follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail




Αμερικανική εταιρεία κατασκευής και τοποθέτησης φωτοβολταϊκών ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στον κόσμο. Ο λόγος για...







το πάρκο Τοπάζ στην πεδιάδα του Καρίθο Πλέιν, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.



Το πάρκο αποτελείται από 9 εκατομμύρια ηλιακά πάνελ, τα οποία συνολικά καλύπτουν έκταση 9.5 τετραγωνικών μιλίων, δηλαδή περίπου 15,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα.



Ήδη, όπως έγινε γνωστό η μονάδα έχει τεθεί σε λειτουργία και είναι σε θέση να παράγει 550MW, ικανά να τροφοδοτήσουν 160.000 σπίτια. Με τον τρόπο αυτό, υπολογίζεται ότι το περιβάλλον γλιτώνει από 377.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.



Εξάλλου, εντός του 2015 αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία ακόμη δύο μονάδες ίσης ή μεγαλύτερης απόδοσης, στις ΗΠΑ.



Η πρώτη αποτελεί επίσης έργο της ίδιας εταιρεία που κατασκεύασε το πάρκο και φέρει την ονομασία Desert Sunlight. Είναι ισχύος 550MW και θα γίνει στο Ρίβερ Σαϊντ Κάουντυ, στη Καλιφόρνια.



Η δεύτερη μονάδα κατασκευάζεται από άλλη εταιρεία και ονομάζεται Solar Star. Αναμένεται να έχει απόδοση 579MW και θα έτοιμο το 2015 στο Ρόζαμοντ επίσης στην Καλιφόρνια.



Πηγή




Από εκεί προήλθε η έκρηξη της ανεργίας κι όχι από τον δημόσιο τομέα. Χάθηκαν 754.300 θέσεις εργασίας από κλάδους μικρομεσαίων...











Από το 2008 έως και το 2013, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική οικονομία είναι λιγότερες κατά 230.000 περίπου. Αυτό σημαίνει ότι εξαφανίστηκε η μία στις τέσσερις επιχειρήσεις, ενώ από τις 1.043.000 απώλειες στην απασχόληση (Β ΄Τρίμηνο 2008 - Β ΄Τρίμηνο 2014) οι 754.300 - δηλαδή τα τρία τέταρτα - προέρχονται από κλάδους που εκπροσωπεί η ΓΣΕΒΕΕ.



«Η επιδείνωση των δεικτών έρχεται να μετριάσει, αν όχι να θολώσει του διθυράμβους περί ανάκαμψης, πολύ δε περισσότερο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» είπε κατά τη διάρκεια της 46ης γενικής συνέλευσης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα, ο πρόεδρός της Γιώργος Καββαθάς, παρουσιάζοντας μια σειρά στοιχείων όπως τα προαναφερόμενα.



Ο κ. Καββαθάς ανέπτυξε ένα εναλλακτικό σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και ταυτόχρονα τους άξονες δράσης και στρατηγικής της ΓΣΕΒΕΕ που είναι τα εξής:



Επιλογή συγκεκριμένων κλάδων που θα διαδραματίσουν τον ρόλο της «ατμομηχανής». Βασικά κριτήρια για την επιλογή αυτών των κλάδων, είναι η ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και οι διασυνδέσεις που μπορούν να έχουν με άλλους κλάδους της οικονομίας. Ως τέτοιοι κλάδοι έχουν προκριθεί η ενέργεια, οι κατασκευές (με διαφορετικό, ωστόσο, προσανατολισμό), η υγεία και το περίφημο αγροτοδιατροφικό σύμπλεγμα. Στους κλάδους αυτούς, οφείλει να συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοσίων επενδύσεων και να προσανατολιστούν τόσο στη σύνδεση της παιδείας και της έρευνας όσο και στον σχηματισμό «αλυσίδων αξίας».



Η κλίμακα της ανάπτυξης πρέπει να σχεδιαστεί με βάση επιχειρηματικές μονάδες μικρού και μεσαίου μεγέθους. Η επιλογή αυτής κλίμακας υπαγορεύεται από το ίδιο το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας, αλλά και από το γεγονός ότι η απασχόληση στην κλίμακα αυτή είναι μαζικότερη και περισσότερο ανθεκτική.



Το ζήτημα της χρηματοδότησης της ανάπτυξης δεν είναι δυνατό να αφεθεί στην άναρχη ιδιωτική πρωτοβουλία, δεδομένου ότι σήμερα οι επενδύσεις όχι μόνο είναι βραχυπρόθεσμες και κερδοσκοπικές αλλά και δεν εξασφαλίζουν ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο. Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης οφείλει να προέλθει από έναν προϋπολογισμό (και όχι απλώς από ένα πρόγραμμα) δημοσίων επενδύσεων, ο οποίος πρέπει να οικοδομηθεί έτσι ώστε να έχει αντικυκλικό χαρακτήρα και προσανατολισμό.



Στο πλαίσιο αυτό, η ΓΣΕΒΕΕ έχει ήδη προτείνει την εξαίρεση του ελλείμματος του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων από το συνυπολογισμό του στο συνολικό δημοσιονομικό έλλειμμα. Παράλληλα, και αναφορικά με τη χρηματοδότηση των μικρών και των πολύ μικρών επιχειρήσεων η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι η ανάπτυξη μικρο-χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως για παράδειγμα το crowdfunding, τα credit unions, το factoring, το venture capital, κλπ. πρέπει να αναπτυχθούν είτε στο πλαίσιο των συνεταιριστικών τραπεζών είτε με τη δημιουργία τράπεζας για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.



Αναγκαία θεωρείται και η αναμόρφωση της φορολογικής πολιτικής και του ίδιου του ισχύοντος φορολογικού πλαισίου / συστήματος. Οι προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ, όπως η παγίωση ενός σταθερού, δίκαιου και διαφανούς συστήματος φορολογίας, η φορολόγηση των εισοδημάτων ανεξάρτητα από την πηγή σε ενιαία προοδευτική κλίμακα, η ριζική αλλαγή του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου, το αφορολόγητο αποθεματικό για επανεπένδυση και άλλες, είναι ενταγμένες σε αυτό το πλαίσιο αναμόρφωσης της φορολογικής πολιτικής συνολικά.



Ενόψει των συστηματικών προσπαθειών για υποβάθμιση του ΟΑΕΕ και τη μετατροπή του σε ένα είδος επαγγελματικού ταμείου απονομής κύριας σύνταξης, η ΓΣΕΒΕΕ εκτός από τις προτάσεις που έχει καταθέσει και αναφέρονται στην αποποινικοποίηση των οφειλών, τη μετατροπή τους σε ασφαλιστικό χρόνο και την ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης, θεωρεί ότι η αναμόρφωση του ΟΑΕΕ ως ταμείου απονομής κύριας σύνταξης οφείλει να θεμελιωθεί σε ένα σύστημα ασφαλιστικών εισφορών ανάλογων προς τα έσοδα των επιχειρηματιών και όχι σε ένα αυθαίρετο τεκμήριο όπως αυτό της τριετίας.







Πηγή




Κωδικός «Τελευταία ευκαιρία» για όσους χρωστάνε το χαράτσι της ΔΕΗ, τους 600.000 που βρέθηκαν να οδηγούν ανασφάλιστα Ι.Χ. και τους περίπου 70.000 που έλαβαν παράνομα επίδομα θέρμανσης...







Κωδικό «Τελευταία ευκαιρία» για χιλιάδες Eλληνες που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ (περί το 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι), 600.000 οδηγούς που βρέθηκαν με ανασφάλιστα Ι.Χ., αλλά και περίπου 70.000 φορολογούμενους που έλαβαν παράνομα επίδομα θέρμανσης δίχως να προβούν ποτέ σε αγορές πετρελαίου επιδιώκει να παρουσιάσει μέσα στο προσεχές διάστημα η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων (ΓΓΔΕ).



Με κατεύθυνση εισπρακτική και στόχο παράλληλο όμως να υπάρξουν και κάποιου είδους διευκολύνσεις λόγω της πολιτικής συγκυρίας και των τεράστιων δυσκολιών που υπάρχουν, καθώς είναι χιλιάδες οι υπόχρεοι πολίτες, η ΓΓΔΕ και το υπουργείο Οικονομικών μελετούν τρόπους ώστε να υπάρξει περιθώριο πληρωμών μέσα σε ένα πλαίσιο σχετικά ευνοϊκό.



