follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail




Τον Μάιο οι καταθέσεις ιδιωτών αυξήθηκαν κατά περίπου 700 εκατ. ευρώ, φθάνοντας τα...







162,1 δισ. ευρώ από 161,4 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν στο τέλος Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.



Από την αρχή του έτους οι καταθέσεις έχουν αυξηθεί κατά περίπου 1 δισ. ευρώ. Ωστόσο σε σχέση με το τέλος του 2013 οπότε είχαν φθάσει τα 163,2 δισ. ευρώ καταγράφουν μείωση κατά 1,2 δισ. ευρώ.



Υπενθυμίζεται ότι οι καταθέσεις είχαν φθάσει στο ανώτατο όριό τους αγγίζοντας τα 237,5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2009.



Πηγή
Η γυναίκα που «ξεγέλασε» το θάνατο Η Turia Pitt στα 23 της χρόνια «φλέρταρε» με το θάνατο αλλά κατάφερε να τον ξεγελάσει. Βρέθηκε σε μία πυρκαγιά, ενώ μετείχε σε υπερ-μαραθώνιο στο...

Κίμπερλι της δυτικής Αυστραλίας, με αποτέλεσμα να σωθεί από θαύμα.



Τα εγκαύματα κάλυπταν το 64% του σώματός της και οι γιατροί έδωσαν στους δικούς της ελάχιστες ελπίδες να επιβιώσει. Η ίδια όμως τα κατάφερε.



Έπειτα από 100 επεμβάσεις ποζάρει σήμερα χαμογελαστή στο εξώφυλλο του περιοδικού, Women's Weekly και δηλώνει ότι είναι το πιο τυχερό κορίτσι του κόσμου.



Η 26χρονη σήμερα Turia, συνέχισε τη ζωή της ακριβώς από εκεί που την είχε αφήσει. Τους τελευταίους έξι μήνες, έχει πάρει μέρος σε αγώνες ποδηλασίας, κολύμπησε διαδρομή 20 χλμ. και περπάτησε στο Σινικό Τείχος, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.



Κατά τη διάρκεια της μακράς ανάρρωσης, η οποία περιελάμβανε 100 επεμβάσεις, γνώρισε το σύντροφό της, που την έκανε ακόμη ευτυχισμένη.



«Τώρα στέκομαι μπροστά σας ως μία νέα, βελτιωμένη γυναίκα», λέει στο περιοδικό καθώς εξηγεί ότι κάποτε πίστευε πως οι άλλοι τη θαυμάζουν για την εξωτερική της εμφάνιση και όχι για τα εσωτερικά της χαρίσματα. «Είμαστε κάτι παραπάνω από τα σώματά μας», καταλήγει.




Πηγή


Κλαίμε από τα γέλια...



Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με τον "τρελό" πανηγυρισμό ενός μπάρμαν μετά το γκολ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα....









Ο άνδρας ανέβηκε στη μπάρα, στη συνέχεια έκανε ένα άλμα και βρέθηκε στο έδαφος, αλλά συνέχισε απτόητος να πανηγυρίζει.







Πηγή


Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Μία φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, δείχνει τις διαθέσεις τους.

Συγκεκριμένα, εν μέσω συγκρούσεων σε Συρία και Ιράκ, οι τζιχαντιστές ανακοίνωσαν την ίδρυση ενός χαλιφάτου, έννοιας που έχει εκλείψει εδώ και έναν αιώνα. Μάλιστα, όπως σημειώνουν, το χαλιφάτο θα επεκταθεί στις περιοχές που θα καταλάβει η οργάνωση σε Συρία και Ιράκ.


Σε ηχητικό μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, το ΙΚΙΛ όρισε τον αρχηγό του, «χαλίφη» Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι τον οποίο έχρισε «ηγέτη των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, οι λέξεις «Ιράκ» και «Λεβάντε» θα καταργηθούν από το αρκτικόλεξο ΙΚΙΛ, το επίσημο όνομα του οποίου θα είναι «Το Ισλαμικό Κράτος» προσέθεσε ο Αντνάνι.


Εκπρόσωπος του ΙΚΙΛ, Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, τόνισε: «Κατά τη διάρκεια μια συνάντησης, η «σούρα» (το συμβούλιο) του Ισλαμικού Κράτους αποφάσισε να ανακοινώσει την εγκαθίδρυση του ισλαμικού χαλιφάτου και να ορίσει έναν χαλίφη για το Κράτος των μουσουλμάνων. Ο τζιχαντιστής σεΐχης αλ Μπαγκντάντι ορίστηκε χαλίφης των μουσουλμάνων».


Ωστόσο, μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί από το «πλάνο» πενταετίας που φέρεται να έχει δημιουργήσει η ηγεσία του ΙΚΙΛ και αποτυπώνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί. Εν ολίγοις, επιθυμούν σε πέντε χρόνια από σήμερα να έχουν «υπό τον έλεγχό τους» τα Βαλκάνια, την Ισπανία, την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και μεγάλο μέρος της Ασίας.

kontranews.gr



Πηγή
Σουάρες: Toν δάγκωσα, το ομολογώ... Κάλλιο αργά παρά ποτέ... Ο Λουίς Σουάρες ομολόγησε ότι δάγκωσε τον Τζιόρτζιο Κιελίνι κατά τη διάρκεια του αγώνα Ουρουγουάη-Ιταλία στις 24 Ιουνίου.Τις...

προηγούμενες βέβαια ημέρες ο άσος της Ουρουγουάης υποστήριξε ότι απλώς έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω στον αντίπαλο.



Πριν από λίγο ο Σουάρες έγραψε στο Twitter:

"Μετά από αρκετές μέρες που πέρασα στο σπίτι μου με την οικογένειά μου, είχα την ευκαιρία να ανακτήσω την ψυχραιμία μου και να σκεφτώ όσα έγιναν στο ματς Ιταλία - Ουρουγουάη. Ανεξάρτητα από τις κριτικές και τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτές της μέρες, όλες εκ των οποίων έγιναν χωρίς καμία πρόθεση παρέμβασης στην καλή εμφάνιση της εθνικής μου ομάδας, η αλήθεια είναι ότι ο συνάδερφός μου Κιελίνι υπέστη τις σωματικές επιπτώσεις του δαγκώματος μετά από σύγκρουση που είχε μαζί μου.



Για αυτό:

-Μετανιώνω ειλικρινά για ό,τι έγινε.

-Ζητάω συγγνώμη από τον Κιελίνι και από ολόκληρη την ποδοσφαιρική οικογένεια.

-Ορκίζομαι δημόσια ότι δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει παρόμοιο περιστατικό"



Πηγή




Διάσημοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν παίζουν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, προπονητές αλλά και μπασκετμπολίστες προτιμούν τις ελληνικές παραλίες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Τζόν Τέρι, ο Ζοσέ Μουρίνιο αλλά και ο Κόμπι Μπράιαντ επέλεξαν την Ελλάδα για να περάσουν τις διακοπές τους...















Πηγή




Μόλις μία εβδομάδα μετά τη στέψη της, η νικήτρια του διαγωνισμού ομορφιάς για την ανάδειξη της Μις Φλόριντα 2014 παρέδωσε το «στέμμα» της την Παρασκευή...







Ο λόγος; Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι διοργανωτές, κάποιο λάθος στην καταμέτρηση των ψήφων έγινε η αιτία να αναδειχθεί… λάθος νικήτρια, όπως μεταδίδει το Reuters.



