follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail




Για πρώτη φορά, μετά από πέντε χρόνια Μνημονίου -και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους- Τρόικα και Κυβέρνηση δεν συζητούν για νέα μέτρα ούτε για την αξιολόγηση ούτε για το εάν και πότε θα πάρουμε νέα δόση για να μην καταρρεύσουμε...







«Συζητήθηκαν θέματα στρατηγική σημασίας όπως η επόμενη μέρα, το πως θα στηθεί η έξοδος από το μνημόνιο» έλεγε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, όμως δεν διευκρινίστηκε αν κάποιο από τα μέλη της τρόικας πρότεινε νέα χρηματοδότηση, κάτι που απορρίπτει παγίως η ελληνική πλευρά.



Σε ερώτηση εάν βγούμε από το Μνημόνιο αν ο έλεγχος θα παραμείνει ίδιος, υποστήριξε ότι «εννοείται ότι ο έλεγχος της τρόικας δεν θα είναι ακριβώς ο ίδιος».



Οι δύο πλευρές, σε «κλειστή» σύσκεψη, συζήτησαν τόσο τα βήματα όσο και την διαδικασία εξόδου, όπως άλλωστε και την επόμενη μέρα, δηλαδή την «ζωή χωρίς Μνημόνιο». Στην πρώτη αυτή σύσκεψη μετείχαν εκτός του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο Αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου και οι επικεφαλής της Τρόικας.



Διαβατήριο για την έξοδο από το Μνημόνιο και κυρίως για την διευθέτηση του χρέους θα αποτελέσει η επιτυχής ολοκλήρωση αυτού του γύρου αξιολόγησης. Σε ότι αφορά την διευθέτηση του χρέους, το ίδιο στέλεχος τόνιζε ότι «η διευθέτηση του χρέους θα ανοίξει με το κλείσιμο της αξιολόγησης, όμως για να κλείσει η αξιολόγηση θέλουν να ξέρουν τι θα γίνει μετά».



Ωστόσο, στρατηγικός στόχος για την Κυβέρνηση παραμένουν οι φοροελαφρύνσεις, αφού ερωτηθείς το κορυφαίο στέλεχος σχετικά, υποστήριξε ότι «οι φοροελαφρύνσεις θα γίνουν. Είναι στρατηγικό θέμα για την κυβέρνηση. Το ερώτημα είναι πότε και με ποιο τρόπο».



Στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα, θα υπάρχει μια γραπτή αναφορά για το πώς θα επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα και «σίγουρα αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ». Οι κωδικοί θα συγκεκριμενοποιηθούν με το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού. Για την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2014, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι είναι εφικτή η υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα και εάν αυτή οφείλεται σε μη επαναλαμβανόμενες αιτίες, τότε θα «βοηθήσει» και τον νέο προϋπολογισμό. Για τα προαπαιτούμενα, εκτιμάται ότι με βάση τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, έχει υλοποιηθεί περίπου το 60% από το σύνολό τους.



Για το πρωτογενές πλεόνασμα το στέλεχος του υπουργείο τόνισε ότι «ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2015 θα επιτευχθεί χωρίς νέα μέτρα. Στο προσχέδιο θα υπάρχει γραπτή αναφορά για το πως θα πετύχουμε το στόχο» και συνέχισε λέγοντας ότι «βλέπουμε υπέρβαση του στόχου για το 2014».



Μετά την άνοδο των spreads το τελευταίο δεκαήμερο, το κορυφαίο στέλεχος δεν φάνηκε να τον ανησυχεί και είπε ότι «δεν μας ανησυχούν οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου. Όταν είναι ρηχές οι αγορές (μικρός τζίρος) εύκολα οι τιμές ανεβαίνουν. Ο στόχος είναι να φέρουμε κι άλλους αγοραστές του ελληνικού χρέους».



Σε ότι αφορά τα προαπαιτούμενα, σύμφωνα με το στέλεχος του υπουργείου, η Ελλάδα έχει καλύψει το 60% με 65% των προαπαιτούμενων του Σεπτεμβρίου.



Πηγή




Η νιόπαντρη 36χρονή καλλονή Αμάλ Αλαμουντίν, σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ που έχει ταχθεί δημοσίως υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, είναι πολύ πιθανό το να βρεθεί στα Γιάννενα για να...







δει από κοντά το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης!Όπως όλα δείχνουν, η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ αναμένεται να αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της Ελλάδας στη «μάχη» υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο στο Μουσείο της Ακρόπολης.



Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate, η Αμάλ Αλαμουντίν θα φτάσει στην Αθήνα τη Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, συνοδευόμενη από τρεις συνεργάτες της.Στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.Την επόμενη ημέρα,ο Γιαννιώτης υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας και η Αμάλ Άλαμουντιν,μαζί με τη Γ.Γ. του υπουργείου, Λίνα Μενδώνη θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης για να δουν από κοντά τις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου, που σημειωτέον πραγματοποιούνται χωρίς είναι κλειστός ο χώρος. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού είναι η επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης του μεγαλύτερου θεάτρου που κατασκευάστηκε στην Αρχαία Ελλάδα και ενός από



τα σημαντικότερα μνημεία που διαθέτει η χώρα μας. όπως είναι γνωστό, τα έργα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ και περιλαμβάνουν τη στερέωση και αποκατάσταση του αρχαίου Θεάτρου, εργασίες στη Δυτική Στοά και σε άλλα μνημεία του ιερού. Με την ολοκλήρωσή τους, το 2015, προβλέπεται η αποκατάσταση τμήματος του κοίλου του θεάτρου, οκτώ κερκίδων του κάτω διαζώματος με τις αντίστοιχες κλίμακες, και η αποκατάσταση τμήματος του αναλημματικού τοίχου του θεάτρου, ενώ επίσης περιλαμβάνεται η αποκατάσταση τμήματος της Δυτικής Στοάς του ιερού και των αναθηματικών βάθρων στην πρόσοψή της. Στα υπόλοιπα μνημεία του ιερού πραγματοποιούνται περιορισμένης έκτασης εργασίες διαμόρφωσης, συντήρησης και ανάδειξης των περιγραμμάτων τους, με στόχο την αναβάθμιση ολόκληρου του αρχαιολογικού χώρου.





πηγή: epirusgate.blogspot.gr



Πηγή




Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Οκτωβρίου 2014 το ειδικό καθεστώς απόδοσης του ΦΠΑ κατά το χρόνο είσπραξης της αντιπαροχής....







Η εφαρμογή του ειδικού αυτού καθεστώτος εντάσσεται σε σειρά μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων και τη δημιουργία ενός φιλικότερου προς τις επιχειρήσεις πλαισίου λειτουργίας τους.



Η επιχείρηση, που εντάσσεται στο ειδικό καθεστώς, αποδίδει στο Δημόσιο το ΦΠΑ στα τιμολόγια που εκδίδει κατά το χρόνο είσπραξης του τιμολογίου και αντίστοιχα ασκεί το δικαίωμα έκπτωσης κατά το χρόνο που πληρώνει τους προμηθευτές της. Ομοίως, οι πελάτες των επιχειρήσεων του ειδικού καθεστώτος ασκούν το δικαίωμα έκπτωσης κατά το χρόνο εξόφλησης των τιμολογίων τους από τις επιχειρήσεις του ειδικού καθεστώτος.



Με την απόφαση αυτή καθορίζεται ο τρόπος εφαρμογής του ειδικού καθεστώτος απόδοσης του ΦΠΑ. Ειδικότερα:



• Το ειδικό καθεστώς απόδοσης του ΦΠΑ κατά την είσπραξη είναι προαιρετικό και μπορούν να ενταχθούν σε αυτό όλες οι επιχειρήσεις (παλιές και νέες) ανεξαρτήτως αντικειμένου, εφόσον ο κύκλος εργασιών τους κατά την προηγούμενη χρήση ή την τρέχουσα δεν ξεπερνά ή δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 500.000 ευρώ.



• Για την ένταξη στο καθεστώς απαιτείται μόνο η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης μέσω ειδικής εφαρμογής στο TaxisNet. Ειδικά για την πρώτη εφαρμογή, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση ένταξης μέχρι τις 20.10.2014 και η ένταξή τους θα γίνεται αναδρομικά από 1.10.2014.



• Η παρακολούθηση των εισπράξεων θα γίνεται από τις ενταγμένες επιχειρήσεις με όποιο πρόσφορο μέσο διευκολύνει την επιχείρηση, ενώ η ενημέρωση των πληρωμών προς τη Φορολογική Διοίκηση θα γίνεται μέσω των τριμηνιαίων καταστάσεων φορολογικών στοιχείων πελατών και προμηθευτών.



• Λαμβάνοντας υπόψη τις εμπορικές πρακτικές στην Ελληνική αγορά, για τους σκοπούς εφαρμογής του καθεστώτος, η εξόφληση μπορεί να γίνεται με όλους τους τρόπους (τραπεζικά εμβάσματα, παντός είδους επιταγές, αντικαταβολή κλπ). Σε περίπτωση που χρησιμοποιείται επιταγή, ως χρόνος εξόφλησης λογίζεται ο χρόνος εγχείρισης αυτής, ενώ σε περίπτωση σφράγισής της, ο ενταγμένος υποκείμενος στο φόρο θα έχει τη δυνατότητα διόρθωσης της φορολογητέας βάσης και κατά συνέπεια του οφειλόμενου φόρου.



Με εγκύκλιο που θα εκδοθεί, θα δοθούν λεπτομερείς οδηγίες και διευκρινίσεις ως προς τη λειτουργία του ειδικού καθεστώτος απόδοσης του ΦΠΑ κατά την είσπραξη. Επισημαίνεται ότι η ημερομηνία λειτουργίας της ειδικής εφαρμογής στο TaxisNet θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.



Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ρευστότητας της αγοράς και την ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας επιστροφής ΦΠΑ σε εξαγωγικές κυρίως επιχειρήσεις, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου υπέγραψε απόφαση για τη δημιουργία ειδικού καταλόγου επιχειρήσεων με σκοπό την άμεση, κατά προτεραιότητα και χωρίς έλεγχο επιστροφή ΦΠΑ σε αυτές.



Ειδικότερα:



α) Στον κατάλογο θα περιλαμβάνονται επιχειρήσεις που πραγματοποιούν κατά κύριο λόγο απαλλασσόμενες πράξεις ή πράξεις φορολογητέες εκτός Ελλάδας με δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών, οι οποίες θεωρούνται ως εξαιρετικά χαμηλού κινδύνου, με βάση την ανάλυση κινδύνου.



β) Οι επιχειρήσεις που θα περιλαμβάνονται στον κατάλογο θα πρέπει να πληρούν σωρευτικά ορισμένα κριτήρια (όπως κυρίως μη ύπαρξη ή τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων τις προηγούμενες διαχειριστικές περιόδους, μη διάπραξη αδικημάτων φοροδιαφυγής κλπ) και επομένως να έχουν επιδείξει αυξημένη φορολογική συμμόρφωση κατά τις προηγούμενες διαχειριστικές περιόδους.



γ) Ο κατάλογος των επιχειρήσεων καθορίζεται τον Ιανουάριο κάθε έτους, ενώ ειδικά για το 2014 θα καταρτισθεί άμεσα και θα ισχύσει για τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από 01.01.2014, με την προϋπόθεση ότι δεν έχει ξεκινήσει ο έλεγχος.



Διευκρινίζεται ότι για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου είναι δυνατή, παρά την ένταξη στον ως άνω κατάλογο, η διενέργεια ελέγχου πριν την επιστροφή του ΦΠΑ σε περίπτωση ύπαρξης ισχυρών ενδείξεων παραβατικότητας της επιχείρησης, ενώ σε κάθε περίπτωση διενεργείται ετησίως δειγματοληπτικός έλεγχος του ΦΠΑ ποσοστού τουλάχιστον 10% των επιχειρήσεων του καταλόγου, μετά τη διενέργεια της επιστροφής.



Πηγή




Ο Ρίσι Γκογιάλ εκπροσωπεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ελληνική τρόικα, αντικαθιστώντας τον Πολ Τόμσεν που αναλαμβάνει αναπληρωτής διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Οργανισμού...







Έχει δώσει ήδη δείγματα γραφής, θεωρείται ικανό και έμπειρο στέλεχος του Ταμείου και εκτιμάται ότι με το πέρασμα του χρόνου θα προσαρμοστεί ακόμα καλύτερα με τα ελληνικά δεδομένα.



Από το βήμα του Economist είχε προτείνει την αλλαγή του πλαισίου για την κήρυξη των απεργιών έτσι ώστε να δίδεται η δυνατότητα ανταπεργίας (λοκάουτ) από την πλευρά των εργοδοτών.



«Συμφωνήσαμε να αποφύγουμε επώδυνα μέτρα και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά πρέπει να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν μείνει πίσω».



Ανέλυσε παράλληλα τη διαφωνία του ΔΝΤ για τη χαλάρωση των στόχων για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων ανατρέχοντας σε ιστορικά παραδείγματα. Τόνισε ότι η διατήρηση πλεονασμάτων επί επτά συνεχή χρόνια δεν είναι ανέφικτη.



Έχει ξανασυμβεί, είπε, σε 16 περιπτώσεις κρατών, ενώ τα επτά χρόνια ήταν ο μέσος όρος. Οπως ανέφερε ο κ. Γκογιάλ, το Βέλγιο είχε πρωτογενές πλεόνασμα επί 21 συνεχή χρόνια, η Ιρλανδία επί 19, ενώ ακόμη και η Ελλάδα είχε επί τέσσερα χρόνια, στα τέλη της δεκαετίας του 1990.








Πηγή: fortunegreece





Πηγή


Της Αλέκας Ζορμπαλά



Από το Διεθνές Συνέδριο για την πολιτική και νομική αντιμετώπιση του αποκλεισμού της Γάζας, στην Τύνιδα



* με την συμμετοχή εκπροσώπων του συνόλου της Παλαιστινιακής Αντίστασης (πολιτικά και στρατιωτικά τμήματα)



* με την συμμετοχή εκατοντάδων νομικών και εκπροσώπων κινημάτων και πολιτικών κινήσεν από όλο το κόσμο



*οργανώθηκε από το Κέντρο Στρατηγικών Μελετών για την Βόρεια Αφρική, με την παρουσία και τη στήριξη του Προέδρου της Τυνησίας, στην κατεύθυνση της ενεργούς και με κάθε Μέσο και Τρόπο υποστήριξης του Παλαιστινιακού Λαού και των κατοίκων της Γάζας, σε πλήρη αντίθεσεη (ευτυχώς) με την πλειοψηφία των άλλων αραβικών κρατών.



Δεν είναι τυχαίο, που από εδώ ξεκίνησε η Αραβική Ανοιξη, οι πρώτες εξεγέρσεις..