Σε συνέχεια των όσων παρουσιάστηκαν την προηγούμενη Τετάρτη αναφορικά με τον κίνδυνο κατάσχεσης εναντίον όσων δεν έχουν εξοφλήσει το περίφημο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και τη διαφαινόμενη επιβεβαίωση οφειλών για το τέλος ακινήτων το 2013 που δεν πληρώθηκαν και θα πρέπει να εξοφληθούν σε 12 δόσεις, πηγές του «business stories» αναφέρονται σε ανάλογη ρύθμιση που προετοιμάζεται και για άλλες δύο κατηγορίες, οι οποίες μέχρι στιγμής κρατιούνταν στα συρτάρια της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου: αυτή των επιδομάτων θέρμανσης για τα οποία εισπράχθηκαν προκαταβολές oι οποίες όμως ουδέποτε μετατράπηκαν σε πετρέλαιο, καθώς και τα ανασφάλιστα Ι.Χ. οι κάτοχοι των οποίων δεν έχουν καταβάλει τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί.



Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχoς των παραπάνω ενεργειών είναι να κλείσει η ψαλίδα ως προς το δημοσιονομικό κενό για το οποίο η τρόικα γκρίνιαξε στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των διμερών διαπραγματεύσεων στο Παρίσι, καθώς αναμένεται να εισπραχθούν συνολικά άνω των 300-350 εκατ. ευρώ.



Ως προς το θέμα του χαρατσιού της ΔΕΗ, οι πολίτες που δεν έχουν πληρώσει -όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα- φτάνουν το 1 εκατομμύριο (ίσως να είναι ελαφρώς περισσότεροι) σε οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στη ΓΓΔΕ. Η συγκεκριμένη οφειλή δεν μπορεί να ενταχθεί λοιπόν στις 72 ή 100 δόσεις, άρα θα πάει σε μόλις 12 με χρονικό ορίζοντα άμεσο. Η είσπραξη αυτών των ποσών πάντως αναμένεται να αποφέρει με τρόπο άμεσο περί τα 300 εκατ. ευρώ, αν και αρκετοί πιστεύουν πως πολύς κόσμος δεν δύναται να ανταποκριθεί.



Σε ό,τι αφορά τα ανασφάλιστα οχήματα, πολλοί είναι οι πολίτες (πάνω από 600.000) που δεν έχουν καταβάλει τα πρόστιμα (μαζί με τις προσαυξήσεις ανεβαίνουν σε ύψη δυσθεώρητα) που τους έχουν επιβληθεί, με αποτέλεσμα να αναμένεται να δοθεί και εκεί ανάλογη έμφαση ώστε να εξοφληθούν σε 12 δόσεις και να συγκεντρωθούν ποσά περίπου 150 εκατ. ευρώ. Ομως μείζον πρόβλημα υπάρχει και με την αργοπορία στην επιστροφή στο κράτος των προκαταβολών που έλαβαν περίπου 70.000 φορολογούμενοι για αγορά πετρελαίου θέρμανσης και δεν έχουν προσκομίσει τα παραστατικά.



Ανασταλτικός παράγοντας στη διεκπεραίωση των παραπάνω αποτελεί η κακή οργάνωση των εφοριών, καθώς πολλές εξ αυτών δεν έχουν προβεί στις διαδικασίες επιβολής προστίμων, άλλες έχουν διάθεση επιβολής εξαντλητικών, ενώ πολλές δεν έχουν κάνει καν προεργασία για το θέμα. Από την άλλη, κύκλοι του υπουργείου εκτιμούν πως το να βγει η κυβέρνηση σε μια πολιτική κόντρα διαρκείας με μια τόσο μεγάλη ομάδα πληθυσμού, η οποία βρίσκεται σε εμφανή αδυναμία σε μια τόσο κρίσιμη και ρευστή συγκυρία, θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα.







Πηγή




Περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια αντικείμενα πωλήθηκαν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Amazon, την περασμένη Παρασκευή, την «Μαύρη Παρασκευή» των αγορών, κάτι που σημαίνει πως ανά δευτερόλεπτο η ιστοσελίδα «έκλεινε»...







64 πωλήσεις, μόνο στη Μεγάλη Βρετανία!



Ήταν η μέρα με τη μεγαλύτερη κίνηση όλο το χρόνο για το Amazon, ενώ οι υπεύθυνοι των πωλήσεων παραδέχθηκαν πως «ξεπεράστηκαν όλες οι προσδοκίες».



Μόνο που οι προκλήσεις δεν σταματούν εδώ για τον γίγαντα του διαδικτύου, καθώς η Δευτέρα μετά την «Μαύρη Παρασκευή», ονομάζεται «Cyber Monday» κάτι σαν... «Κυβερνο-Δευτέρα» δηλαδή, όπου οι διαδικτυακές προσφορές θα εναλάσσονται κάθε δέκα λεπτά!



πηγή: protothema.gr









Πηγή


Σίγουρα η εγχείρηση δεν είναι μία ευχάριστη εμπειρία για κανέναν. Τι γίνεται όμως όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα έχουν υπολογίσει οι γιατροί; Ασθενείς που ξύπνησαν κατά τη διάρκεια της ίδιας τους της επέμβασης περιγράφουν την τρομακτική τους εμπειρία.



«Ημουν ξύπνια αλλά παράλυτη» αναφέρει η Κάρολ Βέιρερ μιλώντας στο CNN για την σοκαριστική της εμπειρία

«Ακουγα τον χειρούργο να λέει στον μαθητευόμενο να κόψει βαθύτερα στο μάτι. Δεν ένιωθα πόνο αλλά είχα πανικοβληθεί και δεν μπορούσα να κουνηθώ. Νόμιζα ότι θα πεθάνω»

Η Βέιρερ από το Ρέστον της Βιρτζίνια ξύπνησε κατά τη διάρκεια μίας επέμβασης που έκανε στα μάτια το 1998 και υποφέρει από μετατραυματικό στρες από τότε.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του 6χρονου Κρίστεν, ο οποίος μετά την επέμβαση και ενώ όλα -κατά τους γονείς του- πήγαν φαινομενικά καλά, το παιδί βίωνε φόβο εγκατάλειψης και κρίσεις πανικού και χρειάστηκαν αρκετές επισκέψεις σε ψυχολόγους για να αποκαλυφθεί τι είχε συμβεί.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο που λέγεται «τυχαίο ξύπνημα κατά τη διάρκεια ολικής αναισθησίας». Πρόσφατες έρευνες ωστόσο ρίχνεουν φως στους παράγοντες κινδύνου και τις καταστροφικές ψυχολογικές συνέπειες που το φαινόμενο μπορεί να έχει για τους ασθενείς που το βιώνουν, ειδικά για εκείνους που είναι ξύπνιοι και παράλυτοι.

Σύμφωνα με την μεγαλύτερη μελέτη του είδους που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό αναισθησίας – στην οποία οι ερευνητές πρώτησαν πάνω από 3.000.000 ασθενείς που έλαβαν γενική αναισθησία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία – περίπου 1 στους 19.600 ασθενείς έχει βιώσει αυτή την εμπειρία.

Προηγούμενες μελέτες στις ΗΠΑ ανέφεραν ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό: 1 στους 1.000 ασθενείς. Μάλιστα, ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις που απαιτούν “ελαφρύτερη” αναισθησία, όπως η επείγουσα καισαρική τομή, έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης του φαινομένου: 1 στα 670.

Τα περισσότερα περιστατικά συμβαίνουν σε ασθενείς που είχαν πάρει παραλυτικά φάρμακα ως μέρος του αναισθητικού κοκτέιλ τους. Επίσης ήταν πιο πιθανό να συμβεί όταν οι ασθενείς είχαν ναρκωθεί πολύ πριν αρχίσει η διαδικασία της επέμβασης.

Οι ασθενείς αναφέρουν μια σειρά από αισθήσεις, συμπεριλαμβανομένων πνιγμού, παράλυσης, πόνου, ψευδαισθήσεων, και επιθανάτιας εμπειρίας. Τα περισσότερα επεισόδια ήταν βραχύβια, με το 75% από αυτά να διαρκεί λιγότερο από πέντε λεπτά.

