follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail

Ένα είδος μυρμηγκιού που ζει στον Αμαζόνιο αναπαράγεται χωρίς να είναι απαραίτητη η σεξουαλική πράξη και έχει εξελιχθεί σε ολοκληρωτικά θηλυκό είδος.
Τα μυρμήγκια αναπαράγονται με τη μέθοδο της κλωνοποίησης, όπου η βασίλισσα δημιουργεί γενετικά αντίγραφα του....

εαυτού της.
Το είδος, το πρώτο καταγεγραμμένο που αναπαράγεται χωρίς σεξ, παρουσιάζεται σε ειδικό αφιέρωμα στην επιστημονική έκδοση Proceedings of the Royal Society.
Η Άννα Χίμλερ, βιολόγος του πανεπιστημίου της Αριζόνα και επικεφαλής της μελέτης, επεσήμανε ότι η επιστημονική ομάδα έχει ήδη πραγματοποιήσει σειρά ελέγχων για να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα.
Μελετώντας το DNA πολλών από τα μυρμήγκια της αποικίας, διαπίστωσαν ότι όλα ήταν κλώνοι της βασίλισσας, ενώ κανένα δεν είχε όργανα αναπαραγωγής.
Προς το παρόν οι επιστήμονες δε γνωρίζουν την αιτία αυτής της εξέλιξης, ούτε πότε ξεκίνησε, η Χίμλερ ωστόσο εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πορεία της μελέτης και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν.
kathimerini BBC

Πηγή
Ο Ν. Φίλης ανήκει στην προεδρική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και η τοποθέτησή του ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου (μολονότι είναι πρωτοεκλεγείς ως βουλευτής) αποτελεί απόδειξη της στενής σχέσης του με τον Τσίπρα. Η καθημερινή παρουσία του στα τηλεοπτικά πάνελ δείχνει πως έχει υποδειχτεί από το Μαξίμου ως αυθεντικός εκφραστής της επίσημης κυβερνητικής γραμμής, την οποία παρουσιάζει με τις απαραίτητες «ουρές», χάρη στο ότι δεν είναι μέλος της κυβέρνησης και δεν έχει τις ίδιες δεσμεύσεις μ’ έναν υπουργό.

Ο Κ. Ησυχος ανήκει στην «Αριστερή Πλατφόρμα» και τοποθετήθηκε ως αναπληρωτής υπουργός στο υπουργείο Αμυνας για «να ‘χει το νου του» στον Καμμένο. Δεν είναι από τους τηλεοπτικούς σταρ της πρώτης γραμμής.

Τι συνδέει αυτά τα δύο στελέχη; Η ικανότητά τους στην κατασκευή κάλπικων ιδεολογημάτων. Ο Φίλης απευθύνει τα ιδεολογήματα στον ελληνικό λαό, μέσω των τηλεοπτικών του εμφανίσεων, ενώ ο Ησυχος αποτελεί τη «σώφρονα φωνή» της «Αριστερής Πλατφόρμας», που έρχεται να εξισορροπήσει τις «ακρότητες» του Λεουτσάκου και τη… δραχμοεμμονή του Λαπαβίτσα, απευθυνόμενος περισσότερο στο εσωκομματικό ακροατήριο.

Ο Λαφαζάνης βγάζει το καθιερωμένο ηρωικό λογύδριο, ο Λεουτσάκος ζητάει… σοσιαλισμό, ο Λαπαβίτσας εξηγεί τα οφέλη της δραχμής και μετά έρχεται ο Ησυχος, εν είδει «σκούπας», να ισιάξει το ραβδί που το παρατράβηξαν αριστερά οι προηγούμενοι. Το παράδειγμά του είναι ποδοσφαιρικό (γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αργεντινή, βλέπετε): μια μικρή ομάδα μπορεί να κερδίσει μια μεγάλη, αν έχει στο πλευρό της το δωδέκατο παίχτη, τον κόσμο. Εμείς όμως δεν έχουμε εξέδρα!

Το μήνυμα είναι σαφές: δεν μπορούμε να απαιτούμε από την κυβέρνηση να νικήσει τους δανειστές, γιατί ο λαός δεν είναι ενεργός στην «εξέδρα», οπότε η κυβέρνηση δίνει έναν άνισο αγώνα. Το πολύ που μπορούμε να περιμένουμε είναι ν’ αφήσουμε ένα παράθυρο ανοιχτό, για να διεκδικήσουμε τη νίκη στη ρεβάνς. To κομματικό ακροατήριο παίρνει εύκολα το μήνυμα πως μπορεί να γκρινιάξει, μπορεί να φωνάξει, όμως δεν έχει δικαίωμα να αδυνατίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι η μοναδική ελπίδα του ελληνικού λαού. Μόνο αν αλλάξουν οι συσχετισμοί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αν πειστεί η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ για την ορθότητα της κατεύθυνσης της «Αριστερής Πλατφόρμας», υπάρχει ελπίδα να αφυπνιστεί ο ελληνικός λαός και ν’ ανέβει στην «εξέδρα» για ν’ αποτελέσει το «δωδέκατο παίχτη» που θα δώσει τη νίκη.

Τι έταζε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά στον ελληνικό λαό; Οτι η κατάργηση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων θα είναι ένας κοινοβουλευτικός περίπατος. Αρκεί να δώσει την πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ και με το που αυτός θα σχηματίσει κυβέρνηση, τεκτονικοί πολιτικοί σεισμοί θα γίνουν στην Ευρώπη, η Μέρκελ θ’ αναγκαστεί να αποδεχτεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «και θα ‘ναι ντάλα μεσημέρι», οι δε αγορές θα χοροπηδάνε στο ρυθμό του πεντοζάλη που θα τους παίζει η «κυβέρνηση της Αριστεράς». Επ’ αυτού οι «Ησυχοι» δεν αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν καμιά αυτοκριτική. Αν τους παραζορίσεις, όμως, θα τραβήξουν από τα συρτάρια τους διάφορες δικές τους παλαιότερες τοποθετήσεις που θα λένε πως ο λαός πρέπει να βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση και να στηρίξει την κυβέρνηση. Ο ροζ κήπος έχει απ’ όλα τα φρούτα.

Ο Φίλης, από την άλλη, έχει αναλάβει το έργο της «αυτοκριτικής» της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Εχει αναλάβει ν’ απαντά σε όσους του θυμίζουν την ευφορία που σκορπούσε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάποια στιγμή μίλησε για ψευδαισθήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή η λέξη δεν ακούστηκε καλά, τώρα το λέει περιφραστικά: «δεν επαληθεύτηκε η εκτίμησή μας, ότι η δημοκρατία είναι ένα ισχυρό όπλο έναντι των δανειστών» κι αυτό πρέπει «να το σταθμίσουμε ξανά, να το εκτιμήσουμε ξανά».

Χρειάζεται μήπως να θυμίσουμε ποια ήταν η απάντηση των ιμπεριαλιστών δανειστών όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνταν την «εντολή του ελληνικού λαού»; Εχουμε κι εμείς λαϊκή εντολή, δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις είμαστε, έλεγε ο Σόιμπλε, πριν ακόμη ο Τσίπρας διαβεί την πύλη του Βραδεμβούργου και πατήσει το κόκκινο χαλί της γερμανικής καγκελαρίας. Αλλωστε, συμπλήρωνε ο κυνικός ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, εμείς δεν ζητάμε τίποτα από την Ελλάδα, εκτός από το να τηρήσει την κοινοτική νομοθεσία. Αν δε θέλει να είναι σε «πρόγραμμα», δε θα την υποχρεώσουμε να είναι.

Ισως χρειάζεται να θυμίσουμε ποιο ήταν το πρώτο προεκλογικό «αγκωνάρι» που εγκατέλειψε ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν ακόμη φουντώσει η φιλολογία περί «λαϊκών εντολών». Για να γίνει δεκτός στο Παρίσι και τη Ρώμη από τους Ολάντ και Ρέντσι, ο Τσίπρας υποχρεώθηκε να διακηρύξει πως η κυβέρνησή του δεν ζητά διεθνή διάσκεψη για το χρέος, στο πρότυπο της διεθνούς διάσκεψης που έγινε το 1953 για την ηττημένη Γερμανία, που θα διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους (τουλάχιστον το 60%, όπως έλεγε ο ίδιος ο Τσίπρας). Ετσι, όλη η βάση της προεκλογικής επιχειρηματολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, που στηριζόταν στο ότι θα διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και έτσι θα εξασφαλίσουν πόρους για κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική, πετάχτηκε στα σκουπίδια, προτού ακόμη ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.
Πώς πέταξαν στα σκουπίδια αυτό που αποτελούσε τη βάση της πολιτικής τους; Πώς συνέβη και απεμπόλησαν, χωρίς καμιά διαπραγμάτευση, αυτό που υποτίθεται ότι θα ήταν το πρώτο που θα διαπραγματεύονταν πριν από οτιδήποτε άλλο; Τα υπόλοιπα, όλα όσα ακολούθησαν, ήταν μια προδιαγεγραμμένη διαδικασία: μπήκαν σε διαπραγμάτευση για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης του Μνημονίου-2 και για τη σύναψη μιας νέας δανειακής σύμβασης (μετά τον Ιούνη του 2015) με ό,τι αυτά συνεπάγονται. Τι συνεπάγονται το έχουμε καταλάβει ήδη από τις διαρροές για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και οσονούπω θα το μάθουμε και με ακρίβεια, μόλις δημοσιοποιηθεί η συμφωνία.

Ας τις πουλήσουν αλλού, λοιπόν, τις κάλπικες αυτοκριτικές τύπου Φίλη. Ηξεραν πολύ καλά τι θα συναντήσουν από πλευράς ιμπεριαλιστών δανειστών. Ηξεραν πολύ καλά πως σε μια διαπραγμάτευση μεταξύ καπιταλιστικών χωρών στο τραπέζι δεν κατατίθενται «λαϊκές εντολές», αλλά η δύναμη του κεφαλαίου (όπως γράφει ο Λένιν, τον οποίο ο Φίλης θυμάται σε άλλες περιπτώσεις, όταν τον χαρακτηρίζει ξεδιάντροπα «μετρ των συμβιβασμών», συγκρίνοντάς τον με τον ΣΥΡΙΖΑ). Ελεγαν εν πλήρη συνειδήσει τα πιο χοντρά προεκλογικά ψέματα στον ελληνικό λαό, ποντάροντας στην κούραση, την απελπισία και την αποστράτευση, πουλούσαν ελπίδες εν γνώσει τους ότι θα αποδειχτούν φρούδες, γιατί μοναδικό μέλημά τους ήταν να αναρριχηθούν στα ύπατα αξιώματα της αστικής εξουσίας.

Τώρα, μοναδικό μέλημά τους είναι πώς θα κρατηθούν όσο γίνεται περισσότερο στην εξουσία. Πώς θα καταφέρουν να περάσουν τον κάβο των δύο-δυόμισι χρόνων που έμειναν στην εξουσία οι προηγούμενοι μνημονιακοί πρωθυπουργοί (Παπανδρέου και Σαμαράς). Γι’ αυτό και επιστρατεύουν κάλπικες αυτοκριτικές, ενώ παράγουν νέα ιδεολογήματα.

