ρώσοι Πεζοναύτες έχουν περικυκλώσει την ουκρανική βάση της Ακτοφυλακής στην Κριμαία!



Επίσης 6 επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 και 3 μεταφορικά Mi-8 απεικονίζονται σε νέο βίντεο να πετούν πάνω από την Σεβαστούπολη σήμερα το πρωί μεταφέροντας ειδικές δυνάμεις.



ΠΗΓΗ



Πηγή



Όταν το1806 ο Α. Κοραής επινόησε τη λέξη πολιτισμός(<πόλις - πολίτης),η οποία δεν υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα ,αρχικά ήθελε να τονίσει την ανάγκη έμπρακτης συμμετοχής στα ζητήματα της πόλης-κοινωνίας, με σκοπό το φωτισμό των ανθρώπων για αρμονική, ποιοτική ,ισότιμη συμβίωση και

μέλημά του ήταν «να ελευθερωθεί (το γένος) από τη βαρβαρότητα και να αναλάβη την σοφίαν». Αν λοιπόν κάποιος θέλει να λέγεται πολιτισμέ-νος , δε μπορεί να στέκεται άπραγος και βουβός μπροστά στην καταστροφή που βιώνει ο τόπος και πολύ περισσότερο δε μπορεί με όρους βαρβαρότητας να την αποσοβήσει.



Σήμερα, που ο πολίτης ευτελίζεται ,ισοπεδώνεται και ματώνει, πού είναι οι πνευματικοί μας «ταγοί», που είναι υποτίθεται οι θεματοφύλακες της πνευματικής μας κληρονομιάς ,της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κι αυτοί που παλεύουν την ασχήμια και το σκοτάδι ως γνήσιοι «ιεροφάντες» της αλήθειας και του δίκαιου; Από αυτούς περιμένει ο κόσμος να αρθρώσουν έναν καθαρό λόγο που αφυπνίζει και απελευθερώνει συνειδήσεις, που δίνει την ελπίδα και την πίστη στη δύναμή του,για να παλέψει όλη αυτή την κτηνωδία που βιώνει. Από αυτούς περιμένει λόγο ελπίδας και ανάτασης της καταρρακωμένης ηθικής του υπόστασης!Υποτίθεται ότι αυτοί είναι οι πιο ευαίσθητοι δέκτες της απόγνωσης, που όλοι βιώνουμε, και γνωρίζουν και υποστηρίζουν την ουσιαστική γνώση ,τις διαχρονικές ανθρώπινες αξίες,κι ό,τι νοηματοδοτεί τη ζωή. Δε θα έπρεπε αυτοί πρώτοι να βοηθήσουν το λαό να απαλλαγεί από τις αυταπάτες, τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και να καταλάβει ότι μόνο με τη συλλογική δράση μπορεί να σωθεί; Γιατί σιωπούν; Είναι κι αυτοί εξαρτήματα της αλλοτριωτικής δράσης του σάπιου συστήματος; Μήπως είναι βολεμένοι, διαπλεκόμενοι ή ευνοούμενοί του; Γιατί δεν τολμάνε να καταγγείλουν την ιδεολογικοπολιτική τρομοκρατία, τον ψυχολογικό πόλεμο, τον κανιβαλισμό, τη φτωχοποίηση, την αδικία ,την περιθωριοποίηση ,την κοινοβουλευτική δικτατορία ; Αντίθετα συχνά τους ακούμε να συστήνουν εγκαρτέρηση κι υπομονή, συμμετέχοντας έτσι στο άθλιο παιχνίδι της διαμόρφωσης υποτακτικών και ένοχων συνειδήσεων, της απόσυρσης ,της ηττοπάθειας, της απαξίωσης της εθνικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς!