Πηγή










Δέκα μόνο βασικές οσμές αναγνωρίζει η μύτη μας

Καθημερινά μυρίζουμε γύρω μας χιλιάδες μυρωδιές αλλά η πλούσια αυτή «υπερπαραγωγή» οσμών μπορεί να χωριστεί μόλις σε 10 βασικές κατηγορίες, με τον ίδιο τρόπο που η γεύση κατηγοριοποιείται σε πέντε βασικές γεύσεις. Αυτό υποστηρίζει νέα μελέτη η οποία προσέγγισε το μυστήριο της όσφρησης με μαθηματικό τρόπο προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν «αναμενόμενους» χαρακτηρισμούς αρωμάτων – όπως π.χ. φρουτώδη ή λεμονάτα – αλλά και απρόσμενες μυρωδιές, όπως αυτή του ποπ κορν.

Αναλύοντας τις αισθήσεις
Άλλες αισθήσεις, όπως η γεύση, η ακοή και η όραση, έχουν μελετηθεί διεξοδικά και αναλυθεί ποσοτικά από τους επιστήμονες, οι μηχανισμοί της όσφρησης παραμένουν όμως σε μεγάλο βαθμό μυστηριώδεις για τους ειδικούς. Ο Τζέισον Κάστρο από το Κολέγιο Μπέιτς και ο Τσάκρα Τσενουμπότλα από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ είδαν το ζήτημα από τη στατιστική-υπολογιστική πλευρά, αναλύοντας μια βάση δεδομένων που είναι γνωστή ως ο «Ατλας των προφίλ του χαρακτήρα των οσμών». Τα προφίλ του Ατλαντα αυτού, ο οποίος συντάχθηκε το 1985 από τον Αντριου Ντράβνιεκς, περιλαμβάνουν μακροσκελείς περιγραφές εθελοντών για 144 διαφορετικές οσμές – όπως π.χ. «λουλουδάτη», «γλυκιά» ή «βαριά». Με μια τεχνική ανάλογη με αυτή που χρησιμοποιείται για τη συμπίεση ενός αρχείου, η οποία μειώνει το μέγεθός του χωρίς να παραποιεί χρήσιμες πληροφορίες που αυτό μπορεί να περιέχει, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα μαθηματικό μοντέλο για να προσδιορίσουν ποιοι συνδυασμοί χαρακτηρισμών ήταν οι πιο βασικοί.

Οι δέκα κατηγορίες
Η ανάλυση κατέληξε σε 10 βασικές κατηγορίες οσμών από τις οποίες «χτίζονται», όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, όλα τα οσφρητικά ερεθίσματά μας: ευωδιαστή, ξυλώδης/ρητινώδης, φρουτώδης (εκτός των εσπεριδοειδών), χημική, μέντας/δυόσμου, γλυκιά, λεμονάτη, ποπ κορν, ξινίλας και σήψης (οι δυο τελευταίες κρίνονται αηδιαστικές).

«Εχουμε αυτές τις δέκα βασικές κατηγορίες επειδή αντανακλούν σημαντικές ιδιότητες του κόσμου – κίνδυνος, τροφή και ούτω καθεξής» δήλωσε ο καθηγητής Κάστρο στο BBC. «Αν γνωρίζει κάποιος αυτές τις βασικές κατηγορίες τότε μπορεί να αρχίσει να εξετάζει πώς κατασκευάζονται οι οσμές».

Παρ’ όλα αυτά η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «PLoS ONE», έχει προκαλέσει αντιδράσεις – κάτι όχι σπάνιο στον χώρο της έρευνας γύρω από την όσφρηση. Ορισμένοι την κατηγορούν για ελλείψεις, άλλοι λένε ότι προσφέρει «τροφή για σκέψη» ενώ άλλοι απλώς περιμένουν να δουν αν θα επαληθευτεί. Ο δρ Κάστρο και οι συνεργάτες του ασχολούνται αυτή τη στιγμή με το ζήτημα από την αντίθετη κατεύθυνση, εφαρμόζοντας τη θεωρία τους στην πράξη για να «προβλέψουν» οσμές. «Δεν έχουμε λύσει το πρόβλημα του να μπορεί κάποιος να προβλέψει μια οσμή με βάση τη χημική δομή της, ελπίζουμε όμως ότι θα το κάνουμε» τόνισε ο καθηγητής.

ΠΗΓΗ: tovima.gr



Πηγή


Ο ποταμός Bega ρέει για περίπου 250 χλμ. από την οροσειρά Poiana Rusca στη Ρουμανία και στη Σερβία και εκβάλλει στον ποταμό Τίσα κοντά στο Titel. Στην πόλη Zrenjanin, οι παραπόταμοι του ποταμού ρέουν σε ένα δευτερεύον ρεύμα που ξεφεύγει μακριά από την κύρια κοίτη, κάνει μια σύντομη διαδρομή και στη συνέχεια συνδέεται ξανά με τον Bega. Σε αυτή τη διαδρομή η κοίτη σχηματίζει μια τάφρο σαν δαχτυλίδι γύρω από ένα μικρό τμήμα της πόλης που ονομάζεται «Mala Amerika» (ή «Little America»). Το 1962 η πόλη έφτιαξε μια γέφυρα πάνω από αυτή την τάφρο για να διευκολύνει τους κατοίκους στη μετακίνηση.