Οποιος διαβάσει προσεκτικά την ομιλία του Τσίπρα στη σύνοδο της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο θα διαπιστώσει ότι ο παλιός διαχωρισμός ανάμεσα σε «μερκελιστές» και «αντιμερκελιστές» έχει εξαφανιστεί. Το ίδιο και τα παράγωγά του (οπαδοί της λιτότητας και οπαδοί της ανάπτυξης κτλ.). Χωρίς να χρησιμοποιήσει ονόματα, ο Τσίπρας πέρασε τη διαχωριστική γραμμή μέσα στο μερκελικό στρατόπεδο, φωτογραφίζοντας τον Σόιμπλε και κάποιους άλλους ως εχθρούς της αλληλεγγύης, εν αντιθέσει με την Μέρκελ, τον Ολάντ και τον Γιούνκερ!

Ο Τσίπρας μίλησε για «κάποιους από τους εκπροσώπους των δανειστών» και για «πρόσωπα που υπονομεύουν έμπρακτα και με σχέδιο το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Την  Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης». Για «ορισμένους αξιωματούχους» που «δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην ίδια την Ευρώπη». Σ’ αυτούς πρότεινε «να συνταχθούν με τις δυνάμεις εκείνες που δουλεύουν ειλικρινά για εξεύρεση λύσης» και «να καταλάβουν επιτέλους ότι αυτό που διακυβεύεται εδώ δεν είναι ένα παιχνίδι ισχύος και επιβεβαίωσης, αλλά το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης, το ίδιο το σχέδιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης»!

Οταν θα έρθουν τα πρώτα νέα αντιλαϊκά μέτρα να το θυμόμαστε αυτό. Τότε θα έχουν νικήσει οι «καλοί» (γι’ αυτό θα υπάρξει συμφωνία). Οπότε, μπορούμε να προεξοφλήσουμε και τα μελλούμενα.

Πηγή: Πέτρος Γιώτης - "ΚΟΝΤΡΑ"

Πηγή
Έχει σκεφτεί ποτέ γιατί η πόρτα του ψυγείου σου έχει μαγνητικό λάστιχο; Η απάντηση είναι σοκαριστική

Το πιο πιθανό είναι ότι δεν σε έχει απασχολήσει ποτέ το μαγνητικό λάστιχο που υπάρχει στην πόρτα του ψυγείου σου για να "σφραγίζει" μέσα τον κρύο αέρα. Το θεωρείς αυτονόητο γιατί όλα τα ψυγεία σήμερα είναι έτσι. Όμως δεν ήταν από πάντα έτσι. Κάποτε είχαν διαφορετικές πόρτες που καταργήθηκαν για έναν φρικτό λόγο.
Παλιότερα, λοιπόν, οι πόρτες των ψυγείων είχαν ένα μεταλλικό χερούλι που ήταν μάλιστα πάρα πολύ αποδοτικό. Σφράγιζε τόσο καλά τον αέρα στο εσωτερικό της συσκευής που δημιουργούσε ηχομόνωση.
Συνέβαινε λοιπόν το εξής θλιβερό φαινόμενο. Παιδάκια έμπαιναν μέσα στο ψυγείο για παιχνίδι και δεν έβγαινα ποτέ ξανά, διότι όχι μόνο δεν μπορούσαν να ανοίξουν την πόρτα από μέσα αλλά όσο και να φώναζαν δεν τα άκουγε κανείς.
 
ADVERTISEMENT
Μετά το φρικτό θάνατο αρκετών παιδιών, το ζήτημα πήρε τέτοια έκταση που το 1956 το Κογκρέσο αναγκάστηκε να περάσει την Πράξη για την Ασφάλεια των Ψυγείων, η οποία υποχρέωνε τους κατασκευαστές να φτιάχνουν ψυγεία που ανοίγουν και από μέσα.
Κάποιος είχε την ιδέα να χρησιμοποιήσει στην πόρτα μαγνητικό λάστιχο και κάπως έτσι τα ψυγεία πήραν τη σημερινή τους μορφή.
 
Πηγή: distractify.com
news247.gr 

Πηγή

Αμμόλοφοι «Star Trek» στον Αρη

Η όψη τους είναι όμοια με τo σηματάκι που φορούσαν οι πρωταγωνιστές στη θρυλικής σειράς
Πασαντίνα, Καλιφόρνια 
H NASA έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες που κατέγραψε ο δορυφόρος MRO από αμμόλοφους στον Αρη. Οι αμμόλοφοι προκάλεσαν όπως είναι εύκολα αντιληπτό εντύπωση στους ειδικούς για το σχήμα τους που θυμίζει έντονα το σήμα του «Αστροστόλου» τον οποίο υπηρετούσε το πλήρωμα του διαστημοπλοίου «Εντερπράιζ» στη θρυλική σειρά επιστημονικής φαντασίας Star Trek. Ο Κάπτεν Κερκ, ο μίστερ Σποκ και οι άλλοι πρωταγωνιστές της σειράς φορούσαν στο πέτο τους το σηματάκι. Οι αμμόλοφοι βρίσκονται σε διάταξη σε έναν μεγάλο κρατήρα στην περιοχή Mawrth Vallis, μια περιοχή ανάμεσα στις ορεινές περιοχές του βορρά του Αρη και τις πεδινές του νότου. Τα σηματάκια που φορούσαν στο πέτο τους τα μέλη του Αστροστόλου στο Star Trek.http://www.tovima.gr

Πηγή
Το Ίντερνετ την περίμενε εναγωνίως: η μικρού μήκους ταινία με θέμα έναν αστυνομικό άσο του κουνγκ φου που ταξιδεύει στον χρόνο για να νικήσει τον μεγαλύτερο εχθρό του, τον Αδόλφο Χίτλερ είχε προαναγγελθεί και χρηματοδοτηθεί μέσω του Kickstarter, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους τους οπαδούς του cult της δεκαετίας του 1980 – ειδικά μετά την κυκλοφορία του βιντεοκλίπ του Ντέιβιντ Χέισελχοφ, με αισθητική που...έσπαζε κόκαλα.
Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε, και το Kung Fury βγήκε στο YouTube. Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής είναι ο Σουηδός Ντέιβιντ Σάντμπεργκ. Το επικών διαστάσεων και σύλληψης σενάριο θέλει τον ήρωα να γίνεται μάστερ στο κουνγκ φου αφού χτυπηθεί από κεραυνό και δαγκωθεί από κόμπρα- και να αποκτά τις δυνάμεις που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει, τον Κουνγκ-Φύρερ (!!!). Στη διάρκεια της αποστολής του τα βάζει με αστυνομικό-δεινόσαυρο (Triceracop), σέξι βίκινγκ πολεμίστριες και άλλα...καλτ.
Mέχρι στιγμής την έχουν παρακολουθήσει στο YouTube, 2.295.200 θεατές.
huffingtonpost.gr

Πηγή

Οι ηλεκτρονικές συσκευές του σπιτιού μας στην υπηρεσία του πληροφοριοδότη!

Με την ανησυχία για την ασφάλεια των επικοινωνιών και των ευαίσθητων δεδομένων να έχει αγγίξει πλέον παγκόσμια επίπεδα, ξεχνάμε κάποιες φορές ότι ο «κατάσκοπος» μπορεί να βρίσκεται μέσα στο σπίτι μας.
Και να είναι πράγματα που δεν θα πήγαινε ποτέ το μυαλό μας, όπως η καφετιέρα μας ας πούμε!
Ας σκεφτούμε κάτι απλό: οι συσκευές που διατηρούμε στο νοικοκυριό μας συγκεντρώνουν δεδομένα για το πώς τις χρησιμοποιούμε; Είναι συνδεδεμένες στο Ίντερνετ; Αν ναι, μπορεί άνετα να μας παρακολουθούν!
Κι αυτό γιατί οι συσκευές κινητής επικοινωνίας, η τηλεόρασή μας και προσφάτως και άλλα οικιακά ηλεκτρονικά προϊόντα μπορούν να συνδεθούν άνετα σε δίκτυο που εντοπίζει τις δραστηριότητές μας. Κι αυτό δεν είναι κακό. Το πράγμα ξεφεύγει όταν τα δίκτυα αυτά χακάρονται, με τις πληροφορίες για τις συνήθειες και τις συμπεριφορές μας να γίνονται προσβάσιμες σε ανθρώπους με φαύλους σκοπούς.
Και είναι ακριβώς η ίδια τεχνολογική καινοτομία -που μας λύνει τα χέρια- που μας κάνει τρωτούς σε όσους μπορούν να εκμεταλλευτούν τα άλματα της τεχνολογίας!
Με αυτά υπόψη, ας δούμε συσκευές και άλλα οικιακά συστήματα που μπορεί να μας κατασκοπεύουν και τώρα που μιλάμε, ή να χρησιμοποιηθούν για τέτοιους σκοπούς στο μέλλον...

Τηλεόραση
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς θυμάται η τηλεόρασή μας ποια προγράμματα έχουμε παρακολουθήσει, ποια σκοπεύουμε να δούμε, αλλά και για πόσο παρακολουθήσαμε το τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης μας σειράς πριν αποκοιμηθούμε γλυκά στον καναπέ; Δεν είναι μυστικό ότι μπορεί να τα κάνει όλα αυτά μέσω σύνδεσης στο Ίντερνετ. Και εκεί ακριβώς εδράζεται η αδυναμία της!
Η εταιρία ασφάλειας δικτύων και επικοινωνιών ReVuln απέδειξε πέρυσι ότι μπορεί να χακάρει εύκολα τις διαδικτυακές πλατφόρμες των κατασκευαστών, αποκτώντας πρόσβαση στα δεδομένα του χρήστη, εγκαθιστώντας ιούς στους τηλεοπτικούς δέκτες και σε κάθε διασυνδεδεμένη συσκευή, την ίδια ώρα που δεν ήταν καθόλου δύσκολο να συγκεντρώσουν όλα τα προσωπικά δεδομένα που αποθηκεύονται στην τηλεόραση.
Μπόρεσαν ακόμα και να ανοίξουν την ενσωματωμένη στην τηλεόραση κάμερα, παρακολουθώντας έτσι τους τηλεθεατές που έβλεπαν τηλεόραση! Οι κατασκευαστές ανταπάντησαν ισχυριζόμενοι ότι θωρακίζουν καθημερινά τα δίκτυά τους και διορθώνουν τα ψεγάδια...