Είναι λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι πολιτισμένοι; Μήπως είναι συνένοχοι στο δράμα που εκτυλίσσεται ,για να εισπράξουν εύσημα ή πρόσκαιρη δόξα ;Γίνανε τόσο μαλθακοί και εθελόδουλοι ή κιόλας ποτέ στ’ αλήθεια δεν υπηρέτησαν τον άνθρωπο, αλλά μόνο «εκ του ασφαλούς» διατύπωναν κάποιες θεωρητικές κατασκευές,κενές νοήματος και στόχου, για να κερδίζουν τις εντυπώσεις-κι όχι μόνο; Τι νόημα έχει οποιαδήποτε πνευματική δημιουργία, όταν δε σέβεται και δεν υπηρετεί τον άνθρωπο ως πολιτικό υποκείμενο;



Από την άλλη είναι ολοφάνερο πως η σημερινή διανόηση, καθώς και τα Πανεπιστήμια, χρηματοδοτήθηκαν αδρά όλη την προηγούμενη δεκαετία μέσα από τα ευρωπαικά προγράμματα, ώστε να καταστούν ο καταλύτης της πνευματικής μας αποσάρθρωσης και της διάλυσης της εθνικής μας ταυτότητας ,αφού υπηρέτησαν το σύστημα της παγκοσμιοποίησης, της καταδυνάστευσης δηλαδή των λαών από τις λεγόμενες «αγορές». Σα να λέμε δηλαδή ότι αυτοί, ενώ αποδέχτηκαν το νόμο της ζούγκλας, θέλουν να λέγονται πολιτισμένοι και να εμφανίζονται ως οι «φωστήρες» του τόπου στα Μ.Μ.Ε, αποπροσανατολίζοντας και εφησυχάζοντας συνειδήσεις !Αυτό είναι καθαρό θράσος και



σκοταδισμός-ίδιον φασιστικής πρακτικής. Τώρα λοιπόν ως συνένοχοι στο δράμα του τόπου σιωπούν και δεν έχουν τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να παραδεχτούν –έστω κάποιοι από αυτούς- την πλάνη ή την ευθύνη τους! Αξιοπρεπές και έντιμο θα ήταν τουλάχιστον να παραδέχονταν την αλήθεια και να αγωνίζονταν –έστω και τώρα-για το λαό και την πατρίδα!



Μήπως τελικά τις πιο υγιείς πνευματικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να τις αναζητήσουμε σε κάποιους «άσημους» ανθρώπους ,που ζουν ανάμεσά μας,και είναι στ’ αλήθεια και πρώτα ελεύθεροι μέσα τους, ατσαλωμένοι από τον πόνο και την πάντα σκληρή ελληνική πραγματικότητα,που τώρα μεταλλάχτηκε σε κόλαση;



Μήπως αυτοί είναι οι αληθινά πολιτισμένοι και πρωτοπόροι ,που δίνουν αγώνα για το «φωτισμό» και την απελευθέρωση; Μήπως είναι καιρός να αφουγκραστούμε τους «άσημους» και να τους δείξουμε εμπιστοσύνη, γιατί ανάμεσά τους βρίσκονται εκείνοι ,που το σύστημα της εξαπάτησης καταδίκασε στη σιωπή ,πνίγοντας στο σκοτάδι τη δημιουργικότητα και την αξιοσύνη τους;



Αυτοί που «ξέβρασε» το σύστημα χρόνια στο περιθώριο είναι οι πιο έντιμες δυνάμεις σήμερα, κι από αυτούς υπάρχει ελπίδα να ξαναγεννηθεί η Ελλάδα και να σταθεί ξανά όρθια και περήφανη στα πόδια της! Αυτοί είναι η «άλλη Ελλάδα», που σκόπιμα απαξιώθηκε και «κρύφτηκε», για να απαξιωθούμε και να θυματοποιηθούμε σαν λαός και να μην αντιδράσουμε. Ανάμεσά μας λοιπόν βρίσκονται οι Έλληνες που όλοιθέλουμε να είμαστε,οι περήφανοι, αδούλωτοι, αξιοπρεπείς,οι «φωτεινοί» κι αληθινά γενναίοι άνθρωποι «της καρδιάς» και του έργου! Μόνο με καθαρούς πια όρους μπορούμε να τους ξεχωρίσουμε και να τους εμπιστευτούμε, βοηθώντας έτσι ουσιαστικά την ίδια την ύπαρξή μας και την πατρίδα να αναγεννηθούν!



Είναι καιρός να κρίνουμε και να κριθούμε, να καταρρίψουμε μύθους κι οπτικές του χθες και να δούμε επιτέλους καθαρά την αληθινή αξία, την ευπρέπεια και την αρετή όχι από τα λόγια, αλλά από τις πράξεις!Μόνο τέτοιους σεμνούς και πιστούς «υπηρέτες» του ανθρώπου και της πατρίδας πια να καταδεχτούμε να μας «οδηγήσουν»στο πιο δύσβατο μονοπάτι της Ιστορίας μας,που βρίσκεται μπροστά μας!