Παρ ‘όλα αυτά, σχεδόν οι μισοί από όλους τους ασθενείς που είχαν τις αισθήσεις τους κατά τη χειρουργική επέμβαση είχαν μακροχρόνιες ψυχικές συνέπειες, όπως μετατραυματικό στρες και κατάθλιψη.

Ο καθηγητής Τζαιντίπ Παντίτ, σύμβουλος αναισθησιολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Οξφόρδης και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης εξηγεί: «η παράλυση είναι τρομακτική εμπειρία για να τη βιώνει κάποιος»

Στις ΗΠΑ πάνω από 21.000.000 ασθενείς λαμβάνουν γενική αναισθησία. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι περίπου 26.000 από αυτούς τους ασθενείς ξυπνάνε κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Η γενική αναισθησία περιλαμβάνει ένα κοκτέιλ φαρμάκων παυσίπονων, που αναισθητοποιούν και προκαλούν αμνησία. Συχνά περιλαμβάνεται και ένα παραλυτικό φάρμακο που διευκολύνει την εισαγωγή ενός σωλήνα αναπνοής, και αποτρέπει τους ασθενείς από το να μετακινηθούν ώστε να γίνει σωστά η επέμβαση.

Το ξύπνημα κατά τη διάρκεια της επέμβασης συμβαίνει όταν το κοκτέιλ της αναισθησίας είναι ανεπαρκές για να καταστείλει την ανθρώπινη συνείδηση και ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις – όπου απαιτούνται χαμηλότερες δόσεις αναισθησίας- ενέχουν υψηλότερο κίνδυνο.

Ομως η χρήση παραλυτικών επιδεινώνει την κατάσταση, δεδομένου ότι οι ασθενείς δεν μπορούν να κινηθούν για να δείξουν στο γιατρό ότι ξύπνησαν.

Ωστόσο υπάρχουν τρόποι να διαπιστώσουν οι γιατροί ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο: για παράδειγμα, η αύξηση του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης μπορεί να σημάνει στους γιατρούς ότι ο ασθενής έχει ξυπνήσει. Επίσης φάρμακα που χορηγούνται πριν ή κατά τη διάρκεια της εγχείρησης θα μπορούσαν να μπλοκάρουν το στρες του οργανισμού.

Οταν οι ασθενείς ξυπνάνε κατά τη διάρκεια της επέμβασης, οι γιατροί πρέπει να τους καθησυχάζουν. «Δεν μπορούμε να απορρίψουμε τις ανησυχίες των ασθενών αυτών. Πρέπει να προσφέρουμε άμεση θεραπεία για να αποφευχθεί η μακροχρόνια ψυχολογική βλάβη» εξηγεί ο Παντίτ.

Πηγή: iefimerida.gr



Πηγή










Φυσαλίδες με τον αρχαιότερο αέρα της Γης στην Ανταρκτική

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Βέρνης στην Ελβετία υποστηρίζουν ότι έχουν εντοπίσει περιοχές της Ανταρκτικής που ενδεχομένως κρύβουν στα βάθη τους αρχαίο αέρα, ηλικίας 1,5 εκατομμυρίων ετών. Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Δρ. Hubertus Fischer, δημοσίευσαν τη μελέτη τους στην επιστημονική επιθεώρηση Climate of the Past και ελπίζουν να ξεκινήσουν γεωτρήσεις στην ανατολική Ανταρκτική για τον εντοπισμό αρχαίου αέρα εντός τριών με πέντε ετών. Το κόστος της ερευνητικής αποστολής υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανακάλυψη φυσαλίδων αρχαίου αέρα θεωρείται εξαιρετικά σημαντική γιατί θα μπορούσε να μας δώσει στοιχεία για την ατμόσφαιρα της Γης πριν εκατομμύρια χρόνια.

Αρχαίος αέρας

Οι πάγοι στο Νότιο και τον Βόρειο Πόλο σχηματίστηκαν από τις αδιάκοπες χιονοπτώσεις χιλιάδων ετών. Με την πάροδο του χρόνου, το βάρος του φρέσκου χιονιού συμπίεζε τις παλαιότερες νιφάδες, οι οποίες δεν είχαν λιώσει, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ένας συμπαγής όγκος.

Καθώς λοιπόν το χιόνι συμπιεζόταν, ο αέρας ανάμεσα στις μεμονωμένες νιφάδες σχημάτιζε επιμήκη κανάλια, τα οποία σταδιακά έκλειναν και μετατρέπονταν σε φυσαλίδες.

Ωστόσο, ο εντοπισμός αρχαίου αέρα δεν είναι εύκολο εγχείρημα, καθώς τεράστιες ποσότητες αρχαίου πάγου έχουν λιώσει, είτε εξαιτίας της υπερθέρμανσης είτε λόγω της γεωθερμικής θερμότητας που απελευθερώνεται από το εσωτερικό της Γης.

Άλλο ένα πρόβλημα είναι ότι ο αρχαίος πάγος που είναι εγκλωβισμένος στα κατώτατα στρώματα των παγοκρηπίδων της Ανταρκτικής κινείται με αργούς ρυθμούς προς τους ωκεανούς.

Αυτή η κίνηση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ανάμειξη του πάγου με τον αέρα και την απώλεια πολύτιμων στοιχείων. Ο αρχαιότερος αέρας που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα είναι ηλικίας 800.000 ετών. ΠΗΓΗ: econews.gr




Πηγή










Φυσαλίδες με τον αρχαιότερο αέρα της Γης στην Ανταρκτική

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Βέρνης στην Ελβετία υποστηρίζουν ότι έχουν εντοπίσει περιοχές της Ανταρκτικής που ενδεχομένως κρύβουν στα βάθη τους αρχαίο αέρα, ηλικίας 1,5 εκατομμυρίων ετών. Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Δρ. Hubertus Fischer, δημοσίευσαν τη μελέτη τους στην επιστημονική επιθεώρηση Climate of the Past και ελπίζουν να ξεκινήσουν γεωτρήσεις στην ανατολική Ανταρκτική για τον εντοπισμό αρχαίου αέρα εντός τριών με πέντε ετών. Το κόστος της ερευνητικής αποστολής υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανακάλυψη φυσαλίδων αρχαίου αέρα θεωρείται εξαιρετικά σημαντική γιατί θα μπορούσε να μας δώσει στοιχεία για την ατμόσφαιρα της Γης πριν εκατομμύρια χρόνια.

Αρχαίος αέρας

Οι πάγοι στο Νότιο και τον Βόρειο Πόλο σχηματίστηκαν από τις αδιάκοπες χιονοπτώσεις χιλιάδων ετών. Με την πάροδο του χρόνου, το βάρος του φρέσκου χιονιού συμπίεζε τις παλαιότερες νιφάδες, οι οποίες δεν είχαν λιώσει, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ένας συμπαγής όγκος.

Καθώς λοιπόν το χιόνι συμπιεζόταν, ο αέρας ανάμεσα στις μεμονωμένες νιφάδες σχημάτιζε επιμήκη κανάλια, τα οποία σταδιακά έκλειναν και μετατρέπονταν σε φυσαλίδες.

Ωστόσο, ο εντοπισμός αρχαίου αέρα δεν είναι εύκολο εγχείρημα, καθώς τεράστιες ποσότητες αρχαίου πάγου έχουν λιώσει, είτε εξαιτίας της υπερθέρμανσης είτε λόγω της γεωθερμικής θερμότητας που απελευθερώνεται από το εσωτερικό της Γης.

Άλλο ένα πρόβλημα είναι ότι ο αρχαίος πάγος που είναι εγκλωβισμένος στα κατώτατα στρώματα των παγοκρηπίδων της Ανταρκτικής κινείται με αργούς ρυθμούς προς τους ωκεανούς.