Η 20χρονη φοιτήτρια Ελίζαμπεθ Φέχτελ κέρδισε τον διαγωνισμό ομορφιάς και παρέλαβε τον στέμμα της, μπροστά σε 2000 θεατές.



Ωστόσο, ενώ ένας από τους πέντε κριτές τροποποίησε τελευταία στιγμή την ψήφο του, η αλλαγή αυτή «ξέφυγε» από το σύστημα καταμέτρησης, επηρεάζοντας έτσι το τελικό αποτέλεσμα.



Τον τίτλο της Μις Φλόριντα τελικά κατέκτησε η 21χρονη, επίσης φοιτήτρια, Βικτόρια Κάουεν, η οποία θα εκπροσωπήσει την πολιτεία στο διαγωνισμό ομορφιάς, όπου θα αναδειχθεί η Μις Αμερική τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.



Η εκτελεστική διευθύντρια του διαγωνισμού, Μαίρη Σάλιβαν, αφού μετέφερε τα μαντάτα στα δύο κορίτσια, ανέφερε ότι θα εξεταστεί πώς συνέβη αυτό το λάθος, ενώ πρόσθεσε ότι το σωστό ήταν να πάρει το στέμμα η πραγματική νικήτρια.



Μπορεί στο παρελθόν νικήτριες να έχουν αποκλειστεί για άλλους λόγους, όπως επειδή «έκρυψαν» κάποια χρόνια από την ηλικία τους, ωστόσο για πρώτη φορά αφαιρείται τίτλος, λόγω σφάλματος στην καταμέτρηση των ψήφων.



Πηγή

Σε επανεξέταση της διαδικασίας αξιοποίησης της ΕΥΑΘ θα προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ, κατόπιν της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ΕΥΔΑΠ και λαμβανομένων υπ’ όψιν των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας.



«Η απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την ΕΥΔΑΠ δημιουργεί ένα νέο δεδομένο στο θέμα της αποκρατικοποίησης των εταιριών υδάτων. Το ΤΑΙΠΕΔ, σεβόμενο τους...


νομικούς θεσμούς, αλλά και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, θα προχωρήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα σε επανεξέταση της διαδικασίας αξιοποίησης της ΕΥΑΘ και θα ανακοινώσει τις σχετικές αποφάσεις του», αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ σε απόφασή του, που διαβάστηκε με την ευκαιρία της γενικής συνέλευσης της ΕΥΑΘ.



Το ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνει επίσης ότι ρόλος του είναι «να αξιοποιεί στοιχεία της περιουσίας του Δημοσίου με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, άρα και το συμφέρον των πολιτών, ενώ παράλληλα οφείλει να διασφαλίζει τη νομιμότητα, αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων».



Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφέρον για το 51% της ΕΥΑΘ είχε εκφράσει η γαλλική εταιρεία Suez Environment, η οποία μάλιστα είχε προαναγγείλει επενδύσεις σε υποδομές, της τάξης των 25-50 εκατ. ευρώ ετησίως, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μέχρι και 2000-4000 θέσεις εργασίας στην τοπική οικονομία σε μια πενταετία, αν περιερχόταν σε αυτή το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας.



Συγκεκριμένα, η εταιρεία, που διεκδικούσε το 51% σε κοινοπραξία με τον Άκτωρα, θα έπρεπε στην επόμενη πενταετία να χρηματοδοτήσει επενδύσεις σε υποδομές, οι οποίες δεν θα ανήκουν σε αυτή, αλλά στην ΕΥΑΘ Παγίων.



«Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ δημιουργεί μια νέα κατάσταση. Το δεδομένο αυτό είναι αδύνατο να το αγνοήσει το ΤΑΙΠΕΔ για την περίπτωση της ΕΥΑΘ» δηλώνει στο «Βήμα» ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Ντίνος Μανιατόπουλος, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τις πληροφορίες ότι το προηγούμενο που δημιουργήθηκε για την ΕΥΔΑΠ κρίνεται αυτή τη στιγμή ακαταμάχητο και για την περίπτωση της ΕΥΑΘ.



Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει σήμερα το 74,017% της ΕΥΑΘ.



Ως πριν από λίγες ημέρες κατείχε και το 61,33% της ΕΥΔΑΠ με σκοπό την πώληση εταιρείας το 2015. Ωστόσο οι τίτλοι τέλους για την αποκρατικοποίηση έπεσαν (πριν καν αρχίσει) την περασμένη εβδομάδα. Ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ στο χρηματιστήριο γνωστοποιούσε την ακύρωση της μεταβίβασης του 34% της ΕΥΔΑΠ από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ. Ετσι στο ΤΑΙΠΕΔ απέμεινε ποσοστό μόλις 27,3%...



Το ΣτΕ σημειώνει ότι η μετατροπή της ΕΥΔΑΠ σε ιδιωτική επιχείρηση προσκρούει σε άρθρα του Συντάγματος που επιβάλλουν τη μέριμνα του κράτους για την υγεία των πολιτών και κατοχυρώνουν το δικαίωμα στην προστασία της. «Η κατ' ουσίαν μετατροπή της δημόσιας επιχειρήσεως σε ιδιωτική, που λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος, καθιστά αβέβαιη τη συνέχεια της εκ μέρους της παροχής προσιτών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και δη υψηλής ποιότητας, η οποία δεν εξασφαλίζεται πλήρως με την κρατική εποπτεία» τονίζουν οι δικαστές.



Με βάση τα νέα δεδομένα, όλα δείχνουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα υποχρεωθεί να επιστρέψει πίσω στο Δημόσιο και ένα ποσοστό άνω του 50% από το 74,017% των μετοχών της ΕΥΑΘ που πέρασαν σε αυτό. Πρόκειται επομένως για αντιστροφή της μεταβίβασης και αναστολή της πώλησης καθώς το Ταμείο είχε ήδη δρομολογήσει τον διαγωνισμό για το 67% των μετοχών της ΕΥΑΘ, ενώ είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ελληνικούς και ξένους ομίλους.



Σε περίπτωση που το ΤΑΙΠΕΔ επιστρέψει το 50% συν μια μετοχή πίσω στο Δημόσιο (που είναι και το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή) το Ταμείο έχει στη συνέχεια τρεις επιλογές:

1. Την εκχώρηση μειοψηφικής συμμετοχής. Να πουλήσει δηλαδή ποσοστό ως 24% σε «στρατηγικό επενδυτή» μεταβιβάζοντας και το μάνατζμεντ. Σε αυτή την περίπτωση ο στρατηγικός επενδυτής θα αναλάβει και τη διοίκηση της επιχείρησης αλλά το Ελληνικό Δημόσιο θα διατηρεί τον έλεγχο.



2. Τη διάθεση μετοχών (πάλι ως 24%) μέσω Χρηματιστηρίου διατηρώντας το Δημόσιο το μάνατζμεντ.



3. Να επιστρέψει το ΤΑΙΠΕΔ ολόκληρο το ποσοστό του στο Δημόσιο ακυρώνοντας όχι απλώς το σχέδιο πώλησης αλλά και αυτό της εισόδου ιδιώτη επενδυτή.



Πηγή: vima.gr, naftemporiki.gr




Πηγή




Σε θετικό έδαφος έκλεισε τελικά σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από μία συνεδρίαση όπου πρωταγωνιστές ήταν η μεταβλητότητα και oι συνεχείς εναλλαγές προσήμου. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε το πρώτο εξάμηνο με κέρδη...