Πλυντήριο πιάτων, στεγνωτήριο, τοστιέρα, ράδιο-ρολόι και τηλεχειριστήριο
Όχι δεν έχουμε τρελαθεί, και μπορεί να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, το μέλλον ωστόσο είναι ζοφερό. Όταν μάλιστα αυτά ακούγονται από το στόμα του πρώην επικεφαλής της CIA, David Petraeus, τα πράγματα αποκτούν μια άλλη δυναμική. Κοινές λοιπόν οικιακές συσκευές που συνδέονται πλέον (ή πολύ σύντομα) στο Ίντερνετ, όπως το πλυντήριο πιάτων, η καφετιέρα και το στεγνωτήριο ρούχων, θα είναι σε θέση να συγκεντρώνουν δεδομένα για τους χρήστες τους.

Η σύνδεση στο Ίντερνετ βοηθά τους κατασκευαστές να αντιμετωπίζουν βλάβες και προβληματικές λειτουργίες, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την αποδοτικότητα των συσκευών. Ταυτόχρονα, επιτρέπει ή θα είναι σε θέση να επιτρέπει στον χρήστη να λειτουργεί τις συσκευές του μέσω κινητού τηλεφώνου, laptop και tablet, πράγμα καθόλου κακό δηλαδή. Το κακό είναι ότι τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από «αδιάκριτους» για να εντοπίζουν τη θέση του χρήστη και να ξέρουν πότε είναι στο σπίτι και πότε όχι, πουλώντας ταυτοχρόνως σε εταιρίες τις καταναλωτικές του συνήθειες (κάτι που γίνεται εξάλλου ήδη).
Ο Petraeus ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η τεχνολογία αυτή θα μετασχηματίσει το τοπίο της κατασκοπείας, «αλλάζοντας τις πεποιθήσεις μας περί απορρήτου και ασφάλειας επικοινωνιών», βουτυρώνοντας το ψωμί των ηλεκτρονικών εγκληματιών...

Φώτα
Είναι η ίδια τεχνολογία που επιτρέπει την παρακολούθηση των οικιακών μας συσκευών που μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε επίδοξους κατασκόπους να ελέγξουν τα φώτα των σπιτιών μας. Τα «έξυπνα» σπίτια που έρχονται ολοταχώς, όπου όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές και τα συστήματα θα ελέγχονται με τηλεχειρισμό μέσω εφαρμογών για smartphones και υπολογιστές, μπορεί να μας λύσουν τα χέρια, όχι όμως χωρίς το οφθαλμοφανές ρίσκο: πέρα από τον εντοπισμό του καθημερινού μας προγράμματος, οι επίδοξοι διαρρήκτες θα είναι σε θέση να ελέγχουν απόλυτα το σύστημα φωτισμού της οικίας, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούν εύκολα να κλείνουν τα φώτα πριν εισβάλουν στο σπίτι...

Θέρμανση και κλιματισμός
Οι «έξυπνοι» θερμοστάτες καταγράφουν τις συνήθειες θέρμανσης και ψύξης του χρήστη, μαθαίνουν τις προτιμήσεις του και κανονίζουν αναλόγως την επιθυμητή θερμοκρασία (με την ελάχιστη μάλιστα δυνατή κατανάλωση) απαλλάσσοντας τον άνθρωπο από το βαρετό αυτό έργο. Μπορείς ακόμα και να ρυθμίσεις ή να αλλάξεις τις επιλογές -μέσω Ίντερνετ- όταν είσαι εκτός σπιτιού. Πόσες ευκολίες πια στα χέρια του χρήστη! Έλα όμως που ήδη έχουν λάβει χώρα περιστατικά με χάκερ που «έπαιξαν» με τον θερμοστάτη, προσαρμόζοντάς τον στις δόλιες ανάγκες τους. Διαρρήκτες και κατάσκοποι μπορούν φανταζόμαστε να κάνουν άνετα το ίδιο...

Συναγερμοί
Εδώ και χρόνια τα συστήματα προστασίας του σπιτιού είναι συνδεδεμένα με το κέντρο ελέγχου του παρόχου της υπηρεσίας, προσφέροντας τη μέγιστη δυνατή κάλυψη. Πλέον βέβαια δεν είναι λίγοι οι συναγερμοί που συνδέονται ασύρματα με το κινητό ή το tablet του χρήστη, επιτρέποντάς του να παρακολουθεί την κατάσταση της οικίας του όλη την ώρα, όπου κι αν βρίσκεται ο ιδιοκτήτης. Δεν χρειάζεται φυσικά να αναλύσουμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει και ο χάκερ, εισβάλλοντας απλώς στο δίκτυο.

Smartphones
Σκεφτείτε απλά όλα τα κατασκοπευτικά gadgets που έχει ποτέ εφεύρει ο απίθανος Q στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ: μικρόφωνα και συστήματα ηχητικής καταγραφής, μασκαρεμένες μικροκάμερες, συσκευές γεω-εντοπισμού, προγράμματα που μπορούν να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα, τραπεζικούς λογαριασμούς, e-mail, ακόμα και να ελέγξουν διασυνδεδεμένες συσκευές.
Ε, το smartphone σας διαθέτει πλέον όλες αυτές τις δυνατότητες! Οι οποίες μπορούν φυσικά να υποκλαπούν από χάκερ και να κάνουν τα πράγματα να μοιάζουν με επιστημονική φαντασία. Και σαν να μη φτάνει αυτό, ο αμερικανικός στρατός αποκάλυψε πριν δύο χρόνια ότι έχει κατασκευάσει μια εφαρμογή (PlaceRaider) που χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού και τα δεδομένα GPS ώστε να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο μοντέλο του περιβάλλοντος χώρου του χρήστη! Λέτε ο αμερικανικός στρατός να είναι ο μόνος που σκαρώνει τέτοιες εφαρμογές;

Tablets και ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Αν μπορεί να τα κάνει αυτά το smartphone μας, τι λέτε να είναι σε θέση να κάνει ο ακόμα δυνατότερος ηλεκτρονικός υπολογιστής μας; Την ώρα που το κινητό μπορεί να μας κατασκοπεύει, tablets, laptops και PC κάνουν άνετα το ίδιο. Και ακόμα χειρότερα από το smartphone, παραγεμίζουμε άθελά μας τους υπολογιστές μας με ακόμα περισσότερα ευαίσθητα δεδομένα, από passwords και πληροφορίες e-banking μέχρι και γεω-εντοπισμένες φωτογραφίες (ξέρετε εσείς!) και άλλα πράγματα που δεν θα θέλαμε να εκτεθούν σε κοινή θέα. Και είναι όλα τους τρωτά...

Βηματοδότες και αντλίες ινσουλίνης
Το κερασάκι στην τούρτα! Ποιος νοιάζεται σε τελική ανάλυση για το χακάρισμα του σπιτιού του όταν δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής ούτε στο ίδιο του το σώμα; Ήταν το 2012 όταν ο χάκερ Barnaby Jack (White Hat) απέδειξε ότι μπορεί να σκοτώσει έναν διαβητικό ασθενή από 100 μέτρα μακριά προγραμματίζοντας την αντλία ινσουλίνης να χορηγήσει φονική δόση!
Και το πράγμα ακόμα πιο μακριά, ελέγχοντας πλέον βηματοδότες και εμφυτευμένους απινιδωτές. Ας ακούσουμε τι έχει να πει για το κατόρθωμά του: «Οι συσκευές αυτές [βηματοδότες, αντλίες ινσουλίνης κ.λπ.] είναι υπολογιστές που παραμένουν εξίσου τρωτοί όσο το PC ή το Mac σας, παρά το γεγονός ότι δεν φαίνεται. Όταν τσεκάρεις πραγματικά αυτές τις συσκευές, σοκάρεσαι από την ευπάθεια της ασφάλειάς τους»...

newsbeast.gr

Πηγή
Η κ. Δήμητρα Χαλκιά είχε διοριστεί αντιπρόεδρος σε δημόσιο οργανισμό με το γνωστό 5-3-1. Ηταν από τα 30στελέχη της ΔΗΜΑΡ που επέλεξαν να μην αφήσουν την θέση τους όταν ο Φ. Κουβέλης απέσυρε την στήριξη του στην συγκυβέρνηση.

Ο σύζυγος της Στέφανος Μπαγεώργιος στο μεταξύ αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ και ίδρυσε την Αριστερή Προοπτική μαζί με τον Ανδρέα Νεφελούδη. Η κ. Χαλκιά, προσφάτως, διορίστηκε στη θέση της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας. Θυμίζω ότι γενικός γραμματέας στο ίδιο υπουργείο έχει διοριστεί ο Α. Νεφελούδης.

Ωραίες ιστορίες, νέα ήθη …

Πηγή Αηδόνης – «Δρόμος της Αριστεράς».

Εδώ να συμπληρώσουμε ότι η εφημερίδα "Δρόμος της Αριστεράς" εκφράζει τις απόψεις της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας. Η συγκεκριμένη οργάνωση μέχρι πρόσφατα ήταν στενός σύμμαχος της ηγετικής ομάδας του κόμματος της Κουμουνδούρου. Εδώ και λίγο καιρό έχει διαφοροποιηθεί. Τα μέλη της δεν ψήφισαν το σχέδιο απόφασης στην πρόσφατη Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι ζητούμενo η στάση που θα κρατήσουν σε ενδεχόμενη ψήφιση στην βουλή της συμφωνίας Ελλάδας -δανειστών οι 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται σ' αυτή την συλλογικότητα.
Την διαφοροποίηση της ΚΟΕ από τις επιλογές τις ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου την διαπιστώνουμε ολοκάθαρα διαβάζοντας αυτό το κείμενο απ' την εφημερίδα που αναφέραμε.  

Πηγή
Ρήξη τυμπανικού υμένα
Πρόκειται για σχισμή ή οπή στον τυμπανικό υμένα (μεμβράνη που χωρίζει το έξω αυτί με το μέσο αυτί).

Ποιά είναι τα αίτια

Συνήθως πρόκειται για επιπλοκή της μέσης ωτίτιδας, ενώ μπορεί να προκύψει και μετά απότομη αλλαγή στην πίεση(δυνατοί κρότοι, έντονο χαστούκι) ή μετά την εισαγωγή ξένου σώματος.

Ποιά είναι συμπτώματα

Η ρήξη του τυμπανικού υμένα μπορεί να προκαλέσει μερική απώλεια της ακοής, μικρή αιμορραγία από το αυτί και πονοκέφαλο.

Πώς γίνεται η θεραπεία

Αρχικά, πρέπει να ελέγχει η έκταση της βλάβης και να δοθούν αντιβιοτικά για την αποφυγή λοίμωξης. Θα πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με το νερό και το φύσημα της μύτης διότι αυξάνει την πίεση και εμποδίζει την επούλωση. Εφόσον μετά από 2 μήνες δεν έχει αποκατασταθεί η βλάβη πραγματοποιείται εγχείρηση αποκατάστασης του τυμπανικού υμένα, κατά την όποια χρησιμοποιείται ιστός για να καλυφθεί το κενό.http://ift.tt/1fCsqdn

Πηγή



Η Apple εξέδωσε μια προσωρινή λύση για το σφάλμα που εντοπίστηκε πρόσφατα στο λειτουργικό της iOS για φορητές ...
συσκευές και έχει προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες, ιδιαίτερα των iPhones.