Αυτή η κίνηση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ανάμειξη του πάγου με τον αέρα και την απώλεια πολύτιμων στοιχείων. Ο αρχαιότερος αέρας που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα είναι ηλικίας 800.000 ετών. ΠΗΓΗ: econews.gr




Πηγή










Ακόμη και παιδιά «χτυπά» ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2

Ακόμη και σε παιδιά αλλά και σε νεαρής ηλικίας άτομα παρατηρείται τα τελευταία χρόνια ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, μια πάθηση που “προτιμά” τους ενήλικες και μπορεί να διαγνωστεί σε μία τυχαία εξέταση αίματος, καθώς πολλές φορές δεν συνοδεύεται από κανένα σύμπτωμα. Το γεγονός αυτό αποδίδεται στην κακή διατροφή, την έλλειψη άσκησης και την παχυσαρκία που εμφανίζεται από την παιδική ηλικία. Η εξάπλωση του σακχαρώδη διαβήτη έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις σε όλο τον κόσμο και ο αριθμός των διαβητικών, που σήμερα ανέρχεται στα 370 εκατομμύρια,την ερχόμενη 20ετία υπολογίζεται ότι θα φτάσει στα 550 εκατομμύρια. Στην Ελλάδα ο αριθμός των διαβητικών υπολογίζεται σε περίπου 900.000 ενώ υπάρχουν αρκετοί που πάσχουν από διαβήτη και δεν το γνωρίζουν. Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί την πρώτη κατά σειρά αιτία τύφλωσης, τελικού σταδίου νεφρικής ανεπάρκειας και μη τραυματικού ακρωτηριασμού των κάτω άκρων, ενώ ο κίνδυνος για έμφραγμα του μυοκαρδίου και εγκεφαλικού επεισοδίου στους διαβητικούς είναι πολλαπλάσιος σε σχέση με άτομα που δεν έχουν διαβήτη. Συχνά τα άτομα με διαβήτη και έμφραγμα του μυοκαρδίου δεν έχουν κανένα σύμπτωμα (σιωπηλή ισχαιμία του μυοκαρδίου) εξ αιτίας της νευροπάθειας που μπορεί να τους συνοδεύει. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να απουσιάζει ο θωρακικός πόνος και το ανυποψίαστο άτομο να εκτεθεί σε ιδιαίτερα μεγάλο κίνδυνο. Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας (ΔΕΒΕ) Κυριάκος Καζάκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή το 27ο ετήσιο συνέδριο της ΔΕΒΕ το οποίο αρχίζει στις 14 Νοεμβρίου που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα του Σακχαρώδη Διαβήτη. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής που συνδυάζει τις κακές διατροφικές συνήθειες και τη μειωμένη σωματική δραστηριότητα αποτελούν σημαντικούς παράγοντες κινδύνου που θα οδηγήσουν ταχύτερα στην εκδήλωση της παχυσαρκίας και του σακχαρώδη διαβήτη. Σε ένα σημαντικό αριθμό από νεοδιαγνωσθέντες διαβητικούς διαπιστώνονται κατά τη διάγνωση και σοβαρές επιπλοκές.

“Αυτό δείχνει τον σημαντικό ρόλο του προληπτικού ελέγχου, που πρέπει να συστήνεται σε όλα τα παχύσαρκα άτομα, στα άτομα με υπέρταση και διαταραχές των λιπιδίων καθώς επίσης και στα άτομα με κληρονομικό ιστορικό και ηλικία μεγαλύτερη των 40 ετών.

Όταν υπάρχουν συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι συχνοουρία, πολυουρία, πολυφαγία, πολυδιψία, απώλεια βάρους, θολή όραση, συχνές λοιμώξεις. Πολλές φορές δεν υπάρχουν καθόλου συμπτώματα και η διάγνωση τίθεται μετά από έναν έλεγχο ρουτίνας. Οι σωστές διατροφικές συνήθειες και η καθημερινή 30λεπτη άσκηση αποτελούν τα σημαντικότερα μέσα για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 εξήγησε ο κ. Καζάκος. Στην οικονομική διάσταση του διαβήτη αναφέρθηκε ο γραμματέας της ΔΕΒΕ Ευάγγελος Πάγκαλος, τονίζοντας ότι το άμεσο κόστος της αντιμετώπισης του διαβήτη ανέρχεται στα 1300 ευρώ ετησίως ενώ τα άτομα με αρρύθμιστο διαβήτη κοστίζουν 60% περισσότερο από τα καλά ρυθμισμένα άτομα. Ο κ Πάγκαλος επισήμανε ότι το κόστος της φαρμακευτικής θεραπείας είναι μικρό ενώ το μεγαλύτερο κόστος σχετίζεται με τη νοσηλεία και ενδονοσοκομειακή αντιμετώπιση των σοβαρών επιπλοκών του διαβήτη. Να σημειωθεί ότι στις 14 Νοεμβρίου στην Πλατεία Αριστοτέλους από τις 11.00 έως τις 14.30 φοιτητές της Ιατρικής και Νοσηλευτικής θα ενημερώνουν το κοινό και θα κάνουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, ενώ στις 12.00 θα σχηματιστεί στον ίδιο χώρο μία ανθρώπινη αλυσίδα μπλε χρώματος, που είναι και το επίσημο χρώμα του σακχαρώδη διαβήτη.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα φωταγωγηθεί με μπλε φώτα ο Λευκός Πύργος, ενώ στις 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο του συνεδρίου στο Grand Hotel Palace, ημερίδα για το κοινό με θέμα “Νεότερες απόψεις για τον σακχαρώδη διαβήτη”. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Πηγή

Τ ο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) απέρριψε την καταγγελία που έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ για το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, που πριν από τις ευρωεκλογές εξέπεμπε τα εκβιαστικά διλήμματα της κυβερνητικής ατζέντας, παρουσιάζοντάς τα ως «δημοσιογραφική άποψη». Η πλειοψηφία των μελών του ΕΣΡ αθώωσε το κανάλι, με επιχείρημα ότι δεν παρεμβαίνει στη δημοσιογραφική επιλογή...


των θεμάτων και ότι εκφραζόταν «δημοσιογραφική άποψη».



Τα ίδια μέλη του ΕΣΡ τιμώρησαν περισσότερες από μία φορές το ραδιόφωνο του Real αλλά και το Star (πρόστιμο 30.000 ευρώ) επειδή ο Νίκος Χατζηνικολάου τη βραδιά των εκλογών ήρθε σε κόντρα με καλεσμένο πολιτικό, τον Νότη Μαριά, ο οποίος αποχώρησε από την εκπομπή. Σε πληθώρα αποφάσεων του ΕΣΡ, το οποίο διατηρείται στη «ζωή» από τη συγκυβέρνηση κατά παράβαση του Συντάγματος, αφού δεν έχει προχωρήσει σε αλλαγή της σύνθεσής του, διαπιστώνεται πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών.



Η πολιτική αυτή ισχύει για όλες τις αποφάσεις του, αλλά κορυφώνεται όταν αφορά παρέμβαση σε ενημερωτικά προγράμματα. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Το ΕΣΡ αθώωσε το Mega όταν συνέδεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλο με τη βομβιστική επίθεση στο «Mall», τιμώρησε όμως τον Rea lFM για αναφορές της «Ελληνοφρένειας» σε πολιτικά πρόσωπα. Το επιχείρημα ήταν και στις δύο περιπτώσεις η «τήρηση της δεοντολογίας». Στο μεν Mega τηρήθηκε η δεοντολογία επειδή η άποψη που εκφράστηκε ήταν «κυβερνητική ανακοίνωση», στον δε Real δεν τηρήθηκε, κατά το ΕΣΡ, επειδή ήταν άποψη των παρουσιαστών κατά πολιτικών προσώπων σε σατιρική εκπομπή. Αλλά το επιχείρημα της δημοσιογραφικής άποψης στην περίπτωση του ΑΝΤ1 χρησιμοποιήθηκε διαφορετικά, για να αθωώσει το κανάλι, που για δέκα λεπτά εξηγούσε ποιες καταστροφές θα έρθουν στη χώρα αν ψηφισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ!



Στην περίπτωση του ΑΝΤ1 επιπλέον η πλειοψηφία των μελών του ΕΣΡ απέρριψε ακόμη και την εισήγηση της ειδικής νομικού του Συμβουλίου, η οποία αναφέροντας τους ισχύοντες νόμους κατέληγε στο συμπέρασμα πως παραβιάστηκε η δεοντολογία!