Έλλη Διαμαντοπούλου,μέλος του ενιαίου παλλαικού μετώπου(ε.πα.μ)



Πηγή




Η πλατφόρμα MT Gox έχει παγώσει τις αναλήψεις από την Παρασκευή, γεγονός που έχει προκαλέσει πανικό στους επενδυτές που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν τα χρήματά τους...









Κατεδαφίζεται η τιμή του bitcoin, σε ποσοστό άνω του 20%, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια του εικονικού νομίσματος, το MT Gox, έχει «εξαφανιστεί» από το διαδίκτυο, με την ιστοσελίδα να εμφανίζεται ότι δεν είναι διαθέσιμη.



Η εξέλιξη αυτή έχει τροφοδοτήσει σενάρια για χρεοκοπία του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου του εικονικού νομίσματος, στο οποίο είχε τοποθετηθεί μεγάλος αριθμός επενδυτών!



Όλα αυτά όταν τη Δευτέρα η πλατφόρμα συναλλαγών bitcoin είχε διαγράψει όλα τα tweets από τον λογαριασμό που διατηρούσε στο Twitter, ενώ την Κυριακή ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Mark Karpeles υπέβαλε την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο του Bitcoin Foundation.



Πηγή


Ρωσικά επιθετικά-gunship ελικόπτερα Mil Mi-24/35 Hind κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης προκειμένου να παράσχουν κάλυψη στους Ρώσους Πεζοναύτες που χωρίς να φέρουν διακριτικά έχουν καταλάβει την περιοχή.

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα (επιχειρούν και με τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς στην Κύπρο, τα οποία λόγω του όγκου πυρός τους, χαρακτηρίζονται και "εναέρια τανκς") μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 10 στρατιώτες με τον οπλισμό τους.



Tα ελικόπτερα, περίπου 20 στον αριθμό, ήδη προσγαιώθηκαν εντός του ουκρανικού εδάφους και αποβίβασαν άνδρες της αερομεταφερόμενης Μεραρχίας της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής της Ρωσίας.



Την ίδια στιγμή ρωσικά αεροσκάφη κρούσης και εγγύς υποστήριξης Su-25 Frogfoot με την κάλυψη μαχητικών Su-27 πετούν μέσα στον ουκρανικό ενάειρο χώρο.



Στα αεροδρόμια Συμφερόπολης και Σεβαστούπολης (πρώτο μετέδωσε το defencenet.gr στην Ελλάδα την κατάληψή τους μέσα στη νύχτα) ενισχύεται συνεχώς η παρουσία των ενόπλων στρατιωτών με ΤΟΜΑ BTR-80.



Δείτε το βίντεο. Κόβει την ανάσα. Είναι η πρώτη κανονική επιχείρηση που συμμετέχουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις μετά την Γεωργία.









defencenet.gr



Πηγή


Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το "νεκροταφείο υπολογιστών", στην Γκάνα



Ενήλικοι και παιδιά πεθαίνουν, ψάχνοντας πολύτιμα μέταλλα...







Στις φτωχογειτονιές της Agbogbloshe στην Accra στην Γκάνα, είναι μία χωματερή, όπου εναποτίθενται οι παλιοί υπολογιστές από όλο τον κόσμο. Κάθε μέρα χιλιάδες ενήλικες και παιδιά έρχονται στο σκουπιδότοπο και διαλύει τους υπολογιστές σε αναζήτηση πολύτιμων μετάλλων όπως ο χαλκός, το αλουμίνιο και ο ψευδάργυρος. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι πεθαίνουν από καρκίνο και μάλιστα σε πολύ μικρή ηλικία.





Ο φωτογράφος Kevin McElvaney βρέθηκε στην περιοχή και φωτογράφισε το "νεκροταφείο υπολογιστών".













