follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail




Πέντε νέες ταινίες προβάλονται στις αίθουσες, εκ των οποίων μόνο αυτή με πρωταγωνιστή τον Τζέισον Στέιθαμ φαίνεται να αξίζει...







Το «Marina» ξεκινά την αφήγησή του εν έτει 1948 σε κάποιο χωριό της ορεινής Καλαβρίας, όπου μερικοί άνδρες ετοιμάζονται να φύγουν για το Βέλγιο προκειμένου να δουλέψουν στα εκεί ορυχεία. Ενας από αυτούς είναι και ο πατέρας του δεκάχρονου τότε Ρόκο Γκρανάτα, ο οποίος αναζητά ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο και την οικογένειά του. Σύντομα, και τα υπόλοιπα μέλη θα ακολουθήσουν και θα εγκατασταθούν μόνιμα στον γκρίζο Βορρά, μακριά από την ηλιόλουστη πατρίδα τους.







Εκτός του «Marina», αυτή την εβδομάδα κυκλοφορεί στις αίθουσες και η ισπανική κωμωδία «Ερωτας αλά Ισπανικά» που περιγράφει με κωμικό τρόπο τη ρομαντική ιστορία ενός Ανδαλουσιάνου και μιας κοπέλας από τη Χώρα των Βάσκων, με τον «παραδοσιακό» πατέρα της στη μέση. Η ταινία βρίθει από κωμικά στερεότυπα της Ιβηρικής (κάτι σαν το δικό μας δίπολο Αθήνα-Θεσσαλονίκη), ενώ τα διάφορα γκαγκ βασίζονται κατά κύριο λόγο σε εσωτερικά (ισπανικά) αστεία, γεγονός που δικαιολογεί και την εκεί τεράστια εισπρακτική επιτυχία της.







Σουπερχόνδριος



Ο Ντάνι Μπουν(«Ο μικρός Νικόλας») επιστρέφει με μια ακόμα ανάλαφρη κωμωδία. Πρωταγωνιστής της ο Ρομαίν, ένας υποχόνδριος σαραντάρης που αναζητά τη γυναίκα της ζωής του με τη βοήθεια του φίλου και γιατρού του. Με καλές προθέσεις και αφετηρία αλλά τελείως συμβατικό τελικά και μάλλον ανέμπνευστο φιλμ παρόλο που στη Γαλλία έσπασε τα ταμεία.













Ελάτε να πάρετε τον καφέ σ' εμάς



Οι τρεις αδερφές Ταταμάντζι είναι πλούσιες κληρονόμοι και ταυτόχρονα υποψήφιες νύφες. Δελεαστική «λεία» για τον ευσυνείδητο κατά τα άλλα μεσήλικα εφοριακό υπάλληλο Παρουτζίνι, τον οποίο θα καλέσουν προκειμένου να τις βοηθήσει σε κάποια νομικά ζητήματα, κάτι που έχει ως επακόλουθο διάφορες κωμικές και περίεργες καταστάσεις. Επανακυκλοφορία της διασκεδαστικής κωμωδίας του Αλμπέρτο Λατουάντα.







Parker



Ο Πάρκερ είναι ένας κακοποιός με κώδικα τιμής: δεν κλέβει ποτέ από αυτούς που έχουν ανάγκη. Οταν όμως θα γευτεί την προδοσία των συνεργατών του θα επιστρέψει αμείλικτος για να πάρει πίσω όσα του ανήκουν. Τυπική καταιγιστική περιπέτεια με τον πάντα έτοιμο για αγριάδες Τζέισον Στείθαμ στο βασικό ρόλο και την πάντα σέξι και εκρηκτική Τζένιφερ Λόπεζ στο πλευρό του.







*με πληροφορίες από Καθημερινή



Πηγή
«Σήμερα σκότωσα 13 παιδιά» Το μίσος δεν κρύβεται τελικά… Ένας από τους Ισραηλινούς που απολαμβάνουν να σκοτώνουν Παλαιστινίους και δη παιδιά στη Γάζα, αποφάσισε....

να δείξει πόσο έχει ξετρελαθεί με το «κατόρθωμα» του.



Ο Ντέιβιντ Οβάντια είναι σκοπευτής του Ισραηλινού Στρατού και προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο ανεβάζοντας στο Instagram μια φωτογραφία στην οποία είναι ξαπλωμένος μπροστά από το όπλο του και το σχόλιο του αναφέρει: «Σήμερα σκότωσα 13 παιδιά και εσείς είστε οι επόμενοι γ…οι μουσουλμάνοι, πηγαίνετε στο διάβολο σκύλες».



Αμέσως προκλήθηκε σάλος με τη φωτογραφία, στην οποία ο στρατιώτης ομολογεί πόσο απολαμβάνει τα εγκλήματα του, να ανεβαίνει και στο tweeter. Πιθανολογείται ότι αυτές τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε ισραηλινές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας. Πάντως, ανώνυμες πηγές αναφέρουν ότι μετά από αυτό οι «Ανώνυμοι» χάκαραν τον λογαριασμό του στο Instagram και τον έσβησαν, ενώ μπήκαν και στα… άδυτα της Μοσάντ.




Πηγή




Αμερικανοί και βρετανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια μέθοδο ανάλυσης που αποκαλύπτει ότι επέρχεται πτώση στο χρηματιστήριο και θεωρούν ότι η τεχνική τους μπορεί να αξιοποιηθεί πρακτικά για να παρέχει προειδοποιητικά σημάδια...











Η ‘πρόβλεψη' βασίζεται σε ανάλυση του περιεχομένου των αναζητήσεων στη μηχανή της Google, με δεδομένο ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυξάνονται αισθητά οι αναζητήσεις για θέματα επιχειρηματικά και πολιτικά πριν από μία «βουτιά» των μετοχών. Οι ερευνητές δημιούργησαν τους κατάλληλους αλγόριθμους λογισμικού, που μπορούν να συσχετίσουν αυτόματα -χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση- το περιεχόμενο των προηγούμενων αναζητήσεων με την μελλοντική κίνηση των μετοχών.



Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και της Σχολής Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Γουόργουικ, με επικεφαλής τον Τσέστερ Κερμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), ανέλυσαν στοιχεία για την περίοδο 2004-2012, συσχετίζοντας την πορεία των μετοχών του αμερικανικού χρηματιστηριακού δείκτη S & P 500 με το είδος των αναζητήσεων που είχε καταγράψει το Google Trends.



«Οι μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, καταγράφουν σχεδόν το κάθε τι που ψάχνουμε. Τα αρχεία αυτών αναζητήσεων μάς επιτρέπουν να μάθουμε πώς οι άνθρωποι συλλέγουν online πληροφορίες, προτού πάρουν τις αποφάσεις τους στον πραγματικό κόσμο. Έτσι, είναι δυνατό να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δεδομένα των αναζητήσεων για να προβλέψουμε τι μπορεί να κάνουν μεγάλες ομάδες ανθρώπων», δήλωσε ο Κερμ.



Η βασική διαπίστωση είναι ότι όσο περισσότερο οι ανά τον κόσμο χρήστες, επενδυτές και μη, ψάχνουν στη Google για μια ευρεία γκάμα πολιτικών, οικονομικών και επιχειρηματικών θεμάτων, τόσο αυτό σημαίνει ότι νιώθουν ολοένα αυξανόμενη ανησυχία για την μελλοντική πορεία των αγορών. Αυτή η αυξανόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης ‘μεταφράζεται' κάποια στιγμή σε μειωμένη ζήτηση για μετοχές (ή άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα) και τελικά σε πτώση των τιμών τους.



Οι ερευνητές επεσήμαναν επίσης ότι μια παρόμοια τεχνική ανάλυσης με τη βοήθεια της Google μπορεί να αξιοποιηθεί για να ‘προβλέψει' και μια ευρεία γκάμα άλλων μελλοντικών γεγονότων, πέρα από την πορεία των χρηματιστηρίων.







πηγή: ΑΜΠΕ





Πηγή




Χτύπησε το κινητό της Σταματίνας Τσιμτσιλή κατά την διάρκεια της εκπομπής της Happy Day και μόλις η παρουσιάστρια τσέκαρε ποιος ήταν και αμέσως το έδειξε στην Ελένη Τσολάκη...







Η Ελένη, έκπληκτη είδε ότι η Σταματίνα είχε αποθηκεύσει το τηλέφωνο της... Τράπεζας για να μην το σηκώνει. Η Σταματίνα είπε: "Το έχω αποθηκεύσει για να μην το σηκώνω! Για να μη νομίζετε, τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε φίλοι μου..." !



Δείτε το βίντεο:







Πηγή













Ολοκληρωμένο κρανίο ανθρωποειδούς 1,8 εκατ. ετών



Ολόκληρο το κρανίο ενός εξαφανισμένου ανθρωποειδούς που έζησε πριν από 1,8 εκατομμύρια έτη ήλθε στο φως στη Γεωργία – πρόκειται για το αρχαιότερο τέλεια διατηρημένο ολοκληρωμένο κρανίο που εντοπίζουν οι επιστήμονες, το οποίο μάλιστα δείχνει ότι το είδος στο οποίο ανήκε, ο Homo erectus, ήταν πολύ διαφορετικό και «πολυποίκιλο» εμφανισιακά από ό,τι αρχικώς πιστεύαμε. Τόσο, ώστε οι επιστήμονες που το ανακάλυψαν να υποστηρίζουν ότι το γενεαλογικό δέντρο των πρώτων ανθρώπων πρέπει να… κλαδευτεί, αφού πολλά από τα «κλαδιά» του δεν αντιστοιχούν σε διαφορετικά είδη αλλά μάλλον αποτελούν διαφορετικές «μορφές» του Homo erectus, σύμφωνα με δημοσίευση στην επιθεώρηση «Science».