Από typologies



Πηγή

Α νακοινώσεις για την απάνθρωπη στάση της πολιτείας απέναντι στον κρατούμενο και απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό, εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ.



Το ΠΑΣΟΚ ζητά από τον υπουργό Δικαιοσύνης να επιτρέψει στον Νίκο Ρωμανό να σπουδάσει. Το ίδιο κάνει και ο Ανδρέας Λοβέρδος.



Το ζήτημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Λοβέρδος είναι στην κυβέρνηση, οπότε μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται και ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας που θα καταδικάσει τον άγριο ξυλοδαρμό του Νίκου Ρωμανού μετά τη σύλληψη του και τη χοντροκομμένη χρήση Φώτοσοπ για να καλυφθούν...


τα τραύματά του.



Επειδή όμως κανείς σε αυτήν την χώρα δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για ό,τι συμβαίνει, αποφάσισα να το πάρω πάνω μου.



Εγώ φταίω που ο Νίκος Ρωμανός δεν παρακολουθεί τα μαθήματά του αλλά διανύει την 20η μέρα απεργίας πείνας στο νοσοκομείο.



Εγώ φταίω που η δημοκρατία εκδικείται όποιον δεν της αρέσει και ο νόμος είναι λιγότερο δίκαιος για κάποιους.



Εγώ φταίω που ο Νίκος Ρωμανός αντιμετωπίζεται ακόμη ως τρομοκράτης εξαιτίας της ιδεολογίας του, παρότι απαλλάχθηκε οριστικά από αυτήν την κατηγορία.



Εγώ φταίω που ο Νίκος Ρωμανός βασανίστηκε από τους αστυνομικούς με τις κουκούλες όμως κανείς από αυτούς δεν λογοδότησε για τα βασανιστήρια.



Εγώ φταίω που ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ξεψύχησε στα χέρια του Νίκου Ρωμανού.



Εγώ φταίω που ο Επαμεινώνδας Κορκονέας σκότωσε δύο, και όχι ένα, 16χρονα παιδιά.



Εγώ φταίω για όλα.



Αναλαμβάνω την ευθύνη μήπως αισθανθείτε καλύτερα.






Πηγή




Τον τελευταίο καιρό απέχει από τις κοσμικές εκδηλώσεις της εγχώριας σόουμπιζ, αφού μένει στη Σουηδία. Η Έλενα Παπαρίζου μπορεί τη φετινή σεζόν να έχει δηλώσει ότι θα ξεκουραστεί, αλλά έκανε μία εξαίρεση και τραγούδησε σε εμπορικό κέντρο της Σουηδίας.

Το θέμα είναι ότι εμφανίστηκε αρκετά αλλαγμένη… και όχι προς το καλό. Η τραγουδίστρια, με περισσότερα κιλά από ποτέ και παλιακό λουκ, δεν θύμιζε σε τίποτα την καλλονή που έχουμε μάθει. Όπως όλα δείχνουν, η ποπ σταρ έχει παραμελήσει τον εαυτό της και δεν προσέχει καθόλου την εξωτερική της εμφάνιση.










Πηγή


Μια πανέμορφη κοπέλα ονόματι Νένε Ανεγκασάκι παντρεύτηκε ένας νεαρός Ιάπωνας, μετά από μία σχέση πάθους και απόλυτης...εξάρτησης.

Ποια είναι λοιπόν η είδηση;

Η νύφη δεν υπάρχει στην πραγματικότητα....



καθώς είναι απλά ένας εικονικός χαρακτήρας στο ηλεκτρονικό παιχνίδι "Love Plus"!

Στόχος του, μεταξύ άλλων, να βοηθήσει τους ντροπαλούς Ιάπωνες να μάθουν να φλερτάρουν πραγματικές γυναίκες.

Ο πανευτυχής γαμπρός Sal9000 - που χρησιμοποιεί μόνο το όνομα χρήστη - έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ομολόγησε δημόσια τον έρωτά του για...ένα καρτούν, σε τελετή ενός φεστιβάλ τεχνολογίας στο Τόκιο.

Παρόντες δεκάδες οπαδοί του παιχνιδιού, αλλά και ένας πραγματικός ιερέας, ο οποίος έσπευσε όμως να διευκρινίσει ότι το μυστήριο δεν έχει νομική ισχύ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι νωρίτερα ο "ερωτοχτυπημένος" Ιάπωνας είχε ανταλλάξει όρκους αιώνιας αγάπης στο νησί Γκουάμ, εκμεταλλευόμενος τις χαλαρές διαδικασίες που προβλέπονται για την "εις γάμου κοινωνίαν"

Η μοναξιά στις μεγαλουπόλεις της Ιαπωνίας ωθεί τους νέους να αποκτούν εμμονή με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

ΕΤΡ



Πηγή




Η Χριστίνα Πολίτη σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε αν έχει κάνει ποτέ one night stand.







One night stand έχεις κάνει;

«Ποτέ, ένα βράδυ εξηγούσα σε κάποιον που με πίεζε πως δεν είμαι γι' αυτήν τη χρησιμότητα. Δε με ενδιαφέρει το σεξ με αγνώστους, ούτε έχω ορμές σαν ζώο! Το εντελώς αντίθετο».



Έχεις μετρήσει με πόσους άντρες έχεις πάει;

«Ναι, πολλές φόρες πριν πάω να κοιμηθώ όπως μετράνε τα προβατάκια για να νανουρίζονται! Είμαι σχεσάκιας».



Η διαφορά ηλικίας με έναν άντρα σε τρομάζει;,

«Όχι καθόλου αρκεί να μην έχουμε μεγάλη διαφορά, δηλαδή να είναι σαν γιος μου ή πατέρας μου! Όταν τα έφτιαξα με τον πρώην άντρα μου που ήταν νέος, ωραίος και δούλευε σε μπαρ μου έλεγαν όλοι "τι πας να κάνεις, αυτό είναι για περιπέτεια και μόνο"! Μπούρδες. Περάσαμε μαζί 8 χρόνια, κάναμε οικογένεια, μια χαρά. Επίσης δεν με ενδιαφέρει το παρελθόν κανενός. Μόνο το παρόν και περισσότερο το μέλλον».





Πηγή




Συνάντηση με μέλη του ιδρύματος φίλων της Ελλάδος «Η Φιλική Εταιρεία» είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός...







Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την οικονομική και πολιτιστική δράση του νεοσύστατου ιδρύματος στη χώρα μας και ειδικότερα στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης. «Ο βασικός στόχος είναι να προεκτείνουμε τις σχέσεις με το ίδρυμα φίλων της Ελλάδος ‘Η Φιλική Εταιρεία’. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήσαμε και για το ενδιαφέρον που υπάρχει από την πλευρά της ρωσικής τράπεζας ROSTBANK, η οποία εξαγόρασε πρόσφατα την KEDR Bank, να προχωρήσει στη δημιουργία δύο υποκαταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και χαρακτήρισε θετική την προοπτική που υπάρχει για επενδύσεις στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος και μέτοχος της ROSTBANK, Ιβάν Παντάζιεφ υπογράμμισε πως πρόθεση της τράπεζας είναι να αξιοποιηθεί η άδεια που κατέχει η KEDR Bank και να ιδρυθούν καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη. «Στόχος του ιδρύματος είναι να δράσει επικουρικά στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων για τα φυσικά πρόσωπα που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ιδιοκτησία στην Ελλάδα ή να αναπτύξουν κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα. Μία από αυτές τις δραστηριότητες είναι η υπόθεση της KEDR Bank, η οποία διέθετε μόνο ένα κατάστημα στην Αθήνα και οι νέοι ιδιοκτήτες θέλουν να δημιουργηθούν νέα υποκαταστήματα στη Μακεδονία και τη Θράκη, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας», επισήμανε ο κ. Παντάζιεφ.





Πηγή




Δεν μπορεί να κρύψει την έκπληξή της η πασίγνωστη ηθοποιός για την κίνηση του πρώην -πια- συζύγου της να δημοσιοποιήσει τον χωρισμό τους στο διαδίκτυο. Όπως εξομολογείται...







«Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον γάμο που τελείωσε, αλλά είμαι πολύ ήρεμη με αυτό. Ήταν βαρύτερο από ότι περίμενα, συνέβη με ένα τρόπο περίεργο που δεν το περίμενα. Θα προτιμούσα να συμβεί με πιο σιωπηλό τρόπο», ξεκαθάρισε η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και συνέχισε: «Οι καταστάσεις αυτές είναι καμιά φορά περίεργες και οι άνθρωποι φτάνουν σε ακρότητες που δεν τις συνηθίζουν και δεν μπορούν να διαχειριστούν και οι ίδιοι καλά τα πράγματα ».



Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου παραδέχθηκε στην εκπομπή JOIN US ότι η κίνηση του πρώην συζύγου της Βαγγέλη Μητρογιάννη να ανακοινώσει στο διαδίκτυο τον χωρισµό τους, αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη για την ίδια.







Πηγή

X θες περίμενα στην ουρά μιας τράπεζας. Κοιτώντας τα άτομα που περίμεναν υπομονετικά και αμίλητα στην ουρά προκειμένου να έρθει η σειρά τους για να κάνουν την δοσοληψία τους με την τράπεζα, συνειδητοποίησα ότι τελικά όλοι εξαρτόμαστε πλέον από το νέο «Θεό» της ζωής μας την Τράπεζα.



Έτσι όπως έκαναν το οικονομικό σύστημα, κοινός τόπος της ζωής όλων μας είναι η τράπεζα, δηλαδή το απόλυτο αφεντικό, ο απόλυτος...


εξουσιαστής. Απαγορεύεται από το σύστημα η εθνικοποίηση των τραπεζών τις οποίες διασώζει ο ίδιος ο λαός, ούτε καν δικαίωμα ψήφου των μετοχών που κατέχει δεν έχει, γιατί απλά τότε το αφεντικό θα γίνει ο λαός, πάνω από την τράπεζα. Αντίθετα το σύστημα θέλει την τράπεζα πάνω από το λαό.



Μας έχουν κάνει λοιπόν όλους να προσευχόμαστε, να αγωνιούμε, να πληρώνουμε και να θυσιάζουμε τις ζωές μας, προκειμένου να μην καταρρεύσει ο νέος εικονικός «Θεός» μας, γιατί τότε θα έρθει το απόλυτο χάος μας λένε.



Προς το παρόν φυσικά, γιατί αμέσως κάτι άλλο θα τις αντικαταστήσει. Η ζωή βρίσκει πάντα τον τρόπο για να συνεχίσει.



ΥΓ. 1. Προς απόδειξη της πιο πάνω άποψης, η μνημονιακή κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου, θυσιάζοντας εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία και κράτος, στο βωμό του νέου «Θεού», αλλάζει τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και ορίζει ότι σε περίπτωση πλειστηριασμού, η τράπεζα θα ικανοποιείται πρώτη από το πλειστηρίασμα και ό,τι περισσέψει, μετά την τράπεζα, θα πάρουν οι εργαζόμενοι κ.λ.π., καθόσον θεωρεί τους εργαζόμενους ως εμπορευόμενους την εργασία τους και ότι αναλαμβάνουν επιχειρηματικό ρίσκο απέναντι σε απατεώνες εργοδότες, ενώ ο «Θεός» θεωρείται από εδώ και στο εξής, αναμάρτητος και εξαγνισμένος από κάθε ρίσκο για τα δάνεια που χορηγεί.



2. Οι δικηγόροι συνεχίζουν την πολυήμερη απεργία τους για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, υπέρ των πολιτών, αλλά τα ΜΜΕ (όργανα των τραπεζών) σιωπούν. Ο λαός πρέπει να σηκωθεί από τους καναπέδες και να σταθεί στο πλάι των δικηγόρων.






Πηγή




Μια μάνα πηγαίνει την 18άχρονη κόρη της στον γιατρό…









- «Λοιπόν, κυρία μου, ποιο είναι το πρόβλημα;», ρωτά ο γιατρός.- «Η κόρη μου, η Καιτούλα. Εχει αρχίσει να παίρνει βάρος και το πρωί έχει αναγούλες…»



Ο γιατρός εξετάζει την Καιτούλα και μετά γυρίζει στη μητέρα της και λέει:

– «Δεν ξέρω πως να σας το πω, κυρία μου, αλλά η Καιτούλα σας είναι έγκυος. Περίπου 4 μηνών θα έλεγα!»



Η μητέρα απορεί:

– «Έγκυος; Δεν είναι δυνατόν! Η κόρη μου δεν βρέθηκε ποτέ μόνη της με άντρα!!! Έτσι δεν είναι, κούκλα μου;»



- «Έτσι, μαμά. Ούτε με φίλησε άντρας ποτέ!»



Ο γιατρός γυρνάει προς το παράθυρο και μένει εκεί κοιτάζοντας έξω.



Μετά από πέντε λεπτά η μητέρα ρωτάει:

– «Συμβαίνει κάτι, γιατρέ;»

Και ο γιατρός:

– «Οχι. Απλώς την τελευταία φορά που έγινε κάτι ανάλογο, ένα αστέρι φάνηκε στην Ανατολή και από κει ήρθαν τρεις σοφοί μάγοι… Ε, αυτή τη φορά δεν θα το χάσω με τίποτα!!!»



Πηγή




Μιλάμε για... Νάρα, όνομα και πράμα. Δείτε φωτογραφίες...









Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν φέρεται πως έχει ένα νέο δεσμό και δημοσιεύματα σε Νότιο Αμερική και Ιταλία αναφέρουν ότι ο επιθετικός της Νάπολι, βγαίνει με την Ζαΐρα Νάρα.

Η Ζαΐρα ήταν ζευγάρι πολλά χρόνια με τον Ντιέγκο Φορλάν και είναι η αδερφή της Γουάντα Νάρα, η οποία άφησε τον Μάξι Λόπες και παντρεύτηκε τον καλύτερο του φίλο, Μάουρο Ικάρντι.

Οι αδερφές Νάρα, όπως, φαίνεται αγαπούν τους ποδοσφαιριστές…










Η Ζαΐρα είναι «φορτηγό»





















Πηγή


Το τέλος του… βραστήρα!

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να μπορείτε να ετοιμάσετε το αγαπημένο σας ρόφημα… απ’ ευθείας μέσα στην κούπα σας και μάλιστα, μέσα σε ελάχιστο χρόνο και καταναλώνοντας ελάχιστες ποσότητες ενέργειας;



Η λύση φαίνεται ότι ακούει στο όνομα «Miito» και μάλλον έρχεται να δώσει ένα τέλος στην… «παντοκρατορία» του βραστήρα!

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, πρόκειται για ένα gadget το οποίο βράζει το νερό απ’ ευθείας μέσα στην κούπα σας χάρη στο φαινόμενο της ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής.

«Ηλεκτρομαγνητική επαγωγή ονομάζεται η εμφάνιση ηλεκτρισμού εξαιτίας μαγνητικού πεδίου. Συγκεκριμένα είναι το φαινόμενο της ανάπτυξης διαφοράς δυναμικού στα άκρα ενός αγωγού, η οποία λαμβάνει χώρα όταν μεταβάλλεται η μαγνητική ροή που διέρχεται από την επιφάνεια που ο συγκεκριμένος αγωγός ορίζει. Έτσι, η διαταραχή του μαγνητικού πεδίου προκαλεί διαταραχή του ηλεκτρικού πεδίου». (Πηγή: Wikipedia)

To Miito αποτελείται από μια μεταλλική ράβδο, η οποία τοποθετείται μέσα σε μια κούπα νερό κάτω από την οποία υπάρχει μια επαγωγική πλάκα, με αποτέλεσμα το υγρό να ζεσταίνεται γρήγορα και πολύ αποτελεσματικά.

Η ράβδος που ετοιμάζει ροφήματα στο άψε σβήσε (2)

Η βάση της συσκευής δημιουργεί ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, το οποίο μεταφέρει τη θερμότητα στη μεταλλική ράβδο και προκαλεί τη θέρμανση του νερού, γλιτώνοντας χρόνο και ενέργεια για τη δημιουργία (ας πούμε) μιας κούπας τσαγιού.

Η συσκευή είναι πιο ήσυχη από ό,τι ένα κοινός βραστήρας και παράγει λιγότερα άλατα, υποστηρίζουν οι εφευρέτες της, Nils Chudy και Jasmina Grase, οι οποίοι είναι πρώην φοιτητές της Ακαδημίας Design Academy Eindhoven στην Ολλανδία.





