follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail


Το ροχαλητό δεν είναι μόνο ενοχλητικό, είναι επίσης επικίνδυνο για την υγεία.



Η διακοπή της φυσιολογικής αναπνοής την ώρα που κοιμόμαστε μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου αλλά και την υγεία μας στο μέλλον.




Η λεγόμενη υπνική άπνοια, η οποία εκδηλώνεται με το ροχαλητό, αυξάνει τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου κατά 40% και συνδέεται με σοβαρές παθήσεις όπως η καρδιοπάθεια και η κατάθλιψη.



Δείτε ποιοι είναι οι 10 κίνδυνοι που κρύβει το επίμονο ροχαλητό.



Εγκεφαλικό



Η ένταση του ροχαλητού συνδέεται άμεσα με τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης των καρωτίδων (στένωση των αρτηριών που βρίσκονται στο λαιμό λόγω συσσώρευσης λίπους). Το αποτέλεσμα είναι οι αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου.



Καρδιοπάθεια



Το ροχαλητό αυξάνει επίσης τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως η υπέρταση και η στεφανιαία αρτηριακή νόσος. Αυτοί οι παράγοντες κινδύνου μπορεί τελικά να οδηγήσουν στο έμφραγμα.



Αρρυθμία



Αρρυθμία ονομάζεται στον ιατρικό χώρο ο άστατος καρδιακός παλμός. Μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που πάσχουν από υπνική άπνοια είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν επεισόδια κολπικής μαρμαρυγής – τον πιο συνηθισμένο τύπο αρρυθμίας.





Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση





Η σχέση γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης (GERD) και ροχαλητού οφείλεται στη μη φυσιολογική ροή του αέρα στις αναπνευστικές οδούς. Το αποτέλεσμα είναι οι μεταβολές στην πίεση που ασκείται στους αεραγωγούς και η παλινδρόμηση των τροφών από το στομάχι στον οισοφάγο. Τόσο η GERD όσο και το ροχαλητό συνδέονται άμεσα με την παχυσαρκία.



Τραυματισμός



Το ροχαλητό επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου κι έτσι είναι πιθανό να εκδηλωθεί έντονη κόπωση την επόμενη ημέρα. Η έλλειψη ύπνου και ο συνεχής λήθαργος κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να οδηγήσουν σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.





Ψυχικά νοσήματα



Η κακή ποιότητα ύπνου λόγω του ροχαλητού επηρεάζει επίσης τα επίπεδα ευεξίας του ατόμου. Η κακή διάθεση και η νευρικότητα μπορεί να πυροδοτήσουν το στρες και να οδηγήσουν μακροπρόθεσμα στην κατάθλιψη.





Πονοκέφαλος και ημικρανία



Πρόσφατη μελέτη στην οποία συμμετείχαν 268 άτομα με υπνική άπνοια έδειξε ότι υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ των συχνών πονοκεφάλων το πρωί και των διαταραχών του ύπνου όπως η αϋπνία και η ΥΑ.





Νυκτουρία



Νυκτουρία ονομάζεται η συχνουρία που εκδηλώνεται κατά τις βραδινές ώρες, με αποτέλεσμα να διακόπτεται συχνά ο ύπνος. Η πάθηση είναι συχνότερη τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες που ροχαλίζουν.



Προβλήματα στη σεξουαλική ζωή

Το ροχαλητό, ιδιαίτερα στους άνδρες, φαίνεται πως οδηγεί στη μειωμένη ικανοποίηση από τη σεξουαλική ζωή, αν και δε συνδέεται κλινικά με βιολογικούς δείκτες μειωμένης ερωτικής απόδοσης. Πιθανότατα η επίδραση αυτή οφείλεται την κακή ποιότητα ύπνου και κατ’ επέκταση στη μειωμένη ερωτική διάθεση.



Παχυσαρκία



Τα στατιστικά δείχνουν ότι το 50% των υπέρβαρων ή παχύσαρκων ατόμων πάσχει από υπνική άπνοια. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο συσσωρευμένο λίπος γύρω από το λαιμό, με αποτέλεσμα τη δυσκολία αναπνοής κατά τον ύπνο. Η απώλεια βάρους φαίνεται ωστόσο να οδηγεί σε περιορισμό των αρνητικών συμπτωμάτων.



Πηγή: onmed.gr




Πηγή

Υ πάρχει η έκφραση που λέει «Όλα εδώ πληρώνονται» και τις περισσότερες φορές βγαίνει αληθινή. Προς το τέλος του 1992 ο κος Σαμαράς θίχτηκε ως πολιτικός για το θέμα των Σκοπίων και δήλωσε την παραίτησή του. Πολλά ακούγονταν τότε για τα κίνητρα του αλλά ο ίδιος μας το έπαιζε πατριώτης. Για αυτούς που αντιδρούσαν στην απόφασή του, έλεγε ότι δεν έχουν πολιτικό ήθος κλπ. Σήμερα όσοι αντιδρούν στα θέλω του, απλά διαγράφονται με “ηθικό” και “Δημοκρατικό” σκεπτικό. Γεια σου βρε Σαμαρά λεβέντη! Πότε επαναστάτης και “σκοτώνεις” την εξουσία και πότε Εξουσία που σκοτώνει...


τους “επαναστάτες”.



Να δεις Αντωνάκη που κάπως έτσι θα πέσεις και εσύ μια μέρα, κάποιοι θα σε βαρεθούν ή θα έχουν άλλα σχέδια στο μυαλό τους. Όταν έρθει με το καλό η ώρα που δε θα είσαι πια Πρωθυπουργός, θα απαξιωθείς πιο πολύ από τον Κωστάκη, αυτόν βλέπεις τον κρατάει ακόμα -όσο τον κρατάει- το όνομα, εσένα;



Εσύ που δε θα επέστρεφες στη Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν σε έκαναν Πρωθυπουργό -όπως έλεγες κάποτε-, σήμερα το παίζεις ο σκληρός, ο μάγκας και έχεις ήδη προετοιμάσει τα πολιτικά σου “μαξιλαράκια”. Έχει καταντήσει έτσι το πολιτικό σύστημα, που ο πουλημένος έχει ανάγκη τον άχρηστο για να σπρώχνει ο ένας τον άλλον στην επιβίωση.



Κάποιοι βουλευτές της Ν.Δ λένε σήμερα με περίσσια σιγουριά ότι μετά τις εκλογές, θα γίνουν αλλαγές -συμμαχίες- και όλα θα πάνε καλά. Κακό που μας βρήκε αν τους αφήσουμε να κάνουν κάτι τέτοιο. Η ψήφος μας θα έχει μεγάλη σημασία, μη την πετάμε στα σκουπίδια.






Πηγή

Μπορεί στα βραβεία Oscar να είναι άτυχος, γκαντέμης, γρουσούζης όσο δεν πάει.

Στα προσωπικά του, όμως, τον Leonardo DiCaprio θα τον ζήλευε και ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου.

Οι γυναίκες που είχε δίπλα του δεν ήταν τυχαίες.

Ούτε άσημες, ούτε άσχημες.

Ας δούμε ποιες γυναίκες είχε στο πλευρό του:



ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Πηγή


Είναι ίσως το πιο παραμελημένο αισθητήριο όργανό μας. Και όμως, τα αυτιά μας χρειάζονται προσοχή και ιδιαίτερη φροντίδα για να...αιχμαλωτίζουν τους θορύβους!





Τα αυτιά δεν χρησιμεύουν μόνο για να ακούτε τις νέες κυκλοφορίες του Jay Z και του Pharrell Williams, καθώς είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ισορροπίας, προστατεύουν από μολύνσεις και ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος. Συχνά ωστόσο παραμελώνται, αν και είναι το ίδιο σημαντικά, όσο και όλα τα άλλα αισθητήρια όργανα του ανθρώπου.



Ξεκινώντας από την περιποίηση τους, μέχρι τη θεραπεία ενός τραύματος απαιτούν ιδιαίτερη και άμεση προσοχή για να μπορείτε πάντα να ακούτε τη μουσική που σας αρέσει, σε λογικές τιμές έντασης πάντα, ειδικότερα αν συνηθίζετε να φοράτε ακουστικά ψείρες.



Πέρα λοιπόν από την –αυτονόητη- προσοχή με την οποία πρέπει να ανεβάζετε την ένταση, όταν ακούτε τη μουσική μέσω των ακουστικών, καλό θα ήταν να εξετάσετε τι από τα παρακάτω κάνετε και πιθανώς δημιουργείτε, αθέλητα και απερίσκεπτα, βλάβες στα αυτιά και την ακοή σας.



1. Τα αφήνετε χωρίς προστασία




Το μεγαλύτερο κακό το κάνετε στα αυτιά σας, κάθε φορά που εκτίθεστε σε δυνατής έντασης ήχους και θορύβους και επιμένετε να μη φοράτε κάποιου είδους προστασία. Στο εσωτερικό των αυτιών βρίσκονται τριχίδια που είναι ουσιαστικά τα αισθητήρια της ακοής και η έκθεση σε πολύ δυνατό ήχο, είτε πρόκειται για δουλειά είτε για διασκέδαση, μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη σε αυτά τα τριχίδια.



Προσταστεύετε πάντα τα αυτιά σας φορώντας ωτοασπίδες ή ακόμα καλύτερα ακουστικά κεφαλής, που καλύπτουν καλύτερα το αυτί. Θυμάστε να φοράτε τα ακουστικά πριν ακόμα εκτεθείτε στους δυνατούς θυρύβους για να αποφύγετε και τυχόν τραυματισμούς από την απότομη αλλαγή της έντασης.



2. Ασχολείστε με την πάλη



Ένας από τους συνηθέστερους τραυματισμούς στο αγώνισμα της πάλης είναι το ωτικό αιμάτωμα που οδηγεί στη συσσώρευση αίματος μεταξύ του δέρματος και του χόνδρου καταλήγοντας σε ένα –μάλλον- παραμοφρωμένο πτερύγιο. Αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει είναι πως στο σημείο που βρίσκεται ο χόνδρος του αυτιού γεμίζει αίμα η περιοχή και απαιτείται άμεσα τομή για την αφαίρεσή του. Ένα τέτοιο τραύμα μπορεί να προκληθεί από το έντονο χτύπημα του αυτιού, που είναι σύνηθες σε αγωνίσματα που περιλαμβάνουν ένα βαθμό βίας.









3. Φοράτε σκουλαρίκι στον χόνδρο



Η μαμά σας λοιπόν, δεν σας το απαγόρεψε γιατί την απασχολούσε το στυλ σας, αλλά η υγεία σας. Piercing στον χόνδρο του αυτιού μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές όπως η περιχονδρίτιδα και να καταλήξετε στο νοσοκομείο. Η περιχονδρίτιδα αντιμετωπίζεται με ενδοφλέβια χορήγηση αντιβίωσης, γι’ αυτό μόλις εντοπίσετε πρήξιμο, κοκκίνισμα ή πόνο, αφαιρέστε άμεσα το σκουλαρίκι και ζητήστε την άμεση βοήθεια γιατρού.



4. Χρησιμοποιείτε μπατονέτες



Μπορεί εσείς να το κάνετε για να καθαρίσετε τα αυτιά σας, αλλά δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο της ρήξης του τύμπανου από τη χρήση της μπατονέτας. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να βάλετε κατά λάθος λίγη περισσότερη δύναμη και να προκαλέσετε σημαντική βλάβη στο τύμπανο, έως και μόνιμη απώλεια της ακοής. Προσέχετε ιδιαίτερα πως καθαρίζετε τα αυτιά σας και μην βάζετε τίποτα αιχμηρό μέσα σε αυτά που πιθανώς θα προκαλέσει τραύμα και μελλοντική φλεγμονή.



5. Δεν δράτε εγκαίρως



Αν παρατηρήσετε χειροτέρευση της ακοής, στο ένα ή και στα δυο αυτιά, καλό θα ήταν να μην περιμένετε να περάσει μόνη της, αλλά να επισκεφτείτε άμεσα το γιατρό σας. Είτε πρόκειται για φλεγμονή ή κάποιο είδος μόλυνσης, το συντομότερο αντιμετωπιστεί τόσο το καλύτερο, καθώς θεραπείες με καθυστέρηση, δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές και οι βλάβες καταλήγουν μόνιμες.







