follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail




Την ίδρυση “Χρηματιστήριου Ενέργειας” στην Ελλάδα προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, από το βήμα του συνεδρίου “Energy Commodities 2014″ που πραγματοποιήθηκε σήμερα (31 Οκτωβρίου 2014) στην Αθήνα...







Ο υπουργός αποκάλυψε ότι η ίδρυση του ενεργειακού χρηματιστηρίου έχει ήδη δρομολογηθεί με στόχο την παροχή πλήρων και ποιοτικών υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών των παραγωγών και κυρίως των καταναλωτών.



Το Χρηματιστήριο Ενέργειας θα λειτουργήσει υπό αυστηρή δημόσια εποπτεία, που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια και την τήρηση κανόνων ισονομίας για όλους, ενώ η νέα εταιρική δομή θα αναλάβει και θα αναβαθμίσει τις ασκούμενες από το ΛΑΓΗΕ δραστηριότητες που αφορούν στη λειτουργία της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και θα τις εμπλουτίσει με την ανάπτυξη μίας αγοράς παραγώγων ενέργειας.



Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, θα επιτρέψει τη δημιουργία κατάλληλων μηχανισμών εκκαθάρισης και διακανονισμών, ενδεχομένως και με την ενσωμάτωση συναλλαγών εμπορευμάτων.



Ο υπουργός επισήμανε ότι έχει έρθει η χρονική στιγμή να επιδιωχθεί η ανάδειξη της Ελλάδας σε περιφερειακό κόμβο ενέργειας σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον και να μην εκχωρηθεί αυτός ο ρόλος στην Τουρκία που κινείται προς την ίδια κατεύθυνση.



Ως συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας ο υπουργός κατονόμασε τη γεωγραφική θέση, τη συμμετοχή στην Ευρωζώνη, την αποκτηθείσα τεχνογνωσία, τις υφιστάμενες και σχεδιαζόμενες διασυνοριακές διασυνδέσεις, το πλούσιο και επιστημονικά άρτιο ανθρώπινο δυναμικό που σε μεγάλο βαθμό θα προέλθει από το υφιστάμενο προσωπικό του ΛΑΓΗΕ.



Τέλος, ο κ. Μανιάτης συνόψισε τα οφέλη από το Χρηματιστήριο Ενέργειας στο χαμηλότερο κόστος ενέργειας για τον έλληνα καταναλωτή, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας, ιδίως για τους νέους.







Πηγή


«Μαγικές δυνάμεις» που εμποτίζουν με τρομερή δύναμη όποιον το κοιτάξει έχει σύμφωνα μ' ένα μεγάλο αστικό μύθο το 500 ετών σκίτσο/αυτοπροσωπογραφία του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Γι΄αυτό το λόγο ο διάσημος πίνακας εκτίθεται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και για περιορισμένο αριθμό επισκέψεων στη βιβλιοθήκη του Τορίνο.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο 50 άτομα τη μέρα μπορούν και επισκέπτονται το σπάνιο ξεθωριασμένο και εύθραυστο πλέον σκίτσο, το οποίο είναι κλεισμένο σ' ένα «αδιαπέραστο» γυάλινο κουτί που φωτίζεται μόνο με οπτικές ίνες. Το κουτί αυτό βρίσκεται μέσα σε ένα δωμάτιο όπου δεν εισχωρεί ποτέ το φως της ημέρας και η θερμοκρασία είναι σταθερά στους 20 βαθμούς Κελσίου. Για τη συντήρησή του έχουν επιστρατευτεί όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, καθώς πάσχει από αυτό που στην ορολογία των συντηρητών ονομάζεται «foxing», ένας γενικός όρος που περιγράφει τις καφεκόκκινες κηλίδες που αναπτύσσονται ένεκα της εμφάνισης ενός μύκητα ή μίας χημικής αντίδρασης.

Το μικρό αυτό σχέδιο (οι διαστάσεις του οποίου είναι μόλις 33,5Χ21,6 εκατοστά) του διάσημου ζωγράφου έχει περάσει πολλές περιπέτειες, καθώς φυγαδεύτηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τη βιβλιοθήκη του Τορίνο στη Ρώμη προκειμένου να μην πέσει στα χέρια του ίδιου του Χίτλερ που ήθελε διακαώς να τον αποκτήσει όχι για τη μεγάλη οικονομική του αξία, αλλά για να πάρει τη «δύναμή» του. Μάλιστα ήταν το μοναδικό από τα 2.000 έργα και χειρόγραφα της βιβλιοθήκης που μετακινήθηκε εκείνη την εποχή.

Ο σημερινός διευθυντής της βιβλιοθήκης Giovanni Saccani υποστηρίζει πως ούτε αυτός ούτε κανείς ποτέ δεν έμαθε πού κρυβόταν ο πίνακας στη Ρώμη: «Για να μην πέσει στα χέρια των ναζί, ο πίνακας μεταφέρθηκε με μια μυστική επιχείρηση στη Ρώμη. Εκεί κρατήθηκε η ανωνυμία του κατόχου του. Υπό αυτές τις συνθήκες βέβαια, η συντήρησή του δεν ήταν παράγοντας που λήφθηκε υπόψιν και φυσικά δεν έκανε καλό στην κατάστασή του», εξήγησε.

Πλέον το έγγραφο έχει επιστρέψει στο Τορίνο και φυλάσσεται σε ένα υπόγειο θησαυροφυλάκιο με θωρακισμένες πόρτες. Το θησαυροφυλάκιο χτίστηκε το 1998 για να φυλάξει εκτός από την αυτοπροσωπογραφία του Ντα Βίντσι και άλλα ανεκτίμητα σχέδια και έγγραφα.

Γ.Οικονόμου





Πηγή




Σοκαρισμένη η σοου μπιζ της μεγαλύτερης βιομηχανίας θεάματος του κόσμου. Η πασίγνωστη ηθοποιός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και επειδή εμφάνιζε πολλά συμπτώματα του ιού Έμπολα οι γιατροί αποφάσισαν να την βάλουν σε καραντίνα. Δείτε ποια είναι...







Σύμφωνα με το tmz.com, η Τόρι Σπέλινγκ είχε υψηλό πυρετό που δεν έπεφτε, ανέπνεε με μεγάλη δυσκολία ενώ έβηχε ανεξέλεγκτα. Η ίδια πήγε στο νοσοκομείο Τσένταρς Σινάϊ και οι γιατροί την έβαλαν σε καραντίνα επειδή φοβήθηκαν ότι έχει Έμπολα.



Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε πως η ηθοποιός πάσχει από σοβαρή βρογχίτιδα και έχει μόλυνση ενώ οι γιατροί της κάνουν συνεχώς εξετάσεις αίματος για να είναι απόλυτα σίγουροι ότι δεν πάσχει από τον φονικό ιό. Επίσης έχει προγραμματιστεί να την εξετάσει και ένας πνευμονολόγος. Η ηθοποιός αναγκάστηκε να ακυρώσει εμφανίσεις της και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.








Πηγή

Τ ην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου με τη μορφή τουλάχιστον που υπάρχει σήμερα, προανήγγειλε επί της ουσίας ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε με σκληρή γλώσσα για τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.



Ο Αντώνης Σαμαράς, υπενθύμισε ότι πρώτη η ΟΝΝΕΔ είχε ζητήσει την κατάργηση...


του πανεπιστημιακού ασύλου, λέγοντας μάλιστα ότι και η συνταγματική μεταρρύθμιση που τώρα προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τη δημιουργία μη κρατικών ιδιωτικών πανεπιστημίων, είναι πρόταση της Νεολαίας της ΝΔ.



Με οργίλο ύφος, ο Πρωθυπουργός σχολίασε τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κάνοντας λόγο για «θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους και δεν έχουν μάθει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας να σέβονται την γνώμη των άλλων».



Υποστήριξε ότι «πρόκειται για μικρές ομάδες που τους ενδιαφέρει μόνο το μπάχαλο στα πανεπιστήμια αλλά δεν θα τους περάσει» και διεμήνυσε: «Η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων από μικρές ομάδες ταραχοποιών τελείωσε».



Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους σημείωσε ότι «διεθνώς δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που δεν φρουρείται, αυτό δεν είναι ελευθερία, είναι η τυραννία της μειοψηφίας» και επεσήμανε: «Οι εικόνες που είδαμε με μικρές ομάδες ταραχοποιών είναι η υπόμνηση της κατάντιας από την οποία ξεκολλάει η Ελλάδα. Τέτοια πράγματα είναι αδιανόητα παντού στον κόσμο, αυτά είναι που μας κρατάνε πίσω και πρέπει να τα αλλάξουμε και τα αλλάζουμε με κόπο γιατί απέναντί μας έχουμε συνασπισμένες τις δυνάμεις του χθες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε και θέλουν να ματαιώσουν κάθε δυναμική μεταρρύθμιση».



Υπενθυμίζεται ότι χθες επικράτησε χάος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς την ώρα που συνεδρίαζε η Σύγκλητος, φοιτητές εισέβαλαν στον χώρο, αντιδρώντας για την εξαγγελία του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη για τη φύλαξη των πανεπιστημιακών σχολών.



Η Σύγκλητος διέκοψε τη συνεδρίαση, οι φοιτητές κλείδωσαν τις πόρτες και απαγόρευσαν στον κ. Φορτσάκη και τα μέλη της Συγκλήτου να αποχωρήσουν από τον χώρο για περίπου μία ώρα.



Τέλος η επικράτηση της Αριστεράς στα Πανεπιστήμια



Επιπλέον ο Πρωθυπουργός είπε ότι η επικράτηση της Αριστεράς στα πανεπιστήμια τελείωσε.«Η ΟΝΝΕΔ κέρδισε τα πανεπιστήμια με την δράση της και τους αγώνες τους. Η ΔΑΠ παραμένει πάντα πρώτη δύναμη και η ΟΝΝΕΔ στην πρωτοπορία».



Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «παντού αλλού στον κόσμο οι ιδέες της ΔΑΠ κυριαρχούν, ήλθε η ώρα οι ίδιες ιδέες να κυριαρχήσουν στον τόπο μας και να δώσουν τον δυναμισμό που θέλουν οι Έλληνες».



Βγαίνουμε οριστικά από τα Μνημόνια



Αναφερόμενος στη συγκυρία, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι «σήμερα βγαίνουμε οριστικά από την κρίση και από τα μνημόνια και δεν θα ξανακυλήσουμε στα χρέη. Υποστήριξε ότι η Ελλάδα βγάινει συντεταγμένα από την κρίση «και τίποτε δεν θα μας εμποδίσει και δεν θα αλλάξουμε τον βηματισμό μας, βγαίνουμε με ευημερία, ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια» όπως είπε.



Από iefimerida



Πηγή




Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός της συντριβής, κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης, πάνω από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας, του ιδιωτικού διαστημικού σκάφους Virgin Galactic SpaceShip2 του πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον...







Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκρός είναι ο συγκυβερνήτης κυβερνήτης του διαστημικού σκάφους, ενώ ο κυβερνήτης τραυματίστηκε αν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και το αλεξίπτωτο.



Η είδηση μεταδίδεται από όλα τα διεθνή μέσα και επιβεβαιώθηκε τόσο από την εταιρεία του Μπράνσον, αλλά και από τον διευθυντή της αεροπορικής και διαστημικής βάσης του Μοχάβε Στιου Γουίτ.



Η εταιρεία του Βρετανού πολυεκατομμυριούχου ανέφερε νωρίτερα στον λογαριασμό της στο Twitter ότι παρουσιάστηκε μια «σοβαρή ανωμαλία» κατά τη δοκιμαστική πτήση. «Θα συνεργαστούμε στενά με τις αρμόδιες αρχές για να εξακριβώσουμε τα αίτια του ατυχήματος και να παράσχουμε ενημέρωση το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.



Αυτή ήταν η πρώτη δοκιμαστική πτήση του SpaceShip2 από τον περασμένο Ιανουάριο. Λίγα λεπτά πριν γίνει γνωστή η συντριβή η εταιρεία είχε αναφέρει ότι το σκάφος, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για διαστημικό τουρισμό, παρουσίασε ένα τεχνικό πρόβλημα.



Το συγκεκριμένο διαστημόπλοιο έχει δύο πιλότους και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι επιβάτες. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν ήδη κάνει κράτηση για μια πτήση μερικών λεπτών στο διάστημα, προκαταβάλλοντας το ποσό των 200.000 δολαρίων που στοίχιζε το εισιτήριο.







Πηγή: ΑΜΠΕ/ Γερμανικό Πρακτορείο/ Γαλλικό Πρακτορείο/ Reuters/CNN





Πηγή

Έ βδομος συνεχόμενος μήνας απωλειών για το Χρηματιστήριο. Πτώση 21% για τον Γενικό Δείκτη και 31% για τον τραπεζικό στο δεκάμηνο.



Ο Οκτώβριος ήταν ο χειρότερος μήνας σε απόδοση (-13,73%) για το ελληνικό χρηματιστήριο από τον Ιούνιο του 2013 (-16,46%), συμπληρώνοντας ένα σερί επτά πτωτικών μηνών.



Προφανώς η αγορά δεν αντιλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο τις προοπτικές της οικονομίας και...


τα στρες τεστ με τον ίδιο τρόπο που τα παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.



Σήμερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε αυξημένος κατά 0,98% στις 915,83 μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έχασε 7,62%. Η ανώτερη τιμή που έπιασε η αγορά ήταν στις 933,69 μονάδες και η χαμηλότερη στις 907,35. Η καθαρή αξία συναλλαγών μειώθηκε κατά 27,11% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Πέμπτης, διαμορφούμενη στα 124,86 εκ. ευρώ περίπου, ενώ έγιναν 4,14 εκατ. ευρώ σε προσυμφωνημένες πράξεις.



Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες απορρόφησαν 73,4 εκατ. ευρώ του τζίρου (57%), ενώ ο FTSE κάλυψε αυτή την φορά το 94% της συνολικής αξίας των συναλλαγών.



Αξίζει να σημειωθεί ότι μικρές βοήθειες το Χ.Α. πήρε και από την Αγορά ομολόγων, με την απόδοση του Ελληνικού 10ετους να υποχωρεί χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο του 8%.






Πηγή


Αργεί ακόμη. Τα καλά νέα αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους που θα αξιολογηθούν ως οι παραγωγικότεροι στη διάρκεια του 2015 και θα επιβραβευθούν με την επιστροφή του 13ου μισθού ως ετήσιου μπόνους το 2016. Οι αρχικές σκέψεις που έγιναν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν να... Διαβάστε τη συνέχεια στο http://ift.tt/1tpYtl9



Πηγή


Τροποποιητική δήλωση θα πρέπει να υποβάλουν στην εφορία οι ιδιοκτήτες κενών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που δεν συμπεριλήφθηκε στο εκκαθαριστικό τους η έκπτωση του 20%.

Πρόκειται για μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών της κατηγορίας αυτής που έχει κάνει λάθη κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων των ακινήτων τους στο Ε9, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει σωστά η εκκαθάριση και ο υπολογισμός της έκπτωσης στον φόρο.



Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ενδεικτικό είναι ότι πολλοί φορολογούμενοι δεν έχουν συμπληρώσει, στη στήλη 32 του εντύπου Ε9, τον κωδικό 8 στον οποίο θα πρέπει να δηλωθεί ότι το ακίνητο είναι κενό.

Σύμφωνα με... Διαβάστε τη συνέχεια στο http://ift.tt/1tpYt4P




Πηγή


Απών από το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο και την Κυριακή στον πολυχώρο «Αθηναΐδα» θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αφού θα βρίσκεται στο Παρίσι έως τις 4 Νοεμβρίου ο πρώην πρωθυπουργός, προκειμένου να παραδώσει διαλέξεις σε σχολή πολιτικών επιστημών.



Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να... Διαβάστε τη συνέχεια στο http://ift.tt/1wQQth6



Πηγή


Αργεί ακόμη. Τα καλά νέα αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους που θα αξιολογηθούν ως οι παραγωγικότεροι στη διάρκεια του 2015 και θα επιβραβευθούν με την επιστροφή του 13ου μισθού ως ετήσιου μπόνους το 2016. Οι αρχικές σκέψεις που έγιναν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν να... Διαβάστε τη συνέχεια στο http://ift.tt/1tpYtl9



Πηγή


Τροποποιητική δήλωση θα πρέπει να υποβάλουν στην εφορία οι ιδιοκτήτες κενών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που δεν συμπεριλήφθηκε στο εκκαθαριστικό τους η έκπτωση του 20%.

Πρόκειται για μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών της κατηγορίας αυτής που έχει κάνει λάθη κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων των ακινήτων τους στο Ε9, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει σωστά η εκκαθάριση και ο υπολογισμός της έκπτωσης στον φόρο.



Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ενδεικτικό είναι ότι πολλοί φορολογούμενοι δεν έχουν συμπληρώσει, στη στήλη 32 του εντύπου Ε9, τον κωδικό 8 στον οποίο θα πρέπει να δηλωθεί ότι το ακίνητο είναι κενό.

Σύμφωνα με... Διαβάστε τη συνέχεια στο http://ift.tt/1tpYt4P




Πηγή


Τον εμπαιγμό της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου, κατέδειξε ο Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής της Βουλής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων. Οπως είπε σε οξείς τόνους, «δεν μπορεί να μην υπενθυμίζουμε ότι αυτό που έγινε για την ηττημένη Γερμανία των ναζί το ’53 δεν ζητήθηκε καν για την Ελλάδα το 2010», και μάλιστα... Διαβάστε τη συνέχεια http://ift.tt/13pkfNK



Πηγή




Ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει εμμέσως πλην σαφώς ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, ενώ παράλληλα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από γραμματέας του κόμματος μετά το Συνέδριο.



Ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας σε ραδιόφωνο λίγες μέρες μάλιστα, πριν από τη συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, τόνισε ότι... Διαβάστε τη συνέχεια στο http://ift.tt/1u1NgKj



Πηγή



Άγνωστη, ακόμα και σήμερα, εξακολουθεί να παραμένει η ακριβής ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής ελεγκτών της τρόικας.



Κι όπως είναι φυσικό, το γεγονός έχει αρχίσει να εκνευρίζει ακόμα περισσότερο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο αντιλαμβάνεται ότι θα πρέπει να έχει κλείσει όλες τις υποχρεώσεις του το αργότερο έως το τέλος του χρόνου.



Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τροϊκανοί θα... Διαβάστε τη συνέχεια στο http://ift.tt/10aKJAi



Πηγή



Άγνωστη, ακόμα και σήμερα, εξακολουθεί να παραμένει η ακριβής ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής ελεγκτών της τρόικας.



Κι όπως είναι φυσικό, το γεγονός έχει αρχίσει να εκνευρίζει ακόμα περισσότερο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο αντιλαμβάνεται ότι θα πρέπει να έχει κλείσει όλες τις υποχρεώσεις του το αργότερο έως το τέλος του χρόνου.



Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τροϊκανοί θα... Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.pagkrati.gr/2014/10/blog-post_256.html



Πηγή

Σ ύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Economist, η Ελλάδα είναι πρώτη στη λίστα με τις ευρωπαϊκές χώρες που πρέπει να αποφύγουν αυτοί που θέλουν να επενδύσουν. Εμείς, οι Έλληνες, ζούμε μόνιμα σε αυτή τη χώρα που οι άλλοι πρέπει να αποφεύγουν.



Οι τουρίστες που συναντώ μου κάνουν συχνά μια ερώτηση: «Γιατί είναι τόσο ακριβά...