Κατάρρευση της θεωρίας των πολλών ειδών;

Η νέα αυτή υπόθεση κάνει την κρατούσα θεωρία που ανέφερε ότι πριν από δύο εκατομμύρια χρόνια υπήρχαν διαφορετικά είδη ανθρώπων επάνω στη Γη να καταρρέει. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι απολιθώματα των πρώτων ανθρώπων που εντοπίστηκαν στην Αφρική και στην Ευρασία πιθανότατα ανήκουν στο ίδιο είδος.

«Πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο καρκίνο ενηλίκου εκείνης της εποχής που έχει βρεθεί ως σήμερα» αναφέρει η Μάρτσια Πόντσε ντε Λεόν από το Ινστιτούτο και το Μουσείο Ανθρωπολογίας της Ζυρίχης στην Ελβετία που μελέτησε το απολίθωμα. Σημειώνεται ότι ανθρωπολόγοι έχουν φέρει στο φως πολύ αρχαιότερα απολιθώματα ανθρωποειδών που χρονολογούνται πριν από αρκετά εκατομμύρια χρόνια, ωστόσο είναι άκρως σπάνια τα απολιθώματα ολοκληρωμένου κρανίου που διαθέτει θόλο, πρόσωπο και κάτω σιαγόνα.

Μέχρι σήμερα, τα αρχαιότερα απομεινάρια ανθρωποειδών σε παρόμοια κατάσταση που είχαν βρεθεί ανήκαν στο σκελετό του «αγοριού της Τουρκάνα» και ήταν 1,5 εκατομμυρίων ετών.

Το κρανίο βρέθηκε στο χωριό Ντμανίσι στη νότια Γεωργία. Η κάτω σιαγόνα βρέθηκε το 2000 ενώ ο θόλος του κρανίου το 2005.



To ολοκληρωμένο κρανίο ηλικίας 1,8 εκ.ετών που ήλθε στο φως στο Ντμανίσι της Γεωργίας (Credit:Georgian National Museum)

Τα πέντε κρανία του Ντμανίσι

Το συγκεκριμένο είναι το πέμπτο – και καλύτερα διατηρημένο – κρανίο που εντοπίζεται στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου έχουν επίσης βρεθεί απλά λίθινα εργαλεία και πολλά απολιθώματα ζώων. Όλα τα κρανία του Ντμανίσι οδηγούν προς μια ριζοσπαστική κατεύθυνση που ακυρώνει τις κρατούσες θεωρίες, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Λορντκιπανίτζε από το Εθνικό Μουσείο της Γεωργίας στο Τμπιλίσι που ήταν επικεφαλής της νέας μελέτης.

Ο δρ Λορντκιπανίτζε και οι συνεργάτες του υποστηρίζουν με βάση τα ευρήματά τους ότι πολλά είδη ανθρωποειδών που πιστευόταν ότι συνυπήρχαν πριν από περίπου 2 εκατομμύρια χρόνια στη Γη αποτελούν ουσιαστικά ένα και μόνο είδος, τον H. erectus, ο οποίος απλώς ήταν πιο.. σύνθετος στην εμφάνιση από ό,τι νομίζαμε.

Για να στηρίξουν την υπόθεσή τους οι επιστήμονες συνέκριναν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μεταξύ των πέντε ανθρωποειδών του Ντμανίσι που έχουν βρεθεί. Με δεδομένο ότι ζούσαν στην ίδια περιοχή περίπου την ίδια περίοδο, οι διαφορές μεταξύ τους μαρτυρούν την ποικιλομορφία μεταξύ των πληθυσμών του H.erectus. Στη συνέχεια οι ειδικοί συνέκριναν τον πληθυσμό του Ντμανίσι με διαφορετικά απολιθώματα που ανήκαν σε αρχαία ανθρωποειδή της Αφρικής τα οποία έζησαν κατά την ίδια περίοδο και χρησιμοποίησαν σύγχρονους ανθρώπους και χιμπαντζήδες ως ομάδες ελέγχου στη μελέτη.

Ολοι ήταν… H.erectus

Όπως προέκυψε, παρότι τα απολιθώματα των ανθρωποειδών ήταν σαφώς διαφορετικά σε ό,τι αφορούσε τα χαρακτηριστικά τους από εκείνα των σύγχρονων ανθρώπων και των χιμπαντζήδων, τα υπόλοιπα απολιθώματα ανήκαν σε μια και μόνο ομάδα (αν και με πολλές διαφοροποιήσεις). Κατά τους ερευνητές, όλα τα απολιθώματα του Ντμανίσι ανήκουν σε ένα είδος, γεγονός που σημαίνει ότι ανθρωποειδή όπως ο H.habilis και ο H.rudolfensis απλώς ανήκουν στον Η.erectus.

Οι ενστάσεις

Πάντως άλλοι ανθρωπολόγοι δεν φαίνεται να πείθονται από αυτή την άποψη. Ο Φρεντ Σπουρ από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ για την Εξελικτική Ανθρωπολογία στη Λειψία της Γερμανίας συμφωνεί πως όλα τα δείγματα από το Ντμανίσι ανήκουν στον Η.erectus, δεν πιστεύει όμως ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα αφρικανικά απολιθώματα.

Από την πλευρά του ο Κρις Στρίνγκερ από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου σημειώνει ότι «πιθανότατα η ομάδα του Λορντκιπανίτζε θα αποδειχθεί σωστή σχετικά με το ότι ορισμένα απολιθώματα από την Αφρική ανήκουν με κάποιες διαφοροποιήσεις στον Η.erectus. Ωστόσο η Αφρική είναι μια αχανής ήπειρος που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στα πρώτα στάδια της ανθρώπινης εξέλιξης και σίγουρα σε αυτήν υπήρχε ποικιλομορφία ειδών ακόμη και πριν από 2 εκατομμύρια έτη. Ετσι αμφιβάλλω ότι όλα τα πρώιμα απολιθώματα Homo θα ανήκουν στην εξελικτική γραμμή του H.erectus».

Ο Η.erectus πέρα από την Αφρική

Παρότι οι ριζοσπαστικές απόψεις της ομάδας του δρος Λορντκιπανίτζε τίθενται υπό αμφισβήτηση, το κρανίο που έφεραν οι επιστήμονες στο φως επιβεβαιώνει τη σημασία του Η.erectus. Γενικώς θεωρείται ότι τα ανθρωποειδή εμφανίστηκαν και εξελίχθηκαν στην Αφρική και ο H.erectus πιστεύεται ότι ήταν το πρώτο είδος που άφησε την Αφρική – πολύ πριν τους σύγχρονους ανθρώπους. «Τα ανθρωποειδή του Ντμανίσι αποτελούν το αρχαιότερο παράδειγμα του Homo πέρα από την Αφρική» λέει ο Λορντκιπανίτζε. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον σύγχρονο άνθρωπο, ο Η.erectus είχε μικρότερο εγκέφαλο και έφτιαχνε μόνο απλά εργαλεία. Το γεγονός αυτό μαρτυρεί ότι δεν χρειαζόταν και η απίστευτη… ευφυΐα για την κατάκτηση του κόσμου.

Το κρανίο των 1,8 εκατομμυρίων ετών μας δείχνει ότι ο Η.erectus εξελίχθηκε με ένα μοτίβο-«μωσαϊκό» - ορισμένα στοιχεία του κρανίου του άλλαξαν πριν από άλλα. Το σχήμα του θόλου του κρανίου ήταν το πρώτο που υπέστη αλλαγή: ο θόλος μοιάζει με εκείνον ενός τυπικού H.erectus παρά το μικρό μέγεθός του. Το πρόσωπο όμως και τα δόντια έμοιαζαν περισσότερο με εκείνα του Η.habilis.http://www.tovima.gr




Πηγή




H φωτογραφία που έχεις επιλέξει να έχεις στο Facebook, το Twitter ή οποιοιδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο είναι καθαρά προσωπική υπόθεση! Ωστόσο, μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν κάποια κρυμμένα μηνύματα που βρίσκονται πίσω από αυτές!...









Μάθε ποια είναι αυτά, ανάλογα με την επιλογή σου:



1. Πορτρέτα κάθε είδους



Τα χαρακτηριστικά σου φαίνονται ξεκάθαρα είτε η φωτογραφία δείχνει μόνο το πρόσωπο είτε από τη μέση και πάνω. Μπορεί να είναι ερασιτεχνική ή επαγγελματική ή να την έχεις τραβήξει μόνη σου με το κινητό. Σε κάθε περίπτωση τα μηνύματα διαφοροποιούνται?.



Τι δείχνει για εσένα;



Ερασιτεχνική φωτογραφία: Δίνεις την εντύπωση ενός φιλικού και συνηθισμένου ατόμου, δίχως ανασφάλειες για την εμφάνιση σου αλλά με αρκετή αυτοπεποίθηση.