Ο 25χρονος Adam Nasara χρησιμοποιεί μονωτικό υλικό ψυγείων για να ανάψει φωτιά













Παλιά μόνιτορ χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστεί μια γέφυρα













Ο 23χρονος Ibrahim Abdulai. Παρά την ηλικία του έχει γίνει "αρχηγός" και αποφασίσει σε ποίον τομέα μπορεί να εργαστεί ο κάθε καθαριστής













Πληγωμένες αγελάδες ψάχνουν τροφή













Η 9χρονη Adjoa, πουλά μικρές τσάντες με νερό στους εργαζομένους













Υπολογιστές σε "καλή κατάσταση" πάνε προς πώληση στην Accra













Ο 12χρονος Rahman Dauda εργάζεται για τρία χρόνια στην περιοχή













Ο 17χρονος Pieter Adongo κρατά μια φωτογραφία Polaroid μαζί με τους φίλους του Desmond Atanga και Sampson Kwabena. Πολλοί νέοι εργάζονται στην περιοχή













Ο 21χρονος John Mahama εισπνέει τα καμένα υλικά













Ο 10χρονος Kwabena Labobe παίζει. Οι γονείς του δε τον στέλνουν στο σχολείο













Ο 21χρονος Adam Latif με το ποδήλατό του



(Πηγή: Guardian)



Πηγή
Το δράμα της Συρίας σε μια εικόνα Σε μια φωτογραφία δεν μπορεί να χωρέσει ο θάνατος, ο πόνος και η καταστροφή που έχει φέρει ο συριακός εμφύλιος πόλεμος. Μπορεί όμως να καταγράψει και...

να μεταφέρει την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.



Η φωτογραφία είναι από το στρατόπεδο Παλαιστίνιων προσφύγων Γιαρμούκ στη Δαμασκό και αποτυπώνει χιλιάδες ανθρώπους να συνωστίζονται ανάμεσα στα ερειπωμένα κτίρια για ένα πιάτο φαγητού. Η παράδοση τροφίμων και φαρμάκων παραμένει αδύνατη σε αρκετές πολιορκημένες περιοχές της Συρίας.



Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 31 Ιανουαρίου του 2014 και δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, μαζί με την έκκληση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών να δοθεί πρόσβαση στη Συρία σε περισσότερα συνεργεία παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

newsbeast.gr




Πηγή


Όταν ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης θανάτωσε πριν λίγες ημέρες μια υγιής νεαρή καμηλοπάρδαλη, τον Μάριο – γιατί «περίσσευε» και δεν είχε τέλειο DNA,ώστε να σωθεί από την ευθανασία- όλος ο πλανήτης έμεινε άναυδος από το σοκ.

Αλλά οι ειδικοί λένε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό – χιλιάδες ζώα ζωολογικών κήπων θανατώνονται σε όλη την Ευρώπη κάθε χρόνο, κατά τον ίδιο τρόπο και για τον ίδιο λόγο. Μαλιστα, στην πραγματικότητα ο Μάριος ήταν η πέμπτη καμηλοπάρδαλη που θανατώνεται στη Δανία από το 2012.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων (EAZA), στην οποία ανήκουν 340 πάρκα, οι θανατώσεις υγιών ζώων φθάνουν τις 3.000-5.000 το χρόνο μόνο στη Ευρώπη.

Ο αριθμός των ζώων που υποβάλλονται σε ευθανασία δεν αφορά μόνο «μεγάλα χαρισματικά θηλαστικών», όπως τίγρεις, ιπποπόταμους και καμηλοπαρδάλεις που τραβούν τα φώτα τις δημοσιότητας, αλλά και μικρότερα ζωάκια.

«Αυτή είναι η εκτίμησή μας για όλα τα ζώα – από γυρίνους μέχρι καμηλοπαρδάλεις- στα οποία γίνεται ευθανασία για λόγους διαχείρισης σε ζωολογικούς κήπους», δήλωσε η Λέσλι Ντίκι στο BBC.

«Τα μεγάλα ζώα, όπως καμηλοπαρδάλεις, λιοντάρια, τίγρεις και αρκούδες που θανατώνονται είναι λιγότερα από μερικές εκατοντάδες. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό γιατί γιατί δεν γίνεται καταγραφή των αιτίων θανάτου του ζώου», πρόσθεσε.





Πηγή


Προκαλεί τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που «δεν βλέπει» το ναζιστικό καθεστώς που έχει αναρριχηθεί στη διακυβέρνηση της Ουκρανίας.

Η Κομισιόν στηρίζει απροκάλυπτα τους ναζί της Ουκρανίας μιλώντας για «πολιτική λύση στην κρίση

που ταλανίζει την Κριμαία» και «καλώντας όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση».