6. Χρησιμοποιείτε σταγόνες χωρίς την άδεια του γιατρού σας




Οι σταγόνες για τα αυτιά που χορηγούνται χωρίς συνταγή γιατρού δεν είναι επιβλαβείς κατά βάση ή για να το θέσουμε καλύτερα, δεν είναι επιβλαβείς για όλους! Διότι έαν πάσχετε από εξωτερική ωτίτιδα ή, όπως αλλιώς λέγεται τη νόσο του κολυμβητή, και το τύμπανο σας είναι ήδη διάτρητο, τότε οι σταγόνες, σε εσάς θα είναι επιβλαβείς και με σοβαρές μάλιστα συνέπειες.



Η εξωτερική ωτίτιδα είναι είτε κάτι με το οποίο γεννιόμαστε, είτε αποτέλεσμα τραυματισμού που έχει προκαλέσει ρήξη στο τύμπανο. Το κακό είναι ότι οι σταγόνες και σπιτικές θεραπείες που περιλαμβάνουν οινόπνευμα και ξύδι και δεν χορηγούνται με την άδεια του γιατρού, μπορούν να αποβούν μοιραίες για την ακοή, όταν το υγρό διαπεράσει το τύμπανο.



7. Απότομη αλλαγή πίεσης



Ένας από τους συνηθέστερους τραυματισμούς των δυτών είναι το βαρότραυμα ή αλλιώς αερωτίτιδα. Η αερωτίτιδα προκαλείται από την απότομη αλλαγή της βαρομετρικής πίεσης, ώστε αδυνατεί το αυτί να ισορροπήσει την πίεση στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να προκαλείται ρήξη στο τύμπανο. Ανάλογο τραύμα μπορεί να προκληθεί όταν κάνετε καταδύσεις έχοντας ήδη φλεγμονή στο άνω αναπνευστικό, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα αυτιά να διατηρήσουν την ισορροπία της πίεσης.



Πηγή: clickatlife.gr



Πηγή




Πρόκειται για την πιο αμφιλεγόμενη αμερικανίδα τραγουδίστρια του παγκόσμιου τζετ-σετ. Πολλές φορές έχει προκαλέσει με τις εμφανίσεις της. Και τώρα σχεδιάζει για πρώτη φορά στην καριέρα της να επισκεφθεί την Ελλάδα...







Τη διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια Lady Gaga θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το ελληνικό κοινό, σε μια μοναδική συναυλία που θα παρουσιάσει η εκκεντρική καλλιτέχνιδα στις 19 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο (Ο.Α.Κ.Α).



Τη συναυλία της Lady Gaga στην Αθήνα ανακοίνωσε επισήμως σήμερα, η ελληνική εταιρεία διοργάνωσης «Λάβρυς» και η «Live Nation Global Touring».



Η συναυλία της Lady Gaga στην Αθήνα αποτελεί έναν από τους πολλούς σταθμούς της παγκόσμιας περιοδείας της τραγουδίστριας με τίτλο: "Lady Gaga's artRAVE: the Artpop Ball". Η δημοφιλής τραγουδίστρια που έχει πουλήσει περισσότερα από 4 εκατομμύρια εισιτήρια σε προηγούμενες περιοδείες της, επιβεβαίωσε ότι θα επισκεφτεί την Ελλάδα, ενώ ο Arthur Fogel, Πρόεδρος της Live Nation Entertainment, δήλωσε για την περιοδεία: «Οι πωλήσεις των εισιτηρίων της περιοδείας Lady Gaga's artRAVE: the Artpop Ball στη Βόρεια Ευρώπη, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που πρέπει να προσθέσουμε νέες εμφανίσεις και σε άλλες χώρες, ώστε να καλύψουμε την απίστευτη ζήτηση που υπάρχει από το κοινό. Πρόκειται για μια μεγάλη περιοδεία σε όλα τα επίπεδα».



Η σκηνή που φιλοξενεί το show Lady Gaga's artRAVE: the Artpop ball, είναι μοναδικά σχεδιασμένη για να φέρει τη Lady Gaga ακόμα πιο κοντά στους θαυμαστές της, ανεξάρτητα από το που κάθονται. Οι διάδρομοι είναι κατασκευασμένοι από ημιδιαφανές υλικό που ξεκινούν από την κύρια σκηνή και φτάνουν στο κοινό, ενώ συνδέουν μεταξύ τους τις μικρότερες σκηνές που την πλαισιώνουν. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να περπατά και να χορεύει κάτω από τους διαδρόμους αυτούς και επιπλέον μπορεί να παρακολουθεί το show και από μια εντελώς νέα οπτική γωνία.



Η παγκόσμια περιοδεία Lady Gaga's artRAVE: the Artpop ball πραγματοποείται με αφορμή το ήδη -πολλές φορές- πλατινένιο νέο άλμπουμ Artpop της lady Gaga το οποίο ανέβηκε στο Νο 1 του Billboard 200 από την πρώτη κιόλας βδομάδα κυκλοφορίας του. Τα δημοφιλή τραγούδια του νέου άλμπουμ θα εμπεριέχονται στο πρόγραμμα της συναυλίας της Lady Gaga στην Αθήνα μαζί βεβαίως με τις παλιότερες μεγάλες επιτυχίες της.



Η προπώληση των εισιτηρίων για το Lady Gaga's artRAVE: the ARTPOP ball που θα παρουσιαστεί στις 19 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο, ξεκινά την Παρασκευή 4 Απριλίου στις 10:00. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από τα 38,5 ευρώ και φτάνουν τα 82,5 ευρώ. Η τιμή εισιτηρίου στην Αρένα είναι 49,5 ευρώ ενώ θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων στα 115,5 ευρώ και Golden Standing στα 104,5 ευρώ. Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται από το www.lavris.gr, ενώ εντός των ημερών θα ανακοινωθούν και τα φυσικά σημεία προπώλησης.





Πηγή


Μονομαχία πυροβολικού έχουμε ακόμα και αυτή την στιγμή στα τουρκοσυριακά σύνορα με το συριακό πυροβολικό να έχει εξαπολύσει μπαράζ ρουκετών των 122 χλστ. κατά θέσεων των τουρκικών αυτοκινούμενων πυροβόλων των 155 χλστ Firtina τα οποία ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν το

συριακό έδαφος.



Το απόγευμα μια ρουκέτα των 122 χλστ. που ρίχθηκε από το συριακό έδαφος κτύπησε ένα τζαμί σε παραμεθόριο τουρκικό χωριό στην περαρχία Χατάι (Αλεξανδρέττα), καταστρεφοντάς το, ενώ οι αρχές αναζητούν θύματα στα ερείπιά του.



Η ρουκέτα έπεσε κατά την διάρκεια βομβαρδισμού των ισλαμιστών ανταρτών που χρησιμοποιούν ως βάση το τουρκικό έδαφος.



Ενώ ο συριακός Στρατός κυνηγούσε με τους ισλαμιστές και είχε εγκλωβίσει τους αντάρτες σε ένα θύλακα στην περιοχή της Λατάκιας, κοντά στα σύνρα με την Τουρκία εξαπολύθηκε μπαράζ του συριακού πυροβολικού.



Τότε η ρουκέτα έπεσε στο τουρκικό τζαμί και λίγη ώρα μετά ξεκίνησε το τουρκικό πυροβολικό να βάλλει κατά του συριακού και η μονομαχία γενικεύθηκε.

defencenet.gr



Πηγή
Ανοίγουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τρίτη Ανοίγουν την Τρίτη, τα φαρμακεία όλης της χώρας, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, (ΠΦΣ), σε σημερινή...

έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, δηλώνοντας ωστόσο, ότι «ο αγώνας των φαρμακοποιών κατά των συμφερόντων που μεθοδεύουν την εξόντωση των φαρμακείων και την εμπορευματοποίηση της φαρμακευτικής περίθαλψης, συνεχίζεται».



Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την επαναλειτουργία των φαρμακείων αποφάσισε σε έκτακτη γενική συνέλευση και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής. Τα φαρμακεία του λεκανοπεδίου θα ανοίξουν την Τρίτη και θα λειτουργήσουν έως τις 2 μετά το μεσημέρι, όπου και ξανακλείνουν, στο πλαίσιο στάσης εργασίας 14:00 με 20:00, προκειμένου οι φαρμακοποιοί να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ.



Ο ΦΣΑ αποφάσισε να συντονίσει τη δράση του με άλλους κλάδους και φορείς που πλήττονται από το πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίσθηκε την Κυριακή από τη Βουλή και στο πλαίσιο αυτό θα συμμετάσχει και στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 9 Απριλίου.



Οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν επίσης, να προχωρήσουν σε κατάργηση των εφημεριών, (εξαιρούνται τα Σαββατοκύριακα), αμέσως μετά την δημοσίευση υπουργικής απόφασης για απελευθέρωση του ωραρίου και «να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέσα από τα φαρμακεία», προχωρώντας όπως είπαν, σε «πολιτική κινητοποίηση» και «μετατρέποντας τα 11.000 φαρμακεία και για δύο μήνες σε κέντρα ενημέρωσης των πολιτών» για τις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο.



Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα της ΝΔ, δηλώνοντας, ότι «η παράταξη την οποία υπηρέτησα επί σειρά ετών, δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των καιρών, υπέκυψε στις πιέσεις της τρόικας και των μεγάλων συμφερόντων καταστρέφοντας 12.000 φαρμακοποιούς».

enikos.gr



Πηγή


Ότι όλοι μας κρύβουμε ένοχα μυστικά και πράγματα για τα οποία ψιλοντρεπόμαστε ή ξέρουμε ότι αν τα ξεστομίσουμε οι υπόλοιποι θα φρικάρουν, είναι λίγο πολύ γνωστό και αποδεκτό! Μπορεί λοιπόν να λέμε ότι οι άντρες είναι αυτοί που έχουν μία πιο... στενή σχέση με το ψέμα όσο να πεις, αλλα τελικά, και έπειτα από μελέτες και έρευνες χρόνων, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα είναι αυτή που κρατά τα πιο... κουλά και ιδιαίτερα πράγματα για τον εαυτό της, τα οποία ίσως να ξέρει η μαμά της ή η κολλητή της, αλλά ποτέ μα ποτέ ο καλός της. Από την μία ίσως έτσι να διατηρείται και το μυστήριο, αλλά από την άλλη σχέση χωρίς ειλικρίνεια υπάρχει; Βέβαια, για να είμαστε και δίκαιοι, τα εν λόγω μυστικά ούτε επηρεάζουν ιδιαιτέρως τη σχέση ούτε και έχουν να κάνουν με την εμπιστοσύνη του ενός απέναντι στον άλλο. Εδώ λοιπόν, σας έχουμε τα πιο ένοχα μυστικά που κρατάει μία γυναίκα και δεν πρόκειται ποτέ να τα αποκαλύψει στον καλό της αλλά και σε κανέναν άντρα!

1. Περνά τους άντρες από διαρκή τεστ: Ναι κι όμως αγαπητά μου αγόρια. Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι της αρέσετε και ακόμα και αν θεωρείτε ότι είναι τρελή και παλαβή μαζί σας, δεν σταματά από την ώρα που σας γνωρίζει να σας περνάει από... οντισιόν! Από τον τρόπο που μιλάτε, το πώς κρατάτε το ποτό σας, το πώς οδηγείτε, μέχρι και τα δάχτυλά σας, χεριού και ποδιού, όλα είναι ένα συνεχές τσεκάρισμα για τη γυναίκα. Συνήθως έπειτα από ένα πετυχημένο ραντεβού, θα πει στις φίλες της ότι είναι τέλειος, πέρασαν υπέροχα, αλλά ο τρόπος που οδηγούσε δεν της έβγαζε... σιγουριά και ασφάλεια! Ε ναι υπάρχει πιθανότητα να το πει, δεν θέλουμε να σας λέμε και ψέματα!

2. 'Εχει έκτη αίσθηση: Αλλά το χάρισμά της το κρατά μόνο για τον εαυτό της. Δεν εξηγείται αλλιώς που ξέρει ακριβώς, χωρίς φυσικά να την έχει δει ποτέ της, με ποια συνάδελφο από τη δουλειά έχετε ένα ψιλοφλερτάκι, ή ότι αυτή που είδατε τις προάλλες τυχαία στο δρόμο ήταν μία πρώην σας και μάλιστα κάποια που σας έχει πληγώσει κιόλας! Υπερβολές; Πιστέψτε μας γυναίκες είμαστε και ξέρουμε! Έχουμε την ικανότητα να εντοπίζουμε οποιοδήποτε γυναικείο ενδαιφέρον για τον καλό μας ακόμα και σε αίθουσα 1000 ατόμων! Τι να κάνουμε; Ο έρωτας κάνει τα ραντάρ ευερέθιστα!