4,44%, έχοντας όμως αλλάξει αρκετές φορές τάση, κατεύθυνση και ψυχολογία.



Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε αυξημένος κατά 0,36% στις 1.214,31 μονάδες. Η ανώτερη τιμή που έπιασε η αγορά, ήταν στις 1.217,29 μονάδες και η χαμηλότερη στις 1.204,48. Η καθαρή αξία συναλλαγών μειώθηκε κατά 22,73% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής, διαμορφούμενη στα 87,11 εκ. ευρώ περίπου, ενώ έγιναν 8,52 εκ. ευρώ σε προσυμφωνημένες πράξεις.



Πηγή




Τα αποτελέσματα ενός “μυστικού” πειράματος στο Facebook δημοσιεύθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα, προκαλώντας κύματα αντιδράσεων από την πλευρά των χρηστών, καθώς το Facebook χειραγώγησε τα συναισθήματα εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών, χωρίς τη συγκατάθεσή τους...







Όπως αποκαλύπει ο Indepedent, το πείραμα πραγματοποιήθηκε το 2012 για μία εβδομάδα και είχε να κάνει με αυτό που οι επιστήμονες ονομάζουν “συναισθηματική επιδημία”. Σύμφωνα με μελέτες δικτύων του πραγματικού κόσμου, η “συναισθηματική επιδημία” μπορεί να μεταφερθεί μέσω των δικτύων, ωστόσο, οι ερευνητές που διεξήγαγαν το πείραμα υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη μελέτη είναι η πρώτη που αποδεικνύει ότι αυτό μπορεί να συμβεί χωρίς άμεση αλληλεπίδραση ή τη χρήση μη λεκτικών στοιχείων.



Οι ερευνητές, οι οποίοι σημειωτέον δεν είχαν τη ρητή συγκατάθεση των χρηστών, προχώρησαν στην παραποίηση του News Feed 700.000 χρηστών, ώστε αυτό να γίνει πιο θλιβερό ή πιο ευχάριστο απ' ότι συνήθως και βρήκαν ότι, μετά τη λήξη του πειράματος, οι χρήστες έτειναν να ποστάρουν αρνητικά ή θετικά σχόλια ανάλογα με την παραποίηση που έγινε στο News Feed τους. Όσοι χρησιμοποιούσαν την αγγλική έκδοση του Facebook, θεωρήθηκαν αυτομάτως κατάλληλοι για να συμπεριληφθούν στο πείραμα, χωρίς ωστόσο να ενημερωθούν για τη διεξαγωγή του.



Οι ερευνητές ανέλυσαν τις λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν στα posts, προκειμένου να αποφασίσουν αυτόματα αν τα τελευταία είχαν την πιθανότητα να είναι αρνητικά ή θετικά, και τα άλλαξαν ανάλογα με την ομάδα στην οποία ανήκε ο κάθε χρήστης. Διαπιστώθηκε ότι τα συναισθήματα εξαπλώθηκαν σε όλο το δίκτυο και ότι οι “φίλοι” έτειναν να ανταποκρίνονται περισσότερο σε αρνητικά posts, ενώ οι χρήστες που εκτέθηκαν περισσότερο σε πιο συναισθηματικά posts (είτε αρνητικά είτε θετικά) έτειναν να ποστάρουν λιγότερο.



Το πείραμα, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε έντονη δυσφορία, λόγω του χειραγωγικού του χαρακτήρα και δέχθηκε κριτική από ακτιβιστές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι τελευταίοι υπογράμμισαν τον κίνδυνο η έρευνα να χρησιμοποιηθεί από το Facebook, για να ενθαρρύνει τους χρήστες να ποστάρουν περισσότερο, αλλά κυρίως από άλλους φορείς, όπως είναι οι κυβερνήσεις, για να χειραγωγήσουν τα συναισθήματα των χρηστών ορισμένων χωρών.



Ακόμα και η επιστήμονας, Susan Fiske, που επιμελήθηκε τη μελέτη είχε δεοντολογικές ανησυχίες σχετικά με τις μεθόδους της, όπως είπε. Η Fiske, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Princeton, δήλωσε στο περιοδικό Atlantic: “Νομίζω ότι είναι ένα ανοιχτό ερώτημα. Είναι ηθικά καλυμμένοι από την πλευρά των κανονισμών, αλλά η ηθική έχει να κάνει με κοινωνικές αποφάσεις. Δεν υπάρχει μια απόλυτη απάντηση. Κι έτσι, το επίπεδο της αγανάκτησης που φαίνεται ότι υπάρχει, υποδεικνύει ότι μάλλον δεν έπρεπε να έχει γίνει... Εξακολουθώ να το σκέφτομαι και έχω τρομάξει κι εγώ λίγο.”



Οι ερευνητές, από την άλλη, επικαλέστηκαν την “Πολιτική Χρήσης Δεδομένων” του Facebook, η οποία είναι μέρος των “Όρων Υπηρεσίας” που υπογράφει κάθε χρήστης όταν δημιουργεί ένα λογαριασμό και δίνει το δικαίωμα στο Facebook να χρησιμοποιεί πληροφορίες “για εσωτερικές λειτουργίες, ανάμεσα στις οποίες και η αντιμετώπιση προβλημάτων, η ανάλυση δεδομένων, ο έλεγχος, η έρευνα και η βελτίωση των υπηρεσιών.” Υποστήριξαν ότι η “Πολιτική Χρήσης Δεδομένων” του Facebook αποτελεί την εν γνώσει συγκατάθεση που απαιτείται από το χρήστη για τη νόμιμη διεξαγωγή της έρευνας. Η μελέτη δεν αναφέρει ότι οι χρήστες είχαν ενημερωθεί για τη συμμετοχή τους στο πείραμα, το οποίο και διεξήχθη από υπολογιστές, όπως δήλωσαν οι ερευνητές, με σκοπό να μη δουν κανένα post.



Σύμφωνα με το Facebook, πάντως, υπάρχουν κατά μέσο όρο 1.500 πιθανές ιστορίες που θα μπορούσαν να εμφανιστούν στα News Feeds των χρηστών ανά πάσα στιγμή και γι' αυτό το λόγο, χρησιμοποιείται ένας αλγόριθμος που αναλύει τη συμπεριφορά των χρηστών στο site και καθορίζει ποια από αυτές τις ιστορίες θα δημοσιευθεί



Πηγή




Με συνολικές εισπράξεις 712 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, το «X-Men: Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος» είναι (με διαφορά) η πιο εμπορική ταινία του 2014 μέχρι τώρα...







Σε ένα δυστοπικό μέλλον, οι άνθρωποι έχουν στην υπηρεσία τους τους Φύλακες, πανίσχυρα γιγαντιαία ρομπότ που έχουν εξολοθρεύσει τους περισσότερους μεταλλαγμένους, αλλά και τους ανθρώπους υποστηρικτές τους. Ο καθηγητής Τσαρλς Εξέβιερ και ο Μαγκνίτο θα προσπαθήσουν από κοινού να σώσουν τους μεταλλαγμένους από την πλήρη εξαφάνιση. Μοναδική ελπίδα τους είναι ο Γουλβερίν, ο οποίος χάρη στην ικανότητα αυτο-ίασης που διαθέτει είναι ο μοναδικός που μπορεί να ταξιδέψει στο παρελθόν και ν’ αλλάξει το ρου της ιστορίας.