Επαγγελματικη φωτογράφιση: Είτε το επαγγελμά σου και οι ασχολίες σου επιβάλλουν μια επαγγελματική φωτογράφιση, αν για παράδειγμα ασχολείσαι με το χώρο της showbiz ή της πολιτικής, είτε αποφάσισες να δώσεις το κάτι παραπάνω για να έχεις μια πραγματικά εντυπωσιακή φωτογραφία, αν επιλέξεις υλικό επαγγελματικής φωτογράφησης για το προφίλ σου θα δείξεις έντονο ναρκισσισμό και φιλοδοξία



Αυτοπορτρέτο: Μπορεί να έχεις κολλήσει κι εσύ το μικρόβιο της εποχής που δεν είναι άλλο από το να αυτοφωτογραφίζεσαι όπου σταθείς κι όπου βρεθείς! Και μπορεί αυτό να εσένα να σε ευχαριστεί, βλέποντας όμως κάποιος στο προφιλ σου μια τέτοια φωτογραφία ίσως σε θεωρήσει αρκετά ενοχλητική.



Φωτογραφία με μαγιό: Το μόνο σίγουρο, αν έχεις επιλέξει φωτογραφία που δείχνει το πλούσιο ή και μικρότερο μπούστο σου, είναι πως φαίνεσαι καυτή ίσως όμως και κάπως... ανασφαλής.



2. Μακρινή φωτογραφία



Η φιγούρα σου είναι τόσο μακρινή που μετά βίας διακρίνεται μέσα στο πλαίσιο ενώ τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου δε φαίνονται ούτε με μεγεθυντικό φακό.



Τι δείχνει για εσένα;



Δίνεις την εντύπωση ενός ατόμου που επιθυμεί την ιδιωτικότητά του και δεν θέλεις να γνωρίζει ο καθένας το πώς είσαι στην πραγματικότητα. Πιθανότατα να είσαι ντροπαλή και αρκετά κλειστή σαν άνθρωπος. Βέβαια, κάποιοι κακοπροαίρετοι -γυναίκες και άνδρες- θα μπορούσαν να φτιάξουν και σενάρια του τύπου: «Είναι κακάσχημη γι΄αυτό και κρύβεται πίσω από μακρινή φωτογραφία».



3. Η κοντινή αλλά απόμακρη..



Μπορεί η φωτογραφία να είναι αρκετά κοντινή, τα μαλλιά σου ή τα χέρια σου όμως κρύβουν μέρος του προσώπου σου έτσι ώστε τα χαρακτηριστικά σου να μην είναι ολοφάνερα.



Τι δείχνει για εσένα:



Θέλεις να δείξεις πως δε θέλεις η φωτογραφία σου να είναι εύκολα αναγνωρίσιμη αλλά στην πραγματικότητα είναι, παρά την καλλιτεχνική ψευδοεπικάλυψη. Βέβαια, κάποιος πιθανότατα σκεφτεί πως με τον τρόπο αυτό θέλεις να καλύψεις κάποι σημάδι ή σπυράκι ή ακόμη και μεγαλύτερα κουσούρια όπως... τα μεγάλα αυτιά ή ο στραβισμός. ;-)



4. Παιδική ηλικία



Εχεις επιλέξει φωτογραφία από το χρονοντούλαπο της ιστορίας; Θυμήθηκες ξανά το σχολικό λεύκωμα ή έκανες εκκαθάριση στο μπαούλο της γιαγιάς; Τι δείχνει άραγε το προφιλ με τη φωτογραφία των παιδικών σου χρόνων;



Τι δείχνει για εσένα:



Η φωτογραφία από τα παλιά δείχνει σίγουρα μια προσκόληση στο παρελθόν. Ίσως να σκέφτεσαι πως άλλοτε τα πράγματα ήταν καλύτερα και αναπολείς το παρελθόν, ακούς την ίδια μουσική και θέλεις να φοράς τα ίδια ρούχα που φόραγες και στο σχολείο. Η ενηλικίωση - αν δε σε φοβίζει - σίγουρα σε θλίβει κι αυτό φαίνεται και προς τα έξω..



5. Το ζωάκι



Η φωτογραφία του προφίλ σου δείχνει ένα χαριτωμένο κατοικίδιο ή κάποιο άλλο ζώο



Τι δείχνει για εσένα:



Η απάντηση στην περίπτωση αυτή δεν είναι τόσο απλή. Το ζώο που έχεις επιλέξει να εμφανίζεται αντί για εσένα στην εικόνα, έχει σημασία. Αν πρόκειται για το κατοικίδιό σου , προφανώς και του έχεις απίστευτη αδυναμία.



Aν βέβαια είναι μια φωτογραφία που βρήκες στο διαδίκτυο , τότε μάλλον το ζωάκι αυτό σε αντιπροσωπεύει...



Αν για παράδειγμα έχεις επιλέξει γάτα ή σκύλο τότε πιθανότατα να είσαι μόνη χωρίς κάποιον άνδρα στη ζωή σου και με τον τρόπο αυτό δείχνεις την ανάγκη σου για τρυφερότητα. Αν έχεις βάλει ένα φίδι τότε μάλλον είσαι στην εφηβεία ή θέλεις να δείξεις ιδιαιτέρα σκληρή ενώ αντίθετα ένα δελφίνι δείχνει την επιθυμία σου να νιώθεις ελεύθερη!



6. Η γαμήλια φωτογραφία



Δε θέλει μεγάλη επεξήγηση! Μια γαμήλια φωτογραφία κάνει μπαμ από μακριά! Νυφικό, γαμπρός και ανθοδέσμη!



Τι δείχνει για εσένα:



Θέλεις όλοι να καταλάβουν ότι όχι μόνο ενηλικιώθηκες αλλά ξεκίνησες και τη δικιά σου οικογένεια, είτε έχεις παιδιά είτε όχι. Τέρμα τα παιχνίδια! Tώρα πια παντρεύτηκες και το γνωστοποιείς σε όλους. Η ζωή σου κυλά με ηρεμία, είσαι ευτυχισμένη δίπλα του και το δείχνεις σε όλους! Αν μάλιστα έχεις εμμονή να κρατάς σε πρώτο πλάνο την εν λόγω φωτογραφία για μήνες, κάτι τέτοιο δείχνει πως πέρασες πολλά για να φτάσεις σε αυτό το στάδιο και τώρα... βγάζεις το άχτι σου!



7. Οικογενειακή φωτογραφία



Μπορεί εσύ να μη φαίνεσαι στο πλάνο, τα παιδιά σου είναι εκεί!



Τι δείχνει για εσένα:



Μπορεί κάποτε να είχες πολλούς φίλους και να μη σε έβλεπε το σπίτι, τώρα όμως απέκτησες τη δικιά σου οικογένεια και είσαι ευτυχισμένη . Κι αν κάποτε σκεφτόσουν τι θα φορέσεις και που θα πας διακοπές, πλέον το μόνο που σε νοιάζει είναι που θα βρεις να αγοράσεις παιδικές ταινίες και παιχνίδια με τη Ντόρα την εξερευνήτρια. Όπως και να έχει πάντως αυτή η φωτογραφία μόνο ένα μπορεί να σημαίνει: Είσαι μια μανούλα εσύ...



8. Είσαι ποπ και το δείχνεις



Ένας χαρακτήρας κόμικ, μια αφίσα συναυλίας, εξώφυλλο από βιβλίο, ένα αστέρι, μια νότα ή μια παρτιτούρα ή ακόμη και η φωτογραφία του αγαπημένου σου καλλιτέχνη. Τα πάντα μπορούν να μπουν κάτω από αυτή την κατηγορία!



Τι δείχνει για εσένα:



Αυτοπροσδιορίζεσαι από τις επιλογές ψυχαγωγίας σου; Αυτό πάντως δείχνει το προφίλ σου...



9. Η καλλιτεχνική φωτογραφία



Ασπρόμαυρη ή έγχρωμη προσπαθείς με κάθε τρόπο η φωτογραφία σου να μοιάζει καλλιτεχνική ίσως και σουρεαλιστική.



Τι δείχνει για εσένα:



Είναι σαν να προσπαθείς να πείσεις τους πάντες πως μοιάζεις με καλλιτέχνη, ηθοποιό, τραγουδίστρια, ζωγράφο ή ακόμη και διανοούμενη. Και μπορεί στην πραγματικότητα να είσαι απλά μια υπάλληλος, πωλήτρια ή σερβιτόρα αλλά αν είχες λεφτά σίγουρα θα τα ξόδευες στην τέχνη!



10. Το πάρτι άνιμαλ



Με παρέα ή μόνη σου φαίνεται να το διασκεδάζεις και μάλιστα πολύ! Κρατάς με στιλ το κοκτέιλ σου, καπνίζεις με νόημα, χορεύεις και γελάς ή δίνεις φιλάκια στο φακό...



Τι δείχνει για εσένα:



Βγήκες για κλάμπινγκ και αυτό φαίνεται. Προσοχή όμως στις υπερβολές. Δε θα ήθελες όλοι οι συνάδελφοι στο γραφείο αλλά και ο διευθυντής σου να ανακαλύψει την... άστατη ζωή σου. Άλλωστε, σκέψου πως ακόμη κι αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, μπορεί η πεθερούλα σου να αποφασίσει να ανακαλύψει τον κόσμο του ίντερνετ και τότε... φοβού τι θα ανακαλύψει!



Πηγή


Ο τηλεοπτικός χρόνος που αφιερώθηκε στα θύματα της μοιραίας πτήσης και στους νεκρούς της Γάζας συνδέεται με συγκεκριμένα γεωπολιτικά συμφέροντα



Του Άρη Χατζηστεφάνου



«Σχεδόν τριακόσιες αθώες ζωές χάθηκαν –άνδρες, γυναίκες, παιδιά και βρέφη-, άνθρωποι που δεν είχαν καμία σχέση με την Ουκρανία. Ο θάνατός τους προκαλεί οργή που είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια».