Η γέφυρα εξυπηρέτησε το σκοπό της μέχρι το 1985, όταν οι Αρχές της πόλης είχαν μια καλύτερη ιδέα. Γέμισαν αρκετά τμήματα της τάφρου με χώμα, και κάτω από τη γέφυρα, καθιστώντας την έτσι άχρηστη. Σήμερα, η γέφυρα είναι εγκαταλειμμένη και πολλοί επιθυμούν την καταστροφή της αν και οι περισσότεροι θέλουν να διατηρηθεί επειδή αποτελεί τη μοναδική γέφυρα στον κόσμο που δεν παρακάμπτει κάποιο φυσικό εμπόδιο.

perierga.gr - Γέφυρα χωρίς... ποτάμι στη Σερβία!

perierga.gr - Γέφυρα χωρίς... ποτάμι στη Σερβία!

perierga.gr - Γέφυρα χωρίς... ποτάμι στη Σερβία!perierga.gr



Πηγή
Στην αντεπίθεση περνά η διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών υποστηρίζοντας πως οι αναφορές ότι χρωστά 600 εκατομμυρίων ευρώ είναι εξοργιστικά εσφαλμένες και ανυπόστατες.Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ...





η πρόσφατα εκδοθείσα απόφαση του Διοικητικού Εφετείου «αφορά σε μέρος της συνολικής διαφοράς ποσού 12 εκατομμυρίων Ευρώ που έχει καταλογισθεί για τις χρήσεις 2004-2009, εκ των οποίων το 50% έχει ήδη καταβληθεί ως νόμιμη προκαταβολή» και χαρακτηρίζει ως «απορίας άξιον» πώς σε μία «εν εξελίξει δικαστική υπόθεση η οποία δεν έχει κριθεί αμετάκλητα από τα ελληνικά διοικητικά δικαστήρια, το παραπάνω ποσό αυθαίρετα «πολλαπλασιάζεται» με αναφορές σε ποσά 500, 600, ή και παραπάνω εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες είναι εξοργιστικά εσφαλμένες, προϊόντα φαντασίας και ως εκ τούτου ανυπόστατες».



Δηλώνει μάλιστα ότι επιφυλάσσεται να αντιδράσει σε χαρακτηρισμούς που αποδίδονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών όπως του «μεγαλύτερου φοροφυγά», «καθώς και άλλων παρεμφερών αυθαίρετων κρίσεων και διατυπώσεων του τύπου «δεν θα είχαν κοπεί τα δώρα για μισθωτούς και συνταξιούχους αν οι Γερμανοί πλήρωναν τους φόρους τους στη χώρα μας, όπως τα 400 εκατ. που εξοικονομήθηκαν από την περικοπή ή την κατάργηση των δώρων σε μισθούς και συντάξεις».



Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας η συγκεκριμένη νομική διαφορά δεν αφορά στην κατασκευαστική εταιρεία HOCHTIEF ή οποιαδήποτε θυγατρική της. Εξηγεί ότι, ο Διεθνής Αερολιμένας,«αφού κατέβαλε εμπρόθεσμα όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο προκαταβολές ύψους 46 εκατ. Ευρώ (...) ποσό το οποίο, λόγω των προσαυξήσεων, ανήλθε εν τέλει σε 167 εκατ. ευρώ συνολικά», επειδή δεν αποδέχεται τον καταλογισμό αυτόν, προσέφυγε στα ελληνικά Διοικητικά Δικαστήρια και στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Λονδίνου.



Διαμηνύει δε ότι «θα ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Ανάπτυξης Αεροδρομίου και το νόμο, εφαρμόζοντας κάθε προβλεπόμενη σχετική διαδικασία».



«Είμαστε ελληνική εταιρεία, αποδίδουμε κανονικά ΦΠΑ»



Στην ίδια ανακοίνωση, ο Διεθνής Αερολιμένας αναφέρει ακόμη ότι:



- Είναι «αμιγώς ελληνική εταιρεία στην οποία το Ελληνικό Δημόσιο (ΕΔ) συμμετέχει σε ποσοστό 55%».



- Εχει τηρήσει και τηρεί όλες τις νόμιμες υποχρεώσεις του και ως εκ τούτου δεν οφείλει στο ΕΔ ληξιπρόθεσμες οφειλές ούτε από ΦΠΑ, ούτε από άλλους άμεσους ή έμμεσους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και δημοτικά τέλη.



- Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, ο ΔΑΑ επιβάλλει σύννομα τον αναλογούντα ΦΠΑ επί όλων των υποκείμενων σε ΦΠΑ πωλήσεών του και τον αποδίδει πάντα εμπρόθεσμα προς το Ελληνικό Δημόσιο. Ειδικότερα, από 2001 έως 2013 έχει αποδοθεί ΦΠΑ ύψους 84 εκατ. Ευρώ.