Ένα γραπτό μήνυμα που περιέχει μη λατινικούς χαρακτήρες προκαλεί αυτόματα την κατάρρευση του συστήματος των iPhones, iPads ή iPods.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Guardian, η Apple εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παρέχεται μια προσωρινή λύση για τους χρήστες του iOS που έχουν επηρεαστεί από αυτό το σφάλμα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία εξέδωσε τις παρακάτω οδηγίες, τρία στάδια τα οποία μπορεί να ακολουθήσει ο χρήστης ώστε να αποφύγει τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει το κακόβουλο γραπτό μήνυμα.

1. Ζητήστε από το Siri (τη φωνητική λειτουργία του iOS) να «σας διαβάσει τα μηνύματα που δεν έχουν ανοιχτεί».

2. Χρησιμοποιήστε το Siri προκειμένου να απαντήσετε στο κακόβουλο μήνυμα. Αφότου αποστείλετε το μήνυμα με μια απάντηση θα είστε σε θέση να ανοίξετε και πάλι τα Μηνύματά σας.

3. Στα Μηνύματα αγγίξτε και κρατήστε πατημένο το κακόβουλο μήνυμα. Στις επιλογές που θα εμφανιστούν επιλέξτε το More και διαγράψτε το μήνυμα.

Το σφάλμα φαίνεται ότι έχει προκύψει από μια δυσλειτουργία στον τρόπο με τον οποίο το iOS επεξεργάζεται το μη λατινικό κείμενο που συνήθως εμφανίζεται στα αραβικά, τα μαράτι (της Ινδίας) και τα κινέζικα. Κατά το άνοιγμα του κακόβουλου μηνύματος προκαλείται διακοπή στη λειτουργία του συστήματος και εξαναγκασμένη επανεκκίνηση.

Το μήνυμα αυτό έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής κυρίως για φάρσες, ωστόσο ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτού του είδους σφάλματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και από χάκερς για πιο δόλιους σκοπούς.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα πρόκειται να διαθέσει ένα διορθωτικό για την επίλυση του προβλήματος.

Πηγή



Πλοία εφοδιασμένα με υβριδικό μηχανισμό πρόωσης ενδέχεται να βγουν στην αγορά μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με τη νορβηγική εταιρεία...
ρομποτικής και αυτοματοποίησης ΑΒΒ.

Η ΑΒΒ πραγματοποιεί δοκιμές της τεχνολογίας σε ένα υβριδικό εργαστήριο σε συνεργασία με το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας και το Νορβηγικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Τεχνολογίας.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι αναμένουν να υπογράψουν την πρώτη τους σύμβαση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

«Τα υβριδικά συστήματα πρόωσης θα μειώσουν σημαντικά την κατανάλωση καυσίμων και τις εκπομπές ρύπων», δήλωσε ο Μπόρε Γκούντερσεν, διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης της ΑΒΒ.

Τα ευρήματα των ερευνητών δείχνουν ότι ένα σύστημα συνεχούς ρεύματος εξοπλισμένο με μπαταρία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση 10-15 τοις εκατό της κατανάλωσης καυσίμων καθώς και σε λιγότερες εκπομπές σε σχέση με ένα συμβατικό σύγχρονο σύστημα εναλλασσόμενου ρεύματος.

«Αυτό συμβαίνει επειδή η αποθήκευση ενέργειας βελτιστοποιεί τη λειτουργία του κινητήρα εσωτερικής καύσης, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, μειωμένες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και σωματιδίων, και βελτίωση της αξιοπιστίας του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε ο Άντερς Βάλλαντ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Οι αξιωματούχοι της ΑΒΒ αισιοδοξούν ότι η αγορά για τα ηλεκτρικά και υβριδικά σκάφη θα γιγαντωθεί, με την χωρητικότητα της μπαταρίας να αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2020.

Εξάλλου, ένα υβριδικό σκάφος αιολικής ενέργειας, με την ονομασία Vindskip, έχει ήδη σχεδιαστεί από ένα Νορβηγό μηχανικό σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος των καυσίμων και να βοηθήσει τις ναυτιλιακές εταιρείες να συμμορφωθούν με τις οδηγίες εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου.

Με σχεδόν το 90 τοις εκατό του συνόλου των αγαθών να διακινούνται μέσω θαλάσσης, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) έχει ως στόχο να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των φορτηγών πλοίων.

Πηγή
Χαμός στο εσωτερικό το ΣΥΡΙΖΑ ενώ το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά με το ενδεχόμενο να διοριστεί η Ελενα Παναρίτη ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Η ίδια διέψευσε δήλωση που είδε το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με την οποία αντιμετώπιζε απαξιωτικά όσους αντιδρούν στον διορισμό της («Αν δεν με θέλουν εκείνοι μία φορά, εγώ δεν τους θέλω δέκα», φέρετε ότι ισχυρίστηκε σε συνομιλητές της η Ε. Παναρίτη), ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι γ’ αυτό το ζήτημα υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα – Βαρουφάκη.
Το θέμα παραμένει ανοιχτό περιμένοντας το πρωθυπουργό αν θα ανακαλέσει η θα εγκρίνει τον διορισμό της πρώην βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ σ’ αυτή την νευραλγική θέση, αναφέρουν δημοσιεύματα..

Την ίδια στιγμή με  τιτίβισμα του ο υπουργός Οικονομικών διαψεύδει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που τον ήθελαν έτοιμο να υποβάλει την παραίτησή του αν αμφισβητηθεί η επιλογή τους για το πρόσωπο της Ε. Παναρίτη («Οι φήμες περί επικείμενης παραίτησής μου (για πολλοστή φορά) είναι χονδροειδώς πρόωρες» γράφει χαρακτηριστικά) ενώ  σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», βουλευτές του κόμματος έχουν ξεκινήσει τη συλλογή υπογραφών κάτω από κείμενο με το οποίο ζητούν να ανακληθεί η απόφαση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο κείμενο οι υπογράφοντες βουλευτές φέρουν ως αιτία τον «πρότερο επαγγελματικό και πολιτικό βίο» της Έλενας Παναρίτη στην Παγκόσμια Τράπεζα και ιδιαίτερα την ενασχόλησή της με την περίπτωση του Περού στη δεκαετία του 1990, τη θητεία της ως βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ την πρώτη μνημονιακή περίοδο 2009-2012 και την στενή συνεργασία της με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Πηγή
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σημειώνεται ότι έχει εντοπιστεί ιστότοπος αγνώστων λοιπών στοιχείων, που πουλά φάρμακα αγνώστου προέλευσης και προδιαγραφών, χωρίς ιατρική συνταγή.

Όπως καταγγέλλει ο ΠΦΣ, ο οποίος  ενημέρωσε άμεσα για το θέμα το υπουργείο Υγείας, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ο ιστοτόπος με την ηλεκτρονική διεύθυνση: (http://ift.tt/1HSfmia) και στην ελληνική γλώσσα, αναφέρει στο μέσο της σελίδας, με μεγάλη γράμματα, τη λέξη "φαρμακείο" και κάτω από αυτήν τη φράση "φάρμακα χωρίς συνταγή".

Επίσης, υπάρχει η πρόταση: "Εδώ μπορείτε να αγοράσετε μεγάλη ποσότητα της υψηλής ποιότητας χαπιών χωρίς ιατρική συνταγή και σε απευθείας σύνδεση. Παραδίδουμε τα χάπια γρήγορα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου".

Ο ΠΦΣ αναφέρει ότι  "δεν κατέστη δυνατό να διαπιστώσουμε τα στοιχεία της επιχείρησης που είναι η ιδιοκτήτης του εν λόγω ιστοτόπου και πωλεί παρανόμως φάρμακα στην Ελλάδα. Η όλη δομή και τα διαφημιστικά μηνύματα που εμφαίνονται στον ιστότοπο παραπέμπουν τον καταναλωτή, ο οποίος επισκέπτεται τον εν λόγω ιστότοπο, ότι πρόκειται για μία νόμιμη επιχείρηση φαρμακείου, παραπλανώντας αυτόν".

Επίσης, δεν δίνεται καμία πληροφορία, για την προέλευση και τα εργοστάσια παρασκευής των φαρμάκων, "με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρές αμφιβολίες, τόσο για την γνησιότητά τους, όσο και την ασφάλειά τους, κατά τρόπο που θέτει, άνευ άλλου, σε σοβαρό και άμεσο κίνδυνο την Δημόσια Υγεία".

Είναι ενδεικτικό ότι η κυκλοφορία μερικών φαρμάκων, που πωλούνται από την ιστοσελίδα, έχει απαγορευθεί παγκοσμίως.

Ο ΠΦΣ ζητά να ελεγχθεί η βασιμότητα της καταγγελίας και αν ευσταθεί να εφαρμοστεί η διάταξη που προβλέπει πρόστιμα 30.000 ευρώ έως 50.000, σε όποιον χωρίς να έχει τα από το νόμο προβλεπόμενα προσόντα και τη σχετική αδειοδότηση από τις αρμόδιες αρχές, πωλεί φάρμακα ή φαρμακευτικά προϊόντα, αντιποιούμενος έργο φαρμακοποιού και σε περίπτωση υποτροπής, τα χρηματικά πρόστιμα είναι από 50.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ.