Ο Πρόεδρος Ομπάμα έδειχνε πραγματικά συντετριμμένος και ιδιαιτέρως οργισμένος όταν τα περισσότερα δυτικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούσαν να αποδώσουν στη Ρωσία, και προσωπικά στον Πρόεδρο Πούτιν, την κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών πάνω από την Ουκρανία.



Όλο αυτό θα μπορούσε να είναι μία ειλικρινής και ανθρώπινη αντίδραση, εάν λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα ο ίδιος άνθρωπος δεν καλούνται να σχολιάσει και τις εκατόμβες των αμάχων που δολοφονούσε το κράτος του Ισραήλ στα κατεχόμενα και αποκλεισμένα Παλαιστινιακά εδάφη. Όταν ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ήταν πλέον διπλάσιος από αυτόν των επιβατών του αεροσκάφους, ο Ομπάμα εμφανίστηκε και πάλι σε εθνικό δίκτυο, αλλά το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι «ο πόλεμος είναι πάντα σκληρός, αλλά οι ΗΠΑ στηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να κάνει όσα κάνει»…



Τα θύματα του αεροσκάφους, για τα οποία τότε υπήρχαν μόνο ενδείξεις ότι σκοτώθηκαν από όπλα ρωσικής κατασκευής, μονοπωλούσαν για μέρες τον τηλεοπτικό χρόνο στις ΗΠΑ, ενώ οι νεκροί Παλαιστίνιοι, που σκοτώθηκαν από αμερικανικό οπλισμό, μόλις και μετά βίας κέρδισαν μερικά δευτερόλεπτα δημοσιότητας.

Στην καλύτερη περίπτωση, ήταν ένας ακόμη αριθμός ανάμεσα στις προσωπικές ιστορίες των περίπου τριάντα Ισραηλινών που είχαν σκοτωθεί το ίδιο διάστημα.



Η αμερικανική «τιμή»



Η σημασία και, κατ’ επέκταση, ο τηλεοπτικός χρόνος που δόθηκε στη Δύση στα θύματα της μοιραίας πτήσης και τους εκτελεσθέντες κατοίκους της Γάζας συνδέεται προφανώς με συγκεκριμένα γεωπολιτικά συμφέροντα και την πολιτική του Λευκού Οίκου απέναντι στη Μόσχα και το Τελ Αβίβ αντίστοιχα.


Υπάρχουν όμως πολλές περιπτώσεις που η «κοστολόγηση» της ανθρώπινης ζωής γίνεται σχεδόν αυτόματα από το ίδιο το οικονομικό σύστημα. Λέγεται ότι η απόδοση μίας συγκεκριμένης χρηματικής τιμής σε κάθε άνθρωπο απασχολεί τη διεθνή νομολογία από το 1893, όταν μία άμαξα παρέσυρε και σκότωσε ένα κοριτσάκι στη Νέα Υόρκη. Όπως ανέφεραν τότε στο πρωτοσέλιδό τους οι New York Times, ο πατέρας του κοριτσιού πήγε μεν τον αμαξά στα δικαστήρια, κατηγορώντας τον δε για… διαφυγόντα κέρδη. Στις συνθήκες πρωταρχικής συσσώρευσης κεφαλαίου, που επικρατούσαν εκείνη την εποχή στις ΗΠΑ, το επτάχρονο παιδί ήταν υποχρεωμένο να δουλεύει και οι δικαστές, δεδομένου ότι την ώρα του δυστυχήματος περπατούσε προς τη δουλειά του, έκριναν ότι ο πατέρας του έχασε ένα «μέσο βιοπορισμού» και αποφάσισαν να αποζημιωθεί με 1.000 δολάρια.



Στις Ηνωμένες Πολιτείες η κοστολόγηση της αξίας της ανθρώπινης ζωής ανάγεται σε επιστήμη ήδη από τον 19ο αιώνα. Και από την επιστήμη αυτή υπολογίζονται, λόγου χάρη, σήμερα οι ασφάλειες ζωής. Πριν από μερικά χρόνια η αξία ενός αμερικανού πολιτική υπολογιζόταν στα 7,8 εκατ. Δολάρια –αν και οι Δημοκρατικοί συνήθιζαν να σχολιάζουν χαιρέκακα ότι επί προεδρίας Μπους η συγκεκριμένη «τιμή» έπεσε στα 6,9 εκατομμύρια.



Αρκετοί υποστηρίζουν ότι η «τιμολόγηση» ενός ανθρώπου μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τη λήψη αποφάσεων όταν βρίσκονται σε κίνδυνο μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και υπάρχουν περιορισμένα μέσα για τη διάσωση τους. Εάν, παραδείγματος χάρη, ένας ασθενής πάσχει από ιάσιμη ασθένεια, αλλά η θεραπεία κοστίζει εκατομμύρια ευρώ, οι γιατροί ή ένας υπουργός Υγείας καλείται να αποφασίσει εάν αξίζει να σώσει τον συγκεκριμένο ασθενή ή να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να σώσει δεκάδες ή και εκατοντάδες άλλους πάσχοντες. Υπό αυτή την έννοια, κάθε ανθρώπινη ζωή δεν είναι ανεκτίμητη, αλλά έχει μία σχετική τιμή, η οποία καθορίζεται με κριτήριο τις δυνατότητες και τα μέσα που έχουμε για να τη σώσουμε.



Οι «ασύμφοροι»



Η ίδια λογική όμως, εντασσόμενη στη λειτουργία του σημερινού οικονομικού συστήματος, έχει οδηγήσει την ανθρωπότητα σε ορισμένες από τις πιο σκοτεινές στιγμές της Ιστορίας της. Όπως εξηγούσε στο ντοκιμαντέρ «Φασισμός ΑΕ» ο καθηγητής Ιστορίας του ΑΠΘ Γιώργος Μαργαρίτης, η ίδια η έννοια της ευγονικής δημιουργήθηκε στη Σουηδία, σε μία προσπάθεια ελέγχου του κόστους του συστήματος Υγείας. Κάθε ανθρώπινη ζωή έπρεπε και πάλι να κοστολογηθεί, με αποτέλεσμα ορισμένοι χρόνια ασθενείς ή άνθρωποι που αντιμετώπιζαν διανοητικά προβλήματα να θεωρούνται «ασύμφοροι» για το σύστημα και να εγκαταλείπονται στην τύχη τους. Αυτό, λοιπόν, που ξεκίνησε σαν μία τεχνοκρατική προσέγγιση για την εξυγίανση του συστήματος Υγείας σε λίγα χρόνια χρησιμοποιούνταν από το ναζιστικό καθεστώς της Γερμανίας, για τη θανάτωση χιλιάδων «ασύμφορων» ανθρώπων.



Τα προβλήματα, ως εκ τούτου, που ξεκινούν από τον καθορισμό μίας χρηματικής αξίας, σε κάθε άτομο παίρνουν τρομακτικές διαστάσεις όταν η τιμή αυτή αρχίζει να διαφοροποιείται από άνθρωπο σε άνθρωπο με πολιτικά, εθνικά, φυλετικά ή απλώς ταξικά κριτήρια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από μερικά χρόνια η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγκάστηκε να πληρώσεις τους συγγενείς αμάχων στο Ιράκ που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τα αμερικανικά στρατεύματα κατοχής περίπου 2.000 δολάρια το «κεφάλι»!

Την ίδια χρονική περίοδο δικαστήριο στις ΗΠΑ εκτιμούσε την αξία κάθε θύματος της 11ης Σεπτεμβρίου στα 1,8 εκατ. δολάρια!!!

Με βάση την οικονομική λογική των αμερικανικών δικαστηρίων, δηλαδή, ένας αμερικανός σε τρέχουσες τιμές αξίζει όσο εννιακόσιοι Ιρακινοί…



Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα», τεύχος 450





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου








Πηγή


Απίστευτη η περιπέτεια μιας νέας γυναίκας που ενώ ήταν ετοιμόγεννη δεν την δέχτηκε ούτε το νοσκομείο της Καστοριάς, ούτε των Γρεβενών





Η γύμνια του ΕΣΥ, η έλλειψη συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ νοσοκομείων, η προκλητική αδιαφορία γιατρών έναντι των ασθενών τους αλλά και έναντι των προϊσταμένων τους, η πεποίθηση ατιμωρησίας στους λειτουργούς του Ιπποκράτη αναδεικνύονται μέσα απο μια ακόμη θλιβερή ιστορία που εκτυλίχθηκε το 2012 σε νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας και η οποία έρχεται στο προσκήνιο σήμερα με την ολοκλήρωση της ΕΔΕ και της αποστολής του σχετικού πορίσματος στην Εισαγγελία Καστοριάς. Μια ιδιαίτερη και πολύτιμη στιγμή για μια έγκυο γυναικα μετατράπηκε στην πιο δύσκολη, αγωνιώδη και περιπετειώδη διαδικασία της ζωής της, χωρίς δική της υπαιτιότητα, η οποία ευτυχώς είχε αίσια έκβαση.