«Η κατάσταση στην Κριμαία θα απαιτήσει πολιτική λύση και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω διαλόγου μεταξύ των διαφορετικών πλευρών», τόνισε εκπρόσωπος της Κομισιόν.



«Θέλουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες, όλες οι πλευρές να είναι όσο πιο μετριοπαθείς και συγκρατημένοι γίνεται, και να σεβαστούν την ακεραιότητα και την ενότητα της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Οι εμπλεκόμενοι παράγοντες είναι η Ρωσία από τη μία και από την άλλη το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου. Η Ευρώπη της Μέρκελ εξελίσσεται στον πιο φριχτό εφιάλτη…

ΠΗΓΗ



Πηγή




Στο πρόσωπο των ημερών, τον Σταύρο Θεοδωράκη, είναι αφιερωμένο το πρώτο σκετς της νέας εκπομπής του Γιώργου Μητσικώστα...

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ιδρύει νέο κόμμα,που θα ονομάζεται "Το Ποτάμι", σατιρίζεται μοναδικά από τον Μητσικώστα, ο οποίος πέρα από τη φωνή, έχει πιάσει και το στυλ, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.











Πηγή


ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ

Ζητείται φιλότιμο

Δεν μπορεί πλέον κανείς να αμφισβητήσει με τους φόρους που έχουν ψηφιστεί επικρατεί το απόλυτο

αλαλούμ.



Η πλειοψηφία των φορολογουμένων και των λογιστών έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά καθώς κάθε μέρα προκύπτει και ένα καινούργιο πρόβλημα ενώ κανείς δεν είναι βέβαιος τι θα πληρώσει , πως θα το πληρώσει και πότε θα πληρώσει.



Και αυτό το μπάχαλο δεν προέκυψε έτσι ξαφνικά. Ψηφίστηκαν νόμοι στους οποίους είχαν καίριο ρόλο στη σύνταξή τους ο κ. Νίκος Καραβίτης γνωστός και από τη θητεία του στη ΔΕΚΑ, ο κ. Απόστολος Ρεφενές γνωστός επίσης από τα έργα και τις ημέρες του στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης, υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΟΙΚ και φυσικά ο κ. Χάρης Θεοχάρης που έπρεπε ήδη να έχει εκδώσει κάμποσες εκατοντάδες εγκυκλίους και δεν το έχει πράξει αλλά και σε πολλές από αυτές που εξέδωσε επέτεινε τη σύγχυση.



Θέλετε παραδείγματα; Χάος με τον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας για τον οποίο ακόμα δεν έχει βγει εγκύκλιος και δεν μπορεί να γίνει καμία μεταβίβαση. Χάος με τη φορολόγηση των πνευματικών δικαιωμάτων, χάος με τη φορολόγηση των κινητών που δίνουν οι εταιρίες στο προσωπικό. Το τελευταίο με το τηλέφωνο έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Αν υποθέσουμε ότι ένας υπάλληλος κάνει λογαριασμό 115 Ευρώ το μήνα. Σε αυτό το τέλος συνδρομητών είναι 15 Ευρώ περίπου και ο ΦΠΑ 25 Ευρώ περίπου δηλαδή 40 Ευρώ πηγαίνουν στο κράτος. Ο λογαριασμός λογίζεται ως εισόδημα για τον εργαζόμενο ο οποίος αν είναι στην ανώτατη κλίμακα φορολογίας πληρώνει περί τα 48 Ευρώ το μήνα. Δεν τελειώσαμε όμως καθώς από το καθαρό ποσό που εισπράττει η εταιρία κινητής δηλαδή 75 Ευρώ αν το κέρδος της είναι 15 Ευρώ τότε καταβάλλει φόρο 4 Ευρώ αλλά και αν διανείμει το κέρδος της άλλο 1,5 Ευρώ. Ουσιαστικά δηλαδή από ένα προϊόν που πωλείται 75 Ευρώ (καθαρή αξία) το κράτος εισπράττει (χωρίς να υπολογίζονται φόροι μισθωτών που καταβάλει η εταιρία κινητής) φόρους 92 Ευρώ. Αν αυτό έχει λογική χώρας που θέλει να αναπτυχθεί τότε μάλλον δεν είμαστε στα καλά μας.