3. Είναι ερωτευμένη με κάποιο... celebrity: Όχι δεν εννοούμε να έχει αφίσες του και να συλλέγει και τα αυτοκόλλητα με τη φάτσα του, αλλά όλες μα όλες, άπαξ και μπουν στη διαδικασία να παρακολουθήσουν ένα σήριαλ, μία ταινία, ή τελοσπάντων τη ζωή και τη δράση ενός διάσημου άντρα, σίγουρα τα βράδια θα πρωταγωνιστεί στα όνειρά τους ως το ιδανικό φυσικά αρσενικό! Συνήθως ντρέπεται να το παραδεχτεί, αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό, ειδικά αν ο ήρωας είναι και λίγο αλήτης και λίγο μάγκας. Μη χαίρεστε όμως. Κανένας από αυτούς τους χαρακτήρες δεν της θυμίζει εσάς, αλλά πολύ περισσότερο το αιώνιο πρότυπο, δηλαδή τον μπαμπά της!

4. Έχει ψάξει το κινητό και τα mail σου: Συγνώμη που σας το λέμε, αλλά δεν υπάρχει καμία γυναίκα που να μην έχει μπει στον πειρασμό να κάνει κάτι τέτοιο, ειδικά αν έχει αμφιβολίες και ειδικά αν παρατάτε το κινητό σας οπουδήποτε ή τον υπολογιστή σας ανοιχτό! Ακόμα και στοιχεία που να αποδεικνύουν ενοχή να μη βρει, κάτι θα σκαρφιστεί προκειμένου να γκρινιάξει, να σας κατηγορήσει και τελικά να τσακωθείτε άνευ λόγου! Τελικά το να ψάχνει μία γυναίκα τα μηνύματα του καλού της, από δω και μπρος δεν θα πρέπει να είναι αφορμή για καυγά, γιατί όπως και να το κάνουμε είναι στη φύση της!

5. Είναι εκδικητική: Θα σας πει μία φορά να βγάλετε έξω τα σκουπίδια, θα σας πει και δεύτερη, ε στην τρίτη, όπου εσείς εξακολουθείτε να την έχετε γραμμένη, θα τα βγάλει μόνη της και αυτομάτως υπογράφετε την καταδίκη σας! Υπάρχει περίπτωση να σας τα φέρει και καπέλο, αλλά συνήθως δεν λέει τίποτα και αργά και σταθερά βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης! Και ξέρετε... Αν μπεις σε μαύρη λίστα γυναίκας, δε σε γλιτώνει τίποτα!http://www.queen.gr/





Πηγή




Η ενίσχυση της ανάπτυξης και η δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα...







Συζητήσεις για καίρια ζητήματα πανευρωπαϊκής σημασίας, όπως τις εξελίξεις στην Τραπεζική Ένωση, ειδικά μετά την έγκριση από την Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων της συμβιβαστικής συμφωνίας που πέτυχε η ελληνική Προεδρία, κατά τις διαπραγματεύσεις της με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης, περιλαμβάνει η αυριανή και μεθαυριανή ατζέντα της άτυπης συνάντησης ECOFIN που πραγματοποιείται στο Ζάππειο.



Επίσης, περιλαμβάνει θέματα που συνδέονται με τις κοινωνικές πτυχές της ανάπτυξης και της οικονομικής σταθερότητας στην Ευρώπη, τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση της οικονομίας και ιδιαίτερα την ενίσχυση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και την προετοιμασία των εαρινών συνόδων ΔΝΤ/Παγκόσμιας Τράπεζας και των Υπουργών Οικονομικών της ομάδας G20.



Η ενίσχυση της ανάπτυξης και η δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους, βρίσκεται ψηλά και στην ατζέντα της υπουργικής συνάντησης του Μηχανισμού Ευρωμεσογειακών Επενδύσεων και Εταιρικής σχέσης (FEMIP), όπου η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) θα παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών τον Οδικό Χάρτη 2020, που περιγράφει τη νέα στρατηγική της για τη Μεσόγειο.



Κατά το γεύμα εργασίας, την Τρίτη 1η Απριλίου, οι υπουργοί του ECOFIN και οι διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα κοινωνικά προβλήματα της Ευρώπης και τις επιπτώσεις τους στην οικονομική ανάπτυξη, με βάση παρουσίαση σχετικού κειμένου από το Bruegel.



Αργότερα, κατά την πρώτη συνεδρία του ECOFIN, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για την οικονομική κατάσταση, τις προβλέψεις και τις αναπτυξιακές προοπτικές, εστιάζοντας και στην κατάσταση των χρηματαγορών.



Η Επιτροπή θα παρουσιάσει την ανακοίνωσή της για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση της οικονομίας και η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων Υψηλού Επιπέδου θα παρουσιάσει την Έκθεσή της για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και έργων υποδομής με τίτλο «Χρηματοδότηση για την Ανάπτυξη». Στο τέλος της πρώτης συνεδρίας, οι υπουργοί θα συζητήσουν και θα συμφωνήσουν σε προσχέδιο για τους Όρους Αναφοράς και τη Δήλωση της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής, η οποία προετοιμάστηκε από την Επιτροπή Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων για τις εαρινές συνόδους ΔΝΤ/Παγκόσμιας Τράπεζας και των υπουργών Οικονομικών της ομάδας G20. Στη συνέχεια, κατά τη 13η κοινή Υπουργική Συνάντηση ECOFIN/FEMIP την ίδια ημέρα, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στις προκλήσεις και τη μόχλευση της αειφόρου ανάπτυξης, καθώς και στη νέα στρατηγική της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EΤΕπ) για τη Μεσόγειο με ορίζοντα το 2020. Η ενίσχυση της ανάπτυξης και η δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους, θα αποτελέσουν βασική πτυχή αυτών των συζητήσεων. Επιπρόσθετες θεματικές θα αποτελέσουν οι τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης και διαφοροποίησης των εργαλείων της EΤΕπ για τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα και την αύξηση της δραστηριότητας για το κλίμα στην περιοχή της Μεσογείου.



Η δεύτερη συνεδρία του ECOFIN, την Τετάρτη 2 Απριλίου, θα είναι αφιερωμένη στη Μεταρρύθμιση του Κανονιστικού Πλαισίου του Ευρωπαϊκού Τραπεζικού Συστήματος. Το πρώτο θέμα συζήτησης είναι η Δομική Μεταρρύθμιση του Τραπεζικού Συστήματος και βασίζεται στην παρουσίαση της πρότασης της Επιτροπής για τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με διαρθρωτικά μέτρα βελτίωσης της αντοχής των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Επιπλέον, οι υπουργοί θα συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις για την Τραπεζική Ένωση, ζήτημα υψίστης προτεραιότητας για την ελληνική Προεδρία, λόγω της σημασίας της ως προϋπόθεσης για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της αύξησης της ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς και της διασφάλισης της οικονομικής σταθερότητας. Οι εξελίξεις γύρω από τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης (SRM) και την εφαρμογή του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM), με παρουσίαση από την επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του, περιλαμβάνονται επίσης στην ατζέντα των συζητήσεων.



Πηγή: ΑΜΠΕ





Πηγή

Τ ο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη έκανε την πρώτη του καταγγελία, η οποία, εντελώς συμπτωματικά, είναι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεργάτης του Σταύρου Θεοδωράκη υποστηρίζει ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν στις συγκεντρώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη και προσπαθούν να τις διαλύσουν.



Οι συγκεντρώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη δεν χρειάζονται κάποιον να τις διαλύσει· είναι διαλυμένες από μόνες τους.



Πάντως, επειδή οι ευρωεκλογές πλησιάζουν και...


τα πράγματα μάλλον θα αγριέψουν -λόγω της εξαθλίωσης πολλών Ελλήνων-, ας ενημερώσει κάποιος τον Σταύρο Θεοδωράκη πως υπάρχει μίσος από μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας εναντίον του ΠΑΣΟΚ και των Ελλήνων ολιγαρχών.



Και ως τέτοιος περιοδεύει στην Ελλάδα ο Σταύρος Θεοδωράκης: ως πασόκος και υπάλληλος του Μπόμπολα.



Εγραψε ο Pitsirikos



Πηγή


Αμεσες αιχμές για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει ο επικεφαλής του Κολλεγίου Αθηνώνκαι αδερφός του πρωθυπουργού, ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς, στη συνεχιζόμενη προσπάθεια ισοπέδωσης του δημόσιου αγαθού και της πλήρους «εμπορευματοποίησης» του «προϊόντος», πλέον, της ιδιωτικής

Εκπαίδευσης, αφήνει ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος.



Ο συνταγματολόγος και Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σχολιάσε αναλυτικά τα τεκταινόμενα, με αφορμή την κατάθεση της ρύθμισης – «γκιλοτίνα» από την

κυβερνητική πλειοψηφία για την ιδιωτική εκπαίδευση (στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή), σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών ΕκπαιδευτικώνΛειτουργών Ελλάδος.

Η δήλωση Κατρούγκαλου από την οποία προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα για τις πολιτικές και επιχειρηματικές στοχεύσεις των προωθούμενων ρυθμίσεων ακολουθεί αναλυτικά:



Η δήλωση του κ. Γ. Κατρούγκαλου

«Η υπό συζήτηση νομοθετική πρόταση για την πλήρη εμπορευματοποίηση της ιδιωτικής παιδείας δεν καταργεί απλώς τους νόμους του Γεωργίου Ράλλη και του ΑπόστολουΚακλαμάνη που ρυθμίζουν έως σήμερα την εποπτεία του κράτους επί των ιδιωτικώνεκπαιδευτηρίων. Αντιστρατεύεται και υπονομεύει ευθέως τη ρύθμιση του άρθρου 16 παρ. 8 του Συντάγματος, που επιβάλλει στο κράτος με ειδικό νόμο να ρυθμίζει την υπηρεσιακή κατάσταση του διδακτικού προσωπικού τους.



Κατά την πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι διατάξεις αυτές δεν προορίζονται να εξυπηρετήσουν τα συντεχνιακά συμφέροντα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.



Αντιθέτως, «αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος της εκπαίδευσης για το λόγο ότι εξασφαλίζουν στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς λειτουργούς σταθερές, κατά το δυνατόν,συνθήκες εργασίας, ώστε να μπορούν απερίσπαστοι να εκτελούν τα καθήκοντά τους για την αποτελεσματικότερη εκπλήρωση του σκοπού της παιδείας, ο οποίος έχει αναχθεί σε συνταγματικό σκοπό δημοσίου συμφέροντος.» (ΣτΕ, 622/2010 επταμ., βλ. και ΣτΕ 1998-9/2001 επταμ., 2495/2002, 2376/1988 Ολομ., 1671/1980, πρβλ. ΑΠ 864/76).



Την κρίση του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου επιχειρεί να προκαταλάβει η απαράδεκτη νομοθετική πρόταση, δεδομένου ότι εκκρεμεί ενώπιον του αίτηση ακύρωσης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών κατά εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείαςπου για πρώτη φορά προσπάθησε, λάθρα, το καλοκαίρι να καταργήσει τους νόμους Ράλλη και Κακλαμάνη. (Η εφαρμογή της εγκυκλίου έχει ήδη αποκλειστεί με απόφαση αναστολής του δικαστηρίου).



Πρόκειται, συνεπώς, για διπλό θεσμικό ατόπημα: η αντισυνταγματικότητα της διάταξης συνοδεύεται από χλευασμό στη δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας εκκρεμοδικεί η υπόθεση.



Πάνω από όλα, όμως, η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την παιδεία όχι ως κοινωνικό, δημόσιο αγαθό αλλά ως απλό εμπόρευμα. Αναιρεί τους ίδιους τους νόμους που τα ίδια τα κόμματα που την αποτελούν είχαν ψηφίσει, υποκύπτοντας στα κελεύσματα των πλέον αντιδραστικών κύκλων των σχολαρχών, μεταξύ των οποίων πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει οαδελφός του πρωθυπουργού, ως διευθυντής του Κολλεγίου. Μόνο και μόνο το γεγονός αυτό θα αρκούσε σε οποιαδήποτε άλλη κοινοβουλευτική δημοκρατία ώστε να υπάρχει αυτοσυγκράτηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης και αναμονή της απόφασης της δικαιοσύνης.






Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει, βεβαίως, στο σύστημα διαπλοκής των συμφερόντων που εκπροσωπεί ο μνημονιακός παλαιοκομματισμός. Και η ρύθμιση αυτή, όμως, θα έχει σύντομα το ίδιο άδοξο τέλος με αυτό των συντακτών της. Το μόνο ερώτημα είναι με ποιο τρόπο έρθει αυτό: θα προλάβει η δικαιοσύνη ή η θεραπεία του νομοθετικού άγους θα αποτελέσει ένα από τα πρώτα μέτρα της νέας δημοκρατικής πλειοψηφίας;



nez

loutraki1



Πηγή


- Μείωση του εισοδήματος κατά 14,8%

- Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης



Ωστόσο οι Έλληνες εμφανίζονται ως οι Ευρωπαίοι που εργάζονται τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως με 43,7 ώρες...







H κατάσταση της φτώχειας επιδεινώθηκε στην Ελλάδα το 2013, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση και την απασχόληση στην ΕΕ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.



Παράλληλα, στην Ελλάδα και την Πορτογαλία οι μεταρρυθμίσεις των συστημάτων φορολογίας και κοινωνικών παροχών κατά την περίοδο 2012-2013 οδήγησαν σε μείωση των εισοδημάτων για την πλειοψηφία των νοικοκυριών.



Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση, την περίοδο 2011-2013, του ποσοστού του πληθυσμού που κινδυνεύει με φτώχεια. Το 2013 η φτώχεια αφορά στο 23,7% του πληθυσμού και αυξήθηκε κατά 1,8% σε σχέση με το 2011. Ακολουθούν η Ρουμανία με αύξηση +1,1% και φτώχεια 21,2% το 2013, η Λετονία με +0,9% και φτώχεια 21,4% και η Ισπανία με +0,7% και φτώχεια 20,9%.



Εξάλλου, την περίοδο 2008-2013 το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 14,8% στην Ελλάδα, καταγράφοντας το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά την Ιρλανδία (-16%), ενώ μεγάλες μειώσεις παρατηρήθηκαν επίσης στην Πορτογαλία με -7,5% και την Ισπανία με -5,2%. Κύριος λόγος αυτών των μειώσεων, όπως εξηγεί η Επιτροπή, ήταν οι μεγάλες αυξήσεις σε φόρους, οι μειώσεις σε συντάξεις και ο περιορισμένος αντίκτυπος των δαπανών για την κοινωνική προστασία.



Από την έκθεση της Επιτροπής προκύπτει ακόμη ότι το 2013 το μοναδιαίο κόστος εργασίας σημείωσε τις μεγαλύτερες μειώσεις στην Κύπρο (-5,4%) και την Ελλάδα (-4,7%), ενώ οι Έλληνες εμφανίζονται ως οι Ευρωπαίοι που εργάζονται τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως με 43,7 ώρες. Ακολουθούν οι Πολωνοί με 42,5 ώρες, οι Κύπριοι με 42,4 ώρες, οι Πορτογάλοι με 42,2 ώρες και οι Αυστριακοί με 42,15. Λιγότερο εργάζονται οι Φιλανδοί με 39,7 ώρες την εβδομάδα, οι Ούγγροι με 39,8 ώρες και οι Γάλλοι με 40 ώρες.



Τον Ιανουάριο του 2014 η ανεργία πλήττει 3,1 εκατ. νέους, ηλικίας 15-24 ετών, στην ΕΕ, με μεγάλες διαφορές όμως να παρατηρούνται μεταξύ των κρατών μελών. Σε χώρες οι οποίες δεν επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από την επιδείνωση της κατάστασης εργασίας, όπως την Αυστρία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, τα ποσοστά της ανεργίας των νέων ήταν της τάξης του 10%, ενώ στην Ελλάδα και την Ισπανία, όπου η κατάσταση είναι η χειρότερη στην ΕΕ, τα ποσοστά ανεργίας των νέων τριπλασιάστηκαν την περίοδο 2008-2013, αναφέρει η Επιτροπή.



Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έκθεσης ο επίτροπος για θέματα απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων Λάζλο Άντορ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «οι ανισότητες έχουν αυξηθεί και υφίσταται κίνδυνος η τρέχουσα εύθραυστη ανάκαμψη να μη βελτιώσει την κατάσταση πολλών ομάδων των πληθυσμού με χαμηλότερα εισοδήματα».



«Η ΕΕ απέχει ακόμα πολύ από το να έχει εξασφαλίσει μια ανάκαμψη χωρίς αποκλεισμούς που δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας: Τα κράτη μέλη και η ΕΕ θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω κατά την προσπάθειά μας να βγούμε από την κρίση» σημείωσε ο κοινοτικός επίτροπος και πρόσθεσε: «Ειδικότερα, θα πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας σε επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που περιέχονται στη δέσμη μέτρων για τις κοινωνικές επενδύσεις και στη σύσταση του Συμβουλίου σχετικά με τις εγγυήσεις για τη νεολαία».





Πηγή

Α ύξηση των επιπέδων φτώχειας αλλά και αδυναμία δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας το 2013, παρά την πρόσφατη οικονομική ανάκαμψη, διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην τριμηνιαία επισκόπηση της απασχόλησης και κοινωνικής κατάστασης.




Η Κομισιόν υπογραμμίζει ότι η αύξηση της φτώχειας σε χώρες όπως η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα έντονη, προσθέτοντας, πάντως, ότι η τάση...


ενίσχυσης ισχύει και για άλλες χώρες της Ένωσης.



Επιπλέον στην έκθεση της Επιτροπής τονίζεται ότι στην Ελλάδα και την Πορτογαλία οι περαιτέρω μεταρρυθμίσεις των συστημάτων φορολογίας και κοινωνικών παροχών κατά την περίοδο 2012-2013 οδήγησαν σε μείωση των εισοδημάτων για όλα τα νοικοκυριά ή τα περισσότερα από αυτά.



Βάσει των πρόσθετων στοιχείων της Κομισιόν το 2013 το 23,7% του ελληνικού πληθυσμού βρίσκεται αντιμέτωπο με το φάσμα της φτώχειας, με την αύξηση να διαμορφώνεται στο 1,8% σε σύγκριση με το 2011.



Στο διάστημα 2008-13 η μείωση του εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών έφθασε στο 14,8%, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στην Ε.Ε., μετά από αυτό στην Ιρλανδία όπου η μείωση άγγιξε το 16%.



Από την έκθεση της Επιτροπής προκύπτει ακόμη ότι το 2013 το μοναδιαίο κόστος εργασίας σημείωσε τις μεγαλύτερες μειώσεις στην Κύπρο (-5,4%) και την Ελλάδα (-4,7%), ενώ οι Έλληνες εμφανίζονται ως οι Ευρωπαίοι που εργάζονται τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως με 43,7 ώρες, ακολουθούμενοι από τους Πολωνούς που εργάζονται 42,5 ώρες.






Πηγή

Παραλίγο τραγωδία στη Ντιναμό Κιέβου. Ο μέσος της Ντιναμό Κιέβου, Όλεγκ Γκούσεβ, συγκρούστηκε με τον…τερματοφύλακα της Ντνίπρο, Ντένις Μπόικο και του...

γύρισε η γλώσσα! Δημιουργήθηκε πανικός, αποχώρησε με φορείο, αλλά τελικά είναι καλά… Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

trelokouneli.gr




Πηγή




Αν αναρωτιέσαι γιατί δεν πληρώνεσαι αρκετά η απάντηση βρίσκεται στο… κρεβάτι σου!









Νέα έρευνα που παρουσιάστηκε σε ξένα μέσα, την οποία επικαλείται το faysbook.gr, αποδεικνύει ότι τα άτομα με ενεργή σεξουαλική ζωή αμείβονται καλύτερα από εκείνους που βρίσκονται σε… αδράνεια!



Πιο συγκεκριμένα, από τους 7.500 ανθρώπους (ηλικιών 26-50) που συμμετείχαν στην έρευνα φαίνεται ότι εκείνοι που έχουν αρκετά καλή σεξουαλική ζωή αμείβονται τουλάχιστον 5% καλύτερα από τους υπόλοιπους.

Αντίθετα, εκείνοι που δεν κάνουν σεξ έχουν εισόδημα έως και 3,2% μικρότερο από τους σεξουαλικά ενεργούς.



Που οφείλεται αυτό;



Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, φαίνεται πως η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα κάνει τα άτομα πολύ πιο ευτυχισμένα, χαρούμενα και εν τέλει δραστήρια σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Έτσι, δουλεύουν με περισσότερη ευχαρίστηση, παραγωγικότητα και δυναμικότητα με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι επιδόσεις άρα και ο μισθός τους.



Πηγή



Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή, δήλωσε σήμερα πως, αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θα είχε πλακώσει στις μπάτσες τον Νικήτα Κακλαμάνη –επειδή δεν ψήφισε το πρώτο άρθρο του πολυνομοσχεδίου-, ενώ είπε ακόμα πως ο Πάνος Καμμένος είναι ανεπάγγελτος και ζει από 25 ετών με τη βουλευτική του αποζημίωση.



Δεν ξέρω αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα πλάκωνε στις μπάτσες τον Νικήτα Κακλαμάνη αν ζούσε, αλλά είμαι βέβαιος πως, αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο δεν θα ήταν πρωθυπουργός αλλά...


δεν θα είχε επιστρέψει καν στη Νέα Δημοκρατία.



Επειδή δεν έχουμε πάθει όλοι αμνησία, όπως η Φωτεινή Πιπιλή, θυμόμαστε πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε αποπέμψει τον Αντώνη Σαμαρά –τότε υπουργό Εξωτερικών- από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό και είχε δηλώσει πως δεν θέλει να τον ξαναδεί μπροστά του.



Φυσικά, ο Αντώνης Σαμαράς επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.



Επίσης, όταν η Φωτεινή Πιπιλή λέει πως ο Πάνος Καμμένος ζει από την βουλευτική του αποζημίωση από 25 ετών (σ.σ. ο Πάνος Καμμένος εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 1993 σε ηλικία 28 ετών), ξεχνάει πως ο Αντώνης Σαμαράς εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής σε ηλικία 26 ετών.



Αν και πιο πριν είχε, βέβαια, μια πιτσαρία που έσκιζε.



(Για το ότι η Φωτεινή Πιπιλή θεωρεί απόλυτα δεδομένο πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα είχε αποδεχτεί τα Μνημόνια και θα είχε γίνει γιουσουφάκι της Μέρκελ, ας της ζητήσουν εξηγήσεις αυτοί που την ψηφίζουν.)



(Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, ας μας απαλλάξουν τουλάχιστον από πρόσωπα όπως η Φωτεινή Πιπιλή. Είναι και ζήτημα αισθητικής. Ευχαριστούμε.)



(Με την ευκαιρία, κάποιος πρέπει να πει στους υπεύθυνους επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ πως στους δεξιούς κάνουμε κριτική από τα δεξιά. Πόσα χρόνια θα σας πάρει για να το καταλάβετε;)



Εγραψε ο Pitsirikos



Πηγή



ΠΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΤΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ;

Αλήθεια πόσο Τζαμτζής μπορεί να είναι ένας βουλευτής;


Πόσο Κασσής;



Που πιάνει πάτο η πολιτική αναξιοπρέπεια και ο κωλοτουμπισμός;



Όλες αυτές τις μέρες αυτοί οι τύποι υποδύονταν τους αντάρτες, τα πολιτικά κουτσαβάκια, αλλά στην ώρα της κρίσης κατάπιαν την γλώσσα τους για μια ακόμη φορά.



Από κάτι τέτοιους τύπους περιμένουμε το Εθνικό Σχέδιο Εξόδου από την κρίση και να πάρει η ευχή δεν έχουμε λεφτά να αγοράσουμε φάρμα στη Γαλλία, την Αυστρία ή την Ελβετία και να ξεκουμπιστούμε από τη χώρα.



Μας πληροφορούν ότι τον Κασσή τον ελέγχει απόλυτα το παπαδοπαίδι, ο πολιτικός τιτάνας Σκανδαλίδης, ενώ ο Κασσής είναι εκτός συναγωνισμού.



ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ

Το φωτορομάντζο ενός ρέηντζερ-εκτελεστή ανυπεράσπιστων ζώων






Υπήρξε ο κεφαλοκυνηγός ανυπεράσπιστων ζώων Ιορδάνης Τζαμτζής και πρωτοπαλίκαρο των Ρέηντζερς της ΟΝΝΕΔ; Είναι ο ίδιος στην ιστορική φωτογραφία παρέα με τους Βουλγαράκη-Μειμαράκη;



Κατά πάσα πιθανότητα ναι. Άλλωτε όπως έχει πει και ο Γιάννης Ιωαννίδης, όσους τους δέρνουν οι γυναίκες τους πάνε στα γήπεδα να εκτονωθούν ή γίνονται κυνηγοί.

Προφανώς ο τύπος με τα 6.000 ευρώ που "κάνει το σκατό του παξιμάδι και γράφει στ΄@ρχίδια του την Ραχήλ Μακρή" αισθάνεται εντός του Κοινοβουλίου να καταπιέζεται η τεστοστερόνη του. Τώρα λοιπόν έκρινε ιδανικό το timing να εκδηλώσει τον ακροδεξιό εαυτό του προς άγραν ψηφαλακίων. Στο μεταξύ όπως θα δείτε στις φωτό πέρασε από όλες τις πτέρυγες της ΝΔ με τη λογική πάω πάντα με τον νικητή.






Εδώ σαλιαρίζει με τον Καραμανλή






Ένας σκληρός άνδρας δεν μπορεί παρά να είναι και κυνηγός






Όμως από μικρός άρχισε να νιώθει μια έλξη για τη Ντόρα!






Εκείνη τον έμπασε για τα καλά στην οικογένεια!






Κάποτε, που το όνομα Μεϊμαράκη έπαιζε ως δελφινικό, δεν το άφησε να πάει χαμένο!






Eδώ σε ειρηνικές, οικογενειακές στιγμές με την σύζυγό του





Πηγή

Σ το ίδιο έργο θεατές για άλλη μία φορά με τους υποτιθέμενους κυβερνητικούς αντάρτες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια πριν από κάθε κρίσιμη ψηφοφορία μας ζαλίζουν στα τηλεπαράθυρα και στα ραδιόφωνα με τις δήθεν ενστάσεις και διαφωνίες τους για κάποια άρθρα των αντισυνταγματικών...


γενικά νομοσχεδίων που φέρνουν στην Βουλή οι εγχώριοι υπαλληλίσκοι των Τροικανών.



Βέβαια όπως είναι γνωστό σε όλες τις περιπτώσεις πάρα το έντονο "κακάρισμα" τους την κρίσιμη στιγμή της ψηφοφορίας βάζουν την ουρά στα σκέλια και φωνάζουν το γνωστό "Ναι σε όλα". Προσωπικά θεωρώ ότι όλες αυτές οι "παραστάσεις" είναι δόλιες, προμελετημένες και στημένες από την κυβερνητική πλευρά αφού στις περισσότερες εκ των περιπτώσεων αφορούν ζητήματα ελάσσονος σημασίας για να μην συζητηθούν τα μεγάλα και σημαντικά που θέλουν να περάσουν κάθε φορά. Τελευταίο παράδειγμα η φασαρία με το γάλα όπου οι δήθεν αντάρτες μπορεί με τις δήθεν αντιρρήσεις τους να κέρδισαν μια πρόσκαιρη δημοσιότητα αλλά φυσικά είναι τόσο ανόητοι και δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι το ευρύ κοινό αλλά και οι ψηφοφόροι τους με όλα αυτά τους θεωρούν Καραγκιόζηδες και άνδρες που δεν τιμούν τα παντελόνια που υποτίθεται ότι φοράνε. Όμως στην τελευταία ψηφοφορία βιώσαμε το αποκορύφωμα της αναλγησίας και της γελοιότητας όπου το αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος παραιτήθει διαφωνώντας και καταγγέλλοντας κάποιες διατάξεις του νομοσχεδίου τις οποίες όμως εν συνεχεία .... ψήφισε!!!



Το σίγουρο είναι ότι θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν στο εγγύς μέλλον ξανά επιτρέψουμε σε όλους αυτούς τους ευθυνόφοβους, άβουλους και γλοιώδεις "τυπάκους" να καθίσουν ξανά στα κοινοβουλευτικά έδρανα!



Γραφει ο Γιάννης Πρεβενιός , μοντάζ Γρέκι



Πηγή










Χημικά σε συσκευασίες τροφίμων «παχαίνουν» τα παιδιά

Κίνδυνο παχυσαρκίας ή διαβήτη αντιμετωπίζουν τα παιδιά που εκτίθενται συχνά σε δύο χημικές ουσίες που εμπεριέχονται συνήθως σε πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες τροφίμων, υποστηρίζουν νέες αμερικανικές μελέτες.Eρευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο μελέτης τους, είδαν ότι τα υψηλά επίπεδα ενός συγκεκριμένου τύπου φθαλατών – που χρησιμοποιείται για να κάνει το πλαστικό πιο μαλακό – που εντόπισαν σε δείγματα ούρων, συνδέονταν με υψηλότερο κίνδυνο ινσουλινοαντίστασης σε εφήβους.Σε δεύτερη μελέτη, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν διαπίστωσαν ότι η δισφαινόλη Α (BPA) – που χρησιμοποιείται ως εσωτερική επίστρωση στα αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών ή στις κονσέρβες τροφίμων – συνδεόταν με την παχυσαρκία και τις «ξεχειλωμένες» σιλουέτες των εφήβων.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου Λοιμώξεων, περίπου ένας στους έξι εφήβους στις ΗΠΑ είναι παχύσαρκος.«Σίγουρα η ανθυγιεινή διατροφή και η έλλειψη σωματικής άσκησης αποτελούν τα κύρια αίτια της συγκεκριμένης κατάστασης. Ωστόσο, προκύπτουν συνεχώς ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι οι χημικές ουσίες του περιβάλλοντος συμβάλλουν στην ενίσχυση της παιδικής παχυσαρκίας» εξηγεί ο παιδίατρος δρ Λεονάρντο Τρασάντε, από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Η μελέτη για τους φθαλάτες

Ο δρ Τρασάντε και η ομάδα του προχώρησε σε μετά-ανάλυση δεδομένων που είχαν προκύψει από έρευνα μεγάλης κλίμακας γύρω από την υγεία και τη διατροφή και η οποία είχε πραγματοποιηθεί στο διάστημα 2003-2008. Σε αυτήν, είχαν καταγραφεί δείγματα ούρων και αίματος συνολικά 766 εφήβων ηλικίας 12-19 ετών.Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι η ανίχνευση ενός συγκεκριμένου τύπου φθαλατών, γνωστός ως DEHP (Di-2-ethylhexylphalate) στα ούρα, συνδεόταν άμεσα με τον κίνδυνο ινσουλινοαντίστασης στους συγκεκριμένους εφήβους – μια κατάσταση που αποτελεί προάγγελο του διαβήτη.Οι ερευνητές παρόλα αυτά δεν υποστηρίζουν ότι τα ευρήματα αυτά δεν αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση συσκευασμένων τροφίμων οδηγεί σε ινσουλινοαντίσταση. Είναι πιθανό, εξηγούν, κάποια παιδιά που εμφανίζουν ήδη ινσουλινοαντίσταση να ακολουθούν ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες με αποτέλεσμα να καταναλώνουν συχνά συσκευασμένα τρόφιμα και για τον λόγο αυτόν να συγκεντρώνουν υψηλότερα επίπεδα φθαλατών στα ούρα τους.Ο δρ Τρασάντε ωστόσο, υπογραμμίζει ότι οι φθαλάτες ενδεχομένως να επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο εκκρίνεται η ορμόνη ινσουλίνη. «Συνιστώ στους γονείς να αποφεύγουν την αγορά πλαστικών που περιέχουν DEHP. Ακόμα, δεν θα πρέπει να πλένουν πλαστικά δοχεία στο πλυντήριο πιάτων, ενώ όταν αυτά έχουν φθαρεί θα πρέπει να καταλήγουν στα σκουπίδια» αναφέρει ο ίδιος.

Η μελέτη για τη δισφαινόλη Α

Από την άλλη πλευρά, οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν προχώρησαν σε μετά-ανάλυση της ίδιας διατροφικής μελέτης με σκοπό να συγκρίνουν τα επίπεδα δισφαινόλης Α (BPA) στα ούρα παιδιών και εφήβων ηλικίας 6-18 ετών.Όπως αναφέρουν με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Pediatrics», αναλύοντας δεδομένα συνολικά 3.370 παιδιών, είδαν ότι η δισφαινόλη Α - χημική ουσία που μιμείται τα οιστρογόνα «ξεγελώντας» τους υποδοχείς τους – δεν συνδεόταν με ινσουλινοαντίσταση.Τα παιδιά, ωστόσο, που έφεραν υψηλά επίπεδα BPA στα ούρα τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκα, ή έτειναν να έχουν δυσανάλογες αναλογίες μέσης-ύψους, συγκριτικά με τα υπόλοιπα.http://www.tovima.gr



Πηγή


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, ανακήρυξε ομόφωνα την Εταιρία Lamda Development Προτιμητέο Επενδυτή για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε..



Είχε προηγηθεί η υποβολή ξεχωριστών γνωμοδοτήσεων (fairness opinions) από τους

Χρηματοοικονομικούς Συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, Citigroup και Piraeus Bank, οι οποίοι έκριναν δίκαιη και εύλογη την τελική οικονομική προσφορά, ύψους 915 εκ. ευρώ, της εταιρείας και του επενδυτικού σχήματος που τη στηρίζει.



Την Πέμπτη 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί σχετική ενημέρωση εκπροσώπων του Τύπου.

tribune



Πηγή


Ελλάδα, ντροπή να κυβερνιέσαι από πολιτικά (και όχι μόνο) καθάρματα,

..και να κάθεσαι μόνον να τους βλέπεις απ' την τηλεόραση..



Ελλάδα, ντροπή να έχεις για κυβέρνηση την μεγαλύτερη χούντα όλων των μετά την ανεξαρτησία σου

εποχών,

..και να μην έχεις ήδη ξεσηκωθεί να την ανατρέψεις, να την εξαφανίσεις..



Ελλάδα, ντροπή 152 τυχαία ανθρωπάκια, εξαμβλώματα του έθνους, να κρατούν τις τύχες ενός ολόκληρου λαού στο χέρι τους,

..και να μην έχεις ήδη σηκωθεί ορθή, να το κόψεις αυτό το χέρι, και να κάψεις την πληγή, να μην ξαναφυτρώσει ποτέ άλλο τέτοιο..



Ελλάδα, ντροπή να βλέπεις να σε οργώνουν οι ξένοι, με άροτρα και υνιά τους δωσίλογους αγύρτες,

..και να δέχεσαι να σε αποκοιμίζουν με το όπιο των εκλογών, όποτε αυτοί το αποφασίσουν, όποτε αυτοί το επιτρέψουν..



Ελλάδα, ντροπή να φυλακίζεις τα παιδιά σου που σ' αγαπούν, μέσα σε σίδερα κατοχής, φασισμού, υποταγής,

..και ν' αφήνεις ελεύθερους να αλωνίζουν οι απατεώνες, οι ψεύτες, οι τοκογλύφοι, τα αρπαχτικά, οι προδότες της χώρας και του λαού, οι επίορκοι, οι εξωνημένοι..



Αυτά για σήμερα.

Τίποτ' άλλο.

Παρα μόνο, μιά μεγάλη κι ατέλειωτη ΝΤΡΟΠΗ!..

mandatoforos



Πηγή


Τον...ήπιαμε!!!

Δεν ξέρουμε εάν όλοι οι βουλευτές κατάφεραν να διαβάσουν το πολυνομοσχέδιο – νέο μνημόνιο, αλλά υπάρχει τουλάχιστον ένας που όχι μόνο ισχυρίζεται ότι το διάβασε λέξη προς...



λέξη, αλλά έστειλε και τις παρατηρήσεις του στον Τύπο.