Πρωταγωνιστές τρεις γυναικολόγοι, μία από το νοσοκομείο Καστοριάς και οι άλλοι δύο από το νοσοκομείο Γρεβενών, οι οποίοι αρνήθηκαν να δεχθούν την ετοιμόγεννη που χρειαζόταν επείγουσα ιατρική φροντίδα.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το πόρισμα, η γυναίκα διακομίστηκε ξημερώματα Δεκαπενταύγουστου στο νοσοκομείο Καστοριάς έχοντας μπει στη διαδικασία του τοκετού (ωδίνες). Ωστόσο, η εφημερεύουσα γυναικολόγος ανακοίνωσε στην επίτοκο ότι δεν μπορεί να την δεχτεί και να προχωρήσει σε τοκετό διότι δεν υπήρχε διαθέσιμος αναισθησιολόγος. Η γιατρος ειδοποίησε το πλησιέστερο νοσοκομείο όπου εφημέρευε γυναικολογική κλινική, εκείνο των Γρεβενών.



Αφαντος ο γυναικολόγος



Ωστόσο, στο νοσοκομείο Γρεβενών παρότι η γυναικολογική κλινική ήταν σε εφημερία, δεν συνέβαινε το ίδιο και με τον γιατρό! Οι προσπάθειες εντοπισμού του εφημερεύοντος γυναικολόγου αρχικά απέβησαν άκαρπες ενώ όταν τελικά απάντησε, φέρεται να αρνήθηκε να πάει στο νοσοκομείο. Ομοίως και ο έτερος γιατρός φέρεται να δήλωσε ότι δεν μπορεί να προσέλθει στο νοσοκομείο πριν από τις 8 το πρωί που άρχιζε η δική του υπηρεσία.



Το αποτέλεσμα ήταν το νοσοκομείο Γρεβενών όπου είχε σταλεί η επιτοκος, να αρνείται να την παραλάβει και να κάνει εισαγωγή. Η γυναίκα αναγκάστηκε να μεταβεί στην πλησιέστερη ιδιωτική κλινική και να επωμισθεί, εκτός απο την προφανή οικονομική επιβάρυνση, και την ψυχική ταλαιπωρία που αυτή η διαδικασία συνεπαγόταν.



"Γέννησε" μωρό και... καταγγελία



Ωστόσο, η ταλαιπωρημένη πλην ευτυχισμένη νέα μητερα δεν κράτησε τον περιπετειώδη τοκετό της μόνο για εκείνη και τους οικείους της. Προχώρησε σε αναφορά προς τον Συνήγορο του Πολίτη από όπου κινητοποιήθηκε και το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας Βορείου Ελλάδας. Διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).



Σύμφωνα με το πόρισμα, υπήρξε παράβαση καθήκοντος εκ μέρους των τριών γιατρών γυναικολόγων που ενεπλακησαν στη διαδικασία της παραλαβής και διακομιδής της επιτόπου, και κυρίως του εφημερεύοντος γιατρού στο νοσοκομείο Γρεβενών για τον οποίον υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν βρισκόταν στο νοσοκομείο την ώρα της εφημερίας του και ότι επιπλέον, ενώ ενημερώθηκε για το περιστατικό αρνήθηκε την παροχή περίθαλψης στην επίτοκο.



Καταπέλτης ο Συνήγορος, ποινές - "χάδια" απο το Πειθαρχικό




Η υπόθεση των γυναικολόγων κρίθηκε στα πειθαρχικά συμβούλια της περιοχής τους. Για τη γυναικολόγο του νοσοκομείου Καστοριάς η ποινή που επιβλήθηκε ήταν έγγραφη επίπληξη. Οι δυο γυναικολόγοι του νοσοκομείου Γρεβενών τιμωρήθηκαν για την άρνηση τους να περιθάλψουν την ετοιμόγεννη με 10 ημέρες στέρηση μισθού.



Από την πλευρά του, ο Συνήγορος του Πολίτη στην έκθεσή του υπογραμμίζει τη σημασία της σωστής τήρησης των διαδικασιών και των νόμων στα ζητήματα της διακομιδής ή της παραπομπής ασθενών από ένα νοσοκομείο σε ένα άλλο, όταν στο πρώτο νοσοκομείο δεν υπάρχει η δυνατότητα άλλης αντιμετώπισης και αναφέρει ότι κάθε άλλη πρακτική, καθώς και η απουσία από τον τόπο εφημερίας είναι απολύτως απαράδεκτη και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών καθώς επίσης την αποτελεσματικότητα του ∆ημοσίου Συστήματος Υγείας.



Θεωρεί ότι σε περιπτώσεις σοβαρής παράβασης καθήκοντος, όπως η άρνηση παροχής περίθαλψης σε επείγον περιστατικό από εφημερεύοντα ιατρό, θα πρέπει η διοίκηση να αποδίδει ευθύνες και ποινές που αναλογούν στη σοβαρότητα και στην επικινδυνότητα της παράβασης.



Το πόρισμα της Ε∆Ε απεστάλη στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καστοριάς προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες.









Πηγή: protothema.gr



Πηγή




Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας....





















Πρόκειται για την Sandra Partizan μοντέλο και φανατική οπαδό της σερβικής ομάδας των Παρτιζάνων! Δεν σταματά να ανεβάζει καυτές και ιδιαίτερα σέξι φωτογραφίες και να προκάλει παράκρουση σε όσους την βλέπουν...


























Πηγή




Ρυθμό ανάπτυξης 0,6% προβλέπει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών για φέτος, ενώ σε θετικό πρόσημο θα περάσει η μεταβολή του ΑΕΠ από το δεύτερο κιόλας τρίμηνο του έτους...







Σύμφωνα με τις προβλέψεις του υποδείγματος παραγόντων του ΚΕΠΕ για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές του ΑΕΠ, ο μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ για το έτος 2014 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 0,6%.



«Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνει την προηγούμενη εκτίμηση του ΚΕΠΕ ότι το 2014 θα αποτελέσει έτος μετάβασης από την μακροχρόνια ύφεση, που είχε διάρκεια έξι έτη, σε καθεστώς ανάπτυξης», αναφέρει το Κέντρο στο ενημερωτικό του δελτίο και υποστηρίζει πως «η επιβεβαίωση της εκτίμησης έναρξης περιόδου ανάπτυξης για την Ελλάδα εντός του 2014 αντανακλά τις συνθήκες σταθεροποίησης που επικρατούν στην ελληνική οικονομία».



Οι συνθήκες αυτές απορρέουν κατά τους οικονομολόγους του ΚΕΠΕ «κυρίως από τη σταδιακή εδραίωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, την υλοποίηση μιας σειράς καίριων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αλλά και την προοδευτική ομαλοποίηση της λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού κλάδου».



Πηγή




Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της Αναπληρωτή Υπουργού Φώφης Γεννηματά, υπεγράφη χθές Σύμφωνο Στρατηγικής Συνεργασίας των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και της αμερικανικής εταιρείας Alliant Techsystems (ATK) για συμπαραγωγή...









πυρομαχικών.



Το πρόγραμμα διάρκειας 5 ετών βρίσκεται σε εξέλιξη και θα αποφέρει στα ΕΑΣ 13 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.



Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο μελλοντικά προγράμματα περιλαμβάνονται:

-η συμπαραγωγή πυρομαχικών των 20 και 30 x 173 χιλιοστών για τις ανάγκες της διεθνούς αγοράς και συμπαραγωγή και προώθηση στις ΗΠΑ των πυρομαχικών των 40 x 53 χιλιοστών.



Σημειώνεται ότι για τα πυρομαχικά των 40 x 53 χιλιοστών, τα ΕΑΣ πήραν πρόσφατα πιστοποίηση και έχουν πλέον τη δυνατότητα για εξαγωγή τους σε Γερμανία και Γαλλία.



Προωθείται, επίσης, η συμπαραγωγή μεταλλικών μερών όπλων της ΑTK για τις ανάγκες της διεθνούς αγοράς.



Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η αμερικανική εταιρεία προτίθεται να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ στο Αίγιο ως διαμετακομιστικό κέντρο για να εξυπηρετεί τις εμπορευματικές ροές προς τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.



Από την πλευρά τους, τα ΕΑΣ επιδιώκουν να πιστοποιηθούν για τους κάλυκες των πυρομαχικών των Απάτσι ως δεύτερος προμηθευτής παγκοσμίως.







Πηγή










Λεμφώματα (“Hodgin” και “Non Hodgin”)

Τί είναι τα λεμφώματα


Τα λεμφώματα είναι καρκίνοι των λεμφαδένων, οι οποίοι προκαλούνται όταν παθαίνουν βλάβη τα κύτταρα του λεμφικού ιστού, όπου σχηματίζεται όγκος. Υπάρχουν δύο είδη λεμφώματος, το λέμφωμα Hodgkin και το μη Hodgkin λέμφωμα. Τα λεμφώματα προσβάλλουν, τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες.

Ποιά είναι τα συμπτώματα των λεμφωμάτων


Το λέμφωμα Hodgkin παρουσιάζει τα εξής συμπτώματα:

•ανώδυνη διόγκωση λεμφαδένων (τράχηλο, μασχάλη βουβώνες, μεσοθωράκιο)

•πυρετός

•νυχτερινή εφίδρωση

•απώλεια βάρους

•αναιμία

•έντονο αίσθημα καταβολής

•σπληνομεγαλία

•πόνος στα κόκαλα

•φαγούρα

Το λέμφωμα μη Hodgkin παρουσιάζει παρόμοια συμπτώματα με τις εξής διαφορές:

•μπορεί να μην συνοδεύεται από πυρετό

•ο μυελός των οστών προσβάλλεται από καρκινικά κύτταρα (λευχαιμική εικόνα)

•προσβάλλεται το πεπτικό σύστημα

Ποιοί είναι οι παράγοντες κινδύνου


•μόλυνση από συγκεκριμένους ιούς (HIV/AIDS, HTLV-1, EBV)

•ασθένειες και φάρμακα που αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα

•μεταμοσχευμένοι ασθενείς

Πώς γίνεται η διάγνωση των λεμφωμάτων


Η διάγνωση των λεμφωμάτων γίνεται αρχικά με ψηλάφηση και στη συνέχεια με βιοψία, αφαιρείται δηλαδή ένας αδένας και εξετάζεται στο μικροσκόπιο

Πώς αντιμετωπίζονται τα λεμφώματα


Μερικά λεμφώματα χαμηλού βαθμού, μη επιθετικά δηλαδή, δεν χρήζουν θεραπείας. Συνήθως όμως τα λεμφώματα αντιμετωπίζονται με ακτινοθεραπεία ή χημειοθεραπεία ή με συνδυασμό των δύο αυτών θεραπειών. Τα λεμφώματα ανήκουν στην κατηγορία των καρκίνων που αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα συγκριτικά με άλλους καρκίνους.