Τα παρατράγουδα δεν είναι μόνο αυτά που προαναφέρθηκαν καθώς υπάρχουν διατάξεις που φτάνεις όταν καλείς ως ιδιώτης να καλείς ένα υδραυλικό σπίτι να είσαι υποχρεωμένος να παρακρατείς ως να ήσουν επιχείρηση και να αποδίδεις φόρο ή να δηλώνεις τα δαχτυλίδια και τα σκουλαρίκια που έχεις στο σπίτι σου.



Το θέμα είναι ότι κανενός εξ αυτών που έχουν την πλήρη ευθύνη για την μπαχαλοποίηση του φορολογικού συστήματος που θα καταλήξει σε μηδενικό αποτέλεσμα δεν έχει την ευθιξία να αναλάβει τις ευθύνες το και ούτε τους έχει ζητηθεί από εκείνους που οφείλουν να το πράξουν. Και το ερώτημα είναι ως πότε θα αναρωτιόμαστε αν τελικά υπάρχει φιλότιμο;

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ

[email protected]

fpress



Πηγή
Τα ΜΑΤ χτυπούσαν αδιακρίτως τους διαδηλωτές Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα. Οι αστυνομικοί, στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που αγωνίζονται για να μη...

χάσουν τη δουλειά τους, δεν δίστασαν να χτυπήσουν, αδιακρίτως, όποιον βρισκόταν μπροστά τους.



Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, βλέπετε ότι ένας πολίτης έχει το κεφάλι του σε καφάσι, χτυπημένος από τα ΜΑΤ ενώ από πάνω του είναι ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μεταφέρεται στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Κι όλα αυτά για να ανοίξει ο δρόμος και να περάσουν οι τροϊκανοί.




Πηγή


Μετά το θέμα που ανέκυψε, από την κατάθεση Τροπολογίας του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σάββα Αναστασιάδη, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/1/ΕΕ…», που σχετίζεται με τις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αντιπολίτευσης, η οποία έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης παρανομιών Δημάρχων, κατά την εκτέλεση έργων - διαφορά μεταξύ περιγραφόμενου και παραδοτέου έργου -, το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει με ανακοίνωσή του πως, η συγκεκριμένη Τροπολογία αφορά μόνο εργαζόμενους και όχι παραδοτέα έργα, κάνοντας λόγο με τη σειρά του, για εκμετάλλευση του θέματος, για επικοινωνιακούς λόγους, από την Αντιπολίτευση.

«Διαβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά ότι, η τροποποίηση που εμπεριέχεται αφορά μόνο τους απασχολούμενους με συμβάσεις έργου και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παραδοτέα έργα ή οτιδήποτε παρόμοιο που οδηγεί σε αρνητικούς συνειρμούς.

Το Υπουργείο Εσωτερικών προασπίζεται την τήρηση της νομιμότητας του Συντάγματος και του Δικαίου.

Οτιδήποτε μπορεί να φέρει οσμή σκανδάλου, συγκάλυψης, ανομίας και διαφθοράς δεν είναι αποδεκτό από την κυβέρνηση και κυρίως, δεν είναι αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία» συμπληρώνει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.




Πηγή
Ήθελε να ρυμουλκήσει το αυτοκίνητο του με ένα λεωφορείο

Ξέχασε κάτι πολύ βασικό!





Πηγή
ΕΚΘΕΣΗ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Συνθήκες οικονομικής ασφυξίας έχει προκαλέσει σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά η κρίση, με τα ποσοστά φτώχειας να αυξάνονται κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.



Είναι ενδεικτικό πως πάνω από 1.250.000 άτομα έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 4.000 ευρώ ετησίως, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (χωρίς δουλειά για πάνω από 12 μήνες) αυξήθηκαν από 185,5 χιλιάδες άτομα το 2008 σε 955,6 χιλιάδες το 2013.



Στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος περιέχεται ειδικό κεφάλαιο για τη φτώχεια...


στην Ελλάδα, στο οποίο σημειώνεται πως κάτω από το όριο της φτώχειας βρίσκεται το 23,1% του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή 2.535.700 άτομα ή 914.873 νοικοκυριά. Μάλιστα το 50% των φτωχών έχουν εισόδημα χαμηλότερο από 4.000 ευρώ τον χρόνο.