Πηγή




Τι λέει ο συνεργάτης της Lamda Development, Ράσελ Κετ, για το μεγάλο project των 7 δισ. ευρώ στο οικόπεδο του πρώην αεροδρομίου, στο Ελληνικό...





Ως μια επιπλέον πρόκληση για την εισροή περισσότερων τουριστών στην Αθήνα, ιδιαιτέρως εκείνων που δεν περιορίζουν τα ενδιαφέροντά τους μόνο στις αρχαιότητες, βλέπει ο συνεργάτης της Lamda Development, Ράσελ Κετ την επένδυση στο Ελληνικό.



Μιλώντας στο Βήμα, ο πρόεδρος της εταιρείας συμβούλων στον τομέρα της φιλοξενίας HVS Λονδίνου, θεωρεί πως η επένδυση στο Ελληνικό θα φέρει πρώτα απ' όλα μια μοναδική ανάπτυξη. Και αυτό γιατί «πρόκειται για έναν συνδυασμό διαφορετικών τουριστικών υποδομών σε ένα μέρος. Αυτό το αναβαθμίζει από το να αποτελεί μια συνηθισμένη τουριστική ανάπτυξη σε ένα πολύ όμορφο σημείο του κόσμου. Από μόνο του αποτελεί έναν κυρίαρχο πόλο έλξης επισκεπτών και είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο κάποιοι μπορεί να επισκεφθούν την Αθήνα, πέρα από όσα άλλα προσφέρει η πόλη».







Όπως εξηγεί ο κ.Κετ: «Η πρόκληση για την Αθήνα τα τελευταία χρόνια είναι πώς θα κάνει τον κόσμο να έρθει ξανά. Δεν μπορείς ξαφνικά να ανακαλύψεις νέες αρχαιότητες και ο κόσμος που έρχεται χρειάζεται έναν ακόμη λόγο για να επισκεφθεί την περιοχή. Το Ελληνικό είναι μέρος αυτής της διαδικασίας», σημειώνει.



«Η άλλη πτυχή είναι ότι θέλουμε να είναι προορισμός για όλο τον χρόνο, κάτι που ήδη αποτελεί ζητούμενο για την Αθήνα, όταν ο κόσμος συσσωρεύεται τους μήνες του καλοκαιριού», προσθέτει και υπογραμμίζει ότι η συνεδριακή υποδομή που θα δημιουργηθεί μπορεί να βάλει την πόλη στον παγκόσμιο συνεδριακό χάρτη, «όπως πολύ επιτυχημένα έκαναν η Βαρκελώνη και η Κωνσταντινούπολη».



Το έργο, ύψους επτά δισ. ευρώ, φιλοδοξεί να μετατρέψει το Ελληνικό σε διεθνή προορισμό που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τουριστικές υποδομές, με πέντε ξενοδοχεία δυναμικότητας 2.000 κλινών και εκτιμάται ότι θα προσελκύσει 1 εκατ. επιπλέον τουρίστες, προσφέροντας 3 εκατ. περισσότερες διανυκτερεύσεις κάθε χρόνο στην Αθήνα, επεκτείνοντας τη μέση διάρκεια παραμονής στην πόλη από 1,9 νύχτες σε 2,5.



Δεν αναπαράγονται τα αξιοθέατα



Το έργο συμβάλλει επίσης στο «να ωριμάσει το ελληνικό τουριστικό προϊόν σε μια νέα φάση», υποστηρίζει ο κ. Κετ. Οπως σημειώνει «το ελληνικό τουριστικό προϊόν έχει γίνει λίγο ίδιο σε πολλές περιοχές. Εγινε κάποια αναβάθμιση με νέες μονάδες που άνοιξαν, μπουτίκ ξενοδοχεία και υψηλών κατηγοριών, στην ουσία όμως οι ελληνικές διακοπές για πολλούς ανθρώπους σημαίνουν το να είναι ξαπλωμένοι στην παραλία ή γύρω από μια πισίνα, έχοντας τα πάντα να τους προσφέρονται, στο μέτρο που μπορούν να τα πληρώσουν, σε οποιαδήποτε βαθμίδα. Αυτό αναπαράγεται σε πολλές περιοχές στη χώρα», περιγράφει. «Ορισμένες φορές μπορεί να υπάρχουν και κάποια νέα αξιοθέατα, αλλά δεν γίνεται να αναπαραχθούν τα ιστορικά αξιοθέατα της Αθήνας. Μπορείς όμως να προσελκύσεις κόσμο με διαφορετικά πράγματα», τονίζει.







Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αναβαθμιστεί η Ελλάδα στο τουριστικό σκηνικό». Ενας από αυτούς είναι «να προσφέρει ένα τουριστικό προϊόν που θέλει ο κόσμος. Σε πολλές χώρες, σε μεγάλο μέρος του ξενοδοχειακού αποθέματος η επένδυση δεν είναι επαρκής και πλέον, όταν ο κόσμος αποφασίζει για το ταξίδι του, κοιτά πέρα από το φυλλάδιο του ταξιδιωτικού οργανισμού». Συμβουλεύεται το Trip Advisor και παρόμοια websites και διαβάζει τις εμπειρίες των προηγούμενων πελατών. Ετσι επηρεάζεται θετικά ή αρνητικά. Γι' αυτό «η ποιότητα της προσφοράς, σε οποιαδήποτε τιμή, θα πρέπει να είναι value for money. Από το πιο πολυτελές ως το πιο βασικό θα πρέπει να παρέχει αυτά που υπόσχεται η τιμή του», τονίζει. Ενας άλλος τρόπος είναι «να προσφέρεις στον κόσμο έναν λόγο για να επιθυμεί να επιστρέψει». Οπως «η ζεστασιά της ελληνικής φιλοξενίας» γιατί «είναι αυθεντική» επισημαίνει. «Αλλά δεν είναι όλοι εκπαιδευμένοι για να κάνουν τη δουλειά τους με αυτόν τον τρόπο. Και όταν οι καιροί δυσκολεύουν, γίνονται περικοπές και στην εκπαίδευση του προσωπικού. Ισως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή ο ιδιωτικός τομέας να δώσει βαρύτητα στο προσωπικό και την εκπαίδευσή του», προτείνει ο κ. Κετ.









Πηγή




Στον κλάδο του τουρισμού και συγκεκριμένα στα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, τα οποία αποτελούν το νέο προϊόν, επικεντρώνεται η κυβέρνηση για την προσέλκυση μεγάλης κλίμακας επενδύσεων...



Το σχέδιο νόμου για τον τουρισμού που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή τροποποιεί της διατάξεις για τη δημιουργία τους, δίνοντας τη δυνατότητα πώλησης των πολυτελών κατοικιών που περιλαμβάνουν, όταν ακόμη η κατασκευή του τουριστικού θερέτρου βρίσκεται στη φάση των σχεδίων.



Τι είναι τα «σύνθετα τουριστικά καταλύματα»




  • Τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα περιλαμβάνουν υποχρεωτικά

  • ξενοδοχεία 5 αστέρων,

  • γήπεδα γκολφ

  • συνεδριακά κέντρα

  • μαρίνες

  • κέντρα θαλασσοθεραπείας

  • μονάδες ιαματικού τουρισμού

  • κέντρα αναζωογόνησης

  • τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες

  • και άλλα.