Πώς μπορεί να προληφθεί


Η προστασία από τους παράγοντες κινδύνου και η έγκαιρη διάγνωση είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη αυτού του τύπου καρκίνου.http://ift.tt/QgdSWF



Πηγή


«Τα χρώματα έχουν αλλάξει στις εικόνες, τα κτήρια επίσης αλλά και η αίσθηση που αποπνέουν οι φωτογραφίες του παρελθόντος είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που αισθάνεται κάποιος στο ίδιο σημείο σήμερα!»… Με αυτά τα λόγια ο φωτογράφος προλογίζει αυτό το οδοιπορικό του σε διάφορες τοποθεσίες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως ήταν τότε και όπως είναι σήμερα… Μια εικόνα… χίλιες λέξεις! Οι διαφορές κερδίζουν το ενδιαφέρον του θεατή, ενώ η ιστορία και ο χρόνος κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε γωνιά συνδυασμένες με τη σύγχρονη πραγματικότητα…

1. Ινδοί στρατιώτες στην παραλία Bournemouth το 1917, με ανθρώπους του 2014 που περπατούν κατά μήκος της ίδιας παραλίας.

perierga.gr - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τότε και σήμερα στα ίδια σημεία!

2. Αυστραλοί στρατιώτες έξω από ένα σπίτι στην Αίγυπτο το 1917 και τουρίστες να κάθονται στα πεζούλια.

perierga.gr - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τότε και σήμερα στα ίδια σημεία!

3. Τραυματίες στρατιώτες του βρετανικού στρατού στο Brighton Pavilion, που μετατράπηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο γύρω στο 1915.

perierga.gr - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τότε και σήμερα στα ίδια σημεία!

4. Γερμανοί αιχμάλωτοι πολέμου κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην πορεία τους προς το Southend Pier συνοδεύονται από τους φρουρούς και παρακολουθούνται από τον τοπικό πληθυσμό.

perierga.gr - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τότε και σήμερα στα ίδια σημεία!

5. Επιθεώρηση αεροσκάφους πριν από την παρέλαση των Horseguards στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το Νοέμβριο του 1914.

perierga.gr - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τότε και σήμερα στα ίδια σημεία!

6. Στρατιώτες και οι νοσοκόμες στο Great Dixter, στο Ανατολικό Σάσεξ, το 1916, το οποίο μετατράπηκε σε αναρρωτήριο για τους στρατιώτες στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

perierga.gr - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τότε και σήμερα στα ίδια σημεία!

7. Το γνωστό Albert Hall το 1918.

perierga.gr - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τότε και σήμερα στα ίδια σημεία!

8. Σέρβοι στρατιώτες στο Λονδίνο παρελαύνουν στις 9 Νοεμβρίου του 1918.

perierga.gr - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τότε και σήμερα στα ίδια σημεία!

9. Τα αμερικανικά στρατεύματα παρελαύνουν στη Sloane Street, δυτικά του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου, το 1918.

perierga.gr - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τότε και σήμερα στα ίδια σημεία!

10. Μια εικόνα από το 1916 δείχνει τους στρατιώτες να παίζουν ποδόσφαιρο έξω από το Blenheim Palace… παράλληλα με τους τουρίστες του 2014.

perierga.gr - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τότε και σήμερα στα ίδια σημεία!

11. Ένα τανκ διέρχεται από τους δρόμους του Λονδίνου, το Νοέμβριο του 1917.

perierga.gr - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τότε και σήμερα στα ίδια σημεία!perierga.gr



Πηγή




Όπως αναφέρεται σε σχετική δημοσίευση στο Arxiv, οι ερευνητές...



Αντουάν Κάλι και Ζαν Μπατίστ Μουρέ του Sorbonne University στο Παρίσι και Τζεφ Κλουν του University of Wyoming υποστηρίζουν ότι η δουλειά τους έχει ιδιαίτερη σημασία για την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα των μελλοντικών ρομπότ, ενώ παράλληλα παρέχει μια επιπλέον «ματιά» πάνω στον τρόπο με τον οποίο τα ζώα προσαρμόζονται σε έναν τραυματισμό.

Το ζήτημα του να «μαθαίνει» ένα πλάσμα να περπατάει όταν ένα πόδι του αχρηστεύεται είναι ιδιαίτερα σύνθετο, καθώς περιλαμβάνει πολλές παραμέτρους, όπως η γωνία του κάθε ποδιού στο σημείο όπου κάμπτεται, η θέση της κάθε άρθρωσης ανά πάσα στιγμή, η ταχύτητα και επιτάχυνσή τους, η ώρα που περνά το πόδι σε επαφή με το έδαφος κ.α. Οπότε η εύρεση ενός νέου και αποτελεσματικού τρόπου βαδίσματος προϋποθέτει μια αναζήτηση σε πολλές «διαστάσεις».



Αυτό που έκαναν ο Κάλι και οι συνεργάτες του ήταν να μειώσουν τις παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψιν, υπολογίζοντας πολλές από αυτές πριν το ρομπότ υποστεί τη ζημιά και χρησιμοποιώντας αυτούς τους υπολογισμούς για να μειώσουν τις «διαστάσεις» του «χώρου των παραμέτρων». Αυτό σημαίνει ότι όταν το ρομπότ «τραυματίζεται» μπορεί να ψάξει εκεί και να βρει έναν καινούριο τρόπο βαδίσματος γρήγορα, μαθαίνοντας γρήγορα να ξαναπερπατά.

Ο Κάλι και οι συνεργάτες του δοκίμασαν την τεχνική σε ένα εξάποδο ρομπότ, το οποίο διαθέτει 18 μοτέρ για τα έξι του πόδια. Το βάδισμά του εξαρτάται από 36 διαφορετικές παραμέτρους, ενώ διαθέτει έναν ενσωματωμένο υπολογιστή και μία κάμερα βάθους για να υπολογίζει την ταχύτητα βαδίσματός του, με στόχο το να περπατά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Πριν προβούν στη δοκιμή, υπολόγισαν ένα «ρεπερτόριο» περίπου 13.000 διαφορετικών «βαδισμάτων», χωρίς ωστόσο να τα αξιολογήσουν: το ρομπότ δεν ξέρει πόσο αποτελεσματικό είναι το καθένα από αυτά όταν πάθει συγκεκριμένες ζημιές- σε αυτή τη διαδικασία προβαίνει αφού υποστεί τις ζημιές.



Έχοντας υπολογίσει όλα αυτά τα δεδομένα, ο Κάλι και η ομάδα του μείωσαν τον όγκο των δεδομένων διατηρώντας ως βασικό ένα: το πόσο χρόνο κάθε πόδι περνά σε επαφή με το έδαφος- και αυτό απλοποίησε ακόμα περισσότερο τη διαδικασία επιλογής «βαδίσματος» όταν ένα πόδι έχει «τραυματιστεί». Οπότε όταν το ρομπότ υποστεί τελικά τη ζημιά, έχει να επιλέξει από ένα υποσύνολο το οποίο ελαχιστοποιεί τον συγκεκριμένο χρόνο, διαλέγοντας τελικά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το καλύτερο δυνατό «βάδισμα», μέσα σε χρόνο που κυμαίνεται από δευτερόλεπτα μέχρι δύο λεπτά. Κάποια από αυτά που επελέγησαν ήταν απρόσμενα- για παράδειγμα σε μία περίπτωση το ρομπότ απέφυγε να χρησιμοποιήσει τα πόδια του γενικότερα, «προτιμώντας» να γυρίσει στην «πλάτη» του και να κινείται προς τα εμπρός με τους «ώμους» του.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η τεχνική αυτή θα ανοίξει τον δρόμο για πιο ανθεκτικά, αποτελεσματικά και αυτόνομα ρομπότ, ενώ παράλληλα επιτρέπει και την περαιτέρω εξέταση του τρόπου με τον οποίο τα ζώα προσαρμόζονται στους τραυματισμούς τους. Προφανώς τα ζώα δεν χρησιμοποιούν κάποιον αλγόριθμο αντίστοιχο αυτού που ανέπτυξε η ομάδα, ωστόσο, ακριβώς όπως αυτά, το ρομπότ δεν έχει κάποια προκαθορισμένη στρατηγική για το πώς να αντιμετωπίσει έναν τραυματισμό- ωστόσο χρησιμοποιεί «ένστικτα» σχετικά με το πώς το σώμα του λειτουργεί για να βρει έναν νέο τρόπο βαδίσματος, μέσω «έξυπνου» trail and error.