όλα στην Ελλάδα;».



Αυτό που εντυπωσιάζει ιδιαίτερα τους τουρίστες -που ξέρουν πως η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και ξέρουν πως η ανεργία στην Ελλάδα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ- είναι οι τιμές στα σούπερ μάρκετ.




Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί οι τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ είναι τόσο ακριβές, σε σχέση με τις δικές τους χώρες που δεν έχουν χρεοκοπήσει.



Αυτό που κάνω είναι να ανασηκώνω τους ώμους μου και να τους λέω πως εμείς δεν είμαστε τουρίστες στην Ελλάδα.



Δεν ερχόμαστε στην Ελλάδα για 15-20 μέρες τον χρόνο.



Ζούμε μόνιμα στην Ελλάδα και πληρώνουμε κάθε μέρα αυτές τις ακριβές τιμές.



Οι τουρίστες φεύγουν από την Ελλάδα με την απορία.



Εμείς παραμένουμε στην Ελλάδα. Και συνεχίζουμε να πληρώνουμε τις ακριβές τιμές.



Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα ελληνικά νοικοκυριά έχασαν το 2013 ακόμα 14 δισ. ευρώ από το διαθέσιμο εισόδημά τους.



Συνολικά, τα ελληνικά νοικοκυριά έχασαν τα τελευταία πέντε χρόνια 48,4 δισ. ευρώ.



Κι όλα αυτά, χωρίς να επιστρέφεται τίποτα στους πολίτες.



Με την Υγεία, την Παιδεία και τις υποδομές να είναι υπό διάλυση και κατάρρευση.



Τα σημάδια της κατάρρευσης είναι πια ορατά παντού. Σε λίγο, τα άτομα με ψυχικές ασθένειες θα κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς φάρμακα.



Οπότε γιατί γίνονται όλα αυτά;



Τι νόημα έχουν;



Που οδηγούν;



Δεν ρωτάω εγώ.



Οι τουρίστες ρωτάνε.



Εγραψε o Pitsirikos



Πηγή











Πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζαμε το γενετικό προφίλ της Ευρώπης



Γενετικό υλικό που απομονώθηκε από μια σειρά σκελετών της Μεσολιθικής και Νεολιθικής εποχής ανατρέπει την κρατούσα θεωρία, σύμφωνα με την οποία οι γεωργοί που έφτασαν από την Ανατολή εκτόπισαν τους κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες που κατοικούσαν μέχρι τότε στην Κεντρική Ευρώπη. Η αλήθεια είναι πιο περίπλοκη, και οι δύο διαφορετικοί τρόποι ζωής μάλλον συνυπήρχαν για καιρό.

Νέα στοιχεία για την προέλευση των Ευρωπαίων

Δύο μελέτες που δημοσιεύονται αυτή την εβδομάδα στην επιθεώρηση «Science» προσφέρουν νέα στοιχεία για την προέλευση των Ευρωπαίων, τα οποία επιβεβαιώνουν και εμπλουτίζουν τα αρχαιολογικά ευρήματα για την τεχνολογία της γεωργίας στην ήπειρο.

Η πρώτη μελέτη, στην οποία συνεργάστηκαν πανεπιστήμια της Αυστραλίας και της Γερμανίας καθώς και το National Geographic, εξετάζει 364 σκελετούς από τη Γερμανία, ένα σημαντικό σταυροδρόμι εκείνη την εποχή. Οι σκελετοί καλύπτουν το χρονικό διάστημα από το 5000 π.Χ έως το 1500 π.Χ, τις αρχές της Εποχής του Χαλκού. Οι ερευνητές εξέτασαν το λεγόμενο μιτοχονδριακό DNA (mtDNA), το γενετικό υλικό από τα μιτοχόνδρια -πρόκειται για τα «ενεργειακά εργοστάσια» των κυττάρων, τα οποία κληροδοτούνται στους απογόνους αποκλειστικά από τη μητέρα. Η μελέτη, επομένως, αφορά τη μητρική γενεαλογική γραμμή των προϊστορικών σκελετών. Το διάστημα που εξετάζει η μελέτη ξεκινά στα 7.500 χρόνια πριν, την εποχή κατά την οποία γνωρίζουμε ότι η γεωργία έφτασε στην Κεντρική Ευρώπη. Η ανάλυση δείχνει ότι οι γεωργοί που έφτασαν από την Ανατολία, τον Καύκασο και τη Μέση Ανατολή αρχικά εκτόπισαν τους ντόπιους κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες (απόγονοι των πρώτων Homo sapiens που έφτασαν στη Γερμανία πριν από 45.000 χρόνια).

Ανάκαμψη των κυνηγών-τροφοσυλλεκτών

Το περίεργο, όμως, είναι ότι η κατάσταση δείχνει να ανατρέπεται περίπου μια χιλιετία αργότερα, όταν οι γενετικές υπογραφές των κυνηγών-τροφοσυλλεκτών ανακάμπτουν στην περιοχή.

Αυτό συνέβη σε δύο κύματα μετανάστευσης, ένα από τα ανατολικά και ένα από τα δυτικά, τα οποία πιθανότατα σχετίζονται με τους λαούς των Μπίκερ και των Κόρντιτ αντίστοιχα, τους οποίους γνωρίζουμε από αρχαιολογικά ευρήματα. «Η μελέτη μας δείχνει ότι η απλή ανάμειξη των ιθαγενών κυνηγών και των εισερχόμενων γεωργών δεν μπορεί να εξηγήσει από μόνη της τη σημερινή [γενετική] ποικιλότητα» καταλήγει ο Γκίντο Μπραντ του Πανεπιστημίου του Μάιντς στη Γερμανία, πρώτος συγγραφέας της δημοσίευσης.

«Αντί για αυτό, διαπιστώνουμε ότι δύο συγκεκριμένοι πολιτισμοί στην αυγή της Εποχής του Χαλκού, πριν από 4.200 χρόνια, είχαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του γενετικού προφίλ της Κεντρικής Ευρώπης».

Δύο διφορετικοί πολιτισμοί

Η δεύτερη μελέτη στο Science εξετάζει οστά που βρέθηκαν σε ένα σπήλαιο στο Χάγκεν της Γερμανίας. Αναλύσεις ισοτόπων στα οστά είχαν δείξει προηγουμένως ότι αυτά προέρχονται από δύο διαφορετικούς πολιτισμούς, οι οποίοι ακολουθούσαν διαφορετική διατροφή, παρόλα αυτά όμως έθαβαν τους νεκρούς τους στο ίδιο σπήλαιο. Οι γενετικές αναλύσεις επιβεβαιώνουν τώρα ότι επρόκειτο για διαφορετικούς πολιτισμούς. Όπως φαίνεται, οι κυνηγοί τροφοσυλλέκτες συνυπήρξαν στην περιοχή με τους γεωργούς για τουλάχιστον 2.000 χρόνια μετά την άφιξη της γεωργίας την έβδομη χιλιετηρίδα π.Χ. Οι δύο μελέτες προσφέρουν την πληρέστερη μέχρι σήμερα εικόνα για τη γενεαλογία της Κεντρικής Ευρώπης, μια εικόνα πιο περίπλοκη από ό,τι είχαν φανταστεί οι επιστήμονες. Όπως φαίνεται ο τρόπος ζωής του κυνηγού-τροφοσυλλέκτη εξαφανίστηκε από την Κεντρική Ευρώπη πριν από μόλις 5.000 χρόνια. Κι όμως, ορισμένοι από τους νέους γεωργούς ήταν απόγονοι κυνηγών. Και αυτό σημαίνει ότι τα γονίδια των κυνηγών ζουν ακόμα και σήμερα στην ήπειρο.http://www.tovima.gr



Πηγή


Διαβάστε τι έγραψε στο twitter...








Πηγή




Τι του ζήτησε για τη Θέλξη και την Πάολα; Δείτε το βίντεο...















Πηγή


Πηγή: vathikokkino.gr



Όταν δημιουργείται κεντρικό πολιτικό ζήτημα, με τις αυθαιρεσίες ενός πρύτανη που καλεί τα ΜΑΤ για να αντιμετωπίσουν, όπως ισχυρίζεται, «μικρή ομάδα φοιτητών, που δρα χωρίς καμιά νομιμοποίηση από το φοιτητικό κίνημα», όταν η ΔΗΜΑΡ, ακολουθώντας τη λογική του πρύτανη των ΜΑΤ, αναφέρεται στα πολιτικά φρονήματα των «ταραξιών», για να τους αντιπαραθέσει κι αυτή στην πλειονότητα του φοιτητικού κόσμου, είναι εξαιρετικά προβληματική η ανακοίνωση του ΜΑΣ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών που στηρίζει η ΚΝΕ.



Είναι προβληματικό να υποστηρίζει ότι «όσα συνέβησαν κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου δεν έχουν καμιά σχέση με τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων του ΕΚΠΑ. Μια μικρή ομάδα μελών των παρατάξεων ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ, έξω και πέρα από τις αποφάσεις των συλλόγων, έστησε ένα σκηνικό για τις κάμερες που τελικά εξυπηρετεί άλλους σκοπούς».



Πόσο μάλλον όταν η ανακοίνωση αναφέρει και ότι στόχος των αριστερών παρατάξεων που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «να ενταθεί ο αυταρχισμός, να αποπροσανατολιστούν οι φοιτητές από την ανάγκη να συζητήσουν και να παλέψουν μαζικά γι” αυτά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Να συκοφαντούνται οι αγώνες του φοιτητικού κινήματος και οι φοιτητικοί σύλλογοι.»