Επιπρόσθετα, σύμφωνα με στοιχεία του 2012, σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκονται 3.795.100 άτομα ή το 34,6% του συνολικού πληθυσμού. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, με εξαίρεση τη Βουλγαρία (49,3%), τη Ρουμανία (41,7%) και τη Λετονία (36,6%). Διατυπώνεται δε η εκτίμηση πως από το 2010 έως το 2012 σχεδόν διπλασιάστηκαν οι διαστάσεις της φτώχειας σε απόλυτους όρους.





Πιο αναλυτικά, ο πληθυσμός που ζει σε νοικοκυριά στα οποία δεν εργάζεται κανένα μέλος ή εργάζεται λιγότερο από 3 μήνες συνολικά τον χρόνο ανέρχεται σε 1.010.900 άτομα ή σε 16,1% του πληθυσμού ηλικίας 18-59 ετών, ενώ το 2011 και το 2010 ήταν 837.300 και 544.800 άτομα αντίστοιχα.



Ομάδες υψηλού κινδύνου φτώχειας κατά την περίοδο της τρέχουσας κρίσης είναι κυρίως οι άνεργοι (για τους οποίους στην έρευνα του 2012 το ποσοστό σχετικής φτώχειας φθάνει το 45,8%) και ιδίως οι άνεργοι άνδρες (ποσοστό φτώχειας 52,1%, έναντι 38,5% στην έρευνα του 2010), τα μονογονεϊκά νοικοκυριά με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο παιδί (66,0% έναντι 33,4%), τα πολυμελή νοικοκυριά με δύο ενηλίκους και τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα παιδιά (36,8% έναντι 26,7%), οι μη οικονομικά ενεργοί εκτός των συνταξιούχων (νοικοκυρές κ.λπ., 32,9% έναντι 27,6%), τα νοικοκυριά που διαμένουν σε ενοικιασμένη κατοικία (29,6% έναντι 27,2%), αλλά και τα παιδιά ηλικίας έως 17 ετών (26,9% έναντι 23,0%) και κυρίως τα παιδιά των μεταναστών (44,4% έναντι 46,4%). Ωστόσο, τα τελευταία έτη στην Ελλάδα η φτώχεια φαίνεται να μετατοπίζεται ταχύτατα από την ομάδα των ηλικιωμένων προς την ομάδα των νεότερων ζευγαριών με παιδιά, αλλά και προς τους νέους εργαζομένους και κυρίως τους ανέργους.



Εκτίμηση

Εκτιμάται δε ότι το τρέχον έτος οι αποδοχές θα περιοριστούν περαιτέρω κατά 1,5% μετά τη συρρίκνωσή τους κατά 6,6% το 2012 και 7,4% πέρυσι.



Από την εξέταση των δεικτών για τις συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού προκύπτει ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης παρατηρείται σημαντική αύξηση της «υλικής στέρησης» βασικών αγαθών και υπηρεσιών (δυσκολία ικανοποίησης βασικών αναγκών, ανεπαρκείς συνθήκες στέγασης, επιβάρυνση από τις δαπάνες στέγασης, αδυναμία πληρωμής υφιστάμενων δανείων ή αγορών με δόσεις, δυσκολίες στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών, χαμηλή/υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής).



Για παράδειγμα, το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με αποτέλεσμα να στερείται τουλάχιστον τέσσερις από τις εννέα συνολικά διαστάσεις της «υλικής στέρησης» ανέρχεται σε 19,5% το 2012, ενώ το ποσοστό αυτό ήταν 15,2% το 2011 και 11,6% το 2010.



Επιπλέον η στέρηση βασικών αγαθών και υπηρεσιών δεν αφορά μόνο τον φτωχό πληθυσμό, αλλά και σημαντικό μέρος του μη φτωχού πληθυσμού.



ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ

Ζητά μείωση φορολογικών συντελεστών



Μείωση φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις αλλά και επίσπευση των μεταρρυθμίσεων ζητά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.



Μάλιστα στην ετήσια έκθεσή του υπογραμμίζει πως η αδυναμία αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής έχει ως αποτέλεσμα να επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι στους ήδη συνεπείς φορολογουμένους.



Επίσης κάνει λόγο για «τεχνητή υπερφορολόγηση» της ακίνητης περιουσίας λόγω της στρέβλωσης που προκαλούν οι υψηλές αντικειμενικές αξίες.