Ο λόγος για τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με μακροσκελή του ανακοίνωση, επισημαίνει τα ακόλουθα ανά θεματική ενότητα:



Α) Τράπεζες



Η τράπεζα της Ελλάδος προσδιορίζει το έλλειμμα της κάθε τράπεζας και της ζητάει να υποβάλει σχέδιο αναδιάρθρωσης, κατόπιν αποφασίζει αν θα υποβάλει η τράπεζα αίτημα για κεφαλαιακή ενίσχυση στο ΤΧΣ. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με την σειρά του, κάνει μια συμφωνία πλαίσιο με την τράπεζα για την εφαρμογή υποχρεωτικών μέτρων και συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.



Η ενίσχυση του ΤΧΣ είναι με έκδοση κοινών μετοχών ή με την έκδοση υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολόγων, ενώ απαιτεί την συμμόρφωση με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις.



Τα μέλη του ΤΧΣ απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη, έτσι αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι ότι χαρίζουν τις τράπεζες σε διαπλεκόμενα συμφέροντα. Η στήριξη, βέβαια, του ΤΧΣ στις αποφάσεις των τραπεζών για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, γεννά πληθώρα ερωτηματικών, καθώς οι υπόνοιες και οι υποψίες πολλών, ότι όλα έγιναν μόνο και μόνο για να χαρίσουν τις τράπεζες σε ξένα funds, μάλλον βγάνουν αληθινές.



Β) Ασφαλιστικές εισφορές



Οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, που θα ισχύσουν από τον Ιούλιο, θα επιφέρουν μείωση των οικογενειακών επιδομάτων κατά 50%.



Γ) Μισθοί



Με μικρότερο μισθό οι προσλήψεις των μακροχρόνιων ανέργων



Για τους μακροχρόνιους άνεργους ο μισθός αυξάνεται 5% για κάθε τριετία



Θα υπάρχει επίσης αποτέλεσμα της ανώμαλης τριγωνικής σχέσεις εργοδότης –εργαζόμενος- εταιρίες απασχόλησης να μην υπάρχει κανένα δικαίωμα στον εργαζόμενο δηλαδή θα παίρνει 1 μισθό χωρίς προοπτική ποτέ προσαύξησης.



Μετά το 2017 θα καταργηθούν τελείως και οι τριετίες .



Όσο αφορά το ΕΚΑΣ φανταστείτε ότι αυτός που θα παίρνει σύνταξη 700 ευρώ θα παίρνει ΕΚΑΣ 30 ευρώ.



Δ) Επικουρικές Συντάξεις – Κύριες Συντάξεις – Αυτοαπασχολούμενοι – Αγρότες



Η κατάργηση των 24 κοινωνικών πόρων που χρηματοδοτούν επικουρικά ταμεία και ταμεία πρόνοιας μαζί με την θεσμοθέτηση του κεφαλαιοποιητικού συστήματος οδηγούν σε θάνατο τις επικουρικές συντάξεις.



Τα ταμεία θα στερηθούν περισσότερα από 1,5 δις ευρώ. Η μείωση στις επικουρικές συντάξεις θα είναι της τάξεις 25% ,χωρίς να υπολογίζονται σε αυτή και τα ελλείμματα από την διακοπή των κοινωνικών πόρων.



Σε κίνδυνο τίθενται και οι κύριες συντάξεις καθώς μειώνονται οι πόροι του ασφαλιστικού κεφαλαίου αλληλεγγύης των γενεών.



Αυτοαπασχολούμενοι :Ουσιαστικά το πολυνομοσχέδιο τους κυνηγάει μια και θεωρεί καθυστερούμενες τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ με την πάροδο μόλις ενός μήνα.



Το αυτό ισχύει και για τους αγρότες όσο αφορά την καθυστερούμενη δόση. Αυτό σημαίνει ότι όποιος αγρότης χρωστά στον ΟΓΑ για να λάβει επιδότηση πρέπει να πληρώσει τα χρέη του διαφορετικά αυτά θα παρακρατούνται από τις επιδοτήσεις .



Είδη οι τελωνειακοί και οι εφοριακοί έχουν μια μείωση από 15-40%.



Ε) Φορολογία



Να έχουμε υπόψη μας ότι στην φορολογική μας δήλωση τώρα θα μπουν ουσιαστικά 5 φόροι



1. Φόρος εισοδήματος

2. Φόρος αλληλεγγύης

3. Φόρος επιτηδεύματος

4. Φόρος πολυτελείας και από τον Ιούλιο ΕΜΦΙΑ



Επίσης θα μπαίνει φόρος υπεραξίας από το 1995 και μετά για τα ακίνητα.



ΣΤ) ΟΟΣΑ



Από τις προτάσεις του ΟΟΣΑ υιοθετούν το 82% σε ένα 8% γίνονται αλλαγές και ένα 5% το χειρίζεται το υπουργείο οικονομικών με την εξέταση των εισφορών υπέρ τρίτων .Να έχουμε υπόψη μας ότι ο ΟΟΣΑ έδωσε ως εργολαβία την μελέτη αυτή στο ΙΟΒΕ με αμοιβή 600.000 ευρώ και έδωσε επίσης 300.000 ευρώ σε 5 Έλληνες δικηγόρους και οικονομολόγους, επίσης η έκθεση αυτή δεν έχει εγκριθεί από την High level commitee .



• ΦΑΡΜΑΚΑ

1) Καταργούνται οι ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων

2) Αίρεται η απαγόρευση της συστέγασης φαρμακείων με άλλα καταστήματα

3) Επιτρέπεται σε φαρμακοποιούς να ιδρύουν περισσότερα του ενός φαρμακεία

4) Καταργείται το ελάχιστο ποσοστό 50% που πρέπει να κατέχει ο αδειούχος φαρμακοποιός στην εταιρία

5) Καταργείται το ελάχιστο εμβαδόν σε συστέγαση

6) Το φαρμακείο θα μπορεί να λειτουργεί επιπλέον ώρες πέραν της εφημερίας

7) Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής θα μπορούν να πουλιούνται και μέσο ιντερνέτ



• ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

Αλλάζει το καθεστώς διάθεσης των προϊόντων καπνού.

Το 85% των άμεσων φόρων παίρνονται από τα τσιγάρα.

Το κέρδος τους είναι 3% σε κάθε πακέτο

Καταστρατηγείται η γνωμοδότηση της κεντρικής διοίκησης του κράτους



• ΒΙΒΛΙΑ

Οι λιανέμποροι δεν μπορούν να κάνουν έκπτωση πάνω από 10% για τα λογοτεχνικά βιβλία πρώτης έκδοσης για 2 χρόνια



• ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Προαιρετική λειτουργία για όλες τις Κυριακές πιλοτικά για τρεις τουριστικές περιοχές .

Φόβος να χαθούν όλες οι Κυριακές.



• ΨΩΜΙ

Επιτρέπεται η πώληση ψωμιού σε όλα τα καταστήματα τροφίμων και ποτών εκτός από τα κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία και περίπτερα.

Δηλαδή, καταστρέφουν το επάγγελμα του αρτοποιού.



• ΓΑΛΑ

Έχουμε το γάλα ημέρας, του οποίου η διάρκεια συντήρησης του δεν υπερβαίνει τις 2 μέρες, το παστεριωμένο γάλα και το γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας.

Δηλαδή, καταστρέφουν την κτηνοτροφία.



• ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δίνεται η δυνατότητα διαδικτυακών τουριστικών γραφείων με ίδιες υπηρεσίες όπως τα τουριστικά γραφεία.

Το απρόσωπο δυστυχώς θα κοστίσει.



Ζ) Προτάσεις για τα φωτοβολταϊκά που με το πολυνομοσχέδιο καταστρέφεται ο μικροεπενδυτής



1) Οφείλουμε μεγαλύτερη μείωση ιδίως για αυτά τα μεγαλύτερα των 5mw.

2) Αν υπάρξει νέο έλλειμμα να μην το επιβαρυνθούν τα υπάρχοντα έργα αλλά μόνο τα νέα.

3) Οι τράπεζες με γραπτή δέσμευση να παρατείνουν τα δάνεια , να μειώσουν τα επιτόκια και να μπει πλαφόν 50% στα τοκοχρεολύσια.

4) Με την κατάθεση του πιστωτικού σημειώματος άμεσα να εξοφλείτε ο παραγωγός.

5) Να υπάρξει θετική αναπροσαρμογή του ΔΤΚ.

6) Να παρέχεται το μισό της ταρίφας από το υπουργείο για κάθε τρίμηνο.

7) Να υπάρχει δημόσια ενίσχυση με αφορολόγητα αποθεματικά, απαλλαγή από φόρο εισοδήματος ,επιδότηση επιτοκίου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% επι του κόστους της επένδυσης.

8) Να αυξηθούν οι ταρίφες έως 100kw.

9) Πρέπει να μειωθούν οι ταρίφες ΜΕ και να αυξηθούν οι ταρίφες ΧΕ.

10) Πρέπει να μειωθεί το ποσοστό έκπτωσης ενέργειας από το 20% στο 10% ιδίως σε αγρότες.



Η) Εργαζόμενοι στο Θέαμα, στην Ελληνική Ραδιοφωνία, στην Ελληνική Τηλεόραση και Κινηματογράφο, στην Ιδιωτική Τηλεόραση



Ενώ το επάγγελμά τους είναι ανοιχτό, η κυβέρνηση με το πολύ νομοσχέδιο καταργεί τις άδειες άσκησης επαγγέλματος. Αυτό θα προκαλέσει τεράστια καταστροφή στον πολιτισμό.



tribune.gr



Πηγή

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έστειλε ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, τον...

κατάλογο με τους 75 δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους για τους οποίους έχει επέμβει ο εισαγγελέας για τις δηλώσεις πόθεν έσχες.



Στη λίστα περιλαμβάνονται όσοι δεν υπέβαλαν δήλωση πόθεν έσχες αλλά και όσοι στη δήλωσή του παρατηρούνται ανακρίβειες.



Σε περίοπτη θέση στην λίστα βρίσκονται ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πειραιά Αναστάσιος Κάρλες και ο πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. Κυριάκος Μανωλάκος!



Τώρα θα μας πει πόσο περήφανος νιώθει ο κύριος Μιχαλολιάκος για τους συμβούλους του;



Τώρα θα μας εγγυηθεί ο κύριος Μιχαλολιάκος την διαφάνεια και την διαύγεια..;



Πως ο κύριος Μανωλάκος παραμένει τόσα χρόνια πρόεδρος στο πολύπαθο Κανάλι Ένα, παρά τα όσα του καταλογίζονται; Ποιος του βάζει πλάτη και τον στηρίζει;



Εκτός από το πόθεν έσχες πόσα χρόνια έχει να κάνει δήλωση..;



Τι μισθό παίρνει ο κύριος Μανωλάκος..; Δικαιούται να παίρνει μισθό..; Τι γίνεται με τις περιβόητες χορηγίες που λέει οτι έχει φέρει..;



Από την άλλη ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ και ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του Δήμου, κύριος Κάρλες γιατί ξέχασε να το υποβάλλει..;





ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ...




Πηγή


Η Τζόυς Ευείδη σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό «Life» μίλησε για την ...





κατάθλιψη που πέρασε, την απώλεια των γονιών της μέσα σε ένα μήνα, τις φοβίες της και τον ξαφνικό χωρισμό της μετά από 14 χρόνια σχέσης.



«Το ότι παίζεις έναν κωμικό ρόλο στη δουλειά σου δεν σημαίνει ότι τον κουβαλάς και στη ζωή σου.



Έχω περάσει τρελές περιόδους μαύρης κατάθλιψης, όπου τα βράδια πήγαινα και έπαιζα βαρβάτες κωμωδίες και κανείς δεν καταλάβαινε τίποτα» εξομολογήθηκε η γνωστή ηθοποιός.



Για τους λόγους που την οδήγησαν στην κατάθλιψη ανέφερε:



«Ξεκληρίστηκε η οικογένειά μου σε ένα μήνα. Αρχικά έφυγε η μητέρα μου και στο μήνα πάνω ο πατέρας μου, δεν άντεξε και την ακολούθησε. Ήταν πολύ άγριο γιατί δεν έχω σόι, είμαι ένα παιδί μόνο του. Ούτε αδέλφια, ούτε ξαδέλφια. Ξαφνικά δεν είχα οικογένεια.



Ένιωσα ότι δεν είχα σημείο αναφοράς, ότι απλά φύτρωσα. Κάτι που ήταν καθεστώς, άνθρωποι που ήταν η καθημερινότητά μου, η ρουτίνα μου εξαφανίστηκαν. Δεν είχα το περιθώριο όμως να το πάρω πολύ βαθιά. Έπρεπε να δουλέψω για να επιβιώσω. Και αν κλεινόμουν στο σπίτι πίνοντας χάπια και κλαίγοντας, θα πέθαινα απ' την πείνα.