Ακόμη περισσότερο όταν οι συγκεκριμένες παρατάξεις της Αριστεράς -που αν δεν κάνουμε λάθος παίρνουν αθροιστικά στις φοιτητές εκλογές ποσοστό όσο και το ΜΑΣ- χαρακτηρίζονται «ομάδες», και καταγγέλλονται πως «δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένες ομάδες δρουν με αυτόν τον τρόπο. Πλέον είναι πιο καθαρό από ποτέ ότι δρουν τυχοδιωκτικά, για τις κάμερες και για εντυπωσιασμό, ότι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις των συλλόγων και των συνελεύσεών τους. Με αυτόν τον τρόπο συκοφαντούν το φοιτητικό κίνημα, μπαίνουν εμπόδιο στη συμμετοχή και την οργάνωση των φοιτητών, στο δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών στις σπουδές και το μέλλον.»



Φυσικά το ΜΑΣ έχει κάθε δικαίωμα να μην αναγνωρίζει ως αγωνιστές παρά μόνο τα μέλη του. Όπως έχει δικαίωμα να μη συμμετέχει σε αγώνες τους οποίους δεν εγκρίνει. Από κει και πέρα, οι χαρακτηρισμοί που εκτοξεύονται και η σπίλωση αυτών που αγωνίζονται επιλέγοντας διαφορετικές μορφές πάλης από αυτές που εγκρίνει, αναδεικνύουν σοβαρό πρόβλημα για το ίδιο το ΜΑΣ, την ΚΝΕ και το ΚΚΕ.



Πηγή




Με τους δημοσιοκάφρους και τις "τατιανιές" τους τα είχε η Βέφα Αλεξιάδου στην κηδεία της κόρης της... κι είχε απόλυτο δίκιο. Κάποιοι, που αυτοαποκλούνται δημοσιογράφοι...







δε σεβάστηκαν ΠΟΤΕ το δράμα της ηλικιωμένης μαγείρισσας. Στην κηδεία της Αλεξίας Αλεξιάδου, μάλιστα, έβγαλε και το μεγάλο της παράπονο. Συγκεκριμένα στο video που δημοσίευσε στο Facebook, ο δημοσιογράφος Ευστράτιος Λημνιός, η Βέφα Αλεξιάδου, είπε: “Έπρεπε να ασχοληθείτε με το κορίτσι όσο ζούσε και εργαζόταν”.



Μην περιμένετε να μπούμε, στο planet-greece, στη διαδικασία ποιοι είναι οι δημοσιοκάφροι. Δεν πρόκειται να μπούμε σε αυτόν τον κυκεώνα της ανθρωποφαγίας, που οι ίδιοι έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν. Δεν πρόκειται απλά να γίνουμε σαν τα μούτρα τους! Ο κόσμος καταλαβαίνει και γνωρίζει.







Πηγή




Οι αγορές θα κινηθούν υψηλότερα τις επόμενες εβδομάδες εάν συντρέξουν ορισμένες προϋποθέσεις, εκτιμά η Deutsche Bank σε έκθεσή της, παραθέτοντας μάλιστα τις 50 καλύτερες μετοχές για αγορά αυτή τη στιγμή...







"Ο S&P θα κινηθεί υψηλότερα από τις 2.000 μονάδες έως τα τέλη του έτους εάν παραμείνει σταθερή η αύξηση των εταιρικών κερδών και του χρόνου θα είναι έστω και οριακά ανοδική", έγραφε ο αναλυτήςτης κορυφαίας γερμανικής τράπεζας, David Bianco την Κυριακή, όπως μεταδίδει το Business Insider.



Οι προβλέψεις του για αύξηση των εταιρικών κερδών 4,5% σε ετήσια βάση προϋποθέτει ότι η τιμή του πετρελαίου θα κυμανθεί γύρω στα 85 δολάρια το βαρέλι και το ευρώ θα υποχωρήσει στα 85 δολάρια το βαρέλι και το ευρώ θα πέσει στα 1,20 δολάρια έως τα τέλη του 2015.



Η έκθεση του Bianco περιλαμβάνει επίσης μία λίστα από 50 μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης με τη σύσταση αγοράς αυτή τη στιγμή. Ολες οι εν λόγω μετοχές έχουν σύσταση “Βuy” από τους αναλυτές της Deutsche Βank, έχουν PE κάτω από 22, προβλεπόμενη αύξηση κερδών άνω του 3% και κεφαλαιοποίηση άνω των 10 δισ. δολ.



Ιδού οι 50 καλύτερες μετοχές για να αγοράσει κανείς αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τη Deutsche Bank:



Dollar General Corp



Dollar Tree Inc



Macy's Inc



Best Buy Co Inc



Lowe's Companies Inc



Ross Stores Inc



TJX Companies Inc



General Mills Inc



Hershey Co



Bank of America Corp



Fifth Third Bancorp



JPMorgan Chase & Co



KeyCorp



M&T Bank Corp



BlackRock Inc



Goldman Sachs Group Inc



Invesco Ltd



T.Rowe Price Group Ltd



Discover Financial Services



Amgen Inc



Biogen Idec Inc



Celgene Corp



Gilead Sciences Inc



Covidien PLC



Medtronic Inc



St. Jude Medical Inc



Stryker Corp



Actavis PLC



Allergan Inc



Eli Lilly and Co



Mylan Inc



Perrigo Company PLC



Delta Air Lines Inc



Southwest Airlines Co



Google Inc



Accenture PLC



Alliance Data Systems Corp



Cognizant Technology Solutions Corp



MasterCard Inc



Visa Inc



Avago Technologies Ltd



Broadcom Corp



Intel Corp



Micron Technology Inc



EMC Corp



Hewlett-Packard Co



SanDisk Corp



Western Digital Corp



Duke Energy Corp



Exelon Corp



Πηγή: newmoney.gr





Πηγή

Γ ράφουν τη δικαιοσύνη με «παραπληροφόρηση του κόσμου»στα παλιά τους τα παπούτσια! Σκληρή ανακοίνωση των διοικητικών δικαστών.



«Έντονη ανησυχία για τη σταθερή άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της» εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών.



Παράλληλα, οι διοικητικοί δικαστές «αποδοκιμάζουν τον κοινωνικό εκβιασμό που επιχειρείται διά των ευρείας...


δημοσιότητας πρόσφατων διαρροών του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικές περικοπές αποδοχών επαγγελματικών ομάδων ή περικοπές συντάξεων, τότε το προκύπτον δημοσιονομικό κόστος θα καλύπτεται με νέα μέτρα που θα θίγουν τις ίδιες επαγγελματικές ομάδες στις οποίες αφορούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις».



Καταλήγοντας, η Ένωση τονίζει πως η Εκτελεστική Εξουσία «οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές».



Άστραψε και βρόντηξε η πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, μιλώντας κατά τη διάρκεια της Πανδικαστικής Συγκέντρωσης που διοργάνωσαν οι δικαστικές Ενώσεις καταγγέλλοντας «προσπάθεια απαξίωσης και υποβάθμισης του θεσμού της Δικαιοσύνης και του θεσμικού ρόλου των δικαστικών λειτουργών».



Με μια ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα η κ Θάνου έκανε λόγο για «μείζον θεσμικό ζήτημα» αναφερόμενη στην μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων από την Εκτελεστική Εξουσία υπογραμμίζοντας ότι: «Συνιστά κίνδυνο για τους πολίτες, κίνδυνο για την έννομη τάξη και το Κράτος Δικαίου, κίνδυνο για τη Δημοκρατία. Με την μη εφαρμογή τους η κυβέρνηση θέτει εκτός λειτουργίας τον θεσμό της Δικαιοσύνης μετατρέπει τον εαυτό της σε κυβέρνηση κράτους απολυταρχικού και δείχνει σαφώς στον πολίτη και εάν έχει δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει εντούτοις το κράτος κατά τρόπο αυθαίρετο και παράνομο αρνείται την εφαρμογή της».



Η κ. Θάνου ήταν κατηγορηματική «Η κυβέρνηση υποχρεούται, με βάση τις συνταγματικές αρχές και τις αρχές του κράτους δικαίου, να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις…

Επιβάλλεται να εφαρμόσει άμεσα στο σύνολο της τις δικαστικές αποφάσεις », είπε.

Τα πυρά της προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εστράφησαν και στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης. Η κ. Θάνου κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για «αλαζονική λογική» καθώς και ότι κινείται «εκτός των πλαισίων του Κράτους Δικαίου» με αφορμή τις δηλώσεις του ότι οι πολιτικοί αποφασίζουν την δημοσιονομική πολιτική και όχι οι δικαστές αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών για «παραπληροφόρηση του κόσμου» σχετικά με το ποσό που πρέπει να δοθεί στους δικαστές στην προσπάθεια του, όπως είπε στην ομιλία της, να στέψει τον κόσμο εναντίο τους.



Η κ. Θάνου επιχείρησε να απαντήσει στις αιτιάσεις ότι οι δικαστές είναι προνομιούχοι λέγοντας με έμφαση : «Εμείς οι δικαστές δεν είμαστε αντίπαλοι των άλλων κοινωνικών ομάδων ούτε προνομιούχοι έναντι αυτών, όπως επιμένει να θέλει να μας εμφανίζει για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης. Είμαστε μαζί με τους Έλληνες πολίτες» υπογραμμίζοντας ότι και στους δικαστές επιβλήθηκαν τα ίδια μνημονιακά μέτρα με μειώσεις μισθών που άγγιξαν το 60%.



«Προστατεύουμε με τις αποφάσεις μας τα ατομικά και εργασιακά δικαιώματα των πολιτών όταν αυτοί προσφεύγουν στα Δικαστήρια για να ζητήσουν προστασία και μπορούν να είναι βέβαιοι ότι αυτό θα εξακολουθήσουμε να πράττουμε και στο μέλλον» είπε η κ. Θάνου και αναφέρθηκε σε δικαστικές αποφάσεις - σταθμό σε μια προσπάθεια να υπερασπίσει την …τιμή των δικαστών που δέχονται επιθέσεις ότι «λειτουργούν προς το συμφέρον τους» λέγοντας χαρακτηριστικά «Εμείς οι δικαστές εκδίδουμε αποφάσεις στην διαδικασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μειώνονται οι δόσεις στις τράπεζες.