- Επιπλέον, ο ΔΑΑ έχει αποδώσει στο ΕΔ διαχρονικά (2002-2013) με τη μορφή μερισμάτων, φόρων επί των μερισμάτων και ειδικών εισφορών, ποσό ύψους 1.038 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο δηλαδή μέρος των θετικών οικονομικών επιδόσεών του (της τάξεως του 74%) και συμβάλλει ουσιαστικά στην ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας μας, καθώς η προστιθέμενη αξία του για το σύνολο της ελληνικής ισούται με το 2,63% του ΑΕΠ της Ελλάδας.



πηγή









Πηγή


Τις πρώτες φωτογραφίες από το γάμο του Τζόρτζ Κλούνεϊ και της Αμάλ Αλαμουντίν δημοσιεύουν σήμερα τα περιοδικά People και Hello...



















Η νύφη Αμάλ Αλαμουντίν λάμπει σε ένα δαντελένιο νυφικό Oscar de la Renta κεντημένο στο χέρι με μαργαριτάρια και στρας. «Είναι ένας κομψός σχεδιαστής και ένας κομψός άνδρας» δήλωσε η Αλαμουντίν για τον σχεδιαστή του νυφικού της.



Το σμόκιν του γαμπρού Τζορτζ Κλούνει είναι του Τζόρτζιο Αρμάνι. Μάλιστα ο ηθοποιός φορούσε μανικετόκουμα, δώρα από την σύζυγό του, με το «George« χαραγμένο στα αραβικά.



Πηγή


O ένας θεωρείται ο πλέον συντηρητικός πολιτικός αναλυτής και χρεώνεται ως εισηγητής των πολιτικών εκείνων που προκάλεσαν ό,τι χειρότερο συνέβη στον τόπο στην εξαετή διακυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή.

Ο άλλος είναι ο επικεφαλής των οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ, ο εμπνευστής της άποψης για την αναγκαιότητα των συμβιβασμών που θα οδηγήσουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και -αποδεδειγμένα- ο άνθρωπος του Αλέξη Τσίπρα για τις ειδικές αποστολές.

Ανίερη συμμαχία ή στροφή στον ρεαλισμό;

Τι ακριβώς σηματοδοτεί το ραντεβού του κ. Γιάννη Δραγασάκη με τον κ. Γιάννη Λούλη που αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ»;



Σε εγκάρδιο κλίμα

Πρωινό Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου. Στην «Αίγλη» του Ζαππείου ο κ. Δραγασάκης, βουλευτής και επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, συναντάται με τον επικοινωνιολόγο της Δεξιάς κ. Λούλη. Οπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσιεύει το «ΘΕΜΑ», το κλίμα στη συνομιλία των δύο ανδρών ήταν θερμό, σχεδόν εγκάρδιο. Ποια ήταν όμως τα θέματα της τετ-α-τετ συζήτησης των κυρίων Δραγασάκη και Λούλη; Ηταν η μοναδική συνάντηση του θεωρούμενου ως υπαρχηγού του κ. Τσίπρα με τον επικοινωνιολόγο που έχει δηλώσει ότι βρίσκει «απωθητικά όσα συμβαίνουν στον πολιτικό χώρο της Ελλάδας»;

Είναι προφανές ότι το ραντεβού των κυρίων Δραγασάκη και Λούλη περιστράφηκε αποκλειστικά γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις.

Το τελευταίο διάστημα, άλλωστε, ο επικεφαλής των οικονομολόγων του κ. Τσίπρα δεν έχει χρόνο για οτιδήποτε άλλο παρά μόνο για την προετοιμασία της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ ο κ. Δραγασάκης καθόταν εξ ευωνύμων του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Δύο ημέρες μετά, ο επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ταξίδεψε στο Βερολίνο σε ειδική αποστολή. Συναντήθηκε με τον κ. Γεργκ Ασμουσεν, υφυπουργό Εργασίας της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ, τον οικονομολόγο με τις άτεγκτες απόψεις περί του ελληνικού χρέους. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κρατήσει μυστική τη συνάντηση και μόνο όταν αποκαλύφθηκαν οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις το κόμμα επιβεβαίωσε τις άτυπες συνομιλίες. «Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που μας δίνεται, τυπική ή άτυπη, για να προβάλουμε, να εξηγήσουμε το δράμα της ελληνικής κοινωνίας και να εξηγήσουμε τις απόψεις μας», υποστήριξε ο κ. Δραγασάκης προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη συνάντηση.



Ο κόκκινος «στρατός» της διακυβέρνησης


Την περίοδο αυτή, αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Δραγασάκης προσπαθεί να δημιουργήσει έναν «στρατό» 1.000 ανθρώπων για να στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση. Ο ίδιος μεταφέρει σε συνομιλητές του ότι σε τρεις μήνες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν να βγάλουν το φίδι απ’ την τρύπα, και «τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα». Γι’ αυτό τον λόγο ψάχνει τους ανθρώπους εκείνους που θεωρεί ότι θα καταφέρουν να υπηρετήσουν τη στρατηγική Τσίπρα.

Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό ότι αυτή την εποχή, όπου στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι είναι ζήτημα 100 ημερών η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, ο πολιτικός που αντιμετωπίζεται απ’ όλους ως ο υπ’ αριθμόν 2 στην ιεραρχία του κόμματος βρήκε τον χρόνο για να συνομιλήσει με τον κ. Λούλη, τον επικοινωνιολόγο της Δεξιάς.



Τις τελευταίες εβδομάδες, αρθρογραφώντας στην «Ημερησία», ο κ. Λούλης υπερασπίζεται με συνέπεια τον ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνει διαρκώς το κόμμα της Ν.Δ. και την κυβέρνηση και σχεδόν συμβουλεύει δημοσίως τον κ. Τσίπρα για το ποιες θα πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις του.

«Ενας αντικειμενικός παρατηρητής οφείλει να ομολογήσει πως στη συνέντευξη Τύπου παρουσίασε για πρώτη φορά ένα συγκροτημένο ‘‘πολιτικό αφήγημα’’. Το ότι έχει ωριμάσει πολιτικά είναι λοιπόν αναντίλεκτο», έγραψε ο κ. Λούλης για τον κ. Τσίπρα στις 20 Σεπτεμβρίου. Σχεδόν εγκωμιάζοντας τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, στο ίδιο άρθρο του συνεχίζει: «Η μεγαλύτερη επιτυχία του Τσίπρα είναι η ενσωμάτωσή του στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Ετσι, έχει ακυρώσει το μόνο όπλο που διαθέτει πλέον ο Σαμαράς. Ο κίνδυνος για τον Τσίπρα παραμονεύει εφόσον κερδίσει τις εκλογές. Οι περισσότερες υποσχέσεις του πολύ απλά δεν μπορούν να υλοποιηθούν, την ώρα μάλιστα που ο πραγματικά αδύναμος διαπραγματευτικά είναι η χώρα μας, κάτι που ρεαλιστικά οφείλει να συνυπολογίσει στις όποιες κινήσεις του. Αρα, θα πρέπει να ευχόμαστε ο Τσίπρας να μην πιστεύει πολλά από εκείνα που τώρα διακηρύσσει».

Παράλληλα, μορφή δημόσιας παραίνεσης φαίνεται να έχει η διαπίστωση του κ. Λούλη ότι «το κεντρικό πρόβλημα του Τσίπρα βρίσκεται αλλού: στον χειρισμό των δανειστών της χώρας».



Καριέρα στην Κύπρο

Τα τελευταία χρόνια ο κ. Λούλης απασχολείται συνεργαζόμενος με τα πολιτικά κόμματα στην Κύπρο.

Δύσκολα μπορεί να εκτιμηθεί με ασφάλεια αν ο κ. Λούλης θα επιχειρήσει να επαναλάβει και στην Ελλάδα αυτό που έκανε στην Κύπρο, όπου διαφημίζει ότι υπήρξε ο σύμβουλος επικοινωνίας τριών υποψηφίων που εξελέγησαν πρόεδροι: του αποβιώσαντος κεντροδεξιού Γλαύκου Κληρίδη, του κομμουνιστή Δημήτρη Χριστόφια αλλά και του κεντροδεξιού, σημερινού προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Στη Ν.Δ., πάντως, κατηγορούν τον κ. Λούλη ότι έσπρωξε τον κ. Καραμανλή στην πολιτική καταστροφή. Οι επικριτές του τον κατηγορούν πως, αντί να οδηγήσει τον πρώην πρωθυπουργό σε μια ριζοσπαστική στροφή βαθύτερου εκσυγχρονισμού με βάση τις δημόσιες εξαγγελίες περί επανίδρυσης, τον εξώθησε σε έναν ιδιότυπο νεο­λαϊκισμό.

Τι σημαίνει το ραντεβού των δύο ανδρών; Εγινε και ο κ. Λούλης... ΣΥΡΙΖΑ ή πρόκειται απλώς για μια επαγγελματική συνεργασία;



Ερχονται συμβιβασμοί

Την ίδια ώρα, η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ χρεώνει στον κ. Δραγασάκη ότι χτίζει γέφυρες με βασικούς πυλώνες του συντηρητισμού. Τα στελέχη του αριστερού ρεύματος παθαίνουν... αλλεργία με τις προσπάθειες των συνεργατών του κ. Τσίπρα να συμβιβαστούν με τον καθωσπρεπισμό. Για κάποια στελέχη όπως ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανοιχτεί στην κοινωνία και όχι να συνδιαλέγεται με τις «καμαρίλες» που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την κατάσταση της χώρας. Ο κ. Δραγασάκης, που λειτουργεί ως ο συντονιστής της επόμενης μέρας, θεωρείται άνθρωπος των συμβιβασμών. Ισως η συνάντησή του με τον κ. Λούλη είναι το σαφέστερο μήνυμα για τον μεγάλο συμβιβασμό του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται. Αλλωστε έχει αποδειχτεί διαχρονικά και παρά τις δημόσιες διακηρύξεις που καταναλώνονται από τους πολλούς ότι οι εξουσίες ευθυγραμμίζονται και υιοθετούν πολιτικά τους ανθρώπους εκείνους που μπορούν και συνεργάζονται με όλες τις καταστάσεις.