nooz.gr

Πηγή
Από τον Μπουκόφσκι στον Γκάντι…
Υπάρχει λόγος που ορισμένες φράσεις μένουν μαζί μας για πάντα και μας αρέσει να τις ταιριάζουμε ανάλογα με τα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας.
Είτε πρόκειται για λόγια συγγραφέων, είτε για λόγια μεγάλων προσωπικοτήτων γενικότερα, τα λόγια αυτά παραμένουν διαχρονικά όμορφα. Η ιστοσελίδα Quora θέλησε πάντως να μάθει ποια είναι τα ομορφότερα και έκανε την ανάλογη ερώτηση και ο Indepedent δημοσίευσε το αποτέλεσμα:
«Ανάμεσα σε αυτό που λέγεται και σε αυτό που εννοείται, και σε αυτό που εννοείται και δεν λέγεται, το μεγαλύτερο μέρος της αγάπης χάνεται.»
Khalil Gibran
«Σε περιμένει η ελευθερία, στο αεράκι των ουρανών, και εσύ ρωτάς «Και αν πέσω;». Αλλά αγάπη μου, τι και εάν πετάξεις;»
Erin Hanson
«Όταν πληγώνεις ανθρώπους, αρχίζουν να σε αγαπούν λιγότερο. Αυτό κάνουν τα απρόσεχτα λόγια. Κάνουν τους ανθρώπους να σε αγαπάνε λιγότερο.»
The God of Small Things Quotes της Arundhati Roy
«Βρες αυτό που αγαπάς και άφησέ το να σε σκοτώσει.»
Charles Bukowski
«Κοιτάξτε ξανά αυτή την κουκίδα. Είναι το εδώ. Είναι το σπίτι μας. Είναι εμείς. Πάνω της όλα όσα αγάπησες, όλοι όσοι ξέρεις, όλοι όσοι για τους οποίους έχεις ακούσει, κάθε άνθρωπος που έχει υπάρξει, που έχουν ζήσει τις ζωές τους. Το άθροισμα της χαράς και του πόνου μας, χιλιάδες θρησκείες, ιδεολογίες και οικονομικά δόγματα, κάθε κυνηγός και τροφοσυλλέκτης, κάθε ήρωας και δειλός, κάθε δημιουργός και καταστροφέας του πολιτισμού, κάθε βασιλιάς και χωρικός, κάθε ερωτευμένο νεαρό ζευγάρι, κάθε μητέρα και πατέρας, κάθε παιδί γεμάτι με ελπίδες, κάθε εφευρέτης και εξερευνητής, κάθε δάσκαλος ηθικών αξιών, κάθε διεφθαρμένος πολιτικός, κάθε “σούπερσταρ”, κάθε “μεγάλος ηγέτης”, κάθε άγιος και αμαρτωλός στην ιστορία του είδους μας έχει ζήσει εκεί – σε ένα μικρό μόριο σκόνης κρεμασμένο σε μια ηλιαχτίδα ήλιου.»
Ο Carl Sagan για την παραπάνω φωτογραφία της γης
«Αντίθετα με όλα, πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι πραγματικά καλοί κατά βάθος.»
Το Ημερολόγιο της Άννα Φρανκ
«Εάν ζεις μέχρι τα 100, ελπίζω να ζήσω μέχρι τα 100 μείον μία μέρα, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ζήσω ποτέ χωρίς εσένα.»
Winnie the Pooh του AA Milne
«Κανείς δεν συνειδητοποιεί ότι μερικοί άνθρωποι ξοδεύουν τεράστια ενέργεια απλώς και μόνο για να είναι φυσιολογικοί.»
Albert Camus
«Μόνο όσοι ρισκάρουν να πάνε πολύ μακριά μπορούν να ανακαλύψουν πόσο μακριά μπορούν να πάνε.»
Ο πρόλογος για το Transit of Venus του Harry Crosby από τον TS Eliot
«Ζήσε σαν να πρόκειται να πεθάνεις αύριο. Μάθε σαν να πρόκειται να ζήσεις για πάντα.»
Gandhi
«Έχεις δύο επιλογές, να ελέγξεις το μυαλό σου ή να αφήσεις το μυαλό σου να σε ελέγξει.»
Veronika Decides to Die του Paulo Coelho
«Τα σύννεφα έρχονται επιπλέοντας στη ζωή μου, όχι πλέον για να φέρουν βροχή ή καταιγίδα, αλλά για να προσθέσουν χρώμα στον ηλιοβασίλεμα μου.»
Rabindranath Tagore
huffingtonpost.gr

Πηγή
Ένα εξαιρετικό φιλμάκι για το ναρκισσιστικό τσίρκο των κοινωνικών δικτύων
Είναι τελικά όλοι οι φίλοι σου τόσο ευτυχισμένοι όσο δείχνουν;
Γίνεται όλοι να είναι να είναι χαρούμενοι με τη δουλειά και τη σχέση τους και εσύ να 
δυσκολεύεσαι με το κάθε τι καθημερινά;
Μπορεί όλα αυτά να είναι ένα ψέμα;
Όλα τα παραπάνω και αρκετά ακόμη ερωτήματα, τίθενται και απαντιούνται σε ένα βίντεο 
που μέσα σε λίγους μήνες έχουν δει πάνω από 10 εκ. άνθρωποι.
Το μικρό φιλμ με την ονομασία του What’s on your mind? σε σκηνοθεσία Shaun Higton δίνει 
την απάντηση.

Πηγή
Ο μικρός Φίλιξ γεννήθηκε στη Λιθουανία. Όταν ήταν 10 μηνών, ταξίδεψε με τους γονείς του στον Καναδά. Εκεί, γνώρισε την αδερφή της μαμάς του. Τη δίδυμη αδερφή της μαμάς του. Η αντίδρασή του καταγράφηκε σε ένα ξεκαρδιστικό video.
Ο Φίλιξ και οι γονείς του ...


αποφάσισαν να ταξιδέψουν στο Μόντρεαλ του Καναδά ώστε ο αξιολάτρευτος πιτσιρικάς να γνωρίσει τους συγγενείς της μητέρας του.

Μόνο που δεν μπορούσε να φανταστεί πως από το πουθενά θα εμφανιζόταν μια δεύτερη... μαμά.

Ο μικρός είναι στα χέρια μιας γυναίκας όταν η θεία του εμφανίζεται στο δωμάτιο. Μόλις τη βλέπει, χαμογελά. Αλλά στη συνέχεια δείχνει να καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά. Και αρχίσει να την περιεργάζεται ενώ όλοι γύρω του γελούν με την αντίδρασή του.

Η συνέχεια, στο video...





πηγή

Πηγή
Σε ακόμη έξυπνη κίνηση προχωρά η Microsoft καθώς όπως φαίνεται σύναψε συμφωνία με τη Dolby Laboratories, Inc. ούτως ώστε να κάνει το Dolby Audio, μέρος των Windows 10. Το νέο χαρακτηριστικό που θα δούμε στα Windows 10 θα εφαρμόζεται και στον Microsoft Edge browser σε σχετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο όπως για παράδειγμα βίντεο. Το Dolby Audio θα είναι φυσικά διαθέσιμο και σε εφαρμογές τρίτων από το Windows Store, αναφέρει σχετικά η Microsoft.
Η εταιρεία ανέφερε πως το χαρακτηριστικό θα βρίσκεται ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα και σε όλους του x86 υπολογιστές που θα κυκλοφορήσουν ενώ προσφέρει περισσότερη λεπτομέρεια στον ήχο ταινιών και άλλων συμβατών βίντεο. Παράλληλα, αυτό κάνει τον Microsoft Edge τον πρώτο περιηγητή με πλήρη υποστήριξη του Dolby Digital Plus decoder στα Windows 10.
Πηγή
Η νέα κάρτα της Zotac εφοδιάζεται με υβριδικό σύστημα ψύξης triple slot για απόλυτες επιδόσεις και αυξημένο overclocking headroom. Η νέα TITAN X της ZOTAC εξοπλίζεται με το νέο σύστημα ψύξης Arctic Storm με τρεις ανεμιστήρες και custom waterblock σε ένα πακέτο. Η κάρτα έρχεται υπερχρονισμένη από το εργοστάσιο στα 1026 / 1114 MHz για τον πυρήνα, ενώ η μνήμη λειτουργεί στα 7GHz.
Οι παρακάτω εικόνες είναι renders αλλά παρόλα αυτά η κάρτα καταφέρνει να εντυπωσιάσει. Σύμφωνα με τις εικόνες, η GPU θα βασίζεται στο reference PCB της NVIDIA και θα διαθέτει τους τυπικούς 6+8pin power connectors για την τροφοδοσία. Το backplate της κάρτας αναγράφει το "push the limit" και έχει ασημί-λευκό και μπλε-κυανό χρώμα, ενώ συνοδεύεται από μικρές εγκοπές για τον εξαερισμό του πίσω μέρους της. Να θυμίσουμε, ότι η TITAN X διαθέτει και στο πίσω μέρος του PCB chip μνήμης που θα επωφεληθούν από το backplate περισσότερο από άλλες κάρτες του εμπορίου.
Πηγή
Στην αγορά της Αυστραλίας έχει ξεκινήσει να πωλείται εδώ και μερικές μέρες, μια νέα IPS οθόνη 27 ιντσών και ανάλυσης 4K από την LG. Η οθόνη έχει διαγώνιο 27 ίντσες και η LG αναφέρει στον ιστότοπό της πως είναι "το απόλυτο εργαλείο για σοβαρούς gamers" καθώς έρχεται με IPS panel και Ultra HD ανάλυση 3840 x 2160 pixels. Έχει λόγο πλευρών 16:9 και χαρακτηρίζεται από την υποστήριξη της τεχνολογίας FreeSync της AMD αλλά και από το βάθος χρώματος των 10-bit το οποίο βοηθά στην υψηλή πιστότητα που αποδίδει η οθόνη στον gamer.
Με 144Hz ρυθμό ανανέωσης η LG υπόσχεται ομαλό gaming σε υπερυψηλές αναλύσεις ενώ ο χρόνος απόκρισης μετράται στο 1ms. Στην πίσω πλευρά υπάρχουν δύο HDMI είσοδοι, μια κανονικού μεγέθους και μια mini DisplayPort, υποδοχή ακουστικών και jack ρεύματος. Η τιμή στην οποία εμφανίστηκε το συγκεκριμένο monitor είναι $779 (προτεινόμενη τιμή αγοράς) ή αλλιώς USD $615. Τέλος, δεν γνωρίζουμε το κατά πόσο η LG θα εισάγει το monitor και σε άλλες περιοχές, όμως παραμένει μια δελεαστική επιλογή για τους gamers.
Πηγή
Τι τραβάει ο άνθρωπος;....




Πηγή
Μια ξανθιά ήθελε να πιάσει δουλειά σε μια επιχείρηση, για να την δοκιμάσουν της έκαναν μερικές ρωτήσεις γενικού γνώσεων τύπου: ...

– Ποσά χρόνια κράτησε ο 100 ετης πόλεμος;
116
99
100
110
Α δεν ξέρω λέει η Ξανθιά

– Ποιο μήνα γιορτάζουν οι Ρώσοι την επανάσταση του Οκτωβρίου;
τον Αύγουστο
τον Οκτώβριο
τον Νοέμβριο
τον Ιανουάριο
αχ καλέ δεν ξέρω λέει η ξανθιά

– Πως λεγόταν ο Βασιλιάς της Αγγλίας Γεώργιος ΙV;
Γεώργιος
Εδουάρδος
Κάρολος
Αλβέρτος
Που να ξέρω…

– Απο πιο Ζώο πήραν οι Κανάριοι Νήσοι την Ονομασία τους;
την Φώκια
το Aλογο
το Καναρίνι
τον Σκύλο
Δεν ξέρω…

– Σε πια Χώρα ανακαλύφτηκε το καπέλο τύπου Παναμά;
στον Παναμά
στην Αργεντινή
στο Εκουαδόρ
στο Μεξικό
A, δεν γνωρίζω.

Φυσικά δεν της έδωσαν την θέση και την έδιωξαν κακήν κακώς.

Εσείς γελάσατε με την ξανθιά γιατί είστε σίγουροι πως ξέρετε τις σωστές απαντήσεις!!!!!