Στο νέο σχέδιο νόμου, όπως δημοσιεύει το iefimerida, προβλέπεται ότι οι τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες θα μπορούν αν μισθωθούν μακροχρόνια ή να πωληθούν όταν ακόμη η επένδυση βρίσκεται στο φάση των σχεδίων.



Παράδειγμα τέτοιων σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων αποτελεί Ιδιοκτήτρια της έκτασης των 2.500 στρεμμάτων στη νότια Ιθάκη είναι η επένδυση της εταιρείας Smenter Limited που έχει σχεδιαστεί να γίνει στη νότιο Ιθάκη και αναμένεται να μετατρέψει το νησί του Οδυσσέα σε... Μονακό.







Αδειες εξπρές για τα καταλύμματα



Επίσης το νέο νομοσχέδιο για τον τουρισμό που κατατέθηκε για επεξεργασία και ψήφιση στη Βουλή, προβλέπει διαδικασίες εξπρές για την αδειοδότηση των καταλυμάτων.



Συγκεκριμένα, προβλέπει την χορήγηση του ειδικού σήματος λειτουργίας των ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων μέσα σε 50 ημέρες.



Η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών απλοποιείται πλήρως, καθώς οι ενδιαφερόμενο θα μπορούν να καταθέτουν το φάκελό τους ακόμη και στα ΚΕΠ. Επίσης, προβλέπονται κυρώσεις που ξεκινούν από πρόστιμα των 1.000 ευρώ και φθάνουν μέχρι και τη σφράγιση των μονάδων, σε περίπτωση που εντοπιστεί επιχείρηση που δεν διαθέτει το απαιτούμενο ειδικό σήμα.



Με βάση το νέο νομοσχέδιο, πάντως, αρμόδια αρχή για τη χορήγηση του ειδικού σήματος λειτουργίας είναι το υπουργείο Τουρισμού (αστέρια για τα ξενοδοχεία, κλειδιά για τα επιπλωμένα δωμάτια/διαμερίσματα), ενώ η κατάταξη των καταλυμάτων με βάση τα αστέρια και τα κλειδιά θα γίνεται από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.



Πηγή




Τρόπο για να μην εμφανίσουν τα «κόκκινα δάνεια» στις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου έχουν βρει σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ορισμένες εκ των ελληνικών τραπεζών...







Από την περασμένη εβδομάδα επικρατεί «πυρετός» σύναψης νέων συμβάσεων ειδικά στα τμήματα μεγάλων επιχειρήσεων όπου ετοιμάζονται νέες συμβάσεις δανεισμού. Οι συμβάσεις αυτές αφορούν εταιρίες που δεν αποπληρώνουν τα δάνειά τους εδώ και πολύ καιρό και ουσιαστικά τα δάνεια αυτά είναι «κόκκινα». Η τεχνική που εφαρμόζεται είναι η εξής. Γίνεται ρύθμιση των κόκκινων δανείων με ημερομηνία 30 Ιουνίου και πληρωμή των δόσεων μετά την 30η Ιουνίου. Η ρύθμιση κεφαλαιοποιεί και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με αποτέλεσμα στην τελευταία ημέρα του εξαμήνου να εμφανίζεται ότι δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και ότι τα δάνεια είναι ρυθμισμένα. Με τον τρόπο αυτό οι τράπεζες αποφεύγουν να πάρουν μεγαλύτερες προβλέψεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ενώ δεν αποκλείεται να γίνεται μέσω της τεχνικής αυτής και αντιστροφή προβλέψεων γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να φουσκώνουν τα κέρδη, η καθαρή θέση και η κεφαλαιακή επάρκεια. Η έκταση του φαινομένου αυτού δεν μπορεί να εκτιμηθεί. Ωστόσο αναμένεται με ενδιαφέρον η δημοσίευση αποτελεσμάτων εισηγμένων εταιριών των οποίων τα «κόκκινα» δάνεια «πρασινίζουν» καθώς θα διαπιστωθεί τι ακριβώς επιδράσεις υπάρχουν και στο επίπεδο της εικόνας που εμφανίζουν εισηγμένες εταιρίες οι οποίες ενώ είναι υπερήμερες κατά τις οικονομικές κατατάσσεις των τραπεζών είναι ενήμερες.



Νίκος Καρούτζος/fpress.gr



Πηγή

Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Λονδίνο, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αγγαγής Γιάννης Μανιάτης θα παρουσιάσει τα 20 θαλάσσια ελληνικά οικόπεδα σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη, ενώπιον εκπροσώπων παγκόσμιων πετρελαϊκών κολοσσών.



Τα οικόπεδα βρίσκονται μέσα σε τέσσερις...

μεγάλες πιθανά πετρελαιοφόρες περιοχές.



Η πρώτη ξεκινά από τα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, στα όρια με την Αλβανία, και εκτείνεται προς τα κάτω, στους Παξούς και Αντιπαξούς, μέχρι και τη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου απέναντι από τον Αμβρακικό Κόλπο.



Η δεύτερη περιοχή εκτείνεται από τα δυτικά της Κεφαλονιάς και φτάνει μέχρι το Κατάκολο, ενώ η τρίτη βρίσκεται στα ανοιχτά του Κατάκολου, κοντά στην περιοχή όπου έχει ήδη δοθεί σε κοινοπραξία για έρευνες. Η τέταρτη είναι η περιοχή νότια της Κρήτης που εκτείνεται μέχρι τα όρια με τη Λιβύη.



Παγκόσμιες πετρελαϊκές βιομηχανίες




Παρόντες στο roadshow που θα διεξαχθεί στο Ελληνικό Κέντρο της Paddington Street, όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα» θα είναι 150 με 200 στελέχη πετρελαϊκών βιομηχανιών, μεταξύ των οποίων τα μεγαλύτερα ονόματα διεθνώς, όπως η αμερικανική ExxonMobil, η επίσης αμερικανική Chevron, η βρετανολλανδική Shell, η νορβηγική Statoil, οι ιταλικές Eni, και Edison, η γερμανική E.ON, κ.ά. Επίσης παρούσες θα είναι και οι ελληνικές επιχειρήσεις Ελληνικά Πετρέλαια και η Energean Oil & Gas.

Αμέσως μετά, προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού θα

σταλεί στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Gazette) προκειμένου να έχει δημοσιευτεί μέσα σε δύο μήνες, δηλαδή γύρω στον Σεπτέμβριο.



Από την ημέρα δημοσιοποίησης της προκήρυξης στο φύλλο της Κομισιόν θα υπάρχει, σύμφωνα με τον νόμο, προθεσμία τουλάχιστον 90 ημερών για τους υποψήφιους επενδυτές, ώστε να καταθέσουν φακέλους με τις προτάσεις τους. Δηλαδή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών θα είναι κοντά στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2014.



Από ThePressProject



Πηγή




Tο καλύτερο ντουέτο, πατέρα και κόρης, που κάνει θραύση στο διαδίκτυο!...







Η 3χρονη Μπλέικλυ μαζί με τον πατέρα της κυριολεκτικά τα δίνουν όλα στο αγαπημένο τους τραγούδι, που είναι από την παιδική ταινία Frozen, το οποίο στην Ελλάδα κυκλοφόρησε με τίτλο: Ψυχρά κι ανάποδα. Το βίντεο κάνει θραύση στο διαδίκτυο καθώς μέχρι στιγμής το έχουν δει τουλάχιστον 4,5 εκατομμύρια θεατές.