Αυτό που με κράτησε ήταν ότι με τους γονείς μου είχα εξαιρετικές σχέσεις, ξεκάθαρες. Δεν είχε μείνει λοιπόν τίποτα πίσω. Δεν έμειναν απωθημένα».



Μάλιστα, λίγο αργότερα συμπλήρωσε:



«Κάποια στιγμή το σπίτι μου ήταν σαν τάφος. Γιατί πρέπει να σου πω πως είχα ένα σκύλο που και αυτός πέθανε την ίδια περίοδο ενώ λίγο πριν είχα χωρίσει ύστερα από 14 χρόνια».



Όσο για την αιτία του χωρισμού της, με ειλικρίνεια παραδέχθηκε:



«Ο χωρισμός προέκυψε με τον γνωστό τρόπο που ονομάζεται κέρατο. Δικό του! Τώρα με βλέπεις και με ακούς χαλαρή. Εκείνη την ώρα όμως δεν τα έλεγα και τόσο χαλαρά. (...) Ήρθα προ τετελεσμένων... Απλά μου ανακοίνωσε πως γνώρισε έναν άλλον άνθρωπο. Τι μπορείς να πεις σε αυτό; (...) Πέρασε μεγάλο διάστημα για να έρθω στα ίσα μου. Ένιωσα προδομένη. Νόμιζα, το βόδι, πως είχα βρει το άλλο μου μισό.Είχα όμως τη μεγάλη τύχη να έχω πολλές, μικρές οικογενειούλες φίλων μου. Πρόκειται για σχέσεις δοκιμασμένες που στάθηκαν δίπλα μου τόσο πολύ».



Πηγή


Βόρεια και Νότια Κορέα αντάλλαξαν πυρά νωρίς το πρωί της Δευτέρας κοντά στα αμφισβητούμενα σύνορα των δύο κρατών.

Οι κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν πανικόβλητοι στα καταφύγια, με την Πιονγιανγκ να χαρακτηρίζει

"πρόβα εισβολής" τα προγραμματισμένα ναυτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, ενώ η Σεούλ προειδοποιεί το καθεστώς της Βόρειας Κορέας με "σοβαρές συνέπειες" αν προχωρήσει σε νέα πυρηνική δοκιμή.



Νωρίτερα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει πως η Βόρεια Κορέα άρχισε γυμνάσια με βολές από τη δυτική ακτή της.



Η Πιονγκγιάνγκ ενημέρωσε τη Σεούλ και εξέδωσε προειδοποίηση για τη ναυτιλία να αποφεύγεται μια περιοχή κοντά σε διαφιλονικούμενα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.



Βλήματα φαίνεται πως έπεσαν στα ύδατα βορείως ενός από τα κατοικημένα νοτιοκορεατικά νησιά στα ανοικτά της δυτικής ακτής της χερσονήσου, αλλά δεν είναι σαφές αν έπεσαν στα νοτιοκορεατικά ύδατα, μετέδωσε το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι YTN.



Η περιοχή που «κλείδωσε» για πεδίο βολής η Βόρεια Κορέα βρίσκεται κοντά στη λεγόμενη βόρεια γραμμή οριοθέτησης, η οποία θεσπίστηκε στο τέλος του Πολέμου της Κορέας την περίοδο 1950-1953 και δεν έχει αναγνωριστεί από την Πιονγιάνγκ.



Κατά το παρελθόν συγκρούσεις μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων των δύο χωρών στη συγκεκριμένη περιοχή προκάλεσε το θάνατο δεκάδων ανθρώπων και από τις δύο πλευρές.



Η προειδοποίηση έρχεται εν μέσω εντάσεων αφότου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε τη Βόρεια Κορέα για την εκτόξευση πυραύλου μέσου βεληνεκούς την περασμένη εβδομάδα και ενώ οι ηγέτες της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών συναντήθηκαν για να συζητήσουν το στρατιωτικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.



Οι ζώνες βολής που δέσμευσε η Βόρεια Κορέα είναι βόρεια των θαλάσσιων συνόρων, αλλά βρίσκονται κοντά σε νησιά που κατοικούνται από αμάχους, είπε ο νοτιοκορεάτης αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. Πρόσθεσε όμως ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας παρακολουθούν στενά το θέμα για οποιαδήποτε πιθανή παραβίαση των θαλάσσιων συνόρων.



Το 2010 πολεμικό πλοίο της Νότιας Κορέας βυθίστηκε, όπως ανέφερε η Σεούλ, από βορειοκορεατική τορπίλη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 46 ναύτες. Η Πιονγιάνγκ αρνήθηκε ότι φέρει ευθύνη για το φονικό επεισόδιο και χαρακτήρισε τη κατηγορία «φάρσα».



Τον ίδιο χρόνο, η Βόρεια Κορέα βομβάρδισε ένα από τα νησιά που βρίσκονται κοντά στα σύνορα, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα.

ΠΗΓΗ



Πηγή
Τάφος χιλιάδων θυμάτων της πανούκλας βρέθηκε στη Βρετανία Aρχαιολόγοι στη Βρετανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι έλυσαν ένα μυστήριο 660 χρόνων, ύστερα από εξετάσεις DNA που αποδεικνύουν την εύρεση ενός χαμένου...

χώρου ταφής δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο μεσαιωνικό Λονδίνο από την πανώλη ή τον «μαύρο θάνατο», όπως έμεινε στην ιστορία.



Η μεγάλη αυτή ανακάλυψη διαδέχεται την ανακάλυψη πέρυσι 13 σκελετών, τυλιγμένων σε σάβανα και τοποθετημένων σε σειρές στη διάρκεια ανασκαφών για τις εργασίες κατασκευής μιας νέας σιδηροδρομικής γραμμής του Λονδίνου, που είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομών της Ευρώπης.



Οι αρχαιολόγοι που επισημαίνουν ότι τα ευρήματα ρίχνουν νέo φως στη μεσαιωνική Αγγλία και τους κατοίκους της, βρήκαν αργότερα 12 επιπλέον σκελετούς, με αποτέλεσμα ο αριθμός των σκελετών να αυξηθεί σε 25. Οι ανασκαφές τους θα συνεχιστούν στην περιοχή τον Ιούλιο για να δουν αν υπάρχουν θαμμένα και άλλα πτώματα σε κοντινή απόσταση.



Πέρυσι, οι αρχαιολόγοι δήλωσαν ότι οι σκελετοί πιθανόν ανήκουν σε θύματα της πανούκλας, η οποία αποδεκάτισε σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού της Αγγλίας μετά την εμφάνισή της το 1348.



Περιορισμένα αρχεία υποδεικνύουν ότι έως 50.000 θύματα της επιδημίας τάφηκαν στο κοιμητήριο της περιοχής Φάρινγκντον του Λονδίνου.



Σήμερα οι αρχαιολόγοι δήλωσαν ότι εξετάσεις DNA που έγιναν σε δόντια τα οποία ελήφθησαν από σκελετούς αποκάλυψαν ίχνη του βακτηρίου yersinia pestis που ευθύνεται για την πανούκλα, επιβεβαιώνοντας τη θεωρία αυτή.



«Η ανάλυση του ευρήματος αυτού αποκαλύπτει μεγάλη ποσότητα πληροφοριών που μας επιτρέπουν να λύσουμε ένα μυστήριο 660 ετών. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι από τους σκελετούς αυτούς, 13 ανήκουν σε άνδρες, τρεις σε γυναίκες και δύο σε παιδιά. Το φύλο δεν μπορεί να καθοριστεί στους άλλους επτά σκελετούς.



Οι γενετικές εξετάσεις αποκάλυψαν επίσης πληροφορίες για τη ζωή των θυμάτων. Πολλοί είχαν σοβαρές κακώσεις στη σπονδυλική στήλη, γεγονός που υποδηλώνει ότι είχαν κάνει μια βαριά χειρωνακτική εργασία. Κάποιοι έφεραν θωρακικά τραύματα, ένδειξη ότι είχαν εμπλακεί σε βίαιες φιλονικίες. Ένα από τα θύματα ήταν χορτοφάγος ενώ πολλοί υπέφεραν από υποσιτισμό».

newsbeast.gr



Πηγή


«Λυσσάνε» οι Αγγλοι που το πετρέλαιο ανήκει στη Σκοτία

Αποθεωτική για τον «πρωθυπουργό» της Σκοτίας Αλεξάντερ Σάλμοντ ήταν η δεξιά σοβαρή γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» την Κυριακή, προκαλώντας σίγουρα σοκ στους αναγνώστες

της. «Ο μεγαλύτερος της Σκοτίας (!)» ήταν ο τίτλος του σχετικού άρθρου της. «Ο Αλεξάντερ Σάλμοντ στέκεται ακαταμάχητος στην κορυφή της χώρας του. Μόνο ένα πράγμα είναι μεγαλύτερο από αυτόν: η ανεξαρτησία της Σκοτίας» συμπλήρωνε ο υπότιτλος.



Πλήρως απαξιωτική η γερμανική εφημερίδα για τους κορυφαίους Αγγλους πολιτικούς - αντιπάλους φυσικά του Σάλμοντ στο δημοψήφισμα που θα γίνει φέτος, στην αρχή του φθινοπώρου, με θέμα την αποχώρηση ή όχι της Σκοτίας από το βρετανικό κράτος.



«Οι τρεις μεγάλοι στο κοινοβούλιο του Λονδίνου -ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο αναπληρωτής του Νικ Κλεγκ και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Εντ Μίλιμπαντ- φαντάζουν σχεδόν άχρωμοι απέναντί του» γράφει η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» και συνεχίζει ακάθεκτη: «Αν κατορθώσει ο Αλεξάντερ Σάλμοντ να οδηγήσει στις 18 Σεπτεμβρίου τους Σκοτσέζους εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου ύστερα από περισσότερους από τρεις αιώνες, τότε θα ανέλθει στο βάθρο μιας ιστορικής μορφής!» υπογραμμίζει. «Αν ο Σάλμοντ κατορθώσει να κάνει το ''Ναι'' στο ανεξάρτητο κράτος της Σκοτίας να φαίνεται σαν ''Οχι'' στη συντηρητική κυβέρνηση του Λονδίνου, οι πιθανότητές του (να κερδίσει το δημοψήφισμα) τον Σεπτέμβριο δεν είναι κακές. Αυτό επειδή ο Κάμερον και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του που έχουν σπουδάσει σε αγγλικά ελιτίστικα πανεπιστήμια συνιστούν όλα όσα μισούν οι Σκοτσέζοι» τονίζει η γερμανική εφημερίδα.



Η αλήθεια είναι ότι οι Αγγλοι προσπάθησαν στην αρχή να παραστήσουν τους αδιάφορους για το σκοτσέζικο δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου. Από τις αρχές του περασμένου μήνα δείχνουν να μην αισθάνονται τόσο σίγουροι ότι το «Οχι» στην ανεξαρτησία της Σκοτίας θα επικρατήσει άνετα με... 20 ή 25 εκατοστιαίες μονάδες διαφορά, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις τους. Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, ο ίδιος ο Αγγλος πρωθυπουργός απευθύνθηκε στο συναίσθημα των Σκοτσέζων.



«Θέλουμε να μείνετε» είπε. «Θα μειωθούμε βαθιά χωρίς τη Σκοτία» πρόσθεσε. Μια εβδομάδα αργότερα όμως τα τρία αγγλικά κόμματα -Συντηρητικοί, Εργατικοί και Φιλελεύθεροι- συμφώνησαν ότι αν οι Σκοτσέζοι ψηφίσουν «Ναι» στην ανεξαρτησία της χώρας τους, τότε οι Αγγλοι θα τους απαγορεύσουν τη χρήση της λίρας Αγγλίας ως εθνικού τους νομίσματος, όπως έχει δηλώσει ότι επιθυμεί ο Σάλμοντ. Αυτό έγινε στις 13 Φεβρουαρίου.