– Ο 100ετης πόλεμος κράτησε 116 χρόνια 1337 έως 1453
– Οι Ρώσοι γιορτάζουν την Οκτωβριανή επανάσταση στης 7 Νοέμβριου
– Ο Βασιλιάς Γεώργιος IV λέγονταν Αλβέρτος, άλλαξε το όνομα του το 1936
– Οι κανάριοι Νήσοι πήραν την ονομασία τους από το σκύλο Λατινικά
– Το καπέλο τύπου Παναμά ανακαλύφθηκε στο Εκουαδόρ

Πηγή
Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ»

Με μοιρασμένους ρόλους για την εξαπάτηση του λαού

«Το κίνημα μας είναι πλούσιο σε ποικιλία. Αυτό δεν μας εμπόδισε να πάρουμε την εξουσία. Ετσι είναι η δημοκρατία και δεν υπάρχει λόγος να την αλλάξουμε, από τη στιγμή που συμφωνούμε όλοι στο ουσιώδες: την ανάγκη να παραμείνουμε στο ευρώ αλλά και να αλλάξουμε την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής». Αυτή την απάντηση έδωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης σε ερώτηση δημοσιογράφου της Monde για τις διιστάμενες απόψεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και το αν αυτές αποτελούν εμπόδιο για τις ομαλές διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους». Αυτή η τυπική απάντηση, που την έχουν δώσει δεκάδες φορές τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο μετά την αναρρίχηση στην εξουσία αλλά και κατά τα χρόνια της αντιπολίτευσης, δεν είναι άνευ σημασίας. Μας επιτρέπει, μάλιστα, να «διαβάσουμε» με σωστό τρόπο τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Αλήθεια, τι νόημα είχε η σύγκληση του (υποτιθέμενου) ανώτατου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ σε μια χρονική στιγμή που δεν υπήρχε συμφωνία με τους ιμπεριαλιστές δανειστές; Μήπως για να πληροφορηθούν οι κεντροεπίτροποι του κυβερνώντος κόμματος το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης, τους βασικούς άξονες της συμφωνίας, τις προοπτικές επίτευξης συμφωνίας και τις προοπτικές ρήξης, και να εφοδιάσουν την κυβέρνηση με δεσμευτική πολιτική εντολή για το πώς πρέπει να ενεργήσει;

Στο ελληνικό πολιτειακό σύστημα την εντολή την έχει ο πρωθυπουργός και αυτός ελέγχεται από τη Βουλή. Το κόμμα δεν είναι τίποτα, δεν έχει ρόλο στην άσκηση της εξουσίας. Βέβαια, τα καθεστωτικά αριστερά κόμματα καμώνονται πως λειτουργούν  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πηγή
Δεν ονομάζεται τυχαία πόλη του φωτός. Το Παρίσι φημίζεται για τη λάμψη, το ρομαντισμό και τη φινέτσα του. Φαίνεται όμως ότι οι Ιάπωνες είναι ιδιαίτερα... απαιτητικοί!
Το λεγόμενο Σύνδρομο του Παρισιού εκδηλώνεται –για άγνωστο ακόμη λόγο– συχνότερα στους Ιάπωνες τουρίστες απ' ότι σε άλλους υποπληθυσμούς.
Έχει μάλιστα χαρακτηριστεί ως «η ουρική αρθρίτιδα του 21ου αιώνα», ένα πρόβλημα που απασχολεί μόνο την ελίτ. Περιγράφει τη διάψευση των προσδοκιών που βιώνουν οι τουρίστες όταν ταξιδεύουν στο Παρίσι και περιμένουν να λιποθυμήσουν από την ομορφιά του, όμως τελικά καταλήγουν να απογοητεύονται.
Δύο μελέτες, μία που πραγματοποιήθηκε το 1998 και μία που πραγματοποιήθηκε το 2004, δείχνουν πως το πολιτισμικό σοκ και η απογοήτευση λόγω της εξιδανικευμένης εικόνας του Παρισιού έχουν οδηγήσει Ιάπωνες τουρίστες να εκδηλώσουν έντονο στρες και συμπτώματα νευρικού κλονισμού.

Πηγή
Η πρόσφατη ανακάλυψη της 13ης Πριγκηποννήσου αλλά και οι προφητείες…γύρω από τα ερείπια της ιεράς μονής έχει αναστατώσει τους Τούρκους, αφού αυτές συνδέονται με το μέλλον… της Κωνσταντινούπολης σε χέρια ελληνικά, όπως έχουν προβλέψει πολλοί προφήτες αλλά και “Αγιοι, όπως ο Παϊσιος.
Επίκεντρο ειδικών ερευνών από τους Τούρκους έχει γίνει η αναδυθείσα από την θάλασσα χαμένη δεκάτη τρίτη Πριγκηπόννησος, που έχει την βυζαντινή ονομασία, Βόρδωνες.
Η χαμένη νήσος αποκαλύφτηκε πρόσφατα από Τούρκους ερευνητές καθώς μετά από κάποιες υποθαλάσσιες σεισμικές δονήσεις αναδύθηκε με εντυπωσιακό τρόπο λίγο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας .Η νήσος βρίσκεται περίπου 500 μέτρα από την ακτή στην περιοχή του Μποσταντζή και είναι σήμερα μερικά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Η χαμένη νήσος Βόρδωνες είχε γίνει γνωστή την περίοδο που στην Κωνσταντινούπολη ήταν πατριάρχης ο Ιγνάτιος, (μιλάμε για την περίοδο της διαμάχης Ιγνατίου και Μέγα Φωτίου), ο όποιος έζησε στο διάστημα 797-877 μ. Χ. Πάνω στο νησάκι αυτό υπήρχε μεγάλο μοναστήρι που φιλοξενούσε αρκετούς μοναχούς καθώς και προσκυνητές από την γύρω περιοχή.
Το μοναστήρι αυτό άκμασε από τον όγδοο μέχρι στις αρχές του εντέκατου αιώνα. Το 1010 ένας μεγάλος σεισμός έπληξε το νησάκι το οποίο το βύθισε μερικά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με αποτέλεσμα το μοναστήρι και τα κτίσματα του να βυθιστούν κάτω από τα νερά της θάλασσας του Μαρμαρά.
Το μοναστήρι αυτό συνδέθηκε άμεσα με τον μεγάλο πατριάρχη της Ορθοδοξίας, τον Μέγα Φώτιο, ο οποίος λέγεται ότι είχε εξοριστεί στην νήσο αυτή. Το μοναστήρι της νήσου Βόρδωνες σύμφωνα με τον Ιταλό ερευνητή, Alessandro Ricci, του πανεπιστημίου του Σαλέρνο που συνεργάζεται με τους Τούρκους, κτίστηκε την περίοδο της διαμάχης που είχε ξεσπάσει τότε μεταξύ του Ιγνατίου και του Φωτίου, την περίοδο της αρχής της μεγάλου σχίσματος και της παπικής αποστασίας.
Σύμφωνα με τους βυζαντινούς ιστορικούς στους Βόρδωνες υπήρχε το βυζαντινό μοναστήρι του Γόρδωνος ή των Αρμενιακών, στο οποίο σύμφωνα με μία εκδοχή είχε ταφεί ο Πατριάρχης Μέγα Φώτιος Α΄ ενώ απέναντι στην περιοχή του Küçükyalı βρίσκονταν το μοναστήρι του Σταυρού.
Η προφητεία Παϊσιου
Σε μια από τις προφητείες του είχε πει:
«Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς… Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…»
Η προφητεία αυτή φαίνεται, στην «ανάγνωση» κάποιων, να επαληθεύεται όταν πριν καιρό ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος με την Νίκη του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη.
Οι ελληνικές σημαίες κυμάτισαν στο κατάμεστο γήπεδο και η νίκη ήρθε σα βάλσαμο , έστω προσωρινό, στον πόνο των πολιτών εν μέσω οικονομικής κρίσης και ακυβερνησίας.
Άλλωστε μια αφορμή θέλει η ιστορία για να γυρίσει ο τροχός…
Πέρα από προφητείες και ερμηνείες, το βέβαιο είναι ότι η ελληνική ψυχή φαίνεται στα δύσκολα.
Και κάνει πραγματικότητα κατακτήσεις, που ελάχιστες ώρες νωρίτερα φάνταζαν εξωπραγματικές.
Απόδοση Ελεύθερος Λόγος Αργυροκάστρου

Πηγή
Πηγή: Απόστολος Αποστολόπουλος – «Δρόμος της Αριστεράς»

Ψίθυροι, φήμες, παρέμβαση των ΗΠΑ, αντίδραση του Σόιμπλε, όλα παίζονται ως την τελευταία στιγμή για την περιλάλητη συμφωνία με δυο σταθερές: θα είναι επώδυνη αλλά δεν θα αγγίζει συντάξεις και μισθούς, όχι τώρα, αργότερα βλέπουμε. Αν αυτός ο συμβιβασμός είναι έντιμος θα το κρίνουμε εμείς οι ίδιοι. Η κυβέρνηση και ο κόσμος. Επί της ουσίας, το κλειδί είναι αν η συμφωνία ανοίγει δρόμο, έστω σοκάκι, για βελτίωση από τη στιγμή της υπογραφής της. Αν ο κόσμος νιώσει ότι σταμάτησε η κατηφόρα και υπάρχει ελπίδα, η κυβέρνηση θα πάρει ανάσα. Το μάθημα, πάντως, το πήραμε όλοι: η Ευρώπη, η Ε.Ε., δεν είναι παράδεισος ούτε ίδρυμα αλληλεγγύης. Είναι τόπος σκληρών ανταγωνισμών εθνικών και οικονομικών συμφερόντων και τελεί υπό την επικυριαρχία των ΗΠΑ. Όσο για το ΔNT να μην ξεχνάμε ότι η πρόεδρός του, η Κρ. Λαγκάρντ, έχει δικαστική εκκρεμότητα που την απειλεί με φυλάκιση. Μετά την (άγνωστη) απειθαρχία του Στρος Καν και τη δημόσια ταπείνωσή του, φρόντισαν να βάλουν στη θέση του άνθρωπο που τον ελέγχουν εκ των προτέρων.

Κράτη και συμφέροντα

Η παρέμβαση των ΗΠΑ επιβάλλει ισορροπίες, περιορισμούς, όρια στη χώρα μας. Δεν πρόκειται για ένδειξη φιλίας εκ μέρους των ΗΠΑ. Τα κράτη δεν έχουν φίλους αλλά μόνο σύμμαχους, προσωρινούς και ασταθείς. Τα κράτη δεν έχουν ιδεολογία στην εξωτερική τους πολιτική αλλά μόνο συμφέροντα. Να γίνει σαφές: Μπορεί και ένας αστός πολιτικός/ κυβέρνηση να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας του, π.χ. ο ΝτεΓκολ, όσο και μια γνησίως αριστερή κυβέρνηση . Ενδέχεται τα κίνητρα και οι στόχοι να είναι διαφορετικοί, να κατανοούν με άλλο τρόπο το συμφέρον αυτό. Αλλά στην ουσία του είναι ένα: η ανεξαρτησία της χώρας. Είναι άλλο ζήτημα η χρήση της ανεξαρτησίας στο εσωτερικό της χώρας.