Εμείς οι δικαστές με αποφάσεις μας από τον α βαθμό έως τον Άρειο Πάγο κηρύξαμε αντισυνταγματικό το «χαράτσι» της ΔΕΗ.


Εμείς οι δικαστές αναστέλλουμε τις αποφάσεις της Διοίκησης για απολύσεις των συμβασιούχων


Εμείς οι δικαστές κηρύξαμε αντισυνταγματικές τις μειώσεις των μισθών των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας».



Παράλληλα, μίλησε και για τη απόφαση του μισθοδικείου που κήρυξε «αντισυνταγματικές τις τελευταίες, τρίτες κατά σειρά, μειώσεις των αποδοχών των δικαστών» τονίζοντας ότι η πλειοψηφία του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν απαρτίζουν δικαστές.



Η κ. Θάνου έκανε λόγο για δυσλειτουργία στη Δικαιοσύνη με αφορμή «συνεχείς τροποποιήσεις των νόμων, η πολυνομία και οι αιφνιδιαστικές, αποσπασματικές και συχνά φωτογραφικές τροπολογίες σε άσχετα με το θέμα τους νομοσχέδια…».



Μίλησε για αδιαφορία της εκάστοτε κυβέρνησης για τα λειτουργικά προβλήματα και τις ελλείψεις στη Δικαιοσύνη (κενές οργανικές θέσεις, υποδομές κ.α.) με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην απονομή της ενώ ζήτησε για μια ακόμη φορά την τροποποίηση κανονισμού



Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, πρόεδρος Εφετών, Ειρήνη Γιανναδάκη διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να έρθει κάποιος να κάνει επενδύσεις σε μια χώρα που το κράτος δεν εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις.



Παράλληλα, η κυρία Γιανναδάκη τόνισε ότι αναπαράγεται αρνητική εικόνα για τους δικαστές και επικρατεί παραπληροφόρηση και εμπάθεια, ενώ ανέφερε ότι με ευθύνη της Κυβέρνησης μπλοκάρουν τα δικαστήρια, καθώς η Κυβέρνηση για λιμένα ζητήματα εξαντλεί όλους τους δικαστικούς βαθμούς (φτάνει μέχρι Συμβούλιο της Επικρατείας και Άρειο Πάγο).



Μάλιστα, τόνισε η κυρία Γιανναδάκη, ότι στα Διοικητικά Δικαστήρια εκκρεμούν σήμερα 368.000 υποθέσεις εκ των οποίων οι 85.520 είναι φορολογικές.



Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, αναφέρθηκε σε παραπληροφόρηση μέσω του Τύπου για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών και την επιστροφή των αναδρομικών τους, ενώ σημείωσε ότι η απόφαση του Μισθοδικείου για την φοροαπαλλαγή του 25% των αποδοχών των συναδέλφων της, από την πλευρά της Κυβέρνησης αντιμετωπίζεται σαν να μην υπάρχει.



Ανάλογες θέσεις ανέπτυξαν οι πρόεδροι της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, αντεισαγγελέας Εφετών, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, της Ένωσης Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους πάρεδρος Ν.Σ.Κ., Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης. Να σημειωθεί ότι στην πανδικαστική συγκέντρωση δεν συμμετέχει η Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς σήμερα έχουν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού Συμβουλίου.



Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής πρότεινε να νομοθετηθεί κοινό όργανο δικαστών και δικηγόρων, το οποίο θα προωθεί τα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης.





Πηγή

Μ ελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου εκθέτει την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ που εκχώρησε την έκταση του Ελληνικού έναντι 915 εκατ. ευρώ, την ώρα που η επενδυτική του αξία υπολογίζεται σε 2,95 δισ. ευρώ.



Για ξεπούλημα της έκτασης του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κάνει λόγο το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με μελέτη που παρουσίασε.



Όπως αναφέρει, το τίμημα των 915 εκατομμυρίων ευρώ που αποδέχθηκε το ΤΑΙΠΕΔ στη συμφωνία...


με τη Lamda Development, το οποίο προβλέπεται μάλιστα να καταβληθεί σε βάθος δεκαετίας, είναι αρκετά πιο χαμηλό από την επενδυτική αξία του ακινήτου των 6.200 στρεμμάτων, η οποία υπολογίζεται σε 2,95 δισεκατομμύρια ευρώ.



Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΤΕΕ, η τιμή πώλησης διαμορφώνεται στα 492 ευρώ ανά τετραγωνικό (ή σε περίπτωση άμεσης εξόφλησης στα 310 ευρώ ανά τμ, με το συνολικό κόστος να φτάνει στα 1,86 δισ. ευρώ), την ώρα που το ΤΑΙΠΕΔ αποδέχθηκε τα 150 ευρώ ανά τμ, τιμή που αντιστοιχεί στο Βραχάτι Κορινθίας!



Παράλληλα, όπως αναφέρει το Τεχνικό Επιμελητήριο, με βάση τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στην πώληση του παραπλήσιου ακινήτου στον «Αστέρα Βουλιαγμένης», μόνο για την παράκτια ζώνη των 955 στρεμμάτων του Αγίου Κοσμά το τίμημα έπρεπε να φθάσει στο 1,5 δισ. ευρώ.



Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η παρέμβαση γίνεται σε καθοριστική στιγμή, καθώς μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται η απόφαση του ΣΤ’ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ελέγχει τη νομιμότητα της προωθούμενης σύμβασης.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στη σελίδα 44 της Εφημερίδας των Συντακτών που κυκλοφορεί



Από efsyn



Πηγή




Τα καλά νέα αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους που θα αξιολογηθούν ως...







οι παραγωγικότεροι στη διάρκεια του 2015 και θα επιβραβευθούν με την επιστροφή του 13ου μισθού ως ετήσιου μπόνους το 2016.

Οι αρχικές σκέψεις που έγιναν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν να έρθει σύντομα η ώρα της σύνδεσης των αποδοχών με την απόδοση, αλλά επειδή το παρόν σύστημα αξιολόγησης που προβλέπει ποσόστωση, το σχέδιο κόλλησε γιατί δεν μπορεί να στέκεται η επιλογή των αποδοτικότερων χωρίς να προηγηθεί αξιολόγηση. Ετσι, με το νέο μισθολόγιο που θα ισχύσει το 2015 δεν πρόκειται να ανταμειφθούν οι καλύτεροι, απλώς όσοι απολαμβάνουν σήμερα τη λεγόμενη «προσωπική διαφορά» θα τη χάσουν. Η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα είναι κάτι στο οποίο δείχνει να πιστεύει πάρα πολύ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και βιάζεται να προωθήσει τη σχετική ρύθμιση, παρόλο που θα αφορά το 2016, ώστε να ανήκει στις βασικές πρωτοβουλίες της θητείας του στο συγκεκριμένο υπουργείο, που μπορεί να λήξει πρόωρα, αν γίνουν πρόωρες εκλογές.





Πηγή




13 σκαλοπάτια και πολύ χώμα εμποδίζει τους αρχαιολόγους από τον νεκρό της Αμφίπολης. Χτυπάει "κόκκινο" η αγωνία..







Μπροστά σε νέα ευρήματα βρέθηκαν οι αρχαιολόγοι στην ανασκαφή του τάφου της Αμφίπολης, καθώς εντόπισαν δάπεδο σφράγισης από πώρινους λίθους και την μαρμάρινη θύρα του τρίτου θαλάμου...



Τα νέα αυτά δεδομένα που προκύπτουν εξάπτουν την φαντασία και κάνουν την αγωνία να φουντώνει. Οι θεωρίες για «τερματισμό» του τάφου «θάβονται» καθώς είναι πλέον σίγουρο πως κάτω από το δάπεδο σφράγισης το οποίο είχε προβλεφθεί βρίσκονται σκαλιά τα οποία οδηγούν σε κατώτερο επίπεδο του τάφου.



Τώρα, εάν θα είναι ο νεκρός, η επόμενη αποκάλυψη, φαντάζει εξαιρετικά αμφίβολο, ωστόσο όλοι αναμένουμε με αγωνία…



Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αρχαιολόγοι επί του παρόντος εργάζονται στον τέταρτο χώρο του μνημείου, όπου και αποκαλύφθηκε η θεμελίωση των πλαϊνών τοίχων.



Προχωρεί η απομάκρυνση χωμάτων από τον τέταρτο χώρο και αποκαλύφθηκε η θεμελίωση των πλαϊνών τοίχων. Η έδραση των τοίχων γίνεται επί τεχνητής επίχωσης, από καλά συμπυκνωμένο αμμοχάλικο με άργιλο, πάχους περίπου 0, 40μ. Η επίχωση αυτή πατά πάνω στο φυσικό έδαφος του λόφου Καστά, το οποίο εμφανίζεται επιφανειακά ως εδαφοποιημένος κερματισμένος σχιστόλιθος.

Κατά την ανασκαφή διαπιστώθηκε η ύπαρξη δαπέδου σφράγισης από πώρινους λίθους. Σώζονται τα τμήματα του δαπέδου τα οποία βρίσκονται σε επαφή με τους πλαϊνούς τοίχους.

Στο δυτικό τμήμα του δαπέδου οι λίθοι παρουσιάζουν υποχώρηση και σημαντική στροφή προς το εσωτερικό του χώρου, ως αποτέλεσμα καθίζησης-ολίσθησης της υποκείμενης επίχωσης. Στο ανατολικό τμήμα οι λίθοι του δαπέδου βρίσκονται στην αρχική τους θέση.

Πραγματοποιείται η απομάκρυνση των δυτικών λίθων, ώστε να αποκαλυφθεί η κατάσταση θεμελίωσης του δυτικού πλαϊνού τοίχου και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αντιστήριξης και στερέωσης της θεμελίωσης.