Τρεις μέρες αργότερα, στις 16 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απείλησε τους Σκοτσέζους ότι αν η Σκοτία φύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο, τότε όχι μόνο δεν θα θεωρείται χώρα ενταγμένη στην ΕΕ αφού ήδη τώρα ανήκει σε αυτήν, αλλά και η ένταξή της ως νέου κράτους στην ΕΕ θα είναι... «εξαιρετικά δύσκολη, σχεδόν αδύνατη»! Εκείνο που εκνευρίζει τους Αγγλους δεν είναι φυσικά η υποτιθέμενη... αγάπη τους για τους Σκοτσέζους.



Τους τρελαίνει όμως η ιδέα ότι θα χάσουν τα πετρέλαια της Βόρειας Θάλασσας που βάσει του διεθνούς δικαίου θα πάνε σχεδόν όλα στη Σκοτία. Το Λονδίνο έχει αποκομίσει... τρισεκατομμύρια (!) στερλίνες μέχρι τώρα μόνο από τη φορολόγηση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας. Τα μέχρι στιγμής γνωστά αποθέματα υπολογίζονται σε 24 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, τα οποία με τις σημερινές τιμές έχουν αξία που υπερβαίνει αισθητά τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια! Υπολογίζεται ότι για τα επόμενα 30 χρόνια μόνο τα φορολογικά έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα υπερβαίνουν κάθε χρόνο τα 4 δισεκατομμύρια λίρες - δηλαδή 5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.



Πολλά λεφτά για ένα κράτος πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, όπως θα είναι η Σκοτία. «Το πετρέλαιο είναι της Σκοτίας!» είναι το σύνθημα που τα τελευταία σαράντα χρόνια έδωσε φτερά στους υπερασπιστές της ανεξαρτησίας της Σκοτίας. Ο Σάλμοντ δεν καίγεται σίγουρα για τη λίρα Αγγλίας ως νόμισμα του νέου κράτους.



Εχει στα χέρια του ένα τεράστιο όπλο, το οποίο και διακηρύσσει δημοσίως χωρίς αναστολές: αν η Αγγλία αρνηθεί να έχει η Σκοτία νόμισμα τη στερλίνα, τότε και η Σκοτία δεν θα αναγνωρίσει ότι της αναλογεί κάποιο ποσοστό του βρετανικού δημόσιου χρέους! Φανταστείτε ένα πετρελαιοπαραγωγό κράτος, το οποίο έχει μηδέν δημόσιο χρέος και αρχικά έσοδα μόνο από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο πάνω από 100 δισ. δολάρια τον χρόνο! Χώρια τα έσοδα από τους φόρους κατανάλωσης, τη φορολόγηση προσώπων, τον φόρο ακίνητης περιουσίας κ.λπ. Θα... δυστυχήσει σίγουρα, όπως γελοιωδώς ισχυρίζονται οι Αγγλοι! Είναι όμως να μην τρελαίνεται κανένας όταν χάνει τόσα λεφτά; Τι να σου κάνει και το Λονδίνο, χάνει τα λογικά του και μόνο στη σκέψη ότι θα του φύγει η «χρυσοφόρος» Σκοτία!

ethnos



Πηγή

Καθώς, ως γνωστόν, η Apple κάθε Σεπτέμβριο παρουσιάζει τη νέα έκδοση του iPhone και καθώς ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα, πληθαίνουν... οι φήμες για τα χαρακτηριστικά της νέας ναυαρχίδας της αμερικανικής εταιρείας. Σύμφωνα με την οικονομική ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, η Apple δρομολογεί δύο εκδόσεις του iPhone 6, μία με οθόνη 4,7 ιντσών και μία με λίγο μεγαλύτερη που θα φθάνει τις 5,5 ίντσες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εταιρεία στην οποία αναθέτει η Apple την κατασκευή των iPhone, έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή εξαρτημάτων, όπως αυτού με τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ μέσα στον Απρίλιο θα ξεκινήσει και η κατασκευή των οθονών.

Αλλες πληροφορίες που έγιναν γνωστές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ήθελαν την Apple να αντικαθιστά τις γυάλινες οθόνες των iPhone με άλλες κατασκευασμένες από ζαφείρι. Οι νέες οθόνες κατασκευασμένες από ζαφείρι θα προσφέρουν στο iPhone 6, αλλά και στα υπόλοιπα gadgets της Apple τρία σημαντικά πλεονεκτήματα: απεμπλοκή από το Gorilla Glass και την Samsung, καλύτερη ποιότητα απεικόνισης και απίστευτη προστασία από γρατζουνιές. Το ζαφείρι είναι τόσο σκληρό υλικό που μόνο με διαμάντι μπορεί να χαραχθεί. Μάλιστα, ένα από τα πρώτα ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία πως η Apple σχεδιάζει να συμπεριλάβει στη γραμμή iPhone κρύσταλλο από ζαφείρι, είναι η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας ελαιαποθητικής επίστρωσης σε ζαφείρι.



Πηγή

Μ ε 152 ψήφους υπέρ για το πρώτο άρθρο και 151 θετικές ψήφους για το δεύτερο πέρασε το πολυνομοσχέδιο. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Κασής, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες γυρνούσε από τηλεοπτικό κανάλι σε τηλεοπτικό κανάλι λέγοντας πως θα καταψήφιζε τη διάταξη για το γάλα, επέστρεψε στο «μαντρί», ψηφίζοντας «ναι σε όλα». Μοιάζει, πλέον, πολύ μακρινή η ημέρα που βροντοφώναζε «ας με διαγράψει ο Βενιζέλος».



Μόνες διαφοροποιήσεις ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος...


είπε «ναι» στο πρώτο άρθρο κι «όχι» στο δεύτερο που αφορά τις τράπεζες, και οι δύο Κακλαμάνηδες: ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ψήφισε «παρών» στο πρώτο άρθρο του πολυνομοσχεδίου και «ναι» στο δεύτερο», κι ο Απόστολος, ο οποίος ψήφισε «ναι» στο πρώτο άρθρο και «παρών» στο δεύτερο. Ο άφαντος σε όλη τη συζήτηση Αντώνης Σαμαράς διέγραψε τον Νικήτα Κακλαμάνη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.



Από το koutipandoras



Πηγή

Δεκαεπτά ερωτήματα προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χατζηδάκη, θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ με σημείωμά του, με επίκεντρο «την καταστρεπτική για την ελληνική οικονομία υιοθέτηση της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ».....





Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των ερωτήσεων που θέτει, διερωτάται «μήπως οι ακραία μεροληπτικές νεοφιλελεύθερες «αναδιαρθρώσεις» έχουν και … ιδιοτελή υλική βάση;» και αναφέρεται στις «Επιτροπές Υψηλού Επιπέδου» και στους «Συντονιστές Εργου».



Μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ερωτήματα για το πόσο στοιχίζουν, αν υποβάλλουν πόθεν έσχες, αν δεν έχουν ασυμβίβαστα κωλύματα, ενώ αφήνει σαφείς αιχμές για την επιλογή των «Συντονιστών Εργου».



Τα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Χατζηδάκη είναι:

«Με αφορμή την υιοθέτηση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ ο αρμόδιος υπουργός κ.Κωστής Χατζηδάκης πρέπει να απαντήσει στα παρακάτω δεκαεφτά (17) ερωτήματα, πριν ή μετά την ψηφοφορία για το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4046/2012 και άλλες διατάξεις» :



1. Πόσο έχουν κοστίσει μέχρι σήμερα στους φορολογούμενους οι «Επιτροπές Υψηλού Επιπέδου» και οι «Συντονιστές Έργου των Κυβερνήσεων Παπαδήμου και Σαμαρά, αντίστοιχα;



2. Με ποιά κριτήρια επιλέγονται τα μέλη των «Επιτροπών Υψηλού Επιπέδου» και οι «Συντονιστές Έργου» ; Υπήρξε δημόσια πρόσκληση για την επιλογή τους;



3. Με ποιά μέσα ελέγχεται ότι τα μέλη των «Επιτροπών Υψηλού Επιπέδου» και οι «Συντονιστές Έργου» δεν έχουν κωλύματα ή ασυμβίβαστα; Πως είναι σίγουρο το Υπουργείο Ανάπτυξης ότι δεν εξυπηρετούν παράλληλα επιχειρηματικά συμφέροντα;



4. Υποβάλουν τα μέλη των «Επιτροπών Υψηλού Επιπέδου» και οι «Συντονιστές Έργου» δήλωση πόθεν έσχες;



5. Είναι αλήθεια ότι ο προκάτοχος του κ. Κωστή Χατζηδάκη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είχε εξαιρέσει το γάλα και τα φάρμακα από το αντικείμενο μελέτης για την ενίσχυση του «ανταγωνισμού»;



6. Πότε και από ποιόν δόθηκε εντολή να εξεταστεί το «άνοιγμα» της αγοράς στο γάλα και στα φάρμακα και ποιοι εισηγήθηκαν αυτή την επιλογή;



7. Ποιός «Συντονιστής Έργου» ανέλαβε την αρμοδιότητα «'Αρση Ρυθμιστικών Εμποδίων- Ανταγωνισμός»;



8. Ποιός «Συντονιστής Έργου» έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης κατά την διάρκεια προηγούμενης θητείας του κ. Κωστή Χατζηδάκη στο συγκεκριμένο Υπουργείο;



9. Πόσοι και ποιοί «Συντονιστές Έργου» είχαν οριστεί μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Ολυμπιακών Αερογραμμών και στη συνέχεια της εταιρείας ΠΑΝΘΕΟΝ και - αλήθεια - θεωρεί ότι οι συγκεκριμένοι «Συντονιστές Έργου» οδήγησαν την ελληνική αγορά αεροπορικών υπηρεσιών στον «ανταγωνισμό» ή στο μονοπώλιο μιας και μόνο εταιρείας;



10. Ποιός «Συντονιστής Έργου» έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος), στον οποίο συμμετέχουν τα σούπερ - μάρκετ, που με την επίκληση της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ αποκτούν το δικαίωμα να πωλούν και φάρμακα;



11. Ποιός «Συντονιστής Έργου» είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων πώλησης καφέ και άλλων ροφημάτων, στα οποία με επίκληση της ίδιας «εργαλειοθήκης» θα επιτρέπεται πλέον και η πώληση καπνικών προϊόντων, σε βάρος κοινωνικά ευπαθών ομάδων (ανάπηροι πολέμου, θύματα πολέμου και ειρηνικής περιόδου κλπ);



12. Υπάρχει «Συντονιστής Έργου» που να έχει υποστηρίξει την νόθευση ελαιόλαδου;



13. Υπάρχει «Συντονιστής Έργου» του οποίου συγγενής να σχετιζόταν με διαφημιστική εταιρεία, η οποία φέρεται να ανέπτυξε συνεργασία με γνωστό επιχειρηματικό όμιλο, στον οποίο κατέληξαν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές επί προηγούμενης θητείας του κ. Κωστή Χατζηδάκη στο Υπουργείο Ανάπτυξης;



14. Υπάρχει «Συντονιστής Έργου» ο οποίος να έχει διατελέσει Πρόεδρος σε εταιρεία γνωστού επιχειρηματικού ομίλου, στον οποίο κατέληξαν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές επί προηγούμενης θητείας του κ. Κωστή Χατζηδάκη στο Υπουργείο Ανάπτυξης;



15. Υπάρχει «Συντονιστής Έργου» ο οποίος να φέρεται εταίρος εταιρείας, συνεργαζόμενης με το ΙΟΒΕ, στο οποίο Γενικός Διευθυντής διετέλεσε ο κ. Γιάννης Στουρνάρας;



16. Υπάρχει «Συντονιστής Έργου», ο οποίος να φέρεται να συνεργάζεται με φυσικό πρόσωπο, το οποίο έχει εκπροσωπήσει ΜΚΟ χρηματοδοτημένη από το Ελληνικό Δημόσιο;



17. Αληθεύει ότι καμιά υπηρεσία και κανένα ειδικευμένο στέλεχος με δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και σε άλλα συναρμόδια Υπουργεία, ουδέποτε συμμετείχε στη σύνταξη - τμήματος έστω - του Σχεδίου Νόμου «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν. 4046/2012 και άλλες διατάξεις, ενώ αντίθετα όλο το «βάρος» σήκωσαν μεγάλα δικηγορικά γραφεία των Αθηνών (στην οδό Ομήρου και στην οδό Λυκαβηττού;) σε συνεργασία με την Τρόικα και τους «Συντονιστές Έργου» του Υπουργείου Ανάπτυξης;



Περιμένουμε απαντήσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας».



Πηγή