Η επέμβαση των ΗΠΑ για να γίνουν πιο ελαστικοί οι πιστωτές και να υπογραφεί συμφωνία εξυπηρετεί πρωτίστως την Αμερική και φανερώνει τα περιθώρια κινήσεων που διαθέτουμε ως χώρα. Παρεμπιπτόντως, φανερώνει και τα όρια  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πηγή

Η Apple ετοιμάζεται να εμπλουτίσει την γκάμα των διαθέσιμων iPhone μέσα στο 2015,  ρίχνοντας στην αγορά το iphone 6s του οποίου η κυριότερη καινοτομία, σε σχέση με τα προηγούμενα, θα είναι το το Force Touch που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Apple Watch.
Έτσι, επόμενο iPhone μπορεί να μην διαφέρει τόσο πολύ εξωτερικά από το σημερινό μοντέλο, όπως συμβαίνει άλλωστε τα τελευταία χρόνια με τις «ενδιάμεσες» εκδόσεις που φέρουν το συνοδευτικό «S», παρόλα αυτά θεωρείται πολύ πιθανό να ενσωματώνει το Force Touch, κάτι το οποίο θα αλλάξει τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τις συσκευές τις Apple.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα οθόνη που θα ανταποκρίνεται στην πίεση, παράλληλα βέβαια με την αφή, προσφέροντας ίσως στον χρήστη και ένα είδος ανάδρασης. Η λειτουργία αυτή οέχει ήδη ενσωματωθεί σε μικρότερη κλίμακα στα Apple Watch και στα trackpads των νέων Retina MacBook και Retina MacBook Pro.
i96269417754699136.jpg
Μέχρι στιγμής βέβαια, δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι για ένα πιθανό Force Touch στο επόμενο iPhone που θα παρουσιαστεί λογικά τον Σεπτέμβριο, υπάρχουν όμως διαρροές γύρω από τις νέες λειτουργίες που θα υποστηρίζει το iOS στην έκδοση 9, ενώ το καλά ενημερωμένο γύρω από τα θέματα της Apple 9to5mac.com επικαλείται τη μαρτυρία κάποιων που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις πρωτότυπες συσκευές με οθόνη που ανταποκρίνεται στην πίεση.
Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο ότι η νέα καινοτομία θα περάσει στην παραγωγή πιστεύεται όμως ότι αυτή τη φορά η ανταπόκριση στην πίεση θα είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που θα έχει να επιδείξει το επερχόμενο iPhone, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο αλληλεπίδρασης.
Εικάζεται επίσης, ότι Force Touch οθόνες θα ενσωματωθούν πριν από το τέλος του έτους και στα επόμενα μοντέλα του iPad.

Πηγή
Ουάσινγκτον
Οι ασιατικοί ελέφαντες συμπαραστέκονται στους στενοχωρημένους φίλους τους, αγγίζοντάς τους τρυφερά με την προβοσκίδα τους και «μιλώντας» τους απαλά, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές του Πανεπιστημίου Έμορι.Η μελέτη των ειδικών επικεντρώθηκε σε μια ομάδα 26 ασιατικών ελεφάντων που ζούσε υπό συνθήκες αιχμαλωσίας, σε προστατευόμενη περιοχή στη νότια Ταϊλάνδη. Για ένα διάστημα περίπου ενός έτους, οι ερευνητές παρακολουθούσαν τη συμπεριφορά των παχύδερμων. Εντόπισαν λοιπόν μεταξύ άλλων, συμβάντα κατά τα οποία κάποιος ελέφαντας εμφάνιζε συμπεριφορές στρες και οι υπόλοιποι ανταποκρίνονταν, προσπαθώντας να τον βοηθήσουν.Όπως φάνηκε λοιπόν, οι γύρω ελέφαντες ανταποκρίνονταν στον στενοχωρημένο φίλο τους με τρόπο που θα μπορούσε να παραπέμπει στην ανθρώπινη συμπεριφορά, καθώς έσπευδαν να τον παρηγορήσουν χρησιμοποιώντας σωματική επαφή μέσω της προβοσκίδας τους. Παρηγοριά στον… ελέφαντα
Οι ερευνητές είδαν ότι ο στενοχωρημένος ελέφαντας θα πήγαινε σε ένα πιο απόμερο σημείο, ενώ λίγο αργότερα ένας δεύτερος ελέφαντας θα τον ακολουθούσε βάζοντας τρυφερά την προβοσκίδα του επάνω στο κεφάλι ή μέσα στο στόμα του. Η κίνηση της προβοσκίδας στο στόμα, σύμφωνα με τους ειδικούς, φαίνεται να μεταφράζεται ως χειραψία ή αγκαλιά.«Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή καθώς ο πρώτος ελέφαντας θα μπορούσε να δαγκώσει την προβοσκίδα του δεύτερου. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Είναι σχεδόν σαν να λέει ο δεύτερος: “Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω, όχι για να σε πληγώσω”» εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης δρ Τζόσουα Πλότνικ. Επιπλέον, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ο ελέφαντας που έσπευδε να βοηθήσει τον φίλο του, χρησιμοποιούσε πολύ συγκεκριμένες κραυγές. «Οι κραυγές αυτές θυμίζουν σχεδόν “τιτίβισμα”»  αναφέρει ο ίδιος. «Δεν έχω ξανακούσει τις κραυγές αυτές από έναν ελέφαντα όταν για παράδειγμα εκείνος βρίσκεται μόνος κάπου. Ενδεχομένως να είναι ένα σαν να του λέει, “Σςςςςς, όλα θα πάνε καλά”. Σαν το είδος του καθησυχαστικού ήχου, που θα χρησιμοποιούσε για παράδειγμα, ένας ενήλικος για να παρηγορήσει ένα μωρό» προσθέτει ο δρ Πλότνικ.«Δεδομένων των ισχυρών κοινωνικών δεσμών που διατηρούν οι ελέφαντες στις ομάδες τους, το γεγονός ότι ενδιαφέρονται τόσο για τους άλλους δεν αποτελεί έκπληξη» αναφέρει ο δρ Φρανς ντε Βαλ, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο και ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης.
«Από τη μελέτη μας φάνηκε ότι οι ελέφαντες στρεσάρονται όταν βλέπουν τους συντρόφους τους στενοχωρημένους και κάνουν κινήσεις προκειμένου να τους ηρεμήσουν παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι και οι χιμπατζήδες» προσθέτει ο ίδιος.
Τα νέα ευρήματα έρχονται να ενισχύσουν προηγούμενες μελέτες οι οποίες είχαν δείξει ότι οι ελέφαντες έχουν την ικανότητα της ενσυναίσθησης – του να βιώνουν δηλαδή τα συναισθήματα του διπλανού τους και να ανταποκρίνονται σε αυτά στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν.
Βήμα Science

Πηγή
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ που παραθέτουμε σε βίντεο «σεισμός» έχει δημιουργηθεί σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ με την τοποθέτηση της Ελεάνας Παναρίτη σαν εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Μια σειρά στελέχη εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους με τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη μάλιστα να ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να επανεξετάσει τον διορισμό της Παναρίτη, ενώ γίνεται γνωστό ότι και ο Γιάννης Δραγασάκης διαφώνησε με αυτή την επιλογή.

Την ίδια στιγμή σκωπτικά είναι τα σχετικά σχόλια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα πληροφορίες φέρουν τον Γιάνη Βαρουφάκη να επιμένει στην εκτίμηση του ότι η Παναρίτη είναι ιδανικό πρόσωπο για την θέση που επέλεξε δηλώνοντας ότι τυχόν απόσυρση της θα την θεωρήσει έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του, πιθανόν φτάνοντας στο σημείο να παραιτηθεί.
Αν ισχύουν αυτές οι δημοσιογραφικές πληροφορίες δείχνουν ότι ο υπουργός οικονομικών, στην ποιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, εκβιάζει την κυβέρνηση για να γίνει δεκτή την επιλογή του.


Πηγή
Φωτιές έχει ανάψει στο εσωτερικό της Ν. Δ χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σύμφωνα με το οποίο υπήρξε «άγριος καυγάς του Γιούνκερ με τον Σαμαρά» γιατί, όπως αναφέρει η εφημερίδα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ  εισηγήθηκε στους ομοτράπεζους του να δοθεί άμεση παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα χωρίς δεσμεύσεις και ανταλλάγματα, κάτι που εξόργισε  Αυτή η πρόθεση του Γιούγκερ εξόργισε τον υπό προθεσμία πρόεδρο της Ν.Δ ο οποίος πιθανόν εκτιμώντας ότι μια τέτοια προοπτική το όνειρο του για «αριστερή παρένθεση» γίνεται εφιάλτης και η αρχηγική καρέκλα του στην Ν.Δ τρίζει..

«Πέντε χρόνια μας έχεις στην πρέσα και τώρα λες ότι θα στείλεις λεφτά, χωρίς καμιά απαίτηση; Και ποιος θα πληρώσει;», φέρεται να είπε εκνευρισμένος ο πρώην πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αξιωματούχο της Κομισιόν, ζητώντας του εμμέσως να μην δοθούν χρήματα στην Ελλάδα.

Παρά τις έντονες πιέσεις –όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες- πρωτοκλασάτων στελεχών της Ν.Δ και εσωκομματικών αντιπάλων του Σαμαρά, όπως Μπακογιάννη, Δένδιας, Στυλιανίδης, ο λαλίστατος εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ Κώστας Καραγκούνης δεν έχει διαψεύσει το δημοσίευμα.

Αυτή η εξέλιξη εντείνει τον αναβρασμό που υπάρχει στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με στελέχη της να αποδίδουν ανοιχτά ευθύνες στον Σαμαρά που σήμερα το εκλογικό δημοσκοπικό ποσοστό της Ν.Δ κυμαίνεται στο 15% περίπου κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση εκλογών 15-20 σημερινή βουλευτές θα πουν αντίο στην πλουσιοπάροχη βουλευτική αργομισθία τους. 

Πηγή

Τί είναι η ρήξη τένοντος

Η ρήξη τένοντος είναι το κόψιμο της ινώδους ταινίας που ενώνει το μυ με το οστό, η οποία ονομάζεται τένοντας.

Ποιός είναι ο μηχανισμός

Η ρήξη τένοντα μπορεί να συμβεί, όταν ο μυς στον οποίο ανήκει συσπαστεί έντονα και απότομα, συνήθως κατά τη διάρκεια έντονης δραστηριότητας (σπορ, ανύψωση αντικειμένων). Οι αθλητές είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Ρήξη τένοντος μπορεί να επέλθει επίσης μετά από ένα βαθύ κόψιμο, ή μετά από κάταγμα. Σε χρόνιες νόσους όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, είναι δυνατόν η ρήξη να επέλθει αυτόματα.
Οι τένοντες των άκρων και κυρίως ο Αχίλλειος τένοντας, είναι πιο επιρρεπείς σε ρήξη από τους τένοντες άλλων περιοχών. Κάποια αντιβιοτικά, όπως οι κινολόνες, αλλά και οι εγχύσεις κορτικοστεροειδών στην περιοχή, μπορεί να προδιαθέσουν σε ρήξη του Αχιλλείου.

Ποιά είναι τα συμπτώματα

Συνήθως θα νιώσει κανείς διαξιφιστικό πόνο, και μετά η κίνηση της περιοχής είναι προβληματική. Συνυπάρχει και οίδημα.