Κατά την αποχωμάτωση του τέταρτου χώρου διαπιστώθηκε η ύπαρξη τεχνητού ορύγματος επί του φυσικού σχιστολιθικού εδάφους, επιφάνειας, 4Χ2,10μ., το οποίο είναι επιχωμένο με ιλυώδη άμμο (όπως αλλωστε και η υπόλοιπη επίχωση του μνημείου). Ήδη έχει προχωρήσει η ανασκαφή, σε βάθος περίπου 1,40μ. από την επιφάνεια του κατωφλίου και η επίχωση συνεχίζεται. Κατά την απομάκρυνση της αμμώδους επίχωσης εντοπίστηκε το δεύτερο μαρμάρινο θυρόφυλλο σε καλή κατάσταση διατήρησης, πεσμένο μέσα στο όρυγμα, διαστάσεων, 2Χ0,90Χ0,15μ. και βάρους περίπου έναμισυ τόνο. Σήμερα επιχειρείται η απομάκρυνσή του από το σημείο εύρεσης.

Πριν από τη συνέχιση της απομάκρυνσης των χωμάτων του ορύγματος, θα γίνουν εργασίες εγκιβωτισμού και αντιστήριξης των κατακόρυφων παρειών του (αλλά και της επίχωσης κάτω από το θεμέλιο των πλαϊνών τοίχων), ώστε να διασφαλισθεί η ευστάθεια της θεμελίωσης των

πλαϊνών τοίχων.

Την Τετάρτη 29-10-2014 έγινε τοποθέτηση έξι αισθητήρων μέτρησης της παραμόρφωσης επί

αντίστοιχων αντηρίδων του τέταρτου χώρου για να διαπιστώνεται στο εξής η ένταση των μεταλλικών στοιχείων αντιστήριξης, κατά την πρόοδο των ανασκαφικών εργασιών. Επιπλέον για σήμερα έχει προγραμματιστεί η εγκατάσταση επιπλέον 10 αισθητήρων, αλλά και ρωγμομέτρων για την παρακολούθηση τυχόν εξέλιξης υφιστάμενων ρωγμών μεγάλου εύρους σε δομικά στοιχεία των εγκάρσιων διαφραγμάτων.

Συμπληρώθηκαν στοιχεία υποστύλωσης της θόλου στο δεύτερο και τον τρίτο χώρο.

Συνεχίζεται η αφαίρεση των χωμάτων από τα πρανή και πάνω, ανατολικά και ανάντη του μνημείου.



πηγή : Koolnews.gr



Πηγή




Φτωχότερα κατά 1,38 δισεκατομμύρια έγιναν τα νοικοκυριά στο δεύτερο τρίμηνο του 2014...







Στο ποσό αυτό εκτιμάται η απώλεια του εισοδήματος σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το δελτίο «7 ημέρες οικονομία» της Eurobank.

Όμως, αν συνυπολογιστεί και η πτώση της αξίας των ακινήτων (το 84% των Ελλήνων ιδιοκατοικεί), τότε γίνεται αντιληπτό ότι οι Ελληνες έγιναν πολύ φτωχότεροι, αφού η μείωση της αξίας των διαμερισμάτων ήταν 7,3%.

Οι συντάκτες της έκθεσης επισημαίνουν ότι η κατάσταση αυτή δυσκολεύει την ανάκαμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης στη χώρας μας και κατ΄ επέκταση την ανάκαμψη της οικονομίας και επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Σωρευτικά από το δεύτερο τρίμηνο του 2008 η πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης, του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και των τιμών των διαμερισμάτων ήταν της τάξης του 21,36%, 28,73% και 35,84% αντίστοιχα.





Πηγή




Το χθεσινό μήνυμα του ΔΝΤ και των Βρυξελλών ότι αναμένουν από την Αθήνα τις θέσεις της για τα προαπαιτούμενα, προκειμένου η τρόικα να έρθει στην Ελλάδα, ενεργοποίησε Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη...





Έτσι, στη σημερινή συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη θα αναζητηθεί μια κοινή γραμμή έναντι των απαιτήσεων των δανειστών, προκειμένου η άφιξη της τρόικας να γίνει τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχουν οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Παναγιώτης Ρήγας, Τασία Χριστοφιλοπούλου και Γιώργος Κουτρουμάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή συνάντηση αποφασίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο θέμα των ομαδικών απολύσεων. Για το ενδεχόμενο προσφυγής μιας επιχείρησης στη Δικαιοσύνη λόγω δυσμενούς οικονομικής κατάστασης, με βάση και τον αστικό κώδικα, θα συζητηθεί η αναμόρφωση της σχετικής νομοθεσίας, με στόχο την ταχύτερη έκδοση των αποφάσεων προκειμένου να μη παραμένουν «εγκλωβισμένοι» οι εργαζόμενοι.

Ανοιχτά παραμένουν τα θέματα του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο και του συνδικαλιστικού νόμου, για τα οποία θα αναζητηθεί σύμπλευση μεταξύ της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι παρεμβάσεις που θα επιχειρηθούν θα είναι προς την κατεύθυνση των όσων έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στο θέμα του μισθολογίου στο δημόσιο φαίνεται να καταλήγουν στην προώθηση της μείωσης των εισαγωγικών μισθών στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα για την δοκιμαστική διετή περίοδο και στη μη περικοπή των αποδοχών όσων υπαλλήλων λαμβάνουν προσωπική διαφορά. Βέβαια, η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης «άνοιξε» μόνος του το θέμα το μισθολογίου αφού δεν ήταν στα προαπαιτούμενα

Για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε συμφωνία, με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να δηλώνουν ότι το σχέδιο Δένδια είναι «σε καλή γραμμή», ενώ ζητήθηκε να υπάρξει ρύθμιση και για τα δάνεια των αγροτών στην παλιά Αγροτική.

Παράλληλα, η πλευρά του ΠΑΣΟΚ ζήτησε για το θέμα των στεγαστικών δανείων, αν δεν έρθει το νομοσχέδιο μέχρι τέλους του έτους, να υπάρξει παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, η οποία παύει από 1ης/1/2015.

Σε κάθε περίπτωση κυβερνητικές πηγές έλεγαν χθες το βράδυ ότι είναι σε διαβούλευση με την τρόικα, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους ότι ο σχεδιασμός θα έχει ολοκληρωθεί εντός των ασφυκτικών χρονικών ορίων, προκειμένου μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων να έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση και να υπάρξει συμφωνία για την προληπτική γραμμή στήριξης.

Τέλος, για τις υπόλοιπες 5.500 απολύσεις στο δημόσιο το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να προέλθουν αποκλειστικά από τον έλεγχο των πλαστών δικαιολογητικών κάτι που το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρεί δύσκολο.

Πηγή: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ





Πηγή


Σ υγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης, πραγματοποιούν οι μικροομολογιούχοι, σήμερα, παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης. Ζητούν για πολλοστή φορά, να συναντήσουν τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου, όπως αναφέρουν, να διεκδικήσουν την επιστροφή των οικονομιών τους, που έχασαν, με την υποχρεωτική συμμετοχή τους στο PSI.



Ένας από τους διαμαρτυρόμενους δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 τα εξής: «Δυστυχώς, η πολιτική ελίτ, που μας κυβερνά, έχει αποφασίσει...


να καταστρέψει κάθε υγιές κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και οι άνθρωποι, που πραγματικά σαν πατριώτες εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους στο Ελληνικό Δημόσιο, είναι, αυτή τη στιγμή, μετά από τρία χρόνια σχεδόν, στο δρόμο και κυνηγάμε το αυτονόητο».



Από το koutipandoras




Πηγή


Μπορεί κάποιοι φανατικοί φίλοι της ταινίας Pretty Woman να σοκαριστούν(;), όμως τώρα αποκαλύπτεται ότι η περίφημη ταινία παραλίγο να τελείωνε με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Παραλίγο να μην είχε happy end!



Ετσι τέλειωνε κανονικά η ταινία Pretty Woman (2)

Αυτή η… μικρή διαφορά ίσως να μην είχε κάνει την ταινία εμβληματική του Χόλιγουντ, να μην είχε επιτρέψει στην Τζούλια Ρόμπερτς να κάνει τη σπουδαία καριέρα που έκανε. Σύμφωνα λοιπόν με το σενάριο, ο έρωτας της Βίβιαν και του Εντουαρντ θα τέλειωνε εντελώς διαφορετικά. Ο Έντουαρντ θα έφευγε για τη Νέα Υόρκη για χάρη της συντρόφου του και η Βίβιαν θα επέστρεφε στην πορνεία, πετώντας στα σκουπίδια τα 3.000 δολάρια που της είχε δώσει ως αμοιβή ο Εντουαρντ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αρχικός τίτλος της ταινίας ήταν «3.000»!

Ετσι τέλειωνε κανονικά η ταινία Pretty Woman (3)

Η ίδια η Τζούλια Ρόμπερτς είχε χαρακτηρίσει αυτό το φινάλε ως «μια πραγματικά σκοτεινή, καταθλιπτική, απαίσια ιστορία δύο φρικτών ανθρώπων. Ο ρόλος μου θα ήταν μιας γυναίκας εθισμένης στα ναρκωτικά, κακού χαρακτήρα, ευέξαπτης, φωνακλού, κακοδιάθετης, ενώ ο Eντουαρντ θα ήταν ένας πολύ πλούσιος, όμορφος, φρικτός άνθρωπος».

Ετσι τέλειωνε κανονικά η ταινία Pretty Woman (4)

Αν και το αρχικό σενάριο άρεσε στους παραγωγούς του Χόλιγουντ, το φινάλε έπρεπε να αλλάξει. Ετσι επελέγη η λογική της ιστορίας της Σταχτοπούτας, ενώ αφαιρέθηκε από το σενάριο κάθε αναφορά σε ναρκωτικά και στη φιλενάδα του Εντουαρντ που τον περίμενε στη Νέα Υόρκη.