Για τις διαρθρωτικές αλλαγές σημειώνει πως δεν έχουμε δράσει στο απαιτούμενο εύρος και βάθος, ώστε να αποτελούν σταθερό τροφοδότη υγιούς ανάπτυξης. «Δυστυχώς στο μεταρρυθμιστικό πεδίο έχουν σημειωθεί διστακτικότητες, καθυστερήσεις και ατολμία», προσθέτει χαρακτηριστικά.



Προσπάθειες

Ο κ. Προβόπουλος αναγνωρίζει πως έγιναν προσπάθειες και για την ενίσχυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, όμως, παρά τα απτά βήματα προόδου, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη η επιθυμητή πρόοδος στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.



Ετσι «επιβάλλονται κατά καιρούς αυξήσεις φόρων, οι οποίες επιβαρύνουν τους ήδη συνεπείς φορολογουμένους».



Γι' αυτό και ζητά να υπάρξει σταθερό φορολογικό πλαίσιο με σαφή προσανατολισμό προς τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.



Σύμφωνα με το σκεπτικό του, η μείωση των φόρων αφενός θα κάνει ελκυστικότερες τις επενδύσεις και αφετέρου θα διευρύνει τους διαθέσιμους πόρους.



Στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων σημειώνει πως πολλές κρίσιμες αλλαγές, όπως η διοικητική μεταρρύθμιση και η αναδιάρθρωση δημόσιων φορέων με συγχωνεύσεις ή παύση λειτουργίας, προχώρησαν με βραδύ ρυθμό, καθυστερώντας την ουσιαστική αναδιάρθρωση του κράτους και τη βελτίωση των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών.



ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΧΑΚΗΣ από το ΕΘΝΟΣ



Πηγή
Η Lenovo μπαίνει δυναμικά στον χώρο των smartphones Πριν λίγα 24ωρα η Lenovo ανακοίνωσε τρία ολοκαίνουρια κινητά της σειράς S, στο πλαίσιο του Mobile World Congress της Βαρκελώνης. Το...

γερό μπάσιμο του κινέζου γίγαντα των PC στον χώρο των smartphones σηματοδοτείται από τα μοντέλα Lenovo S660, S850 και S860. Και οι τρεις συσκευές είναι dual-SIM και λειτουργούν σε περιβάλλον Android 4.2 Jelly Bean.



Το Lenovo S660 διαθέτει οθόνη IPS qHD 4,7 ιντσών (540x960 pixels). Αντλεί ισχύ από από έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή MediaTek MT6582 στα 1,3GHz. Έχει κάμερα στα 8MP και αποθηκευτικό χώρο στα 8GB, o οποίος επεκτείνεται μέσω κάρτας MicroSD.



To Lenovo S850 διαθέτει οθόνη 5 ιντσών (720x1280 pixels) και σασί από γυαλί. Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής χρονίζεται στα 1,3GHz, ενώ εδώ η RAM είναι στο 1GB. Highlight της συσκευής είναι η κάμερα με αισθητήρα 13 megapixels, ενώ και η μπροστινή κάμερα είναι μεγάλη στα 5MP. H συσκευή θα κυκλοφορήσει σε λευκό και ροζ χρώμα.



Τέλος, το Lenovo S860 προσφέρει οθόνη 5,3 ιντσών (720x1280 pixels) και δύο εξωτερικά stereo ηχεία. Η κάμερά του είναι στα 8MP. Διαθέτει τον ίδιο επεξεργαστή με το S850, μόνο που εδώ η RAM αυξάνεται στα 2GB. Δυνατό σημείο της συσκευής είναι η τεράστια μπαταρία των 4.000mAh, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να φορτίσουν και άλλες συσκευές εν κινήσει, χρησιμοποιώντας καλώδιο microUSB! Το S860 διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 16GB, ενώ δεν ξεκαθαρίστηκε εάν αυτός είναι επεκτάσιμος μέσω MicroSD.



Από τον Ιούνιο του 2014, και οι τρεις συσκευές θα κυκλοφορήσουν σταδιακά σε όλες σχεδόν τις αγορές του κόσμου. Οι προτεινόμενες τιμές τους σε δολάρια:



Lenovo S860: 349 δολάρια

Lenovo S850: 269 δολάρια

Lenovo S660: 229 δολάρια

newsbeast.gr



Πηγή