Πώς γίνεται η διάγνωση

Η διάγνωση γίνεται εύκολα από τον ορθοπαιδικό, από τα συμπτώματα και από την εξέταση. Στη ρήξη του Αχιλλείου, μπορεί κανείς να ψηλαφήσει το κενό που σχηματίζεται ανάμεσα στα δύο μέρη του ρηχθέντος τένοντος.

Ποιά είναι η αντιμετώπιση

Ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, για να ελέγξει τον πόνο και τη φλεγμονή. Στην περίπτωση του Αχιλλείου τένοντος χρειάζεται χειρουργείο για να συρραφούν τα δύο πέταλα. Μετά ο τένοντας ακινητοποιείται με ειδικούς νάρθηκες, αρχικά με τη φτέρνα προς τα πάνω και τα δάκτυλα προς τα κάτω, για να μην υφίσταται έλξη ο τένοντας, και στη συνέχεια το πόδι ευθειάζεται σταδιακά, με διαδοχικές αλλαγές του νάρθηκα. Στη συνέχεια πρέπει να ακολουθήσει κανείς πρόγραμμα φυσιοθεραπείας. Η πλήρης αποκατάσταση ενός τέτοιου τραυματισμού μπορεί να χρειαστεί από 4 μέχρι 12 μήνες.http://ift.tt/QgdSWF

Πηγή
    
Είναι το σήμα κατατεθέν κάθε γυναίκας και όλες θέλουν όμορφα και λαμπερά μαλλιά... Τι συμβαίνει όμως, όταν η ασθένεια “χτυπά” την πόρτα και μια γυναίκα χάνει μαζί με τα μαλλιά και την αυτοπεποίθησή της.
 
Σε ένα συγκλονιστικό video και Portofollio με ιδιαίτερη ευαισθησία, η Vogue παρουσιάζει εννιά γυναίκες που έχασαν τα μαλλιά τους λόγω ασθένειας. Και οι εννιά μαχήτριες, και οι εννιά δυνατές και οι εννιά αν και “λύγισαν” στην αρχή, στάθηκαν δυνατές και προχώρησαν!
 
Δείτε το βίντεο:

tlife.gr
   

Πηγή
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι διαπραγματεύσεις

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και σήμερα στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Το πρωί συνεδρίασαν τα τεχνικά κλιμάκια για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών κ.α. ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσουν τα στελέχη του Brussels Group, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές δηλώνουν ικανοποιημένες από την πρόοδο των διαβουλεύσεων, επισημαίνοντας πως τείνουν προς την επίτευξη συμφωνιών σε κεντρικής σημασίας τομείς που αφορούν τα επίπεδα του ΦΠΑ, τον δραστικό περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, τη σταδιακή ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων κ.α.

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο Κυριακή, ενώ κοινοτικές πηγές εκτιμούσαν σήμερα ότι κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.


Πηγή

Ένα συγκινητικό love story χωρίς τέλος, αναβιώνει 30 χρόνια μετά. Από το τέλος στη μέση του Σινικού Τείχους, σε μία αίθουσα τέχνης. Το καλλιτεχνικό μονόλεπτο της συνάντησης που συγκινεί. Πρωταγωνίστρια η Marina Abramovic (Pic+Vid)
Η εικαστική καλλιτέχνης σερβικής καταγωγής Μαρίνα Αμπράμοβιτς πρωταγωνίστησε σε μία ζωντανή παράσταση τέχνης, στα πλαίσια του MoMA Retrospective "Η τέχνη είναι ζωντανή" (2010) με συμπρωταγωνιστές ξένους και ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Το concept αυτή τη φορά ήταν: Ενός λεπτού σιγή με έναν ξένο!
Δεκάδες ζευγάρια πήραν μέρος στην Performance Art, ωστόσο κάποια στιγμή η ίδια αναγκάστηκε να καθίσει απέναντι με έναν άνδρα μέσης ηλικίας.
Στο σημείο 1:30, ο εξίσου γνωστός δυτικογερμανός καλλιτέχνης Ulay και πρώην εραστής της επί πολλά συναπτά έτη, κάθεται απέναντι από την ίδια. Η Μarina και Ulay ζουν χωριστά για περισσότερα από 30 χρόνια και αυτό το καλλιτεχνικό μονόλεπτο ήταν η πρώτη επανασυνάντησή τους απ' όταν οι δρόμοι τους χωρίστηκαν στη μέση του Σινικού Τείχους.
ADVERTISEMENT
Στο βίντεο όπως μπορείτε να δείτε, η Marina Abramovic προσπαθεί να συνεχίσει μέχρι το τέλος, αλλά φαίνεται σχεδόν ανήμπορη να συγκρατηθεί, παλεύει με τον εαυτό της και πίσω από τα δάκρυά της. Το βίντεο προκαλεί ρίγη συγκίνησης και το NEWS 247 επαναφέρει την τρυφερή αυτή στιγμή στην καριέρα της, με αφορμή τη δημοσίευσή του στο themindunleashed.org και τη συμπλήρωση πάνω από 600.000 θεάσεων από την ημέρα ανάρτησής του στο YouTube.
 

Η γνωριμία, η απόσταση 2.5000 χλμ και το Σινικό Τείχος που σήμανε το τέλος

Στο Άμστερνταμ γνώρισε το Δυτικογερμανό καλλιτέχνη Uwe Laysiepen, γνωστότερο ως Ulay (Ουλάι), με τον οποίο συνεργάστηκαν για περίπου μια δεκαετία (το δέσιμο με τη Μαρίνα φαινόταν και με ένα συμβολικό τρόπο: ήταν γεννημένοι την ίδια μέρα) σχηματίζοντας ένα καλλιτεχνικό δίδυμο, όπου, άνδρας και γυναίκα είναι δύο κοσμικά όντα τα οποία ενωμένα δημιουργούν ένα "ερμαφρόδιτο εγώ", συμπεριφερόμενοι ως "ένα σώμα με δύο κεφάλια". Το ζευγάρι έγινε γνωστό για την προσπάθεια του να χαρτογραφήσει τα όρια της αγάπης και της συμβίωσης μέσω της ζωντανής αναπαράστασης, προσπαθώντας παράλληλα να τοποθετήσει την περφόρμανς ως τέχνη ισάξια με τις υπόλοιπες. Στις παραστάσεις τους, μελετούσαν ακραίες καταστάσεις και τις σχέσεις των σωμάτων τους με το χώρο.
Κάποια στιγμή οι δύο καλλιτέχνες ήταν δύσκολο να ζουν μαζί, με αποτέλεσμα, έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα 12 ετών, να αποφασίζουν το τέλος της σχέσης τους. Ο τερματισμός της δικής τους συνεργασίας και σχέσης είναι ίσως ο πιο εντυπωσιακός και συμβολικός χωρισμός που έχει σημειωθεί στην εποχή μας. "Το Μεγάλο Περπάτημα" ήταν μια από τις πιο γνωστές τους παραστάσεις, αλλά και ταυτόχρονα η τελευταία τους (1988), όταν οι δύο τους αποφάσισαν να διασχίσουν το Σινικό Τείχος, ξεκινώντας ο καθένας από διαφορετικές άκρες μέχρι να συναντηθούν κάπου στη μέση. Το προετοίμαζαν οκτώ χρόνια, όσο χρειάστηκε να βγουν όλες οι απαραίτητες άδειες από τις κινεζικές αρχές. Το αρχικό πλάνο, ήταν να διασχίσουν από τις δύο άκρες το τείχος, να βρεθούνε στη μέση και να παντρευτούνε. Αλλά μετά τα οκτώ χρόνια που χρειάστηκαν, η σχέση τους είχε ατονήσει.
"Αυτό το περπάτημα μετατράπηκε σε ένα πλήρες προσωπικό δράμα. Ο Ουλάι ξεκίνησε από την έρημο Γκόμπι (άντρας – φωτιά) κι εγώ από την Κίτρινη Θάλασσα (γυναίκα, στοιχείο νερού). Αφού περπατήσαμε ο καθένας μας 2.500 χιλιόμετρα, συναντηθήκαμε στη μέση και είπαμε ένας στον άλλον το τελευταίο αντίο". Η Αμπράμοβιτς συνέλαβε την ιδέα για αυτή την περφόρμανς μέσα σε ένα όνειρό της και αυτό της φάνηκε ως το πιο ρομαντικό τέλος της δίδυμής τους σχέσης, που ήταν γεμάτη από ασταμάτητη δημιουργία, ενέργεια και έλξη. Η Μαρίνα περιέγραψε την διαδικασία αυτή:"Χρειαζόμασταν μια συγκεκριμένη μορφή του τέλους. Μετά από αυτή την τεράστια απόσταση που περπατήσαμε ο ένας προς τον άλλον, αυτό το τέλος ήταν πιο δραματικό, πιο πολύ έμοιαζε με φιλμ.. γιατί στο τέλος είσαι πραγματικά μόνος, ό,τι και να κάνεις".
Τελευταία δημόσια συνάντηση της Αμπράμοβιτς με τον Ουλάι ήταν το 2010 κατά τη διάρκεια της έκθεσής της στο μουσείο ΜοΜΑ της Νέας Υόρκης. Όπως έγινε φανερό, η καλλιτέχνιδα δεν γνώριζε ότι ο Ουλάι παρεβρισκόταν στο χώρο, με σκοπό να τη συναντήσει μετά από 22 χρόνια. Οι παρευρισκόμενοι στο χώρο της έκθεσης ανέφεραν συναισθήματα δέους για τη συνάντηση αυτών των δύο ιερών τεράτων της σύγχρονης Τέχνης.

H Μαρίνα Αμπράμοβιτς που έκανε τέχνη το να μιλά στην καρδιά μας

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς (Марина Абрамовић), γεννημένη στις 30 Νοεμβρίου 1946 στο Βελιγράδι, είναι εικαστική καλλιτέχνης σερβικής καταγωγής.
Σήμερα εργάζεται κατά κύριο λόγο στη Νέα Υόρκη. Δραστηριοποιείται στην Performance Art, σε μια ακροβατική του σώματος και της ψυχής, από τα μέσα της δεκαετίας του 1970. Είναι γνωστή για τις παραστάσεις της οι οποίες ερευνούν την σχέση μεταξύ καλλιτέχνη και κοινού, σε μια προσπάθεια να ελευθερωθούν και οι δύο, μα κυρίως για την έκθεσή της χωρίς όρια σε κινδύνους χάριν της τέχνης που εκπροσωπεί.
Όπως την ορίζει η ίδια, η performance art είναι η μεταφορά της αλήθειας επί σκηνής και όχι μια παράσταση θεατρικού τύπου. Έχοντας αναδείξει ως τέχνη την απελευθέρωση από τα όριά τους, του σώματος και της ψυχής, εκπαιδεύει σήμερα ομάδες που θα συνεχίσουν την τέχνη αυτή.

Πηγή: themindunleashed.org, wikipedia

Πηγή