Πηγή


"Ο κ. Κικίλιας οφείλει να ζητήσει άμεσα συγγνώμη για τη συμπεριφορά του" τονίζει ο Παύλος Ελευθεριάδης, υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, του Ποταμιού, επισημαίνοντας ότι προκαλεί "αλγεινή εντύπωση η συμπεριφορά του Υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να εξευτελίσει τους αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πατρών μπροστά στις κάμερες επειδή δεν του είχαν μαζέψει "τα παιδιά" για να τους μιλήσει".

"Παιδιά", που όπως εξηγεί ο κ. Ελευθεριάδης, στη διάλεκτο του Υπουργού είναι οι αστυνομικοί που ήταν ακροβολισμένοι στην πόλη για την προστασία του.



Πηγή


Τα μικρά παιδιά ως γνωστόν βάζουν στο στόμα τους τα πάντα και αν τα αφήσεις από τα μάτια σου μερικά δευτερόλεπτα δεν ξέρεις τι θα συμβεί! Η Βρετανίδα καλλιτέχνις και μανούλα ενός 15 μηνών σήμερα μωρού Lenka Clayton έβγαλε από το στόμα του γιου της 63 αντικείμενα σε διάστημα 7 μηνών, από όταν εκείνος ήταν 8 έως 15 μηνών.



Ο κατάλογος είναι μακρύς και αρκετά ενδιαφέρων και περιλαμβάνει απίθανα αντικείμενα: βελανίδι, μπουλόνι, τσιχλόφουσκα, κουμπιά, καρμπόν, κιμωλία, χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, αποτσίγαρο, νομίσματα, κουβαρίστρα, μικρό ξύλινο ανθρωπάκι, αιχμηρά μεταλλικά κομμάτια, εισιτήριο Μετρό, ξηρούς καρπούς, μικρές πέτρες, σφουγγάρι, φακελάκι τσαγιού… Και στη συνέχεια τα έκανε… βιβλίο, η συλλογή των οποίων συνεχίζεται καθώς ο μικρός θα καταπίνει για καιρό ακόμα διάφορα αντικείμενα!

perierga.gr - Παράξενα αντικείμενα που έβγαλε μαμά από το στόμα του παιδιού της!

perierga.gr - Παράξενα αντικείμενα που έβγαλε μαμά από το στόμα του παιδιού της!

perierga.gr - Παράξενα αντικείμενα που έβγαλε μαμά από το στόμα του παιδιού της!

perierga.gr - Παράξενα αντικείμενα που έβγαλε μαμά από το στόμα του παιδιού της!

perierga.gr - Παράξενα αντικείμενα που έβγαλε μαμά από το στόμα του παιδιού της!








perierga.gr




Πηγή




Δείτε το εκπληκτικό βίντεο για τις τεχνικές κατασκευής των κέρινων ομοιωμάτων για το μουσείο της Μαντάμ Τισό...













Πηγή




Τι μπορεί να κάνει η πρώην συνεργάτιδα του Πρωινού στον ΑΝΤ-1 στο ίδιο τραπέζι με τον Μάρκο Σεφερλή;...







Μα τι άλλο από το να διασκεδάζει! Ο λόγος για την καλλονή Φελίσια Τσαλαπάτη, κόρη του συζύγου της Έλλης Αγγελιδάκη από τον πρώτο του γάμου. Αρκετοί ίσως την γνωρίζετε ως μοντέλο αφού έχει κάνει κάποιες δουλειές στην πασαρέλα ενώ είναι το καυτό κορίτσι στη μεγάλη επιτυχία του Γιώργου Σαμπάνη «Μη μιλάς». Η ίδια όμως έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στη σχολή του ΑΝΤ-1 γι αυτό και πέρσι έκανε την πρακτική της μαζί με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα στο Πρωινό. Η εμπειρία της σημαντική ενώ απέκτησε και φίλους εκεί. Βέβαια φίλους από το χώρο είχε και πριν και μάλιστα από… αντίπαλο κανάλι όπως τον Δημήτρη Ουγγαρέζο τον οποίο εκτιμά!



Έτσι, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες και τη φωτογραφία που δημοσιεύει το secret-life , τη Παρασκευή το βράδυ είχε πρόσκληση να βρεθεί στο τραπέζι του όπου φυσικά ήταν και ο Μάρκος Σεφερλής! Όλοι μαζί διασκέδασαν μέχρι τις πρώτε πρωινές ώρες ενώ η όμορφη Φελίσια αποτελούσε μαγνήτη για τα αρσενικά.








Πηγή





Ποιοι είναι αυτοί που έσπευσαν να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων και για ποιες οφειλές...







Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται ο αριθμός των αιτήσεων που υποβάλλονται καθημερινά στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), από οφειλέτες που ζητούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Όπως αναφέρει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, από τις 10 Νοεμβρίου, που άνοιξε η εφαρμογή και ξεκίνησαν οι αιτήσεις έχουν εκδοθεί 22.530 αποφάσεις για ρύθμιση ανεξόφλητων οφειλών.



Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, με τις αποφάσεις αυτές ρυθμίστηκαν οφειλές 491.962.641,03 ευρώ και μπήκαν στα ταμεία του ασφαλιστικού συστήματος 19.378.402,90 ευρώ.



«Οι οφειλέτες πρέπει να θυμούνται ότι μπορούν να ωφεληθούν από τις πολλές δόσεις του νέου σχήματος μέσα στα χρονικά περιθώρια που θέτει ο νόμος» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας, υπενθυμίζοντας ότι «μετά το τέλος της εφαρμογής της νέας ρύθμισης θα επανέλθουμε στη βασική ρύθμιση του νόμου 4152/13, που προβλέπει τη ρύθμιση των οφειλών σε 12 δόσεις».



«Καλώ όλους, όσους θέλουν να χαράξουν μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν, και να επανέλθουν στην οδό της ασφαλιστικής υπευθυνότητας και συνέπειας, να αξιοποιήσουν αυτή τη ρύθμιση που αποτελεί τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας για όλους» καταλήγει ο κ. Βρούτσης.



Οι περισσότερες αποφάσεις, αφορούν οφειλέτες του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ ΕΤΑΜ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.



Αναλυτικότερα, για οφειλέτες του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, εκδόθηκαν 10.069 αποφάσεις και ρυθμίστηκαν οφειλές 347.706.441,68 ευρώ ενώ εισπράχθηκαν 14.931.299,00 ευρώ.



Για τον ΟΑΕΕ εκδόθηκαν 10.761 αποφάσεις, ρυθμίστηκαν οφειλές 129.463.701,06 ευρώ και εισπράχθηκαν 4.131.486,26. Αντίστοιχα, 1.157 αποφάσεις αφορούν οφειλέτες του ΟΓΑ. Ρυθμίστηκαν οφειλές 9.685.811,06, ευρώ και εισπράχθηκαν 158.260,57 ευρώ. Τέλος στο ΕΤΑΑ, με 543 αποφάσεις, ρυθμίστηκαν οφειλές 5.106.687,23 ευρώ και εισπράχθηκαν 166.357,07 ευρώ.



Οι παλαιότερες ρυθμίσεις πάντως, δεν είχαν αποδώσει τα αναμενόμενα.



Από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Οκτώβριο του 2014, το ΚΕΑΟ είχε εισπράξει 270,6 εκατ. ευρώ. Το 58% των συνολικών εισπράξεων ήταν από οφειλές που είχαν ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης, ενώ το συνολικό ποσό που είχε ρυθμιστεί έως το τέλος του Οκτωβρίου 2014 ήταν 860,7 εκατ. ευρώ για 23.463 οφειλέτες.



Την ίδια στιγμή, οι συνολικές οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία που έχουν μεταφερθεί στο ΚΕΑΟ φθάνουν τα 11,485 δισ. ευρώ.



Η ρύθμιση των 100 δόσεων απευθύνεται κυρίως στους μικρούς οφειλέτες, οι οποίοι αποτελούν το μεγαλύτερο πλήθος των οφειλετών



Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΑΟ, οι 124.754 από τους 220.615 οφειλέτες δηλαδή σχεδόν ο ένας στους έξι, οφείλουν ποσά έως 15.000 ευρώ.