Σύμφωνα με το site 4yourfamily.gr η μαμά, εκτός απ' το να το απολαμβάνει, δίνει και μαθήματα οδικής συμπεριφοράς, ξεκαθαρίζοντας στο…κοινό τους πως για να αποδώσουν καλύτερα την ερμηνεία τους μπαμπάς και κόρη, στάθμευσαν σε πάρκινγκ στο πλάι του δρόμου!







Πηγή

Πάνω σε δημοσιονομική βόμβα πολλών δισεκατομμυρίων βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά την απόφαση των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας να επιστραφούν άμεσα τα αναδρομικά 2 ετών σε δικαστικούς και ενστόλους και να διαμορφωθούν οι μισθοί τους στα επίπεδα που ήταν τον Ιούλιο του 2012.



Με επικείμενη την απόφαση και για γιατρούς του ΕΣΥ, πανεπιστημιακούς και διπλωμάτες, το κόστος ακύρωσης των περικοπών υπολογίζεται σε 1,4 δισ. ευρώ, το οποίο τινάζει στον αέρα...


τον προγραμματισμό τρόικας και υπουργείου Οικονομικών και δημιουργεί αυτομάτως τις προϋποθέσεις για τη λήψη πρόσθετων μέτρων προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που προκαλείται.



Η πρόβλεψη αυτή έχει περιληφθεί στο μνημόνιο με τους πιστωτές, σύμφωνα με το οποίο «μια απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου αντέστρεψε τις περικοπές των μισθών των δικαστών από τον Αύγουστο του 2012, οδηγώντας σε αύξηση των ακαθάριστων δαπανών των μισθών και των συντάξεων κατά 168 εκατ. ευρώ το 2014, που περιλαμβάνει μια μόνιμη ετήσια αύξηση των μισθών και των συντάξεων κατά 70 εκατομμύρια, την οποία έχουμε προβλέψει σε σχετικό νομοσχέδιο.



Δεν περιμένουμε πια αρνητικές αποφάσεις σχετικά με ειδικά μισθολόγια ή εισφορές επί των ακινήτων. Παρ' όλα αυτά, έχουμε δεσμευτεί για τη λήψη συμψηφιστικών ενεργειών, σε περίπτωση τέτοιων αποφάσεων».


Πατήστε ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews



Του Σωτήρη Καψώχα από real



Πηγή

Την τραγική εικόνα που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία κατά τις εφημερίες τους καταγράφει σε έρευνα που δημοσιεύει τη Δευτέρα η εφημερίδα Τα Νέα.



Ατελείωτες ουρές, ράντζα, εκνευρισμός και απελπισία συνθέτουν τη σκληρή πραγματικότητα στα επείγοντα του ΕΣΥ τα χρόνια της κρίσης. Η εφημερίδα κατέγραψε εφιαλτικές σκηνές στα τέσσερα μεγαλύτερα νοσοκομεία: Στον Ερυθρό Σταυρό, τη Νίκαια, τον Ευαγγελισμό και το ΚΑΤ.



Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι...


σε ένα 24ωρο εφημερίας το νοσοκομείο της Νίκαιας δέχεται κατά μέσο όρο 1.600 ασθενείς και ο Ευαγγελισμός 1.400.



Το πρόβλημα των ελλείψεων σε προσωπικό στα νοσοκομεία είναι εμφανές, ενώ γιατροί και νοσηλευτές έχουν επιπλέον να αντιμετωπίσουν και το ζήτημα των φθηνών υλικών που παραγγέλνουν οι διοικήσεις, λόγω σφιχτών προϋπολογισμών.



Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς, μόνο το 15% έως 20% των περιστατικών φθάνουν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ από το σύνολο των περιστατικών μόνο το ένα τρίτο θα λάβει εισιτήριο για εισαγωγή. Οι υπόλοιποι θα έπρεπε να είχαν απευθυνθεί στην πρωτοβάθμια περίθαλψη -αυτή που υπόσχεται το νέο σύστημα του ΠΕΔΥ.



Η υπερφόρτωση των νοσοκομείων κατά τις εφημερίες προκαλεί πολύωρη αναμονή για τους ασθενείς, εκνευρισμό και απελπισία. Αρκετοί είναι αυτοί που καταλήγουν σε ράντζα σε διαδρόμους, ενώ τραγικά είναι τα προβλήματα που προκαλούνται από ελλείψεις σε υποδομές, όπως οι τουαλέτες.



Κληθείς να σχολιάσει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι σχεδιάζει σειρά παρεμβάσεων για να βελτιωθεί η κατάσταση.



Ως πρώτο μέτρο προανήγγειλε την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των νοσοκομείων μέσω 2.800 προσλήψεων.



Όπως είπε, αύριο, Τρίτη, θα ανακοινωθούν αναλυτικά 2.800 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, μεταξύ αυτών 200 θέσεις για το ΕΚΑΒ.



Αναφερόμενος εξάλλου στις δηλώσεις του για ανακατανομή των πόρων του προϋπολογισμού υπέρ του τομέα της Υγείας, που προκάλεσαν αντιδράσεις, ο Μάκης Βοριδης επέμεινε, σημειώνοντας ότι διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο των πόρων, από τον προϋπολογισμό του 2015, με διαφορετική κατανομή μεταξύ των υπουργείων, καθώς οι δαπάνες για την υγεία στη χώρα μας είναι κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης.



Από tovima



Πηγή

Όσο αυξάνονται οι ανάγκες τόσο μειώνεται η χρηματοδότηση για κοινωνικές δομές. Εκτός από τα παιδιά που «περισσεύουν», μειωμένη κατά 9% θα είναι η επιταγή για τους ωφελούμενους και αυστηρότερα τα εισοδηματικά κριτήρια – Αύριο (Τρίτη) η προκήρυξη.



Στον «αέρα» παραμένουν πάνω από 22.000 επιδοτούμενες θέσεις παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜεΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία), αριθμός που πιθανόν να αυξηθεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις αυτοδιοικητικών στελεχών...


που χαρακτηρίζουν τραγικές τις εξελίξεις αναφορικά με τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Κοινωνικής Ζωής».



Στα 160 εκατ. ευρώ (120 εκατ. από κοινοτικούς πόρους και 40 εκατ. από εμπροσθοβαρή δαπάνη του υπουργείου Εργασίας), ποσό που αναλογεί στη φιλοξενία 68.502 παιδιών, ανέρχονται τα κονδύλια που εξασφαλίζει -προς το παρόν- η πολιτεία. Οι αιρετοί επιμένουν να διασφαλιστούν 200 εκατ. ευρώ, τονίζοντας πως φέτος οι αιτήσεις θα πλησιάσουν τις 100.000. Πέρυσι είχαν δοθεί 180 εκατ. ευρώ.



Η προκήρυξη για τις θέσεις των παιδιών θα δημοσιοποιηθεί αύριο (Τρίτη). Οι δομές και οι φορείς καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις έως 21 Ιουλίου. Ο τελικός πίνακας θα αναρτηθεί στις 24 του μηνός. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της προκήρυξης, δικαίωμα συμμετοχής έχουν ωφελούμενοι που έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τα 27.000 ευρώ (από 30.000 ευρώ πέρυσι) για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, προσαυξανόμενο κατά 3.000 για κάθε επιπλέον παιδί, με ανώτατο όριο τα 36.000 ευρώ.



Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από τις 25 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, ενώ η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει με μοριοδότηση και κριτήρια το χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, την κατάσταση απασχόλησης, την εργασιακή σχέση και το είδος της απασχόλησης, την ανεργία από τον ΟΑΕΔ και -τέλος- την οικογενειακή κατάσταση.



Στ.Ζ.

Από efsyn



Πηγή


Αρκετά δυσαρεστημένη, έως έξαλλη φέρεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να είναι η Αθηνά Ωνάση με τον Ρώσο κροίσο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Σύμφωνα με το περιοδικό Ciao, η Αθηνά Ωνάση ...





τον είχε ενημερώσει πως την ενδιαφέρει ο νέος ιδιοκτήτης να σεβαστεί στο έπακρο την ιστορία και την παράδοση και να διατηρηθεί το στιλ του νησιού, να μην πειραχτούν κάποια από τα πράγματα πάνω σε αυτό και κυρίως να γίνουν τα πάντα με σεβασμό στην παράδοση που άφησε ο αείμνηστος παππούς της.







Τώρα όμως, φέρεται να λέει στους κοντινούς της ανθρώπους ότι η άτυπη αυτή συμφωνία δεν έγινε σεβαστή από την άλλη πλευρά: «Δεν ήξερα ότι θα κάνουν τον Σκορπιό ντισκοτέκ». Σύμφωνα με πληροφορίες η Αθηνά είναι δυσαρεστημένη και από το ποσό το οποίο εισέπραξε για τον Σκορπιό, καθώς πιστεύει ότι θα μπορούσε να έχει πουλήσει το νησί για πολύ περισσότερα χρήματα. Πλέον φαίνεται να είναι μετανιωμένη που πούλησε το πιο πολύτιμο κομμάτι γης που της άφησε ο παππούς της.







Ο λόγος που η Αθηνά Ωνάση πούλησε τον Σκορπιό ήταν κυρίως ότι η ίδια δεν πήγαινε σχεδόν ποτέ πίστευε ότι το νησί δεν έπρεπε να ερημώνει και χρειαζόταν κάποιους να ζουν σε αυτό και να το φροντίζουν.

















πηγή



Πηγή
Επική ανατροπή μέσα σε 6 λεπτά για την Ολλανδία Με μία εντυπωσιακή ανατροπή στα τελευταία λεπτά, η Ολλανδία επικράτησε 2-1 του Μεξικού στο στάδιο «Καστελάο» της Φορταλέζα, για τη φάση των...

«16» του Μουντιάλ, και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.



Η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής προηγήθηκε στο 48΄ με τον Τζιοβάνι Ντος Σάντος και κρατούσε το προβάδισμα ως το 88ο λεπτό, όμως οι «οράνιε» ισοφάρισαν με τον Σνάιντερ και τελικά πήραν τη νίκη με πέναλτι του Χούντελααρ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.Το συγκρότημα του Λουίς Φαν Γκάαλ θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά έναν εκ των Ελλάδας ή Κόστα Ρίκα.



Πηγή

Γιατρός αναγνωρισμένου κύρους, αφού έστειλε επιστολές στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη.



Καρδιοχειρουργός αναγνωρισμένου κύρους και με μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό στράφηκε με αγωγή του κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς του υποσχέθηκαν τη θέση του διευθυντή πανεπιστημιακής κλινικής, η οποία ωστόσο δε λειτούργησε ποτέ. Ο προσφεύγων κλήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ιούνιο του 1992, καθώς είχε προκηρυχθεί μια θέση...


διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού στην βαθμίδα καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο την καρδιακή χειρουργική. Ο ίδιος είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα γενικής χειρουργικής θώρακος και αγγειοχειρουργικής (έχει εργαστεί στο νοσοκομείο Methodist του Χιούστον στις ΗΠΑ και σε άλλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, όπως του Χάρβαρντ, Medical Collegeof Wisconsin και Baylor College of Medicine.



Μετά την πρόσκληση που του έγινε, εγκατάλειψε τα πάντα στις ΗΠΑ και ήρθε στην Ελλάδα. Μάλιστα, το Σεπτέμβριο του 1993 ο εν λόγω καρδιοχειρουργός εξελέγη τακτικός καθηγητής και στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 1998) διορίστηκε διευθυντής της κλινικής αυτής, η οποία εγκαταστάθηκε στο Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Νοσοκομείο. Ωστόσο, η κλινική ουδέποτε λειτούργησε, με συνέπεια ο εν λόγω γιατρός - αφού έστειλε σχετικές επιστολές στον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, στο πρυτανικό συμβούλιο, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής – να προσφύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη. Ειδικότερα, διεκδίκησε το ποσό των 5.000.000 ευρώ, κάνοντας λόγο για προσβολή της προσωπικότητας του ως επιστήμονα, ερευνητή και πανεπιστημιακού διδασκάλου, ενώ επικαλέστηκε ότι επλήγη και το διεθνές επιστημονικό του κύρος.



Το Διοικητικό Πρωτοδικείο έκρινε ότι το Ελληνικό Δημόσιο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών πρέπει να πληρώσουν στο καθηγητή το ποσό των 150.000 ευρώ γιατί «διαψεύστηκε η εμπιστοσύνη που έδειξε ο καθηγητής στα κρατικά και πανεπιστημιακά όργανα. Δηλαδή η αρνητική αυτή συμπεριφορά των αρμοδίων οργάνων παραβίασε τις αρχές της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης. Παράλληλα, παραβιάστηκαν οι διατάξεις εκείνες του Συντάγματος που αναφέρονται στην υποχρέωση διασφάλισης της Δημόσιας υγείας των πολιτών και της ισότητας αφού έτυχε δυσμενέστερης μεταχείρισης έναντι των συναδέλφων του. Την ίδια στιγμή κράτος και Πανεπιστήμιο κατά παράβαση της ρητής Συνταγματικής επιταγής παρεμπόδισαν τη διδασκαλία, την έρευνα και την ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης».



Η υπόθεση πήγε και στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών το οποίο ανέβασε το ποσό της ηθικής βλάβης στα 250.000 ευρώ. Οι σύμβουλοι Επικρατείας όμως αποφάνθηκαν ότι το ποσό των 250.000 ευρώ είναι υπερβολικά υψηλό με το σκεπτικό ότι είναι σε προφανή δυσαναλογία σε σχέση με την έκταση της ηθικής βλάβης που υπέστη ο πανεπιστημιακός καθηγητής. Για το λόγο αυτό το ΣτΕ ανέπεμψε την υπόθεση και πάλι στο Εφετείο για νέο προσδιορισμό του ποσού την αποζημίωσης.



Από efsyn



Πηγή


Ήταν ένα από τα κορίτσια που μας συστήθηκαν στο τηλεοπτικό reality Next Top Model,…



πριν από μερικά χρόνια. Η Ευαγγελία είναι σήμερα 25 χρόνων, συνεχίζει την καριέρα της ως μοντέλο και πήρε τη μεγάλη απόφαση όπως εξηγεί σε γνωστό περιοδικό.