Πηγή
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους και κατά τόπους ισχυρές αναμένεται να εκδηλωθούν από σήμερα Πέμπτη έως και το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια της...

χώρας.





Πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα Πέμπτη (31-7-2014) από τις απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους θα εκδηλωθούν στη κεντρική Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια.



2. Αύριο Παρασκευή (01-8-2014) τα φαινόμενα της παραγράφου 1 εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές βαθμιαία θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου.



3. Το Σάββατο (02-8-2014) τα έντονα φαινόμενα που θα περιοριστούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βαθμιαία θα εξασθενήσουν.



Πηγή

Τ ο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας αποφάσισε πως ο φραουλοπαραγωγός Βαγγελάτος της Νέας Μανωλάδας, αλλά και οι υπόλοιποι παραγωγοί στην υπόλοιπη Ελλάδα που απασχολούν μετανάστες στα χωράφια τους, έχουν κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιούν όπλα απέναντι στους εργάτες.



Παρά το αίτημα της εισαγγελέως της έδρας την Τρίτη για ενοχή όλων των κατηγορούμενων, οι συνάδελφοί της δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα πως είναι όλοι αθώοι.



Τον Βαγγελάτο και τους επιστάτες του βάραιναν κατηγορίες όπως εμπορία ανθρώπων, ενώ...


όπως αποδείχθηκε κανένας από τους επιστάτες δεν βρισκόταν σε άμυνα όταν πυροβολούσαν τους μετανάστες με ευθεία βολή.



Ο Βαγγελάτος φρόντισε να κατεβάσει στο δικαστήριο και έναν “αυτοφοριάκια”, ώστε να βολευτεί και η έδρα τιμωρώντας κάποιον για τα μάτια του κόσμου. Έτσι, ένας από τους επιστάτες του έφαγε 14 χρόνια φυλάκισης, ποινή η οποία είναι μετατρέψιμη σε πέντε ευρώ την ημέρα καθώς και εφέσιμη.



Η απόφαση, εκτός από ντροπή για το ελληνικό δίκαιο, κατά Ελλήνων και μεταναστών, αποτελεί και μία τομή της Δικαιοσύνης που δίνει πλέον το ελεύθερο στους δουλεμπόρους της κάθε Μανωλάδας ανά την Ελλάδα, να επιβάλλονται στους εργάτες τους με μερικά οπλισμένα μαντρόσκυλα.



Επειδή δέκα εκατομμύρια Έλληνες είναι αδύνατον να φύγουμε μετανάστες, να μην έχει κανένας την ψευδαίσθηση πως η ώρα που θα τρώμε σφαίρες και οι Έλληνες, αντί για πληρωμή των δεδουλευμένων μας, είναι μακριά.



Αντίθετα, με τέτοια δικαιοσύνη, μάλλον έχει αργήσει κιόλας.


Από Ρεμπελίσκος



Πηγή




Ο τύπος είναι όλα τα λεφτά...













Πηγή




Αυτό το παγκάκι έχει την δικιά του σεξι ιστορία...











Πηγή




Όλοι μας γνωρίζουμε πάνω κάτω πως να φτιάξουμε ποπ κορν με τους συνηθισμένους τρόπους, όπως κατσαρόλα, φούρνος μικροκυμάτων, αλλά στην Κορέα το έχουν εξελίξει το θέμα και θα καταλάβετε τι εννοούμε…











Πηγή



Είναι μια κίνηση που πολλοί άνθρωποι την κάνουν από συνήθεια. Το "κρακ" στα δάχτυλα, ή σε άλλους συνδέσμους τους σώματος (γόνατα, αγκώνες, αυχένας) θεωρείται από πολλούς ότι προκαλεί αρθρίτιδα μετά από χρόνια επανάληψη.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν έχει αποδειχτεί ότι ισχύει και το όλο θέμα αποτελεί αιτία αντιπαράθεσης και υποθέσεων.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Uniformed Services University of the Health Sciences στις ΗΠΑ, δημοσίευσαν μια μελέτη στην επιθεώρηση Journal of the American Board of Family Medicine, με την οποία απαντούν οριστικά στο ερώτημα: Το "κρακ" στα δάχτυλα προκαλεί ή όχι αρθρίτιδα στα χέρια;

Για τις ανάγκες της έρευνας ο επικεφαλής δρ Kevin deWebber και η επιστημονική του ομάδα εξέτασαν τις περιπτώσεις 215 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 135 είχαν διαγνωστεί με οστεοαρθρίτιδα (ΟΑ) στα χέρια. Οι συμμετέχοντες ήταν ηλικίας από 50 έως 89 ετών.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία για τη συχνότητα, τη διάρκεια και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τη συνήθεια των συμμετεχόντων να κάνουν "κρακ" στα δάχτυλα των χεριών τους.

Διαπίστωσαν ότι:

-Το 20% από τους 215 συμμετέχοντες έκαναν αυτή την κίνηση τακτικά

-Το 18,1% εκείνων που έκαναν "κρακ" στα δάχτυλα τακτικά, είχε ΟΑ

-Το 21,5% εκείνων που δεν είχε το συνήθειο αυτό, είχε ΟΑ

Συμπερασματικά, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η διαφορά στην εκδήλωση ΟΑ στις κλειδώσεις των χεριών μεταξύ εκείνων που κάνουν "κρακ" στα δάχτυλα και εκείνων που δεν το κάνουν, είναι στατιστικώς αμελητέα και άρα δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τη θεωρία, ότι το "κρακ" στα δάχτυλα προκαλεί τελικά οστεοαρθρίτιδα.


onmed.gr



Πηγή




Πράσινο φως ανάβει η Κομισιόν για την πώληση του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar, περίπου έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ...



Το σίριαλ της μεταβίβασης του διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη εταιρεία φαίνεται ότι οδεύει προς το τέλος του, καθώς χθες έφθασε στην Αθήνα η απάντηση της αρμόδιας διεύθυνσης της Κομισιόν, που στην ουσία ανοίγει τον δρόμο για την έκδοση θετικής απόφασης από την ελληνική Ρυθμιστική Αρχή.

Το χρονικό περιθώριο για την έκδοση της απόφασης από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) είναι ώς τις 29 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στη γνωμοδότησή της - η οποία είναι μη δεσμευτική - η Κομισιόν επισημαίνει ότι οι όροι της πιστοποίησης του ΔΕΣΦΑ από τη ΡΑΕ ως ανεξάρτητου διαχειριστή συμμορφώνονται πλήρως προς το τρίτο ενεργειακό πακέτο.

Το μέτρο το οποίο προτείνεται προς τη ΡΑΕ είναι να μπορεί η Ανεξάρτητη Αρχή να έχει δικαίωμα περιορισμού των δικαιωμάτων ψήφου της Socar σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση των κανόνων ανεξαρτησίας που επιβάλλει το κοινοτικό δίκαιο.

Στη γνωμοδότησή της η Κομισιόν δεν περιλαμβάνει προτάσεις όπως αυτές που είχαν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας (όπως η ανάγκη να μειωθεί το ποσοστό της Socar στο ΔΕΣΦΑ από το 66% σε κάτω του 50%, η αποψίλωση δικαιωμάτων του μετόχου κ.λπ.), κάτι που είχε προκαλέσει την δυσαρέσκεια των Αζέρων.





Πηγή


Οι άνθρωποι θεωρούν τα smartphones και τα λάπτοπ ως δείγματα προόδου και έχουν δίκιο ως έναν βαθμό. Για παράδειγμα, μια μετριοπαθής χρήση του Google, θα μπορούσε να είναι ευεργετική για τον εγκέφαλο, ενώ υπάρχουν και εφαρμογές που ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία. Ωστόσο, οι τεχνολογικές εξελίξεις μπορούν να έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.



Σύμφωνα με την αμερικανική Huffington Post που επικαλείται τον νευροχειρουργό Μάικλ Μέρζενιχ ο οποίος προειδοποιεί ότι ο αντίκτυπος της τεχνολογίας στην ανθρώπινη νοημοσύνη θα μπορούσε να αποβεί «θανατηφόρο».



Πώς λοιπόν η τεχνολογία επηρεάζει την εγκεφαλική λειτουργία;



1. Η τεχνολογία κάνει άνω -κάτω τις ώρες ύπνου





Έρευνες έχουν δείξει ότι το μπλε φωτάκι που έχουν οι συσκευές όταν είναι στο stand by, μπορεί να καταστείλει την έκκριση της ουσίας μελατονίνη από το σώμα. Η μελατονίνη είναι μία ορμόνη -κλειδί για τη λειτουργία του βιολογικού ρολογιού και εκκρίνεται όταν νυχτώνει και ο άνθρωπος νιώθει πως νυστάζει.



2. Αποσπάται εύκολα η ανθρώπινη προσοχή




Η τεχνολογία διευκολύνει αυτό που ονομάζουμε διάσπαση προσοχής, είτε γιατί στη μέση ενός πρότζεκτ ανατρέχουμε στο smartphone μας, αφήνοντας στη μέση τη δουλειά, είτε γιατί ανοίγουμε τόσα browsers που τελικά δεν επικεντρώνεται σε κανένα από αυτά η προσοχή μας.