Πηγή



Την Τετάρτη αναμένεται να τεθεί στην Τρόικα σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων. Μάλιστα εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρχουν νέα προς ανακοίνωση. «Εάν η τρόικα ...





συμφώνησε στο σχέδιο, τότε το υπουργείο είναι έτοιμο να καταθέσει Νομοθετική ρύθμιση στην Βουλή» ανέφερε χτες πηγή του ΥΠΑΝ.



Σύμφωνα, δε, με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Ανάπτυξης, η ρύθμιση θα αφορά «κούρεμα» προστίμων και προσαυξήσεων, και τακτοποίηση κόκκινων δανείων επιχειρήσεων, με περισσότερες δόσεις, μείωση επιτοκίου και περίοδο χάριτος για δύο χρόνια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των επιχειρήσεων ανέρχονται στα 40 δισ. ευρώ. Το ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΥΠΑΝ οι όποιες διευκολύνσεις από την πλευρά των τραπεζών, δεν θα φέρουν ζημιές στους ισολογισμούς τους και δεν θα θιγεί η κεφαλαιακή τους επάρκεια. Κι αυτό γιατί θα δοθούν «εκπτώσεις φόρου στις τράπεζες σε βάθος χρόνου». Σε ερώτηση εάν χρησιμοποιηθούν κεφάλαια από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), για την διευθέτηση των κόκκινων δανείων, η απάντηση ήταν ότι «δεν προβλέπεται λάβουμε χρήματα από το ΤΧΣ».



Η ρύθμιση των κόκκινων δανείων των επιχειρήσεων, αφορά περίπου 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και περίπου 10.000 μεγάλες, ενώ όπως είπε ο ίδιος αξιωματούχος «η ρύθμιση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα είναι οριζόντια, ενώ για τις μεγάλες θα είναι εξατομικευμένη και με την «αυτονόητη» υποχρέωση των μετόχων να εισφέρουν στην σωτηρία της επιχειρήσεις».



Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο «εάν στην ρύθμιση ενταχθεί το 18% των επιχειρήσεων που έχουν χρέη σε ταμεία και εφορία, τότε το Δημόσιο έχει καθαρό κέρδος» και προσέθεσε ότι «σκοπός μας είναι να δώσουμε ανάσα στις επιχειρήσεις που είναι κλεισμένες στον εαυτό τους λόγω οφειλών και να αυξήσουν την απασχόληση αλλά και να φύγουν μπροστά και να αναπτυχθούν». Σύμφωνα μάλιστα με την πάγια θέση του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια το κεντρικό σημείο αυτής της πολιτικής είναι να δοθεί «δεύτερη ευκαιρία» στις επιχειρήσεις, να κρατηθούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει συνολική εκκίνηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.



Πάντως η όλη διαδικασία θα προβλέπει γερό σκανάρισμα…. Έτσι για να ενταχθεί κάποιος επιχειρηματίας στην ρύθμιση, θα πρέπει η επιχείρηση του να θεωρείται βιώσιμη, σύμφωνα με τα κριτήρια που θα υπάρξουν.





reporter.gr



Πηγή


Η Zhang Tingzuan από την Ταϊβάν είδε τις φωτογραφίες της να συγκεντρώνουν μεγάλη προσοχή online επειδή οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στα μάτια τους.



Μπορείτε να μαντέψετε την ηλικία της; (2)



Μπορείτε να μαντέψετε την ηλικία της; (4)

Μπορείτε να μαντέψετε την ηλικία της; (5)

Μπορείτε να μαντέψετε την ηλικία της; (6)





Μπορείτε να μαντέψετε την ηλικία της; (9)

Μπορείτε να μαντέψετε την ηλικία της; (10)

Μπορείτε να μαντέψετε την ηλικία της; (11)



Μπορείτε να μαντέψετε την ηλικία της; (13)

Μπορείτε να μαντέψετε την ηλικία της; (14)

Μπορείτε να μαντέψετε την ηλικία της; (15)



Μπορείτε να μαντέψετε την ηλικία της; (17)

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η Zhang είναι 41 ετών και μητέρα δυο παιδιών. Παρόλο που έχει έναν έφηβο γιο 14 ετών, θα μπορούσε να πει κανείς πως και η ίδια μοιάζει με έφηβη!

Μπορείτε να μαντέψετε την ηλικία της; (18)





Πηγή


Μερικές φορές κάποιοι φουσκώνουν τα μυαλά στα κοριτσάκια και αυτά με τη σειρά τους κάνουν ότι μπορούν για να ...εκτεθούν....

Η Αναστασία Βοσκανίδου πήρε τον Μις Πελοπόννησος 2013 και τρέλανε το facebook με τις αναρτήσεις της....











Πηγή


Είμαι σίγουρη πως θα την...





αφήνατε και θα φεύγατε!!!!







Πηγή