Ετσι τέλειωνε κανονικά η ταινία Pretty Woman (5)

Πηγή: iefimerida.gr



otherside.gr




Πηγή

Σ ε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται αυτήν την ώρα η Άννα Παναγιωταρέα έπειτα από την αποκάλυψη ότι ο τάφος της Αμφίπολης δεν είναι τάφος, αφού δεν υπάρχει κανένας νεκρός θαμμένος εκεί μέσα, οπότε χωρίς τάφο δεν υπάρχει και Υπεύθυνη Τάφου.



Διαβάζω απόψεις αρχαιολόγων που λένε ότι είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την άνοδο των προσδοκιών από την Αμφίπολη.



Άντε πάλι με το αυτομαστίγωμα και τη λογική...


του "όλοι φταίμε". Ε λοιπόν, δε φταίμε όλοι. Φταίνε πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα.



Φταίει ο Αντώνης Σαμαράς που έτρεξε να συνδέσει το όνομά του με κάτι που δεν ήξερε κανείς τί είναι, φταίει η επικεφαλής αρχαιολόγος της ανασκαφής Κατερίνα Περιστέρη που μπήκε στη λογική του Πρωθυπουργού καταπατώντας κάθε κώδικα δεοντολογίας του επαγγέλματός της, φταίει το Υπουργείο Πολιτισμού με τις κωμικές ανακοινώσεις του, φταίνε τα ΜΜΕ - αν και ΜΜΕ και Κυβέρνηση είναι ένα και το αυτό - και τέλος φταίνε κι όλοι αυτοί που έβγαιναν κι έλεγαν το μακρύ τους και το κοντό τους κάνοντας υποθέσεις για την Αμφίπολη ενώ βρίσκονταν χιλιόμετρα μακριά από την ανασκαφή.



Αν όλοι αυτοί κρατούσαν το στόμα τους κλειστό για λίγους μήνες και το εύρημα παρουσιαζόταν ολόκληρο με τη μία, ο κόσμος θα το υποδεχόταν θερμά. Και χωρίς νεκρό. Κι ας μην ξέρει τίποτα από Ιστορία. Κι ας μην έχει πάει ούτε μια φορά στην Ακρόπολη. Κι ας ξέρει ότι εκατοντάδες άλλες αρχαιότητες είναι παρατημένες στην τύχη τους.



Ο κόσμος είχε όλη την καλή διάθεση να δεχτεί το εύρημα όπως είναι. Κι ήταν λογικό να ενθουσιάζεται όσο αποκαλύπτονταν νέα ευρήματα. Μία ακέφαλη σφίγγα, δύο ακέφαλες σφίγγες, δύο Καρυάτιδες, μισό ψηφιδωτό, άλλο μισό ψηδιδωτό, ένα κομμένο κεφάλι σφίγγας. Τώρα που τα ευρήματα τελείωσαν και η ανασκαφή είναι έτοιμη να κλείσει χωρίς να βρεθεί νεκρός, είναι λογική κι η απογοήτευση.



Από τη μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη του αιώνα, η Αμφίπολη μετράπηκε στο μεγαλύτερο αρχαιολογικό φιάσκο.



Μόνο ένας νεκρός εξ' ουρανού θα έσωζε αυτήν τη στιγμή την παρτίδα. Ας φυτέψουν έναν να τελειώνουμε. Κι ας πουν ότι είναι ο Αλέξανδρος. Ένα ψέμα μπορεί να καλυφθεί μονάχα από ένα μεγαλύτερο. Κι οι Έλληνες είναι έτοιμοι να πιστέψουν το οτιδήποτε.



Εάν δεν είναι τόσο αδίστακτοι, ώστε να φυτέψουν κάτι, υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Μιας κι έχουμε πρόβλημα χώρου στα ελληνικά νεκροταφεία, ο τύμβος της Αμφίπολης θα μπορούσε, έστω κι ετεροχρονισμένα, να γίνει τάφος. Αφού δε φιλεξενεί αρχαίους Έλληνες, ας φιλοξενήσει τουλάχιστον σύγχρονους.



Θα μπορούσαμε φυσικά να τον μετατρέψουμε και σε κρεματόριο, ώστε το πρόβλημα χώρου να λυθεί μια και καλή. Πλήθη τουριστών από ολόκληρο τον πλανήτη θα συρρέουν στην Αμφίπολη για να αποτεφρώσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε αρχαιοελληνικό ντεκόρ αφήνοντας πίσω τους ζεστό χρήμα.



Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να αφήσουμε τον τύμβο ανέπαφο και να τον χρησιμοποιήσουμε όπως είναι. Ως κενοτάφιο. Σαν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Να γίνει το μνημείο της Ελλαδας που ποτέ δεν πεθαίνει. Και λογικό να μην πεθαίνει αφού έχει πεθάνει εδώ και χρόνια.



Καλή μας Ανάσταση!



by To Skouliki Tom



(Ανήθικο δίδαγμα: Όλο αυτό το διάστημα που αναρτούσαμε στη σελίδα μας φωτοσοπιές οι οποίες τρόλαραν το μνήμειο, βρέθηκαν αρκετοί που ενοχλούνταν, γιατί λέγανε δεν έχουμε ούτε ιερό ούτε όσιο. Τώρα που αποδεικνύεται ότι οι μοναδικοί που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο είναι όσοι ενεπλάκησαν άμεσα με την ανασκαφή, τί έχουν να πουν όλοι αυτοί οι αρχαιολάγνοι πατριώτες;)






Πηγή

Οι χρήστες που έιναι fan του λειτουργικού συστήματος Linux και έχουν περιμένει υπομονετικά για την τελική έκδοση του Ubuntu 14.10 (Utopic Unicorn) μετά την έκδοση beta που κυκλοφόρησε τέλη Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, θα είναι στην ευχάριστη θέση να μάθουν ότι η τελική έκδοση Ubuntu 14.10 είναι τώρα διαθέσιμη για download από την Canonical και φέρνει μαζί της μια σειρά από νέα σημαντικά χαρακτηριστικά και βελτιώσεις ασφαλείας. Η τελική έκδοση βασίζεται σε Linux kernel 3.16 και φέρνει καλύτερη υποστήριξη για επεξεργαστές Intel (Haswell, Broadwel, Merrifield και τους νέους Cherryview), ARM 64, Power8, Nvidia και AMD.Επίσης υπάρχουν νέες ενημερωμενες εφαρμογές συμπεριλαμβανομένων του LibreOffice, του Firefox, του Chromium και του Rhythmbox. Μια νέα προσθήκη είναι η δυνατότητα να παρακολουθήσετε Netflix με το Chrome, έτσι ώστε να κάνετε streaming τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες απευθείας στο Ubuntu.Περισσότερες πληροφορίες και τα download links θα τα βρείτε στο παρακάτω σύνδεσμο.



Πηγή
Πανό από τη διαμαρτυρία των οι μικροομολογιούχων έξω από το Υπ Οικονομικών


dromografos2

Πηγή


Η Τάμυ που καβαλάει τη μηχανή με μια κάμερα από πίσω της έχει έναν από τους πιο γνωστούς...

κ@λους στο Youtube... Και ενώ αυτή και άλλες φίλες της έχουν κυκλοφορήσει στους δρόμους (κάποιας ανατολικής χώρας) δεκάδες φορές με θανατηφόρα εμφάνιση, πριν λίγο καιρό ένας "Ζητάς" τη σταμάτησε επειδή του "βγήκαν" τα μάτια με το στρινγκ που φορούσε η Τάμυ...






Πηγή














ΔΝΤ: Η ΤΡΟΪΚΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΟΝΟ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ




(Πεμ. 30/10/14 - 21:00) Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΓΚ. ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ! ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ !

ΟΙ ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ «ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ» ΤΟΥΣ. ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !

ΥΣΤΑΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ Η «ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ»

Μετά το «φιάσκο» των stress test για τις τράπεζες, ακολουθεί για την κυβέρνηση το βασανιστήριο της σταγόνας με την πολυσυζητημένη αξιολόγηση του μνημονιακού προγράμματος από την τρόικα, ενώ τη σκυτάλη παίρνει η Γερμανία του Β. Σόιμπλε, η οποία διαψεύδει προσβλητικά τον Γκίκα Χαρδούβελη και τις δηλώσεις του.

Η εξουθενωτική πίεση των αγορών στο Χρηματηστήριο Αθηνών (ΧΑΑ) και στα επιτόκια των ομολόγων έχει τινάξει στον αέρα κάθε αξιοπιστία των stress test, αποκαλύπτοντας «μαύρες τρύπες» τόσο στα κεφάλαιά τους (η συμμετοχή της αναβαλλόμενης φορολογίας φτάνει, περίπου, το 40%) όσο και στις προβλέψεις για την κάλυψη των «κόκκινων» δανείων τους, που κινούνται στο πολύ χαμηλό επίπεδο του 40%.

Την ίδια ώρα, η τρόικα εκβιάζει ωμά την Αθήνα, απειλώντας με τη μη έλευσή της, αφού η κυβέρνηση όχι μόνο έχει καθυστερήσει ανυπόφορα στην εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος αλλά και καθυστερεί να στείλει τις προτάσεις της για την υλοποίησή του.

Η τροϊκανή αξιολόγηση τείνει να εξελιχθεί σε Βατερλώ για την κυβέρνηση, αφού και αν γίνει θα σημάνει την άρον-άρον ψήφιση σκληρών μέτρων, πράγμα που είναι πολύ αμφίβολο αν αντέχει η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πολύ περισσότερο όταν η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως όσο και ματαίως, το μαγικό αριθμό των 180.

Στο μεταξύ, όλος ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης για την «γραμμή προληπτικής στήριξης» έχει τεθεί εκτός πάσης τροχιάς, αφού τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων έχουν εκτιναχθεί ξανά σε απρόσιτα ύψη, που καθιστούν, μεσοπρόθεσμα τουλάχιστον, όνειρο θερινής νυκτός την έξοδο στις αγορές.