3. Μειώνεται η ικανότητα καλής μνήμης



Η τάση της τεχνολογίας να «ανακατεύεται» στις ανθρώπινες ασχολίες καθιστά δύσκολη τη δημιουργία καινούριων αναμνήσεων. Οπως αναφέρει ο νευροχειρουργός, η μνήμη είναι δύο ειδών: Η παροδική μνήμη στην εργασία και η μακροπρόθεσμη μνήμη που είναι και μόνιμη. Η πληροφορία προκειμένου να χαραχτεί για πάντα στον ανθρώπινο εγκέφαλο πρέπει να περάσει από την παροδική στη μακροπρόθεσμη μνήμη, οποιοδήποτε διάλειμμα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας την σταματά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι κατά τη σύνταξη ενός κειμένου για τη δουλειά, αυτό διακόπτεται επειδή στο smartphone ακούστηκε ο χαρακτηριστικός ήχος μιας ειδοποίησης είτε για μέιλ είτε για μήνυμα.



4. Ετσι, βασιζόμαστε απόλυτα στο Ιντερνετ για να θυμάται πράγματα αντί για εμάς




Ενόσω γνωρίζουμε ότι το Google μπορεί να μας βρει τα πάντα, εφησυχάζουμε και δεν αφήνουμε τον εαυτό μας ούτε να σκεφτεί ούτε να θυμηθεί.



5. Ξεχνάμε πολύ πιο εύκολα από ό,τι πριν



Σύμφωνα με έρευνα του 2013, η γενιά του «μιλένιουμ» έχει την τάση να ξεχνά πολύ ευκολότερα για παράδειγμα τι μέρα είναι ή πού έχει βάλει τα κλειδιά της από ό,τι η γενιά των 55.



6. Έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του διαβάσματος




Ακόμη και αν δεν υπάρξει καμία παρεμβολή από notification ή άλλον browser ανοιχτό, η επίτευξη συγκέντρωσης σε αυτό που διαβάζουμε online από αυτό που διαβάζουμε στο χαρτί είναι πολύ δυσκολότερη. Για αυτό ευθύνεται μεταξύ άλλων και το λεγόμενο «hypertext», αυτά τα χρωματιστά μικρά λινκ που «τσεκάρουν» φράσεις του κειμένου για την παραπομπή σε άλλη σελίδα.



7. Δεν βρίσκουμε ποτέ τον δρόμο μας αν δεν έχουμε GPS




Οι οδηγοί που βασίζονται στο GPS για να κυκλοφορούν με το αυτοκίνητό τους, χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο την περιοχή «Ιππόκαμπος» του εγκεφάλου τους. Πρόκειται για την περιοχή που περικλείει και τη μνήμη και την πλοήγηση.



8. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος γίνεται σαν εγκέφαλος εθισμένου στα ναρκωτικά




Ο διαδικτυακός εθισμός δεν είναι ένας ουρανοκατέβατος όρος που τον χρησιμοποιούν οι γονείς για να εκφοβίζουν τα παιδιά τους που περνούν ατελείωτες ώρες παίζοντας Candy Crush. Σύμφωνα με την Huffington Post, πρόκειται για σοβαρό εθισμό αντάξιο με εκείνον που προκαλούν το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά.



iefimerida



Πηγή
Εάν οι απειλές της Μόσχας για εμπάργκο σε προϊόντα από την ΕΕ γίνουν πραγματικότητα το πλήγμα για την Ελλάδα και τις εξαγωγές της εγχώριας αγροτικής παραγωγής. Η συνολική αξία των εξαγωγών φέτος προς τη ρωσική αγορά έφτασε τα 406 εκατ. ευρώ.



Είναι λοιπόν ...





ξεκάθαρο πως οι συνέπειες σε περίπτωση που η ρωσική απειλή υλοποιηθεί, τότε τις μεγαλύτερες απώλειες θα τις υποστούν οι παραγωγοί της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας (Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Κοζάνη), της Θεσσαλίας (Λάρισα, Μαγνησία) και της Πελοποννήσου (Ηλεία) όπου επικεντρώνεται η παραγωγή φρούτων.



Οι Ρώσοι πάντως αναφερόμενοι στην απαγόρευση φρούτων από την Πολωνία ξεκαθάρισαν πως πρόκειται καθαρά για υγειονομικούς λόγους και δεν πρόκειται για μέτρα κατά της Ευρώπης.



Τι εξήγαγε η Ελλάδα στη Ρωσία το 2013 σε εκατ. ευρω

Γουναρικά 87,45

Ακτινίδια 25,7

Ροδάκινα 24,5

Φράουλες 23,5

Ηλεκτρική Ανελκυστήρες 16,6

Χρώματα, βερνίκια 12,01

Βερίκοκα, κεράσια κ.ά. 12,01

Νεκταρίνια 10,0

Ελαιόλαδο και παράγωγα 8,05

Πολτοί καρπών και φρούτων, μαρμελάδες 6,39

Λαβράκια κ.ά 5,26

Φύλλα και λεπτές ταινίες από άργιλο 5,04

Αγγούρια 5,04

Ελάσματα και ταινίες 4,87

Ελιές 4,87







πηγή







Πηγή


«Φουσκωμένος» είναι ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για το 2014, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Το ΥΠΟΙΚ έχει ξεκινήσει τη...





φοροεπιδρομή στην ακίνητη περιουσία των ελληνικών νοικοκυριών, προσδοκώντας να βάλει στα κρατικά ταμεία ποσό που θα φθάνει τα 2,650 δισ. ευρώ. Ωστόσο, σε αυτά τα χρήματα δεν περιλαμβάνονται και εκείνα που θα έρθουν από τις αλλαγές στη φορολόγηση των ημι-υπαιθρίων, αυθαιρέτων και των εκτός σχεδίου ακινήτων.



Όπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ, η επιβολή φόρου στα κενά-ξενοίκιαστα ακίνητα, σε συνδυσμό με τις τεράστιες προσαυξήσεις των επιφανειών ημι-υπαιθρίων και αυθαιρέτων καθώς και των εκτός σχεδίου ακινήτων που περιλήφθηκαν στις διορθωτικές δηλώσεις Ε9θ, θα εκτοξεύσει τους φόρους που θα πρέπει να πληρωθούν. Για την ακρίβεια, ενώ ο εισπρακτικός στόχος είναι 2,65 δισ. ευρώ, λόγω της προσθήκης νέων προς φορολόγηση επιφανειών, τα ποσά που τελικά θα βεβαιωθούν μπορεί να αγγίξουν ακόμη και τα 5 δισ. ευρώ.



Σοβαρές κυρώσεις σε όσους δεν πληρώνουν



Μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, όσοι ιδιοκτήτες δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αστρονομικές υποχρεώσεις που θα τους επιβληθούν από τον δημευτικό αυτό φόρο, απειλούνται με τις παρακάτω εξοντωτικές συνέπειες, που έχουν συσσωρευτεί με παλαιότερες και πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις.



Ειδικότερα:



1. Αρνηση χορήγησης φορολογικής ενημερότητας.



2. Κατάσχεση τυχόν ενοικίων τους στα χέρια των ενοικιαστών τους.



3. Κατάσχεση του περιεχομένου του τραπεζικού λογαριασμού τους.



4. Εγγραφή κατάσχεσης της ακίνητης περιουσίας τους στο υποθηκοφυλακείο.



5. Δημοσίευση προγράμματος και εκπλειστηριασμός των ακινήτων τους.



Παράλληλα, όσοι αδυνατούν να καταβάλουν φόρους που υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ, ακόμη και αν δεν έχουν υποπέσει στην παραμικρή φορολογική παράβαση, θα αντιμετωπίσουν επιπροσθέτως και:



α) Άσκηση σε βάρος τους ποινικής δίωξης για τη μη εξόφληση χρεών προς το Δημόσιο, με προβλεπόμενες πολυετείς ποινές φυλάκισης.



β) Αποστολή αναφοράς στην «Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες» (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), προκειμένου να επιληφθεί για περαιτέρω έρευνες που μπορεί να εκτείνονται και μέχρι το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών και τον εξονυχιστικό έλεγχο των κινήσεων (αναλήψεων-καταθέσεων) των τελευταίων ετών.



Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, 30 Ιουλίου έκλεισε η ηλεκτρονική πύλη για τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ. Πλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υπολογισμού του φόρου για κάθε φορολογούμενο. Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ δεν θα ταχυδρομηθούν στους ενδιαφερόμενους, αλλά θα αρχίσουν να αναρτώνται στο taxisnet σταδιακά από την 1η Αυγούστου και η εκκαθάριση θα ολοκληρωθεί εντός του ίδιου μήνα για τους περίπου 7 εκατ. φορολογούμενους, που θα κληθούν να πληρώσουν τον διπλό αυτό φόρο, σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη δόση έως το τέλος Αυγούστου, και με έκπτωση 1,5% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης έως το τέλος Αυγούστου.



Πηγή


Στο νοσοκομείο των Χανιών μεταφέρθηκε η Μαρινέλα. Η Μαρινέλλα μαζί με ...





τον Κώστα Χατζή παρουσιάζουν την παράσταση "Ρεσιτάλ" και κάνουν περιοδεία. Οι δυο καλλιτέχνες είχαν χθες προγραμματισμένη συναυλία στο Εθνικό Στάδιο Χανίων.



Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συναυλία, η σπουδαία ερμηνεύτρια ετοιμάζεται να ανέβει στη σκηνή για το τελευταίο μέρος του προγράμματός της και έπεσε σύμφωνα με το zarpa.



Έπεσε πάνω στην εξέδρα που είχε στηθεί για τη συναυλία και στραμπούληξε το πόδι της. O Κώστας Χατζής ενημέρωσε στο κοινό που περίμενε με αγωνία να μάθει τι ακριβώς συνέβη. Η τραγουδίστρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.



Πηγή