Κυβερνητική πηγή, η οποία κλήθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ να σχολιάσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, οι εκπρόσωποι των δανειστών ασκούν έντονες πιέσεις για αλλαγές στο σχήμα της νέας ρύθμισης, δεν αρνήθηκε την ύπαρξη τέτοιων πιέσεων, διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι «η κυβέρνηση εμμένει με αποφασιστικότητα στη διατήρηση της ρύθμισης, η οποία ελήφθη για να ανακουφίσει και να διευκολύνει τους οφειλέτες».



Η ίδια πηγή ανέφερε, ότι ακόμη και στην περίπτωση που υπάρξουν αλλαγές στο μέλλον, «όχι πάντως από αυτή την κυβέρνηση», αποκλείεται να θιγούν όσοι έχουν ήδη ενταχθεί στη ρύθμιση.




















πηγή: ΑΜΠΕ



Πηγή




Ούτε ο οικονομολόγος - φίλος του Αλέξη Τσίπρα, Κώστας Λαπαβίτσας δεν πείθεται από το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ζητά από αρχηγό του κόμματος να προετοιμάσει τους πολίτες όχι μόνο για "plan B" αλλά ακόμη και για πικρές αλήθειες....









Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο, και ο λαός να είναι πλήρως πληροφορημένος για τις επιπτώσεις, επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια εκ μέρους της Κουμουνδούρου.



Με αφορμή τις συναντήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο ανέφερε ότι «τα funds θέλουν να ακούσουν συγκεκριμένες θέσεις και αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κίνδυνος ρήξεων». «Δεν μπορείς να τους πείσεις ότι με τα μέτρα που θα λάβεις, όπως διαγραφή χρέους, άρση της λιτότητας και γενικά αλλαγή ρότας στην οικονομική πολιτική δεν θα υπάρξει κίνδυνος ρήξεων. Το μόνο που μπορείς να τους πεις για να τους ηρεμήσεις είναι ότι δεν θα εφαρμόσω αυτά που έχω σχεδιάσει. Και κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του...Και πρέπει να έχει και Plan B, και Plan C, και Plan D, να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο, ακόμα και για έξοδο απ' το ευρώ».



Μάλιστα ο κ. Λαπαβίτσας τόνισε αρκετές φορές ότι ο λαός θα πρέπει να είναι πληροφορημένος πλήρως για τις εναλλακτικές που υπάρχουν. «Δεν πρέπει κανείς να του χαϊδεύει τα αυτιά. Η μία επιλογή του είναι ο αργός θάνατος στον οποίο βρισκόμαστε. Ο άλλος πρέπει να του εξηγηθεί και πρέπει να του αναλυθούν και όλες οι πιθανές εμπλοκές. Πρέπει να γνωρίζει αλήθειες και να κάνει τις επιλογές του».



Σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα «το κύριο πρόβλημα είναι ο πολιτικός κίνδυνος, με τα επιτόκια να εκτοξεύονται... Είναι παρά πολύ ασθενής η κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας.»



Σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι πηγή κίνδυνου, έχοντας χάσει την κατεύθυνση της, καθώς δεν παίρνει μέτρα, δεν ξέρει κανείς προς τα πού παει, δεν κρατάει τις «κόκκινες γραμμές».



«Η κυβέρνηση ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το αδιέξοδο, βάζει φισεκλίκια για αντάρτικο και μετά τα μαζεύει. Οι δανειστές βλέπουν αυτό το πράγμα λένε ότι δεν είναι σοβαρή κατάσταση, πιέζουν και η κυβέρνηση οπισθοχωρεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαπαβίτσας.



Πάντως, ανέφερε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να δέχεται φορολογική επίθεση, χρειάζεται νέος φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αλλά και απαιτείται αλλαγή και του στόχου με τόσο υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα».



Τέλος σε ότι αφορά τα σενάρια για τη χώρα τόνισε πως το "κακό" είναι η κυβέρνηση να φοβηθεί να τα σπάσει με την τρόικα, να δεχθεί ταπεινωτικό συμβιβασμό και να συνεχιστεί η κατάπτωση της Ελλάδας που θα την καταστήσει πλέον μία περιθωριακή χώρα.



Το "καλό" σενάριο για τον ίδιο είναι η μεταστροφή της οικονομικής πολιτικής με αλλαγή της κυβέρνησς που θα ξεκινήσει απ' το χρέος και άρση της λιτότητας. «Θα πρέπει να αφήσουμε τους εξωπραγματικούς στόχους. Οι μεταρρυθμίσεις απαιτούν ευνοϊκό πλαίσιο για την οικονομία και αυτό πρέπει να είναι η προτεραιότητα. Σταθεροποίηση, ανάπτυξη και μετά εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».







Πηγή




Σχολιάζοντας τις συναντήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο η κ. Ξαφά ανέφερε στο Σκάι ότι «πήγανε στο Λονδίνο με ρομαντικές θεωρίες να πείσουν τους ‘λύκους της Wall Street’ δεν τους έπεισαν, και δεν μπορούν να τους πείσουν, το πρόγραμμα δεν εχει αρχή και τέλος. Είναι...







εξωπραγματικό πρόγραμμα, μη εφαρμόσιμο βλέπουν ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β’. Εάν δηλαδή η ΕΚΤ και οι υπόλοιποι εταίροι δεν δεχθούν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει; Άρα θεωρούν ότι είναι εξωπραγματικό και μη εφαρμόσιμο πρόγραμμα. Εκτός και εάν τυπώσει δραχμές... με ο,τι αυτό συνεπάγεται».



Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Ξαφά «Τον Αύγουστο λήγει ένα ομόλογο που έχει στα χέρια της η ΕΚΤ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι θα της ζητήσει να το μετακυλίσει. Ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα η ΕΚΤ δεν θα το δεχθεί. Επιπρόσθετα θα κόψει τη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες. Από αυτές θα ξεκινήσει η κατάρρευση. Θα ακολουθήσει όλη η οικονομία και η χώρα αναγκαστικά πλέον θα βγει γρήγορα απ' την Ευρωζώνη»



Για την κυβέρνηση τόνισε ότι «από τότε που η κυβέρνηση έκανε λόγο για καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα στράβωσε το πράγμα... Χωρίς να έχει καθαρή πρόταση, με πολιτικές προτεραιότητες, έκανε λάθος ανάγνωση της πρόσβασης στις αγορές, βγήκε η κ. Λαγκάρντ έκανε λόγο για προληπτική γραμμή στήριξης και από κει και πέρα μας πήρε ο κατήφορος...»



«Από τις ευρωεκλογές και μετά, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία μεταρρύθμιση. Η κυβέρνηση έπρεπε να είχε κλείσει το δημοσιονομικό κενό... Τα μέτρα του Παρισιού είναι απολύτως κατώτερα των περιστάσεων δεν είναι μόνιμα μέτρα. Λεμε τι δεν θέλουμε ποτέ δεν λεμε τι θέλουμε, ξέρουν ότι θα αναγκαστούμε να πάρουμε τα μέτρα, οι πιστωτές έχουν τα πάνω χέρι» επισήμανε.



«Δεν βγαίνουν τα νούμερα με συντάξεις στα 53 χρόνια, 600.000 δημοσίους υπαλλήλους, 1 εκατ. ανέργους και ένα διαρκώς συρρικνούμενο ιδιωτικό τομέα» εξήγησε. «Ο ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία στις άλλες ξένες χώρες είναι ήδη 8,5% δεν θα υστερήσουμε λοιπόν σε ανταγωνιστικότητα» παρατήρησε η οικονομολόγος.



Σύμφωνα με την κ. Ξαφά, η κυβέρνηση ανακοίνωσε 4 μήνες νωρίτερα τις 100 δόσεις και έπαψαν να πληρώνουν και αυτοί μπορούσαν.



Το χρέος, όπως σημείωσε, δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να κουρευτεί. Ωστόσο πρώτα πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. «Όσο δεν τις κάνουμε τόσο και οι δανειστές θα δηλώνουν ότι δεν μπορούν να κουρέψουν το χρέος».







Πηγή