Η Ευαγγελία – στη φωτό επάνω από μια φωτογράφηση για τις ανάγκες της τηλεοπτικής εκπομπής Next Top Model – ήθελε καιρό να κάνει πλαστική. «Το είχα πάντα στο μυαλό μου. Υπάρχουν πολλά μοντέλα που έχουν κάνει πολλές πλαστικές» σημειώνει και εξηγεί. «Νιώθω τυχερή γιατί και με τη μύτη που είχα πριν δούλεψα πολύ και σε κάποιες δουλειές με έπαιρναν μόνο για αυτό το λόγο».



Παρά το γεγονός πως ήταν αποφασισμένη η Ευαγγελία εξηγεί πως έτρεμε το αποτέλεσμα της επέμβασης. «Το πρόσωπό μου είναι εργαλείο για τη δουλειά μου και βέβαια ήμουν πολύ φοβισμένη» αναφέρει και συμπληρώνει: «όταν μου έβγαλε το νάρθηκα, σοκαρίστηκα, έβαλα τα κλάμματα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω».

Πάντως η ίδια αναφέρει πως τα σχόλια είναι όλα κολακευτικά για τη νέα της εμφάνιση. «Όλοι μου λένε “καλά έκανες’» αναφέρει.



πηγή



Πηγή


Σύντομα θα τοποθετηθούν δίχτυα ασφαλείας στη Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ του Σαν Φρανσίσκο προκειμένου να εμποδίζονται οι επίδοξοι αυτόχειρες να αυτοκτονούν από την τεράστια γέφυρα σύμβολο της πόλης, όπως ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Τύπου.

Η τοπική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη διαχείριση της Γκόλντεν Γκέιτ συμφώνησε να πληρώσει ένα μέρος του κόστους του σχεδίου αυτού, το οποίο αναμένεται να φτάσει τα 76 εκατομμύρια δολάρια.

Το υπόλοιπο ποσό θα χρηματοδοτηθεί από την πολιτεία της Καλιφόρνιας, διευκρίνισε ο Ντένις Μάλιγκαν γενικός διευθυντής της υπηρεσίας.

Το έργο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το 2018, προβλέπει την τοποθέτηση διχτυών ασφαλείας σε απόσταση έξι μέτρων από τα πεζοδρόμια της γέφυρας, μήκους 2,7 χιλιομέτρων, πρόσθεσε ο Μάλιγκαν.

Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει πηδώντας από τη διάσημη γέφυρα από το 1937 οπότε εγκαινιάστηκε. Αριθμός ρεκόρ 46 αυτοκτονιών καταγράφηκε το 2013, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Μάλιγκαν εξήγησε ότι εξετάστηκαν πολλές επιλογές για την αποτροπή των αυτοκτονιών από τη γέφυρα και επιλέχθηκε αυτή διότι επεμβαίνει λιγότερο στο τοπίο. «Αν περνά κανείς με αυτοκίνητο πάνω από τη γέφυρα, δεν θα βλέπει» τα δίχτυα, είπε χαρακτηριστικά.

Ο αξιωματούχος υπογράμμισε ότι η υπηρεσία διαχείρισης της Γκόλντεν Γκέιτ εξετάζει εδώ και μια δεκαετία την καλύτερη προστασία για την αποφυγή αυτοκτονιών από τη γέφυρα.

«Τα τελευταία χρόνια πολλές οικογένειες που έχασαν μικρά παιδιά ή εφήβους στη γέφυρα ήρθαν να μας δυο και συζήτησαν μαζί μας τι θα σήμαινε για εκείνους (…) Αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο» στην απόφαση της υπηρεσίας, σημείωσε ο Μάλιγκαν.



koolnews.gr



Πηγή


Eκτός από το μεγάλο καλό που μας κάνει να βλέπουμε ταινίες πορνό, τόσο από άποψη πνευματική-ψυχολογική όσο και από το πρακτικό ζήτημα της υγείας- ναι, το να βλέπεις πορνό είναι υγεία και σωματική- υπάρχει όμως και μια άσχημη...

παράμετρος. Αυτή είναι ότι πιστεύουμε πως πρόκειται γι κανονικές συνθήκες σεξ, με αληθινές κ όχι απλώς αληθοφανείς εικόνες. Ε, αυτό που όλοι μας έχουμε αρχίσει να κατανοούμε, ότι δηλαδή και το πορνό είναι μυθοπλασία, το Men's Health μας το λέει με όνομα κι επώνυμο.



1. Μόνο ένας περνάει από την πόρτα: Αυτά που έχουμε δει όλοι με τους δύο άνδρες να διεισδύουν ταυτόχρονα στη γυναίκα, είτε ο καθένας σε διαφορετική υποδοχή είτε και οι δύο στην ίδια, αν τολμήσεις να το σκεφτείς για κανά τρίο με φίλο, θα φας σκαμπήλι πριν το πεις.



2. Αααααααααααααχ : Αν πιστεύεις ότι μια γυναίκα είναι δυνατόν να βογκάει καθ΄όλη την διάρκεια της διείσδυσης γιατί το νιώθει τόσο που δεν μπορεί να συγκρατηθεί τότε μάλλον δεν θα καταλάβεις ποτέ τον ψεύτικο οργασμό. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά ακαδημαϊκή έρευνα που λέει ότι το 75% των γυναικών προσποιούνται συνήθως αυτό το moaning.



3. Μίλα μου βρώμικα : Ατάκες με υβριστικό περιεχόμενο που απευθύνονται στην παρτενέρ ή στα γεννητικά της όργανα, με κυριολεκτική ή μεταφορική έννοια, υπάρχουν αλλά όχι με τέτοιο εύρος και συχνότητα. Το πιο πιθανό αν ξεπατικώσεις όσα ακούς είναι να σου το κόψει αφ΄ης στιγμής.



4. Στην υγειά σου : Κάποτε ένας φίλος μου περιέγραψε επικό περιστατικό κατά το στοματικό. Ο άνδρας δεν ενημέρωσε την κοπέλα ότι θα τελειώσει και χωρίς να το καταλάβει εκείνη, ολοκλήρωσε στο στόμα της. Όταν τον κοίταξε γυρνάει και της λέει «στην υγειά σου». Επειδή λοιπόν αν πεις αυτή την ατάκα θα νομίσει ότι ήρθες από τσόντα του ΄80 και βασικά μην πεις ποτέ τέτοια ατάκα, η εκσπερμάτωση στο στόμα της γυναίκας είναι μεγάλη μούφα. Αν βρεις γυναίκα που να το κάνει με ευχαρίστηση τότε μην την αφήσεις.



5. Όρθιοοοοοος : Κλασσική σκηνή με τη γυναίκα να κατεβάζει σχετικά γρήγορα το παντελόνι και ο άνδρας είναι ήδη σε στύση. Ώπα ρε μεγάλε ποιος είσαι; Για να μην σε πιάνουν τα κόμπλεξ και μπαίνεις σε κακές σκέψεις γι το μόριο σου, κανένας άνδρας δεν είναι σε πλήρη στύση χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι πριν βγάλει το εσώρουχο. Γενικά, αν λάβεις ως αντικειμενικό δείγμα τις mainstream ταινίες πορνό τότε είσαι μικρός και έχεις προβλήματα στύσης. Αυτό κι αν είναι ψέμα.



Πηγή


Δείτε αυτό το vintage βίντεο από Ρώσικη...





σειρά του ’90 που ένας μανιασμένος οδηγός προσπαθεί να κάνει παράνομη προσπέραση.







Πηγή