Μέσα σε αυτό το γενικό ναυάγιο, τελευταία γραμμή άμυνας για το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο είναι η επίρριψη του αδιεξόδου στον «πολιτικό παράγοντα», στην αβεβαιότητα των πολιτικών εξελίξεων και στον «κίνδυνο», τάχα, που επισύρει ο ερχομός του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Ύστατο καταφύγιο για τους κυρίαρχους κύκλους φαίνεται να γίνεται το χαρτί της «εθνικής συνεννόησης» ή «εθνικής συναίνεσης», προκειμένου να πιεσθεί αφόρητα ο ΣΥΡΙΖΑ να τσουβαλιαστεί στον κύκλο της συνενοχής και της μνημονιακής συνέχειας.

ΝΙΚΟΣ ΖΗΚΟΣ

ΔΝΤ: Η ΤΡΟΪΚΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΟΝΟ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Η ταχύτητα με την οποία η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει το «πλήρες σύνολο των προτάσεων πολιτικής» (full set policy proposals) που αναμένει η τρόικα θα προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα επιστροφής των κλιμακίων στην Αθήνα.

Με αυτό το τελεσίγραφο προς την παραδομένη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ξεκαθάρισε τη θέση του πριν από λίγο από την Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, στο πλαίσιο ενημέρωσης δημοσιογράφων, όταν ερωτήθηκε για το χρόνο επιστροφής τη τρόικας στην Ελλάδα.

Για το θέμα της προληπτικής πιστωτικής γραμμής και τη θέση που κρατά το ΔΝΤ ανέφερε πως αν και η Ελλάδα σταδιακά ανακτά την πρόσβαση στις αγορές, το γεγονός ότι η πρόσβασή της εξακολουθεί να είναι επισφαλής, «όπως προκύπτει από την πρόσφατη αύξηση των spreads», δείχνει πως θα ήταν σε μια καλύτερη θέση, αν είχε προληπτική στήριξη.


«Αυτό είναι κάτι που η Ελλάδα θα αποφασίσει» είπε ο Ράις, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει εάν θα ήταν καλύτερο η χώρα να απευθυνθεί για προληπτική χρηματοδότηση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. «Η προληπτική στήριξη θα μπορούσε να λάβει πολλές μορφές» τόνισε.

Αρχικά ο Ράις τόνισε πως τεχνικά κλιμάκια βρέθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου στην Αθηνά και εξέτασαν θέματα της αξιολόγησης. Εν συνεχεία, υπογράμμισε πως η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης κατά την Ετήσια Συνοδό του Ταμείου.

«Στη συνάντηση αυτή η γενική διευθύντρια επαίνεσε τις ελληνικές αρχές για τη σημαντική βελτίωση στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τις ενθάρρυνε να εφαρμόσουν αποφασιστικά τις βασικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του προγράμματος. Ακόμη, επανέλαβε τη δέσμευση του Ταμείου για την υποστήριξη της Ελλάδα στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος» είπε χαρακτηριστικά ο Ράις.

Ο ίδιος, όταν ερωτήθηκε εάν η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα προσδιορίζεται κοντά στις 8 Νοεμβρίου, υπογράμμισε πως σε αυτό το στάδιο το ΔΝΤ και οι άλλοι εταίροι της Ελλάδας αναμένουν «το πλήρες σύνολο των προτάσεων πολιτικής» της κυβέρνησης, προκειμένου να προσδιορίσουν το ακριβές χρονοδιάγραμμα επιστροφής τους στην ελληνική πρωτεύουσα. Όταν μάλιστα δέχθηκε διευκρινιστική ερώτηση για το πότε θα σταλούν στην τρόικα οι ελληνικές θέσεις, αρκέσθηκε να απαντήσει πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Πάντως, προτού γίνουν γνωστές οι δηλώσεις Ράις, πηγές του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα εξέφραζαν την εκτίμηση πως το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έρθουν στην Ελλάδα.

Σε ερώτηση εάν στην μετά - μνημόνιο εποχή το ΔΝΤ θα παρέχει τεχνική στήριξη σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, ο Ράις είπε πως κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασίσουν οι ελληνικές Αρχές. Ο κ. Ράις απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση αν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ζήτησε από την Κριστίν Λαγκάρντ -στις 12 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον- την πρόωρη διακοπή του προγράμματος, λέγοντας πως δεν θα μεταφέρει «το περιεχόμενο ιδιωτικών συναντήσεων».

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Στην ερώτηση εάν το ΔΝΤ ζητά μειώσεις στις συντάξεις και αλλαγές στο ασφαλιστικό απάντησε πως το Ταμείο «στηρίζει την επιθυμία των ελληνικών αρχών να αποφευχθούν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», ωστόσο προσέθεσε πως είναι σημαντικό η Ελλάδα να προχωρήσει με τις δημοσιονομικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό των δημοσιονομικών θεσμών της. Μάλιστα, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της φορολογικής διοίκησης, όπου όπως είπε «η πρόοδος εξακολουθεί να υστερεί», έτσι ώστε ο καθένας να πληρώνει το μερίδιο φόρων που του αναλογεί.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ - ΣΟΪΜΠΛΕ !

Στη συνάντηση Χαρδούβελη - Σόιμπλε δεν υπήρξε κάποια συμφωνία για περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας, τονίζει εκπρόσωπος του υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Σύμφωνα με το Bloomberg, συμπλήρωσε ότι η συνομιλία μεταξύ των δύο ανδρών δεν είχε δεσμευτικό χαρακτήρα.

Όπως είπε την Τετάρτη (29/10) ο Γκίκας Χαρδούβελης αντικείμενο της συζήτησης ήταν η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα, δεδομένου ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου.

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα, συζητήσαμε πάρα πολλά θέματα. Την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, πώς προχωράμε, πώς πάει η ελληνική οικονομία και, επίσης, το γεγονός πως στο τέλος της χρονιάς το πρόγραμμα τελειώνει και πρέπει να μπούμε σε μια νέα σχέση από την 1η Ιανουαρίου. Αυτό το καταλαβαίνει και η γερμανική πλευρά, ότι πρέπει σύντομα να βρούμε μια λύση, να οριοθετήσουμε αυτήν τη σχέση», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.http://www.iskra.gr/





Πηγή

Η ανοδική πορεία στα GByte συνεχίζεται με τον νέο "WD Purple". Η σειρά WD Purple μεγαλώνει με νέα μοντέλα και χωρητικότητες που αγγίζουν τα 6TB για να στριμώξετε όλα σας τα δεδομένα! Η WD υποστηρίζει πως ο δίσκος είναι ιδανικός για συστήματα παρακολούθησης, μέσα στα πρότυπα του Internet of Things οικοσυστήματος καθώς εξοπλίζεται με τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η WD ειδικά για αυτό τον σκοπό. Οι AllFrame και IntelliSeek τεχνολογίες βοηθούν (αντίστοιχα) στη μείωση της απώλεια των δεδομένων από ένα βίντεο αλλά και στη χαμηλότερη κατανάλωση μέσω υπολογισμών που κάνει ο δίσκος κατά τη λειτουργία του. Ο δίσκος (WD60PURX) έχει προτεινόμενη τιμή τα $329.99 και ξεκινά από το 1TB φτάνοντας στο προαναφερθέν μοντέλο των 6TB.



Πηγή

Η Graphene 3D Lab είναι μια αρκετά φιλόδοξη νέα εταιρεία που αποφάσισε να ασχοληθεί με τρία από τα πιο καυτά θέματα των τελευταίων ετών στον χώρο της τεχνολογίας (γραφένιο, 3D printing και μπαταρίες). Ουσιαστικά, η εταιρεία συστήνει τη δική της τεχνολογία 3D printing για την κατασκευή μπαταριών από γραφένιο σε οποιοδήποτε σχήμα με απόδοση όσο μια συνηθισμένη μπαταρία AA. Σύμφωνα με τον Dr. Daniel Stolyarov, CTO και συνιδρυτή της εταιρείας, η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει στις αρχές του 2015, ενώ ταυτόχρονα εργάζονται επάνω στη δημιουργία νήματος από πλαστικό και γραφένιο. Τα πρώτα αποτελέσματα της δουλειάς της παρουσιάζονται στο παρακάτω video και αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη καταθέσει την απαραίτητη αίτηση για κατοχύρωση πατέντας σχετική με την τεχνολογία τους στην αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ.



Πηγή

A πόφαση - πρόκληση με την οποία διαγράφηκε πρόστιμο ύψους επτά εκατομμυρίων ευρώ από τον πολυεθνικό κολοσσό Unilever, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε πως παραβίασε τους κανόνες του ανταγωνισμού, εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας.



Πρόκειται ασφαλώς για σκανδαλώδη κρίση καθώς ουσιαστικά επιβραβεύεται η ατιμωρησία του πολυεθνικού γίγαντα με ετήσιο τζίρο περί τα 50 δις ευρώ την ίδια στιγμή που με άλλες δικαστικές αποφάσεις έχουν "γονατίσει"...

οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.



Πρόκειται για την υπ'αριθμόν 3807/2014 απόφαση του δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγε η Unilever μετά την επιβολή του προστίμου που της επιβλήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού με την υπ'αριθμόν 441/V/2009 απόφασή του.



Από avgi



Πηγή


Ο Γιώργος Σαμπάνης επέστρεψε για δεύτερη σεζόν στη σκηνή του "ACRO", ...





έχοντας στο πλευρό του την Τάμτα και την Κατερίνα Λιόλιου. Αρκετά ήταν τα γνωστά πρόσωπα που βρέθηκαν στην πρεμιέρα, με την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων να "κλέβει" τις εντυπωσεις....











Η Εύη Φραγκάκη



Πηγή